Telegram Web Link
📝📝چند نکته درباره حمله موشکی ایران

رضا حبیبی
@jomhuriyat

♈️در این یادداشت روی سخنم با دو گروه از افرادی است که از لحظه انتشار خبر حمله موشکی ایران به اسرائیل، صدایشان در فضای مجازی بلند است. گروهی که از حمله اخیر ایران به عنوان امری ایده آل ذوق زده شده و به جشن پرداخته اند. و در مقابل گروهی دیگر که با خود تحقیری، در صدد تخفیف امر رخداده هستند.

♈️همانطور که قبلا نوشته ام، در روابط بین الملل «ایدئولوژی»، «آرمانگرایی» و «حق خواهی»، محلی از اعراب ندارد. آنچه تعیین کنندگی دارد فقط و فقط «منافع ملی» است.
بر این اساس اصل موضوع «تنش با اسرائیل در روابط خارجی کشورمان» را که خروجی سه گزاره پیش گفته می باشد و روند توسعه کشور رو به شکل محسوسی تحت تاثیر قرار داده، بر خلاف منافع ملی می دانم.

♈️کره شمالی، دارای تکنولوژی ساخت بمب اتمی است و قویترین و به روزترین موشک های روز دنیا را هم داراست. واقعا هم کسی جرات تجاوز نظامی به این کشور را ندارد. با این وجود مردم این کشور در بدبختی مطلق زندگی کرده و شاخص های توسعه در این کشور در بدترین وضع ممکن قرار دادند.

♈️منتقدان و حتی مخالفان حکومت مستقر در کشور باید بتوانند تفاوت بین دو مفهوم حکومت (Government) و دولت-کشور (State) را در تحلیل های خود لحاظ نمایند.

♈️صرف نظر از آنچه منجر به رسیدن به این نقطه شده، مجموعه اقدامات اسرائیل در چند سال اخیر به ویژه ترور میهمان رسمی دولت ایران (اسماعیل هنیه) در تهران، تجاوز به شخصیت جمعی-ملی ایرانیان و اقتدار دولت ایران بود. پاسخ به این تجاوز(ات) آشکار اقدامی لازم و از وظایف حکومت مستقر بوده، هست و خواهد بود.

♈️اما در این بین نکته ای ظریف وجود دارد و آن اینست که پاسخ نظامی هدف نیست‌ بلکه وسیله ایست برای دور کردن کشور از شرایط ناایمن و ایجاد و مهیا کردن بستر لازم برای توسعه کشور. اگر پاسخ نظامی در پی هدفی غیر از این باشد، به بیراهه رفته است.

♈️اگر نکته اصلی در ارزیابی نبرد شب گذشته را رویارویی موشک های ایرانی و سامانه دفاع هوایی اسرائیل فرض نماییم، به شکل واضحی این نبرد با پیروزی طرف ایرانی دنبال شده است.
آمارهای متفاوتی از موشک های اصابت کرده و خسارات ایجاد شده از سوی طرفین اعلام می شود. اما آنچه از ویدئوهای منتشر شده به وضوح پیداست، تعداد اصابت ها چند ده عدد می باشد. این میزان اصابت در ۲۰۰ موشک شلیک شده (بنا به روایاتی ۱۸۰ موشک) قطعا بیانگر پیروزی موشک ها در گذر از سامانه دفاع هوایی است.
با این وجود باید دقت نمود برتری موشک های ایرانی بر سامانه دفاعی اسرائیلی به هیچ وجه به معنای عدم آسیب پذیری کشور در برابر تهاجم اسرائیل نیست.

♈️برای تامین امنیت کشور، حتما قدرت نظامی به صورت عام و سلاح های به روز و قدرتمند به صورت خاص لازم است. اما کافی نیست.
در کنار توان نظامی، «قدرت اقتصادی» و«درهم تنیدگی اقتصاد کشور با اقتصاد جهان»، طوری که سود و زیان ما معادل سود و زیان سایر جهان باشد، لازم و ضروری است.

♈️در پایان و در جمعبندی باید بگویم از اینکه به این نقطه رسیده ایم، ناخشنودم. اما فراموش نمی کنم، صرف نظر از هر حکومتی که در ایران مستقر باشد و صرف نظر از هر آنچه که منجر به رسیدن به این نقطه شده باشد، در هر جنگی، حق با کشور من است..

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ما هم اکنون به تماشای یک جنگ نشسته‌ایم
محمد الف
@jomhuriyat

♈️کسی که این حملات را سمبلیک و نتیجهٔ زد و بندپشت پرده با غرب می‌داند احتمالاً عقل خود را به کلی از دست داده است، البته اگر از ابتدا اصلاً عقلی داشته باشد.

♈️حال که قبح موشک‌باران مستقیم اسرائیل شکسته شده است، چقدر احتمال دارد که پاسخ مشخص و قابل لمس از سوی اسرائیل ابراز نشود؟ فلج کردن یک کشور به واسطهٔ حمله‌های هدفمند به زیرساخت‌هایی نظیر پالایشگاه و بندرها تا امروز قبحی داشته است که ممکن است فردا نداشته باشد. به نظر می‌رسد که ما اکنون در لبهٔ تاریخ قرار گرفته‌ایم: زمانی که زنجیرهٔ اتفاقات چنان به هم پیوسته است که دیگر حملات موشکی اینچنینی حتی در خاطر هم نمی‌ماند.

♈️«ممکن است» البته فعل درستی نیست. احتمال بسیار بالایی وجود دارد که پاسخ طرف اسرائیلی این بار نه فقط یک سامانهٔ دفاعی که حمله به زیرساخت‌های حیاتی، اماکن نظامی، شخصیت‌ها و شالودهٔ قدرت حریف باشد.

♈️برخی هم به همه‌چیز را از دریچهٔ «وارد کردن تلفات» نگاه می‌کنند. بله داشتن تلفات می‌تواند تأثیرگذار باشد، اما این همهٔ ماجرا نیست. چیزی که از حملهٔ موشکی وعدهٔ صادق به این سو انجام شده است دیگر قابل بازگشت نیست. جعبهٔ پاندورای پاسخ حملات مستقیم به خاک ایران به روی طرف اسرائیلی کاملاً باز شده است.

♈️در کمتر از چند ماه کارت حزب‌الله که قرار بود بازوی فشار جمهوری اسلامی در چنین لحظات سختی باشد، ظرفیت نقدشدنش را از دست داده است. ما به جنگ نزدیک نیستیم، ما هم اکنون به تماشای یک جنگ نشسته‌ایم. جنگی که دیگر محدود به مرزهای نانوشتهٔ پیشین نیست. اکنون «هرچیزی در هر جایی» ممکن است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نظم نوین اسرائیل یا محو آن؟

مرضیه حاجی هاشمی
@jomhuriyat

♈️در حالی به «هفتم اکتبر» نزدیک می‌شویم که هنوز منطقه و جهان، درگیر پیامدهای مخرب و خونبار وقایع ۷ اکتبر سال گذشته است. پیداست آنچه در ۷ اکتبر سال گذشته رخ داد که برخی را به سراسیمگی تبریک و شادی و ذوق زدگی چند روزه واداشت، هیچ دستاوردی برای طرفین نداشته است؛ مگر اینکه اسرائیل آن را دستاویزی برای تحقق رویای حذف رهبران و فرماندهان گروه‌های مخالف ساخته باشد و مخالفان به هر قیمتی فقط خشنود از خالی بودن بسیاری از صندلی‌های مجمع عمومی سازمان ملل در زمان سخنرانی نخست وزیر اسرائیل به دلیل ترک اعتراضی نمایندگان کشورهای مختلف باشند.

♈️اینکه عملیات ۷ اکتبر «حماس»، تروریستی نامیده شود یا نظامی، به ادعا یا لفاظی یا بازی‌های رسانه‌ای نیست، تابع معیاری علمی و عینی است.
عملیات تروریستی تفاوت های اساسی با عملیات نظامی دارد؛ اما در جایی که مرز تشخیص به دلایل مختلف در هم تنیده می‌شود، یک معیار می‌تواند کمک کننده باشد.

♈️در عملیات نظامی، قصد این است که بر توان دشمن آسیب بزنی؛ ولی در عملیات تروریستی، قصد بر این است، او را عصبانی کنی، تحقیر کنی یا به تعبیری مصطلح، هیمنه او را فرو بریزی؛ در حالی که در مقایسه با او چنان ضعیف هستی که نه قادری چیزی از توان او بکاهی و نه از تو انتظار می‌رود، قادر به چنین کاری باشی.

♈️در عملیات تروریستی، معیار، میزان وحشتی است که بر اساس شدت عمل و خشونت عملیات ایجاد می‌شود؛ زیرا عملیات تروریستی در پی آن است که «دشمن از قدرت بی کم و کاست خود، نابجا استفاده کند و واکنش احساسی نشان دهد»؛ چرا که آنها (برنامه ریزان و طراحان عملیات تروریستی) به دنبال بهره وری از پیامدهای آن واکنش های احساسی هستند، «وقتی دشمن خشمگین از قدرت عظیم خود علیه آنها استفاده می‌کند و طوفان‌های سیاسی و نظامی بسیار خشن تری از آنچه خود تروریست ها می‌توانستند به پا کنند، خلق می‌کند».

♈️یک سال است، چنان آتشی در گرفته و چنان ویرانگری مادی و نابودی انسانی به بار آمده که هرگز برای یک عملیات کوچک، توسط یک گروه کوچک متصور نبوده است. عملیات نظامی که نتواند متناسب با حجم و قدرت خود خسارت و تلفات به جای بگذارد، مسلماً مطابق برآوردهای کارشناسان نظامی دنیا یک عملیات شکست خورده و صرفاً تبلیغاتی بوده که کاملاً قابل سنجش و عینی است و مسأله ادعایی و توهمی نیست؛ ولی در مورد عملیات تروریستی، برعکس است، نامتعارف و شوک برانگیز بودن آن، بیانگر قصد تروریست، در ایجاد وحشت و ترس، خارج از معیارهای عینی و از اتفاق بر پایه توهمات، تخیلات و واکنش های روانی مبتنی بر احساس پریشانی و انتقام است.

♈️آخرین پیامد سلسله رویدادهای پس از هفتم اکتبر، عملیات اول اکتبر است که تا اینجا وعده پاسخ سخت را دریافت کرده و مشخص نیست، پیامد آن چیست؛ اما آنچه واضح است، این است که انتهای این کنش و واکنش‌های متقابل نه به نظم نوین اسرائیل و نه به محو آن ختم خواهد شد؛ بلکه ناگزیر به میز مذاکره‌ای ختم می شود که در آن حقوق تمام انسان‌ها به طور برابر به رسمیت شناخته شود، بی هیچ تظلمی و بدون هر توهمی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیچیدگی صلح

🔰سرمقاله هم‌میهن،۱۲ مهــر ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️شاید کمتر سیاستمداری باشد که در دفاع از صلح سخنرانی نکند و در فراق آن مرثیه‌‏سرایی ننماید. ولی آنچه که روشن و آشکار است پایان‌‏ناپذیری جنگ است

♈️جنگ زمانی رخ می‌‏دهد که یک طرف قادر به پاسخ دادن نباشد و طرف دوم انگیزه جنگ و حمله پیدا می‌‏کند. لذا صلح هنگامی برقرار می‌‏شود که امکان ضربه زدن متقابل وجود داشته باشد تا دو سوی جنگ متوجه شوند زیان ناشی از جنگ آن اندازه جدی خواهد بود که صلح را ترجیح دهند

♈️بنابراین، برای رسیدن به صلح چاره‌‏ای جز آمادگی برای جنگ وجود ندارد. ولی نکته ظریف اینجاست که وضعیت رسیدن به موازنه قوا در جنگ که منجر به صلح شود، با نگاه طرفین به یکدیگر مرتبط است

♈️اگر از این زاویه نگاه کنیم، ایران نمی‌‏توانست جنگ پیشگیرانه‌‏ای را در دستور کار خود قرار دهد؛ زیرا شاید اغلب مردم ما و نیز افکار عمومی و دولت‌‏های جهان با آن همراهی نمی‌‏کردند و چه‌‏بسا اتحادی نامیمون علیه خود ایجاد می‌‏کردیم

♈️ایران خواهان جنگ نیست؛ همچنان که این پیام را به ایالات متحده یادآوری کرده است. ولی راه جلوگیری از جنگ این است که آمادگی آن را هم داشته باشید

🔰ادامه مطلب در لینک زیر:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-22355

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک جنگ فرسایشی جدید

صلاح‌الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️درست ده سال قبل در چنین روزهایی برخی مقامات میانی در تهران، " تسخیر سیاسی " یک بە یک پایتخت خاورمبانەی عربی را جشن می گرفتند.
با سقوط دولت وقت یمن، صنعا پس از بیروت و بغداد و دمشق چهارمین پایتختی بود که زیر نفوذ سیاسی و ژئوپولتیک تهران قرار گرفت و به بخشی از محور مقاومت تبدیل شد.

♈️شگفت انگیز این جاست که اکنون اسرائیل به صورت روزمره در حال بمباران هر چهار کشور است و جنگ مستقیم و غیر مستقیم آن با تهران عملا به درون مرزهای ایران و اسرائیل هم کشیده شده است.

♈️جنگ جاری در واقع نبردی بر سر آیندەی خاورمیانە و ترسیم معادلات جدید امنیتی و سیاسی برای آن است.
به بیانی دیگر مبارزه بر سر دستاوردها و پیامدهای انقلاب های بهار عربی و اشغال عراق توسط آمریکاست.
رخدادهایی آشوبناک که چهرەی خاورمیانه را تغییر دادند و ایران را دستکم به صورت موقت به قدرت منطقه ای و نیروی برتر آن تبدیل کردند.
اسرائیل از روزی که عملیات ترور نصرالله را نظم نوین نامید، هیچ فرصتی را برای بیان این نکته که هدفش تغییر خاورمیانه است، را از دست نداده است.

♈️خاورمیانەی کنونی در اصل مولود توافق نامەی استعماری سایس و پیکو در صد سال قبل است که مرزهای فعلی را ترسیم کرد.
جنگ ۶ روزەی ۱۹۶۷ که اسرائیل را به قدرتی منطقه ای تبدیل کرد، نقطه عطفی مهم در تاریخ منطقه است.
سومین ایستگاه؛ همانطور که گفته شد بهار عربی بود که ایران را وارد مشرق عربی کرد و ترکیه را هم پس از یک قرن دوری، دگربار به منطقه بازگرداند.

♈️پس از دو دهەی داغ که منطقه در آتش رقابت و تنش میان قدرت های پیش گفته و بازیگران جدید نظیر عربستان و امارات می سوخت، ناگهان با بهبودی غیر قابل انتظار در روابط متغیرهای اصلی وارد دورەای آرامش نسبی شد.
صدای سلاح ها در سوریه و یمن به مرور خاموش و ترکیه و ایران و اعراب به قسمی تنش زدایی روی آوردند.
مناقشەی ایران و اسرائیل اما پا برجا ماند و با افزایش اصطکاک دو طرف در سوریه، نهایتا در غزه و لبنان به نقطەی جوش رسید.

♈️در پرتو اوضاع اخیر به سختی می توان قائل به بی طرفی دولت های عربی شد.
به ظن قوی اسرائیل که از تغییر خاورمیانه سخن می گوید، عقل و دل رقبای قدیمی ایران در منطقه منهای ترکیه را با خود دارد.

♈️کشورهای عرب یاد شده با برون سپاری امنیت خود، روی اقتصاد تمرکز کرده و به انتظار به عقب رانده شدن ایران از منطقه و مقابله با برنامەی هستە‌ای آن دست به دعا شدەاند.
ده سال قبل هنگام امضای توافق برجام آمریکا در این اندیشه بود که از رهگذر برجام دو و سه، زمینەی مدیریت تنش در خاورمیانه و تقسیم مسالمت آمیز آن به حوزەهای نفوذ میان بازیگران اصلی اقدام نماید.
با شکست برجام و بن بست دیپلماسی، رسیدن به نقطەی امروز و انفجار ستیزهای موجود دور از انتظار نبود.

♈️صد البته در شرایط کنونی منطقی نیست شکاف عمیق میان ایران و اسرائیل را به تضاهای ایدئولوژیک فروکاست.

♈️این مساله وجود دارد، اما با ترکیب با انگیزه های ژئوپولتیک و استراتژیک از هر زمانی پررنگ و برجسته تر شده است.
ده دوازده سال قبل اوباما در دفاع از مصالحه و تعامل با ایران می گفت؛
ایران بازیگری جدی است و روی زمین وجود دارد.
مقصود وی تکیەی تهران بر شبکەای از نیروهای نیابتی و بازیگران غیر دولتی از دریای سرخ تا بحر مدیترانه بود.

♈️حضور زمینی ایران امروز با سیادت اسرائیلی ها بر آسمان با چالش مواجه شده: در حقیقت دعوای پادشاه زمین و سلطان آسمان!
اسرائیل از این رهگذر، جنگ نیابتی را به مستقیم تبدیل کرده و با تضعیف بازوهای منطقه‌ای ایران بنا دارد راهبرد جنگ نامتقارن ایران را بی ارزش نماید.
حملات دیشب ایران که پس از یک دورەی سخت خویشتن داری انجام شد، بیانگر تن نهادن اجباری به تغییر قواعد جنگ است.

♈️با تلافی محتمل اسرائیل می توان قسمی جنگ فرسایشی میان طرفین را تجسم کرد.
مشابه جنگ فرسایشی مصر و اسرائیل در فاصلەی مارس ۱۹۶۹ تا اوت ۱۹۷۰.
در این ۱۸ ماه ضمن تبادل آتش روزمره میان طرفین و نیردهای هوایی و دریایی، بارها اسرائیل زیر ساخت های حیاتی مصر را در عمق سرزمینی آن مورد هجوم قرار داد.

♈️جنگ فرسایشی صرفا میان پردەای خونین بین دو  جنگ بزرگ و گسترده تر بود˸ شکست ویرانگر ۱۹۶۷ و پیروزی نسبی و ابتدایی در جنگ ۱۹۷۳.
ماحصل آخری، پیمان صلح کمپ دیوید و خروج مصر از دایرەی منازعە با اسرائیل و رها کردن عملی داعیەی رهبری جهان عرب و خاورمیانه بود.
با توجه به فاصلەی جغرافیایی ایران و اسرائیل، قسمی جنگ فرسایشی میان آنان که می تواند ماه ها و سال ها به طول بینجامد، دور از ذهن نیست.
اما نه لزوما با نتایج و پیامدهایی همسان.
♈️ایران آخرین کشور بزرگ منطقه است که هنوز مواضع ضد اسرائیلی اش را حفظ کرده است.
جنگ آن با اسرائیل هم احتمالا آخرین جنگ دولت یهود با یک کشور خاورمیانه خواهد بود.
به هر طریق پیامدهای آن، بخشی از روندهای آیندە را تعیین می کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 صادق زیباکلام: چرا ما این قدر جاسوس ایرانی و عرب داریم ولی یک جاسوس اسرائیلی و انگلیسی نداریم؟

♈️چه طور اسرائیلی ها می توانند اسماعیل هنیه را در قلب تهران بزنند و برند؟ چه جور می توانند بیایند و اسناد هسته ای ما را بردارند و بروند؟ چه جور می توانند فخری زاده را جوری بزنند که خون از دماغ همسرش نیاید؟ ما چوب چه را داریم می خوریم که اسرائیلی ها اینجور می توانند بیایند عمل کنند؟


#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 سلاح و موشک، بدون توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی، فاقد بازدارندگی لازم هستند.
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، دوازدهم مهرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ قدرت بازدارندگی کشورها در برابر دشمنان خارجی، متاثر ازچهار محور اساسی و بنیادین هستند که تلاش برای داشتن تجهیزات نظامی پیشرفته و سلاح های دوربرد و مخرب، یکی از کم اثرترین مولفه های بازدارندگی در برابر دشمنان است و سهم موثر و مبنایی در این خصوص، به سه محور بنیادین توسعه اقتصادی پویا و مولد، روابط بین المللی گسترده و توسعه اجتماعی اختصاص دارد.

♈️به عبارت دقیق تر، ورود به حوزه توسعه نظامی، بدون برخورداری از رشد اقتصادی و اجتماعی و عدم برقراری روابط پویا و موثر با جهان، می‌تواند موجب انزوای داخلی و جهانی حکومت ها شده و تصویری از یک قدرت پرمخاطره و تنش زا را در افکار عمومی جهان به نمایش بگذارد که حاکمیت کره شمالی بهترین نمونه بارز این مدعا می باشد.

♈️ مصداق واقعی این ادعا، عدم بازدارندگی سلاح های فوق پیشرفته و تجهیزات کشتارجمعی اتحاد جماهیر شوروی سابق است که بدون داشتن بستر اقتصادی، اجتماعی و دیپلماتیک لازم، فروپاشید و تجهیزات کشتار جمعی و موشک های اتمی و قاره پیمای روسیه نوین نیز به همین دلیل، فاقد بازدارندگی لازم بوده و ابر قدرت شرقی را در باتلاق جنگ با اکراین، زمین گیر کرده است.

♈️ چنین وضعیتی در خصوص ایران نیز کاملا صادق است و چنانچه قدرت موشکی ایران، بدون رشد شاخصه هایی نظیر توان اقتصادی و توسعه اجتماعی و دیپلماسی توانمند، دارای قدرت بازدارندگی مناسب بود، یقینا با تهاجم  های نظامی مکرر از سوی صهیونیست ها و گروه‌ های مسلح در مناطق و استان های مرزی مواجه نمی شدیم و پس از به پرواز در آمدن پرشمار پهبادها و موشک پرانی های ماه‌های پیش که تحت عنوان عملیات"" وعده صادق یک"" صورت گرفت، مجددا نیازی به اجرای اقدام نظامی "" وعده صادق ۲"" و موشک باران اسرائیل وجود نداشت .

♈️ اگر چه رشد توان نظامی ایران، نشانگر تلاش بی وقفه و قابل تقدیر نخبگان و جوانان ارزشمند این آب و خاک و قوای نظامی کشور است، اما واقعیت غیرقابل انکار این است که تمرکز ساختار حکمرانی جمهوری اسلامی بر توسعه نظامی ودر سایه سومدیریت های گسترده درحوزه اقتصادی، اجتماعی و دیپلماسی و گرفتار شدن کشور در بحران های ویرانگر فقر، تورم، عدم پاسخگویی به مطالبات اجتماعی و فقدان روابط مناسب با کشورهای منطقه و جهان، موجب تقلیل چشمگیر قدرت بازدارندگی و نظامی ایران شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ موسی غنی‌نژاد، تحلیلگر مسائل اقتصادی: آمارها می‌گوید ما روزی ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کنیم، از این عدد، فقط ۷۰ میلیون لیتر مصرف واقعی است و مابقی بصورت قاچاق از کشور خارج می‌شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چه باید بشود؟

یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️عالیجنابان و مدیران تصمیم ساز، دوست و دشمن، خودی و غیر خودی، گزاره‌های زیر را قبول دارند:

🔰۱- بیشتر دنیای غرب و هم پیمانانش و در راس آن آمریکا، بریتانیا، فرانسه، چک، آرژانتین و...تقریبا یکپارچه همراه و بلکه همیار و متحد اسرائیل بوده و به هر روی مدافع مواضع و رویکرد و کارکردش. هر چند ستمگرانه و تجاوزکارانه؛

🔰۲- از ۱۵ همسایه جمهوری اسلامی ایران، ۷ کشور دارای مناسبات رسمی دیپلماتیک با این دولت اشغالگر بوده و بین ۴ تا ۵ کشور دیگر نیز مترصد آماده شدن فضا و شرایط برای به رسمیت شناختن این دولت غاصبند؛

🔰۳- کشورهایی مانند اردن، عربستان، امارات، بحرین و...در همکاری اطلاعاتی و بلکه لجستیک وحتی نظامی با این اشغالگر کمترین تعللی نورزیده اند؛

🔰۴- جمهوری اسلامی بین ۸ تا ۱۰ قدرت بزرگ کنونی، فاقد هر متحد اسراتژیکی است. من حتی کشورهای کوچک را همراه جمهوری اسلامی نمی بینم. بلکه لبنان، عراق و سوریه؛

🔰۵- وارد کردن ایران به جنگ، دقیقا و ۱۰۰٪ خواست مشترک و در راستای استراتژی دولت اشغالگر، دانالد ترامپ و ولادیمیر پوتین است؛

🔰۶- ایران در کمتر از ۴۳ سال، طاقت ورود به جنگ دوم را ندارد. هنوز پیامدهای ویرانگر جنگ‌ ۸ ساله بر پشتمان سنگینی می کند؛

🔰۷- حتی چنان چه دستاورد این جنگ، بر فرض محال، نابودی دولت اشغالگر باشد، باز هم ایران تا دهه ها از زیر پیامدهای مخرب جنگ دوم، کمر راست نخواهد کرد؛

🔰۸- ایران همسایه اسرائیل نیست و توانایی جنگ‌ در زمین را با این اشغالگر ندارد، پرتابه ها و نیروهای هوایی و دریایی تعیین کننده اند.‌ خسارت های سنگین جبهه متحد غرب علیه ایران و ایرانیان، از این مناظر سنگین خواهد بود؛

🔰۸- کمترین نتایج چنین جنگی در سیاست بین الملل، پیروزی حتمی ترامپ در انتخابات ۵ نوامبر، به محاق فراموشی رفتن غزه و لبنان، قدرت یابی مجدد داعش، توانمند شدن امارت طالبان، بالا رفتن قدرت مانور باکو و آنکارا در قفقاز و شمال باختری، تضعیف عملی مواضع ایران در خلیج فارس و...می باشد؛

🔰۹- توانایی اقتصادی-اعتباری ایران برای تکوین جنگی پینگ پنگی و در عین حال حفظ سطح زندگی و معیشت بیش از ۹۰ میلیون تن، محدود است. به ویژه آن که احتمال کاهش صادرات ایران نیز کم نیست؛

🔰۱۰- مقابله به مثل ایران در هدف قرار دادن زیرساخت های اشغالگر هر چقدر هم زیاد باشد، به دلیل حمایت های کلان مالی غرب، به حدی نیست که این رژیم را بدین شکل، ساقط کند؛
۱۱- امروزه روز پروپاگاندای هولناک رسانه ای غرب، جنگ‌طلبی نتانیاهو را تبدیل به خواسته ای اسراییلی-ملی کرده و موجبات افزایش قدرت ملی-مردمی اشعالگر شده است، آیا جمهوری اسلامی توانسته است پشتیبانی قاطبه و آحاد مردم را نسبت به نیات و رویکردش در ورود  به جنگ به دست آورد؟

♈️عالیجنابان، لطفا در انتخاب و تداوم رویکرد نبرد و جنگ‌، گزاره های بالا را مدنظر قرار دهید.
خوب است به خبر وزیر خارجه لبنان گوش دهید که سید حسن نصرالله در همان جلسه ترور، با پیشنهاد هاچستین برای صلح موافقت کرد. حتی این پذیرش به اطلاع واشنگتن هم رسید، ولی چند دقیقه بعد هدف قرار گرفت.

♈️به سرنوشت و ته نوشت ایران بیندیشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس :
88 درصد نظامیان افغانستانی فرار کردن به ایران
نظامیانی که دو دهه توسط پنتاگون ساماندهی شدن و آموزش دیدن...!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰این نوزاد نامش پرهام است. چهار پنج روز بیشتر ندارد

♈️گفتند؛ پدرش که کارگر معدنِ ذغال سنگ طبس بود پیش از رفتنِ سرِ کار، نامش را انتخاب کرده بود …
وقتی بخشی از معدن منفجر شد و تعدادی از کارگران عزیز جان سپردند، پدرش در بخش دیگری از معدن مشغول به کار بود که چون آنها را تخلیه نکردند، گاز متان به این بخش از معدن هم رسید و نزدیک به سی کارگر دیگر را کُشت و پدر پرهام را هم به کُما بُرد …!!!
و بالاخره چند روز پیش پدر، پرهام و خواهرش را برای همیشه ترک کرد!

♈️قرار بود دیروز پدر را به خاک بسپارند …
شاید هم امروز …
نمیدانم!

♈️سه شنبه که کودک را در شهرستان کاشمر دیدیم ،میگفتند قرار بود اینبار پدرش بیاید و بروند بیمارستان ، تا پرهام بدنیا بیاد …
پدر نیامد و … پرهام بدنیا آمد …

♈️دیدنِ این نوزاد تاب و توان ما را گرفت …
چه کسی حق این کودک و سایرِ کودکانِ بازمانده از فاجعه یِ مرگِ کارگرانِ عزیزمان در معدنِ ذغالسنگ طبس را میگیرد …؟

🔰اینستاگرام رسول خادم  سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳،شهرستان کاشمر،خراسان رضوی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای پزشکیان! رفع فیلترینگ، حیاتی‌تر از سفر به قطر است!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️قرار بود آقای پزشکیان به گفته خودشان بعد از بازگشت از سفر نیویورک فکری برای رفع فیلتر کنند.‌ معنای ضمنی این سخن آن است که با بازگشت از آن سفر، بمانند و دست به کار شوند اما دیروز دوباره به قطر سفر کرد و عجیب این که پیش از سفر گویا خواستار برخورد با فیلترشکن فروشی شدند! اصلا چرا فیلتر می‌کنید که فیلترشکنی باب شود؟! دوم این که برخورد با فیلترشکن‌فروشان تنها هزینه ورود به فضای مجازی را بالا می‌برد و برای آنان نعمتی ناخواسته است.

♈️بی گمان زیان مادی و اعتباری فیلترینگ از سود سفر به قطر بیشتر است. رفع فیلترینگ، آشتی با مردم است و بازکردن زنجیر از دست و پای مردم! دسترسی آزاد به فضای مجازی از حقوق عمومی ملل جهان است.

♈️ادامه فیلترینگ مانند آغاز آن هیچ‌ فائده‌ای ندارد و تنها بار مالی معیشت ملت را سنگین‌تر می‌کند و بازار فیلترشکن‌فروشان را داغ تر.

♈️آقای پزشکیان بداند بدون برداشتن مترسک‌های توهم، کار پیش نمی‌رود. بسیاری از مسئولان قوای مختلف با رفع فیلترینگ و اف ای تی اف و رفع اجبار از حجاب موافقند اما برای حفظ موقعیت خود خودشان را به زحمت نمی‌اندازند و در موقعیت مناسب، همراه می‌شوند. برای مثال شیخ غلام‌رضا مصباحی مقدم نماینده مجلس، در زمان رئیسی در مناظره با عباس آخوندی مخالف پیوستن به اف ای تی اف بود اما اکنون، مژده پیوستن به اف ای تی اف می‌دهد! حتما پزشکیان بهتر می‌داند چقدر از همکاران سابق او در مجلس متن برجام را آتش زدند اما همان‌ها بعد دنبال عالم و آدم دویدند که برجام احیا شود. قطعا بسیاری از آنها با فیلترینگ و حجاب اجباری هم مخالفند.
تو پای به راه در نه و هیچ مپرس!
خود راه بگویدت که چون باید رفت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰سلامٌ لأرضٍ خُلقت للسلام
و ما رأت یوماً سلاما

♈️سلام بر زمینی که برای صلح آفریده شد
و هیچ روزی رویِ صلح ندید

👤محمود درویش

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینحا بهشتی گم شده به نام دریاچه الندان یکی از زیباترین، خاص‌ترین و بهترین دریاچه‌ها در استان زیبای مازندران واقع در شهر کیاسر و روستای ازنی است.

♈️ دریاچه الندان در نزدیکی روستای ازنی از توابع بخش چهاردانگه ساری در منطقه جنگلی پله الندان(جنگل های هیرکانی مازندران) واقع شده و نام دریاچه از منطقه پله الندان گرفته شده است. روستای ازنی در جنوب شهر ساری و حدود ۶۵ کیلومتر با این شهر فاصله و ۲۰ کیلومتر تا کیاسر در دهستان چهاردانگه ساری فاصله دارد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ بهتر و ساده تر از این نمی شود نحوه انجام اختلاس را توضیح داد،

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مهدی پازوکی، اقتصاددان؛
چیزی به اسم توسعه اسلامی و اقتصاد اسلامی وجود ندارد:

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ناگفته های سردار محمدباقری، از شرایط کشور در سال‌های پایانی جنگ و پذیرش قطعنامه ۵۹۸

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✅️فاصله نگران کننده ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در مسیر توسعه صنعتی و علمی

از صندوق ذخیره ۴ تریلیون دلاری ۶ کشور شیخ‌نشین تا پروژه‌های صدها میلیون دلاری عربستان، امارات و قطر برای تبدیل شدن به قطب فناوری و دیجیتال در عرصه بین‌المللی


♈️در رتبه بندی جدید جهانی هم اکنون بعد از آمریکا و چین، کشور امارات جایگاه سوم را در زمینه سرمایه‌گذاری حول هوش مصنوعی کسب کرده است.


      #جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مردم را به حال خودشان واگذارید

جلال جلالی زاده
@jomhuriyat

♈️دراین روزها خبرهای ناگواری درباره فوت تعدادی ازهموطنان براثر مصرف مشروبات الکلی در فضای مجازی منتشر شده است که مایه تاسف وتاثر  است. این تاسف وتاثر می تواند از چند جهت باشد.

♈️اولا چنین کارهایی نشان می دهد که پس از چهل وپنج سال نه تنها نتوانسته ایم برایمان واخلاق مردم بیفزائیم بلکه نتیجه معکوس را هم گرفته ایم.
به نظر نگارنده اصلی ترین عامل خامی وعدم نضج میوه انقلاب بود که موجب شد کسانی که از روی احساسات به صف انقلابیون پیوسته بودند پس از مدتی دچار تحیر و تشتت فکری شده و نتوانستند در تطابق درون و بیرون موفق شوند. و بیشتر به ظاهرگرائی توجه نمودند تا آرمان های انقلاب و این دوگانگی آثار سلبی فردی و اجتماعی زیادی را با خود به بارآورد.

♈️رهاکردن شعارهای اصیل انقلاب و اسلام و پرداختن به مسائل و ظواهر فقهی که نتیجه ای جز ریاکاری و تصنع و رذائل اخلاقی نداشت.

♈️تحمیل یک قرائت خشک و منجمد طالبانی و داعشی از دین بر جامعه که موجب دین گریزی و دین ستیزی جوانان شد.
به عنوان مثال تحمیل چادر سیاه بر معلمان زن درمدارس و با این روحیه که هم بوی نفاق را می دهد و هم پژمردگی و افسردگی، معلم با چه روحیه ای می تواند شادی را به کودکان و جوانان تزریق نماید؟ 

♈️خلاصه کردن گناهان در نداشتن روسری و مشروب خواری و بی توجهی به همه ی گناهانی که درقرآن و سنت نبوی حکم آن ها مشخص ویا جزء گناهان کبیره شمرده می شوند بدترین ضربه را به رکن بنای جامعه اسلامی می زند.

♈️تجسس در احوال مردم مخصوصا در گزینش ها بدترین علت وسبب ایجاد تظاهر و چاپلوسی در جامعه بود.که نه تنها تاثیر مثبتی نداشته بلکه آثار منفی فراوانی برجای گذاشته است.

♈️یکی از دوستان تعریف می کرد که شخصی برای اعزام به خارج قبول شده بود و هنگامی که به هسته گزینش مراجعه می کند شخص گزینشگر دست توی جیبش می کند و مقدار ی ریزه نان را به او تعارف می کند، طرف میگه من ازاین خشکه نان‌ها نمی خورم و طرف اورا رد می کند.
و یا زن بیوه ای که با داشتن چند بچه و چند سال سابقه به عناوین واهی  و حتی تهمت اخراج می شود ،چه آثار سلبی بر ایشان و جامعه می گذارد؟

♈️به نظر نگارنده هرچند فشار و برخورد قهری نتوانست درمقابل ویدئو و ماهواره و نوار وسی دی کاری ازپیش نبرد، مبارزه با روسری و مصرف مشروبات الکلی تا زمانی که فرد خودش به ارزش آن ها پی نبرد تاثیری نخواهد داشت.
من از خودم می گویم ، همه کسانی که مدعی اسلام‌گرایی هستند و یا منتسب به خانواده های ایثارگر هستند چند درصد عشق و علاقه به حفظ ارزش های انقلابیون و شهدا را دارند؟
مگر نه این است که سران برخی از احزاب مارکسیست فرزندان علما هستند؟

♈️ما چون به ظواهر پرداخته ایم ، و اخلاق را فراموش کرده ایم و یا چون به خطاهایی مشهور مشغول شده ایم گناهان کبیره را از یاد برده ایم.
هدف دفاع از گناه کاران و مخطئان نیست، به هیچ وجه ، بلکه بازنگری در روش های غلط و نادرست است.

♈️به عنوان مثال امام جمعه و رئیس جمهور الگوهای اسلام در جامعه هستند. مال اندوزی برخی از آنان را قبل از انتصاب و بعداز انتصاب ببینید . آیا می توانند مردم را از تخلف در مسائل مالی منع کنند؟

♈️ روسای جمهور و برخی از نمایندگان را در نظر بگیرید. وعده می دهند خلف وعده می کنند، در امانتی که به آنان سپرده شده خیانت می کنند و با مردم دروغ می گویند ، بعد انتظار دارند که جوانان و نوجوانان دچار نفاق و دروغ نشوند.

♈️من فقط ذهن افرادی را که خیلی دلسوز اسلامند به این نکته جلب می کنم. چرا بیشتر به سوی  زدودن چهره  جامعه از غبار گناهانی نمی روید که در قرآن برای آن ها حکم صادر شده و یا مشمول لعن قرار گرفته اند ؟و در پایان بگویم اگر مردم را به حال خود رها کنید بیشتر به نفع اسلام است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 19:18:48
Back to Top
HTML Embed Code: