Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 ویدیوهای حقوق و هنر
🎨 در برنامه شماره یک از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر با شما در باب مفاهیم نمایش‌نامه، پدیدآورنده و صاحب اثر و حقوق مالکیت فکری صحبت می‌کنیم.

🎓 ارایه دهنده، آقای محمدامین نجفی است، وکیل دادگستری و پژوهشگر حقوق مالکیت فکری.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
انعقاد تفاهم نامه حقوق و هنر، حقوق‌شناسی و و موزه هنرهای معاصر

🔸 موزه هنرهای معاصر، انجمن حقوق شناسی ایرانیان و موسسه فعالان حقوق و هنر ، تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای را برای آموزش، پژوهش و ترویج حقوقِ هنر و بررسی حقوق در هنر امضا کردند.

🔹 این تفاهم نامه با حضور احسان آقایی، رییس موزه فرانک آرتا مسئول سینما تک موزه؛ عبدالرضا حسینی، کارشناس حقوقی موزه؛ تهمورث بشیریه، عضو هیئت مدیره موسسه حقوق و هنر و مدیر عامل انجمن حقوق‌شناسی و عضو هیئت مدیره موسسه حقوق و هنر؛ استاد جواد طوسی، رییس هیات مدیره و وحید آگاه، مدیرعامل موسسه فعالان حقوق و هنر به امضا رسید و مقرر شد برنامه اجرایی تهیه شده، ظرف مدت کوتاهی توسط هر سه طرف، نهایی و در بهار سال ۱۴۰۰ اجرا شود.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حقوق و هنر
دکتر شادی عظیم زاده، عضو محترم هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب و از فرهیختگان حقوق کیفری در برنامه شماره دو از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر با ما در باب انتشار صوت و تصویر دیگری بدون رضایت سخن می‌گوید.


💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 حقوق و هنر؛
🔸 کاوه راد، وکیل دادگستری و فعال حقوقی عرصه هنر در برنامه شماره سه از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر از نسبت حریم خصوصی و چهره‌های عمومی می‌گوید.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 حقوق و هنر
🔸 مهدی کوهیان، تهیه کننده و فعال حقوقی عرصه هنر است و در برنامه شماره چهار از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر از نسبت امکان یا امتناع انتشار اطلاعات مالی فیلم های سینمایی می‌گوید.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 حقوق و هنر
🔸 استاد جواد طوسی، قاضی دیروز، وکیل امروز و منتقد پیشکسوت سینما به همراه امیرحسین سلیمیان، وکیل دادگستری و فعال حقوق هنر در برنامه شماره پنج از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر از حق اعتراض در فیلم خروج ابراهیم حاتمی کیا می‌گویند.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 جلوه‌هایی از حقوق در فیلم قسم

🔸 مطابق فصل چهارم از کتاب قصاص در قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392، (مواد 312 به بعد) قسامه یکی از راه های اثبات قتل است که توسط قانونگذار مورد پذیرش قرار گرفته.

🔹 محسن تنابنده در دومین اثر سینمایی خود به اسم قسم، به سراغ این بخش از قانون رفته و از زبان بازیگران فیلمش، به بیان شرایط قسامه، وکیل تسخیری و همچنین شهادت افراد در نزد محکمه می‌پردازد.

🎬 این ویدیو در صفحه اینستاگرام حقوق و هنر به آدرس زیر نیز در دسترس است:
www.instagram.com/law.and_art

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 حقوق و هنر
🔸 کاوه راد، وکیل دادگستری و فعال حقوقی عرصه هنر است و در برنامه شماره شش از سری نخست ویدیوهای حقوق و هنر در ادامه مبحث حریم خصوصی، از تفاوت حریم خصوصی هنرمندان و چهره ها با دیگران می گوید.

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
📚 مصادیق مجرمانه در رمان ابله اثر فیودور داستایفسکی



🎨 طراح: آرمینا شفیعی- موسسه حقوق و هنر
💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
📚 ریچارد سوم و دراماتورژی شر

🔹در فراز های آغازین نمایشنامه ریچارد سوم، دوک گلاستر با خود می‌گوید:

چون نمی‌توانم عشق بورزم تا در ایام خوبی و خوشی سرگرم شوم، اراده کردم تا شرارت نمایم.

🔹ریچارد سوم (Richard III) نمایش‌نامه‌ای تاریخی اثر ویلیام #شکسپیر است که داستان تراژیک به قدرت رسیدن وحشیانه دوک گلاستر و سقوط وی را به پرده می‌کشد.

🔹به روایت شکسپیر ریچارد، مردی بدقیافه، گوژپشت، حیله‌گر و خشن است که با خود عهد کرده به هر قیمتی شده صاحب تاج و تخت شود.

🔹نمایش‌نامه #ریچارد_سوم ، پُرشخصیت‌ترین نمایش درمیان نمایش‌نامه‌های شکسپیر است و ماجراهای آن در اواخر سده شانزدهم میلادی براساس نحوه ظهور و سقوط شاه ریچارد سوم نوشته شده‌است.


🔹طرح: آرمینا شفیعی
💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
🔹️آزار جنسي يکي از انواع خشونت عليه زنان است که شامل مجموعه‌ای از حرکات، رفتارها و اعمال جنسي نامطلوب، مانند آزار چشمی و فیزیکی و تجاوز جنسی است.

🔹️ آزار کلامی شامل متلک‌پرانی، فحاشی و بیان جملاتی با مضامین جنسی و تحقیرآمیز است که با درجات و اشکال متفاوتی در جوامع گوناگون وجود دارد.

🔹️قانون مجازات اسلامی در ماده ۶۱۹ خود بیان کرده که هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید به حبس از دو تا شش ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

🔹️همچنین لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» که به طور جدی‌تری به حمایت از حقوق زنان پرداخته اما هنوز توسط مجلس تصویب نشده، در ماده ۴۰ خود آزار کلامی را جرم‌انگاری کرده و برای مجرم، حبس و شلاق درجه شش را درنظر گرفته است.

🔹️در تابلوی نقاشی جنتلمن آزاردهنده، اثر برتولت وولتز، تصویر به خوبی نشان‌دهنده ایجاد مزاحمت آزارگر و البته زجر و فشاری است که دختر جوان آزاردیده متحمل می‌شود.

🖋محتوا: آرمینا شفیعی|عرفان حاج‌بابایی


@lawandart99
🔹️یکی از کلیدی‌ترین و بنیادی‌ترین حقوقی که برای انسان‌ها به رسمیت شناخته می‌شود، حق بر آموزش است.
🔹️حق بر آموزش که شامل مواردی همچون حق آموزش ابتدایی اجباری رایگان برای همه، الزام ایجاد آموزش متوسطه در دسترس همه و نیز الزام ایجاد دسترسی مساوی به آموزش عالی است.
🔹️اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده ۲۶ خود، حق بر آموزش اساسی و رایگان در تمام سطوح را تصریح کرده است. همچنین در اصل ۳۰ قانون اساسی ایران، آموزش و پرورش رایگان و همچنین آموزش عالی برای همه #ملت مورد اشاره قرار گرفته است.

🔹️منشور حقوق شهروندی در مواد ۱۰۴ الی ۱۱۱ خود، حق بر آموزش و پژوهش شهروندان را مورد توجه قرار داده است و همچنین طبق ماده ۷ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۱۳۹۹، امتناع و جلوگیری از تحصیل و ثبت نام کودک یا نوجوان در مدرسه توسط والدین و یا سرپرست آن‌ها، جرم‌انگاری شده است.

🔹️تابلوی "درِ مدرسه" اثر نیکولای پتروویچ بوگدانوف، کودکی را به تصویر کشیده که به سبب فقر، از یکی از نخستین حقوق خود یعنی آموزش و تحصیل محروم مانده و صرفا توانسته مقابل در کلاس بایستد و سایر دانش‌آموزان را تماشا کند.

محتوا :عرفان حاج‌بابایی | آرمینا شفیعی
🔹️سه قتل وحشیانه در یک روستای دور افتاده در ارتفاعات اسکاتلند منجر به دستگیری یک جوان به نام رودریک مکری می شود. خاطره ای که توسط متهم نوشته شده ، روشن می کند که وی مقصر است . چند حقوق دان و روانپزشک ماموریت می یابند تا مشخص کنند که چه چیزی او را به انجام چنین اعمال خشونت آمیزی سوق داده است.

🔹️پروژه خونین او یک داستان مسحور کننده در منظره ای نابخشودنی است که در آن اعمال قدرت به طرز ناعادلانه ای وجود دارد.

🔹️کتاب چند بخش دارد‌ :

1️⃣‌اظهاریه‌ها؛ شامل اظهاراتِ جمعى از ساکنین روستا، و پلیس محلى.

2️⃣روایت رودریک مک‌رى؛ در قالب دست نوشته‌ى او که در سلولش به نگارش درآمده است.

3️⃣گزارش‌هاى پزشکى؛ شرح گزارش پزشکى قانونى و جراحات وارده بر مقتولین.

4️⃣سفرهایى در سرزمین‌هاى مرزى جنون؛ شواهد جمع‌آورى شده توسط جِى بروس تامسون، جراح مقیم زندان عمومى اسکاتلند در پرث.

5️⃣محاکمه؛ اظهارات مظنون و شاهدین، دفاعیه و گزارشى از دادگاه و روند محاکمه‌ى مک‌رى.

6️⃣موخره.

🔹️کتاب "پروژه خونین او" نوشته "گرم مک ری برنت" با ترجمه پیمان خاکسار توسط نشر چشمه به چاپ رسیده است.

محتوا: آرمینا شفیعی
🔹فدریکو فلینی کارگردان مشهور سینمای ایتالیا آنقدری بزرگ و تاثیرگذار بود که بتواند یکی از شخصیت‌های ساخته و پرداخته شده در فیلم سینمایی زندگی شیرین را به عنوان اصطلاحی ماندگار وارد ادبیات حقوقی و رسانه‌ای و هنری جهان کند

🔹فلینی در فیلم خود شخصیت عکاسی به نام پاپاراتزی را خلق کرده بود که بعدها در وصف خبرنگاران و عکاسانی به کار رفت که مخفیانه به دنبال سلبریتی‌ ها و چهره‌های سرشناس عالم هنر، ورزش و سیاست حرکت می‌کنند

🔹در قوانین ایران، علاوه بر اصل ۲۲ قانون اساسی و ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی که از حریم خصوصی افراد دفاع می‌کند، سندی تحت عنوان آیین نامه امور خلافی در سال ۱۳۲۴ مصوب شده که طبق بند ۱۷ ماده ۳ آن، كسانی كه از روی بام دیوار و امثال آن‌ها به خانه دیگری عمداً سركشی و نگاه كنند به ۷ الی ۱۰ روز حبس محکوم خواهند شد.

🔹همین سرک کشیدن که نقض آشکار حریم خصوصی افراد عادی در جامعه است، به سوژه ای برای «یوجین دی بلاس» تبدیل شده که تابلوی فوق را با نام «کنجکاوی» رسم کند. تابلویی که در آن دو دختر نوجوان به دنبال تماشا و رصد اتفاقات در آن سوی دیوار هستند.

محتوا🖋آرمینا شفیعی، عرفان حاج بابایی
دانشکده حقوق و علوم سیاسی و انجمن علمی دانشجویی حقوق ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، انجمن عکاسان ایران، فلامینگو کالج، پردیس نوآوری حقوقی و قضایی و موسسه فرهنگی حقوق و هنر برگزار می‌کنند:

مجموعه نشست‌های حقوق کودک «به مناسب ۱۶ مهر روز کودک در ایران تا ۲۹ آبان روز جهانی کودک»
نشست پنجم: ابعاد حقوقی پوشش اخبار و تصاویر کودکان کار

سخنرانان:
محمدمهدی رحیمیان
استادیار دانشگاه و رئیس هیأت مدیره انجمن عکاسان ایران

مونیکا نادی
وکیل دادگستری و فعال حقوق کودک

افشین عزیزی
دانش‌آموخته حقوق ارتباطات و فعال حقوق رسانه

دبیر نشست: زهره برادران مفید
دبیر انجمن علمی دانشجویی حقوق ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی

زمان برگزاری: شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۰- ساعت ۱۹
همراه با اعطای گواهی حضور

لینک ورود به نشست:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/anjoman-comrig

💢 موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر @lawandart99
حقوق و هنر
Photo
🔹️قتل و آدم‌کشي شديدترين و سنگين‌ترين جنايتي است که ممکن است بر جامعه انساني وارد شود چرا که برای بشر چیزی باارزش‌تر و کلیدی‌تر از جان و حیاتش نیست. اهمیت این مسئله به حدی است که #قرآن، جان يک #انسان را به مثابه جان همه انسان‌ها و #قتل يک نفر را به مثابه قتل همگان دانسته است. خويشاوندکشي عموما و فرزندکشي خصوصا بر بزرگي اين بزه افزوده و نقش تخريبي بیشتری را از خود به جای می‌گذارد.

🔹️فرزندکشي جرمي است که طي آن پدر يا مادري اقدام به قتل فرزند خود مي کند. در موردی که مادر، فرزندش را به قتل برساند منعی از بابت قصاص وجود ندارد اما در صورتی که #پدر اقدام به قتل #فرزند خود کند، طبق ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی، خبری از #قصاص پدر نخواهد بود و او طبق ماده ۶۱۲ همین قانون، می تواند به ۳ تا ۱۰ سال حبس محکوم شود. این حکم از فقه شیعه استنباط شده است.

🔹️پس از قتل دردناک #رومینا_اشرفی توسط پدرش در خرداد سال جاری، دولت دوازدهم لایحه «تشدید مجازات مرتکبان قتل عمد که به هر دلیل قصاص نمی شوند» را با هدف حمایت از امنیت و حریم خانواده به مجلس فرستاد اما پارلمان هنوز آن را تصویب نکرده است. به موجب این اصلاحیه، هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود، به حبس تعزیری درجه چهار محکوم می‌شود.

🔹️ایلیا رپین نقاش سرشناس روس در تابلوی معروف «ایوان مخوف و پسرش ایوان» ماجرای ایوان، امپراطور خون‌ریز روسیه در قرن شانزدهم را روایت می‌کند که در مسیر جنایت‌هایش، حتی به پسرش هم رحم نکرد و او را به قتل رساند. رپین در این نقاشی بهت و حیرت قاتل و مقتول را با ظرافت خاصی به تصویر کشیده است. فرزندکشی در داستان‌های اسطوره‌ای #ایران هم به چشم می خورد که مشهورترین آن، بی تردید متعلق به داستان رستم و سهراب است که فردوسی در شاهنامه آن را به نظم کشیده است.

🖋محتوا: آرمینا شفیعی|عرفان حاج‌بابایی

@lawandart99
انجمن حقوق‌شناسی با همکاری موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر نود و چهارمین لایو اینستاگرامی را برگزار می‌کند:

حقوق تاسیس و اداره گالری ها

میهمانان:

وحید آگاه
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

لیلی گلستان
مترجم و مدیر گالری گلستان

هادی مظفری
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

میزبان:
بزرگمهر بشیریه

زمان: دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰
ساعت ۲۱

طرح: آرمینا شفیعی
انجمن حقوق شناسی نودوسومین جلسه لایو را با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌کند:

حقوق و ادبیات
جمع صورت با چنین معنای ژرف
...

میهمان نشست:
محسن محبی
عضو هیات علمی دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات

میزبان نشست:
بزرگمهر بشیریه

تاریخ برگزاری:
شنبه، ۲۲ آبان
ساعت ۲۱

#انجمن_حقوق_شناسی
@iranianlls
2024/10/06 08:30:35
Back to Top
HTML Embed Code: