Telegram Web Link
📝📝سرکوب اندیشه به‌بهانه اندیشیدن

نسترن تارین
@jomhuriyat

♈️هانا آرنت در کتاب «اندیشیدن و ملاحظات اخلاقی»، وجدان را توان اندیشیدن تعریف می‌کند: «آیا توانِ قضاوت کردن، نیک را از بد و‌ زشت را از زیبا تشخیص دادن با استعداد اندیشیدنِ انسان بستگی ندارد؟»

♈️حال حکومتی را در نظر بگیرید که امکان اندیشیدن در آن وجود ندارد، خروجی‌های اندیشه مسدود شده، پرسش به سرکوب می‌انجامد و‌ یا به امری مقدس و سر بسته [به‌مثابه خطوط قرمز] منتهی می‌گردد که تنها هدفش از بین‌بردن امکانِ اندیشیدن است. نبودِ اندیشه می‌تواند منجر به تبعیت بی‌چون و چرا از هر امری شود که ارزش تلقی شده به گونه‌ای که امکان نقد آن ارزش وجود ندارد تنها به این دلیل که به آن جامه‌ الوهیت بخشیده‌اند، امکان اندیشیدن حتی با تعابیری چون اندیشه‌ خطرناک سرکوب می‌شود در حالی که آن‌چه به خودی خود خطرناک است، نفس اندیشیدن است.

♈️در چنین شرایطی توده‌ی بی‌تفاوت که محصول جامعه‌ی بدون اندیشه است برای خدمت به قدرت توان انجام جنایت‌های هولناک را خواهد داشت نظیر «آیشمن» در حکومت نازی‌ها، کسانی که فارغ از اندیشیدن به نتایج اعمال [بد] خود، اعمال خود را به اقتضای شرایط، ناشی از وظیفه‌مندی خود می‌دانند.

«واقعیت اسفبار این است که بخش بزرگی از بدی‌ها را کسانی مرتکب می‌شوند که هرگز تصمیم به بدبودن یا نیک‌بودن نمی‌گیرند»، کسانی که نمی‌دانند تصمیم در پی اندیشیدن حاصل می‌شود.
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ غلامعلی رجایی: پزشکیان باید بلافاصله بعد از رأی‌آوری معاون اولش را تعیین می‌کرد و بعد سخنگو می‌گذاشت

♈️ او در سطح اول هیأت وزیران نباید اینقدر تسامح می‌کرد/ مردم هم باید خویشتن‌داری کنند

♈️ پزشکیان رئیس جمهور صد درصد مردم است/ نباید ظریف را دست کم گرفت


🗣 غلامعلی رجایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

♈️حاکمیت باید بداند که آقای پزشکیان ظرفیتی را فراروی نظام گذاشت و اگر مردم احساس کنند فریب خورده‌اند، هم حاکمیت و هم پزشکیان ضرر می‌کنند؛ پزشکیان هم قربانی می‌شود و دیگر نمی‌شود از او استفاده کرد.

♈️ به نظر من الآن نقش اصلی حفظ این موج برآمده هم به دست پزشکیان برای چانه‌زنی است و هم حاکمیت است. اگر این دو بدانند که این موج به آسانی به دست نیامده، قاعدتا این موج می‌تواند با همین شدت پشت سر رئیس جمهور، نظام و رهبری باشد؛ اگر نه حرف تحریمی‌ها درست در می‌آید که گفتند رأی دادن فایده‌ای ندارد و تغییری ایجاد نمی‌شود.

♈️اگر بنا بوده که ۷۰ درصد کابینه رنگ و بوی اصولگرایی و میانه داشته باشد، قاعدتا موافق رأی مردم در ۱۵ تیر نیست./ جماران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این اسمش وفاق سیاسی است نه ملی!

سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️اثبات عدم تمایل ساختار به چرخش و تغییر نرم یعنی مرگ زودهنگام یک رویا.
براستی که وفاق سیاسی را نباید با وفاق ملی اشتباه گرفت!

♈️مسئله امروز ایران شکاف گفتمانی موجود بر سر مفهوم «توسعه» و الزاماتش اعم از سیاست خارجه آرام، تخصص سالاری و ثبات داخلیست.

♈️تقسیم برابر «کیک قدرت» و یا همان وفاق سیاسی بدون وجه اشتراک حول ضرورت توسعه بماهو توسعه در ایران اسمش هرچه باشد وفاق ملی نیست. وفاق ملی هم باشد دردی از ایران درمان نمی کند.

♈️فلذا یقینا محمدجواد ظریف پس از نمایش توانمندی خویش در برخورداری از سرمایه اجتماعی رئیس جمهور ساز اکنون رندی بخرج داد و هوشمندی کرد. چرا که رئیس جمهور فقید آیت الله رئیسی با آن حمایت و عقبه در ثبات گفتمانی نفی کننده توسعه و الزاماتش نتوانست مسیر را پیش ببرد. و خوب نتایج انتخابات نشان داد که ایشان موفق نبود. موفقیتی که بنده معتقدم خیلی ربطی به اشخاص دیگر ندارد.
ساختار و کلان حاکمیت باید وضعیت رو به اضمحلال را صحیح درک کند و طرحی نو دراندازد.

♈️و دقیقا این نقطه همان محل تحیر و هراس است که چگونه همچنان عده ای با چشم بستن بر حقایق مختلف کشور ضرورت تغییر را درک نکرده اند!
حقیقتا این موضوع محیر العقول است...

♈️حال تنها در یک مصداق مهم اما راهبردی حول کابینه پیشنهادی چند پرسش جدی برای فهم آینده پیش رو و عملکرد دولت جدید وجود دارد:

♈️آیا وزرای پیشنهادی کابینه دولت جدید نسبت به ایران و انبوه مسائل برروی زمین مانده اش در حیطه تخصصی وزارتخانه مدنظر با شخص رئیس جمهور و گفتمان مدنی نخبگانی پدیدآورنده رئیس جمهور جدید توصیف مشترک،تبیین مشترک و تجویز مشترک دارند؟

♈️بصورت مشخص تر در یک مصداق خاص :
آیا وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عقب ماندگی شگرف در زیرساخت و نرم افزار از آموزش و پرورش جهان را برسمیت می شناسد؟

♈️آیا این وزیر پیشنهادی قائل به شکاف بین نسلی و ضرورت احترام به نسل جدید و منطبق شدن آموزش با ویژگی های نسلی هست؟

♈️آیا وزیر خواست و اراده لازم برای رهایی آموزش و پرورش از لوب ایدئولوژی سالاری حاکم در این چند سال را دارد؟
(تنها مرور نشریات «رشد» دانش آموزی بدور از دیگر فعالیتهای چند سال اخیر نگاه جامعی در این زمینه منتقل می کند)

♈️آیا وزیر پیشنهادی قائل به کارکردهای تخصصی مدرسه و اجزای آن هست؟
کارکردهایی که برای معلم و محیط تعاریف مشخصی دارد و در نتیجه معارضین مقابل را برسمیت نمی شناسد؟

♈️آیا وزیر پیشنهادی قائل به آن هست تا وضعیت اقتصاد مملکت که گروگان سیاست خارجه است اصلاح نشود و در نتیجه بودجه وزارتخانه مقبول نشود و در نتیجه حقوق معلمین و کادر آموزش بشکل مطلوب تامین نشود، آنها نیز به تکالیف خویش در قبال بچه های مردم نیک عمل نمی کنند. و اساسا مطالبه سختی نیز نمی توان داشت؟
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هر چیزی که در جهت آمریکا ستیزی به کار آید، مقبول است و مشروع!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️هر سال که به پایان مرداد ماه و سالگرد کودتای ۲۸ مرداد نزدیک می شویم، در جهت آمریکا ستیزی، یاد دکتر مصدق برای مسئولان مقبول افتاده و به عنوان بهانه و ابزار تاختن به آمریکا بهره گرفته می شود.
همان مصدقی که به دلیل مشی سکولار و محوریتش در جبهه ملی و حزب نهضت آزادی، در حالت عادی مطرود حاکمیت بوده و اجازه نامگذاری مکان و خیابانی در خور نامش، حتی در حد خالد اسلامبولی هم ندارد!

♈️مشابه این استفاده ابزاری، می‌توان از کوبا و‌ کره شمالی نام برد که به دلیل نظام کمونیستی و ایدئولوژی مسلطش، ساختار حکومتش به شدت خداناباور و دین زده بوده و تعبیر کامل «جبهه کفر و کفار» در مورد آن دو کشور مصداق پیدا می کند. ولی چون با ایران، هدف مشترکی به نام آمریکا ستیزی دارند، به عنوان دوست و متحد حاکمان ایران به حساب می آیند!

♈️در موردی دیگر، می توان از طالبان افغانستان نام برد که به دلیل تفاوت مذهبی و خاصه قرائت تندروانه از دین اسلام، عملا ضدیت شدیدی با شیعیان دارند. ولی چون تقابل با آمریکا و در ادامه تسلطشان در افغانستان، باعث خروج آمریکا از آن کشور شده، امروز طالبان مقبول و مشروع افتاده است!

♈️با وجود اینکه هر شبهه افکنی و زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی و مذهبی در داخل، منجر به برخورد شدید و طرد عوامل آن می شود، ولی در آن سوی دنیا، «جرج فلوید» بازیگر فیلم های غیراخلاقی، چون توسط پلیس آمریکا کشته و قابلیت استفاده در جهت آمریکا ستیزی دارد، آنگونه نامش برجسته و حتی پیشنهاد نامگذاری اماکن و‌ خیابانی به نامش مطرح می شود.

🔰چکیده کلام: با اینکه حاکمیت ایران سعی دارد خود را بر محوریت دین اسلام و متولی گری آن در دنیا نمود دهد، ولی در عمل در بسیاری از موارد، با زیر پا گذاشتن اصول دینی و اخلاقی، هر چیزی که در جهت تایید و برجسته سازی ایدئولوژیش، خاصه مهمترین اصل آن، آمریکا ستیزی، به کار آید، مشروعیت یافته و استفاده ابزاری می شود. حتی اگر آن ابزار کاملا در ضدیت با دین و اخلاقی باشد که خود آن را تبلیغ و نمود می دهد!/سیاست شناسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ علامه جعفری: دین برادر بزرگتری دارد به نام اخلاق

♈️وقتی دین این برادر بزرگتر یعنی اخلاق را کنار می گذارد و با قدرت همدم می شود صاحب فرزندی می گردد به نام مصلحت که این فرزند هم دین را می کشد و هم اخلاق را

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناب سردار! از گذشته درس بگیرید

عبدالجواد موسوی
@jomhuriyat
🔰جناب سردار رادان
سلام علیکم

♈️احتمالاً شما هنوز به سن‌وسالی نرسیده‌اید که حافظه‌تان دچار مشکل شده باشد، اما جهت خالی‌نبودن عریضه و مثلاً مقدمه بد نیست به یادتان بیاورم دو سال پیش را.

♈️دقیقاً دو سال پیش و در چنین روزهایی فیلم‌هایی از گشت ارشاد بیرون آمد که مایه وهن انسان ایرانی بود. فیلم‌هایی که دل هر دردمندی را به درد می‌آورد. در یکی از آن فیلم‌ها زنی روی زمین کشیده می‌شد و در دیگری، مادری فریاد می‌زد بچه‌ام را کجا می‌برید؟ 

♈️خیلی‌ها اعم از حزب‌اللهی و روشنفکر و انقلابی و ضدانقلاب به آن وضع اعتراض کرد و هشدار داد که این اوضاع شرم‌آور به‌زودی از گریبان فاجعه‌ای عظیم سر بر خواهد کرد.

♈️طبق معمول آن‌هایی که باید می‌شنیدند، نشنیدند یا خودشان را به نشنیدن زدند و باز هم طبق معمول شد آنچه باید می‌شد یا نباید می‌شد. از آن‌جایی که ما هیچ‌وقت اهل عبرت نبوده و نیستیم و تا فاجعه بر سرمان آوار نشود به خودمان نمی‌آییم، نه‌تنها از آن ماجرا درس نگرفتیم که دوباره داریم عین همان داستان را تکرار می‌کنیم.

♈️آنچه در کوی و برزن می‌گذرد هیچ ربطی به حجاب مورد علاقه شما و همگنان شما ندارد، اما شما مثل همیشه اصرار دارید ظاهر ماجرا حفظ شود. و ظاهر ماجرا چیست؟

♈️همین فیلم‌هایی که نشان می‌دهد ماموران شما با شدت و حدت تمام مشغول انجام وظیفه‌اند و حتی در مقابل دختران ۱۴ ساله این سرزمین چنان جدیتی به خرج می‌دهند که انگار با مشتی تروریست بین‌المللی مواجه‌اند. این فیلم‌ها اگرچه مایه شرمساری هر انسانی است، اما گواهی است بر ثابت‌قدمی شما در مبارزه با بی‌حجابی. تا معتقدان به گشت ارشاد کماکان از شما راضی باشند و شما هم بتوانید در پرتو رضایت آن‌ها به ماموریت خود ادامه دهید. مبارک باد بر شما و معتقدان به شما.

♈️اما بعد. گمان نکنید فاجعه‌ای که دو سال پیش رخ داد دیگر تکرار نخواهد شد. بله. به یک معنا تکرار نخواهد شد چنان‌که پس از فاجعه اسلامشهر و مشهد در اوایل دهه ۷۰ تا فاجعه کوی دانشگاه و ماجرای بنزین و مهسا امینی و دیگر فجایع، به‌ظاهر هیچ فاجعه‌ای تکرار نشده است. 
بالاخره بعد از یک‌هفته یا شش‌ماه همه‌چیز به حالت عادی برگشته و شهر در امن و امان بوده اما چون نیک بنگرید: اول آنکه فاجعه بعدی زودتر از راه رسیده، یعنی فاصله‌اش با بلوای قبلی کمتر و کمتر شده و دوم آنکه هربار آشوب از دفعه قبلی مهیب‌تر و طولانی‌تر بوده.

♈️جالب‌تر اینکه هربار هم، پیش از بحران، اهل انصاف و آن‌هایی که این سرزمین را عاشقانه دوست می‌دارند به شما، دوستان و همکاران شما تذکر داده‌اند.
دیگر بعد از این همه سال قطعاً به شما نیز ثابت شده که متذکران نه جاسوسند، نه دشمن این آب و خاک. 

♈️فرموده‌اید: «رفتار آن خانم‌ها بد بود و رفتار همکاران من کمی غیرحرفه‌ای».
آقای رادان! ضمن نفی هزاران‌باره اصل این طرح و طرح‌های مشابه که حاصلی جز بردن رونق مسلمانی ندارد، باید خدمت‌تان عرض کنم: همکاران شما آموزش دیده‌اند که حرفه‌ای عمل کنند، نه غیرحرفه‌ای.
آن‌ها حقوق می‌گیرند که حرفه‌ای عمل کنند. آن‌ها موظفند که حرفه‌ای عمل کنند. آن‌هم نه در مقابل دو دختر ۱۴ ساله؛ که در مقابل زورگویان، سارقان و برهم‌زنندگان امنیت مردم.

♈️در مقابل دو دختر ۱۴ ساله- حتی اگر جانی و قاچاقچی باشند- باید علاوه بر حرفه‌ای عمل‌کردن کمی هم با عطوفت بیشتری عمل کنند. کمی نرم‌تر. کمی انسانی‌تر. کمی خداپسندانه‌تر. کمی پدرانه و مادرانه‌تر.

♈️قیاس آن دو دختر ۱۴ ساله بی‌جرم و بی‌جنایت که هیچ آموزشی ندیدند و تنها مرجع آموزش آن‌ها در نظام جمهوری اسلامی همین صداوسیمای خالص‌ساز و آموزش‌و‌پرورش متعهدپرور بوده با همکاران رشید و بالغ‌تان، اگر بی‌انصافی نباشد قطعاً قیاس مع‌الفارق است.

♈️سخن آخر: این بساط را که جز دردسر برای خودتان و کشور چیز دیگری ندارد جمع کنید. از این بساط بوی خوبی نمی‌آید. اگر حقیقتاً دلسوز این مرز و بومید به‌جای دفاع از این بساط، هزینه‌های آن را برای فرادستان تشریح کنید.

♈️در ضمن به‌جای دفاع از همکاران‌تان به آن‌ها بیاموزید که مسئولیت اعمال‌شان را بپذیرند. از گذشته درس بگیرید. اگر در ماجرای مهسا امینی به‌جای انکار و اتهام‌زدن به دیگران، یکی، دو نفر از همکاران شما پای میز محاکمه می‌رفتند آن همه مصیبت پیش نمی‌آمد.

♈️ به‌جای دفاع از چند همکار متخلف، به فکر آبروی یک مملکت باشید. ‌ای‌کاش روی کفن همه ما بنویسند: صاحب این جنازه همه عمر با زهدفروشان، رباخواران، رانت‌خواران، اختلاس‌گران، برهم‌زنندگان امنیت و آسایش و دشمنان قسم‌خورده دین و دنیای مردم مبارزه کرد. آمین.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️علامه جعفری: دین برادر بزرگتری دارد به نام اخلاق
وقتی دین این برادر بزرگتر یعنی اخلاق را کنار می گذارد و با قدرت همدم می شود صاحب فرزندی می گردد به نام مصلحت که این فرزند هم دین را می کشد و هم اخلاق را

♈️بلای که به جان انقلاب و جمهوری اسلامی افتاد


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سهمیه‌‌بخشی‌ی نامشروع، عامل تقویت فساد در کشور
به بهانه‌ی تقاضای خانم تکواندوکار (مبینا نعمت‌زاده)

حسن محدثی‌ی گیلوایی

@jomhuriyat
♈️من نیز معتقد ام برای آنانی که به‌نحوی متفاوت از دیگران به کشور خدمت کرده اند، می‌بایست پاداشی درخور در نظر گرفته شود. مثلاً برای رزمنده‌گان یا برای ورزش‌کاران یا برای بسیاری دیگر از افراد که در جهت اعتلای نام کشور و سرمایه‌های انسانی و اجتماعی‌ي آن خدمت کرده اند یا برای حفظ حریم سرزمینی‌ی کشور جان‌فشانی کرده اند، می‌بایست امتیازات و پاداش‌های ویژه‌‌ای در نظر گرفته شود.

♈️به‌عنوان مثال، از نظر من ضروری است امکانات زنده‌گی‌ی «جان‌بازان» که سلامتی‌ی جسمانی‌ و روانی‌شان را در راه دفاع از کشور از دست داده اند، باید به‌لحاظ مالی کاملاً تأمین شود و اسباب رفاه آنان و خانواده‌شان به‌نحو شایسته‌ای فراهم گردد.

♈️اما در نظر گرفتن پاداش و امتیاز برای شایسته‌گان کشور و حتا تأمین عمرانه‌ی زنده‌گی‌ی برخی از آنان با سهمیه‌بخشی‌ی نامشروع متفاوت است. سهمیه‌بخشی‌ی نامشروع سبب‌ساز تقویت و گسترش فساد است.

♈️مراد من از سهمیه‌بخشی‌ی نامشروع دادن امتیازهایی به افراد است که برای دست‌یابی‌ی به آن‌ امتیازها، آنان باید شایسته‌گی‌های تخصصی را حاصل کرده باشند.

♈️بگذارید مثالی بزنم: تصور کنید فردی در دوران جنگ به‌مدت معینی در جبهه‌ها خدمت کرده است و بارها از سوی افراد گوناگون به او پیش‌نهاد شده که مدارک مربوطه را جور کند تا امتیازهایی را دریافت نماید.

♈️تصور کنید او بخواهد استاد دانش‌گاه بشود یا مدیر یک مرکز پژوهشی بشود یا بخواهد معاونت اداره‌ی کذا را برعهده بگیرد و از ره‌گذر مدارک مربوط به دوران سربازی و خدمت در جبهه، بخواهد منصبی را دریافت کند که مسیر تعریف شده‌ی آن را طی نکرده است و شایسته‌گی‌های مورد نظر برای کسب این منصب را در خود محقق نکرده است.

♈️چنین اقدامی و رویه‌ای پی‌آمدها و کارکردهای منفی‌ی متعددی دارد که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارت اند از:

🔰۱. نخست این‌که سرمنشأ فساد و تقویت‌کننده‌ی فساد و اصلاً خود فساد است. در تعریف فساد پیش از این نوشته ام که:
«فساد تبدیل روابط اجتماعی به مبادله‌های سودمندانة تبعیض‌آمیز است که طی آن اهداف عام، جای خود را به اهداف خاص می‌دهد و خیری نامحدود (مانند قانون‌گرایی، امانتداری، حلال‌خواری، شرافت کاری، رعایت موازین حرفه‌ای و تخصصی، وفاداری، تعهد، صداقت، فضیلت، آزادی، علم، حق‌طلبی، و از این دست) به‌خاطر خیری محدود (پول، مقام و منصب، مدرک، پرستیژ، نفوذ، اعتبار اجتماعی) قربانی می‌شود»
(محدثی، ۱۳۹۷: ۶۸؛ حکایت دانشگاه: جامعه‌شناسی سازمان‌های علمی و زیست دانشگاهی. تهران: پژوهشکدة مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، چاپ اول)؛

🔰۲. این تبعیض سبب نارضایتی‌ی شدید در میان افرادی می‌شود که می‌کوشند از راه‌های قانونی به موقعیت اجتماعی‌ی مورد نظر دست یابند، و این نارضایتی عواقبی برای فرد و خانواده اش و نیز در دراز مدت برای کشور دارد؛

🔰۳. کسانی که بدون کسب شایسته‌گی‌های تخصصی وارد عرصه‌ای از جهان اجتماعی می‌شوند، می‌توانند سبب تخریب و ایجاد خسارت در آن عرصه از فعالیت اجتماعی شوند و آسیب‌های متعددی به امور مربوطه وارد کنند؛

🔰۴. دست‌یابی برخی از افراد به مناصب و موقعیت‌های تخصصی که فاقد شایسته‌گی‌های لازم برای آن تخصص هستند، رفته‌رفته مسیرهای قانونی و تخصصی‌ برای دست‌یابی به موقعیت‌ها و مناصب را بی‌اعتبار می‌سازد و مشوق افراد برای نادیده گرفتن قواعد قانونی برای ارتقای اجتماعی خواهد و در نتیجه، فرهنگ فساد در کشور روز به روز فراگیرتر و قوی‌تر می شود.

♈️با کمال تأسف باید عرض کنم که ما در دهه‌های اخیر با این‌گونه سهمیه‌بخشی‌ی نامشروع در تمامی‌ی حوزه‌های تخصّصی مواجه بوده ایم و نتیجه‌ی آن، همانا بی‌اعتبار شدن تمام امور تخصّصی در کشور و تبعیض گسترده و تقویت و گسترش فساد و فرهنگ فساد بوده است.

♈️مجموعه‌ی سخنان و درخواست‌هایی که از این ورزش‌کار محترم و برخی از اعضای خانواده اش بروز یافته نیز به‌خوبی نشان‌ دهنده‌ی رواج فرهنگ فساد و در واقع، محصولی از فرهنگ فساد است. در گذشته قهرمانان و ورزش‌کاران ایرانی با افتخار برای کشور فداکاری می‌کردند و درخواست‌های نامعقول و نامشروع نداشته اند. ما به جای این‌که فرهنگ خدمت به کشور و فرهنگ شایسته‌سالاری را رواج دهیم، از ره‌گذر سهمیه‌بخشی‌‌های نامشروع، فرهنگ نادیده گرفتن قوانین و قواعد نیل به شایسته‌گی‌های تخصصی را به امری عادی بدل ساخته ایم.

♈️به‌راستی، چه نسبتی هست بین قهرمانی در مسابقات تکواندوی المپیک و اشغال صندلی‌ی دانش‌جوی پزشکی در دانش‌گاه؟!

♈️تقاضای خانم مبینا نعمت‌زاده برای اشغال صندلی‌ی یک دانشجوی پزشکی در دانش‌گاه، از مصادیق بارز اقدام برای «مبادله‌ی سودمندانه‌ی تبعیض‌آمیز» است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کبوتری نشسته بر تانکر
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️برای هشتمین بار فیلم اجاره نشین های داریوش مهرجویی را دیدم. برایم بیش از هفت بار پیش، تلخ و دردناک بود. داستان فیلم چنین است که همه واحدهای یک مجتمع آپارتمانی فرسوده واقع در حاشیه پایتخت، که مالکش مرده و بی وارث است،

♈️توسط مستاجرینی که هیچ کدام با هم همساز و همدل نیستند، پر شده و رو به ویرانی است، ولی یکایک مستاجران هریک در حال و هوا و فضای شخصی و خانوادگی خود غرقند و در جزیره خود به سر می برند. مباشر مالک که خود نیز مستاجر همین ساختمان است، به همراه مشاور املاک خارج مجتمع نیز برای تصاحب ملک طرح و برنامه دارند؛ به همین دلیل هر تصمیمی مبنی بر نوسازی و بهسازی آن را به لطایف الحیل خنثی می کنند.

♈️از سوی دیگر هریک از باشندگان این مجتمع در پی به کرسی نشان دادن ایده و دیدگاه خود بوده و کمترین اعتنایی به نظر دیگران ندارند. یکی در پی بازسازی است، دیگری با کمک مشاور املاک خارج مجتمع، در پی تصاحب ملک است، سومی در پی توطئه‌ و باندبازی برای کنار نهادن مباشر است، چهارمی فقط به ساز و آواز دلبسته و آن دیگری، همین که زن و بچه اش سر پناهی دارند دلخوش است.

♈️از جمله در یک سکانس، در حالی که شیرآلات در طبقات بالا ترکیده است و آب و کثافت شر شر از پله ها و سقف، بی وقفه رو به پایین در حال ریزش است، ساکنین طبقات پایین تند تند، با کاسه و لگن و لیوان و هرچه دم دستشان است، برای نجات بقیه زندگی نکبت بارشان، در حال جمع کردن آب هایی هستند که از بالا در حال نشت بوده و زندگیشان را تباه کرده است. ولی آب و کثافت همچنان از بالا جاری است.

♈️بالاخره باشندگان برای بازسازی به توافق می رسند؛ ولی دیگر خیلی دیر شده است. مجتمع تا آن حد پوسیده شده، که وقتی کبوتری بر لبه منبع قبلا خم شده آب، واقع بر پشت بام می نشیند، تانکر آب به لرزش در آمده، سقوط کرده و همه آب تانکر می‌ریزد. یعنی به حدی به مرحله سقوط رسیده که حتی تحمل وزن کبوتری را هم ندارد. با سرنگون شدن تانکر آب، کل ساختمان هم فرو می ریزد. پیام مهرجویی در فیلم اجاره نشین ها یک گزاره کوتاه است: وقتی ساختاری پوسیده شد، سقوطش به یک تلنگر بسته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا ساکت نشسته‌اید؟
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️اسامه حمدان از رهبران حماس: "اگر مذاکرات دوحه بر اجرایی شدن طرح و پیشنهاد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا متمرکز شود، در آن شرکت خواهیم کرد، وگرنه شرکت نمی‌کنیم."

♈️چرا این آتشین‌مزاج‌های سوپرانقلابی داخلی ساکتند؟ نمی‌خواهند از حمدان و حماس اعلام برائت و آنها را محکوم کنند؟ حرف ساده‌ای که نگفته! گفته ما فقط در چارچوب طرح بایدن حاضر به مذاکره در بارهٔ آتش‌بس هستیم!

♈️اگر یک بینوایی در داخل کشور چیزی شبیه یا نزدیک به این را در مورد هر موضوعی مطرح می‌کرد، چه آتشی به پا می‌کردید!

🔰حاشیه
نتیجه عملیات 7 اکتبر چه شد؟

👤#شهاب‌الدین_حائری_شیرازی
اینجا طرح جو بایدن برای آتش بس را ببنید که فی الحال مقبول دو طرف اسراییلی و حماس است.
از جمله مواد این طرح این است که بر خلاف پیش از عملیات 7 اکتبر، پس از آتش بس، حماس مسئولیتی در نوار غزه نخواهد داشت.

♈️جا دارد حماس و حامیانش بیاندیشند آورده و ثمره عملیات 7 اکتبر چه بود؟
ویرانی غزه؟
کشته شدن 40 هزار فلسطینی؟
از دست دادن حاکمیت سیاسی غزه؟
کشته شدن فرماندهان حزب الله و حماس؟

♈️قبلا هم اینجا و اینجا گفتم احتمالا عملیات 7 اکتبر بیشتر تحت توجهات پوتین آغاز شد برای برداشتن تمرکز غرب از اوکراین.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک جامعه شناس در نشست فقر و نابرابری موسسه رحمان:
@jomhuriyat

♈️ضریب جینی و نابرابری مرز ۰.۴ را رد کرده است / برای مقابله با فقر باید سرمایه اجتماعی افزایش یابد
کد خبر : ۱۵۱۶۶۵۵

♈️یک عضو هیات علمی مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی گفت: طبق گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، ضریب جینی (شاخص نابرابری توزیع) کشور از مرز ۰.۴ عبور کرده و افزایش یافته است
.

♈️به گزارش خبرنگار ایلنا، مقصود فراستخواه (جامعه‌شناس و استاد دانشگاه) در نشست آینده اجتماعی ایران در مواجهه با فقر و نابرابری در موسسه رحمان، به ارائه گزارش‌هایی درباره فقر و نابرابری پرداخت.

♈️این استاد دانشگاه با ارجاع به گزارش توسعه انسانی سازمان ملل متحد گفت: ما در بین کشورهای جهان جزء ده کشور اول در شاخص ترکیبی فلاکت (بیکاری+تورم) هستیم. ایران پس از چند کشور آفریقایی بالاترین هستیم. همچنین در شرایط کسب و کار از ۱۶۸ کشور جزء ۲۰ کشور آخر در زمینه شرایط محیط کسب و کار رتبه‌بندی شدیم. این درحالی است که یک چهارم بودجه کشور به گروه‌های کم درآمد جامعه اختصاص یافته است.

♈️وی با بیان اینکه «بدون رشد اقتصادی ناگزیر به تقسیم فقر خواهیم بود و رشد اقتصادی شرط خروج از فقر در کنار نظام توزیع است» گفت: ما باید مشاغل مولد را تقویت کرده و باید به فعالیت‌های مولد پاداش دهیم. امروزه فعالیت‌های مولد اقتصادی پاداش کمتری از فعالیت‌های نامولد دریافت می‌کنند که این امر مطلوب نیست.

♈️این جامعه‌شناس تصریح کرد: دولتی می‌تواند از فعالیت مولد حمایت کند که نقش تسهیل‌گری پیدا کند و فاقد ابزارهای دستوری و رانتی باشد. دولت به تنهایی نمی‌تواند مشکل فقر و نابرابری را حل کند و حضور جامعه نیز لازم است. برای این دولت نیازمند حمایت جامعه و همچنین افزایش سرمایه اجتماعی و مشروعیت نهاد حاکمیت است. برای این امر موسسات مردم نهاد (NGOها) و سمن‌ها نباید محدود شوند و باید از آن‌ها بجای برخورد، حمایت کرد. ما از طریق مدارس می‌توانیم توانمندسازی خانواده‌ها را انجام دهیم.


♈️فراستخواه با بیان اینکه «فقر باعث زوال فرهنگی و عاطفی و روانی جامعه می‌شود و نابرابری احساس بیگانگی و شکاف ایجاد می‌کند» اضافه کرد: در کتاب «مرگ‌های ناشی از ناامیدی» که توسط خانوم کیس در دانشگاه پرینستون منتشر شده، نشان می‌دهد در کشور ثروتمندی مثل آمریکا به دلیل واگذاری سلامت به بخش خصوصی، فقر بطور گسترده در آمریکا به وجود آمده و تشدید شده است. در این تحقیقات که تا سال ۲۰۲۰ ادامه داشته، نشان داده شده که فقر باعث افزایش اعتیاد، خودکشی و مرگ‌های ترکیبی ناشی از افراط در مصرف الکل و مواد شده است. پس فقر در یک کشور ثروتمند نیز می‌تواند درگیر نتایج فقر شود.

♈️وی افزود: ما یک مجموعه تحقیقات آینده پژوهی در کشور داریم که توسط کسانی مثل دکتر آرمان ذاکری صورت گرفته است. در این تحقیقات نشان داده شده که اگر روندها تغییر نکند، موج‌های فقر کشور را در نوردیده و مشکلات اجتماعی و فرهنگی در اثر فقر و نابرابری تشدید خواهد شد. ما اگر آمادگی و آگاهی نداشته باشیم، در این روند به ناکجا‌آباد پرتاب خواهیم شد؛ جایی که شرایط آن اصلا در آینده مشخص نیست.

♈️این استاد دانشگاه این پرسش را مطرح کرد: ما می‌خواهیم از محققان جوان بپرسیم که انواع سناریوها و احتمالاتی که در زمینه خروج از تله فقر لازم است را مطرح کرده و در گفتگوهای اجتماعی بهترین سناریوها به گفتمان عمومی و مطالبه بدل شود تا بر غول نابرابری و فقر در ایران غلبه کنیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 همه نگاه ها به قطر؛ ایران نتیجه فوری از مذاکرات قطر می خواهد!
مصطفی نجفی
@jomhuriyat

♈️دور جدید مذاکرات برای آتش بس در نوار غزه قرار است فردا ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) در قطر برگزار شود. مذاکراتی که به گفته ناظران برای مهار پاسخ ایران به اسرائیل برگزار می شود.

♈️در این دور از مذاکرات، روسای سازمان های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل یعنی دیوید بارنیا و ویلیام برنز حضور دارند. این در حالی است که پیش‌تر احمد عبدالهادی نماینده جنبش حماس در لبنان تاکید کرد که حماس مخالف آغاز مذاکرات است زیرا نتانیاهو شروط جدیدی را تحمیل می‌کند که روند مذاکرات را از بین می‌برد.

♈️جنبش جهاد اسلامی فلسطین و جبهه خلق برای آزادی فلسطین هم امروز چهارشنبه از موضع حماس مبنی برعدم شرکت در دور جدید مذاکرات و افشای فریبکاری نتانیاهو حمایت کردند.

♈️سفرای آمریکا، انگلیس و آلمان در تل آویو نیز  در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که زمان آتش بس در غزه و توافق برای بازگرداندن گروگان ها فرا رسیده است.

♈️اما آنچه مهم است، نتیجه مذاکرات فردا است. مذاکراتی که باید با یک نتیجه ملموس و فوری برای جلوگیری از حمله ایران به اسرائیل همراه باشد.

♈️شنیده های من حاکی از آن است که آمریکا و کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و همچنین دو کشور عربی از ایران خواسته اند تا روشن شدن نتیجه مذاکرات دوحه پاسخی به اسرائیل ندهد.

♈️اگرچه مقامات ایرانی مذاکرات دوحه را غیرواقعی و فریب تلقی می کنند، اما ممکن است جمهوری اسلامی ایران امروز را نیز صبر کند تا نتیجه مذاکرات روز پنجشنبه در دوحه مشخص شود. با اطمینان می توان گفت، اگر این مذاکرات نتیجه مشخص و فوری نداشته باشد، تهران عملیات خود علیه اسرائیل را آغاز خواهد کرد.

♈️کلید حل مناقشه در غزه است. آتش بس در غزه از وقوع یک بحران بزرگ تر جلوگیری خواهد کرد؛ کاری که آمریکا و غرب ماه ها پیش باید به ثمر می رساندند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰جوان‌ترین وزرا در کابینه‌های پس از انقلاب

♈️کابینه بنی‌صدر: حسین کاظم‌پوراردبیلی، وزیر بازرگانی؛ ۲۸ ساله

♈️کابینه مهندس موسوی: محمدتقی مؤید، سرپرست وزارت آموزش و پرورش؛ ۲۸ ساله

♈️کابینه هاشمی رفسنجانی: علی لاریجانی، وزیر ارشاد؛ ۳۵ ساله

♈️کابینه خاتمی: محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی؛ ۳۷ ساله

♈️کابینه احمدی‌نژاد: علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو؛ ۴۰ ساله

♈️کابینه روحانی: محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات؛ ۳۶ ساله

♈️کابینه رئیسی: حجت عبدالملکی، وزیر کار؛ ۴۰ ساله

♈️کابینه پزشکیان: فرزانه صادق‌مالواجرد، وزیر راه؛ ۴۸ ساله/ سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات؛ ۴۸ ساله

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انحصارطلبی، نام دیگر تبعیض

فریبا نظری
@jomhuriyat

♈️ تبعیض به‌عنوان یک پدیده‌ی اجتماعی برساخته، همراه با کنش‌گری برای زدودن آن قدمتی طولانی در تاریخ دارد.
نژاد، زبان، جنس، ثروت، دین و مذهب، سلامت و سن؛ از انواع رایج تبعیض است.

♈️در همه‌ی این موارد، اصل اساسی تبعیض؛ قدرت و استمرار آن و کلید واژه‌ی اصلی تبعیض در انواع مختلف آن، انحصارطلبی است. این صاحبان مناسبات قدرت به‌ویژه در میدان‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هستند که می‌توانند با ایجاد نابرابری و محرومیت، منابع قدرت را از دسترس برخی گروه‌ها خارج کنند و آنان را به حاشیه برانند.

♈️صاحبان قدرت، تمام تلاش خود را برای برساخت تبعیض و مشروعیت بخشی بدان از راه ایجاد یا بازتولید مداوم باورهای اجتماعی و ایدئولوژیک انجام می‌دهند و از انواع ابزارهای سنتی و مدرن فرهنگی، اقتصادی، آموزشی، دینی و مذهبی؛ در این مسیر بهره‌برداری می‌کنند.

♈️چند نکته‌ی مهم در تبعیض نهفته است:

تبعیض، ضد شایسته سالاری است.
با ستم همراه است.
حقوق بدیهی افراد را از آنان دریغ می‌کند.
با نابرابری و محرومیت همراه است.
بی‌عدالتی را تداوم می‌بخشد.
تبعیض، نابرابری و ستم و محرومیت را نهادینه و طبیعی می‌سازد و ازبین برنده‌ی یک زندگی معمولی و طبیعی است.

♈️ اعمال تبعیض اشکال مختلفی دارد:
مستقیم و غیرمستقیم 
قانونی
کلامی
محرومیت
فردی و نهادی
ترکیبی و مضاعف

♈️در طول بیش از چهار دهه‌ی گذشته، منازعات گروه‌های مختلف در جمهوری اسلامی برای رسیدن به انحصار در قدرت همواره وجود داشته و از همین روست که تبعیض نیز در اشکال متعدد آن با توجیهات گوناگون نسبت به قشرهای مختلف در جریان است.

♈️زنان یکی از بزرگترین و مهم‌ترین گروه‌های هدف این تبعیض و دورماندگی از میدان قدرت بوده و هستند. اگر چه زنان همواره در حال شکستن حصار و سقف تبعیض و نابرابری بوده‌اند اما این ربطی به سیاست‌گذاری حاکمیت ندارد.

♈️تجربه‌ی زیسته‌ام بعنوان یک زن نشان می‌دهد دو گروه در رویکرد ضد تبعیض و برابری خواه در ایران نقش داشته و دارند:

1️⃣ اکثریت جامعه زنان در قشرهای مختلف‌ طبقاتی، شغلی، تحصیلی، سنی
2️⃣گروهی از مردان که مخالف تبعیض به هر شکل و محتوایی هستند. این مردان هم متعلق به طبقات مختلف اجتماعی‌اند و هم بخشی از پایگاه‌های سازمانی و اداری را در حوزه‌های گوناگون دراختیار دارند و در مسیر کنش‌گری ضد تبعیض جامعه، همراه و یاور زنان هستند.
 
اما عاملیت اصلی تبعیض جنسی بر علیه نیمی از جمعیت این کشور، کدامست؟

♈️اندیشه‌ی سیاست‌گذاران نظام حکمرانی فارغ از تعلق حزبی و جناحی آنان با ابزار قوانین و مقررات حاکمیتی که در نهادهای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی همواره در حال بازتولید و نهادینه ساختن آن در فرهنگ عمومی جامعه است.

♈️از اینرو غالب افراد از هر جناح که به قدرت می‌رسند با راهبردهای محوری گفتمان رسمی حاکمیت، هنوز زنان را در نقش‌های گزینشی دور از میدان قدرت و در قالب عبارات تزیینی بظاهر تمجید کننده و تحسین آمیزی چون: لطیف و پراحساس و تدبیرگر منزل و فرزند، سعی دارند زنان را در نقشی توده‌وار تبدیل به منبع بی‌خطر و خنثی و بدون قدرت نموده و انحصار قدرت را هم‌چنان در اختیار خود نگهدارند. و اگر اندک زنانی هم قرار هست به حاشیه‌هایی از میدان قدرت نزدیک شوند، با شاخص ها و معیارهای محدود کننده‌ی ایدئولوژیک حاکمان تعیین خواهند شد. و البته زنانی از این میان که این شاخص‌ها را برنتابند و گفتمان تبعیض آمیز رسمی را دور بزنند و درصدد رفع آن برآیند؛ خیلی زود از همان حاشیه نیز اخراج خواهند شد.

♈️نگاهی به وضعیت ایران در طی سال‌های گذشته؛ بخوبی گویای اراده و خواست ملی جامعه برای بیان مطالبات، تغییرات تدریجی و تحولات عمیق در رفع تبعیض و نابرابری حوزه‌های دینی و مذهبی، جنسی، قومی و طبقاتی است. 

♈️و در این میان همراهی جامعه در تقویت عزم زنان برای رفع تبعیض، چشم‌گیر بوده و مانعی بزرگ در مسیر گفتمان نابرابری خواه حاکمیت و جناح‌های سیاسی انحصارطلب است.

♈️از دوران مشروطیت بدین سو، کنش‌گری ضد تبعیض زنان و مردان ایرانی هرچند در کمیت اندک بوده اما نتایج کیفی و سترگی داشته چون:

- حق آموزش
- حق رأی
- حق اشتغال در حوزه‌های مختلف هنری، ورزشی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی
- حق پوشش اختیاری در دوران

♈️پهلوی اول و دوم و ادامه‌ی تلاش برای عملی سازی و حفظ آن پس از انقلاب سال ۵۷ تا کنون

♈️واقعیت تاریک اما امیدبخش این سرزمین اینست که نه جامعه، بلکه این گفتمان ایدئولوژیک جمهوری اسلامی است که هم‌چنان پس از پنج دهه، آمادگی روانی زعامت، رهبری، و مدیریت زنان را ندارد اما آن‌را به جامعه نسبت می‌دهد تا کماکان قدرت را در انحصار طبقه‌ای از مردان هم‌ گفتمان با خود در راستای عادی سازی و مشروعیت بخشی تبعیض گسترده‌، حفظ کند‌.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝این اسمش وفاق سیاسی است نه ملی!

سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️اثبات عدم تمایل ساختار به چرخش و تغییر نرم یعنی مرگ زودهنگام یک رویا.
براستی که وفاق سیاسی را نباید با وفاق ملی اشتباه گرفت!

♈️مسئله امروز ایران شکاف گفتمانی موجود بر سر مفهوم «توسعه» و الزاماتش اعم از سیاست خارجه آرام، تخصص سالاری و ثبات داخلیست.

♈️تقسیم برابر «کیک قدرت» و یا همان وفاق سیاسی بدون وجه اشتراک حول ضرورت توسعه بماهو توسعه در ایران اسمش هرچه باشد وفاق ملی نیست. وفاق ملی هم باشد دردی از ایران درمان نمی کند.

♈️فلذا یقینا محمدجواد ظریف پس از نمایش توانمندی خویش در برخورداری از سرمایه اجتماعی رئیس جمهور ساز اکنون رندی بخرج داد و هوشمندی کرد. چرا که رئیس جمهور فقید آیت الله رئیسی با آن حمایت و عقبه در ثبات گفتمانی نفی کننده توسعه و الزاماتش نتوانست مسیر را پیش ببرد. و خوب نتایج انتخابات نشان داد که ایشان موفق نبود. موفقیتی که بنده معتقدم خیلی ربطی به اشخاص دیگر ندارد.
ساختار و کلان حاکمیت باید وضعیت رو به اضمحلال را صحیح درک کند و طرحی نو دراندازد.

♈️و دقیقا این نقطه همان محل تحیر و هراس است که چگونه همچنان عده ای با چشم بستن بر حقایق مختلف کشور ضرورت تغییر را درک نکرده اند!
حقیقتا این موضوع محیر العقول است...

♈️حال تنها در یک مصداق مهم اما راهبردی حول کابینه پیشنهادی چند پرسش جدی برای فهم آینده پیش رو و عملکرد دولت جدید وجود دارد:

آیا وزرای پیشنهادی کابینه دولت جدید نسبت به ایران و انبوه مسائل برروی زمین مانده اش در حیطه تخصصی وزارتخانه مدنظر با شخص رئیس جمهور و گفتمان مدنی نخبگانی پدیدآورنده رئیس جمهور جدید توصیف مشترک،تبیین مشترک و تجویز مشترک دارند؟

بصورت مشخص تر در یک مصداق خاص :
آیا وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش عقب ماندگی شگرف در زیرساخت و نرم افزار از آموزش و پرورش جهان را برسمیت می شناسد؟

آیا این وزیر پیشنهادی قائل به شکاف بین نسلی و ضرورت احترام به نسل جدید و منطبق شدن آموزش با ویژگی های نسلی هست؟

آیا وزیر خواست و اراده لازم برای رهایی آموزش و پرورش از لوب ایدئولوژی سالاری حاکم در این چند سال را دارد؟
(تنها مرور نشریات «رشد» دانش آموزی بدور از دیگر فعالیتهای چند سال اخیر نگاه جامعی در این زمینه منتقل می کند)

آیا وزیر پیشنهادی قائل به کارکردهای تخصصی مدرسه و اجزای آن هست؟
کارکردهایی که برای معلم و محیط تعاریف مشخصی دارد و در نتیجه معارضین مقابل را برسمیت نمی شناسد؟

آیا وزیر پیشنهادی قائل به آن هست تا وضعیت اقتصاد مملکت که گروگان سیاست خارجه است اصلاح نشود و در نتیجه بودجه وزارتخانه مقبول نشود و در نتیجه حقوق معلمین و کادر آموزش بشکل مطلوب تامین نشود، آنها نیز به تکالیف خویش در قبال بچه های مردم نیک عمل نمی کنند. و اساسا مطالبه سختی نیز نمی توان داشت؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی خانواده جمهوریت بخیر
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️اینجا جلوه ای از بهشتی زمینی، به نام آبشار کمر دوغ معروف به عروس آبشارهای ایران است

♈️ در ۱۵کیلومتری قلعه رئیسی از توابع شهرستان کهگیلویه قرار دارد،هرچند این آبشار نزدیک به ۱۰۰متر ارتفاع و بیش از ۶۰متر عرض دارد،اما هنوز هم  برای بسیاری از گردشگران ناشناخته باقی مانده است

♈️ مسیر دسترسی:باید ابتدا جاده پر پیچ و‌خم کوهستانی کهگیلویه رو طی کنید تا به چاروسا و‌سپس به قلعه رئیسی برسید،تا به سمت شرق جاده امامزاده محمود ب مسیر ادامه دهیدبه یه دوراهی میرسیدکه با کمک تابلو‌راهنما؛روستای کمر دوغ رو‌پیدا میکنید حدودا۲۰دقیقه پیاده روی تا رسیدن ب آبشار

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ به ملتی که ز تاریخ خویش بی‌خبر است به جز حکایت محو و زوال نتوان گفت» این را شاعر آزادی خواه عصر مشروطه، عارف قزوینی گفته بود که عمری با رنج زیسته بود و در فقر مرده بود.

♈️ شاعری که سروده بود:از خونِ جوانانِ وطن؛ لاله دمیده از ماتمِ سروِ قدشان، سرو خمیده چه کج رفتاری؛ ای چرخ چه بدکرداری؛ ای چرخ سرِ کین داری؛ ای چرخ نه دین داری؛ نه آیین داری؛ ای چرخ نه دین داری؛ نه آیین داری؛ ای چرخ از ابرِ کرم خطه ری رشک ختن شد دلتنگ چو من؛ مرغِ قفس بهر وطن شدچه کج رفتاری؛ ای چرخ چه بدکرداری؛ ای چرخ سرِ کین داری؛ ای چرخ نه دین داری؛ نه آیین داری؛ ای چرخ••

🔰 کلیپ: هوشنگ ابتهاج در یک ویژه برنامه تلویزیونی درباره عارف قزوینی | دهه پنجاه

#جمهوری
@jomhuriyat
♈️ لبخندهایتان بوی آوازهای آزادی می‌داد. آلاله هایی بودید که رخ به رهایی چرخاندید، تا خانه‌ها به بهار رو کنند. عطر آمدنتان، زمستان را از یاد زمین برد . . .

🔰۲۶ مرداد ماه سالروز بازگشت آزادگان سرفراز به وطن گرامی باد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر ناصر مهدوی :
نابودی  کشوری غنی چون ایران چگونه اتفاق می افتد!؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیامدهای ژئوپلیتیک شکست روسیه برای ایران
#یدالله_کریمی_پور

@jomhuriyat

♈️از ۲۲ فوریه ۲۰۲۲،‌ یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین با تیتر: فروپاشی فدراتیو روسیه قطعی است،تا امروز،‌ ۲۲ یادداشت در باره سرنوشت این جنگ در کانال به اشتراک گذاشته شده است. فرسایشی شدن جنگ، شکست نیروی دریایی روسیه در دریای سیاه، رفتن، کشته شدن، مرگ و یا کودتا علیه پرزیدنت ولادیمیر پوتین، در این ارتباط چند کلید واژه اصلی بوده اند.‌

♈️امروز ۲۶ امرداد، برابر با ۱۶ آگست، با تاکید  وتکرار چند باره شکست محتوم روسیه و پرزیدنت پوتین، برخی ابعاد ژئوپولیتیک (ژئوپلیتیک) چنین شکستی را تا جایی که به ایرانیان باز می گردد،‌ باز خواهم کرد.:

🔰۱- نخست آن که روسیه جایگاهش در قفقاز جنوبی را از دست خواهد داد. به اغلب احتمال،‌ زان پس، به ترتیب رقابت بین ترکیه، اروپا و آمریکا و تا حدود کمتری چین، در جهت گسترش رخنه در قفقاز، مساله اصلی خواهد بود.‌ چنان که از هم اکنون(بارها در همین جا آمده است) ارمنستان از زیر چتر روسیه بیرون رفته و کم کم، فرانسه، یونان و آمریکا و بقیه اروپا دارند جایگزین می شوند. باکو با آنکارا بسته است. گرجستان گرایشی عمیق و بنیادین به سمت اتحادیه اروپا و ناتو دارد؛

🔰۲- دوم آن که بی گمان با فرض شکست روسیه، سفره هر ۵ کشور آسیایی برای به ترتیب چین، آمریکا، ترکیه، باقیمانده روسیه و اروپا بازتر خواهد شد. تلاش اصلی هر ۵ کشور یافتن راهی برای برونرفت از زندان تاریخی-جِغرافیایی روسیه خواهد بود؛

🔰۳- سوم آن که نقش کریدوری سطحی و زیر سطحی دریای خزر برای پیوند بیشتر و بلکه متراکم آسیای مرکزی-قفقاز- سیاه(دالان خاوری-باختری) چشمگیرتر خواهد گردید؛

🔰۴- چهارم این که با فرض پایداری جمهوری اسلامی در فرایند کمتر توسعه یافتگی و وفاداری به ثبوت استراتژی سیاست خارجی کنونی، ممکن است واگرایی در بدنه مردمی شمال باختری نسبت به تهران، افزایش یابد.

♈️به هر روی ابعاد ژئوپلتیک شکست محتوم روسیه برای ایران بسیار گسترده از این ۴ بند اشاره شده است.‌ بر تصمیم سازان جمهوری اسلامی است که در مقیاس استراتژیک بر چنین چشم اندازی و توانمند سازی اجباری ایران تمرکز کنند. به گمانم برخلاف فرموده مقام معظم رهبری مدظله، در بازی های بزرگ جهانی، مانند جنگ اوکراین، درنهایت اسب بازنده روسیه خواهد بود. این فرموده معظم له در مورد اسب های برنده و بازنده در سیاست جهانی، یا از طریق مکاشفه شخصی-عارفانه به دست آمده است که امثال من در آن راهی ندارند و ناچار سر تسلیم در برابرش فرود می آورم؛ یا با مشورت با کارشناسان حاصل شده است.

♈️ یدالله کریمی پور با کمال احترام، در این ارتباط باورمند است، همه این گونه کارشناسان در اشتباه محض و بلکه جهل مرکب
بوده و راه شومی را برای ایران توصیه می کنند.

♈️بهترین راه بسترسازی برای افزایش رقابت منطقه ای ایران با سایر بازیگران، احیای مناسبات عادی و بلکه آنی با مجموعه ایالات‌متحده- اروپا-اقیانوسیه و آسیای خاوری پیشرفته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 20:32:35
Back to Top
HTML Embed Code: