Telegram Web Link
💢باراک راوید(Barak Ravid) تحلیلگر صهیونیست در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پیکاک گفت:شکاف بین اعراب اسرائیلی و یهودیان گسترده تر شده است.

◀️مجری: شما به موضوع نفرت اشاره کردید.برخلاف بسیاری از درگیری ها در گذشته ما همچنین شاهد خشونت های زیادی در خیابان های اسرائیل هم هستیم.ما شاهد خشونت های هرج و مرج طلبان هستیم.نشریه نیویورک تایمز گزارش داد که افراط گرایان یهودی در رسانه های اجتماعی خواهان حملات انتقام جویانه از اعراب اسرائیلی شده اند.تصاویری که هم اکنون مشاهده می کنید مربوط به حمله هرج و مرج طلبان یهودی به خودرو یک عرب اسرائیلی است.شما درحال حاضر تا چه اندازه نگران آنچه که در درون اسرائیل روی می دهد,هستید؟

◀️راوید: نظر شخصی من این است که این تهدید به مراتب بزرگتر از آن چیزی است که در غزه روی می دهد.ما یک درگیری با حماس داریم که متاسفانه به پایان نمی رسد.اما آنچه که در دو هفته گذشته در داخل اسرائیل شاهد آن بوده ایم بدترین خشونت های داخلی بین جوامع اسرائیلی از زمان ماه اکتبر سال 2000 و آغاز انتفاضه دوم است.13 نفر از شهروندان عرب اسرائیلی در تیراندازی پلیس کشته شده اند.ما شاهد افزایش شکاف بین اعراب اسرائیلی با یهودیان در اسرائیل هستیم.ما تلاش زیادی کردیم که این شکاف که از گذشته وجود داشت از بین برود.ما موفقیت هایی هم در این رابطه داشتیم.در انتخابات اخیر که یک ماه پیش برگزار شد یک حزب عربی -اسرائیلی در نزدیکی این موقعیت قرار داشت که برخی از اعضای آن بخشی از کابینه دولت باشند.این موضوعی تاریخی بود.اما در نتیجه تحولات اخیر خشونت گسترش پیدا کرد.ما شاهد اقدامات غارت گرانه از طرف اعراب بودیم.ما شاهد آن بودیم که یهودیان قبرستان های اعراب را آتش زدند.اعراب اسرائیل دست به غارت زدندو کنیسه ها را آتش زدند.این وحشتناک بود.اما ما همچنین از این موضوع متعجب شدیم که برخی از اعراب اسرائیلی و یهودیان گفتند که ما مخالف این خشونت هستیم و ما باید در صلح در کنار هم زندگی کنیم.

کانال مطالعات اسرائیل 👇


https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
/اندیشکده کوئینسی/

▫️چرا جمهوری آذربایجان اندک انتقادی به اسرائیل نمی کند؟ / روایتی از بده‌بستان های الهام علی اف و نتانیاهو؛ از اقدام اطلاعاتی علیه ایران تا استفاده از قدرت لابی های اسرائیل در واشنگتن

▫️انتخاب

#بخش_اول

"الدر ممدوف"در وبسایت Responsible Statecraft وابسته به اندیشکده کوئینسی نوشت: شدت گرفتن خشونت های اخیر بین اسرائیل و فلسطینیان همه کشور‌های اسلامی را که با اسرائیل روابط برقرار کرده‌اند را در یک معضل و معمای دیپلماتیک قرار می‌دهد. از یک طرف، این روابط برای آن‌ها مزایای ملموسی را هم از نظر خود و هم از نظر نفوذ در واشنگتن به همراه دارد. از سوی دیگر، هرچه چرخه خشونت طولانی‌تر باشد، هزینه‌های دیپلماتیک و سیاسی همسو شدن با اسرائیل نیز بیشتر می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است: یکی از کشور‌هایی که خود را در این وضعیت مبهم قرار می‌دهد، آذربایجان است. این کشور غیر عرب از مدت‌ها قبل از امضای توافق عادی سازی روابط بین امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش، از روابط گرمی با اسرائیل برخوردار بود. حمایت اسرائیل در پیروزی آذربایجان در جنگ ۴۴ روزه خود علیه ارمنستان در سال ۲۰۲۰ در گرمتر شدن روابط دو دولت موثر بود. در ازای این حمایت، اسرائیل جای پای مهمی در جمهوری آذربایجان برای فعالیت‌های اطلاعاتی علیه ایران بدست می آورد.

بنابراین، جای تعجب نیست که باکو هیچ انتقادی از اقدامات اسرائیل، از جمله حمله به سومین مرکز مقدس مسلمانان یعنی مسجد الاقصی در بیت المقدس و بمباران بی رویه غزه نمی‌کند. رسانه‌های وابسته به حکومت باکو کاملاً از روایت‌های حزب لیکود و متحدان راست افراطی از تحولات اخیر استقبال کردند. یک وبسایت با ارتباط ادعایی با سرویس‌های امنیتی که اغلب به عنوان صدای دولت پنهان در آذربایجان شناخته می‌شود، عناوینی مانند "بایدن و حماس، اسرائیل را به آتش کشیدند" یا "بن بست خونین خاورمیانه" را روی صفحه خود بردند.

انتشار چنین روایاتی، خیلی بیشتر از یک قدردانی از اسرائیل به خاطر حمایت از آذربایجان در طول جنگ با ارمنستان یا نیاز به کسب حمایت واشنگتن است. یک همگرایی ایدئولوژیکی قابل توجهی بین رژیم آذربایجان و جناح راست اسرائیل در حوزه ناسیونالیسم، نظامی گری و بی توجهی به حقوق بشر وجود دارد. ارامنه دشمن آذری‌ها و فلسطینی‌ها هم دشمن اسرائیلی‌ها به حساب می‌آیند.

با این حال، چنین همسویی تبعات منفی قابل توجهی برای آذربایجان دارد. برای اولین بار، این موضع‌گیری منجر به اختلافات اساسی میان باکو با نزدیکترین متحد و شریک خود یعنی ترکیه شد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که به موضع‌گیری‌های ضد اسرائیلی شهره است، اسرائیل را " کشور ترور" خواند. ابراهیم کالین، مشاور سیاست خارجی وی نیز قول داد تا زمانی که "فلسطین آزاد نشود" کشورش با اسرائیل مبارزه کند.

تعهد به آرمان فلسطین یکی از ویژگی‌های تعریف هویت سیاسی حزب حاکم اسلام‌گرا عدالت و توسعه در ترکیه (AKP) است. همچنین این منبع اصلی قدرت نرم ترکیه در جهان اسلام نیز به حساب می‌آید. برعکس اردوغان اما، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، به طور واضح از اسلام سیاسی و مسائل مرسوم آن مانند فلسطین حمایت نمی‌کند. سال‌ها پیش، ویکی لیکس اظهارات تمسخرآمیز علی اف در مورد سیاست خارجی اردوغان را فاش کرد و آن را ساده لوحانه و به ضرر روابط ترکیه با متحدان سنتی از جمله اسرائیل دانست. فقط یک بحران در فلسطین نیاز بود تا این واگرایی عمیق دوباره بوجود آید. اردوغان که سرمایه گذاری زیادی برای مانور بر سر پیروزی آذربایجان بر ارمنستان انجام داده بود، بدون شک از عدم حمایت برادر ترکش از او به شدت ناامید شده است.

مجازات نامتناسب اسرائیل در مورد فلسطینیان نیز باعث شده که باکو شانسی برای میانجیگری بین اسرائیل و ترکیه نداشته باشد. درعوض، این کشور ترکیه را به ایران نزدیک کرده است.


️کانال مطالعات اسرائیل

https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
                                     
/اندیشکده کوئینسی/

▫️چرا جمهوری آذربایجان اندک انتقادی به اسرائیل نمی کند؟ / روایتی از بده‌بستان های الهام علی اف و نتانیاهو؛ از اقدام اطلاعاتی علیه ایران تا استفاده از قدرت لابی های اسرائیل در واشنگتن

▫️انتخاب

#بخش_پایانی

عدم محکومیت حمله اسرائیل به ویژه به مسجد الاقصی، باکو را متهم به ریاکاری در جهان اسلام می‌کند: با این اوصاف بخشی از روایت باکو متمرکز بر درگیری با ارمنستان به خاطر ادعای هتک حرمت مساجد در طول قرن چهارم یعنی در زمان اشغال سرزمین‌های آذری است. همسویی با تل آویو همچنین باعث افزایش واکنش تعداد فزاینده‌ای از مسلمانان، اعم از سنی و شیعه، در خود آذربایجان می‌شود. آن‌ها مانند هم کیشان خود در سایر کشورها، به شدت از اقدامات اسرائیل انتقاد می‌کنند. همانطور که آلتای گویوشوف از انستیتوی تحقیقات باکو خاطرنشان کرد، آن‌ها تاکنون از کارگردانی خشم خود به سمت دولت علی اف خودداری کرده‌اند، اما یک درگیری طولانی مدت، به ویژه اگر منجر به تیره‌تر شدن بیشتر روابط ترکیه و اسرائیل شود، باعث ایجاد یک سردرد داخلی برای علی اف می‌شود.

در مقایسه با ترکیه و واکنش توده‌های مسلمان در سراسر جهان و در آذربایجان، مزایای همسویی بدون قید و شرط با تل آویو برای باکو نسبتاً متوسط ​​به نظر می‌رسد. اول از همه، اسرائیل به دلیل نیاز به باکو برای انجام اقدامات اطلاعاتی علیه ایران هرگز به دنبال تیرگی روابط نخواهد بود. با این حال، حتی اگر این روابط آسیب ببیند، این فقط یک عقب گرد متوسط ​​برای آذربایجان است.

لابی طرفدار اسرائیل همه کاره نیست. به عنوان مثال، دولت بایدن مصمم است که علیرغم مخالفت شدید اسرائیل، به توافق هسته‌ای با ایران بپیوندد. در درازمدت، سیاست منازعات اسرائیل و فلسطین در آمریکا به آرامی دستخوش تغییر می‌شود. ظهور چپ گرایان در حزب دموکرات باعث شده که به طور فزاینده‌ای به دنبال این باشند که وفاداری سنتی بی چون و چرا با اسرائیل را به چالش بکشند. در این شرایط، حساب کردن روی حوزه‌های انتخابیه طرفدار اسرائیل، مانند انجیلی‌ها و جمهوری خواهان، چندان به درد آذربایجان نمی خورد، زیرا آن را به یک مسئله کاملاً حزبی مانند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تبدیل می‌کند.

لابی طرفدار اسرائیل نیز آذربایجان را در برابر انتقادات از سوابق حقوق بشری‌اش محافظت نخواهد کرد. رویکرد ترامپ به آذربایجان، مانند سایر خودکامه‌ها، کاملاً جنبه معامله‌ای داشته است. در مقابل، دولت بایدن دفاع از حقوق بشر را به عنوان یکی از اصول راهنمای سیاست خارجی خود اعلام کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی خود با علی اف بر اهمیت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی تأکید کرد. در اقدامی نادر که باعث خوشحالی فعالان مدنی درگیر و خشم طرفداران رژیم شد، "لی لیتزنبرگر"، سفیر آمریکا در جمهوری آذربایجان با یکی از رهبران جنبش فمینیستی در این کشور به نام نارمین شاهمرزاده، دیدار و بر لزوم اطمینان از آزادی اجتماعات در آذربایجان تاکید کرد. این در واکنش به پراکندگی خشونت آمیز تظاهرات فمینیستی در باکو در ۸ مارس انجام شد.

آذربایجان قرار نیست روابط خود با اسرائیل را به خاطر فلسطین قطع کند. با این حال، روند خشونت مداوم بر این موضع صحه می گذارد که فلسطین همچنان یک مسئله اصلی در خاورمیانه است. هیچ کشوری با اکثریت مسلمان نمی‌تواند آن را به طور نامحدود کنار گذاشته یا نسبت به آن بی توجهی کند. دستاورد‌های کوتاه مدت هرچه باشد، در آغوش گرفتن دولت راست گرای اسرائیل می‌تواند بر موقعیت دیپلماتیک آذربایجان و حتی انسجام داخلی آن تاثیر بگذارد.


کانال مطالعات اسرائیل

https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
/فارن‌پالسی/

▫️آتش بس غزه به معنی صلح نیست

▫️ایسنا

#بخش_اول

شلیک‌ها متوقف شده‌اند اما نارضایتی‌هایی که محرک نا آرامی‌ها بودند هنوز خیلی تا حل شدن فاصله دارند."

پایگاه فارن پالسی در مطلبی به قلم" ربکا کولارد"، ستون‌نویس و خبرنگار حوزه خاورمیانه این نشریه می‌نویسد: روز جمعه تقریبا یک روز کامل بعد از آنکه آتش بس به ۱۱ روز خشونت پایان داد، آرامشی شکننده در نوار غزه حکمفرما شد. فعلا شلیک موشک‌ها و حملات هوایی پایان یافته است اما نارضایتی‌هایی که عامل قیام میان فلسطینی‌ها از رام‌الله تا قدس، حیفا، اسرائیل و بیروت و امان بوده‌اند پایان نیافته‌اند. آتش بس، فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌هایی را که خیلی دور از آشتی هستند، چندان به آشتی نزدیک‌تر نساخت.

با وجود آنکه خیلی‌ها پایان خشونت‌ها را جشن گرفتند، نیروی امنیتی اسرائیل به مجتمع مسجدالاقصی در قدس حمله کرده و با فلسطینی‌ها درگیر شد؛ همان کاری که ۱۱ روز پیش حماس را به فرستادن موشک به سمت اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی) تحریک کرد. اخراج کردن چندین خانواده فلسطینی از خانه‌هایشان در محله شیخ جراح، شهر قدس شرقی – اقدام اسرائیل که محرک نا آرامی‌های اولیه شد – همچنان قریب‌الوقوع بوده و تصمیم دادگاه آن را تنها تا ماه آینده میلادی به تعویق انداخت.

تنها ساعاتی قبل از آنکه آتش بس بین اسرائیل و حماس اجرایی شود، هزاران نفر در خیابان‌های شهر ام الفهم اسرائیل برای تشییع جنازه "محمد کیوان" ۱۷ ساله راهپیمایی کردند. کیوان چند روز پیش زمانی که در جریان اعتراضات همراه با دوستانش در یک خودرو نشسته بود از ناحیه سر از سوی پلیس مخفی اسرائیل مورد اصابت گلوله قرار گرفت. هزاران تن از عزاداران او پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز در آوردند. قبل از تشییع جنازه وی نیروهای امنیتی اسرائیل در اطراف ام الفهم استقرار پیدا کردند و این شهری که چندان از حیفا دور نیست را شبیه به یک منطقه اشغال شده کرانه باختری ساختند.

برای حدود دو میلیون شهروند عرب اسرائیلی همچون مردم ام الفهم نارضایتی‌های شهروندان درجه ۲ پابرجاست و حتی شدیدتر از قبل است. در ۱۱ روز گذشته شهرهای با جمعیت مرکب اسرائیل شاهد درگیری‌های بی سابقه میان یهودیان و فلسطینی‌های اسرائیل از جمله با اغتشاش، آتش زدن اصناف و کشته شدن کیوان و تعداد دیگری از فلسطینی‌ها و یهودیان اسرائیل بودند. مساجد و کنیسه‌ها به آتش کشیده شدند و تحریکات از فضای مجازی گسترش یافت.

نیمر سلطانی، یک استاد دانشکده مطالعات آفریقا و شرق در دانشگاه لندن، می‌گوید: همان مسائلی که منجر به اعتراضات و درگیری‌ها در قدس شرقی در داخل اسرائیل و در نوار غزه شدند، همچنان به بدتر شدن ادامه می‌دهند.

او بیان کرد: رخ دادن دور بعدی تنها وابسته به زمان است چون نمی‌توانید انتظار داشته باشید سرکوب شده‌ها ساکت بمانند. او گفت: چیزی که اکنون مورد نیاز است فشارهای بین المللی است تا اسرائیل وادار به پایبندی به قوانین بین‌المللی و اعطای برابری به فلسطینی‌ها شود.

اما فلسطینی‌ها دیگر امیدشان را به چند دهه تلاش‌های شکست خورده و نهادهای بین‌المللی پشت آنها از دست داده‌اند.

موهی شهاده، یک آواره فلسطینی ۳۰ ساله در اعتراضاتی در بیروت گفت: وقتی من یک بچه بودم جامعه بین‌المللی را باور داشتم. اما حالا از این سازمان‌های بین المللی و سازمان ملل قطع امید کرده‌ام. آنها برای ۷۳ سال هیچ چیز به ما ندادند.

ناخرسندی و یاس او جدید نیست اما بلندتر و قدرتمندتر از قبل توسط جوانان در کمپ‌های آوارگان فلسطینی، در خیابان‌های شهرهای با جمعیت مرکب در داخل اسرائیل و در کرانه باختری بیان می‌شود.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اصل در سال ۲۰۰۵ برای یک دوره چهار ساله انتخاب شد اما هنوز در این سمت قرار دارد. او انتخابات در نظر گرفته شده برای سال جاری میلادی را ظاهرا به خاطر مخالفت اسرائیل با اجازه به رای گیری در قدس شرقی کنسل کرد. این به این معنی است که فلسطینی‌هایی که در دهه ۲۰ عمرشان قرار دارند هرگز شانس رای دادن برای تعیین رهبرانشان را پیدا نکردند.

شهاده در سال ۱۹۹۳ زمانی که یاسر عرفات، رهبر سابق فلسطینی توافقات اسلو را امضا کرده و وعده صلح و یک کشور فلسطینی از این توافقات مطرح شد، یک خردسال بود.

شهاده اظهار کرد: توافقات اسلو به ما به عنوان فلسطینی هیچ چیز ندادند. ۳۰ سال مذاکرات صلح ما را به کجا رساند؟ هفته گذشته آن باعث کشته شدن بیش از ۲۵۰ نفر در غزه شد.

دیوید بن گوریون، اولین نخست وزیر اسرائیل به هنگام تاسیس آن نسبت به مسئله آوارگان فلسطینی هشدار داد. او بیان کرد: ما باید هر کاری انجام دهیم تا تضمین کنیم آنها هرگز باز نگردند. پیرها خواهند مرد و جوان‌ها فراموش خواهند کرد.

️کانال مطالعات اسرائیل

https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
/فارن‌پالسی/

▫️آتش بس غزه به معنی صلح نیست

▫️ایسنا

#بخش_پایانی

او درباره جوان‌ها اشتباه می‌گفت: تقریبا در هر روز که از آغاز درگیری گذشته جمعیت عمدتا جوان فلسطینی‌ها در مرز اسرائیل با لبنان تجمع کردند. برخی از آنها حتی از یک دیوار مرزی به ارتفاع ۳۰ پا بالا رفته و پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند و سربازان اسرائیلی را در آن طرف مرز به شلیک کردن تحریک کردند و گفتند می‌خواهند به "خانه" برگردند.

این بار اول نیست، در سال ۲۰۱۱ در روز نکبت که مربوط به اخراج صدها هزار فلسطینی با تشکیل اسرائیل است، هزاران فلسطینی به مرز اسرائیل با لبنان و سوریه هجوم برده و حتی برخی از آنها توانستند از آن عبور کنند.

حسان حجازی، یک آواره فلسطینی جوان اهل سوریه ۱۰۰ مایل راه را به سمت جنوب و به سمت شهر جفای اسرائیل، محل خانه پدربزرگش طی کرد.

علی صالح، یک آواره فلسطینی که در دهه ۴۰ عمرش قرار دارد، در هفته گذشته در اعتراضات مرزی نظاره‌گر بود. او گفت: "تصور کنید سرزمین من درست در اینجاست و من نمی توانم وارد آن شوم." او از بالای یک تپه مجاور می‌تواند درختانی را ببیند که حالا روستای جدش به نام الخلیسه (al-Khalisa) در فاصله ۱.۵ مایلی طرف دیگر دیوار مرزی را می‌پوشانند. آوارگان فلسطینی در لبنان با گذشت بیش از هفت دهه از زمان اخراجشان همچنان بدون شهروندی و در کمپهای پرجمعیت با دورنمای کمی برای اشتغال زندگی می‌کنند. صالح اظهار کرد، برنامه او این بود که از مرز بگذرد اما ارتش لبنان جلوی او را گرفت.

سماه سلیمه، یک فعال و یک شهروند عرب اسرائیل اظهار کرد: شاید پیرها دارند میمیرند اما جوانها به یاد می‌سپارند و آنها می‌خواهند آن را ترمیم کنند.

فاحش‌ترین تفاوت مربوط به درگیری‌های اخیر مربوط به خشونتها در داخل مناطق با جمعیت مرکب اسرائیل، حتی در شهرهایی نظیر حیفا که اغلب به عنوان یک الگوی همزیستی عرب-یهود تبلیغ می‌شد، است. حدود یک پنجم از شهروندان اسرائیلی فلسطینی‌هایی هستند که در داخل مرزهای جدید اسرائیل در سال ۱۹۴۸ مانده‌اند. با معلق شدن آتش بس با نوار غزه، سیاستمداران اسرائیلی گمانه زنی کردند که خشونتها در شهرهای با جمعیت مرکب اسرائیل به همان اندازه موشکهای نوار غزه تهدیدی بزرگ به حساب می‌آیند. کمیسیونر پلیس اسرائیل انفجار ناگهانی خشونت را به گروه‌های راستگرای یهودی که با اتوبوس به منظور دامن زدن به آتش تنش در ضمن به خیابان ریختن فلسطینی‌ها به مناطق با جمعیت مرکب رفتند، نسبت دادند. سیاستمداران رده بالای اسرائیلی شامل سیاستمداران حزب لیکود متعلق به بنیامین نتانیاهو، او را متهم به تحریک و تشدید تنش برای نجات حرفه سیاسی خود می‌کنند. یک مقاله تحلیلی اسرائیلی کل این وقایع را یک پیروزی برای حماس خوانده و نوشت: حماس توانست میدان جنگ را از مناطقی که در تیررس شلیک موشک هستند به کلیت اسرائیل بکشاند و آشوبها همه گوشه‌های اسرائیل را به لرزه در آورند.

سلیمه بیان کرد، فلسطینی‌ها همواره در جایی که خود را به عنوان یهودی تعریف می‌کند با تبعیض و شهروندی درجه دو مواجه شده‌اند اما در سال ۲۰۱۸ اسرائیل قانون "دولت-ملت" را تصویب کرده و هر چه بیشتر جایگاه فلسطینی‌ها را تنزل داده است. سلیمه گفت، قبل از این هفته اعتماد وجود نداشت اما یک نوع قرارداد با این مضمون وجود داشت: "تو امن هستی، من امن هستم". او تاکید کرد، بچه‌های او که در دهه ۲۰ عمرشان هستند چیزی بیش از آن میخواهند.

سلیمه گفت: آنها دارند می‌گویند ما عدالت می‌خواهیم. ما چیز دیگری نمیخواهیم.

از نظر خیلی از فلسطینی‌ها بروز خشونت و نارضایتی به عنوان یک پیروزی برای وحدت در نظر گرفته میشود تا صرفا پیروزی برای شبه نظامیان حماس. با تشدید درگیری در هفته گذشته، مانیفستی تحت عنوان مانیفست "انتفاضه وحدت" در فضای مجازی انتشار یافت که خواستار یک قیام متحد از سوی فلسطینی‌های نوار غزه، کرانه باختری، قدس، داخل اسرائیل و میلیون‌ها فلسطینی‌ها کمپهای آوارگان و جوامع ساکن تبعید در سطح جهان شد. چهره‌های مشهور فلسطینی و حامیان آن در رسانه‌های اجتماعی به ابراز همبستگی پرداختند.

در این مانیفست نوشته شده: انتفاضه یک انتفاضه طولانی در خیابانهای فلسطین و در خیابانهای سراسر جهان خواهد بود.


️کانال مطالعات اسرائیل

                                    https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
2025/02/24 16:55:48
Back to Top
HTML Embed Code: