Telegram Web Link
🧶پیروزی بایدن در انتخابات امریکا و افزایش تنش میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران

👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa

نصیر جینور*

#بخش_پایانی

🌿اسرائیل و ایران در درگیری سطح پایین قرار گرفته اند.اسرائیل درسیاست خود ؛ترورها،حملات سایبری  وبمب گذاری را آغاز کرده تا برنامه ایران را دچار مشکل کند وتلاش های امریکا را برای وارد کردن دوباره توافق هسته ای ناکام بگذارد ومقامات ایرانی را از بازگشت به این قانون منصرف کند .این سناریو ممکن است ثبات طولانی مدت را حفظ نکند واسرائیل به دنبال واکنش ایران است .

🌿اسرائیل نمی تواند بداندکه کدام یک ازحملاتش پاسخ ایران را در پی خواهد داشت که می تواند منجر تشدید به سابقه تنش شود وهیچ کس نمی داند که درچه سطحی ازغنی سازی هسته ای یا انباشت مواد شکاف پذیر حمله همه جانبه اسرائیل به ایران آغاز خواهد شد.

🌿بهرحال اسرائیل به تشدید حملات ضدایران در میادین نبرد کنونی وجدید در خاورمیانه است تا مانع هرگونه بازگشت آمریکا به برجام شود.همانگونه که متذکر شدم «جنگ سایه» کنونی اسرائیل با ایران که در میادین جنگ نیابتی وهمچنین بصورت مخفیانه در داخل ایران که بطور مثال می توان به عملیات خرابکارانه در نطنز و... که رخ داد اشاره کرد ،اسرائیل به دنبال این است که با این نوع کارها از قابلیت منطقه ای ایران بکاهد بدون آنکه خطر وقوع منازعه منطقه ای را افزایش دهد.


🌿از سیاست های گذشته اسرائیل می توان این برداشت را داشت که اسرائیل بدنبال این است که از هر گونه پیشرفت دیپلماتیک میان دولت بایدن وایران خدشه وارد کند. این امر می تواند یک راهبرد جنگ طلبانه تر مبتنی بر حملات هوایی و لابی گری فشرده در آمریکا وهمچنین تشدید یک پیکار مخفیانه با هدف از سرگیری ترورها یا حمله به زیر ساخت های حیاتی در ایران را شامل شود.

🌿اسرائیل بر ضربات کلی بر ضد نیروهای ایرانی در منطقه بخصوص در سوریه،لبنان،عراق وحتی در یمن را افزایش داده تا ایران را وادار به کشیدن در میدان نبردو دوری از مذاکره با آمریکا نماید.از آنجایی که اسرائیل ازحمایت فراحزبی در کنگره برخوردار است وبنابراین لابی گری های اسرائیل می توانند موجب کندی مذاکرات شوند یا موانع مقننه ای بر سر راه یک توافق هسته ای جدید با ایران به وجود بیاورند.

🌿با این حال بطور قطع نمی توان گفت که چنین اقداماتی موجب تحریک ایران خواهد شد و شاید این اقدامات به رابطه اسرائیل با دولت بایدن لطمه وارد کند.

🌿اما کماکان امنیت اسرائیل برای آمریکا یک اصل است  وحمایت آمریکا از اسرائیل در منطقه خاورمیانه وتوافق صلح ابراهیم با کشورهای عربی به دنبال گذر از سد ایران است همچنین حمایت امریکا در دوران ترامپ باعث شد تا چاره ای برای حل مناقشه دیرینه اعراب واسرائیل خاتمه دهد وبا این روش اسرائیل امنیت خود را در چارچوب امنیت کشورهای عربی  وبا حمایت سیاسی ،دیپلماتیک،نظامی وامنیتی این کشورها تبیین کرد.


🌿 این نکته در این مابین حائز اهمیت است که اسرائیل عملا به نوعی خودکفایی وتا حدودی عدم نیاز به حمایت آمریکا برای تقابل با ایران رسیده است واین اتفاق برای آمریکا نیز که در این برهه از زمان بدنبال کنترل آسیای جنوب شرقی است بسیار اهمیت دارد.

💫 نصیرجینور
عضوهیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل*


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️خ

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶 پشت پرده تلاش عربستان برای خرید سامانه گنبد آهنین "اسرائیل"

🌿مقامات سعودی همچنان مثل کبک سر خود را زیر برف کرده و خیال می کنند که می‌توانند در جبهه نظامی بر یمن پیروز شوند و تصور می‌کنند صرف اینکه سامانه دفاع موشکی داشته باشند، برای کسب پیروزی کافی است.

🌿این تصور آنها را بر آن داشته تا یک بار دست به دامان آمریکایی‌ها شده و از آنها بخواهند سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت و تاد را از عربستان خارج نکنند، و یک بار اعلام کنند که قصد دارند از روسیه سامانه موشکی اس 400 بخرند یا از یونان چنین سامانه‌ای را وارد کنند.

🌿به نظر می رسد که عربستان نمی‌خواهد بپذیرد که تجاوزش به یمن به بن بست رسیده است و از سوی دیگر به خرید اسلحه اعتیاد پیدا کرده است و آن را عاملی تعیین کننده در روند تجاوز 7 ساله خود به یمن می‌داند.

🌿ذهنیت غیر قابل انعطاف رهبران سعودی در برخورد با یمن آنها را بر آن داشته است تا در تصمیمی ننگین مشتری سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی شوند.

🌿پایگاه "بریکینگ دفنس"، ویژه مسائل نظامی با افشای تلاش‌های عربستان برای خرید سامانه گنبد آهنین از "اسرائیل" فاش کرد: "سعودی ها به دنبال خرید سامانه گنبد آهنین یا سامانه رهگیری موشک‌های کروز هستند و این معامله را تا حد زیادی پیش برده‌اند".

🌿 سرخوردگی شدید رهبران سعودی - که ناشی از ناتوانی آنها و متحدانشان در حمایت از تأسیسات نفتی و پایگاه های نظامی شان در مقابل موشک ها و پهپادهای یمنی است -، آنها را بر آن داشته است تا تصمیم به خرید سامانه گنبد آهنین از "اسرائیل" بگیرند.

🌿 این در حالی است که آنها می دانند که این سامانه هم نتوانسته است موشک‌های مقاومت را که در عملیات شمشیر قدس از غزه شلیک می‌شدند، رهگیری کند. این معامله می‌تواند زمینه ساز و بهانه‌ای برای سازش عربستان با این رژیم باشد. هر چند که این بهانه عذر بدتر از گناه است و سامانه‌های دفاعی آمریکایی و غربی و اسرائیلی هیچگاه نمی‌توانند جلوی موشک‌ها و پهپادهای یمنی را بگیرند چون یمنی‌ها قبل از هر چیز مسلح به سلاح این و حقانیت هستند.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶 اسرائیل از آمریکا خواست برای مقابله با چین، روسیه و ایران نسبت به حقوق بشر در عربستان و مصر نرمش نشان دهد


#رسپانسیبل_استیت_کرافت

🌿مقامات اسرائیلی به ایالات متحده هشدار دادند که عربستان سعودی و مصر را در مورد نقض حقوق بشر تحت فشار قرار ندهد چرا که در غیر این صورت آنها را به آغوش چین ، روسیه و ایران سوق داده است. این با وعده رئیس جمهور بایدن و وزیر امور خارجه بلینکن مبنی بر "قرار دادن حقوق بشر در مرکز سیاست خارجی ایالات متحده" در تضاد است.

🌿هر چند اسرائیل نیازی به نگرانی ندارد: بایدن علیرغم لفاظی های انتخاباتی اش که از علاقه ترامپ به محمد بن سلمان ولیعهد و رئیس جمهور سیسی انتقاد می کرد ، تلاش های کمی برای تحت فشار قرار دادن دولت های عربستان یا مصر در زمینه حقوق بشر انجام داده است.

🌿واشنگتن سود فروش سلاح به عربستان را متوقف کرد ، اما سپس اجازه داد فروش تسلیحات خاصی انجام شود.در همین حال ، بایدن علی رغم تأیید اینکه بن سلمان دستور ترور جمال خاشقجی را صادر کرده است ، از تحریم او خودداری کرد.

🌿ظاهرا دولت بایدن قصد دارد 1.3 میلیارد دلار کمک نظامی که واشنگتن به قاهره می دهد را هرساله ارسال کند .این در حالی است که دولت مصر به نقض حقوق بشر ادامه داده و قرار بود تقریباً یک چهارم این بودجه از طرف کنگره متوقف شود.

🌿می توان گفت نگرانی اسرائیل که به ایالات متحده دستور می دهد اولویت های سیاست خارجی خود را کنار بگذارد ، تعجب آور نیست که بایدن عربستان و مصر را در مورد نقض حقوق بشر پاسخگو نخواهد دانست.

🌿تیم بایدن به طور فزاینده ای سیاست خارجی را بر اساس تهدیدی که از چین دریافت می کند، هدایت می کند. توصیه اسرائیل به حمایت از شرکای عرب از ترس نزدیک ساختن آنها به چین ، در حال حاضر نشان دهنده تفکر بسیاری از کارکنان کاخ سفید است.


🌿نگرانی اسرائیل مبنی بر اینکه برخی عملکردهای آمریکا ممکن است سعودی ها و مصری ها را تشویق به پیش روی به سوی ایران کند ، دارای تحلیل است.

🌿به طور کلی ، روایت در واشنگتن خصومت بین ریاض و تهران را به عنوان عامل ایجاد کننده بسیاری از پویایی های درگیری در خاورمیانه به تصویر کشیده است و هر یک از طرفین از گروه های نیابتی خود حمایت می کنند و فرقه گرایی را در جهت تضعیف طرف دیگر تقویت می کنند.

🌿 با این حال این باور در رهبران عرب خلیج فارس شکل گرفته است که واشنگتن در صورت تشدید درگیری با تهران از آن ها حمایت خواهد کرد.

🌿توافق هسته ای اوباما با ایران ، واکنش خاموش ترامپ به حمله به تاسیسات نفتی عربستان و خروج بایدن از افغانستان همگی به پادشاهان خلیج نشان داد که ترجیحات آنها دیگر ممکن است با خواسته های ایالات متحده همسو نباشد. از طرفی علیرغم توصیه هایی که اسرائیل برای اجتناب از بیگانگی با شرکای عرب در بحث حقوق بشر به آمریکا دارد ، اسرائیل مدت ها پیش خود را با تغییرات ژئوپلیتیک منطقه تطبیق داده است:

🌿چین به نشانه مقابله با آمریکا به تازگی اولین بندر خصوصی خود را در اسرائیل افتتاح کرد. واضح است که علیرغم درخواست اسرائیل از آمریکا برای ادامه دادن به اهداف دولت اسرائیل ، تل آویو همان کار را برای واشنگتن نخواهد کرد.

🌿به همین دلیل ایالات متحده نیز باید یاد بگیرد همین رویکرد را نسبت به اسرائیل اتخاذ کند. زمان زیادی گذشته است که روسای جمهور آمریکا منافع اسرائیل را بر منافع کشور خود اولویت داده اند و این باید به پایان برسد.



⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil


https://responsiblestatecraft.org/2021/09/13/who-do-they-think-they-are-israel-tells-us-to-ease-off-saudi-egypt-over-human-rights/
🧶دولت بایدن،اسرائیل و ایران

👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa

دکتر مهدی نوربخش*

#بخش_اول



🌿دولت بایدن تصمیم گرفته است که به برجام برگردد و مانند دولت اوباما، برجام را بعنوان اولین قدم برای حل مشکلات خود با ایران قلمداد می نماید. اما در این رابطه دو تحول بزرگ در طول چند سال گذشته صورت گرفته که باید به آنها توجه نمود.

🌿 اول؛ کدام برجام اولین سئوالیست که برای آمریکا در حال حاضر مطرح است. بعنوان مثال، ایران سانترفیوژهای جدیدی را بعد از سال 2018 میلادی و خروج ترامپ از برجام تولید کرده است و آمریکا میخواهد که همه آنها نابود شوند در حالیکه ایران خصوصا در زمان پایانی دولت روحانی پیشنهاد کرده بود که این سانترفیوژهای جدید و پیشرفته میتوانند در جایی انبار شده و در زیر کنترل آژانس قرار گیرند.

🌿دوم؛ تاخیر در مذاکرات و اینکه کشور ما فکر کرده است که همیشه راه برای مذاکره باز است، اروپا و آمریکا را بلحاظ فهم از سیاستهای ایران و روش برخورد با انها نزدیک کرده است. اکنون اروپا و آمریکا هردو اعتقاد دارند که در پهلوی مذاکره بر روی برنامه هسته ای ایران، مشکلات غرب با ایران باید راه حل پیدا نماید. اینبار غرب حاضر نیست که فقط به مذاکره برای قرارداد هسته ای با کشورما تن داده و در آینده به سراغ حل مشکلات دیگر خود رود. غرب بدنبال حل تمام مشکلات خود با ایران است و می خواهد از برنامه هسته ای کشور ما شروع کند و بلافاصله وارد مذاکرات بعدی گردد.

🌿بنظر می رسد که نه آمریکا شتابی برای برگشت به برجام دارد و نه کشور ما احساس میکند که شتابی باید در کار باشد. اگرچه دولت بایدن اعلام کرده است که درب مذاکره برای همیشه باز نیست و بنظر می رسد که او می خواهد بگوید که تا چند ماه دیگر این درب باز خواهد ماند.

🌿سازمان ملل متحد هم در سال 2023 باید تمام تحریم ها خودرا برروی ایران مورد بررسی قرار دهد که در صورت عدم حل مشکلات، تحریمهای جدیدی بر کشور ما وضع خواهد گردید. اما هرکدام با یک حسابگری خاصی به این نتیجه رسیده اند که می توانند زمان بیشتری برای مذاکرات بخرند. آمریکا باور دارد که اهرمهای فشار در دست این کشور و اروپاست و اگر روزی بدانجا رسید که فکر کند که از مذاکره گذشته است، ابزارهای دیگری را در دست دارد تا از آنها استفاده کند.

🌿 جنگ همیشه و از ابتدا گزینه دیگری برای آمریکا بوده است اما نه با سرباز و مداخله نظامی در کشور ما. آمریکا با داشتن یک نیروی هوایی قوی توان آنرا دارد تا مراکز نظامی، تاسیسات هسته ای و حتی مراکز اقتصادی کشور ما را نابود کند.

🌿 موشکهای ایران یک قدرت بازدارنده برای چنین حمله ای بشمار نمی روند اگر چه آنرا به تاخیر انداخته تا جائیکه دیگر راهی برای مذاکره نمانده باشد. بایدن همچنان توان ایجاد اجماع جهانی بر ضد ایران را داراست اگر کشور ما بخواهد به مرحله جهش (Break Out)اتمی دست یابد.

🌿 کشورما در زمان ریاست جمهوری آقای روحانی اعتقاد داشت که راهی بجز برگشت به مذاکرات و مذاکره نیست اما در دولت آقای رئیسی خصوصا اکثرا در کادر سیاست خارجی که مرکز ثقل سیاست گذاریش در دست نیروهای نظامی و سپاه است، باور دارند که نباید بزودی بپای میز مذاکره رفت.

🌿 در جواب وزیر امورخارجه فرانسه در هفته گذشته که گفته بود ایران سریعا به مذاکرات هسته ای برگردد، امیر عبدالهیان پاسخ داده بود که، «حضور میابیم اگر نتیجه ملموسی داشته باشد.» عبدالهیان و همفکران نظامی او بر این باور هستند که با زمان بیشتر پیش از ورود به مذاکرات با غرب، میتوان به غنی سازی بالاتری دست یافت و بمب اتمی ساخت تا ایران در سرمیز مذاکره بتواند امتیازات بیشتری از غرب بدست آورد.

👈این نظر با دو مشکل اساسی روبروست.

🌿اول؛ اگر ایران به مرحله جهش و یا ساخت بمب اتم نزدیک شود، این پروسه به مذاکره کمکی نمی کند بلکه غرب را تشویق می کند تا گزینه جنگ را برروی میز گذاشته و برای آن برنامه ریزی کند.

🌿مشکل دوم این فرضیه اینست که فتوای رهبر جمهوری اسلامی ایران را که گفته بود ایران بدنبال ساختن بمب اتم نیست با چالش بی اعتباری مطلق در سطح بین المللی روبرو می کند. با اطلاعاتی که سازمانهای جاسوسی اسرائیلی و روسی در ایران کسب میکنند، آنها اطلاعات کافی دارند که چه وقتی ایران بآن مرحله نزدیک شده تا خصوصا اسرائیل و غرب برای آن برنامه ریزی کنند.

🌿کسانیکه اعتقاد دارند که ایران باید بمب اتم بسازد تا مذاکره کند، بیشتر بر نیروی نظامی ایران تکیه کرده و در ارزیابی قدرت ایران با یک غلو بزرگ روبرو هستند. فرض کنیم در صورت حمله به ایران، کشورما هزاران موشک بسمت اسرائیل و کشورهای منطقه شلیک کند.
⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶دولت بایدن،اسرائیل و ایران

👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa

دکتر مهدی نوربخش*

#بخش_دوم


🌿چیزیکه اینجا اتفاق می افتد یک جنگ تمام عیار خواهد بود که امکان استفاده اسرائیل از سلاح اتمی محدود در آن وجود خواهد داشت آمریکا دو بمب اتمی در جنگ جهانی دوم برروی هیروشیما و ناکازاکی انداخت نه برای تنبیه ژاپنیها بلکه میخواست آنها جنگ را متوقف کنند. این دو بمب علامتی بود به ژاپن که اگر جنگ ادامه یابد، آمریکا ا ز بمبهای اتمی بیشتری در این جنگ استفاده خواهد کرد.

🌿 در این صورت بیشترین خسارت را در این جنگ کشورما خواهد دید. بهمین دلیل اصولا نمیتوان گفت که حتی اگر ایران بمب اتم بسازد و خودرا قادر بداشتن توان هسته ای برای اولین حمله (First Strike Capability) نماید، بتواند از حمله بعدی اسرائیل که بان توان حمله هسته ای دوم (Second Strike Capability) می گویند مصون نماید. داشتن بمب اتم و استفاده از آن در منطقه جغرافیائی خاورمیانه یک فاجعه بزرگ محسوب می شود.

🌿آمریکا به اسرائیل ضمانت داده است که با دادن هر هزینه ای از داشتن توان هسته ای نظامی ایران جلوگیری بعمل میاورد حتی اگر مجبور شود به جنگ روی آورد. اگر ایران به مرحله جهش هسته ای دست یابد، آمریکا نمیتواند از حمله اسرائیل به ایران جلوگیری بعمل آورد. در این صورت و اگر اسرائیل به ایران حمله کند، آمریکا و اروپا بدون شک از اسرائیل حمایت میکنند.

🌿 چین و روسیه هم بخاطر روابط سیاسی و اقتصادی خود با اسرائیل و همزمان بخاطر اینکه نمیخواهند منطقه و ایران بدنبال دستیابی به بمب اتم باشند، از اسرائیل حمایت میکنند. باید توجه داشت که حمایت این دوکشور از اسرائیل، روابط بهتری را برای آنها با کشورهای عربی، اسرائیل و غرب رقم خواهد زد. اگر سیاستگذاران در کشورما فکر میکنند که در شرایط جنگی میتوانند برروی چین و روسیه تکیه کنند، بخطا رفته اند.

🌿روسیه هرگز نمی خواهد یک ایرانی نیرومند در همسایگی خود داشته و هردو نمیخواهند که ایران به اسلحه اتمی دست پیدا کند. مشکل دیگری که نزدیک شدن به جهش اتمی و یا دسترسی به بمب اتم برای کشورما ایجاد میکند بهم ریختن تمام معادلات امنیتی منطقه است بخاطر اینکه از فردای آنروز بسیاری از کشورهای منطقه میخواهند که بمب اتم داشته باشند.

🌿نظم کنونی بین المللی اجازه گسترش اسلحه اتمی در دنیا را بکشوری نمیدهد و برای کشورهاییکه این نظم را بشکنند تنبیه بزرگی قائل است که تحریم یکی از آنهاست. کانونشن NPT اصولا برای منع گسترش تکنولوژی اسلحه اتمی و دست یابی بآن تدوین شده است.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶دولت بایدن،اسرائیل و ایران

👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa

دکتر مهدی نوربخش*

#بخش_پایانی


🌿سفر هفته های گذشته نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، به آمریکا و دیدار با جو بایدن، رئیس جمهور این کشور، بدین مناسبت شکل گرفته بود که اسرائیلیها با اطلاعات کافی که از کنشهای مختلف سیاسی در دستگاه دیپلماسی و نیروهای نظامی کشور دارند و میدانند گروهی بدنبال غنی سازی بیشتر اورانیوم و رسیدن به مرحله جهش و یا ساختن بمب اتم در کشور ما هستند، زمینه فهم مشترکی را با واشینگتن برای این تهدید فراهم آورند.

🌿دستیابی باین گونه اطلاعات هم به نیروهای جاسوسی در ایران نیاز ندارد. فقط کافیست تحلیلگران سری به رسانه های محافظه کاران افراطی در کشور زده و روابط و تاثیر گذاری آنهارا خصوصا بر روی یک دولت یکدست محافظه کار در کشور به ارزیابی گذارند. نماینده دولت جدید اسرائیل در ملاقات با بایدن می خواست بین خط قرمز کشور خود و آمریکا رابطه ای برقرار کند و مطمئن شود که واشینگتن هرگز اجازه نمیدهد که ایران به اسلحه اتمی دست یابد.

🌿 اگرچه در گذشته بایدن اعلام کرده بود که به ایران اجازه نخواهد داد که به اسلحه اتمی دست پیدا کند اما ملاقات سیمبلیک رهبران این دوکشور بر این خطوط قرمز تاکید نمود. آنچه از زمان ترامپ در روابط بین آمریکا و اسرائیل اتفاق افتاده است اینست که در زمان دولت پیشین در واشینگتن حق اسرائیل برای تصمیم در حمله به ایران به رسمیت شناخته شده بود.

🌿اسرائیل با اطلاعاتیکه بخشی از آنرا از روسیه کسب نموده، بیش از 200 بار به پایگاههای ایران در درون سوریه در طول چهارسال گذشته حمله کرده است و هربار به آمریکا اعلام کرده است که به کمک واشینگتن نیازمند نیست. یکی از دلائلیکه آمریکا در حال حاضر دست به کم کردن، کوچکتر نمودن و کارآمدتر کردن نیروی نظامی خود در منطقه زده است، قدرت گیری نظامی اسرائیل و روابطی است که این کشور با دولتهای عربی منطقه ایجاد کرده است.

🌿 اگر شرایط امنیتی منطقه سامان نگیرد، در آینده ای نه چندان دور و بدون شک، کشورهای عربی منطقه با اسرائیل وارد مراودات امنیتی خواهند شد. اولین کشوریکه حاضر شده است به اسرائیل پایگاه نظامی دهد کشور بحرین است.

🌿آنچه اکنون در صحنه بین المللی مشهود است اینست که برجام برای غرب دیگر در چهارچوبهای برنامه هسته ای ایران و مذاکره و توافق نمی گنجد. دنیای غرب سخت بدنبال مذاکرات تام بعد از عقد هرقراردادی روی برنامه هسته ای کشورماست. هرآنچه این مذاکره به آینده موکول شود و به تاخیر افتد، کسانیکه میخواهند با ایران مذاکره کنند، متحدتر و با مطالبات بیشتری بمیدان می ایند.

🌿 درست برعکس کسانیکه زمان را بنفع مذاکره بین ایران و غرب می دانند، زمان طولانی دشمن مذاکرات و نهایتا دستیابی به نتایجی است که بهتر می تواند بشکلی و با تعاریف خاصی به منافع و امنیت ملی کشور کمک کند. فرضیه دستیابی به جهش و یا بمب اتم برای ایران یک راهکار خطرناک است.

🌿کشورما راهی در جلو بجز مذاکره ندارد و هرچه این پروسه طولانی شود بر حجم تنشهای داخلی و منطقه ای افزوده میشود و در سطح بین المللی کشورما به انزوا کشیده شده و دستش از دسترسی بمنابع بیشتر در سطح جهانی کوتاه میشود. دنیای جهانی شده امروز در ساعت منابع خلق می کند. دسترسی باین منابع به ایجاد اقتصادی پویا کمکهای حیاتی می کند.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

#دکتر_مهدی_نوربخش
استاد تجارت و روابط خارجی
دانشگاه هریسبرگ پنسیلوانیا*



⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
نظر شما راجع به مقاله دکتر مهدی نوربخش
دولت بایدن؛اسرائیل و ایران
Anonymous Poll
44%
عالی
19%
بسیار خوب
25%
خوب
13%
ضعیف
🧶برخورد نظامی جدی اسرائیل و ایران برای هر دو کشور راه حل نهایی است

👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa

🗣فریدون مجلسی


👈فریدون‌مجلسی
💫 در گفتگو با مجله ایرانی روابط‌ بین‌الملل

🌿فریدون‌مجلسی دیپلمات با‌سابقه و پیشین و تحلیلگر و پژوهشگر در حوزه روابط بین‌الملل و سیاست‌خارجی در گفتگو با مجله ایرانی روابط‌بین‌الملل با اذعان به اینکه، تمایل بایدن‌ به بازگشت به برجام‌ برای این بود که از قبل از خروج ترامپ‌ از بر‌جام انتقاد کرده بود و براین باور بود که آمریکا با باقی ماندن در بر‌جام بهتر می‌توانست از اسرائیل حمایت کند که گام‌های تلافی جویانه ایران در بر‌جام آن شرایط را عوض کرده است، عنوان نمود که، تصور نمی‌کنم تمایل جدی به بازگشت به برجام‌ آن هم با پیش‌شرط‌های ایران وجود داشته باشد و اسرائیل هم از ادامه تهدید ایران مانند گذشته بهره‌مند است و اعتراض‌ها و واکنش‌هایش جدی نیست.

🌿 اندکی تلافی می‌کند که تهدید زیاد نشود. آقای مجلسی بر این نکته تاکید داشتند که، برخورد نظامی جدی اسرائیل و ایران راه‌حل نهایی است. برای جمهوری اسلامی‌ایران اقدام جدی در راه وظیفه معادی‌ و جهادی‌ انهدام اسرائیل و تحویل آن به مردم فلسطین و برای اسرائیل دفاع از بقا به هر قیمت.


🌿 موضع آمریکا نیز حمایت دیپلماتیک و نظامی و باز‌گذاشتن دست اسرائیل خواهد بود که به دو کشور ایران و اسرائیل خسارت مادی و انسانی بسیار خواهد زد.

🌿 آقای‌مجلسی در ادامه بیان داشتند که، جنگ به عنوان راه‌حل نهایی یعنی شلیک موشک و انفجارهای سنگین در اسرائیل که واکنش اولیه متقابل خواهد داشت و در ادامه به کاربردسلاح‌هسته‌ای تاکتیکی‌ از دو طرف و دخالت مستقیم نظامی و پشتیبانی هوایی آمریکا و منطقه‌ای شدن جنگ منجر خواهد شد که فاجعه‌آمیز خواهد بود.


🌿 فریدون‌مجلسی در پایان بر این نکته تاکید داشتند که زمان جنگ
(در صورت وقوع) محدود خواهد بود که احتمالا اشخاص مسئول دو طرف از پیش آمدن آن جلوگیری خواهند کرد.

تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

🪐فریدون‌مجلسی تحلیلگر برجسته مسائل سیاست و روابط بین‌الملل و دیپلمات و روزنامه‌نگار پیشین کشورمان*


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶نگاهی اجمالی به مسأله تکلیف و بقا در تقابل جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل،آرماگدون(نبرد رستاخیز)
یا تعارض قدرت طلبانه؟


👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa'

دکتر رامتین رضایی*

#بخش_اول

🌿مساله بزرگ و اساسی در تحلیل مسائل و تعارضات‌ خاورمیانه که به عدم‌شناخت و یا شاید هم بی‌توجهی به ماهیت و جنس منازعات و مسائل برمی‌گردد، به کارگیری و استفاده از چارچوب‌های بسیار تنگ و محدود واقع‌گرایی و برداشتی مدرن و ملت-دولت محور از رفتار و کنش‌های بازیگران این منطقه است
(خطای فاجعه‌بار).

🌿 همین برداشت‌ها و تحلیل‌های بسیار متوهمانه‌ به تصمیمات ظاهرا بسیار شیک و دیپلماتیک ختم می‌گردد که در اجرا و عمل فجایع انسانی را رقم می‌زنند. فاجعه و فضاحت افغانستان که با پشتوانه یک ذهنیت و شناخت ملت-دولت‌گرای مدرن از کنشگران‌ میدان سیاست در افغانستان از جمله طالبان رقم خورد، به مثابه تابلویی از یک شکست و فاجعه انسانی در پیش چشمان ما قرار دارد. فجایع یمن و سوریه و عراق نیز جملگی حاصل تحلیل‌های بی‌خردانه ظاهرا خردگرا‌ از کنشگرا‌ن عرصه خاورمیانه است.

🌿 کنشگران‌ منطقه خاورمیانه تحقق تشکیل امت‌واحده اسلامی را دنبال می‌کنند، رهبریت‌ جهان‌عرب را هدف سیاست‌خارجی خود قرار می‌دهند، می‌خواهند رهبر جهان‌اسلام بشوند، ایجاد قوس سنی در مقابل هلال شیعی را پیگیری می‌کنند، احیای خلافت عثمانی با نام نو‌عثمانی را در سر می‌پرورانند، تشکیل امارت‌اسلامی و خلافت اسلامی که هیچ مرز و محدوده سرزمینی ندارد، در عصر فراوستفالیایی‌  یک ارزش و هدف در این منطقه به شمار می‌رود.

🌿 کدام یک از اهداف فراملی‌گرا و عقیدتی- ایدئولوژیک یاد شده سنخیتی‌ با کنش در چارچوب ملت-دولت و یا واقع‌گرایی مورگنتایی‌ دارد؟ که حتی برخی از تحلیلگران بی‌اطلاع بر اساس رویکرد وی به عنوان مثال روابط ایران و عربستان‌سعودی را تبیین می‌نمایند.

🌿 بنابراین در تحلیل منازعه‌ میان جمهوری اسلامی‌ایران و اسرائیل نیز باید از چارچوب‌های تحلیلی صرفا مدرن و خصوصا پوسیده واقع‌گرایی( چیزی به نام کنش واقع‌گرایانه در خاورمیانه صرفا یک شوخی و سرگرمی جذاب است)عبور و یا دست‌کم از فرانظریه‌ یعنی مبانی هستی‌شناختی و معرفت‌شناختی یاری و مدد جست و نه از پوزیتویسم‌ که کمترین سنخیتی‌ با کنشگری‌ در منطقه مذکور ندارد.


🌿 نابودی اسرائیل و محو آن از صفحه روزگار از دیدگاه و جهان‌بینی نظام جمهوری اسلامی‌ایران یک تکلیف عقیدتی- ایدئولوژیک اجتناب‌ناپذیر است که جز نبرد برای آزادی بیت‌المقدس میسر نخواهد شد. مفهوم و پدیده‌ای به نام صلح‌خاورمیانه و هر گونه مذاکره با اسرائیل از دیدگاه مبانی ارزشی، عقیدتی، فقهی و ایدئولوژیک ج.ا.ایران چیزی نیست جز یک ارتداد و خیانت آشکار که حتی مسببان‌ آن نیز مستوجب عقوبت‌اند.

🌿حمایت بی‌شائبه از مقاومت‌اسلامی لبنان و فلسطین یعنی جریاناتی‌ که صرفا نابودی اسرائیل و ضدیت جدی با صلح خاورمیانه را دنبال می‌کنند در همین راستا قابل تبیین و تفسیر است.

🌿 از سوی دیگر اسرائیل هم جمهوری اسلامی‌ایران را بر اساس اصل بقا تنها نظام‌سیاسی می‌بیند که خواهان نابودی این دولت است و صلح‌خاورمیانه یعنی پذیرش اسرائیل در منطقه را به هیچ عنوان مشروع نمی‌داند. از دیدگاه اسرائیل خصوصا بر اساس ذهنیت تاریخی حاکم بر مردم و نخبگان سیاسی آن، آرماگدون‌ یا نبرد آخر‌الزمانی با ج.ا.ایران اجتناب‌ناپذیر است.

🌿اما با توجه به بالا بودن هزینه‌های یک جنگ احتمالی و با توجه به لابی‌ نفوذ بسیار قدرتمند اسرائیل در آمریکا و اروپا، فشارهای گسترده اقتصادی و سیاسی و تلاش برای انزوای ج.ا.ایران طی چهار دهه گذشته با تمام قوا پیگیری و اجرا گردیده است.

🌿 اگر از محروم ساختن ایران در پروژه خطوط لوله انتقال نفت از آسیای‌مرکزی به اروپا گذر کنیم، تبدیل شدن برنامه‌هسته‌ای ج.ا.ایران به یک تهدید جهانی که باید به صورت جدی با آن مقابله شود،چیزی نیست جز محصول اسرائیل‌ستیزی و ضدیت با صلح‌خاورمیانه.

🌿در غیر این‌صورت پرونده‌هسته‌ای ایران نیز می‌توانست به یک موضوع معمولی در بحث امنیت‌جهانی مانند برنامه‌هسته‌ای هند، پاکستان و کره‌شمالی تبدیل شود.

🌿 با اوصاف یاد‌شده می‌توان نتیجه گرفت که مساله تعارض اسرائیل و جمهوری اسلامی‌ایران برخلاف بسیاری از تصورات  نه یک تعارض بر سر قدرت یا نفوذ منطقه‌ای بلکه کاملا ناشی از مبنای تکلیف عقیدتی- ایدئولوژیک برای ج.ا.ایران و یک آرماگدون‌ یا نبرد رستاخیز برای اسرائیل خصوصا سیاستمداران دست‎راستی، یهودی افراطی و تندرو‌مذهبی است. اما به هر کیف همواره عواملی مانع از برخورد و تقابل نظامی یا شکل‌گیری آرماگدون‌ مدنظر اسرائیلی‌ها به شرح ذیل شده است:

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶نگاهی اجمالی به مسأله تکلیف و بقا در تقابل جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل،آرماگدون(نبرد رستاخیز)
یا تعارض قدرت طلبانه؟


👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa'

دکتر رامتین رضایی*

#بخش_پایانی


🌿فاصله جغرافیایی میان دو دولت و نداشتن مرزهای زمینی و دریایی مشترک، که این عامل همیشه مهمترین مانع تقابل دو کشور بوده و هست.

🌿گروه‌های نیابتی‌ مورد حمایت ج.ا.ایران در جنوب لبنان و نوار غزه که عملا سالیان متمادی نبرد میان دو کشور را در حد محدود به مناطق یاد شده نگه داشته است. لازم به توجه و تدقیق عمیق و جدی است که سوریه برخلاف تصورات داخلی، هیچگاه حاضر و مایل به ورود به پنجمین جنگ خود با اسرائیل به نیابت‌ و حمایت از ج.ا.ایران نبوده و نیست.

🌿درگیری و تعارضات‌ ج.ا.ایران با همسایگان عرب در جنوب و جنوب‌غربی و منطقه خلیج‌فارس خصوصا جنگ هشت‌ساله عراق بر علیه ایران، در عمل مانع از ایجاد یک ائتلاف و اتحاد میان ج.ا.ایران و دول پان‌عرب و انقلابی منطقه بر علیه اسرائیل گردید.

🌿تمایل گسترده اعراب از جمله سازمان آزادی‌بخش فلسطین به برقراری روابط با اسرائیل و صلح و به رسمیت‌شناختن این دولت، از دهه 1990 میلادی به این سو.

🌿سرنگونی یکی پس از دیگری حکومت‌های انقلابی و پان‌عرب در منطقه، از جمله عراق و لیبی و حکومت نیمه از هم‌پاشیده سوریه و نیز مخالفت اقوام و احزاب راست‌گرا و میانه‌رو لبنان با نبرد با اسرائیل.

 🌿در مجموع عوامل فوق مانع جدی تقابل مستقیم دو کشور با یکدیگر است و اگر این عوامل وجود نمی‌داشت تاکنون منازعه‌ مسلحانه مستقیم میان ج.ا.ایران و اسرائیل طی 4 دهه گذشته قطعی و حتمی به نظر می‌رسید. اما اکنون و در شرایط فعلی که بنا بر گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به باور تبلیغات اسرائیلی‌ها برنامه‌هسته‌ای ایران به سمت تولید سلاحی می‌رود که اسرائیل هدف آن را نابودی خود می‌داند، با وجود موانع جدی یاد شده، اسرائیل بیش از هر زمان دیگری صراحتا و آشکارا از اقدام نظامی بر علیه تاسیسات هسته‌ای ایران در تریبون‌های رسمی صحبت نموده است.

🌿در سالیان اخیر اقدامات قابل‌توجهی بر علیه برنامه هسته‌ای ایران از جمله انفجارهای نطنز و پار‌چین، ترور دانشمندان هسته‌ای از جمله آقای دکتر‌فخری‌زاده، جملگی نشان از تشنج و تنش بسیار بالا و نزدیک به برخود تمام‌عیار میان دو کشور را داشته است. هر چند که با شکست نتانیاهو‌ در اسرائیل و عدم‌تمایل نخست‌وزیر جدید نفتالی‌بنت، نسب به درگیری نظامی با ایران‌ به نظر می‌رسد که سایه برخورد‌نظامی اندکی سبک‌تر از دوران نخست‌وزیری بنیامین‌نتانیاهو گردیده است، اما همچنان اسرائیل و ایران در نقطه اوج تنش و تشنج بایکدیگر‌ قرار دارند.

🌿 اکنون تمامی نگاه‌ها به دولت تازه استقرار‌یافته در تهران(دولت‌سیزدهم) و ارزیابی سیاست‌خارجی آن و خصوصا رویکرد و عملکرد آن در خصوص برجا‌م و توافق و برنامه‌هسته‌ای است.

🌿ارزیابی این عملکرد به نظر می‌رسد که برای تصمیمات نهایی در واشنگتن، پایتخت‌های اروپایی و تل‌آویو بسیار حیاتی خواهد بود.

⭐️تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل
#دکتر_رامتین_رضایی
سردبیر مجله ایرانی روابط بین الملل*


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
نظر شما راجع به مقاله
نگاهی اجمالی به مسأله تکلیف و بقا در تقابل جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل،آرماگدون
(نبرد رستاخیز) یا تعارض قدرت طلبانه؟ دکتر رامتین رضایی
Anonymous Poll
39%
بسیار خوب
22%
خوب
0%
متوسط
39%
ضعیف
🚊قطار «توافق ابراهیم» در دوران بایدن متوقف نمی‌شود.

🗓هدف بزرگ تل‌آویو، عربستان خواهد بود سناریوی بزرگتر در حال نوشته شدن است.

#علی_بیگدلی

#ایلنا

👈"علی بیگدلی" تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به فرا رسیدن سالگرد امضای توافق ابراهیم و حمایت  دولت جدید ایالات متحده از ادامه عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای اسلامی در گفت‌وگویی اظهار کرد:

🌿 با نگاهی به اخبار در یک سالگی توافق ابراهیم می‌بینیم که تاکید دولت فعلی ایالات متحده همچنان بر مسأله عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و اسلامی منطقه است. اینکه دیده می‌شود وزیر خارجه آمریکا در یک نشست ویدئوکنفرانسی یک سالگی این توافق را به همتایان اسرائیلی، مراکشی، اماراتی و بحرینی خود تبریک می‌گوید و از چند روز قبل اخبار مربوط به این نشست مجازی به سرتیتر رسانه‌ها تبدیل می‌شود، به صورت واضح نشان می‌دهد که دولت بایدن همانند سایر روسای جمهور آمریکا حیات سیاسی خود را مرهون لابی یهود می‌داند.

🌿به یاد داریم که بایدن در کمپین انتخاباتی خودش به صورت علنی و حتی پنهان بر کمک لابی‌های یهود در آمریکا تاکید کرد و بخشی از پیروزی خود در مقابل ترامپ را به نوعی مدیون این جریان‌ها است.

🌿وی ادامه داد: بایدن به نوعی می‌خواست از حمایت بیش از حد و علنی‌اش در مورد توافق ابراهیم و رفتار اسرائیل گذر کند، اما نتوانست. بایدن هرچه سعی کرد باز هم در نهایت لابی‌های یهود به او فشار آوردند و حالا شاهد آن هستیم که ایالات متحده یک سالگی توافق ابراهیم را با سر و صدای زیادی به سمع و نظر تل‌آویو و سایر دولت‌ها می‌رساند.

🌿 بر این اساس باید گفت که دیدار اخیر وی با نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم که در میانه بحران خروج از افغانستان رخ داد، خروجی همین فشارها قلمداد می‌شود. اگر چه این دیدار نتیجه خاصی را در بر نداشت اما به هر ترتیب به لحاظ سمبلیک باید این ملاقات انجام می‌شد.

🌿بسیاری معتقدند بخشی از توافق ابراهیم و تاکید بر آن به مسأله دو کشوری مربوط است اما بحث اینجاست که نفتالی بنت تا حد زیادی خواهان اجرایی شدن این پروژه نیست

🪡این استاد دانشگاه تصریح کرد:

🌿 اسرائیلی‌ها فعلا به دنبال تعویق انداختن تشکیل دولت فلسطین هستند و برای این پروژه، پیشنهاد بازسازی غزه را مطرح کرده‌اند که نشان می‌دهد مجدداً صحنه بازی در حال چینش دوباره است، اما به هر ترتیب باید توجه داشت که یک سناریوی بزرگ‌تر در حال نوشته شدن است

🌿 من معتقدم توافق ابراهیم و مسائل این‌چنینی صرفاً بخشی از یک طرح بزرگ‌تر هستند. اینکه دیده می‌شود آمریکایی‌ها در حال کوچ کردن از منطقه هستند یا اینکه پاکستان، آذربایجان و ترکیه در آب‌های سرزمینی اسلام‌آباد اقدام به برگزاری رزمایش می‌کنند، نشان می‌دهد اوضاع منطقه در حال تغییر است. بر این اساس برجسته‌سازی یک سالگی توافق ابراهیم نشان می‌دهد که روند عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و اسلامی نه تنها در زمان جو بایدن کاهش پیدا نخواهد کرد، بلکه آنها به دنبال هدف بزرگ‌تر یعنی عربستان سعودی هستند

🌿 اسرائیل به خوبی می‌داند که عربستان به عنوان رهبر کشورهای اسلامی و عربی جرأت نمی‌کند که عادی‌سازی روابطش با تل‌آویو را علنی کند؛ چراکه در داخل ریاض همچنان مخالفان سرسختی در مواجهه با این پرونده وجود دارند که می‌توانند زمینه یک طغیان داخلی را به وجود آورند

🌿بر این اساس اگر عربستان سعودی به طرح عادی‌سازی روابط با اسرائیل نپیوندد، به نوعی می‌توان گفت که توافق ابراهیم ناقص باقی می‌ماند. درست است که کشورهایی مانند بحرین، امارات، مراکش و حتی سودان با اسرائیل روابط خود را علنی کرده‌اند اما بدون تردید عربستان شاه‌کلید پرونده عادی‌سازی روابط یا همان توافق ابراهیم است


🌿سعودی‌ها اعلام کرده‌اند که اگر اسرائیل مایل به عادی‌سازی روابطش با ریاض است باید مسأله فلسطین حل و فصل شود و به همین دلیل معتقدم طرح اقتصادی که از سوی یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای فلسطین مطرح شده در حقیقت اقدامی است برای راضی نگه داشتن عربستان سعودی؛ چراکه احتمال دارد ریاض با اجرایی شدن این طرح، به سمت تل‌آویو خیز بردارد

🌿از سوی دیگر توجه داشته باشید که یائیر لاپید که هم‌اکنون مسئول اجرای این طرح اقتصادی است، نخست‌وزیر دوره‌ای رژیم صهیونیستی خواهد بود که به نظرم آن موقع اوضاع در نمای کلی تغییر پیدا خواهد کرد. مجموع این مسائل نه تنها می‌تواند در منطقه معادلات جدیدی را به وجود بیاورد بلکه شاید سعودی‌ها به هر ترتیب به سمت اسرائیل بروند. تا جایی که اخیراً گفته شده عربستان به دنبال خرید سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی و جایگزینی آن به جای سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت که متعلق به آمریکا بوده، هستند.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
1_1169724195.pdf
499.4 KB
#مقاله #کتاب
#علمی #پژوهشی
#توصیفی #تحقیقی


👁 مخالفت ایالات متحده آمریکا با دانش هسته ای ایران و امنیت اسرائیل



🪡پدید آورنده گان

⭐️علی اکبر جعفری
⭐️محمد دادپناه



🪡فصلنامه تحقیقات سیاسی و
بین المللی


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶هاآرتص می گوید شکاف بین امریکا و اسرائیل بر سر ایران در ماه های آینده افزایش می یابد

👌تهران دیگر مسئله ای حیاتی برای واشنگتن نیست
👌تصور غالب در تل اویو این است که ایالات متحده مایل به حمله نظامی به ایران نیست

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_اول

🌿 ایالات متحده و اسرائیل ظاهراً یک منفعت استراتژیک و مشترک دارند و آن هم این است که اجازه ندهند ایران به تسلیحات هسته ای دست یابد. دستیابی ایران به سلاح هسته ای دو موضوع را در پی دارد. اول اینکه مجهز شدن ایران به سلاح هسته ای می تواند مسابقه تسلیحات هسته ای منطقه ای را تسریع کند. ثانیاً، ایران تهدیدی مستقیم برای اسرائیل است و تهران بارها دشمنی اش را با تل آویو به صورت علنی اعلام کرده است. اسرائیل با توجه به وسعت نسبتاً کمی که دارد، صرف نظر از قدرت بازدارندگی یا قابلیت حمله دوم، با یک بمب از بین می رود.

  🌿بیش از دو دهه است که واشنگتن و تل آویو مدام اعلام کرده اند که ما اجازه نمی دهیم ایران به بمب هسته ای دست یابد. ایران یک تهدید است و نمی تواند تسلیحات هسته ای داشته باشد، ایران تحت نظر ما به یک کشور هسته ای تبدیل نخواهد شد.

🌿حتی زمانی که سیاست های این دو کشور در سال 2015 بر سر توافق هسته ای با ایران با یکدیگر در تقابل' قرار گرفت، لفاظی های آنان درباره ایران ثابت ماند و تفاوت ها به عنوان دو رویکرد متمایز که به دنبال یک هدف هستند، توضیح داده شد.

🌿 مقامات اسرائیل و آمریکا اعلام کردند که هر دو به دنبال جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای، حذف برنامه هسته ای این کشور یا به تعویق انداختن نامحدود آن هستند.

🌿اما فراتر از روکش آشنای تعهدات عمومی تل آویو و واشنگتن، اظهارات متقابل آنها و بی اعتنایی های فراوان شان به یکدیگر، شکاف قابل ملاحظه ای را در سیاست های آنان ایجاد کرده است. از نظر استراتژیک، ایالات متحده و اسرائیل به موضوع ایران دقیقاً از یک منظر نگاه نمی کنند. از سوی دیگر، درک متفاوت آنها از تهدیدها باعث شده است که سیاست هایشان با یکدیگر فرق داشته باشد.

🌿واقعیتی که در آن ایران عملاً یک "کشور آستانه ای" باشد، به این معنی که دانش، فناوری، اجزا و مواد لازم برای تولید تسلیحات هسته ای را داشته باشد اما این کار را نکند، برای ایالات متحده قابل قبول است. اما اسرائیل این شرایط را قبول نمی کند. اینکه تل آویو درست فکر می کند یا غلط چیزی دیگری است، اما نکته ی مهم برداشت متفاوت تل آویو و واشنگتن از موضوع است.

🌿مسئله ی دیگر اینکه، ایران در حال حاضر یکی از موضوعات مهم و حیاتی برای آمریکا نیست بلکه چین از اهمیت حیاتی برای واشنگتن برخوردار است. اولویت بندی مجدد منافع ایالات متحده و تغییر تمرکز بر چین که در قدرتش در حال صعود است، چشمگیرترین و بزرگترین تحول سیاست خارجی آمریکا از زمان پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است.

🌿از نگاه واشنگتن، نظام بین الملل در حال بازگشت به جهان دوقطبی و رقابت قدرت های بزرگ است و ایالات متحده باید تعدیل های عمده ای مانند خروج از افغانستان، عقب نشینی از عراق، ایجاد ائتلاف جدید در منطقه هند و اقیانوس آرام متشکل از ایالات متحده، استرالیا، ژاپن و هند را صورت دهد.

🌿در همین ارتباط این هفته شاهد اعلام همکاری بین استرالیا، انگلستان و ایالات متحده بودیم که می تواند به یک اتحاد تبدیل شود.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶هاآرتص می گوید شکاف بین امریکا و اسرائیل بر سر ایران در ماه های آینده افزایش می یابد

👌تهران دیگر مسئله ای حیاتی برای واشنگتن نیست
👌تصور غالب در تل اویو این است که ایالات متحده مایل به حمله نظامی به ایران نیست

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_دوم

🌿همه عرصه ها و مسائل دیگر به لحاظ تخصیص منابع و توجه در سطح حاشیه ای و ثانویه قرار می گیرند. این شامل ایران هم می شود، خواه اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی آن را دوست داشته باشند یا نه.

🌿اسرائیل در این زمینه خروج تدریجی ایالات متحده از خاورمیانه را به رسمیت می شناسد، اما معتقد است که این موضوع خلاء قدرتی در منطقه ایجاد می کند که به تهران جسارت و اجازه می دهد تا منطقه را از طریق نیروهای نیابتی اش و تحت پوشش یک کشور در آستانه دستیابی به تسلیحات هسته ای بیشتر تضعیف کند.

🌿واشنگتن و تل آویو احتمالاً در مورد هر سناریویی در ارتباط با مذاکرات هسته ای با یکدیگر اختلاف نظر جدی خواهند داشت. چه این مذاکرات به توافق منجر شود و چه به تعلیق مذاکرات بیانجامد و توافقی حاصل نشود.

🌿بازگشت آمریکا به توافق به اسرائیل فرصت می دهد تا به تدوین یک سیاست جدید در مقابل ایران بپردازد. در این ارتباط باید توجه داشته باشیم که اسرائیل در مورد توافق هسته ای با ایران و مکانیزم های نظارت، اجرا و حفاظت نگرانی دارد. در صورتی که مذاکرات نتیجه بدهد و ایران و واشنگتن مجدداً به توافق بازگردند، تهران ارتباطاتش را در عرصه ی بین المللی گسترش می دهد و این برای تل آویو قابل قبول نیست.

🌿بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل هفته گذشته در مصاحبه ای با فارین پالیسی اشاره کرد که توافقنامه فعالیت های غیرهسته ای ایران را تحت پوشش قرار نمی دهد و تاریخ انقضا دارد و این مسائل از نظر تل آویو قابل قبول نیست.

🌿به طور کلی، با توجه به تغییر اولویت های آمریکا، اسرائیل احساس می کند که ایالات متحده علاقه ای به حفظ منافع تل آویو ندارد.

🌿اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، ایران آزاد است برنامه هسته ای خود را از جمله در بعد نظامی پیش ببرد. حتی اگر تهران آگاهانه از عبور از مرز آستانه خودداری کند، زمان گریز را به معنای زمان مورد نیاز برای ساختن بمب با امکاناتی که در اختیار دارد، به میزان قابل توجهی کوتاه می کند. تصور غالب در اسرائیل این است که ایالات متحده مایل به حمله نظامی به ایران نخواهد بود و اسرائیل را به حال خود رها می کند. مگر اینکه طرز فکر خود را به شدت تغییر دهد، وضعیت ایران را نپذیرد و یک بازی بازدارندگی با ریسک بالا انجام دهد.

🌿در این زمینه، دو گزارش در هفته گذشته منتشر شد. اولی گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی است که با توجه به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران، منتشر شد.

🌿رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این گزارش که 7 سپتامبر منتشر شد، هشدار داد که عدم همکاری کامل ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی، توانایی آژانس را در حفظ تداوم اطلاعات در مورد فعالیت های هسته ای ایران را به طور جدی به خطر می اندازد.

🌿در این گزارش مشخص شد در حالی که تهران هیچ آبشار سانتریفیوژ پیشرفته جدیدی در کارخانه های اصلی غنی سازی سوخت در نطنز و فردو در طول دوره گزارش نصب نکرده است، به ذخیره اورانیوم غنی شده در سطوح بالاتر ادامه داده است. ذخایر اورانیوم غنی شده تهران تا 20 درصد از 63 کیلوگرم ذکر شده در گزارش ماه مه به 84 کیلوگرم در گزارش 7 سپتامبر افزایش یافت. ذخیره اورانیوم غنی شده 60 درصدی نیز از 4/2 کیلوگرم در ماه مه به 10 کیلوگرم در سپتامبر افزایش یافت.

🌿بر اساس آن گزارش، اندیشکده موسسه علوم و امنیت بین المللی مستقر در واشنگتن، تجزیه و تحلیل گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی را منتشر کرد. کارشناسان این اندیشکده تصریح کردند که در بدترین حالت زمان گریز تهران برای ساخت سلاح هسته ای یک ماه است.

🌿همچنین ایران در کمتر از سه ماه می تواند برای بار دوم اورانیوم را تا سطح تسلیحاتی غنی کند. برای بار سوم نیز این کار را می تواند در کمتر از 5 ماه انجام دهد. سپس درام رسانه ای و سیاسی آغاز شد.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶هاآرتص می گوید شکاف بین امریکا و اسرائیل بر سر ایران در ماه های آینده افزایش می یابد

👌تهران دیگر مسئله ای حیاتی برای واشنگتن نیست
👌تصور غالب در تل اویو این است که ایالات متحده مایل به حمله نظامی به ایران نیست

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_نهایی


👈نیویورک تایمز اعلام کرد:

🌿ایران به نقطه عطف اتمی نزدیک است. حتی برخی واقعیت را با یک جمله ساده اما وحشت آور مطرح کردند که ایران می تواند یک ماه تا بمب اتمی فاصله داشته باشد. این اظهارات به طرز خطرناکی گمراه کننده است. بله، ایران اگر به ساخت سلاح هسته ای نزدیک است به خاطر خروج یکجانبه و بی پروای رئیس جمهور دونالد ترامپ از توافق هسته ای در مه 2018 با تشویق ها و اطمینان های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است.


🌿 اما واقعیت این است که ایران 60 روز با ساخت بمب فاصله ندارد. زیرا در وهله ی اول، اورانیوم غنی شده ایران در غنای 90 درصدی که برای ساخت سلاح هسته ای مورد نیاز است، نیست.

🌿این گزارش اضافه می کند که ایران ممکن است در یک ماه مقدار کافی اورانیوم غنی شده داشته باشد نه بمب. حتی در صورتی که تهران مقدار کافی اورانیوم غنی شده برای ساخت بمب را هم در اختیار داشته باشد باز هم زمان گریز بین دو تا چهار ماه است. این هم وحشتناک است، اما فاصله ی 60 روزه ی تهران با بمب هم درست نیست. موضوع دوم اینکه، زمان گریز یک تعیین تکنولوژیکی و فنی است که در نیات یا اراده سیاسی کشورها تأثیر نمی گذارد.

🌿تنها کاری که می کند این است که وضعیت ایران را به عنوان یک کشور آستانه تصدیق می کند، نه اینکه آن را به یک قدرت هسته ای تبدیل کند.

🌿باید تصریح کرد که ایران در شرایط فعلی ترجیح می دهد کشوری در آستانه ی دستیابی به سلاح هسته ای باشد تا کشوری که سلاح هسته ای دارد. تهران می داند که برای چین و روسیه به عنوان متحدان نوظهور ایرانی، ایران هسته ای و بی ثبات خوشایند نخواهد بود. تهران همچنین می داند که داشتن توانایی هسته ای نظامی باعث تسریع در رقابت تسلیحات هسته ای منطقه ای می شود که در آن عربستان سعودی، امارات متحده عربی، ترکیه و حتی مصر همه به طور جدی به فکر افزایش توانمندی های هسته ای خود خواهند بود.

🌿همه ی اینها، ایران را به این نتیجه می رساند که از قدرت مانور بیشتری به خاطر تبدیلش به کشوری در آستانه ی هسته ای شدن، برخوردار است. قابل تصور است که امریکا با این شرایط کنار بیاید، مشروط به اینکه ایران از اقدامات تحریک امیز در زمانی که دیگر توافق هسته ای جدیدی وجود ندارد، خودداری کند.

🌿 اسرائیل اما بر این باور است که نمی تواند با این ماجرا کنار بیاید، بنابراین باید منتظر اختلاف بیشتر بین تل اویو و واشنگتن در ماه های آینده بود.

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶جنگ احتمالی بین ایران و اسرائیل
(بر اساس علم نشانه شناسی)


👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa'


زهرا شریف زاده*

#بخش_اول

 🌿نشانه شناسی علمی است که هدف خود را شناخت و تحلیل نشانه ها و نمادها چه آنها که به صورت زبان گفتاری یا نوشتاری در آمده­اند و چه آنهایی که صورت های غیر زبانی دارند ، اعم از نشانه های فیزیولوژیک ، بیولوژیک ، نظام های معنایی ، نظام های ارزشی ، نمادهای نمادین ، جهان بینی های گوناگون و حتی همه­ی اشکال حرکتی ، حالتی ، موقعیتی خودآگاه یا ناخودآگاه ،تاکتیکی ، استراتژیک ، فکر شده یا نشده اعلام می کند .به طور کلی هدف و مقصود نشانه شناسی ، مطالعه نظام های نشانه­ای مانند زبان ها ، رمزها ، نمادها ، نشانه های علامتی و مواردی از این دست است .

🗣با توجه به این علم و نشانه های موجود در پی پاسخ به این سوال هستیم که آیا بین ایران و اسرائیل جنگی صورت خواهد گرفت؟

🌿می دانیم ایران و  رژیم صهیونیستی از دهه 1950 متحد بودند ، اما این دوستی با  انقلاب ایران در 1979 پایان یافت. و طی چهار دهه ای که از عمر انقلاب می گذرد همواره تنش و سایه جنگ ایران و اسرائیل با شدت ضعف وجود داشته است، در این میان جمهوری اسلامی ایران موضع قوی ضد اسرائیلی اتخاذ و دولت یهود را محکوم نمود  و در طرف مقابل  اسرائیل پتانسیل ایران برای ساخت سلاح هسته ای را تهدیدی برای موجودیت خود می داند و اسرائیلی ها با اوج گیری قدرت و توان هسته ای ایران طی سال های اخیر از هر گونه تلاش برای توقف و یا کاهش شتاب در افزایش توان هسته ای از تررو گرفته تا جاسوسی، خرابکاری، بحرانی افرینی و غیره دریغ نکرده اند. و با توجه به تاریخچه ی حملات :کشتی تجاری Helios Ray متعلق به یک شرکت تجاری اسرائیلی که از مبدا بندر دمام عربستان به سوی سنگاپور در حال حرکت بود در فوریه 2021 در  آبهای دریای عمان هدف حمله قرار گرفت، کشتی تجاری MV Lori تحت اجاره شرکت XT MANAGEMENT  رژیم صهیونیستی در شمال اقیانوس هند و نزدیکی آبهای دریای عمان در مارس 2021 هدف حمله قرار گرفت و دچار آسیب شدید در بخش داخلی شد، کشتی hyperion RAY متعلق به کمپانی دریانوردی RAY اسرائیل در سواحل بندر الفجیره امارات در آوریل 2021 هدف حمله موشکی قرار گرفت و دچار خسارات جدی شد کشتی CSAV Tyndall که با پرچم لیبریا در حال حرکت از بندر جده عربستان به مقصد بندر جبل علی امارات بود در جولای  در اقیانوس هند هدف حمله قرار گرفت.


🌿این کشتی متعلق به یک میلیاردر مشهور اسرائیلی به نام ایال عوفر بود و در نهایت  در ۲۹ جولای، نفتکش MERCER STREET تحت مالکیت اسرائیل در فاصله ۳۰۰ کیلومتری از شهر مسقط پایتخت عمان و در آبهای دریای عرب هدف حمله پهپادی قرار گرفت ،نشانه هایی است که  سبب شده تا خطر جنگ بین اسرائیل و ایران ،  را دو چندان کند .

🌿از دیگر نشانه ها  اینکه  اسرائیل در ترور پنج دانشمند هسته ای ایران از سال 2010 و چندین حمله به سایت های هسته ای  و شهادت دانشمند محسن فخری زاده در داخل کشور دست داشته است. در حادثه دیگری در آوریل 2021، ایران اسرائیل را به دلیل انفجار در بزرگترین تاسیسات غنی سازی اورانیوم مقصر دانسته و در پی گرفتن انتقام  بود.

🌿از دیگر اقدامات حمله به سایت های هسته ای ، انفجار یک منبع تغذیه در سال    2007  بود که برای تنظیم جریان ولتاژ در کارخانه غنی سازی نطنز مورد استفاده قرار ‌گرفت و  بخشی از سانتریفیوژها را از بین برد. و یا در سال ۲۰۱۰ استاکس‌نت (Stuxnet)، ویروسی که  توسط اسرائیل و ایالات متحده ساخته شده بود   و با نفوذ به سیستم‌های تأسیسات نطنز بار دیگر آسیب جدی به سانتریفیوژها وارد نمود.و در جولای ۲۰۲۰ نیز انفجار در مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز، باعث آسیب مجدد این مرکز شد که اورشلیم پست به نقل از مقامات امنیتی اسرائیل گزارش داد که این انفجار ضمن ایجاد اخلال در پیشرفت هسته‌ای ایران، یک پیام بازدارنده بوده که پیشروی بیش از حد ایران در برنامه هسته‌ای قابل تحمل نخواهد بود  و در نهایت اینکه در مارس ۲۰۲۱ ایران پاسخ هسته‌ای به حادثه تابستان ۹۹ در نطنز داد و ایران غنی‌سازی اورانیوم را در تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی خود در نطنز با استفاده از سانترریفیوژ پیشرفته IR-4 آغاز کرده است



⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
🧶جنگ احتمالی بین ایران و اسرائیل
(بر اساس علم نشانه شناسی)


👈پرونده ویژه شهریور 1400
👍مجله ایرانی روابط بین الملل

💫https://iirjournal.ir/fa'


زهرا شریف زاده*

#بخش_پایانی

🌿دیگر نشانه در سوریه می باشد و  از زمان آغاز جنگ داخلی که با اسرائیل هم مرز است ، ایران حضور نظامی خود را در این کشور برای حمایت از متحد خود ، رئیس جمهور بشار اسد ، گسترش داده است. در پاسخ ، اسرائیل به طور فزاینده ای در سوریه علیه اهداف مرتبط با ایران مبارزه علنی انجام داده است.

 🌿در لبنان نیز مسلمانان شیعه در واکنش به اشغال جنوب این کشور توسط اسرائیل ، حزب الله را در سال 1982 تشکیل دادند. جنبش آنها از انقلاب در ایران با اکثریت شیعه الهام گرفته شد و حزب الله تا حدی به نیروی نیابتی سپاه پاسداران ایران تبدیل شده است  و ارتش اسرائیل مدعی است  ، از آخرین جنگ بین اسرائیل و لبنان در سال 2006 ، شاخه نظامی حزب الله زرادخانه وسیعی از موشک ها را در امتداد مرز شمالی اسرائیل ایجاد نموده است. و این در حالی است که اسرائیل اجزای کلیدی برنامه موشکی حزب الله در لبنان را هدف قرار داده است ، در حالی که حزب الله گاهی اوقات با شلیک موشک به اسرائیل و حمله به نیروهای اسرائیلی در مرز ، تلافی کرده است.

🌿از آنچه گفته شد باید توجه داشت که ایران با توجه به حساسیت مذاکرات احیای برجام و ضرورت رفع تحریم‌ها، ممکن است برای مدتی  سیاست صبر استراتژیک پیش گیرد و در وقت مناسب واکنش نامتقارن و کاربردی نشان دهد. دست‌کم در ۳ رویداد عمده علیه ایران که خروج دولت ترامپ از برجام، حادثه انفجار تابستان ۹۹ در نطنز و ترور شهید محسن فخری‌زاد بود ، تهران نشان داده که برای واکنش در قبال اقدامات این‌چنینی، به ندرت احساسی و با تعجیل عمل می‌کند. بلکه مدتی صبر می‌کند، سپس با سنجش شرایط و ارزیابی دقیق از ابزارهای خود و طرف مقابل، واکنشی متناسب صورت می‌دهد.  دوم اینکه  بجای ایجاد هیاهو، نتایج عملی و کارآمد در پی داشته و حامل پیام‌های ضمنی روشن و بازدارنده باشد باید از پاسخ مستقیم و فوری خودداری کرد.

🌿در نهایت اینکه اهداف اصلی ایالات متحده بر این است که به اسرائیلی ها اطمینان دهد که ایالات متحده همچنان به رهبری تلاش ها برای جلوگیری از توان هسته ای ایران ادامه می دهد و اسرائیل را از حمله نظامی خود علیه ایران منصرف می کند.

زهرا شریف زاده
عضو هیئت تحریریه مجله ایرانی روابط بین الملل

⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
نظر شما درباره مقاله

🧶جنگ احتمالی بین ایران و اسرائیل (بر اساس علم نشانه شناسی) زهرا شریف زاده
Anonymous Poll
30%
بسیار خوب
14%
خوب
24%
متوسط
32%
ضعیف
خشم لبنان از طرح‌های حفاری گاز اسرائیل در مدیترانه

#میدل_ایست_مانیتور


🌿رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند که نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان و نبیه بری، رئیس پارلمان از این که اسرائیل برنامه‌های خود برای حفاری گاز در دریای مدیترانه را پیش می‌برد، عصبانی هستند.

🌿عصبانیت آنها پس از اعلام شرکت هالیبرتون مبنی بر همکاری سه تا پنج حلقه چاه حفاری در میدان گاز طبیعی واقع در آبهای سرزمینی مورد ادعای لبنان و اسرائیل بود.
🌿میقاتی گفت: در این مورد به هیچ وجه از حقوق لبنان چشم پوشی نخواهیم کرد. سازمان ملل باید نقش خود را در بازدارندگی اسرائیل و وادار ساختن آن به نقض مکرر حقوق و حاکمیت لبنان ایفا کند.

🌿بری از وزارت امور خارجه خواست برای بررسی صحت احتمال حمله جدید اسرائیل به حاکمیت و حقوق لبنان، در شورای امنیت و جامعه بین المللی اقدام فوری انجام دهد.

🌿این سیاستمدار باسابقه افزود: انعقاد قراردادهای اکتشافی دریایی برای هالیبرتون یا دیگر شرکت‌ها در منطقه مورد مناقشه نقض یا حتی ضربه‌ به توافقنامه حمایت شده توسط ایالات متحده و سازمان ملل متحد است.

🌿امل مدللی، نماینده لبنان در سازمان ملل متحد، نامه‌ای در این مورد به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد و جرالدین بیرن ناسون نماینده ایرلند( رییس دوره‌ای شورای امنیت) ارسال کرده است.

🌿مدللی از شورا امنیت خواست تا برای جلوگیری از هرگونه نقض حقوق و حاکمیت لبنان، حفاری در منطقه مورد مناقشه را متوقف کند.

🌿وی همچنین از سازمان بین المللی خواست از هرگونه حفاری در مناطق مورد مناقشه جلوگیری کرده و از اقداماتی که ممکن است صلح و امنیت بین المللی را تهدید کند، اجتناب شود.

👈به گزارش جروزالم پست، در سوی دیگر وزارت انرژی اسرائیل مدعی شد که حفاری نه در منطقه مورد مناقشه، بلکه در منطقه اسرائیل ادامه دارد.


⚡️اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tg-me.com/motaleatesraeil
 
2025/02/23 17:17:02
Back to Top
HTML Embed Code: