Telegram Web Link
🌗چهارشنبه؛۸شهریورماه، اَبَرماه #تابستان را از دست ندهید.

🔹روز چهارشنبه یک ماه کامل و #درخشان در آسمان ظاهر خواهد شد و این ماه که «ابر ماه آبی» نامیده می شود، نتیجه سه پدیده قمری[توضیح در پست بعد] است که همزمان اتفاق می افتد.این آخرین ماه کامل تابستان، تمام معیارهای یک ابر ماه را داراست.

🔸به طور کلی ماه زمانی ابرماه محسوب می شود که در مدار خود به نزدیکترین نقطه به زمین می رسد که به #حضیض نیز معروف است. در فاصله۳۶۳هزار و۷۱۱ کیلومتری از سیاره ما، ماه حدود ۷ درصد بزرگتر از یک ماه کامل معمولی به نظر می رسد، اگرچه ممکن است تفاوت را متوجه نشوید. اما این یک رویداد نجومی سرگرم کننده است که حتی ساکنان شهرها هم می توانند آن را ببینند.

🔹به گفته فرد اسپناک اخترفیزیکدان #ناسا که فاصله ابرماه را تاسال۲۱۰۰محاسبه کرده است،این ابرماه حدود۳۵۷۳۴۳کیلومتر از زمین دور خواهد بود که آن را به درخشان ترین ماه سال تبدیل کرده است.

🔸ماه کامل بعدی، در۷مهر خواهدبود.این ماه علاوه بر اینکه یکی از شناخته شده ترین ماههای کامل سال است، #آخرین ابرماه در سال۲۰۲۳است.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗چهارشنبه؛۸شهریورماه، اَبَرماه #تابستان را از دست ندهید. 🔹روز چهارشنبه یک ماه کامل و #درخشان در آسمان ظاهر خواهد شد و این ماه که «ابر ماه آبی» نامیده می شود، نتیجه سه پدیده قمری[توضیح در پست بعد] است که همزمان اتفاق می افتد.این آخرین ماه کامل تابستان، تمام…
🔹نام ابرماه آبی، ماه کمیاب و بزرگترین و درخشان ترین ماه کامل سال، هیچ ربطی به رنگ ماه ندارد و در واقع رنگ ماه #نارنجی خواهد بود، و نام این ماه به دوره آن اشاره دارد. نام «ماه آبی» به دومین ماه کامل که در یک ماه تقویمی رخ می دهد داده می شود.

🔸هر ۲۹.۵ روز یک ماه کامل جدید طلوع می کند. با توجه به اینکه ماه خاویاری در ۱ #آگوست ۲۰۲۳ رخ داده است، ماه کامل ۳۰ آگوست یک ماه آبی خواهد بود. قمرهای آبی از این نوع، که «قمرهای آبی تقویمی» نامیده می‌شوند، تقریباً هر دو یا سه سال یک‌بار اتفاق می‌افتند و بر اساس زمان و تاریخ، قمر بعدی در ۳۱ می ۲۰۲۶ یعنی ۱۰ خرداد ۱۴۰۵ رخ می‌دهد.

🔹نوع دوم ماه آبی که «ماه آبی فصلی» نامیده می شود، سومین ماه کامل چهار تایی را در طول یک فصل نجومی توصیف می کند. این زمانی اتفاق می افتد که یک سال تقویمی به جای ۱۲ ماه معمولی، ۱۳ ماه کامل داشته باشد. (یک سال قمری، ۱۲ دور زمین توسط ماه ، ۳۵۴ روز طول می کشد، در حالی که سال #شمسی زمین ۳۶۵ روز است.) ماه آبی فصلی بعدی، که همچنین هر دو یا سه سال یکبار اتفاق می‌افتد، بر اساس زمان و تاریخ در ۱۹ اوت ۲۰۲۴ رخ می‌دهد.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ابرهای تشکیل دهنده ستاره ای در کهکشان های دیگر.

🔹فرآیند تشکیل #ستاره هنوز تا حد زیادی برای دانشمندان یک رمز و راز است، اما اکنون، تلسکوپ فضایی جیمز وب  تصویری فوق‌العاده‌ای را ارائه کرده که ابرهای تشکیل دهنده ستاره را در کهکشانی دیگر نشان می‌دهد

🔸از تصاویر #جیمز_وب برای حل اسرار نحوه و مکان تشکیل ستاره در 19 کهکشان مارپیچی مجاور و نقشه‌برداری از گاز و غباری که در سرتاسر آن وجود دارد، استفاده می‌شود
در حالی که تسلکوپ‌های فضایی #مادون_قرمز قبلی، مانند #اسپیتزر  قبلاً به گنجینه‌های فروسرخ پنهان شده در این ابرها اشاره کرده بودند

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗استیون #هاوکینگ

🔸ایستگاه بعدی ما در کیهان کجاست؟ما دیگر فضایی نداریم و #جهان‌های دیگر تنها شانس برای ادامه زندگی هستند.

🔹ما باید سایر منظومه‌های خورشیدی را کاوش، تا بتوانیم نسل #انسان را در آنجا گسترش دهیم این تنها راه نجات بشریت است.

🔸خطرات #جوی و جنگ‌های #هسته‌ای، ادامه زندگی در زمین را غیر ممکن خواهند کرد.



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗عکس سمت راست پایین: عکس 1924 #ادوین_هابل از کهکشان آندرومدا با تلسکوپ 100 اینچی هاوکر.

🔸در سمت چپ: تصویری از همان کهکشان که قبلاً در سال 2015توسط#تلسکوپ_فضایی_هابل
گرفته شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مغز ما در حال کوچک شدن است.

🔸ما معتقدیم مغز بزرگمان باعث شده تا از سایر جانوران باهوش‌تر باشیم، ولی تحقیقات نشان می‌دهد مغز ما از ۳۰ هزار سال گذشته شروع به کوچک شدن کرده و از حجم ۱۵۰۰ سانتیمتر مکعب به ۱۳۵۰ سانتیمتر مکعب کاهش یافته است.

🔹گروهی از #دانشمندان معتقدند علت کوچکتر شدن مغز این نیست که ذهن ما در حال کند شدن است، بلکه تکامل انسان مغز را کوچک کرده است.

🔸دانشمندان می‌گویند مغز کوچکتر سرعت و کارایی بالاتری دارد و ما را به جای موجوداتی پرخاشگر به موجوداتی اجتماعی تبدیل می‌کند تا مشکلات #حیات را به جای حمله و دریدن همدیگر، با همفکری و کمک یکدیگر حل کنیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗بررسی امکان ساخت آسانسور فضایی

🔸محققان دانشگاه شیزوکاژاپن مدت ها است در حال بررسی تحقیقاتی که بر اساس برنامه پرتاب ماهواره واطلاعاتی که کسب می کنند می خواهند به اجرای این طرح کمک کنند.
🔹دو ماهواره کوچک #ژاپن که به فضا پرتاب و وارد ایستگاه فضایی بین المللی شده است می تواندبرای اجرای این طرح کمک مهمی باشد.
🔸آنها پیشگام اجرای برنامه رها کردن یک #آسانسور_فضایی هستند که با کابل به این ماهواره ها مرتبط و در مدار زمین رها می شود و بین آنها یک دستگاه محرک قرار داده که مانند یک بالابر عمل می کند و دوربین هایی هم برای ضبط تحرکات این بالابر بر روی ماهواره ها نصب شده است.
🔹در صورتی که این عملیات فضایی باموفقیت انجام شوداولین گام برای ایجاد آسانسور فضایی از #زمین تا فضای ماورای جوّ برداشته می شود.
🔸شرکت اوبایاشی ژاپن هم بخشی از این فعالیت رابه صورت آزمایشی دنبال می کندودر آن مشارکت کرده است این شرکت می خواهد یک ایستگاه فضایی بالاتر از ۳۶هزارکیلومتری سطح زمین ایجاد کند.
🔹این کار قرار است تا سال2050 از طریق قرار دادن یک کابل طولانی دراقیانوس آرام انجام تا به این ایستگاه فضایی مرتبط شود.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗#آسانسور_فضایی چیست؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چهرهٔ واقعی زمین از داخل ایستگاه فضایی #ISS بسیار متفاوت از آن چیزی است که ما در زمین می‌بینیم.

🔹این فیلم کوتاه گذرِ ایستگاه فضایی را با عبور از مناطق مختلف زمین به شکلی زیبا به نمایش می‌گذارد.

🔸#ایستگاه_فضایی_بین‌المللی با سرعت ۲۷،۷۰۰ کیلومتر بر ساعت در مداری بین ۳۳۰ تا ۴۳۵ کیلومتر از زمین گردش می‌کند. این #ایستگاه سومین شی نورانی آسمان است و روزی ۱۵ بار به دور زمین گردش می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چه چیزی در کره ماه کشورهای بزرگ را برای رسیدن به آن جلب می کند؟

🌗۶دهه‌پیش در پی یک مسابقه فضایی بین آمریکا و #شوروی برای کسب عنوان اولین کشوری که انسانی را به ماه رساند،دنیا متوجه آسمان شد.

🔹پس از گذشت چنددهه،حالا کشورهای بیشتری درگیر رقابتی فضایی هستند، اما انگیزه‌ آنها تغییر کرده وبه‌جای کسب #غرور_ملی و به رخ کشیدن برتری در فناوری، کشورهایی مانند چین، روسیه، هند و آمریکا اکنون به #منابع ارزشمند ماه و چگونگی استخراج آنها علاقه دارند. از فلزات کمیاب گرفته تا #هلیوم که شاید بتواند منبع ارزشمندی برای انرژی باشد، چند میلیارد دلار ثروت‌ در ماه خفته است.

🔸به همین دلیل است که ناسا برای برنامه #آرتمیس خود، نقاط مختلفی از ماه را برای بررسی در نظر گرفته است تا در یک ماموریت صد روزه، قطب جنوب ماه را مورد بررسی قراردهد.

🔹ماموریت فضایی چاندرایان۳نیز در۲۳آگوست با موفقیت انجام شد. آنچه باعث شدهند، تاریخ‌ساز شود این بود که حالا بعد از شوروی، آمریکا و چین،چهارمین کشوری هستند که موفق به فرود موفقیت‌آمیز روی ماه شده اند.و #اولین کشوری هستند که موفق شده‌اند تا قطب جنوبی ماه را فتح کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗چه چیزی در کره ماه کشورهای بزرگ را برای رسیدن به آن جلب می کند؟ 🌗۶دهه‌پیش در پی یک مسابقه فضایی بین آمریکا و #شوروی برای کسب عنوان اولین کشوری که انسانی را به ماه رساند،دنیا متوجه آسمان شد. 🔹پس از گذشت چنددهه،حالا کشورهای بیشتری درگیر رقابتی فضایی هستند،…
🌗کدام کشور، زودتر به این منابع خواهد رسید؟

🔸تخمین زده می‌شود که بیش از ۴۰۰ مأموریت عمومی و خصوصی در ماه بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ برنامه‌ریزی شده است که در مقایسه با پیش‌بینی ۲۵۰ ؟#مأموریت در مدت مشابه یک سال پیش، بیشتر است. این پیش‌بینی حداقل شامل ۶ کشور از جمله #ژاپن و کره جنوبی، به‌علاوه انبوهی از شرکت‌های خصوصی بود.

🔹 بسیاری از ماموریت ها، شامل طرح‌هایی برای احداث پایگاه‌های دائمی در ماه می‌شوند.
برای پاسخ به این سوالات که چه کسی ابتدا به این منابع خواهد رسید، چه چیزی شناسایی خواهد شد و آیا می توان آن را #استخراج کرد، باید منتظر ماند. اولین ماموریت فرود آرتمیس ناسا برای سال ۲۰۲۵ برنامه ریزی شده است، در حالی که چین امیدوار است تایکونوردان خود را تا پایان این دهه بر سطح ماه مستقر کند. در حالی که روسیه، هند و ژاپن نیز در تکاپو هستند، شرکت های خصوصی هم عقب نمی مانند.

🔸با این حال، چیزی که واضح است این است که وقتی نوبت به تقسیم ثروت قابل توجه ماه و ادعای سرمایه گذاری در مناطق مورد علاقه می رسد، همه چیز احتمالاً بسیار زشت تر و بسیار پیچیده تر می شود.

🔹#تیم_مارشال در کتاب خود درباره سیاست در فضا، می نویسد: «قدرت مسلط قادر خواهد بود با اشغال قلمرو و تلاش برای کنترل آن، جاه طلبی های دیگران را مهار کند. اولین قدرتی که خود را تثبیت می کنند، اولین کسانی خواهند بود که به ثروت بالقوه ماه دسترسی می یابند.»

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بی وزنی؟ یا جاذبه صفر؟

🔸بسیاری به اشتباه تصور می‌کنند #فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی جاذبهٔ صفر را تجربه می‌کنند، ولی درحقیقت چیزی که آنها تجربه می‌کنند بی وزنی است که با جاذبهٔ صفر بسیار متفاوت است.

🔹ایستگاه فضایی بین‌المللی در فاصلهٔ ۴۰۰ کیلومتری از #زمین گردش می‌کند و در این فاصله زمین ۹۰ درصد از جاذبهٔ خود را دارد بدین معنی که اگر شما روی یک ساختمان به ارتفاع ۴۰۰ کیلومتر قدم بزنید احساس می‌کنید همان جاذبه‌ای که روی زمین است به شما وارد می‌شود.
دلیل معلق بودن فضانوردان این است که با سرعت ۸ کیلومتر بر ثانیه و حتی سریع‌تر از گلوله #تفنگ در حال حرکت هستند این شرایط مانند این است که فضانوردان در حال سقوط آزاد هستند نه جاذبه صفر.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗تصاویر ضبط شده از #دریاچه رو به احتضار ارومیه توسط #فضانورد روسی.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗بارش سنگین برف در منطقه Bariloche #آرژانتین.

🔹 نیمکره جنوبی تو آخرین ماه #زمستون به سر میبرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بشریت پا در مسیر بسیار خطرناکی گذاشته که ممکن است نسل خودش را منقرض کند.
#هوش_مصنوعی برای کمک در امور روزمره انسان با سرعت بسیار بالایی درحال توسعه و تکامل است ولی در صورتی که هوش این ربات‌های انسان‌نما بهتر از انسان شود اوضاع بسیار متفاوت خواهد شد.

🔸#ایلان_ماسک از توسعه این تکنولوژی به شدت ابراز نگرانی می‌کند زیرا هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که بسیار هوشمندتر از انسان عمل کند و با الگوریتمی که برای آنها تعریف می‌شود رفتار آنها اصلا قابل پیش‌بینی نیست.

🔹درحال حاضر سیارهٔ #زمین توسط بشر کنترل می‌شود زیرا ما با هوش‌ترین هستیم ولی اگر هوش بالاتری در زمین حکمفرما شود، خود ما نیز تحت کنترل خواهیم بود و شاید #انقراض دسته جمعی انسانها در اهداف این هوشِ برتر قرار گیرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ستاره شناسان سالها این ایده را مطرح کرده‌اند که جهان دیگری در منظومه شمسی وجود دارد و عنوان #سیاره_نهم را به آن اختصاص داده اند.

🔸به عقیده آنها ممکن است یک سیاره کاملا شبیه به زمین جایی نزدیک تر از سیاره نهم منتظر کشف شدن باشد.این سیاره جدید در کمربند #کویپر(حلقه دونات شکل از اجرام که فراتر از مدار سیاره نپتون قرار دارد) پنهان شده است.

🔹این سیاره واقع شده در کمربند کویپر حدود ۵۰۰ واحد نجومی(۵۰۰ برابر فاصله بین #خورشید و زمین) از خورشید  فاصله دارد و نزدیک تر از سیاره نهم است.

🔸کارشناسان می‌گویند، این سیاره جدید سه برابر زمین است اما دمای آن احتمالا برای پشتیبانی از حیات بیش از حد سرد است.

🔹آنها در مقاله شان که در نشریه The Astronomical Journal به چاپ رسید می‌گویند: ما وجود یک #سیاره مشابه زمین را پیش‌بینی می‌کنیم.

🔸این احتمال وجود دارد که یک جرم سیاره‌ای اولیه در بین اجرامی که در اوایل منظومه شمسی وجود داشتند، در کمربند #کویپر باقی مانده باشد.

🔹شبیه سازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهد که سیاره واقع شده در کمربند #کویپر می‌تواند مسئول این تاثیرات باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سایه طاووس روی اَبَر ماه آبی

🔹تصاویری که از ابر ماه آبی کمیاب هشتم شهریور در رسانه‌ها منتشر شده خیرکننده است. یکی از این تصاویر که در #حیدرآباد هندوستان عکاسی شده است، طاووسی را در پس‌زمینه ماه درخشان به دام انداخته است. زیبایی ماه و سایه طاووس ترکیبی خارق‌العاده به وجود آورده است. 

🔸دومین ماه کامل ماه اوت در تقویم میلادی (ماه کامل هشتم شهریور) به دلیل نزدیکی خارق‌العاده به زمین نمایی زیبا به آسمان در سراسر جهان بخشید.

🔹نام ابرماه آبی، ماه کمیاب و بزر#گترین و درخشان ترین ماه کامل سال، هیچ ربطی به رنگ ماه ندارد و در واقع رنگ ماه #نارنجی خواهد بود، و نام این ماه به زمان وقوع آن اشاره دارد.

🔸اگر تماشای ابر #ماه_آبی اخیر را از دست داده‌اید، خبر بد اینکه برای تماشای ابر ماه آبی بعدی باید تا سال ۲۰۳۷ منتظر بمانید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اولین رصدخانه خورشیدی هند روز دوم سپتامبر به فضا پرتاب شد تا سفر طولانی خود را برای بررسی خورشید آغاز کند.

🔸هند درست پس از موفقیت خود در #ماه، اکنون به سوی خورشید می‌رود. این کشور اولین رصدخانه خورشیدی خود را روز دوم سپتامبر پرتاب کرد و کاوشگر «آدیتیا-ال۱»(Aditya-L۱) را در ساعت ۲:۲۰ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی بر فراز یک «وسیله پرتاب #ماهواره قطبی»(PSLV) از «مرکز فضایی #ساتیش داوان»(SDSC) به فضا فرستاد.

🔹پرتاب‌گر حدود ۶۳ دقیقه پس از بلند شدن، کاوشگر را در مدار پایین زمین قرار داد که با تشویق‌های بلند در مرکز کنترل #ماموریت همراه شد. «جیتندرا سینگ»(Jitendra Singh) وزیر علوم و فناوری هند، اندکی پس از استقرار کاوشگر گفت: تبریک به هند و تبریک به «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO). در حالی که تمام جهان این رویداد را با نفس بند آمده تماشا کردند، یک لحظه درخشان برای هند رقم خورد.

🔸این پرتاب موفقیت‌آمیز به دنبال یک نقطه عطف بزرگ دیگر برای هند محقق شد. این کشور در ۲۳ اوت، ماموریت «چاندرایان-۳»را انجام داد. که اولین ماموریتی بود که به آرامی در نزدیکی #قطب_جنوب ماه فرود آمد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗برخورد طوفان های خورشیدی به زمین.

🔹مرکز پیش بینی آب و هوای فضایی سرویس ملی هواشناسی (SWPC) هشدار طوفان ژئومغناطیسی برای زمین را برای امروز، 3 سپتامبر صادر کرده‌است. با این حال، بعید است که هیچ گونه تهدیدی برای حیات در این #زمین ایجاد کند زیرا به عنوان G-1 طبقه بندی شده‌است و انتظار می‌رود یک طوفان ژئومغناطیسی خفیف باشد.

🔸این طوفان به احتمال زیاد باعث نمایش شفق‌های به همراه اختلالات جزئی در شبکه‌های الکتریکی، #ناوبری و سیستم‌های ارتباطی می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗هم‌اکنون بیش از هشت میلیارد نفر در زمین زندگی می‌کنند. ولی اگر به یک‌باره تمام انسان‌ها از روی سیاره ما حذف می‌شدند، چه اتفاقی می‌افتد؟

🔹آیا تا به حال فکر کرده‌اید که اگر همه انسان‌ها ناگهان ناپدید شوند، دنیا چگونه خواهد شد؟ چه اتفاقی برای همه چیزهایی که هر روز با آن‌ها سروکار داریم،‌ خواهد افتاد؟

🔸خانه‌ها، مدرسه‌ها، محله‌ها، شهرها؟ چه کسی به گربه خانگی‌مان غذا می‌دهد؟ باغچه را چه کسی سر و سامان خواهد داد؟ با اینکه این موضوع دستمایه فیلم‌ها، کتاب‌ها یا نقاشی‌های زیادی بوده، اما تصور آن برای ما همچنان عجیب و شاید کمی #ترسناک است.

سکوت همه جا را فرا می‌گیرد

🔹اگر انسان‌ها از روی زمین ناپدید شوند و شما بعد از یکسال به زمین برگردید تا ببینید چه اتفاقی افتاده است، اولین چیزی که متوجه می‌شوید را چشمانتان نخواهد دید، بلکه آن را با گوش‌هایتان می‌شنوید: سکوت!

🔸دنیا ساکت شده است و دیگر مردم روی زمین نیستند تا سروصدا تولید کنند. اثری از بوق ماشین‌ها،‌ ساختمان‌ها و خیابان‌های شلوغ و حتی آسمانِ پر سروصدا نخواهد بود.

🔹در عوض آسمان آبی‌تر است و هوا تمیزتر. باد و باران سطح آلوده زمین را تمیز کرده است و تمام مه‌دود و غباری که از زندگی انسان‌ها باقی مانده بود، از بین رفته است.

خانه‌ شما چه شکلی شده است؟

🔸به داخل خانه خود می‌روید. امیدوار باشیم تشنه نیستید، چون آبی در شیرهای شما نخواهد بود. در این یکسال کسی روی زمین نبوده تا ماشین‌هایی که آب را #پمپاژ می‌کنند، مدیریت کند.

🔹لوله‌ها با فرارسیدن اولین زمستان در اثر یخ زدن آب داخلشان، ترکیده‌اند. نیروگاه‌های برق هم متوقف شده‌اند و برق خانه قطع است. بدون چراغ، تلویزیون، تلفن و کامپیوتر، همه جا تاریک است.

🔸گرد و غبار همه جا نشسته است. دیگر سیستم‌های تهویه یا بخاری و کولر کار نمی‌کرده‌اند تا هوا را جابه‌جا کنند. همه چیز ساکن است. علف‌های حیاط رشد کرده‌اند.

🔹آن‌قدر که ظاهری شلخته و در هم پیدا کرده‌اند. علف‌های هرز همه جا را پوشانده‌اند. صدای حشرات از هر گوشه شنیده می‌شود. دیگر کسی نبوده که اسپری #حشره‌کش را روی‌ آن‌ها خالی کند.

🔸موش‌ها، راکون‌ها، سمورها،‌ روباه‌ها و حیوانات کوچک دیگر از مخفیگاه‌هایشان بیرون آمده‌اند. حیوانات بزرگتر هم کم‌کم بعد از این یکسال سر و کله‌شان پیدا می‌شود:‌ گوزن‌ها، کایوت‌ها و البته خرس‌ها.

🔹حالا دیگر ریتم طبیعی به دنیا برگشته است. تنها نوری که بر جهان می‌تابد، از خورشید،‌ ماه و ستارگان است. آسمان تاریک شب دوباره بازگشته است.

✳️در اطراف شهر چه خبر است؟

🔸بعد از یکسال هنوز جاده‌ها،‌بزرگراه‌ها، پل‌ها، ساختمان‌ها و هر چیزی که از بتن ساخته شده بوده، پابرجا باقی مانده است.

🔹اگر یک دهه بعد به این شهر برگردیم، با شکاف‌هایی در این سازه‌ها روبه‌رو می‌شویم و گیاهان کوچکی را می‌بینیم که در شکاف‌ها رشد کرده‌اند. در نهایت، جاده‌ها ترک می‌خورند و حتی درختان از میان آن‌ها رشد خواهند کرد.

🔸پایه‌های فلزی پل‌ها به‌آرامی زنگ می‌زنند. تیرک‌ها و پیچ‌ها هم. در مزرعه‌ها دیگر گیاهانی که خوراک همیشه ما بوده‌اند، دیده نمی‌شوند. اثری از #ذرت و سیب‌زمینی و گوجه فرنگی نیست.
بر سر حیوانات خانگی‌تان چه آمده است؟

🔹 حیوانات مزرعه طعمه خرس‌ها،‌ گرگ‌ها و پلنگ‌ها شده‌اند. گربه‌هایی که شکار حیوانات بزرگتر نشده‌اند، خود تبدیل به حیواناتی وحشی شده‌اند. اثری از سگ‌ها هم نیست، آن‌ها زنده نمانده‌اند.

❇️یک تمدن گمشده

🔸بعد از هزار سال، تنها آثاری محو از انسان‌ها در گوشه و کنار دنیا باقی می‌ماند. آپارتمانی مخروبه در یک جا و سالن سینمایی در حال فروپاشی در جای دیگر،‌همه به‌عنوان یادگارهایی از یک #تمدن گمشده در دنیای جدید بدون انسان دیده خواهند شد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/04 23:28:16
Back to Top
HTML Embed Code: