Telegram Web Link
Forwarded from عکس نگار
🔴 مهمترین کار برای غلبه بر مشکلات چیست ؟

#آلبرت بندورا به این سوال پاسخ اینگونه می دهد:
اولین گام برای مدیریت مشکلات این است که #توانایی های خود را #باور داشته باشی
کسانی که به #توانایی‌های خود باور دارند، به کارهای دشوار به دیده‌ چالش‌هایی می‌نگرند که باید بر آن‌ها پیروز شوند نه به شکل تهدیدهایی که باید از آن‌ها دوری گزینند.

@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴سرانجام تلخ یک کارآفرین

🔹نام فامیلشان تحریریان بود و اصالتا اصفهانی بودند ولی ساکن تهران. شغل پدرش هم فروش لوازم التحریر در بازار بود. او فرزند چهارم خانواده تحریریان بود و نور چشمی پدر. همین که دبستان را تمام کرد به حجره پدرش رفت و مشغول کار شد؛ شبانه درس میخواند و روزها کار میکرد. عاشق مکالمه به زبان انگلیسی بود و ول کن هم نبود. کلاس زبان میرفت و جوری شده بود که مثل بلبل انگلیسی حرف میزد. از سربازی که آمد، زن گرفت و باز به حجره پدرش برگشت. فامیلشان را از تحریریان به رفوگران تغییر دادند.
🔸اولین درخشش او زمانی بود که یک محموله مداد از ژاپن به ایران رسید و او کولاک کرد! چون همسرش برای مدادها منگوله های رنگی میساخت و ایده میداد تا فروش بهتر شود و با این کار سودشان چند برابر شده بود! این بود که علی اکبر به فکر تجارت افتاد. چون خانواده ای مذهبی بودند و به حقشان قانع بودند، پدرش محافظه کار بود و بلند پروازی علی اکبر را که میدید میگفت آخر تو، کار دست من میدهی!
🔸علی اکبر گوشش بدهکار این حرفها نبود. کم کم کارخانه علی اکبر رفوگران و برادران را تاسیس کرد و عکس برگردان و برچسب آیه های قرآن را چاپ زدند و دعای "وان یکاد" و طرح "فالله خیرحافظا و هو ارحم الرحمین" در ایران غوغا کرد. از ماشین عروس تا ویترین مغازه ها جایی نبود که برچسب ها نباشد! این شد که سرمایه ای دست و پا کرد.
🔹کم کم به فکر تولید قلم خودنویس افتاد ولی هرچه تلاش کرد موفق نشد. تا اینکه در یک روز تابستانی، آقایی به نام بهنام، به مغازه شان آمد و لای کاغذی که در دست داشت، سه عدد قلم بود. علی اکبر شروع به نوشتن کرد و دید چه چیز خوبی است! پدرش آمد و علی اکبر گفت آقای بهنام این قلم ها را آورده. پدر نگاه کرد و نوشت و گفت علی اکبر اینها چطوری جوهر میخورند؟ گفتم اینها جوهر نمیخورد، "خودکار" است! وی این کلمه "خودکار" را اولین بار در ایران به کار برد و رویش ماند.

🔸یک روز نماینده همان شرکت خودکار فرانسوی به نام آقای لوک به ایران آمده بود و توی بازار با علی اکبر میگشتند تا بازار را نشانش بدهد. آقای لوک به علی اکبر گفت اگر نماینده این خودکار بودید چقدر میفروختید؟ علی اکبر گفت سالی ۲ میلیون خودکار!!! این عدد ۴ برابر فروش لوازم التحریر مغازه بود. فردای آن روز تلگرافی از فرانسه رسید و او "نماینده فروش خودکار بیک" شد!!! قول ۲ میلیون فروش خودکار داده بود ولی ۵ میلیون خودکار فروخت!!
🔹کم کم فکری به ذهنش رسید. به پدرش گفت بیا برویم کارخانه خودکار بیک را خودمان راه بیندازیم!! پدرش گفت: باز به کله ات زده یک کار دیگر بکنی؟ جواب داد ما اگر تولید کنیم هم به مملکت خودمان خدمت می کنیم و هم یک عده شاغل می شوند و نان می خورند و با این حرف ها پدرش قبول کرد.
🔸حالا راضی کردن آقای بیک دردسر بود. آقای بیک گفت بشرطی اجازه میدهم که بتوانی خودکاری مثل این خودکار تولید کنی و یک نمونه داد. رفوگران خودکار را تولید کرد و به فرانسه فرستاد! خودکار آنقدر خوب بود که تلگراف از فرانسه رسید که شما سریعاً به پاریس بیا. رفت. مدیر بیک به او گفت من به تو اجازه ساخت میدهم، فقط یک شرط دارد. به من بگو با چه موادی، این خودکار را تولید کردی؟!
🔹اینطور شد که شروع کردند و موفق شدند به طوری که در سال دویست میلیون عدد خودکار فروخت و این عااالی بود. با کمک پدرش یک قطعه زمین ۱۱ هزار متری در تهران نو خریدند و کارخانه ای بنا کردند و ماشین آلات را از فرانسه به تهران آوردند. تعداد پرسنل در آغاز کار ۹۶ نفر بود اما کم کم بیشتر و بیشتر شدد.
🔸مداد سوسماری هم آن زمان رو به ورشکستگی بود. کارخانه زیان ده مدادِ سوسماری را از فرمانفرمایان خریدند و در فروش مداد سوسماری هم رکورد زدند.

🔹بعد در سال ۱۳۷۵ عطر بیک (عطر جوانی) را به خط تولیدشان اضافه کردند و باز رکورد زدند! تا اینجا خیلی خوب بود.
🔸اما کمی بعد ماجرایی در سازمان تعزیرات حکومتی، پای برادران رفوگران را به زندان باز کرد تا در نهایت با پادرمیانی آقای ناطق نوری، نامه تظلم خواهی برادران کارآفرین را مورد پیگیری قرار داده بودند، قائله پس از دشواری فراوان ختم شد.
🔹پس از آن ماجرا ، رفوگران هرگز آن آدم سابق نشد. کم کم، کار کارخانه بیک پس از بیشتر از هفتاد سال سابقه خوابید!
خود رفوگران میگوید وداع تلخی با خودکار بیک و کارخانه ای که خودم سنگ بنایش را گذاشته بودم، داشتم و الان، حس پدری را که فرزندش را از دست داده باشد، دارم.
🔸آن روزها خودکار بیک حرف اول را در ایران می زد؛ اما حالا خودکارهای چینی جای یک تولید ملی را گرفته اند.
🔹رفوگران این روزها با بیش از ۸۴ سال سن و با وجود بیماری در لواسان به دور از هیاهوی شهر، شعر می نویسد، شاید با همان خودکار بیک. پاییز ۱۳۹۷
✍️محسن قریب
🔴نکته کاربردی برای امروز
⭕️جنگ ، جنگ است در جنگ نظامی ، دشمن زمین را اشغال می کند و خودی
ها را به اسارت می گیرد در جنگ اقتصادی رقیبان #بازارها را فتح می کنند
بازارها ، استراتژیک ترین دارایی کشورها در عصر جدید است زیرا با داشتن بازار معیشت مردم تامین می شود ، امید اجتماعی پایدار می ماند ، امنیت ملّی حاصل می شود و...
⭕️امروز پیشرفت اقتصادی ، رفاه اجتماعی و امید به آینده در کدام کشورها و جوامع بالاست؟
💎 در کشورهایی که از بازارهای ملّی و بازارهای جهانی به خوبی استفاده می کنند؟ یا کشورهایی که بازارهای ملّی را در اختیار رقبای جهانی قرار داده اند و از بازارهای جهانی نیز سهمی ندارند؟
داستان رفوگران و کارخانه بیک نمونه هزاران کارآفرین و واحدهای صنعتی است که در اثر سیاستگذاری های صنعتی و اقتصادی اشتباه #امروز بازار آنها به دست رقبای خارجی فتح شده است و کارگران ، کارکنان و مهندسان آن یا بیکار شده اند و به چه کنم افتاده اند و یا بزم سفر کرده اند و علم و تجربه شان را به کشورهای دیگر برده اند
همانگونه که در جنگ نظامی همه امکانات دولت و حاکمیت باید در خدمت پشتیبانی جنگ قرار گیرد و محیط ملّی حامی رزمندگان در جبهه های جنگ نظامی باشد تا نیروهای رزمنده بتوانند بر دشمن غلبه کنند در جنگ اقتصادی نیز دولت و نهادهای حاکمیتی باید با قوانین اثربخش ، سیاست گذاری های کارآمد و ایجاد فضای کسب و کار مناسب #شرایطی را فراهم آورند تا فعالان اقتصادی و صنعتی بتوانند محصولات و خدمات رقابتی تولید و در بازارهای ملّی و جهانی بدرخشند
امروز شاید بسیاری از واحدهای صنعتی و اقتصادی مشکلات و ناکارآمدی های مدیریتی ، فنی و رقابت پذیری داشته باشند امّا #متاسفانه ناکارآمدی سیستم ها و نهادهای حاکمیتی #مهم ترین عامل ناتوانی رقابتی کسب و کارهای کشور است از آنجمله می توانیم به ناکارآمدی قوانین ، سیاست ها و استراتژی های اشتباه صنعتی و اقتصادی بویژه مداخلات فراقانونی دولت در صنعت و اقتصاد ، ناکارایی نظام بانکی و بازار پول ، ناکارایی بازار سرمایه ، ضعف های اساسی آموزش عالی و تولید مدرک بدستان به جای عرضه انسان های ماهر و کاربلد ، بازارهای غیرکارآمد کالایی ... اشاره کنیم
⭕️حاکمیت وظیفه دارد با استفاده از مدیریت علمی و حرفه ای ناکارایی های فراگیر در محیط کسب و کار را برطرف نماید تا کسب و کارها بتوانند داده ها و نهاده های مورد نیاز برای تولید و عرضه محصولات و خدمات کیفی و رقابت پذیر فراهم آورند و در بازارهای رقابتی به حیات خود ادامه دهند

@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴درس های استراتژی

⭕️استراتژی اقیانوس آبی چیست؟
در دیدگاه سنتی مدیریت استراتژیک یک نوع استراتژی برای رقابت وجود دارد و آن #استراتژی رقابتی است
تمرکز استراتژی رقابتی در غلبه بر حریفان در بازار است
💎استراتژی اقیانوس آبی رویکرد جدیدی به رقابت در کسب و کارها است که #به جای تمرکز بر شکست دادن رقیبان در قلمرو محدود بازار فعلی #به دنبال کشف بازارهای جدید و بدون رقابت است همانگونه که کریستف کلمب قاره آمریکا را کشف کرد
#ادامه دارد

@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴پیام کاربردی تصویر

⭕️ جاه طلبی در پیگیری هدف ها #لازمه موفقیت است اما نه آنگونه که پرتگاه ها را احساس نکنیم
تمرکز بر هدف از شرط های رسیدن به آن است اما نه آنکه #واقعیت های #زمین بازی نتوانیم تشخیص دهیم و خطرات را درک نکنیم

💠مدیریت نوین
@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴راز ایستادن تخم مرغ روی قاعده

💎💎💎گویند زمانی که #کریستف کلمب از سفر معروف و پر ماجرایش برگشت، ملکه اسپانیا به افتخارش مهمانی مفصلی ترتیب داد.
درباریان که سر میز ناهار حاضر بودند با تمسخر گفتند: کاری که تو کرده ای هیچ کار مهمی نیست! ما نیز همه می دانستیم که زمین گرد است و از هر سویی بروی و به رفتن ادامه دهی، از آن سوی دیگرش بر می گردی. ملکه اسپانیا پاسخ را از کریستف کلمب خواست.
کریستف تخم مرغی را از روی میز برداشت و به شخص کناری خود داد و گفت:
این را بر قاعده بنشان...!
او نتوانست. تخم مرغ دست به دست مجلس را دور زد و از راست ایستادن و بر قاعده نشستن پرهیز کرد.
گفتند: تو خودت اگر می توانی این کار را بکن!
کریستف #ته تخم مرغ را بر سطح میز کوبید، ته آن شکست و تخم مرغ به حالت قائم ایستاد.
همگی زدند زیر خنده که: ما هم این را می دانستیم!
گفت: آری، شاید می دانستید، اما انجام ندادید، من می دانستم و عمل کردم!

🔴تحلیل و توصیه کاربردی
💎💎چقدر زیبا سعدی علیه الرحمه سروده است
سعدیا گرچه سخندان و مصالح گویی
به عمل کار برآرد به سخندانی نیست
💎دانش وقتی ارزش دارد که به عمل تبدیل شود و گرنه هیچ ارزشی نخواهد داشت امروز در کشور دکتر ، مهندس و... کم نداریم الحمدلله تا دلتان می خواهد طی این چند سال دانشگاه و مراکز آموزش عالی انتفاعی ، غیرانتفاعی ، درجه اول ، درجه دوم و....ساخته ایم بدون اینکه از حیث نیاز واقعی کشور نیاز سنجی درستی انجام داده باشیم , زیرساخت های آموزشی مناسب ایجاد کرده باشیم ، اساتید مجرب برای آنها تربیت کرده باشیم و....به هر حال امروزه توسط این مراکز کلی مدرک به دست تولید و تحویل جامعه شده است صرف نظر از کیفیت پایین بسیاری از این فارغ التحصیلان ، حتی در مواردی تعداد آنها چندین برابر نیاز کشور است
پس با این همه آدم تحصیل کرده در کشور که در #دولت #مجلس #قوه قضائیه و دیگر نهادهای دولتی ، عمومی و خصوصی مشغول به کار هستند #چرا نمی توانیم مشکلات جامعه را حل کنیم ؟
#چرا به جای ساده سازی مسائل ، آنها را پیچیده و بعضاَ غیرقابل حل می کنیم؟
#چرا نمی توانیم به وعده های داده شده ، عمل کنیم؟
و چراهای دیگر...
مشکل کجاست؟
پاسخ یک کلمه است #یاد نگرفته ایم چگونه عمل کنیم #بلکه یاد گرفته ایم چگونه حرف بزنیم
در شرکت ها هم اینگونه است
اگر اینگونه نبود هر روز اخبار ناگوار تعطیلی این شرکت یا تعدیل نیرو در آن شرکت و سازمان را نمی شنیدیم و...
البته می پذیریم بخشی از مشکلات شرکت ها و سازمان ها ناشی از فضای نامناسب کسب و کار و محدودیت هایی است که در محیط کسب و کار وجود دارد اما این همه ماجرا نیست ضعف های درونی شرکت ها از حیث مدیریت ، نیروی انسانی و... از عوامل اصلی است مگر اقتصاد ،#علم پاسخگویی برای محدودیت ها نیست ؟
پس کو تخصیص بهینه منابع؟
پس چرا بهره وری گم شده است؟
چرا حیف و میل منابع محدود به جای استفاده درست از منابع در همه جا دیده می شود؟
مگر مدیریت ، #علم ایجاد کارایی و اثربخشی با منابع محدود و شرایط محیطی پیچیده و محدود کننده نیست؟
پس کجاست این کارایی ؟
چگونه است که از #اثربخشی در سازمان ها و شرکت ها خبری نیست؟
در سازمان های دولتی ، عمومی و حتی در بسیاری از سازمان های خصوصی هم اینگونه است
💎درست است #ناصر خسرو با زبان زیبای هنر گفته است :
درخت تو گر بار دانش بگیرد
به زیر آوری چرخ نیلوفری را
قطعاَ منظور #شاعر جهانگرد و باتجربه ای چون ناصر خسرو #دانشی است که میوه داشته باشد که آن #عمل است
این مفهوم را در شعر زیبای #سعدی بوضوح می توانیم بیابیم
#بار درخت علم ندانم مگر عمل
با علم اگر عمل نکنی شاخ بی‌بری!
⭕️⭕️⭕️بنابراین نسخه همه دردهای جامعه در فرهنگ ، اقتصاد ، سیاست ، مدیریت و... در #عمل است #عمل به آموزه های ناشی از تحقیقات علمی و تجارب موفق بشری متناسب با اقتضائات کشور و....
امید است #عمل گرایی درست #جایگزین حرف گزایی فراوان در جامعه شود تا شاهد موفقیت های روزافزون در غلبه بر مشکلات و #مدیریت مناسب چالش ها در سطح کشور ، سازمان ها ، شرکت ها و فعالیت های مختلف در سطح خرد و کلان باشیم

🌱لطفا در صورت #مفید بودن برای دوستان تان فوروارد کنید و در نشر علم با ما سهیم باشید🌱

@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴مهم ترین عادت افراد موفق چیست ؟

#وارن بافت، کسی که از #دست فروشی به سرمایه گذاری ماهر و بسیار موفق تبدیل شد و سال ها رتبه اول ثروتمندترین افراد جهان را در اختیار داشت در این ویدیو به این سوال #پاسخ می دهد
@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴منحنی فراموشی ابینگهاوس..
⭕️⭕️⭕️⭕️این منحنی چه چیزی را نشان می دهد؟
#منحنی ابینگهاوس نحوه عملکرد حافظه انسان را در یادگیری مطالب و به خاطر سپاری آنها بیان می کند
طبق این منحنی #یکبار خواندن برای یادگیری و ماندگاری مطالب در حافظه کافی نیست و برای جلوگیری از فراموشی باید حداقل سه بار مطالعه و مرور مطالب با فاصله زمانی مناسب صورت گیرد تا احتمال فراموشی به حداقل رسد.

@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴پرسش و پاسخ از یک کارآفرین موفق
⭕️⭕️مهمترین عامل موفقیت شما چیست؟
سام والتون بنیانگذار غول خرده فروشی جهان یعنی وال مارت به این سوال اینگونه پاسخ می دهد
❇️موفقیت در کسب و کار عوامل و کلیدهای زیادی دارد امّا #شاه کلید موفقیت در هر کاری #داشتن سطح انتظار بالا از خود است من همیشه انتظار بالایی از خودم دارم و با رسیدن به هدف هایم ، سطح انتظار از خودم و عملکردم را بالا می برم و این راز موفقیت من است
@modiriatenovin
Www.bsmo.ir
🔴اندیشه های مدیریتی ناب(قسمت اول)
❇️❇️درس اول: با تغییر در اندیشه و عمل،چالش ها را مدیریت کنید
از ميان اندیشه ها و نسخه های مدیریتی جك ولش شاید بتوان گفت یکی از مهمترین آنها همین نسخه به ظاهر ساده ولی بسیار ضروری باشد
🔻تغيير كنيد قبل از آنكه خيلي دير شود».
برخلاف اکثر مديران کسب و کار ، ولش مدیری تحول گرا با اندیشه های نوآورانه بود او نه تنها عاشق ايجاد تغييرات بود. بلکه آنرا بنیان مرسوس هر نوع پیشرفتی در کسب و کار می دانست او اين كار را هيجان انگيز و متهورانه مي دانست.
يكي از ابتكارات وي، #تمرين تدبير نام داشت و اين ابتكار #يك برنامه 10 ساله براي استفاده از تفكرات كارمندان بود. تمرين تدبير طراحي شده بود تا كارمندان بتوانند دانش خود را در شركت مطرح و از آن استفاده كنند.
🔶🔶نکته اساسی : #رهبران اگر پذيراي تغييرات باشيد و آمادگی مدیریت چالش های آنرا داشته باشند، می توانند اطمينان حاصل كنند كه كارمندان نیز از تغييرات با آغوش باز استقبال می كنند.
@modiriatenovin

www.bsmo.ir
🍃‏برگی از یک کتاب 🍃

آدمی همیشه عاشق آن چیزی است که ندیده، نشنیده و فهم نکرده است و شب و روز آن را می طلبد. اما از آنچه فهم کرده و دیده، ملول و گریزان است...
📚 فیه ما فیه
📝 مولانا

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴 نکته کاربردی کلیپ

نیاز نیست سخت کار کنید، فقط کافی است هوشمندانه کار کنید تا هم کار راحت شود و هم.به نتایج بهتر دست یابید
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴فلسفه کاری من

✳️من از فلسفه‌ی تای‌چی در کسب‌وکار استفاده می‌کنم:
#آرام باش! همیشه راهی است، و‌ تعادل داشته باش.
رقابت برایم سرگرمی است! کسب‌وکار مثل میدان جنگ نیست که تو بمیری و من پیروز شوم. در کسب‌وکار اگر هم تو بمیری، من شاید پیروز نشوم.
👤جک ما بنیانگذار علی بابا

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴اندیشه های مدیریتی ناب(قسمت دوم)
❇️❇️درس دوم: بزرگ ترین وظیفه مدیران، توانمندسازی و پرورش کارکنان است
☘️☘️کارکنان باارزش ترین سرمایه های هر سازمانی است به همین دلیل #اساسی ترین وظيفه مديران، جستجو و دستيابي به گنج پر بهاي آراء و انديشه‌هاي آنها و پرورش شخصيت کارکنان و توانمندسازی آنها در جهت اهداف سازمانی است
برای رسیدن به این هدف آنها باید #جو سازمانی باز بوجود بیاورند #محیط سازمانی باید آنقدر با نشاط باشد که كاركنان بتوانند آنگونه که می خواهند #بدون هیچگونه ترس و احساس ناامنی پيشنهادها و انتقادات و نظرات خود را رودررو با مديران مطرح كنند.

⭕️نکته کاربردی
در یک کشور ، سازمان /شرکت #توانمندسازی واقعی زمانی اتفاق می افتد که 4 فرایند زیر انجام شود در صورت فقدان یکی از آنها توانمندسازی کامل نیست و حتی در مواردی نزدیک صفر است
#اشتراک گذاری اطلاعات
#اشتراک گذاری دانش
#اشتراک گذاری پاداش ها
#تفویض اختیارات

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴یک نکته کلیدی از #وارن بنیس

🔶موفقیت در مدیریت مستلزم آن است که سریع تر از آنکه جهان تغییر می کند تغییر کنی

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🍃برگی از یک کتاب 🍃

🔻شما شایسته دریافت نعمت های فراوان هستید

💎اگر حق خود را تنها مختصری
از نیکبختی و سعادت می دانید،
و در پی جزء کوچکی از آن هستید، سهمی را که دریافت می کنید،
درست به همان میزان است.
اگر بر این باور باشید که
شایسته هیچ چیز نیستید و
یا به قیمت محروم کردن دیگران،
خواهان همه چیز باشید،
هر دو حالت در حکم
تخریب نفسں است و
شما را از نعمت و برکت
دور می سازد و
بسوی کاستی پیش می برد.
بدانید که شما
شایستگی دریافت همه
نعمات خدا را دارید و
همین حق برای دیگران هم
محفوظ است و در فرآیند
کمک به دیگران در کسب آن،
همه آنرا بدست می آورید و
توأما خود و دیگران را یاری می‌دهید.

📝 دکتر وین دایر

@modiriatenovin
www.bsmo.ir
❇️یک نکته کلیدی از #کنت بلانچارد

🔶مثل اردک نباشید مثل #عقاب بلند پرواز باشید


@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴نکته ای از مایکل پورتر در مورد استراتژی:
استراتژی ، هنر انتخاب درست و مهارت کنار گذاشتن چیزهای بی ارزش یا کم ارزش است
شما نمی توانید همه چیز برای همه کس باشید
⭕️نکته تکمیلی:
کیفیت زندگی شما نتیجه انتخاب ها و کنار گذاشتن های شماست
اگر راضی نیستید در معیارهای خود تجدید نظر کنید
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
🔴نکته ای از برنارد شاو در مورد تغییر:

❇️اگر نتوانید ذهن تان را تغییر دهید
هیچ چیزی را نمی توانید تغییر دهید

⭕️نکته تکمیلی:
❇️اگر می خواهید تغییرات بزرگ در زندگی یا کسب و کارتان ایجاد کنید روی تغییر نگرش ها متمرکز شوید
ولی اگر دنبال تغییرات کوچک هستید روی رفتارها تمرکز کنید
@modiriatenovin
www.bsmo.ir
2024/09/30 13:24:04
Back to Top
HTML Embed Code: