Telegram Web Link
خبرآنلاین/ 5 مرداد 1403
ایران باید آماده رفع تحریم ها شود

فریدون مجلسی

بخش پایانی

* با توجه اینکه یکی از وعده‌ها و شعارهای آقای پزشکیان در زمان، انتخابات پذیرش FATF بود، فکر می‌کنید سرنوشت FATF به کجا می‌رسد؟
در بحث FATF ما پروتکل‌ها را پذیرفته بودیم ولی به تدریج اجرای آنها را کنار گذاشتیم و به لیست سیاه منتقل شدیم. الان می‌شود اعلام کرد که ما آن را می‌پذیریم، قبول داریم و می‌خواهیم با این پروتکل‌ها کار کنیم ولی این کار ما را راه نمی‌اندازد. FATF تحریم را برطرف نمی‌کند.
پذیرفتن پروتکل‌های FATF موجب می‌شود که پس از برداشته شدن تحریم بتوانیم معاملات بانکی داشته باشیم منتهی باید ابتدا FATF را پذیرفت و بعد درصدد رفع تحریم برآمد و متأسفانه اختیار رفع تحریم‌ها در دست آمریکا و اسرائیل است.

* با توجه به اینکه سه ماه از دولت آقای بایدن باقی مانده، با روی کار آمدن ترامپ یا هریس، فکر می‌کنید سرنوشت روابط ایران و آمریکا به چه سمتی می‌رود و اصلاً در این سه ماه باقی مانده می‌شود مذاکره کرد؟
در سه ماه هیچ کاری نمی‌شود انجام داد ولی موضوع این است که اگر آمادگی ایران برای رفع تحریم وجود داشته باشد، ایران خودش باید برای رفع تحریم‌ها آماده باشد و این موضوع دست آمریکا یا دولت بایدن و ترامپ نیست. در حال حاضر نیز، خانم کامالا هریس به جای بایدن نامزد دموکرات‌ها شده است. همه آنان می‌پرسند که آیا ایران می‌خواهد از تحریم‌ها خارج شود یا خیر؟؛ پاسخ به این سوال دست ایران است و اگر بگوید بله، دیگر فرقی نمی‌کند که دولت ترامپ باشد یا هریس، مذاکرات انجام می‌شود و روش خروج از تحریم‌ها در پیش گرفته می شود که یک شرط بزرگی دارد.
* چه شرطی دارد؟
شرطش این است که علت و دلیل اصلی برقراری تحریم [تهدید منطقه ای] باید رفع شود که خودداری کردن از اقدام بدون هماهنگی در بحث انرژی هسته‌ای و غنی‌سازی است.

*مخالفان FATF مثل جلیلی می‌توانند یک چالش سر راه دولت جدید ایجاد کنند؟
بستگی دارد که با چه حرکت کنند، اگر باچماق بیایند جلو مسلماً برای دولت دست‌انداز ایجاد می‌کنند. برای اینکه طرفداران ایشان از گروه‌ها و طبقاتی هستند که اهل زد و خورد بوده و یک اقلیتی هستند که نسبت به ۶۰ تا ۷۰ میلیون انسان بالغ قابل رأی دادن دیگر؛ می‌توانند دست به انجام کارهایی بزنند مگر اینکه آقای جلیلی تصمیم بگیرد. البته ایشان نه سوادش را برای تصمیم گرفتن درباره یک چنین امر مهمی دارد و نه نمایندگی ملی را دارد که بخواهد FATF را بپذیرد یا نپذیرد. به جز ما، فقط کره شمالی و برمه در لیست سیاه FATF هستند، یعنی دوتا از بدبخت‌ترین کشورهای دنیا. واقعاً مگر اینکه تعمدی در بدبخت کردن ایران داشته باشند، احساس کنند که بقایشان بستگی به بدبختی و عقب‌ماندگی جامعه دارد که این هم یک دیدگاهی است.
* حضور آقای ظریف در کنار آقای پزشکیان می‌تواند به دیپلماسی ایشان کمک کند؟
ایشان یک‌بار نقش خود را با بستن قرارداد برجام ایفا کرد بدون آنکه به علت اصلی در برجام اشاره‌ای شود، بعد از برجام هم بلافاصله تجارت شروع شد، شرکت‌های غربی آمدند و مشغول کار شدند که متأسفانه با تلقینات همین گروه که الان ادعای رأی می‌کنند، برجام در داخل ایران فرو پاشیده شد و آنها هم بساطشان را جمع کردند و گفتند این جوری نمی‌شود کار کرد و رفتند.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مطالعات روابط بین الملل
"دوره تخصصی دیپلماسی" 🔶 دکتر سید داوود آقایی 🔹استاد تمام گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران 🔶این دوره به صورت آنلاین در 10 جلسه برگزار می‌‌شود. 🔹پنجشنبه ها؛ از 11 مرداد ماه 🔸هزینه شرکت در دوره 700 هزار تومان 🔹هزینه با تخفیف برای دانشجویان علوم سیاسی 500…
«دوره تخصصی دیپلماسی»


سرفصل های دوره دیپلماسی:

۱- دیپلماسی و سیاست خارجی و‌رابطه این دو با یکدیگر
۲- شرایط برقراری رابطه دیپلماتیک بین دولت ها
۳- نحوه و چگونگی توافق در برقراری رابطه دیپلماتیک
۴- مأموران دیپلماتیک و رتبه بندی آنها
۵- خصوصیات و ویژگی های بارز برای یک دیپلمات
۶- وظایف و تکالیف کلی مأموران دیپلماتیک
۷- مزایا ‌و مصونیت های مأموران و‌اماکن دیپلماتیک
۸- مذاکرات دیپلماتیک و فنون چانه زنی
۹- حقوق و روابط کنسولی و ارتباط کاپیتولاسیون با نهاد کنسولی
۱۰- آداب و تشریفات دیپلماتیک


@khavarmiane_ut
/فارن پالیسی/

▫️با دکترین سیاست خارجی کاملا هریس آشنا شوید

▫️انتخاب

#بخش_اول

"فارن پالیسی" نوشت: اکنون که ظاهرا کاندیداتوری کامالا هریس به عنوان نامزد اصلی دموکرات ها در انتخابات ماه نوامبر آمریکا مسجل گشته است، یکی از بزرگترین سوالاتی که در واشنگتن و پایتخت های خارجی مطرح است این است که در صورت راهیابی هریس به کاخ سفید در ماه نوامبر، دکترین سیاست خارجی دولت وی به چه شکلی خواهد بود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: احصاء تمایزات میان نظرات سیاست خارجی جو بایدن و نظرات کامالا هریس کار آسانی نیست زیرا هر دوی آنها در طی 3 سال و نیم اخیرا در مسائل سیاست خارجی و امنیت ملی کاملا هم راستا با یکدیگر قدم برداشته اند. اما هریس قبلا یک بار هم ولو به صورت خیلی کوتاه در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری حضور داشته و در فاصله سال های 2017 تا 2021 نیز عضو سنای آمریکا بود. بنابراین سابقه مواضع سیاسی مستقل وی چندان هم شبیه یک لوح کاملا سفید نیست.

موضعی که هریس در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 در قبال چین اتخاذ کرد کاملا نزدیک به سیاست کاخ سفید در طی حدود 4 سال گذشته بوده است یعنی دنبال کردن رقابت و همکاری با پکن به صورت همزمان. وی در سپتامبر 2019 در مناظره ای گفت: «(چین) محصولات ما از جمله دارایی های فکری ما را سرقت می کند. آنها محصولات غیراستاندارد را با قیمت پایین وارد اقتصاد ما می کنند. آنها باید بابت این اقدامات حساب پس بدهند.» وی در عین حال اضافه کرد که ایالات متحده باید در مسائل کلیدی نظیر تغییرات اقلیمی با چین همکاری نماید.
اما در عین حال نگاه وی در زمینه تعرفه ها با نگاه دولت بایدن متفاوت است. وی از تعرفه های وضع شده توسط دولت ترامپ بر کالاهای چینی انتقاد کرده و گفته که یک «دموکرات حمایت گرا» نیست. این در حالی است که دولت بایدن عمدتا تعرفه های دوران ترامپ را حفظ کرده و بسیاری از دموکرات هایی که قبلا ضد تعرفه ها بودند، از جمله جانت یلن، وزیر خزانه داری دولت بایدن پس از دوران کرونا و افزایش رقابت با چین از این تعرفه ها حمایت نموده اند.

به طور کلی به عقیده کارشناسان بعید است رویکرد هریس در قبال چین تغییر قابل توجهی نسبت به رویکرد دولت بایدن داشته باشد.هند یکی از درخشان ترین نقاط در کارنامه دولت بایدن از حیث روابط دوجانبه بوده است. واشنگتن به نحو فزاینده ای این روابط را یک اقدام توازن بخش مهم در برابر چین دانسته و دهلی نو را یک شریک کلیدی در استراتژی کلان ایندو-پاسیفیک ایالات متحده می داند. "امور دفاعی و تکنولوژی" به طور ویژه ستون های اصلی روابط آمریکا و هند به شمار می روند و چندین توافق و ابتکار در جریان سفر سال گذشته نخست وزیر هند به واشنگتن به امضا رسیده است. به عقیده کارشناسان، بعید است سیاست دولت هریس در قبال هند تغییر مهمی نسبت به سیاست دولت بایدن داشته باشد.هریس بیش از هر کاندیدای ریاست جمهوری دیگری دارای روابط شخصی با هند است زیرا مادر وی از هند به ایالات متحده مهاجرت کرده و هریس بارها به تاثیر مادرش در زندگی شخصی و نظراتش اشاره کرده است. اما از نظر سیاسی بعید است این روابط شخصی تاثیری بر سیاست های هریس داشته باشد. مایکل کوگلمن، مدیر انستیتوی جنوب آسیا در مرکز ویلسون گفت: «مطمئنا روابط خانوادگی هریس با هند چیزی است که احتمالا او از آنها برای رساندن احساس قرابت خود به هند استفاده خواهد کرد... اما از نظر سیاست واشنگتن در قبال هند، هیچ تفاوتی بین او و بایدن نخواهد بود.»

احتمالا مهمترین بحران سیاست خارجی ای که هریس در صورت پیروزی در ماه نوامبر به ارث خواهد برد، جنگ اسرائیل و حماس در غزه است و سابقه معاون رئیس جمهور در قبال اسرائیل و جنگ غزه به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرد تا نشانه های حاکی از ادامه سیاست بایدن یا عدول از آن توسط دولت احتمالی هریس مورد تفسیر و پیش بینی قرار گیرد.بررسی سوابق رای دهی و سخنرانی های عمومی هریس نشان می دهد که بعید است او تغییر عمده ای در سیاست آمریکا در قبال جنگ غزه یا منازعه اسرائیلی فلسطینی ایجاد نماید. دیوید ماکووسکی یکی از مشاوران ارشد فرستاده ویژه آمریکا در مذاکرات اسرائیلی فلسطینی گفت: «با توجه به گفته های قبلی وی، به نظر می رسد که هریس راه بایدن را ادامه خواهد داد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️با دکترین سیاست خارجی کاملا هریس آشنا شوید

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

از زمان حمله 7 اکتبر حماس، هریس عمدتا از سیاست دولت بایدن دنباله روی نموده یعنی بر حق دفاع مشروع اسرائیل تاکید و در عین حال به آرامی انتقادات خود از ماهیت بی وقفه حملات اسرائیل انتقال نموده است. هریس همچنین خواستار یک توافق آتش بس شده که متضمن آزادی گروگان ها باشد. اما در برخی مواقع نیز حداقل به صورت کلامی تفاوتی در مواضع وی با مواضع دولت بایدن مشاهده شده است. استیون کوک تحلیلگر شورای روابط خارجی در این باره گفت: «گاهی اوقات وی پا را فراتر نهاده و بیش از رئیس جمهور از اسرائیلی ها انتقاد کرده است.»

مهاجرت نیز یکی از مسائل سیاست خارجی است که احتمالا آسان ترین سنجه برای ارزیابی استراتژی احتمالی دولت هریس خواهد بود زیرا موضوع مهاجرت بخشی کلیدی از اقدامات وی در قامت معاون رئیس جمهور بوده است.جمهوری خواهان هریس را "سزار مرزی" دولت بایدن خوانده و بابت آنچه ناکامی در اجرای یک وظیفه مهم می خوانند به وی تاخته اند. آن وظیفه به گفته نیکی هیلی، فرماندار سابق کارولینای جنوبی "حل (مشکل) مرز" بوه است. اما کارشناسان مهاجرت تاکید دارند که دستور کار هریس از جهت گستردگی بسیار محدود بوده و وی هرگز به عنوان "سزار مرزی" دولت بایدن منصوب نگشته است. (الخاندرو مایورکاس مسئول امور امنیت داخلی و خاویر بکرا وزیر بهداشت و خدمات انسانی مسئول امور مرزی هستند)

در واقعیت هریس مسئول پیشبرد تلاش های دولت بایدن برای تعامل با سه کشور آمریکای مرکزی یعنی هندوراس، گواتمالا و السالوادور برای کمک به برطرف ساختن "دلایل ریشه ای" مهاجرت نظیر مشکلات اقتصادی، خشونت و سرکوب سیاسی بوده است.رویکرد گسترده تر دولت بایدن در مرزهای جنوبی نمونه ای از استراتژی احتمالی هریس در زمینه موضوع مهاجرت است. در ماه ژوئن و پس از امضای یک دستور اجرایی جنجالی که جلوی درخواست پناهنگی را در هنگام بالا رفتن حجم ورودهای غیرقانونی می گرفت، تعداد عبور غیرقانونی از مرز به پایین ترین رقم در طی سه سال گذشته رسید.

دوریس میسنر، کمیسیونر سابق مهاجرت آمریکا در این باره گفت: «(دولت بایدن) تلاش بسیار زیادی کرده تا سیاست هایی را اعمال کند که سیاست های اجرایی موثری هستند اما در عین حال بر این نکته واقف است که ما کشوری مهاجر هستیم و آنها می خواهند سیاست هایی داشته باشند که ادامه مهاجرت را ممکن سازد.»
پیشینه هریس به عنوان یک کالیفرنیایی، دادستان کل سابق و فرزند دو مهاجر دیدگاه او را در خصوص این موضوع شکل داده است و مطمئنا اگر به ریاست جمهوری برسد این روند را ادامه خواهد داد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_انرژی

▫️کابوس «هریس» برای نفت آمریکا ؟

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_اول

"کامالا هریس" که در حال‌حاضر به‌عنوان معاون رئیس‌‌‏‌جمهور ایالات‌متحده فعالیت می‌کند و در گذشته دادستان کل کالیفرنیا بوده، به‌عنوان یکی از نامزدهای برجسته دموکرات‌‌‏‌ها برای انتخابات ریاست‌‌‏‌جمهوری پیش‌‌‏‌روی آمریکا مطرح شده‌است. سابقه طولانی او در پیگیری پرونده‌‌‏‌های حقوقی علیه شرکت‌های نفتی، به‌ویژه در زمینه نقض قوانین زیست‌محیطی، نشان‌دهنده این است که در صورت پیروزی او، صنعت سوخت‌های فسیلی با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد. اقدامات حقوقی او شامل شکایات علیه شرکت‌های بزرگ نفتی همچون شورون و پلینز آل امریکن پایپ‌‌‏‌لاین به‌دلیل نقض قوانین زیست‌محیطی است که این موضوع تاکید بر رویکرد پیشگیرانه و قاطع هریس در زمینه عدالت زیست‌محیطی دارد.در دوران تصدی هریس به‌عنوان دادستان منطقه سانفرانسیسکو، او اقدام به تاسیس یک واحد عدالت زیست‌محیطی کرد که به‌‌‌‌طور خاص به مقابله با جرایم زیست‌محیطی مانند دفع غیرقانونی زباله‌‌‌‌های خطرناک پرداخته بود. این واحد، برای نخستین‌بار در سطح منطقه‌ای، به‌‌‌‌طور سیستماتیک به بررسی و پیگیری مشکلات زیست‌محیطی پرداخت که تاثیر فاجعه‌باری بر جوامع فقیر و محروم می‌‌‌‌گذاشت.

هریس بر این باور بود که مشکلات زیست‌محیطی نه‌تنها سلامت عمومی را تهدید می‌کند بلکه به‌‌‌‌طور ویژه بر زندگی افرادی که در جوامع آسیب‌‌‌‌پذیر زندگی می‌کنند، فشار مضاعف وارد می‌کند. او در سال‌۲۰۰۵ اظهار کرد: «جنایات علیه محیط‌زیست، جنایاتی علیه جوامع بشری هستند، افرادی که اغلب فقیر و محروم‌‌‌‌اند.» این موضع نشان‌دهنده تعهد خدشه‌ناپذیر هریس به عدالت اجتماعی و مسائل زیست‌محیطی است.

▪️ممنوعیت فرکینگ

به‌عنوان سناتور، هریس به‌‌‌‌طور جدی از طرح Green New Deal، یک پیشنهاد جامع برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی و نابرابری‌‌‌‌های اقتصادی، حمایت کرد و همچنین به ممنوعیت "فرکینگ" به‌عنوان یکی از ابزارهای کلیدی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی روی‌آورد. فرکینگ که به‌عنوان یک روش استخراج نفت و گاز طبیعی شناخته می‌شود، به‌دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی و تاثیرات منفی آن بر منابع آب و خاک، مورد انتقاد قرارگرفته‌است.

هریس با حمایت از ممنوعیت این روش، تلاش کرد تا استانداردهای زیست‌محیطی را ارتقا دهد و فشار بیشتری بر صنعت نفت وارد کند. این مواضع، او را درمیان فعالان زیست‌محیطی و گروه‌های حامی تغییرات آب‌وهوایی بسیار محبوب کرده‌است، همچنین سوابق هریس نشان می‌دهد که او احتمالا به تلاش‌های دولت جو بایدن در زمینه بهبود وضعیت آب‌‌‌‌وهوای کشور ادامه خواهد داد و حتی ممکن است برنامه‌های تهاجمی‌‌‌‌تری برای مقابله با تغییرات اقلیمی به اجرا بگذارد.

▪️چالش‌های عمده‌‌‌‌

با این‌حال، هریس با چالش‌های عمده‌ای در ایالت‌‌‌‌هایی مواجه است که اقتصاد آنها به‌شدت به صنعت نفت و گاز وابسته است، نظیر پنسیلوانیا. حمایت او از ممنوعیت فرکینگ و مالیات کربن که او آن را «هزینه آلودگی آب‌‌‌‌وهوا» می‌‌‌‌نامد، ممکن است در این مناطق با واکنش‌های منفی مواجه شود. در ایالت‌‌‌‌های متمرکز بر انرژی که بسیاری از ساکنان آنها به شغل‌‌‌‌ها و درآمدهای مرتبط با صنعت نفت و گاز وابسته هستند، این سیاست‌ها ممکن است به‌عنوان تهدیدی برای معیشت محلی درنظر گرفته شود، بنابراین جلب نظر رأی‌‌‌‌دهندگان این مناطق برای پیروزی دموکرات‌‌‌‌ها در انتخابات ریاست‌‌‌‌جمهوری بسیار حیاتی است و این امر پیچیدگی‌های زیادی به استراتژی‌های انتخاباتی هریس اضافه می‌کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#اقتصاد_انرژی

▫️کابوس «هریس» برای نفت آمریکا ؟

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

#بخش_پایانی

▪️جلب آرای رأی‌‌‌‌دهندگان

برای جلب آرای ایالت‌‌‌‌های حساس، هریس ممکن است مجبور شود تا مواضع سختگیرانه زیست‌محیطی خود را با رویکردی ملایم‌‌‌‌تر در سیاست‌های انرژی متعادل کند. این ممکن است شامل تغییر لحن یا نحوه بیان مواضع زیست‌محیطی او باشد، مشابه به رویکردی که در انتخابات ۲۰۲۰ با همکاری بایدن به‌‌‌‌کار برد. این تغییرات در لحن و سیاست‌ها می‌تواند به او کمک کند تا از نظر سیاسی انعطاف‌‌‌‌پذیرتر به‌نظر برسد و نگرانی‌های رأی‌‌‌‌دهندگان را کاهش دهد، با این‌وجود حتی با رویکرد ملایم‌‌‌‌تر، به‌نظر می‌رسد که ریاست‌‌‌‌جمهوری هریس همچنان بر پیگیری و نظارت دقیق بر صنعت نفت تمرکز خواهد کرد. در صورتی‌که هریس به مقام ریاست‌‌‌‌جمهوری برسد، انتظار می‌رود که اقدامات قانونی بیشتری علیه شرکت‌های سوخت‌های فسیلی صورت گیرد که احتمالا تحت‌هدایت وزارت دادگستری خواهد بود. این اقدامات می‌تواند به تحمیل هزینه‌های سنگین دادخواهی و ایجاد خطرات اعتباری برای این شرکت‌ها منجر شود، زیرا دولت به‌دنبال پاسخگویی این شرکت‌ها در قبال خسارات مربوط به تغییرات آب‌وهوایی و تاثیرات زیست‌محیطی آنها است. احتمالا، شکایت‌‌‌‌های حقوقی جدید و فشارهای قانونی می‌تواند به کاهش فعالیت‌های صنعتی و افزایش هزینه‌های عملیاتی برای شرکت‌های نفتی منجر شود.

در مجموع، نامزدی و احتمال ریاست‌‌‌‌جمهوری کامالا هریس، با توجه به سابقه قوی زیست‌محیطی و تعهد او به عدالت آب‌‌‌‌وهوا، می‌تواند پیامدهای عمده‌ای برای صنعت نفت داشته‌باشد، با این حال موفقیت او در انتخابات به توانایی او در مدیریت و هماهنگی میان سیاست‌های زیست‌محیطی و نیازهای اقتصادی ایالت‌‌‌‌های مهم بستگی خواهد داشت. هریس باید بتواند تعادلی میان اهداف زیست‌محیطی و واقعیت‌های اقتصادی این مناطق برقرار کند تا بتواند به پیروزی دست‌یابد و همزمان برنامه‌های زیست‌محیطی خود را به اجرا بگذارد.

▪️تمرکز دولت ترامپ

در دوران ریاست‌‌‌‌جمهوری دونالد ترامپ (ژانویه ۲۰۱۷ تا ژانویه ۲۰۲۱)، سیاست‌های نفتی کاملا به نفع صنعت نفت و گاز بود. دولت ترامپ تمرکز زیادی بر کاهش مقررات زیست‌محیطی داشت و قوانین مربوط به انتشار متان و آلودگی آب را کاهش داد، همچنین این دولت از توافق پاریس برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی خارج شد که نشان‌دهنده اولویت‌‌‌‌دهی به تولید سوخت‌های فسیلی بود. سیاست‌های ترامپ به افزایش تولید نفت و گاز در اراضی عمومی و مناطق فراساحلی تاکید داشت. دولت او مزایده‌‌‌‌هایی برای اکتشاف و توسعه نفت و گاز در مناطقی مانند پناهگاه حیات‌‌‌‌وحش قطب‌شمال برگزار کرد و به حمایت از استفاده از فناوری شکاف هیدرولیک (فرکینگ) ادامه داد. ترامپ بر ‌دستیابی به «سلطه انرژی» تاکید داشت و هدف آن بود که ایالات‌متحده به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت و گاز جهان تبدیل شود.

این سیاست شامل حمایت از ساخت خطوط لوله جدید مانند کیستون XL و داکوتا اکسس نیز بود. دولت ترامپ از مشوق‌‌‌‌ها و یارانه‌های مالیاتی برای صنعت نفت و گاز حمایت کرد و به‌دنبال کاهش مالیات‌‌‌‌ها و حمایت‌های مالی برای این صنعت بود. سیاست‌های تجاری ترامپ، از جمله تعرفه‌‌‌‌ها بر روی فولاد و آلومینیوم، به‌طور غیرمستقیم بر هزینه‌های تولید نفت تاثیر گذاشت و تحریم‌های او علیه ایران و ونزوئلا نیز بر بازار جهانی نفت تاثیر داشت. در دوران پاندمی کووید-۱۹، قیمت‌های نفت نوسانات زیادی داشت و دولت ترامپ برای تثبیت بازار نفت با کشورهای تولیدکننده نفت مذاکره کرد. به‌طور کلی، سیاست‌های نفتی ترامپ بر افزایش تولید داخلی نفت و گاز، کاهش مقررات زیست‌محیطی و تقویت جایگاه ایالات‌متحده به‌عنوان یک تولیدکننده پیشرو در بازار جهانی انرژی متمرکز بود که منجر به انتقادات شدید از سوی فعالان محیط‌زیست و معضلات بین‌المللی شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل اعزام احتمالی نظامیان ترکیه به اراضی اشغالی/ چگونگی مانع‌چینی ناتو علیه آنکارا در قبال اسرائیل

▫️ایلنا

"علی قائم‌مقامی"، کارشناس مسائل ترکیه در تشریح سخنان اردوغان در خصوص ورود نظامی ارتش ترکیه به اراضی اشغالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از شروع عملیات طوفان الاقصی قرار بر این بود که وزیر خارجه ترکیه به اسرائیل سفر کند و قراردادی را در مورد خط لوله گاز مدیترانه شرقی به امضا برساند و حتی قرار بر این شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به ترکیه سفر کند که تمام این مسائل در نهایت به بن‌بست رسید و متوقف شد. به موازات این روند، فرزند نجم‌الدین اربکان که در شرایط کنونی ریاست حزب «رفاه نوین» را در اختیار دارد، اعلام کرده بود که پایگاه‌های نظامی در اینجرلیک و کوراجیک باید بسته شود و تمام مناسبات آنکارا با اسرائیل هم قطع شود که همین امر باعث شد تا آرای اردوغان در انتخابات کاهش پیدا کند و به سبد حزب رفاه نوین ریخته شود.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که حدود ۱۳ میلیون نفر هم در انتخابات ترکیه شرکت نکردند و باعث کاهش آرای حزب عدالت و توسعه و اردوغان شد که در نهایت او ناچار شد که ابتداً روابط تجاری با اسرائیل را محدود کند و در کل آن را قطع کرد و ادامه آن را مشروط به پایان جنگ غزه دانست. این در حالیست که تا سال ۲۰۲۸ در ترکیه هیچ انتخاباتی برگزار نخواهد شد و اردوغان هم حملات خود را به اسرائیل افزایش داده است. او اعلام کرده که باید روابطش را با بشار اسد تنظیم کند ولی در گذشته اعلام کرده بود که ترکیه و اسرائیل در سوریه منافع مشترک دارند. اردوغان در این ایام و در طول ۹ ماه گذشته دائماً بر این مسأله تاکید کرد که اسرائیل و نتانیاهو مانند نازی‌ها و هیتلر با غزه برخورد می‌کنند و حالا هم اعلام کرده که همانند پرونده قره‌باغ و لیبی می‌توانند در جنگ غزه هم وارد عمل شوند و نظامیان خود را به اراضی اشغالی اعزام کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این راستا بسیاری از کارشناسان ترکیه اعلام کردند که به دلیل عضویت این کشور در ناتو، ایالات متحده مانع از اقدام ترکیه علیه اسرائیل خواهد شد. در همین راستا اردوغان اعلام کرد که ترکیه در بسیاری از عملیات‌های صلح ناتو شرکت کرده ولی ناتو به هر ترتیب اجازه نمی‌دهد که ترکیه دست به لشگرکشی دریایی و هوایی علیه اسرائیل بزند مگر آنکه آنکارا شخصاً و به صورت مستقیم و خارج از ساختار ناتو وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شود. کشورهای غربی هم مواضع اردوغان را محکوم می‌کنند و حتی ممکن است که اقدام به تهدید رئیس‌جمهوری ترکیه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترکیه به دنبال آن است که نقش خود را در خاورمیانه حفظ و حتی پررنگ کند و آمریکا هم به موازات آن قصد دارد که نقش آنکارا در منطقه را کمرنگ جلوه دهد. این در حالیست که واشنگتن به نوعی می‌خواهد طرح صلح ابراهیم را که شامل سایر کشورهای عربی دیگر با اسرائیل می‌شود را هم مجدداً احیاء کند. در این راستا همزمان با سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا، ترکیه از محمود عباس دعوت کرده بود تا در پارلمان این کشور سخنرانی کند اما او این دعوت را پاسخ نداد و حالا آنکارا خواستار عذرخواهی وی شده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
توافق نظامی آمریکا وعربستان سعودی

دکتر زهرا شریف زاده سر دبیر مجله ایرانی روابط بین الملل

آمریکا و عربستان سعودی به تازگی توافقی نظامی امضا کرده‌اند که دلایل متعدد:نظامی،عادی سازی روابط با اسرائیل ،توافق هسته ای غیرنظامی و منافع تجاری برای این اقدام وجود دارد.

اینکه چرا عربستان با آمریکا چنین توافقی را امضا نموده اند چند عامل کلیدی چون:تقویت امنیت و دفاع عربستان ،مقابله با نفوذ ایران و حفظ نفوذ آمریکا در منطقه دخالت دارد زیرا عربستان سعودی به دنبال تقویت توان دفاعی خود، به ویژه در زمینه دفاع هوایی است. این قرارداد به آنها کمک می‌کند تا زیرساخت‌های نظامی پیشرفته‌ای را از آمریکا دریافت کنند.از طرفی هر دو کشور این توافق را به عنوان ابزاری برای مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران می‌بینند.و همچنین آمریکا با این توافق به دنبال حفظ و گسترش نفوذ خود در خاورمیانه است، به ویژه در مقابل افزایش نفوذ کشورهایی مانند روسیه و چین....

نهم مرداد ماه 1403

مطلب کامل در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/militaryagreeusarab24
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab

امتیاز:
انتخابات ایالات متحده امریکا

دکتر زهرا شریف زاده

انتخابات نشان‌دهنده مقاطع حساسی است که در آن «بازی اعتماد» بین بازارهای مالی و بازیگران سیاسی و از طرف دیگر جمعیت هر کشوری اغلب به روش‌های واضحی انجام می‌شود بگونه ای که تغییرات ثابت و قابل پیش بینی در رأی دهندگان نقش مهمی در تعیین چشم انداز سیاست هر کشور ایفا می­کند اینکه آیا بازارها به انتخابات پاسخ مثبت یا منفی می­دهند، و با چه شدتی، ارزیابی سرمایه گذاران از نامزدها و سیاست های مورد انتظار آنها را نشان می دهد. به ویژه در کشورهای در حال توسعه، که عدم اطمینان سیاسی بالا و شرایط داخلی نوسان است، واکنش های بازار می تواند شدید باشد

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/electionusfut2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️ترور هنیه موجب پاسخ یکپارچه‌ و شدیدتر مقاومت خواهد شد/ نتانیاهو خواهان ادامه بحران تا ماه نوامبر است

▫️ایلنا

"رضا میرابیان"، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به دلایل و ابعاد ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: شهادت اسماعیل هنیه در حقیقت یک پازل‌ از سناریویی است که اسرائیل آن را طرح کرده و به نوعی با این اقدام‌ها به دنبال آن است که بتواند بار شکست‌های خود طی ۱۰ ماه گذشته را کمتر کند. موضوع از آنجا شروع می‌شود که شهرک مجدل الشمس واقع در بلندی‌های جولان چندی پیش مورد اصابت قرار می‌گیرد و حزب‌الله لبنان به صورت علنی و با انتشار بیانیه رسمی هرگونه دست داشتن در این اقدام را تکذیب می‌کند اما به وضوح می‌بینیم که اسرائیل در بیروت دست به ترور مقام ارشد حزب‌الله لبنان می‌زند و مواضع این جریان در جنوب پایتخت لبنان را هدف قرار می‌دهد. کمی بعد ایالات متحده در خاک عراق حشدالشعبی را در استان بابل مورد هدف قرار می‌دهد که رسماً هم این موضوع از سوی واشنگتن تأیید می‌شود.

وی ادامه داد: سپس مسأله ترور اسماعیل هنیه در خاک ایران مطرح می‌شود و ایالات متحده صراحتاً اعلام می‌کند که اگر حمله‌ای علیه اسرائیل انجام شود، واشنگتن از تل‌آویو حمایت خواهد کرد. این مواضع به نوعی نشان می‌دهد که آمریکا به صورت کامل از تمام مسائل و حتی اهدافی که اسرائیل مورد هدف قرار داده خبر داشته اما باید توجه شود که اساساً بحث بر سر این است که رژیم صهیونیستی به دنبال یک سناریوی جدید بوده تا بتواند پای آمریکا را به منطقه باز کند. این در حالیست که نتانیاهو در زمان هدف قرار گرفتن شهرک مجدل الشمس، در واشنگتن حضور داشت و به خوبی می‌دانست که چه اتفاقی قرار است رخ دهد. مسأله اصلی این است که اگر آمریکا وارد بحران فعلی شود و آن را تشدید کند، بدون شک ترکش‌های این تقابل و مجادله دامان آنها را خواهد گرفت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا مقاومت پاسخ خود را به اسرائیل در قالب یک سلسله اقدامات مشخص ارائه خواهد کرد یا خیر، تصریح کرد: معتقدم که جبهه مقاومت تاکنون با صبر و حوصله اقداماتی را طی ۱۰ ماه گذشته علیه اسرائیل و منافع آن انجام داده تا در نهایت بتواند بحران در غزه را کنترل و با یک خروجی مثبت به پایان برساند و به همین دلیل محور مقاومت از این پس و در پاسخ به اقدام‌های اخیر اسرائیل، یکپارچه‌تر و شدیدتر عمل خواهد کرد؛ چراکه آمریکا دیگر نمی‌تواند این مسائل را تکذیب کند و بگوید که به هیچ وجه از چنین وقایعی اطلاع نداشته و باید منتظر پیامدهای آن در قبال خود و اسرائیل و حتی منافعشان باشد.

وی در پایان با اشاره به قصد نخست‌وزیر اسرائیل برای ادامه تنش و درگیری در خاورمیانه خاطرنشان کرد: در این میان نتانیاهو به دنبال آن است تا بحران فعلی را تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر ادامه دهد تا در نهایت بتواند خروجی مطلوب خود را با روی کار آمدن احتمالی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه کسب کند اما مسأله اینجاست که اتفاقات مذکور نمی‌تواند یک‌باره رخ دهد؛ بلکه یک برنامه‌ریزی و هماهنگی مشخص در پس آن وجود داشته و همین حالا هم تمام سناریوهای موجود میان طرفین به خصوص آمریکا و اسرائیل با یکدیگر هماهنگ می‌شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله شورای سیاست خاورمیانه

چرا ادعاهای تأمین مالی معترضین آمریکایی توسط ایران باید مورد تردید قرار گیرد؟

سید حسین موسویان

بخش اول

نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در جلسه مشترک کنگره در ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۴ گفت: «همه ما می‌دانیم که ایران در حال تأمین مالی اعتراضات ضد اسرائیلی است که در حال حاضر خارج از این ساختمان در جریان است... من پیامی برای این معترضان دارم: زمانی که ستمگران تهران، که همجنس‌گرایان را از جرثقیل‌ها آویزان می‌کنند و زنان را به دلیل نپوشاندن موی سر می‌کشند، شما را تحسین، ترویج و تأمین مالی می‌کنند، رسماً به ابلهان مفید ایران تبدیل شده‌اید». در حالی که صدها نفر از اعضای کنگره او را ۷۹ بار تشویق کردند، تعداد قابل توجهی از دموکرات‌های غایب، از جمله نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نماینده گان، سخنرانی نتانیاهورا به عنوان «بدترین سخنرانی یک مقام خارجی در کنگره ایالات متحده » توصیف کرد.
هزاران معترض طرفدار فلسطین که خواستار توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل بودند، پرچم‌های فلسطین را برافراشته و پرچم‌های آمریکا را در تظاهرات علیه حضور نتانیاهو سوزاندند. در ۹ ژوئیه ۲۰۲۴، مدیر اطلاعات ملی، آوریل هاینز گفت که دولت ایران یکی از چندین کشوری است که به طور مخفیانه تشویق به اعتراضات آمریکایی‌ها در مورد جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه می‌کند تا خشم عمومی را پیش از انتخابات پاییز برانگیزد: «ایران در تلاش‌های خود برای نفوذ خارجی به طور فزاینده‌ای تهاجمی شده و در تلاش است تا اختلافات را تشدید کرده و اعتماد به نهادهای دموکراتیک ما را تضعیف کند.» در حالی که نتانیاهو ادعا کرد که ایران معترضان را «تأمین مالی» می‌کند، هاینز تأکید کرد که «با استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، گروه‌های مرتبط با تهران به عنوان فعالان آنلاین ظاهر شده، اعتراضات را تشویق کرده و به برخی از گروه‌های معترض کمک مالی کرده‌اند».
در ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۴، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، متیو میلر، برخی از اظهارات هاینز را تعدیل کرد. او گفت: «ما می‌دانیم که اکثر قریب به اتفاق معترضان در آمریکا دستورهای خود را از ایران نمی‌گیرند و اکثر افرادی که ممکن است از ایران حمایت دریافت کرده باشند، حتی نمی‌دانند که این حمایت از کجا آمده است.» با این حال، ادعاهای حمایت ایران از اعتراضات در آمریکا شامل حقیقت و تحریف است. حقیقت این است که در ۴۰ سال گذشته، ایالات متحده و ایران هر دو تلاش کرده‌اند تا از تشنجات داخلی در کشور دیگرحداکثر بهره‌برداری را برای منافع ژئوپلیتیکی خود داشته باشند.
در ماه‌های پس از مرگ مهسا امینی، زن ۲۲ ساله، در سپتامبر ۲۰۲۲ در حالی که توسط پلیس "گشت ارشاد" به دلیل عدم رعایت حجاب اسلامی بازداشت شده بود، اعتراضات در سراسر ایران گسترش یافت. در سالگرد مرگ او، جو بایدن گفت: "ایالات متحده همچنان متعهد به حمایت از مردم ایران است - از جمله با ارائه ابزارهایی برای حمایت از توانایی آنها در دفاع از آینده خود."
جای تردید نیست که از زمان انقلاب ۱۹۷۹، ایالات متحده همواره از گروه‌های مخالف برای "تغییر رژیم" در ایران حمایت کرده است.
از سوی دیگر، در پیامی به معترضان دانشجوی آمریکایی، آیت‌الله خامنه‌ای گفت: "شما اکنون در سمت درست تاریخ قرار دارید. شما اکنون بخشی از جبهه مقاومت هستید و تحت فشار بی‌رحمانه دولت خود - که به صراحت از رژیم غاصب و بی‌رحم صهیونیستی دفاع می‌کند - وارد مبارزه‌ای شرافتمندانه شده‌اید."
با وجود این مخالفت‌ها، ادعای اینکه ایران در حال سازماندهی و تأمین مالی تظاهرات مردمی آمریکایی در دفاع از فلسطین است، به شش دلیل بی‌اساس است.
اول، این اعتراضات در مورد یکی از فاجعه بارترین بحران‌های انسانی در ۵۰ سال گذشته است. مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، گفت که این وضعیت بدتر از "صحنه‌های وحشتناکی" است که در طول جنگ داخلی سوریه و "وحشت" رژیم خمرهای سرخ در کامبوج در دهه ۱۹۷۰ شاهد بوده است؛ او جنایات اسرائیل در غزه را بعنوان "بدترین [بحران] در ۵۰ سال تجربه‌اش" توصیف کرده است. از ژوئن ۲۰۲۴، طبق گزارش وزارت بهداشت غزه، جنگ زمینی و هوایی اسرائیل بیش از ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان این منطقه را از خانه‌های خود رانده، بیش از ۳۹,۰۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، را کشته است و بر اساس مطالعه‌ای که در مجله لنست منتشر شده است، اثرات تجمعی جنگ می‌تواند به این معنی باشد که تعداد واقعی تلفات بیش از ۱۸۶,۰۰۰ نفر باشد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
مقاله شورای سیاست خاورمیانه

چرا ادعاهای تأمین مالی معترضین آمریکایی توسط ایران باید مورد تردید قرار گیرد؟

سید حسین موسویان

بخش پایانی

دوم، نه تنها میلیون‌ها آمریکایی در ده‌ها تظاهرات بزرگ در شهرهای سراسر ایالات متحده شرکت کرده‌اند، بلکه صدها میلیون نفر در کشورهای مختلف جهان نیز در حمایت از مردم فلسطین تظاهرات کرده‌اند. نه تنها ایران و بلکه هیچ قدرت جهانی قادر به سازماندهی و تأمین مالی چنین اعتراضات گسترده‌ای در ایالات متحده و سراسر جهان نیست.

سوم، ادعای اینکه ایران سازماندهی این تظاهرات در ایالات متحده را داشته، به این معناست که ایران توانسته است شبکه‌ای قدرتمند بسازد که بتواند میلیون‌ها آمریکایی را برای تضعیف امنیت و ثبات داخلی آمریکا بسیج کند. این به معنای شکست ۱۷ سازمان اطلاعاتی آمریکایی در مهار نفوذ ایران است. لذا چنین ادعایی یک اتهام جدی علیه سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا محسوب می‌شود.
چهارم، سال‌هاست که قوی‌ترین و تأثیرگذارترین لابیهای حامی اسرائیل و ضد ایران، مانند آیپک (AIPAC)، "اتحاد علیه ایران هسته ای" (UANI) و"بنیاد دفاع از دمکراسی"(FDD) ؛ نقش کلیدی در اعمال تحریم‌ها و فشار علیه ایران و تشدید خصومت‌ها بین واشنگتن و تهران ایفا کرده‌اند. درحالیکه دولت ایران قادر به مقابله با این اقدامات خصمانه و پیشگیری از این روند نبوده وشکست خورده است. حتی ایرانی-آمریکایی‌هایی که برای صلح بین دو کشور فعالیت کرده‌اند نیز با فشارهای شدید در آمریکا مواجه شده‌اند. با چنین ضعف آشکاری، دولت ایران قطعاً نمی‌تواند شبکه قدرتمندی در داخل ایالات متحده ایجاد کند که قادر به بسیج صدها هزار آمریکایی برای اعتراض باشد.
پنجم، تظاهرات جهانی علیه اسرائیل در حمایت از قوانین و مقررات بین‌المللی است و نه ایران. دادگاه بین‌المللی دادگستری سازمان ملل (ICJ) تشخیص داد که اسرائیل به احتمال زیاد اعمالی را مرتکب شده که کنوانسیون نسل‌کشی را نقض می‌کند و دستور داد که باید "فوراً" اطمینان حاصل کند که نیروهایش هیچ‌یک از اعمال ممنوعه توسط این کنوانسیون را مرتکب نشوند. بر اساس شش دستور موقت که ICJ در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ صادر کرد، اسرائیل باید:
- تمام اقدامات ممکن را برای جلوگیری از اعمال نسل‌کشی که در ماده ۲ کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ مشخص شده است، انجام دهد؛
- از تخریب شواهد جنایات جنگی در غزه جلوگیری کرده ؛
- به هیئت‌های حقیقت‌یاب اجازه دسترسی دهد؛ و ا
- طمینان حاصل کند که خدمات اساسی و کمک‌های بشردوستانه ضروری به غیرنظامیان در غزه ارائه شود.
این موارد خواسته‌های اصلی گروه‌های فعال آمریکایی که اعتراضات را در ایالات متحده سازماندهی می‌کنند، میباشد.
ششم، چندین فعال دانشجویی که با رادیو ملی آمریکا NPR صحبت کردند، اعتراضات دانشجویان در سال ۱۹۶۸ علیه جنگ ویتنام را الهام‌بخش حرکت‌های خود دانستند. متیو ویکرز، دانشجوی سال سوم کالج اکسیدنتال در لس آنجلس گفت: "بیشتر جنبش همبستگی فلسطین از جنبش‌های دهه شصت (جنگ ویتنام) به طور مستقیم تاکتیکی و اخلاقی الهام گرفته است. فکر می‌کنم شباهت‌ها نمی‌توانند آشکارتر باشند." در جریان تظاهرات طرفدار فلسطین در بهار امسال در دانشگاه‌های ایالات متحده به دلیل اعتراض به جنگ در غزه، بیش از ۳,۱۰۰ نفر در دانشگاه‌های سراسر آمریکا بازداشت یا دستگیر شده‌اند. فرانک گوریدی، استاد تاریخ در دانشگاه کلمبیا، به رادیو ملی آمریکا گفت "از این نظر، شباهت عجیبی دارد با آنچه در اواخر دهه شصت در این کشور رخ داد ، جایی که دانشجویان آمریکایی و سایر افراد در این کشور الهام گرفتند تا علیه آنچه که به عنوان جنگ ناعادلانه در ویتنام می‌دیدند، صحبت کنند و بسیج شوند".
در نهایت، برای تقویت صلح و امنیت در خاورمیانه، ایالات متحده و ایران باید رابطه‌ای جدید مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر ایجاد کنند ، ضمن اینکه برقراری آتش‌بس بین اسرائیل و ایران، ضروری است.

Why the Claims of Iranian Funding of U.S. Protestors Should Be in Doubt
https://mepc.org/commentaries/why-the-claims-of-iranian-funding-of-u-s-protestors-should-be-in-doubt/


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️تحلیلگران: ترامپ فروپاشی معاهده کنترل تسلیحات آمریکا و روسیه را تسهیل کرد

▫️ایسنا

به گفته تحلیلگران، دونالد ترامپ با تصمیم به لغو پیمان نیروهای هسته‌ای میان برد (INF) مرتکب «اشتباهی احمقانه» شد، زیرا پیامدهای این تصمیم سرنوشت ساز، فروپاشی سیاست‌های کنترل تسلیحات استراتژیک بین ایالات متحده و روسیه بوده است.به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک در گزارشی می نویسد: «فیلیپن جیرالدی» تحلیلگر سابق سیا و موسس و رئیس شورای منافع ملی گفت: «اقدامات دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در خارج کردن کشورش از این پیمان مهم هسته‌ای باعث شد تا سیاست‌های کنترل تسلیحات استراتژیک بین ایالات متحده و روسیه از بین برود.»

معاهده نیروهای هسته‌ای میان برد که در سال ۱۹۸۷ بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده امضا شد، این کشورها را از توسعه و در اختیار داشتن موشک‌های بالستیک و کروز زمین پرتاب با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر منع می‌کرد. ترامپ در سال ۲۰۱۹ آمریکا را از این معاهده خارج کرد. در واکنش به تصمیم آمریکا، روسیه هم مشارکت خود در این توافق دوران جنگ سرد را به حالت تعلیق درآورد.امروز (جمعه) پنجمین سالگرد خروج رسمی آمریکا از این پیمان است.

▪️مهار تسلیحات رها شده است

این تحلیلگر همچنین گفت: «پیامدهای خروج آمریکا از این پیمان این بوده است که سیاست‌های کنترل تسلیحات استراتژیک بین روسیه و ایالات متحده و ناتو تا حد زیادی کنار گذاشته شده و هر دو طرف موشک‌های میان بردی با قابلیت هسته‌ای تولید کرده‌اند که این احتمال را افزایش می‌دهد که در یک درگیری بالقوه تشدید کننده مانند اوکراین به آنها متوسل شوند.»

گیرالدی یادآور شد: «علیرغم ادعای هر دو طرف، در دولت ترامپ در مورد حفظ این معاهده اختلاف نظرهای شدیدی وجود داشت. نئومحافظه‌کاران به ‌طور قابل‌ پیش‌بینی بر این بحث پیروز شدند. در دهه ۸۰ میلادی، علیرغم دولت‌های جنگ طلب در لندن و بن، احساسات عمومی در سراسر اروپا، به ویژه در آلمان، به شدت طرفدار ایجاد این معاهده بود.»

وی افزود: «جالب اینجاست که من در سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۵ در پایگاه سیا در هامبورگ آلمان فعالیت می‌کردم، زمانیکه در مورد کل موضوع موشک‌های میان برد که از نظر تئوری اجازه حمله با قابلیت هسته‌ای ویرانگر هشدار دهنده را نمی‌داد، بحث می‌شد. تظاهرات بزرگی در تمام شهرهای آلمان علیه استقرار و به نفع توافق صورت گرفت. سرکنسولگری ایالات متحده در نزدیکی دریاچه مرکزی هامبورگ قرار داشت. هزاران تظاهرکننده در کنار دریاچه جمع می‌شدند و با عبور از جاده دسترسی که اطراف دریاچه را احاطه کرده بود، به جلوی ساختمان حمله کردند.»

▪️سعی کنید نشان دهید که ترامپ در برابر روسیه سرسخت است

«ادوارد لوزانسکی» رئیس دانشگاه آمریکایی در مسکو و فیزیکدان هسته‌ای شوروی، خاطرنشان کرد که ترامپ به دو مشاور با نفوذ خود در آن زمان، یعنی مایک پامپئو، رئیس سیا و وزیر امور خارجه وقت آمریکا و جان بولتون، مشاور امنیت ملی وقت، توجه کرده بود که هر دو مصمم بودند این پیمان را متوقف کنند.لوزانسکی افزود: «باید به دو مشاور مهم سیاست خارجی و امنیت ترامپ در آن زمان یعنی پامپئو و بولتون نگاه کرد. ترامپ احمقانه آنها را منصوب کرد تا ثابت کند در برابر روسیه سختگیر است. او به همین دلیل اشتباهات احمقانه زیادی مرتکب شد.»

وی اضافه کرد می‌توان این کار ترامپ را به دلیل اینکه «یک سیاستمدار مبتدی است که در سال ۲۰۱۶ به طرز معجزه آسایی پیروز شد و خود را در اقیانوسی از کوسه‌ها یافت» توجیه کرد.به گفته لوزانسکی، وقایع اخیر نشان می‌دهد که شانس ترامپ برای تکرار معجزه آن سال به سرعت و حداقل در حال حاضر در حال کاهش است. تقریبا روزهای باقی مانده تا انتخابات ۵ نوامبر ممکن است رویدادهای غیرمنتظره‌ای را به همراه داشته باشد که همه آنها برای آمریکا و بشریت درخشان نیست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
گفتمان دکتر پزشکیان در سیاست خارجی"

دکتر تاج الدین صالحیان دکتری تخصصی روابط بین الملل ،دکتر حمید احمدی نژاد دکتری تخصصی روابط بین الملل،سجاد قیطاسی دانشجوی دکتری روابط بین الملل

امروزه سیاست خارجی نه تنها در چگونگی حل مشکلات و معضلات داخلی بخصوص اوضاع اقتصادی و معیشتی موثر است بلکه گاه، حیات و ممات کشورها به چگونگی اتخاذ سیاست خارجی نیز گره خورده و سرنوشت کشورها نیز بدان وابسته شده است. انتخاب نوع گفتمان توسط رئیس جمهور به نوعی چگونگی رفتار کشور را نسبت به بیرون تعیین می کند. بنابراین نوع گفتمان و میزان پشتیبانی مردم از آن نقش بسزایی در پیشبرد رفتار خارجی کشورها ایفا می کند.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

https://B2n.ir/discourseFPpezsh2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
/هاآرتص/

▫️چرا امریکا معتقد است اسرائیل عامدانه هنیه را در تهران و در روزی خاص ترور کرده؟ / چه کسی از وقوع جنگ ناخواسته بین ایران و امریکا نفع می‌برد؟ / سه سئوال درمورد ترور‌های اخیر

▫️انتخاب

#بخش_اول

"آلون پینکاس" در روزنامه "هاآرتص" نوشت: حملات هدفمند این هفته در بیروت و تهران سه سوال اساسی را در اذهان ایجاد می کند از جمله اینکه چه کسی از وقوع یک جنگ منطقه ای گسترده سود می برد؟
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: صرف نظر از احساسات انسانی، انتقام جویی و خشم طبیعی، به طور کلی ترور نمی تواند یک استراتژی یا یک سیاست باشد. این اقدامات همچنین به ندرت می توانند عناصر بنیادین، پارامترها و دینامیسم یک درگیری را تغییر دهند.از منظر درگیری های فعلی، ترور شخصیت ها و فرماندهان اقداماتی تاکتیکی هستند و مثال های بسیار معدودی از آنها در تاریخ وجود دارند که حائز تبعات استراتژیک باشند، از جمله ترور آرشیدوک فرانز فردیناند، شاهزاده اتریشی در سال 1914 که موجب آغاز جنگ جهانی اول شد.قبل از پرداختن به تردیدها، پرسش ها، ملاحظات یا تشکیک ها درباره میزان تاثیرگذاری واقعی و مقرون به صرفه بودن ترورهای هدفمند انجام شده توسط اسرائیل، یک هشدار صریح و بدون ابهام باید داده شود: اینکه ترور فواد شکرین، فرمانده ارشد حزب الله در بیروت و هدف قرار دادن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران اقداماتی توجیه شده هستند. اما سوال اینجاست که آیا این اقدامات هوشمندانه بوده است؟

هدف قرار دادن محمد دیف، فرمانده نظامی حماس در نوار غزه در ماه گذشته میلادی و در جریان جنگ یک مسئله است. کشتن شکر که از سوی ایالات متحده نیز به دلیل مشارکت در قتل صدها نظامی آمریکایی تحت تعقیب قرار داشت نیز، با توجه به آزار و اذیت های بی وقفه و شلیک موشک و پهپاد به اسرائیل در همان دسته بندی قرار می گیرد.اما ترور هنیه در تهران پس از مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران داستانی به کلی جداگانه است. این اقدام ارتباطی به اجرای عدالت، انتقام گیری و یا تسویه حساب سیاسی ندارد. چنین اقدامی به معنای دامن زدن به یک افزایش تنش گسترده است.این منجر به دو توضیح احتمالی می شود: اینکه اسرائیل یک آنالیز ارزیابی ریسک جدی در این باره انجام نداده و بیشتر تحت تاثیر یک هیجان آنی بدون توجه به پیامدهای بعدی آن قرار داشته است. یا برعکس، اسرائیل به شکل تعمدی در حال تحریک تنش هاست به این امید که رویارویی با ایران پای ایالات متحده را به این منازعه باز کند و بنیامین نتانیاهو را بیش از پیش از فاجعه امنیتی 7 اکتبر که تاکنون پاسخگوی آن نبوده است دور نماید. 
 
شدت و حدت و سرعت وقوع تحولات در خاورمیانه در طی 10 ماه اخیر چنان بالا بوده که در حالی که من در حال نگارش احتمال و پتانسیل افزایش تنش هستم، و یا در زمانی که شما این مقاله را می خوانید ممکن است منطقه در گرداب چنین تنش گسترده ای گرفتار شود.

▪️ترورهای انجام گرفته در این هفته سه سوال اساسی را مطرح می سازد:
 
اولا، چرا اسرائیل به جای به راه انداختن یک جنگ تمام عیار در غزه و فرو ریختن 907 کیلوگرم بمب، نابود کردن محلات و  قبل از اینکه یک توافق آزادی گروگان ها مذاکره شود این اقدامات را انجام نداد؟ اگر اسرائیل می تواند یک عملیات اطلاعاتی دقیق و بی عیب و نقص را در فاصله 2 هزار کیلومتری از مرزهایش به انجام برساند، چرا باید 10 ماه تمام غزه را بمباران نماید؟
 
ثانیا، با توجه به اینکه اسرائیل هیچ طرح یا چهارچوب سیاسی ای برای غزه در سر ندارد، از منظر تغییر موازنه و روند تحولات این اقدامات چه دستاوردی به دنبال داشته است؟ 
 
ثالثا، آیا افزایش تنش اجتناب ناپذیر بوده و اسرائیل برای آن آمادگی دارد و می تواند از آن سود ببرد یا نه؟
 
بگذارید اندکی عمیق تر و فراتر از هیجانات غریزی درباره دو ترور  اخیر در تهران و بیروت بیاندیشیم. چنین اقداماتی به چه اهداف احتمالی ای می توانند دست یابند و تبعات احتمالی آنها چیست؟ گزینه جایگزین این اقدام چه می توانست باشد؟


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/هاآرتص/

▫️چرا امریکا معتقد است اسرائیل عامدانه هنیه را در تهران و در روزی خاص ترور کرده؟ / چه کسی از وقوع جنگ ناخواسته بین ایران و امریکا نفع می‌برد؟ / سه سئوال درمورد ترور‌های اخیر

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

اسرائیل می توانست هنیه را در هر جایی در خاورمیانه ترور کند؛ اما عامدانه تصمیم گرفت که در جریان سفر وی به تهران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید ایران این اقدام را مرتکب شود. این اقدام جسورانه نیست بلکه به معنای واقعی کلمه تحریک آمیز است.
 
اگر ایده اصلی نشان دادن نقاط ضعف ایران بود، ماموریت موفقیت آمیز بوده است. اما یک "اما" این وسط وجود دارد.اسرائیل چاره ای برای ایران جز اقدام تلافی جویانه باقی نگذاشته که دامنه چنین اقدامی نیز بر کسی آشکار نیست. اما با موکول کردن تصمیم افزایش تنش به ایران، اسرائیل همچنین "ابتکار عمل افزایش تنش" را به ایران واگذار کرده است. این حرکت می تواند خط مشی مشروع باشد مگر اینکه ایران چنین نگاهی نداشته باشد.

اسرائیل دو موفقیت تاکتیکی داشته اما از نگاه تهران، اسرائیل در موقعیت استراتژیک نامناسبی قرار گرفته، توسط گروه های نیابتی ایران محاصره شده، با محکومیت جهانی مواجه گشته و بدون اینکه طرح ژئوپلتیکی داشته باشد در انزوا قرار گرفته است. در این زمینه ایران باید تصمیم بگیرد که آیا می تواند واقعا پس از یک اقدام انتقام جویانه تشدید تنش را مدیریت نماید یا نه.بدترین سناریوی ممکن برای ایران تشدید تنشی است که به گونه ای پای آمریکا را وسط بکشد. اگر پای ایالات متحده  ولو با اکراه به این منازعه کشیده شده و به منافع ایران حمله کند، دارایی اصلی این کشور یعنی قرار گرفتن در وضعیت "آستانه هسته ای شدن نظامی" می تواند تضعیف شود.
 
اینجاست که ماجرا جالب تر می شود. چه کسی مایل به چنین افزایش تنشی نیست؟ ایالات متحده که سیاست خارومیانه ای موقتی اش اکنون باید مورد بازنگری قرار گیرد و ایران که به وضوح درگیری فرسایشی و شدت کم درگیری را ترجیح می دهد.چه کسی از وقوع یک جنگ گسترده منتفع می شود؟ نتانیاهو. و به همین دلیل است که عقل متعارف در واشنگتن در طی 36 ساعت گذشته اینگونه نتیجه گرفته که اسرائیل عامدانه هنیه را در تهران و در آن روز ترور کرده است.
 
اینکه این تحولات در مقطع زمانی حساس کنونی به چه سمتی خواهد رفت موضوع گمانه زنی های فراوان است. اما یک مسئله آشکار است و آن اینکه ایده ترور هنیه هر چند موجه بوده، اما "تشدید" تنش در آن موج می زند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ احکام مادام‌العمر قضات دیوان عالی آمریکا تغییر می‌کند؟

▫️ایسنا

رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار تعیین محدودیت دوران حضور قضات بر کرسی‌های دیوان عالی این کشور شد. بایدن نسبت به «احکام افراطی» اخیر قضات دیوان عالی این کشور شدیدا انتقاد کرده و خواستار اصلاحات جدی در عالی‌ترین نهاد قضایی آمریکا شده است.



️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
پیش_زمینه_شکل_گیری_جنبش_مشروطیت_در_ایران_1.docx
23.7 KB
پیش زمینه شکل گیری جنبش مشروطیت در ایران

فریدون مجلسی

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 01:21:24
Back to Top
HTML Embed Code: