Telegram Web Link
🌗ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد

🔸ناسا گازی را در #مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

🔹مریخ‌نورد «کنجکاوی» یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از دهانه #گیل در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود که گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اندازه واقعی ستاره هایی که در آسمان می بینیم.

🔸 قطر خورشید در حدود ۱/۴ میلیون کیلومتر است. می‌توانید ۱۰۹ زمین را چسبیده به هم در کنار یکدیگر قرار دهید تا قطر خورشید پر شود. #خورشید به حدی بزرگ است که می‌توانید در حدود ۱/۳ میلیون زمین را درون آن جای دهید! بله … خورشید واقعا بزرگ و با ابهت است که زمین در مقایسه با آن یک شی کوتوله و بسیار ریز محسوب می شود.
🔹اما خورشید ما در مقایسه با #ستارگان دیگر یک ستاره ی متوسط یا حتی بسیار کوچک محسوب می شود. در این ویدئو اندازه‌ی ستارگان صورت فلکی با خورشید مقایسه شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویر تلسکوپ فضایی هابل  از سحابی Dumbbell در فاصله ی ۳۴۰۰ سال نوری از زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗عکس از زمین و ماه که توسط فضاپیمای ژاپنی هایابوسا-2 در 26 #نوامبر 2015 گرفته شده است


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗معجزه وویجر ۱ رقم خورد؛ فضاپیمای کهنه‌کار ناسا دوباره با زمین ارتباط برقرار کرد

🔸دانشمندان #ناسا پس از صرف ماه‌ها تلاش برای عیب‌یابی وویجر ۱، سرانجام موفق شدند ارتباطات با این فضاپیمای ۴۶ ساله را از سر بگیرند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗روزی که به دلیل گرمای زمین یخ های #قطب آب شوند باعث بالا رفتن ارتفاع آب های اقیانوس ها میشن و چنین اتفاقی برای دنیای ما خواهد افتاد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فاصله ماه تا زمین؟

🔸اندازه قطر سیارات را مشاهده کنید:
عطارد : 4,880 کیلومتر
زهره : 12,104 کیلومتر
مریخ : 6,780 کیلومتر
مشتری : 139,820 کیلومتر
زحل : 120,536 کیلومتر
اورانوس : 51,118 کیلومتر
نپتون : 49,244 کیلومتر

وقتی قطر تمامی سیارات رو با هم جمع کنیم اونوقت جواب میشه:
‏384,482 km


و این در حالیه که فاصله متوسط #ماه با زمین هم تقریباً همینه.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کوه #فوجی_یاما ژاپن از دید ایستگاه فضایی بین المللی


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصاویر جالبی که مدارگرد MarsExpress از سطح #مریخ ثبت کرده است


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی مریخ

🔸️مدارگرد #مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت‌مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره‌رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل‌گیری می‌کنند.

🔸️آژانس فضایی اروپا گفته پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در #بزرگترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗سیاره کپلر ۱۸۶ اف ( kepler 186 F )

🔹یک سیاره فراخورشیدی است که در سال 2014 کشف شد...این سیاره در صورت #فلکی ماکیان قرار گرفته و فاصله آن تا زمین 580 سال نوری است.

🔸#دانشمندان معتقدند این سیاره بخاطره فاصله مناسبی که با ستاره خود دارد دارایی حیات میباشد و قابل سکونت است، این سیاره یک سیاره صخره ای است و همچنین انبوهی از جنگل و اقیانوس های عظیم در آن وجود دارد.

🔹خورشید این سیاره یک #کوتوله قرمز از نوع M است که دمای آن سه هزار و هفتصد و پنجاه و پنج کلوین است، این ستاره کوتوله قرمز 600 میلیون سال از خورشید خودمان جوانتر است.

🔸سیاره کپلر 186 اف تقریبا 1/17 برابر زمین است و کمی از زمین خودمان بزرگتر است.
و همچنین دور مداری این سیاره به دور ستاره خود 130 روز است، یعنی 130 روز طول می‌کشد تا این #سیاره یک دور کامل به دور ستاره خود بچرخد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تئوری فیزیکدانان نشان می‌دهد صدایی معادل ۱۱۰۰ دسی بل فضا-زمان را می‌شکافد و به #سیاهچاله‌ای تبدیل می‌شود که از جهان قابل مشاهدهٔ ما بسیار بزرگتر خواهد شد.

🔹در حقیقت ۱۱۰۰ دسی‌بل نیاز به توانی معادل ۹۸^۱۰ وات بر متر مربع دارد.
🔸اگر شما مقداری انرژی را در فضایی محصور کنید، این انرژی مانند یک جرم عمل می‌کند. انرژی ۱۱۰۰ دسی‌بل به اندازه غیر قابل تصوری جرم و #جاذبه ایجاد می‌کند که به راحتی می‌تواند به یک سیاهچاله تبدیل شود.
🔹دسی‌بل نوعی واحد #لگاریتمی است و ۱۱۰۰ دسی‌بل ۱۰۹^۱۰ برابر، قدرتمندتر از ۱۰ دسی‌بل است.

🔸موج صدایی با این قدرت قادر است هوا را به قدری درهم فشرده کند که جرم هر متر مکعب از هوا درون شعاع #شوارتزشیلد خودش فرو می‌ریزد، در چنین شرایطی سرعت فرارِ مواد در منطقه تراکم، از سرعت نور بیشتر شده و سیاهچاله شکل می‌گیرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بعقیده دانشمند چینی؛ چین اولین کشوری خواهد بود که نمونه‌های مریخ را برای مطالعه به زمین می‌آورد.

🔸به نظر می‌رسد #چین قصد دارد در آوردن نمونه مریخ به زمین از کشورهای دیگر پیشی بگیرد.

🔹"وو وایرن"دانشمند برجسته «سازمان ملی فضایی چین» گفت که این کشور قصد دارد نمونه‌های مریخ را جمع‌آوری کند و سپس، آنها را حدود سال ۲۰۳۰ طی یک ماموریت تاریخ‌ساز به نام «تیانون ۳»به زمین بیاورد. این سومین ماموریت از برنامه اکتشاف میان‌سیاره‌ای چین خواهد بود.

🔸کاوشگر رباتیک تیانون ۳ دارای چهار بخش خواهد بود که یک فرودگر، یک صعودکننده، یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد هستند و در دو پرواز با موشک حامل سنگین «#لانگ_مارس ۵»از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هاینان به فضا پرتاب خواهد شد.

🔹هنگامی که نمونه‌ها جمع‌آوری شوند و در یک ظرف فلزی قرار بگیرند، موتورهای صعودکننده آن را در مدار قرار خواهند داد تا به #ماژول ورود مجدد متصل شود. سپس، ماژول جدا خواهد شد و نمونه‌ها را به زمین منتقل خواهد کرد.اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این نمونه‌ها می‌توانند اولین نمونه‌هایی باشند که از مریخ به زمین آورده می‌شوند
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شواهد جدید از  وجود سیاره xدر لبه تاریک سامانه خورشیدی.

🔹از زمان کشف اجرام فرانپتونی و #سیارات کوتوله، شواهد ضدونقیضی مبنی بر وجود نهمین سیاره بزرگ منظومه شمسی مطرح شده است.
گروهی از دانشمندان شواهد جدیدی را مبنی بر وجود سیاره نهم گزارش کرده‌اند. آن‌ها مقاله خود را در «آستروفیزیکال ژورنال لترز» به چاپ رسانده اند.

🔹سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) بود که دو #اخترشناس کلتک، چندین جرم کمربند کایپر (کویی‌پر) را در خارج از مدار نپتون، در نزدیکی لبه منظومه شمسی پیدا کردند که به نظر می‌رسید در جهت‌گیری تقریبا نزدیکی نسبت به خورشید واقع شده‌اند. دانشمندان دلیل این انباشتگی را کشش گرانشی سیاره‌ای ناشناخته پیشنهاد دادند؛

🔸سیاره‌ای که بعداً سیاره نهم نام گرفت. این سیاره پیشنهادی حدود ۶ برابر زمین سنگینی دارد و فاصله‌اش از خورشید می‌تواند بین ۳۵۰ تا ۶۰۰ برابر دورتر از فاصله #زمین تا خورشید باشد.

🔹از زمان کشف سیاره کوتوله پلوتو در اوایل قرن بیستم تا سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۵) که #پلوتو هنوز جزء سیارات منظومه شمسی دسته‌بندی می‌شد، اخترشناسان به دنبال سیاره دهم بودند و آن را سیاره X می‌نامیدند.
ادامه👇

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗شواهد جدید از  وجود سیاره xدر لبه تاریک سامانه خورشیدی. 🔹از زمان کشف اجرام فرانپتونی و #سیارات کوتوله، شواهد ضدونقیضی مبنی بر وجود نهمین سیاره بزرگ منظومه شمسی مطرح شده است. گروهی از دانشمندان شواهد جدیدی را مبنی بر وجود سیاره نهم گزارش کرده‌اند. آن‌ها مقاله…
🔸طی سه دهه اخیر و با یافتن تعداد بیشتری از اجرام کمربند #کایپر و فرانپتونی‌ها (TNOها)، شواهد آماری ضدونقیضی از وجود سیاره نهم ارائه شده است. برخی تحلیل‌ها، توزیع اجرام یافت‌شده را به نفع وجود سیاره نهم تفسیر می‌کنند و برخی دیگر، کفه ترازو را به نفع نبود این سیاره تغییر می‌دهند. مقاله جدید به نفع وجود سیاره نهم است.

🔹پژوهشگران در تحقیق خود به ردیابی حرکت‌های اجرام بلنددوره‌ای پرداختند که از مدار نپتون می‌گذرند و در طول سفر خود، حرکت‌های نامنظمی نشان می‌دهند. آن‌ها از این مشاهدات برای ایجاد چند شبیه‌سازی کامپیوتری استفاده کردند که هرکدام، سناریوهای متفاوتی را به تصویر می‌کشند.

🔸دانشمندان علاوه بر تصحیح اثر کشش گرانشی سیارات بزرگ منظومه شمسی بخصوص #نپتون، داده‌های جزرومد کهکشانی را نیز به شبیه‌سازی اضافه کردند. جزرومد کهکشانی عبارت است از ترکیب نیروهای گرانشی اجرام راه‌شیری که در ورای مرزهای منظومه شمسی واقع شده‌اند.
شبیه‌سازی‌ها نشان داد که قابل‌قبول‌ترین توضیح برای رفتار اجرام فرانپتونی، تداخل جاذبه گرانشی از سیاره بزرگ دوردست است. متأسفانه شبیه‌سازی‌ها از آن نوع نبود که به تیم تحقیقاتی اجازه دهد مکان سیاره را نیز تعیین کند.

🔹بر اساس نتایج شبیه‌سازی، هرچند نیروهای دیگری هم در بازی مداری اجرام فرانپتونی حضور دارند که می‌توانند رفتار این اجرام را تاحدودی توضیح دهند، اما احتمال این رویدادها بسیار کمتر است.

🔸خوشبختانه قرار است تا سال آینده، #رصدخانه «ورا روبین» در شیلی چشمان خود را به آسمان بگشاید. ابزارهای دقیق این رصدخانه، فرصت ایده‌آلی را برای یافتن احتمالی سیاره نهم فراهم خواهد کرد.
منبع: Phys.org

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شرح عکس: مقایسه توزیع‌های مداری از شبیه‌سازی‌های حرکت nجسم شامل سیاره نهم ( P۹، چپ) و بدون آن (راست). هر دو پنل، فاصله حضیض (کمترین فاصله تا خورشید) را در برابر نیم‌محور اصلی ردپای مداری فرانپتونی‌های شبیه‌سازی‌شده با زاویه تمایل مداری کمتر از ۴۰ درجه (i<۴۰) به تصویر می‌کشند. خطوط کانتور، توزیع چگالی را نشان می‌دهند و رنگ‌های روشن‌تر نشان‌دهنده غلظت بالاتر اجسام است. درحالی‌که خود پنل‌ها داده‌های شبیه‌سازی خام را نشان می‌دهند، هیستوگرام‌ها در امتداد محورها، توزیع #فرکانس پیش‌فرض را برای فواصل حضیض (عمودی) و نیم‌محور اصلی (افقی)، با فرض قدر حدی ۲۴ (کم‌نورترین اجرام قابل‌مشاهده) نشان می‌دهند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔
@keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗حضور دنباله‌دار تناوبی ۱۲ #پانز_بروکس، زینت‌بخش آسمان شب در هفته‌های گذشته بود و منجمان آماتور و عکاسان نجومی از ملاقات این دنباله‌دار با اجرام متنوع آسمان، تصاویر زیبایی را ثبت کرده‌اند.

🔹در این تصویر از کارلوس کاسادو می‌توانید ملاقات سه شیء درخشان سماوی را در کنار عضو کم‌نور دیگری از منظومه شمسی ببینید. آشناترین آن‌ها، #ماه، قمر طبیعی زمین است که هلال جوان آن در کنار پدیده زمین‌تاب دیده می‌شود. زمین‌تاب به بازتاب آفتاب از سطح زمین گفته می‌شود که بخش‌های تاریک قرص ماه را روشن می‌کند و سبب می‌شود بتوانید طرح کامل قرص ماه را تشخیص دهید.

🔸سیاره #مشتری، بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی است که به لطف ابعاد عظیمش از فاصله حدود ۷۰۰ میلیون کیلومتری زمین با این روشنایی دیده می‌شود. جالب‌تر اینکه سیاره #اورانوس هم در این تصویر حضور دارد، منتها تشخیص دادن آن با چشم غیرمسلح جز برای افراد آشنا با آسمان شب، امکان‌پذیر نیست.

🔹و اما مهمان اصلی این تصویر، دنباله‌دار تناوبی ۱۲ با نام اختصاصی «#پانز_بروکس» است که زیر ماه دیده می‌شود و دو دنباله زیبا از آن خارج شده است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تصویر واقعی ‏هولناک ترین لحظه در تاریخ کاوشِ مریخ

🔸‏لحظه ی وارد شدن کاوشگرِ Perseverance به جَو مریخ ( تصویر 10 کیلومتر بالاتر از سطح مریخ)

🔹‏در هفت دقیقه ی وحشت‌ در این مرحله، فضاپیما برای فرود (بدون دخالت انسان) باید از سرعت تقریباً ۲۰ هزار کیلومتر در ساعت به سرعت صفر میرسید.


🔸این ویدیو توسط فضاپیمای حامل کاوشگر perseverance ثبت و ارسال شده.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/06/28 14:59:37
Back to Top
HTML Embed Code: