Telegram Web Link
شش: زن‌آقا
پادکست تورق
مباحثات/#تورق
🔹پادکست معرفی کتاب
قسمت ششم:«زن‌آقا»
تالیف:زهرا کاردانی
💥(نویسندگان کتب در موضوع حوزه و روحانیت _ترجیحا تازه منتشره_ می‌توانند یک نسخه از کتاب خود را برای معرفی به ما ارسال کنند)
🔸پادکست‌های تورق را می‌توانید در ناملیک هم پیگیری کنید
http://yon.ir/y70s4
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/ حوزویان و رسالت اجتماعی(۱۱) یادداشت وارده

جامعه روحانیت، مجری و آموزگار دین در جامعه است
🔸«مباحثات» پرونده‌ای را با موضوع «مشارکت اجتماعی طلاب» به بهانه‌ سیل اخیر، دنبال می‌کند. چندی پیش مباحثات در مصاحبه‌ای اختصاصی دیدگاه‌های حجت‌الاسلام دکتر مهراب صادق‌نیا را در این زمینه منتشر کرد. متن حاضر پاسخ روح‌الله رضوی، محقق مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه به دیدگاه‌های ایشان می‌باشد، که در ادامه می‌خوانید.
🔹روحانیت، مجریان و آموزگاران دین در جامعه هستند، همان‌گونه که دین در همه عرصه‌ها حضور دارد، ایشان نیز ماهیت خود را در تمام عرصه‌ها حفظ می‌کنند. حضور روحانیان در حرکت‌های اجتماعی مهر تاییدی بر آن است و استنباط ریاکاری یا تلاش برای ارتقاء جایگاه صنفی یک قیاس باطل و تقلیل حیثیت روحانی بودن در حد اصناف مشاغل است و منادی خطر ریشه دواندن تفکر خزنده سکولار در ذهن برخی روحانیان است.
🔹در حرکت اخیر که روحانیان غیور با عمامه بر سر و بیل در دست در صف مقدم خدمت‌رسانی به سیل‌زده‌ها بودند، خاطرات دلنشین حضور در جبهه‌ها را تداعی می‌کردند که قطعا اینگونه کارها علاوه‌بر اجر اخروی موجبات تقویت ارتباط روحانیت و مردم را فراهم می‌کند.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18777
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/یادداشت وارده
🔸در سوگ فرهنگ درون‌گفتمانی حوزه‌های علمیه
🔹در روزهای اخیر چند اتفاق جالب توجه در فضای حوزه علمیه رخ داد که از نگاهی متفاوت پیام مهمی دارد.
– تعدادی از طلاب معترض به برنامه‌های مدیریتی حوزه علمیه اصفهان بازداشت شدند
– در پی اعتراض برخی کانال‌های حوزوی به برنامه سخنرانی آیت‌الله اعرافی در یک نشست علمی، وی از حضور در این برنامه صرف‌نظر کرد
– یکی از طلاب مدرسه علمیه حقانی در اعتراض به حضور استاد علیدوست و برخی انتقادها به نشست دوره‌ای اساتید – و به روایتی معمم شدن بدون مجوز و برخی رفتارها- از این مدرسه اخراج شد
🔹این سه اتفاق اگرچه شاید ماهیتی متفاوت داشته باشد، چراکه طرفین ماجرا از جهت سیاسی کاملا متفاوت یا متناقض از همدیگر هستند و در هریک جای آن دیگری نشسته‌اند اما یک اشتراک به چشم می‌خورد.
آنچه که در این ماجرا ذهن بنده را درگیر کرده‌است عدم وجود و تحمل اصل مهم «گفت‌وگو» و «شنیدن نظر متفاوت و مخالف» است. به نظر می‌رسد متاسفانه هنوز فضای فکری حوزه‌های علمیه نمی‌تواند بین اندیشه و نظر و مسائل سیاسی تفکیک قائل شود. کسی که از نظر سیاسی موافق نظر یک طیف نباشد به صورت مطلق از طریق ابزارهای فشار مانند حمله‌ و ارعاب رسانه‌ای یا قدرت مدیریتی و دادگاهی کنار زده می‌شود.
🔹واقعا چرا نباید انتقاد یا گلایه – حتی نادرست- یک طلبه درباره عملکرد یک تشکل شنیده و تحمل شود؟ چرا مدیر حوزه‌های علمیه اجازه حضور در یک نشست علمی را نداشته باشد و نتیجه این شود که هنوز مدیر حوزه بلوغ کافی برای فهم و تصمیم‌گیری برای یک برنامه‌ی ساده را ندارد! و از همه بدتر طلاب معترض به امور مدیریتی با رفتارهای قضائی و حتی بازداشت مواجه شوند؟
همه‌ی اینها نتیجه‌ی کمرنگ شدن فرهنگ گفت‌وگو و تحمل نظر مخالف است. البته در این بین یکی با بهانه‌ی حفظ حوزه انقلابی و آن یکی در اصفهان با توجیه زیرسوال رفتن ارزش‌های انقلاب و به‌هم‌ریختن نظم حوزه اقدامات خود را توجیه می کنند.
🔹از همه مهمتر اینکه در یکی دوسال اخیر اتفاقاتی که ممکن بود به صورت موردی رخ دهد تبدیل به یک «رویه» می‌شود. چنانچه این اقدامات یک رویه‌ی مطلوب وموفق برای طیف‌های مختلف فکری و سیاسی قلمداد شود باید فاتحه‌ی آزاد اندیشی و تضارب آراء در حوزه را خواند؛ فاتحه‌ی آنچه که دغدغه‌ی همه‌ی بزرگان از جمله رهبر معظم انقلاب است.
از سوی دیگر زمانی هم که زمینه‌ی بیان نظرات مختلف پیش می‌آید فرهنگ رعایت آداب و هنجارهای حوزوی کمرنگ است. نمونه‌ی بارز آن سخنان به دور از شان حوزوی یک طلبه خطاب به اعضای شورای عالی حوزه در تریبون آزاد مدرسه فیضیه است که سخن در این باب مجال خود را می‌طلبد.
🔹وقتی از فرازی فراتر به جامعه بنگریم دانشگاه و حوزه‌های علمیه فرهیخته‌ترین بخش جامعه هستند. چنانچه در این بخش از جامعه تحمل شنیدن نظر مخالف و نقد آن نباشد و هرکس با هرابزاری که در توان دارد سعی در خارج کردن فیزیکی مخالف نماید دیگر از سایر بخش‌های جامعه که به گونه ای غیرنخبه و اصطلاحا عوام تلقی می‌شوند چه انتظاری می‌توان داشت؟
🔹دیگر عجیب نیست که عده‌ای تحت تاثیر تبلیغات رسانه‌های معاند قرار بگیرند و در روز روشن روحانیون را مورد حمله قرار دهند. به هرحال گفت‌وگو جای خود را به استفاده از ابزار فیزیکی داده است؛ در حوزه‌ی علمیه به‌گونه‌ای و در کف جامعه گونه‌ای دیگر!

مشاهده در سایت:
http://mobahesat.ir/18787
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/
امسال و برای نخستین بار دیدار و مراسم افطار رهبر معظم انقلاب با طلاب و اساتید حوزه برگزار خواهد شد.
این مراسم در روزهای نخست ماه مبارک رمضان خواهد بود.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/
🔸چه کسی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه خواهد شد؟

🔹پس از قطعی شدن انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب به عنوان نماینده ولی‌‌فقیه در امور حج و زیارت سوال‌ها و گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره جایگزین وی در مسئولیت دبیرخانه شورای عالی حوزه مطرح شده‌ است.
🔹طبیعی است که اعضای این شوار باید از برجسته‌ترین اساتید و صاحب‌نظران حوزوی باشند تا در تصمیم‌گیری‌های کلان خود مصالح عالیه‌ حوزه را در نظر گیرند. انتخاب مدیر حوزه علمیه قم یکی دیگر از وظایف اصلی این شورا است.
در این بین اهمیت مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه دو چندان است. چراکه از سوئی باید ادبیات و تعامل با بزرگان حوزه را به خوبی بداند و از سوی دیگر ارتباط نزدیکی با اساتید و بدنه‌ی طلاب حوزه داشته باشد تا بتواند حلقه ‌واسطه‌ی موثری بین بدنه حوزه و اعضای شورای عالی باشد.
🔹خلاقیت، ابتکار و پشتکار جدی در ارائه‌ی طرح‌ها و پیگیری‌های مصوبات از بایسته‌های مسئول دبیرخانه است. در همه‌ی سازمان‌ها دبیر یک تشکیلات، به منزله‌ی موتور محرکه و چرخ دنده‌ی اصلی یک سیستم محسوب می‌شود و بی‌تحرکی یا انفعال او کل تشکیلات را دچار سستی و رخوت می‌کند.
🔹با این توصیفات به نظر می‌رسد هم‌اکنون شورای عالی حوزه در یک موقعیت حساس و طلائی قرار گرفته‌ است. انتخاب یک دبیر جوان با شرایطی که بیان شد می‌تواند پویائی خاصی به شورای عالی حوزه بخشد. از جمله امتیازات نیروی جوان، ارتباط او با بدنه‌ی حوزه و نزدیکی بیشتر طلاب سطح و حتی اساتید با این شوراست. همچنین اطلاع و اشراف بر مسایل حوزه به ویژه دیدگاه مدرسان و نیازهای طلاب، برخورداری از دانش و مهارت برنامه‌ریزی، ارتباط و تعامل با مدیران حوزوی و فهم درست از جایگاه سیاست‌گذارانه شورای‌عالی حوزه‌های علمیه لازمه‌ی یک دبیر موفق است.
🔹اگر از یک دبیر نسبتا جوان سخن می‌گوئیم، کاملا مسبوق به سابقه است. برای نمونه آیت‌الله حسینی بوشهری در سن ۴۲ سالگی به عنوان مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور انتخاب شدند. سمتی که بسیار بالاتر از دبیری شورای عالی حوزه بود. اما بزرگان حوزه در آن زمان به ایشان اعتماد کرده و الحمدلله خیرات و برکات تصمیم خود را سال‌ها مشاهده کردند.
جالب آنکه در آن زمان هنوز جوانگرائی به عنوان یک «مطالبه‌ی عمومی» در سطح جامعه بویژه فضای نخبگانی مطرح نبود و هنوز بیانیه «گام دوم» رهبری مبنی بر ضرورت توجه به جوانان در اداره امور کشور صادر نشده بود!
🔹هم‌اکنون گزینه‌های مختلفی با ویژگی‌های مناسب این جایگاه وجود دارد که علیرغم سن نسبتا جوان می‌توانند به خوبی این مسئولیت را برعهده گیرند و سال‌ها منشأ خدمات و برکات برای حوزه‌های علمیه باشند.
🔹باید دید آیا شورای عالی حوزه با انتخاب یک نیروی جوان انقلابی می‌تواند علاوه بر پاسخگوئی به مطالبات عمومی حوزویان، از این فرصت استثنائی استفاده کند یا اینکه همچنان مدیران با سابقه بیست یا سی‌سال از یک کرسی به کرسی دیگری منتقل خواهند شد.
مشاهده متن کامل:
http://mobahesat.ir/18801
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
اختصاصی مباحثات/
تصویر آیت‌الله حسینی بوشهری رئیس شورای عالی حوزه و امام جمعه قم در کنار مراجعین و منتظر نوبت پزشک
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
دکتر سهیل اسعد در گفت‌وگو با مباحثات:

✔️ پذیرش اسلام در امریکای لاتین راحت‌تر از اروپاست
✔️ هدف اصلی تبلیغ در خارج، تبدیل اسلام به یک گفتمان بین‌المللی است

🔸 سهیل (ادگاردو) اسعد طلبه‌ی آرژانتینیِ لبنانی‌تبار، از مبلغین معروف در کشورهای حوزه‌ی امریکای لاتین است که به چهار زبان فارسی، عربی، انگلیسی و اسپانیولی تسلط دارد. علاقه‌ی عجیبی به انقلاب اسلامی ایران و به‌ویژه شخص امام خمینی(ره) دارد و بی‌پروا دغدغه‌های ایدئولوژیکش را نیز بیان می‌کند.

🔹 اگر تاریخی به قضیه نگاه کنیم حوزه‌ی علمیه آمادگی مدیریت فرهنگی این جهان بزرگ را نداشته است. اصلاً برای این خلق نشده است که در سطح جهانی اسلام را ترویج و جهان را مسلمان کنیم. منش علما و سبک تبلیغ در حوزه، همه منطقه‌ای و داخلی بوده است؛ یعنی هیچ‌گاه علمای ما در تاریخ حوزه علمیه برای تبلیغ بین‌المللی تربیت نشده بودند.

🔹 با پیروزی انقلاب اسلامی، وضعیت تغییر کرد. هم بحث صدور انقلاب در سطح بین‌المللی مطرح شد، هم اسلام در دنیا شناخته شد و هم مسلمانان در دیگر کشورها بیدار شدند و خودشان درخواست کردند که برای ما عالم بفرستید و مسجد بسازید.

🔹 یک کشیش کاتولیک هرجای دنیا که بخواهد برود، به او ویزا می‌دهند، اقامت می‌دهند، پاسپورت می‌دهند، اجازه سکونت می‌دهند، پشتیبانی هم می‌کنند؛ اما هیچ‌یک از موارد گفته‌شده به یک شیخ شیعه ایرانی داده نمی‌شود. بله؛ آنها موفق‌تر هستند؛ اما نه ذاتاً. دنیا واقعا علیه ما است.

🔹 از منظومه‌ی فکری شیعه ایرانی و حزب‌اللهی، بحث اسرائیل، مقاومت و ارزش‌های اجتماعی را بردارید و بگویید فقط صبح تا شب قرآن بخواند، زیارت اربعین برود و دعا بخواند؛ به این شیعه پاسپورت انگلیسی می‌دهند! خیلی از شخصیت‌ها و آقازاده‌ها الان در لندن هستند و زندگی می‌کنند و مشکلی هم ندارند؛ چون کاری با مسائل اجتماعی و تمدنی ندارند.

🔹 کافر و مؤمن نمی‌توانند در یک جامعه حضور داشته باشند؛ تفکر الحادی و تفکر توحیدی با هم نمی‌سازند. ما ترکیب این دو تفکر را در تمدنمان نداریم. نمی‌توانیم بگوییم این بخش جامعه شیعه اسلام است و بخش دیگر شیعه امریکایی. آنها با دیگر تمدن‌ها این کار را کرده‌اند. الان هویت فرهنگی کشورها،‌ ترکیبی شده است.

🔹 چرا نتانیاهو در صد سخنرانی آخرش از ایران صحبت می‌کند؟ چرا همه دغدغه ترامپ حذف ایران است؟ چرا همه دنیا ایران را نشانه گرفته و تحریم می‌کند؟ آنها متوجه شده‌اند که ایران چه هست. اگر ایران ضعیف بود و مدل تمدنی نداشت که اینقدر جلب توجه نمی‌کرد.

🔹 این که می‌گویید کسی نمی‌خواهد بیاید ایران زندگی کند، مگر آنهایی که به اروپا و امریکا می‌روند به‌دنبال تمدن هستند؟ آنها دنبال رفاه هستند. خانه و ماشین و پاکیزگی خیابان‌های اروپا معیار تمدن نیست.

🔹 به‌لحاظ مخاطب‌شناسی پذیرش اسلام در امریکای لاتین راحت‌تر است؛ چون پیچیدگی فکری و فرهنگی اروپایی‌ها را ندارند؛ آدم‌های ساده‌ای هستند. در اروپا روابط اجتماعی بسیار پیچیده است. من سالی یک بار به شیلی می‌روم و رئیس جمهور شیلی در مراسم سخنرانی من شرکت می‌کند.

متن کامل گفت‌وگو در سایت مباحثات👇
http://mobahesat.ir/18809
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
4_5945029508477224145.mp3
69.2 MB
مباحثات/فایل صوتی کامل نشست 《روحانیت در بحران؛انقلاب اسلامی چه تاثیری بر جایگاه روحانیون گذاشته است》
🔸روز شنبه نشستی با حضور حجج اسلام اقایان مهدی ابوطالبی، محمدرضا باقرزاده، احمد منتظری و ناصر نقویان در دانشگاه شریف برگزار شد.
🔸مباحثات به منظور جلوگیری از هرگونه شائبه در چگونگی تنظیم گزارش نشست، فایل صوتی را به صورت کامل منتشر می‌کند
🔻🔻🔻
@mobahesatmwgz
به بهانه دیدار رهبرمعظم انقلاب با طلاب/
مروری اجمالی بر برخی از مسائل حوزه و روحانیت

وحید فراهانی - دانش‌آموخته حوزه علمیه قم و کارشناس ارشد اخلاق کاربردی

🔹در این یادداشت تلاش می‌شود به ۹ مساله که به زعم نویسنده از مسائلی است که ممکن است در کش و قوس اصلی و فرعی شدن مطالب به فراموشی سپرده شود، تنها اشاراتی شود:
۱. تحول در حوزه
امروزه بخشی از طلاب جوان معتقد به ایجاد امواج تحول‌خواهی از کف حوزه و حتی در مقاطعی تجمعات خیابانی برای رسیدن به مسیر تحول هستند و تحول را امری فوری تلقی می‌کنند. طی سال‌های گذشته تعارضات و چالش‌های متعددی از این ناحیه در حوزه به وجود آمده و با توجه به اینکه این روند با تابلوی رهبری و طرح بیانات رهبری انقلاب در حال پیش‌روی است، جلسه پیش‌رو می‌تواند زمینه مناسبی برای تبیین مفهوم تحول و سازوکارهای آن باشد.
۲. جریانات فکری
به نظر می‌رسد یکی از مسائل مهم امروز حوزه، واگرایی در حوزه جریانات فکری حوزوی در سطوح مروجین و شارحین بوده و ایجاد یک فضای هم‌گرایی و تاکید بر نقاط مشترک در مقابل دشمن مشترک از الزامات امروز حوزه و روحانیت می‌باشد.
۳. مساله زنان
ایجاد یک ارتباط ارگانیک بین خروجی‌های این بخش از حوزه‌های علمیه و زنان جامعه ایرانی برای تبیین مفهوم فوق یکی از الزامات و خنثی‌کننده بسیاری از تنش‌ها در خانواده‌های ایرانی می‌باشد.
۴. فضای مجازی
علی‌رغم فعالیت‌های گسترده و مثبت طیف زیادی از طلاب به صورت انفرادی و تلاش‌های سازمانی معاونت تبلیغ و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم، همچنان بخش زیادی از طلاب از این فضا بیگانه و آشنا با ظرفیت‌های بی‌بدیل این فضا برای تاثیرگذاری نیستند. از سوی دیگر، نبود نقشه جامعی از فعالیت‌های طلاب و نبود نظارت در این حوزه را می‌توان از جمله مسائل قلمداد کرد.
۵. ارتباط بدنه و حاکمیت حوزه
اگر حاکمیت حوزه را مجموعه مراجع معظم تقلید، شورای عالی حوزه و مدیران حوزه علمیه بدانیم، یکی از مسائل سال‌های گذشته در سطح حوزه علمیه قم را می‌توان وجود تعارضاتی بین طیفی از بدنه طلاب و حاکمیت حوزه قلمداد کرد. این روند گرچه طی سال‌های گذشته کمی بهبود پیدا کرده، اما در بزنگاه‌های مختلف همچون انقلابی‌گری، تحول در حوزه و سایر چالش‌ها شاهد اظهارات و کنش‌های برخی از طلاب در مقابل حاکمیت حوزه هستیم. وجود سازوکار عملیاتی برای دیالوگ بین بدنه طلاب و تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان می‌تواند این تنش‌ها را به حداقل و حتی تبدیل به یک فرصت نماید.
۶. سکولاریزم حوزوی
سکولاریزم حوزوی از جمله هشدارهایی بوده که طی سال‌های گذشته همواره توسط رهبری انقلاب تذکر داده شده است. امروزه می‌توان آبشخور این جریان که گوهره آن کناره‌گیری طلاب از مسائل سیاسی و اجتماعی است را از دو جریان سنتی و روشنفکری حوزه دانست. جریان اول به صورت بومی قرن‌ها در حوزه حضور داشته و جریان دوم محصول ورود اندیشه‌های جدید در حوزه می‌باشد. اما مهمترین مساله نوع پرداختن به این آسیب است. این مفهوم ظرفیت بالایی برای ایجاد واگرایی و از بین بردن نقاط مشترک در حوزه دارد، چرا که حتی سکولارترین جریانات حوزوی از نسبت داده شدن آن به خود اباء دارند. بر این اساس ایجاد سازوکار علمی برای فهم سکولاریزم و مقابله فکری و نه شخصی با آن از الزامات انقلابی ماندن حوزه است.
۷. دروس اخلاق
دروس اخلاق می‌توانند موتور محرکه حوزه‌های علمیه باشند، کما اینکه در گذشته بوده است، اما طی سال‌های گذشته با افول این دروس و ابهامات در خصوص برخی از اساتید اخلاق، این مساله حیاتی در حوزه‌های علمیه رو به افول رفته است.
۸.معیشت
کاهش قدرت اقتصادی طلابی که تنها محل درآمدشان شهریه‌های مراجع بوده و گرانی فزاینده کالا، منجر به ورود طلاب به گونه‌های مختلف مشاغلی شده که برخی‌شان در شأن ایشان نیست و این مساله در صورت تداوم آن، بر حیات علمی و عملی طلاب اثرات مخربی خواهد داشت. طی چند دهه گذشته احیای موقوفات به عنوان راهکار اصلی صاحب‌نظران برای برون‌رفت از این فضا مطرح شده است.
۹. مهارت
پیچیدگی‌های زندگی امروزی باعث شده که مهارت‌ها و شیوه‌های سنتی کارایی لازم را برای ارتباطات اجتماعی نداشته باشد و امروزه بخشی از تنش‌های به وجود آمده در حوزه ناکارآمدی و کاهش مقبولیت روحانیت به دلیل فقدان مهارت‌های لازم در مخاطب‌شناسی، آشنایی با اقتضائات و زمان‌شناسی می‌باشد.
http://yon.ir/gFsi8

مشاهده متن کامل: http://mobahesat.ir/18817
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/ ماجرای اظهارات وزیر اطلاعات درباره گرایش به مسیحیت
سید یاسر تقوی
🔸سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات روز پنج‌شنبه 12 اردیبهشت در «گردهمایی مبلغان اعزامی در ماه رمضان» اظهاراتی پیرامون گرایش برخی از افراد جامعه به مسیحیت داشت، در ادامه گزارشی از واکنش‌های داخلی و خارجی به این اظهارات را می‌خوانید:
🔹وزیر اطلاعات
افرادی گرایش به مسیحیت پیدا می‌کنند که جزو افراد عادی جامعه هستند، مثلا کارشان ساندویچ‌فروشی. که ناچار شدیم اینها را احضار کنیم. برخی از این افراد عنوان می‌کردند که «ما به دنبال دینی هستیم که به ما آرامش بدهد و بین ما صفا و صمیمیت و برادری ایجاد کند». گفتند «ما می‌بینیم علمای اسلام و کسانی که پشت تریبون صحبت می‌کنند به طور مداوم علیه یکدیگر سخن می‌گویند، اگر اسلام دین صمیمیت باشد باید قبل از هرچیز بین علمای خود صفا و صمیمیت ایجاد کند».
🔹سید زین‌العابدین صفوی
اکنون تریبون‌دارانِ مذهبی در ایران اختلاف چندانی با هم ندارند. همه آنها به حد کافی«یکسان‌سازی» و در یک سامانه گزینش، تربیت و رصد می‌شوند. اگر اختلافی هست میان واعظان و مردمی است که دیگر به این تریبون‌ها وقعی نمی‌نهند.این تریبون‌دارانِ متحدالشکل، مدت‌ها است که دیگر بر ضد یکدیگر سخن نمی‌گویند، بلکه متحد و یکپارچه بر ضد کسانی حرف می‌زنند که هیچ تریبونی ندارند.
🔹احد آزادی‌خواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
وزیر اطلاعات قطعا با اطلاعات قوی و مستدل سخن گفته است، اما اظهارات نباید دل شهروندان را خالی کند. اینطور نیست که ما تصور کنیم موجی از مسیحیت در کشور ترویج پیدا کرده، نباید تصور کرد اعتقادات جهان اسلام به خطر افتاده است. این مساله تغییر دین اکنون آنقدر اپیدمی و شایع نشده که تصور کنیم کشور را در برگرفته و ممکن است اعتقادات جهان اسلام را به خطر بیندازد. این افراد نادر هستند، اما نمی‌توان گفت که در آینده هم نادر هستند و آسیب‌رسان نخواهند بود.
🔹سایت «محبت نیوز»
اعترافات وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی چند مسئله اساسی را آشکار می‎کند؛ اختلاف عمیق و شکاف میان حوزویان، افزایش گرویدن شهروندان عادی به مسیحیت برای رسیدن به آرامش، ناتوانی حوزه‎های علمیه و مبلغان در مقابل گرویدن مردم به مسیحیت و در نهایت ورود وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی و قوه قضائیه و اطلاعات سپاه برای مقابله با مسیحیان که مؤید شکست نهادهای تبلیغاتی اسلامی است که با مخارج و بودجه‎های سنگین فقط جیب مردم را خالی می‎کنند و مفت‎خواران شاغل در آن از اقتصاد می‎مکند.
🔹سخن درباره مواجهه جامعه اسلامی با ادیان و مذاهب چالش آفرین است. سکوت حوزه علمیه قم در برابر حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی اجازه مصادره این مسأله را به اپوزیسیون داده و آن را به موضوعی سیاسی-امنیتی تبدیل می‌کند که می‌توان با احیای دیپلماسی حوزوی در این زمینه، تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرد.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
mobahesat.ir/18846
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
 
🔹اختصاصی مباحثات/
🔸متن کامل سخنان حجت‌الاسلام مهدی مسائلی عضو تحریریه مباحثات در دیدار امروز حوزویان با رهبر معظم انقلاب

رهبر عزیزم، سلام علیکم
به نمایندگی از طلاب و روحانیون اصفهان خدمت شما سلام عرض می‌کنم:
حوزه علمیه اصفهان که با زعامت عالم بزرگوار آیت الله مظاهری یکی از حوزه‌های مستقل کشور به حساب می‌آید، بیش از آن‌که اهل سخن باشد اهل عمل است، هم‌چنان‌که در دوران انقلاب و جنگ، عالمان و طلابش سخن خود را با خون امضاء کردند و بیشترین آمار شهدای روحانی را به خود اختصاص دادند و امروز، طلاب جوانش در عرصه‌های مختلف با شاگردی در محضر شهدا، آماده خدمت هستند که نمونه‌ی اخیرش حضور بیش از هزار نفر از طلاب اصفهان در مناطق سیل زده کشور بود.

حقیقتا که حوزه‌های علمیه پس از انقلاب اسلامی رشد و پیشرفت بسیار خوبی داشته‌اند اما توقع از حوزه‌ نیز به واسطه انقلاب اسلامی به مراتب افزون شده است و مسیر کنونی پاسخ‌گوی مطالبات دولت و ملت نیست. در این‌باره نکاتی به نظر می‌رسد که محضر شریف عرض می‌شود:

1) نکته اول: برنامه‌ریزی جامع علمی و تربیتی و تبلیغی در حوزه‌های علمیه با وضع کنونی آموزشی قابل پیگیری نیست، هم‌اکنون سیطره مباحث آموزشی فقه‌محور آن هم با هدف پرورش مجتهد، هرگونه برنامه‌ریزی برای پرداختن طلاب به سایر مسائل پژوهشی، تربیتی و تبلیغی را عملا ناممکن ساخته است و اکثر ساعات مفید طلاب را به خود اختصاص داده است. بسیاری از فعالیت‌ها و آموزش‌های اصلی طلاب، جزء برنامه‌ها و دروس فرعی حوزه به حساب آمده و وقت مناسب به آن اختصاص داده نمی‌شود.
حضرتعالی از تحول سخن گفتید، اما آیا باید تحول در حوزه آن هم با چشم‌انداز طلبه تراز انقلاب اسلامی، به کم کردن سال‌های تحصیل و یا تغییر برخی متون فرو کاسته شود؟
امروز طلاب از تغییر شتاب‌زده و پی‌در پی متون و زمان‌بندی‌های آموزشی، احساس سردرگمی و اضطراب می‌کنند. بسیاری از برنامه‌ها به سرعت نوشته شده و بدون هیچ آزمایشی یک شبه اجرایی می‌شوند.

۲) نکته دوم: درباره مهارت‌آموزی متناسب با شئون طلبگی و کسب درآمد توسط طلاب است.

حضرت آقا:

امروز وضع معیشت طلاب بسیار سخت است باید درباره مهارت‌ها یا حتی شغل‌های متناسب با طلبگی با صراحت بیشتری سخن گفت.

یک سؤال: آیا طلبه‌ای که در معاش خود مشکلات فراوانی دارد می‌تواند به شغل دیگری در کنار طلبگی بپردازد یا خیر؟
متاسفانه حوزه علمیه راه‌کاری برای وسعت دادن به معاش طلاب ممحض در حوزه ندارد، شهریه به رغم اصلاحات صورت گرفته بر اساس کارکرد تحصیلی و پژوهشی و تبلیغی طلاب تقسیم نمی‌شود، و حتی اگر طلبه‌ای درآمد مختصری فراهم کند که بتواند ذهن خود را از دغدغه معاش راحت کند بلافاصله شهریه و خدمات مرکز برای او قطع می‌شود.

۳)نکته سوم: حوزه ترازِ انقلاب اسلامی آن هم با چشم‌انداز پیگیری تمدن اسلامی باید به دو موضوع مهم توجه بیشتری داشته باشد.

الف) حوزه در بسیاری از موضوعات مهم مرتبط با جهان اسلام هنوز جهت‌گیری خود را مشخص نکرده، به تهذیب افکار نپرداخته و برای آنها برنامه‌ریزی ندارد. از جمله مسئله مهم وحدت‌اسلامی است که جریان‌های انحرافی همچون تشیع انگلیسی از این فضا سوءاستفاده کرده و با تحریک احساسات مذهبی، به دسته‌بندی مسلمانان و شیعیان می‌پردازند. امروز هیچ برنامه‌ریزی مشخصی برای مقابله علمی و عملی با جریانی که اصل و اساس حوزه انقلابی را دستخوش تغییر می‌کند، وجود ندارد و پیام منشور روحانیت امام راحل همچنان مهجور است.
حوزه علمیه باید به تربیت عالمانی بپردازد که تمام امور و مسائل امت اسلامی را دغدغه خود بدانند و همچون ائمه اطهار(ع) مورد مقبولیت و محبوبیت تمام مسلمانان باشند.
ب) حوزه‌های علمیه ایران باید ارتباط دو سویه‌ای با مجامع علمی و فرهنگی جهان و سایر مراکز علمی جهان اسلام به خصوص حوزه‌ علمیه نجف اشرف و الازهر مصر داشته باشد و از ظرفیت علمی خارج از ایران استفاده و بهره‌برداری بیشتری کند و نتایج علمی و فرهنگی خویش را نیز در معرض استفاده و نقد دیگران قرار دهد.

۴) نکته چهارم(آخر): لازم است برای بیانات و دستورات حضرتعالی، مانند: بیانیه گام دوم انقلاب، یا تحول در حوزه، یا الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، از طرف شما کارگروهی برای تبیین آن مشخص شود، چرا که گاهی جلسات متعدد و زمان‌های طولانی صرف تبیین و پیگیری این بیانیه‌ها می‌شود که در آخر شاید با آنچه مد نظر حضرتعالی بوده است، تفاوت بسیاری داشته باشد.

والسلام علیکم و رحمة الله
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
1_64507943.mp3
19.7 MB
🎙 صوت| بیانات امروز رهبرانقلاب در جمع طلاب حوزه‌های علمیه ۹۸/۲/۱۸

🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/حوزویان و رسالت اجتماعی(۱۲)
🔹یادداشت وارده
🔸تا زمانی‌که مردم روحانیت را در پیوند با قدرت می‌دانند، روحانیون مفری از شنیدن و تحمل نقدها و حتی تخریب‌ها نخواهند داشت
🔸چندی است سایت مباحثات، به پرونده‌ای با عنوان «مشارکت اجتماعی طلاب» پرداخته است. بهانه‌ی اصلی این پرونده نیز سیل اخیری بود که ایران را درگیر کرد. یادداشت پیش‌رو نیز نگاهی متفاوت به این مشارکت دارد.

انتشار این مطلب لزوما دیدگاه مباحثات نبوده و از نقدهای وارده استقبال می‌کنیم.


🔹حرف اصلیِ عمده‌ی مردمانی که از تخصیص بودجه‌ها ـ حدأقل روی کاغذ ـ به حوزه‌های علمیه راضی نیستند، این می‌باشد که اساساً روحانیت علی‌رغم بودجه، قدرت و ادعایی که دارد، چه کارکرد مفیدی را داشته است. «چرا علی‌رغم اینکه مفاهیم کلیدی اداره‌ی این نظام از حوزه‌ی علمیه برآمده و از مفاهیم جاری در آن تغذیه می‌شود، علی‌رغم اینکه نهاد روحانیت سِمت‌های کلیدی کشور را در اختیار داشته و دارد و علی‌رغم ادعای برخی از دانشگاه‌های حوزوی و موسسات حوزوی مبنی بر داشتن راهکار و نظر در عرصه‌های حکومت‌داری و اقتصاد و فرهنگ و دین‌داری نظام نتوانسته است مشکلات را از میان بردارد و هر روز فشارهای بیشتری بر مردم تحمیل می‌شود؟». در دسترس‌ترین پاسخی که روحانیون می‌توانند برای این پرسش داشته باشند، «کارشکنی‌های دشمن» است اما واقعیت این است که فارغ از میزان صحت این پاسخ، مردمِ رنجیده از مشکلات و فشارهای اقتصادی دیگر توان قبول چنین پاسخی را ندارند و حدأقل این پاسخ، در این برهه از زمان، آنها را آرام نمی‌کند و حتی ایشان را خشمگین‌تر خواهد ساخت.
🔹آنچه که نقدها، سوالات و بهانه‌جویی‌های پیرامون روحانیت را می‌تواند کاهش دهد این است که در اذهان مردم، دیگر نهاد روحانیت، با نهاد «قدرت» گره نخورده باشد. تا زمانی‌که از نظر مردم، نهاد حکومت با نهاد روحانیت در پیوندی عمیق باشد، سوالات، نقدها، بهانه‌جویی‌ها و تخریب‌ها، تمامی نخواهد داشت و روحانیت هم مفری از شنیدن و تحمل آن ندارد.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18856
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
اختصاصی مباحثات/
در جلسه شب گذشته اعضای شورای عالی حوزه، حجت‌الاسلام حسین رحیمیان موحد به عنوان مسئول دبیرخانه این شورا انتخاب شد.
وی متولد ۱۳۳۶ در قم و از نخستین مسئولان نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها است.
همچنین در مقاطع مختلف با دفتر تبلیغات اسلامی و جامعه‌‌المصطفی همکاری داشته است.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/
«تجربه زیسته در لباس طلبگی»

🔹حجت الاسلام دکتر محسن الویری در نشستی با جمعی از فضلاء و پژوهشگران حوزوی تجربیات خود از تلبس و فعالیت های مختلف با لباس روحانیت را بیان کرده‌است. تجربیات و نکاتی که جمع‌بندی و ارائه شده می‌تواند برای بسیاری از طلاب و همچنین پژوهشگران موضوع دین مفید و جذاب باشد.
🔹متن کامل این نشست جهت انتشار در اختیار مباحثات قرار گرفته است که از ایشان سپاسگزاریم.
🔸دانلود متن کامل:
http://yon.ir/JRdNh
🔸گزارش نشست:
http://mobahesat.ir/18902
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹گفت وگوهای تصویری مباحثات

قسمت هفدهم

🔹گفت‌وگو با آیت‌الله شیخ محمد سند بحرینی
🔸ایشان در این قسمت به بیان احوالات شخصی،ویژگی‌های علمی و دیدگاه‌های مختلف خود درباره حوزه نجف و قم می‌پردازد.
زمان:1ساعت و ۳۵دقیقه
(زیرنویس‌ عربی)
مشاهده و دریافت نسخه کامل در آپارات:
https://www.aparat.com/v/qwxPc
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
🔹صفحه‌ی ایسنتاگرام مباحثات تلاش می‌کند محتوای منتشر شده در سایت و کانال تلگرامی را در قالبی متفاوت ارائه دهد.
🔸می‌توانید این صفحه را پیگیری کنید
https://instagram.com/mobahesat
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
هفت: نوسازی و تغییرات اجتماعی
پادکست تورق
مباحثات/#تورق
🔹پادکست معرفی کتاب
قسمت هفتم:«نوسازی و تغییرات اجتماعی/دینداری و روحانیت در ایران امروز »
🔸تالیف:کاظم سام‌دلیری

(نویسندگان کتب در موضوع حوزه و روحانیت _ترجیحا تازه منتشره_ می‌توانند یک نسخه از کتاب خود را برای معرفی به ما ارسال کنند)
🔸پادکست‌های تورق را می‌توانید در ناملیک هم پیگیری کنید
http://yon.ir/y70s4
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/ صفحه اساتید
مهدی نصیری:
غلو عرفانی خطری برای شریعت و عقلانیت در حوزه های علمیه / در حاشیه گرامیداشت سید هاشم حداد در مشهد مقدس

💥 قرار است امروز پنج شنبه مجلس گرامیداشتی برای سید هاشم حداد موسوم به روح مجرد در مشهد مقدس با سخنرانی چند تن از روحانیون برگزار شود. این مجلس از سلسله نشست های معرفی عرفان ناب شیعی اعلام شده و از حداد به عنوان عارف کامل نام برده شده است.
🔸 سید هاشم حداد که در اطلاعیه مراسم از او با عنوان عارف کامل شیعی یاد شده کیست و شاخصه ها و اندیشه های عرفانی او کدام است؟
حداد برای اولین بار توسط آیت الله سید محمد حسین حسینی طهرانی در کتابی با عنوان «روح مجرد» به عنوان عارف کامل معرفی شد و در فضائل و مناقب او به عنوان عارفی که تا مرحله ذات الهی ارتقاء یافته و به مقام انسان کامل که در عرفان ابن عربی عین خدا و خود خداست، رسیده، قلمزنی شد.
🔸 کتاب روح مجرد در توصیف سید هاشم حداد می نویسد:
ـ «حاج سيّد هاشم، ظهور و مَظْهَر كلمه مباركه لا هُوَ إلّا هُو بود، او مَظْهر توحيد است.»
ـ «از تعيّن‌ برون‌ جسته‌، و از اسم‌ و صفت‌ گذشته‌، و جامع‌ جميع‌ اسماء و صفات‌ حضرت‌ حقّ متعال‌ به‌ نحو اتمّ و اكمل‌ و مورد تجلّيات‌ ذاتيّۀ وَحدانيّۀ قهّاريّه‌، أسفار أربعه‌ را تماماً طيّ نموده و به‌ مقام‌ «انسان‌ کامل»‌ رسیده‌ بود ‌.»
«مرحوم آقا سيّد هاشم حدّاد مىفرمود: ما جائى هستيم كه جبرئيل را قدرت نزديك شدن به آن نيست، و از ادراك مرتبه وجودى ما عاجز است.»

🔸نویسنده روح مجرد: «آنچه را که حداد مي گفتند حق بود که از زبان ايشان جاري مي شد. و اگر ايشان مي گفتند محمد حسين اين ليوان خون است بخور، مي خوردم... من وجود متجسد اله را (در ایشان) مشاهده مي کردم... نه اينکه کلام ايشان بعد انطباق بر واقع کند و مؤيد با واقع باشد بلکه کلام ايشان مولد حق است،... من با آقاي حداد ور رفتم تا به اينجا رسيدم.»
🔸محسن طهرانی فرزند نویسنده کتاب روح مجرد: «پدرم به مقام لوح محفوظ رسيده بود؛ و از ثانيه ثانيه حوادث خبر داشت و بدا در علم او راه نداشت... این مطالبی که می شنوید؛ بداء و ... همه را بریزید دور، این ها در آن مرتبه اولیاء تامّة هیچ گونه ربطی ندارد؛ این ها به مقام لوح محفوظ رسیده اند»
🔸 فرقه حدادیه معتقد است که باید پرچم انقلاب از امام خمینی به دست حسینی طهرانی نویسنده کتاب روح مجرد می رسید.
🔸 با نگاهی به آنچه در باره سید هاشم حداد و حسینی طهرانی در سطور فوق گذشت باید برای هر انسان منصف و بصیری روشن شود که با چه جریان غالی عرفانی خطرناکی در حوزه های علمیه مواجه هستیم. جریانی که همه مرزهای عقلانیت و شریعت را در نوردیده و سخن از الوهیت آهنگر و نعل بندی عوام و متوهم می گوید و طلاب جوان حوزه ها را به همراهی با جریانی صوفی منش که کمترین ارزشی برای علم و فقاهت و تفکر و عقلانیت قائل نیست، دعوت می کند.
🔸 همیشه یکی از خطرناکترین دشمنان همه ادیان الهی، جریان های متدین و جاهل غالی بوده اند که در برابر برخی مسائل دینی غلو می کرده اند و از جمله این جریان خطرناک نیز در میان اسلام و تشیع با قول به الوهیت و خدایی امیرالمؤمنین علیه السلام شکل گرفت.
🔸 در توقیعی که از ناحیه حضرت حجت سلام الله علیه علیه غالیان شیعه صادر شده است، حضرت در پایان می فرمایند: "جاهلان و احمقان شیعه و کسانی که بال پشه از مذهبشان برتر است خاطر ما را آزردند."

متن کامل یادداشت؛
http://blogs.mobahesat.ir/nasiri/2036
صفحه وبلاگ اساتید را از اینجا پیگیری کنید:
http://blogs.mobahesat.ir/nasiri/2036
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/
مراسم بزرگداشت فقیه و محدث عالی‌قدر علامه امینی از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
2024/10/03 23:30:29
Back to Top
HTML Embed Code: