Telegram Web Link
▫️نیویورک‌تایمز: دولت نتانیاهو موجودیت اسرائیل را به خطر انداخته است

▫️ایرنا

مقاله‌نویس برجسته روزنامه "نیویورک تایمز" امروز با اشاره به سیاست های دولت نتانیاهو و احتمال درگیری رژیم صهیونیستی در سه جبهه، نوشت که بر سر کار ماندن این دولت موجودیت رژیم اسرائیل را تهدید می‌کند.

"توماس فریدمن" در این مقاله نوشت: تل آویو در برابر ایران، ابرقدرت منطقه‌، قرار دارد که توانسته اسرائیل را با استفاده از متحدان و نیروهای نیابتی‌اش در تنگنا قرار دهد. در حال حاضر، اسرائیل هیچ گزینه نظامی یا دیپلماتیکی در اختیار ندارد. بدتر از آن، تل آویو با چشم انداز جنگ در سه جبهه غزه، لبنان و کرانه باختری روبرو است. حزب الله، بر خلاف حماس، به موشک های دقیقی مجهز است که می تواند بخش های وسیعی از زیرساخت های اسرائیل مانند فرودگاه‌ ها، بنادر، دانشگاه ها، پایگاه ‌های نظامی و نیروگاه‌هایش را از بین ببرد.

در ادامه این مطلب فریدمن آمده است: بنیامین نتانیاهو نخست وزیری است که باید در قدرت بماند تا مبادا به اتهام فساد زندانی نشود. به همین منظور وی دولتی با راست افراطی تشکیل داد که مُصر است تا نابودی آخرین عضو حماس باید در غزه جنگید و هر گونه مشارکت با تشکیلات خودگردان را در اداره غزه پساحماس رد می کند. آنها خواهان کنترل اسرائیل بر تمامی اراضی بین رود اردن و دریای مدیترانه از جمله غزه هستند. از سوی دیگر، کابینه جنگ نتانیاهو به دلیل نداشتن برنامه ای برای خاتمه درگیری و عقب نشینی از غزه از هم پاشیده و افراط گرایان در دولت ائتلافی او به حرکت های بعدی خود برای کسب قدرت چشم دوخته اند.

افراطی های این دولت صدمات زیادی وارد کرده‌اند، اما نه رئیس جمهوری آمریکا و نه لابی طرفدار اسرائیل (آیپک) و نه بسیاری از اعضای کنگره نمی دانند که این دولت تا چه اندازه رادیکال است. در همین حال، مایک جانسون، رئیس مجلس و همکاران جمهوریخواهش تصمیم گرفته اند به نتانیاهو پاداش داده و افتخار سخنرانی در نشست مشترک در ۲۴ ژوئیه (۴ تیر) کنگره را به او بدهند. گرچه دموکرات‌های ارشد سنا و مجلس نمایندگان تحت فشار دعوتنامه را امضا کردند، اما هدف اعلام ‌نشده این اقدام جمهوری‌ خواهان ایجاد تفرقه بین دموکرات‌ها و برانگیختن فریادهای توهین آمیز دموکرات های چپگرا علیه نخست وزیر اسرائیل است تا در نتیجه آن رأی‌ دهندگان و متمولین یهودی آمریکایی از دموکرات ها دور شده و به سمت دونالد ترامپ متمایل شوند.

در ادامه این نوشتار آمده است: برخلاف اسلاف خود، این دولت با هدف الحاق کرانه باختری تشکیل شده و نخستین سال تشکیل خود را صرف تلاش برای از بین بردن توانایی دیوان عالی اسرائیل در نظارت بر اختیارات دولت کرد. نتانیاهو همچنین کنترل پلیس و مناصب کلیدی وزارت دفاع( وزارت جنگ) را به نژادپرستان یهودی ائتلاف واگذار کرده تا کنترل شهرک نشینان بر کرانه باختری افزایش یابد. آنها بلافاصله اقدام به ساخت بی‌سابقه شهرک هایی در قلب کرانه باختری کردند تا مانع از تشکیل هر گونه کشور فلسطینی شوند.

این کابینه ائتلافی اکنون به دنبال آن است که جوانان مذهبی تندرو مجبور نباشند در این جنگ در کنار مردان و زنان سکولار که از هشت ماه جنگ خسته شده‌اند، خدمت کنند. ژنرال هرزی هالوی، فرمانده ستاد مشترک ارتش، به تازگی به سربازان مستقر در غزه گفت که "اکنون نیاز آشکار" به خدمت سربازی افراطیون یهودی وجود دارد تا نیازی به اعزام مجدد "هزاران" نیروی احتیاط غیر مذهبی نباشد. به همین دلیل است که من با واژه به واژه یادداشتی که ایهود باراک، نخست‌وزیر سابق، پنجشنبه پیش (۲۴ خرداد) در روزنامه هاآرتص نوشت، موافقم: «اسرائیل با "جدی ‌ترین و خطرناک ‌ترین بحران" در تاریخ خود مواجه است.» باراک هشدار داد که اگر به دولت فعلی اجازه داده شود در قدرت باقی بماند، اسرائیل نه تنها در غزه گرفتار خواهد ماند، بلکه به احتمال زیاد با جنگ همه جانبه با حزب الله در شمال، انتفاضه سوم در کرانه باختری، درگیری با حوثی های یمن و شبه نظامیان عراقی در بلندی های جولان و البته با خود ایران روبرو خواهد شد.

آمریکایی ها باید نگران این موضوع باشند. این نقشه ای است تا پای آمریکا برای کمک به اسرائیل به جنگ خاورمیانه کشیده شده و آرزوی روسیه، چین و ایران محقق شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
1_11042822516 (1).pdf
901.5 KB
مقاله حاکمیت علم شایسته سالاری در افق ۱۴۱۴(مطالعه مردم سالاری و مشارکت مردم).pdf.pdf

هادی ترکی
قاسم علیپور

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن افرز: سیاست خارجی آمریکا ناکارآمد است/جنگ غزه چالش سیاسی جدی برای واشنگتن

▫️ایرنا

#بخش_اول

نشریه «فارن افرز» در تحلیلی، با اشاره به روند رو به گسترش «نظم نوین جهانی» و ناکارآمدی سیاست خارجی آمریکا در مواجهه با آن نوشت: آمریکا باید رویه برتری‌طلبانه و تمامیت‌خواه خود را کنار بگذارد.

بن رودز، ‌قائم‌مقام مشاور امنیت ملی باراک اوباما، ‌رئیس جمهوری اسبق آمریکا و یکی از مشاوران وی برای برنامه جامع اقدام مشترک با ایران در مقاله ای برای نشریه آمریکایی «فارن افرز» نوشت: "جو بایدن، (رئیس جمهوری ایالات متحده) در روزهای ابتدایی مدیریتش عبارت «آمریکا بازگشته است» را به عنوان نقطه شروعی برای سیاست خارجی خود تکرار می کرد. وی همچنین تاکید کرد که ایالات متحده می تواند تصویر خود به عنوان یک هژمون را بازپس گرفته و نظم بین المللی مبتنی بر قوانین را دوباره برپا کند. این شعارها راه گریزی برای دور شدن از مدیریت پر هرج و مرج دونالد ترامپ (رئیس جمهوری سابق آمریکا) ارائه شد. "

رودز در ادامه تحلیل خود افزود: با این حال، دو چالش که عمدتاً خارج از کنترل دولت بایدن است، پیام احیای ابرقدرتی ایالات متحده را تحت الشعاع قرار داده است. نخستین مورد نگرانی از بازگشت ترامپ است. متحدان بایدن با عصبانیت نظاره‌گر این حقیقت هستند که ترامپ تسلط خود را بر حزب جمهوری‌خواه حفظ کرده و واشنگتن همچنان در روبه رویی با این موضوع ناکارآمد رفتار می کند. از سوی دیگر دشمنان آمریکا، به ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در مورد عدم توانایی واشنگتن برای بازگشت به دوران قدرت سخن می‌گویند. این در حالی است که با توجه به تحولات گوناگون در سیاست خارجی ایالات متحده، به نظر می رسد دستیابی مجدد به توافق‌های چندجانبه، مشابه توافق هسته‌ای ایران، توافق پاریس در مورد تغییرات آب و هوا، یا همکاری های ترانس پاسیفیک (CPTPP) غیرممکن است.

در ادامه این مقاله آمده است: چالش دوم در برابر دولت بایدن این است که دیگر نظم بین‌الملل مبتنی بر قوانین قدیمی وجود ندارد. البته قوانین، ساختارها و اجلاس‌ها در جای خود باقی می‌مانند. اما نهادهای اصلی مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی به دلیل اختلافات موجود میان اعضای خود در شرایط مبهمی به سر می برند. روسیه متعهد به برهم زدن هنجارهای شکل گرفته توسط ایالات متحده است. چین مصمم است تا نظم جایگزین پیشنهادی خود را مطرح کند. از طرفی واشنگتن در مورد سیاست‌های تجاری و صنعتی، حتی از اصول اصلی جهانی شدن پس از جنگ سرد نیز دور شده است. چرا که قدرت‌های منطقه‌ای مانند برزیل، هند، ترکیه و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس بسته به موضوع مورد نظر، شرکای خود را انتخاب کرده و مسیر خود را با آن‌ها پیش می روند. در مجموع می توان گفت که با از هم پاشیده شدن «نظم بین الملل قدیمی»، این بلوک های همپوشانی‌کننده جدید بر سر اینکه چه چیزی جایگزین آن نظم کهن شود، با هم رقابت می‌کنند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن افرز: سیاست خارجی آمریکا ناکارآمد است/جنگ غزه چالش سیاسی جدی برای واشنگتن

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

نویسنده این مطلب فارن افرز پیروزی احتمالی بایدن در انتخابات پاییز امسال را موجب از بین رفتن خطر دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ توصیف کرده و می‌نویسد: با این حال این موضوع نیروی مقابله‌کننده با نظام قدیمی جهانی را شکست نخواهد داد. تا به امروز، واشنگتن نتوانسته است آن چه را که سیاست خارجی این کشور پس از جنگ سرد را بی اعتبار کرد و رهبری ایالات متحده را زیر سوال برد، ‌ از بین ببرد. «جنگ علیه تروریسم» حاکمان بسیاری از کشورها را جسور کرد، منابع را به صورت نادرست تقسیم بندی کرد، به بحران جهانی مهاجرت دامن زد و به ایجاد یک قوس بی ثباتی از جنوب آسیا تا شمال آفریقا کمک کرد. همچنین استفاده بیش از حد از تحریم‌ها منجر به افزایش راه‌حل‌های جهانی و مقابله کشورها با تسلط آمریکا توسط دلار شد.

این مقاله با گریزی به موضوع مهم بحران در خاورمیانه و جنگ غزه افزود: در واقع، پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل (عملیات طوفان الاقصی) و حملات نظامی اسرائیل به غزه، مردم دنیا به لفاظی‌های آمریکا در مورد نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین در سراسر جهان با دیده شک و تردید نگاه کرده و آن را سرشار از نفاق می بینند، چرا که واشنگتن در کنار سخن پردازی‌ها، ‌همچنان از اسرائیل حمایت تسلیحاتی کرده و غیرنظامیان فلسطینی را هدف قرار می دهد. این جنگ یک چالش سیاسی برای دولت آمریکا ایجاد کرده است چرا که مقامات آمریکایی، روسیه را به استفاده از همان تاکتیک‌هایی متهم می کنند که اسرائیل در غزه به کار برده و این در حالی است که به حمایت های خود از اسرائیل ادامه می دهند. از طرف دیگر، جنگ غزه یک چالش سیاسی برای حزب دموکرات است، چرا که گروه های موثر انتخاباتی این حزب نمی‌دانند چرا رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا از یک دولت راست افراطی در اسرائیل حمایت می کند.آنها، اسرائیل را رژیمی می دانند که توصیه‌های ایالات متحده را نادیده گرفته و این رژیم را برای آمریکایی که مدعی است سیاست خارجی آن مبتنی بر ارزش های جهانی است، یک بحران اخلاقی می دانند.

نویسنده در پایان مقاله خود پیشنهاداتی برای دولت آینده آمریکا ارائه داده و نوشت: اگر بایدن برای دومین بار پیروز شود، باید برخی ملاحظات سیاسی، تمامیت‌خواهی و دیدگاه غرب‌محوری که باعث شده دولت او نیز مانند دولت‌های دیگر آمریکا اشتباهات بزرگی مرتکب شود را کنار بگذارد. هر کسی که در سال‌های آینده رئیس‌جمهور آمریکا شود، باید از جنگ جهانی اجتناب کرده، به تشدید بحران آب‌وهوایی واکنش نشان داده و با ظهور فناوری‌های جدیدی مانند هوش مصنوعی دست و پنجه نرم کند. این‌ها مستلزم کنار گذاشتن طرز فکر برتری طلبانه آمریکا و درک این موضوع است که جهان برای سال‌های آینده مکانی پرتلاطم خواهد بود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
🌍گروه #مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل تقدیم می کند:

🔸سایت فارسی


http://www.iirjournal.ir



📲 فضای مجازی:


♋️♋️ #کانال_مطالعات_روابط_بین_الملل:

فضایی برای دسترسی به آخرین تحلیل ها و مقالات علمی-تخصصی روابط بین الملل


❇️ ❇️ لینک عضویت :


https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt



♋️♋️ #گروه_مطالعات_روابط_بین_الملل :

فضایی برای دسترسی به آخرین اخبار و رویدادهای خبری مرتبط با روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/int_r_studies



♋️♋️ #کانال_مجله_ایرانی_روابط_بین_الملل:

مجله علمی-تخصصی در حوزه روابط بین الملل


❇️❇️لینک عضویت:


https://www.tg-me.com/iirjournal



🔺صفحه اینستاگرام  مجله ایرانی روابط بین الملل

آخرین تحلیل ها و رویدادهای خبری روابط بین الملل


❇️ ❇️لینک عضویت:

https://www.instagram.com/@int_rel_s
▫️فارن افرز: امروز حماس قوی‌تر از گذشته است

▫️ایرنا

#بخش_اول

تارنمای تحلیلی "فارن افرز" در گزارشی نوشت که از زمان حمله حماس در  جنوب غزه در اکتبر ۹ ماه گذشته، رژیم صهیونیستی اسرائیل با حدود ۴۰ هزار سرباز به شمال و جنوب غزه حمله کرده است، ۸۰ درصد جمعیت منطقه را آواره کرده، بیش از ۳۷ هزار نفر را کشته و دست‌کم ۷۰ هزار تن بمب (این عدد بیشتر از وزن بمب‌هایی است که در تمام جنگ جهانی دوم بر لندن، درسدن و هامبورگ رها شد)، بر سر منطقه فرود آورده است که بیش از نیمی از ساختمان‌های غزه را ویران کرده یا به آنها آسیب رسانده و دسترسی منطقه به آب، غذا و برق را محدود کرده و کل جمعیت را در آستانه قحطی قرار داده است.

اگرچه بسیاری از ناظران بر غیراخلاقی بودن رفتار رژیم صهیونیستی تاکید کرده اند، رهبران این رژیم به طور مداوم ادعا کرده اند که شکست حماس و تضعیف توانایی آن برای انجام حملات جدید علیه غیرنظامیان اسرائیلی باید بر هر گونه نگرانی در مورد جان فلسطینیان ارجحیت داشته باشد و مجازات مردم غزه باید برای از بین بردن قدرت حماس ضروری باشد اما در واقع، قدرت حماس در حال افزایش است. نقص اصلی در استراتژی اسرائیل شکست تاکتیک‌ها یا اعمال محدودیت بر نیروی نظامی نیست بلکه شکست فراگیر یک سوء‌تفاهم فاحش از منابع قدرت حماس بوده است؛ اسرائیل نتوانست متوجه شود که قتل عام و ویرانی که در غزه به راه انداخته است تنها دشمنش را قوی تر کرده است.

▪️منابع قدرت

فارن افروز با برشمردن تخمین‌های اشتباه از تعداد اعضای حماس به عنوان ضعف اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، از آغاز جنگ تاکنون افزود که مهم‌ترین منبع قدرت حماس و سایر بازیگران شبه‌نظامی، توانایی جذب نیرو، به‌ویژه توانایی آنها در جذب نسل‌های جدید از مبارزان و عواملی است که اقدامات گروهی و استشهادی انجام می‌دهند و این توانایی برای استخدام، در نهایت، ریشه در یک عامل دارد: مقیاس و شدت حمایتی که این گروه در جامعه خود از آن برخوردار است.

این گزارش افزود: حمایت یک جامعه از یک گروه به آن اجازه می دهد تا صفوف خود را دوباره پر کند، منابع را به دست آورد، ناشناس باقی بماند و به طور کلی دسترسی بیشتری به منابع انسانی و مادی لازم برای بسیج نیرو داشته باشد. مهمتر از همه، حمایت یک جامعه برای پرورش کیش شهادت ضروری است، زیرا افراد اگر فداکاری‌هایشان مورد توجه قرار نگیرد، احتمال کمتری دارد که برای ماموریت‌های پرخطر داوطلب شوند. جامعه ای که به مبارزان کشته شده یک گروه احترام می گذارد، به حفظ آن کمک می کند.بر اساس این گزارش، حزب الله با حمایت مردمی فزاینده در میان شیعیان در طول اشغال جنوب لبنان از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۹ توسط اسرائیل شکوفا شد و از یک گروه مخفی کوچک به یک حزب سیاسی جریان اصلی با جناح مسلحی متشکل از حدود ۴۰ هزار مبارز تبدیل شد. همچنین، پنج نظرسنجی از ژوئن ۲۰۲۳ (خرداد ۱۴۰۲) تا جدیدترین آنها که در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳)، یک یافته قابل توجه را نشان می دهد: تقریباً در هر معیاری، حماس امروز در میان فلسطینی ها نسبت به روزهای پیش از ۷ اکتبر از حمایت بیشتری برخوردار است.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️فارن افرز: امروز حماس قوی‌تر از گذشته است

▫️ایرنا

#بخش_پایانی

این رسانه نوشت: حمله اسرائیل، فلسطینیان را علیه حماس تهییج نمی‌کند. بمباران و تهاجم زمینی اسرائیل به غزه نه حمایت فلسطینی ها از حملات علیه غیرنظامیان اسرائیلی در داخل اسرائیل را کاهش داده و نه توانسته است از حمایت قابل توجه از حمله ۷ اکتبر بکاهد.در این گزارش آمده است: پس از ۷ اکتبر، حمایت فلسطین از حماس افزایش یافته است که این امر به ضرر امنیت اسرائیل است. بله، اسرائیل هزاران جنگجوی حماس را در غزه کشته است اما این تلفات در نسل کنونی جنگجویان در حال حاضر با افزایش حمایت از حماس و در نتیجه توانایی این گروه برای جذب بهتر نسل بعدی جبران شده است. در این میان، تا زمانی که این سربازگیری‌های جدید وارد میدان شوند، همه نشانه‌ها نشان می‌دهد که جنگجویان کنونی حماس به احتمال زیاد بیش از هر زمان دیگری مشتاق اقدامات چریکی طولانی‌مدت علیه هر هدف اسرائیلی هستند.

تبلیغات حماس از ۷ اکتبر کاملاً مطابق با نتایجی است که در بررسی ها از نگرش فلسطینی ها به دست آمده است. تناسب تنگاتنگ بین محتوای تبلیغات حماس و حمایت فزاینده ای که از حماس به طور خاص و از مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل به طور کلی در بررسی های یافت می شود، نشان می دهد که حماس با محکم شدن و گسترش پیوندهای میان خود و جامعه، قوی‌تر شود.

▪️واقعیت آشکار

فارن افرز با اشاره به ۹ ماه جنگ طاقت فرسا به این «واقعیت» اذعان کرد: هیچ راه حل صرفا نظامی برای شکست حماس وجود ندارد. تعداد نیروهای این گروه بیش از مجموع تعداد مبارزان فعلی آن است. همچنین حماس بیش از یک ایده است، یک جنبش سیاسی و اجتماعی (...) است و به این زودی ها از بین نمی رود.

بر اساس این گزارش، استراتژی کنونی رژیم صهیونیستی اسرائیل در عملیات نظامی سنگین ممکن است تعدادی از جنگجویان حماس را به شهادت برساند، اما این استراتژی تنها پیوندهای بین حماس و جامعه محلی را تقویت می کند. رژیم اسرائیل به مدت ۹ ماه عملاً عملیات نظامی بدون محدودیت را در غزه دنبال کرده است، بدون اینکه پیشرفت آشکاری در جهت هر یک از اهداف خود داشته باشد. حماس نه شکست خورده و نه در آستانه شکست است و هدف آن محبوب تر و جذابیت آن قوی تر از قبل از ۷ اکتبر است؛ بازگشت به میدان با مبارزان بیشتر...

فارن افرز در پایان نتیجه گرفت: به نظر می‌رسد که رهبران اسرائیل تمایلی به تصور چنین طرح سیاسی (تقویت حماس نسبت به قبل از ۷ اکتبر) ندارند و پایان چندانی برای فاجعه‌ای که همچنان در غزه رخ می‌دهد، متصور نیستند. جنگ ادامه خواهد داشت، فلسطینیان بیشتری به کام مرگ کشیده می‌شوند و تهدید علیه اسرائیل افزایش خواهد یافت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
آیا_انقلاب_اداری_راهکار_نجات_ایران_است_قسمت_اول.pdf
371.4 KB
آیا انقلاب اداری راهکار نجات ایران است

فریدون مجلسی

قسمت اول

️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️دبیرکل جدید ناتو با یک اروپای چند پاره روبه‌رو است/ اوکراین چالش جدی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی خواهد بود

▫️ایلنا

"مرتضی مکی"، کارشناس مسائل اروپا با اشاره به انتخاب دبیرکل جدید ناتو و چالش‌های او در پرونده جنگ روسیه و اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: آنچه در مورد ساختار کلی ناتو باید مورد نظر قرار بگیرد این است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اساساً زیر نظر ایالات متحده اقدام‌های خود را هماهنگ می‌کند؛ چراکه این کشور ۷۰ درصد از هزینه‌های ناتو را پرداخت می‌کند و به همین دلیل باید این نهاد را تماماً زیرنظر ایالات متحده بدانیم. بر همین اساس انتخاب دبیرکل ناتو هم به نوعی تابع نظر ایالات متحده خواهد بود. درست است که سایر اعضای اروپایی ناتو در انتخاب دبیرکل این سازمان دخیل هستند اما او باید شخصیتی باشد که بتواند به هر ترتیب اوضاع و احوال این نهاد را به سمت یک ثبات و آرامش نسبی هدایت کند تا در نهایت بتواند یک کارنامه مثبت از خود به جای بگذارد.

وی ادامه داد: در این میان عموماً دبیرکل ناتو را از وزرای خارجه کشورها یا نخست وزیران اروپایی انتخاب می‌کنند و حالا «مارک روته» به عنوان گزینه جدید دبیر کلی ناتو انتخاب شده است. او سابقاً حدود ۱۴ سال نخست وزیری هلند را به عهده داشت و تخصص مشخصی در حوزه سیاست خارجی دارد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران حوزه امنیتی و سیاسی معتقدند که دبیرکل جدید ناتو یک شخصیت میانه‌رو به حساب می‌آید و فنون مذاکره و دیپلماسی را به خوبی فرا گرفته است. این در حالیست که اخیراً کشورهایی مانند مجارستان، ترکیه و اسلواکی با انتخاب وی به عنوان دبیرکل ناتو مخالف بودند اما حالا به هر ترتیب مارک روته به عنوان سکاندار این نهاد انتخاب شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته بسیار مهم این است که اصولاً دبیرکل ناتو از احزاب میانه و چپ اروپا انتخاب می‌شود تا بتواند از سیاست‌های افراطی دوری کند و یک راهبرد میانه را در دستور کار خود قرار دهد. توجه داشته باشید که دبیرکل ناتو همانند سایر سازمان‌های بین‌المللی، با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد بود و اساساً یک نقش عمومی و تشریفاتی را به عنوان هماهنگ‌کننده بازی می‌کند اما واقعیت این است که دبیرکل جدید ناتو با چالشی به نام پرونده اوکراین روبه‌رو است و به نوعی آن را مشکل اصلی خود می‌داند. درست است که افرادی مانند اولاف شولتز، صدراعظم آلمان از وی به صورت علنی و برای دبیرکلی ناتو حمایت کرده، اما باز هم مخالفت‌هایی در این راستا علیه وی دیده می‌شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نخست‌وزیر پیشین هلند در شرایطی دبیرکل ناتو می‌شود که بسیاری از اعضای این سازمان بر سر راهبردهای کلان و حتی نوع اجرایی کردن آن با یکدیگر اختلاف دارند و از منظر دیگر هم پس از انتخابات پارلمان اروپا شاهد آن هستیم که احزاب راستگرای افراطی در کشورهای مختلف اروپا و به خصوص فرانسه پیروزی مهم و کلیدی را کسب کردند. همین موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را برای دبیرکل جدید ناتو به وجود بیاورد و به همین دلیل او با یک اروپای چند پاره که کشورهای آن اختلافات زیادی با یکدیگر دارند روبه‌رو است. بر همین اساس باید دید که او چگونه می‌خواهد بر این مشکلات فائق شود.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
💐فرا رسیدن عید سعید غدير خم بر شما همراهان عزیز مبارک باد.

هیأت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل و شورای اجرایی کانال و گروه مطالعات روابط بین الملل

@iirjournal

@motaleeat_ravabt

@int_r_studies
▫️توافق جزئی نتانیاهو و حماس؛ واقعیت یا رویا؟

▫️ایلنا

"قاسم محبعلی"، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل و ابعاد موافقت نخست‌وزیر اسرائیل با توافق جزئی با حماس پرداخته که بدین شرح از نظر می‌گذرد:

توافق جزئی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در خصوص تبادل اسرا با حماس مورد اشاره قرار داده، به نوعی از سوی حماس مورد قبول واقع نخواهد شد؛ چراکه آنها هم شروط خود را مدنظر دارند و به دنبال آن هستند که منافع موردنظر خودشان را تأمین کنند. به موازات این روند طیف گسترده‌ای از مخالفان در داخل اسرائیل علیه نتانیاهو دست به تحصن زده‌اند و حتی خانواده اسرای اسرائیل با تجمع در مقابل وزارت جنگ این رژیم خواستار آزادسازی آنها شده‌اند.

این اقدام‌ها به نوعی نشان از افزایش سطح فشار عمومی علیه نتانیاهو دارد و حتی می‌توان گفت که او همین حالا شرایطی مانند گُلدا مایر، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل در دهه ۷۰ میلادی دارد که در نهایت مجبور به استعفا و کناره‌گیری از قدرت شد. این در حالیست که نتانیاهو همین حالا بر ادامه جنگ در غزه تأکید دارد؛ چراکه اگر این منازعه خشونت‌بار همین حالا به پایان برسد، حیات سیاسی نتانیاهو هم به پایان می‌رسد.

توجه کنید که نتانیاهو در شرایط فعلی به ادامه جنگ یا خلق یک جنگ جدید نیاز دارد که احتمالاً برای این موضوع، حمله به لبنان و درگیری با حزب‌الله در مرزهای شمالی را مدنظر دارد. او حتی خواهان آن است که با ایران در چنین شرایطی وارد جنگ شود و به همین دلیل است که ایالات متحده بارها در مورد حمله اسرائیل به لبنان هشدار داده و حتی اسرائیل علاقه‌مند است تا تحرکات خود علیه سوریه را دوچندان کند تا در نهایت بتوانند اوضاع و احوال میدانی را به نفع خود سر و شکل دهد.

مسأله دیگر این است که اسرائیل با استفاده از نیروی هوایی خود می‌تواند برخی از اهداف را در لبنان و یا هر نقطه دیگر مورد هدف قرار دهد اما نتانیاهو به خوبی می‌داند که هزینه سیاسی این اقدام در داخل و خارج برای او به شدت بالا خواهد رفت و حتی می‌تواند او را  وادار به کناره‌گیری کند. در این میان برخی‌ تصور می‌کنند که اپوزیسیون اسرائیل با قدرت تمام وارد میدان شده و در داخل به دنبال آن است تا نتانیاهو را از گردونه قدرت خارج کنند که به نظرم آنها صرفاً می‌توانند اظهارنظر کنند و لی در کل کاری از پیش نمی‌برند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️آخر خط حزب سوناک در انتخابات سراسری

▫️ایرنا

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان‌دهنده عمق نارضایتی رای‌دهندگان از عملکرد حزب حاکم محافظه‌کار طی ۱۴ سال گذشته و بیانگر این واقعیت است که دولت «ریشی سوناک» در فاصله یک هفته مانده به برگزاری انتخابات سراسری، به آخر خط رسیده است.

بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی موسسه ایپسوس به درخواست نشریه استاندارند چاپ لندن، ۸۱ درصد مردم از دولت ریشی سوناک ناراضی هستند و او را برای اداره کشور مناسب نمی‌دانند. این آمار بالاترین میزان نارضایتی در تاریخ حزب محافظه‌کار است که رکورد دولت جیمز کالاگان در سال ۱۹۷۹ را که ۶۴ درصد بود، جابه‌جا کرده است.طبق نظرسنجی صورت گرفته، ۷۵ درصد رای‌دهندگان از ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر ناراضی هستند و ۷۲ درصد هم حزب حاکم محافظه‌کار را دوست ندارند.

بر اساس آمارها، ۷۸ درصد هم معتقدند که زمان تغییر دولت فرا رسیده و حزب کارگر از سیاست‌های بهتری در حوزه طیف مختلفی از مسائل اقتصادی، مالی، سیاست خارجی و مهاجرتی برخوردار است.ریشی سوناک به گفته مسئولین ایپسوس، بدترین امتیاز را بعنوان یک نخست وزیر انگلیس در آستانه انتخابات کسب کرده و در واقع، در قمار برگزاری انتخابات زودهنگام به امید بهره‌برداری از شاخص‌های اقتصادی و مالی کشور که از نظر کارشناسان در آستانه جهش منفی قرار دارد، باخته است.

نظرسنجی ایپسوس نشان می‌دهد که ۱۹ درصد از رای دهندگان حامی حزب محافظه‌کار و ۴۲ درصد طرفدار حزب کارگر هستند. البته حزب راستگرای اصلاح انگلیس به رهبری نایجل فاراژ هم موفق شده است تا با جذب آرای محافظه‌کاران‌ از ۹ درصد به ۱۵ درصد جهش کند. حزب لیبرال دموکرات نیز با افزایش ۳ واحدی به ۱۱ درصد و حزب سبز نیز با دو واحد کاهش به ۷ درصد رسیده است.

با این حال برآیند قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها حاکیست که حزب آقای استارمر در مسیر خلق یک پیروزی چشمگیر و حزب سوناک در آستانه یک باخت تاریخی قرار دارد. محافظه‌کاران بعد از همه‌پرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ میلادی که منجر به استعفای دیوید کامرون از مقام نخست وزیری شد، دوران پر تلاطمی را سپری کرده‌اند.
هرچند بوریس جانسون در انتخابات سال ۲۰۱۹ تلاش کرد تا این حزب را بر سر توافق برگزیت متحد کند اما دولت او دو سال بیشتر دوام نیاورد و سکان دولت طی سه سال گذشته به دو نفر واگذار شد.

گیدئون اسکینر، یکی از مدیران ارشد موسسه ایپسوس، می‌گوید: «حزب محافظه‌کار نمی‌تواند جریان افکار عمومی را تغییر دهد. از هر ۱۰ نفر ۷ نفر یا بیشتر، از ریشی سوناک و عملکرد دولت ناراضی هستند و از محافظه‌کاران خوششان نمی‌آید. البته از هر ۳ نفر یک نفر گفته که ممکن است نظرش را پیش از انتخابات تغییر دهد اما در حال حاضر نشانه کمی از پیروزی محافظه کاران وجود دارد.»

بر اساس برنامه اعلام شده، انتخابات سراسری در انگلیس ۱۴ تیرماه برگزار می‌شود. حزبی که اکثریت ۶۵۰ کرسی‌ مجلس عوام (۳۲۶ کرسی به بالا) را کسب کند تا سال ۲۰۲۹ قدرت را در دست خواهد داشت.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️ویدیو/ اجرای حکم لاهه؛ لحظات نفس‌گیر برای نتانیاهو و کابینه‌اش

▫️ایسنا

دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی از اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در نوار غزه مرتکب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت شده است، علیه او حکم بازداشت صادر کرد. اما این احتمال وجود دارد که حکم بازداشت نتانیاهو و برخی از افراد کابینه‌اش به‌صورت مخفیانه برای جلوگیری از هرگونه مداخله در روند رسیدگی صادر شود. این اولین باری است که دیوان بین‌المللی کیفری رئیس یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا را هدف قرار می‌دهد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️اصطکاک بر سر انتخاب مسئولان پست‌های کلیدی اتحادیه اروپا مشهود است/پیروزی احتمالی ترامپ برای راستگرایان اروپا دستاوردی ندارد

▫️ایلنا

"مهدی مطهرنیا"، کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به بروز اختلاف میان کشورهای اروپایی برای تعیین نامزدهای پست‌های کلیدی اتحادیه اروپا در  گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: برگزاری انتخابات پارلمان اروپا در بافت موقعیت پرتلاطم و پرتنشی در نظام بین‌الملل رخ داده است؛ به گونه‌ای که خاورمیانه و اوکراین هر دو ملتهب هستند و با توجه به تحرکات اسرائیل بر ضد حزب‌الله لبنان و با وجود هشدارهای ایالات متحده در این خصوص، هر ساعت احتمال وقوع جنگ در جبهه‌های شمالی تقویت می‌شود. این موضوع به انضمام پیچیدگی‌های موجود در پرونده جنگ اوکراین باعث شده تا یک مشکل اساسی را در جهان و حتی در اروپا و آمریکا شاهد باشیم. در این بین کنفرانس سوئیس برای صلح اوکراین هم برگزار شد و در امتداد آن بارها در مورد فلسطین و غزه مذاکرات متعددی صورت گرفت.

وی ادامه داد: این در حالیست که مشارکت بیش از ۵۰ درصدی مردم در اتحادیه اروپا و در انتخابات پارلمان اروپا به نوعی نشان می‌دهد که ساکنان قاره سبز برای آینده خود بسیار نگران هستند و در این بین حتی مسأله همگرایی میان آمریکا و اروپا هم مطرح می‌شود. توجه داشته باشید که عملاً چالش‌هایی میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیده می‌شود و این اختلافات در میان آنها طبیعی به نظر می‌رسد. به همین دلیل تنش‌های موجود و این سطح از اصطکاک به جایی رسید که برای انتخاب رئیس کمیسیون و شورای اروپا و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شاهد به وجود آمدن اختلاف میان کشورهای اروپایی بودیم اما در نهایت آنها به اجماع رسیدند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های منتشر شده «اورزلا فون درلاین» به عنوان رئیس کمیسیون اروپا انتخاب شد و نخست‌وزیر سابق استونی به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نخست‌وزیر سابق پرتغال هم به عنوان رئیس جدید شورای اروپا منصوب شدند. این عزل و نصب‌ها پس از حدود یک هفته اختلاف رخ داد که نشان از یک شکاف در اتحادیه اروپا دارد که بخشی از آن را باید به دلیل روی کار آمدن راستگرایان افراطی بدانیم. توجه داشته باشید که در این میان حزب مردم اروپا توانسته است قدرت اصلی و جایگاه نخست را برای خود حفظ کند و اکثریت را در اختیار دارد. همچنین سوسیالیست‌ها در رده دوم هستند و البته از شکست‌های خود درس خواهند گرفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این در حالیست که رشد جریان راست افراطی هم در این راستا مهم به حساب می‌آید و در کل نمی‌توان آن را نادیده گرفت و بسیاری از ناظران بین‌المللی آن را به پیروزی احتمالی ترامپ گره می‌زنند. ترامپ هم به عنوان نماینده جناح راست افراطی در آمریکا به نوعی موجب شده تا به هر دلیل یک گفتمان مختص به وی در ایالات متحده شکل بگیرد اما باید متوجه بود که گفتمان او با گفتمان راستگراها در اروپا تفاوت زیادی دارد. به همین دلیل رشد راستگراهای افراطی در اروپا برای ترامپ مفید و مهم است اما روی کار آمدن ترامپ برای آنها چندان ارزش ندارد و حتی نمی‌تواند دستاوردی برای آنها در داخل اتحادیه اروپا رقم بزند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
▫️معمای آزادی آسانژ

▫️ایلنا

"علی بیگدلی"، کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل آزادی جولیان آسانژ، مؤسس ویکی‌لیکس پرداخت که به این شرح از نظر می‌گذرد:

واقعیت این است که دستگیری و آزادی جولیان آسانژ به عنوان بنیانگذار سایت افشاگری ویکی لیکس، یک پرونده چند ضلعی به حساب می‌آید و می‌توان گفت که از این نوع حوادث برای اولین بار در تاریخ اتفاق نمی‌افتد، بلکه از میانه قرن ۱۹ و به خصوص پس از جنگ جهانی اول به بعد، مسأله جاسوسی و افشاگری قوت گرفت. بر همین اساس نمی‌توان گفت که موسس ویکی لیکس، برای اولین‌بار دست به افشای اسناد طبقه‌بندی شده زده است.

در سال ۲۰۱۰ بارها شاهد بودیم که ویکی لیکس اسنادی را از کشورهایی مانند آمریکا و عربستان و همچنین دولت‌های اروپایی و حتی شرقی منتشر کرد و ضربات زیادی را به حیثیت دولت‌ها وارد کرد اما معتقدم که دنیا از آسانژ خسته شده بود. او این روند را تا حدی پیش برد که فشارهای زیادی بر دولت‌ها از بابت افشاگری‌های وی به وجود آمد و این موضوع باعث شد تا دولت‌ها علیه وی دست به کار شوند که انگلیس و آمریکا در نوک هرم این روند قرار داشتند.

توجه داشته باشید که انگلیسی‌ها نگذاشتند آسانژ به آمریکا مسترد شود و او را در لندن زندانی کردند. این در حالیست که چندین نماینده کنگره آمریکا اعلام کرده بودند که او را باید به واشنگتن تحویل دهند تا در نهایت در خاک ایالات متحده اعدام شود. اینکه او چگونه به محرمانه‌ترین اسناد دست پیدا کرده یک سوال بسیار بزرگ است ولی آنچه به عنوان یک نکته باید مدنظر قرار بگیرد این است که غرب اعم از انگلیس و آمریکا و حتی برخی از کشورهای اروپایی خواهان آن نبودند که آسانژ به سمت روسیه متمایل شود و دوباره شاهد تکرار ماجرای ادوارد اسنودن با محوریت مسکو باشند.

آنها به خوبی می‌دانند که آسانژ یک پتانسیل مخرب علیه غرب دارد و این موضوع باید کنترل شود؛ چراکه ادامه این موضوع می‌تواند به هر ترتیب اوضاع را به هم بریزد و به همین دلیل است که می‌بینیم او را در شرایطی آزاد می‌کنند که مقامات ایالات متحده یک نوع تصمیم بعد از برگزاری دادگاه او به وی و دولت استرالیا ارائه می‌کنند. به هر ترتیب ممکن است که حتی انگلیس اسنادی که در اختیار آسانژ بوده را در مدت سپری کردن دوران حبس خود در لندن را از وی گرفته باشد و حتی احتمال دارد در پشت پرده با او به توافق‌هایی رسیده باشند و حالا اقدام به آزادی او کرده‌اند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

@motaleeat_ravabt  ⭕️   

https://www.tg-me.com/motaleeat_ravabt
2024/07/01 17:00:52
Back to Top
HTML Embed Code: