Telegram Web Link
🌗رازهای پنهان برخوردهای آسمانی.

🔸وقتی به سطح کره زمین می نگریم فرورفتگی هایی را می یابیم که ساختار دایره ای شکل دارند و اندازه های آنها متفاوت است.با جستجوی بیشتر در می یابیم که در سنگ های به جای مانده در این مناطق،کانی #کوارتز تحت فشار و یا عناصر زیرکن و ایریدیوم وجود داردو گاهی قطعاتی از سنگ های آسمانی درانواع مختلف آهن و نیکل و کندریت ها یا آکندریت ها را می یابیم. آنگاه بدون تردیدخاستگاه این #لندفرم های فرورفته را به برخوردهای آسمانی نسبت می دهیم.

🔹حال سوالی مطرح می شود که برخوردهای آسمانی از زمان تکوین زمین تاکنون آیابه لحاظ زمانی ومکانی تابع نظم خاصی بوده اند؟ وقتی سنگ های به جای مانده از این حادثه را سن سنجی می کنیم درمی یابیم که از #پرکامبرین تا کواترنری و عهدحاضر برخوردهای آسمانی در ابعاد وسیع جریان داشته است( شکل ۴)و نقشه توزیع آنها تمرکز مکانی خاصی را در بخش شمال غربی روسیه، #استرالیا، آفریقای جنوبی،بخش شرقی ایالت متحده نشان می دهد.

ادامه👇👇
کیهان شناسی
Photo
🔸 اما برخی مناطق جغرافیایی کره #زمین فاقد نشانه های برخوردهای بزرگ آسمانی هستند. مثلا کشور ایران، اگر چه در مناطق کویری گاهی به سنگ های آسمانی بر می خوریم اما تاکنون
گودالی بزرگ دال بر برخورد #اجرام آسمانی در فلات ایران کشف نشده است. بررسی میزان فراوانی زمانی برخوردهای آسمانی ( شکل ۵) نشان می دهد که در #کواترنری یعنی از دو میلیون سال قبل تاکنون ، سنگ های آسمانی زیادی به سطح زمین برخورد کرده اند. بنابراین اگر چه ریسک مخاطرات حاصل از تصادم اجرام آسمانی به سطح کره زمین بسیار پایین بوده و از دوره بازگشت بسیار طولانی برخوردار است اما وقوع ان غیر قابل اجتناب است. به اعتقاد من توزیع زمانی و مکانی #اجرام_آسمانی در سطح زمین بایستی تابع نظم مشخصی باشد چون نقشه پراکندگی و فراوانی آنها بازگو کننده این واقعیت است که در سطح زمین مناطقی وجود دارد که به لحاظ برخوردهای آسمانی بسیار مستعد هستند. اما آنچه که از این برخوردها می توان آموخت راز نهفته در رابطه با منشا #سیارات_سنگی منظومه شمسی و تلاقی مدار حرکتی سنگ های آسمانی با دیگر سیارات است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗جالب است بدانيد، تعداد ستاره ‌های #جهان بیشتر از تعداد دانه ‌های شن روی زمین است، ولی تعداد اتم ‌های موجود در یک دانه #شن بیشتر از تعداد تمام ستاره ‌های جهان هستى است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗میدان مغناطیسی #زمین و #مشتری

🔹زمانی که گالیلئو گالیله برای اولین‌بار با تلسکوپ دست‌ساز خود سیاره مشتری را رصد کرد این سیاره بارها و بارها #دانشمندان و منجمان را مسحور خود ساخته است.

🔸سیاره مشتری بزرگ‌ترین سیارۀ منظومۀ شمسی است و با وجود قرن‌ها تحقیقات و مأموریت‌های اکتشافی بسیار دنیای درون آن همچنان به‌صورت راز باقی مانده است. از دلایل آن این است که مشتری عادی نیست! اندازۀ باورنکردنی، #جرم، ترکیبات، میدان مغناطیسی و گرانشی، نظام چشم‌نواز قمرها و جوّ آن نشان می‌دهد یک #سیاره ممکن است چقدر متفاوت باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗۳۳ موتور رپتور #استار_شیپ
امروز ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران به فضا پرتاب خواهد شد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗اینجا #میراندا قمر کوچک #اورانوس است..
این قمر بلندترین دیوار صخره‌ای در کل منظومهٔ شمسی را دارد و حدوداً ۱۰ کیلومتر بالاتر از سطح این قمر است.

🔹جاذبهٔ میراندا ۵۵ برابر #کمتر از زمین است و اگر از لبه‌ی این دیوار صخره‌ای پرش کنید، پروازی رویایی خواهید داشت زیرا حداقل ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا به سطح آن برسید.

🔸به دلیل کوچک بودن مدار گردش میراندا، اورانوس همیشه مانند یک توپ عظیم #آبی_رنگ در آن مشاهده می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗4 قمر اورانوس در آینده با هم برخورد می‌کنند

🔸حرکات مداری و دامنه حرکت دو قمر کوچک که "#کریسیدا"(Cressida) و "#دزدیمونا"(Desdemona) نام دارند سبب خواهد شد که تا یک میلیون سال آینده هر دو در یک مدار قرار گرفته و با هم برخورد کنند. میانگین فاصله قمرهای داخلی اورانوس از سطح آن حدود 18 هزار کیلومتر است.

🔹چگالی و جاذبه قمر #کریسیدا سبب شده است که این قمر سبب ایجاد تغییرات و بی‌نظمی‌هایی در حلقه‌های اورانوس شود و همچنین بتواند تغییراتی در حرکت دیگر قمرهای کوچک اورانوس شود.

🔸این قمر که 82 کیلومتر قطر دارد، در سال 1986 بوسیله فضاپیمای "وویجر 2"(Voyager 2) شناسایی شد.#دزدیمونا یک قمر طبیعی داخلی اورانوس است. این قمر نیز در تاریخ ۱۳ ژانویه ۱۹۸۶ با استفاده از تصویرهایی که توسط کاوشگر وویجر ۲ گرفته شده بود کشف شد. دزدیمونا برگرفته از نام همسر #اتلو در نمایشنامه اتلو ویلیام #شکسپیر است. این قمر حدودا 60 کیلومتر قطر دارد.

🔹برخورد قمرهای اورانوس به این دو قمر محدو نخواهد شد و قمرهای "کیوپید"(Cupid) و "بلیندا"(Bellinda) نیز در آینده با هم برخورد خواهند کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗واضح ترین عکسی که از فضا گرفته شده است.

🔸دستیابی به این وضوح بی نظیر قابلیت‌های تلسکوپ ALMA را به حد مطلق خود رسانده‌است و دریچه جدیدی را برای #اخترفیزیک باز می‌کند.

🔹 آرایه میلی‌متری #آتاکاما (ALMA) با بالاترین وضوح تصویر خود را از ستاره‌ای در آخرین مراحل تکامل خود نشان می‌دهد. ALMA یک آرایه تلسکوپ زمینی است که در #فلات Chajnantor در صحرای آتاکاما در شمال #شیلی واقع شده است. این تلسکوپ با 66 گیرنده، بزرگترین تلسکوپ موج میلی متری در جهان است.

🔸آخرین رصد آن و عکس فوری با بالاترین وضوح تا به امروز نمایی نزدیک از یک #ستاره تکامل یافته به نام R Leporis است که در کهکشان راه شیری ما، در حدود 1350 سال نوری از زمین قرار دارد.

🔹یوشیهارو آساکی، نویسنده اصلی این مطالعه، در بیانیه‌ای گفت: «این دستاورد قابل توجه در تصویربرداری با وضوح بالا از طریق قابلیت های پیشرفته ALMA نقطه عطفی در تلاش ما برای درک #جهان است.»


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مریخ غیب می‌شود

🔹مریخ از امروز (شنبه ۲۷ آبان) به مدت دو هفته از آسمان #زمین محو می‌شود.

🔸این اتفاق به دلیل یک پدیده علمی به نام «پیوند خورشیدی» رخ می‌دهد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اسپیس ایکس پس از گذشت تقریباً ۷ ماه از پرتاب ناموفق قبلی، دوباره بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشکی که تاکنون ساخته شده را به #فضا پرتاب کرد.

🔹سیستم #استارشیپ توانست نسبت به شکست قبلی در فروردین امسال، پرواز بیشتری در آسمان داشته باشد اما در نهایت با انفجار دیگری به پایان رسید!

🔸اسپیس ایکس درحال ساخت استارشیپ برای حمل انسان و محموله به ماه، مریخ و همچنین انجام انواع مأموریت‌های فضایی دیگر در نزدیکی سیاره زمین است. ناسا استارشیپ را به‌عنوان اولین ماه‌نشین انسانی خود در برنامه #آرتمیس انتخاب کرده است. این موشک غول‌پیکر همچنین چندین مأموریت قمری خصوصی را در فهرست وظایفش دارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کنسرت گوش نواز تلسکوپ های #ناسا را ببینید؟

🔸این قطعه موسیقی بر اساس تبدیل داده‌های ۳ تلسکوپ فضایی #ناسا به نت‌های #موسیقی ساخته و توسط یک گروه از نوازندگان اجرا شده است.

🔹ستارگان و اجرام آسمانی در #کیهان در کنسرتی بی‌پایان هستند و صداهای عمیقی ایجاد می‌کنند و گاه صداهایی بلندتر شبیه به صدای ظریف فلوت‌ تولید می‌کنند.

🔸تلسکوپ‌های فضایی شناور در #فضا معمولاً داده‌ها را در قالب بصری و نه شنیداری ضبط می‌کنند. اما دانشمندان و هنرمندان گاهی اوقات از فرآیندی به نام صداسازی برای تبدیل داده‌ها به صدا استفاده می‌کنند. صداسازی استفاده از صدای غیر گفتاری برای انتقال اطلاعات یا ادراک داده‌هاست.

🔹این همان کاری است که #نوازندگان این قطعه با استفاده از صداهای تولید شده توسط تلسکوپ‌های فضایی ناسا انجام دادند و یک منظره صوتی توسط یک آهنگساز به نام سوفی کاتسنر ساخته شد.

🔸این قطعه موسیقی با عنوان «جایی که خطوط موازی همگرا می‌شوند» بر اساس نت‌های موسیقی سنتی نیست، بلکه با استفاده از صداهای بدست آمده از تلسکوپ‌های فضایی #چاندرا، #هابل و #اسپیتزر ایجاد شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗فیلمی ببینید از لحظه تشکیل یک #جزیره ; جزایر زمانی تشکیل می شوند که کوه های زیر آب به دلیل فعالیت های #زمین_شناسی از آب بیرون می آیند و رسوبات با پوشش گیاهی و جانوران جمع می شوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗پنجمین ارزیابی ملی آب و هوا که اخیرا منتشر شده است، نشان می دهد که تأثیرات تغییرات آب و هوایی برای آمریکایی ها در حال افزایش است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗گذر دو قمر‌ِ مُشتری (#آیو و #اروپا) با فاصله ای نزدیک به هم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ناهید سیاره ای داغ و جهنمی

🔹#ناهید با آتشفشان‌های فعال، اتمسفر سمی، فشار خردکننده ، شرایط محیطی بسیار سخت و طاقت‌ فرسایی دارد؛ سطحی خشک به رنگ قرمز ـ نارنجی و گرمایی فوق‌العاده سوزان که برای ذوب مس کافی است. آنجا یک جهنم واقعی است.

🔸سیارۀ ناهید را می‌توان از حیث ابعاد، خواهر زمین دانست؛ هر چند دمای سطحی و شرایط جوی آن، تفاوت بسیاری با #سیاره ما دارد. دما در این سیاره می تواند تا ۵۰۰ درجه سانتیگراد نیز برسد و فشار جوی در حدود ۱۰۰ برابر فشار هوایی است که بر سطح زمین احساس می‌کنید. 

🔹با چنین شرایط جهنمی، شاید تعجب 
کنید که کاوشگرهایی بوده‌اند که بر سطح این سیاره با موفقیت فرود آمده‌اند، هر چند مأموریتشان طولانی نبود! در سال ۱۹۸۲ کاوشگر #ونرا ۱۳ متعلق به شوروی توانست روی سیاره‌ی ناهید فرود بیاید و فقط توانست ۱۲۸ دقیقه در جو جهنمی این  سیاره دوام بیارد و‌ با زمین در ارتباط باشد.اکنون ناسا قصد دارد دو کاوشگر را طی سال ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ به سیاره‌ی ناهید ارسال کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗از نظر #جهان_موازی سطح ۱ فضا به قدری بزرگ است که قانون احتمال می‌گوید به طور قطع درجایی ماوراء جهان ما سیاره‌ای درست شبیه #زمین وجود دارد.

🔹درحقیقت یک جهان بی‌انتها، بینهایت #سیّاره دارد که روی بعضی از آنها دقیقا حوادثی مشابه زمین روی می‌دهد.

🔸ما هرگز نمی‌توانیم جهانِ موازی سطح ۱ را ببینیم زیر محدودهٔ‌ دید کیهانیِ ما، با #سرعت_نور محدود شده و نمی‌توانیم نور اجرام دورتر از ۱۳.۷ میلیارد سال نوری را ببینیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
2024/09/29 05:28:56
Back to Top
HTML Embed Code: