Telegram Web Link
🌗جوسیاره #مریخ در مقایسه با جو #زمین؛ دو سیاره متفاوت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر جدید #ناسا از دریاچه #ارومیه نشون میده که به لطف بارش‌های مناسب به نسبت سال قبل حال و روز دریاچه بهتره مخصوصا در جنوب دریاچه و پل میان‌گذری که یکی از بلاهای جان دریاچه شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗رییس ناسا: چین پروژه نظامی خود در فضا را با برنامه غیرنظامی پنهان می‌کند

🔹رئیس #ناسا نسبت به تقویت توانایی‌های فضایی چین با استفاده از برنامه‌های غیرنظامی برای پنهان کردن اهداف نظامی هشدار داد و تاکید کرد واشنگتن باید هوشیار بماند.

🔸بیل نلسون، مدیر ناسا به نمایندگان #کنگره در کنگره گفت: «چین به ویژه در ۱۰ سال گذشته گام‌های خارق‌العاده‌ای برداشته است، اما آنها بسیار بسیار محرمانه هستند.»

🔹نلسون افزود: «ما معتقدیم که بسیاری از برنامه فضایی به اصطلاح غیرنظامی آنها یک برنامه #نظامی است. و من فکر می کنم، در واقع، ما در یک مسابقه هستیم. امیدوارم پکن به خود بیاید و بفهمد که فضای غیرنظامی برای استفاده های صلح آمیز است؛ اما آن چیزی نیست که چین درحال نشان دادن به دنیا است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آژانس فضایی اروپا ویدئویی از خلیج فارس و دریای عمان از منظر اتاقک شیشه‌ای ایستگاه فضایی بین‌المللی منتشر کرده که توسط فضانورد مارکوس وانت ثبت شده است

🔹 #فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی از پنجره کوپولا برای عکاسی از زمین، ورود و خروج به ایستگاه و اتصال فضاپیماها استفاده می‌کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا قصد دارد در هفته آینده یک سیستم بادبان خورشیدی را به فضا پرتاب کند تا بر فراز زمین مستقر شود و از نور خورشید برای فعالیت‌های خود کمک بگیرد.

🔹یک ماموریت ناسا که روش جدیدی را برای مسیریابی در منظومه شمسی ما #آزمایش می‌کند، آماده است تا بادبان خود را به فضا ببرد. هدف از این کار گرفتن باد نیست، بلکه جذب کردن نیروی محرکه نور خورشید است.

🔸«سیستم بادبان خورشیدی کامپوزیت پیشرفته»(ACS3) در روز سه‌شنبه ۲۳ آوریل بر فراز موشک «الکترون»(Electron) شرکت «راکت لب»(Rocket Lab) از «مجتمع پرتاب ۱» این شرکت واقع در شبه جزیره ماهیا در نیوزیلند پرتاب خواهد شد.

🔹موشک الکترون، #کیوبست این ماموریت را در فاصله حدود ۶۰۰ مایلی بالای زمین مستقر خواهد کرد که بیش از دو برابر فاصله «ایستگاه فضایی بین‌المللی» تا زمین است. برای آزمایش عملکرد سیستم بادبان خورشیدی #ناسا، فضاپیما باید در مدار بسیار بالایی باشد تا نیروی ناچیز نور خورشید را روی بادبان اعمال کند. این نیرو که تقریبا معادل وزن یک گیره کاغذی در کف دست است، می‌تواند بر کشش اتمسفر غلبه کند و ارتفاع خود را افزایش دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر هابل از کهکشان NGC 2146
در فاصله 70 میلیون سال نوری از #زمین.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بزرگترین سیاهچاله در نزدیکی کره زمین کشف شد!

🔹دانشمندان یک #سیاهچاله غول‌پیکر کشف کرده‌اند که نه تنها بزرگ‌ترین سیاهچاله ستاره‌ای در #کهکشان ما بلکه به طرز شگفت‌انگیزی به ما نیز نزدیک است! این سیاهچاله عظیم که تنها ۲۰۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد، یکی از نزدیک‌ترین سیاهچاله‌های شناخته شده است.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗هزارمین روز حضور مریخنورد استقامت در مریخ

🔹این چشم انداز دهانه جیزرو است، جایی که در آن رودخانه‌ای در حدود ۳/۵ میلیارد سال پیش به دریاچه‌ای باستانی جاری شده بوده است. 

🔸علاوه بر مطالعه سطح‌شناسی این دهانه، #دانشمندان به دنبال نشانه‌های حیات میکروبی باستانی در این منطقه هستند.حدود ۳/۵ تا ۴ میلیارد سال قبل، وقتی هسته سیاره مریخ سرد شد و این سیاره میدان مغناطیسی جهانی‌اش را از دست داد به یک سیارۀ متفاوت تبدیل شد. بدون این سپر محافظ، این سیاره در معرض تابش شدید نور خورشید قرار گرفت و نتوانست آب مایع را در سطحش حفظ کند. 


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تلسکوپ فضایی «جیمز وب»

🔸 تلسکوپ جیمز وب در محدوده #فرکانس پایین‌تری از نور مرئی با طول‌موج بلند از طریق مادون قرمز (۰٫۶ تا ۲۷ میکرومتر) رصد می کند که به آن اجازه می‌دهد اجرام بزرگ انتقال به سرخ را مشاهده کند که برای هابل بیش از حد دور و بسیار قدیمی هستند.
این تلسکوپ باید بسیار سرد نگه داشته شود تا بتواند اشعه مادون قرمز را بدون تداخل دریافت کند،

🌗تلسکوپ فضایی «اسپیتزر»

🔹تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer Space Telescope) یک تلسکوپ فضایی در طول موج مادون قرمز است.
مداری که #اسپیتزر دنبال می‌کند مدار معمول زمین‌مرکز نیست بلکه یک مدار خورشیدمرکز است و در نتیجه این تلسکوپ سالانه ۰٫۱ واحد نجومی از زمین دور می‌شود. قطر آینه اصلی آن ۸۵ سانتیمتر بوده و از برلیوم ساخته شده‌ است و تا ۵٫۵ کلوین سرد شده ‌است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ماه و زمین از دید #تلسکوپ اوریون ناسا


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#ردینیا Ridinia ابرقاره بزرگی بود که ۱.۲ میلیارد سال قبل در سطح کره زمین وجود داشت و حدود ۶۵۰ میلیون سال پیش دچار اشتقاق گردید. اما در اواخر دوره #پالئوزوییک حدود ۲۵۰ میلیون سال قبل مجددا قاره ها به هم پیوستن و #پانگه_آ را بوجود آوردند و مجددا این ابرقاره مشتق شد و قاره های #لورازیا و #گندوانا را ایجاد کرد.‌

🔸تئوری #تکتونیک_صفحه ای ثابت کرده است، حرکت پوسته زمین که با فرایند اقیانوس زایی و شکل گیری کوه ها همراه است به صورت یک پدیده چرخه ای همواره بر روی کره زمین جریان داشته است و در زمان زمین شناسی پیش رو بایستی در انتظار به هم پیوستن مجدد #قاره ها پس از اشتقاق آنها در ۲۵۰ میلیون سال قبل باشیم. اگر چه فلات ایران از جانب صفحه تکتونیکی عربستان در جنوب و توران در شمال در حال فشردگی است. چه بسا در چند میلیون سال دیگر شاهد چین خوردگی رسوبات ضخیم نهشت یافته در گودال جنوبی دریای خزر به ضخامت ۱۵ کیلومتر خواهیم بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗انسان‌ها از کدام شاخهٔ موجودات جدا، و #تکامل پیدا کردند؟

🔸تحقیقات دانشمندان و #فسیل‌های یافت شده در زمین نشان می‌دهد، حدود ۵۰۰ میلیون سال قبل اولین فرم از ماهی‌ها در زمین شکل گرفتند، سپس ۴۵۰ میلیون سال قبل اولین دوزیستان و ۳۵۰ میلیون سال قبل اولین خزندگان تکامل یافتند.

🔹حدود ۲۰۰ میلیون سال قبل با تکامل خزندگان، پستانداران و پرندگان به وجود آمدند و در ۶۵ میلیون سال قبل اولین فرم از نخستینیان شکل گرفتند.

🔸در پایان دوره #ترشیاری و حدود ۳ تا ۴ میلیون سال قبل، یکی از شاخه نخستینیان جدا، و به #انسان تکامل پیدا کرد.

🔸دانشمندان اطمینان دارند که تکامل بشر رخ داده است زیرا بیش از ۹۸ درصد DNA و ۹۹ درصد ژن انسان با #شامپانزه‌ها و #بونوبوها یکسان است که این تاکید می‌کند ما باید با آنها اجداد مشترک داشته باشیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا سفر‌های بین کهکشانی و میان ستاره‌ای در آینده نزدیک میسر خواهد شد؟

درحال حاضر مشکل #مسافت بزرگ‌ترین مشکل در سفرهای بین کهکشانی به حساب می‌آید فاصلهٔ ما با نزدیک‌ترین کهشان همسایه حدود 2.5 میلیون سال نوریست و پیمودن این مسافت با تکنولوژی فعلی غیر ممکن است.
حتی اگر این مسافت را به ستارگان کهکشان راه شیری محدود کنیم، باید سرعت خود را به سرعت نور نزدیک کنیم، سفر با 10 درصد سرعت نور به نزدیک‌ترین ستاره یعنی آلفا #قنطورس در فاصلهٔ 4.4 سال نوری، به این معناست که باید 44 سال با سرعت 107 میلیون کیلومتر بر ساعت در راه باشیم!
این انرژی فقط از طریق پیش ‌رانهای هسته‌‌ای می‌تواند تامین شود و تکنولوژی آن قرار است اولین بار در فضاپیمای #اوریون پیاده سازی شود. انفجار هزاران بمب هسته‌ای یکی پس از دیگری تا انرژی مورد نیاز برای یک سفر میان ستاره‌ای تامین شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗 ناسا نقشه ٧٢ پرواز هلیکوپتر نبوغ در مریخ را به‌ نمایش گذاشت

🔹️نبوغ (Ingenuity) اولین بالگردی بود که در آوریل ۲۰۲۱ به پرواز کنترل‌شده روی سیاره‌ای دیگر دست یافت. این بالگرد کوچک توانست پروازهای موفقیت‌آمیز زیادی را روی کره #مریخ انجام دهد.

🔸پس از اولین پرواز آزمایشی موفقیت‌آمیز روی مریخ در آوریل ۲۰۲۱، بالگرد مریخی نبوغ ۷۱ پرواز دیگر انجام داد که درمجموع مسافت ۱۱ مایل (۱۷.۷ کیلومتر) را طی کرد. این #مأموریت سرانجام در ژانویه پایان یافت.

🔹️ ویدیوی #ناسا هریک از این ۷۲ پرواز را با شماره‌گذاری نشان می‌دهد؛ ازجمله پروازهایی با بیشترین مدت‌زمان (پرواز ۱۲، ۱۶۹.۵ ثانیه)، بالاترین میزان ارتفاع (پرواز ۶۱، ۲۴ متر)، بیشترین سرعت (پرواز ۶۲، ۶۸ و ۶۹ با سرعت ۱۰ متر بر ثانیه) و بیشترین مسافت طی‌شده (پرواز ۶۹، ۷۰۵ متر).

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗علاقه‌مندان به آسمان، پس از ۷۱ سال دنباله دار معروف به #شیطان را در آسمان شب رصد خواهند کرد.
 
🔹دنباله دار 12P/Pons-Brooks که به علت ظاهر شاخ مانندش دنباله دار شیطان نامیده می‌شود، این روزها با عبور از نزدیکی خورشید به اوج درخشندگی خواهد رسید.حتی ممکن است در هنگام اوج روشنایی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد.

🔸این دنباله‌دار هر ۷۱ سال یک‌بار از منظومه شمسی داخلی بازدید می‌کند.این دنباله دار ۱۷ کیلومتری این روزها به #خورشید نزدیکتر است. گرد و غبار، سنگ و یخ‌هایی که توسط خورشید گرم و به گاز تبدیل می‌شوند، هاله‌ای درخشان به شکل شاخ در اطراف دنباله‌دار را تشکیل داده‌اند.

🔹رصدگران می‌توانند این شبها پس از غروب خورشید در یک آسمان تاریک به سمت صورت فلکی گاو نگاه کنند تا 12P را ببینند. این دنباله‌دار در سمت چپ سیاره #برجیس(مشتری) بصورت یک گوی زرد کم‌رنگ مشاهده می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی Felix Baumgartner از فاصله ی حدود ۳۹ کیلومتری زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد

🔸پژوهشگران ناسا ۱۳ سویه را از #باکتری «انتروباکتر بوگاندنسیس»(Enterobacter Bugandensis) کشف کردند که با بروز عفونت‌های خونی در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» مرتبط هستند. این عفونت‌ها می‌توانند سلامتی فضانوردان را به خطر بیندازند.

🔹پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که سویه‌های جهش‌یافته، ژن‌های کاملا متفاوتی دارند و این ژن‌ها ممکن است به ایجاد توانایی‌ مقاومت در برابر چند #دارو منجر شده باشند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد

🔸ناسا گازی را در #مریخ شناسایی کرده که توسط موجودات زنده روی زمین تولید می‌شود و با این کشف، دانشمندان را درباره ذخایر پنهانی سیاره گیج کرده است.

🔹مریخ‌نورد «کنجکاوی» یک جریان ثابت را از متان شناسایی کرد که از دهانه #گیل در زمان‌های متفاوتی از روز ظاهر می‌شد و به صورت فصلی در نوسان بود که گاهی اوقات به ۴۰ برابر بیشتر از حد معمول می‌رسید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اندازه واقعی ستاره هایی که در آسمان می بینیم.

🔸 قطر خورشید در حدود ۱/۴ میلیون کیلومتر است. می‌توانید ۱۰۹ زمین را چسبیده به هم در کنار یکدیگر قرار دهید تا قطر خورشید پر شود. #خورشید به حدی بزرگ است که می‌توانید در حدود ۱/۳ میلیون زمین را درون آن جای دهید! بله … خورشید واقعا بزرگ و با ابهت است که زمین در مقایسه با آن یک شی کوتوله و بسیار ریز محسوب می شود.
🔹اما خورشید ما در مقایسه با #ستارگان دیگر یک ستاره ی متوسط یا حتی بسیار کوچک محسوب می شود. در این ویدئو اندازه‌ی ستارگان صورت فلکی با خورشید مقایسه شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویر تلسکوپ فضایی هابل  از سحابی Dumbbell در فاصله ی ۳۴۰۰ سال نوری از زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/11/17 11:19:37
Back to Top
HTML Embed Code: