Telegram Web Link
📝📝دست بلند اسرائیل(اشغالگر)
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat
♈️امروز نتانیاهو در سخنرانی ملل متحد، ضمن مظلوم نمایی فریبکارانه و تحت پوشش قراردادن جنایت های هول انگیزش، متکبرانه و پرافاده چنین گفت: جایی نیست در ایران، که دست بلند اسرائیل به آن نرسد.‌

♈️فارغ از احساسات که بخش هویتی بیشتر ایرانیان است، در جایگاه یک دانش آموخته ژئواستراتژی، برآنم تا گزاره وی حلاجی شود.

♈️در وهله نخست بدیهی است که اسرائیل (اشعالگر) در سیستم های هوایی، اطلاعاتی و پدافندی، حتی از چین و روسیه نیز پیشرفته تر است. به چند نمونه کوچک این ادعا بنگریم:

🔰۱- جنگنده های F-35 آمریکایی در اختیار ارتش اسراییل، یکی از پیشرفته ترین جنگنده های امروز جهان است که با قابلیت پنهانکاری (Stealth) به خوبی از سیستم های دفاع هوایی گذشته و با کمترین دردسر به اهدافش می زند؛
🔰۲-  گونه های موشک های جریکو ۱و ۲و۳ جریکو(Jericho) با برد ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۴۰۰۰ کیلومتر، به توانایی بازدارندگی اسراییل می افزاید. این موشک ها از توانایی حمل کلاهک های هسته ای، شیمیایی و هم‌چنین متعارف برخوردارند؛
🔰۳- تجهیز اسراییل به گونه های ارتقا یافته فناوری الینت(Elint) و sigint یا همان سیگنال های اطلاعاتی، به اسرائیل این توانایی را داده که به گونه ای مستمر و بی وقفه. بر انواع ارتباطات ونقل وانتقالات نطامی ملت های منطقه نظارت و حتی کنترل داشته باشد؛
🔰۴- ماهواره های جاسوسی اسراییل، مانند اِوِر و نخچنت، در جهت گردآوری، شناسایی و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مقیاس گسترده طراحی و در اختیار قرار گیرد؛
🔰۵- سیستم های ارتباط نظامی دیجیتال اسرائیل، مانند تزاهال و marc3، بر توانایی ارتباط استراتژیک این دولت افزوده است. این سیستم ها امکان‌ تغییر تصمیم سازی ها در میدان جنگ را فراهم می سازد.

♈️این در حالی است که نبود سامانه های یکپارچه پدافند زمینی و دریایی و نبود جنگنده های پیشرفته هوایی ایران، می تواند پیام‌رسان‌ گونه ای نابرابری دفاعی با اسرائیل  به رقیب و دشمن برساند.

♈️در یک برآورد استراتژیک، به گمانم نابرابری در سیستم های اطلاعاتی- ارتباطی و سیستم‌ پدافندی، هشداری به فرماندهان مسئول است.
به گمانم یکی از ریشه های این نابرابری، نداشتن متحد استراتژیک بین هفت قدرت بزرگ نظامی جهان(امریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه، هند و آلمان) است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰گلستان،گرگان
مرداب جعفرآباد گرگان 😍

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نصرالله، فرماندهی که شهادت را برگزیده است!
مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️شش آپارتمان بلند مرتبه حزب الله در مربع امنیتی محله حارة حریک در منطقه ضاحیه جنوبی بیروت غرور امروز جمعه 6 مهرماه مورد هجوم جنگنده‌های رژیم افسارگسیخته صهیونیستی قرار گرفت.

♈️هدف این هجوم دبیرکل حزب الله بوده است و بسیار بعید است که او از این هجوم که با بمب های سنگرشکن انجام شد جان سالم به در برده باشد.

♈️سیدحسن نصرالله از چندی پیش با رد پیشنهاد عقب کشیدن نیروهایش تا پشت رود لیتانی خود را برای شهادت آماده کرده بود.‌ بنابراین خبر شهادت او نیز چندان شگفتی برانگیز نیست.‌
او ترجیح داد تا در اوج خداحافظی کند و از وعده خود برای حمایت مردم مظلوم غزه کوتاه نیاید.

♈️سیدحسن نصرالله با گشودن جبهه شمالی اسرائیل در یک سال گذشته تلاش کرد تا از شدت آتش ارتش اسرائیل بر اهل غزه بکاهد و بیش از شش‌صد نفر از نیروهایش در این راه شهید شدند و چند برابر آن هم زخمی شدند اما کوتاه نیامد و هزینه دفاع از مردم فلسطین را با همه دارایی خود داد و در نزد ملت‌های مسلمان و عرب به اسطوره‌ای بی‌نظیر تبدیل شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شوخِ شیخ و پاسخ ضعیفش!
احمدزیدآبادی
@jomhuriyat

♈️شیخ حمید رسایی از نگاه من فردی با ایده‌ها و خط‌مشی تند و افراطی است، اما به خلاف برخی از همراهانش، اهل بحث و جدل و گفتگوست و آدابش را هم کم و بیش رعایت می‌کند. او در مسیر خودش پیگیر و جنگجو و بی‌ملاحظه و صریح است، این خصلت شاید از سر بی‌باکی معطوف به سادگی و شاید هم تصوری از احساس مصونیت دائمی باشد. در هر صورت بر برخی همگنانش ترجیح دارد.

♈️ماجرای اصرار او برای اعزام به غزه هنوز فراموش نشده است، بنابراین حالا که جنگ در جنوب لبنان اوج گرفته است، برخی افراد از جمله خود من، به یاد آن اصرار افتادیم تا "شوخ شیخ را به روی او بیاوریم" هر چند که به لحاظ ادب درویشی شاید خیلی هم پسندیده نباشد، اما بدبختانه سیاست هم اقتضائات منطقی و نظام اخلاقی خاص خود را دارد!

♈️در هر حال، آقای رسایی طعن طاعنان را بی‌پاسخ نگذاشته و گفته است که همیشه آمادۀ اعزام به صحنه‌های جنگ است اما در مورد لبنان، اولاً حزب‌الله خودش به تنهایی از پس اسرائیل برمی‌آید و ثانیاً حضورش در داخل ایران ضروری است چرا که در برابر توطئۀ عناصر مزدور و نفوذی آمریکا و اسرائیل به اسم اعتدال و اصلاحات، نباید صحنه را خالی کرد.

♈️خب، این هم که جواب قاطع و دندان‌شکنی به شمار نمی‌رود! او وقتی تأکید می‌کند که حزب‌الله خود به تنهایی از پس اسرائیل برمی‌‌آید و نیازی به حضور او در لبنان نیست، روی دیگرِ حرفش آن است که حماس از پس اسرائیل برنمی‌آید و به همین دلیل هم وی داوطلب اعزام به غزه شد! آیا نظرش دقیقاً همین است؟

♈️در مورد بخش دوم حرفش اما سخن بی‌نهایت است. هدف انتقاد او قاعدتاً نمی‌تواند اصلاحاتی‌ها و اعتدالی‌ها باشد چرا که در دورۀ ریاست جمهوری مرحوم رئیسی، این دو نیرویِ به زعم او مزدور و نفوذی، کلاً از سیاست و قدرت برکنار بودند و اغلب میلی هم به بازگشت به آن نداشتند. خب، کدام چهره‌ها و نهادها، زمینه‌ساز  و مشوق بازگشت آنان به صحنۀ اجرایی کشور شدند؟ اگر آقای رسایی در پاسخ به این پرسش، کمی قدرت صراحت خود را بیشتر به نمایش بگذارد، مقصود غایی او روشن‌تر می‌شود.

♈️راستش من هم علاقه‌ای به عزیمت آقای رسایی به غزه یا لبنان ندارم. حضور او در داخل ایران برای مقابله با دولت مسعود پزشکیان و بخصوص محمدجواد ظریف که میل شدیدی هم به شمردنِ مکرر دندان‌های او دارد، بسیار ضروری است چرا که کاملاً مؤثر است! شاید اثرش کمتر از یادداشت‌های روزانۀ عباس عبدی در جهت تقویت دولت نباشد. چه بسا مخالفت‌خوانی‌ها و خصومت‌ورزی‌ها که اثر معکوسش از هزار موافقت و رفاقت بیشتر است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️آتش نشانان با حماسه آفرینی‌های خود در نبرد با شعله‌های خانمان سوز، جوانه‌های امید را از بستر خاکسترها می‌رویانند.

♈️تبریک به تو که در میان شعله های آتش، پیام آور ایستادن و سرخ زیستن هستی.

🌹۷مهر در تقویم ایرانی روزآتش‌نشانی و ایمنی است. این روز به یاد آتش‌نشان هایی است که هفتم مهر ۱۳۵۹ در جریان حریق ناشی از حمله هوایی عراق به پالایشگاه آبادان کشته شدند

🔰هفتم مهرماه روز ‌آتش‌نشانی گرامی باد  🚒🧯🧯🚒

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فوری| ارتش اسرائیل رسما کشته شدن حسن نصرالله طی حمله به بیروت را تایید کرد.

♈️ اسرائیل مدعی شد علی کرکی در این حمله نیز کشته شده است./ایران تایمز
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰تحلیلگران منطقه ساده اندیش نباشند!


      
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اشراف اطلاعاتی در جنگ شبکه‌محور به اندازه توان و تجهیزات نظامی مهم است

محمد رهبری
@jomhuriyat

♈️مناسبات جنگی از اوایل قرن بیست‌ویکم به این سو، دستخوش تحولات بزرگی شده است و این امر در اسناد مختلفی قابل رؤیت است. جنگ شبکه‌محور از طریق برتری اطلاعاتی و با هدف ایجاد «شوک و هیبت» دنبال می‌شود.

♈️در این دکترین جدید،  اطلاعات به عنوان منبع قدرت برای ایجاد اشکال و رفتار عملیاتی جدید در جنگ شبکه‌محور، در نظر گرفته می‌شود.

♈️اشراف اطلاعاتی در جنگ شبکه‌محور به اندازه توان و تجهیزات نظامی مهم است؛ آنچه باعث ترور فرماندهان و مقامات ارشد حزب الله شده، به از دست دادن همین اشراف اطلاعاتی، چه از طریق نفوذ و چه از طریق فناوری‌های جدید، بازمی‌گردد.

♈️از اینجا به بعد هم، باید برای مسأله اشراف اطلاعاتی فکری کرد. هر تصمیمی که ایران بخواهد بگیرد، بدون یک طراحی و اقدام مناسب برای مدیریت اطلاعات محرمانه نظامی، ابتر خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چگونگی مقابله با جنایت اسرائیل در ضاحیه بیروت

عباس آخوندی
@jomhuriyat

🔰۱- گویا جنایت‌های ‌اسرائیل را پایانی نیست. حمله به ضاحیه بیروت در لبنان و کشتار بی‌رحمانه مردمان در‌ پی نسل‌کشی‌های بی‌امان فلسطینیان جنایت علیه بشریت است.

♈️این موضوعی است که از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی نیز مورد تایید و تاکید قرار گرفته‌است. در جریان برگزاری مجمع عمومی سازمان‌ملل نیز این‌جنایات از سوی رهبران کشورها مورد تذکر و توجه قرار گرفت.

🔰۲- تجاوز به خاک دیگر کشورها و انجام عملیات تروریستی جمله در ایران شامل ترور میهمان ایران، شهید اسماعیل هنیه و شهروندان ایران حق پاسخگویی را برای سایر کشورها شکل داده‌است.

🔰۳- نتانیاهو و سایر جنایتکاران پیرامون او به بهانه تعقیب گروه‌های مقاومت تمام‌ قانون‌های بین‌المللی و حق حاکمیت کشورها را زیر پا می‌گذارند.

🔰۴- با توجه به اینکه این جنایتکار امنیت ملت‌های منطقه و جهان را به مخاطره انداخته است، به‌نظر می‌رسد که ضرورت دارد دولت‌های رسمی که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند به‌صورت متحد در برابر تجاوزهای اسرائیل با استفاده از حقوق قانونی خود عکس‌العمل مشترک نشان دهند. و سایر کشورهای منطقه و سایر قدرتها را با خود همراه کنند. رها کردن مقابله با این جنایتکاران تنها به گروه‌های‌مقاومت، اقدام بازدارنده نخواهد بود.

🔰۵- کشورهای منطقه باید به این قناعت برسند که امنیت و سرنوشتشان‌ مستقل از ملت‌های منطقه نیست. این امر نیاز به یک‌ دیپلماسی بسیار فعال و هدفمند در سطح‌منطقه و قدرت‌های بزرگ است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نگاه اولیه به ترور احتمالی سید حسن نصرالله و هیجان برخی سوپر انقلابی‌ها برای جنگ

حسین نورانی نژاد
@jomhuriyat

♈️لبنان و جریان مقاومت، به خصوص حزب الله لبنان لحظات پر دلهره‌ای را پشت سر می‌گذارند. اخبار ضد و نقیض و غیر قطعی درباره سرنوشت سید حسن نصرالله و برخی دیگر از مقامات ارشد حزب الله به گوش می‌رسد.
هدف اسرائیل از حمله دیشب، زدن سر این جریان است، زیرا این تصور محتمل است که هر قدر از بدنه بزند، آن سر، قدرت بازتولید نیروهایش را خواهد داشت.

♈️اما راس واقعی و معنوی نیروهای حزب‌الله، آیت‌الله خامنه‌ای است. در واقع اگر شایعه شهادت سید حسن نصرالله صحت داشته باشد، اتفاقی همچون ترور حاج قاسم سلیمانی رخ داده که بسیار سنگین بود، اما چنان کاری نبود که مانع تداوم سپاه قدس شود.

♈️به همین قیاس، حزب الله هم با وجود تحمل ضربات سخت و شاید غیر قابل جبران، بی سر نخواهد شد. عامل وحدت فرماندهی، در کنار حس همدلی که برای آنها در فضای سیاسی اجتماعی لبنان ایجاد خواهد شد، نقش حزب الله را در آینده لبنان حفظ خواهد کرد. کما این که در گذشته نیز این جریان سیاسی نظامی، تجربه ترور دبیرکل خود، سید عباس موسوی را تجربه کرده است.

♈️اما مسأله اصلی برای ایرانیان در داخل است. از عملیات غافلگیرانه ۷ اکتبر تاکنون، نظام سعی بر هوشیاری در مدیریت تنش با اسرائیل داشته است. این در حالی است که از مجموعه رفتار اسرائیل، تمایل به گسترش جنگ و کشاندن ایران به این تله و متعاقبا آمریکا دیده می‌شود.
این رویکرد برخی نیروهای تندرو را دچار این توهم کرده که خطای ایران به کار نبردن، عدم ورود به جنگ و به قول مجری هیجان زده صدا و سیما، عدم استفاده از موشک‌های بالستیک بوده است.

♈️البته که پرهیز ایران از جنگ می‌تواند دولت افراطی نتانیاهو را جری کرده باشد اما ورود به جنگ، بازی صد در صدی در زمین آنها بوده و هست.

♈️چه بسا نگاه منتقدانه‌ای از سوی دیگر مطرح باشد که چرا ایران در روزهای اولیه فشار بر اسرائیل، دیپلماسی فعالانه‌تری برای میانجی‌گری و خاتمه جنگ نداشت، نه این که چرا وارد جنگ نشدیم!

♈️این صدای محاسبه نشده اگر فراتر از ابعاد تبلیغاتی و ایجاد جو هراس و تامل در خصم بیرونی باشد و بخواهد در برابر رهبری هم موضع شاکی و جنگ‌طلبانه بگیرد، خطایی تاریخی و پرهزینه را مرتکب خواهد شد.

♈️آنچه در حال حاضر می‌توان بر آن توافق کرد، صدای واحد و بی لکنت در مقابل هرگونه گستاخی و خیال تجاوزگری اسرائیل، در عین مطالبه دیپلماسی فعال‌تر و تقدم صلح بر جنگ است‌. مابقی، پرواز خیال، بدون محاسبه گام‌های بعدی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 بیانیه حزب الله: سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به شهدای بزرگ و جاویدالاثر خود پیوست
@jomhuriyat
بسم الله الرحمن الرحیم

♈️«پس کسانی در راه خدا بجنگند که زندگی دنیا را به آخرت مبادله کنند و هر کس در راه خدا بجنگد و کشته شود یا پیروز شود، پاداش بزرگی به او خواهیم داد.»
خداوند متعال راست گفته است

♈️جناب استاد، سرور مقاومت، بنده صالح، به عنوان شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، مؤمنی حکیم، بصیر و مؤمن در جوار پروردگار و رضای او حرکت کرده و به قافله جاویدان شهدا پیوسته است. کربلای نورانی در سفر الهی ایمان در رکاب پیامبران و امامان شهید.

♈️جناب سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان به شهدای بزرگ و جاویدالاثر خود پیوست که قریب به سی سال در راه آنان بود و در این مدت آنان را از پیروزی تا پیروزی رهبری کرد و جانشین سرور و سالار شهیدان مقاومت اسلامی در سال 1371 شد. آزادی لبنان در سال 2000 و تا پیروزی الهی و پایدار در سال 2006 و سایر نبردهای افتخار و رستگاری تا نبرد حمایت و قهرمانی در حمایت از فلسطین، غزه و مردم مظلوم فلسطین.

♈️مصیبت وارده را به صاحب عصر و زمان (رضوان الله تعالی علیه)، ولی امر مسلمین حضرت سید علی خامنه ای (مدظله العالی) سایه اش بلند، مراجع عظام، مجاهدین، مؤمنین، تسلیت عرض می نماییم. به ملت مقاومت، مردم صبور و مجاهد ما، همه ملت اسلام، همه آزادگان و مستضعفان جهان و خانواده محترم و صبور ایشان، به جناب آقای سید حسن نصرالله رضوان، دبیرکل حزب الله لبنان تبریک می گوییم خداوند متعال به او به عنوان شهید راه بیت المقدس و فلسطین تسلیت عرض می نماییم، فرمان امام حسین علیه السلام را برآورده سازد همرزمان شهیدی که در پی یورش خائنانه صهیونیست ها به حومه جنوبی به موکب پاک و مقدس او پیوستند.

♈️رهبری حزب الله به بالاترین، مقدس ترین و گرانقدرترین شهید در سفر پر فداکاری و شهید عهد می بندد که به جهاد خود در مقابله با دشمن، حمایت از غزه و فلسطین و دفاع از لبنان و استوار و شریف آن ادامه دهیم.

♈️و به مجاهدان سرافراز و دلاوران پیروز و پیروز مقاومت اسلامی و شما امانت شهید عزیز هستید و شما برادران او هستید که سپر تسخیر ناپذیر او و تاج دلاوری و رستگاری رهبر ما بودید استاد همچنان با اندیشه و روح و خط و رویکرد مقدس خود در میان ماست و در عهد وفاداری و پایبندی به مقاومت و فداکاری تا پیروزی هستید.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسراییل بسترساز کدام ایده در منطقه است؟

✍️سهند ایرانمهر
@jomhuriyat

♈️نقشه‌ای که نتانیاهو هنگام سخنرانی در سازمان ملل به دست گرفت دورنمای اقدامات نظامی این روزهای اسراییل است. نقشه ای که در آن اسراییل بستر جغرافیای جدیدی را فراهم می‌کند که اثری از حزب‌الله‌ نیست، حماس از میان رفته و غزه عملا تحت اداره اسراییل است. ( نتانیاهو نام نقشه را نقشه برکت گذاشته بود).

♈️بر این اساس اهداف بعدی اسراییل، نیروهای همسو با ایران در عراق و سوریه و یمن و احتمالا ایران هستند که نتانیاهو در نقشه‌ای با عنوان «لعنت» از آن نام برد.  نقشه( در تصویر) در واقع همان کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا (IMEC) است طرحی استراتژیک برای تقویت ارتباطات و تجارت بین آسیا، خاورمیانه و اروپا که در نشست گروه ۲۰ در سال ۲۰۲۳ معرفی شد( شامل مانند هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل و تعدادی از کشورهای اروپایی با پشتیبانی قاطع آمریکا با هدف ایجاد شبکه‌ای از خطوط ریلی و مسیرهای دریایی که زمان حمل‌ونقل بین هند و اروپا را حدود ۴۰٪ کاهش می‌دهد).

♈️اجرایی شدن این طرح تلاش برای منزوی کردن کامل ایران( خارج شدن از کریدورهای مهم ارتباطی)، دور زدن روسیه، تقویت هند در برابر چین و کاستن از اهمیت طرح چین «کمربند جاده ابریشم نو» و افزودن کشورهای عرب خلیج‌فارس به منظومه‌ تحت حمایت آمریکا با نقش‌آفرینی اسراییل است.

♈️اینکه این نقشه همانگونه که اسراییل و آمریکا می‌خواهند، تجسم عینی خواهد یافت یا نه به نتیجه‌ تهاجم نظامی اسراییل در این روزها بستگی دارد و به همین دلیل است که تحلیلگران مبدا آن را چیزی فراتر از حمله اکتبر یا محدود به حماس و حزب‌الله می‌دانند از این منظر هدف قرار دادن رهبر حزب‌الله عملا راه‌حل دیپلماسی و‌ مذاکره یا گره زدن سرنوشت جنگ به آزادی گروگان‌ها را به امری ساده‌اندیشانه تقلیل می‌دهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام برملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
روز خوب و پربرکتی پیش رو داشته باشید


♈️ تصاویری رویایی از زیباترین جاده های پاییزی ایران عزیز ما🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 آیا طوفان الاقصی به هزینه هایش می ارزید؟!

♈️اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی، ده‌ها هزار نفر را در غزه و لبنان وحشیانه کشت. اغلب فرماندهان ارشد سپاه قدس از سیدرضی تا زاهدی و نیلفروشان، و نیز اسماعیل هنیه و کل سازمان فرماندهی حزب الله از شهید سیدحسن نصرالله به پایین را ترور کرد.
‏آیا طوفان الاقصی به هزینه هایش می ارزید؟!


#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دغدغه های عمبار نسل جوان امروز که هیچگاه گوش شنوایی برای شنیدنش نبود؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝تداوم راهبرد ۶۵ ساله آیزنهاور در خصوص ایران ، وسه گزینه نهایی پیش روی بزرگان کشور ؛
مجید بهمن زاده،حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی ،سوم خرداد ماه سال ۱۳۹۸
🔰بازنشر به مناسبت تلاش های اخیر اسرائیل برای درگیر کردن ایران در یک جنگ تمام عیار با غرب؛

@jomhuriyat

♈️در سال 1952میلادی( 1331 خورشیدی) آقای آیزنهاور، ژنرال پنج ستاره وفاتح جنگ جهانی دوم، بعنوان سی وچهارمین رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شد، فردی آگاه به تاریخ وشرایط جغرافیایی جهان، آشنا به جنگهای بزرگ جهانی وسیاستمداری نظامی وآکادمیک که نظریات وی بعنوان راهبردهای کلان و طولانی مدت پیش روی ایالات متحده از هفت دهه گذشته تاکنون نیز در راس دستور کار دولتهای این کشور قرار دارد و بیش از ۶۰ سال است که در حال اجرا می باشد.

♈️ لطفا به برخی ازصحبتهای آیزنهاور  در اولین سخنرانی وی بعنوان رئیس جمهور آمریکا در 29 نوامبر سال 1952در خصوص ایران توجه بفرمایید :
["" گمان نمی کنم منطقه ای مهمتر از ایران روی نقشه جغرافیایی جهان وجود داشته باشد، ایران دارای نفت است و در چهارراه جهان واقع شده است، همچنین نباید وضعیتی پیش آید تا ایران به گذشته دور خود بازگردد ویک قدرت نظامی شود.

♈️وای به روزی که نظامی گری ایران زنده شود، بروید تاریخ این کشور را بخوانید تا متوجه شوید چه می گویم. ""]

♈️اهمیت فوق العاده جایگاه ایران برای دولت آمریکا، زمانی آشکارتر می شود که بدانید این صحبت های آیزنهاور در نخستین سخنرانی وی در جایگاه رئیس جمهور آمریکا در زمانی ایراد می شود که آمریکا در شدیدترین دوران جنگ باویتنام قرار داشته است.‼️

♈️همانطور که ملاحظه فرمودید، بر اساس نگاه راهبردی دولتمردان صاحب نظر آمریکایی، جایگاه حساس و ژئوپلتیک ایران بعنوان محل اتصال قاره های کهن وتمدنهای بشری از یکسو، و پیشینه اقتصادی، نظامی وتاریخی امپراتوری ایران که تا مدتها مغرب زمین را نیز تحت سیطره خود داشت، جزو نگرانیهای عمیق و کابوس همیشگی و تاریخی آمریکا وغرب محسوب می شود.

♈️همین تعبیر را آقای برژنسکی به شکل دیگری عنوان می کند و در اوایل دهه 70 میلادی، راهبرد نهایی آمریکا وغرب  را تجزیه ایران وترکیه به منظور ایجاد کشورهای کوچک وقابل مدیریت ازسوی قدرتهای غربی می داند.
@jomhuriyat

♈️مثال دیگری که تاییدی برطی این  روند شصت ساله ازسوی آمریکا وغرب می باشد، گفته های آقای جرج بوش در زمان حمله به عراق است، چرا که آقای بوش در برابر سوال یک خبرنگار در خصوص کم اهمیت بودن کشور عراق برای لشگر کشی آمریکا به این کشور، اعلام می دارد که :
["" بحث یک کشور کوچک در منطقه نیست، موضوع نظم نوین جهانی است که ما در خاورمیانه بدنبال آن هستیم.""]

♈️با توجه به این پیشینه تاریخی که به استحضار خوانندگان عزیز رسید، تصدیق میفرمایید که ورود ناوگان آمریکایی به خلیج فارس و اقدامات اخیرنظامی این کشور، چیزی بیش ازیک تهدید صرفا نظامی و تلاش برای ارعاب نظام ایران با اقدامات روانی می باشد.

♈️لذا در این شرایط ،سه گزینه اصلی در تقابل با ایران وغرب به رهبری آمریکا قابل تصور است که بدین شرح می باشند:

🔰۱) اتخاذ سیاست ""نه جنگ و نه مذاکره ""که به جهت اجرای تحریمهای شدید آمریکا وپیروی جهانی از آن،در نهایت منجر به مبتلا شدن ایران به سرنوشت کره شمالی و انزوای جهانی خواهد شدو شرایط اقتصادی دشواری را به توده مردم تحمیل خواهد کرد.

🔰۲) ورود به جنگ با آمریکا ومتحدانش درمنطقه وناتو که تبعات بسیار گسترده و غیرقابل پیش بینی در برخواهد داشت و هزینه های اقتصادی وانسانی بسیاری را برای طرفین، بویژه ایران درپی خواهد داشت.

🔰۳) مذاکره با آمریکا وکشورهای غربی وتلاش برای اقناع افکار عمومی جهان در خصوص دفاعی بودن قدرت نظامی ایران وآغاز توسعه سیاسی واقتصادی با محوریت منافع ملی وشروع مسیرتقویت قدرت وتوان اقتصادی ایران بعنوان مولفه پیشتاز قدرت کشورها درعرصه جهانی درقرن بیست ویکم

@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝📝اسرائیل به همان سگ هاری تبدیل شده است که آرزویش را داشت
@jomhuriyat

♈️موشه دایان، فرمانده نظامی و وزیر دفاع سابق اسرائیل، جایی گفته است: «اسرائیل باید مثل سگی هار به نظر برسد، خطرناکتر از اینکه کسی جرئت کند مزاحمش شود».

♈️دایان حتی از سوی نظامیان اسرائیل، فرماندهی بسیار خشن و تندرو به شمار می‌رفت که ایده‌هایش معمولاً خطرناک به نظر می‌آمد. اما لویی رنه برس، پژوهشگر تشکیلات نظامی اسرائیل، می‌گوید دایان با ایدۀ «سگ هار» خود، در واقع شیوه همیشگی اسرائیل را در دیوانه‌ نشان‌دادن خود برملا می‌کند.

♈️بعد از گذشت یک سال از دور جدید جنگ اسرائیل علیه فلسطینیان، اقدامات جنون‌بار ارتش رژیم اسرائیل، بیش از همیشه در معرض دید همگانی قرار گرفته است.

♈️جهت یک مقایسه، کافی است بدانیم که میزان مهماتی که در حملات هوایی ارتش اسرائیل، تنها طی ۲۵ روز اول جنگ، بر سر مردم غزه ریخته شده است، معادل بیش از دو بمب اتمی از نوعی است که در هیروشیما منفجر شد. با این تفاوت که این بمب‌ها در مساحتی نزدیک به یک‌سوم مساحت شهر هیروشیما در لحظۀ انفجار بمب اتمی فرود آمده‌اند.

♈️وسعت تخریب در غزه، طبق محاسبات فیلیپ وبر، متخصص آمار و محقق مسائل امنیتی، طی چهار ماه اول حمله، به سطح مرگبارترین بمبارانِ یک شهر در تاریخ، یعنی حملۀ نیروهای متفق به شهر درسدن آلمان در انتهای جنگ جهانی دوم رسید. وبر می‌گوید آنچه بعد از ماه چهارم در غزه رخ داده است، بی‌تردید هیچ نمونه‌ای در طول تاریخ ندارد.

♈️حمله به بیمارستان‌ها و قتل‌عام مصدومان، با خاک یکسان‌کردن مدرسه‌ها، حمله به مناطق امن، پناهگاه‌ها و چادرهای آوارگان، جاسازی مواد منفجره در بستۀ کمک‌های غذایی، استفادۀ مکرر از تسلیحات ممنوعه، کوچاندن اجباری چندبارۀ مردم و جلوگیری از رسیدن دارو و غذا به مردم بخشی از این جنون مرگبار است.

♈️در پردۀ تازه‌ای از این جنایات، اسرائیل در عملیاتی که آن را «نظم جدید» نامیده است، با فروریختن بیش از هشتاد تُن بمب بر سر چند ساختمان مسکونی و با کشتن بیش از سیصد غیرنظامی، اقدام به ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان، سید حسن نصرالله و فرماندهان همراه او کرده است. اسرائیل به همان چیزی تبدیل شده است که موشه دایان توصیه می‌کرد: سگ هار.

♈️ایلان پاپه، مورخ سرشناس اسرائیلی، اخیراً در مصاحبه‌ای گفته است: «فکر می‌کنم آنچه شاهد آن هستیم، آغازِ پایان پروژۀ صهیونیسم است. و مورخان خوب می‌دانند که آغازِ پایان پروژه‌هایی مانند صهیونیسم، خطرناک‌ترین فصل از تاریخ یک خطه‌ است».

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝«یازده سپتامبرِ هفت اکتبر»

✍️مهدی تدینی
@jomhuriyat

♈️آیا زمان آن نرسیده است که ما هم اجازه داشته باشیم دربارۀ عملیات هفتم اکتبر سؤال کنیم؟ آیا زمان آن نرسیده است بپرسیم عملیات هفتم اکتبر را دقیقاً چه کسانی با چه انگیزه‌ای برنامه‌ریزی و اجرا کردند؟ فقط یک هفته به سالگرد عملیات هفت اکتبر مانده و هیچ یک از فرماندهان حماس و حزب‌الله بر کرسی فرماندهی خود نمانده‌اند. فضای رسمی حاکم بر کشور، جو مطلقاً تبلیغاتی رسانه‌های رسمی و تک‌صدایی محض موجود در مسئلۀ فلسطین چنان بلند است که هیچ صدای دیگری نه مجال شنیده شدن دارد و نه اجازۀ طرح و بحث. اما دقیقه‌ای هم به ما فرصت دهید حرفی بزنیم!

♈️اسرائیل محل دقیق اقامت هنیه در تهران را می‌دانست (از مباحث عملیاتی سر درنمی‌آورم که نظر دهم). مکان و ساعت جلسۀ فرماندهان ایرانی در کنسولگری ایران در دمشق را می‌دانسته است. دربارۀ پیجرها فقط انگشت حیرت به دهان گرفته‌ایم که سطح نفوذ تا چه حد می‌توانسته است باشد که چنین محالی ممکن شود. علاوه بر نمونه‌های متعدد دیگر ــ مانند حمله به جلسۀ فرماندهان رضوان ــ که می‌توان ذکر کرد، در آخرین و بزرگ‌ترین مورد، اسرائیل می‌دانسته است سیدحسن نصرالله چه ساعتی کجا حضور می‌یابد. اجازه داریم دست از دهان عقل سلیم برداریم و بپرسیم چطور ممکن بوده است نهادهای امنیتی اسرائیل که چنین اطلاعات دقیقی را در امنیتی‌ترین سطح می‌توانسته‌اند کسب کنند، از قضا از عملیات هفتم اکتبر هیچ چیز نمی‌دانسته‌اند؟!

♈️دقیقه‌ای از تبلیغ ــ که بخش طبیعی هر جنگی است، اما آفت تحلیل است ــ فاصله بگیرید، و خود قضاوت کنید آیا این تناقض عقل را نمی‌آزارد؟ عملیات هفتم اکتبر بسیاری چون مرا بهت‌زده کرده بود، چون دقیقاً پرسشم این بود که «خب! فردا چه؟» یک سال گذشت و دیدیم چه فرداهایی در پیش بود. شخصاً اعتقاد داشتم ــ و هنوز اعتقاد دارم ــ طراحان و مجریان عملیات هفتم اکتبر نه حزب‌الله و نه جمهوری اسلامی را در جریان عملیاتشان قرار داده بودند و یقین دارم اگر هر یک از این دو مطلع بودند مانع آن می‌شدند، زیرا آشکار بود این عملیات تله‌ای می‌شود برای حزب‌الله (و طبعاً حزب‌الله هم تله‌ای برای به واکنش کشاندن جمهوری اسلامی). سال‌ها بود که درگیری حزب‌الله و اسرائیل در چنین ابعادی به احتمالی بسیار کمرنگ بدل شده بود. فقط چیزی چون هفتم اکتبر و واکنش اسرائیل ــ که همان صبح هفتم اکتبر هم انتظار آن می‌رفت ــ می‌توانست چنین تنشی میان حزب‌الله و اسرائیل پدید آورد.

♈️چه حزب‌الله و چه جمهوری اسلامی آشکارا «جنگ‌پرهیزی» پیشه کرده بودند. حزب‌الله بیشتر قصد داشت نشان دهد بی‌تفاوت نیست، اما قصد جنگ هم نداشت. در آخرین سخنرانی نصرالله مسجل شد حزب‌الله قصد جنگ ندارد (آن هم با وضعیت پساپیجری) و فقط گفت اگر حملۀ زمینی صورت گیرد جنگ خواهند کرد و گفت تا زمانی که غزه درگیر است، به حملات راکتی ادامه خواهند داد. اما این «جنگ‌پرهیزی» نصرالله دقیقاً همان پیامی بود که اسرائیل منتظر شنیدنش بود و وارد شدیدترین فاز حملات خود شد. اما حقیقت این است که کار دیگری هم نمی‌شد کرد؛ حزب‌الله یک سازمان قومی‌ـ‌مذهبی است و پاسخگویی به دیگر بخش‌های مردم لبنان ــ که جنگ دامان آنها را هم می‌گیرد ــ برایش از جنگ با اسرائیل سخت‌تر است.

♈️خلاصه اینکه فقط چیزی چون «هفت اکتبر» می‌توانست چنین زنجیره‌ای از حوادث را رقم بزند. من هیچ جوابی برای پرسشم ندارم. فقط می‌پرسم آیا طراحان و مجریان عملیات هفت اکتبر، که با دوربین‌های روشن روی پیشانی‌ راهی آن عملیات شدند، حساب فردا و فرداها را کرده بودند؟ حساب کرده بودند چه زنجیره‌ای از حوادث مهارناشدنی را به جریان می‌اندازند؟ آیا طرفشان را نمی‌شناختند، نظم جهانی را نمی‌شناختند، نمی‌دانستند غزه محاصره است و چه بلایی سر ساکنان غزه می‌آید ــ با توجه به رفتاری که از اسرائیل سراغ داشتیم و امکان بازدارنده‌ای هم در برابر آن نبود. نفوذ در میان نیروهای حماس و تصمیم‌گیرندگانشان از نفوذ به پیجرهای حزب‌الله سخت‌تر است؟

♈️در همان هفتم اکتبر این عملیات را نوعی «عملیات انتحاری» توصیف کردم؛ یعنی عملیاتی که فرد خود را آگاهانه به کشتن می‌دهد تا دشمنش را هم بکشد. اما عملیات انتحاری هم منطقی دارد و منطقش این است که فرد فقط خود را به کشتن می‌دهد. اسرائیل از همه چیز باخبر بوده است، مگر از اینکه قرار است چند صد رزمنده صبح از خواب بیدار شوند و با دوربین‌های روشن به جشنوارۀ موسیقی که از ملیت‌های مختلف در آن حضور داشته‌اند، حمله کنند؟

♈️از این بیشتر نه می‌دانم و نه اگر بدانم میلی دارم درباره‌اش بنویسم. فقط ای کاش چنین تکصدایی محضی دربارۀ این مسئله وجود نداشت تا تبلیغ دستمایۀ تحلیل نشود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حمله اسرائیل به مقر حزب الله، هدف؛ کشاندن ایران به جنگی منطقه ای

رئوف پیشدار ،استاد دانشگاه و روزنامه نگار
خبرنگار در بیروت ١٩٨٢
@jomhuriyat

♈️اسرائیل شامگاه جمعه  ششم  مهرماه ١۴٠٣ عملیات نظامی سنگینی را روی منطقه ضاحیه در جنوب بیروت انجام داد.
اسرائیل مدعی است که مقر فرماندهی حزب‌الله را هدف گرفته است و می گوید ارتش مشغول بررسی است که آیا «سید حسن نصرالله» هم در ساختمانی ١٠ طبقه که ویران شده است، بوده یا نه!

♈️این حمله اوضاع خاورمیانه را بشدت بحرانی تر از هر زمانی می کند و بیشتر حس می شود که منطقه دارد وارد جنگی می شود که ماشه سلاح ها را اسرائیل نزدیک به یک‌سال است که در حمله به غزه کشیده است.

♈️بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بلافاصله بعد از حمله جمعه شب به بیروت بدون اشاره به پیشنهاد آمریکا دایر بر آتش‌بس فوری بین اسرائیل و حزب‌الله، در واقع برعکس قول داد تا زمانی که «همه ی اهداف محقق نشوند» به جنگ ادامه دهد.

♈️در عوض، نتانیاهو همان‌طور که بارها قبلا گفته بود، سخنرانی خود را بر «مصیبت ایران» متمرکز کرد و از قدرت‌های جهان درخواست کرد که در مقابل ایران در کنار اسرائیل بایستند.
او ادعا کرد که: «دست کشورش می‌تواند به هر نقطه‌ای از ایران و خاورمیانه برسد.»

♈️اسرائیل، ایران را دشمن جدی خود می داند و هدف اصلی آن از حملات روزانه به منافع حزب الله در لبنان، درگیر کردن ایران با غرب است.

♈️یک فرضیه که روز به روز به واقعیت نزدیکتر می‌شود اجتناب ناپذیر کردن اصل درگیری ایران با اسرائیل و از آن طریق درگیر شدن با حامیانش یعنی غرب است. بر اساس این فرضیه اسرائیل  ایران را جدی‌ترین و قوی‌ترین دشمن خود می‌داند و از دید خود چنان‌چه بتواند ایران را با غرب در‌گیر کند، حداقل برای چند دهه برایش مصونیت ایجاد خواهد شد.

♈️حال با فرض فراهم بودن همه ی زمینه ها از جمله سیاسی برای تهاجم اسرائیل به ایران، از منظر استراتژیک عملی شدن این تهدید و منتج به نتیجه شدن ، امری در دسترس نیست .

♈️از منظر استراتژیک، یک تهاجم نظامی بخصوص اگر از نوع پیش دستانه دانسته شود ، باید که بتواند با اولین ضربه و در نخستین تهاجم :

الف : اهداف مورد نظر را کاملا از بین ببرد .

ب : امکان پاسخگویی را از طرف مقابل بگیرد.

♈️برآوردهای استراتژیک می گوید که کفایت منطقی مابین ایران و اسراییل سال‌هاست که به نفع ایران تغییر کرده است . براساس وضعیت جدید که متکی بر دفاع هوایی است ، ایران قدرت اول منطقه و برخوردار از توان هوایی بالایی است که امکان دفاع به این کشور در فضائی حداقل ٢٠٠٠ کیلومتری را می دهد و در این حوزه اسرائیل و هر یک از حامیان منطقه ای آن کاملا در تیررس دفاع هوایی ایران قرار دارد .

♈️رهبران اسرائیل و همراهان آن‌ها به همین حد هم باید توجه داشته باشند که جنگ لفظی هم خالی از خطر نیست.
رهبران آمریکا و اسرائیل می دانند که هر تعرضی به ایران  در حداقل ! به تغییر جغرافیای جهان خواهد انجامید. و یا فاجعه ای را برای خاورمیانه بزرگ ، اقتصاد جهانی و امنیت غرب به همراه خواهد آورد و چنین حمله ای اصلا به نفع اسرائیل‌ و هیچ طرفی نیست .

♈️محاسبات و برآوردهای استراتژیکی نشان می دهد یکی از مهمترین نکاتی که اسرائیلی ها در هر تحرک نظامی باید درنظر داشته باشند که عمده ترین و اساسی ترین نقطه آسیب آن نیز هست، نداشتن عمق استراتژیک است .
اسرائیل دارای عمق استراتژیک نیست و ارتجاع منطقه نیز نمی تواند عمق استراتژیک آن قرار بگیرد .

♈️امروز ایران قابلیت های دفاعی بسیار زیادی در داخل کشور دارد و به علاوه با توجه به عمق استراتژیک  ایران در جهان اسلام، امکان ضربه زدن به هر متجاوزی در جهان بسیار بالاست که بخش مهمی از این موارد به توانمندی های موشکی جمهوری اسلامی ایران ارتباط دارد.
با این همه، ایران باید سیاستی خردمندانه در برابر تهدیدهای اسرائیل اتخاذ کند که هم امنیت و هم منافع ملی آن را به خطر نیندازد و در اولین قدم، ضمن حفظ قدرت دفاعی و هوشیاری در سطح بالای نظامی برای پاسخگویی به هر تهدیدی، دیپلماسی را اصل قرار دهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 16:21:36
Back to Top
HTML Embed Code: