Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این بانوی بزرگوار، افتخار ایران و جزو ده معلم  برتر جهان هستند؛

🔰 بانوی فرهیخته، سرکار خانم ثریا مطهرنیا🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اشعار زیبا و ابیات سحرانگیز دختر وطن:
عطر بهشت می دهد این مرز پرگهر


🔰 به نسل آگاه و آزاده دهه های هفتاد و هشتاد و نود وطن، امید های بسیارداریم🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا کردستان زیبا و بی نظیر ایران است،
زیبایی های کردستان عزیز ما، بی نظیر و منحصر به فرد است

🔰 کردستان روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بایدن هم پیوست!
@jomhuriyat

♈️تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده باشد. اما سه شنبه این اتفاق افتاد؛ البته این دومین امضای آمریکا پس از اقدام مشابه آنتونی بلینکن در سال گذشته است.

♈️پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.

♈️همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع با قدرت‌های شرق و غرب را نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.

♈️به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.

♈️به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.

♈️امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند. در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.

♈️اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.

♈️این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان کیفری دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.

♈️البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.  

♈️اکنون پرسش این است که چرا عالی‌ترین مقام آمریکا هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟ این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟ هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است. یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و  تل‌آویو دارد؟ هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟
@jomhuriyat
🔰رواج چاپلوسی

♈️ الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.

🔰چکیده مقاله:

♈️رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

♈️دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

♈️در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

♈️ آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

♈️در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

♈️هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

♈️اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

♈️در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

♈️این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

♈️ این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

♈️ شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

♈️ در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

♈️به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
♈️در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

♈️تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

♈️گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

♈️ در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

♈️استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

♈️پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.

♈️جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند./تجارت فردا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 صادق زیباکلام: من کمتر کسی را می شناسم که به اندازه رضا شاه به ایران خدمت کرده‌باشد

♈️این ایرانی که الان‌در آن زندگی می کنیم مدیون چکمه های رضاخان است.

♈️شب آخری که رضاخان می خواست از ایران برود به جزیره موریس، با اینکه هوا خیلی گرم بود، برای خواب شب حاضر نشد در کشتی بخوابد و گفت می خواهم‌بر روی خاک وطن بخوابم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حمید رسایی؛ از لات‌های کوچه خلوت تا سوپرمن دنیای مجازی!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ حال و روز هیچکس این روزها خنده‌دارتر از حمید رسایی و امثال او نیست؛ این‌ها که در ابتدای جنگ غزه شعار توخالی آمادگی برای اعزام به غزه را داده بودند، و فکر می‌کردند فقط خودشان می‌دانند که راه غزه بسته است!
ادا و اطوار رسایی‌ها همان‌وقت مضحکه عام و خاص شد.

♈️ این رباعی‌ها یادگار همان روزهاست:
در فکر و خیال، مهره‌چینی می‌کرد
انگشت اشاره توی بینی می‌کرد
از بستر نرم خود، رسایی امروز
در غزه حماسه‌آفرینی می‌کرد!
(بقیه رباعی‌ها را از اینجا بخوانید)

♈️ اما روزگار مضحکه‌ی بزرگتری برای امثال او چیده بود. جنگ به لبنان کشید و راه لبنان هم که برخلاف غزه باز است. حالا همه از رسایی و رسایی‌ها می‌پرسند که چرا لبنان نمی‌روید؟!
مگر هنوز ایام جنگ ایران و عراق است که جبهه رفتن برای عده‌ای باشد و شعار دادن برای عده‌ای دیگر و از ما بهتر!

♈️ حیف که چنین نیست و برای سوپرمن‌های دنیای مجازی دیگر امکان این نیست که مثل آن دوران، سری به پشت جبهه بزنند و آب‌پرتقالی بخورند تا هم سابقه‌ی مجاهدت پیدا کنند و هم به رزمندگان روحیه بدهند، بدون اینکه خدای ناکرده خون از دماغ‌شان بیاید. حالا فضای مجازی پر است از طعنه‌ی دعوت رسایی به جنگ لبنان و البته جواب رسایی هم بر مضحکه می‌افزاید که گفته: لبنان به اندازه کافی رزمنده دارد و نباید داخل ایران را برای مزدوران اسرائیلی خالی کرد!

♈️ یک زمان یاسر جبرائیلی از همان طیف توئیت زده بود: «بزدل‌ها همیشه از نبرد مردانه و رویارو گریزانند؛ یا از پشت خنجر می‌زنند و می‌گریزند یا لات کوچه خلوت هستند و بی‌دفاع را خفت می‌کنند.»

♈️الان رسایی میگه مرده‌شور توئیتر را ببرند، چرا نمیشه حذف کرد این توئیت‌های مناسبتی را...

      #جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای میدری تا اینجای کار ناامید کننده بوده اید

امیر ناظمی


♈️‏احمد میدری عزیز، وزیر رفاه و کار
در اولین چالش دوران وزارت خود در مورد معدن ذغال‌سنگ ‎معدنجو ‎طبس تا اینجا بدجور ناامیدکننده بوده‌اید:

🔰۱-بدون تشکیل ‎کمیته حقیقت‌یاب اعلام کردید این مشکل متداول است!

♈️حداقل بسیاری مانند من این پیش‌فرض شما را باور ندارند. بهتر است زودتر کمیته تشکیل و نتایج شفاف منتشر شود.

🔰۲-حتی عکس‌های دلخراش عزیزان ‎#کارگر معدن نشان می‌دهد آنان از ساده‌ترین ابزارهای ایمنی محروم بوده‌اند.

♈️حداقل انتظار شهروندان، بازبینی شرایط پروانه بهره‌برداری و الزامات سلامت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) است.

♈️وگرنه تسلیت‌گفتن را که هر کسی بلد است.

🔰۳-اگر اخبار مربوط به دریافت پول کفن و دفن درست است، که وااسفا به شما و ما!

♈️اگر نادرست است، که انتظار یک مدیریت رسانه‌ای عجیب و زیاد نیست.

♈️تا کنون این ۳ اشتباه مهلک، ناامیدکننده بوده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وفاق میلی
✍️ هدا احمدی/ تجارت‌فردا
@jomhuriyat
♈️رئیس‌جمهور پزشکیان تلاش میکندنظام حکمرانی وجامعه مدنی را باکلیدواژه وفاق ملی، متحدوهمراه کندواقتصاددانان نیزامیدوارند انسجام سیاسی واجتماعی به کاهش‌ ناترازیها منجرشود.

♈️بظاهرقسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرداما درواقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست وهرگروهی آنرا براساس منافع خودتعریف می‌کند.

🔰وفاق ملی چیست وچگونه بدست می‌آید؟
آیابرای کاهش ناترازی‌ها انسجام ملی شکل می‌گیرد؟


♈️پزشکیان درسخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل بازهم بر راهبردوفاق ملی تاکیدکرداوگفت: «مردم ایران درانتخاب من به شعارمحوری وفاق ملی رای دادندکه این شعارمنطبق بادستور خداوند درقرآن کریم است.» وفاق ملی شاید پرتکرارترین واژه‌ای باشدکه این روزها ازسوی رئیس‌جمهور مطرح می‌شود.درکنارآن، آقای پزشکیان به وفور درباره ناترازیهای اقتصادی سخن می‌گویدواقتصاددانان امیدوارندوفاق ملی حول کاهش‌ ناترازی‌هاشکل گیرد.
اماوفاق ملی چیست؟معنی ساده وفاق ملی این است که نیروهای سیاسی جامعه اختلافات راکنار بگذارندوکشور را باهمدلی بیشتراداره کنند.اماآیا چنین هدفی قابل تحقق است؟محمودسریع‌القلم اینگونه پاسخ میدهد:«مفهوم وفاق ملی بمعنای همکاری کردن وسازگاری داشتن است یعنی که درحوزه‌های حکمرانی یادحوزه‌های تصمیم‌سازی درهرکشوری افراد احزاب باهم همکاری می‌کنندو باهمدیگر وفاق دارند.»
قاعدتاً وقتی درباره وفاق سخن می‌گوییم، منظور «وفاق ملی» یا«انسجام ملی» و«استراتژی ملی» برای همکاری وتوافق درمحدوده سیاست‌گذاری‌ها ومسائل کلان کشور است.به این معنی که در مسائل کلان توافق‌ حاصل شودوخروجی آن در سیاست‌گذاریها مشخص باشد.

♈️به عقیده مسعودنیلی، «وفاق مبتنی براین فرض مهم است که مشکلات عظیم کشور،تنهادر صورتی شانس حل شدن داردکه همه ارکان نظام سیاسی کشور، اراده کامل وتمام‌عیار خودرا،برحل آنهامتمرکز کنندو الزامات آنرا پذیراباشند.»
دکترنیلی نظام حکمرانی را درمرکزیک قاب سه‌ضلعی تصورمی‌کندکه درهر راس این سه‌ضلعی، یک «خوشه» بسیاربزرگ ومهم از مشکلات کشورقرارگرفته است. هریک از این خوشه مشکلات، بعنوان یک نقطه بحرانی یا لبه پرتگاه قابل شناسایی وتشخیص است. بروزخطا درچگونگی پرداختن به معضلاتِ هریک از این نقاط، می‌تواندکشور را درسراشیبی منزلگاه‌های بسیار سخت وگاه غیرقابل بازگشت قراردهدو در مقابل، شناسایی درست نحوه حرکت دراین نقاط، این شانس رامی‌دهدکه بتوان امیدرابه دلها بازگرداند وآینده‌ای روشن رابرای نسل بعدنوید داد. در راس اول این سه‌ضلعی، مجموعه هولناک ناترازی‌های مالی وزیست‌محیطی کشورقرارگرفته است.بودجه ونظام بانکی وصندوقهای بازنشستگی، با ناترازی‌هایی درمقیاس بزرگ، میانگین تورم رابه دو برابرِمقدار تاریخیِ بلندمدت خود رسانده‌اند وناترازی انرژی وآب و ویرانگری در زیست‌بوم، آینده سرزمینی ایران را درمعرض مخاطره جدی قرارداده است.شرایط وخیم ناترازیها نشان می‌دهدکه راهبردهای بکار گرفته‌شده درحکمرانی منابع طبیعی وحکمرانی مالی،باشکست مواجه شده است.»
عباس عبدی هم باتأکیدبراهمیت وفاق می‌گوید:« شرط لازم بهتر شدن اوضاع، فقط وفقط وفاق است. تابه حال نیروهای درون‌ساختاری درکاسه همدیگرمی‌گذاشتند.این توافقی است که آقای پزشکیان بایددر داخل ساخت قدرت شکل دهدو برای حل مهمترین مشکلات همگرایی ایجاد کند»

♈️البته محمودسریع‌القلم، براهمیت وفاق میان گروه‌های سیاسی بجای افرادتأکید داردومعتقد است:«اگرتنهاوفاق میان افرادمنظورمان باشدکه تجربه نشان داده عمرکوتاهی داردوچندان طولانی نیست. امااگرمنظور وفاق بین احزاب وجریانهای فکری باشد،عمرطولانی‌تردارد.»
وقتی درباره وفاق صحبت می‌کنیم، بظاهرقسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرد امادرواقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست وهرگروهی آنرا براساس منافع خودتعریف می‌کند. بطورمثال محمدمهاجری به اعتراضهای عجیب گروه‌های اصولگرا درچندروزگذشته اشاره می‌کند؛ «دیدیدکه بخاطربرخی انتصابها دردولت جدید، برخی از رسانه‌های تندروچگونه اعتراض کردند.توقع آنهااین است که وفاق یعنی هرچه آنها می‌گویندانجام شود.» اعتراض‌ به انتصابهای دولت چهاردهم، فقط یک نمونه است ونمونه مشخصتر،اعتراضهای شدیدبه مواضع آقای پزشکیان درسفربه نیویورک بود.

♈️شواهدنشان میدهد ماه‌عسل دولت تمام شده وچنانکه پدرام سلطانی اعتقاد دارد؛وقت تجربه‌ای واقعی از زندگی مشترک باتمامیت‌خواهان است. این روزهامی‌گذردورئیس‌جمهور هم به تجربه درمی‌یابد که حل‌وفصل مشکلات کشوربه این راحتی نیست وبایدفراتر ازوفاق، به اصلاحات خیلی بزرگترفکرکند.به همین دلیل محمدمهاجری می‌گوید:«دستیابی به وفاق ملی به خاطرمعارضانی که درساختارسیاسی دارد، بسیاردشوار است اما ازآنجا که خطرات بسیار بزرگی درکمین کشورنشسته، این امیدوجود دارد که درسطوح بالای حکمرانی، قدری ازتعارضها کاسته شود.»
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ایشان آقای دکتر صالحی، از مدیران ارشد این نظام هستند که همانند دیگر مسؤلین، به جای پاسخگویی در خصوص اقدامات دولتها، بعنوان مخالف سیاست های نظام سخنرانی میفرمایند!!!

این رسم چهل ساله مسؤلین انقلابی کشور است که همواره در جای منتقدین وضعیت موجود نشسته و گلایه می‌کنند و مشخص نیست که مخاطبشان چه کسی است .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران غیربهینه‌ترین کشور در استفاده از راه آهن / بهره‌وری ریلی ایران یک چهارم دنیا

علی ضیایی، کارشناس حوزه راه و حمل و نقل گفت:
@jomhuriyat

♈️مشکل حمل‌ونقل ریلی، مطلوب نبودن شبکه آن نیست، بلکه نحوه استفاده از شبکه و عدم بهره‌برداری درست از راه آهن است. از نمونه‌های این مشکل می‌توان به برنامه‌ریزی نداشتن قطارهای باری و طبق برنامه حرکت نکردن آن‌ها و همچنین ظرفیت کم و غیرقابل دفاع شبکه‌ها اشاره کرد.

♈️ایران یکی از غیربهینه‌ترین استفاده‌ها از راه آهن‌ را در بین کشورهای بار ریل پسند مثل امریکا، استرالیا، چین، برزیل، روسیه و افریقای جنوبی دارد. استفاده و بهره‌وری ما از این حمل‌ونقل یک چهارم یا یک سوم کشورهای مذکور است.  

♈️دو مسئله مهم در راه آهن، قیمت سوخت و تصدی نامعقول دولت و مداخله بیش از حد آن است. اصلاح دو مسئله قیمت سوخت و قیمت‌گذاری دستوری کلید بهبود حمل و نقل ریلی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ترک مجمع سازمان ملل هنگام سخنرانی نتانیاهو


همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل، شماری از اعضای هیات‌های نمایندگی کشورها، محل برگزاری نشست را ترک کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ حملات وحشیانه اسرائیل به مناطق مسکونی بیروت، پایتخت لبنان!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ نسبت دادن ""اختلاف طبقاتی"" به این تصاویر در خیابان های تهران، بی انصافی مطلق است،

♈️ بنظر می‌رسد که مدتهاست که از اختلاف و انشقاق طبقاتی در جامعه عبورکرده ایم و شاهد ایجاد دوجامعه کاملا متفاوت و متضاد تحت عنوان ""جامعه برخورداران"" و ""جامعه مفلوکین"" در کشور هستیم.

♈️ شهروندان جامعه برخوردار، دارای سبکی کاملا متفاوت در زندگی هستند و بدون کمترین تلاش و داشتن سهم چندانی در تولید کشور، بر قالیچه رویایی و پرنده افزایش ویرانگر قیمت ها نشسته اند و هرروز صفرهای دارای شان را که با افزایش قیمت ها بیشتر شده را می شمارند و در شرایطی به مراتب راحت تر از سرمایه داران کشورهای لیبرال و سرمایه داری مطلق زندگی می کنند.

♈️ اما شهروندان جامعه مفلوکان، روز به روز در مرداب تورم و گرانی و رشد نجومی قیمت مسکن و اجاره خانه دست و پا می‌ زنند و فقط تلاش می‌کنند تا زنده بمانند.

🔰 ای ساربان بیدار شو، خفته نشاید پاسبان

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰ظریفیان، استاد تاریخ: نسل جوان اصلاً مسئله‌اش سیاست نیست

♈️ غلامرضا ظریفیان رزمنده دفاع مقدس و استاد تاریخ دانشگاه گفت: وقتی شما با نسل جوان کنار هم می‌نشینید، می‌فهمید که اصلاً مسئله‌اش سیاست نیست.

♈️ وقتی حرف‌های سیاسی به او می‌زنید، یک‌جوری به شما می‌فهماند و نشان می‌دهد که مسئله‌ام دعوای فلان جناح و فلان جناح نیست. اگر هم اصرار کنید، به شما احترام می‌گذارد، ولی کم‌کم کنار می‌رود تا زندگی خودش را بکند./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بی‌حیا و بی‌حیاتر!

✍️حسن اسدی زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️استارمر نخست وزیر بریتانیا که شخصا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد شرکت کرده در نطق خود در آنجا به مهمترین مسائل فعلی جهانی که صلح و امنیت جهان را تهدید می‌کند پرداخت؛ جنگ در اوکراین و خاورمیانه.

♈️او در بخش آتشین نطق خود مسکو را به نقض منشور سازمان ملل به دلیل تهاجم غیرقانونی به اوکراین متهم کرده و گفت: «ما باید کاری کنیم تا کسانی که منشور سازمان ملل را نقض می‌کنند با عواقب کارشان روبرو شوند و این شورا باید دوباره به ارزش‌هایی که برای آنها تاسیس شده متعهد شود. هرچند، بزرگترین نقض منشور در این نسل توسط یکی از اعضای دائمی شورای امنیت انجام شده است.»

♈️نخست وزیر بریتانیا به ۳۵۰۰۰ کشته و مجروح غیرنظامی، ۶ میلیون نفر بی‌خانمان فراری از جنگ  و تقریبا ۲۰ هزار کودک اوکراینی ربوده شده توسط روسیه اشاره کرده و گفت: «به یاروسلاو بازیلویچ فکر می کنم که همسر و سه دخترش اوایل ماه جاری در حمله روسیه به غیرنظامیان در لویو کشته شدند و تعجب می‌کنم که روسیه چگونه و با چه رویی می‌تواند در این ساختمان ظاهر شود. ششصد هزار سرباز روسی نیز در این جنگ کشته یا زخمی شده‌اند. برای چه؟ منشور سازمان ملل، که آنها اینجا نشسته‌اند تا از آن صیانت کنند، از کرامت انسان سخن می‌گوید. با شهروندان خود همچون تکه‌های گوشت که در چرخ گوشت فرو می‌کنند، رفتار نکنید.»

♈️استارمر اما پس از نطق تند خود علیه روسیه به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت، به درگیری‌های خاورمیانه نیز پرداخت و گفت که منطقه "بر لبه پرتگاه" است. او خواستار دیپلماسی و آتش‌بس فوری میان اسرائیل و حزب الله و نیز آتش‌بس فوری و کامل در رابطه با جنگ اسرائیل در غزه توام با آزادی همه گروگان‌ها شد و گفت: «ما به یک مسیر سیاسی برای نیل به چنین توافقی نیاز داریم که پلی باشد برای آینده‌ای بهتر. مسیری معتبر و غیرقابل بازگشت به سوی یک کشور پایدار فلسطینی در کنار دولت ایمن و امن اسرائیل. این تنها راه تامین امنیت و عدالت برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها است.»

♈️نگارنده سطور حاضر عمیقا با آقای نخست وزیر بریتانیا هم‌نظر است و از خود می‌پرسد چگونه سران دولت روسیه که طبق منشور ملل متحد بایستی پاسدار و ضامن صلح و امنیت بین‌المللی باشند در حالی که آشکارا اصل عدم تجاوز که پایه و اساس ایده ملل متحد و دنیای پس از جنگ جهانی دوم است را به سخره گرفته‌اند در مقابل افکار عمومی جهان در راهروهای مجامع بین‌المللی تردد می‌کنند. اما همزمان شگفت زده است که چطور یکی از مهمترین دولتمردان جهان یعنی همین آقای استرامر شرم و حیا نمی‌کند که وقتی به جنگ اسراییل با مردمان غزه می‌پردازد، فیتیله را پایین می‌کشد و حتی حاضر به محکوم کردن دولت جنایتکار نتانیاهو در اسرائیل که آشکارا در غزه اقدام به نسل کشی و جنایات جنگی در سطح وسیعی کرده است، نیست.

♈️به اعتقاد من این بی‌حیایی شاید یک گام جلوتر است. در جریان جنگ اسرائیل علیه غزه تعداد کشته‌شدگان به بیش از ۴۱ هزار نفر رسیده که ۱۳ هزار کودک در میان آنهاست. تعداد مجروحان نیز  ۱۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود. و البته می‌دانیم که در غزه بر خلاف اوکراین مردم بیچاره حتی راهی و جایی برای فرار از مهلکه هم ندارند و ظاهرا باید همچون محکومانی که منتظر اعدام خویشند در نوبت مرگ زندگی!  کنند.

♈️آری، همانطور که حضور سردمداران روسیه به عنوان جانیان جنگی در عرصه‌های بین‌المللی لج نخست‌وزیر بریتانیا را درآورده، سخنان او نیز موجب انزجار آزادگان و عدالتخواهان جهان خواهد بود که چنین سطحی از دو رویی و برخورد دوگانه با جنایت علیه انسانهای بی‌گناه در نقاط مختلف دنیا را مشاهده‌ می‌کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰وقتی وزیر راه، رییس‌سازمان انرژی اتمی می‌شود، حق داره وزیر نفت  دولت سابق را هم قائم‌مقام خودش بگذارد. برای این جماعت رفیق‌بازی مهمتر از سرنوشت کشور و بودجه‌ عمومی است.

♈️آقای پزشکیان سازمان انرژی اتمی در مسیر نابودی و پایان است. این را قبلا اعلام کرده‌ام، لطفا جدی بگیرید.
‏تخصصی‌ترین سازمان کشور جای رفیق‌بازی نیست، این مساله وقتی خطرناک‌تر است که می‌شنویم مهمترین متخصصان سازمان در ۳سال اخیر به گوشه‌ای رانده شده و یا کلا کنار گذاشته شده‌اند.
‏در صورت احیای برجام سازمان انرژی اتمی باید در دست متخصصان باشد وگرنه شکست در دور جدید مذاکرات حتمی است.

حسن محمدی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روزهای تاریک خاورمیانه

صلاح الدین خدیو
@jomhuriyat

♈️سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل همزمان با بمباران سنگین ستاد مرکزی حزب الله در بیروت، حقیقتی خطرناک را برملا کرد؛ جهان امروز به یُمن وجود رهبران فاسد و تبهکار به مراتب خطرناک تر از گذشته است.

♈️خطر حکومت تک نفرەی نتانیاهو در راس یک ائتلاف راست افراطی که روز به روز بیش تر به روسیه تبدیل می شود، تنها برای فلسطینیان و مردم خاورمیانه نیست.
بلکه مخاطرەی اصلی فراروی قوم یهود است که آنها را به قهقرا و سرگردانی بر گرداند
.
♈️نتانیاهو حتی نیاز ندید که مانند رئیس جمهور ایران ژست صلح طلبانه بگیرد، بلکه تا توانست از جنگ و مرگ و ویرانی و کشتار گفت.
گویی افتادن حزب الله در گوشەی رینگ و ضربه خوردن های متوالی آن، بی بی را بیش از اندازه جسور کرده است.
سازمان ملل را مرداب تاریکی نامید، پیمان از نفس افتادەی صلح ابراهیم را نعمت نامید و محور مقاومت تحت رهبری ایران را لعنت کرد.

♈️نتانیاهو از همه چیز و همه کس سخن گفت، الا از فلسطینیان!
مردمانی آواره و نگون بخت که در صد سال گذشته حتی یک روز را بدون اشغال و از دست دادن زمین هایشان سپری نکردەاند.

♈️اصلی ترین کارکرد نتانیاهو و ائنلاف مذهبی و ملی گرای افراطیش در صحنەی سیاسی اسرائیل، دفن راه حل دو دولت و جلوگیری از تشکیل دولت مستقل فلسطینی در اراضی باقیمانده است.
کارویژەای که ارتباطی مستقیم با بقای سیاسی  دزدسالاری بی سابقەی حاکم بر اسرائیل دارد.

♈️بمباران غیر متعارف ضاحیەی جنوبی بیروت در حالی که نتانیاهو هنوز از سن مجمع عمومی پایین نیامده بود، پردەای دهشتناک از این مخاطرەی بزرگ است.

♈️یک رهبر فاسد و جاه طلب مسلح به بمب هسته ای و آخرین فناوری های جاسوسی و ارتباطی جهان و مستظهر به حمایت بی تزلزل بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان.
رهبری که به منظور نیل به آرمان غایی خود یعنی  از بین بردن جغرافیای فلسطین و پایان دادن به موجودیت آن از هیچ اقدامی ابا نمی کند.
نسل کشی، خانه کشی و سیاسی کشی

♈️ ترور هدفمند رهبران سیاسی - بخشی از یک روند منظم و برنامه ریزی شده در راه هدف مذکور هستند.
روزهایی تاریک در انتظار خاورمیانه است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حمله به قلب ضاحیه بیروت!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️حملات لحظاتی پیش به ضاحیه بیروت بی‌سابقه‌‍ترین و سنگین‌ترین حمله در جنگ لبنان بود که در آن‌ها حداقل چهار ساختمان چند طبقه‌ای با خاک یکسان شده است.

♈️ارتش اسرائیل اعلام کرد که هدف حمله مقر اصلی رهبری حزب الله بوده است و برخی منابع اسرائیلی نیز هدف را ترور سید حسن نصر الله اعلام کرده‌اند؛ اما در عین حال نیز سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گفته‌ است که هنوز به طور قطع نمی‌توان گفت که ایشان در لحظه حمله در آنجا حضور داشته است.

♈️اکنون نیز موجی از گمانه‌زنی به راه افتاده است. روشن است که این مکان از قبل لو رفته بود؛ اما این که این حجم حمله بی‌سابقه در جریان حضور نتانیاهو در نیویورک انجام می‌شود و او هم فورا نشست با خبرنگاران را ترک کرده است، نشان می‌دهد که حمله با قید فوریت پس از دریافت سریع اطلاعاتی مشخص و پس از گرفتن دستور از نتانیاهو انجام شده است.

♈️این اطلاعات یا درباره حضور شخص سید حسن نصر الله یا کادر رهبری حزب الله برای نشستی در مکان مورد نظر بوده است.
برخی منابع و حساب‌های مجازی نزدیک به حزب الله از شکست ترور دبیر کل حزب الله خبر می‌دهند، اما فعلا باید منتظر بیانیه حزب الله درباره این حمله و نتایج آن بود.

♈️اما این حمله را می‌توان تغییر کلیه قواعد درگیری با حزب الله به صورت کامل و سرآغاز جنگ تمام عیار دانست.

♈️به احتمال زیاد حزب الله پس از این حمله، دیگر خود را در قید و بند قواعد قبلی نداند و واکنش خود را بر این مبنا تنظیم کند. در این میان البته نتیجه حملات امروز نیز تاثیر خود را در تصمیم حزب الله خواهد داشت.

♈️حملات امروز در سایه بالا گرفتن تحرکات دیپلماتیک در دو روز اخیر و طرح پیشنهاد آتش بس موقت 21 روزه انجام شد.
صبح امروز در پایان یادداشت «بازی مذاکره و آتش بس» بیان شد که شواهد و تجاربی نشان می‌دهد که طرف اسرائیلی برخی اوقات از مذاکره و توافق به عنوان یک حربه برای تحقق هدف دیگری از طریق القای یک برآورد اشتباه به طرف مقابل استفاده می‌کند؛ به عنوان مثال، در ژانویه گذشته در همان روز ترور صالح العاروری معاون هنیه در بیروت از طریق میانجیگران از آمادگی خود برای توافق خبر داده و همچنین گفته بود که منتظر پاسخ حماس به پیشنهاد جدید آمریکاست که قرار بود در همان شب ترور ارسال شود. نتانیاهو قبل از ترور هنیه نیز قرار بود هیاتی را برای مذاکره غیر مستقیم با حماس اعزام کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اگر من مخاطب پزشکیان در نیویورک بودم!

✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان هیأتی ده‌ها نفره را برداشتند و راهی سازمان ملل در نیویورک شدند تا هم در صحن عمومی، هم نزد خبرنگاران و هم خطاب به ایرانیان اخراج شده از کشور بگوید:
والله بالله ما صلح طلبیم، به دروغ می‌گویند طرفدار جنگیم.
تا بگوید من خارج از عرف دیپلماتیک می‌گویم، ما خواهان روابط مثبت با کل جهان هستیم.
به خدای احد و واحد قسم ایران آن‌همه بد نیست که رسانه‌ها می‌گویند
ما می‌خواهیم در نظم نوین جهانی نقش مثبت بازی کنیم.
تحریم‌ها زندگی مردم را آنقدر سخت کرده که دارو هم به بیماران نمی‌رسد.

♈️خودم را جای شنوندگانی می‌گذارم که امکان گفت و شنود ندارند و بر خلاف عرف امروزی در جهان، فقط مجبورند گوش کنند. شک ندارم این فرم سخنرانی‌های یک‌طرفه تا چند سال دیگر بکلی ریشه‌کن می‌شود!
اما فرض می‌کنم الان چند سال دیگر است!
حتما اگر آنجا بودم می‌پرسیدم؛

♈️آقای پرزیدنت!
مگر شما قانون اساسی کشورتان را نخوانده‌اید؟ جنگ و صلح اختیارش دست شما نیست!
ارتش و سپاه به فرمان شما هستند؟ آیا وقتی صدها موشک به سمت اسرائیل شلیک شد از رئیس جمهور اجازه گرفته شد؟ آیا در تعیین فرماندهان حتی از شما نظرخواهی هم می‌شود؟
پس لطفاً از صلح‌طلبی ایران بگذارید کسی سخن بگوید که اختیارش را دارد.

♈️بعد می‌گفتم؛ در نظم نوین جهانی می‌خواهید نقش مثبت ایفا کنید؛ مگر کسی جلوی شما را گرفته است؟ بفرمایید؛ در جنگ اکراین و روسیه نقش آتش خاموش‌کن را بازی کنید نه نقش بنزین را! بفرمایید در سوریه، جلوی نسل‌کشی را بگیرید.
مگر انصارالله یمن گوش به‌فرمان شما نیستند، چرا آنها را وادار نمی‌کنید به دمکراسی تمکین کنند و کشورشان را با یک رفراندوم از هرج و مرج نجات دهند؟

♈️اصلا ایران خودتان؛ نظم نوین جهانی مبتنی بر دمکراسی و حقوق بشر است، چرا مدافعین حقوق بشر در کشور خودتان زندانند؟ نرگس محمدی، سعید مدنی، مصطفی تاج‌زاده، خانم سپهری و صدها تن دیگر جرمشان چیست؟ جز دعوت حاکمیت به پیروی از دمکراسی؟

♈️بعد از اینکه کمی پاسخ داد؛ باز می‌پرسیدم؛
اینجا رئیس جمهورها همه از کشور خود تعریف و تمجید می‌کنند، حتی شرورترین رؤسای‌جمهور، ما دیگر به حرف‌ها گوش نمی‌کنیم، عمل را می‌بینیم. لطفا دستاوردهای ریاست جمهوری‌ات را برای ما بشمار؛
آیا فیلترینگ را رفع کردی؟
آیا به FATF ملحق شدی؟
آیا گشت‌های قرون وسطایی نظارت بر پوشش بانوان را برداشتی؟
آیا شکاف بی‌اعتمادی بین حاکمیت و مردم را کم کردی؟
آیا توانستی از ارسال پول و سلاح به گروه‌های خارج از کشورت جلوگیری کنی؟
آیا اگر فردا صد موشک از ایران به کردستان عراق یا کشوری شلیک شد پاسخگو هستی؟

♈️آقای پرزیدنت!
خودت را خسته نکن.
رئیس‌جمهورهای قبلی قشنگ‌تر از تو حرف زدند. اصلا ما به شنیدن حرف‌های قشنگ از زبان رئیس‌جمهورهای ایران عادت کرده‌ایم. اما هیچکدام نه توان اقدام مهمی دارند نه اجازه‌اش را.
تو اگر با دیگران فرق داری، که مدعی‌اش هستی راه باز است؛
- با یک بلیط به واشنگتن، شروع کن!
جرأتش را داری؟
سفارت آمریکا را از چنگ سپاه بیرون بیاور و به صاحبش برگردان.
زندانی‌های دو تابعیتی را که برای گرفتن پوئن نگه داشته‌اید آزاد کن.
راه بازگشت ایرانیان را هموار کن.
قانون مسخره حجاب را، قانون مسخره مجازات استفاده از ماهواره را، فیلتر بودن شبکه‌های جهانی را ملغا کن. می‌توانی؟

♈️من اگر نیویورک بودم
بدون رودربایستی به پرزیدنت می‌گفتم؛
ببین داداش!
اگه می‌خوای حرفای گنده گنده بزنی
بگو همون اصل کاری بیاد!
اگه هم از طرف اون حرف می‌زنی
قشنگ بگو؛ خودش گفته.
نظرش عوض شده!
من هم حامل پیامش هستم.
تمام!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 18:23:42
Back to Top
HTML Embed Code: