Telegram Web Link
#آمریکای_لاتین

▫️جشن ۴۰ سالگی دموکراسی آرژانتین همزمان با تحلیف رئیس‌جمهوری جدید

▫️ایرنا

#بخش_اول

آرژانتین درحالی امروز یکشنبه ۴۰ سال دموکراسی بی‌وقفه خود پس از آخرین دیکتاتوری نظامی (۱۹۷۶-۱۹۸۳) را با مراسم تحلیف «خاویر میلی» رئیس‌جمهوری جدید اولترالیبرال جشن می‌گیرد که بحران اجتماعی- اقتصادی عمیقی دامنگیر این کشور آمریکای جنوبی است.دهم دسامبر ۱۹۸۳ میلادی، رائول آلفونسین (Raúl Alfonsín) به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهوری منتخب دموکراتیک آرژانتین پس از دوران دیکتاتوری نظامی در این کشور سوگند یاد کرد. وی از حزب سیاسی میانه‌رو و لیبرال موسوم به اتحادیه مدنی رادیکال (Unión Cívica Radical) موفق شد تا در انتخابات ۳۰ اکتبر، ۵۱.۷ درصد آرا را به دست آورده و بر ایتالو لودِر (Ítalo Luder) رقیب و نامزد پرونیست خود پیروز شود.

به گزارش خبرگزاری افه، رژیم نظامی آرژانتین تا پایان سال ۱۹۸۲ به حیات خود ادامه داد و مرگ و مفقودی سیستماتیک مخالفان سیاسی بخشی از میراث آن بود. دیکتاتوری آرژانتین سرانجام به‌دنبال شکست از انگلیس در جنگ مالویناس (فالکلند/ آوریل- ژوئن ۱۹۸۲) به روزهای پایانی خود نزدیک شد. پس از شکست جنگ که به کشته‌شدن ۶۴۹ آرژانتینی و ۲۵۵ بریتانیایی منجر شد، لئوپولدو فورتوناتو گالتیِری (Leopoldo Fortunato Galtieri) رئیس‌ دولت موقت جای خود را به رِینالدو بیگنونه (Reynaldo Bignone) داد که عضوی از نظامیان حاکم بر کشور نبود؛ وی اعلام کرد که یک انتقال دموکراتیک در آرژانتین رخ خواهد داد و همین مساله به انتخابات سال ۱۹۸۳ منجر شد.کارزار انتخاباتی آلفونسین بر اساس ایده صلح در برابر خشم علیه همه چیزهایی بود که در آن «سال‌های سیاه» اتفاق افتاده بود. به این «دفن» نفرت از جنایات مرتکب شده در دوران دیکتاتوری معمولاً به‌عنوان یکی از کلیدهای پیروزی آلفونسین اشاره می‌شود که دو سال بعد به آغاز محاکمه تاریخی نظامیان این کشور منجر شد.

جنایت‌های دوره دیکتاتوری یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در طول مبارزات انتخاباتی ۲۰۲۳ آرژانتین بود. خاویر میلِی در طول نخستین مناظره انتخاباتی با رد تعداد ۳۰ هزار مفقود در آخرین دیکتاتوری نظامی آرژانتین (۱۹۷۶- ۱۹۸۳)، این تعداد را کمتر از ۹ هزار نفر اعلام کرد. اقدام این نامزد لیبرتارین در به‌حداقل رساندن تعداد قربانیان دوران دیکتاتوری آرژانتین پس از کودتای ۱۹۷۶ با واکنش نامزدهای رقیب مواجه شد.طبق گزارش کمیسیون‌های مختلف حقیقت‌یابی، تعداد قربانیان رژیم نظامی آرژانتین حدود ۴۰ هزار و ۱۷۵ نفر شامل اعدام‌شدگان سیاسی، بازداشت‌شدگان، مفقودان و قربانیان حبس و شکنجه سیاسی است.

ویکتوریا ویاروئِل (Victoria Villarruel) معاون رئیس‌جمهوری جدید آرژانتین پا را فراتر گذاشته است؛ وی که از «نظریه دو شیطان» دفاع می‌کند، خشونت گروه‌های چریکی در دهه ۱۹۷۰ را با تروریسم دولتی در طول هفت سال دیکتاتوری یکسان می‌داند و به سازمان‌های حقوق بشری حمله می‌کند. (این تئوری در آرژانتین بر این مفهوم دلالت دارد که شدت جنایت‌های مرتکب شده توسط عوامل دولتی به‌عنوان بخشی از تروریسم دولتی معادل اعمال خشونت‌آمیز توسط سازمان‌های چریکی به‌ویژه در چارچوب مبارزه علیه دیکتاتوری‌هایی است که در سال‌های ۱۹۶۶ و ۱۹۷۶ قدرت را به‌دست گرفتند.)


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#آمریکای_لاتین

▫️جشن ۴۰ سالگی دموکراسی آرژانتین همزمان با تحلیف رئیس‌جمهوری جدید

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

ویاروئِل-معاون رئیس جمهور-در میان انتقادهای خود، اِستلا دِ کارلوتو (Estela de Carlotto) رئیس سازمان مادربزرگ‌های پلازا دِ مایو (Abuelas de Plaza de Mayo) را «شخصیت شوم» نامید. «مادربزرگ‌های پلازا د مایو» انجمنی است که در سراسر جهان به‌عنوان یک نهاد حقوق بشری با هدف یافتن کودکانی که در دوره دیکتاتوری ربوده شده اند، شناخته می‌شود.

اکنون با گذشت ۴۰ سال، جبهه «افراطی» دیگری قوه مجریه آرژانتین را تصاحب می‌کند. رئیس‌جمهوری منتخب آرژانتین با تعداد معدودی از نمایندگان و سناتورهای خود، با سناریوی نامطلوبی برای دستیابی به حمایت سیاسی لازم از مسیر اصلاحات عمیق خود، مانند خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی، مواجه خواهد شد. خاویر میلی از حزب لا لیبرتاد آوانزا (La Libertad Avanza) تنها ۳۷ کرسی از ۲۵۷ کرسی مجلس نمایندگان و هفت کرسی سنا از ۷۲ کرسی را در اختیار خواهد داشت و این مساله شکنندگی ساختاری عمیق دولت جدید را نشان می‌دهد؛ به عبارت دیگر، حزب حاکم آتی تا رسیدن به حدنصاب خود برای پیشبرد پروژه‌های بنیادی فاصله زیادی دارد (به ترتیب ۱۲۹ و ۳۷ قانونگذار در مجلس نمایندگان و سنا).

"آلبرتو فرناندز" در حالی ریاست جمهوری آرژانتین را ترک می‌کند که این کشور با چندین بدهی معوق و یک بحران اجتماعی- اقتصادی جدی‌تر از زمان روی‌کارآمدن او در سال ۲۰۱۹ مواجه است. نزدیک به نیمی از جمعیت آرژانتین در فقر زندگی می‌کنند، تورم سالانه در ماه دسامبر (آذر- دی) از ۱۶۰ درصد فراتر خواهد رفت، ذخایر کمی به دلار باقی مانده و کسری مالی ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود و بدهی بی‌سابقه‌ای که باید چندین سال پرداخت شود. این‌ها تنها بخشی از شرایطی است که*خاویر میلی*، اقتصاددان لیبرال جناح راست افراطی و تازه وارد در عرصه سیاست، ریاست جمهوری آرژانتین را از امروز یکشنبه برای دوره ۲۰۲۳-۲۰۲۷ بر عهده خواهد گرفت.

میلی که حزب خود به نام لا لیبرتاد آوانزا را در سال ۲۰۲۱ در شهر بوئنوس آیرس تاسیس کرد، موفق شد با سخنرانی ضدساختاری و ضدسیاسی و با وعده‌ها از تغییرات عمیق، رای بیش از نیمی از رای‌دهندگان آرژانتینی را به دست آورد. آرژانتینی‌هایی که خستگی از سال‌ها بحران اقتصادی و اجتماعی، آن‌ها را به سمت «تغییر» سوق داده است و باید دید عملکرد دولت آتی، رضایت مردم این کشور را جلب خواهد کرد یا خیر.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک‌تایمز/

▫️نگرانی غرب از سرنوشت ناتو در صورت بازگشت ترامپ

▫️ایسنا

#بخش_اول

نشریه آمریکایی "نیویورک تایمز" نوشت، با ادامه کارزار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا و افزایش اقبال دونالد ترامپ برای پیروزی در این انتخابات، نگرانی اعضای ناتو در مورد این احتمال که او واشنگتن را در آینده از این ائتلاف خارج کند، افزایش یافته است.

«نیویورک تایمز» نوشت: «دونالد ترامپ به صراحت گفته است که ناتو را ابزار مفت‌خورها برای تخلیه منابع ایالات متحده می‌بیند. حداقل یک ربع قرن است که او این دیدگاه را داشته است.ترامپ در کتاب سال ۲۰۰۰ خود موسوم به "آمریکایی که شایسته ماست" نوشت: "خارج شدن ما از اروپا باعث می‌شود ما سالانه میلیون‌ها دلار برای کشورمان پس انداز کنیم." او در مقام رئیس جمهور آمریکا نیز بارها تهدید به خارج ساختن ایالات متحده از ائتلاف ناتو کرد.

ترامپ در حالی برای به دست آوردن مجدد کاخ سفید تلاش می‌کند که چیز چندانی در مورد نیات خود برای آینده نگفته است. وب‌سایت کازار انتخاباتی او حاوی یک جمله مرموز است: "ما باید فرآیندی را که تحت دولت من در راستای ارزیابی اساسی هدف ناتو و مأموریت ناتو آغاز شد به پایان برسانیم." او و تیمش از توضیح بیشتر در این باره خودداری می‌کنند.
این خط مشی مبهم باعث ایجاد عدم اطمینان و اضطراب فراوان در میان متحدان اروپایی ناتو و آمریکایی‌های حامی نقش سیاست خارجی سنتی کشورشان شده است.سفرای اروپایی و مقامات اندیشکده‌ها برای پرس و جو درباره اهداف ترامپ به سراغ نزدیکان این رئیس جمهور سابق آمریکا رفته‌اند. به گفته دو منبع مطلع به این گفتگوها، حداقل یکی از این سفرا یعنی میکو هاوتالا، سفیر فنلاند، مستقیماً با ترامپ تماس گرفته و به دنبال آن بوده که او را در مورد ارزشی که کشورش برای ائتلاف ناتو به عنوان عضو جدید این ائتلاف قائل است، متقاعد کند.

در مصاحبه‌های چند ماه اخیر، بیش از نیمی از دیپلمات‌های فعلی و سابق اروپا - که به شرط ناشناس ماندن از ترس تلافی ترامپ در صورت پیروزی احتمالی او در انتخابات ۲۰۲۴ صحبت ‌کردند - گفتند که زنگ خطر در سفارتخانه‌های کشورهای اروپایی و دولت‌های متبوع آن‌ها درباره اینکه بازگشت ترامپ به قدرت نه تنها به ول کردن اوکراین بلکه به عقب نشینی کلی ایالات متحده از این قاره و از بین بردن اتحاد آتلانتیک منجر خواهد شد، به صدا در آمده است.جیمز استاوریدیس، دریاسالار چهار ستاره بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ فرمانده عالی ائتلاف ناتو بود، گفت: "در اروپا ترس زیادی به وجود آمده از این که دور دوم ریاست جمهوری ترامپ منجر به خروج واقعی ایالات متحده از ناتو خواهد شد. این اتفاق به معنای یک شکست استراتژیک و تاریخی بزرگی که کشور ما ایجاد کرد، خواهد بود."

ناتو که پس از جنگ جهانی دوم برای حفظ صلح در اروپا و مقابله با اتحاد جماهیر شوروی سابق شکل گرفت بعدا به ابزاری برای آنکه آمریکا با استفاده از آن با متحدان خود بر سر مسائل نظامی در سراسر جهان همکاری کند تبدیل شد. محوریت ائتلاف ناتو بر بند موسوم به دفاع دسته جمعی یا بند ۵ اساسنامه این ائتلاف است؛ بندی که بیان می‌کند حمله مسلحانه به هر عضو این ائتلاف به معنی "حمله علیه همه آنها تلقی می‌شود."چند گفتگو با دیپلمات‌های فعلی و سابق فاش کرد، مقامات اروپایی عمدتاً نسبت به نحوه برخورد با ترامپ ایده دیگری بجز بازگشت به دستورکار قبلی چاپلوسی و تعریف و تمجیدهای بده بستانی، فکر نمی‌کردند.

انتظار می‌رود کشورهای کوچک‌تر اروپایی که بیشتر در برابر حملات روسیه آسیب‌پذیرتر هستند با افزایش سفارش‌ تسلیحات آمریکایی برای خود یا – همچون حرکت لهستان در دوران ریاست‌جمهوری سابق ترامپ - با انجام اقدامات چشمگیری نظیر پیشنهاد نامگذاری یک پایگاه نظامی خود به اسم ترامپ در ازای حضور دائم نظامیان آمریکایی در آنجا نظر ترامپ را جلب کنند.ترامپ در این مرحله از کارزار انتخاباتی بر پرونده‌های کیفری مطرح شده علیه خود و شکست رقبایش در انتخابات مقدماتی جمهوری خواهان متمرکز شده و به ندرت در مورد نیاتش درباره ائتلاف حتی در محافل خصوصی صحبت کرده است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک‌تایمز/

▫️نگرانی غرب از سرنوشت ناتو در صورت بازگشت ترامپ

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

او در رقابت برای کسب نامزدی ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه پیشتاز است اما هنوز او اطلاعی از پیامدهای رسیدن دوباره خود به ریاست جمهوری برای قدیمی‌ترین و حیاتی‌ترین ائتلاف نظامی آمریکا نداده و درباره آن تبلیغ نکرده و هنوز همه چیز مغشوش بوده و در سطح سوءظن و ناشناختگی باقی مانده است.در میان این تردیدها این محتمل است که اولین بحران سیاست خارجی که بازگشت احتمالی ترامپ به کاخ سفید در سال ۲۰۲۵ می‌تواند برانگیزد مربوط به اوکراین و ائتلاف غربی که از این کشور در برابر حمله روسیه حمایت می‌کند، خواهد بود.

کامیل گراند که در اوایل جنگ اوکراین دستیار دبیرکل ناتو در امور سرمایه‌گذاری دفاعی بود، گفت که نحوه برخورد ترامپ با مساله اوکراین اولین "محک بزرگ" خواهد بود که با آن اروپایی‌ها به ارزیابی اینکه او تا چه میزان به عنوان متحدی قابل اعتماد در دور دوم ریاست جمهوری مطرح است، خواهند پرداخت.گراند که اکنون کارشناس شورای روابط خارجی اروپا است با اشاره به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین این سوال را مطرح کرد: "آیا او زلنسکی را در سه ماه اول دوره ریاست جمهوری خود کنار خواهد انداخت؟"

ترامپ بارها ادعا کرده است که جنگ اوکراین را "در عرض ۲۴ ساعت" به نحوی حل خواهد کرد. او مشخص نکرد که این کار را چگونه انجام خواهد داد اما او قبلا از این صحبت کرده که می‌توانست با انجام معامله‌ای که در آن اوکراین مناطق شرقی خود را به روسیه واگذار کند جلوی این جنگ را بگیرد.

برخی از متحدان ترامپ در کنگره آمریکا که دنباله‌روی دستور کار معروف "اول آمریکا" ترامپ هستند با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر آمریکا برای اوکراین مخالفت کرده‌اند. اتفاقی که نشانه بارزتری از کاهش حمایت‌ها از اوکراین در کنگره آمریکا است، جمهوری خواهان سنا هفته گذشته جلوی تصویب یک لایحه کمک‌های اضطراری بیشتر برای اوکراین را گرفته و تصویب آن را مشروط به امتیاز دادن دموکراتها در قبال حوزه بی ربط مهاجرت کردند.

اما حتی اگر کنگره کمک‌های بیشتر برای اوکراین را تصویب کند، ترامپ می‌تواند جلوی ارسال کمکها برای اوکراین را بگیرد. او در سال ۲۰۱۹ نیز در تلاش برای وادار کردن زلنسکی به اجرای تحقیقات کیفری علیه جو بایدن نیز این کار را کرده بود و بعدا این مساله باعث رسوایی او از بابت سوء استفاده از قدرت و منجر به اولین استیضاح ترامپ شد.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دو دلیل اصلی پیروزی پوتین در انتخابات ۲۰۲۴/ تاثیر پرونده اوکراین بر انتخابات ریاست جمهوری روسیه

▫️ایلنا

«حسن بهشتی‌پور» کارشناس ارشد مسائل روسیه با اشاره به اعلام نامزدی ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ روسیه و تاثیر پرونده اوکراین بر این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید توجه کرد که در عالم سیاست هیچ چیز مطلق نیست و در این میان مؤلفه‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند دچار تغییر شود و همه چیز را دگرگون کند. بر اساس مستندات و وضعیت فعلی در روسیه، باید گفت که ولادیمیر پوتین به احتمال زیاد برای پنجمین دوره، ریاست جمهوری خود را پس از انتخابات شروع خواهد کرد. به همین جهت و با توجه به اینکه اصلاحات در قانون اساسی روسیه صورت گرفته و مدت ریاست جمهوری از ۴ به ۶ سال افزایش پیدا کرده، باید گفت که پوتین تا سال ۲۰۳۰ در مقام ریاست جمهوری باقی خواهد ماند. اگر این اتفاق رخ دهد او تا آن زمان ۸۲ ساله خواهد شد که می‌توان گفت بعد از استالین نام خود را به عنوان رکورددار ریاست جمهوری روسیه ثبت خواهد کرد.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که در روسیه امروز، نامزد خاصی که بتواند پوتین را در انتخابات به چالش بکشد واقعاً وجود ندارد و باید دانست که در مسکو یک دموکراسی مدیریت شده برقرار است. اینکه شخصی مانند "گنادی زیوگانف" که هم اکنون رهبر حزب کمونیست روسیه به حساب می‌آید، به موازات پوتین نامزد انتخابات ریاست جمهوری روسیه شده است و دومین حزب قدرتمند پارلمان این کشور را در اختیار دارد، صرفاً نمی‌تواند ملاک آن باشد که پوتین با چالش روبرو شود. باید توجه شود که در ذهنیت مردم روسیه، فردگرایی بسیار پررنگ‌تر از سایر مولفه‌ها بوده، و در حقیقت یک فرد، تصمیم اول و آخر در مسکو را اتخاذ می‌کند. به همین دلیل شاید نسل‌های قدیم روسیه مساله فردگرایی را بیشتر و راحت‌تر از نسل‌های کنونی روسیه هضم کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: توجه داشته باشید که در زمان اتحاد جماهیر شوروی، حزب کمونیست فردگرایی را تبلیغ می‌کرد و همین سناریو را پیش می‌برد اما حالا حزب روسیه واحد به رهبری ولادیمیر پوتین همین روند را به گونه‌ای دیگر در دستور کار خود قرار داده است. در این بین بسیاری معتقدند که پرونده اوکراین می‌تواند بر روی میزان آرای پوتین در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ تاثیر مستقیم بگذارد اما باید توجه شود که این موضوع چندان قابل تایید نیست. باید متوجه بود که روسیه دریای عظیم منابع را در اختیار دارد و همین مساله باعث می‌شود که مسکو بتواند در مقابل بیش از ۲هزار عنوان تحریمی دوام بیاورد. در این راستا کشورهایی مانند هند و چین، نفت روسیه را با قیمت پایین‌تر خریداری می‌کنند و در پالایشگاه‌های خود آن را تبدیل به فرآورده‌های نفتی کرده و در بازار جهانی به فروش می‌گذارند که آورده مالی خوبی برای دهلی و پکن داشته است.

وی افزود: این در حالیست که روسیه توانست بانکداری خود را در عرصه بین‌المللی مدیریت کرده و تا حد زیادی از سقوط روبل جلوگیری کند. مسکو سعی کرد به نوعی در عرصه‌های مختلف اقتصادی و غیراقتصادی با تحریم‌ها مقابله کند و این در حالیست که طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده ما آثار مخرب تحریم غرب بر روسیه را خواهیم دید؛ چراکه دنیای امروز دیگر همانند چهار دیواری نیست و در نهایت ادامه این روند منجر به پایین آمدن سطح رفاه مردم می‌شود. به هر ترتیب مسکو پذیرفته است که موضع فعلی خود را در ارتباط با اوکراین حفظ کند و به همین دلیل فکر نمی‌کنم پرونده اوکراین تاثیر زیادی بر انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ روسیه داشته باشد.

بهشتی‌پور در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که هیچ گزینه قابل قبول و مطرحی مقابل پوتین در انتخابات ریاست جمهوری قرار ندارد و از سوی دیگر فردگرایی در اذهان عمومی باعث می‌شود که پوتین برنده انتخابات مارس ۲۰۲۴ شود. حتی معتقدم که اگر همین حالا الکسی ناوالنی از زندان آزاد شده و نامزد انتخابات روسیه شود، به دلیل فردگرایی و تمایل وی به غرب، افکار عمومی در روسیه به وی رأی نخواهند داد. به همین دلیل و به احتمال زیاد شاهد شروع پنجمین دوره ریاست جمهوری پوتین خواهیم بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
وتوی آتش بس: دو برخورد با یک مخرج مشترک

فریدون مجلسی

B2n.ir/x95359

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/هآرتص/

▫️جنگ تمام عیار اسرائیل - آمریکا با حوثی‌ها در دریای سرخ نزدیک است؟ / سعودی نگران رابطه اش با تهران است

▫️انتخاب

"زوی بارل"در هآرتص نوشت: بیانیه حوثی‌ها در یمن مبنی بر اینکه قصد دارند تا زمانی که کمک‌های بشردوستانه اجازه ورود به غزه داده نشود، همه کشتی‌هایی را که به سمت شهر ایلات در جنوب اسرائیل حرکت می‌کنند، توقیف کنند، سطح تهدید را به یک سطح استراتژیک بین‌المللی افزایش داده است. اگر این تهدید محقق شود، در پاسخ مستلزم سازماندهی و اقدامات تلافی جویانه است که نه تنها نیازمند حمله به اهدافی در داخل پایگاه های حوثی هاست بلکه نیازمند عملیات هدفمند در صنعا است.تصمیم حوثی‌ها می‌تواند دریای سرخ را در کانون آمادگی‌های نظامی یا رویارویی کامل نظامی قرار دهد، زیرا به نظر می‌رسد حضور نظامی آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ در ایجاد بازدارندگی مقابل حوثی‌ها موفق نیست.

آنچه ممکن است مورد نیاز باشد، نمایش قدرت قابل توجه در آینده نزدیک است، چیزی که نمی تواند معطل استقرار نیروی دریایی بین المللی مانند نیرویی که ایالات متحده می خواهد در این منطقه مستقر کند، بماند.پاسخ به این اقدام حوثی‌ها نه تنها در دریای سرخ، بلکه در مقابله با تهدیداتی که ایران به طور مکرر در خصوص تنگه هرمز گفته، به عنوان یک مورد آزمایشی عمل خواهد کرد.بیانیه حوثی‌ها در پاسخ به وتوی قطعنامه پیشنهادی توسط امریکا برای آتش‌بس فوری در غزه بود. همچنین واکنشی تمسخر آمیز به طرح آمریکا برای ایجاد یک نیروی چند ملیتی بود.بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌های رویترز و بلومبرگ، عربستان سعودی اکنون واشنگتن را تحت فشار قرار داده تا در پاسخ‌های خود به حوثی‌ها "خویشتنداری نشان دهد" تا توافق صلح بین عربستان سعودی و حوثی‌ها تکمیل شود.

سعودی‌ها و واشنگتن بطور کلی نگران هستند که رویارویی گسترده با حوثی‌ها می‌تواند تحرکات دیپلماتیک را متوقف کند و نبردها در یمن را از سر بگیرد و حملات به اهدافی در عربستان سعودی را تجدید کند.نگرانی دیگر عربستان این است که حمله آمریکا به حوثی‌ها می‌تواند به روابط بین ریاض و تهران آسیب برساند، درحالی که این دو به آرامی روابط خود را پس از از سرگیری روابط دیپلماتیک در ماه مارس گذشته بازسازی می‌کنند.  همچنین این موضوع، دلیلی است که سبب شده سعودی‌ها برای پاسخ به درخواست آمریکا برای پیوستن به نیروی چندملیتی که می‌خواهد در دریای سرخ ایجاد کند، عجله نکنند.

عجیب این است که ایالات متحده که برای پایان دادن به جنگ در یمن، حتی فروش تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کرد، اکنون خود ممکن است وارد جنگ با حوثی ها شود.چنین ملاحظاتی از سوی حوثی‌ها نیز مورد توجه است که ظاهراً معتقدند کارت‌هایی که در دست دارند به اندازه‌ای قوی هستند که امکان اجرای بستن دریای سرخ را بدون پرداخت هزینه بسیار سنگین فراهم می کند.حوثی ها موشک های روسی را در امتداد دریای سرخ مستقر کرده اند.بر اساس گزارش ها از یمن، آنها همچنین دارای هواپیماهای MIG و سوخوی روسی هستند که از ارتش یمن گرفته اند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️رسوایی اوپک در وتوی حذف سوخت‌های فسیلی

▫️دنیای‌اقتصاد/حمید ملازاده

دبیرکل اوپک که از بحث در نشست آب و هوای سازمان‌ملل موسوم به کاپ۲۸ در دبی در مورد‌توافق احتمالی برای حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی نگران شده، به اعضا دستور داده‌است تا هرگونه توافقی را که بر تولید و فروش مستمر نفت، گاز و زغال‌سنگ تاثیر منفی بگذارد، وتو کنند.به گزارش رویترز، هیثم الغیس، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت در نامه‌‌‌‌‌‌ای به تاریخ ۶دسامبر به همه اعضا درباره افزایش فشار در نشست برای هدف قرار‌دادن سوخت‌های فسیلی هشدار داد و این طرح‌ها را «با انگیزه‌‌‌‌‌‌های سیاسی» توصیف کرد و افزود: «مبارزات علیه کشورهای نفت‌خیز، سعادت و آینده مردم را به‌خطر می‌اندازد.» الغیس از تولیدکنندگان نفت خواست که هر متن یا فرمولی را که آینده تامین انرژی را هدف قرار می‌دهد (مثلا سوخت‌های فسیلی) رد کنند.  صنعت سوخت‌های فسیلی استدلال می‌کند که مشکل از انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای است و پیشنهاد می‌کند که اگر گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای مانند دی‌اکسیدکربن و متان مهار یا حذف شوند، جهان می‌تواند به سوزاندن نفت، گاز و زغال‌سنگ ادامه دهد.

برخی دیگر استدلال می‌کنند که چنین راه‌حلی در حال‌حاضر از نظر فنی غیرممکن است و از تغییر به سمت انرژی‌های خورشیدی، بادی و دیگر منابع انرژی تجدیدپذیر حمایت می‌کنند.نامه اوپک که توسط رویترز گزارش شده‌است، مهم است زیرا، بر اساس قوانین سازمان ملل، هر توافقی که در اجلاس آب و هوا ایجاد شود، نیاز به تایید متفق‌القول دارد، به این معنی که هریک از ۱۹۸کشور شرکت‌کننده می‌توانند یک توافق را وتو کنند.

▪️چالش‌برانگیزترین مرحله اجلاس کاپ۲۸

درحالی‌که وزیران و دیپلمات‌های دولتی وارد چالش‌برانگیزترین مرحله اجلاس دو هفته‌ای کاپ ۲۸ می‌شوند، اوپک از بحث در مورد این نامه خودداری کرده‌است. پیش‌‌‌‌‌‌نویس عمومی متن مذاکره شامل گزینه‌‌‌‌‌‌های مختلفی است، از درخواست برای حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی تا عدم‌اشاره به آینده نفت، گاز و زغال‌سنگ. این احتمالات همچنین شامل حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی می‌شود و در صورتی‌که فناوری بتواند انتشار کربن حاصل را جذب و ذخیره کند، استفاده مداوم را پیشنهاد می‌کند. در حال‌حاضر، چنین فناوری در مقیاس بزرگ وجود ندارد. نامه اوپک یک رویارویی بالقوه در روزهای باقی‌مانده از اجلاس بین کشورهای عضو این گروه و سایر کشورها از جمله ایالات‌متحده ایجاد می‌کند که از گذر از سوخت‌های هیدروکربنی به انرژی‌‌‌‌‌‌های تجدیدپذیر حمایت می‌کنند.دانشمندان بر لزوم توقف سوزاندن زغال‌سنگ، گاز و نفت برای محدود‌کردن گرمایش زمین تا ۱.۵درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی‌شدن تاکید می‌کنند. این سیاره قبلا ۱.۲درجه سانتیگراد ‌گرم شده‌است.

با ثبت سال‌۲۰۲۳ به‌عنوان گرم‌ترین سال‌ در تاریخ، هشدارهای دانشمندان فوریت بیشتری پیدا کرده و فشار بر دیپلمات‌ها در دبی را افزایش می‌دهد تا اقدام معنا دار‌تری انجام دهند. محمد آدو، مدیر پاور شیفت آفریقای یک گروه محیط‌زیستی، گفت: «نامه اوپک نشان می‌دهد که حتی علاقه‌مندان به سوخت‌های فسیلی به این درک رسیده‌اند که تغییرات به سمت منابع انرژی پاک‌تر و پایدارتر اجتناب‌ناپذیر است.» روز شنبه، گروهی از فعالان زیست‌محیطی در غرفه اوپک در اجلاس کاپ ۲۸ تحصن کردند و آن را مانعی آشکار برای مذاکرات آب‌و‌هوایی خواندند و خواستار توقف سریع، منصفانه و دائمی سوخت‌های فسیلی شدند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دلایل تلاش آمریکا برای گسترش حضور یگان چندملیتی در دریای سرخ/ اهمیت حمایت «لابی یهود» از انتخابات برای بایدن

▫️ایلنا

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل آمریکا برای گسترش حضور یگاه چندملیتی دریایی برای حضور در خلیج عدن و دریای سرخ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشت که در مورد پایان جنگ در غزه باید کمی با احتیاط زمانبندی‌ها را مورد اشاره قرار داد؛ چراکه مقامات اسرائیل و به خصوص بنیامین نتانیاهو اعلام کردند تا زمانی که به خواسته‌های خود در قبال غزه دست پیدا نکنند از جنگ صرف نظر نخواهند کرد و به همین جهت معتقدم که هنوز مشخص نیست که چه تاریخی این منازعه به پایان می‌رسد. برای نتانیاهو هیچ چیز مهم نیست جز اینکه بتواند به هر ترتیب که شده اوضاع را به نفع خود مهیا کند و این در حالیست که نباید بیش از حد بر مواضع ایالات متحده و سخنان مقامات این کشور در مورد پایان جنگ حساب باز کرد و آن را درست دانست.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که انتخابات ایالات متحده همین حالا به نوعی در حال طی کردن مسیر خود است و در این راه جلب نظر لابی یهود برای جو بایدن و تیم او بسیار مهم خواهد بود. باید متوجه بود که لابی یهود در انتخابات گذشته آمریکا به نوعی بایدن را برگزیدند و بر همین اساس یهودیان جمعیتی هستند که برای بایدن و دموکرات‌ها مهم به حساب می‌آیند. این در حالی است که جنگ با انصارالله و یمنی‌ها هم از منظر ایالات متحده بسیار سخت و دشوار است و فکر نمی‌کنم به این راحتی شاهد هدف قرار دادن دو طرف به صورت مستقیم باشیم. در این بین آمریکا به دنبال آن است که فشار فعلی از روی اسرائیل کم شود تا بتواند حمایت تل‌آویو در انتخابات را کسب کنند و به همین دلیل است که می‌بینیم واشنگتن به دنبال گسترش حضور نیروهای چند ملیتی در دریای سرخ و خلیج عدن است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجه داشته باشید که اساساً کشورهای عضو نیروهای مشترک دریایی که از آن با عنوان یگان نظامی چندملیتی یا یگان عملیات مشترک ۱۵۳ نام برده می‌شود هم با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند؛ به گونه‌ای که غرب همچنان با مسائل دخیل در تامین بنزین و فروش نفت دست و پنجه نرم می‌کند و این در حالیست که در ایالات متحده هم قیمت بنزین افزایش پیدا کرده و در سایر کشورهای غربی هم چنین مشکلاتی به راحتی قابل مشاهده است. به همین دلیل مجموعه غرب اعم از آمریکا و اروپا به علاوه اسرائیل رفتار یمنی‌ها را از این جهت برای خود و منافع کلان آنها خطرناک قلمداد می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد:معتقدم که شرایط در نظام بین‌الملل خیلی به هم ریخته و بی‌نظم شده است و ایالات متحده هم در این مسائل گرفتار شده که تمامی این روند به ضرر غرب و به نفع روسیه خواهد بود که در نهایت می‌تواند موجب پیروزی ولادیمیر پوتین در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ شود. تلاش بایدن این است که سطح تنش را تا حد ممکن پایین نگه دارد و مانع از برخورد اسرائیل با یمن شود. آمریکا خوبی می‌داند که اگر این تنش گسترش پیدا کند بدون شک ممکن است منطقه با یک به هم ریختگی جدید روبه‌رو شود و غرب هم ممکن است تحت تاثیر آن قرار بگیرد. معتقدم این جنگ با تمام جنگ‌های منطقه بسیار تفاوت دارد و بدون شک خطرناک‌تر از منازعات گذشته خواهد بود. در مورد غزه هم باید بگویم که وضعیت در کوتاه مدت نامشخص است ولی فعلاً بحث اصلی برای ایالات متحده کنترل سطح تنش در منطقه و غزه خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/هاآرتص/

▫️مضحک‌ترین اتفاق ممکن؛ شروع کارزار انتخاباتی توسط نتانیاهو!

▫️ايسنا

تاریخ انتخابات بعدی در سرزمین‌های اشغالی هنوز مشخص نیست و با واقع‌بینی می‌توان انتظار برگزاری آن در مقطعی در اواسط سال ۲۰۲۴ را داشت.با این وجود کارزار تبلیغات این انتخابات روز ۱۲ دسامبر در شصت‌وهفتمین روز جنگ با گروه‌های مقاومت فلسطین آغاز شد.

روزنامه هاآرتص در تحلیلی درباره وضعیت بنیامین نتانیاهو،نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آینده،ابتدا به ویدئویی که اخیرا نتانیاهو در رسانه‌های اجتماعی برای اعلام آغاز کارزار تبلیغات انتخاباتی خود منتشر ساخت و اذعان او به وجود اختلافش با دولت جو بایدن،رئیس جمهور آمریکا بر سر برنامه‌هایی که آنها برای غزه در نظر گرفته‌اند،پرداخته است.به نوشته این نشریه،تعارض دولت آمریکا با نتانیاهو بر سر برنامه‌ای است که واشنگتن برای روی کار آوردن تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری جنبش فتح در غزه بعد از پایان جنگ در نظر دارد.هاآرتص می‌نویسد: «آمریکایی‌ها به او تصریح کرده‌اند که اهمیتی به دیدگاه‌های او نمی‌دهند و در پشت صحنه و بی سر و صدا، یک تیم از مقامات دولت نتانیاهو شامل ران درمر، وزیر امور استراتژیک و تزاخی هانگبی،رئیس شورای امنیت داخلی این دولت در حال بحث درباره اینکه چطور تشکیلات خودگردان فلسطین نهایتا بر غزه حاکم شود هستند.نتانیاهو می‌داند هر دولتی که در اسرائیل روی کار باشد،انتخابی بجز پذیرفتن برنامه آمریکا برای غزه نخواهد داشت.پس چرا نتانیاهو سر و صدا به پا کرد؟چرا او در زمانی که دولت بایدن تبدیل به تنها عضو مخالف قطعنامه برقراری آتش بس در غزه در شورای امنیت سازمان ملل شد،از این اختلافات حرف زد؟آن هم در زمانی که اسرائیل نیاز به مهمات آمریکایی برای ادامه دادن به جنگ و حضور گروه‌های رزمی ناوهای هواپیمابر آمریکایی در منطقه برای بازداشتن حزب‌الله و دیگر گروه‌های نیابتی از پیوستن به این جنگ دارد؟»

هاآرتص خاطرنشان می‌کند: «پیامی که نتانیاهو در این ویدیو فرستاد مخاطبش گوش‌های جو بایدن نبود. ویدئوی او به زبان عبری بود و مصرف داخلی داشت.البته این حقیقت که آمریکایی‌ها می‌توانند آن را ترجمه کنند تاثیری در بهبود روابط متشنج دو طرف ندارد اما نتانیاهو نگرانی‌های فوری‌تری دارد.او می‌داند به مجرد این که اسرائیل حمله زمینی خود در غزه را به پایان برساند، نخواهد توانست در برابر سیل سیاسی علیه خود مقاومت کند: دولت ائتلافی او در آینده‌ای که نه چندان دور نیست، اکثریت پارلمانی خود را در کنست از دست خواهد داد و این مجلس منحل خواهد شد.او تلاش دارد تا آن لحظه را به تاخیر بیندازد اما غرایز سیاسی‌اش به او می‌گویند به زودی مجبور به نبرد انتخاباتی خواهد شد در حالی که در همه نظرسنجی‌ها با اختلاف زیادی شکست می‌خورد. بنا بر این او تلاش می‌کند خط مشی‌هایی برای مبارزه انتخاباتی خود ترسیم کند.»

این نشریه عبری در پایان نتیجه گیری می‌کند: «در دو ماه گذشته و تقریبا بلافاصله بعد از هفتم اکتبر،نتانیاهو تلاش کرد کارزارش را پیرامون مسئولیت تشکیلات امنیتی در قبال شکست در پیش‌گیری از حمله هفتم اکتبر شکل دهد.او حتی شخصا در پستی در رسانه‌های اجتماعی (که بالاجبار بلافاصله پاک کرد) روسای اطلاعاتی را مقصر دانست.نایب‌های مسموم و سخنگوهای متعفن او در رسانه‌های راست افراطی همچون کانال ۱۴ به بدنام ساختن ژنرالها و تبرئه رهبر ابدی خود ادامه دادند. اما جایگاه نتانیاهو در نظرسنجی‌ها ذره‌ای به نفع او تغییر نکرد.اسرائیلی‌ها کاملا می‌دانند که رهبران نظامی آنها از بابت فاجعه چه مسئولیت سنگینی دارند.اما همه مطالعه‌ها نشان می‌دهند آنها هنوز ترجیح می‌دهند به ارتش اسرائیل و فرمانده آن به جای نخست وزیر کاملا بی اعتبار شده خود اعتماد کنند.

نتانیاهو به فرافکندن تقصیرش ادامه خواهد داد،اما در این میان او نیازمند یک روایت دیگر برای کارزارش است و در این راستا توافقات دهه ۱۹۹۰ اسلو که مدتها پیش دچار مرگ شده را احیا کرده است.این تنها مساله مضحک در رابطه با شروع کارزار انتخاباتی نتانیاهو نیست.مضحک‌ترین چیز همین اجرای تبلیغات انتخاباتی توسط او است؛اینکه او هنوز فکر می‌کند شانسی برای بقا بعد از تبعات هفتم اکتبر دارد؛ همینکه او هنوز فکر می‌کند اسرائیلی‌ها نهایتا ممکن است متقاعد شوند تا به مردی که نهایتا مسئول بدترین مصیبت تاریخ اسرائیل است یک دوره دیگر را بدهند؛ مردی که همچنان که اسرائیل در جنگ است یک کارزار انتخاباتی اختلاف برانگیز را مدیریت می‌کند! اما این بار احتمالا دیگر برای نتانیاهو خیلی دیر شده است.اسرائیلی‌ها سرانجام صبرشان از او لبریز شده است.اما او هنوز تلاش می‌کند به هر شکل ممکن به قدرت چنگ بزند،در زمان جنگ اختلاف افکنی کند و ائتلاف استراتژیک اسرائیل با آمریکا را در این فرآیند به خطر بیندازد.»

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ناپدید شدن ناوالنی می‌تواند برای خلق فضای مه‌آلود در اثنای انتخابات قلمداد شود/ مخالفان کرملین نمی‌توانند دردسر جدی برای پوتین درست کنند

▫️ایلنا

«مرتضی مکی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اخباری در خصوص ناپدید شدن رهبر اپوزیسیون روسیه در آستانه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: انتخابات ریاست جمهوری روسیه که قرار است در ۱۷ ماه مارس ۲۰۲۴ برگزار شود یکی از مهم‌ترین انتخابات‌های ریاست جمهوری در این کشور به حساب می‌آید و این در حالیست که بر اساس اصلاحات قانون اساسی روسیه، دوره ریاست جمهوری در این کشور از چهار سال به شش سال افزایش یافته است که نشان می‌دهد اگر ولادیمیر پوتین پیروز میدان شود، تا سال ۲۰۳۰ میلادی در کرملین حضور خواهد داشت. در این میان باید توجه داشت که مخالف پوتین یعنی الکسی ناوالنی همزمان با آغاز تبلیغات ریاست‌جمهوری در روسیه ناپدید شده است.

وی ادامه داد: دستیاران ناوالنی اعلام کردند که او پس از منتقل شدن از مجتمع کیفری روسیه مشخص نیست که در کجا حضور دارد و اساساً بحث ناپدید شدن وی مطرح است. باید توجه داشت که ناوالنی درگذشته و در آلمان مسموم شد و دولت وقت حاکم بر برلین او را به روسیه تحویل داد و در نهایت وی به گذراندن حبس در زندان محکوم شد. این در حالیست که پوتین نمی‌خواست و نمی‌خواهد ناوالنی را  به صورت رسمی و علنی حذف کند و اگر مسکو می‌خواست چنین کاری انجام دهد، حتماً این اتفاق رخ می‌داد ولی فعلاً کرملین نمی‌خواهد چنین اتفاقی بیفتد. کرملین صرفاً به دنبال آن است تا یک فضای ابهام‌آلود را در اثنای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پدیدار کند تا بتواند این رویداد سیاسی را به سلامت از سر بگذراند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در این میان نمی‌توان تبعات جنگ اوکراین در روسیه را نادیده گرفت و به همین دلیل معتقدم که دولت روسیه و پوتین نمی‌تواند منکر این قضیه شود. باید توجه شود که روس‌ها بر خلاف انتظار غرب توانسته‌اند به خوبی در میانه این تحریم‌ها دوام بیاورند و حتی بحث فروش نفت را پیگیری کنند. این در حالیست که اقتصاد روسیه هم برخلاف آنچه غرب می‌گفت، فرو نپاشیده است اما به هر ترتیب ضررهایی که جنگ اوکراین به اقتصاد روسیه وارد کرد از جمله موضوعاتی است که ناوالنی و مخالفان کرملین به دنبال استفاده از آن علیه پوتین خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به هر ترتیب مخالفان کرملین در روسیه همچنان به دنبال جنب و جوش خود در روسیه هستند اما فکر نمی‌کنم که آنها بتوانند دردسر جدی و گسترده‌ای برای پوتین درست کنند. این در حالیست که وضعیت اقتصادی و اجتماعی در روسیه همانند گذشته نیست؛ چراکه چالش‌های به وجود آمده از سوی غرب به خصوص مسائل اقتصادی و مشکلات اجتماعی برای پوتین بسیار سخت است و این مصائب، می‌تواند فضای مسکو را بسته‌تر و سرکوب‌ها را سازمان یافته‌تر از گذشته کند. لذا چالش‌های آتی روسیه و شخص پوتین می‌تواند به هر ترتیب که شده اوضاع را برای وی بدتر کند و اگر او پیروز انتخابات ۲۰۲۴ شود طی شش سال آینده با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اسرائیل از فعال شدن هسته‌های خفته در کرانه باختری وحشت دارد/ شروع درگیری در کرانه باختری برای نتانیاهو خروجی مثبت نخواهد داشت

▫️ایلنا

"سید هادی افقهی"، کارشناس مسائل منطقه در تشریح احتمال کشیده شدن جنگ غزه به کرانه باختری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید بدانیم که بحث کرانه باختری و درگیری‌ها در این منطقه از قدیم‌الایام وجود داشته و هسته‌های مقاومت مانند «عرین الاسود» در آنجا تشکیل شده‌اند و تاکتیک‌های نظامی خاص خود را دارند. در کنار این هسته‌ها، زیرشاخه‌های وابسته به جهاد اسلامی هم وجود دارند که البته به گستردگی تشکیلات حاضر در غزه یا تونل‌های حماس در غزه نیستند. باید توجه داشت که در این میان محمود عباس به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه مانده و این در حالیست که چندین بار تظاهرات علیه وی در کرانه باختری انجام شد و معترضان خواهان برکناری رئیس این تشکیلات شدند. این در حالیست که همکاری محمود عباس با اسرائیل قطع نشده و او صراحتاً با اعلام اینکه حماس نماینده مردم فلسطین نیست به اسرائیل برای حمله به غزه چراغ سبز نشان داد.

وی ادامه داد: از منظر دیگر وحشت رژیم صهیونیستی از این است که هسته‌های خفته در کرانه باختری علیه تل‌آویو دست به کار شوند و به همین دلیل است که تمرکز اسرائیل بر اردوگاه‌های کرانه باختری و به خصوص اردوگاه جنین معطوف شده است. تاکنون چندین‌بار ارتش اسرائیل به اردوگاه جنین حمله کرده و این حملات از زمان ریاست جمهوری بوش پسر در ایالات متحده تشدید شد و حتی اسرائیل مانع از ورود کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل به این اردوگاه شده بود. این در حالیست که همین حالا برخوردهای متعدد در اردوگاه جنین و کرانه باختری از سوی ارتش رژیم صهیونیستی افزایش یافته این روند رادیکال‌تر شده است. تمامی این مسائل در حالی رخ می‌دهد که حالا بحث مدیریت کرانه باختری هم مطرح است؛ به گونه‌ای که اسرائیل بارها از مدیریت محمود عباس ابراز نارضایتی کرده و اعلام کرده است که تاریخ مصرف وی تمام شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بر این اساس احتمال دارد "محمد دحلان" به جای محمود عباس ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی را به عهده بگیرد اما بحث این است که او رابطه نزدیکی با امارات که حالا شریک اسرائیل به حساب می‌آید دارد و به نوعی این شخص مورد تایید تل‌آویو است. اینکه آیا دحلان جایگزین ابومازن می‌شود یا خیر، موضوعی است که باید منتظر آن بمانیم؛ چراکه در این خصوص نظر مقامات مصر، قطر و حتی اردن مهم به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که در این میان ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل هم خواهان تشدید درگیری و تحرک در کرانه باختری است و به دنبال آن است تا بتواند شهرک‌های صهیونیست‌نشین را مسلح کند. در این خصوص البته میان وزارت دفاع و ارتش اسرائیل اختلافاتی وجود دارد و به همین دلیل معتقدم که اظهارات مقامات اسرائیل در خصوص تشدید درگیری در کرانه باختری می‌تواند یک جنگ روانی علیه مقاومت در این منطقه باشد.

وی خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که هر اقدامی در کرانه باختری صورت بگیرد با توجه به وضعیت غزه می‌تواند بسیار خطرناک قلمداد شود. در کنار تمام این مسائل باید متوجه بود که اساساً وزن نظامی غزه با کرانه باختری قابل قیاس نیست؛ چراکه در غزه ما یک جنگ تمام‌عیار را مشاهده می‌کنیم اما در کرانه باختری اینگونه نیست. باید توجه داشته باشیم که شروع درگیری تمام عیار در کرانه باختری برای نتانیاهو خروجی مثبت به همراه نخواهد داشت و عملاً هزینه‌های زیادی را به وجود می‌آورد. این در حالیست که کرانه باختری از منظر بافت جمعیتی و حتی مقاومتی که در آن از سوی ساکنانش انجام می‌شود با غزه تفاوت دارد؛ به گونه‌ای که در کرانه باختری سیستم امنیتی و پلیسِ منتسب به محمود عباس هم حضور دارد و اگر اتفاقی رخ دهد مردم از دو جهت تحت فشار قرار می‌گیرند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
#گفتگو

نگاه به شرق؛ فرصت‌ها و تهدیدات منافع ملی ایران در مصاحبه نعمت الله ایزدی با ایران فردا :

ایران فردا - روح‌الله سوری

🔻تاریخ پانصد ساله روابط ایران و روسیه روزهای تلخ و تاریک زیادی از اشغال سرزمینی گرفته تا جدایی بخش هایی از خاک کشور را به خود دیده است چنین تجربه تاریخی بدون شک در شکل گیری ذهنیت منفی ایرانیان نسبت به همسایه شمالی خود بی تاثیر نبوده است. تجربه تاریخی اگرچه یکی از مولفه های تاثیرگذار بر تصمیم گیری سیاست خارجی کشورهاست اما بدون شک تنها عامل و اصلی ترین عامل به حساب نمی آید. شاید به همین خاطر هم هست که تصمیم گیرندگان در ایران پس از انقلاب علیرغم چنین تجربه تاریخی و علیرغم قرار دادن شرق در کنار غرب به عنوان عامل همه گرفتاری های ایران و البته جهان اسلام، هیچ گاه روابط با شوروی را به سمت آنچه بر سر روابط با آمریکا آمد سوق ندادند. سیاستگذاران در جمهوری اسلامی ایران پس از فروپاشی شوروی رویکردی را در سیاست خارجی پیش گرفته اند که از آن تحت عنوان نگاه به شرق یاد می شود اینکه چه عواملی در کشاندن سیاستگذاران به این تصمیم گیری موثر بوده است و این تصمیم چه تاثیری بر منافع ملی ایران خواهد داشت موضوعاتی هستند که یافتن پاسخ به آنها ما را روبروی نعمت الله ایزدی آخرین سفیر ایران در اتحاد جماهیر شوروی و مشاور و مدیر کل پیشین آسیای شرقی و اقیانوسیه وزارت خارجه نشانده است که حاصل آن گفتگویی شده است که مشروح آن را در ادامه می خوانید. 🔺

متن کامل:
https://cutt.ly/gwSjbkCj


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️توسعه تجدید‌‌‌‌‌پذیرها ؛ موانع و تنگناها

▫️دنیای‌اقتصاد/پیمان قناعتی‌فرد

#بخش_اول

عده‌ای از شرکت‌ها و فعالان حوزه انرژی باور دارند هرچند طرح کاپ ۲۸ برای سه‌برابر‌کردن انرژی‌های تجدیدپذیر قابل‌اجرا است، اما تحقق آن آسان نیست. بیش از ۱۰۰ کشور در اجلاس آب‌‌‌‏‌و‌‌‌‏‌هوای کاپ ۲۸ در دبی موافقت کردند که ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر را تا سال‌۲۰۳۰ به سه‌برابر برسانند، بااین‌حال آنها جزئیات کمی در مورد اینکه چگونه می‌توان یک صنعت مبتنی بر سوخت فسیلی را با سرعت بیشتری به پایان‌رساند یا دگرکون ساخت، ارائه کرده‌‌‌‏‌اند

▪️دگردیسی ساختاری انرژی

آندرس اوپدال، مدیر اجرایی Equinor نروژی، یک شرکت بزرگ توسعه‌‌‌‌‌دهنده انرژی‌های تجدیدپذیر، به رویترز گفت: «دگرگونی ساختاری در حوزه انرژی؛ در واقع شدنی است، اما در مسیر تحقق این امر متغیرهای بسیاری مانند لزوم کسب مجوزهای لازم، استمرار روند تولید قبلی و غیره وجود دارند که باید در ابتدای امر، تعیین‌تکلیف شوند. توسعه و بهره‌‌‌‌‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر در مسیر تحقق توافق‌نامه اقلیمی پاریس در سال‌۲۰۱۵ برای محدود‌کردن گرمایش زمین، امری کلیدی است، درحالی‌که انرژی‌های تجدیدپذیر در حال‌حاضر به‌سرعت در حال گسترش هستند، دستیابی به هدف نهایی، مستلزم استقرار انرژی خورشیدی و بادی برای افزایش سرعت این فرآیند است.»

هدف سه‌برابر‌شدن، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی را به معادل حداقل ۱۱‌هزار گیگاوات در عرض تنها ۶ سال‌می‌رساند؛ یعنی بیش از ۲۰‌درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های بلومبرگ که در آن مقطع زمانی، حدود ۹‌هزارگیگاوات اعلام‌شده بود. این به‌معنای افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) ادعا می‌کند سال‌گذشته به ۶۰۰‌میلیارد دلار در سطح جهان رسید، در زمانی‌که برخی از‌‌‌‌‌ سرمایه‌گذاران به دلیل تحمیل هزینه‌های استقراض بالاتر از موضع خود عقب‌نشینی کردند. با این همه اما مشکلات این مسیر، بسیار فراتر از این‌ها است.

▪️چالش‌های تجدیدپذیرها

در صنعت امروز انرژی‌های تجدیدپذیر، اقسام منابع از توربین‌‌‌‌‌های بادی گرفته تا ترانسفورماتور ناکافی بوده و کمبود نیروی کار وجود دارد. از سویی دیگر، هزینه پروژه‌های بادی و خورشیدی افزایش‌یافته و مخالفت محلی با پروژه‌های بزرگ انرژی به نوبه خود، بوروکراسی لایه‌‌‌‌‌ای را با فرآیندهای چند‌ساله برای دریافت مجوزهای مربوطه کند کرده‌است. توسعه‌‌‌‌‌دهندگان انرژی‌های تجدیدپذیر همچنین برای اتصال به شبکه سراسری تامین انرژی با تاخیرهای طولانی مواجه هستند و توسعه خطوط انتقال ولتاژ بالای جدید برای تعدیل این بحران می‌تواند یک دهه‌یا بیشتر طول بکشد تا برنامه‌‌‌‌‌ریزی، مجوز و ساخت آن، هدف ۲۰۳۰ را چالش‌برانگیزتر کند.

فرانچسکو لاکامرا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: «من نشانه‌‌‌‌‌های واضحی مبنی‌بر پیشرفت همه‌‌‌‌‌جانبه جامعه جهانی به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر نمی‌بینم.» از سوی دیگر واقعیت این است که این صنعت به‌طور منظم از پیش‌بینی‌های گذشته در این زمینه فراتر رفته‌است و سرمایه‌گذاری و حمایت دولت‌ها بیشتر از هر زمان دیگری روی آن متمرکز شده‌است.

طبق گزارش اندیشکده Ember، انتظار می‌رود در سال‌۲۰۲۳ تا ۵۰۰ گیگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در سطح جهان اضافه شود که در مقایسه با ۳۰۰ گیگاوات رشددر سال‌۲۰۲۲، بالاتر است و در این مسیر، ۱۲ کشور از جمله چین، برزیل، استرالیا و ژاپن، از اهداف ملی و مصوب خود فراتر خواهند رفت. اندیشکده Ember اعلام کرد که ظرفیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر به نرخ رشد پایدار سالانه ۱۷‌درصد نیاز دارد تا اینکه تا سال‌۲۰۳۰ به سه‌برابر برسد.از سویی دیگر، تامین مالی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به چالشی بزرگ تبدیل شده‌است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
#محیط_زیست_و_روابط_بین_الملل

#اقدام_اقلیمی

▫️توسعه تجدید‌‌‌‌‌پذیرها ؛ موانع و تنگناها

▫️دنیای‌اقتصاد/پیمان قناعتی‌فرد

#بخش_پایانی

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال‌۲۰۳۰ باید به بیش از دو‌برابر تا  بیش از ۱.۲‌میلیارد دلار در سال‌افزایش یابد تا ظرفیت آن سه‌برابر شود و در مسیری قرار گیرد که "انتشار خالص صفر کربن" را تا سال‌۲۰۵۰ به‌دنبال داشته‌باشد. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران زیرساختی که به تسریع گسترش انرژی خورشیدی و بادی در سطح جهانی کمک کرده‌‌‌‌‌اند، به دلیل نرخ‌های بهره بانکی بالاتر، هزینه‌‌‌‌‌کرد خود را کندتر کرده، بنابراین تامین مالی پروژه‌ها با مشکلاتی مواجه شده‌است. بر اساس داده‌های ارائه‌شده توسط شرکت تحقیقاتی Prequin به رویترز، سرمایه‌گذاری زیرساختی در ۹ ماه اول سال‌جاری میلادی، ۲۹‌میلیارد دلار بوده و کاهش شدیدی نسبت به ۱۲۸‌میلیارد دلاری را تجربه‌کرده که در مدت مشابه سال‌قبل تخصیص داده‌شده بود.

فابیان پوتر، از گروه North Capital GmbH که به‌عنوان واسطه‌‌‌‌‌ای برای تطبیق سرمایه‌گذاری با پروژه‌های زیرساخت عمل می‌کند، معتقد است که سرمایه‌گذاری در این بخش در حال‌حاضر عمدتا معطوف به شرکت‌های آب و برق شده‌است. کاهش جذب سرمایه زیرساختی در زمانی اتفاق می‌افتد که پول نقد برای ایجاد شبکه‌‌‌‌‌ها و با هدف اتصال پروژه‌های جدید به شبکه‌‌‌‌‌های بالادستی مورد‌نیاز است. ایگناسیو گالان، رئیس اجرایی Iberdrola در ایمیلی به رویترز نوشت: «به ازای هر دلار سرمایه‌گذاری شده در انرژی‌های تجدیدپذیر، باید همان میزان سرمایه‌گذاری را در شبکه‌‌‌‌‌های مورد‌نیاز برای یکپارچه‌سازی آنها مشاهده کنیم.» می‌توان ادعا کرد کشورهایی که رتبه اعتباری پایینی دارند، حتی بیشتر برای جذب سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر تلاش می‌کنند.

تنگناهای لجستیکی همچنین منجر به عقب‌نشینی‌‌‌‌‌های پرهزینه برای پروژه‌های مقیاس بزرگ در برخی مناطق شده‌است. به‌عنوان مثال شرکتOrsted، بزرگ‌ترین توسعه‌‌‌‌‌دهنده بادی فراساحلی جهان، ماه گذشته دو پروژه در ایالات‌متحده را با ارزش ۵.۶‌میلیارد دلار پس از تاخیرهای متعدد در اجرا، کنار گذاشت. برخی از شرکت‌ها بر این باورند که زنجیره تامین انرژی بادی و خورشیدی با تقاضای پایدار گسترش یافته و محدودیت‌های تامین انرژی را کاهش می‌دهد.

پاتریک پویان، مدیرعامل TotalEnergies به رویترز گفت: ساخت کارخانه تولید سلول‌های خورشیدی چندان پیچیده نیست. برخی از نمایندگان این صنعت نیز گفتند، بدون حمایت بیشتر دولت، از جمله کشورهایی که مشتاقانه این تعهد را امضا کردند، رسیدن به اهداف نهایی، به اندازه کافی سریع نخواهد بود. مورتن دیرهولم، مدیر بازاریابی در شرکت سازنده توربین بادی Vestas Wind Systems A/S گفت: این موضوع نیاز به بحث و تبادل‌‌‌‌‌نظر بیشتر پس از نشست کاپ۲۸ دارد؛ باید بررسی شود که چگونه شبکه‌‌‌‌‌ها را توسعه دهیم، چگونه مجوز دریافت کنیم و چگونه به مزایده‌‌‌‌‌ها نگاه کنیم.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/10/01 01:37:31
Back to Top
HTML Embed Code: