Telegram Web Link
🌗#زمین با سرعت 30 هزار متر بر ثانیه به دور خورشید و 450 متر بر ثانیه هم به دور خودش می چرخد. در صورتی که سریع ترین دونده دنیامی تواند با سرعت 12.42 متر بر ثانیه بدود.

منبع:www.digiato.ir


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Cosmos_A_Spacetime_Odyssey_S01E12_480p_BluRay_SoftSub_DigiMoviez.mkv
198.3 MB
🌗مستند کیهان ادیسه فضا زمان همراه با نیل دگراس تایسون

☑️ قسمت 12

🔹سیاره #ناهید که شاید زمانی به بهشت شباهت داشته اکنون به جهنم تبدیل شده است.

🔸در این قسمت ابتدا به  بررسی سیاره زهره از ابتدای تشکیلش تا امروز می پردازیم.

🔹 سپس به سرگذشت دی اکسید کربن روی #زمین‌ میپردازیم بدون این ترکیب، زمین یخ می زد. تمدن ما در حال تنفس دی اکسید کربنی هست که زمین قدرت جذب آن را ندارد .اثر گلخانه‌ای را بررسی می کنیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آب و هوای سیاره اورانوس برخلاف زمین در دو قطبش #گرم و قسمت های استوایی آن بسیار #سرد است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویری از سیاره‌ی زمین که روز گذشته توسط ماهواره GOES ثبت شد



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗استیون #هاوکینگ نابغه فیزیک معاصر جهان هنگام زلزله بوئین زهرا در دهم شهریور 1341 که جان 20 هزار ایرانی را گرفت، در بوئین زهرا بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗استیون #هاوکینگ نابغه فیزیک معاصر جهان هنگام زلزله بوئین زهرا در دهم شهریور 1341 که جان 20 هزار ایرانی را گرفت، در بوئین زهرا بود. ╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮ 🆔 @keyhan_n1 ╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗استفان هاوکینگ از خاطره زلزله بویین زهرا تا حسرت سفر دوباره به ایران

🔹وی سال ۱۳۸۶ قصد داشت به دعوت پژوهشگاه دانش های بنیادی به ایران بیاید اما این سفر در آستانه انجام آن لغو شد. سفر #هاوکینگ برای ۲۲ تیرماه ۱۳۸۶ برنامه ریزی شده بود تا ضمن بازدید از پژوهشگاه دانش های بنیادی و سخنرانی های تخصصی و گفت و گو با دانشمندان ایرانی چند نشست عمومی هم داشته باشد و در مراسم اختتاميه المپياد جهاني فيزيك كه در اصفهان برگزار شد هم شرکت کند. با این حال ۳۰ خرداد ماه ۸۶ پژوهشگاه دانش های بنیادی در بیانیه ای رسمی از تعویق دو ماهه سفر هاوکینگ به ایران به دلیل نیاز به مراقبتهای ویژه درمانی خبر داد که هرگز انجام نشد.

🔹با این حال هاوکینگ سالها قبل و در زمانی که هنوز معلولیت زمینگیرش نکرده بود سفری به ایران داشت.این سفر در سال ۱۹۶۲ و مدت کوتاهی پیش از آنکه معلوم شود به بیماری #اسکلروزیس آمیوتروفیک جانبی مبتلا است صورت گرفت.

🔸پس از اخذ مدرک لیسانس از کالج #آکسفورد، هاوکینگ تصمیم گرفت با پس انداز کمی که دارد به سفر بپردازد و بر طبق یک نظریه ایران را انتخاب کرد: «احتمال اینکه به یک سفر بروم بیشتر از سفرهای زیادی است که بعدها شاید بروم».

🔹هاوکینگ و دوست همسفر او، دانشجویی از آکسفورد، به استانبول سفر کردند و با قطار از ترکیه گذشتند. سپس خود را با اتوبوس به مرکز ایران رساندند و از تبریز به طور غیر مستقیم از راه کویر مرکزی به تهران آمدند.

🔸هاوکینگ گفت «ما در راه گرفتار زلزله بوئین زهرا شدیم، زلزله عظیم ۷ ریشتری که بیش از ۱۲۰۰۰ کشته به جا گذاشت. من قاعدتاً باید نزدیک مرکز زلزله بوده باشم اما متوجه آن نشدم چون مریض بودم و اتوبوس هم در جاده‌های ناهموار ایران خیلیبالا و پایین می‌شد».

🔹در چند روز بعدی، هاوکینگ مشغول بازیابی سلامت خود پس از اسهال خونی و دنده‌ی شکسته‌ای بود که در اثر پرتاب شدن و برخورد به صندلی اتوبوس به وجودآمده بود. او از فاجعه خبر نداشت چون فارسی بلد نبود.

🔸خودش می‌گوید:« وقتی به #استانبول رسیدیم تازه فهمیدیم چه اتفاقی افتاده است. من برای پدر و مادرم یک کارت پستال فرستادم. آن‌ها در این ده روز شدیداً نگران بودند چون آخرین خبری که از من داشتند این بود که در روز وقوع زلزله تهران را به مقصد منطقه‌ی فاجعه ترک کرده‌ام.

🔹علیرغم زلزله، من خاطرات بسیار خوبی از ایران دارم و دوست دارم روزی به آنجا برگردم.»

🔸استیون #هاوکینگ نابغه فیزیک معاصر جهان هنگام زلزله بوئین زهرا در دهم #شهریور 1341 که جان 20 هزار ایرانی را گرفت، در بوئین زهرا بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗۳۵۰ میلیون سال در یک قاب

🔸در ساحل #دون_پاتریک در نزدیکی Ballycastle ایرلند، این صخره سنگی از دل دریا بیرون آمده است.این صخره شکل یافته که به نام دون بریست (Dun Briste) شهرت یافته، سنی در حدود 350 میلیون سال دارد!


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر خیره‌کننده فضاپیمای روسی با پس‌زمینه شفق قطبی

🔸فضانورد «متیو دومینیک» که در #ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) اقامت دارد، به‌تازگی تصویری از فضاپیمای Soyuz روسیه ثبت کرده است که در پس‌زمینه آن، شفق قطبی زمین به زیبایی دیده می‌شود. در این تصویر، خورشید دارد طلوع می‌کند و تابش آن فضاپیما را روشن کرده است.

دومینیک در توضیح تصویر گفت:

🔸فعالیت‌های #خورشید که اخیراً به اوج دوره یازده‌ساله خود رسیده است، شفق قطبی به این زیبایی خلق می‌کند. گرانش صفر در ایستگاه فضایی نیز به ما اجازه می‌دهد برای عکاسی به‌راحتی در هر پوزیشنی قرار بگیریم‌ و زیباترین تصاویر فضایی را ثبت کنیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان قدیمی‌ترین و سردترین #کوتوله‌_سفید در جهان را کشف کردند.
در حقیقت کوتولهٔ‌ سفید یک هستهٔ داغ از ستارگانِ کوچکی است که بدلیل اتمام سوخت، دیگر واکنش همجوشی هسته‌ای در آن رخ نمی‌دهد و با گذشت زمان سرد و خاموش می‌شود.

🔹کوتولهٔ جدید کشف شده J0207 نام دارد و در فاصلهٔ ۱۴۵ سال نوری از زمین، در صورت فلکی #سه‌سو واقع شده است.

🔸این کوتوله متعلق به ۳ میلیارد سال قبل است و مانند زحل حلقه‌ای از مواد پیش سیاره‌ای در اطراف خود دارد، این مواد باقیماندهٔ #سیارک‌ها و دنباله دارهایی هستند که به دام گرانش این کوتوله افتاده‌اند.

🔹دانشمندان با محاسبهٔ دمای این کوتوله معادل ۵،۸۰۰ درجه #سلسیوس قدمت آن را تعیین کردند، و با استفاده از امواج مادون قرمز رصد شده توسط رصدخانهٔ #WISE، حلقه‌های آن را رصد کردند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویری فوق‌العاده زیبا از سحابی #پروانه

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تماشای ماه کامل آبی #مرداد را از دست ندهید

ماه کامل این ماه در روز ۱۹ اوت (۲۹ مرداد) رخ می‌دهد و این تنها ماه کامل اوت ۲۰۲۴ خواهد بود. این ماه همچنین یک #ماه_آبی خواهد بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#ژاپن، مزرعه آفتابگردان و #کهکشان_راه_شیری

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تعداد افرادی که برای نخستین سفر بی بازگشت به مقصد #مریخ تقاضا داده اند 202.586 نفر است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان با بررسی نقشه ای از #جهان نتیجه گرفته اند که این نقشه نشانگر ناهنجاری های ی است که تنها می توانند توسط کشش گرانشی جهانهای دیگر ایجاد شده باشند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#سیاره ما یک ذره تنهای احاطه شده در تاریکی عظیم کیهانی است؛ ما اینجاییم👆، با هزاران مشکل و دغدغه‌هایمان در این نقطه کوچک.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗دانستنی های جالب درمورد #فضا.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیاره زحل؛ زیبای منظومه شمسی

🔸زحل بعد از سیاره #مشتری بزرگترین و زیباترین سیاره در منظومه شمسی می باشد. این سیاره دارای هفت حلقه مسطح به دور خود است. این هفت حلقه در واقع شامل تعداد زیادی حلقه های باریک که با ذرات یخی درست شده اند، می باشند.
🔹این حلقه ها زحل را به یکی از زیباترین اجرام آسمان در منظومه شمسی تبدیل کرده اند. به جز زحل، سیارات مشتری، #نپتون و #اورانوس نیز دارای حلقه هایی می باشند که نسبت به حلقه های زحل بسیار کم نورترند. قطر زحل در استوا ۱۲۰.۵۴۰ کیلومتر، تقریبا ۱۰برابر قطر زمین است.

🔸این سیاره از زمین با چشم غیر مسلح قابل رویت است البته حلقه های آن دیده نمی شوند. زحل دورترین سیاره ای بود که ستاره شناسان باستان موفق به کشف آن شده بودند. این سیاره به مناسبت خدای #کشاورزی رومیان، #ساترن نام گرفت.
🔹زحل در مداری بیضی شکل به دور #خورشید در حرکت است. بیشترین فاصله آن از خورشید ۱.۵۱۴.۵۰۰.۰۰۰ کیلومتر و کمترین فاصله آن ۱.۳۵۲.۵۵۰.۰۰۰ کیلومتر است. یک سال در زحل معادل ۱۰.۷۵۹ روز زمینی است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ابرنواختر چیست؟

🔸ابرنواختر یا #سوپرنوا (Supernova) به انفجار عظیم یک ستاره کلان‌جرم در پایان عمر آن گفته می‌شود. این انفجار تنها در چند ثانیه به انتشار انرژی عظیمی می‌انجامد که برابر با کل انرژی خورشید در طول میلیاردها سال عمر آن است. عبارت سوپرنوا از کلمه لاتین نوا به معنی new در زبان انگلیسی گرفته شده است. سوپرنواها منبع اصلی عناصر سنگین جهان هستند. به‌نقل از #ناسا، سوپرنوا بزرگ‌ترین انفجاری است که می‌تواند در فضا رخ دهد.

🔹آنچه در بقایای سوپرنوا می‌بینیم، ابرهایی هستند که در فضا توسعه می‌یابند. نمونه‌های متعددی از سوپرنواها در داخل و خارج از کهکشان وجود دارند. معروف‌ترین باقی‌مانده سوپرنوایی نیم‌کره شمالی #آسمان، سحابی خرچنگ است. این سحابی در جهت صورت فلکی ثور قرار دارد. بعدها شهرت سحابی خرچنگ به‌دلیل میزبانی اولین تپ‌اختر (pulsar) افزایش یافت. در سال ۱۹۶۷، ژوسلین بل برنل این تپ‌اختر را کشف کرد. تپ‌اختر خرچنگ ستاره‌ای نوترونی است که از بقایای سوپرنوای سحابی خرچنگ به‌وجود آمد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗دورترین کهکشانِ جهان را از دید تلسکوپ هابل ببینید..

🔹بزرگترین شاهکار تلسکوپ فضایی هابل رصد دورترین کهکشان و عمیق‌ترین نور #کیهان با نام A2744_YD4 در فاصله ۱۳ میلیارد سال نوری است.این کهکشان به زمانی بر می‌گردد که جهان ما تنها ۶۰۰ میلیون سال سن داشته، دقیقا زمانی که کهکشان‌ها و ستاره‌های ابتدایی در حال شکل‌گیری بوده‌اند. نرخ تشکیل ستاره در این کهکشان ۲۰ ستاره در سال است، در حالی که این نرخ در کهکشان راه شیری تنها ۱ ستاره در سال است.

🔸#آرایه تلسکوپ آلما مقادیر زیادی اکسیژن در این کهکشان کشف کرد به طوری که دورترین اکسیژن کشف شده در کیهان، تا به امروز بوده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شهاب‌های #برساوشی بالای استون‌هنج، انگلستان.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 20:43:08
Back to Top
HTML Embed Code: