Telegram Web Link
🌗تصاویری👆👆 که اسپیس ایکس منتشر کرد، سه عکس فوق‌العاده را به اشتراک گذاشته است که نشان می‌دهد تقویت‌کننده Super Heavy، قوی‌ترین موشکی که تا کنون ساخته شده است، قبل از سومین پرواز آزمایشی خود به سکوی پرتاب می‌رود.

🔹با دقت به تصویر می‌توان دید،وسیله نقلیه‌ای که بوستر ۷۱ متری را حمل می‌کند با تزئینات کریسمس ازجمله چراغ‌های رنگارنگ، درخت و مدل بابانوئل تزئین شده است. می‌توانید برای اینکه متوجه #مقیاس ان شوید، به انسانی که در سمت راست قاب(که بسختی قابل مشاهده است) ایستاده است، نگاهی بیندازید. در دو تصویر دیگر نیز تابلوی« #دروازه_به_مریخ»اسپیس ایکس را خواهیددیدکه نشانه‌ای از هدف این شرکت برای استفاده از تاسیسات خوددر بوکا شیکا، تگزاس، برای اولین #پرواز انسانی به #مریخ، احتمالاً در دهه۲۰۳۰است.

🔸#موشک مرحله اولSuper Heavyو فضاپیمای مرحله دومStarshipدر مجموع به عنوان Starshipشناخته می‌شوند.این وسیله نقلیه با حدود ۱۷ میلیون پوند نیروی رانش در هنگام پرتاب، قدرتمندترین راکتی است که در حال کار است.Starshipتاکنون دو پرواز آزمایشی نیمه موفق داشته است که آخرین آنها در ماه نوامبر انجام شد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗تلاش دانشمندان ناسا برای بازگشایی محفظه حاوی نمونه های سیارک بنو ادامه دارد.

🔸درماه سپتامبرنمونه‌هایی از یک سیارک نزدیک به کره زمین، در کمال احتیاط و دقت درصحرای یوتا رها شد.بررسی سنگ‌های فضایی سرنخ‌های زیادی درباره منشا منظومه شمسی در اختیار ما قرار می‌دهند و احتمالا این امکان را برای دانشمندان فراهم می‌سازند تا سوالات حساس و سرنوشت‌سازی در مورد نحوه ایجاد کره #زمین را پاسخگو شوند؛ البته به شرطی که دستمان به این سنگ ها و نمونه‌های فضایی برسد.

🔹از زمانی که محفظه حاوی نمونه‌هایی از سیارک بنو روی کره زمین فرودآمد، #دانشمندان ناسا در تلاشند تا قوطی حاوی سنگ‌ها و غبارهای جمع‌آوری شده از سیارک بنو را بازگشایی کنند. طبق پیش‌بینی ناسا، قوطی حاوی این نمونه‌ها در اوایل سال۲۰۲۴بازگشایی خواهد شد؛مهندسان مشغول طراحی ابزارهای جدیدی برای باز کردن درب آن و حفاظت از نمونه‌های بِکر داخل آن هستند.

🔸برنامه ناسا،اینست که نمونه از محفظه استخراج و وزن شود وفهرستی از آنچه درداخل آن است تهیه گردد و نمونه‌های به دست آمده از #سیارک بنو، بین تیم‌های بین‌المللی #دانشمندان توزیع شود.
منبع: gizmodo

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗آب و هوای فضا، کاوشگر «#نئووایز» ناسا را در سال ۲۰۲۵ به زمین باز می‌گرداند.

 🔸پس از گذشت بیش از یک دهه #شکار سیارک‌ها و دنباله‌دارها، روزهای ماموریت «نئووایز»(NEOWISE) #ناسا رسما به شماره افتاده است. «آزمایشگاه پیش‌رانش جت»(JPL) ناسا به تازگی اعلام کرده است که ماموریت نئووایز ظرف چند سال آینده به پایان خواهد رسید. برنامه‌ریزان ماموریت انتظار دارند که فعالیت‌های خورشیدی تا سال ۲۰۲۵، تلسکوپ فضایی را از مدار خارج کنند و به مرگ آتشین آن در جو زمین منجر شوند.

🔹«جوزف ماسیرو» دانشمند سیاره‌شناسی در «موسسه فناوری #کالیفرنیا»و پژوهشگر ارشد نئووایز گفت: این ماموریت از مدت‌ها پیش برای این روز برنامه‌ریزی کرده است.

🔸نئووایز، ماموریت کنونی «#کاوشگر نقشه‌بردار فروسرخ میدان وسیع» یا «وایز»است که در دسامبر ۲۰۰۹ برای نقشه‌برداری از آسمان در نور فروسرخ پرتاب شد و ستاره‌ها، کهکشان‌های دور، دنباله‌دارها و سیارک‌های نزدیک به زمین را مشاهده کرد اما وایز همیشه در زمان محدودی کار می‌کرد و در اکتبر ۲۰۱۰، ذخیره هیدروژن مورد نیاز برای خنک کردن چهار آشکارساز فروسرخ خود را به پایان رساند.

ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
کیهان شناسی
🌗آب و هوای فضا، کاوشگر «#نئووایز» ناسا را در سال ۲۰۲۵ به زمین باز می‌گرداند.  🔸پس از گذشت بیش از یک دهه #شکار سیارک‌ها و دنباله‌دارها، روزهای ماموریت «نئووایز»(NEOWISE) #ناسا رسما به شماره افتاده است. «آزمایشگاه پیش‌رانش جت»(JPL) ناسا به تازگی اعلام کرده…
🔹اما این پایان کار نبود. #ناسا تصمیم گرفت دو آشکارساز از چهار آشکارساز وایز را خاموش کند و در ماموریت جدید نئووایز موسوم به «ماموریت پس از برودت»(Post-Cryogenic Mission)، مشاهدات خود را روی اجرام نزدیک به زمین متمرکز سازد که هنوز هم می‌توانست آنها را شناسایی کند. اگرچه این فضاپیما تعداد زیادی سیارک و دنباله‌دار را مشاهده کرد که پیشتر دیده نشده بودند اما ناسا در نهایت تلسکوپ را در فوریه ۲۰۱۱ خاموش کرد.

🔸در دسامبر ۲۰۱۳، ناسا #تلسکوپ را از خواب زمستانی بیدار کرد تا زندگی دیگری را به نئووایز بدهد. این تلسکوپ در ماموریت جدید خود، به حمایت از تلاش‌های دفاع سیاره‌ای اختصاص دارد. این ماموریت از آن زمان، ۲۱۵ سیارک و دنباله‌دار را کشف کرده است؛ از جمله دنباله‌دار «سی/۲۰۲۰ اف۳»(C/2020 F3) که در سال ۲۰۲۰ مشاهده شد و دنباله‌دار نئووایز نیز نامیده می‌شود.
نئووایز اکنون با یک تهدید بسیار بزرگ‌تر از کمبود مایع خنک‌کننده روبه‌رو است. فعالیت خورشیدی اکنون در مرحله افزایش چرخه ۱۱ ساله خود به سر می‌برد. افزایش شراره‌های خورشیدی و پرتاب جرم از تاج خورشیدی، در حال گرم کردن جو زمین است و تلسکوپ را به سمت پایین می‌کشد. #ستاره‌شناسان انتظار دارند که تا سال ۲۰۲۵، این تلسکوپ دیگر قابل استفاده نباشد.

🔹ماسیرو گفت: پس از چندین سال آرامش، خورشید در حال بیدار شدن است. ما تحت تأثیر فعالیت‌های خورشیدی هستیم و #نئووایز اکنون به آرامی به سمت زمین باز می‌گردد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تصویر جیمز وب از باقیمانده #ابرنواختر Cassiopeia A (Cas A) یکی از اجرام به خوبی مطالعه شده در کهکشان راه شیری در سراسر طیف طول موج است. با این حال، هنوز راز‌هایی در بقایای این ستاره پنهان است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗 پس از به تعویق افتادن پرواز موشک «نیو شپرد» در روز دوشنبه، شرکت «بلو اوریجین» آن را در روز سه‌شنبه با موفقیت پرتاب کرد.

 🔸شرکت «بلو اوریجین»(Blue Origin) پس از ۱۵ ماه مجددا وارد عمل شد. این شرکت روز سه‌شنبه ۱۹ دسامبر با موفقیت اولین ماموریت خود را پس از بیش از ۱۵ ماه تأخیر، به همراه محموله‌های علمی ناسا به #فضا پرتاب کرد.

🔹موشک زیرمداری «نیو شپرد»(New Shepard) شرکت بلو اوریجین روز سه‌شنبه حوالی ساعت ۱۱:۴۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی پس از توقف کوتاه در روز پرتاب، از مرکز پرتاب این شرکت در غرب #تگزاس بلند شد. بلو اوریجین تلاش کرد این ماموریت را روز دوشنبه ۱۸ دسامبر پرتاب کند اما به دلیل بروز مشکل در سیستم زمینی مجبور شد این تلاش را متوقف کند.

🔸مرحله اول موشک طبق برنامه‌ریزی در نزدیکی محل پرتاب خود فرود آمد. نیو شپرد هم برای بردن گردشگران و هم برای حمل کردن بار طراحی شده اما تاریخ پرواز آن با #انسان هنوز اعلام نشده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗یلدا خجسته باد
🌺🍉🌺🍉🌺🍉🌺🍉🌺🍉🌺

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کوتاهترین و طولانی ترین شب یلدا در کدام مناطق ایران است؟

🔸روستای #پسابندر در جنوب شرقی ایران (استان سیستان و بلوچستان) در شب یلدا، به میزان ۱۳ ساعت و ۲۵ دقیقه و ۳۷ ثانیه کوتاه‌ترین شب را در شب یلدا تجربه خواهد کرد و روستای مرزی #پارس آباد در شمالغرب (استان اردبیل) ۱۴ ساعت و ۳۸ دقیقه و ۳۴ ثانیه طولانی‌ترین طول شب را تجربه خواهد کرد.

🔹شب یلدا در #تهران هم به اندازه ۱۴ ساعت و ۱۵ دقیقه و ۵۳ ثانیه طول می‌کشد که طول این شب به نسبت ۲۹ آذر و یکم دی ماه ۲ تا ۳ ثانیه بیشتر است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا از کشف ۱۷ سیاره فراخورشیدی جدید با قابلیت سکونت انسان‌ها خبر داد. این سیارات احتمالا در زیر سطح خود دارای اقیانوس‌هایی پر از آب هستند.

🔹بشر برای زندگی به آب نیاز دارد. با توجه به همین حقیقت ساده، ستاره‌شناسان و #اخترزیست‌شناسان به‌طور جدی در تلاش هستند تا سیارات فراخورشیدی را کشف کنند که می‌توانند اقیانوس‌های پر از آب را در خود جای دهند. آب به شکل مایع خود می‌تواند روی سطح سیاره وجود داشته باشد؛ جایی که گرمای ستاره میزبان آن می‌تواند مانع از یخ‌زدگی این مایع حیات شود. اما حتی در زیر سطح سیاره هم می‌توانیم آب را پیدا کنیم؛ جایی که منابع گرمای داخلی می‌توانند اقیانوس‌های زیرسطحی را حفظ کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗این کلیپ حیرت آور مقایسه تعدادی از کهکشان‌های شناخته شده در جهان قابل مشاهدهٔ ما را از نظر وسعت با یکدیگر نشان می‌دهد.

🔹در این👆 ویدئو به وضوح کوچک بودن کهکشان‌ راه شیری با میلیاردها ستاره و سیاره، در مقایسه با بزرگترین کهکشان شناخته شده با نام IC1101 نمایان می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

🔹تصویر بالا از #انقلاب_تابستانی تا #انقلاب_زمستانی مسیر طاق روزانه خورشید را در آسمان سیاره زمین دنبال می‌کند.

🔸یک نوردهی 183 روزه با یک #دوربین سوراخ‌سوزنی و کاغذ عکاسی منجر به این #سولارگراف طولانی‌مدت شد.

🔹این تصویر از انقلاب تابستانی تا انقلاب زمستانی، از 21 ژوئن تا 21 #دسامبر، در سال 2022 ثبت شده‌ است و مسیر طاق روزانه خورشید را در آسمان سیاره زمین از مرتولا، پرتغال دنبال می‌کند.

🔸در 21 ژوئن، بالاترین نقطه و طولانی‌ترین قوس #خورشید، نشان‌دهنده #طولانیترین روز و آغاز نجومی تابستان در نیمکره شمالی است.
تاریخ انقلاب زمستانی با کمترین ساعات روشنایی روز در آغاز زمستان در شمال است، که مطابق با کوتاه‌ترین و پایین‌ترین قوس خورشید در سال 2022 است.

🔹برای سال 2023، انقلاب زمستانی شمالی در 22 دسامبر، ساعت 3:27 UTC بود. برای مناطق زمانی آمریکای شمالی نیز 21 #دسامبر انقلاب زمستانی بود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ماه چقدر از ما دور است؟

🔸شاید چندان دور به نظر نرسد، اما ماه در واقع آن‌قدر از ما دور است که می‌توان تمام هفت سیاره اصلی دیگر منظومه شمسی را در فضای بین دو جهان جا داد.مسافت تخمینی بین زمین و ماه اغلب حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر ذکر شده است. با این حال ماه مداری بیضوی دارد، به این معنی که گاهی نزدیکتر از این و گاهی دورتر است.

🔹در دورترین نقطه از زمین، یا اوج، ماه حدود ۴۰۵،۶۹۶ کیلومتر دورتر است و در #نزدیکترین فاصله یا حضیض فاصله بین دو جهان ۳۶۳،۱۰۴ کیلومتر است. میانگین این مسافت ۳۸۴،۴۰۰ کیلومتر خواهد بود.اما یک واقعیت عجیب در مورد ماه که کمتر درباره آن شنیده‌ایم این است که سعی می‌کند از ما فرار کند!

🔸در ماموریت‌های #آپولو ناسا در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۷۰، فضانوردان، بازتابنده‌هایی را روی سطح ماه قرار دادند که هنوز هم برای محاسبه فاصله ماه از ما با دقت بسیار بالا استفاده می‌شود. چیزی که این بازتابنده‌ها به طور تصادفی فاش کردند این است که ماه نه تنها در یک مسیر بیضی‌شکل تکرارشونده قرار دارد، بلکه هر سال حدود ۴ سانتی‌متر از زمین دور می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تایم‌لپس جالبی که توسط یک عکاس نجومی ثبت شده است، حرکات رقص‌مانند یک حلقه پلاسما را بر فراز خورشید به نمایش می‌گذارد.

🔹حلقه بزرگی از #پلاسما بر فراز سطح خورشید در یک تایم‌لپس خیره‌کننده می‌رقصد که «میگل کلارو»(Miguel Claro) عکاس نجومی آن را ثبت کرده است.

🔸کلارو در وبسایت خود نوشت: این ویژگی که به عنوان «زبانه خورشیدی»(Solar prominence) شناخته می‌شود، در روزهای ششم و هفتم فوریه ۲۰۲۲ قابل مشاهده بود. سپس، زبانه #فوران کرد و یک ابر غول‌پیکر از پلاسما را به فضا فرستاد که «خروج جرم از تاج خورشیدی»(CME) نامیده می‌شود.

🔹کلارو زبانه خورشیدی را در این دو روز به دقت مشاهده کرد و عکس‌هایی گرفت که در یک تایم‌لپس به هم پیوستند و رفتار و تکامل این ویژگی را نشان دادند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ما در یک جهان درمیان #جهان‌های_چندگانه هستیم.

🔹 یک تئوری وجود دارد که بیان می‌کند موادی که منجر به انبساط جهان شده‌اند، درحال ساخت جهان‌هایی کوچکتر با #آنتروپی پایین‌تر نیز هستند.

🔸تمام جهان‌هایی که به این صورت درحال شکل گیری هستند به روی یکدیگر بسته بوده و ما هرگز قادر نخواهیم بود آنها را بیابیم.این برای بسیاری از #دانشمندان ناخوشایند است که برای این قبیل استدلال‌ها نمی‌توانند دلیل واضحی بیاورند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا می دانید #جیمز_وب هیچگاه نمی تواند از کره زمین عکس بگیرد؟


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضانوردان حاضر در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» با یک ویدیوی جشن #کریسمس، شادی خود را به زمین فرستادند.

🔸 «یاسمین مقبلی»(Jasmin Moghbeli) و «لورال اوهارا»(Loral O'Hara) فضانوردان #ناسا با پوشیدن کلاه‌های قرمز و سبز بابانوئل، به «آندریاس موگنسن»(Andreas Mogensen) فضانورد «آژانس فضایی اروپا» و فرمانده ماموریت «اکسپدیشن ۷۰»(Expedition 70) و «ساتوشی فوروکاوا»(Satoshi Furukawa) فضانورد ژاپنی پیوستند تا نشان دهند که گذراندن تعطیلات در بیرون زمین چگونه است.

🔹مقبلی گفت: تعطیلات برای من به مرور #زمان و به زیبایی تکامل یافته است. وقتی شوهرم را ملاقات کردم، تعطیلات گوناگونی را جشن می‌گرفتیم. ما فرهنگ و سنت‌های خود را با هم جمع کرده‌ایم و آنها را با یکدیگر و با دو دختر کوچک‌مان جشن گرفته‌ایم و این برای ما واقعا موضوع ویژه‌ای بوده است. این یادآور ارتباط همه انسان‌هاست. فرهنگ‌ها و سنت‌های گوناگون و گردهم آمدن آنها زیباست.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗قدیمی ترین کره جغرافيايي(سال ١٥٠٤م).
این کره روی پوسته تخم شترمرغ در #فلورانس ایتالیا طراحى شده و جزئیات کشف قاره #آمریکا توسط کاشفان آن از روی آن نقش بسته است.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗دورترین اجسام دست‌ساز بشر، دو فضاپیمای قدیمی هستند که در فاصله میلیاردها کیلومتری از زمین کهکشانها را رصد می‌کنند. ولی یکی از این فصاپیماها که از منظومه شمسی خارج شده حالا دیگر #سیگنالی به زمین نمی‌فرستد یا آنچه می‌فرستد مبهم و نامفهوم است.

🔸«وویجر ۱» که مأموریتش را نزدیک به نیم قرن پیش آغاز کرد در این مدت اطلاعات زیادی درباره اجرام آسمانی به دانشمندان داد ولی حالا شاید دیگر هرگز نتوان از ادامه سفرش اطلاعاتی دریافت کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗صدای وزش باد سیاره #مریخ را در ویدئوی جدید که از سطح این سیاره گرفته شده است بشنوید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/28 19:25:06
Back to Top
HTML Embed Code: