Telegram Web Link
🌗آیا تصور می کنید زمین سیاره‌ای منحصر به فرد است ؟!‌‌‌‌
‌‌‌‌
🔸تحقیقات علمی نشان داده حداقل 6 میلیارد سیاره مشابه #زمین تنها در کهکشان راه شیری وجود دارد! - برای درک بهتر کافیست بدانید که کهکشان راه شیری، خود تنها یکی از دو #تریلیون کهکشان در جهان قابل مشاهده است.‌‌‌‌
‌‌‌‌
احتمالاََ برای شما سوال شده که این سیاره‌ها چه شرایطی دارند که آن‌ها را مشابه زمین می‌دانیم؟‌‌‌‌‌
‌‌‌‌
🔹دوستدار حیات باشد. (این بدان معناست که از شرایط احتمالی‌ حیات بهره‌مند باشد.)‌‌‌‌‌‌
‌‌
🔹سیاره‌ای صخره‌ای و نسبتاََ کوچک باشد.
‌‌
‌‌‌‌‌🔹در منطقه قابل سکونت ستاره خود بچرخد.‌‌‌‌
‌‌
🔹مکانی است که می‌تواند مایع در سطح آن وجود داشته باشد. (هرچقد ضعیف)‌‌‌‌‌
‌‌‌
🔹جو سیاره‌ و میزان فعال بودن ستاره مادر‌‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌‌
🔹یکی از دلایل مهمی که دانشمندان احتمال وجود حیات فرازمینی را بالا می‌دانند درواقع همین منحصر به فرد نبودن ما و خانه سنگی‌مان است! دلایل بسیار زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند ما تافته‌ا‌ی جدا بافته از این جهان نیستیم.‌‌‌‌‌‌‌‌
‌‌‌

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗طبق نسبیت هیچ جسمی نمیتواند حتی به سرعت نور برسد چون برای رسیدن به چنین سرعتی یا باید انرژی بی نهایت داشته باشیم یا باید فاقد جرم باشیم (مثل #فوتون).اما اگر بتوانیم جرم خود را منفی کنیم، توسط گرانش اجرام با جرم مثبت مثل سیاره ها، #ستارگان و در نهایت کهکشان با سرعتی بسیار بیشتر از نور به بیرون پرتاب میشویم.

🔹در این👆 پست #اتساع زمان لحاظ نشده چون جرم منفی (فرضیه) نیاز به هیچ گونه انرژی برای حرکت نداشته و تنها توسط #گرانش اجرام دفع میشود.پس عملاً سرعت فیزیکی ندارد و توسط گرانش دفع میشود.

💥توجه: یک سال نوری یعنی 9/45 تریلیون کیلومتر در ثانیه.لطفاً با سرعت نور (300 هزار کیلومتر در ثانیه) اشتباه نگیرید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی «جیمز وب»رشته‌ای از ۱۰ کهکشان قدیمی را یافته است که اطلاعات مهمی را در مورد ساختار جهان اولیه ارائه می‌دهند.

🔹 اگر جهان را در #مقیاس بزرگ بررسی کنید، می‌بینید که میلیاردها کهکشان بیرونی به طور تصادفی پراکنده نشده‌اند. آنها ساختاری را تشکیل می‌دهند که از کهکشان‌ها و گاز بین آنها تشکیل شده است. کهکشان‌ها و گاز بین آنها، به رشته‌هایی در یک الگوی هندسی‌مانند متصل شده‌اند. این ساختار که به عنوان «شبکه کیهانی» شناخته می‌شود، در شرایط آغاز جهان و در طول انفجار بزرگ ایجاد شد.

🔸«تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) اخیرا برخی از قدیمی‌ترین شواهد این شبکه کیهانی را مورد بررسی قرار داده و برخی از کهکشان‌های بسیار قدیمی را شناسایی کرده است که فقط ۸۳۰ میلیون سال پس از #انفجار بزرگ مشاهده شده‌اند و به صورت یک رشته‌ در آمده‌اند.

🔹پژوهشگران از دوربین #فروسرخ نزدیک جیمز وب استفاده کردند که این کهکشان ها در ساختاری به طول تقریبا سه میلیون سال نوری به هم متصل شده‌اند. این رشته با گذشت زمان، کهکشان‌های بیشتری را جذب خواهد کرد و به یک خوشه کهکشانی تبدیل خواهد شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹«شیائوهویی فن»، پژوهشگر «دانشگاه آریزونا»گفت: من تعجب کردم که این رشته چقدر طولانی و #باریک است. انتظار داشتم چیزی پیدا کنم اما انتظار ساختاری تا این اندازه طولانی و کاملا نازک را نداشتم.

🔸پژوهشگران، رشد سیاه‌چاله‌ها را نیز بررسی کردند و هشت کهکشان را دیدند که سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم فعال و روشن در قلب آنها وجود داشتند. حتی با وجود این که برخی از این سیاه‌چاله‌ها از مراحل اولیه کیهان هستند، تا دو میلیارد برابر جرم خورشید ما را دارند و پژوهشگران سعی دارند بفهمند که آنها چگونه می‌توانند به این سرعت بزرگ شوند. این سرعت رشد، به یک #سیاهچاله بزرگ نیاز دارد تا از مقادیر زیادی ماده مجاور تغذیه کند.

🔹این مشاهدات بی‌سابقه، سرنخ‌های مهمی را در مورد نحوه گرد آمدن سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌دهند. این سیاه‌چاله‌ها در کهکشان‌های جوان بزرگی قرار دارند که مخزن #سوخت را برای رشد آنها فراهم می‌کنند.

منبع:«The Astrophysical Journal»

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 هلی کوپتر نبوغ با زمین ارتباط برقرار کرد؛

🔹از زمانی که ارتباط با این هلی کوپتر پس از پایان پنجاه و دومین پرواز بر فراز دهانه «جزرو» در مریخ قطع شد،این نخستین باری است که هلی کوپتر ۱.۸ کیلوگرمی چنین ارتباطی برقرار می کند.

🔸جاش اندرسون رهبر تیم #نبوغ در آزمایشگاه JPL ناسا در کالیفرنیا در بیانیه ای اعلام کرد: کاوشگر استقامت و هلی کوپتر نبوغ هم اکنون مشغول بررسی بخشی از دهانه «#جزرو» مریخ هستند که احتمال بیشتری دارد به اختلال در ارتباطات منجر شود. ما از برقراری ارتباطات با نبوغ و دریافت تاییدیه پرواز پنجاه و دوم هیجان زده هستیم.

🔹هلی کوپتر نبوغ در پنجاه و دومین پرواز خود مسافت ۳۶۳ متر را در مدت زمان ۱۳۹ ثانیه طی کرده است. هدف اصلی این عملیات تغییر موقعیت هلی کوپتر و ثبت عکس برای محققان تیم #استقامت بوده است.

🔸اطلاعات تازه به دست آمده حاکی از آن است که نبوغ همچنان در وضعیت مناسبی است و هلی کوپتر با انجام کنترل های بیشتر می تواند طی چند هفته آینده دوباره پرواز کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗جهان،در نبود نیروی جاذبه

🔹 گاهی نبود نیروی جاذبه زمین،می‌تواند برای کشوری جاذبه گردشگری محسوب شود!مثلا مسافرینی که با تور هند،به این کشور سفر می‌کنند و با استفاده از، راهنمای سفر به هند از جاذبه‌های دیدنی این کشور رنگارنگ دیدن می‌کنند، می‌توانند سری به منطقه #لاداخ بزنندتا از تپه‌ مغناطیسی که ماشین خاموش را به سمت بالای تپه می‌کشد دیدن کنند. باور نمی‌کنید؟ در این ویدئو سراغ نقاطی از جهان رفتیم که در آن‌ها، نیروی جاذبه زمین از کار می‌افتد

🔸وقتی نیوتون نیروی جاذبه زمین را کشف کرد، از وجود نقاطی در زمین که، جاذبه در آن‌ها از کار می‌افتد یا آب سر بالا می‌رود بی‌خبر بود! بعد از آن افتادن #سیب بود که علم فیزیک،به کلی دگرگون شد.

🔹مسافرین تور ترکیه و ارمنستان می‌توانند به کوهستانی در مرز بین این دو کشور سربزنند تا با چشم خودسربالا رفتن آب راتماشا کنند. در آمریکا، کانادا، انگلستان ومیانمار هم مثال‌های نقضی برای قانون نیوتون وجود داردوباید فکر کرد اگر نیوتون، به جای درازکشیدن زیر درخت سیب، مثلا در کنار تخته سنگ طلایی میانمار بود، چه اتفاقی می‌افتاد وسرنوشت علم #فیزیک امروزچه بود؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗این👆 نقطه از کره #زمین کمترین میزان جاذبه را دارد.

🔸جایی تقریباً در وسط اقیانوس #هند، مکان عمیق‌ترین فرورفتگی در میدان گرانشی زمین است؛ جایی که نیروی گرانشی زمین در ضعیف‌ترین حالت خود است. دلیلش این است که در سیاره ما، جرم کمتری زیر آن نقطه وجود دارد اما چرا؟ 

🔹دبانجان پال و آتری قوش از مرکز علوم زمین در مؤسسه علوم هند در بنگالوروی، فکر می‌کنند پاسخ را یافته‌اند. آن‌ها حرکات تکتونیک صفحه‌ایِ ۱۴۰ میلیون سال گذشته و تکان‌های جُبه‌ زیرین راکه با بازآرایی پازل قشری #پوسته زمین همراه بود، بازسازی کردند. 

🔸قطعات باستانی صفحه اقیانوسی در گوشتۀ زیر قاره #آفریقا فرو رفته و باعث فروچاهش شدید در گوشتۀ آنجا شده است.در واکنش به این فروچاهش، توده‌هایی از جبه‌های گرم و کم‌تراکم در زیر اقیانوس هند درنزدیکی اقیانوس هند فراچاهش کرده‌اند.

🔹بیان خیلی ساده‌تر این است که از آن‌جایی که کرۀ زمین واقعا یک «#کره» کامل نیست، نقاط مختلف آن به واسطۀ فررفتگی‌ها و برآمدگی‌هایی که دارند میزان متفاوتی از جرم و در نتیجه میزان کمتر یا بیشتری از جاذبه راخواهندداشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔥 روزهای داغ و آتشین در پیش است !

🌗همانطور که گفته شد برای روزهای آینده شاهد آغاز روند افزایشی دمای هوا خواهیم بود و هوا رفته رفته رو به #گرمتر شدن خواهد رفت !

🔸اما هفته آینده شاهد افزایش قابل توجه دمای هوا در کشور خواهیم بود که دمای #هوا در بخش گسترده ای از منطقه با گرمای شدید همراه خواهد شد.

🔹استان های نیمه غربی و مرکزی کشور #بیشترین تاثیر را از این افزایش دما خواهند داشت و با توجه به این موضوع باید منتظر ثبت رکوردهای جدید دمایی در برخی ایستگاه های هواشناسی باشیم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ثبت رکورد جدید تولید اکسیژن توسط مریخنورد پرسیویرِنس

🔹دستگاهی به نام موکسی درون مریخ نورد پرسویرنس تعبیه شده است که می‌تواند هوای رقیق و مملؤ از کربن‌دی‌کسید سیاره مریخ را به اکسیژن تبدیل کند.

🔸دستگاه موکسی که اندازه آن به اندازه یک توستر است، اوایل ماه ژوئن، وقتی پژوهشگران موکسی را به حداکثر سطح تولید رساندند، این آزمایش به نقطه عطف مهمی دست یافت و موفق شد دو برابر گذشته اکسیژن تولید کند.

🔹مایکل هشت، پژوهشگر اصلی آزمایش موکسی و معاون رصدخانه هِیستاک مؤسسه فناوری #ماساچوست، در مصاحبه با اسپیس‌دات‌کام گفت: «نتایجی عالی به دست آوردیم. این پرخطرترین دور آزمایش بود که می‌توانست اشتباه پیش برود و ممکن بود آسیب جزئی پیش آید، اما این‌طور نشد. آزمایش در ۶ ژوئن و در شبانگاه مریخ انجام شد و ۵۸ دقیقه طول کشید. قرار بود موکسی ۶ گرم اکسیژن در ساعت تولید کند،اما مادر نهایت نرخ آن رادو برابر کردیم.چالشی که در طول این مدت وجود داشت، یافتن راه‌هایی برای افزایش کارآمدی دستگاه روی مریخ از طریق تولید مقدار بیشتری اکسیژن بود.»

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اگر آبهای کل کره زمین را روی خورشید بریزیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

🔸کیهان پر از رمز و راز است. از زمان های قدیم درباره اتفاقاتی که در #فضا در حال روی دادن است بین دانشمندان بحث بوده اما در این میان چیزی هست که هرگز هیچ‌کدام از ما به وجود آن شک نکرده‌ایم و آن خورشید است. اما آیا می‌توان خورشید را خاموش کرد؟ مثلا اگر آب تمام اقیانوس های زمین را روی خورشید بریزیم چه اتفاقی می‌افتد؟

🔹خورشید در واقع تنها یک ستاره معمولی است که از ۷۵ درصد #هیدروژن، کمی #هلیوم و مقداری از عناصر سنگین دیگر تشکیل شده است که جاذبه همه آنها را در کنار هم نگه می‌دارد. اما در حدود ۵ میلیارد سالِ دیگر، چرخه حیات خورشید به پایان خواهد رسید. هیدروژن داخل آن تمام خواهد شد و ستاره ما به تدریج شروع به رشد خواهد کرد، تا جایی که نمی‌توان تصوری از بزرگی آن داشت.

🔹سپس خورشید شروع به خوردن تمام سیارات نزدیک خود می‌کند. آن وقت است که از نزدیک بودن به آن پشیمان خواهیم شد. پس از خوردن همه ما، این ستاره تا میلیاردها سال دیگر یا بیشتر به عنوان یک «#غول_سرخ» باقی خواهد ماند.

ادامه...👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗اگر آبهای کل کره زمین را روی خورشید بریزیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ 🔸کیهان پر از رمز و راز است. از زمان های قدیم درباره اتفاقاتی که در #فضا در حال روی دادن است بین دانشمندان بحث بوده اما در این میان چیزی هست که هرگز هیچ‌کدام از ما به وجود آن شک نکرده‌ایم…
🌗ایده عجیب یک دانشمند برای حل مشکل گرمایش زمین؛ دور کردن زمین از خورشید

🔹آیا تا به حال به سرعت بخشیدن به چرخه حیات خورشید به کمک آب فکر کرده‌اید؟ سعی خواهیم کرد تمام آب روی #زمین را جمع آوری کنیم و روی خورشید بریزیم. ابتدا به یک سطل نیاز داریم. شاید هزاران میلیارد سطل یا یک سطل خیلی خیلی بزرگ. چیزی که بتواند حدود ۳۲۶ میلیون مایل مکعب آب را در خود جای دهد!
اما حتی اگر به هر طریقی بتوانیم تمام آب روی زمین را جمع کنیم و روی خورشید بریزیم چه اتفاقی می‌افتد؟ احتمالا هیچ! تنها اتفاقی که می‌افتد این است که خورشید برای تلاش بیهوده ما متاسف می‌شود.

🔸مردم اغلب بزرگتر بودن خورشید از سیاره ما را دست کم می‌گیرند. در واقع، خورشید می‌تواند بیش از ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار زمین را در خود جای دهد! بنابراین بله، خورشید #خاموش یا حتی خنک نمی‌شود. حتی متوجه نمی‌شود که ما کاری انجام داده‌ایم

🔹اما بیایید تسلیم نشویم. ما به دلایلی واقعا می‌‌خواهیم خورشید خاموش شود! اگر «به اندازه کافی» آب روی آن بریزیم چه اتفاقی می‌افتد؟ و این آب«کافی» چقدر است؟ هزاران میلیارد #سطل را به خاطر دارید؟ ما در واقع به ۳۷۰ اوکتیلیون از آنها نیاز داریم. این عدد ۲۷ صفر دارد. حتی تصورش سخت است.

🔸حالا، بیایید دوباره آن را روی خورشید بپاشیم! اما خورشید باز هم خاموش نمی‌شود. برعکس، تشکر می‌کند و ناگهان بسیار بزرگ‌تر و #روشنتر می‌شود. چه اتفاقی می‌افتد؟

🔹می بینید، خورشید در واقع یک تنور آتش نیست. در شعله های آتش و و #شمع، احتراق شیمیایی وجود دارد. وقتی آب را روی آتش می‌ریزیم، آب گرمای شعله را جذب می‌کند و آنقدر آن را خنک می‌کند که دیگر نمی‌تواند واکنش سوختن را حفظ کند. همچنین دسترسی آتش به اکسیژن را مسدود می‌کند. آب اساسا فرآیند شیمیایی را متوقف می‌کند.

🔸اما «سوختن» خورشید همان واکنش نیست. آنچه در آنجا اتفاق می‌افتد همجوشی هسته ای نامیده می‌شود که یکی از خشن‌ترین و دیوانه‌کننده‌ترین واکنش ها در جهان است. لایه‌های هیدروژن زیادی به اعماق خورشید می‌روند.

🔹اگر چهار اتم #هیدروژن را بردارید و با هم یکی کنید، یک اتم هلیوم خواهید داشت. وقتی درباره خورشید صحبت می‌کنیم، این روند کمی پیچیده‌تر است. وقتی این ستاره سعی می‌کند همجوشی را انجام دهد، پروتون های مثبت یکدیگر را دفع می‌کنند. نیرو و انرژی زیادی لازم است تا به نوعی آنها را به هم فشرده کنید.

🔸خوشبختانه، یک نیروی جادویی در فضا وجود دارد که جاذبه است. خورشید ۹۹.۸ درصد از کل جرم منظومه شمسی را به خود اختصاص می‌دهد. و تمام این جرم همان چیزی است که خورشید را با کمک یک نیروی گرانشی باورنکردنی کنار هم نگه می‌دارد. بنابراین، گرانش، #کادریلیون‌ها عدد از این اتم‌های کوچک هیدروژن را می‌گیرد و هر ثانیه هر روز آنها را به هم فشار می‌دهد.

🔹و هنگامی که برخورد می‌کنند، مقداری انرژی آزاد می‌کنند. بنابراین، برخلاف آتش، خورشید برای حیات نیازی به اکسیژن ندارد. به هیدروژن نیاز دارد! و همه ما می‌دانیم که آب H2O است؛ از هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است. بنابراین این به معنای واقعی کلمه برای خورشید«#سوخت» محسوب می‌شود. مثل اینکه بخواهی با بنزین آتش را خاموش کنی! مهمتر از آن، جرم اضافی اضافه‌شده توسط آب، خورشید را سنگین تر می‌کند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/05 15:27:52
Back to Top
HTML Embed Code: