Telegram Web Link
♈️اعتراض شدید روزنامه جمهوری اسلامی به یک مقام روسی؛ ایران را به مثابه یکی از ایالت‌های روسیه می‌دانند

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه، که شخصی به نام «رجب صفرُف» است در یک تحلیل عجیب اما کاملاً منطبق بر منافع کشورش گفته: «ایران غرب‌گرا برای روسیه بسیار خطرناک‌تر از ایران هسته‌ایست. ایران غرب‌گرا موجب فروپاشی روسیه می‌شود». این سخن گزاف فقط در صورتی می‌تواند قابل فهم باشد که گوینده آن، به ایران به مثابه یکی از ایالت‌های روسیه نگاه کند و ساکنان کرملین را قیم ملت و کشور ایران بداند.

♈️از سیاستمداران و تحلیل‌گران دولتی روسیه چنین کج‌فهمی زیاده‌خواهانه‌ای بعید نیست کمااینکه دیمیتری مدودف رئیس‌ جمهور سابق روسیه و مرد شماره ۲ کاخ کرملین در ماه‌های گذشته بارها از اشتهای سیری‌ناپذیر دولتمردان روس درباره بلعیدن اوکراین و سایر کشورهای همجوار روسیه سخن گفته بود‌‌.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چند نکته در مورد برکناری رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی

✍️ محمدرضا جوادی یگانه، جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران:
@jomhuriyat

♈️ تعبیر ناخواسته دکتر علی انتظاری در باره مرحومه مهسا امینی زشت بود، پوزش هم خواست، اما به نظرم هم دیر بود و هم افکار عمومی راضی نشد و از ریاست دانشکده برکنار شد.

♈️امیدوارم این رویه در دولت جدید و البته در نظام، معمول شود، که به خطاهای مهم مدیران با برکناری سریع آنها واکنش نشان دهد.

♈️ همین برکناری،‌ می‌تواند یک مجازات کافی برای آن دسته از خطاها و قصورهای مدیران (و نه تقصیرها و تخلفات آنها) باشد که افکار عمومی را رنجانده‌اند، و باعث تشفی افکار عمومی و وجدان جمعی جامعه خواهد شد. و البته امکان سریع برکناری، این نکته را هم به مدیران یادآوری می‌کند که در سخن گفتن احتیاط کنند.

🔰 پ.ن.: بدیهی است نکته من در باره مدیران است، والا همه مردم و از جمله اساتید دانشگاه و روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی و سیاسی حق و آزادی اظهارنظر دارند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن
♈️ صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو رو باشید باشید.

🔰بزرگترین غار یخی ایران در چهار محال و بختیاری قرار داره و بزرگترین تامین کننده آب شیرین ایران عزیزه.

🔰این غار شگفت انگیز در برخی از نقاط خودش دارای حدود ۵۰متر برفه ،طول غار حدودا دو تا سه کیلومتره که به دلیل گرم و سرد شدن هوا در فصول مختلف این عدد هم تغییر میکنه.
بهترین زمان سفر اواخر بهارو فصل تابستانه

🔰برای رفتن به این غار باید برید شهرکرد و از اونجا به سمت کوهرنگ حرکت کنید و از کوهرنگ وارد جاده چلگرد به روستای سرآقا سید بشید و بعد از گذشتن از روستا و‌رفتن به سمت روستای شیخ علیخان به نزدیکی غار میرسید.

🔰برای اقامت هم هتل و‌اقامتگاههایی در شهر چلگرد و کوهرنگ وجود داره که نزدیکترین منطقه به غار هستند گزینه دیگه اقامت اجاره سیاه چادر از عشایر عزیز منطقه است که تجربه بسیار به یاد ماندنیی خواهد بود

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 فرشاد مومنی: برنامه هفتم، مطلقا نسبتی با یک برنامه توسعه باکیفیت ندارد

♈️ حتی قادر به اولویت بندی میان بحرانهای موجود نیستیم

♈️ساختار قدرت قادر و مایل به تدوین یک برنامه باکیفیت نیست/ کشور بدون برنامه راه نجاتی ندارد

♈️ کشور به ورطه های خطرناکی از شکنندگی دچار شده/ باید در ریل حکمرانی ارتقا، تغییر و اصلاح بنیادی انجام داد

♈️رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد
با بیان اینکه آنچه که ما در قالب سازمان برنامه و بودجه با آن مواجه هستیم، نه سازمان است و نه چندان نسبتی با برنامه و بودجه دارد، گفت: در ساحت نظر، آنچه که با عنوان برنامه هفتم وجود دارد، مطلقا نسبتی با یک برنامه توسعه با کیفیت ندارد.

♈️بحرانهای ما در حال ایجاد دادوستد با یکدیگر هستند و حتی کشور قادر به اولویت بندی آنها هم تا این لحظه نبوده، بنابراین به اسم اینکه می خواهیم مسائل را موردی حل کنیم، فقط زمان و منابع مادی و انسانی را هدر می دهند و برای خودشان، بحران مشروعیت شدت یافته و برای مردم هم گرفتاریها، مشکلات و ناهنجاریهای بیشتر را فراهم می کنند./ جماران
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 #کروبی: من رفع حصر تنهایی را نمی‌خواهم
@jomhuriyat

🔰 فرزند ارشد مهدی کروبی می‌گوید که پدرش ضمن تشکر از تلاش روسای جمهور و قوه‌قضاییه برای #رفع_حصر گفته است که امیدوارم رفع حصر به‌زودی انجام شود اما به‌شرطی که با رفع حصر میرحسین موسوی همزمان باشد.

♈️حسین کروبی درباره‌ اظهارات اخیر #غلامحسین_کرباسچی مبنی بر اینکه خبرهای خوبی درباره‌ رفع حصر در جریان است، گفت: باید بگویم که در هفته‌ گذشته یک پیغامی از طرف آقای پزشکیان رئیس‌جمهور و آقای اژه‌ای رئیس قوه‌قضاییه داده شد که دنبال رفع حصر آقای #کروبی هستیم و موافقیت‌هایی شده است. لذا پیرو این پیغام، ما نظر آقای کروبی را خواستیم که یک چنین چیزی گفته شده است.

♈️به گفته‌ی او، «آقای کروبی فرمودند که من و آقای موسوی سال ۸۸ به نتیجه‌ی انتخابات معترض بودیم و اعتراض ما هم باعث شد که من و آقای موسوی را به خاطر آقای احمدی نژاد، نزدیک به ۱۵ سال در حصر قرار دادند. در این مدت هم نه محاکمه‌ای انجام شد و نه حکم قضایی صادر شد و به صورت غیرقانونی جفت ما را در حصر قرار دادند».

♈️حسین کروبی ادامه داد: آقای کروبی گفت ضمن تشکر از آقای محسنی اژه‌ای و آقای پزشکیان که دنبال رفع حصر من بودند، ولی لازم است خدمت این دوستان بگویم که ما هر دو همزمان حصر شدیم و اگر قرار شود روزی رفع حصر شود ما هر دو باید رفع حصر شویم. لذا امیدوارم انشالله این کار به‌زودی انجام شود ولی با همدیگر باشد. من رفع حصر تنهایی را نمی‌خواهم.

♈️او در پایان گفت: پیغام آقای کروبی را من به همراه مادرم حضورا خدمت آقای اژه‌ای و برای آقای پزشکیان هم از طریق دوستانشان پیام حاج آقا را ابلاغ کردیم و امیداریم که این حصر هرچه زودتر اما هر دو با هم رفع شود.

♈️ #میر_حسین_موسوی و #مهدی_کروبی از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ همزمان ولی به‌صورتی جداگانه حصر خانگی شده‌اند. معلوم نیست که در صورت تصمیم رفع حصر برای هر یک از آنها، آیا شرط نفر دیگر تاثیری بر این تصمیم خواهد داشت یا خیر. یعنی در صورتی که با رفع حصر آقای کروبی موافقت شده باشد آیا موضع شخص او بر این تصمیم تاثیر دارد؟/ انصاف‌نیوز

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰"‏پزشکیان: هیچ منطقی وجود ندارد که بنزین را با دلار آزاد بخریم و با سوبسید به مردم بفروشیم"

♈️‏این منطق درست درباره عرضه بنزین به قیمت فوب خلیج فارس دو بخش ناگفته دیگر هم دارد؛ اول اینکه دولت باید قدرت خرید جامعه را هم به همان سطح نزدیک کند. دوم هم اینکه واردات و قیمت خودرو در کشور آزاد شود. غیر از این عرضه بنزین به قیمت آزاد، زدن جیب مردم است.

👤احسان بداغی_

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هر آنچه در بی اعتباری دشمن به کار آید، مشروع است!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️بسیاری بر این عقیده هستند که این چالش و تنش حکومت ایران با غرب، ریشه در عقاید دینی و اصل پایبندی به آن است که باعث این تعارضات و اختلافات با غرب می شود.

♈️در مقابل، برخی دیگر با رد این باور، عقیده دارند حاکمیت ایران صرفا در جهت ایدئولوژی خود که پایه و اصل آن تامین منافع اقلیت حاکم و امتداد آن در قدرت است بنا گذاشته شده و مذهب و اخلاق در آن محوریت تعیین کننده ندارد.

♈️پس با ذکر مثال هایی از رفتارها و اقدامات حاکمیت در این چهار دهه، به دنبال تایید مدعای خود هستند، از جمله تاکید بر تبعیض و استاندارد دو گانه حاکمیت در نگاه به مسلمانان جهان، که در آن ظلم به مسلمانان خاورمیانه و هلال شیعی دغدغه اصلی و حتی قابلیت دخالت نظامی ایران را در پی دارد، ولی نسبت به ظلم افزون بر شیعیان افغانستان و پاکستان تا مسلمانان هند و چین، کوچکترین دغدغه و اعتراضی برنمی انگیزد!

♈️با این نگاه، بر اساس ایدئولوژی حاکم، مشی ساختار حاکمیت در ایران، اینگونه تعریف می شود که هر چیزی که بتواند در جهت ضربه زدن به دنیای غرب و اصول آن به کار آید، فارغ از دین و اخلاقیات، غنیمت و‌ فرصتی بوده و مشروع است!

♈️با این استدلال است که برای عده ای »جرج فلوید» قابل دفاع و حتی در قامت قهرمان متجلی می شود، چون ابزار و بهانه ای برای زیر سوال بردن امریکاست!
با این مشی است که پیام رسان تلگرام که در این سال ها با انواع فیلترینگ و محدودیت ها از سوی حاکمیت ایران مواجه و آماج انواع حملات، چون آلت دست غربی ها و ابزار جاسوسی و فریب ایرانیان انگ خورده و شیطان بزرگ لقبش بوده، امروز چون مالک آن توسط پلیس فرانسه دستگیر شده و بالاتر، چون روس ها مدعی حق خواهی او هستند، ابزار و قابلیت خوبی برای بی اعتبار کردن فرانسه و آرمان های آن کشور می شود و در نتیجه آنگونه در صداوسیما برای برخورد فرانسه با او دغدغه مند و معترض می شوند!

♈️برای نمود بهتر این استاندارد دوگانه، در صحنه بین المللی می توان نمونه مواجهه ایران با «علی عبدالله صالح» حاکم کشور یمن، قبل از بهار عربی را نام برد.

♈️مردی که هنگام اعتراضات مردمی یمن، در صداوسیمای ایران و کیهان «دیکتاتور یمن» و متحد آمریکا لقبش بود. همو که بعد از سقوطش، چون انقلابیون طرفدار عربستان و ایران، وقتی به جان هم افتادند و به ناگاه حوثی ها با علی عبدالله صالح متحد و هم رزم شدند، در ایران جز جبهه مقاومت تعریف و تمجید شد! ولی بعد از مدتی، وقتی با حوثی ها به اختلاف خورده و نهایت در آن تصفیه قدرت توسط متحدان ایران کشته شد، تیتر زدند، دیکتاتور یمن به هلاکت رسید!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دکتر مسعود نیلی: شوک‌های تحریمی تمام اصلاحات اقتصادی را از بین می‌برد
👤مسعود نیلی، اقتصاددان:
@jomhuriyat

♈️تحریم در کشور ما صرفاً یک محدودیت ثابت نبوده، بلکه ما دائم با شوک‌های تحریمی مواجه هستیم.

♈️اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۱ هدف حمله تحریم قرار گرفت. بعد مذاکرات صورت گرفت و برجام به نتیجه رسید، اما در سال ۱۳۹۷ حمله دوم تحریم آغاز شد.

♈️بعد درگیری‌های منطقه‌ای و حملات متعدد تحریمی پشت هم تا به امروز صورت گرفته است.

♈️هر کدام از این حملات تحریمی هم یک جهش ارزی به دنبال خودش داشته که این جهش‌ها تمام آنچه به اسم اصلاحات اقتصادی انجام شده بود را از بین برده است.

♈️بنابراین بدون اصلاح روابط خارجی، اصلاحات اقتصادی صرفاً یک فرآیند بسیار پرهزینه و مستهلک‌کننده اجتماعی و سیاسی است.

♈️حداقلِ نیازِ اصلاحات پایدار، اما بسیار تدریجیِ اقتصادی از سمت سیاست خارجی، آن است که اگر نمی‌تواند در حدود یک سال به توافق دست پیدا کند حداقل به گزینه آتش‌بس دست پیدا کند.

♈️چون ما در حال حاضر در جنگ اقتصادی هستیم. یعنی اگرچه هزینه مبادله در اقتصاد ما بالا رفته، اما دیگر در همین سطح بماند و حملات تحریمی دیگری به اقتصاد تحمیل نشود./دنیای اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آیا تعطیلی شنبه خلاف قانون اساسی‌ست؟

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️نامه آیت‌الله سبحانی به قالیباف: تعطیلی «شنبه» برخلاف قانون اساسی است.
آیت الله سبحانی نوشت: «تعطیلی شنبه بر خلاف قانون اساسی است که می‌گوید تعطیلی هفته روز جمعه است و این عبارت مفید حصر است. چنانکه دو اصلی که که در کنار آن آمده است نیز مفید حصر است: «زبان فارسی» که زبان رسمی کشور است (اصل ۱۵). آیا می‌توان عبری را هم به رسمیت شناخت؟! پرچم کشور اسلامی از سه رنگ تشکیل شده (اصل ۱۸) آیا می‌توان رنگ چهارمی به آن افزود.».

♈️ پاسخ آیت الله سبحانی این است که در قانون اساسی نامی از «تعطیلی هفتگی» نیست بلکه تعبیر «تعطیل رسمی هفتگی» آمده است. قانون اساسی تعطیلی رسمی را روز جمعه قرار داده است و مانحن فیه، تعطیلی رسمی نیست بلکه تعطیلی اداری‌ست وفرقی فارق است میان تعطیلی رسمی و تعطیلی اداری!

♈️از این گذشته تعطیلی رسمی جمعه هم به حکم عرف و‌متعارف، منافاتی با تعطیل رسمی روزهای دیگر ندارد چنان که هزاران بار اتفاق افتاده است که دولت ها روز کاریِ بین دو روز تعطیل را تعطیل رسمی اعلام کرده اند و شورای نگهبان هم اعتراض نکرده است. بنابراین دولت حتی بدون تصویب مجلس هم می‌تواند یک روز غیر از جمعه را به عنوان استراحت هفتگی کارکنان خود مقرر کند.

♈️در خصوص صداوسیما هم وضع همین طور است.‌ قانون اساسی عزل و نصب رئیس صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران را بر عهده رهبری گذاشته است. این به معنای آن نیست که رئیس هر رسانه رادیویی یا تلویزیونی را باید رهبر منصوب کند و ممنوعیت تاسیس رسانه رادیویی و تلویزیونیِ غیر دولتی مقصود قانون نیست.

♈️اصل ۳۰ قانون اساسی می‌گوید دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم ساازد. آیا این به معنای ممنوعیت آموزش و پرورش خصوصی است؟
قطعا چنین نیست و اثبات شیئ نفی ما عدا نمی‌کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فیل های سفید جمهوری اسلامی
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️یکی از درباریان شاه سیام(تایلند)، مرتکب خلافی شد که مکافاتش مرگ بود. ولی شاه نه تنها او را نکشت، بلکه فیل سفید مقدس و بسیار گرانبهایی را به او بخشید. چنان که مایه مباهات او شد. ولی مشکل از همان روزهای نخست هویدا شد.

♈️نگهداری فیل نیازمند استخدام شبانه روزی فیلبان، مهیا سازی روزانه ۲۵۰ کیلو علوفه مقوی، جا برای نگهداری او و تیمار دائمی این موجود مقدس و خلاصه صرف هزینه های سنگین بود. درباری بی- چاره شد. از سویی نمی خواست این فیل را که از منظر دیگران مایه مباهاتش بود، از دست بدهد و از سوی دیگر مخارج حفظ این فیل مقدس، روز به روز بیشتر و کمرشکن تر می شد.

♈️در عین حال پس از ماه‌ها پرداخت هزینه بالای پاسداری از فیل، چگونه می شد از او دل کند!؟
کوتاه آن که درباری به خاک سیاه نشست. در واقع تصمیم شاه برای مجازاتش، چند برابر شومتر و خردکننده تر از اعدام بود. او نمی توانست فیل را که باعث افتخارش شده و نیز هزینه‌های کلان برایش تراشیده بود، از دست دهد و نه دیگر از عهده مخارج نگهداری فیل بر می آمد.

♈️به گمانم انقلاب و جمهوری اسلامی ۴۶ سال است پیاپی و روزافزون فیل های سفید را پذیرفته است. فیل هایی که گرچه برای مردم و کشور انواع هزینه های کلان در بر دارند، نگاهداری آنها پرزحمت و خانه خراب کن است، ولی حفظ هریک از آنها بخش جدایی ناپذیر فرهنگ سیاسی حاکمیت تبدیل شده است.

♈️ مثلا چه کسی جرات دارد به حاکمیت ندا در دهد: جنابان! هزینه نگهداری فیل مرگ بر آمریکا، در ابعاد گوناگون، بیشتر از کل بودجه عمومی ۵۰ سال اخیر بوده است. جنابان تصور می کنند حفظ این فیل مایه فخر و مباهات بین المللی ملت ایران است. از سوی دیگر سال ها برایش هزینه شده، ولی امروز دیگرعالَم و آدم، عامی و عالِم، بر ویرانگری نگهداری این فیل به اجماع رسیده اند.

♈️به اغلب احتمال، تا جمهوری اسلامی از نگاهداری دهها فیل مقدس پنداشته خود را رها نکند و از حفظ همه آن ها دست نکشد، راه ترقی ایران همچنان مسدود خواهد بود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک شد

♈️ «حنانه خرم‌دشتی»، «آروین رسول‌زاده»، «محمدمهدی کشاورزی»، «آریا فاتح‌کرداری» و «علی نادری لردجانی»، نمایندگان ایران در هفدهمین دوره المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک، هریک موفق به کسب مدال طلا شدند تا ایران با این نتیجه درخشان در جایگاه اول بایستد.

♈️ این مسابقات به میزبانی سازمان IOAA از ۲۷ مرداد تا 6 شهریور در برزیل برگزار شد و بیش از 250 دانش‌آموز از 57 کشور جهان در این مسابقات شرکت کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بدون مقدمه جهت اطلاع

✍🏻علی اصغر خدایاری
@jomhuriyat

🔰۱- اگر جبهه اصلاحات در انتخابات بی‌معنی مجلس دوازدهم راهبرد عدم شرکت را برنمی‌گزید و برای خود در ته‌مانده سفره عنایت شورای نگهبان خوراک کنشگری تعریف می‌کرد، موج رسمی عدم شرکت شکل نمی‌گرفت و دلیلی نداشت شورای نگهبان برای درهم شکستن آن موج، نامزدهای رد صلاحیت شده مجلس دوازدهم در هیأت‌های نظارت را در مرحله‌ی تجدیدنظر به‌صورت فله‌ای تأیید صلاحیت کند تا امکان تهیه فهرست برای طرفداران روزنه‌گشایی فراهم شود.

🔰۲- اگر جبهه اصلاحات پس از عدم‌شرکت در انتخابات مجلس، در انتخابات ریاست جمهوری پیش از آغاز فرآیند بررسی صلاحیت‌ها نامزدهای اختصاصی خود را معرفی نمی‌کرد و تأیید صلاحیت حداقل یکی از نامزدهای اختصاصی خود را شرط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری قرار نمی‌داد، دلیلی برای تأیید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان وجود نداشت. زیرا بدون دکتر پزشکیان هم همه گروه‌ها به‌جز جبهه اصلاحات نامزد خود را داشتند.

🔰۳- اگر پس از تأیید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان و اعلام رسمی حمایت جبهه اصلاحات از ایشان، ۱۱۰ نفر از افراد شناخته‌شده با عدم‌تمکین به این تصمیم بیانیه‌ای رسمی با عنوان "ظلم‌شویی نکنیم" منتشر می‌کردند و مردم را به عدم شرکت یا تحریم فرامی‌خواندند، آقای دکتر پزشکیان رأی لازم را برای رقابت مؤثر و در نهایت انتخاب شدن به‌عنوان رئیس‌جمهور کسب نمی‌کرد و کار به اتفاقات بعدی و تشکیل کابینه موسوم به وفاق ملی نمی‌رسید.

♈️اگر به برکت ریاست جمهوری آقای دکتر پزشکیان وفاقی در کشور شکل بگیرد، این وفاق نتیجه رابطه دوسویه وادادگی- عنایت نیست، پاسخ معادله ایستادگی- مصلحت‌اندیشی است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تحول سیاسی توهم‌زا

محمد فاضلی
@jomhuriyat

🔰اول سه پرده از تاریخ را مرور کنیم:

♈️پرده اول. روح‌الله رمضانی محقق و استاد مطالعات سیاست خارجی ایران راهبرد سیاست خارجی ایران در عصر مشروطه را ناواقع‌گرایی سیاسی ناشی از ملی‌گرایی بی‌‌حد و حصر می‌داند. معتقد است ایرانیان سودای «استقلال کامل» داشتند و از این زاویه «سیاست بی‌طرفی» در جنگ جهانی اول را اعلام کردند، در حالی که بخش‌هایی از کشور در هنگام اعلام این سیاست از سوی روسیه و انگلستان اشغال بود، و همگان بی‌طرفی را نقض می‌کردند، ایران هم ظرفیت جلوگیری از نقض بی‌طرفی نداشت.

♈️پرده دوم. انقلاب ۱۳۵۷ به پیروزی رسیده و گروه‌هایی از سیاسیون ایرانی، سودای «استقلال کامل» دارند و از بیرون راندن ابرقدرت آمریکا از کشورشان تا راندن ابرقدرت‌ها از خاورمیانه را در سر می‌پرورانند. جهت‌گیری سیاست خارجی ایران از آن زمان تا به امروز هم کم‌وبیش با همین ایده‌ها هدایت شده است.

♈️پرده سوم. اصلاح‌طلبان در دوم خرداد ۱۳۷۶ انتخابات را برنده شده‌اند در حالی که خودشان هم انتظار چنین موفقیتی را نداشته‌اند. آمده بودند که در صحنه سیاست دست‌آوردهایی داشته باشند، به سرعت و ظرف مدت کوتاهی بر صدر نشستند. قدرت را در دست گرفتند و خواستند همه مناسبات سیاسی را عوض کنند، دموکراسی را به سرعت به بازی غالب سیاست بدل کنند و بساط اقتدارگرایی را برچینند.

🔰اندکی تحلیل

♈️کوتاه‌ترین زمان‌های تحول اقتصادی مؤثر که سبب تغییر معنادار در توان اقتصادی کشورها شده در کشورهایی نظیر ژاپن، کره، سنگاپور یا چین امروز رخ داده است. حدود چهار دهه طول کشیده تا اقتصادی توسعه‌نیافته به قدرتی اقتصادی بدل شود. کشوری برای آن‌که به یک قدرت نظامی پایدار با توان تهاجمی و دفاعی مطمئن تبدیل شود، چند دهه زمان نیاز دارد. پشتیبانی اقتصادی پویا و فناورانه، دیپلماسی مؤثر و توسعه شبکه‌ای از زیرساخت‌ها و توافقات بین‌المللی و خیلی ملزومات دیگر لازم است که چنین اتفاقی حاصل شود.

♈️در جریان تحولات اقتصادی یا نظامی به شرحی که در بالا گفته شد، ظرفیت‌های سخت‌افزاری - ظرفیت‌هایی برای اعمال قدرت یا رفع نیاز - ساخته می‌شود. تحول سیاسی – بالاخص تحولات انقلابی – برخلاف تحول اقتصادی و نظامی (هم‌چنین تحول علمی)، می‌تواند خیلی سریع، بدون ساخته شدن ظرفیت‌های سخت‌افزاری اعمال قدرت، و حتی گاه با تخریب ظرفیت‌های سخت‌افزاری موجود به دست آید. چند مثال:

♈️یک. انقلاب مشروطه، تحولی سیاسی بود، اما ایران همان ایران سابق بود بدون کارخانه، ارتش، سازمان اداری، توان تولیدی یا جایگاه جدیدی در نظام بین‌المللی. گوشه‌ای از روابط سیاسی تغییر کرده بود. اما تحول سیاسی این توهم را پدید آورده بود که می‌شود مدعی بازگرداندن سرزمین‌های قفقاز و اراضی ایران در عراق تا رود فرات شد.

♈️دو. بعد از انقلاب ۱۳۵۷، ایران همان ایران سابق بود، با تضعیف بیشتر کارخانه‌ها، ارتش، جایگاه در نظام بین‌المللی و بر هم خوردن مجموعه‌ای از روابط مولد قدرت. توان تولیدی کشور هم کاهش یافته بود.

♈️سه. در فردای دوم خرداد، ایران همان ایران سابق بود، با همان توان تولیدی، روابط قدرت، قانون اساسی، و اندکی تغییر در جایگاه بین‌المللی به‌واسطه تحول سیاسی حاصل‌شده.

♈️تحولات سیاسی می‌توانند بسیج‌گر احساسات، عواطف، نوع جدیدی از روابط اجتماعی، و شروع‌کننده نوع جدیدی از روابط باشند، اما در نقطه آغاز هیچ توان تولیدی، نظامی، قدرت سخت یا ظرفیت پاسخ‌گویی به نیازها خلق نمی‌کنند.

♈️کارخانه، سلاح، فناوری یا علم جدیدی در فردای یک تحول سیاسی در کوتاه‌مدت خلق نمی‌شود. اما تحولات سیاسی به دلیل بسیج احساسات و عواطف، خصیصه توهم‌زایی دارند؛ همان توهماتی که در فردای انقلاب مشروطه، انقلاب ۱۳۵۷ و دوم خرداد ۱۳۷۶ خلق شدند. تحولات سیاسی یکی از شروط لازم برای دست یافتن به تحولات اقتصادی، نظامی، اجتماعی و فناورانه مهم‌تر هستند، اما ابداً شرط کافی نیستند. توهم، اشتباه گرفتن یکی از شروط لازم به جای شرط کافی است.

♈️تحول سیاسی، با مراقبت، دوراندیشی، واقع‌بینی، تداوم عقلانیت و شناختن حدود، می‌تواند تدریجاً به بنیان‌های کافی برای تحول اقتصادی، اجتماعی و فناورانه منتهی شود. رویکرد غیرتوهمی به تحول سیاسی، هم به یکی از شروط لازم بودن آن توجه می‌کند و هم شرط کافی نبودن آن‌را در نظر می‌گیرد. یکی از درس‌هایی که می‌توان از تاریخ آموخت و دوباره راه‌های بی‌سرانجام را تکرار نکرد، همواره به خاطر داشتن اثر توهم‌زایی تحولات سیاسی است. این اثر توهم‌زایی همان‌قدر که برای سال ۱۲۸۵، ۱۳۵۷ و ۱۳۷۶ شمسی مؤثر و معنادار بود، می‌تواند برای ۱۴۰۳ نیز معنادار و مؤثر باشد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👤تیمور رحمانی اقتصاددان:

♈️وعده دولت‌ها برای ایجاد رفاه بدون پشتوانه نتیجه عکس می‌دهد


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جواز تعامل

احمد زیدآبادی

♈️حالا که رهبری جواز "تعامل با دشمن" را صادر کرده است، لازم است دولت پزشکیان بدون فوت وقت، مذاکره با کشورهای غربی را برای لغو تحریم‌ها آغاز کند بلکه این بلای زندگی‌سوز از سر مردم ایران هر چه زودتر رفع شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️درد ما مردمی است که:
قبل از نگاه کردن به خود؛
می‌خواهند کشورشان را تغییر دهند.
مردمی که:
همه می‌نالند؛
ولی خودشان را نمی‌بینند!
درد ما، مردم است، آدم‌هاست؛
همین خودمان‌ها...

👤فريدون فرخزاد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لايحه بودجه 1404 را چطور مي‌نويسيد آقاي رئيس جمهور؟
غلامرضا بني اسدي
@jomhuriyat

♈️ دکتر مسعود پزشکيان رئيس جمهوري اسلامي ايران بخشنامه تهيه و تدوين لايحه بودجه 1404 کل کشور را به دستگاه‌هاي اجرايي ابلاغ کرد. اين، خبري است که روي خروجي خبرگزاري‌ها رفته است. خبر اين گونه کامل شده است که بخشنامه بودجه سال 1404 کشور 7 پيوست دارد که شامل برنامه زمان‌بندي تهيه و تنظيم لايحه برنامه و بودجه سال 1404 به‌صورت دومرحله‌اي، ضوابط مالي تهيه و تنظيم لايحه برنامه و بودجه سال 1404، دستورالعمل و فرم‌هاي تهيه و تدوين بودجه دستگاه‌هاي اجرايي، دستورالعمل بودجه‌ريزي مبتني بر عملکرد و برنامه عملياتي سالانه، دستورالعمل تهيه و تنظيم بودجه شرکت‌هاي دولتي، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعي وابسته به دولت، دستورالعمل غربالگري طرح‌ها و پروژه‌هاي تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي و دستورالعمل تنظيم پيوست تسهيلات بانکي و هزينه‌هاي فرابودجه‌اي است. اما مهمتر از ابلاغ و تعريفِ بخشنامه، اين است که اولين بودجه تدويني توسط دولت پزشکيان نشانگر نگاه واقعي او به جامعه باشد.

♈️ديدگاه‌هاي سياسي- اجتماعي- فرهنگي و به ويژه اقتصادي با بودجه رابطه عملياتي دارد. چراکه هر برنامه‌اي اگر پيوستِ بودجه‌اي نداشته باشد، نقشِ ايوان و دفتر است. آنچه درعمل محقق مي‌شود بستگي به تک تک ريال‌هاي بودجه دارد. پس آقاي رئيس‌جمهور از همين اول بايد برنامه را جوري تمشيت کند که نتيجه فوري آن در سفره معاش مردم ديده شود. البته به معاد مردم هم بايد نظر داشته باشد. اين دوگانه هم اقتضا مي‌کند بودجه را کاربردي و ناظر به کارکردِ عيني و عملي تدوين کند.

♈️جايگاه‌هايي که نياز اولويت‌دار زندگي مردم را برآورده مي‌کنند حتما بايد در صدر فهرست هم باشند اما تشکيلات و ساختار‌هاي شخص محوري که رديف بودجه دارند اما هيچ کاري از ملک و ملت را رديف نمي‌کنند اگر نمي‌شود- فعلا- به قلم قرمز حذف کرد، لااقل با فريز بودجه مواجه شوند. نگاهي به فهرست بلند بالاي مجموعه‌هايي که از بودجه ارتزاق مي‌کنند، به ما مي‌گويد برخي‌ها بود و نبودشان براي مردم يکي است و برخي هم نبودشان بهتر از بودشان است حتي اگر ريالي بودجه نگيرند.

♈️مجموعه‌هايي که تربيت يافتگانش زبان به تکفير و تهديد و تحديدِ حقوق مردم دارند و صرفا براي فلان جريان، يار تربيت مي‌کنند چرا بايد در بودجه عمومي سهم داشته باشند؟ با تاسف سال افزون هم بوده است اين بودجه اختصاصي. برخي ساختارهايي که ذاتشان موقت و ناظر به موضوعات خاص است چرا با بودجه ملي ادامه حيات مي‌دهند؟ نمي‌خواهم اسم ببرم که ديگران گفته و دلسوزان ملک و ملت و انقلاب، بارها نوشته‌اند و گفته‌اند.

♈️ ديگران کمتر شنيدند اما توقع از دولت پزشکيان شنيدن و خواندن و به عمل درآوردن است. اتفاقا برخي از مجموعه‌ها کارکردي جز وحدت شکني و وفاق سوزي ندارند. اتفاق را خلاف مشي خود مي‌دانند. خودبرتر بينانه، شاني براي غيرخود قائل نيستند.

♈️ پربيراه نيست اگر بگوئيم دچار يک نوع نژادپرستي معرفتي هستند. چرا بايد نان از سفره مردم برداشته شود تا لقمه دهان اينان پرشمار گردد؟ بگذريم اما پزشکيان نبايد بگذرد بلکه بايد همين اول، تکليف بودجه و اين جايگاه‌ها را روشن کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 امارات در حمایت از پاول دوروف خرید ۸۰ فروند جنگنده از فرانسه را تعلیق کرد

♈️ شیخ محمد بن‌راشد، حاکم دبی و نخست وزیر امارات اعلام کرد که دوروف شهروند امارات است و دستگیری وی ممکن است علاوه بر قرارداد خرید جنگنده‌ها دیگر قراردادهای تجاری از جمله حضور شرکت توتال در پروژه های این کشور را تحت الشعاع قرار دهد، حجم تجارت غیر نفتی امارات با فرانسه حدوداً ۱۰ میلیارد دلار در سال است.

♈️ امارات متحده عربی که در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد به استعدادهای برتر از سرتاسر دنیا شهروندی این کشور را اعطاء می‌کند، اکنون اعلام کرده که اجازه نخواهد داد برنامه های این کشور برای جذب ستارگان، با این اقدام فرانسه دچار خلل گردد و همگان خواهند دید که در پرونده پاول دوروف هیچ فرقی میان وی و یک اماراتی عرب وجود نخواهد داشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این فرهنگ صلح است؟
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️علی انتظاری در صدا و سیما با لحنی ناشایست و خارج از نزاکت از زنده‌یاد مهسا امینی اسم برد. این برخورد، واکنش اعتراضی وسیعی در افکار عمومی داشت به طوری که آقای انتظاری عذرخواهی کرد و بعد هم از سمتش در دانشگاه عزل شد.

♈️حالا بعد از چند روز سرکار خانم شیرین عبادی برندۀ جایزۀ صلح نوبل به اظهارات علی انتظاری پاسخ داده است آن هم با این لحن:
"نظام[....]چیزی جز فحاشی، رذالت، تقدیس جنایت و توجیه خونخواری نیست. رسوایی پشت رسوایی برای حکومتی که نمازهای رهبرش بر تروریست‌های نفله شده از شماره خارج شده است"!

♈️با این نوع ادبیات، خانم عبادی قرار است کدام فرهنگ صلح و مدارا و دوستی را به جامعۀ ما آموزش دهد؟ چرا دیگرِ برندگان جایزۀ صلح نوبل از این نوع تهاجمات لفظی و اهانت‌آمیز نسبت به طرف‌های متضاد خود پرهیز می‌کنند، اما مورد ایرانی‌اش، اینطور راحت از "نفله شدن" افرادی به عنوان "تروریست" اظهار شعف می‌کند که در چشم برخی دیگر از افراد مورد احترامند؟

♈️با عرض معذرت از خانم عبادی، به نظر من این ادبیات بیشتر متناسب جایزۀ جنگ نوبل است تا جایزۀ صلح آن!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چراغ سوم

🔰سرمقاله هم‌میهن ،۷ شهریور ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️نظام‌های سیاسی امروز جهان به‌‌رغم همه تفاوت‌هایشان در یک ویژگی مشترک هستند؛ ویژگی حقوقی دولت_ملت در همه آنها مشترک است. به عبارت دیگر بنیان آنها بر مرزهای شناخته‌شده و نیز اتباع تعریف‌شده‌ای فراتر از تفاوت‌های نژادی، قومیتی، دینی، زبانی و... است. کشور ما نیز با وجود انقلاب به نام اسلام از این ویژگی عام شهروندی تهی نبوده است.

♈️به همین دلیل است که همه شهروندان بر اساس اصل «خون» تابعیت پیدا کرده و از حقوق مندرج در قانون اساسی برخوردار می‌شوند. به عبارت دیگر هر فرد به محض تولد و با داشتن پدر ایرانی، او نیز ایرانی و از حقوق برابر برخوردار است.

♈️این امر در قدیم بی‌معنا بود. چون چنین مرزهایی وجود نداشت. اصولاً تابعیت نیز فاقد معنای روشنی بود. نطفه این نظام ابتدا در ۴ قرن پیش در اروپا شکل گرفت و پس از انقلاب فرانسه کامل شد و اکنون نظام بین‌الملل بر بنیان توافق این واحد‌های سیاسی است.

♈️حضور در این ساختار الزاماتی دارد؛ به همین دلیل است که موقعیت اسرائیل به دلایل عملکردی و رویکردی در این نظام ضعیف و ناپایدار است. یا طالبان هنوز به رسمیت شناخته نشده است. به‌طور کلی ساختار قانون اساسی ما مبتنی بر قواعد شناخته‌شده بین‌المللی است که اساس این قواعد نیز شناسایی کشورها براساس واحد‌های ملی دولت_ملت است.

♈️متاسفانه از ابتدای انقلاب برخی گزاره‌ها که همسو با حقوق برابر شهروندی نیست به‌صورت عملی اجرایی شده است. شاید در گذشته برخی از علل سیاسی یا دینی در شکل‌گیری این گزاره‌ها نقش داشتند ولی به مرور یا آن علل منتفی شدند یا نادرستی آنها روشن گردید. یکی از این موارد عدم به‌کارگیری برادران اهل سنت در سطوح بالای مدیریتی بود.

🔰ادامه و متن کامل سرمقاله در لینک زیر:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-20013

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/01 22:28:47
Back to Top
HTML Embed Code: