Telegram Web Link
▫️آخر خط حزب سوناک در انتخابات سراسری

▫️ایرنا

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان‌دهنده عمق نارضایتی رای‌دهندگان از عملکرد حزب حاکم محافظه‌کار طی ۱۴ سال گذشته و بیانگر این واقعیت است که دولت «ریشی سوناک» در فاصله یک هفته مانده به برگزاری انتخابات سراسری، به آخر خط رسیده است.

بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی موسسه ایپسوس به درخواست نشریه استاندارند چاپ لندن، ۸۱ درصد مردم از دولت ریشی سوناک ناراضی هستند و او را برای اداره کشور مناسب نمی‌دانند. این آمار بالاترین میزان نارضایتی در تاریخ حزب محافظه‌کار است که رکورد دولت جیمز کالاگان در سال ۱۹۷۹ را که ۶۴ درصد بود، جابه‌جا کرده است.طبق نظرسنجی صورت گرفته، ۷۵ درصد رای‌دهندگان از ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر ناراضی هستند و ۷۲ درصد هم حزب حاکم محافظه‌کار را دوست ندارند.

بر اساس آمارها، ۷۸ درصد هم معتقدند که زمان تغییر دولت فرا رسیده و حزب کارگر از سیاست‌های بهتری در حوزه طیف مختلفی از مسائل اقتصادی، مالی، سیاست خارجی و مهاجرتی برخوردار است.ریشی سوناک به گفته مسئولین ایپسوس، بدترین امتیاز را بعنوان یک نخست وزیر انگلیس در آستانه انتخابات کسب کرده و در واقع، در قمار برگزاری انتخابات زودهنگام به امید بهره‌برداری از شاخص‌های اقتصادی و مالی کشور که از نظر کارشناسان در آستانه جهش منفی قرار دارد، باخته است.

نظرسنجی ایپسوس نشان می‌دهد که ۱۹ درصد از رای دهندگان حامی حزب محافظه‌کار و ۴۲ درصد طرفدار حزب کارگر هستند. البته حزب راستگرای اصلاح انگلیس به رهبری نایجل فاراژ هم موفق شده است تا با جذب آرای محافظه‌کاران‌ از ۹ درصد به ۱۵ درصد جهش کند. حزب لیبرال دموکرات نیز با افزایش ۳ واحدی به ۱۱ درصد و حزب سبز نیز با دو واحد کاهش به ۷ درصد رسیده است.

با این حال برآیند قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها حاکیست که حزب آقای استارمر در مسیر خلق یک پیروزی چشمگیر و حزب سوناک در آستانه یک باخت تاریخی قرار دارد. محافظه‌کاران بعد از همه‌پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ میلادی که منجر به استعفای دیوید کامرون از مقام نخست وزیری شد، دوران پر تلاطمی را سپری کرده‌اند.
هرچند بوریس جانسون در انتخابات سال ۲۰۱۹ تلاش کرد تا این حزب را بر سر توافق برگزیت متحد کند اما دولت او دو سال بیشتر دوام نیاورد و سکان دولت طی سه سال گذشته به دو نفر واگذار شد.

گیدئون اسکینر، یکی از مدیران ارشد موسسه ایپسوس، می‌گوید: «حزب محافظه‌کار نمی‌تواند جریان افکار عمومی را تغییر دهد. از هر ۱۰ نفر ۷ نفر یا بیشتر، از ریشی سوناک و عملکرد دولت ناراضی هستند و از محافظه‌کاران خوششان نمی‌آید. البته از هر ۳ نفر یک نفر گفته که ممکن است نظرش را پیش از انتخابات تغییر دهد اما در حال حاضر نشانه کمی از پیروزی محافظه کاران وجود دارد.»

بر اساس برنامه اعلام شده، انتخابات سراسری در انگلیس ۱۴ تیرماه برگزار می‌شود. حزبی که اکثریت ۶۵۰ کرسی‌ مجلس عوام (۳۲۶ کرسی به بالا) را کسب کند تا سال ۲۰۲۹ قدرت را در دست خواهد داشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ اجرای حکم لاهه؛ لحظات نفس‌گیر برای نتانیاهو و کابینه‌اش

▫️ایسنا

دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی از اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شده است، علیه او حکم بازداشت صادر کرد. اما این احتمال وجود دارد که حکم بازداشت نتانیاهو و برخی از افراد کابینه‌اش به‌صورت مخفیانه برای جلوگیری از هرگونه مداخله در روند رسیدگی صادر شود. این اولین باری است که دیوان بین‌المللی کیفری رئیس یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را هدف قرار می‌دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اصطکاک بر سر انتخاب مسئولان پست‌های کلیدی اتحادیه اروپا مشهود است/پیروزی احتمالی ترامپ برای راستگرایان اروپا دستاوردی ندارد

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به بروز اختلاف میان کشورهای اروپایی برای تعیین نامزدهای پست‌های کلیدی اتحادیه اروپا در  گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: برگزاری انتخابات پارلمان اروپا در بافت موقعیت پرتلاطم و پرتنشی در نظام بین‌الملل رخ داده است؛ به گونه‌ای که خاورمیانه و اوکراین هر دو ملتهب هستند و با توجه به تحرکات اسرائیل بر ضد حزب‌الله لبنان و با وجود هشدارهای ایالات متحده در این خصوص، هر ساعت احتمال وقوع جنگ در جبهه‌های شمالی تقویت می‌شود. این موضوع به انضمام پیچیدگی‌های موجود در پرونده جنگ اوکراین باعث شده تا یک مشکل اساسی را در جهان و حتی در اروپا و آمریکا شاهد باشیم. در این بین کنفرانس سوئیس برای صلح اوکراین هم برگزار شد و در امتداد آن بارها در مورد فلسطین و غزه مذاکرات متعددی صورت گرفت.

وی ادامه داد: این در حالیست که مشارکت بیش از ۵۰ درصدی مردم در اتحادیه اروپا و در انتخابات پارلمان اروپا به نوعی نشان می‌دهد که ساکنان قاره سبز برای آینده خود بسیار نگران هستند و در این بین حتی مسأله همگرایی میان آمریکا و اروپا هم مطرح می‌شود. توجه داشته باشید که عملاً چالش‌هایی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیده می‌شود و این اختلافات در میان آنها طبیعی به نظر می‌رسد. به همین دلیل تنش‌های موجود و این سطح از اصطکاک به جایی رسید که برای انتخاب رئیس کمیسیون و شورای اروپا و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شاهد به وجود آمدن اختلاف میان کشورهای اروپایی بودیم اما در نهایت آنها به اجماع رسیدند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده «اورزلا فون درلاین» به عنوان رئیس کمیسیون اروپا انتخاب شد و نخست‌وزیر سابق استونی به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نخست‌وزیر سابق پرتغال هم به عنوان رئیس جدید شورای اروپا منصوب شدند. این عزل و نصب‌ها پس از حدود یک هفته اختلاف رخ داد که نشان از یک شکاف در اتحادیه اروپا دارد که بخشی از آن را باید به دلیل روی کار آمدن راستگرایان افراطی بدانیم. توجه داشته باشید که در این میان حزب مردم اروپا توانسته است قدرت اصلی و جایگاه نخست را برای خود حفظ کند و اکثریت را در اختیار دارد. همچنین سوسیالیست‌ها در رده دوم هستند و البته از شکست‌های خود درس خواهند گرفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که رشد جریان راست افراطی هم در این راستا مهم به حساب می‌آید و در کل نمی‌توان آن را نادیده گرفت و بسیاری از ناظران بین‌المللی آن را به پیروزی احتمالی ترامپ گره می‌زنند. ترامپ هم به عنوان نماینده جناح راست افراطی در آمریکا به نوعی موجب شده تا به هر دلیل یک گفتمان مختص به وی در ایالات متحده شکل بگیرد اما باید متوجه بود که گفتمان او با گفتمان راستگراها در اروپا تفاوت زیادی دارد. به همین دلیل رشد راستگراهای افراطی در اروپا برای ترامپ مفید و مهم است اما روی کار آمدن ترامپ برای آنها چندان ارزش ندارد و حتی نمی‌تواند دستاوردی برای آنها در داخل اتحادیه اروپا رقم بزند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️معمای آزادی آسانژ

▫️ایلنا

"علی بیگدلی"، کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل آزادی جولیان آسانژ، مؤسس ویکی‌لیکس پرداخت که به این شرح از نظر می‌گذرد:

واقعیت این است که دستگیری و آزادی جولیان آسانژ به عنوان بنیانگذار سایت افشاگری ویکی لیکس، یک پرونده چند ضلعی به حساب می‌آید و می‌توان گفت که از این نوع حوادث برای اولین بار در تاریخ اتفاق نمی‌افتد، بلکه از میانه قرن ۱۹ و به خصوص پس از جنگ جهانی اول به بعد، مسأله جاسوسی و افشاگری قوت گرفت. بر همین اساس نمی‌توان گفت که موسس ویکی لیکس، برای اولین‌بار دست به افشای اسناد طبقه‌بندی شده زده است.

در سال ۲۰۱۰ بارها شاهد بودیم که ویکی لیکس اسنادی را از کشورهایی مانند آمریکا و عربستان و همچنین دولت‌های اروپایی و حتی شرقی منتشر کرد و ضربات زیادی را به حیثیت دولت‌ها وارد کرد اما معتقدم که دنیا از آسانژ خسته شده بود. او این روند را تا حدی پیش برد که فشارهای زیادی بر دولت‌ها از بابت افشاگری‌های وی به وجود آمد و این موضوع باعث شد تا دولت‌ها علیه وی دست به کار شوند که انگلیس و آمریکا در نوک هرم این روند قرار داشتند.

توجه داشته باشید که انگلیسی‌ها نگذاشتند آسانژ به آمریکا مسترد شود و او را در لندن زندانی کردند. این در حالیست که چندین نماینده کنگره آمریکا اعلام کرده بودند که او را باید به واشنگتن تحویل دهند تا در نهایت در خاک ایالات متحده اعدام شود. اینکه او چگونه به محرمانه‌ترین اسناد دست پیدا کرده یک سوال بسیار بزرگ است ولی آنچه به عنوان یک نکته باید مدنظر قرار بگیرد این است که غرب اعم از انگلیس و آمریکا و حتی برخی از کشورهای اروپایی خواهان آن نبودند که آسانژ به سمت روسیه متمایل شود و دوباره شاهد تکرار ماجرای ادوارد اسنودن با محوریت مسکو باشند.

آنها به خوبی می‌دانند که آسانژ یک پتانسیل مخرب علیه غرب دارد و این موضوع باید کنترل شود؛ چراکه ادامه این موضوع می‌تواند به هر ترتیب اوضاع را به هم بریزد و به همین دلیل است که می‌بینیم او را در شرایطی آزاد می‌کنند که مقامات ایالات متحده یک نوع تصمیم بعد از برگزاری دادگاه او به وی و دولت استرالیا ارائه می‌کنند. به هر ترتیب ممکن است که حتی انگلیس اسنادی که در اختیار آسانژ بوده را در مدت سپری کردن دوران حبس خود در لندن را از وی گرفته باشد و حتی احتمال دارد در پشت پرده با او به توافق‌هایی رسیده باشند و حالا اقدام به آزادی او کرده‌اند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/یورو نیوز/

▫️مناظره ضعیف بایدن؛ دموکرات‌ها چگونه می‌توانند فرد دیگری را جایگزین او کنند؟

▫️انتخاب

#بخش_اول

دموکرات‌های نگران از نتایج انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا، ممکن است از نامزدی جو بایدن، رئیس جمهور کنونی صرف‌نظر کنند اما با این وجود لازم است که او اولین قدم را در این زمینه بردارد.چند دقیقه پس از پایان اولین مناظره بایدن ۸۱ ساله با دونالد ترامپ که پنج‌شنبه شب در شبکه خبری «سی ان ان» برگزار شد، مفسران این شبکه آشکارا درباره احتمال جایگزین شدن فرد دیگری به جای او سخن گفتند.
 
لغزش‌های کلامی، صدای ضعیف او (که کمپینش می گوید به دلیل سرماخوردگی بوده) و پاسخ‌های گاه نامفهومش به حملات ترامپ، این پرسش را طرح کرده که آیا راهی وجود دارد که فرد دیگری را به جای بایدن به عنوان نامزد اصلی حزب دموکرات معرفی کرد؟ در پاسخ باید گفت که این کار به سختی ممکن است؛ با این وجود همچنان راهی برای انجام آن قبل از ماه نوامبر وجود دارد.در چهارچوب مقررات حزب دموکرات، سیستمی وجود دارد که بر اساس آن، حزب می‌تواند در صورت انصراف نامزد کنونی، فرد جدیدی را جایگزین او کند. البته از آنجا که این روند، ناخوشایند و پیچیده است برای دهه‌ها مورد توجه قرار نگرفته است.
 
پیش از این در همه ۵۰ ایالت آمریکا انتخابات مقدماتی برگزار شده و بایدن نیز رای اکثریت نمایندگان ایالتی را به دست آورده است؛ به همین دلیل اکنون فقط خود بایدن می تواند با انصراف از نامزدی‌اش آنهم قبل از برگزاری کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در ۱۹ اوت، این امکان را برای نمایندگان ایالتی فراهم کند تا به فرد دیگری رای دهند.در غیر اینصورت هیچ مکانیسمی وجود ندارد که بتوان بایدن را کنار گذاشت.در حال حاضر در داخل حزب دموکرات، نام‌های دیگری برای جانشینی او مطرح است؛ از کامالا هریس، معاون بایدن گرفته تا گاوین نیوسام، فرماندار ایالات کالیفرنیا، گرچن ویتمر، فرماندار ایالت میشیگان، جی بی‌پریتزکر، فرماندار ایالت ایلینوی، جاش شاپیرو، فرماندار پنسیلوانیا و بسیاری دیگر.

همه این نامزدها توانایی آن را دارند تا نمایندگان احزاب ایالتی دموکرات ها را در انتخابات درون حزبی، برای حمایت از خود قانع کنند.مشکل این است که اگرچه مطابق با مقررات این حزب، دیگر نامزدها همچنان این فرصت را دارند تا قبل از برگزاری کنوانسیون ملی دموکراتها در ماه اوت برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شوند، اما تقریبا غیرممکن است که تا زمانی که بایدن بر نامزدی‌اش پافشاری می کند، فرد دیگری برای این پست نامزد شود.علاوه بر خودداری شخصی این افراد، یک مشکل دیگر نیز وجود دارد: بایدن حدود ۹۵ درصد از حدود ۴۰۰۰ رای نمایندگان حزب را در انتخابات مقدماتی را به دست آورده است و اکنون درباره تعهد این افراد به تداوم حمایت از بایدن، دو دیدگاه مختلف وجود دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/یورو نیوز/

▫️مناظره ضعیف بایدن؛ دموکرات‌ها چگونه می‌توانند فرد دیگری را جایگزین او کنند؟

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

پولیتیکو در گزارشی می نویسد که این افراد با وجود دادن رای به بایدن، متعهد به حمایت از او نیستند و هیچ الزام قانونی برای رای دادن دوباره به بایدن ندارند.
 
اما از آنجایی که کمپین انتخاباتی بایدن در انتخاب این نمایندگان در کنوانسیون‌های ایالتی در سراسر کشور نقش داشته، احتمال اینکه این نمایندگان در صورت حضور بایدن، به نامزد دیگری رای دهند بسیار پایین است.آسوشیتدپرس نیز نگاه دیگری دارد و معتقد است که مطابق با قوانین دموکراتیک، نمایندگانی که به بایدن رای دادند همچنان موظف به حمایت از او در کنوانسیون ملی آتی حزب هستند؛ مگر اینکه او به آنها بگوید که رقابت را ترک می‌کند.

«البته که او کنار نمی رود»
 
با این وجود اصلی‌ترین چالش‌ همچنان باقی مانده: تا قبل از برگزاری کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در شیکاگو که نامزد حزب را به صورت رسمی انتخاب می‌کند، بایدن تنها کسی است که می‌تواند تصمیم بگیرد آیا می‌خواهد انصراف دهد یا خیر.اما او حتی پس از این مناظره ضعیف شب گذشته، نشان داد که هیچ برنامه‌ای برای انصراف ندارد و بلافاصله پس از ترک صحنه مناظره به حامیانش در آتلانتا گفت: «بیایید به راهمان ادامه دهیم.» لورن هیت، سخنگوی کمپین انتخاباتی بایدن نیز روز جمعه بطور واضح گفت: «البته که او کنار نمی رود.»
 
فشار دموکرات های محافظه کار را نیز نباید فراموش کرد که اعلام کرده‌اند چنانچه بایدن ناگهان رقابت را ترک کند، شکایت‌هایی را در سراسر کشور تنظیم خواهند کرد و قانونی بودن نام نامزد دموکرات را در برگه‌های رای، زیر سوال خواهند برد.الین کامارک، کارشناس ارشد مطالعات حکومت‌داری در موسسه بروکینگز در واشنگتن، که کتابی در مورد روند نامزدی برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوشته و یکی از اعضای قانون‌گذاری کمیته ملی دموکرات است، می گوید تا کنون روال حاکم این بوده که تا زمانی که احزاب بگونه امور داخلی خود را اداره کنند که تضادی با سایر حقوق اساسی بوجود نیاید، دادگاهها از ورود به موضوعات مرتبط با انتخابات مقدماتی احزاب دور می مانند.او می افزاید: «کار معرفی فردی به نمایندگی از یک حزب سیاسی، کار حزب سیاسی است و از نظر قانون اساسی بسیار واضح است که این موضوع در حیطه اختیارات حزب است.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
چین در آستانه انقلاب ایران. طی دو مسیر مختلف. گزارش همکار دیرین ما از مأموریت پکن، ۱۳۵۱|_۱۳۵۵
B2n.ir/a47850

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
فاصله (لای چینگ ته) تا (پذیرش واقعیت)

رضا میرزایی کارشناس ارشد روابط بین الملل

لای چینگ ته یا ویلیام لای پزشک و سیاستمدار تایوانی از حزب دموکراتیک مترقی که توانست پس از ۲۰ می ۲۰۲۴ هشتمین مقام ریاست جمهوری تایوان را کسب نماید، در مراسم تحلیف از اصطلاح پذیرش واقعیت استفاده نمود که ترجمان استقلال عملی و خودگردانی این کشور را داشت. آقای لای می‌گوید فقط مردم تایوان می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند. این نقطه شروع جدیدی برای تحرک ذهنی عملی چینی ها بود! بالطبع آقای لای حساسیت موضوع را می دانست اما چرا با اینحال بر زبان آورد!؟

ادامه مطلب در لینک زیر👇👇👇

B2n.ir/laiChingTe2024
🔸 لینک دسترسی به سایت فارسی

http://www.iirjournal.ir



⭕️ کانال مطالعات روابط بین الملل

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravab
#تاریخ_دیپلماسی

▫️از سالگرد کودتای نظامی محمد ضیاء الحق تا معاهده صلح بین هند و پاکستان

▫️ ایرنا

پنجاه و هفت سال پیش محمد ضیاء الحق فرمانده وقت ارتش پاکستان با کودتای نظامی روی کار آمد و برگ سیاهی را در تاریخ این کشور رقم زد که هنوز آثار آن بر پیکر امروز پاکستان باقی مانده است. همچنین این هفته با امضای یک معاهده صلح بین پاکستان و هند مصادف است که به جنگ ۱۹۷۱ خاتمه داد.

ژنرال محمد ضیاء الحق یک سال پس از گماشته شدن به عنوان فرمانده وقت ارتش پاکستان در ۵ ژوئیه سال ۱۹۷۷ (۱۴ تیر ۱۳۵۶)، با استفاده از قدرت نظامی‌اش، ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر وقت این کشور از حزب مردم را برکنار کرد و شخصا حکومت را به دست گرفت. ضیاء الحق به مدت ۱۱ سال حکومت کرد و تحولات بسیاری در این دوره در این کشور روی داد که از جمله آن می توان به ترور علامه سید عارف حسینی رهبر فقید شیعیان پاکستان در سال ۱۹۸۸ اشاره کرد. در اواخر سال ۱۹۸۶ برخوردهای خشونت‌ آمیز در شهرهای بزرگ کراچی، کویته و حیدرآباد به علت اختلافات بین گروه‌های قومی رخ داد؛ برخوردهای شدیدی که فقط در کراچی ۱۷۰ کشته برجای گذاشت.یکی از مهمترین و پایدارترین تاثیرات اجتماعی سیاست‌های ضیاء الحق، که همچنان پاکستان و منطقه را درگیر خود ساخته است، حمایت مادی و معنوی وی از تاسیس مدارسی بود که به نام علوم دینی به مراکزی برای تربیت بنیادگرایان تکفیری وهابی و طالبان تبدیل شد. گفتنی است که «ملا محمد عمر» رهبر طالبان، از طلاب مدرسه «جامعه العلوم الاسلامیه» واقع در کراچی بود. همچنین سه تن از اعضای شورای رهبری شش نفری مذهبی طالبان در شهر قندهار، در همین مدرسه تحصیل کرده بودند.

وی نهایت در سال ۱۹۸۸ در اثر انفجار یک فروند هواپیمای سی-۱۳۰ در آسمان شهر بهاولپورایالت پنجاب در شرق پاکستان کشته شد. برخی این انفجار را به ‌طور غیر رسمی به هند و یا شوروی سابق و برخی هم آن را به آمریکا نسبت دادند. در این انفجار رمزآلود، سفیر وقت آمریکا در پاکستان به همراه چند دیپلمات خارجی و جمعی از مقامات ارشد نظامی پاکستان نیز کشته شدند. با وجود گذشت ۳۰ سال از مرگ این ژنرال دیکتاتور، احزاب سیاسی پاکستان تا امروز هم کودتای نظامی ژنرال ضیاء الحق علیه ذوالفقار علی بوتو را یک ضربه سخت بر پیکر نظام مردم سالاری این کشور تعبیر می کنند.

▪️توافق صلح شیملا بین هند و پاکستان

در جریان جنگ‌های استقلال طلبی بنگلادش که در سال ۱۹۷۱ ، هند به حمایت از نیروهای شبه نظامی بنگالی در این درگیری پرداخت. همین مساله باعث شد که نیروی هوایی پاکستان حمله پیش‌دستانه‌ای به یازده پادگان نیروی هوایی هند انجام دهد و ارتش دهلی نو به نفع نیروهای ملی‌گرای بنگال وارد منازعه شود. از این رو سومین جنگ بین پاکستان و هند در ۳ دسامبر ۱۹۷۱ (۱۲ آذر ۱۳۵۰) آغاز شد. مداخله هند در جنگ تعیین کننده بود و ظهور کشور مستقل بنگلادش منجر شد. اگرچه اعلام استقلال بنگلادش در ۲۶ مارس ۱۹۷۱ (۶ فروردین ۱۳۵۰) صورت گرفته بود اما هنوز پاکستان باختری وقت زیر بار آن نرفته بود و در فوریه ۱۹۷۴ (بهمن ۱۳۵۲) موجودیت آن را به رسمیت شناخت.چند ماه پس از تسلیم شدن نیروهای فرماندهی شرقی پاکستان در جنگ ۱۹۷۱، یک معاهده صلح در ۲ ژوئیه ۱۹۷۲ (۱۱ تیر ۱۳۵۱) بین ایندیرا گاندی نخست وزیر هند و ذوالفقار علی بوتو نخست وزیر پاکستان در شهر شیملا، پایتخت ایالت هیماچال پرادش هند امضا شد. هدف رسمی معاهده این بود که مناقشه و رویارویی که تا آن زمان روابط آنها را مخدوش کرده بود، پایان دهند و گام‌هایی برای عادی‌سازی بیشتر روابط هند و پاکستان در نظر بگیرند. این معاهده همچنین منجر به این شد که ارتش هند بیش از ۱۳ هزار کیلومتر مربع از زمین‌هایی را که در طول جنگ در پاکستان تصرف کرده بود، بازپس دهد اگرچه هند چند منطقه راهبردی که بیش از ۸۸۳ کیلومتر مربع مساحت داشت را حفظ کرد.

با اینحال این توافقنامه مانع از وخامت روابط و جنگ بین دو کشور نشد که آخرین آن در سال ۱۹۹۹ با عنوان جنگ کارگیل بود. در سال ۱۹۸۴ نیز هند تمام منطقه غیرقابل سکونت «یخچال سیاچن» را تصرف کرد، از آنجایی که مرز واضحی در توافقنامه برای آن تعریف نشده بود و این امر به عنوان نقض توافقنامه شیملا توسط پاکستان تلقی شد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک تایمز/

▫️افول «مکرونیسم» در فرانسه؛ فروپاشی میانه‌روها و انزوای «مکرون»

▫️ایرنا

#بخش_اول

روزنامه "نیویورک تایمز" با اشاره به قدرت گرفتن جریان راست افراطی در فرانسه نوشت: مکرون [رئیس‌جمهوری فرانسه] تحت فشار حزب افراطی «اجتماع ملی» و چپگرا با کشوری مواجه بوده که ممکن است نتواند آن را اداره کند.

راجر کوهن روزنامه نگار بخش فرانسه در این روزنامه آمریکایی نوشت: شکست قاطع حزب میانه رو فرانسه در دور نخست انتخابات پارلمان فرانسه (روز یکشنبه)، به سلطه هفت ساله امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری این کشور بر سیاست ملی پایان داد.

مکرون نه تنها به طور موثری با درخواست برای برگزاری انتخابات زودهنگام، پارلمان فرانسه را منحل کرد بلکه باعث انحلال جنبش میانه رویی تحت عنوان «مکرونیسم» شد.
پیروزی راست افراطی در انتخابات پارلمان این کشور متضمن کسب اکثریت مطلق نیست اما این حزب می‌تواند به چنین نتیجه‌ای نزدیک باشد. مکرون با خطر انداختن همه و با درخواست برگزاری انتخابات تضمین کرد که وی احتمالا با کسب کمتر از یک سوم از کرسی‌های مجلس به حاشیه رانده خواهد شد.

مکرون در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید و گائولیست‌های راست میانه و سوسیالیست‌های چپ میانه را که ستون قدرت فرانسه در دوران بعد از جنگ بودند، به نام همسویی دوباره در قرن بیست و یکم حول محور عملگرایی حذف کرد. اما با توجه به این که مکرون نتوانست یک حزب سیاسی میانه رو معتبر را تشکیل دهد این سیاست به طور فزاینده‌ای شکست خورد و در نتیجه متحدانش را در مقابله با راست و چپ افراطی از دست داد.این موضع رئیس‌جمهوری فرانسه که گاهی به خوبی در خدمت او بود، اکنون در یکی از آشکارترین ناکامی‌های خودساخته در سیاست اخیر اروپا نابود شده است.

نیویورک تایمز نوشت: حتی با وجود نزدیک شدن حزب اجتماع ملی به حزب متبوعش در انتخابات پارلمانی اروپا، مکرون نباید تنها چند هفته مانده به المپیک پاریس درخواست برگزاری انتخابات می‌کرد.این رسانه وضعیت امروز فرانسه را ناامیدکننده خواند و نوشت: پیروزی ناچیز اجتماع ملی به ریاست مارین لوپن باعث شد از کسب اکثریت مطلق توسط حزب او در پارلمان ملی جلوگیری شود حتی اگر چنین تصمیمی به قیمت بروز هرج و مرج خارج از کنترل تمام شود.به نوشته این روزنامه، فرانسه، بر خلاف ایتالیا یا بلژیک، فرهنگ زندگی در وضعیت نامعلوم بدون دولت منصوب برای دوره‌های طولانی را ندارد. اما اکنون این احتمال وجود دارد.

اگر اجتماع ملی اکثریت مطلق را بدست آورد مکرون باید با جوردن باردلا فرد مورد حمایت لوپن به عنوان نخست وزیر خود کنار آید اما این دو دیدگاه‌های کاملا مختلفی دارند و دچار یک مشارکت ناخوشایند خواهند بود. اما اگر راست افراطی اکثریت را کسب کند مکرون با گروه بسیار بزرگی از راستگراها، چپگراها و ائتلاف چپ در مجلس مواجه خواهد بود که همگی مخالف او هستند. معلوم نیست که او در چنین شرایطی چگونه می‌تواند دولت ائتلافی تشکیل دهد. تنها گزینه احتمالی این است که دولت موقت به ریاست تکنوکرات‌ها تشکیل شود که در انتظار انحلال بیشتر مجلس در یک سال آینده، منوط به اجازه دوباره از سوی قانون اساسی است.

حزب رنسانس مکرون از نامزدهای خود خواسته از برخی رقابت‌های انتخاباتی که در دور اول در جایگاه سوم قرار گرفتند، کنار بکشند. هدف این است که از تقسیم آرا جلوگیری شود و بدین ترتیب از دستیابی راست افراطی به اکثریت مطلق جلوگیری شود.اما یکی از نشانه‌های اختلاف و تفرقه در این حزب این است که برخی از میانه‌روها تمایلی به این اقدام به نفع چپ ندارند زیرا برنامه اقتصادی و اظهارات ژان-لوک ملانشون رهبر حزب چپ را فاجعه‌بار می‌دانند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
/نیویورک تایمز/

▫️افول «مکرونیسم» در فرانسه؛ فروپاشی میانه‌روها و انزوای «مکرون»

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

نیویورک تایمز نوشت: مکرون در اعلام انتخابات زودهنگام دچار اشتباه محاسباتی شد. وی فکر می‌کرد چپ‌ها که بین سوسیالیست‌های میانه رو و حزب فرانسه تسلیم‌نشدنی به ریاست ژان-لوک ملانشون تقسیم شده‌اند شانس حزب او را برای پیروزی افزایش خواهند داد اما این اتفاق هرگز رخ نداد و ائتلاف جبهه جدید مردمی که از احزاب چپ است ۲۷.۹۹ درصد آرا کسب و جایگاه خود در دور دوم را تضمین کرد.

دومین اشتباه محاسباتی مکرون این بود که می‌خواست جمهوریت و ارزش‌های آن را در مقابل تندروی به نمایش بگذارد اما رای‌دهندگان زیادی از آن استقبال نکردند.نیویورک تایمز با اشاره به سرمایه‌گذاری خارجی هنگفت در فرانسه و کاهش نرخ بیکاری در این کشور در سال‌های اخیر نوشت با این حال مکرون، فرانسه را در شرایط خطرناکی قرار داده است.

بسیاری از اعضای جمعیت بزرگ اقلیت مسلمانان در فرانسه که اکنون حدود ۵ میلیون نفر برآورد می‌شوند نگران به قدرت رسیدن و حکومت اجتماع ملی هستند و در کل احساس تردید بر فرانسه سایه افکنده است.

▪️فرانسه به زانو در آمد

امانوئل لری رئیس موسسه ائتلاف فرانسه- روسیه موسوم به Institu ۱۷۱۷ به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: صرف نظر از نتیجه انتخابات پارلمانی، فرانسه امروز دیگر فاقد ابزارهای خود برای اجرای سیاست‌هایش است.وی پیش‌بینی کرد که حزب لوپن در انتخابات هفته آینده نمی‌تواند اکثریت مطلق لازم برای حکومت در کشور را بدست آورد که این خود یک وضعیت غیرقابل کنترل را ایجاد خواهد کرد.

گمانه‌زنی این دانشمند سیاسی فرانسوی نشان می‌دهد که فرانسه بدون وجود اکثریت مطلق در یک حالت ناتوانی برای اداره کشور به سر خواهد برد و احتمالا شاهد وضعیت بحرانی خواهیم بود که فرانسه را در سطح سیاست بین‌المللی به زانو در خواهد آورد.

این تحلیلگر همچنین گفت فرانسه به سمت راست یا چپ گرایش پیدا کند یا نکند تغییری در مساله بدهی‌های این کشور ایجاد نخواهد شد.مشاور سابق روسی لوپن تاکید کرد که بدهی دولتی فرانسه به میزان ۳ هزار میلیارد یورو، قابل بازپرداخت نیست و در صورتی که جوردن باردلا به عنوان نخست وزیر معرفی و فرانسه دچار بحران مالی شود مکرون حزب اجتماع ملی را مقصر خواهد دانست.

بر اساس نتایج اولیه دور اول انتخابات پارلمانی فرانسه که روز یکشنبه برگزار شد، ۳۴.۲ درصد از رای‌دهندگان از لوپن و حزب راست افراطی وی حمایت کرده‌اند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️چالش جدی اروپا و پاریس، مسأله ملیت است

▫️ایلنا

"عبدالرضا فرجی‌راد"، سفیر سابق ایران در نروژ در تشریح دلایل پیروزی راست افراطی در دور اول انتخابات پارلمانی فرانسه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: تغییرات ژئوپلیتیکی که در دنیا و به ویژه اروپا رخ داد و در ادامه آن در خاورمیانه هم شاهد وقوع آن هستیم به انضمام بحران مهاجران در اروپا و خصوصاً در فرانسه، نشان از آن داشته و دارد که مردم این کشور حس می‌کنند سیاست‌های غلطی از سوی دولت فرانسه اتخاذ شده است.

شهروندان این کشور معتقدند راهبرد الیزه خصوصاً در قبال روسیه یک دستورکار غلط به حساب می‌آید و منتقد آن هستند. در این راستا باید توجه شود که افزایش قیمت انرژی و مشکلات جاری در فرانسه و قاره اروپا باعث شده که انتقادهای نسل جوان به شدت افزایش پیدا کند. این در حالیست که مسأله ملیت از سوی همین نسل مطرح شده و اروپایی‌ها از آن به عنوان چالش جدید نام می‌برند.

وی ادامه داد: وضعیت و شرایط کنونی بر این اساس است که ۴۰ سال، حزب اجتماع ملی به رهبری مارین لوپن که در گذشته با نام جبهه ملی فعالیت می‌کرد در فرانسه به دنبال آن است که بتواند قدرت را به صورت تمام و کمال در دست بگیرد و حتی پس از برگزاری دور اول انتخابات پارلمانی این کشور بسیاری معتقدند که احتمال دارد نخست وزیر آتی فرانسه از جریان حزب اجتماع ملی انتخاب شود. اینکه می‌گوییم مسأله ملیت در شرایط کنونی در فرانسه برجسته شده، به این دلیل است که نسل فعلی در اروپا اساساً به موضوع مهاجران و خارجی‌ها توجه ندارند و تعصب در پرچم و خاک خود را به صورت علنی دنبال می‌کنند و حالا بحث خروج فرانسه از جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپا را پیش کشیدند.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: به یاد داریم که این اقدام را چندی پیش انگلیس در قالب برگزیت و در دوران نخست‌وزیری بوریس جانسون عملیاتی کرد که انتقادهای زیادی به این مسأله از حیث داخلی و خارجی وارد شد. این تفکر در ایتالیا هم به نوعی در حال تکثیر است و مابقی کشورهای اروپایی و حتی در شرق این قاره هم با همین تهدید روبه‌رو هستند. آنچه در شرایط کنونی رخ داده به نوعی نشان از پیشتازی مارین لوپن دارد اما باید متوجه بود که دور دوم انتخابات هم قرار است چندی دیگر برگزار شود و باید منتظر خروجی آن باشیم. تجربه نشان داده که هر وقت راست افراطی در اروپا قدرت گرفته، مابقی جریان‌های مخالف آنها با یکدیگر ائتلاف می‌کنند که در این شرایط هم به نظرم در دور دوم چنین اتفاقی رخ خواهد داد و حزب اجتماع ملی را به حاشیه خواهند راند.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا پیروزی راست افراطی در فرانسه را می‌توان نشانه تغییر و دگرگونی در ساحت سیاسی فرانسه دانست یا خیر، خاطرنشان کرد: در این راستا باید متوجه بود که در اروپا یک موج راستگرایی را شاهد هستیم اما مسأله آنجاست که در داخل جریان راستگراهای افراطی هم اختلافات زیادی وجود دارد و ما با یک جریان یک دست در سراسر اروپا روبه‌رو نیستیم. این مسائل نشان می‌دهد که اوضاع و احوال در قاره سبز صرفاً به نفع راستگراهای افراطی نیست و بر همین اساس آنها را در فرانسه و اروپا باید یک موج جدید قلمداد کنیم که رسانه‌های غرب هم بیش از حد به آن دامن می‌زنند و آن را برجسته می‌کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ چه خوابی برای ناتو دیده؟

▫️ايسنا

#بخش_اول

ترامپ چندین بار تهدید کرده که آمریکا را از ناتو خارج خواهد کرد و بسیاری از منتقدانش بر این باورند که او در این مورد کاملاً جدی است. با این حال بعید است که او واقعا آمریکا را از این ائتلاف ۷۵ ساله خارج کند، اما این بدین معنا نیست که این ائتلاف نظامی در دوره ریاست‌جمهوری احتمالی ترامپ تضعیف نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در پی گفت‌وگو با چندین مقام امنیت ملی و کارشناس دفاعی که احتمالاً در دولت بعدی «دونالد ترامپ» حضور خواهند داشت، گزارش داد ترامپ برای حفظ نقش آمریکا در ناتو از کشورهای این ائتلاف نظامی خواهد خواست تا نه‌تنها سهم بیشتری از تامین بودجه مالی ائتلاف را به دوش بگیرند، بلکه یک تغییر شگرف در گرایش ناتو اعمال کنند.

«دن کالدول» یک کارشناس دفاعی آمریکایی با اشاره به افزایش بدهی ایالات متحده، فشار زیاد به نظامیان این کشور و ضعف پایگاه صنعتی دفاعی آمریکا که توان مقابله همزمان با روسیه و چین را ندارد، می‌گوید: «ما دیگر واقعاً حق انتخاب نداریم.»

به گفته مشاوران و افرادی که با سیاست‌های ترامپ در قبال ناتو آشنایی دارند، او در دوره ریاست‌جمهوری خود قصد دارد چتر هسته‌ای آمریکا را بر سر اروپا حفظ کند و نیروی دریایی و پایگاه‌های هوایی خود را در آلمان، انگلیس و ترکیه نگه دارد؛ اما ترامپ می‌خواهد در حوزه پیاده‌نظام، خودروهای زرهی، تدارکات و توپخانه، شاهد استقلال اروپا باشد.به گفته کالدول، ترامپ «تغییر چشمگیری» در سر دارد و «نقش امنیتی آمریکا را به میزان قابل‌توجهی کاهش خواهد داد. او عقب می‌کشد و به جای آنکه تأمین‌کننده اصلی قدرت نظامی در اروپا باشد، تنها در مواقع ضروری مداخله خواهد کرد.»

ترامپ همچنین قصد دارد طرحی تحت عنوان ۲دسته کردن ناتو را اجرا کند، طرحی که در آن میان کشورهایی که ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به مسائل نظامی اختصاص داده‌اند و کشورهایی که این کار را نکرده‌اند، تمایز برقرار خواهد شد و آمریکا تنها به گروه اول کمک نظامی می‌کند. اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی یک استاندارد مهم در ناتو است که تا امروز کشورهای کمی آن را رعایت کرده‌اند و بخش اعظم هزینه دفاعی این ائتلاف بر دوش چند کشور محدود از جمله آمریکا بوده است.

به گزارش پالتیکو، او در اجرای این طرح تا حدی جدی است که اخیراً در مورد کشورهایی که این ۲ درصد را اختصاص نداده‌اند گفت به روسیه اجازه می‌دهد «هر غلطی که خواست» با آن‌ها بکند!از مسائل دیگری که در سیاست ترامپ در قبال ناتو مطرح است، مسئله پایان‌بخشیدن به جنگ اوکراین خواهد بود. بر اساس گزارش‌ها، ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات، به روسیه تعهد دهد که ناتو دیگر در جناح شرقی، مخصوصاً به سوی اوکراین و گرجستان گسترش نخواهد یافت و سپس با مسکو بر سر اینکه چه مقدار از قلمرو اوکراین به روسیه خواهد رسید، مذاکره کند.برخی کشورها مانند آلمان حتی قصد دارند از میزان استاندارد ۲ درصد هم فراتر رفته و بودجه نظامی را به ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسانند، اما مشاوران ترامپ می‌گویند حتی این هم کافی نیست.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️ترامپ چه خوابی برای ناتو دیده؟

▫️ايسنا

#بخش_پایانی

«البریج کالبی» که مسئول پیشبرد استراتژی دفاع ملی ترامپ بود، می‌گوید: «من با حفظ ائتلاف آتلانتیک شمالی موافقم، اما فکر می‌کنم تنها راه انجام این کار این است که آن‌ها (اروپا) نقش به‌مراتب بیشتری داشته باشند.»

او می‌گوید: «دیگر نمی‌توانیم ۱۰ برابر آلمانی‌ها تلاش کنیم و باید آماده باشیم تا با آنها سرسخت باشیم. باید تبعاتی (برای فعالیت کم‌رنگ اروپایی‌ها) وضع کنیم. ما خواستار فعالیت ناتو هستیم، اما می‌گوییم اروپایی‌ها باید در راس آن باشند. از ابتدا هم ایده همین بود و دوایت آیزنهاور چنین طرحی داشت... امروز ما در اروپا علیه روس‌ها مبارزه کنیم، آن هم وقتی که می‌دانیم چین و روسیه در حال همکاری هستند و چینی‌ها تهدید خطرناک‌تر و جدی‌تری هستند.»

به گزارش رسانه آمریکایی، مخالفان ترامپ می‌گویند اعطای امتیاز به پوتین می‌تواند آنچه آن‌ها تمایل به کشورگشایی در مسکو می‌نامند را تقویت کند. با این حال، ترامپ می‌گوید آمریکا باید به‌جای اینکه ۶۰ میلیارد دلار سلاح به اوکراین بفرستد، به سربازان خود حقوق بهتری پرداخت کند. بزرگ‌ترین مشکل این رویکرد ترامپ این خواهد بود که اعضای اروپایی ناتو هنوز آماده ایفای نقشی پررنگ در تامین امنیت خود نیستند و گرچه وعده‌هایی برای افزایش سهم خود داده‌اند، اما امروز بیش از هر زمان دیگری از نظر نظامی و در حوزه انرژی به آمریکا وابسته هستند.کالبوی در واکنش به اظهارات تند و تیز برخی رهبران اروپا از جمله یک مقام ارشد لتونی که خواستار نابودی روسیه شده بود، گفت: «روسیه را نابود کنیم؟ آن‌ها ۶۰۰۰ سلاح هسته‌ای دارند! ساده‌لوحی برخی افراد درباره این موضوع برای من دیوانه‌کننده است. من بسیار نگران این مسئله هستم و می‌ترسم با چنین اقدامات بی‌ملاحظه‌ای وارد یک جنگ بزرگ با روسیه شویم.»

«جان بولتون» مقام سابق دولت ترامپ در ماه فوریه گفت هدف ترامپ نه تقویت ناتو، بلکه زمینه‌سازی برای خروج از آن است. با این حال، بیشتر مشاوران ترامپ می‌گویند بر خلاف رهبران سابق آمریکا که تنها از کم‌کاری اعضای اروپایی ناتو شکایت داشتند، ترامپ با سخت‌گیری‌های خود به تقویت قوای ناتو کمک کرده و قصد ترک آن را ندارد.با این حال، در این گزارش آمده است: «مشاوران او تصریح کرده‌اند که اگر ترامپ به کاخ سفید بازگردد، ممکن است دیگر این ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برایش کافی نباشد. به بیان دیگر، اهداف امنیت ملی ترامپ ممکن است متغیر باشد و اینکه این تغییرات در چه حد است، مشخص نیست. اما آینده ناتو و اروپا به پاسخ این پرسش بستگی خواهد داشت.»


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️پیام انتخاب مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای مسکو/امکان‌سنجی پایان جنگ اوکراین پس از پیروزی احتمالی ترامپ

▫️ایلنا

"مرتضی مکی"، کارشناس مسائل اروپا با اشاره به انتخاب نخست‌وزیر پیشین استونی به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: قبل از هر چیز باید توجه داشت که مقام‌های نهادهای اتحادیه اروپا بر اساس قانون این اتحادیه در هر دوره پنج ساله تغییر می‌کنند و حالا هم رئیس کمیسیون اروپا، پارلمان اروپا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با گذشت دوره خود تغییر پیدا کردند و کشورهای عضو این بلوک سیاسی و اقتصادی به تغییر هر سه نفر پس از انتخابات اخیر پارلمان اروپا رأی دادند. معمولاً تلاش می‌شود این مقام‌ها به گونه‌ای انتخاب شوند که تمام کشورهای اتحادیه اروپا در آن نظر خود را اعلام کرده و به نوعی در این انتخابات شرکت کنند. به همین جهت اخیراً کایا کالاس، نخست‌وزیر سابق استونی جایگزین جوسپ بوررل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که او اساساً یک لیبرال به حساب می‌آید و عملاً به نوعی موضع ضد روسیه را اتخاذ می‌کند و بر همین اساس می‌توان گفت تا حدودی این مواضع وی شاید بر انتخاب او تأثیرگذار بوده باشد. توجه داشته باشید که مقام‌های اتحادیه اروپا در یک چارچوب مشخص دست به انتخاب نفرات اصلی اتحادیه اروپا می‌زنند اما در این میان باید به این نکته اشاره کرد که نظرسنجی‌ها هم حکایت از کاهش اعتماد مردم اروپا به زلنسکی دارد. ساکنان قاره سبز در اوایل جنگ اوکراین نگاه مثبتی به زلنسکی داشتند اما باید توجه کرد که با طولانی شدن جنگ در اوکراین عملاً نگاه مردم اروپا به رئیس جمهوری اوکراین بدبینانه و منفی شده است. به عنوان مثال موضوع انرژی به مانند یک رکن مهم و اصلی در زندگی مردم اروپا باعث شده که آنها یک نوع فشار مضاعف را تجربه کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این در حالیست که هنوز هم بحث صلح میان اوکراین و روسیه مشخص نیست و به نوعی هزینه‌های زیادی را بر اروپا بار کرده است. اینکه تا چه حد مواضع مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد پرونده اوکراین و روابط اروپا و روسیه می‌تواند مفید واقع شود، موضوعی است که چندان به دیدگاه‌های شخصی کالاس مربوط نمی‌شود. توجه داشته باشید که مواضع بوررل و شخصیت او به گونه‌ای بود که سعی می‌کرد لحن آرام‌تر را در قبال مسکو پیش بگیرد و جانشین او هم به نظرم همین روند را دنبال می‌کند و از اعمال سلایق و نظرات شخصی دوری خواهد کرد. در مورد پرونده اوکراین به هر ترتیب باید متوجه بود شروط پوتین برای مذاکره هیچ همخوانی با خواسته‌های اوکراین و غرب ندارد و به همین دلیل هیچ چشم‌اندازی در این میان برای پایان نزاع مذکور وجود ندارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انتخابات ایالات متحده هم به عنوان یک متغیر مهم در پرونده اوکراین مطرح است و با پیروزی احتمالی دونالد ترامپ امکان دارد روندهای جاری تغییر کند. این در حالیست که معادلات قدرت در ایالات متحده به گونه‌ای است که ترامپ هم چندان نمی‌تواند در سیاست خارجی تغییرات مورد نظر خود را اعمال کند ولی او صراحتاً اعلام کرده که پس از روی کار آمدن، جنگ اوکراین را پایان خواهد داد و به همین دلیل باید منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا باشیم و ببینیم که پیروز میدان چه کسی خواهد بود؛ چراکه هر کدام از نامزدهای انتخابات آمریکا می‌توانند بر اساس دیدگاه‌های خود بر پرونده اوکراین تاثیر بگذارند. اینکه ترامپ می‌تواند به راحتی پس از پیروزی در انتخابات یک تغییر ۱۸۰ درجه‌ای در پرونده اوکراین ایجاد کند به هر ترتیب یک تحلیل و باور غلط است و بر همین اساس باید این پرونده را در گستره جهانی بررسی و تحلیل کنیم.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اکونومیست: این راه اداره یک کشور نیست، بایدن کنار برود

▫️ایسنا

#بخش_اول

مجله انگلیسی نوشت روش ناکارآمد دموکرات‌های آمریکا برای توجیه عملکرد ضعیف بایدن در مناظره انتخاباتی با ترامپ و پافشاری خود او برای ماندن در این رقابت، خلاف دموکراسی آمریکایی است که دموکرات‌ها، مدعی دفاع از آن هستند.

به گزارش ایسنا، در پی عملکرد ضعیف «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و نامزد حزب دموکرات در مناظره انتخاباتی این کشور در مقابل «دونالد ترامپ» رقیب جمهوری‌خواه او که به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال جایگزینی او با نامزدی دیگر دامن زده است، در یادداشت اکونومیست با تیتر «چرا بایدن باید کناره‌گیری کند» آمده است که او و حزبش خود را ناجیان دموکراسی می‌دانند اما عملکردشان با آن مغایرت دارد.

در این یادداشت آمده است: با وجود آن که مناظره ریاست‌جمهوی برای بایدن بسیار بد بود، لاپوشانی آن بدتر بوده است. نظاره مرد سالخورده‌ سردرگمی که تلاش می‌کرد کلمات و وقایع را به یاد بیاورد، دردناک بود. ناتوانی او در پیش بردن بحثی با یک رقیب ضعیف نیز دلسردکننده بود اما تلاش کارزار انتخاباتی او برای انکار آنچه ده‌ها میلیون آمریکایی به چشم خود دیده بودند، از این ۲ مورد نیز آزاردهنده‌تر بود، چراکه فریب و بی‌صداقتی صورت گرفته با این کار باعث برانگیختن انتقادات و نارضایتی می‌شود.

در ادامه این مطلب با اشاره به نارضایتی در حال شکل‌گیری در میان اعضای ارشد حزب دموکرات که آشکارا خواستار کناره‌گیری او شده‌اند، مطرح شد: نارضایتی‌های علنی اعضای ارشد دموکرات در مقایسه با موج نگرانی و هراسی که در میان آن‌ها در حال شکل‌گیری است، ناچیز است. بیشتر آن‌ها باید فورا با این واقعیت مواجه شوند که اگر الان معترض نشوند، ترامپ پیروز خواهد شد. آن‌ها به منظور بازسازی سیاسی مورد نیاز آمریکا در برهه کنونی، باید خواستار تغییر شوند؛ البته هنوز دیر نشده است.

اکونومیست نوشت: دموکرات‌ها، به درستی، استدلال می‌کنند که ترامپ برای رئیس‌جمهور شدن مناسب نیست اما این مناظره و پیامدهای آن ثابت کرد که بایدن نیز نامناسب است.این رسانه انگلیسی دلیل اولی که بایدن، مناسب ریاست‌جمهوری نیست را «زوال عقل» او دانشته و نوشته است: بایدن هنوز می‌تواند در رویدادها و برنامه‌های کوتاه و با سخنرانی‌های مکتوب، به صورت فعال ظاهر شود اما نمی‌توان یک کشور ابرقدرت را با استفاده از اتوکیو (نمایشگری که متن خبرها و سخنرانی‌ها روی آن نمایش داده می‌شود) اداره کرد. نمی‌توان بحرانی بین‌المللی را به این دلیل که رئیس‌جمهور شب بدی را از سر می‌گذراند، متوقف کرد. آیا کسی که نمی‌تواند جمله‌ای درباره مدیکر را به پایان برساند، در زمینه کدهای هسته‌ای قابل اعتماد است؟


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اکونومیست: این راه اداره یک کشور نیست، بایدن کنار برود

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

در ادامه این مطلب آمده است: بایدن در کاهش بنیه خود بی‌تقصیر است اما این امر در پافشاری او به صلاحیت داشتن که به تشویق خانواده‌اش، کارمندان ارشد و اعضای برجسته حزب دموکرات انجام شده، صادق نیست. ادعای بایدن مبنی بر این که برگزیدن او انتخاب میان درست و غلط است، به واسطه این امر که وجود کارزار انتخاباتی رقیب او مبتنی بر یک دروغ است، درست از آب در نمی‌آید.

اکونومیست با اشاره به این موضوع که «حامیان بایدن می‌گویند این ۹۰ دقیقه مناظره نباید عملکرد رئیس‌جمهور در سه‌سال و نیم گذشته را تحت‌الشعاع قرار دهد»، نوشت: اما آنچه اهمیت دارد، این است که آیا آن‌ها چهار سال بعد را نیز می‌بینند یا نه. دموکرات‌های ارشدی که این حرف‌ها از روی استیصال نقل محفلشان است یا در سکوت انتظار می‌کشند که اول کسی دیگر واکنش نشان بدهد، ممکن است فکر کنند که همچنان وفادار مانده‌اند اما آیا این وفاداری به کشورشان است یا به مقام و منصبشان؟

این مجله انگلیسی همچنین نوشته است: دموکرات‌ها ممکن است بگویند تاکتیک‌های آن‌ها، صرفا، سیاسی است. آن‌ها روش و وسیله ناپسند خود را با اهداف ادعایی‌شان برای نجات دادن دموکراسی آمریکایی از تاراج ترامپ نجات می‌دهند. این گونه دفاعیات به درد آمریکا نمی‌خورد. تاکتیک لاپوشانی نقص‌های خود با ارائه تصویری شیطانی از رقیب مدت‌هاست که به سیاست آمریکا آسیب رسانده است اما استفاده از تهدید ترامپ به عنوان یک «دیکتاتور» برای جبران ضعف آشکار بایدن، نوعی باج‌خواهی است.

اکونومیست با بیان اینکه «رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان رئیس‌ کشور تجسم ارزش‌های جمهوری است» ادامه داد:  هرچه او بیشتر مرد سالخورده خودسری به نظر برسد که کار واقعی و سخت را به اطرافیانش واگذار می‌کند، بیش از پیش، اعتقاد آمریکایی‌ها را به نظام حکومتی آن‌ها(دموکرات‌ها) تضعیف خواهد کرد. بایدن به عنوان نماینده آمریکا در خارج از کشور، ضعف و ناتوانی را به نمایش خواهد گذاشت که باعث خرسندی چین و روسیه و نگرانی متحدان آمریکا خواهد شد.

در پایان این مطلب آمده است: گزینه دیگری نیز وجود دارد. بایدن باید از کارزار انتخابات کناره‌گیری کند. به این طریق، انتخابات می‌تواند به احیای نظام سیاسی بیانجامد. مزیت دموکراسی این است که رای‌دهندگان بتوانند حاکمان خود را انتخاب کنند اما انتخاب میان بایدن و ترامپ به انتخابی میان فردی عاجز و فردی تبدیل شده که هولناک بودن او در وصف نمی‌گنجد. آمریکایی‌ها سزاوار شرایط بهتری هستند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/09/30 13:34:33
Back to Top
HTML Embed Code: