Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📍 #رسانه / تصویری

🔻🔻

📌گفت‌وگو با تلویزیون #اینترنشنال درباره دلایل خروج از کشور
#کامیل_احمدی

@kameel_ahmady
https://uupload.ir/files/tmg5_img-20210220-wa0008.jpg

#روژی_جیهانی_زمانی_دایکی_پیروز_بیت
من در #نقده به دنیا آمدم؛ شهری که به خاطر حضور کوردها و تورک‌ها دو فرهنگی است، بچه که بودم زبان زیبای ترکی را از پسران اطلس خانم، همسایه ترک‌زبانمان که هم‌بازی‌هایم بودند، یاد گرفتم. در نبود آموزش #زبان_مادری زبان فارسی را هم در مدرسه فراگرفتم.

اول انقلاب، زادگاه من به خاطر حساسیت‌های قومی در #کوردستان، نقطه آغاز درگیری‌ها بود. ما کوردهای نقده به روستاها پناه بردیم. ۲ سالی در دهات اطراف #پیرانشهر که تحت کنترل احزاب کردی بود به مدرسه رفتم.
کتاب‌های درسی‌مان که میراث #شاهنشاهی بود سوزانده شد و برخی کتاب‌های درسی به زبان کوردی جای آن‌ها را گرفت. چند سال بعد دوباره شکل آموزش تغییر کرد، دوباره کتاب‌های درسی سوختند و آموزش زبان فارسی آغاز شد.

ما هرگز به شکل دائم به نقده بازنگشتیم، چون همه‌چیز تغییر کرده بود؛ از غارت خانه‌هایمان بگیر تا فاصله‌ای که به خاطر اختلافات قومی میان من و پسران اطلس خانم ایجاد شد. آن‌قدر بزرگ نبودم که چرایی‌اش را بفهمم اما به شکل غم‌انگیزی آن را احساس می‌کردم.

در دوران ابتدایی ۳ سیستم آموزشی، کتاب‌ها، سرودها، عکس‌های بالای تخته‌سیاه و معلم‌هایی-عمدتا مسلح- با ظاهر متفاوت را تجربه کردم. بحرانی که تجربیات متفاوت آموزشی، شرایط جنگی و عدم رغبت در من ایجاد کرد در نهایت منجر شد به ترک تحصیلم در دوم راهنمایی. اگرچه بعدها پشیمان شدم و در خارج تحصیلاتم را با سیستمی حتی متفاوت‌تر ادامه دادم.

حالا انگار که زمان می‌چرخد و تکرار می‌شود پسرم را می‌بینم؛ در #دیاربکر ترکیه به دنیا آمد، در #مهاباد زبان به کوردی گشود و در تهران به مهدکودک می‌رود ( و حال در انگلیس) ،حالا بیشتر فعل‌هایش فارسی/انگلیسی شده و من نگرانم که مبادا زبانی مادری‌اش را فراموش کند.

این نگرانی نه از سر تعصب به #قومیت بلکه دلهره‌ای است که اگر زبان مادری فراموش شود احساسات،افکار، ذهن و ابداعات و خلاقیت‌های او و کودکانی همچون او چگونه مجال ابراز خواهند یافت.

به عنوان فردی که به چند زبان تسلط دارد،واقفم که دانستن زبان‌ها در ایجاد فرصت‌ها چقدر موثر است اما یادگیری زبان‌های دیگر یک موضوع و کنار گذاشتن زبان مادری یک موضوع دیگر است.

#روز_جهانی_زبان_مادری به دولت‌ها متذکر می‌شود، در روزگار بلامنازع ارتباطات،نسبت به زنده نگه‌داشتن زبان مادری متعهدانه عمل کنند.

پاسداشت #زبان_مادری، پاسداشت هویت، #حقوق_شهروندی و فرهنگ‌عامه است. تنوع زبانی سرمایه و فرصت است، نه تهدید.

#باز_نشر #اصل_١٥_قانون_اساسی #زمانی_دایکی ‌‌‏#زبان_ترکی ‌‏ #زبان_کردی #زبان_لری #زبان_عربی ‌‏#زبان_بلوچی #زبان_فارسی #عکس_مهدی_احمدیان #کامیل_احمدی
#InternationalMotherLanguageDay

@kameel_Ahmady
کتاب شهر ممنوعه را اینجا دانلود کنید:
https://bit.ly/2S2RxRb
https://s4.uupload.ir/files/photo_2021-06-10_22-23-55_x51f.jpg
▪️#ردپایاستثماردرجهانکودکی پژوهشی جامع درخصوص اشکال، علل و پیامدهای کار کودکان است که در آستانه #روزجهانیمبارزهباکارکودک منتشر شد.
کار میدانی این پژوهش در زمانی به پایان رسید که من در مسیر رفت‌وآمد به دادگاه و در انتظار حکم بودم و چون می‌دانستم احتمال دارد این پژوهش یکی از آخرین کارهایم در ایران باشد، تمام تلاش خود را به کار بستم که این پژوهش به ثمر برسد و بعد از مهاجرت اجباری نیز با وجود تمام مشکلاتی که پیش پایم سبز شده بود، سعی کردم این کار برای چنین روزی که روز مبارزه با کار کودک است آماده شود. از همه همکارانم سپاسگزارم که اگر همراهی دلسوزانه و بی‌دریغ همکارانم نبود این کار به بار نمی رسید.
در این کتاب، ضمن معرفی 23 شکل کار کودک، علل تداوم‌بخش کار کودک و مخاطراتی که کار زودهنگام برای کودکان درپی دارد نیز بررسی شده است.
آنچه پژوهش حاضر را از دیگر پژوهش‌های انجام‌شده در حوزۀ کودکان کار متمایز می‌کند و ویژگی و تمایز روش کیفی آن است که آنرا در زمرۀ مطالعات جدید حوزۀ کودکی قرار می‌گیرد. در مطالعات و متون جدید به‌جای «تحقیق دربارۀ کودکان» (Research about Children) از «تحقیق با یا به‌وسیلۀ کودکان» (Research with or by Children) استفاده می‌شود و جامعۀ هدف، یعنی کودکان، راویان بدون واسطۀ زندگی و کودکی خود هستند. درواقع جامعۀ هدف، خود، با نگاهی پدیدارشناسانه و چندجانبه به مقولۀ کار، اشکال، مخاطرات، و راهبردهای آن پرداخته‌اند.
از آنجاکه پژوهش ردپای استثمار در جهان کودکی به اغلب اشکال کار موجود در کلان‌شهر تهران و حومه به‌تفصیل پرداخته است، نتایج پژوهش به سراسر ایران، خصوصاً دیگر کلان‌شهرها، نیز قابل‌تعمیم است.
ردپای استثمار در جهان کودکی پژوهشی است که توسط نشر آوای بوف در 680 صفحه منتشر شده است و تلاشی است درجهت احقاق حقوق کودکان کار که به‌رایگان در اختیار مخاطبان دغدغه‌مند قرار می‌گیرد و امیدوارم هیچ کودکی در جهان قربانی کار اجباری نشود.
دانلود رایگان این اثر از طریق لینک‌های زیر ممکن است:

🔹لینک مستقیم فایل PDF
https://avayebuf.files.wordpress.com/2021/06/traces_of_exploitation_in_childhood_avayebuf-com.pdf

🔹لینک کتاب در سایت:
https://avayebuf.com/kameel/

🔹لینک کتاب در گوگل پلی:
google play
https://play.google.com/store/books/details?id=JW4yEAAAQBAJ

🔹لینک کتاب در گوگل بوک:
google books
http://books.google.com/books/about?id=JW4yEAAAQBAJ

🔹لینک کتاب در تلگرام:
https://www.tg-me.com/AVAYEBUF/27218

#کارکودک #کودکانکار #کارگر #فقر #کامیل_احمدی
@kameelahmady
🌟درباره اقوام چه می‌دانیم؟ آن‌ها چه نیازها و درخواست‌هایی دارند؟ از چه تبعیض‌هایی رنج می‌برند؟ چگونه می‌توان از میان تمام تفاوت‌هایی که اقوام با هم دارند، الگویی را برای صلح پایدار استخراج کرد؟ در کشوری مثل ایران که تنوع قومی بسیار دارد، اگر حکومت فرهنگ و هویت اقوام را پاس‌داری نکنند و به تبعیض‌ها ادامه دهد چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آیا می‌دانیم در بیشتر از سیزده استان کشور اقوام کورد، تورک، فارس، بلوچ و عرب زندگی می‌کنند و در صورتی که هنجارهای مشترک میان آن‌ها شناسایی و تقویت نشوند، انسجام ملی در کشور از میان می‌رود و پدیده‌ای به نام قوم‌مداری به وجود می‌آید؟

در دومین مرحله از فعالیت گفت‌وگو برای تغییر درباره اقوام که برخی از آنها خود را ملت نیز می پندارند، نیازها و خواسته‌هایشان با هم حرف می‌زنیم

#از_مرز_تا_مرز
----------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforchange
https://s4.uupload.ir/files/01-01-2_1hfw.jpg

🌟اقوام ایرانی و رنج تبعیض
----------------
گروه‏هاى قومى از قوانین تبعیض‏آمیز به‌ویژه دربارۀ زبان، مذهب و حقوق مدنى‌شان آزرده بوده‌اند. در انقلاب مشروطه، حقوق این گروه‏ها در نظر گرفته نشد و در زمان پهلوى نیز نشر و توزیع روزنامه‏ها، مجلات، و کتب زبان‏هاى قومى به‌شدت منع می‌شد.

🌟امروزه دلیل عمده و ریشۀ اساسی این نارضایتی‌ها را می‌توان در احساس نابرابری‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، زبانی، مذهبی، و ... در میان اقوام و به هنگام مقایسۀ خود با دیگر گروه‌های قومی و به‌خصوص فارس زبانان مرکز نشین دانست. در زمینۀ سیاسی، کردها، ترک‌ها، عرب‌ها، بلوچ‌ها و غیره ... بر این باورند که در ساختار سیاسی کشور جایگاه درخوری ندارند و در پُست‌های اساسی رده‌بالای مملکتی، مسئولانی از گروه قومیتی آن‌ها وجود ندارد و در توزیع برابر ثروت و قدرت مورد تبعیض مضاعف قرار گرفته‌اند.

🌟در زمینۀ اقتصادی، مناطق پیرامونی فاقد امکانات لازم‌اند و این باور وجود دارد که بخش عمدۀ امکانات کشور در استان‌های مرکزنشین جمع شده است.

🌟در بخش فرهنگی، اقوام موردمطالعه بر این باورند که در برگزاری جشنواره‌ها و همایش‌های منطقه‌ای با محدودیت‌هایی مواجه‌اند و رسانه‌های ملی و محلی آن‌چنان‌که باید و شاید، آیین‌های فرهنگی این مناطق را پوشش و بازتاب نمی‌دهد و در خدمت فرهنگ محلی آنان نیست.

🌟در بخش آموزش‌وپرورش، هیچ کتاب درسی به زبان مادری آنان وجود ندارد و کودکان کرد، ترک، عرب، بلوچ و غیره مجبورند با زبان دوم به آموزش و تحصیل در مدارس کشور بپردازند.

🌟از نظر مذهبی، بیشتر بلوچ‌ها و نیز بخشی از کردها دارای گرایش مذهبی متفاوت با مذهب رسمی کشورند و این گروه‌ها بر این باورند که نگاه مذهبی مسئولان حکومتی باعث شده است تا در ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، و اقتصادی مورد ظلم و تبعیض واقع شوند.
#از_مرز_تا_مرز
----------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforchange
🌟نسبت میان هویت ملی و هویت قومی
----------------
🌟نسبت میان هویت‌های قومی و هویت ملی یکی از مسائل اصلی کشورهای چندقومیتی است، زیرا دیدگاه این دو نوع هویت اجتماعی ـ سیاسی به یکدیگر پیامدهای گسترده‌ای دارد و یکی از عوامل تعیین‌کنندۀ صلح و انسجام ملیْ امنیت پایدار و کارآمدی دولت‌هاست. طبق تجربیات جهانی اگر هویت‌های قومی موجود در یک سرزمین بتوانند خود را ذیل یک هویت کلان‌، بدون تبعیض و باشناسه های هویتی مستقل تعریف کنند، آن سرزمین به‌سمت انسجام ملی و بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خود پیش خواهد رفت و درمقابل، چنانچه هویت‌های قومی و دینی خود را در تضاد و تعارض با هویت ملی یا با سایر قومیت‌ها بدانند، امنیت و منافع ملی، اقتصاد، و یکپارچگی حاکمیت و دولت به‌خطر می‌افتد.
#از_مرز_تا_مرز
----------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforch
🌟زبان مادری


🌟اگرچه زبان فارسی زبان رسمی ایران و زبان مشترک همۀ اقوام ایرانی است، اما در ایران‌زمین ـ که سرزمین اقوام متعدد است.

🌟 می‌توان خاستگاه زبان‌های مختلف را نیز جست‌وجو کرد، زبان‌هایی که هرکدام از آن‌ها در نقطه‌ای از این مرزوبوم و حتی خارج از مرزهای کنونی ایران گویندگانی و هویتی مستقل دارند، اما همه فرزندانِ مادری مشترک‌اند و مانند یک خانواده، در گذر از فرازونشیب تاریخ، دگرگونی سرنوشتشان را تجربه کرده‌اند اما نکته قابل توجه درباره زبان اقوام این است که آن‌ها باید از حق آموزش و صحبت کردن به زبان مادری خود بهره‌مند باشند. حتی با وجود اشاره صریح قانون در اصل ۱۵ در خصوص تحصیل زبان مادری حاکمیت همچنان از احقاق این حق طبیعی به غیر از فارس زبان‌ها سر می‌زند.

#از_مرز_تا_مرز
----------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در میان این حجم از اخبار غم انگیز از کنار این فاجعه به سادگی نگذریم. با اصلاح #ماده_۱۰۴۱ قرار بود از وقوع بیشتر #ازدواج_زودهنگام_کودکان و #کودک_همسری جلوگیری شود. ولی مدافعان طرح آنرا دسیسه ای غربی و هدف را کاهش سن موالید قلمداد کردنند

تازه ترین گزارش ها از ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله (#ایسنا)

بنا برتازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران ۷۳۱۷ دختر بچه ۱۰ تا ۱۴ ساله در پاییز ۹۹ ازدواج کرده‌اند، در همین بازه سنی و زمانی ۱۹۲ #ازدواج به طلاق ختم شده است. در همین بازه زمانی ۳۶۹۵۲ دختر ۱۵ تا ۱۹ ساله و ۵۱۳۹ پسر ۱۵ تا ۱۹ ساله ازدواج کرده‌اند. همچنین مجموعا در ۹ ماهه نخست سال ۹۹، تعداد ۲۳ هزار و ۷۹۷ ازدواج برای دختران ۱۰ تا ۱۴ سال به ثبت رسیده است. در همین بازه زمانی ۵۲۲ مورد ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ سال نیز به #طلاق ختم شده است.
#حذف۱۰۴۱ #ازدواج_زودهنگام_کودکان #کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
🌟هویت ملی، هویت قومی
----------------
🌟 هویت قومی یکی از انواع هویت جمعی است كه به مجموعۀ مشخصه‌ها و ویژگی‌هایی اطلاق می‌شود كه یک قوم را از قوم‌های دیگر متمایز می‌كند و بین اعضای آن‌ها، یک احساس تعلق به همدیگر ایجاد و آن‌ها را ذیل یک قومیت خاص منسجم می‌کند.

🌟 این نوع از هویت جمعی به‌خصوص در کشورهایی که از تنوع قومی و فرهنگی برخوردارند، اهمیت ویژه‌ای دارد كه در کنار هویت‌های دیگر، مانند هویت محلی، منطقه‌ای، نژادی، فرهنگی، و غیره، قرار می‌گیرد و با مفاهیمی همچون «گروه قومی» و «قومیت» درهم تنیده شده است.

🌟 این در حالی است که در جمهوری اسلامی تأکید زیادی بر به کار بردنِ واژۀ «ملت» به‌جای «قوم» دیده می‌شود.

🌟 در تحقیق #از_مرز_تا_مرز تلاش شد تا ضمن بررسی موضوع هویت خواهی در میان پنج گروه قومی فارس، ترک، کرد، بلوچ، و عرب، مطالبات و خواسته‌های گروه‌های مختلف بحث و بررسی شود که می‌تواند عاملی جهت دستیابی به برابری و عدالت اجتماعی باشد و درنتیجه، باعث رسیدن به صلحی پایدار شود.

#از_مرز_تا_مرز
----------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforch
🌟اقوام ایرانی و احساس تبعیض
----------------
🌟 از چکیده کتاب «از مرز تا مرز»

🌟در یک قرن اخیر، گرایش‌های قومی در میان اقوام و خلق های ایران نیز با شدت و ضعف متفاوتی وجود داشته است.

🌟در سال‌های ابتدایی حکومت محمدرضاشاه و در آذربایجان فرقه دموکرات توانست برای مدت حدود یکسال اداره مناطقی از آذربایجان را به دست بگیرد.

🌟در همان زمان و در کردستان نیز حزب دموکرات کردستان توانست کنترل تعدادی از شهرهای کردنشین را به دست بگیرد و حکومت کردستان را در مهاباد تشکیل بدهد. در سال‌های بعد از انقلاب نیز بیشتر مناطق کردنشین درگیر جنگ‌ با حکومت بودند.

🌟مناطق بلوچ‌نشین نیز در دوران رضاشاه و محمدرضاشاه شاهد اتفاقاتی در این زمینه بود که با اقدامات مقابله‌ای حکومت مرکزی بعد از مدتی خاموش شدند.

🌟در میان عرب‌زبانان نیز گرایش‌های هویت‌خواهانه قومی در یک قرن اخیر همواره وجود داشته است.
🌟 دلیل عمده و ریشه اساسی این نارضایتی‌ها را می‌توان در احساس نابرابری‌ در میان اقوام و به هنگام مقایسه خود با حکومت مرکز و دیگر گروه‌های قومی و به خصوص فارس‌زبانان دانست.
#از_مرز_تا_مرز
---------------
#گفتگو_برای_تغییر
@Dialogueforchange
🌟از مرز تا مرز به زودی
----------------
🌟 پژوهش #از_مرزتا_مرز که کار مطالعاتی آن به طور عمده بر روی افراد طبقه متخصص و الیت در ایران و با درصدی کمتر با مردم کوچه و بازار آغاز شد، در درجه نخست به دنبال پاسخگویی به این پرسش‌ها است که قومیت‌ها چه درکی از خودشان و از هویت‌های دیگری دارند‌ که با آن‌ها غیریت‌سازی می‌کنند و خود را در کجای ساختار سیاسی، اقتصادی و جامعه امروز ایران می‌بینند و نظرشان در مورد همگرایی، مشارکت سیاسی، زبان مادری و مرکز پیرامون چیست.

🌟 به طور قطع بیان این موارد از طریق روش‌های علمی و با انجام مصاحبه‌های متعدد با نخبگان و نیز در سطح مردمی، ضمن نشان دادن مطالبات فعلی هریک از گروه‌های قومی موردمطالعه به روشی صلح‌آمیز، امیدوار است بتواند به درک بیشتر موضوع هم از جنبه جامعه شناختی و مردم نگاری، منابع به روز تر برای پژوهشگران این حوزه, یاری‌رسانی تصمیم‌گیرندگان در جهت حل مسالمت‌آمیز و وفاق نیز کمک کند.

🌟 این کتاب با مطالعه بر روی پنج قوم تورک، كورد، بلوچ، عرب و فارس (مناطق فارس‌زبان) در ۱۷ استان ایران انجام شده و به زودی منتشر خواهد شد.
#از_مرز_تا_مرز #نشر_مهری #کامیل_احمدی
2024/09/21 20:16:18
Back to Top
HTML Embed Code: