Telegram Web Link
🌗پدیده‌ی نادر «رنگین‌کمان چهارتایی» که از دو رنگین‌کمان دوتایی تشکیل شده و بر اثر بازتاب #نور بر سطح آب به وجود می‌آید.
این تصویر در یکی از جزایر #هلند به ثبت رسیده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗محموله ماهنورد ایرانی با کمک چین به ماه می رود.

🔸کشور #چین فراخوانی در حوزه حمایت از کشورهای توسعه‌یافته برای فرود محموله این کشورها بر روی کره ماه ارایه داد که ایران در این فراخوان رتبه اول را کسب کرد و به این ترتیب، محموله ماه‌نورد ایرانی با کمک چین به ماه می‌رود.

🔹گردهمایی فعالان بخش خصوصی فضایی کشور همراه با پاسداشت زحمات رئیس جمهور شهید امروز با حضور وزیر ارتباطات، رییس سازمان فضایی ایران و فعالان این حوزه در #پژوهشگاه_فضایی ایران برگزار شد. در این گردهمایی اعلام شد، محموله ماه‌نورد ایرانی با کمک چین به ماه می‌رود.

🔸دکتر کردی؛ مجری #ماهواره ایرانی پژوهش در این همایش با اشاره به پروژه‌های ماه‌نوردی در دنیا گفت: پروژه #آرتمیس با مشارکت 30 کشور بزرگ در دنیا انجام شده است. کشور چین یک فراخوانی را برای کشورهای در حال توسعه داد تا از این کشورها برای فرود محموله آنها بر روی کره ماه حمایت کند. 10 کشور در این فراخوان شرکت کردند که از جمله آنها مصر، ترکیه، پاکستان، سوئد، تایوان، تایلند، چین و ایران است که در این فراخوان دانشگاه تهران مقام اول را کسب کرد. 

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تمام ماه های منظومه خورشیدی در سایزی که توسط ناظر در سطح #سیارات میزبان دیده می شوند به ترتیب از بالا به پایین بر اساس فاصله مدار سیاره از خورشید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗لحظه‌ی مهم در تاریخ فضانوردی چین؛

🔹کاوشگرِ change 6 درحال جمع آوردی خاک ماه برای انتقال به #زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کپسول #استارلاینر و سرنشینان آن دیرتر به زمین می رسند.

🔹ناسا اعلام کرده که اولین ماموریت سرنشین‌دار کپسول «استارلاینر» شرکت «#بوئینگ» تا ۱۸ ژوئن تمدید شده است.

🔸اولین ماموریت سرنشین‌دار #کپسول «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) کمی بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کردیم، طول خواهد کشید.

🔹استارلاینر در روز پنجم ژوئن طی ماموریت «آزمایش پرواز خدمه»(CFT) به همراه «بوچ ویلمور»(Butch Wilmore) و «سونی ویلیامز»(Suni Williams) فضانوردان ناسا به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» پرتاب شد و ویلمور و ویلیامز در روز ششم #ژوئن برای اقامت تقریبا یک‌هفته‌ای به آزمایشگاه مداری رسیدند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#تکامل_جهان را در هفت مرحله رخ داده است‌.
۱- در ۱۳.۷ میلیارد سال قبل جهان از یک نقطه فوق چگال به نام #تکینِگی زاده شد.
۲- تنها سه دقیقه بعد از بیگ بنگ مرکز اتم ها، که هسته اتم نام داشتند، از #ذرات زیر اتمی تشکیل شدند.
۳-بعد از ۳۰۰ هزار سال، اولین عناصر سازنده #ستارگان و کهکشان‌ها با پیوستن الکترون‌ها به هسته‌های سرگردان به وجود آمدند.
۴- حدود ۱۲ میلیارد سال قبل #اولین کهکشان‌ها شکل گرفته، سپس پرتوهای نور ستارگان در میان کهکشان‌ها، تاریکی را از جهان اولیه محو نمودند.
۵- حدود ۱۱ میلیارد سال قبل ابر هلیوم و #هیدروژن، ستارگان کهکشانِ ما یا همان راه شیری را ساختند.
۶- حدود ۵ میلیارد سال قبل خورشید ما منظومه شمسی را از ذرات یخ و صخره با نیروی #جاذبه گرد هم آورد.
۷- حدود ۳.۸ میلیارد سال قبل در سیاره زمین که نه زیاد به #خورشید نزدیک بود نه خیلی دور، حیات نمو پیدا کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا جهان در حال انبساط است؟

🔸این را می توان با استفاده از اثر #داپلر یا انتقال به قرمز تعیین کرد. این پدیده ای است که در آن امواج نور از اجسامی که از ناظر دور می شوند کشیده می شوند و به سمت قسمت قرمز طیف حرکت می کنند.

🔹در اوایل دهه 1920 ، ادوین #هابل کشف کرد که هر چه کهکشان دورتر باشد، قرمزتر به نظر می رسد. یعنی هر چه یک شی از ما دورتر باشد، سریعتر از ما دور می شود

🔸انتظار می رفت که انرژی #بیگ_بنگ در طول زمان ضعیف شود و گرانش انبساط را کند کند، اما مشاهدات خلاف این را نشان می دهد. علاوه بر این، انبساط کیهان در حال تسریع است و "رشته های" عظیمی را تشکیل می دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نمایی فوق العاده از آرامگاه #کوروش بزرگ در آسمان شب

📸 پاسارگاد - شیراز

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اینشتین بیان می‌دارد سرعت نور، بیشترین حد سرعت هر چیزی است که در کیهان حرکت می‌کند و این مورد شامل #انبساط خود کیهان نمی‌تواند باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان شواهدی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد دریایی بسیار وسیع در حدود ۳.۷ میلیارد سال پیش در جنوب سیاره #مریخ وجود داشته‌ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یکی از زیباترین صحنه های زمین و جهان ما

🔸صحرای #نامیبیا
جایی که #دریا و #صحرا به هم میرسند

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تازه‌ترین برآوردهای آماری از احتمال وجود هوشمندان #فرازمینی نشان می‌دهد که حدود ۲۰۰۰ تمدن فرازمینی پیشرفته، فقط در کهکشان خودمان (راه‌شیری) می‌تواند وجود داشته باشد. سؤآل اینجاست که اگر این تمدن‌ها وجود دارند، پس چرا نشانی از آن‌ها نمی‌بینیم؟

🔹یکی از پاسخ‌هایی که به این پرسش داده می‌شود، در #نظریه_جنگل_تاریک می‌گنجد. دلیل اینکه ما نمی‌توانیم تمدن‌های بیگانه را ببینیم، آن است که همه‌شان مخفی شده‌اند. برخلاف رفتار ما زمینی‌ها که مخابرات رادیویی‌مان در سراسر کهکشان #راه‌شیری منعکس شده، تمدن‌های بیگانه به این نتیجه رسیده‌اند که برقراری ارتباط با همسایگان بیگانه، ممکن است بسیار خطرناک باشد.

🔸با این حال، از بین تمام پاسخ‌های فرضی، به نظر می‌رسد که نظریه جنگل تاریک کمتر به واقعیت نزدیک باشد؛ در واقع این امکان وجود دارد که چندین تمدن بیگانه خود را از دید ما پنهان کرده باشند، اما بعید است که همه‌شان در مقابل ما رفتار واحدی را پیش گرفته و در این مسیر با یکدیگر متحد شده باشند.

🔹مویا مک‌تیر، #اخترفیزیکدان، می‌گوید:« حتی در جوامع بشری شکل‌گیری چنین اتحادی تقریبا غیرممکن است. برخی از جوامع اعضایی دارند که در اتحاد کامل با یکدیگر عمل می‌کنند اما در واقع این اتحاد در بین تمام اعضای یک جامعه نیز دیده نمی‌شود، چه برسد به اینکه جوامع مختلف به صورت کامل با یکدیگر متحد شوند.»

🔸با این حال نمی‌توان گفت که صد درصد امکان شکل‌گیری این اتحاد وجود ندارد؛ اما از نظر فنی هر چیزی ممکن است. شاید همه آن‌ها واقعاً #پنهان شده‌اند. شاید واقعاً تهدیدی در آنجا، در تاریکی بیرون از محدوده امن حیات فرازمینی و زمینی، کمین کرده باشد و بشریت هنوز به آن تهدید پی نبرده است.

پارادوکس فرمی زیربنای شکل‌گیری نظریه جنگل تاریک

🔹انریکو فرمی، فیزیک‌دان معروف ایتالیایی و برنده جایزه نوبل، سال ۱۹۵۰ طی گفتگویی دوستانه با مایکل اکهارت #پارادوکس_فرمی را مطرح کرد. پارادوس فرمی به عدم مشاهده تمدن‌های فرازمینی در عالم اشاره دارد. پارادوکس فرمی می‌گوید میلیاردها ستاره شبیه به خورشید در کهکشان‌هایی در سراسر عالم وجود دارند. برخی از این ستارگان، سیاراتی نظیر زمین خواهند داشت و چنانچه زمین را نمونه‌ای در نظر بگیریم، ممکن است حیات هوشمند روی برخی از سیارات پدیدار شود. برخی از این تمدن‌ها ممکن است به سفرهای میان‌ستاره‌ای دست یابند، گامی که زمین هم‌اکنون در حال بررسی آن است. حتی با سرعت پایین #سفر_میان_ستاره‌ای که در حال حاضر متصوریم، کهکشان راه شیری را می‌توان به‌طور کامل در حدود یک میلیون سال طی کرد. با این نگرش، بیگانگان فرازمینی می‌بایست تاکنون با زمین ملاقات کرده باشند. اما ما هنوز آن‌ها را ندیده‌ایم، پس فرازمینی‌ها کجایند؟

🔸تلاش‌های بسیاری برای توضیح پارادوکس فرمی انجام شده است؛ عمده این توضیحات حول این محورند که یا تمدن‌های هوشمند خیلی نایابند و یا دلیلی برای برقراری ارتباط با زمینیان نمی‌بینند.

🔹منظومه شمسی ما فقط ۴٫۶ میلیارد سال قدمت دارد، در حالی که از عمر عالم ۱۳٫۸ میلیارد سال می‌گذرد. این زمان کافی است تا حیات در سیارات فرازمینی به تمدنی پیشرفته تبدیل شود، جوامعی که می‌توانند از دریای ستارگان عبور کنند و پایگاه‌ها یا جوامع جدیدی را در جهان‌های بی‌شمار ببینند. اما هنوز هیچ نشانه‌ای از این جوامع پیدا نکرده‌ایم.

✳️پس آن‌ها کجا هستند؟

🔸پاسخ‌های زیادی برای پارادوکس فرمی داده شده است؛ آیا فضا برای جوامع بیگانه آنقدر وسیع است که هنوز به زمین نرسیده‌اند؟ آیا همه آنها قبل از تبدیل شدن به تمدن‌های فوق پیشرفته، خود را نابود می‌کنند؟ آیا ما تنها جامعه پیشرفته در فناوری در گوشه‌ای از عالم هستیم؟ آیا فرگشت حیات به موجودات هوشمندی مانند انسان، فوق‌العاده نادر اتفاق می‌افتد؟

🔹این ایده که بیگانگان فضایی تمایلی به نشان دادن خود ندارند، ده‌ها سال است که در داستان‌سرایی علمی تخیلی مطرح شده. لیو در کتاب خود در سال ۲۰۰۸ نامی جذاب به این فرضیه داد. او جهان را به‌عنوان جنگلی تاریک توصیف می‌کند که در آن هر جامعه‌ بیگانه مانند شکارچی ترسناک و مسلحی در حال شکار است. اگر آن شکارچی حیات تازه‌ای بیابد، آن را از بین می‌برد.

🔸نظریه جنگل تاریک با انبوهی از سوال‌ها مواجه هست که حل آن‌ها کار هر کسی نیست؛ واضح‌ترینشان این است که پنهان کردن دنیای پیشرفته از نظر فناوری بسیار دشوار است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗تازه‌ترین برآوردهای آماری از احتمال وجود هوشمندان #فرازمینی نشان می‌دهد که حدود ۲۰۰۰ تمدن فرازمینی پیشرفته، فقط در کهکشان خودمان (راه‌شیری) می‌تواند وجود داشته باشد. سؤآل اینجاست که اگر این تمدن‌ها وجود دارند، پس چرا نشانی از آن‌ها نمی‌بینیم؟ 🔹یکی از پاسخ‌هایی…
🔹ممکن است تمدن‌های بیگانه آن بیرون، جایی در فضا باشند، اما فواصل بین آنها احتمالاً بسیار زیاد است، به طوری که ایده نیاز به حمله پیشگیرانه علیه یکدیگر، عجیب به نظر می‌رسد. وسعت بین آنها به این معنی است که آنها احتمالاً نیازی به رقابت برای منابع ندارند. هر کدام دارای جهان‌های تقریباً نامحدود، سیارک‌ها و حتی ستاره‌هایی برای بهره‌برداری خواهند بود.

🔸این واقعیت که زمین، طبق استانداردهای جهانی، جامعه فن‌آوری جوان، پر سروصدا و آسیب‌پذیر است، به‌طور پیش‌فرض نشان می‌دهد که اگر تمدن‌های هوشمند فرازمینی (ETI) در آنجا وجود داشته باشند، همه‌شان نمی‌توانند به طور غریزی تهاجمی باشند.

🔹از دید من، نظریه جنگل تاریک یکی از توضیحات کمتر قانع‌کننده برای پارادوکس فرمی است، زیرا بر چند فرض #انسان‌_محور استوار است که به نظرم منصفانه نیست. ترس عامل قدرتمندی است، اما کنجکاوی هم همانقدر قدرتمند است.»
منبع: nationalgeographic

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗حدود 5 میلیارد سال بعد وقتی همه چیز سوخت و بوسیله #خورشید بلعیده شد دوباره دنیاها، ستاره ها و کهکشان ها بوجود خواهد آمد وآنها هیچ چیزی از جایی که زمانی زمین نامیده می شدنخواهند دانست


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا میدانید با تلسکوپ فضایی #هابل می توان از واشنگتن، یک کرم شب تاب را در #توکیو دید؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اين👆 شبيه‌ترين همتاي زمين است كه تاكنون پيدا شده‌ است.

🔹سياره‌ #كپلر b22 كه اخيراً كشف شده است به سرعت به عنوان بهترين مكان براي جست‌وجوی حيات در بيرون از منظومه‌ شمسی انتخاب شد. ستاره‌ مادر سياره‌ كپلر b22 در واقع كوچك‌تر و سردتر از خورشيد است و در فاصله‌ 600 سال نوري از زمين در امتداد صورت‌فلكی قو (دجاجه) قرار دارد. شعاع سياره‌ كپلر b22 بيش از 2 برابر شعاع زمين است كه اندكي نزديكتر به دور خورشيدش می گردد؛ اما در منطقه‌ سكونت‌پذير كه آب مايع می تواند در سطحش وجود داشته باشد. عكس بالا تصويری هنری است كه نشان ميدهد كپلر b22 از ديد فضاپيمای كه نزديكش می شود در مقايسه با سيارات دروني منظومه‌ شمسی چگونه است. آيا كپلر b22 آب يا حيات ناشناخته دارد. پروژه‌ ستی به دنبال نشانه‌هايی از هوش #فرازمينی كپلر b22 را بررسی خواهد كرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چند نکته درباره کهکشان راه شیری

اندازه #کهکشان راه شیری

🔸صفحهٔ ستاره‌ای راه شیری درحدود۱۰۰۰۰۰سال نوری قطر دارد و ضخامت آن به طور میانگین ۱۰۰۰ سال نوری است.تخمین زده شده که کهکشان راه شیری ۲۰۰و یا احتمالا بالای ۴۰۰میلیارد #ستاره دارد

✳️سن کهکشان راه شیری

🔹سن قدیمی‌ترین ستاره‌ای که تا کنون در کهکشان راه شیری کشف شده(HE ۱۵۲۳-۰۹۰۱) در حدود۶/۱۳بیلیون سال تخمین زده شده‌است، تقریبا به قدمت #جهان.که با استفاده از اشعهٔ ماورای بنفش طیف سنج بزرگبرای اندازه گیری حجم برلیم دو ستارهٔ خوشه دی کروی تخمین زده شده‌است.

❇️ساختار کهکشان راه شیری

🔹کهکشان راه شیری متشکل از یک صفحهٔ نواری شکل است که توسط صفحه‌ای از گاز، غبار و چهار بازوی #ستاره شکل احاطه شده که ساختار مارپیچی به سمت بیرون دارند.توزیع جرم کهکشان بسیار شبیه طبقه بندیSbc Hubble است، که یک کهکشان مارپیچی است.ستاره شناسان در سال۱۹۹۰به مدت یک دهه گمان می‌کردند که راه شیری یک کهکشان مارپیچی محدود است. تا اینکه در سال۲۰۰۵با مشاهدات تلسکوپ #اسپیتزرکه نشان داد نوار مرکزی کهکشان بزرگتر از آن است که قبلا تصور می‌شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗10واقعیت عجیب درباره نجوم و کیهان

🔸دانشمندان بر این باورند که ما فقط قادر به دیدن 5 درصد از ماده در جهان هستی می باشیم. این در حالیست که باقی #کیهان از ماده ای نامرئی به نام "ماده تاریک" و همچنین نوع اسرارآمیزی از انرژی به نام "انرژی تاریک" تشکیل شده است.

🔹ستارگان #نوترونی آنقدر چگال و متراکم می باشند که در مقام مقایسه، جرم یک قوطی کنسرو از مواد یک ستاره نوترونی ، بیشتر از جرم کره ماه می باشد.

🔸انرژی آزاد شده از #خورشید آنقدر زیاد است که حتی تصور آن نیز دشوار است. انرژی آزاد شده از هسته خورشید در هر ثانیه، معادل 100 میلیارد بمب اتم می باشد.4- گالیله به اشتباه مخترع تلسکوپ نامیده شده است. نتایج مطالعات تاریخدانان نشان می دهد مخترع اولین تلسکوپ یک عینک ساز هلندی به نام "یوهانس لیپرشی" بوده است. درعین حال گالیله نخستین فردی می باشد که از ابزار #تلسکوپ برای مطالعات نجومی و دانش فضا استفاده نموده است.

🔹سیاه چاله ها آنقدر فشرده و #چگال بوده و چنان جاذبه شدیدی تولید می نمایند که حتی نور نیز نمی تواند از آن فرار نماید. فیزیکدانان نظری پیش بینی می کنند که شرایطی وجود دارد که تحت آن نور قادر به فرار است. (این وضعیت 'تابش هاوکینگ' نامیده شده است)

🔸رسیدن نور ستارگان و کهکشان های دور به ما آنقدر زمان می برد که آنچه ما امروز می بینیم در واقع وضعیت این اجرام را در صدها، هزاران و حتی میلیون ها سال قبل نشان می دهد. از اینرو همانطور که به آسمان می نگریم براستی سفری در زمان و گذشته های بسیار دور داریم.

🔹سحابی خرچنگ بواسطه یک #انفجار ابرنواختری در سال 1054 میلادی بوجود آمد. منجمان عرب و نیز ستارشناسان چینی در آن زمان اشاره کرده اند که این انفجار آنقدر درخشان بوده که برای ماه ها باعث روشنی آسمان شب شده و حتی در روشنی روز نیز قابل مشاهده بوده است.

🔸شهاب ها معمولاً فقط ذرات ریز گرد و غبار در حال سقوط از میان جو زمین می باشند. دنباله دارها گاهی اوقات از میان مدار زمین عبور کرده و ردی از گرد و غبار را در مسیر پشت سر خود بر جای می گذارند. سپس همانطور که زمین در مسیر حرکت خود از میان این گرد و غبار عبور می کند ، این ذرات داغ شده و رگه هایی از نور در آسمان شب نمایان می سازند.

🔹اگرچه #عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است اما با اینحال  گاهی اوقات دمای آن تا منفی 280 درجه فارنهایت می رسد. اما چرا؟

🔸از آنجا که سیاره عطارد تقریباً هیچ اتمسفری ندارد، لذا هیچ چیز برای به دام انداختن و نگه داشتن گرما در نزدیکی سطح آن وجود ندارد. از اینرو نیمه تاریک  سیاره عطارد (سمتی که از خورشید دور است) بسیار  سرد است.

🔹اگرچه سیاره #زهره نسبت به خورشد، در فاصله ای دورتر از سیاره عطارد قرار دارد، اما به طور قابل ملاحظه ای داغتر از عطارد است. علت این امر جو غلیظ و متراکم سیاره زهره است که باعث حفظ گرما در نزدیکی سطح سیاره می شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویر روز ناسا؛ سحابی نشری RCW 85با ۱۰۰ سال نوری ارتفاع

🔹 یکی از زایشگاه‌های ستاره‌ای پراکنده در کهکشان راه‌شیری است که بین ستارگان رجل‌القنطورس و حضار دیده می‌شود. این سحابی را به خاطر شکل ظاهری‌اش، #برج_شیطان نامیده‌اند.

🔸 کاتالوگ نجومی «راجرز، کمپبل و وایتوک» که سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹) منتشر شد، به کاتالوگ RCW معروف است و منطقه نشری RCW 85 (هشتاد و پنجمین جرم در این کاتالوگ) که موضوع تصویر امروز است، در نیم‌کره جنوبی آسمان، بین ستارگان درخشان رجل‌القنطورس و حضار (آلفا و بتا قنطورس) دیده می‌شود.

🔹این سحابی نشری، ابر میان‌ستاره‌ای مه‌آلودی است که از گاز #هیدروژن و غبار ساخته شده و حدود ۵۰۰۰ سال‌نوری با ما فاصله دارد. RCW 85 بسیار کم‌فروغ است؛ اما در این تصویر استادانه که طی ۲۸ ساعت نوردهی با فیلترهای باریک و پهن‌باند تهیه شده، جزئیات ساختارهای مختلف در امتداد لبه‌های خوش‌تعریف به‌وضوح دیده می‌شوند.


🔸با توجه به فاصله ۵۰۰۰ سال‌نوری ما از #سحابی، این قاب تلسکوپی گستره‌ای به پهنای ۱۰۰ سال نوری را در محدوده این سحابی فرا گرفته است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗هر وقت كسى گفت دنيا خيلى #كوچيكه، اين GIF رو نشونش بده، نظرش كاملا عوض ميشه...


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/11/14 15:31:19
Back to Top
HTML Embed Code: