Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کانال سوئز از دید پنجره‌ی ایستگاه فضایی بین‌المللی

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا #فضا_زمان خم می شود؟

🔹در دنیای مادی همه چیز دارای امتداد و مدت است.

🔸فضا و زمان ویژگی های خود را دارند. #فضا دارای سه بعد است: طول، عرض و ارتفاع، اما زمان تنها یک بعد دارد - از گذشته تا حال تا آینده.

🔹زمان، اجتناب ناپذیر، تکرار نشدنی و برگشت ناپذیر است.

🔸یک ساعت در فضای بیرونی سریعتر از یک ساعت روی #زمین حرکت می کند.

🔹چیزهای سنگینی مانند سیارات یک میدان گرانشی ایجاد می کنند که #زمان را در نزدیکیشان کاهش می دهد.

🔸یک مثال از گرانش که باعث اتساع زمان می شود این است که اگر جسمی نزدیک یک سیاهچاله باشد زمان آن (نسبت به زمان روی زمین) کُندتر می شود.

🔹اساسا زمان و مکان جدایی ناپذیر هستند. چیزی بدون حرکت در زمان نمی تواند در #فضا حرکت کند، زیرا رفتن به هر جایی نیاز به زمان دارد.

🔸به همین ترتیب، شما نمی توانید گذر زمان را بدون اشاره به چیزهایی که در فضا حرکت می کنند اندازه گیری کنید.

#مقیاسهای_کیهانی

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
📸 تصویری فوق‌العاده زیبا از اَبَر نواخترِ Vela در فاصله‌ی ۸۰۰ سالِ نوری از #زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
📷تصویر روز ناسا؛ سحابی پیله (IC 5146)

🔂عکس: لوئیس رومرو ونتورا

🔂داخل #سحابی پیله یک خوشه ستاره‌ای تازه در حال شکل‌گیری است. این سحابی زیبا که به نام IC 5146 شناخته می‌شود، تقریباً ۱۵ سال نوری عرض دارد. در آسمان شب‌های تابستانی شمالی، حدود ۴۰۰۰ سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی قو (Cygnus) قرار دارد. مثل دیگر مناطق تشکیل ستاره، این سحابی با گاز هیدروژن قرمز رنگ که توسط ستاره‌های جوان و داغ تحریک شده، و نور ستارگان که از غبار منعکس می‌شود، برجسته می‌شود. در واقع، ستاره درخشان نزدیک مرکز این سحابی احتمالاً فقط چند صد هزار سال عمر دارد و با پاک کردن حفره‌ای در غبار و گاز مولکولی، نور سحابی را تأمین می‌کند.
#ناسا


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
📸لحظۀ طلوع ماه آبی در آسمان

🔸️شاید با شنیدن نام #آبی تصور کنید که ماه به رنگ آبی دیده می‌شود، اما این‌طور نیست!

🔹به سومین قرص کامل #ماه در فصل‌هایی که برخلاف معمول در آن‌ها قرص کامل ماه به‌جای ۳ بار، ۴ بار دیده می‌شود اصطلاحاً ماه آبی گفته می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تحقیقات نشان داده فضانوردانی که در زمین خروپف می کنند در #فضا به آرامی می خوابند. این به دلیل آن است که نیروی جاذبه نقش مهمی در تولید #خروپف دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمانی که خوابیده اید و خواب #سقوط از ارتفاع را میبینید یک حرکت تند و سریع و ناگهانی را تجربه می کنید که به آن حرکت ناگهانی #هیپنیک می گویند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
📸ژاپن، کهکشان راه شیری بر فراز جزیره میاکو

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در ۱۰ اکتبر ۱۸۴۶ تریتون قمر #نپتون توسط ویلیام لاسل کشف شد

🔹این ماه تنها ماه سامانهٔ خورشیدی است که مدار پس‌رونده دارد. مدار تریتون مخالف مدار سیارهٔ نپتون است. تریتون ۲۷۰۰ کیلومتر قطر دارد و به همین دلیل هفتمین قمر بزرگ سامانهٔ خورشیدی است. #تریتون از نظر میزان جرم و حجم، شانزدهمین جسم در سامانهٔ خورشیدی است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗کهکشان IC1101 یکی از #بزرگترین و سنگین ترین کهکشان های جهان هستی به شمار میرود.

🔹این کهکشان غول پیکر، در خوشه کهکشانی Abell 2029 و در فاصله 1.15 میلیارد #سال_نوری قرار دارد.

🔸جرم آن 2.5 میلیون میلیارد برابر خورشید است.

🔹در مرکز آن یک منبع قدرتمند امواج الکترومغناطیسی رادیویی وجود دارد که نشان دهنده وجود یک ابر #سیاهچاله به جرم 40 تا 100 میلیارد خورشید است.
#مقیاسهای_کیهانی
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
#dendrophile
☀️دندروفایل
کسی که جنگل و درختان را دوست دارد

#bibliophile
☀️بیبلیوفایل
کسی که کتاب خواندن و جمع آوری آنها را دوست دارد
#Ceraunophile
☀️سرونافایل
کسی که رعد و برق را دوست دارد
#autophile
☀️آتوفایل
کسی که تنهایی و خلوت را دوست دارد
#astrophile
☀️استروفایل
کسی که نجوم و ستارگان را دوست دارد

#thalassophile
☀️ثلسوفایل
کسی که اقیانوس را دوست دارد
#nyctophile
☀️نیکتوفایل
کسی که شب و تاریکی را دوست دارد
#selenophile
☀️سلنوفایل
کسی که ماه را دوست دارد
#photophile
☀️فوتوفایل
کسی که نور را دوست دارد. همچنین به معنای کسی که عکاسی را دوست دارد
#scientophile
☀️ساینتوفایل
کسی که علم را دوست دارد، اما صرفا دانشمند نیست
#Heliophile
☀️هلیوفایل
کسی که خورشید را دوست دارد
#Limnophile
☀️لیمنوفایل
کسی که دریاچه‌ها را دوست دارد

#Chionophile
☀️کایونوفایل
کسی که هوای سرد و برف را دوست دارد
#Cosmophile
☀️کازموفایل
کسی که جهان هستی را دوست دارد
#Audiophile
☀️آدیوفایل
کسی که موسیقی دوست دارد

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗میدان هیگز

🔸یکی از میدان‌های بنیادی در #فضا_زمان، میدان هیگز است که آن را مسئول جرم‌‌دار شدن ذرات بنیادی از جمله کوارک، الکترون، نوترینو و... می‌دانیم.

🔹در واقع اگر فضا-زمان را همانند استخری بزرگ در نظر بگیریم که مملو از میدان‌های بنیادیست، میدان هیگز یکی از این میدان‌هاست که تقابل و تعامل ذرات این میدان(بوزون هیگز) با سایر ذرات بنیادی، سبب جرم‌دار شدن آن‌ها می‌شود، به این شکل که هرچه تعداد بیشتری از ذرات #هیگز اطراف یک ذره‌ مثلا یک کوارک جمع شوند جرم آن ذره بیشتر بوده و برعکس.

🔸نکته‌ی مهم این که بوزون هیگز در واقع واسطه‌ی تبدیل انرژی به جرم است، در واقع در یک برهم‌کنش بین ذرات یا میدان‌های بنیادی، هیگز با دخالت خود، مقدار مشخصی از انرژی را محصور کرده و به آن ماهیتی در قالب یک ذره بنیادی با جرم مشخص می‌دهد که غالبا چنین ذراتی را با نام #فرمیون و به عنوان عوامل اصلی سازنده ماده دسته‌بندی می‌کنیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗محققان موسسه ملی استاندارد و فناوری(NIST) مشکل دیرینه طراحی یک ساعت قابل اعتماد برای زندگی در ماه را مطرح کرده و راه حلی برای آن ارائه کرده‌اند.

🔸در زمین، ما از ساعت‌های اتمی برای پیگیری دقیق زمان استفاده می‌کنیم. آنها روشی برای اندازه‌گیری زمان با استفاده از خواص یک اتم هستند. این اختراعات کوچک درخشان برای بسیاری از پیشرفت‌های فناوری که امروزه به آنها تکیه می‌کنیم، به خصوص جی‌پی‌اس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

🔹اگر #فضانوردان آرتمیس و شهروندان آینده ماه بخواهند گوگل‌مپ آنها را به نزدیکترین دهانه ماه هدایت کند، به ساعت‌های دقیق نیاز دارند تا جی‌پی‌اس فضایی را به واقعیت تبدیل کنند.اما ما نمی‌توانیم فقط از ساعت‌های اتمی زمین استفاده کنیم.

🔸علت چیست؟درست مانند همه چیز در جهان، اتم‌ها نیز در معرض نیروی #گرانش هستند.به طور ناخوشایندی،نیروی گرانشی ماه باعث می‌شود که ساعت‌های اتمی در آنجا در مقایسه با یک ساعت اتمی روی زمین،حدود ۵۶ میکروثانیه در روز سریع‌تر کارکنند. این ممکن است مقدار کمی به نظر برسد،اما برای ایجاداختلال در سیستم‌هایی که به زمان‌بندی دقیق متکی هستند، کافی است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سردترین نقطه، خیلی نزدیک‌تر از چیزی که فکر می‌کنید: ماه
🔸داده‌های ارائه‌شده توسط مدارگرد شناسایی ماه (فضاپیمای روباتیک #ناسا) که برای درک بهتر شرایط ماه طراحی‌شده بود، در سال ۲۰۰۹، نشان می‌داد که حفره‌های سایه‌دار قطب جنوبی ماه احتمالاً سردترین مکان در منظومه شمسی هستند.
🔹پاتریک اوبراین و مشاورش شین برن، محققان سیاره‌ای دانشگاه #آریزونا، بعدها این نظریه را تقویت کردند و در کنفرانس علوم قمری و سیاره‌ای ۲۰۲۲ به این نکته اشاره کردند که دهانه‌های ماه با سایه‌های دوبرابر ممکن است سردترین نقاط در منظومه شمسی باشند.

🔸طبق استدلال آن‌ها، دهانه‌هایی که نه‌تنها از نور مستقیم خورشید، بلکه از منابع گرمایش ثانویه (مثل انعکاس تابش خورشید که از نواحی روشن مجاور و یا #تشعشعات حرارتی که از سطوح گرم ساطع می‌شود) بی‌بهره اند، به‌اصطلاح " سایه دو برابر " نام می‌گیرند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ابر اورت سردتر از دهانه‌های ماه

🔹طبق برآورد ناسا، میانگین دمای سطح #پلوتو منفی ۲۳۲.۷۵ درجه سانتی‌گراد است. البته کرافورد بر این باور است که این دهانه‌های ماه با سایه دو برابر ممکن است به سردی "ابر اورت" (پوسته زباله‌های فضایی یخی که فراتر از مدار نپتون قرار دارد) نباشند.

🔸او به این نکته اشاره کرد که تعیین سردترین نقطه منظومه شمسی، به این موضوع بستگی دارد که آیا ابر اورت را در منظومه شمسی حساب کنیم یا خیر.

🔹ناسا، ابر اورت را "دورترین منطقه منظومه شمسی ما" و در عین حال "فراتر از منظومه شمسی" در نظر می‌گیرد. این عدم وضوح بدین معناست که گاهی ابر اورت به‌عنوان بخشی از منظومه شمسی در نظر گرفته می‌شود و در برخی مواقع دیگر به‌عنوان مرز بین منظومه شمسی و فضای بین ستاره‌ای تعریف می‌شود و بنابراین، به‌صورت ضعیفی به منظومه شمسی متصل در نظر گرفته می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین از نگاه فضاپیمای Starship

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نام ۱۶ کهکشان جهان هستی
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اگر متوسط عمر یک انسان را با سال زمینی 80 سال بدانیم آنگاه:
🔸عمر انسان بر روی #مریخ 42 سال، #مشتری 7 سال، #زحل دو سال و نیم، #اورانوس 10 ماه، #نپتون 6 ماه و بر روی #پلوتو 3 ماه خواهد بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تغییر رنگ دریاچه ارومیه توجه #ناسا را جلب کرد

🔹ناسا به تازگی تصویر جدیدی از آب شور قرمز رنگ دریاچه ارومیه از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی منتشر کرده است که از ارتفاع ۲۶۰ مایلی بالاتر از سطح #زمین ثبت شده است.

🔸ناسا در توضیح این تصویر نوشته است که در طول چند دهه گذشته، این دریاچه کوچک شده است و غلظت نمک آن بالاتر رفته است که در نتیجه موجودات میکروسکوپی رنگ #آب را به رنگ قرمز و نارنجی تغییر داده‌اند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗#ستارگان چگونه متولد می شوند؟
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/11/20 09:17:13
Back to Top
HTML Embed Code: