Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نمایی زیبا از غروب ماه در پس اقیانوس آرام از دید کیهانوردان ایستگاه فضایی بین المللی .


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان برای فواصل بزرگ از جمله فواصل میان ستاره‌ای و بین کهکشانی از مقیاس سال نوری استفاده می‌کنند.

🔹به زبان ساده #نور با سرعت 300,000 کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کند یعنی اگر شما یک #لیزر را به سمت کره #ماه گرفته و آن را روشن کنید، 1.3 ثانیه طول می‌کشد تا نور لیزر به کرهٔ ماه برسد پس فاصلهٔ زمین تا ماه 1.3 ثانیه نوریست.

🔸به همین ترتیب 8.3 دقیقه طول می‌کشد تا نور لیزر به خورشید، 4.4 سال به ستارهٔ آلفا #قنطورس، 25,000 سال به خوشهٔ هرکول، و 2,500,000 سال به کهکشان آندرومدا برسد.

🔹یک سال نوری از حاصلضرب 1 سال در 365 روز در 24 #ساعت در 3,600 ثانیه در 300,000 کیلومتر بر ثانیه بدست می‌آید.

یک #سال_نوری برابر است با؛
9,460,800,000,000 کیلومتر.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویری شگفت انگیز از #کهکشان_راه_شیری بر فراز قالیکوهِ الیگودرز در لرستان / بامداد چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نقشه‌های جدید برای قاره‌ها: ذوب شدن یخ‌های قطبی چه سرنوشتی برای خشکی‌ها رقم خواهد زد؟

🔸ذوب شدن یخ‌های قطبی، فاجعه‌ای هولناک با پیامدهای ناگوار برای #زمین و ساکنان آن است. افزایش سطح آب دریاها در بلندمدت نقشه قاره‌ها را تغییر خواهد داد. با ذوب شدن یخ‌ها، حجم عظیمی از آب به اقیانوس‌ها سرازیر می‌شود و مناطق ساحلی، از جمله شهرهای پرجمعیت، زمین‌های کشاورزی و زیرساخت‌های حیاتی، به تدریج غرق خواهند شد.

🔹کشورهای جزیره‌ای و مناطق ساحلی کم‌ارتفاع اولین قربانیان این فاجعه خواهند بود. نفوذ آب شور به آب‌های شیرین، منابع آب آشامیدنی را آلوده می‌کند و #کشاورزی را با چالش جدی روبرو می‌کند. میلیون‌ها نفر مجبور به ترک خانه‌های خود و مهاجرت به مناطق مرتفع‌تر خواهند شد، که این امر بحران پناهندگان و تنش‌های اجتماعی و اقتصادی را به همراه خواهد داشت.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗درهم تنیدگی کوانتومی

🔹درهم تنیدگی کوانتومی می‌گوید #ذرات می‌توانند روی یکدیگر اثر بگذارند حتی اگر به اندازهٔ وسعت جهان از یکدیگر دور باشند به این معنی که تا زمانیکه یکی از ذرات مشاهده و اندازه‌گیری نشده، دیگری هم بدون تغییر باقی می‌ماند، ولی درصورت مشاهده یکی از آنها، سرنوشت و گذشته دیگری نیز تغییر می‌کند!
این واقعه #کوانتومی به حدی عجیب بود که حتی آلبرت انیشتین نتوانست آن را بپذیرد و آن را ناشی از ناکامل بودن نظریهٔ کوانتومی می‌دانست چرا که به نظر می‌رسید باعث تناقض در سرعت نور می‌شود.

🔸دانشمندان چینی با استفاده از یک #ماهواره ۶ میلیون #فوتون را درهم تنیده و به صورت پرتو به زمین ارسال کردند، هر زوج از پرتوها به دو آزمایشگاه در فاصلهٔ ۱۲۰۰ کیلومتری فرستاده شد در کمال ناباوری زمانی که یک زوج اندازه‌گیری می‌شد، دیگری در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری، بی‌درنگ تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗گرانول خورشیدی چیست؟

🔸گرانول‌های موجود درنورسپهر (#فوتوسفر) خورشید در اثر جریان‌های همرفت (ستون‌های حرارتی، سلول‌های بنارد) پلاسما در ناحیهٔ همرفت خورشید ایجاد می‌شوند. ظاهر دانه‌دانه‌ایِ فتوسفر خورشیدی (چهرهٔ خورشید) توسط سطح بالایی این سلول‌های همرفت تولید می‌شود و «گرانوله یا گرانول» نامیده می‌شود.

🔹قسمت در حال صعود به بالای گرانول‌ها در مرکزی قرار دارند که پلاسمای گرمتر در آن‌جا است. لبهٔ بیرونی گرانول‌ها به دلیل وجود پلاسمای نزولی خنک‌تر و تیره‌تر هستند. (اصطلاحات تاریک‌تر و خنک‌تر انحصاراً در مقایسه با پلاسمای روشن‌تر و داغ‌تر آن محیط است). علاوه بر قیافهٔ ظاهری، که با حرکت همرفتی توضیح داده می‌شود، اندازه‌گیری‌های تغییر در داپلر نور از گرانول‌های فردی، شواهدی از ماهیت همرفتی گرانول‌ها ارائه می‌دهد.

🔸یک #گرانول معمولی به ترتیب ۱٬۵۰۰ کیلومتر است و از ۸ تا ۲۰ دقیقه تا از هم پاشیدن آن دوام می‌آورد. در هر لحظه، سطح خورشید با حدود ۴ میلیون گرانول پوشانده شده‌است. در زیر این چهرهٔ فوتوسفر لایه‌ای از «اَبَرگرونل‌ها» به قطر ۳۰٬۰۰۰ کیلومتر با ماندگاری تا ۲۴ ساعت قرار دارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین پوست دارد و آن پوست بیماری دارد. یکی از این بیماری ها #انسان نام دارد.


فردریش نیچه

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#زمان بدون وقفه می‌گذرد و ما آن را با ساعت‌های خود دنبال می‌کنیم..

🔹گذر زمان با مفهوم #فضا پیوند خورده است. طبق تئوری #نسبیت انیشتین، فضا یا جهان ما حدود 13.7 میلیارد سال قبل با بیگ بنگ آغاز شد و قبل از آن تمام مواد در یک نقطهٔ بسیار کوچک به نام #تکینگی متراکم شده بودند.

🔸قبل از بیگ بنگ #فضا_زمان وجود نداشته، درست مانند اینکه شما در نقطهٔ شروع عرض جغرافیایی در قطب شمال زمین باشید، هرگز نمی‌توانید به نقطهٔ شمالی‌تری از آن مکان بروید.

🔹طبق تئوری نسبیت اگر جهان ما دوباره درهم فروریزد و تمام مواد مجدداً در همان نقطهٔ آغازین فشرده شوند، زمان به #انتها خواهد رسید و دیگر مفهومی ندارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا اتفاقی برای دم مغناطیسی زمین در حال رخ دادن است؟

🔸ممکن است ندانید اما میدان مغناطیسی #زمین یک دنباله دارد. همانطور که باد خورشیدی به سیاره ما برخورد می‌کند، نوعی سایه طولانی از خود بر جای می‌گذارد. دانشمندان آن را دُم مغناطیسی می‌نامند. به طور معمول، دُم مغناطیسی با طوفان‌های مغناطیسی پراکنده می‌شود. اما در چند سال گذشته، دانشمندان با یک راز در دُم مغناطیسی مواجه شده‌اند و آن یک طوفان گم شده است. 

🔹#دانشمندان نشانه‌ای از یک طوفان پیدا کرده‌اند، اما هیچ طوفانی برای همراهی با آن وجود نداشته است. ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی ناسا اکنون در حال بررسی این موضوع است.

🔸ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی ناسا متشکل از چهار ماهواره است که همه با موشک اطلس ۵(Atlas V) در سال ۲۰۱۵ پرتاب شدند. از آن زمان، این گروه چهارجانبه در حال مطالعه #مگنتوپوز زمین هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗آیا اتفاقی برای دم مغناطیسی زمین در حال رخ دادن است؟ 🔸ممکن است ندانید اما میدان مغناطیسی #زمین یک دنباله دارد. همانطور که باد خورشیدی به سیاره ما برخورد می‌کند، نوعی سایه طولانی از خود بر جای می‌گذارد. دانشمندان آن را دُم مغناطیسی می‌نامند. به طور معمول،…
🔹#مگنتوپوز مرز بین مگنتوسفر و پلاسمای اطراف آن است. مگنتوپوز دائما با اتصالات مجدد مغناطیسی شعله‌ور می‌شود که زمانی رخ می‌دهد که خطوطی که یک میدان مغناطیسی را تشکیل می‌دهند به هم می‌رسند، از هم جدا می‌شوند و سپس دوباره به هم می‌پیوندند و موج‌های درخشانی از گرما و #انرژی_جنبشی ایجاد می‌کنند.

🔸اگر این اتصالات مجدد در جو زمین اتفاق بیفتد، می‌تواند باعث ایجاد شفق‌های قطبی شود.
دانشمندان این طوفان‌ها را طوفان فرعی می‌نامند. در سال ۲۰۱۷، ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی نشانه‌های اتصال مجدد مغناطیسی یک طوفان فرعی را مشاهده کرد اما هیچ طوفان فرعی واقعی برای همراهی با آن وجود نداشت.

🔹یک طوفان فرعی باید با جریان‌های الکتریکی شدید و نوسانات #میدان_مغناطیسی همراه باشد، اما ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی ردی از هیچ کدام را مشاهده نکرد.

🔸اندی مارشال یک دانشجوی فوق دکترا در موسسه تحقیقاتی جنوب غربی، می‌گوید: ما به حرکت خطوط میدان مغناطیسی در #مقیاس جهانی نگاه نکرده‌ایم، بنابراین ممکن است این طوفان فرعی غیرمعمول یک اتفاق بسیار محلی باشد که ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی آن را مشاهده کرده است. و اگر اینطور نباشد، می‌تواند درک ما را از رابطه بین اتصال مجدد سمت دُم و طوفان‌های فرعی تغییر دهد.

🔹بنابراین، برای سال آینده، #ماموریت چند مقیاسی مغناطیسی اتصالات مجدد مغناطیسی را در میدان مغناطیسی واقعی زمین اندازه‌گیری می‌کند، در حالی که دانشمندان روی زمین شبیه‌سازی‌هایی از میدان مغناطیسی انجام می‌دهند تا بفهمند چگونه رفتار می‌کند.

🔸با مقایسه این دو، #دانشمندان امیدوارند که بتوانند با درک بهتر رابطه دقیق بین اتصال مجدد و رویدادهایی که ایجاد می‌کنند، این معما را حل کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آژانس فضایی اروپا می‌گوید تلسکوپ اقلیدس بزرگترین تصاویری را که تاکنون از #کیهان گرفته شده به #زمین فرستاده است.

🔸بخش‌های وسیعی از کیهان با جزییاتی بی سابقه در این تصاویر ثبت شده است.

🔹اخترشناسان می‌گویند وضوح تصاویری که #اقلیدس ارسال کرده است، حداقل چهار برابر تصاویری است که تلسکوپ‌های زمینی ثبت کرده‌اند.

🔸آنها می‌گویند امیدوارند که داده‌های جدیدی که اقلیدس فرستاده است به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری از ماهیت #انرژی_تاریک و ماده تاریک پیدا کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا می دانید؟

🔸کُت چرم آلبرت #انیشیتن دریک حراج 144هزار دلار به فروش رسید.این کُت بیش از 80 سال عمر دارد و هنوز بوی پیپ انیشتین ازآن استشمام می شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗۱۰ معادله که جهان را متحول کردند کدامند؟

🔹 نقش معادلات #فیزیک و #ریاضی در تحول زندگی بشر را ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗پیش‌بینی ایلان ماسک از آینده: هوش مصنوعی جایگزین همه مشاغل می‌شود/ افراد [فقط] می‌توانند در صورت تمایل به صورت تفریحی به کاری مشغول شوند.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیستم جهانی جستجو و نجات #ماهواره COSPAS-SARSAT یک سیستم ماهواره ای بین المللی است که هدف آن کمک به افراد گرفتار در شرایط اضطراری در تمام نقاط جهان است و شامل تعداد زیادی ماهواره از کشورهای مختلف دنیا است.

🔸بیش از ۶۰ هزار نفر در طول #تاریخچه ۴۰ ساله عملیات COSPAS-SARSAT نجات یافته اند. دسترسی به داده های اضطراری برای همه کشور ها رایگان است.

🔹این سیستم شامل بخش‌های فضایی و زمینی و همچنین بخشی از هدایتگرهای #رادیویی است که حتی فضاپیماهای سایوز روسی نیز به آنها مجهز هستند

🔸در صورت بروز یک وضعیت اضطراری ، سیگنال رادیویی اضطراری توسط ماهواره‌های COSPAS-SARSAT دریافت می‌شود و برای دریافت و پردازش #اطلاعات به ایستگاه‌های زمینی ارسال می‌شود. علاوه بر این، پیام‌های اضطراری به مراکز هماهنگی COSPAS-SARSAT ارسال می‌شود .

🔹امروز، در بخش روسی صورت #فلکی مداری COSPAS-SARSAT، ماهواره متئور-ام شماره ۲-۲، دو فضاپیمای ناوبری مدار متوسط ​​گلوناس-کا، ماهواره های لوپ-۵آ و لوچ-۵وی و ماهواره هواشناسی الکترو-ال شماره ۲ و الکترو-ال شماره ۳ قرار دارد .


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗یکی از ماهواره‌های ماموریت «#پریفایر» ناسا که برای رصد زمین طراحی شده است، با موشک «الکترون» شرکت «راکت لب» به مدار زمین پرتاب شد.

🔹یک موشک «#الکترون»(Electron) در ساعت ۳:۴۱ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی از تاسیسات راکت لب در نیوزلند بلند شد و اولین نمونه از دو کیوبست را برای ماموریت «آزمایش انرژی تابشی قطبی در فروسرخ دور» یا «پریفایر»(PREFIRE) ناسا با خود برد. به گفته راکت لب، این ماهواره ۵۳ دقیقه پس از پرتاب طبق برنامه‌ریزی در مدار زمین مستقر شد.

🔸راکت لب، دومین ماهواره #ماموریت پریفایر را نیز پرتاب خواهد کرد. تاریخ پرتاب دومین ماهواره اعلام نشده است اما به گفته شرکت، طی سه هفته پس از اولین پرتاب انجام خواهد شد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/01 08:25:25
Back to Top
HTML Embed Code: