Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حدود یک‌سوم زباله‌گردها، کودک هستند و بیش از ۴۷۰۰ کودک زباله‌گرد در تهران وجود دارد که بالای ۱۰ ساعت در روز کار می‌کنند.

#یغمای_ کودکی #زباله_گردی
#کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
@kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
#world_day_aganist_child_labour
http://uupload.ir/files/65i5_img-20200610-wa0002.jpg

▪️پس از #انقلاب_صنعتی و تمایل کارفرمایان برای استفاده از نیروی کار ارزان‌قیمت، دنیا با پدیده‌ای مواجه شد به نام «کودکان کار»؛ پدیده‌ای که بهره‌کشی از #کودکان را با هدف منافع اقتصادی به شکل ساختاری در جوامع نهادینه کرد.


▪️در واقع پس از انقلاب صنعتی بود که کودکان در کارخانه‌های بزرگ و کوچک به کارهایی گمارده شدند که از توان جسمی آن‌ها خارج بود و سلامت روح و روانشان را هم به خطر می‌انداخت. کودکانی که از کمترین حقوق بی‌بهره بودند و از طرف حکومت‌ها هم #حمایت نمی‌شدند.

▪️سازمان جهانی کار در سال‌های 1973 و 1999 برای حمایت از کودکان و جلوگیری از #استثمار آن‌ها دو کنوانسیون «حداقل سن استخدام» و «حذف فوری بدترین اشکال کار کودکان» را به تصویب رساند؛ اما این دو #پیمان‌نامه نتوانست به بهره‌کشی و استثمار کودکان در دنیای مدرن پایان بدهد و پدیده #کار_کودک هر روز ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کرد. از همین روی بود که #سازمان_جهانی_کار در سال 2002 به‌عنوان سومین اقدام خود پیشنهاد تعیین روزی را برای مبارزه با کار کودک در تقویم جهانی ارائه داد. این‌گونه بود که 12 ماه جون برابر با 22 خرداد به‌عنوان روز جهانی مبارزه با کار کودک اعلام شد.

▪️در میان انواع کارهایی که کودکان انجام می‌دهند، #زباله_گردی و کار در #کارگاه‌های_زیرزمینی از جمله بدترین اشکال کار کودکان محسوب می‌شوند چراکه آن‌ها را با صدمات #جسمی، #روحی و حتی #جنسی روبرو می‌کند.
کودک زباله‌گرد مانند شبحی است که به خاطر سیستم ناکارآمد مدیریت شهری، بی‌مسئولیتی ما شهروندان برای تفکیک زباله‌هایمان، درست‌تر و کمتر مصرف کردن، وجود #مافیای_زباله، فساد و رشوه در سیستم، با لباس و صورت‌ آلوده در چند قدمی ما استثمارشده و دیده نمی‌شود.

▪️و کار در کارگاه‌های زیرزمینی نیز آزارها و آسیب‌های متعدد و جدی را برای کودک به همراه دارد و ازآنجاکه #ماهیت_پنهان دارد، امکان حمایت از کودک هم بسیار کم است.

▪️وضعیت کودکان زباله گرد و کارگرهای کم سن و سال کارگاه‌های زیرزمینی و آسیب‌هایی که آن‌ها را #تهدید می‌کند، ضرورت توجه و حمایت از آن‌ها را بیش از پیش کرده است.

▪️هم‌اکنون که در آستانه#روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک، پس از سال‌ها لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تصویب شده و به #قانون درآمده می‌توان امیدوار بود که زیر چتر قانون و با حمایت‌های اجتماعی برای پایان بخشیدن به کارهای مشقت‌زای کودکان عزم خود را جزم کنیم. باشد که #رویای_کودکان را به آن‌ها بازگردانیم و به رنج آن‌ها پایان بدهیم.

#کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
@kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
#world_day_aganist_child_labour
🔹کودکی‌ام در میان زباله‌ها به یغما می‌رود
🔸گفت‌وگوی دیدار نیوز با کامیل احمدی
🔸🔸

▪️کودکان کار از حیث بهداشت و سلامت در وضعیت بسیار وخیمی به سر می‌برند و سلامتی آن‌ها و بدن‌های در حال رشدشان به دلیل زندگی مدام در زباله‌ها و قرار گرفتن در معرض انواع آلودگی به بیماری هایی، چون امراض خود ایمنی، آسم، بیماری‌های چشمی و پوستی و گوشی و ... دچار می‌شود. به ویژه اینکه آن‌ها از تجهیزات ایمنی کار مانند ماسک و دستکش برخوردار نیستند و پوست بدنشان مستقیم با زباله در ارتباط است.

▪️تماس با اجسام تیز و برنده، جراحت زخم، عفونت، هپاتیت، گال، ایدز، کزاز از دیگر بیماری‌هایست که سلامت و جان کودکان زباله گرد را به خطر می‌اندازد.

https://didarnews.ir/fa/news/63125

#روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک
#کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
🔹تراژدی خاموش کودکان زباله‌گرد
🔸یاداشت کامیل احمدی منتشر شده در #روزنامه_شرق

▪️در ميان آسيب‌هاي حوزه کودکان، زباله‌گردي به‌مثابه آسيب‌زاترين و آلوده‌ترين نوع کار کودک است که صدمات جبران‌ناپذير جسمي، روحي و رواني براي کودک به‌همراه دارد و در منافات با کرامت انساني نيز هست. 

▪️کودک زباله‌گرد مانند شبحي است که به‌دلیل سيستم ناکارآمد مديريت شهري، بي‌مسئوليتي ما براي تفکيک زباله‌هايمان، درست‌تر و کمتر مصرف‌کردن، وجود مافياي زباله، فساد و رشوه در سيستم، با لباس و صورت‌ آلوده در چند‌قدمي ما استثمار شده و ديده نمي‌شود. 

http://sharghdaily.com/fa/Main/Detail/265883/%D8%AA%D8%B1%D8%A7%DA%98%D8%AF%D9%8A-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%87%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%D8%AF

#روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک
#کامیل_احمدی


#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
4_5985792166910232341.pdf
2.4 MB
🔹مخاطرات کار پنهان کودک
🔸 مصاحبه با کامیل احمدی، منتشر شده در #روزنامه_اعتماد


▪️در میان انواع کارهایی که کودکان انجام می‌دهند، #زباله_گردی و کار در #کارگاه‌های_زیرزمینی از جمله بدترین اشکال کار کودکان محسوب می‌شوند چراکه آن‌ها را با صدمات #جسمی، #روحی و حتی #جنسی روبرو می‌کند.


▪️کار در کارگاه‌های زیرزمینی نیز آزارها و آسیب‌های متعدد و جدی را برای کودک به همراه دارد و ازآنجاکه #ماهیت_پنهان دارد، امکان حمایت از کودک هم بسیار کم است.
#روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک
#کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
در لایو فردا شب به مناسبت #روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک به موضوعات مختلف اجرائی و پژوهشی حوزه کودکی در صفحه جدید جامعه‌شناسی کودکی خواهیم پرداخت.
#کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
در لایو امشب در شبکه یاری کودکان کار به مناسبت #روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک به موضوع کمتر پرداخته شده زباله گردی از زوایای مختلف خواهیم پرداخت.
#کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
🔹گفت‌وگو با رویداد ۲۴ به مناسبت #روز_جهانی_مبارزه_با_کار_کودک


▪️کودکان زباله‌گرد و حتی بدتر ازآن‌ها کودکان کار در کارگاره‌های زیرزمینی، بدترین نوع بهره کشی از کودکان هستند که به صورت خاموش و پنهان و به شکل ساختارمند استثمار شده و به کار‌های سنگین در ساعات طولانی گمارده می‌شوند.

#کامیل_احمدی

#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com

https://www.rouydad24.com/fa/news/217861
📍 #رسانه / مکتوب
🔹راهکار توقف زباله گردی کودکان / #رکنا
🔻🔻

▪️کامیل احمدی، مردم‌شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به کار کودکان در عرصه زباله گردی پرداخته و تاکید کرد: در حدود 14هزار زباله گرد به شکل غیرقانونی در تهران توسط پیمانکاران استخدام می شوند. از این تعداد حدود یک سوم (یعنی 4600نفر) کودک هستند و زیر 18سال دارند. متاسفانه بعد از این تحقیقات، پژوهش جامع دیگری وجود ندارد.

▪️به جز 2هزار زباله گردی که توسط شهرداری با قراردادهای رسمی به کار گرفته می شوند و عمدتا ایرانی هستند، زباله گردها در حومه شهرها (گاراژها، گودهای جنوب شهر، کوره های آجرپزی متروکه) زندگی می کنند و توسط پیمانکاران خرد اسکان داده شده اند. عمده این افراد متشکل از گروه های مهاجر غیرقانونی هستند که عمدتا از ولایت هرات افغانستان به ایران می آیند. بیشتر این کودکان کنار یک همراه درجه اول یا فامیل نزدیک هستند.

▪️کامیل احمدی با اشاره به این که شهردار تهران منع زباله گردی را اعلام کرده است، افزود: این قدم بسیار مثبتی است و امیدواریم که شهروندان با شماره ای که اعلام شده در منع زباله گردی کودکان سهیم باشند. لایحه منع خشونت علیه کودکان و نوجوانان به قانون تبدیل شد که این نیز خبر فرخنده ای است. ولی در اجرا این قوانین متفاوت هستند.

▪️این پژوهشگر با بیان این که فقط چند راهکار برای کاهش یا توقف زباله گردی وجود دارد، افزود: اولین راهکار این است که هر نوع کار کودک به ویژه زباله گردی کودکان قاطعانه ممنوع اعلام شود و پیمانکاران متخلف جریمه شوند و حتی فسخ قراردادشان در دستور کار قرار گیرد. از نگاه دیگر شهروندان به دلیل رویه اشتباه مصرف گرایی و عدم تفکیک زباله از مبدا نیز در این زباله گردی سهیم هستند. زباله گردی را نمی شود فقط از جنبه انتقاد به شهرداری نگاه کرد. نبود سیستم مکانیزه و تکنولوژی فرآیند تفکیک زباله در شهرداری نیز یکی دیگر از دلایل افزایش زباله گردی است. تا زمانی که شهرداری سیستم مکانیزه نداشته باشد مجبور است از زباله گردها استفاده کند. به نظر می رسد، زمانی که زیرساخت ها در مکان هایی مانند آرادکوه درست نشود، شرایط به همین منوال پیش می روند.

▪️ کامیل احمدی تاکید کرد: اجرای قانون منع به کارگیری کودکان زباله گرد یک قدم بسیار خوب است برای شهرداری و ساماندهی زباله گردی می تواند سود کلانی را برای شهرداری به همراه داشته باشند.
https://b2n.ir/606720

#کامیل_احمدی #زباله_گردی_کودکان #یغمای_کودکی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
📍 #رسانه / مکتوب
🔹غارت کودکی در بازار 3هزارمیلیاردی زباله‌گردی/ گفت‌وگو با #روزنامه_شرق
🔻🔻

▪️یکی از بدترین اشکال کار کودک، کار در کارگاه‌های زیرزمینی است؛ یعنی کودکانی که کمترین تماس را با فضای عمومی دارند، کمتر دیده می‌شوند و در فضایی بسیار پنهان کار می‌کنند و نوع و شیوه کارشان متناسب با روحیه، سن و جسمشان نیست.

▪️کار در این کارگاه‌ها به شدت فرسایشی است و این کودکان کمترین تماس را با فضای بیرون در فضاهای بسیار بسته، آلوده، نمناک و تاریک دارند و بیبشترین آسیب را می‌بینند.

▪️ امروزه متأسفانه در فضای عمومی هم شاهد حضور کودکان در گروه‌های بزرگ و عظیم هستیم مثلا کودکانی که وارد چرخه دست‌فروشی، تکدی‌گری و حوزه‌هایی از فضای عمومی شده‌ و می‌شوند و این کودکان از خانواده‌هایی که سوء‌مصرف مواد مخدر دارند یا به خاطر فقر و کم‌سوادی یا دسته‌های خاصی از گروه‌هایی هستند که کودکانشان را به شکلی اجاره می‌دهند

http://sharghdaily.com/fa/Main/Page/6178/12/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87

#کامیل_احمدی #زباله_گردی_کودکان #یغمای_کودکی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
http://uupload.ir/files/nw1c_img-20200620-wa0021.jpg

▪️سازمان ملل بیستم ماه ژوئن را به‌عنوان #روز_جهانی_پناهنده نام‌گذاری کرده، هدف از نام‌گذاری این روز توجه به حقوق میلیون‌ها انسانی است که به دلایل مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و درگیری‌های نظامی ناگزیر از ترک خانه و کاشانه خود شده‌اند.

▪️پناهندگانی که سازمان‌های حقوق بشری و بین‌المللی داعیه‌دار دفاع از حقوق آن‌ها هستند اما آنچه در عمل اتفاق می‌افتد غیرازاین است، در کشورهایی مثل #ترکیه و یا حتی اتحادیه اروپا، پناه‌جویان به‌عنوان نیروی کار ارزان‌قیمت مورد انواع سوءاستفاده‌ها قرارگرفته و استثمار می‌شوند.

▪️#کودکان بسیاری که اغلب به همراه خانواده و یا به‌تنهایی آواره شده‌اند در کمپ‌های پناهندگی مثل #جزیره_لیسبوس یونان در وضعیت اسفناکی به سر می‌برند و فریادرسی ندارند. اتحادیه اروپا هم که مدعی دفاع از حقوق کودکان و #پناهجویان است عملا کاری از پیش نمی‌برد جز اینکه هرازگاهی یکی از کشورهای اروپایی تعداد اندکی از هزاران کودک آواره را به کشور خود می‌پذیرند.

▪️پناهجویان از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه امروز جهانی هستند و آنچه این موضوع را اسفناک‌تر می‌کند که آنان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی حکومت‌ها می‌شوند.

▪️همین چند ماه پیش بود که ترکیه باهدف اعمال فشار بر #اتحادیه_اروپا فاجعه‌ای انسانی را در مرز #یونان رقم زد، فاجعه که منجر به مرگ‌ومیر و بیماری تعدادی از زنان و کودکان شد.

▪️ترکیه البته سال‌هاست با استفاده از موقعیت سوق‌الجیشی خود با مرز اروپا از پناه‌جویان قربانی گرفته و اهداف خود را پیش می‌برد.

▪️#ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مهم پناهنده‌پذیر سال‌هاست مهاجرانی به‌خصوص از #افغانستان را در خود پذیرفته و اگرچه رسم میزبانی را به‌جا آورده اما هنوز هم دیده می‌شود که از #مهاجران_افغانستانی به‌خصوص کودکان به‌عنوان نیروی کار ارزان قسمت استفاده‌ می‌شود. نمونه‌اش هم استفاده از کودکان افغانستانی در #پدیده_زباله‌_گردی و دیگر اشکال کار کودک است.

▪️صدرو بیانه‌های متعدد و گوشزد کردن وضعیت ناگوار #پناهندگان از طرف کمیساریای عالی پناهندگان اگرچه لازم است اما کافی نیست. یکی از مهم‌ترین کارهای این نهاد می‌تواند مطالبه‌گری از جامعه جهانی باشد که اغلب‌ در کنوانسیون‌های بین‌المللی هم مورد تاکید قرار گرفته. برای اینکه فاجعه‌ای مثل آنچه چند ماه پیش در مرز ترکیه و برخی از کشورهای اروپایی اتفاق افتاد، تکرار نشود و هزاران پناه‌جویی که در مرزهای #سوریه به ترکیه، ترکیه به اروپا و عمدتا جزایر یونان به بدترین شکل روزگار می‌گذرانند به آرامش و حقوق اولیه انسانی دست پیدا کنند.

#کامیل_احمدی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
http://uupload.ir/files/smxk_062819-domestic-violence-gender-based-violence-adobestock_190211433.jpeg
#رسانه مکتوب #دنگی_کوردستان

🔹نسبت قتل‌های ناموسی و جوامع سنتی

کامیل احمدی
پژوهشگر، مردم شناس اجتماعی
🔸🔸

▪️زنان و دختران بسیاری در گوشه و کنار دنیا به دست افرادی از خانواده یا اقوام نزدیک خود به قتل رسیده‌اند و متاسفانه همچنان نیز به #قتل خواهند رسید. اگرچه برای چنین قتل‌هایی همواره دلایل مختلفی عنوان شده است اما اغلب ماجرا از یک مساله ای آغاز می‌شود که در ادبیات رایج کنونی با نام «ناموسی» شناخته می‌شود.

▪️ماجرای ناموسی یا #قتل_ناموسی عنوانی است که در جوامع سنتی‌تر و مذهبی‌تر برای قتل‌هایی ازاین‌دست انتخاب‌شده حال‌آنکه این پدیده در بسیاری از نقاط دنیا حتی در میان اقشاری که گرایش مذهبی هم ندارند دیده‌شده، آمار #زنان و دخترانی که همواره به دست همسران و پارتنرهای خود به قتل می‌رسند گواهی بر این مطلب است اگرچه نمی‌توان منکر فراوانی آن در میان جوامع کوچک و سنتی با گرایش‌های مذهبی‌تر شد.

▪️قتل زن به دست مرد، آن‌هم مردی از خانواده و فامیل از تفکری برمی‌آید که خود را برای سلطه‌گری برحق می‌داند. آن‌کس که چاقو، داس، اسلحه و یا هر جسم دیگری را بر تن و جان دختر، همسر، مادر، خواهر و خویش مؤنث خود می‌نشاند، خود را به‌نوعی مالک او می‌داند. این تفکر مردسالار و سلطه‌گر ریشه در #باورهای_سنتی دارد و متاسفانه در فرهنگ جوامع محلی ریشه بیشتری دوانیده است و البته فشارهای اجتماعی این جوامع نیز در تحریک و تشدید این آسیب بدون تاثیر نیست.

▪️مساله این است که قتل زن یا #دختر به دست جنس مذکری از اطرافیان او در همه‌جای دنیا اتفاق می‌افتد اما در همه‌جا عنوان قتل ناموسی را به خود نمی‌گیرد، چه اینکه می‌بینیم در برخی جوامع محلی و جوامع شهری در همین ایران خودمان با عنوان «همسرکشی» مشهور است.

▪️اینکه چرا قتل‌هایی از این دست عنوان قتل ناموسی بر خود گرفته‌اند بخشی به دلیل حساسیت جامعه و افکار عمومی نسبت به وضعیت جوامع محلی و قومیت‌های مختلف است و ترجمانی تقلیل‌گرایانه جوامع بزرگ‌تر و مرکزنشین از سنت‌هایی است که البته کمتر فهم و ادراک شده‌اند. برای مثال وقتی یک دختر در قومیت #کورد یا #عرب توسط افراد نزدیک خانواده به قتل می‌رسد توجه افکار عمومی بسیار بیشتر از موقعی جلب می‌شود که دختری در قلب پایتخت به سرنوشتی مشابه دچار شده باشد.

▪️اینجا جا دارد توجه و اطلاع‌رسانی این وقایع توسط این جوامع و واکنش این قومیت‌ها را در نکوهش و تقبیح آن بسیار ستود و دلیل آنکه مثلا آمار دقیق و به اطلاع‌رسانی سریع این قتل‌ها به سمع جامعه می‌رسد نشان از بافت محکم و مترقی #جامعه_مدنی و فعالین حوزه زنان این قومیت‌ها می‌دهد.

▪️از دیگر سو عدم آموزش و فرهنگ‌سازی باعث می‌شود که رواج قتل‌های به‌اصطلاح ناموسی یا همسرکشی در برخی جوامع به حالتی از فراگیری و همه‌گیری نیز تبدیل شود. مثال آشکار آن خودسوزی دختران کورد #ایلامی است که می‌بینیم به یک فرهنگ رایج تبدیل‌شده بود و قدرت سرایت زیادی داشت و به‌نوعی اپیدمی تبدیل شد.

▪️در هفته‌های اخیر به قتل رسیدن ی دو دختر به دست پدر و کشته شدن یک زن به دست شوهر بار دیگر مساله قتل‌های ناموسی را مورد توجه عموم قرار دارد. ماجرا وقتی نگران‌کننده‌تر می‌شود که بدانیم آنچه در هفته‌های اخیر رسانه‌ای شده فقط بخشی از اتفاقاتی از این دست است. گزارشی که چندی پیش توسط یکی از نهادهای حقوق بشری منتشر شد از قتل 33 زن کورد در سال گذشته حکایت دارد.
حال مساله اینجاست که چگونه می‌توان از قتل با هر عنوان و با هر بهانه‌ای پیشگیری کرد، قطعا پاسخ روشن و آشکار به این موضوع آموزش عمومی و #فرهنگ‌سازی است.

▪️به‌شخصه معتقدم تحریکات رسانه‌ای از نوع آنچه در هفته‌های اخیر اتفاق افتاد تا حدودی حتی باعث شد افرادی که زمینه #خشونت دارند بیشتر تحریک شوند. از همین روی رسانه‌ها نباید رسالت خود را فراموش کنند و به همان میزان که به اطلاع‌رسانی در این خصوص می‌پردازند، با در نظر گرفتن نقش آموزش و آگاهی عمومی برای پیشگیری از وقوع دوباره چنین حوادثی تلاش کنند.

▪️وظیفه خطیر دیگر بر دوش نهادهای متولی کاهش و #پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که باید با تمرکز و برنامه‌ریزی بیشتری برای آگاهی جوامع محلی و آشناسازی دختران و زنان به حقوقشان بکوشند.

▪️بدون تردید تغییرات فرهنگی نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و مستمر است ولی اگر می‌خواهیم جامعه‌ای داشته باشیم که چنین وقایعی در آن کمتر اتفاق بیفتد برای شروع چاره‌ای نداریم جز اینکه نقش #آموزش و آگاهی را جدی بگیریم و در عین حال شناخت خود را نیز از فرهنگ‌ها و سنت‌ها بالاتر ببریم و سنت‌های آسیب‌زا را محکوم و درصدد اصلاح آن برآییم.

#کامیل_احمدی #قتل_های_ناموسی
#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
#رسانه/ مکتوب

🔸قدرت نفوذ پیمانکاران و ذی‌نفعان در مدیریت پسماند خشک
🔸🔸

▪️بنا به گزارشات رسانه‌ای، گفته‌های پیمانکاران خرد (ارباب‌ها) و زباله‌گردها پیمانکاران از طریق افرادی که متصل به مدیریت شهری هستند و ارتباطاتی که با شهرداری‌های مناطق‌ دارند، برای هر واکنش مؤثری که ممکن است منجر به تغییر وضعیت در آیین‌نامه‌ها یا سخت‌تر شدن شرایط قراردادها شود، ابزارهای لابی‌گری‌شان را فعال و از امکان ایجاد تغییر جدی در این حوزه جلوگیری می‌کنند. 

#زباله_گردی_کودکان #کامیل_احمدی
@kameel_ahmady

https://iran-bssc.ir/?p=7750
http://uupload.ir/files/ou87_photo_2020-07-31_23-06-12.jpg

▪️چند روزی است که صفحات اجتماعی ما با انبوهی از عکس‌های سیاه‌وسفید زنان با هشتگ‌هایی مشخص روبرو شده است. مطالعه و تحلیل پست‌ها نشان می‌دهد هستنند افرادی که در این چالش شرکت کرده بودند حتی دلیل و چرایی آن را نمی‌دانند و حتی می‌توان گفت به حرکتی فشن و نمایشی تبدیل شده است. فعالان حقوق زنان می‌گویند همین‌که جامعه جهانی برای مقابله با #خشونت_علیه_زنان یک‌صدا می‌شود، اتفاق مهمی است.

▪️ماجرای مرگ دلخراش دختر کورد دانشجو #پینار_گولتکین به دست پارتنر سابقش در #ترکیه نقطه آغاز همه‌گیری چالش عکس سیاه‌وسفید در اینستاگرام بود.

▪️ظاهرا اصل موضوع از این قرار است که پس از قتل دختران و زنان ترکیه‌ای عکس‌های سیاه‌وسفید آن‌ها منتشر می‌شود، فعالان اجتماعی آنجا که آغازگر این چالش بودند قصد داشتند جامعه را متوجه این هشدار کنند که شاید نفر بعدی ما باشیم، بنابراین آنچه ضرورت دارد مبارزه با خشونت علیه زنان است.

▪️در بطن این کارزار که خیلی زود همراهی جامعه جهانی را به دنبال داشت دلایل سیاسی هم وجود داشت، فعالان اجتماعی زنان خواستار اجرای «کنوانسیون استانبول» برای حفاظت از زنان در برابر خشونت‌ها در ترکیه هستند. کنوانسیون معروف به «کنوانسیون استانبول» معاهده‌ای است که در سال 2011 در استانبول به امضای اعضای شورای اروپا رسید اما اخیرا #اردوغان اعلام کرد که پیوستن ترکیه به این کنوانسیون یک اشتباه بوده است.

▪️گروه «ما کشتارجمعی زنان را متوقف خواهیم کرد» در ترکیه، اعلام کرده‌اند #پینار_گولتکین ۱۴۶ مین زنی است که در سال جاری تنها به خاطر جنسیتش به قتل رسیده است.

▪️حالا انتشار عکس سیاه‌وسفید به عرصه‌ای برای تقابل دو گروه از مدافعان حقوق زنان تبدیل شده برخی آن را حرکت و یا حتی ژستی توخالی و بی‌فایده دانسته‌اند و گروهی آن را فعالیتی کارساز برای آگاهی عمومی درباره خشونت علیه زنان و ضرورت مبارزه با آن می‌دانند.

▪️تعمق در خصوص سوالات زیر می تواند آموزنده‌ باشد و تحلیل مردم شناختی این حرکت می‌تواند به فهم گسترده تر آن کمک کند.در این حرکت آیا دعوت "فقط" زنان همان اشتباه استراتژیک و کلاسیک #جنبش_زنان نیست که میتواند حذف به واسطه‌ی #جنسیت باشد؟ آیا همچنان پتانسیل برخی از مردان در چنین جوامعی دست کم گرفته و در ماهیت برابرخواهی آنان جفا نشده است؟ چرا حرکتی اینچین در ترکیه #ترند_جهانی می‌شود و کاربرانی از چهار سوی دنیا را به خود علاقه‌مند می کند ولی واقعه #رومینا از مرزهای ایران پا فراتر نمی‌گذارد؟

#جنسیت #خشونت #فمینیسم #زنان #مردان #کامیل_احمدی
#challengeaccpeted #women_supporting_women

#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
http://uupload.ir/files/70vd_img-20200808-wa0007.jpg

#روز _خبرنگار

▪️هفدهم مرداد #روز_خبرنگار، فرصت مبارکی بود برای اینکه به دوستان و آشنایان #خبرنگار خودم و همه آن‌ها که در این حرفه برای بهبود وضعیت #جامعه تلاش می‌کنند، تبریک بگویم اما دیدم، ساحت این حرفه به‌خصوص در دنیایی که به #عصر_ارتباطات شهرت گرفته بسیار بیشتر از یک شادباش معمولی است، این بود که تصمیم گرفتم با یک روز تاخیر از خبرنگاران بگویم. البته از خبرنگارانی که در این حرفه برای #اصلاحات_اجتماعی تلاش کردند و بی‌تردید باید حساب آن‌ها را از افرادی که بیشتر تولید خبر و اطلاع رسانی می‌کنند جدا کرد.

▪️من و حرفه من دین بزرگی به رسانه داریم و بخش زیادی از موفقیت پژوهشگران و اطلاع‌رسانی درباره کارها و تحقیقاتمان را مدیون خبرنگاران هستیم و چون از دیرباز به اهمیت برقراری ارتباط دوستانه با خبرنگاران پی برده بودم همواره کوشیده‌ام رابطه صمیمانه و همدلانه‌ای با خبرنگاران داشته باشم.

▪️عمیقا بر این باروم که برای بهبود وضعیت اجتماعی، بالا بردن آگاهی عمومی و اطلاع‌رسانی، #پژوهشگران و خبرنگاران مکمل یکدیگر هستند.

▪️مقصودم بیشتر خبرنگاران، #روزنامه نگاران و اصحاب رسانه است که پا را فراتر از تولید خبر می‌گذارند و وارد فاز تحقیق میدانی و حتی نظری هم می‌شوند و بر پایه مستندات، منابع پژوهشی و شواهد و دلایل و شواهد تولید خبررسانی می‌کنند و با استانداردهای پژوهش محور پیش می‌روند. از همین روست که باور دارم ارتباط تنگاتنگ #پژوهشگر و خبرنگار امری ضروری است و نتیجه مبارک آن به‌خصوص در حوزه‌های اجتماعی، می‌تواند کاهش #آسیب‌های_اجتماعی باشد. به جرات می‌توانم بگویم که من تاثیر این همگرایی عظیم را در سطوح اجتماعی دیده‌ام وقتی یافته‌های یک کار پژوهشی توسط خبرنگاران با هدف آموزش و آگاهی عمومی به سطح مطالبه عمومی درآمدند.

▪️خبرنگاران، که هم اکنون در شرایط بد اقتصادی و بیشتر از هر زمانی با تعدیل نیرو نیز مواجه شده اند به باور من مرزبانان حریم اجتماع هستند و برای پاسداری از این حریم تبعات و تاوان‌های بسیار در همه جای دنیا پرداخته‌اند از تعلیق، بازداشت و زندان گرفته تا از دست دادن جان ‌عزیز در این راه، باشد که ما نیز قدردان حضورشان باشیم.

#روز_خبرنگار #اطلاع_رسانی #کامیل__احمدی

#kameel_ahmady
@Kameel_Ahmady
Instagram.com/kameelahmady
www.kameelahmady.com
#رسانه/ مکتوب/ #آفتاب_یزد

🔸 نگاهی جامعه شناسانه به جشن‌های خیابانی
🔸〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🔸

▪️در نا به سامان کردن وضعیت روانی جامعه در یک سال اخیر فاکتور‌های مختلفی دخیل هستند. مخصوصا ویروس کرونا و بحث فاصله‌گذاری اجتماعی زیرا جامعه ایران یک جامعه نیمه سنتی رو به مدرنیته و پویا است که مناسبات اجتماعی در سطح کلان برای این جامعه دارای اهمیت است و وضعیت کرونا و حوادث باعث شد بسیاری از هیجانات و انرژی تخلیه نشده در مردم در این یک سال انباشته شود.

▪️مردم در این مدت اخیر، عمدتا در معرض اخبار منفی بوده‌اند و این در روحیه عمومی مردم تاثیر داشته است.

▪️گروه‌های غیر ورزشی هم به خیابان‌ها آمده بودند و از این فرصت برای تخلیه هیجان استفاده می‌کردند مانند فریاد، شعار و پایکوبی و این حس شادمانی در فضای مجازی هم به خوبی احساس می‌شد. جو، یک جو شادمانی بود که هرچند گذرا برای وضعیت کنونی اجتماع مخصوصا سلامت روان افراد مفید بود و تنها می‌توان گفت بیش باد.

http://aftabeyazd.ir/index.php?newsid=171347

#کامیل_احمدی
@kameel_ahmady
2024/09/21 19:59:19
Back to Top
HTML Embed Code: