Telegram Web Link
/فارن پالیسی/

▫️چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"جیمز پالمر" در "فارن پالیسی" نوشت: در ماجرای تقابل اخیر ایران و اسرائیل، چین طرف تهران را گرفته اما به نظر می رسد که پکن در تلاش برای تنش زدایی از وضعیت موجود و در عین حال طعنه زدن به آمریکاست. رسانه های چینی در اولین گزارش های خود از حمله غیرمنتظره ایران به اسرائیل، در تبعیت از خط خبری رسانه های ایرانی گفتند که حملات موشکی و پهپادی ایران اهداف نظامی در خاک اسرائیل را نابود کرده است. اما زمانی که مشخص شد این موضوع صحت ندارد، خبرهای مذکور و این ادعا که ایران برای تنش زدایی تلاش می کند حذف شدند. در عوض رسانه های چینی این خط خبری را در پیش گرفتند که حمله اخیر "نمادین" بوده است.چین دارای روابط گسترده ای با ایران است و تماس بلافاصله وزیر امور خارجه چین با تهران بعد از حمله و تمجید از اقدام متقابل ایران نشان می دهد که پکن علاقه ای برای دست شستن از این روابط ندارد. روابط با تهران یکی از ستون های اصلی اهداف پکن در خاورمیانه است. این اهداف شامل حفظ جریان نفت، ادعای پایبندی به اصول اخلاقی در مقایسه با آمریکا، ایجاد روابط با رهبران اقتدارگرا و امتناع از گرفتاری های پرهزینه است.

به گفته"یون سون"، تحلیلگر مسائل منطقه این استراتژی وضعیت متناقضی را ایجاد می کند. چین احتمالا ترجیح دهد که ایالات متحده همچنان یک تضمین کننده امنیت خاورمیانه باقی بماند، هرچند که مکررا و به صورت علنی از این نقش انتقاد می کند. ائتلافی که برای دفع حملات ایران تشکیل شد نشان داد که ساختارهای ایجاد شده توسط ایالات متحده تا چه اندازه قدرتمند هستند و اردن و عربستان در دفع حملات موشکی و پهپادی ایران هر کدام در حال ایفای نقش خویش بودند.با توجه به نقش اساسی ای که موشک ها در برنامه های چین برای هرگونه جنگ احتمالی با تایوان دارند، این اقدامات ممکن است ارتش چین را نگران کرده باشد. (تایوان نیز از نزدیک منازعه ایران و اسرائیل را رصد می کند). تسویه های درون سازمانی ارتش چین به دلیل مسائلی نظیر فساد و مسائل لجستیکی در بخش راکتی اتفاق افتاده است و نشان می دهد که پکن نیز ممکن است در یک جنگ تهاجمی با ناکامی های مشابهی مواجه شود.این جنگ تا حدودی موجب تضعیف اعتباری شده که چین در سال گذشته از طریق دیپلماسی موفق خود و کمک به شکل گیری یک توافق مصالحه بین ایران و عربستان اندوخته و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین آن را موجب ایجاد "موجی از مصالحه" خوانده بود. در ابتدا به نظر می رسید که جنگ اسرائیل و حماس در حال کمک به نزدیک تر کردن دولت های رقیب به یکدیگر است، اما حملات اخیر ایران نشان داد که شکاف بین این کشورها تا چه حد عمیق است.

هرچند چین به دنبال حفظ روابط خود تقریبا با تمام طرف ها در خاورمیانه است، اما وضعیت موجود آسیب هایی جدی بر روابط چین با تل آویو وارد ساخته است. دیپلمات های چینی پشت درهای بسته تلاش می کنند همتایان اسرائیلی شان را قانع کنند که اظهارات علنی دولت چین نشان دهنده منویات قلبی پکن درباره لزوم مجازات دولت اسرائیل بابت اقداماتی که انجام داده است نیست و پکن همچنان خواهان حفظ روابط دوجانبه است.اسرائیل در سال های اخیر علاقمند به گسترش روابط با چین بوده است. بنیامین نتانیاهو روابط دو دولت را "ازدواجی در بهشت" توصیف کرده و اسرائیل را یک "شریک کوچکتر بی نقص" برای چین خوانده بود. شرکت های فن آوری اسرائیلی زمانی تمایل زیادی برای حضور در بازارهای چین داشتند. نزدیکی اسرائیل به چین حتی پیشتر موجب ایجاد نگرانی های امنیتی برای ایالات متحده شده بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/فارن پالیسی/

▫️چین، ایران را رها نمی کند؛ چرا؟ / چرا پکن در ماجرای اخیر، تهران را به تل آویو ترجیح داد؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

در سال 2010 زمانی که چین  سیاست سرکوب جمعی اقلیت مسلمان سین کیانگ را در پیش گرفت، پرسنل امنیتی دولت اسرائیل را برای ارائه آموزش های لازم به دانشجویان دانشگاه امنیت دولتی خلق به کار گرفت. چین همچنین در استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی به اصطلاح پیکارجویان پیشرو بوده است. اکنون اسرائیل در حال استفاده از این فن آوری برای انجام حملات مستقیم در غزه است. در همین حال، شرکای چین در خاورمیانه نیز مشکلی با سیاست سرکوب دسته جمعی مسلمانان در سین کیانگ نداشتند.اما خودداری چین از محکوم کردن حمله 7 اکتبر حماس بدان معنا بود که اسرائیل احتمالا در آینده موضع سختگیرانه تری در قبال انتقال فن آوری و قراردادهای تجاری اتخاذ خواهد کرد. اتکای چینی ها بر نگاه همتایان ایرانی شان در فهم تحولات منطقه ممکن است یک مشکل درازمدت برای پکن ایجاد کند. (زمانی که من در دهه 2010 در چین بودم، از مشاهده اینکه چگونه مقام های چینی روایت مقام های ایرانی درباره تحولات جنبش سبز را می پذیرفتند متعجب بودم.)


هرچند چین دارای اساتید دانشگاهی فراوانی با تخصص در امور خاورمیانه است، اما گوش شنوا برای شنیدن تحلیل های آنها در دوران ریاست جمهوری شی جینپینگ به حدی کاهش یافته که برخی از آنها با پیدا کردن موقعیت های شغلی در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از این کشور مهاجرت کرده اند. در نهایت نگرانی های ایران درباره نفوذ سی آی ای و تهاجم فرهنگی غرب با نگرانی های خود حزب کمونیست چین در این زمینه همخوانی دارد و موجب تقویت این نگرانی ها می شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️واشنگتن تحویل سامانه پاتریوت به اوکراین به گردن اروپا انداخته است/غرب تمایلی به عمیق شدن جنگ علیه روسیه ندارد

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به درخواست اوکراین برای ارسال سامانه پدافند هوایی پاتریوت از سوی آمریکا به این کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: واقعیت این است که جنگ روسیه و اوکراین از نظر بین‌المللی بسیار پیچیده شده و از یک سو آمریکا و اروپا نمی‌خواهند روسیه بیش از این در خاک اوکراین پیشروی کند و در مقابل به دنبال آن هستند که اوکراین یک پیشروی محسوس را رقم بزند. در این میان هنوز هم بحث مذاکره روسیه و اوکراین مطرح است و در این راستا ولودیمیر زلنسکی چندی پیش برای اولین بار مسأله مذاکره را مطرح کرد. این در حالیست که ایالات متحده هم نمی‌خواهد به هر ترتیب تسلیحات سنگین و پیچیده‌ای را به اوکراین اعطا کند که در نتیجه آن روس‌ها تحریک شوند؛ به گونه‌ای که مسکو در مورد استقرار تسلیحات نظامی هسته‌ای در لهستان هم هشدار جدی به غرب داده و اعلام کرده که اگر این تسلیحات در خاک لهستان مستقر شود آنها را هدف قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: غرب اعم از آمریکا و اروپا در عمل ممکن است یک اقدام مشخص را انجام دهند اما در پشت صحنه و در گفتار مسائل دیگری را بیان می‌کنند که احتمال دارد با عمل خود متفاوت باشد. آنها به دنبال این هستند که به صورت مستقیم در جنگ دخالت نکنند و روسیه هم به صورت کلی تمامی این رفتار را زیر نظر دارد و سعی می‌کند که حد وسط را در رفتار خود اتخاذ کند. اینکه ایالات متحده از تحویل سامانه پدافند هوایی پاتریوت به اوکراین خودداری می‌کند یا به نوعی آنرا به گردن اروپا می‌اندازد نشان از عدم حمایت واشنگتن نیست، بلکه ایالات متحده این موضوع را به نوعی به اروپا ارجاع می‌دهد که آنها هم بازیگری خود را انجام دهند. در عین حال غرب باب گفت‌وگو را باز می‌گذارد و به نوعی باید نشست سوئیس را یکی از مجرای اساسی گفت‌وگو دانست.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: آمریکا و اروپا در قبال اوکراین سعی می‌کنند که چندان افراطی عمل نکنند و دست به اقدامی نخواهند زد که اوضاع به هم بریزد و روسیه تحریک شود. در عین حال مسکو با متحدان خود مانند چین و کره شمالی ارتباط تنگاتنگ دارد و غرب به دنبال آن است که این ارتباط را کنترل کند. اوکراین در شرایط فعلی زمستان را از سر گذرانده است و در این بین به نظر می‌رسد که ۶۱ میلیارد دلاری که آمریکا به اوکراین اعطا کرده در راستای درگیری جدید و با محوریت آن است که کی‌یف با تجربه‌ای که از سال گذشته در ضد حمله بهاری کسب کرده مجدداً دست به اقدام نسنجیده نزند و بتواند روسیه را به عقب براند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه داشته باشید ۶۱ میلیارد دلاری که ایالات متحده برای اوکراین در نظر گرفته به صورت یکجا به این کشور تحویل داده نخواهد شد، بلکه در این مسیر بودجه موردنظر آرام آرام به اوکراین تزریق خواهد شد و حتی بعد از این روند هم قرار است منافع آن به ایالات متحده بازگردد. توجه داشته باشید که آمریکا هیچگاه به صورت رایگان این میزان تسلیحات و بودجه را در اختیار هیچ کشوری قرار نخواهد داد و بر این اساس باید متوجه باشیم که غرب چندان مایل نیست درگیری با روسیه را بیش از حد گسترده کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
پیش روندگی مظاهر تروریسم در منطقه

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

به لحاظ تبار شناسی، سرکوب مخالفان سیاسی، شکنجه، اعدام و تفتیش عقاید مردم توسط حکومت های قرون وسطایی و در کشورهایی همچون هلند اسپانیا، و فرانسه در چارچوب تروریسم دولتی سازماندهی شد، و از آنجا واژه تروریسم و تروریست به ادبیات سیاسی غرب وارد شدو حکومت انقلابی فرانسه بود که تولید کننده چنین مفاهیمی بودند.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/terrorismregion1403
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
نقش جنگ غزه بر نسل زد

زهرا شریف زاده دکتری تخصصی روابط بین الملل

جنبش اعتراضی دانشجویان در دانشگاه های ایالات متحده، شکاف نسلی در اسرائیل را برجسته کرده و تمایل جوانان برای به چالش کشیدن سیاستمداران و مدیران کالج‌ها در سراسر کشور به نمایش گذاشته شده است.این شکاف با جوان ترهای آمریکایی که عموماً از فلسطینی ها حمایت می­ کنند،می تواند نسبت به نسل های قبل خطری ­جدی برای انتخاب مجدد بایدن ایجاد کند. همچنین می تواند حمایت دو حزبی را که اسرائیل در واشنگتن از آن برخوردار است، تهدید کند. سعی بر آن داریم تا نقش جنگ در غزه را بر نسل زد که عمیقاً با جوامع به حاشیه رانده شده مانند فلسطینی ها همدلی می­ کنند، را بررسی نمائیم. در این مقاله ابتدا به شناخت انواع نسل ها پرداخته و سپس ضمن بررسی ویژگی های نسل زد بدنبال تغییر این نسل به سمت جنگ غزه و فلسطین می باشیم.

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/generationzingaza2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
▫️شی از سفر به فرانسه چه می‌خواهد؟

▫️ایرنا

"شی جین‌پینگ" رئیس‌جمهوری چین در حالی هفته آینده به فرانسه سفر خواهد کرد که پکن به دنبال همکاری عملی و ارتباطات راهبردی با فرانسه در بحبوحه تنش‌ها در روابط تجاری با اتحادیه اروپا است.خبرگزاری شینهوا امروز به نقل از هوا چونیانگ سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد که شی از ۵ تا ۱۰ مه (۱۶ تا ۲۱ اردیبهشت) سفر رسمی را به فرانسه،صربستان و مجارستان خواهد داشت درحالیکه سفر وی به پاریس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.دفتر ریاست جمهوری فرانسه نیز ضمن اعلام اینکه رئیس جمهور چین یک سفر رسمی در روز ۶ و ۷ مه به این کشور خواهد داشت،اعلان داشت که این سفر به مناسبت شصتمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین دو کشور و به دنبال سفر مکرون در آوریل ۲۰۲۳ به پکن و گوانگژو انجام خواهد گرفت.

این نهاد همچنین افزود: تبادلات بر بحران‌های بین‌المللی،در درجه اول بر روی جنگ در اوکراین و وضعیت در خاورمیانه، مسائل تجاری، همکاری ورزشی،فرهنگی و عملی متمرکز است.برنامه سفر شی به فرانسه در حالی است که تنش‌ها در منطقه غرب آسیا به شدت افزایش یافته و جنگ فرسایشی در اوکراین به جایی رسیده که دولت کی‌یف به علت نداشتن تسلیحات کافی متحمل ضربات سختی از روسیه شده است.چین پس از ایفای نقش میانجی در از سرگیری روابط ایران و عربستان و همچنین به علت داشتن روابط عمیق با مسکو به عنوان یک طرف جنگ اوکراین،به یک بازیگر برای وساطت کردن تبدیل شده است.همچنین اولین سفر اروپایی شی به ویژه به مقصد فرانسه از زمان همه گیری کرونا،به عنوان بخشی از برنامه کاری پکن و پاریس است چرا که مکرون از زمانیکه به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد،وعده داد تا هر ساله به چین سفر کند و مرد شماره یک چین نیز بازدید او را پس بدهد.دو قدرت جهانی خواهان دستیابی به توافقاتی در مورد کاهش مازاد تجاری چین هستند که هنوز موضوع نگران کننده‌ای برای غرب است.مجموعه غرب به ویژه اتحادیه اروپا،چین را به ارائه یارانه به کالاهای خود و فروش به زیر قیمت بازار و اشباع بازارهای اروپایی با این کالاها متهم کرده است.پکن و پاریس همچنین با مسائل سیاسی- امنیتی مواجه هستند درحالیکه برای اتحادیه اروپا و فرانسه اینکه چین به طرفداری از روسیه در جنگ اوکراین دخالت نمی‌کند،اهمیت دارد.چین نیز به دلیل تحرکات آمریکا در آبهای مورد مناقشه دریای جنوبی چین به شدت نگران است.

وانگ یی وزیر خارجه چین روز شنبه طی تماس تلفنی با امانوئل بون،مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور فرانسه بیان کرد که پکن مایل به تقویت مبادلات در سطح بالا با پاریس،ایفای نقش پیشرو دیپلماسی و افزودن مفاهیم جدید به مشارکت راهبردی جامع بین دو کشور است.وانگ گفت که چین و فرانسه هر دو بر استقلال و همکاری برد-برد پافشاری می‌کنند، هر دو با تقسیم جهان و تقابل بلوک مخالف هستند و چندجانبه‌گرایی را دنبال می‌کنند و از منشور سازمان ملل و قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنند.

▪️سفر شی به صربستان و مجارستان

رئیس جمهور چین بخش دیگری از برنامه کاری ۵ روزه خود را برای سفر به صربستان و مجارستان اختصاص داده است.یورو نیوز در مورد سفر شی به کشورهای اروپایی نوشت: یک دلیل برای این سفر تصمیم ایتالیا برای خروج از برنامه «راه ابریشم جدید» چین است که جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا در ماه ژوئیه در پکن آن را نهایی خواهد کرد.به نوشته تارنمای این شبکه،اگر چین مجبور به داشتن دسترسی از طریق زمین به اتحادیه اروپا باشد،تصمیم رم اهمیت مجارستان و صربستان که در مرکز و شرق اروپا قرار دارند را افزایش می‌دهد.

این رسانه همچنین افزود: توافق جدید با دولت ایتالیا تا زمانی که شی سفر اروپایی خود را کامل نکند، به دست نخواهد آمد؛درحالیکه او در این سفر ۵ روزه سعی خواهد کرد اهداف دیگر کشورهای اروپایی را بسنجد.راه آهن باری بلگراد-بوداپست،از این چشم انداز یک موضوع کلیدی است و اهمیت سفر به پایتخت‌های این دو کشور اروپایی همسایه را بیشتر توضیح می‌دهد.

از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه در مورد سفر شی به مجارستان نوشته است:این کشور اروپای مرکزی با جمعیت ۹.۶ میلیون نفر، علیرغم اندازه کوچکش،در سال‌های اخیر سیل پروژه‌های بزرگ چینی را به خود جلب کرده است که بیشتر مربوط به تولید باتری و خودروهای الکتریکی (EV) است.خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: دولت مجارستان حدود ۱۵ میلیارد یورو از پروژه‌های در حال انجام از این کشور آسیایی را میزبانی می‌کند.ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان از زمان بازگشتش به قدرت در سال ۲۰۱۰، از سیاست خارجی «پذیرای شرق بودن» دفاع می‌کند و به دنبال روابط اقتصادی نزدیک تر با چین، روسیه و سایر کشورهای آسیایی است.اکتبر گذشته،نخست‌وزیر مجارستان تنها رهبر اتحادیه اروپا بود که در اجلاس سران ابتکارکمربند و جاده شی جین‌پینگ در پکن شرکت کرد.

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

▫️خبرآنلاین

#بخش_اول

▪️آیا اعتراض دانشجویان در شرایطی که جنگ بعد از هفت ماه متوقف نشده؛ می‌تواند روند رسیدن به توافقی برای آتش‌بس را جلو بیندازد؟

فضای دانشجویی در غرب به این صورت است که این رفتارهای واکنش‌های طبیعی و احساسی است که دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی از خود نشان داده و دولت‌ها و فضای اجتماعی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. دولت‌های مستقل به دنبال این هستند که هم قدرت خود را حفظ کنند و هم دنبال منافع ملی خود بروند. اما الان شرایط اعتراضات دانشجویی در سطح جهانی گسترش پیدا کرده که نشان می‌دهد شاید در طول ۷۵ یا شش سال حکومت اسرائیل، آنها تا این حد مورد تنفر فضای بین‌المللی قرار نگرفته بودند. بیشترین تظاهرات‌ها هم در آمریکا، انگلستان و فرانسه صورت می‌گیرند. در فرانسه شش میلیون یهودی داریم که تظاهرات به فضای یهودی‌ستیزی کمک می‌کند که باعث نگرانی شده. اما از همه بیشتر حجم تظاهراتی است که در آمریکا وجود دارد. ایالات متحده در آستانه انتخابات است و بایدن می‌خواهد از این پنج، شش میلیون یهودی برای رای آوردن استفاده کند. دموکرات‌ها معمولا رای خود را از اقلیت‌ها می‌گیرند و بابت همین هم مقداری نگران است. مقاومتی که پلیس در آمریکا می‌کند بر سر مهار تظاهرات است تا گستردگی پیدا نکند و باعث بیزاری اقلیت‌های یهودی از بایدن نشود تا مبادا آنها به‌طرف ترامپ بروند.

یک نکته مهم وجود دارد. اول اینکه نگاه تنفرآمیزی که فضاهای دانشگاهی و روشنفکری را در کشورهای اروپایی و امریکا و انگلستان به‌وجود آمده؛ اصلا سابقه نداشته. حتی در جنگ شش روزه، سال‌ها ۱۹۶۵ یا ۱۹۷۳ هم این میزان تنفر نسبت به اسراییل ایجاد نشده بود. تنها در کشورهایی نیست که تنفر وجود دارد. بلکه درکشورهای غربی که همگی متعهد به حفظ بقای اسراییل هستند میزان تنفر به این رژیم افزایش پیدا کرده است. الان در آستانه شکل‌گیری یک نشست جدید برای متوقف کردن جنگ هستیم که همگی محصول همان تظاهرات و رفتارهای دانشجویی است که با واکنش‌های شدید پلیسی مواجه شده اما اثرگذار بوده است.

▪️اعتراضات به برخورد ایالات متحده برای متوقف کردن دانشجویان و اساتید بالا گرفته است. پیش از این نظام سیاسی امریکا به‌ندرت زیر بار چنین اقداماتی علیه جامعه دانشگاهی کشور می‌رفته است. به‌نظر شما دلیل این برخورد خشونت‌بار چیست؟

نوع دموکراسی آمریکا با دموکراسی اروپایی متفاوت است. مثلا در مورد دموکراسی در فرانسه، دموکراسی جمعی است و سندیکاها و اتحادیه‌ها خیلی قدرتمند هستند. همان شورش دانشجویی در سال ۱۹۶۸ دنیا را متحیر کرد. آنها توانستند جنبش‌های کارگری و اتحادیه‌های دانش‌آموزی و کارمندی را هم جلب کردند. بنابراین نوع نگرش‌های دانشجویی در اروپا و به‌ویژه در فرانسه با آمریکا و انگلیس متفاوت است. دموکراسی آنها، دموکراسی فردی است. در ایالات متحده کمتر سابقه داشته که دانشگاه‌ها به‌عنوان نماد روشنفکری چنین واکنش‌هایی از خود نشان دهند. جامعه امروز دنیا نگرش جهانی شده و دیگر نگرش‌ها ملی نیست. آنچه که آمریکایی‌ها در گذشته فکر می‌کردند مردم نگرش ملی دارند واقعیت ندارد چون ما به سمت جهانی شدن حرکت می‌کنیم. در آمریکا کمتر سابقه داشته که چنین حجم از نارضایتی از سوی قشر تحصیل‌کرده روشنفکر علیه حاکمیت و سیاست‌های دولت شکل بگیرد. دلیل دیگر این است که تنفر نسبت به زورگویی‌هایی که نتانیاهو نسبت به غزه و حماس اعمال می‌کند هر انسانی را متاثر می‌کند و حمایت دولت‌های آنها مخصوصا امریکا با کمک‌های میلیاردی که اخیرا تصویب کرده دانشجویان را عصبانی کرده است. آنها معتقدند مالیاتی که ما پرداخت می‌کنیم تبدیل به سلاح شده و در دست اسراییل باعث مرگ مردم بی‌گناه می‌شود.

در اتحادیه اروپا نوعی چندگانگی در ارتباط با رابطه با اسراییل قرار دارد و بنابراین اعتراض به سیاست‌هایی از این دست اتفاق تازه‌ای نیست. این موضوع هم هست که باید به آن توجه کنیم. در آمریکا ایپک خیلی قدرت زیادی در آمریکا دارد. بنابراین در آمریکا چنین واکنشی در قبال موضوعی خارجی در فضای دانشگاه کمتر اتفاق افتاده است. نسل جوان معترض در آمریکا نه پایبند به جمهوری‌خواهان و نه پایبند به دموکرات‌هاست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️بیگدلی: اسرائیل تاکنون به این حد منفور نشده بود/ اعتراضات در آمریکا بر تحولات غزه اثرگذار خواهد بود

▫️خبرآنلاین

#بخش_پایانی

▪️برخی اعتراضات دانشجویان را به می ۱۹۶۸ در فرانسه تشبیه می‌کنند. آیا شما اشتراکی در این دو رویداد دانشجویی می‌بینید؟

جنبش دانشجویی در سال ۱۹۶۸ یک اعتراض درونی داشتند که دانشجویان با گرایش چپ آمدند و از دولت تقاضا می‌کردند که به وضعیت کارگری و کارمندی توجه کرده و اصلاحات اجتماعی انجام دهد. این مسائل داخلی بود. اما الان موضوع انسانی است و بحث سیاسی مطرح نیست. بار ایدئولوژی چپ و راست ندارد و واکنشی انسانی به وضعیت غیرانسانی است که نتانیاهو به وجود آورده. آن‌طرف قضیه این است که جنبش دانشجویی ۱۹۶۸ سابقه در تاریخ نداشته و یک جنبش سازمان یافته بود.

من به‌خاطر دارم که وقتی سه دانشجو برای مذاکره به تلویزیون آمدند؛ وزیر علوم فرانسه گفت من چون احساس تقصیر می‌کنم همین حالا استعفا می‌دهم. دموکراسی در فرانسه به این شکل است. من معتقدم بر اساس موارد تعریف شده چیزی به نام دموکراسی در آمریکا وجود ندارد. اعتراضات کنونی نوعی واکنش عاطفی در واکنش با رفتارها نسبت به مردم بی‌گناه است. در فرانسه جنبش سازمان‌یافته بود و تمام جهان را و حتی شوروی را تحت‌تاثیر قرار داد.

▪️پیش از اینکه کار به اینجا بکشد، در آمریکا اساتید یا دانشجویان حامی فلسطین بایکوت می‌شدند. این روند بیش از شش ماه ادامه داشت. چه اتفاقی افتاد که دانشجویان ناگهان میدان را از طرفداران اسراییل گرفتند؟

نوع دموکراسی در آمریکا مبتنی بر لیبرالیسم فردی است. آنها فرد فرد اعتراض خود را مطرح می‌کنند. در اروپا لیبرالیسم جمعی است و مثلا در فرانسه بر اساس اندیشه‌های ژان‌ژاک روسو شکل گرفته و همان اراده جمعی است. در ایالات متحده چون تنوع قومیت و نژاد و ملیت‌ها وجود دارد همبستگی‌ها خیلی دیر اتفاق می‌افتد. اما رفتار خشن و غیر انسانی اسراییل نسبت به فلسطینی‌ها آنقدر شدید است که همه را به سمت یک هدف حرکت داده است. چنین چیزی تاکنون سابقه نداشته است. در جنگ‌های گذشته اسراییل با اعراب ما چنین هم‌صدایی‌هایی نداشتیم. در حوادثی که در اروپا و امریکا هم شکل گرفته چنین مواردی نداشته‌ایم. من فکر می‌کنم در ۱۰۰ سال گذشته چنین اتفاقی حداقل در آمریکا بیفتد.

▪️آیا برخلاف خواسته اسراییل و متحدانش افسانه حمایت از اسراییل در حال فروپاشی در ذهن دانشجویان است؟

دانشجوها فعلا به فروپاشی نظم موجود فکر نمی‌کنند. در امریکا دولت دستور داده آنها را دستگیر کنند و حتی زندان دانشجویان را تهدید می‌کند. اما موضوع بار احساسی و انسانی دارد و سازمان‌یافته یا ایدئولوژیک نیست. جالب است که در کشورهای مسلمان ما هم‌صدایی با کشورهای غربی در اعتراض به کشتاری که در غزه اتفاق افتاده است نمی‌بینیم. از نظر روانشناسی سیاسی علت این است که مرزها و اعتقادات رفته رفته تغییر می‌کند و مساله انسانیت بیش از هر مساله دیگری پررنگ‌ شده و مردم توجه زیادی به مسائل ملی ندارند. در آمریکا هم دولت و هم دانشجو در حال مقاومت هستند. دانشجو قشر تحصیل‌کرده و تاثیرپذیر است. کارگران یا سندیکاهای کارگری چنین حساسیت‌هایی ندارند. اما دانشجو خود را موظف می‌داند که باید چنین واکنش‌هایی از خود نشان دهد و این اقدامات طبیعت قشر دانشجو است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/کانورسیشن/

▫️کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

"کانورسیشن" در مطلبی به قلم "کریستین کواتس اولریشن" محقق انستیتوی بیکر در دانشگاه رایس نوشت: پیش از حمله پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در 13 آوریل، تهران به واشنگتن اطلاع داده بود که در پاسخ به حمله هوایی به ساختمان سفارتش در دمشق از افزایش قابل توجه تنش اجتناب خواهد کرد. این پیام توسط عمان منتقل شده بود.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بحران فعلی در خاورمیانه، وضعیتی است که مقام های عمانی سال هاست برای اجتناب از آن تلاش کرده اند. عمان، کشوری در جنوب تنگه هرمز و دارای روابط دفاعی و امنیتی نزدیکی با ایالات متحده و بریتانیا از این موضوع به خوبی آگاه هست که حملات تلافی جویانه متقابل ریسک یک جنگ گسترده را که می تواند پای کل کشورها و بازیگران غیردولتی منطقه را به این درگیری بکشد، افزایش می دهد.افزایش بیشتر تنش بین تهران و تل آویو چنین نتیجه ای در پی خواهد داشت. اما در عین حال به ویژه با توجه به عدم وجود کانال های رسمی دوجانبه برای گفتگو و کاهش تنش چنین نتیجه ای می تواند حاصل یک اشتباه محاسباتی یا سوء تفاهم باشد.
 
این همان جایی است که نقش افرینی عمان آغاز می شود. این کشور حاشیه خلیج فارس سال هاست که بی سر و صدا مشغول ایجاد سابقه در زمینه کاهش تنش های منطقه ای از طریق دیپلماسی بوده است. عمان از زمان حمله 7 اکتبر حماس نیز این نقش را ادامه داده است. در ماه های بعد از آغاز حمله اسرائیل به غزه عمان گفتگوهایی را در سطح بالا با ایران برگزار نموده، میزبان دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا بوده و خواستار برقراری آتش بس در غزه شده است.در حالی که طرف های مخاصمه به دنبال کاستن از سطح تنش هستند، مسقط اکنون می تواند نقشی حیاتی در باز نگه داشتن کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا ایفا نماید.
 
عمان در کنار همسایگانش یعنی قطر و کویت و همچنین سوئیس که حافظ منافع ایالات متحده در ایران است، نقش مهمی در دیپلماسی غیررسمی میان دو کشور ایفا کرده است. اما رویکرد عمان متفاوت از سایر کشورهاست. این کشور به جای مشارکت در گفتگوهای مستقیم فضایی را برای دیالوگ فراهم می سازد و بیش از آنکه به عنوان میانجی عمل کند، یک تسهیل کننده به شمار می رود.دلایل مختلفی برای ایفای نقش تسهیل کننده از سوی عمان وجود دارد. بر خلاف چند کشور دیگر منطقه نظیر عربستان یا امارات، عمان سابقه تنش با ایران را در کارنامه ندارد. عمانی ها در دوران حکومت پهلوی و در دهه 1970 میلادی از کمک های نظامی ایران برای سرکوب شورشیان در استان ظفار استفاده کردند. حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز عمان ترجیح داد همچون دیگر کشورهای منطقه از رقابت منطقه ای و تلاش برای به افزایش نفوذ ژئولپتیک که موجب تیره و تار شدن روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران شد اجتناب نماید.همانطور که سعید بدر البوسیدی، وزیر امور خارجه عمان می گوید: «ما تلاش می کنیم از موقعیت میانجیگریمان بین قدرت های بزرگ برای کاهش احتمال جنگ در همسایگی خود استفاده کنیم.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/کانورسیشن/

▫️کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

بر خلاف قطر که توجهات جهانی را در خصوص نقش میانجیگری اش بین اسرائیل و حماس برانگیخت، عمانی ها ترجیح می دهند کمتر میانجیگری کنند و بیشتر تسهیل گری نمایند. آنها چنین نقشی را در گفتگوها بین نمایندگان حوثی ها و دولت عربستان نیز ایفا کرده اند.نقش تسهیل گری عمان اشکال مختلفی به خود می گیرد. گاهی می تواند در قالب انتقال پیام و حفظ کانال های ارتباطی غیرمستقیم بین طرف های درگیر اتفاق بیافتد و گاهی از طریق ترتیب فراهم نمودن کانال های غیررسمی و میزبانی نشست های غیررسمی. 
 
ویلیام برنز، رئیس سابق سازمان سیا در کتابش تحت عنوان "کانال پشت پرده" که پس از بازنشستگی اش نوشته به تشریح نقش عمان در مذاکرات منتهی به توافق هسته ای ایران پرداخته است. این کانال پشت پرده پس از آن شکل گرفت که مقام های ایرانی در سال 2012 پیامی را از طریق عمان به آمریکا منتقل و  پیشنهاد برگزاری نشستی در مسقط را مطرح نمودند.این کانال پشت پرده در طول 8 دور مذاکرات سازنده که طولانی ترین تعامل بین ایران و آمریکا از سال 1979 تا آن زمان محسوب می شد، سری باقی ماند. اعتماد طرفین به مقام های عمانی نقشی حیاتی داشت و نتیجه مثبت نشست ها موجب ایجاد اعتماد نسبت به استفاده از کانال عمان در هر یک از طرفین شد. 
 
ظاهرا تنها باری که عمان تمایلی به ایفای این نقش نداشت، زمانی بود که پس از ترور ژنرال سلیمانی در ژانویه 2020 تنش ها به اوج خود رسیده بود، زیرا سلطان قابوس، پادشاه عمان در آن مقطع به شدت بیمار بود. در غیاب عمان، سوئیس مدیریت این کانال پشت پرده را بر عهده گرفت.در طول دوره افزایش تنش ها از زمان حمله 7 اکتبر، عمان پیام هایی را بین مقام های ایرانی و آمریکایی رد و بدل کرده است.

در ژانویه 2024 مقام های عمانی میزبان هیئت های عالی رتبه ای از هر دو کشور بودند و بین نمایندگان دو طرف که در اتاق هایی جداگانه مستقر بودند به تبادل پیام پرداختند.حتی پس از آنکه اسرائیل به یک ساختمان سفارت ایران در دمشق حمله کرد و احتمال یک جنگ منطقه ای بالا گرفت، عمان تلاش کرد تا تنش ها را فرو بنشاند.در 7 آوریل، وزیر امور خارجه ایران با سفر به عمان فرصتی را فراهم کرد که مقام های عمانی، آمریکا و دیگر کشورهای غربی را در جریان موضع ایران که مصمم بود به حمله دمشق پاسخ دهد، قرار دهند.
 
هرچند بحران جاری در خاورمیانه از چنان گستردگی ای برخوردار است که عمان به تنهایی نمی تواند حل و فصل آن را مدیریت نماید، اما توانایی میانجیگران مورد اعتماد نظیر عمان در کنار قطر و سوئیس برای باز نگه داشتن کانال های ارتباطی جهت به حداقل رساندن احتمال هرگونه افزایش تصادفی تنش در سمت ایران و تکمیل دیالوگ آمریکا و اروپا با رهبران اسرائیل در تلاش برای یافتن یک راه حل مسالمت آمیز برای مناقشه فعلی نقشی بسیار حیاتی را ایفا می کند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اراده متزلزل آمریکا و اروپا در بحث کمک‌رسانی، آینده اوکراین را مبهم کرده است

▫️ایلنا

تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی نوشت: عقب‌نشینی‌هایی که نیروهای اوکراین انجام داده‌اند به نوعی نشان می‌دهد که اوضاع در جبهه شرقی به نفع مسکو است اما باید متوجه بود که ادامه این جنگ پیامدهای اقتصادی مهمی برای روسیه دارد و می‌تواند در بلند مدت برای مسکو مشکلاتی را به وجود بیاورد.

"مرتضی مکی" تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی در یادداشتی برای ایلنا نوشت:وقایعی که در اوکراین در حال اتفاق افتادن است ابعاد گوناگونی دارد. بخشی از آنها به تثبیت خطوط تدافعی روسیه در شرق اوکراین مربوط می‌شود و در سوی دیگر هم ما شاهد آن هستیم که هنوز حمایت از اوکراین توسط غرب ادامه دارد. واقعیت این است که اراده متزلزل آمریکا و اروپا در قبال اوکراین به خصوص در بحث تداوم کمک‌های مالی به این کشور باعث ابهام بیشتر وضعیت و آینده این کشور شده است.  سخنان اخیر رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا و برخی دیگر از مقام‌های غرب باعث شده که اوکراین به یک ابهام کلی در آمریکا و اروپا تبدیل شود اما این مسأله باعث نشده که تردیدها در مورد ادامه کمک‌های اروپا به مبلغ ۵۰ میلیارد دلار و آمریکا به مبلغ ۶۱ میلیارد دلار افزایش پیدا کند یا در ارائه آن خللی وارد شود.

این روند به نوعی نشان می‌دهد که آنها همچنان در حال حمایت از اوکراین هستند و می‌خواهند این کشور را به عنوان خط نبرد با روسیه برای خود حفظ کنند. در این راستا باید توجه شود که روسیه به عنوان یک تهدید جدی برای غرب تعریف شده و در این وضعیت نمی‌توان انتظار زیادی در مورد اوکراین به خصوص در محور نظامی داشت و به نظرم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هیچ اتفاق خاصی به خصوص در حوزه مذاکرات پیش نخواهد آمد.
 
توجه داشته باشید که رئیس جمهوری اوکراین همچنان بر حمایت فوری از کی یف توسط غرب تاکید دارد. در این راستا باید متوجه بود که نیروی انسانی نظامی هم در اوکراین با مشکل جدی روبه‌رو شده و حتی شاهد خستگی بیش از حد آنها هستیم عقب‌نشینی‌هایی که نیروهای اوکراین انجام داده‌اند به نوعی نشان می‌دهد که اوضاع در جبهه شرقی به نفع مسکو است اما باید متوجه بود که ادامه این جنگ پیامدهای اقتصادی مهمی برای روسیه دارد و می‌تواند در بلند مدت برای مسکو مشکلاتی را به وجود بیاورد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️رسانه آمریکایی: روسیه امروز، شوروی سابق نیست

▫️ایسنا

اگرچه بسیاری در غرب امیدوارند روسیه هم مانند شوروی سابق دچار فروپاشی ناگهانی و غیرمنتظره شود، اما اندیشکده کویینسی باور دارد تفاوت‌های اساسی میان روسیه و شوروی سابق اجازه این امر را نخواهد داد.به گزارش ایسنا، «ماکسیم ساموروکوف» عضو اندیشکده کارنگی اخیراً در مقاله‌ای در نشریه «فارن افرز» دولت کنونی روسیه را با حکومت شوروی سابق مقایسه کرد و مدعی شد روسیه نیز دچار فروپاشی خواهد شد.

اندیشکده «مؤسسه کشورداری مسئولانه کویینسی» در مقاله‌ای به این گزارش واکنش نشان داد و با مقایسه تفاوت‌های اساسی روسیه و شوروی سابق، تصور فروپاشی روسیه را یک «خیال محال» توصیف کرد.

در این گزارش آمده است: «وقتی اوکراین هیچ امیدی به یک ضدحمله موفقیت‌آمیز ندارد، محتمل‌ترین سناریو برای پیروزی اوکراین در جنگ این است که حکومت روسیه سقوط کند.»
این اندیشکده آمریکایی مقایسه شوروی و روسیه را خطرناک دانست و نوشت: «این قیاس‌های تاریخی می‌توانند گمراه‌کننده باشند، زیرا ممکن است توجه ما را به شباهت‌های ظاهری معطوف کرده و از اختلافات ساختاری و عمده دور کند.»

بر اساس این مقاله، نخستین تفاوت مهم روسیه امروز با شوروی این است که «میخائیل گورباچف» آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی تنها به مدت ۶ سال در قدرت بود و هرگز نتوانست کنترل موثری بر حلقه داخلی رهبران شوروی ایجاد کند؛ امری که موجب شد طرح‌های سیاسی او هرگز به‌صورت کامل جامه عمل نپوشد و این رهبر شوروی با اتخاذ اقدامات افراطی، تمام نظام حاکمیت را بی‌ثبات کرد.در مقابل، پوتین به‌سرعت بر رقبای خود چیره شد و ۲۴ سال است که در قدرت است. بیشتر تحلیلگران بر این باورند که نهادهای سیاسی که پوتین بنا نهاده، حتی پس از مرگ او هم به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

یکی دیگر از زمینه‌های فروپاشی شوروی جنگ افغانستان بود، جنگی که اساساً پیروزی در آن ممکن نبود و شوروی را ناچار به مذاکره با غرب کرد. اما روسیه امروز در اوکراین درگیر جنگی است که در آن احتمال پیروزی خود را بالا می‌داند.سومین تفاوت بزرگ شوروی و روسیه این است که اتحاد جماهیر شوروی عملاً ورشکسته بود و با اتکا به وام‌های خارجی خود را سر پا نگه داشته بود. در مقابل، روسیه امروزی در سال میلادی گذشته مازاد تجاری ۵۰ میلیارد دلاری را تجربه کرد، یعنی صادرات این کشور ۵۰ میلیارد دلار بیشتر از واردات آن در سال ۲۰۲۳ بود. اقتصاد روسیه به‌خوبی با اقتصادی جهانی در هم تنیده و کارآفرینان آن عملکرد خوبی در دورزدن تحریم‌های غربی داشته‌اند.عامل دیگری که در فروپاشی شوروی تاثیر داشت، این بود که در جماهیر شوروی نژاد روس تنها ۵۲ درصد از جمعیت را تشکیل می‌داد، اما در روسیه امروزی نژاد روس تشکیل‌دهنده ۸۲ درصد از کل جمعیت است و از این نظر، اتحاد بیشتری وجود دارد.

به گزارش اندیشکده کویینسی، برای پیروزی در دیپلماسی و جنگ باید ارزیابی واقع‌بینانه‌ای از نقاط قوت و ضعف دشمن به عمل آورد. فروپاشی ناگهانی اتحاد جماهیر شوروی ممکن است غرب را به احتمال وقوع حوادث پیش‌بینی‌نشده امیدوار کند، اما پوتین از اشتباهات گورباچف درس گرفته‌ است. واشنگتن نباید سیاست خود در قبال روسیه را بر اساس این خیال خام بنا کند که روسیه امروزی هم دقیقاً به سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی دچار خواهد شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▪️فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام بر شما همراهان عزیز تسلیت باد.                


هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
▫️چشم‌انداز انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا از نگاه گاردین؛ بی‌ثبات و غیرقابل پیش‌بینی

▫️ایرنا

روزنامه انگلیسی «گاردین» با اشاره به محبوبیت پایین «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» در نظرسنجی‌های انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری این کشور، به بررسی دلایل این امر پرداخت و ضمن بی‌ثبات دانستن چشم‌انداز حاکم بر این رویداد سیاسی، هرگونه پیش‌بینی زودهنگام درباره نتایج این انتخابات را بی‌اساس ارزیابی کرد.

این رسانه انگلیسی با اشاره به فرصت ۶ ماهه باقی مانده تا یکی از مهم‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا، ‌رویدادهای ناگهانی از جمله پس لرزه های همه گیری جهانی، حمله ۶ ژانویه به ساختمان کنگره ایالات متحده، ‌تصمیم دادگاه عالی آمریکا برای پایان دادن به حق سقط جنین و جنگ‌های اوکراین و غزه را به عنوان رویدادهای تاثیرگذاری نام برد که می تواند به انتخابات پیش رو در این کشور شکل دهد.گاردین نوشت: ترامپ ‌در میانگین نظرسنجی‌های ملی، با حدود ۱.۵ درصد برتری از بایدن پیشی گرفته است. این آمار کاهش حدود ۶ درصدی نتایج بایدن نسبت به روز انتخابات ۲۰۲۰ را نشان می دهد و این در حالی است که ترامپ در ایالت‌های نوسانی تاثیرگذار، برتری دارد. بررسی ها نشان می دهد که اقلیت قابل توجهی از رای دهندگان سیاه پوست، لاتین تبار و آسیایی - آمریکایی از او فاصله گرفته اند.

این گزارش "اقتصاد" را اولویت برتر رای دهندگان آمریکایی معرفی و اضافه می کند: با این که بایدن از محرک‌های اقتصادی و بسته‌های زیرساختی برای افزایش تولیدات صنعتی استفاده کرده، اما تاکنون تایید و رضایت کمی از سوی رای‌دهندگان دریافت کرده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رای‌دهندگان معتقدند در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، وضعیت بهتری داشتند. بنابراین تورم بالا می تواند برای بایدن گران تمام شود.

▪️تصویر غیرممکن پیروزی بایدن

در این گزارش با اشاره به نقاط ضعف بایدن در سیاست خارجی آمده است: حمایت نظامی دولت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه، انتقاد شدید برخی از دموکرات‌ها از فقدان تلاش دولت برای آتش‌بس را به دنبال داشته است. این در حالی است که تشدید اعتراضات دانشجویی در مورد جنگ در غزه نیز می‌تواند به تلاش او برای انتخاب مجدد لطمه بزند؛ چرا که جمهوری‌خواهان به دنبال نمایش تظاهرات‌های عمدتاً مسالمت‌آمیز دانشجویان به‌عنوان فعالیت های خشونت‌آمیز و یهودی‌ستیز هستند. رسانه‌های راست‌گرا به امید ایجاد تفرقه در میان دموکرات‌ها و ترویج ناکامی دولت بایدن در کنترل هرج‌ومرج ملی به این اعتراضات می پردازند."لری جیکوبز"، مدیر مرکز مطالعات سیاست و حکومت در دانشگاه مینه‌سوتا، با اشاره به بالا بودن تورم در آمریکا، تصویر پیروزی بایدن را به دنبال به هم ریختن ائتلاف دموکرات‌ها به ویژه پس از گسترش تجمعات دانشجویی ضد اسرائیلی و واکنش شدید آمریکایی های عرب تبار به جنگ غزه، غیرممکن دانست.

گاردین در بخش دیگری از این گزارش شرایط نامناسب نامزد جمهوری‌خواهان را این گونه توصیف کرد: ترامپ در حالی سومین تلاش خود برای راه یابی به کاخ سفید را پیش می برد که نسبت به سال‌های ۲۰۱۶ یا ۲۰۲۰ خطرناک‌تر و افراطی‌تر شده است. وی نامزدی خود را تا حدی به عنوان انتقام علیه دشمنان سیاسی‌اش تصور کرده و احتمال بروز خشونت در بزنگاه انتخابات ۲۰۲۴ را رد نمی کند.

▪️ترامپ به دنبال انتقام سیاسی

بر اساس این گزارش، ترامپ با ۸۸ اتهام در چهار پرونده جنایی به دلیل تلاش برای براندازی انتخابات ۲۰۲۰، نگهداری غیرقانونی اسناد طبقه بندی شده با موضوع امنیت ملی و جعل سوابق تجاری مواجه است. از سوی دیگر، ترامپ به دلیل این که گفت ایالات متحده (در دوره احتمالی پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری) از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که به اندازه کافی برای دفاع از خود هزینه نمی کنند، دفاع نخواهد کرد و حتی روسیه را تشویق به حمله به آن ها می کند، مورد انتقاد رهبران اروپایی قرار گرفته است. او همچنین جمهوری‌خواهان کنگره را تحت فشار قرار داده بود تا کمک نظامی به اوکراین را متوقف کنند.بر اساس گزارش گاردین، ترامپ "مهاجرت" را مهمترین موضوع مبارزات انتخاباتی داخلی خود قرار داده و اعلام کرده است که بر اخراج دسته جمعی مهاجران تمرکز می کند. نامزد جمهوریخواهان تاکید دارد که از گارد ملی و احتمالاً نیروهای فدرال برای کنترل مرزها استفاده می کند، به "شهروندی حق تولد" پایان و ممنوعیت سفر به آمریکا را برای شهروندان برخی از کشورها گسترش می دهد. او از مهاجران به عنوان «حیوان» یاد کرده و ساخت اردوگاه‌های بازداشت در خاک ایالات متحده را رد نکرده است.

این گزارش در پایان با تاکید بر اهمیت هر رویدادی که در ۶ ماه آینده در داخل و خارج از ایالات متحده رخ دهد پیش‌بینی کرد: رویدادهای زیادی قرار است اتفاق بیفتد و خیلی چیزها تغییر خواهد کرد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 23:31:48
Back to Top
HTML Embed Code: