Telegram Web Link
💢ختنه زنان؛ سنتی که هنوز در ایران قربانی می‌گیرد/ روایتی تلخ از دختری که در کودکی ختنه شد

🔺گزارش رویداد۲۴ به مناسبت روز مقابله با ختنه دختران؛

⬅️ روز ششم فوریه، روز بین المللی جلوگیری از ختنه دختران است. بر اساس گزارش آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) در سال ۲۰۱۶، دست کم ۲۰۰ میلیون زن و دختر در جهان تحت عمل ختنه قرار گرفته‌اند که نیمی از آن‌ها در کشور‌های مصر، اتیوپی و اندونزی هستند. در کشور ما نیز در برخی مناطق همچنان سنت ختنه دختران قربانی می‌گیرد.

📌متن کامل این مطلب را در #لینک_زیر_بخوانید👇
https://www.rouydad24.ir/fa/news/203470/
@rouydad24
@kameel_ahmady
▪️حوزه پژوهش، به خصوص در جوامع در حال توسعه بیش از هر چیزی به اعتماد نیاز دارد و از جامعه‌ و سیستمی که خواهان پیشرفت و بهبود است، انتظار می‌رود نحوه مواجهه‌اش با حوزه پژوهش با رویکرد آینده‌پژوهشی‌، مقایسه‌ای و به دور از ذهنیت و محدودیت باشد.

▪️علت این است که بهبود اوضاع یک جامعه، کاهش و حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی، درک فرهنگ و سنن رایج، پیشرفت و حرکت به سوی توسعه پایدار همه در گرو پژوهش‌های عمیق اجتماعی است و این مهم در صورتی ممکن خواهد شد که پژوهشگران مصونیتِ کاری و امنیت روانی داشته باشند، از حمایت‌های مالی برخوردار شوند و تخصص و توانایی آن‌ها مورد بهره‌برداری و مشاوره قرار بگیرد.

https://khabarban.com/a/26177603
#پژوهشگران #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
با پژوهشگران مهربان باشیم

✍🏻 کامیل احمدی - مردم‌شناس و پژوهشگر

به عنوان یک دانش‌آموخته مردم‌شناسی که در حوزه‌های مربوط به ازدواج کودکان، ختنه زنان، صیغه، ازدواج سفید، کودکان زباله‌گرد و ... کار پژوهشی کرده‌ام همواره کوشیده‌ام درک درستی از آداب، اهمیت رسوم و فرهنگ را ارائه داده و در عین حال صدای بی‌واسطه گروه هدف، موافقان و مخالفان این پدیده‌های اجتماعی نیز باشم و البته راهکارهای منطبق بر وضعیت حال با تاکید بر بستر سازی فرهنگی را نیز ارائه دهم.

به طور قطع، پژوهش‌هایی از این دست که گاه سنن آسیب‌زا را مورد مطالعه قرار می دهند در کنار درک صحیح فرهنگ رایج، احتیاج به اصلاح و آموزش جامعه هدف دارند. محتمل است که بخش‌هایی از سیستم و جناح‌ها از آن استفاده کرده و در عین حال هم مورد نقد و هم مورد تحسین قرار خواهند گرفت. اما از مخالفانِ با نفوذ این پژوهش‌ها انتظار می‌رود که با رعایت شرط انصاف در کنار نقد و مخالفت همدلانه، جنبه‌های مثبت این دست تحقیقات را که خود نیز به آن اذعان دارند به عمد نادیده نگیرند.

از دیگر رسالت‌های یک پژوهشگر، تحقیق برای بررسی، شناخت موضوعات و پدیده‌ها و ارائه راهکارها است. به طور طبیعی پس از پایان هر کار تحقیقی، همزمان با اینکه اثر ارائه شده مسیر خود را پیدا کرده و در میان جامعه هدف، محافل علمی و دانشگاهی و حوزه‌های قانونی تاثیر می‌گذارد، پژوهشگر جذب دیگر موضوعاتی می‌شود که دغدغه‌شان را دارد؛ موضوعاتی که خاستگاه آن‌ها می‌تواند پژوهش‌های پیشین محقق باشد چرا که در علوم انسانی موضوعات تحقیقی گاه زنجیره‌وار به هم وصل بوده و بر هم تاثیر گذاشته‌اند؛ کمااینکه در جریان کار تحقیق در خصوص ختنه زنان، درگیر موضوع ازدواج کودکان و دیگر موضوعات مرتبط با آن در برخی استان‌ها و میان فرهنگ‌های متفاوت شدم.

👈🏻 مطلب کامل را می‌توانید در INSTANT VIEW بخوانید:
bit.ly/34KC0WQ
@Haajm
@kameel_ahmady
▪️ششم فوریه در تقویم جهانی به عنوان «روز جهانی عدم هرگونه مدارا با ختنه زنان» نام‌گذاری شده؛ غم‌انگیز است که در آستانه چنین مناسبتی خبر می‌رسد یک دختر چهارده‌ساله مصری بر اثر شوک عصبی ناشی از ختنه جان خود را از دست داد.

▪️سازمان ملل متحد برآورد کرده هم‌اکنون دویست میلیون زن در جهان هستند که ختنه شده‌اند و 44 میلیون نفر از آن‌ها دختران زیر چهارده‌سال هستند.

▪️در دوران تحصیلاتم گاهی برای برخی امور خیریه به آفریقا می‌رفتم، آنجا شاهد پروژه‌هایی بودم که از طرف سازمان ملل و موسسه‌های مردم‌نهاد برای منع ختنه زنان انجام می‌شد، این مشاهدات، خاطرات دوران کودکی‌ام را برای من تداعی می‌کرد چون پدیده ختنه دختران و زنان در منطقه‌ای که من متعلق به آن بودم نیز وجود داشت. انگیزه پژوهش بر روی مساله ختنه زنان اگرچه در آفریقا کلید خورد اما خاستگاهی شخصی داشت که در قالب یک کار علمی و میدانی دنبال شد به طوری که پس از اتمام تحصیلات و بازگشت به ایران، کار این پژوهش را شروع کردم.

▪️یافته های کتاب «به نام سنت»، نشان داد این پدیده آسیب‌زا در استان‌های آذربایجان غربی (مناطق کردنشین)، کردستان، کرمانشاه و هرمزگان و به خصوص جزیره قشم رایج است.

▪️من و تیم پژوهشی‌ام تلاش کردیم همزمان با کار مطالعاتی، درباره مضرات ختنه زنان به مردم مناطق درگیر با این پدیده آموزش چهره به چهره نیز بدهیم؛ دو سال بعد وقتی برای ارزیابی دوباره به این مناطق برگشتیم متوجه شدیم آمار ختنه زنان در روستاهای آموزش دیده 35 درصد کاهش یافته. این اتفاق حکایت از آن داشت که آگاهی و آموزش در کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر است.

▪️این گزارش را با عنوان «انگاره در حال تغییر ختنه/ ناقص‌سازی اندام تناسلی زنان» به عنوان پیوست کتاب «به نام سنت» منتشر کردم.

▪️ختنه زنان در هیچ یک از ادیان الهی توصیه نشده و در سنت های قومی و برداشت های برخی فرقه‌های مذهبی ریشه دارد. پدیده‌ای که طبق تمام تعاریف پزشکی یکی از آسیب‌زاترین سنت‌های موجود است و اثرات ناگواری بر سلامت جسم و روح دختر بچه ها دارد.

▪️روزی که ضرورت آگاهی‌رسانی و آموزش درباره این‌گونه مضرات را یادآور می‌شود و مسئولیتی سنگین بر دوش دولتمردان جهان برای ممانعت از این فاجعه می‌گذارد.

https://www.instagram.com/p/B8MHyQqHNqL/

#کامیل_احمدی #ختنه_زنان
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/7omg_photo_2020-04-30_23-53-49.jpg

▪️من در #نقده به دنیا آمدم؛ شهری که به خاطر حضور کوردها و تورک‌ها دو فرهنگی است، بچه که بودم زبان زیبای ترکی را از پسران اطلس خانم، همسایه ترک‌زبانمان که هم‌بازی‌هایم بودند، یاد گرفتم. در نبود آموزش #زبان_مادری زبان فارسی را هم در مدرسه فراگرفتم.

▪️اول انقلاب، زادگاه من به خاطر حساسیت‌های قومی در #کوردستان، نقطه آغاز درگیری‌ها بود. ما کوردهای نقده به روستاها پناه بردیم. ۲ سالی در دهات اطراف #پیرانشهر که تحت کنترل احزاب کردی بود به مدرسه رفتم.
کتاب‌های درسی‌مان که میراث #شاهنشاهی بود سوزانده شد و برخی کتاب‌های درسی به زبان کوردی جای آن‌ها را گرفت.

▪️ما هرگز به شکل دائم به نقده بازنگشتیم، چون همه‌چیز تغییر کرده بود؛ از غارت خانه‌هایمان بگیر تا فاصله‌ای که به خاطر اختلافات قومی میان من و پسران اطلس خانم ایجاد شد. آن‌قدر بزرگ نبودم که چرایی‌اش را بفهمم اما به شکل غم‌انگیزی آن را احساس می‌کردم.

▪️در پیرانشهر دوباره شکل آموزش تغییر کرد، دوباره کتاب‌های درسی سوختند و این بار آموزش کامل زبان فارسی آغاز شد.

▪️در دوران ابتدایی ۳ سیستم آموزشی، کتاب‌ها، سرودها، عکس‌های بالای تخته‌سیاه و معلم‌هایی با ظاهر متفاوت را تجربه کردم. بحرانی که تجربیات متفاوت آموزشی، شرایط جنگی و عدم رغبت در من ایجاد کرد در نهایت منجر شد به ترک تحصیلم در دوم راهنمایی. اگرچه بعدها پشیمان شدم و در خارج تحصیلاتم را با سیستمی حتی متفاوت‌تر ادامه دادم.

▪️حالا انگار که زمان می‌چرخد و تکرار می‌شود پسرم را می‌بینم؛ در #دیاربکر ترکیه به دنیا آمد، در #مهاباد زبان به کوردی گشود و در تهران به مهدکودک می‌رود،حالا بیشتر فعل‌هایش فارسی شده و من نگرانم که مبادا زبانی مادری‌اش را فراموش کند و هرگز آن‌ را نیاموزد.

▪️این نگرانی نه از سر تعصب به #قومیت بلکه دلهره‌ای است که اگر زبان مادری فراموش شود احساسات،افکار، ذهن و ابداعات و خلاقیت‌های او و کودکانی همچون او چگونه مجال ابراز خواهند یافت.

▪️به عنوان فردی که به چند زبان تسلط دارد،واقفم که دانستن زبان‌ها در ایجاد فرصت‌ها چقدر موثر است اما یادگیری زبان‌های دیگر یک موضوع و کنار گذاشتن زبان مادری یک موضوع دیگر است.

▪️#روز_جهانی_زبان_مادری به دولت‌ها متذکر می‌شود، در روزگار بلامنازع ارتباطات،نسبت به زنده نگه‌داشتن زبان مادری متعهدانه عمل کنند.

▪️پاسداشت #زبان_مادری، پاسداشت هویت، #حقوق_شهروندی و فرهنگ‌عامه است. تنوع زبانی سرمایه و فرصت است، نه تهدید.

#اصل_١٥_قانون_اساسی #زمانی_دایکی ‌‌‏#زبان_ترکی ‌‏ #زبان_کردی #زبان_لری #زبان_عربی ‌‏#زبان_بلوچی #زبان_فارسی #کامیل_احمدی #مردم_شناسی
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/mc45_photo_2020-04-30_23-54-01.jpg

▪️می‌شود زن نبود اما زنان را بهتر فهمید، می‌شود #فمینیست نبود اما برابرخواه بود و تلاش‌های فعالان این عرصه را پاس داشت، می‌شود درعین‌حال که دغدغه سلامتی خود و خانواده‌ات را داری فراموش نکنی کرونا هم می‌گذرد اما باز تو می‌مانی و دغدغه‌ها و مسائل اجتماعی حل‌نشده‌ات

▪️امروز هشتم مارس #روز_جهانی_زن است. خیلی‌ها امروز را به زنان اطرافشان، تبریک می‌گویند برخی هم امروز را فرصتی می‌دانند برای طرح گلایه‌ها، محدودیت‌ها و آزارهایی که زنان متحمل می‌شوند.

▪️من اما می‌خواهم از زنانی سخن بگویم که امروز را فرصتی مغتنم می‌دانند برای تجدید پیمان با عهدهایشان و حرف زدن درباره مطالبات برحقی که دارند. قشری که شجاعانه و آگاهانه برای رسیدن به برابری تلاش کردند و هزینه پرداختند و می پردازند. هم‌زمان که برای دستمزد برابر تلاش می‌کردند، لنگرهایی مثل مهریه را به دریا سپردند و در ازایش شروط ضمن عقد گرفتند، برای ورودشان به بازار کار و دانشگاه جنگیدند، مشارکت در کار خانگی و به رسمت شناختن کار در خانه را مطرح کردند.

▪️این زنان مصرف‌کننده و منفعل نیستند، همان‌قدر که به ارث برابر اعتقاد دارند مسئولیت برابر را هم پذیرفته‌اند. درک دقیق از #حقوق_برابر_زنان_و_مردان به همراه #مسئولیت برابر_کار_برابر و تعریف آن مسئله مهمی است که جامعه زنان برابر خواه باید برای روشنگری در این زمینه به میدان بیایند و دیگر زنان را آگاه کنند.

▪️به عنوان پژوهشگری که در حوزه زنان، کودکان و جنسیت با تاکید بر آسیب‌ها کار تحقیقی کرده و محدودیت و مشکلات زنان را تا حدودی می‌شناسد، به مردان و زنان می‌گویم که #روز_زن علاوه بر همدلی با زنان کوشا و مطالبه گر، فرصت خوبی است برای اینکه زنان بر روی مسائل مربوط به خودشان تامل بیشتری داشته باشند.

▪️از قالب کشنده‌ی رخوت و سستی و امتیازات جامعه سنتی که آن‌ها را به خانه‌دار مبدل و پرورنده نگاه می‌دارد و یا دنیای سرمایه داری آنان را کالایی و به ابژه‌ تبدیل می کند بیرون بجهند و باور کنند که با تمامی سختی‌ها و محدودیت‌های موجود ورود به دنیای کار، اجتماع، اقتصاد، سیاست امکانپذیر و تلاش برابر به آن‌ها هویت اجتماعی و فرهنگی می‌دهد.

▪️بی‌تردید زنی که منفعل نیست و فنون مذاکره بلد است، فعالانه کار می‌کند و مسئولیت می‌پذیرد، زنی قدرتمند و مادری داناتر است و در چنین وضعیتی توازن قوا را در روابط زناشویی و در برابر مرد نیز حفظ می‌کند، امتیاز چنین مرتبه‌ای آن‌قدر زیاد است که حتی می‌تواند قواعد بازی را در زندگی،اجتماع و قانون به نفع زن و خواسته هایش تغییر بدهد.

#هشتم_مارس #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/xxh2_photo_2020-04-30_23-56-15.jpg

▪️سالی که گذشت عجیب و درس‌آموز بود. سالی پر از اتفاق. با سیل دامنگیر آغاز و با ویروس کرونا تمام شد، بلایای طبیعی و غیر طبیعی،#تحریم‌ها، بی‌رمق شدن اقتصاد نیمه جان و کوچک‌تر شدن سفره مردم، #اعتراضات، پنهان‌کاری، موج #مهاجرت به خارج از کشور و مخدوش شدن بیش از پیش #اعتماد_عمومی در سالی که گذشت آنقدر زندگی هر ایرانی را تحت تاثیر قرار داد که در این هیاهو اگر پیشرفت و خبر مثبتی هم بود، متاسفانه شنیده و دیده نشد.

▪️سال نود و هشت تمام شد اما دلهره و نهیب حادثه هنوز تمام نشده که هیچ به اوج خود هم رسیده است.

▪️ویروس کرونا مثل دیگر حوادث نیست که فقط بخش‌هایی از جامعه را درگیر کند، چپ و راست، موافق و مخالف، زن و مرد نمی‌شناسد، به قول رییس #سازمان_جهانی_بهداشت، دشمن مشترک همه بشریت است، اما این دشمن مشترک همه بشریت در ایران متفاوت‌تر هم ظاهر شد؛ کمبودها و ناکارآمدی‌ها را عریان کرد، گسل بی‌اعتمادی بزرگ‌تر شد و #اقتصاد بیمارتر و سفره مردم کوچک‌تر.

▪️در اینکه جامعه ایرانی پس از عبور از این بحران تغییرات گسترده‌ای خواهد داشت، هیچ تردیدی نیست به خصوص اینکه #معیشت مردم به خاطر خانه‌نشینی شب #عید به شدت دچار مشکل می‌شود و #سلامت_روان جامعه به مخاطره می‌افتد.

▪️برای اینکه اوضاع سخت‌تر و بحرانی‌تر از این که هست نشود، هیچ راه دیگری نیست جز اینکه نشر #مهربانی کنیم و بیشتر به فکر هم باشیم.

▪️سال سختی پیش رو داریم اما کدام سختی است که حریف همدلی، مهربانی و درایت باشد؟ اگرچه از آن مهم‌تر #شفافیت، #عقلانیت و #تعامل است؛ باشد که تا دیر نشده دریابیم. باشد که #گشایش‌ها در پیش باشد. #سال_نو_مبارک، نوروزان پیروز و با آرزوی بهترین‌ها.

#کرونا #عید #نوروز #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/qvdw_photo_2020-05-01_00-00-06.jpg

▪️#کرونا؛ پدیده‌ای استثنایی است که تمام ابعاد زندگی بشر امروز را دستخوش چالش و تغییر کرده و از این رهگذر شاید به صراحت می‌توان مدعی شد، زندگی ما ایرا‌نیان دستخوش تغییر و چالش مضاعف نیز شده است.

▪️ما؛ یعنی همه آن افرادی که پیش از این دغدغه‌ها و تعلقاتی همچون کار، تحصیل، گذران اوقات فراغت با دوستان، تفریح و فعالیت‌های مختلف داشتیم و حالا در چاردیواری تنگ و بسته خانه‌ها در قرنطینه اجباری دچار گرفت و گیرهای اساسی شده‌ایم.

▪️در این فضاهای بسته در ساعات طولانی، افرادی از خانواده در کنار هم هستند که شاید پیش از این اختلافاتی ناگشوده باهم داشتند ولی فرصت‌های بیرون از خانه زندگی را برای آن‌ها قابل‌تحمل کرده بود امکانی که هم‌اکنون وجود ندارد و به اختلافات زناشویی یا حتی اختلافات والدین و فرزندان و فشار روانی بر کودکانی که امکان مدرسه و بازی را از دست داده‌اند باهم دامن زده است.

▪️دامنه این اختلافات در شرایط فعلی از این نیز گسترده‌تر است و حتی بسیاری افراد را که نسبتی باهم ندارند اما به هر دلیلی در یک خانه زندگی می‌کنند گرفتار کرده چراکه بسیاری از ما در زندگی به‌اصطلاح عمومی «راه درروهایی» از قبیل کار، گذران وقت با دوستان ورزش و مواردی ازاین‌دست داشتیم و حالا نداریم.

▪️کرونا ما را در کنار هم محبوس کرده؛ شاید اگر شرایط فعلی بحرانی نبود، بهتر می‌توانستیم از این فرصت برای بازیابی نقش خود در خانواده و بازگشایی گره‌های ناگشوده تلاش کنیم اما بحران اقتصادی، بیم از معیشت و آینده شغلی و ترس از بقا قدرت کنترل هیجاناتی مثل خشم را کاهش داده و در این شرایط کودکان، وضعیت استثنایی‌تری هم دارند که اگر قربانی خشونت و کودک آزاری هم نشوند به‌احتمال زیاد شاهد خشونت خواهند بود.

▪️هستنند افرادی که سابقه اختلالات روانی و شخصیتی دارند و در این وضعیت به خودشان و دیگران آسیب می‌زنند؛ مثل افرادی که سو مصرف دارند و در وضعیت فعلی ممکن است مثل گذشته به مواد مخدر و الکل دسترسی نداشته باشند.

▪️هم از این روست که کلیدواژه مشترک کارشناسان در این روزها آسیب‌های روانی و اجتماعی #پساکرونا است، اینکه چگونه می‌توان جامعه را از گزند این آسیب‌ها در امان نگه داشت.

▪️به عنوان یک محقق اجتماعی فکر می‌کنم حداقل کاری که از ما در شرایط کنونی برمی‌آید این است که از رفتارهای هیجانی پرهیز کنیم و از سوی دیگر فرصت ناگزیر پیش‌آمده را برای ترمیم روابط خدشه‌دار شده خانوادگی مغتنم شماریم و باور کنیم بحران کرونا نیز خواهد گذشت اما آنچه اولویت دارد و می‌ماند خانواده است. باشد که همدیگر را دریابیم.

#خشونت_علیه_زنان #خانواده #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/5n3o_photo_2020-05-01_00-04-03.jpg

▪️یکم ماه مه #روز_جهانی_کارگر است. اگر چه این نمی‌تواند پاسخگوی مطالبات این قشر باشد اما فرصتی است که نیازهایشان را به خاطر آورده و به قدر بضاعت خویش صدایشان باشیم.

▪️نبرد نابرابری میان طبقه #کارگر و دنیای #سرمایه‌داری قرن‌هاست که ادامه دارد. نبردی که پس از انقلاب صنعتی شمایل خود را تغییر داد و هدفمندتر بسیاری از کارگران قربانی استثمار نظام سرمایه‌داری شدند.

▪️وضعیت کارگران ایرانی به‌خصوص اخیرا به دلیل تنگناهای اقتصادی رو به وخامت رفته و حال بحران #کرونا این هشدار را می‌دهد که مبادا از این وخیم‌تر هم بشود.

▪️آمارها نگران‌کننده هستند، مرکز پژوهش‌های مجلس از احتمال بیکاری شش و نیم میلیون کارگر در اثر بحران کرونا خبر داده؛ بسیاری از کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی به ورطه تعطیلی افتاده‌اند. برخی #کارفرمایان به دلیل ناتوانی از پرداخت حقوق و برخی نیز با سوء‌استفاده از شرایط موجود اقدام به اخراج و تعدیل کارگران کرده‌اند.

▪️از سوی دیگر امسال در اوج شگفتی شاهد بودیم کارگران در مذاکره برای تعیین حداقل دستمزد خود شکست خوردنند و #دولت و کارفرمایان در تصمیمی یک‌طرفه رقم دستمزد آن‌ها را تعیین کردند.

▪️همه می‌دانیم رقم اعلام‌شده هرگز به قدر نیاز طبقه کارگر نیست. بدیهی است کارگران زیر فشار مضاعفی قرار بگیرند و این تازه درباره دسته‌ای از کارگران است که در آمار رسمی جای گرفته‌اند. اتفاق ناگوار بر آن دسته‌ای از کارگران حادث خواهد شد که در آمار و ارقام دولتی جای نگرفته‌اند یا #مهاجران غیرقانونی هستند.

▪️آنهایی که در آمار کشوری جای ندارند، کارگران #روزمزد و فصلی هستند که به خاطر بحران کرونا بیکار شده و دسته دیگر که حتی در آمار غیررسمی هم جای ندارند کارگران غیر ایرانی و مهاجر هستند که معمولا نیم‌بها کار می‌کنند.

▪️درباره کارگران کارگاهای زیرزمینی که تن به کار مشقت‌زا می‌دهند، #کودکان_کار، افراد و #کودکان _زباله_گرد هم نگرانی افزونتر است چراکه همه این‌ها جزو قربانیان خاموش خواهند بود و فشار اقتصادی تحمیل‌شده بر آنان و خانوادهاشان اثرات مخربی بر جای خواهد گذاشت.
▪️آنچه از ما به‌عنوان شهروندان! #جامعه و #حاکمیت به‌عنوان نهاد مسئول برمی‌آید این است که درک مناسبتری از وضعیت این قشر داشته باشیم،

▪️اغلب ما عقبه کارگری و #روستایی داریم، به پاسداشت زحمات پدرانمان و گذشته‌ای که نباید فراموش شود، آنچه در توان داریم برای کمک به این قشر به کار ببندیم که فرزندان آن‌ها، فرزندان ما و فرزندان این سرزمین هستند و روا نیست که سر با نا امیدی و بغض به بالین بگذارند.

#کارگر #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
📍جمعه دوازدهم اردیبهشت ساعت ۲۲ به وقت تهران درباره "نقش جامعه و فرهنگ بر شخصیت" با خانم هوشیار روانشناس بالینی گفت‌وگوی زنده اینستاگرامی خواهم داشت. آیدی اینستاگرام:

https://instagram.com/kameelahmady?igshid=9v7bob97qvt5

#کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
http://uupload.ir/files/jxo7_۲۰۲۰۰۵۰۴_۱۵۵۵۰۱.jpg

▪️برخی از ما همچون معلمان در کلاس و مدرسه تدریس نکردیم اما در برهه‌های مختلف زندگی در مسیری قرار گرفتیم که می‌بایست تجربیات و آموخته‌هایمان را به دیگران منتقل کنیم و مگر معلمی جز این است که آموزشگر باشیم؟ و اگر جز این نیست پس می‌توان ارزش این حرفه ارزشمند را درک کرد ولی نواقص آن‌ را نیز دید.

▪️من معتقدم گرامیداشت مقام معلم با تقدس بخشیدن به این حرفه تفاوت بسیار دارد و در کل باید تقدس‌زدایی را در همه جنبه‌ها و حوزه‌ها آموخت.

▪️چند روز پیش که به مناسبت روز معلم بسیاری از معلم و استاد خود نام برده و تشکر می‌کردند، من هم می‌خواستم به رسم قدردانی از معلمانی که از آن‌ها بسیار آموختم، این روز را تبریک بگویم ولی راستش را بخواهید روزهای کودکی‌ام یادم آمد، کتک‌هایی که برای سختگیری‌های شیوه نادرست آموزش و یادگیری آن‌زمان، سیستم تفرقه.افکنی مبصری، خبرچینی و بازیگوشی معصومانه کودکانه خوردیم و نامهربانی برخی معلمان که درس‌شان زمزمه محبت نبود و حتی در مقطعی آن‌قدر برخی از ما را دچار ترس و اضطراب کرد که از کلاس و مدرسه فراریمان داد که در کنار دیگر دلایل منجر به ترک تحصیلم گردید در نهایت به مطالعه در خانه روی آوردم.

▪️اگرچه در این واقعه من تنها نبودم و چه بسیار هم‌نسلان من که خشونت‌ها و ترس‌هایی ازاین‌دست را تجربه کردند. گزافه نیست اگر بگویم اثرات مخرب روانی آن خشونت‌ها در همه ادوار زندگی ما وجود داشته.

▪️چرخه‌ای که متاسفانه تا همین امروز هم در برخی از مدارس ادامه دارد و در نتیجه نظام آموزشی بسته، نسبتا سنتی، عدم کنترل و نظارت قاطع بر رفتار معلمان هرازگاهی شاهدیم که در گوشه‌ای از کشور کودکی قربانی خشونت در مدرسه شده است.

▪️منتها با این تفاوت نسبت به نسل ما که قدرت رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی به یاری کودکان امروز شتافته.

▪️اگرچه نظام آموزشی مدعی عدم تحمل تنبیه بدنی کودکان است ولی در حقیقت عزم راسخی برای برخورد با معلمان خشونت‌گر که خودشان نیز محصول همین جامعه و سیستم آموزشی هستنند وجود ندارد و کودک‌آزاری به شکل‌هایی در مدارس در جریان است و نظام آموزشی که نسبت به این موضوع اغماض می‌کند مسبب اصلی این کودک‌آزاری است.

▪️تاخیر در انتشار این پست ازآن‌جهت بود که نمی‌خواستم نقادانه به استقبال روزی بروم که برای پاسداشت مقام معلم معین شده از طرف دیگر خواستم بگویم تا از مناسبت روز معلم زیاد فاصله نگرفته‌ایم یادمان باشد که باید با هر نوع کودک‌آزاری و تنبیه بدنی کودکان در مدارس مبارزه کنیم؛ چه خوب که در صف اول این مبارزه معلمان دلسوز و فهیم قرار بگیرند.

🔸عکس: پنجم ابتدایی، مدرسه وفایی #پیرانشهر (خانی) ۱۳۶۲

#کامیل_احمدی #معلم #مدرسه #کودک_آزاری
@kameel_ahmady
01_ختنه زنان www.Avayebuf.Wordpress.Com
@AVAYeBUF
🎧 فایل صوتی کتاب #به_نام_سنت؛ پژوهشی جامع در باب ختنه زنان در ایران
🔸نویسنده: #کامیل_احمدی
🔸تهیه شده در کتابخانه اینترنتی #آوای_بوک، راوی: زریسا

🔹قسمت اول/ تعداد کل: 8 قسمت
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▪️ختنه زنان شامل تمام اقداماتی است که منجر به بریدن بخش یا تمام قسمت‌های خارجی دستگاه تناسلی زنان شده و یا به‌عبارت‌دیگر، وارد آوردن هرگونه آسیب به دلایل غیرپزشکی به این ناحیه است. ختنه، مصداق بارز خشونت علیه زنان به‌ویژه کودکان و دختران است که در مناطق مختلف دنیا این معضل اجتماعی رواج دارد.
این آسیب در برخی از نقاط چهار استان کشور آذربایجان غربی(مناطق کردنشین) ، کردستان، کرمانشاه و هرمزگان نیز به شکل معدود و پراکنده وجود دارد اگرچه در سال‌های اخیر رشد آن‌ خوشبختانه کاهش یافته است.

#کامیل_احمدی #ختنه_زنان #ناقص_سازی_جنسی_زنان

@kameel_ahmady
02_ختنه زنان www.Avayebuf.Wordpress.Com
@AVAYeBUF
🎧 فایل صوتی کتاب #به_نام_سنت؛ پژوهشی جامع در باب ختنه زنان در ایران
🔸نویسنده: #کامیل_احمدی
🔸تهیه شده در کتابخانه اینترنتی #آوای_بوک، راوی: زریسا

🔹قسمت دوم/ تعداد کل: 8 قسمت

#کامیل_احمدی #ختنه_زنان #ناقص_سازی_جنسی_زنان

@kameel_ahmady
03_ختنه زنان www.Avayebuf.Wordpress.Com
@AVAYeBUF
🎧 فایل صوتی کتاب #به_نام_سنت؛ پژوهشی جامع در باب ختنه زنان در ایران
🔸نویسنده: #کامیل_احمدی
🔸تهیه شده در کتابخانه اینترنتی #آوای_بوک، راوی: زریسا

🔹قسمت سوم/ تعداد کل: 8 قسمت

#کامیل_احمدی #ختنه_زنان #ناقص_سازی_جنسی_زنان

T.me/kameel_ahmady
2024/09/21 19:55:30
Back to Top
HTML Embed Code: