Telegram Web Link
🌗آژانس فضایی استرالیا از آغاز یک مسابقه برای نام‌گذاری ماه‌نورد این کشور خبر داده است.

🔹اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، استرالیا چند سال بعد برای اولین بار یک ماه‌نورد را به ماه خواهد فرستاد.

🔸به گزارش «آژانس فضایی استرالیا»، این کشور یک ماه‌نورد رباتیک را با یکی از مأموریت‌های «آرتمیس»(Artemis) ناسا به ماه می‌فرستد و پرتاب آن در سال ۲۰۲۶ انجام می‌شود.

🔹با استفاده از تخصص پیشرو #استرالیا در عملیات از راه دور، این ماه‌نورد خاک ماه را جمع‌آوری خواهد کرد که به نام رگولیت شناخته می‌شود. ناسا تلاش خواهد کرد تا اکسیژن را از نمونه استخراج کند. این یک گام کلیدی به سوی حضور پایدار #انسان در ماه است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗بالگرد نبوغ ناسا در مریخ بیش از ۱۰۰ پرواز را پشت سر گذاشته است.

🔹بالگرد #نبوغ به تازگی در پنجاه و هفتمین پرواز خود در جو سیاره سرخ موفق شد از ۱۰۰ دقیقه پرواز عبور کند و نقطه عطف جدیدی را رقم بزند.

 🔸بالگرد نبوغ ناسا اکنون بیش از ۱۰۰ دقیقه در مریخ پرواز کرده است.این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی برای پنجاه و هفتمین بار به پرواز درآمده و ۲۱۷ متر را طی ۱۲۹ ثانیه طی کرده است. نبوغ اکنون مجموعا ۱۰۲.۴ دقیقه در جو مریخ پرواز کرده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹شب گذشته یک موشک H-2A ژاپنی همراه لندر ماه SLIM و تلسکوپ فضایی XRISM از مرکز فضایی تانگشیما در ساعت ۲۳:۴۲ دقیقه به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد. این عملیات به دلایل شرایط آب وهوایی به تعویق افتاد و ۱۰ روز پس از تاریخ تعیین شده، انجام شد.

🔸هر دو ابزار طبق برنامه ریزی و به مدت کمتر از یک ساعت پس از پرتاب از زمین در مسیر خود قرار گرفتند. چند ماه دیگر SLIM به عنوان نخستین کاوشگر ژاپن روی ماه فرود خواهد آمد. این اقدام مسیر را برای ماموریت های بلند پروازانه تر فراهم می کند.

🔸آژانس فضایی ژاپن در توصیف این ماموریت نوشته است: SLIM یک سیستم کاوشگر سبک در مقیاس کوچک را به کار می گیرد و از آن برای مشخص کردن فناوری های مورد نیاز فرود جهت کاوشگرهای ماه آتی استفاده می شود.

🔹دربیانیه مذکور آمده است: این پروژه با هدف کاهش وزن تجهیزات رصد و فرود روی سیاره هایی با منابع اندک تر انجام می شود.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تلسکوپ‌هایHESSچشمان چرخان عظیمی هستند که همچون دایناسورهای مکانیکی #مدرن، آسمان را رصد می‌کنند.

🔸«رصدخانه سیستم استریوسکوپی انرژی بالا» (High Energy Stereoscopic System) Observatory)،از چهار #تلسکوپ آینه‌ای بازتابی۱۲متری اطراف یک #تلسکوپ بزرگ‌تر با یک آینه۲۸متری تشکیل شده است.

🔹آن‌ها برای تشخیص سوسوهای عجیب نور آبی (#تابش_چرنکوف)طراحی شده‌اند.وقتی #سرعت حرکت ذرات باردار کمی سریع‌تر از سرعت نور در هواباشد، اشعه چرنکوف تابش می‌شود.این نور زمانی ساطع میشود که یک پرتو گاما از یک منبع دور به مولکولی در جو زمین برخورد کند و بارش ذرات #باردار شروع شود.

🔸این تلسکوپها به برخی از فوتونهای انرژی بالا(TeV)که در کیهان وجود حساسند.و از سال ۲۰۰۳ در #نامیبیا به جستجوی ماده تاریک پرداخته و بیش از۵۰منبع تابش #پرانرژی ازجمله بقایای ابرنواخترها ومراکز کهکشان‌هایی که سیاه‌چاله‌های اَبَرپرجرم دارندراکشف کرده است. این👆تصویر که در #ژوئن گرفته شده، تایم‌لپس‌هایی از چرخش تلسکوپها را نشان می‌دهد.در پس‌زمینه،کهکشان #راه_شیری، ابرهای ماژلانی و نیز ماهواره‌هایی که به دور #زمین می‌چرخند، دیده می‌شوند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗 در کره زمین چه میزان #طلا انباشته شده است؟

🔹حجم کرهٔ زمین حدود ۱ تریلیون و ۸۶ میلیارد کیلومتر مکعب است تحقیقات نشان می‌دهد میزان طلای موجود در ۴ کیلومتر پوستهٔ #زمین حدود ۱۳۴ میلیارد تن می‌باشد.

🔹اقیانوس‌های زمین نیز بیش از ۳۰ میلیون تن طلا در خود دارند ولی این #غلظت به قدری کم است که در هر #لیتر از آب دریا تنها ۱۳ میلیاردم گرم طلا وجود دارد و بخش دیگر آن به صورت حل نشده در #صخره‌ها و بستر دریا ته نشین شده است.

🔸اگر روزی بتوانیم طلای موجود در دریاها را استخراج، و آن را بین مردم #جهان تقسیم کنیم، به هر نفر حداقل ۴ کیلوگرم طلا می‌رسد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗انسان از هر نظر موجودی بسیار ضعیف و ناتوان است.

🔹ما هرگز نمی‌توانیم به آنسوی جهان سفر کنیم، زیرا فقط وسعت کهکشان راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوری است و ما تنها ۱۰۰ سال عمر می‌کنیم.

🔸ما هرگز نمی‌توانیم درکی از عدد #گراهام داشته باشیم چراکه گفته می‌شود آنتروپی مورد نیاز برای درک این عدد مغز ما را با یک انفجار به #سیاهچاله تبدیل می‌کند.

🔹ما هرگز نمی‌توانیم ابعاد بالاتر در این جهان را ببینیم، چراکه تنها در #سه‌بعد محصور شده‌ایم.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر خیره‌کننده‌ای از بقایای ستاره‌ای که ۳۶ سال پیش منفجر شد ثبت کرد که #ابرنواختر ۱۹۸۷A نام دارد و به عنوان درخشان ترین ابرنواختر جهان شناخته می‌شود.

🔹تصاویر ثبت شده توسط جیمز وب درخشان‌ترین ابرنواختر در ۴۲۰ سال گذشته را نشان می‌دهند که بقایای ستاره‌ منفجر شده در ۳۶ سال گذشته است. تصاویر مربوطه توسط #دوربین مادون قرمز نزدیک این تلسکوپ به ثبت رسید.

🔸تلسکوپ در واقع بقایای ستاره‌ای در حال گسترش را با وضوح بی‌سابقه ثبت کرد که جزئیات کاملاً جدیدی را در مورد این بقایای ابرنواختر در حال رشد فاش می‌کند و بینش جدیدی از بقایای ابرنواختر را به #اخترشناسان ارائه می‌دهد. این انفجار ستاره‌ای برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ شناسایی شد و به عنوان ابرنواختر ۱۹۸۷A شناخته می‌شود.

🔹ابرنواختر ۱۹۸۷A⁩ آخرین ابرنواختری بود که توسط بشر با چشم غیر مسلح رصد شد.یان شلتون، اخترشناسی که در رصدخانه لاس کامپاناس کار می‌کرد، این ابرنواختر را در ابر ماژلانی بزرگ کشف کرد. این ستاره در فاصله ۱۶۸ هزار سال نوری از زمین در ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد و نمایانگر نابودی یک ستاره است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سن هر یک از اجرام چقدر است و چه سرنوشتی در انتظار آنهاست؟

🔹جهان قابل مشاهدهٔ ما ۱۳.۷ میلیارد سال سن دارد این جهان قبل از اینکه به شکاف عظیم یا #مه_گسست برسد ۲۲ میلیارد سال دیگر عمر خواهد کرد.

🔸کهکشان راه شیری ۱۳.۲ میلیارد سال سن دارد و قبل از اینکه با کهکشان #آندرومدا برخورد کند ۵ میلیارد سال دیگر عمر خواهد کرد.

🔹منظومهٔ شمسی ۴.۶ میلیارد سال سن دارد و تا قبل از فروپاشی #خورشید ۶ میلیارد سال دیگر عمر خواهد کرد.

🔸خورشید ۴.۶ میلیارد سال سن دارد و تا قبل از اینکه به #کوتوله_سفید تبدیل شود، ۷ میلیارد سال دیگر عمر خواهد کرد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗سعی کنید هر شب به آسمان و #ستاره‌ها بنگرید.آنها اقتصاد شما را درست نمی‌کنند، جنگ‌ها را متوقف نمی‌کنند...
آنها به شما کمک نمی‌کنند تا روابط عاطفی بهتری با همسر خود داشته باشید و بدانید در زندگی خود کدام راه را انتخاب کنید..
بلکه به شما کمک می‌کنند تا بدانید شما و مشکلاتتان بیش از اندازه #کوچک و #ناچیز هستید، و بر عکس شما جزئی از یک #جهان شگفت‌ انگیز و بی انتها هستید.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗صحرای #آتاکاما.

🔹 بیابان آتاکاما«ATACAMA» یکی از خشک‌ترین بیابانهای دنیا در آمریکای جنوبی است. این بیابان که بیشتر پوشیده از شنزار و نمکزار است، از سمت رشته کوه‌های آند به طرف اقیانوس آرام امتداد دارد. میانگین عرض این بیابان از شرق به غرب 160 کیلومتر و طول آن از مرز پرو در جنوب به سمت کشور بولیوی 1000 کیلومتر است. این بیابان بین سه کشور شیلی، پرو و بولیوی قرار داشته و وسعت آن معادل دوسوم خاک کشور ایتالیاست.

🔸دلیل این خشکی هم محصور بودن از دو طرف به‌وسیله کوه‌های #آند و #ارتفاعات ساحلی اقیانوس آرام است. فشار بالای اتمسفر بر روی کوه‌های آند باعث خشکی هوا شده و به دنبال آن هوای سرد که در طبقات بالایی جو فشرده می‌شود، به سمت پایین زمین و بیابان آتاکاما حرکت می‌نماید. این هوای خشک که هیچ بخار آبی به همراه ندارد، به آسانی توسط خورشید گرم شده و باعث افزایش دمای سطح زمین می‌شود.

🔹اگر شمابه این بیابان سفرکنیدممکن است در پیدا کردن مسیر دچار اشتباه شویدزیرا بسیاری از چیزهایی که در مسیر می بینیدبیشتر #سراب هستند تا واقعیت.
‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗عظمت کهکشان راه شیری را بهتر درک کنید.

🔹اگر شما بتوانید #خورشید را به اندازه ۷ میکرومتر یا یک گلبول سفید خون کوچک کنید و در همین حال کهکشان #راه_شیری را نیز با این مقیاس متراکم کنید، در این صورت کهکشان راه شیری مانند کل قاره #آمریکا در برابر این یک گلبول سفید خواهد بود.

🔸جالب است بدانید سیگنال‌های نوری که ما برای جستجوی فرازمینی‌ها از ۱۰۰ سال گذشته تا کنون ارسال کرده‌ایم، تنها یک هزارم وسعت #کهکشان راه شیری را طی کرده‌اند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗در چند روز آینده می‌توانید این #دنباله‌دار را در افق شرقی پیش از طلوع خورشید رصد کنید.

🔸دنباله‌دار نیشیمورا (Nishimura) درحال رشد است. به عبارت دقیق‌تر، دم‌های C/2023 P1 (#نیشیمورا) با نزدیک‌شدن به خورشید بزرگ‌تر می‌شوند.

🔹دنباله‌دار نیشیمورا که ماه گذشته کشف شد، اکنون در مدار زمین حرکت می‌کند و درخشندگی آن به حدی رسیده است که با چشم غیرمسلح رصد می‌شود. این دنباله‌دار هفته آینده به نزدیک‌ترین نقطه به زمین می‌رسد و هفته بعدتر (در 17 سپتامبر) به نزدیک‌ترین نقطه به خورشید خواهد رسید.

🔸این تصویر از دنباله‌دار نیشیمورا چهار شب پیش از Edgewood واقع در نیومکزیکو در #ایالات‌_متحده گرفته شد. تصویر، دم بلند یونی دنباله‌دار را که حاصل برهم‌کنش با باد خورشیدی است، نشان می‌دهد. برای رصد این دنباله‌دار، در چند روز آینده افق شرقی را پیش از طلوع خورشید و در هفته آینده در نزدیکی افق غربی، درست پس از #غروب خورشید جستجو کنید. گیسوی دنباله‌دار نیشیمورا پیوسته درحال درخشان‌ترشدن و دم‌های آن درحال بزرگ‌ترشدن هستند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی در رویدادی که روزهای آینده طی ۲ روز برگزار می‌شود، با #دانش_آموزان دو ایالت آمریکا صحبت خواهند کرد.

 🔹دانش‌آموزان ایالت‌های کارولینای شمالی و رود آیلند طی روزهای آینده فرصت‌های جداگانه‌ای را برای شنیدن صحبت‌های #فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) خواهند داشت.

🔸این دو تماس از فضا به #زمین، روزهای ۱۳ و ۱۴ سپتامبر در تلویزیون ناسا، اپلیکیشن ناسا و وب‌سایت ناسا به صورت زنده پخش خواهند شد.

🔹روز ۱۳ سپتامبر ساعت ۱۱:۰۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی، «فرانک روبیو»(Frank Rubio) فضانورد #ناسا و «آندریاس موگنسن»(Andreas Mogensen) فضانورد «آژانس فضایی اروپا»(ESA) به پرسش‌های دانش‌آموزان کارولینای شمالی که از پیش ضبط شده‌اند، پاسخ خواهند داد.

🔸این رویداد که توسط «مدارس چپل هیل کاربورو سیتی»(CHCCS) برگزار می‌شود، با هدف الهام بخشیدن به دانش‌آموزان برای دنبال کردن مسیرهای علوم، فناوری، #مهندسی و ریاضیات صورت می‌گیرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زمین #سیاره منحصر به فرد و فوق العاده ای است و اتفاقاتی که در آن رخ میدهد می تواند تحسین همگان را برانگیزد. برای همه ما لازم است که برای لحظاتی دست از کار خود برداریم و به زیبایی هایی که در مقابل ما است توجه کنیم.

🔹یکی از زیبایی ها، تصویر خورشید گرفتگی در #آریزونا هست و باعث می شود که به نظر برسد ما در #مریخ هستیم.یا خورشید همانند یک سیاهچاله بنظر برسد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗ناسا درحال آماده‌شدن برای مأموریت پیشگامانه Psyche هست که در کمتر از یک ماه دیگر راه‌اندازی خواهد شد. در این مأموریت، دانشمندان با مجموعه‌ای از ابزارهای علمی پیشرفته قصد دارند به اسرار #سیارک پر از فلز Psyche پی ببرند.

🔹زمان پرواز به‌سمت سیارک Psyche روز پنجشنبه، 13 مهرماه آغاز و در روز چهارشنبه، 3 آبان‌ماه به پایان خواهد رسید. این #فضاپیما در ساعت 18:06 به وقت ایران پرتاب خواهد شد.

🔸هدف این مأموریت صرفاً رسیدن به سیارک غنی از فلزات Psyche نیست، بلکه #دانشمندان قصد دارند اطلاعاتی را به‌دست بیاورند که به درک ما از نحوه شکل‌گیری سیاره کمک خواهد کرد.

🔹سیارک Psyche با اندازه حدود 280 کیلومتر (در عریض‌ترین نقطه خود) به‌عنوان یک آزمایشگاه آسمانی منحصر‌به‌فرد توصیف شده است. این سیارک می‌تواند قطعاتی از #هسته یک سیاره کوچک باشد و اطلاعاتی در مورد اجزای سازنده سیارات اولیه ارائه کند. پس از رسیدن به Psyche، این فضاپیما تقریباً 26 ماه در مدار آن خواهد چرخید تا داده‌های ارزشمندی را کسب کند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗دانشمندان از طرحی برای تاسیس یک #تلسکوپ غول پیکر در ماه رونمایی کردند.

🔹استقرار تلسکوپ بر روی ماه ایده جدیدی نیست. قبلاً ناسا کمک مالی اکتشافی را برای تلسکوپ رادیویی دهانه ماه(LCRT) تأمین کرده است. در طول ماموریت‌های #آپولو نیز فضانوردان بازتابنده‌هایی را روی ماه قرار دادند تا اخترشناسان بتوانند فاصله تا ماه را با دقت چند میلی‌متر اندازه‌گیری کنند.

🔹اکنون پژوهشگران چندین ایده شناخته شده را خلاصه می‌کنند و همچنین مفهوم جدیدی را معرفی می‌کنند که آن را «#هایپر_تلسکوپ» می‌نامند.

🔸ایده‌ ساختن رصدخانه‌های آرایه‌ای و مانند آن بر روی ماه یک هدف عالی است، اما در حال حاضر بسیار فراتر از توانایی‌های فنی ما انسان‌هاست.
چیزی که واضح است این است که انسان به ماه باز خواهد گشت و انسان‌ها بالاخره در آنجا #تلسکوپ خواهند ساخت. مسئله فقط #زمان انجام این کار است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗کاوشگران رباتیک #چاندرایان ۳ گرمکن‌های رادیوایزوپ برای محافظت از خود دربرابر سرمای ماه ندارند؛ اما می‌توان احتمال ضعیفی برای بیدارشدن آن‌ها درنظر گرفت.

🔸کاوشگران رباتیک قمری #هند پس از ماموریت پیشگامانه‌ی دو هفته‌ای خود، هفته‌ گذشته در تاریکی سرد منطقه‌ی #قطب جنوبی ماه به خوابی عمیق فرو رفتند. اینکه آیا فضاپیماهای هندی در پایان شبانگاه قمری و تابش دوباره‌ی نور خورشید بر آن‌ها، از خواب بیدار خواهند شد یا خیر، تا حد زیادی به شانس بستگی دارد.

🔹 با این اوصاف، این دو فضاپیمای رباتیک اهداف علمی خود را به‌طور عالی برآورده کردند. آن‌ها دراصل #اولین کاوشگرانی بودند که در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمدند؛ منطقه‌ای که به‌لطف وجود احتمالی مخازن عظیم آب یخ‌زده به کانون جدید اکتشافات فضایی تبدیل شده است.

🔸اگر شانس با هند یار باشد، این کشور می‌تواند به‌زودی یک فرصت۱۴روزه‌ی دیگر برای کاوش ماه به‌دست آورد؛درغیراین‌صورت، فضاپیماهای چاندرایان۳به خواب ابدی خواهند رفت و تاابد به‌عنوان #سفیران هندروی ماه باقی خواهند ماند.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗غیرقابل باور است ولی حقیقت دارد.

🔹کدهای ژنتیکی در هر سلول انسان شامل ۲۳ مولکول DNA است که هر کدام شامل ۵۰۰ هزار تا ۲.۵ میلیون زوج نوکلئوتید هستند. مولکول‌های DNA در این سایز وقتی از هم باز می‌شوند به طور متوسط ۵ سانتیمتر بلندی دارند.
با توجه به اینکه حدود ۳۷ تریلیون #سلول در بدن یک انسان وجود دارد، اگر شما DNA هر سلول را از هم باز و آنها را یکی پس از دیگری پشت سر یکدیگر قرار دهید طول آنها ۱۴^۱۰×۲ متر خواهد شد، این فاصله معادل این است که شما ۳۳ بار مسیر زمین تا #پلوتو را بپیمایید درحالیکه تنها یک متر از این "دی ان ای" برای خلق یک #انسان جدید کفایت می‌کند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗اگر تاکنون تصور می‌کردید در تابستان خورشید بالای سر شما قرار می‌گیرد بهتر است تجدید نظر کنید.

🔹مدار #راس_السرطان در عرض جغرافیایی ۲۳.۵ درجه شمال استوا قرار دارد و از کشورهای #مکزیک، باهاما، مصر، عربستان، هند و جنوب چین عبور می‌کند و مدار راس الجدی در ۲۳.۵ درجه جنوب #استوا قرار دارد و از استرالیا، شیلی، جنوب برزیل و شمال آفریقای جنوبی عبور می‌کند.

🔸اگر شما روی این دو خط واقع شوید، خورشید در ظهر ۲۱ ژوئن و ۲۱ دسامبر دقیقاً در بالای سر شما قرار می‌گیرد.

🔹دلیل قرار گرفتن این دو خط در زاویهٔ ۲۳.۵ درجه شمال و جنوب #استوا، انحراف ۲۳.۵ درجه محور زمین است. در هیچ مکان دیگری از زمین جز در بین این دو خط، حتی در #تابستان خورشید در بالای سر شما قرار نمی‌گیرد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
🌗«گروه ارزیابی اجرام کوچک»(SBAG)ناسا از این آژانس فضایی خواسته‌اند تا پیش از نزدیک شدن سیارک «#آپوفیس»(Apophis) به زمین در سال ۲۰۲۹، یک فضاپیما را برای بازدید از آن بفرستد.

🔹تخمین زده می‌شود که #سیارک آپوفیس نزدیک به زمین حدود ۳۴۰ متر باشد و در صورت برخورد با سیاره ما آسیب جدی به بار بیاورد. این قطعه باستانی از منظومه شمسی اولیه اکنون علاقه علمی زیادی را به خود معطوف داشته است.

🔸 گروه ارزیابی اجرام کوچک در نشست ژوئیه۲۰۲۳، #ناسا را تشویق کرده تا یک فرصت ماموریتی را که در منابع موجود قابل دستیابی است، برای بررسی آپوفیس پیش از نزدیک شدن به زمین فراهم کند و این کار را چه با تلاش خود، چه از طریق همکاری با شرکای خارجی و داخلی انجام دهد.

🔹#آپوفیس در روز ۱۳ آوریل ۲۰۲۹ به فاصله حدود ۳۲ هزار کیلومتری زمین خواهد رسید. این فاصله‌ای است که ماهواره‌های مدار زمین‌همگام در آن می‌چرخند و ۱۰ برابر از #ماه ما نزدیک‌تر است. آپوفیس در طول قرار ملاقات خود، در برخی از نقاط جهان حتی با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده خواهد بود.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔@keyhan_n1
╭┅═ঈ🌗 ঊ═┅╮
2024/10/04 19:22:20
Back to Top
HTML Embed Code: