Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آتشفشان ویلاریکا در شیلی دوباره فعال شد

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ویدئوی خیره کننده که #تکامل چهار میلیارد ساله زمین را تنها در چهار دقیقه نشان می‌دهد!

🔸🔹حدود ۴.۵میلیارد سال پیش، یک توده #سنگ مذاب در منظومه شمسی شروع به شکل گیری کرد که سرانجام به زمین کنونی تبدیل شد.
دیوید ای. روبرتز ، هنرمند و متخصص کامپیوتر به کمک دانشمندان علم #زمین_شناسی ، داستان تکامل کره زمین را در یک ویدئوی مسحورکننده ساخت و میلیاردها سال را در یک شبیه سازی چهار دقیقه ای به تصویر کشید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗پرورش فلفل در ایستگاه فضایی

🔸این ماموریت که با نام مطالعه Plant Habitat-04 شناخته می‌شود یکی از گام‌های اولیه در استراتژی مدنظر ناسا برای تامین خوراک #فضانوردان در طول ماموریت‌های ماه و #مریخ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗میماس قمر زحل دارای سطحی است که با دهانه‌های فراوان، شبیه به ستاره مرگ در جنگ ستارگان است.

🔹با اهمیت‌تر از ظاهر آن، این است که امکان دارد زیر پوسته ضخیم یخی خود، اقیانوسی داشته باشد.

🔸وجود آب مایع می‌تواند میماس را به یکی از مکان‌های بالقوه قابل سکونت در منظومه شمسی ما تبدیل کند.

🔹والری لینی، عضو تیم کشف می‌گوید: «یافته مهم اینجا کشف شرایط قابل سکونت در یک جسم منظومه شمسی است که ما هرگز انتظار نداشتیم آب مایع داشته باشد.»

🔸پژوهشگران می‌گویند که اقیانوس ممکن است در حدود ۱۲ تا ۱۹ مایلی زیر #یخ قرار داشته و می‌تواند میزبان حیات میکروبی باشد.

🔹تیم پشت این کشف همچنین بر این باور است که اقیانوس ممکن است نسبتاً جوان باشد؛ یعنی چیزی بین ۲ میلیون تا ۲۵ میلیون سال.اقیانوس مایع میماس همچنین ممکن است حداقل نیمی از حجم این قمر را تشکیل دهد.

🔸اگر وجود اقیانوس تأیید شود، این می‌تواند نحوه جستجوی ستاره‌شناسان برای یافتن حیات بیگانه را تغییر دهد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یاسمین مقبلی #فضانورد ایرانی نوشت از به اشتراک گذاشتن بخشی از فرهنگ و غذاهایم با هم تیمی هایم واقعاً لذت بردم، و به نظر می رسید که آنها هم واقعاً از آن لذت می بردند. عطر و طعم فوق العاده بود و من را به خانه بازگرداند. باور کنید این اولین باری بود که قورمه سبزی در #فضا خورده شد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗خلیج همیشه فارس از نگاه ایستگاه فضایی


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗حدود ۱،۶۰۰ تریلیون تن از طلای کره زمین در مرکز آن پنهان شده است.

🔹محاسبات نشان می‌دهد اگر کل طلای داخل کرهٔ #زمین روی پوسته آن بود، لایه‌ای از طلا به ضخامت ۴۶ سانتیمتر کل سطح زمین را می‌پوشاند.

🔸در حقیقت زمان تشکیل کرهٔ زمین از برخورد سیارک‌ها، عناصر آهن دوست مانند طلا، #پلاتین و نیکل به سمت مرکز زمین و جایی که غنی از آهن بود حرکت کردند درحالی که سطح آن با اقیانوسی از مواد مذابِ #ماگما رها شد.

🔹جالب است بدانید اگر #شهاب سنگ‌ها میلیون‌ها سال بعد از تشکیل مرکزِ کرهٔ زمین و سرد شدن سطح آن، مجددا قدری طلا روی پوستهٔ آن ته نشین نمی‌کردند، طلا بسیار بسیار نادرتر و گران‌تر از امروز بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی هابل تصاویری دیدنی از کهکشانی جدید به ثبت رسانده که به رشته مرواریدی شهرت یافته است.
🔹تلسکوپ هابل ناسا تصاویری از یک کهکشان جدید به ثبت رسانده که به «رشته‌مرواریدی» معروف شده است.

🔸کهکشان «اِی اِم ۱۰۵۴-۳۲۵» با سایر کهکشان‌هایی که مانند پن‌کیک مسطح هستند تفاوت دارد و به دلیل کشش به کهکشان مجاور شکل ظاهری‌اش شبیه حرف s شده است، همین حالت سبب شده که خوشه‌هایی از ستارگان نوزاده در امتداد این #کهکشان دنباله‌ای بلند و کشیده به شکل یک رشته مروارید تشکیل دهند. هر خوشه حدود یک میلیون ستاره نوزاده دارد که در پی باز شدن گره‌هایی گازی در اثر گرانش به‌وجود می‌آیند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗حدود ۱،۶۰۰ تریلیون تن از #طلای کره زمین در مرکز آن پنهان شده است.

🔹محاسبات نشان می‌دهد اگر کل طلای داخل کرهٔ زمین روی پوسته آن بود، لایه‌ای از طلا به ضخامت ۴۶ سانتیمتر کل سطح زمین را می‌پوشاند.

🔹در حقیقت زمان تشکیل کرهٔ زمین از برخورد سیارک‌ها، عناصر #آهن_دوست مانند طلا، پلاتین و نیکل به سمت مرکز زمین و جایی که غنی از آهن بود حرکت کردند درحالی که سطح آن با اقیانوسی از مواد مذابِ ماگما رها شد.

🔸جالب است بدانید اگر شهاب سنگ‌ها میلیون‌ها سال بعد از تشکیل مرکزِ کرهٔ زمین و سرد شدن سطح آن، مجددا قدری طلا روی پوستهٔ آن ته نشین نمی‌کردند، طلا بسیار بسیار #نادرتر و #گران‌تر از امروز بود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تمام چیزی که باید درباره ایستگاه فضایی بین المللی بدانید.

🔹ایستگاه فضایی بین‌‌المللی به اختصار «ISS#»، ماهواره‌‌ای است که به کوشش آژانس‌‌های فضایی چند کشور راه‌اندازی شده و آزمایشگاهی را در مدار زمین برای دانشمندان و ستاره‌شناسان فراهم کرده است.

🔸این ایستگاه ماهواره‌‌ای است که #ناسا و سایر آژانس‌‌های فضایی دنیا، آن را طراحی و به آسمان پرتاب کردند. این ایستگاه برای دانشمندان و ستاره‌شناسان، آزمایشگاهی را در مدار #زمین فراهم می‌کند که می‌توان در آن آزمایش‌هایی را انجام داد که به محیط فضایی و بدون جاذبه نیاز دارند. فضانوردان با فضاپیما بین زمین و ایستگاه فضایی بین‌المللی در ترددند.

❇️ادامه 👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗تمام چیزی که باید درباره ایستگاه فضایی بین المللی بدانید. 🔹ایستگاه فضایی بین‌‌المللی به اختصار «ISS#»، ماهواره‌‌ای است که به کوشش آژانس‌‌های فضایی چند کشور راه‌اندازی شده و آزمایشگاهی را در مدار زمین برای دانشمندان و ستاره‌شناسان فراهم کرده است. 🔸این ایستگاه…
طراحی و ساخت 

🔹یکی از جالب‌ترین جنبه‌های طراحی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) ماژولار بودن آن است. ماژول‌ها قطعات جداشدنی هستند که به راحتی می‌توان آنها را تعویض کرد یا ارتقا داد بدون اینکه مزاحمتی برای سایر قطعات ایجاد شود. طراحی ماژولار انعطاف پذیری بیشتری را در ساخت ISS فراهم، و امکان ارتقا را آسان‌تر کرده است.
دو نوع #ماژول اصلی در ISS وجود دارد: ماژول‌های تحت فشار و ماژول‌های بدون فشار. ماژول‌های تحت فشار دارای فشار هوا برابر با سطح دریا (۱۴,۷ psi) هستند و خدمه برای ورود به این قسمت‌ها، نیازی به پوشیدن لباس‌های تحت فشار ندارند.

🔸 از سوی دیگر، ماژول‌های بدون فشار، هوایی درون خود ندارند و فضانوردان برای ورود به این ماژول‌ها باید لباس‌‌های تحت فشار بپوشند. فعالیت‌هایی که نیاز به محیط خلاء فضایی دارند در این قسمت انجام می‌شوند.

🔹ایستگاه فضایی بین‌المللی به گونه ‌ای طراحی شده است برق مورد نیاز خورد را از انرژی خورشید و به کمک پنل‌های خورشیدی تامین می‌کند. تمام پنل‌های خورشیدی در ISS حدود ۱۲۰ کیلو وات (۱۲۰۰۰۰ وات) برق تولید می‌کنند تا تمام دستگاه‌ها و تجهیزات لازم، برق داشته باشند.

❇️چرا ایستگاه فضایی بین‌المللی ساخته شد؟

🔹اهداف و نیازهای مختلفی پشت ساخت  ISS وجود داشت و می‌توان گفت داشتن یک آزمایشگاه در فضا، اکتشاف و ایستگاهی برای فضاپیماها از جمله این اهداف عنوان شده است.

🔸دانشمندان همیشه به دنبال نوعی #آزمایشگاه در فضا بودند تا بتوانند آزمایشهایی را در محیط فضا انجام دهند. آزمایش‌‌هایی مانند نحوه رفتار سیالات در یک محیط فضایی بدون جاذبه که در ایستگاه فضایی بین ‌المللی انجام شد، نتایج برجسته‌ ای در مقایسه با آزمایش‌‌های انجام‌ شده روی زمین به دست آورد.

🔹علاوه بر این، وجود ISS  همچنین به عنوان ایستگاهی برای فضاپیماهایی که در آینده برای مأموریت‌های اکتشافات فضایی به سمت ماه، مریخ و سایر اجرام دور خواهند رفت، مورد نیاز بود.

✳️زندگی فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی
🔹خدمه ایستگاه فضایی بین المللی روز خود را از ساعت ۶ صبح آغاز و قبل از خوردن صبحانه کمی ورزش می‌کنند. پس از صرف صبحانه و تنظیم برنامه روز، روز کاری رسمی خدمه از ساعت ۸:۱۰ صبح شروع می‌شود. خدمه، روزانه ۱۰ ساعت کار می‌کنند که در این بین یک ساعت برای ناهار اختصاص دارد. آنها همچنین ورزش و تمرینات مختلفی را در طول روز و بعد از #ناهار انجام می‌دهند. زمان خواب برنامه ریزی شده خدمه ساعت ۲۱:۳۰ است که قبل از آن باید کارهای خاصی را انجام دهند.

مسائل بهداشتی و ایمنی
🔹خدمه ای که به ایستگاه فضایی بین المللی می‌رسند اغلب شش ماه آنجا می‌مانند و پس از آن مدت، باید به زمین بازگردند. مسائل مختلفی در زندگی در ISS وجود دارد که برخی از آنها استرس، قرار گرفتن در معرض تشعشعات و مشکل بی وزنی است. این #استرس بیشتر به دلیل زندگی طولانی مدت در یک محفظه دربسته و ماه‌ها دوری از خانواده و دوستان است.

حقایق جالب
🔸پس از نوامبر ۲۰۰۰، ISS دیگر خالی و تنها نماند. همیشه خدمه ای بودند که از ایستگاه فضایی بین المللی مراقبت کنند.
تا پایان سال ۲۰۱۷، ۳۹۳ پرواز #فضایی موفقیت آمیز به ایستگاه فضایی بین المللی انجام شده است و در مجموع ۲۲۷ انسان از آن بازدید کرده اند.
🔹ایستگاه فضایی بین المللی هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین می‌چرخه و این یعنی تجربه کردن ۱۶ طلوع و غروب خورشید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فوریه ۲۰۱۳ یک شهاب‌سنگ بر فراز روسیه منفجر شد و ۱۵۰۰ نفر را مجروح کرد. این اتفاق به‌طور غیرمنتظره‌ای تنها چند ساعت قبل از نزدیک‌ترین نزدیکی سیارک بزرگ‌تر و نامرتبط ۲۰۱۲ DA۱۴ رخ می‌دهد.

 🔹شهاب بر فراز شهر #چلیابینسک روسیه منفجر شد. موج ضربه‌ای ناشی از این انفجار به هزاران ساختمان آسیب رساند و تقریباً ۱۵۰۰ نفر بر اثر شکسته‌شدن‌ شیشه و سایر آوارها مجروح شدند.

🔸این انفجار قوی‌تر از یک بمب هسته‌ای بود و آنقدر درخشان بود که برای مدت کوتاهی از خورشید هم فراتر رفت.

🔹هیچکس آمدن این سنگ فضایی غول‌پیکر را ندید. قطر ۶۰ فوتی شهاب، آن را به بزرگ‌ترین چیز از فضا تبدیل کرد که در بیش از ۱۰۰ سال گذشته بر #زمین سقوط کرده‌ بود.
شهاب با سرعتی بیش از ۶۰ برابر سرعت صوت وارد جو زمین شد و به قطعات بی‌شماری منفجر شد. بعدها نام کی‌ای‌اف-۲۰۱۳ برای آن انتخاب شد و وزنش نیز ده تن برآورد شد.

🔸بزرگ‌ترین قطعات آن بعداً در دریاچه چبارکول کشف شد.کی‌ای‌اف-۲۰۱۳ از استان سوردلوفسک، اورنبورگ و کشور #قزاقستان نیز قابل رؤیت بوده‌است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗یک #سال_نوری چه فاصله ای را در بر می گیرد؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗با پرتاب شدن ۲۲ ماهواره «استارلینک»، سومین ماموریت شرکت «اسپیس‌ایکس» در کمتر از ۲۴ ساعت انجام شد. شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) ۲۲ #ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink)خود را روز ۱۵ فوریه پرتاب کرد که سومین ماموریت در کمتر از ۲۴ ساعت برای این شرکت بود.

🔹یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۲ ماهواره استارلینک در ساعت ۴:۳۴ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ» در #کالیفرنیا بلند شد.
🔸اولین مرحله فالکون ۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب طبق برنامه به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس آرام فرود آمد. در همین حال، مرحله بالایی #موشک به حرکت کردن در آسمان ادامه داد و در نهایت، ماهواره‌ها را در مدار پایین زمین مستقر کرد.
🔹پرتاب استارلینک، آخرین مرحله از سه پرواز فضایی برای اسپیس‌ایکس بود. این شرکت عصر ۱۴ فوریه، مأموریت«USSF-124»را برای نیروی فضایی آمریکا پرتاب کرد. سپس، اسپیس‌ایکس در روز ۱۵ فوریه ساعت ۱:۰۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی، #ماموریت خصوصی «آی‌ام-۱»(IM-1)را برای فرود آمدن روی ماه از «مرکز فضایی کندی»ناسا پرتاب کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فرودگر قمری رباتیک «اودیسیوس»، ماموریت تاریخ‌ساز خود را به سوی ماه آغاز کرد.

🔸یک ماموریت قمری تاریخ‌ساز در حال انجام شدن است.فرودگر قمری رباتیک «#اودیسیوس»که توسط شرکت «اینتوئتیو مشینز»ساخته شده است، اوایل صبح روز ۱۵ فوریه بر فراز یک موشک «فالکون ۹»شرکت «اسپیس‌ایکس»از «مرکز فضایی کندی» ناسا در فلوریدا پرتاب شد.

🔹اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اودیسیوس در روز ۲۲ فوریه نزدیک قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد و به اولین فضاپیمای خصوصی تبدیل خواهد شد که یک فرود موفقیت‌آمیز را روی ماه داشته است. این موفقیت برای آمریکا که بیش از نیم قرن پس از #ماموریت «آپولو ۱۷»(Apollo 17) ناسا به سطح ماه نرفته است نیز بسیار مهم خواهد بود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا سعی دارد مشکل مربوط به یکی از تجهیزات مریخ‌نورد «#استقامت» را برطرف کند.

🔹 «استقامت»(Perseverance) وجود دارد. یکی از تجهیزات آن که یک پرتاب‌گر #لیزر موسوم به «شرلوک»(SHERLOC) است و در انتهای بازوی رباتیک نصب شده، پوششی دارد که باید از آن در زمانی که استفاده نمی‌شود، محافظت کند، اما پوشش گیر کرده و این امر ممکن است به انباشته شدن گرد و غبار روی اپتیک حساس آن منجر شود. پوشش تا حدی باز است و به همین دلیل، مریخ‌نورد نمی‌تواند لیزر خود را روی اهداف سنگی متمرکز کند یا به جمع‌آوری داده‌های طیف‌سنجی معدنی بپردازد. مهندسان ناسا در حال بررسی این مشکل هستند و امیدوارند یک راه حل پیدا کنند.

🔸در واقع دو پوشش گرد و غبار روی شرلوک وجود دارد که از دوربین‌های دستگاه، یک طیف‌سنج و لیزر محافظت می‌کنند. ماموریت شرلوک، جستجوی ترکیبات آلی و مواد معدنی است که در محیط‌های آبی تغییر یافته‌اند و شاید نشانه‌هایی را از زندگی میکروبی گذشته داشته باشند.

🔹ناسا  که برای درک بهتر رفتار موتور، دستوراتی را به این دستگاه فرستاده است تا میزان نیروی تغذیه‌شده را تغییر ‌دهد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نقشۀ #توپوگرافی(ناهمواری) برجستۀ مصر

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗واضح ترین تصویر از سطح خورشید که دمای آن به بیش از ۵۰۰۰ درجه #سلسیوس می رسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیارک‌ها منابع غنی مواد گران‌بها و با ارزش هستند با این حال تا به امروز دانشمندان نقشه راهی برای استخراج این مواد گران‌بها از آن‌ها ترسیم نکرده‌اند.

🔹در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳، #ناسا ماموریتی را برای کاوش «۱۶ Psyche»، یک سیارک بزرگ و غنی از فلز در حدود ۶ سال دورتر، در راستای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی شکل گیری فضای داخلی سیاره‌ها آغاز کرد.

🔸این سیارک دارای ارزش پولی شگفت انگیزی است؛ ۱۰۰.۰۰۰ کوادریلیون دلار. دلیل آن این است که «۱۶ Psyche» یک معدن طلای واقعی است که حاوی عناصر کمیاب ضروری برای خودروها و وسایل الکترونیکی مانند پلاتین و #پالادیوم است.

🔹شرکت‌هایی مانند AstroForge و TransAstra در حال حاضر به دنبال ساخت معادن بر روی سیارک‌هایی مانند Psyche۱۶ هستند. اما چقدر به #استخراج آنها و درو کردن گنجینه های کیهانی آنها نزدیک هستیم؟
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/28 11:27:18
Back to Top
HTML Embed Code: