Telegram Web Link
📝📝امروز چهارشنبه
@jomhuriyat
📕۲۴         مرداد     ۱۴۰۳   هجری‌خورشیدی
📗زامیاد    امر
تات   ۳۷۶۲   زرتشتی
📘14        آگوست  2024  میلادی
📙۹             صفر     ۱۴۴۶   هجری قمری

📕"محمدعلی خان علاء السلطنه" رئیس الوزراء استعفا کرد. (۱۲۹۳ ه.ش)

📕کشتی حامل "احمد شاه قاجار" و همراهانش که به وسیله یک کشتی رزمناو روسی مشایعت می‌شد، بندر انزلی را به قصد بادکوبه ترک کرد. (۱۲۹۸ ه.ش)

📕"احمدشاه" از پاريس، با تلگرافی، توفيق قشون در آذربايجان را به "سردار سپه" وزير جنگ تبريك گفت. (۱۳۰۱ ه.ش)

📕درگذشت علامه "ميرزا محم
د حسين نايينی استاد حوزه
علميه نجف اشرف. (۱۳۱۵ ه.ش)

📕مجلس شورای ملی قرارداد منعقده بين شرکت نفت ایران و شرکت نفت ايتاليائی "آجيب ميتزاريا" را تصويب کرد. (۱۳۳۶ ه.ش)

📕ایران و شوروی در مورد قیمت نفت به توافق رسیدند و قرارداد تازه ای امضاء کردند. (۱۳۵۳ ه.ش)

📕اشغال پاوه در كردستان توسط عناصر تجزيه طلب به قصد تشكيل كردستان بزرگ. (۱۳۵۸ ه.ش)

📕افتتاح نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری. (۱۳۶۲ ه.ش)

📕حمله هواپيماهای عراق متجاوز به جزيره نفتی خارك در جريان جنگ تحميلی. (۱۳۶۴ ه.ش)

📕درگذشت "دکتر منوچهر وصال‌شیرازی" چهره ماندگار رشته ریاضی و پدر آنالیز ایران. (۱۳۹۱ ه.ش)

📘زادروز "لئوناردو داوينچی" نقاش، هنرمند و مبتكر نامدار ايتاليايی. (1452 م)

📘نخستين کتاب که دارای تاريخ انتشار بود به چاپ رسيد. (1457 م)

📘"مایکل فارادی" دانشمند بر جسته انگلیسی از نفت خام "بنزین" را استخراج و کشف‌ نمود.‌ (1825 م)

📘زادروز "لی دِ فارِست" مخترع و صنعت‏گر آمريكايی. (1873 م)

📘نخستين گواهينامه رانندگی جهان در فرانسه كه از همان روز در آن كشور شماره‌گذاری اتومبيل و آزمايش رانندگی جهت صدور گواهينامه اجباری شده بود صادر شد. (1893 م)

📘آغاز نخستين جشنواره فيلم "ونيز" ايتاليا. (1932 م)

📘تسليم ژاپن در برابر متفقين و پايان جنگ جهانی دوم در آسيا. (1945 م)

📘درگذشت "ريچارد لاجی بيرد" مخترع اسكاتلندی "تلويزيون". (1946 م)

📘روز ملی و استقلال "پاكستان". (1947 م)
🇵🇰انگليس از هندوستان صرفنظر نمود و هندوستان از استعمار آن خارج شد و منطقه مسلمان نشين آن نیز كشور مستقلی به نام پاكستان را در غرب آسيا تشکیل داد.

📘درگذشت "برتولت بِرشت" شاعر و نويسنده برجسته آلمانی. (1956 م)

📘سقوط سنگ آسمانی ۸۸۰۰ كيلويی در "بوركينافاسو" واقع در قاره آفريقا. (1962 م)

📘افتتاح تونل معروف "مون بلان" بين ايتاليا و فرانسه. (1963 م)

📘"تلگرام" یک سرویس پیام‌رسان متن‌ باز چندسکویی مبتنی بر رایانش ابری، رسما انتشار یافت. (2013 م)
       
📙وقوع جنگ نهروان بين سپاهيان امام علی(ع) و خوارج. (۳۸ ه.ق)

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دولت‌ها چگونه اصلاح می‌شوند؟

🔰 احمد میدری، اقتصاددان توضیح می‌دهد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه‌شناسان می‌گویند در آینده فقر به‌صورت عادلانه بین تمام ایرانیان تقسیم خواهد شد؛
@jomhuriyat
🔰در مسیــر فقر مطلق

♈️جامعه به سمت فقر مطلق پیش می‌رود؛ فقری که به درآمد و امکانات و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی گره خورده است.

♈️پژوهشگران اجتماعی دور هم جمع شدند تا درباره آینده اجتماعی ایران در مواجهه با فقر و نابرابری بحث کنند. آنها اعلام کردند که یک‌سوم جمعیت کشور با فقر مطلق دست‌وپنجه نرم می‌کند. بخشی از گروه‌های اجتماعی درگیر گرسنگی‌اند. بخشی دیگر شکاف طبقاتی و ناامنی را تجربه می‌کنند که درنهایت تبدیل به اعتراضات خیابانی شده و در آینده با تکرار سیاست‌های  شکست‌خورده قبلی، تاریخ جدیدی از اعتراضات ثبت خواهد شد.

🔰یک سوم خانوارهای ایرانی با فقر مطلق مواجه اند

👤مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس:

♈️نمی‌توان فقر را با عدد و رقم بیان کرد چرا‌که به مصاحبه و توصیف عمیق نیاز دارد، گفت: «تنها می‌توان سطحی‌ترین لایه‌های فقر را با عدد و رقم توصیف کرد. براساس تحقیقاتی که داشتم، یک‌سوم خانوارهای ایرانی حداقل به‌نوعی با خط فقر مطلق مواجه‌اند. البته اینها مربوط به افراد زیر خط فقر نیست. ما با گروهی مواجه‌ایم که گرسنگی می‌کشند و با کمترین میزان کالری زندگی می‌گذرانند. در شاخص گرسنگی جهانی، در سال گذشته ایران جزو 10 کشور با گرسنگی پایین بود. درحالی‌که گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که در کشور میلیون‌ها نفر با گرسنگی زندگی می‌کنند.»

🔰توزیع عادلانه فقر

👤زهرا کاویانی، پژوهشگر اقتصادی:

♈️فقر یک پدیده بین‌رشته‌ای و متغیری است که زاده سیاست‌های اقتصادی است: «یعنی آنچه فقر را ایجاد می‌کند، سیاست‌های اقتصادی است که فقر را می‌آورد اما پیامدهای اجتماعی دارد، وقتی کلان روندها را نگاه می‌کنید، همزمان که اقتصادها رشد می‌کنند، تولید ناخالص داخلی سرانه‌شان بالا می‌رود و فقر هم در آنها کاهش می‌یابد. در تمام کشورهای ثروتمند که بالاترین درآمد سرانه را داریم، همچنان فقر دیده می‌شود، ما کشوری با نرخ فقر صفر نداریم. در تمام کشورها زمانی که رشد اقتصادی رخ می‌دهد، یک عده از افرادی هستند که از رشد اقتصادی باز می‌مانند، اینها افرادی هستند که دولت‌ها در قبال‌شان مسئول هستند. باید سیاست‌های حمایتی برایشان داشته باشند. اینها فقیر هستند. اینکه چه چیزی فقر را به‌وجود می‌آورد، چه اقتصادی فقرزاست و چه سیاست‌هایی فقرزداست؟ باید به کارکردهای اقتصادی توجه کرد.»

🔰فقیرتر شدن مردم از سال 91

♈️«اگر روند فقر در کشور را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که پایین‌ترین نرخ فقر در ایران، مربوط به سال‌های 80 تا 85 است. بعد از آن سال‌ها، یعنی از سال 85، روند فزاینده فقر در کشور شروع شد که 15 درصد بود. یعنی 15 درصد جمعیت کشور زیرخط فقر قرار داشتند. این خط فقری که به آن اشاره می‌کنم، نتیجه مطالعه‌ای است که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شروع و توسط وزارت رفاه منتشر شد و به‌عنوان خط فقر کشور در سال‌های 99 و 1400 شناخته شد.»

🔰ارتباط درآمد و فقر

👤ناهید سرداری، جامعه‌شناس:

♈️«باید فقر را در جامعه هدایت و برای کاهش آن اقدام کرد. از فقر تعاریف مختلفی می‌شود که دو بُعد دارد؛ فقر نسبی و مطلق. فقر مطلق به درآمد و ناتوانی در تامین حداقل استانداردهای زندگی گفته می‌شود، اما فقر نسبی به ناتوانی افراد در دسترسی به یکسری از امکانات گفته می‌شود. یعنی امکاناتی که جامعه به‌عنوان وضعیت مطلوب می‌شناسد. باتوجه به این تعریف، فقر و نابرابری با هم مساوی است. یکی از شاخص‌هایی که فقر را با آن مقایسه می‌کنند، پایین بودن درآمد است.»

♈️فقر دو رویکرد دارد؛ فقر درآمدی و فقر قابلیتی. فقر درآمدی تک‌بعدی است، اما فقر قابلیتی شاخص‌های اجتماعی و  انسانی را بررسی می‌کند که قابل مشاهده هم نیست: «درآمد را به‌عنوان وسیله‌ای برای دسترسی به امکانات می‌شناسند، به همین دلیل فقر را با پایین‌بودن درآمد یکی می‌داند که شکاف طبقاتی ایجاد می‌کند و منتهی به اعتراضات خیابانی می‌شود. همچنین مردم احساس ناامنی می‌کنند.»

🔰با فقر آماری مواجه‌ایم

👤فرشاد اسماعیلی، پژوهشگر روابط کار:

♈️«هنوز نمی‌دانیم چند میلیون کارگر در کشور داریم، نمی‌دانیم چند میلیون بیمه‌شده هستند، هرچه هستند، آمار جمعیتی است. در کشور سیاست ندادن آمارها و عقیم‌بودن آنها پیاده می‌شود. ما نمی‌دانیم باید درباره چه جمعیتی حرف بزنیم. در سازمان تامین اجتماعی آمار بیمه‌‌شده‌ها را داریم اما نمی‌دانیم از این تعداد چند نفر کارگر هستند. نمی‌دانیم تحصیلات‌شان چقدر است، در جلسات شورایعالی دستمزد، عدد و آمارهای اعلام‌شده قابل اتکا نیستند؛ چرا که همه تخمین‌زده شده‌اند.

♈️سازمان پزشکی قانونی، اعلام کرد که در سال گذشته روزانه 5 تا 6 نفر در روز به‌دلیل حوادث کار، جان‌شان را از دست داده‌اند، اما وزارت کار این تعداد را یک تا دو نفر اعلام کرده‌ است.»/ دنیای اقتصاد
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لیست وزرای پیشنهادی را پس بگیرید

عباس عبدی

@jomhuriyat

♈️ما می‌توانیم در هر موردی کوتاه بیاییم ایرادی هم ندارد و این طبیعت سیاست است، ولی برای آموزش و پرورش باید به گونه‌ای عمل شود که آینده فرزندان این کشور نابود نشود. سیاست‌های سه سال گذشته در آموزش و پرورش، حتی خطرناک‌تر از بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آبی و انرژی کشور است و باید وزیری باشد که سرمایه‌های انسانی کشور را در آینده حراست کند. 

♈️برای وزارت کشور نیز افراد شایسته‌ای بودند که می‌توانستند ملاحظات رسمی حکومت را نیز در نظر بگیرند، و معلوم نیست که چرا تأیید نشدند؟ با این ملاحظات معتقدم که می‌توان در این دو مورد تجدید نظر کرد، هر چند هیچ شناخت ویژه‌ای از هیچ کدام از دو فرد محترم پیشنهادی برای این دو وزارتخانه ندارم. اگر هم تجدید نظر را صلاح نمی‌دانید، آیا حاضرید که در باره درستی عملکرد آنان از ابتدا، خودتان تضمین دهید؟ چون تضمین شخصی شما می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

♈️نکته دیگر این است که آیا این فهرست نهایی است، یا باید در مجلس نیز فیلتر جدیدی گذاشته شود؟ اگر نهایی نیست، لطفاً در همین مرحله همه را پس بگیرید و ۱۹ وزیری را پیشنهاد کنید که خودتان قبول دارید، بگذارید مجلس هر کاری می خواهند انجام دهد. اینکه نمی‌شود در فرآیند دیگری توافق شود، بعد مجلس هم در میانه میدان دنبال سهم‌گیری شود. مسئولیت مجلس با بزرگ‌ترهای آن است، خودتان را با این گروه‌ها درگیر نکنید که بی‌تردید بازنده‌اید. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خارجی‌ها قیمت ملک ایران را بالا بردند؛عراقی‌ها اراضی خوزستان را خریداری و خوزستانی‌ها به ملایر مهاجرت کردند❗️
@jomhuriyat

♈️دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ورود خارجی‌ها به بازار مسکن ایران منجر به افزایش قیمت ملک و زمین شده، گفت: بومیان خوزستان در استان ملک و زمین نمی‌خرند چراکه دیگر زمینی نیست و اراضی مرغوب از سوی خارجی‌ها خریداری شده‌ است، اگر هم باشد قیمت آن به شدت افزایش پیدا کرده چراکه تقاضای خارجی‌ها قیمت‌ها را بالا برده‌ است.
 
♈️یاسر دستمالچیان درباره ورود اتباع خارجی و سرمایه‌گذاران غیر ایرانی به بازار مسکن کشورمان، تاکید کرد: به طور قطع با ورود سرمایه‌گذار خارجی به کشورمان مخالف نیستیم اما سرمایه‌گذاری آنها در بخش بازار مسکن و نه تولید مسکن، مخالف هستیم و خرید ملک از سوی خارجی‌ها با ترفند‌های دور زدن قانونِ ممانعت فروش زمین، ملک و مسکن به خارجی‌ها منجربه ایجاد اخلال در شبکه توزیع می‌شود و باعث افزایش قیمت‌ها در این بازار خواهد شد.
 
♈️دستمالچیان تاکید کرد: در حال حاضر، شاهد سرمایه‌گذاری‌های عمانی‌ها، قطری‌ها و بعضا اماراتی‌ها در بازار مسکن شیراز هستیم. همچنین سرمایه‌گذاران افغان وارد بازار مسکن چابهار شده‌اند. در خوزستان و برخی از مناطق استان‌های غربی هم سرمایه‌گذاران اقلیم کردستان و عراقی‌ها حضور پیدا کردند.

♈️وی با اشاره به وضعیت عجیب بازار مسکن در خوزستان اظهار کرد: اخیرا بازدیدی از شهرهای استان غربی و ملاقات فعالان اقتصادی این شهرها داشتم و گفته شد که امروز قیمت مسکن در شهری مانند ملایر ۲۰ الی ۳۰ درصدی با قیمت‌ها در بازار مسکن در پایتخت فاصله دارد و علت این افزایش قیمت مسکن در ملایر را مهاجرت خوزستانی به این شهر عنوان کردند چراکه شهرهای شمالی خوزستان به ملایر که مهد انگور و صنعت مبل‌سازی بوده، نزدیک و این شهر از لحاظ اشتغال بسیار پویا است و به همین دلیل نیاز به الحاق زمین به ملایر داشتند، اما چه اتفاقی افتاده است که خوزستانی‌ها به ملایر مهاجرت کرده‌اند؟/ انتخاب

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 جوان گرایی در کشور ما شوخیست!

علی قلهکی:

❗️این لیست، کابینه‌یِ اولِ محمدخاتمی در سال ۷۶ بوده، یعنی ۲۷ سال قبل!

♈️"عارف"، با ۷۳ سال سن، هم اکنون معاونِ اول دولت است، "علی ربیعی" با ۶۹ سال سن، منتظرِ جواب استعلام بوده تا دبیر شورای اطلاع رسانی یا سخنگوییِ دولت را از آنِ خود کند، "علی شمخانی" با ۶۹ سال سن، استندبایِ ریاست جمهوری بود و نقش کلیدی در پرونده هسته‌ای دارد، "اسحاق جهانگیری" با ۶۷سال سن، به مانعِ سختِ حاکمیتی بابت کرسیِ وزارت نفت برخورد کرد و "علی عبدالعلی زاده" هم با ۷۰ سال سن، در قهر و آشتی‌ست!

♈️آنوقت جوانِ ۴۰ ساله! بعد از گُذرِ از هزار و یک خانِ استعلام و تایید، باید منتظرِ پُستِ مدیر کلی و معاونت وزیری باشد! جوانگرایی در کشورِ ما شوخی‌ست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیام امپراطوری
✍️
#علی_حاتم
@jomhuriyat

♈️داستان " پیام امپراطوری " اثر کافکا که فقط یک صفحه و نیم است با این‌جملات آغاز می شود : "امپراطور، چنانکه روایت می کنند ، برای تو ، برای تو تنها ، برای تو رعیت فلک زده ، برای تو سایه ی ناچیزی که در برابر خورشید امپراطوری به دور دست ترین دوردست ها گریخته ای، درست برای تو، امپراطور از بستر مرگش پیامی فرستاده است..." *

♈️پیام امپراطور اما هرگز به دست رعیت نمی رسد. تالارها ، حیات ها و دروازه های کاخ چنان پرتعداد، پرپیچ وخم و تودرتو هستند که قاصد نمی تواند از آنها عبور کند.کنایه به نظامی رو به زوال که دیوانسالاری عریض و طویل و فساد در آن چنان نهادینه شده که پیام امپراطور دیگر هیچ اثری بر زندگی رعیت نخواهد داشت.پرواضح است حتی اگر پیام بدست رعیت فلک زده هم برسد ، گره از کار او نخواهد گشود، چون احتمالا طبق معمول حاوی  عباراتی شعاری و توخالی است. به یک معنا اصلا پیامی وجود ندارد.

♈️در دنیای امروز، حکومت های تمامیت خواه مشابه امپراطوری های قدیم ، شهروندان را همچون رعیت هایی می انگارند که تحت هر شرایطی باید تن به نظم موجود دهند. وقتی شرایط بحرانی می شود حاکمان مثل همیشه پیام خود را  به مردم ابلاغ می کنند. شکاف بین راس هرم قدرت و افراد در هر سیستمی وجود دارد. معضل اصلی تنها موانع بوروکراتیک نیست.  پیام امپراطور از ابتدا قرار نیست هیچ پیوندی با دغدغه های واقعی مردم برقرار کند. امپراطور قاصد را وادار کرده زانو بزند تا پیام را در گوش او نجوا کند، بعد قاصد را وادار می کند پیام را دوباره در گوش خودش تکرار کند. کافکا عمداً از محتوای پیام چیزی نمی گوید. چون کلمات و الفاظ نمی توانند پیامی رهایی بخش و چاره ساز را بازنمایی کنند.شکاف مهم تر، شکاف بین واژگان با معضلات واقعی زندگی است و آنچه ابعاد قضیه را هولناک تر می کند این است که هر  نظام سیاسی در عین حال بر پایه ی واژگان و کلام مقدس خود ( ایدئولوژی) استوار گشته است‌‌. کافکا تاکید ویژه ای بر مخاطب پیام دارد( برای تو...برای تو تنها...درست برای تو) انگار می خواهد بگوید که دقیقا برای تو( رعیت یا شهروند درجه دو ) هیچگاه پیامی وجود نداشته و نخواهد داشت.

🔰* کافکا، فرانتس. پزشک دهکده( چند داستان کوچک).فرامرز بهزاد.انتشارات خوارزمی. ص ۴۷.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت چیست؟
@jomhuriyat

♈️دولت یک سازمان اجبار مشروع است. برای اهداف این تعریف، اجبار عبارت است از نقض هر چیزی که افراد جامعه‌ای خاص  باور دارند که حقوق افراد نسبت به افرادی دیگر است. به‌عنوان مثال، مردم در این جامعه معتقدند که یک فرد حق دارد یک پیشنهاد شغلی را رد کند؛ سلب آن حق نوعی اجبار است که به آن برده‌داری می گویند. آنها معتقدند که یک فرد حق دارد درخواست پول یا معامله پیشنهادی را رد کند. سلب آن حق را سرقت یا اخاذی می‌گویند.

♈️دولت عامل اجبار مشروع است. ویژگی خاصی که دولت‌ها را از سایر نهادهای اجباری مانند باندهای جنایتکار معمولی متمایز می‌کند این است که اکثر مردم با اجبار دولتی به‌عنوان امری عادی و مناسب برخورد می‌کنند. همان عملی که در صورت انجام توسط یک فرد خصوصی به عنوان اجبار تلقی می‌شود، اگر توسط یک عامل دولت انجام شود، مشروع دانسته می‌شود.

♈️اگر بر سر مردی که با کیف پول من فرار می‌کند فریاد بزنم "بایست، دزد!" ، اطرافیان ممکن است کمک کنند یا نکنند، اما حداقل معقول بودن عمل من را تشخیص خواهند داد. اگر بر سر یکی از کارمندان ادارهٔ درآمد داخلی (IRS) پس از اینکه مرا مطلع  کرده است  که حساب من مسدود شده است و درحالی‌که خانه‌ام را ترک می‌کند فریاد بزنم "بایست، دزد!" ، تمام همسایگان فکر می‌کنند من دیوانه هستم. به وضوح، ادارهٔ امور مالیاتی درگیر همان عملی است که دزد انجام می‌دهد. بدون اجازه اندوخته‌ام را تصاحب می‌کند. درست است که مدعی است در ازای مالیات من خدماتی را به من ارائه می‌دهد، اما چه من آن خدمات را بخواهم چه نخواهم مُصِّر است که مالیات را دریافت کند. این شاید نکته خوبی باشد که آن دزدی است یا اخاذی. در هر صورت، اگر این عمل از سوی یک فرد خصوصی انجام گرفته بود، همه قبول داشتند که این عمل جرم است.

♈️فرض کنید یک کارفرمای خصوصی که برای ساعات طولانی از کار ناخوشایند دستمزد پایینی ارائه می‌دهد، نتواند کارگر کافی پیدا کند و با انتخاب تصادفی مردان و تهدید به زندانی کردن آنها در صورت امتناع از کار کردن برای او، مشکل را حل کند. او به اتهام آدم‌ربایی و اخاذی متهم و به دلیل جنون تبرئه خواهد شد. اینگونه است که دولت‌ها افراد را برای جنگیدن یا حضور در هیئت منصفه استخدام می‌کنند.

♈️اغلب استدلال می‌شود که دولت، یا حداقل برخی از دولت‌های خاص، نه تنها مشروعیت دارند، بلکه مشروع هستند، که اعمال آن تنها به نظر اجباری می‌رسد. چنین استدلال‌هایی اغلب شامل نظریه‌های قرارداد اجتماعی می‌شوند – ادعاهایی مبنی بر اینکه شهروند به نحوی قراردادی، ملزم به اطاعت از دولت است. به  علاقه‌مندان استدلال و رد آن، کتاب "عدم خیانت: قانون اساسی بدون اقتدار، اثر لیساندر اسپونر." را توصیه می‌کنم.

♈️دولت با مشروعیت بخشی از سایر باندهای جنایتکار متمایز می‌شود.  همین‌طور از گروه ‌های غیردولتیِ قانونی که ممکن است برخی از وظایف مشابه را به دلیل اجباری بودن انجام دهند متمایز است. دولت‌ها جاده می‌سازند.  گاهی اوغات، افراد خصوصی نیز این کار را انجام می‌دهند. اما افراد خصوصی باید ابتدا زمین را به قیمتی که برای فروشنده مناسب باشد خریداری کنند. دولت می‌تواند و قدرت این را دارد که  قیمتی  تعیین کند که مالک مجبور به فروش آن شود.

♈️دولت یک نهاد قهری مشروع است. اگر نهادهایی که جایگزین دولت می‌شوند، وظایف خود را بدون اجبار انجام دهند، تبدیل به دولت نخواهند شد. آنها گاهی ممکن است اجباری عمل کنند، اما وقتی این کار را انجام می‌دهند، اقدامات آنها مشروع تلقی نمی شود، به این خاطر که آنها دولت نیستند.

📕سازوکار آزادی
👤دیوید فریدمن
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آنها که می‎گفتند مردم اشکنه بخورند، حالا می گویند مردم باید گوشت و مرغ طلا بخورند!

پایگاه خبری تحلیلی عصر ایران نوشت
:

♈️یادمان نرفته است که زمانی در همین کشور مشکلات فراوان بود و برخی به مردم توصیه می‌کردند به جای گوشت و مرغ، اشکنه بخورند. اما وقتی داماد یا هم‌حزبی خودشان به قدرت رسید، مدام از امتحان الهی سخن می‌گفتند. شک نکنید که پس از استقرار کامل دولت پزشکیان، در خطبه‌های نماز جمعه خواهیم دید که برخی روحانیون از دولت انتظار دارند که همیشه گوشت و مرغ طلا بر سر سفره مردم باشد.

♈️مسعود پزشکیان نه نسبتی فامیلی با ما دارد و نه رفاقتی با او داریم. تنها نسبت خویشاوندی ما با وطن است. هرکسی که بتواند ایران را در مسیر پیشرفت قرار دهد، او را یاری می‌دهیم و در کنارش خواهیم بود. ما تمامی نکات مثبت این دولت را می‌بینیم و از آن می‌نویسیم و تمام نقاط ضعف آن را نیز با صدای بلند فریاد می‌زنیم. این تفاوت حامیان پزشکیان با جلیلی و البته مرحوم رئیسی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آن فیلسوفان بی‌خاصیت

✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️برخی که در قحطی انسان‌های فرهیخته و دانا، نام فیلسوف و اندیشمند بر خود نهاده‌اند، تصور می‌کنند خیلی بیشتر از جامعه می‌فهمند، و اکثریت مردمی را که عدم شرکت در انتخابات را برگزیدند، به "عوام" نادان تشبیه کرده، و
ناراضیان به حرکت‌های اخیر آقای پزشکیان را رقصیدن به ساز عوام، و نوشته‌هایی احساسی، تعریف نموده‌، به ظریف انتقاد نموده‌اند "او دیگر چرا" همصدای عوام شده!

♈️یکی از مشکلات مهم جامعه ما وجود روشنفکران بی‌خاصیتی است که تصور می‌کنند خیلی بیشتر از متن جامعه می‌فهمند! آنها نه در صف گوشت‌های وارداتی بی‌کیفیت می‌ایستند، نه برای داروهای نایاب، داروخانه‌های شهر را زیر پا می‌گذارند، نه از نیمه ماه حقوق‌شان تمام می‌شود، نه ترس از جنگ و آوارگی را درک می‌کنند. و انتظار دارند، مردم همه پیرو آنها باشند.

♈️مردم به حق، نگران رفتار پس از انتخابات آقای پزشکیان هستند.
از لغو کنفرانس مطبوعاتی‌اش، تا رفتن بی‌اندازه به هیأت‌های عزاداری، تا بی‌تفاوتی نسبت به تعرض به دختران معصوم، تا پرهیز از یکبار گزارش مناسب به مردم، و تکرار دائمی آنکه؛ با اجرای مصوبات و فرامین قبلی نظام که اجرا نشده، همه چیز گل و بلبل خواهد شد.
و مردم خیلی صبر کردند.

♈️تا این روزها که انتشار اسامی کابینه‌اش بسیاری از ما را شرمنده کرد و بسیاری از رأی‌دهندگانش را ناامید!
چنین نیست که مردم تنها از یک عمل معرفی وزرا در چنین سطح نازلی، دلگیر شده باشند!

♈️انسان‌ها رفتارشان در قدرت با رفتارشان در هنگامی که قدرت ندارند متفاوت است.
و ما حق داریم بترسیم، از بس آدم‌های ظاهراً خوب دیده‌ایم که با کسب قدرت ناگهان هیولا شدند!
همین می‌شود که پزشکیان لیستی را ارائه می‌دهد که نزدیکترین مشاورانش هم دفاعی از آن لیست نمی‌کنند. و اذعان می‌کنند که نمی‌دانند چرا چنین شد.
اعضای اصلی شورای راهبری‌اش!

♈️آنوقت عده‌ای که تصور می‌کنند خیلی بیشتر از مردم می‌فهمند، شروع می‌کنند، که چرا چنین عجولانه قضاوت می‌کنید!! اصلا چرا قضاوت می‌کنید!؟

♈️ما عوام عادت نداریم برای اثبات نظرات‌مان ادای فیلسوفان را در بیاوریم.
ما عوام نظرمان را خیلی راحت می‌گوییم.
ما عوام اگر اشتباه کنیم آسان می‌گوییم اشتباه کردیم.

♈️ما عوام متوجه هستیم، خیلی از آنها که ادای دانایان را درمی‌اورند، جز منافع شخصی‌شان چیزی در نظر ندارند.
و انتظار دارند جامعه همیشه تابع آنها باشد.
حتی وقتی اکثر جامعه شرکت در انتخابات را تحریم می‌کند، آنها می‌خواهند ثابت کنند اکثر مردم نمی‌فهمند!

♈️هم آن اکثریتی که شرکت نکردند
هم آن اکثریتی از رای دهندگان که امروز از رفتار آقای پزشکیان متعجب و سرافکنده مانده‌اند
فهمیده‌ترین و شریف‌ترین اقشار جامعه هستند.


♈️آقای دکتر ظریف بهترین تصمیم را گرفت.
پزشکیان یک عذرخواهی به مردم بدهکار است.
او باید به ساز مردم برقصد، ولو روشنفکران بی‌خاصیت بگویند آنها عوام هستند، نه به ساز حاکمان بی‌درد!
به ساز آن مردمی که مشکلات را با گوشت و پوست خود حس می‌کنند.
آن عوامی که در خطرات سخت، جانشان را برای کشور فدا می‌کنند.
آنها صاحبان واقعی کشور هستند.
و نوکری این مردم، یک افتخار است.
طرفدار پزشکیان باشند یا نباشند!
نظام را دوست داشته باشند یا نداشته نباشند.
مردم، اصل کشور هستند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پوششی برای بی‌لیاقتی!
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️فرد موفق و کارآمد کسی است که قادر باشد در جامعۀ مدنی استعداد و توانایی خود را بروز دهد و به کامیابی نائل شود. فردی که فقط با حضور در دستگاه‌های حکومتی برای خود نامی بلند می‌کند و خارج از آن دستگاه‌ها، هیچ کار درخشانی از او برنمی‌آید و بلکه به "هیچ "تبدیل می‌شود، آدم ناتوان و نالایق و درمانده‌ای است که با تصدی هر پستی عملاً حق عموم را زائل می‌کند.

♈️در کشور ما بدبختانه "جامعۀ مدنی" محدود و منکوب و تحت فشار و در عوض دستگاه حکومت فربه و گسترده و چیره است. از این رو، افراد برای ورود به نهادهای حکومتی سر و دست می‌شکنند و کل سیاست نیز  به تسخیر همین نهادها تقلیل بافته است!

♈️این در حالی است که در یک شرایط عادلانه و طبیعی، جامعۀ مدنی باید فربه و گسترده و چیره باشد و در عوض دستگاه حکومت محدود و مختصر شود.
محیط رشد و ترقی شهروندان، جامعۀ مدنی است و به همین جهت باید دولت‌ها را تحت فشار گذاشت که پای‌شان را از گلوی آن بردارند تا قادر به نفس کشیدن و زیست طبیعی باشد.

♈️اینکه در کشور ما تمام سیاست به نزاع بر سر تسخیر دولت محدود شده است، نشانۀ بیماری صعب‌العلاجی است که حاصل جابجایی اهمیت و نقش دولت و جامعه است. اگر جامعۀ مدنی قدرتمند و متکی به خویش شود، در آن صورت، دستگاه حکومت نیز به تبع آن، جای سهم‌خواهی و بخصوص ابراز وجودِ کاذب و مخفی کردن بی‌لیاقتی برخی افراد نخواهد بود!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️زمانى اسلحه ها براى جنگيدن در نبردها ساخته می شدند؛

♈️اما امروزه جنگ ها براى فروش اسلحه ها ساخته می شوند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️دولت پزشکیان با کسری بودجه ۵۵۶ هزار میلیاردی بجامانده از دولت قبل چه می‎کند؟

🔰روزنامه اطلاعات:
♈️براساس برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس، کسری تراز عملیاتی بودجه سال جاری ۳۰۷هزار میلیاردتومان است. کسری تراز عملیاتی حاصل تفاضل هزینه‌ها (منهای اعتبارات عمرانی) از درآمدهای دولت (منهای درآمد نفت و فروش اموال و اوراق) است؛ این اماتنها کسری بودجه ۱۴۰۳ نیست.

♈️بخش دیگری از برآوردها، کسری اقلام فرابودجه‌ای است که در سال‌های اخیر به معضلی جدی برای بودجه‌ کل کشور بدل شده‌اند، این اعداد و ارقام از آنجا که در سرجمع اعداد و ارقام بودجه محاسبه نمی‌شوند، فرابودجه‌ای نامیده می‌شوند.

♈️به رغم آن که اعداد وارقام فرابودجه‌ای در سقف بودجه نیامده‌اند اما بار مالی آنها بر بودجه دولت همچنان سنگینی می‌کند و عدم تحقق یا اشتباهات در برآوردهای این اعداد وارقام برمیزان کسری بودجه وناترازی بودجه اثرگذار است.

♈️۵۵۶ هزار میلیارد تومان، مجموع ارزش ارقامی است که درصورت عدم تحقق یا بیش‌برآوردی منابع عمومی بودجه وموارد فرابودجه‌ای، می‌توانند برمیزان ناترازی بودجه سال جاری موثرباشند و برتعمیق کسری بودجه بیافزایند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وقتی حکومت با غرور ملی همراهی نمی‌کند،از ایدئولوژی هیچ کاری ساخته نیست!
رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۵/۲۴

@jomhuriyat

♈️غرور نیروی عظیمی است که در اندرون فرد و جامعه، شجاعت و میل به ایستادگی و برداشتن عوامل تحقیرآمیز را پشتیبانی میکند.

♈️این نیرو بسیار عظیم تر و ماندگار تر از میل به بقا و تامین نیازهای اولیه عمل میکند حتی گاهی میل به بقای وجود را به راحتی به حاشیه می‌راند و جان را فدای عزت میکند، راز پایمردی انسانها به پای وطن، ناموس و....نیز همین است.

♈️اگر ایدئولوژی بخواهد، هویت و غرور ملی را به نفع خود حذف کند سر از آیینی در می‌آورد که خود نیز دچار جعل شده است، چرا که جز توسل به دروغ و جعل راه دیگری ندارد.

♈️اگر راهبران ایدئولوژیک غرور ملتی را زیرپا بگذارند یا نادیده بگیرند، خود نیز ناچار به هویتی خیالی پناه خواهند برد و هست و نیست را روی هوا بنا خواهند گذاشت و بالاخره همه را واگذار میکنند.

♈️بسیار نادر است که ایدئولوژی‌ها بتوانند هویت ملتها را از بین ببرند و چیزی از اعتبارات ساخته ذهن خود یا فراروایت های ایدئولوژیک را جایگزین آن نمایند
هویت غرور آفرین ملتها در اسطوره‌ها، ادبیات فلوکلور، در هنر، در ابنیه بومی، در ساختار اجتماعی، در آداب و رسوم و در سینه‌ها و حتی در ژنتیک مردم موج میزند و از این رو درختی نیست که با هجمه ایدئولوژی کنده شود.

♈️این نیروی غرور ملی است که ملتی را به دفاع جانانه از خاک و آب وطن برمی‌انگیزد، همین نیرو خفته در اندرون جامعه با مشاهده تعرض به قلمرو وطن ، یا خیانت هر اجنبی به ناموس مردم تحریک میشود.

♈️اگر حاکمیت همچنان غرور و هویت ایرانی را نادیده بگیرد، با تظاهرات ایدئولوژیک نخواهد توانست اژدهای خشم گرفته را کنترل کند.

♈️راهبردها باید تغییر کنند، منافع ملی ایرانیان باید به صدر کنش‌های ساختارها برگردند، دست عرب و افغان باید به قدرت قانون و اراده ملی بسته شود، هزینه در فروع و تظاهرات مذهبی نباید بر اصالت زندگی مردم اولویت داده شود.
صبر هیچ ملتی بی‌پایان نیست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سخنی با اصلاح طلبان
@jomhuriyat

♈️کابینه دولت پزشکیان به مجلس معرفی شد و اصلاح طلبان چه دوست داشته باشند یا نداشته باشند باید بقچه را زیر بغل گذارند و کفش های جفت شده را پا کنند.اصلاح طلبان انگشتر پزشکیان را با انگشتر سلیمان اشتباه گرفتند.چند روزی مست بودند.رند بازی پزشکیان همه را غافلگیر کرد و دانستند قدرت طعم شیرینی دارد.حضرت مادر پیر و فرتوت نگارنده سواد سیاسی ندارد اما رأی به پزشکیان را تابعی از هنجارخانوادگی رفاقت پدرش با پدر زنده‌یاد «ذبیح الله صفائی» می داند.حدس زدن این فرایند قبل و بعد انتخابات چندان سخت نبود.پزشکیان خود را به گیجی،گوجی زده بود و اصلاح طلبان فکر می کردند تصمیم گیر اصلی آنان خواهند بود.

♈️پزشکیان آخرین برگ بازی اصلاح طلبان بود.تتمه اعتبار و سرمایه اجتماعی آنان برای همیشه بر باد رفت و سبوی آرزوهای آنان شکسته شد.پیشنهاد می شود چهار سال آینده روزه سکوت بگیرند و در افکار خود کنکاش کنند که چرا چنین شد؟از خود بپرسند چرا سرکه انگبین صفرا را به حدی افزایش داد که چشم باز کردند در چهارراه «چه کنم»مات و مبهوت ماندند؟

♈️مگر رئیس جمهور تدارکاتچی نیست این یقه پاره کردن که «پزشکیان آبرویمان را بردی» برای چیست؟اگر شما وزیر می شدید مشکلات حل می شد؟شما به هر نحوی می خواهید در قدرت باشید.اگر کل کابینه پزشکیان جملگی سوپر اصلاح طلب بودند و ماه عسل دولت تمام می شد و مشکلات یکی بعد از دیگری گریبانگیرتان می شد از واژه«نمی گذارند» استفاده نمی کردید؟

♈️همواره باید منتقدی منصف در راستای اصلاح امور بود.خواه دولت از آن اصولگرایان باشد یا اصلاح طلبان.با هم صادقانه حرف بزنیم.شما اصلاح طلبان که پزشکیان را سرزنش می کنید یاران قدرت هستید.چرا از واقعیت گریزانید.به هیچ اصلاحی پایبند نیستید.مگر ساختار معیوب نیست؟چرا پست و مقام در چنین ساختاری برایتان مهم است؟همان ساختاری که برای رشد در آن«گردن برای رأی گرو» می گذارید و اینک در زمین سیاست حیرت زده با چشمانی بهت زده در نهایت درماندگی گرفتار شده‌اید.پزشکیان دو راه بیشتر ندارد یا مانند اسلاف خود بماند و در این ساختار کار کند یا استعفا دهد.خودتان را جای پزشکیان قرار دهید در این شرایط چه می کردید؟آیا شما اصلاح طلبان نبودید که شعار پر طمطراق «برای ایران»سر می دادید؟

♈️چه شده است با یک غوره سردیتان می‌ کند با یک مویز گرمیتان؟خود را محق ندانید. قرار نیست چون به شما چیزی نماسیده است نارضایتی خود را  به نام مردم ارزش افزوده کنید.جنس نارضایتی مردم با نارضایتی شما تفاوت اساسی دارد.

♈️مردم گرفتار اقتصاد نابه سامانند و دردشان معیشت است و سیر کردن شکم زن و بچه.اما جنس نارضایتی شما درد قدرت است. دیگر باد موافق پرچم شما را تکان نمی دهد.راستش را بخواهید ساز روزگار با تدبیر های شما همخوانی ندارد.پس سکوت پیشه کنید.بپذیرید که شبانی خسته دل اصلاح طلبی و رفیق گرمابه اش اصولگرائی را در گورستان متروک و دور افتاده ای دفن کرده است.چه بخواهید و چه نخواهید دیگر آن جایگاهی که باید نزد مردم و حاکمیت داشته باشید ندارید.

♈️پای عمل به میان می آید پشت قافیه ممکن پنهان می شوید ولی زمان انتخابات با جلیلی هراسی مردم را پای صندوق می کشانید.مسئولیت ناامیدی مردم را گردن بگیرید.وقتی هنگام پخت و پز آش نذری پزشکیان بود چون کاسه آشی به شما نرسیده  است مردم و مطالبات آنان کجای دنیای فکری و سیاسی شما جای دارند؟مگر پزشکیان نگفته بود تنهایم نگذارید تنهایتان نمی گذارم؟چرا تنهایش گذاشتید؟

♈️او نیز آرام آرام شما و مردم را تنها خواهد گذاشت و شما در این تنهائی نه تنها سهیم هستید بلکه مقصرید.جناب پزشکیان فرقی نمی کند وزرای شما از جنس دکتر محمدباقر بهرامی سوپر اصولگرا باشند یا از جنس دکتر ابراهیم مولوی سوپر اصلاح طلب.پدران و مادران این سرزمین از شما کار برای رفع مشکلات می خواهند.خود دانید.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مفتشان عقیده!

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️گویا برخی از نمایندگان تندروی مجلس در کمیسیون‌ها، وزرای پیشنهادی آقای پزشکیان را مورد "تفتیش‌عقیده" قرار داده‌اند.

♈️تفتیش عقیده ممنوع و جرم مسلم است!قرار نیست در قرن 21 بساط دادگاه‌های کلیسایی قرون وسطا دوباره پهن شود.

♈️از این رو، کاندیداهای وزارت، نه فقط نباید به این نوع پرسش‌ها پاسخ دهند، بلکه باید با گزارش صورت وضعیت به مراجع مربوطه، از مفتشان عقیده شکایت کنند. تن دادن به تفتیش‌عقیده از نقطه‌نظر حفظ کرامت‌انسانی خط قرمز است. اگر فردی برای رسیدن به وزارت به آن تن در دهد، از نظر من شأنیت خود را از دست داده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وای به روزی که اژدها بخوابد!

امیرحسین خالقی
@jomhuriyat

♈️ناپلئون گفته بود چین اژدهای خفته است و وای به روزی که بیدار شود که آن وقت جهان را به لرزه در می آورد!

♈️در یک نوشته جالب فارن افرز می خوانیم چین با یک بحران اقتصادی روبه روست که پس از پایان دوران کرونا و «کوید صفر» شدت گرفته است؛ چینی ها نتوانسته اند با همان فرمان قبل اقتصادشان را بزرگ کنند، اعتماد مصرف کنندگان کمتر شده است و چنانکه باید خرج و سرمایه گذاری نمی کنند. اهل فن از چند عامل اصلی برای رکود اقتصادی چین نام می برند: از بحران مستغلات و تغییرات جمعیتی گرفته تا اقتدارگرایی دولت و حزب کمونیست، اما ام المصائب اقتصاد چین چیزی نیست جز مازاد تولید.

♈️منطق استراتژی صنعتی چینی ها در این سال ها تاکید بر تولید بیشتر و بیشتر بوده است و سرمایه‌گذاری بیش از اندازه در تولید در بخش‌های مختلف باعث شده انقدر محصولات مختلف شوند که دیگر عرضه از تقاضای داخلی و بین‌المللی هم فراتر رفته است.

♈️پمپاژ یارانه‌های دولتی با توجیهات سیاسی به تکثیر "شرکت‌های زامبی" انجامیده است؛ شرکت هایی که از منظر منطق بازار باید تعطیل شوند چرا که سود کافی نمی‌سازند ولی همچنان سرپا می مانند و بر مصیبت ظرفیت مازاد می‎افزایند.

♈️پیامدهای این تاکید ریشه دار بر تولید صنعتی این بوده که مصرف خانوار به شکل متناسب رشد نکرده و با توجه به نااطمینانی های موجود اعتماد مصرف کنندگان کاهش یافته است.

♈️این البته چیز غریبی نیست بنا به دلایل ایدئولوژیک از همان چند دهه پیش سیاستگذاران چینی  «مصرف» را عملی فردگرایانه می دانستند و با بدبینی به آن می نگریستند؛  تامین مالی به طور عمده بر روی تولید در حوزه های خاص متمرکز است و در حوزه هایی نظیر بهداشت و آموزش که شاید برای مصرف کنندگان جذابتر باشند نیاز به سرمایه گذاری های بیشتری وجود دارد.

♈️چین شاید غول زیرساخت جهان باشد که در صورت ادامه می تواند کار را بهبود بخشد ولی با همه اینها حضور پررنگ دولت و رقابت های سیاسی آتی چالش های مهمی هستند. رقابت مخرب حکومت های محلی برای تحقق اهداف باعث شده وضعیت بدتر شود، انبوه بدهی و البته دوباره کاری هایی که عمدتا اهداف نمایشی دارند به معضلی جدی بدل شده که نمونه ای از آنها را در بحران مستغلات اخیر دیدیم. طبیعی است که فساد افسارگسیخته هم بخشی از کار باشد.

♈️اما ماجرا ابعاد بین المللی هم دارد، چین باید برای جذب این مازاد به صادرات گسترده جهانی رو بیاورد و این باعث تاترازی تجاری گسترده آن با دیگر کشورها شده است. کالای ارزان به معنای فشار شدید بر تولیدکنندگان دیگر کشورها به ویژه در حوزه هایی نظیر فولاد و خودروهای الکتریکی است که تعطیلی کسب و کارها و افزایش بیکاری از پیامدهای آن است.

♈️رقابت های سیاسی تنش های ژئوپلیتیک هم جریان آزاد اقتصاد را مختل می کند و زنجیره تامین جهانی را آسیب پذیر می سازد پیامد طبیعی آن است که البته به زیان همه است! 

♈️نکته مهم در رقابت قدرت های بزرگ شاید این باشد که منزوی کردن چین و دور کردنش از مناسبات اقتصادی گسترده با دنیا لزوما بهترین سیاست نیست!

♈️از جنبه اقتصادی که بگذریم، وقتی چین در بازی اقتصاد جهانی باشد از منظر سیاسی هم شاید بهتر بتوان آن را مهار کرد و همچنان اهرمی برای اثرگذاری بر آن وجود دارد. خلاصه خوابیدن اژدها هم مصائب خودش را دارد، الله اعلم
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝به نـام قانون دموکراسی را زمین‌گیر می‌کنند
علی تقی‌زاده عضو هیئت علمی حقوق دانشکده علامه طباطبایی:

@jomhuriyat

♈️علی تقی‌زاده، عضو هیئت علمی حقوق دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار هم‌میهن معتقد است قانونی که در سال ۱۴۰۱ درباره نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس به تصویب رسیده، با ابهاماتی که دارد قانون خوبی به شمار نمی‌رود و قانونی است که با استفاده از آن، دموکراسی زمین‌گیر خواهد شد.

♈️از جمله ویژگی‌های قوانین خوب این است که قانون باید شفاف، روشن، واضح و بدون ابهام همه چیز را بیان کند و قانونی که فاقد این شرایط باشد، مجریان می‌توانند از آن سوءاستفاده کنند. مثلاً در همین قانون و در ماده 2 و بند «ب» آمده است: «کسانی که به اسلام، نظام جمهوری اسلامی، ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی اعتقاد و التزام عملی ندارند» در حالی که اعتقاد یک امر باطنی است؛ چطور می‌توان احراز کرد که فردی معتقد به ولایت‌فقیه است و اصلاً احراز چنین موضوعی امکان‌پذیر است؟ اگر هم جواب افرادی که این قانون را نوشته‌اند به این سوال مثبت است، باید خیلی واضح بگویند کسانی که این خصوصیات و ویژگی‌ها را دارند، اینها اعتقاد و التزام عملی به جمهوری اسلامی، ولایت فقیه و قانون اساسی دارند.

♈️وقتی نمی‌توانند این مسائل را احراز کنند، به دستگاه‌های سه‌گانه واگذار می‌کنند و همه چیز بستگی به نظر آن دستگاهی دارد که پاسخ استعلام را می‌دهد درحالی‌که مشخص نیست این پاسخ براساس چه متر و معیاری است. این قانون از این جهت شفاف و روشن نیست و برهمین اساس دست مرجع صادرکننده استعلام باز است. این قانون سرشار از این مثال‌هاست و خیلی قانون روشنی نیست و امکان سوءاستفاده را نبسته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️بالاخره روزی خواهد رسید که مردم بی غرضی در این مملکت اوراق تاریخ را ورق بزنند و از میان سطور آن، حقایق مربوط به زمان ما را بخوانند.
#احمد_قوام

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این آقا ملقب به ""علی کوچولو"" از خوبان و بزن بهادرهای سابق اردبیل است که به صدا سیما دعوت شد!

او در این ۴۳ ثانیه با یک مثال زیبا به قدری تفاوت اشتباه و انتخاب را زیبا توضیح می دهد که مجری و ناظران برنامه حیرت می کنند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/02 22:23:29
Back to Top
HTML Embed Code: