Telegram Web Link
🌗#سفیدچاله
🔸برای درک ماهیت سفیدچاله‌ها، ابتدا باید سیاه‌چاله‌های بسیار آشناتر را بررسی کنیم. سیاه‌چاله‌ها نواحی فروپاشی گرانشی کامل هستند که در آنها گرانش بر همه نیروهای دیگر کیهان غلبه کرده و توده‌ای از مواد را تا یک نقطه بی‌نهایت کوچک به نام «تکینگی»(Singularity) فشرده کرده است. اطراف تکینگی، افق رویدادی است که یک مرز فیزیکی و جامد نیست، بلکه صرفا مرزی در اطراف تکینگی محسوب می‌شود که در آن گرانش به قدری قوی است که هیچ چیز حتی نور نمی‌تواند فرار کند.

🔹سفیدچاله‌ها می‌توانند حتی عجیب‌تر از سیاه‌چاله‌ها باشند. آنها نیز مانند سیاه‌چاله‌ها، تکینگی را در مرکز خود و افق رویداد را در مرزهای خود دارند. همچنین، آنها اجرام بزرگ و گرانشی هستند اما هر ماده‌ای که به یک سفیدچاله وارد می‌شود، بلافاصله با سرعتی بیشتر از نور به بیرون پرتاب می‌شود و درخشش سفید شدیدی را پدید می‌آورد. هر چیزی که بیرون از یک سفیدچاله است، هرگز نمی‌تواند به داخل آن نفوذ کند زیرا برای عبور کردن از #افق_رویداد باید سریع‌تر از نور حرکت کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗#سفیدچاله 🔸برای درک ماهیت سفیدچاله‌ها، ابتدا باید سیاه‌چاله‌های بسیار آشناتر را بررسی کنیم. سیاه‌چاله‌ها نواحی فروپاشی گرانشی کامل هستند که در آنها گرانش بر همه نیروهای دیگر کیهان غلبه کرده و توده‌ای از مواد را تا یک نقطه بی‌نهایت کوچک به نام «تکینگی»(Singularity)…
🔹تنها راه برای تشکیل شدن یک سفیدچاله این است که فرآیند عجیبی در #جهان اولیه وجود داشته باشد که وجود یک سفیدچاله را در تار و پود خود فضا-زمان ایجاد کند. بدین ترتیب، فرآیند تشکیل سفیدچاله می‌تواند مشکل کاهش آنتروپی را دور بزند. سفیدچاله به سادگی وجود دارد و از ابتدا وجود داشته است.

🔸مشکل اینجاست که سفیدچاله‌ها به طور خارق‌العاده‌ای #ناپایدار خواهند بود. آنها هنوز هم جاذبه دارند و مواد را به سمت خود می‌کشند اما هیچ چیز نمی‌تواند از افق رویداد عبور کند. به محض اینکه هر چیزی، حتی یک فوتون به سفیدچاله نزدیک شود، محکوم به فناست. اگر یک ذره به افق رویداد نزدیک شود، نمی‌تواند از آن عبور کند و #انرژی سیستم سر به فلک می‌کشد. این ذره در نهایت آن قدر انرژی خواهد داشت که باعث فروپاشی سفیدچاله و تبدیل شدن آن به سیاهچاله شود و به وجود آن پایان دهد.

🔹همان اندازه که سفیدچاله‌ها سرگرم‌کننده و جذاب هستند، به نظر نمی‌رسد که ویژگی‌های جهان واقعی باشند. گویی آنها فقط ارواحی در #ریاضیات نسبیت عام هستند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سحابی حلقه (M57) پیچیده‌تر از تصویری است که از دریچه یک تلسکوپ کوچک مشاهده می‌شود.

🔸این تصویر خارق‌العاده توسط تلسکوپ فضایی #جیمز_وب گرفته شده است و این سحابی معروف را در طیف فروسرخ بررسی می‌کند. حلقه‌ مرکزی که به‌راحتی قابل مشاهده است، حدود یک سال نوری وسعت دارد.

🔹در این تصویر تقویت‌شده دیجیتالی، رشته‌های گاز همچون مژه‌های یک چشم کیهانی، در اطراف حلقه در رنگ‌های مشخص مشاهده می‌شوند. این رشته‌های بلند احتمالاً ناشی از سایه‌های گره‌های گازی متراکم در #حلقه است که از تابش پرانرژی ساطع‌شده در داخل نشئت می‌گیرد.

🔸سحابی حلقه، یک سحابی سیاره‌نمای بسط‌یافته است. این ابر گازی وقتی ایجاد می‌شود که ستاره‌ای خورشیدمانند تکامل می‌یابد، #اتمسفر بیرونی خود را به بیرون پرتاب کرده و به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود. بیضی مرکزی سحابی حلقه در فاصله 2,500 سال نوری از ما و در صورت فلکی «چنگ رومی» (Lyra) قرار دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضاپیمای افق های نو این منظره نزدیک به غروب خورشید را از کوه‌ ها و دشت‌ های یخی صاف #پلوتو در‌ فاصله  ۵ میلیارد کیلومتری از زمین به تصویر کشید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗لوحی حاوی پیام دوستی به بیگانگان و مختصات زمین 40سال پیش به #فضا فرستاده شده اکنون واردبخش عمیق فضاشده برخی معتقدندبیگانگان ازآن به عنوان یک نقشه برای رسیدن به کره زمین استفاده میکنند

‌‌‌‌‌‎
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ویدیویی شگفت انگیز از شهاب سنگی که از فضا آمده و حاوی بلورهای #آهن، #نیکل و الیوین است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗منجمان از داده های تلسکوپ #هابل و وجود بخار اب در قمر مشتری به نام "گانیمید" که نهمین جسم بزرگ منظومه شمسی است پی به وجود میزان آبی بردن که به اندازه کل اقیانوسهای زمین آب هست، اما به دلیل سرمای زیاد تبدیل به یخ به عمق 160 کیلومتر شده و فقط میتوان فرار گرمایی بخار اب بر روی سطح این قمر را مشاهده کرد.

🔹این یعنی هرجایی آب هست حتما حیات هم هست و این مساله بسیار مهم است چون ما درصدد این هستیم که بفهمیم جز کره خاکی زیبای ما آیا #فضا برای موجودات دیگر هم مهیا شده یا نه؟
‌‌

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗طبق برخی نظریات، اگه دوست دارید به جهان موازی سفر کنید که میلیاردها سال نوری با ما فاصله دارد یکی از راه ها؛ سفر درون #کرمچاله است.

🔹کرمچاله ها بخاطر نوسانات انرژی در جهت مثبت و منفی در فضا به وجود میاید. ماده ای با #انرژی منفی، میتونه ورودیِ کرمچاله رو متورم و از افق رویداد دورتر کند تا دهانه ای ایمن برای ایجاد کرمچاله درست شود. چون کرمچاله ها ناپایدار و هر آن ممکن است فروبپاشد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین دچار کاهش و افزایش وزن می شود

🔸بررسی پژوهشگران نشان می دهد که #زمین سالانه از تجمع گرد و غبار شهاب سنگی و بقایای موجود در فضا وزن گرفته و یا از طریق فرآیندهای مختلفی همچون از بین رفتن #هلیوم یا زوال رادیواکتیو در هسته زمین جرم از دست می دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#فیزیک
🌗اوکراین یه روش خلاقانه برای پیدا کردن مین‌های روسیه پیدا کرده.

🔹نزدیک غروب، یه پهباد مجهز به #دوربین حرارتی میفرستد. اکثر مین‌ها، اجزای فلزی دارند، در طول روز که هوا گرمتره، گرما رو جذب میکنند و غروب که هوا خنک‌تر میشه، گرمارو دفع می‌کنند و تو دوربینهای حرارتی به راحتی قابل تشخیص اند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نحوه عجیب دوش گرفتن #فضانوردان در فضا!

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چرا همواره یک سمت ماه را می بینیم؟

🔹علت این اتفاق، پدیده‌ قفل #جزر و مدی (tidal locking) است که موجب می‌شود هر یک چرخش ماه به دور خود، همگام با دور کامل ماه به دور زمین باشد. این مشابه همان علتیست که پدیده‌ی جزر و #مد را روی زمین ایجاد می‌کند: اختلاف شتاب گرانشی #زمین در دو سوی ماه به اندازه‌ایست که همواره یک نیمه از ماه را به سمت زمین و نیمه‌ی دیگر را پشت به زمین نگه می‌دارد (نیمه‌های نزدیک و دور).

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 تصویر روز ناسا؛Arp93 یک آغوش کیهانی.

🔸در مرکز این میدان دید تلسکوپی، دو #کهکشان بزرگ یکدیگر را در آغوش گرفته‌اند و درحال ادغام هستند.

🔹این سیستم برهم‌کنشی، Arp 93 نام دارد. Arp 93 در فاصله حدود 200 میلیون سال نوری از ما و در صورت فلکی #دلو قرار دارد.

🔸کهکشان سمت راست NGC 7285 و جفت دیگر با نام NGC 7284 شناخته می‌شود. هسته‌های #درخشان آن‌ها هنوز حدود 20,000 سال نوری از هم فاصله دارند، اما یک جریان جزرومدی عظیم که حاصل برهم‌کنش گرانشی مداوم بین آن‌هاست، بیش از 200,000 سال نوری در جهت پایین قاب امتداد دارد.

🔹برهم‌کنش کهکشان‌ها پدیده‌ای عجیب اما رایج در کیهان است. درواقع در همین نزدیکی، #کهکشان مارپیچی بزرگ آندرومدا درحال نزدیک‌شدن به راه شیری است. Arp 93 به‌خوبی نمایانگر آغوش کیهانی آندرومدا و راه شیری در آینده‌ای دور است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗همه ما می دانیم جاذبه چیست، البته کاملا سطحی و ابتدایی اما آنچه که کمتر در مورد قانون جاذبه شنیده ایم، در ارتباط با تئوری #آلبرت_اینشتین است که سال 1907 مطرح شد.

🔸اینشتین معتقد است جاذبه نه تنها #فضا را، بلکه زمان را هم تحت تاثیر خود قرار می دهد. اتساع زمان گرانشی که توسط اینشتین مطرح شد به طور مثال می گوید که هر چه جسمی از زمین و اثر گرانشی اش دورتر باشد، زمان نیز کندتر می شود. این مسئله چندین بار مورد آزمایش قرار گرفته و تقریبا می توان آن را جزو حقایق علمی دانست.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗زمین نقطه آبی کمرنگ

🔸برای موجودات کوچکی مانند ما،پهناوری (#کیهان) تنها از طریق عشق ورزیدن قابل تحمل است.
#کارل_ساگان اخترفیزیکدان و مبتکر ساخت و ارسال دیسکت فضایی بە فضا و هنگامی کە ماهوارە ویجر از زمین دور می شد با درخواست او #دوربین آن بە سمت زمین چرخاندە شد تا دورشدن زمین را فیلم برداری کند و بعدا بە آن فیلم دِکلمە معروف بە نام ( #زمین_نقطە_آبی_کمرنگ ) را اضافە کرد.

کارل ساگان
1934❤️
1996🖤
🌗شش تا ۱۰ میلیارد #سال_نوری دورتر یک فضای خالی به اندازه 1 میلیارد سال نوری وجود دارد. این فضا عاری از ماده عادی و ماده تاریک است. هیچ نوع #اشعه یا نور قابل تشخیصی را ساطع نمی کند

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ستاره شناسان به صورت رسمی اعلام کرده اند دو #سیاره شبیه زمین در اطراف یکی از ستارگان همسایه در فاصلهٔ ۱۲ سال نوری کشف کردند. این دو سیاره شبیه سیارات داخلی منظومهٔ شمسی می‌باشند و در کمربند #حیات از ستارهٔ میزبان خود قرار گرفته‌اند.

🔹تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد حداقل ۱۰۰ میلیارد #ستاره در کهکشان راه شیری وجود دارد که حدود ۲۵ درصد از #سیارات اطراف آنها مانند زمین در کمربند حیات قرار گرفته‌ است.
این نشان می‌دهد حداقل ۲۵ میلیارد سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارد که #حیات با شرایطی مشابه زمین می‌تواند در آنها شکل گرفته باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗برخی منابع به نقل از آژانس فضایی روسیه از سقوط فضاپیمای روس بر روی ماه خبر دادند.

🔹چندین خبرگزاری و شبکه خبری از جمله بی‌بی‌سی و فرانس‌پرس اعلام کردند که تلاش روسیه بر فرود آمدن در منطقه قطب #جنوب ماه با شکست روبرو شده است.

🔸مقامات می‌گویند که فضاپیمای لونا-۲۵ روسیه پس از چرخش در مداری کنترل‌نشده بر روی ماه سقوط کرده است.

🔹این سفینه بدون سرنشین قرار بود بر روی قطب جنوبی ماه فرودی نرم داشته باشد، اما پس از روبرو شدن با مشکلاتی که در مدار ماه و پیش از فرود با آن روبرو شد، سقوط کرد.

🔸فضاپیمای لونا-۲۵ قرار بود امروز پیش از تلاش برای فرود در روز دوشنبه (فردا) آخرین مانور خود به دور #ماه را انجام دهد. اما این برنامه در هنگام کار کردن موتور با مشکل مواجه شد.

🔹آژانس فضایی روسیه در به‌روزرسانی امروز در شبکه تلگرام نوشته بود: «در طول #عملیات، یک وضعیت اضطراری در ایستگاه خودکار رخ داد که اجازه انجام مانور با پارامترهای مشخص‌شده را نداد. تیم مدیریت اکنون در حال تجزیه و تحلیل وضعیت هستند.»

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗هلال ماه در شبهای آخر مردادماه زیباست.

🔸در شب‌های پایانی مرداد ۱۴۰۲ شاید بهترین جرم قابل رصد را باید ماه، یگانه قمر زمین دانست که #هلال تماشایی آن هنگام غروب خورشید، با مناظر زمینی جلوه‌ی بی‌نظیر می‌آفریند.

🔹روزهای پایانی مرداد از راه رسیده است و کم‌کم شب‌ها هم سردتر می‌شوند و شرایط مناسب برای حضور پیوسته زیر آسمان شب کاهش می‌یابد. از طرفی دیدن برخی اجرام می‌تواند در آسمان دشوار باشد اما هلال ماه که تنها چند روز سن دارد، می‌تواند سوژه‌ی جذابی برای رصد و عکاسی در کنار پدیده‌های زمینی باشد. این هفته هنگام #غروب خورشید، در سمت غرب آسمان فرصت کوتاهی برای رصد هلال ماه فراهم است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اعضای خدمه SpaceX Crew-۷ ناسا به مرکز فضایی کندی در فلوریدا رسیدند.

🔸تینا مزدکی_ اعضای خدمه مأموریت SpaceX Crew-۷ ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرود در مرکز فضایی کندی در #فلوریدا رسیدند. فضانورد ناسا #یاسمن_مقبلی، فضانورد ESA (سازمان فضایی اروپا) آندریاس موگنسن ساتوشی فوروکاوا، فضانورد JAXA (آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن) و کنستانتین بوریسف، فضانورد Roscosmos با فضاپیمای دراگون اسپیس ایکس و موشک فالکون ۹ پرتاب خواهند شد.

🔹خدمه ای که به زودی به عنوان بخشی از ماموریت SpaceX Crew-۷ ناسا به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب خواهند شد.خدمه پرواز در بدو ورود توسط رهبران #ناسا، جاکسا و اسا مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/05 11:09:16
Back to Top
HTML Embed Code: