Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📚سخن بزرگان #جیم_موریسون

🌗به خاطر داشته باشید هیچ یک از ما برای همیشه در این جهان باقی نخواهیم ماند، پس سعی نکنید به فکر چاره اندیشی باشید.

🔹در زیر نور آفتاب قدم بزنید، به داخل اقیانوس بروید، غذاهای خوشمزه بخورید.

🔸حقیقت را آنگونه که در قلبتان هست مانند یک گنج پنهان بازگو کنید.

🔹گاهی احمق باشید، گاهی مهربان و گاهی مرموز.

🔸زمان برای هیچ کار دیگری جز اینها وجود ندارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا می دانید ایستگاه فضایی بین المللی چه مسیری را دور کره زمینطی می کند؟

🔹ارتفاع مداری ISS به طور مداوم در محدوده 340 تا 417 کیلومتر در حال تغییر است.

🔸400 کیلومتر بهینه: همه شرایط برای #آزمایش های فضایی وجود دارد، تحویل محموله خیلی گران نیست و منابع زیادی برای حفظ مدار صرف نمی شود. افزایش ارتفاع مدار ایستگاه فضایی بین المللی، مثلاً به 600 کیلومتر و بالاتر، از نظر آزمایشات علمی هیچ سودی به همراه نخواهد داشت، اما هزینه های تحویل محموله به ایستگاه فضایی را افزایش می دهد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فدراسیون بین‌المللی فضانوردی (به انگلیسی: International Astronautical Federation) که با نام کوتاه IAF نیز شناخته می‌شود، یک سازمان غیردولتی و غیر انتفاعی بین‌المللی است.

🔸این سازمان در سال ۱۹۵۱ میلادی بنیان نهاده شده و دفتر مرکزی آن در شهر پاریس در کشور فرانسه قرار دارد. هدف این سازمان پیشرفت دانش در زمینه‌های فضایی و توسعه و کاربرد فناوری‌ها و توانایی‌های فضایی در راستای پیشرفت بشریت است. 🔹این سازمان در پخش و گسترش اطلاعات فضایی و ایجاد شبکه‌ای از نخبگان در علوم و صنایع فضایی نقش فعالی بازی می‌کند.

🔸فدراسیون بین‌المللی فضانوردی دارای ۲۰۰ عضو است. سازمان‌های فضایی، شرکت‌های صنایع فضایی، انجمن‌ها و موسساتی که در زمینه‌های مربوط به فضا و فضانوردی فعالیت می‌کنند، اعضای این فدراسیون را تشکیل می‌دهند. پژوهشگاه هوافضا عضو ایرانی فدراسیون است.

🔹این فدراسیون همکاری تنگاتنگی با فرهنگستان بین‌المللی فضانوردی و موسسه بین‌المللی حقوق فضایی دارد، و به کمک آنها همه ساله کنفرانس بین‌المللی فضانوردی را در یکی از شهرهای جهان برپا می‌نماید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نسل‌های آینده ممکن است دیگر سیاره‌ای #آبی_رنگ نداشته باشند.

🔸سیارهٔ زمین تا ۸۰ سال آینده رنگ آبی منحصر به فرد خود را از دست می‌دهد.تحقیقات جدید MIT# نشان می‌دهد تغییرات جوی و افزایش دمای کرهٔ #زمین به شدت روی رشد و تکثیر فیتوپلانکتون‌ها اثر می‌گذارد.

🔹فیتوپلانکتون‌ها درون اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند و شامل ماده‌ای به نام #کلروفیل هستند، این ماده بخش عظیمی از طیف نور آبی موجود در دریا را جذب، و به جای آن نور #سبز را انعکاس می‌دهد.

🔸#دانشمندان با استفاده از شبیه سازی، دمای کرهٔ زمین را در مدت ۸۰ سال ۳ درجه افزایش دادند، در کمال ناباوری تغییرات جوی باعث شد بیش از ۵۰ درصد از اقیانوس‌ها تا سال ۲۱۰۰ رنگ آبی خاص خود را از دست بدهند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شکل گیری یک رودخانه اتمسفری قدرتمند با ماهیت خلیج فارس و جریانات اقیانوسی برمحور شمالشرق کشور
بوشهر
کهگیلویه وبویراحمد
جنوب وشرق اصفهان
یزد
خراسان رضوی
در مسیر این رودخانه جوی رگبارورعدوبرق را تجربه خواهندکرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آسانسور به فضا

🔸کشور #ژاپن درحال ساخت آسانسور فضایی است. ژاپن نمونه اولیه این آسانسور را با کمک محققان چینی ساخته و موفقیت‌آمیز بوده.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نحوه سفر به #مریخ را در این👆 کلیپ ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗همه ستارگانی که شما در #آسمان_شب می‌بینید سن یکسانی ندارند، درست است که نور همه آنها به طور همزمان به چشم شما می‌رسد، ولی بسیاری از آنها هزاران سال نوری از همدیگر فاصله دارند.
بنابر این آسمان شب یک لحظه در #جهان ما نیست، بلکه وصله‌هایی از زمان است که تاریخ چند میلیارد ساله جهان را به ما انعکاس می‌دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک ربات #فضانورد که با انرژی خورشیدی کار می‌کند، به زودی به ایستگاه فضایی چین می‌رود تا به انجام وظایف معمول به خدمه انسانی کمک کند و در زمان تنهایی به عنوان مراقب عمل کند.

🔹این ربات به‌عنوان نوعی مراقب ایستگاه فضایی عمل می‌کند و به خدمه انسانی نیز کمک می‌کند.

🔸دانشگاه ملی فناوری دفاعی در چانگشا ربات تایکوبات را توسعه داده است. این #ربات در ابتدا برای کمک به کارهای روزمره در ایستگاه فضایی مانند جابجایی اشیا طراحی شد.

🔹تایکوبات از زمان طراحی تاکنون آزمایشات گسترده ای را در یک مدل شبیه‌سازی شده از ایتسگاه فضایی تیانگونگ روی #زمین پشت سر گذاشته است و اکنون قبل از استقرار واقعی در ایستگاه فضایی، آزمایش‌های نهایی بیشتری را انجام خواهد داد.

🔸تایکوبات تقریباً25کیلوگرم وزن دارد و حدود 1.6متر قد آن است.طبق گفته تیم سازنده تایکوبات، این ربات دارای یک سیستم دو بازویی انسانی با6درجه آزادی حرکت و دو دست ماهر است که به آن امکان می‌دهد چندین کار را به طور همزمان انجام دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مدارگرد اروپایی #اگزومارس نمایی نزدیک از دهانه‌ای عظیم را در «یوتوپیا پلانیتیا» (دشت یوتوپیا) به تصویر کشیده که حاصل برخورد سیارکی به سطح مریخ است.

🔸دشت یوتوپیا با قطر ۳۳۰۰ کیلومتری خود، پهنایی به اندازه عرض صحرای بزرگ آفریقا دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یک موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس برای بیست و یکمین بار به فضا پرتاب شد و رکورد جدیدی برای شرکت ثبت کرد.
 
🔹بوستر نخست #فالکون۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب و طبق برنامه ریزی روی #پهپاد کشتی اسپیس ایکس اقیانوس آتلانتیک فرود آمد. طی این عملیات یک بوستر موشک برای بیست و یکمین بار به فضا پرتاب شد و دوباره به زمین بازگشت. چنین رویدادی رکوردی جدید به حساب می آید که احتمالا در آینده نزدیک دوباره تکرار شود زیرا در حال حاضر ۲ بوستر موشک های این شرکت، ۲۰ بار به فضا پرتاب شده اند.

🔸در این میان بوستر بالایی فالکون ۹ همچنان ۲۳ ماهواره استارلینک را به مدار پایین زمین برد و حدود ۶۵ دقیقه پس از پرتاب آنها را در فضا رها کرد. در کل این عملیات پنجاه و یکمین ماموریت اسپیس ایکس به مدار زمین در ۲۰۲۴ میلادی بود. این شرکت تصمیم دارد تا پایان سال جاری میلادی حدود ۱۵۰ ماموریت به مدار #زمین انجام دهد.
از ۵۱ عملیات مداری که اسپیس ایکس به مدار زمین انجام شده ، ۳۶ مورد به توسعه ابر خوشه ماهواره ای استارلینک متعلق است که هم اکنون بیش از ۵۹۰۰ ابزار فعال دارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗رویدادی که هر 10 سال یک بار رخ میده
روز دوم از ماه jun مصادف با یکشنبه13 خرداد
میتونید 6 #سیاره رو در آسمانِ #زمین تماشا کنید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
انالله واناالیه الراجعون
شهادت آیت ا...رئیسی رئیس جمهور محترم کشورمان ،وزیرمحترم امورخارجه خارجه،استاندارمحترم آذربایجان، امام جمعه محترم تبریز وهیات همراه را تسلیت عرض می نمایم،خداوند همه این عزیزان خدمتگزار رابا ائمه معصومین علیهم السلام محشور فرماید.الهی آمین.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نمایی زیبا از غروب ماه در پس اقیانوس آرام از دید کیهانوردان ایستگاه فضایی بین المللی .


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان برای فواصل بزرگ از جمله فواصل میان ستاره‌ای و بین کهکشانی از مقیاس سال نوری استفاده می‌کنند.

🔹به زبان ساده #نور با سرعت 300,000 کیلومتر بر ثانیه حرکت می‌کند یعنی اگر شما یک #لیزر را به سمت کره #ماه گرفته و آن را روشن کنید، 1.3 ثانیه طول می‌کشد تا نور لیزر به کرهٔ ماه برسد پس فاصلهٔ زمین تا ماه 1.3 ثانیه نوریست.

🔸به همین ترتیب 8.3 دقیقه طول می‌کشد تا نور لیزر به خورشید، 4.4 سال به ستارهٔ آلفا #قنطورس، 25,000 سال به خوشهٔ هرکول، و 2,500,000 سال به کهکشان آندرومدا برسد.

🔹یک سال نوری از حاصلضرب 1 سال در 365 روز در 24 #ساعت در 3,600 ثانیه در 300,000 کیلومتر بر ثانیه بدست می‌آید.

یک #سال_نوری برابر است با؛
9,460,800,000,000 کیلومتر.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویری شگفت انگیز از #کهکشان_راه_شیری بر فراز قالیکوهِ الیگودرز در لرستان / بامداد چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نقشه‌های جدید برای قاره‌ها: ذوب شدن یخ‌های قطبی چه سرنوشتی برای خشکی‌ها رقم خواهد زد؟

🔸ذوب شدن یخ‌های قطبی، فاجعه‌ای هولناک با پیامدهای ناگوار برای #زمین و ساکنان آن است. افزایش سطح آب دریاها در بلندمدت نقشه قاره‌ها را تغییر خواهد داد. با ذوب شدن یخ‌ها، حجم عظیمی از آب به اقیانوس‌ها سرازیر می‌شود و مناطق ساحلی، از جمله شهرهای پرجمعیت، زمین‌های کشاورزی و زیرساخت‌های حیاتی، به تدریج غرق خواهند شد.

🔹کشورهای جزیره‌ای و مناطق ساحلی کم‌ارتفاع اولین قربانیان این فاجعه خواهند بود. نفوذ آب شور به آب‌های شیرین، منابع آب آشامیدنی را آلوده می‌کند و #کشاورزی را با چالش جدی روبرو می‌کند. میلیون‌ها نفر مجبور به ترک خانه‌های خود و مهاجرت به مناطق مرتفع‌تر خواهند شد، که این امر بحران پناهندگان و تنش‌های اجتماعی و اقتصادی را به همراه خواهد داشت.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗درهم تنیدگی کوانتومی

🔹درهم تنیدگی کوانتومی می‌گوید #ذرات می‌توانند روی یکدیگر اثر بگذارند حتی اگر به اندازهٔ وسعت جهان از یکدیگر دور باشند به این معنی که تا زمانیکه یکی از ذرات مشاهده و اندازه‌گیری نشده، دیگری هم بدون تغییر باقی می‌ماند، ولی درصورت مشاهده یکی از آنها، سرنوشت و گذشته دیگری نیز تغییر می‌کند!
این واقعه #کوانتومی به حدی عجیب بود که حتی آلبرت انیشتین نتوانست آن را بپذیرد و آن را ناشی از ناکامل بودن نظریهٔ کوانتومی می‌دانست چرا که به نظر می‌رسید باعث تناقض در سرعت نور می‌شود.

🔸دانشمندان چینی با استفاده از یک #ماهواره ۶ میلیون #فوتون را درهم تنیده و به صورت پرتو به زمین ارسال کردند، هر زوج از پرتوها به دو آزمایشگاه در فاصلهٔ ۱۲۰۰ کیلومتری فرستاده شد در کمال ناباوری زمانی که یک زوج اندازه‌گیری می‌شد، دیگری در فاصله ۱۲۰۰ کیلومتری، بی‌درنگ تحت تاثیر قرار می‌گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗گرانول خورشیدی چیست؟

🔸گرانول‌های موجود درنورسپهر (#فوتوسفر) خورشید در اثر جریان‌های همرفت (ستون‌های حرارتی، سلول‌های بنارد) پلاسما در ناحیهٔ همرفت خورشید ایجاد می‌شوند. ظاهر دانه‌دانه‌ایِ فتوسفر خورشیدی (چهرهٔ خورشید) توسط سطح بالایی این سلول‌های همرفت تولید می‌شود و «گرانوله یا گرانول» نامیده می‌شود.

🔹قسمت در حال صعود به بالای گرانول‌ها در مرکزی قرار دارند که پلاسمای گرمتر در آن‌جا است. لبهٔ بیرونی گرانول‌ها به دلیل وجود پلاسمای نزولی خنک‌تر و تیره‌تر هستند. (اصطلاحات تاریک‌تر و خنک‌تر انحصاراً در مقایسه با پلاسمای روشن‌تر و داغ‌تر آن محیط است). علاوه بر قیافهٔ ظاهری، که با حرکت همرفتی توضیح داده می‌شود، اندازه‌گیری‌های تغییر در داپلر نور از گرانول‌های فردی، شواهدی از ماهیت همرفتی گرانول‌ها ارائه می‌دهد.

🔸یک #گرانول معمولی به ترتیب ۱٬۵۰۰ کیلومتر است و از ۸ تا ۲۰ دقیقه تا از هم پاشیدن آن دوام می‌آورد. در هر لحظه، سطح خورشید با حدود ۴ میلیون گرانول پوشانده شده‌است. در زیر این چهرهٔ فوتوسفر لایه‌ای از «اَبَرگرونل‌ها» به قطر ۳۰٬۰۰۰ کیلومتر با ماندگاری تا ۲۴ ساعت قرار دارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین پوست دارد و آن پوست بیماری دارد. یکی از این بیماری ها #انسان نام دارد.


فردریش نیچه

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/11/14 03:01:17
Back to Top
HTML Embed Code: