Telegram Web Link
📝📝درباره پیام نتانیاهو!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️در بحبوحه یک جنگ ویرانگر در غزه و لبنان، حملاتی دیگر در سوریه و یمن و احتمال آغاز حمله زمینی به لبنان در ساعات و روزهای آتی، بنیامین نتانیاهو امروز طی کلیپی به زبان انگلیسی مردم ایران را خطاب قرار داد که سه محور داشت؛ تحریک ملت ایران علیه حاکمیت؛ القای این نگاه به مردم که اسرائیل میان آن‌ها و نظام حاکم تفکیک قائل است و این که اسرائیل را "همراه" و"حامی" ایرانیان معرفی کند.

♈️اما مهم‌تر از محتوای کلام نتانیاهو که اگر هم بیان نمی‌کرد، واضح و روشن بود، کنکاش هدف او از این اقدام در این شرایط است. صرفا انجام عملیاتی روانی در تتمه تهدیدهای اخیر خود علیه ایران یا وانمود این که تهدیدها در سازمان ملل علیه مردم ایران نبوده و حکومت مقصود او بوده است یا مقدمه‌سازی برای برنامه‌ای که در سر دارند؟

♈️در این شرایط جنگی هیچ سناریویی را به ویژه بدبینانه‌ترین آن‌ها را نباید از نظر دور داشت. فقط چند روز دیگر تا سالگرد حادثه هفتم اکتبر یا طوفان‌الاقصی مانده است و نتانیاهو در این سالگرد به جای مراسم ماتم و عزا می‌خواهد احساس جشن و شادی را به جامعه اسرائیل تزریق کند و جنگ لبنان، ترورها و تسریع در حمله زمینی نیز بی‌ارتباط با آن نیست.

♈️اما بسیار بعید است که اسرائیل اگر هم بخواهد، قبل از رساندن جنگ لبنان به نقطه‌ای اطمینان‌بخش و رضایت‌بخش اقدامی علیه ایران بکند. تقریبا می‌توان گفت هر گونه تحرک اسرائیل در منطقه در آینده بستگی به سرنوشت جنگ لبنان دارد.

♈️بعد از آن هم راه‌اندازی جنگی علیه ایران بدون آمریکا بسیار بعید است و آمریکا نیز به ویژه در این شرایط انتخاباتی و قبل از رساندن جنگ اوکراین به نقطه شکست روسیه محتمل نیست که بخواهد جنگی گسترده در خاورمیانه (منبع انرژی جهان) راه بیندازد.

♈️سیاست آمریکا پس از جنگ غزه در کنار گستراندن چتر حمایتی برای اسرائیل و دادن نوعی آزادی عمل به آن، به انحای مختلف در حال مدیریت و کنترل شرایط و مهار کنش طرف مقابل برای جلوگیری از وقوع چنین جنگی است و البته ایران هم تا امروز نشان داده است که به هیچ وجه تمایلی برای حرکت در این مسیر ندارد.

♈️کلا جنگ علیه ایران در این شرایط بسیار بعید است، فعلا آمریکا به دنبال این است دو جنگ کنونی را به نفع اسرائیل به سرانجامی برساند و معطوف به آن، اسرائیل را محور نظم امنیتی جدیدی در منطقه‌ قرار دهد و با تکمیل پروژه عادی‌سازی حلقه محاصره ژئوپلیتیک را تکمیل کند.

♈️اما حملات موردی اسرائیل علیه ایران دور از انتظار نیست، و آن هم دو نوع حمله؛ نخست این که اگر اسرائیل بنا به اطلاعاتی به این جمع‌بندی نهائی برسد که تهران تصمیم به پاسخ گرفته است، بعید نیست که قبل از آن دست به حملاتی پیشدستانه به نقاط مبدا حملات ایران بزند؛ مانند اتفاقی که در لبنان لحظاتی قبل از عملیات اربعین افتاد.

♈️اما نوع دوم حملات احتمالی اسرائیل می‌تواند علیه تاسیسات هسته‌ای ایران باشد که آن هم بعید است که قبل از روشن شدن سرنوشت جنگ لبنان اتفاق بیفتد. کما این که بعد از آن هم چنین حمله‌ای تا حدودی می‌تواند بستگی به برآورد نهایی اسرائیل درباره میزان توانایی خود و آمریکا برای مهار پدافندی پاسخ موشکی و پهپادی گسترده ایران دارد.

♈️از این رو، احتمالا اسرائیل برآورد خود از نتایج مقابله با حملات موشکی و پهبادی قبلی ایران در عملیات «وعده صادق» را به عنوان یک سنجه مهم در نظر بگیرد. اما به نظر نگارنده اگر ایران قصد پاسخ به ترورهای اسرائیل را به زودی داشته باشد و اسرائیل و متحدانش بتوانند با پدافند چند لایه خود این حملات را دفع و یا آسیب ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانند، یا خود اسرائیل حملات پیشدستانه‌ «موفقی» برای خنثی کردن پاسخ ایران انجام دهد، می‌توان گفت که اسرائیل برای اقدام علیه تاسیسات هسته‌ای و نظامی ایران جری‌تر خواهد شد و احتمال آن به شکل چشمگیری در آینده افزایش می‌یابد.

♈️بنابراین اگر قرار بر پاسخ است، تنها در صورتی می‌تواند مانع اقدام متقابل "جدی" اسرائیل شود که علیه اهداف نظامی آن بسیار موثر باشد؛ به گونه‌ای که تغییر شکل گرفته در ادراک آن را تعدیل کند. در غیر این صورت می‌تواند مشوق اسرائیل برای اقداماتی آفندی شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 روزنامه جمهوری اسلامی:
کنار گذاشتن نظریه انتقام، راهبرد دقیق و منطقی است/ امریکا به دنبال گسترش جنگ در منطقه است


🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️ کشانده شدن منطقه به سوی جنگ، خواست رژیم صهیونیستی و حامیان غربی این رژیم است. آنها در یک جنگ فراگیر که منطقه خاورمیانه را درگیر کند، اهداف توسعه‌طلبانه خود را دنبال خواهند کرد و این به زیان کشورها و ملت‌های منطقه است و جریان مقاومت را با سرنوشت نامعلومی مواجه خواهد کرد. مقاومت باید بعد از حوادث تلخ اخیر، خود را باز یابد و با ترمیم بخش‌های ضربه‌ دیده و بازسازی خود، مسیر صحیح مبارزه با رژیم صهیونیستی را دنبال کند.

♈️ما باید برای مقابله با یک توطئه همه‌جانبه آماده باشیم و برای موفق شدن در این زمینه قبل از هر اقدامی باید مجموعه دیپلماسی سیاسی کشورمان را تقویت نمائیم و آن را از رخوت و سستی کنونی خارج کنیم. فقط با یک دیپلماسی قوی است که می‌توانیم مانع اجرای توطئه مشترک صهیونیسم و غرب شویم و برای جبهه مقاومت فرصت‌سازی کنیم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️تحلیل وپیش بینی سال گذشته زیباکلام از اوضاع کنونی اسرائیل و ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰پناهیان تهدید کرد❗️

♈️شیخ علیرضا پناهیان خطاب مسئولین :
❗️اسرائیل با تمام اضمحلال یک مزیت دارد؛ میدان و دیپلماسی یکیست.
اگردر ایران این مزیت ازبین برود. ای مسئولین. روزگارتان راسیاه خواهیم کرد!!


♈️شمایی که اصرار دارید بایدبه سیم آخر زد و وارد جنگ شد حتما می‌دانیدکه دستکم حالامعلوم شده است که مهمتر از حمله، تصفیه نفوذی‌ها وجاسو‌س‌هایی است کار را برای اسراییل راحت کرده‌اندوعملا چیزی برای انجام در میدان باقی نمانده‌‌است، شما اول آنها راشجاعانه یقه کنیدبعد باخیال راحت به هرجا می‌خواهیدحمله کنید.

♈️می‌پرسیدمثلا کی؟ مثلاهمان که پشت سر تسبیح می‌گرداند ومی‌گوید:« حاج آقا لیبرال‌ها راهم بگو!» یا آنکه کاغذ می‌دهد دستتان که «نام ظریف فراموش نشود!»، یا آنکه صورتش را می‌خراشدیا تحلیلگری که اطمینان می‌دهدحملات اسراییل کار اجنه بوده نه جاسوسان آشنا که بهشان می‌گفتید«خودی».

♈️متهم‌ هم نکنیدبه سیاه‌نمایی خودتان می‌دانیدکه آنکه به صراحت نقدمی‌کند، ریشش را می‌تراشدوتقلایی برای یقه‌بسته وپیشانی پینه‌بسته ندارد درمحفل شماهاراهی نداردو خبری هم ازجایی که به درداسراییل بخوردندارد.
✍️سهند ایرانمهر
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرایی انعطاف حاکمیت
لطف‌الله میثمی
@jomhuriyat

♈️چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در هشتم و پانزدهم تیرماه انجام شد، اما در حاشیه این رخداد انتخاباتی پرسش‌ها و مسائل بسیاری مطرح شده که مردم می‌خواهند بدانند در عمق و پشت این رخداد چه جریان‌هایی فعال بوده و چگونه می‌توان آن را ریشه‌یابی کرد

♈️بدیهی است عوامل بسیاری در چنین رخدادی مؤثر بوده و به هیچ وجه این رخداد تک‌عاملی نیست. به نظر می‌رسد انتخابات یادشده در پی فعل‌وانفعالاتی راهبردی، سیاسی و اجتماعی بوده که برآنیم در این مورد تأملی داشته باشیم. عامل مهمی که در این تحول و انتخابات نقش داشت، دستاوردها و آمارهایی بود که در سطح معاونت وزارت «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» انجام گرفته است. دکتر احمد میدری، معاون این وزارتخانه در دولت یازدهم و دوازدهم، تحقیقاتی درباره دهک‌های درآمدی مردم ایران انجام داده و نتایج آن‌ها نشان داده طبقه متوسط ایران به‌شدت آسیب‌پذیر شده است، به‌طوری‌که به لحاظ درآمدی، شغلی و مسکن روند تضعیف را طی می‌کند. این طبقه امکانات خود را تا حدی از دست داده است که حتی به طبقه فرودست هم تنه می‌زند. طبیعی است چنین روندی امنیت اجتماعی و تعادل جامعه را بر هم می‌زند و عوارض ناگواری چون شورش‌های خیابانی را به دنبال دارد.

♈️به نظر من از زمان انقلاب مشروطیت تا کنون مبارزات آزادی‌خواهانه، استقلال‌طلبانه و عدالت‌طلبانه بر دوش طبقه متوسط سنگینی می‌کرده است. بار عمده مبارزات نهضت ملی ایران به رهبری دکتر مصدق در جریان قانون ملی شدن صنعت نفت و خلع‌ید هم به دوش این طبقه مبارز-مولد و هم زیرمجموعه آن بوده است که به آن «زیرِ متوسط» یا «خرده‌بورژوازی چپ» می‌گویند.

♈️دکتر مصدق نهضت ملی را درواقع احیای قانون اساسی انقلاب مشروطیت می‌دانست. در روز سی‌ام تیرماه ۱۳۳۱، سی نفر از کنشگران به شهادت رسیدند تا یکی از بندهای قانون اساسی مشروطیت احیا شود و آن بند، این بود که مدیریت وزارت جنگ که در دست شاه بود به نخست‌وزیر وقت منتقل شود. دکتر مصدق هم بلافاصله وزارت جنگ را به وزارت دفاع تبدیل کرد.

♈️پس از کودتای انگلیسی-امریکایی ۱۳۳۲، ضربه سختی به طبقه متوسط وارد شد، بدین معنی که به کمک درآمد نفت، واردات کالاهای مختلف از خارج به شکل روزافزونی به کشور سرازیر شد. هر تاجری می‌توانست نمایندگی یک یا چند کالای خارجی را داشته باشد. این روند تا آنجا ادامه داشت که تجارت، صنعت و بانک‌های ما به‌تدریج به خارج وابسته شدند و بخش عمده طبقه متوسط که در بستر این روند قرار گرفته بودند به «خط میانه» تبدیل شدند. «خط میانه» اصطلاحی است که در اسناد سفارت امریکا در ایران به کار برده شده است. تبدیل تدریجی طبقه متوسط به خط میانه در اثر تلاش‌های سفارت امریکا و انگلیس در ایران بود، به‌طوری‌که اسناد منتشرشده از سفارت امریکا در ایران توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام این روند را به‌خوبی نشان می‌دهد.یکی از تجار ملی و حامی دکتر مصدق که نسبتی هم با ما داشت پس از کودتا مدتی به جزیره خارک تبعید شد. پس از بیست سال یک بار که ایشان را در فرودگاه مهرآباد دیدم متوجه شدم نمایندگی ۱۵۰ کالای وارداتی را در اختیار دارد. وقتی علت را جویا شدم که این با مشی شما نمی‌خواند، گفت فضای اقتصادی به نحوی است که کار دیگری نمی‌شود کرد. به‌طوری‌که افراد مانند او کم نبودند.

♈️هم‌زمان با کنگره جبهه ملی ایران در زمستان ۱۳۴۱ و پس از آن، شاه به تعدادی از تجار و صنعتگران که با جبهه ملی ایران همکاری داشتند گفته بود یا جبهه ملی را انتخاب کنید یا تجارت و صنعت وابسته را یا بهتر بگوییم خط میانه را؛ شاه در برابر اقتصاد ملی و مولد دکتر مصدق که ضد استعمار و ضد استبداد هم بود خود را نماد ناسیونالیسم مثبت می‌دانست، به‌طوری‌که تا آنجا که ‌توانست در جهت تضعیف نیروهای ملی و طبقه متوسط عمل کرد. استبداد و خودکامگی او به حدی فزونی گرفت که حتی سرمایه‌داری وابسته هم با او زاویه گرفت و او را تنها گذاشت. طبقه متوسط که اهداف ملی داشت، هم در دوره شاه تضعیف شد و هم پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷.

🔰منبع: سرمقاله چشم‌انداز ایران شماره ۱۴۷

برای مطالعه متن کامل مقاله به آدرس https://B2n.ir/d65258 مراجعه کنید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دهم مهر؛ روز خدانور در تقویم مردم
محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ دهم مهر هم روز تولد خدانور است و هم روز درگذشت او. روایت‌ها درباره زندگی و فوت او متفاوت است اما برای من -همچون بسیاری از هموطنان- آن‌چه مهم است همان عکس مظلومانه‌ای از اوست که دست‌هایش بر تیرکی بسته شده و لیوان آبی در مقابلش گذاشته‌اند. این تصویر - که صحت آن تائید شده - راوی مظلومیتی است که حتی اگر روایت‌های دیگر علیه خدانور را هم بپذیریم، بازهم مانع از فراموشی مظلومیت او می‌شود. این عکس منحصر‌به‌فرد روایتی را تعریف می‌کند که بقیه روایت‌ها از زندگی و چرایی دستگیری خدانور را فاقد اهمیت جلوه می‌دهد، هیچ چیز نمی‌تواند آن‌چه را او در آن شب کشیده و زشتی رفتار آنان که با او چنین کردند را بپوشاند...

♈️اگرچه در لایه‌های بالا و پایین هر حکومتی، ناگزیر افرادی پیدا می‌شوند که از قدرت خود استفاده‌ای فراتر از قانون کنند اما این هنر مجموعه‌ی حاکمیت است که در مقابل چنین رفتارهایی کم‌توجه یا بی‌توجه نباشد و حساسیتی بالاتر از مردم نسبت به سوء‌استفاده از قدرت و اعمال رفتار غیرانسانی عمال خود داشته باشد، بخصوص هنگامی که اتفاقی این‌چنینی توجه مردم را جلب می‌کند و وجدان عمومی را جریحه‌دار می‌کند. نادیده گرفتن افکار عمومی در همین موضوعات، اندک اندک فاصله میان حکومت و ملت را به دره‌ای پرنشدنی بدل می‌کند و دیگر راهی برای رسیدن باقی نمی‌گذارد.

♈️چنین است که نام خدانور، کارگری بی‌نام و نشان و شاید بدون شناسنامه در منطقه‌ای محروم را در تاریخ جاودانه می‌کند و دهم مهر در تقویم مردم، روز مظلومیت می‌شود. در تقویم ما مردم، نه در تقویم رسمی پر از این مناسبت‌ها و نام‌هاست؛ در عوض روزها و نام‌هایی که فقط در تقویم‌ها می‌آید و گاهی حتی توجهی را برنمی‌انگیزد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یکی از تلخ ترین تصاویر تاریخ ایران...!
✍️علی مرادی مراغه ای
@jomhuriyat

♈️فیلم کوتاه و کمیاب زیر را از منابع روسی برداشته ام که مربوط است به بزرگترین شکست ایران یعنی فتح قلعه ایروان از سوی روسها که امروز ۴ مهر سالروز آن است...

♈️قلعه ایروان در ۱۵۰۴م بدستور شاه اسماعیل صفوی و بدست وزیر او روانقلی خان در ساحل رودخانه «زنگی»ساخته شده و مقاومترین قلعه ایرانیان بود، که بیش از ۲۳ سال، استوار در مقابل حملات روسی مقاومت کرده اما سرانجام، در آخرین حمله روسها به فرماندهی ژنرال پاسکویچ و البته با خیانت ارامنه داخل قلعه به زانو در آمد.
پس از سقوط این قلعه بوده که روسها از ارس گذشته تا اشغال تبریز پیش آمدند و شاه قاجار مجبورا به قرارداد ترکمنچای تن داد.

♈️این فیلم که دارای نریشنِ زبان روسی و با زیرنویس ترکی است با نقاشی معروف «سقوط قلعه ایروان» اثر هنرمند روسی«فرانس آلکسیویچ روبو» شروع می شود و فیلم با همین نقاشی بغایت تلخ نیز پایان می یابد.
به نظرم ،این نقاشی یکی از تراژیکترین صحنه های تاریخ ایران را نشان می دهد که در آن، قشون ایرانی پس از شکست، تسلیم شده و تفنگهای خود را به زمین گذاشته و روسها اسرای ایرانی را  به زندان تفلیس منتقل می کنند...

♈️البته، در کنار این تصویر تلخ، از تماشای هیبت و عظمت این قلعه که با امکانات پانصد سال پیش، بدستور شاه صفوی ساخته شده، حسی از غرور و افتخار به هر ایرانی دست می دهد...!
این قلعه از خاک رس و سنگ ساخته شده و در اطراف قلعه، چاله‌ های عمیق و پهن کَنده شده بود که چاله ها از آب پر می شدند. قلعه از سه طرف توسط حصارهای دو لایه محصور و دارای هفده برج بود.

♈️ژنرال پاسكويچ با قواى خود در اواسط اكتبر ۱۸۲۷م عازم فتح اين قلعه شد، قلعه به محاصره روسها در آمده و در زیر شلیک بی امانِ توپهای روسی، روزها مقاومت کرد که به نوشته منابع خارجى، ۶ روز و به نوشته منابع ایرانی ۱۲ روز مقاومت کرد اما سرانجام، در نتيجه اصابت گلوله های توپ، چند نقطه اطراف ديوار و برج و باروى قلعه تَرَك برداشت و شب هنگام يك ارمنى بنام قاراپت با چند نفر ديگر، پشت دروازه قلعه آمده، دروازه را بر روى قوای روسی گشودند!

♈️ارامنه ساكن قلعه حتی برخی از قوای ایرانی مانند سارى اصلان و یارانش را که هنوز مقاومت می کردند دستگير کرده و به ژنرال پاسکویچ تحويل دادند!.

♈️خاچاطور آبوویان در کتاب خود بنام«زخم‌های ارمنستان» بی آنکه به خیانت ارامنه داخل قلعه اشاره کند در باره غرش توپهای روسی می نویسد:
«قلعه ایروان در دود گم شد پنج روز و پنج شب توپها بی امان می ‌غریدند. مثل اینکه آتش الهی بوده که بر شهرهای سدوم و گمورا از بالا ‌می بارید قلعه ایروان گاهی مثل چراغ نورانی می شد و سپس خاموش می گردید آنقدر گلوله های توپ به سر و قلبش خورده بود که جانش به لبش رسیده بود...»

♈️سرانجام قلعه معروف ایرانیِ ایروان به تصرف روسها در می آید و پادگان آن که ۴۰۰۰ سرباز ایرانی می شد تسلیم گردیده فرمانده قلعه، حسن خان و ۲۰۵ مقام بلند پایه اسیر شده را دست بسته به زندان پترزبورگ فرستادند.
حدود ۱۰۰ توپ و مقادیر زیادی تفنگ و غنایم جنگی دیگر که در تصویر آمده به تصرف روسها در می آید.

♈️پاسكويچ بخاطر اين پيروزى بزرگ از تزار، لقب ايروانسكى و نشان سن جورج دريافت كرد.
سقوط ايروان، روحيه جنگى سربازان ايرانى را به كل تخريب نموده دسته دسته فرار از خدمت بالا گرفت، بطورىكه پس از اشغال ايروان توسط روسها، فقط ۳۰۰۰ نفر سرباز براى عباس ميرزا باقى مانده بود و از ۶۰ هزار سربازى كه فتحعلی شاه در اختيار داشت حدود ۵۰ هزار نفرشان فرار كرده بودند و روسها از ارس گذشته تا اشغال تبریز پیش آمدند.
(سالهای زخمی...صص۳۱۱الی۳۱۵)

♈️سقوط قلعه ایروان برای ایران تکان دهنده بود و همچنین برای روسها چنان مهم بود که در روسیه مدال مخصوص فتح قلعه ایروان درست گردیده وبه سربازان روسی اهدا می شد!.
در آرشیوهای روسی شاید دهها اثر، نوشته و فیلم در مورد این قلعه وتسخیر آن وجود دارد اما در ایران مثل بسیاری از حوادث تاریخی، دریغ از یک تصویر یا فیلمی یک ثانیه ای...!

♈️این قلعه عظیم پس از تصرف روسها همچنان موجود بود تا اینکه در زلزله سال ۱۸۵۳م. دیوارهای قلعه بشدت آسیب دیداما نمادهای ایرانی همچنان موجود بودکه متاسفانه دردهه ۱۸۸۰م. بخشی از دیوار شمالی قلعه تخریب گردیده وکارخانه تولید کنیاک درست کردندو سپس تمام آثار ومعماری مربوط به ایرانی و اسلامی راتخریب کردند...
ایرانیان، دیگر پس از این شکست سهمناک و تبعات قراردادترکمنچای، هرگزکمر راست نکردند وبا این شکست وقرارداد ترکمنچای پای به معادلات دنیای جدید گذاشتند.

♈️دراین فیلم شش دقیقه ای،قلعه عظیم و شکوهمندی که بیش ازپانصد سال قبل توسط ایرانیان ساخته شددیده میشود.
اما شوربخت ملتهایی که بجای اکنونشان،به گذشته شان حسرت می خورند وافتخار می کنند.!


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران حمله خواهد کرد؟!

صابر گل عنبری
@jomhuriyat

♈️برخی رسانه‌های آمریکایی طی ساعات اخیر به نقل از مقامات کاخ سفید از حمله قریب‌الوقوع ایران به اسرائیل در واکنش به ترورها خبر می‌دهند.

♈️سخنگوی ارتش اسرائیل نیز تاکید کرد که دولت آمریکا اطلاعاتی درباره تصمیم ایران برای حمله قریب‌الوقوع به اسرائیل با تل‌آویو به اشتراک گذاشته است.
در همین حال، از سوی دولت نتانیاهو نیز آماده‌باش حداکثری در جبهه داخلی اعلام شده است.

♈️انتشار این اخبار و اظهارنظر سخنگوی ارتش اسرائیل از دو حالت خارج نیست؛ نخست این که واقعا ایران تصمیم به پاسخ مستقیم به اسرائیل گرفته و قرار است به زودی انجام شود. از این رو اظهارنظر آمریکا و اسرائیل می‌تواند در واکنشی به حمله احتمالی ایران و نوعی هشدار و آمادگی برای مقابله با آن باشد.

♈️اما حالت دوم این که این خط خبری در آمریکا و موضع رسمی اسرائیل بیانگر نوعی مقدمه‌سازی برای حملاتی پیشدستانه باشد.
البته در حالت نخست نیز حملاتی از جانب اسرائیل چه پس از حمله ایران چه اندکی قبل از شروع آن (به عنوان حمله‌  پیشدستانه) محتمل است.

♈️اسرائیل به جنگ کنونی به عنوان جنگ وجودی می‌نگرد و با جنگ علیه لبنان، ترورها و تهدیدات مکرر علیه ایران قواعد بازی را تغییر داده است.

♈️به نظر می‌رسد که حکومت ایران هم به این جمع بندی رسیده است که جلوگیری از وقوع جنگ علیه کشور مستلزم واکنشی سخت به اقدامات اسرائیل برای تغییر ادراک آن است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حمله موشکی ایران به اسرائیل؟!

✍️ رحیم قمیشی
@jomhuriyat

♈️بسیاری از خبرگزاری‌های بین‌المللی به نقل از منابعی در امریکا، اعلام کرده‌اند؛ بزودی و احتمالا امشب قرار است ایران با موشک‌های بالستیک، اسرائیل را هدف قرار دهد، و البته آمریکا در کنار اسرائیل خواهد بود.

♈️اسرائیل شکست ناپذیر نیست، اما نه با موشک‌های دوربرد ایران.
مقامات اسرائیل ممکن است به عمد بگذارند چند موشک در مناطق مسکونی شهرهایش فرود بیاید، یا اصلأ با انفجاراتی ساختگی، چنین صحنه‌آرایی کنند.
او منتظر چنین فرصتی است.

♈️امیدوارم اخبار بین‌المللی دروغ باشند، اما در صورت وقوع چنین عملیاتی، خطایی مهم صورت گرفته.
نه مردم ایران و نه ساختار اقتصادی و سیاسی کشور، در برابر پاسخ اسرائیل و آمریکا تاب‌آوری ندارند. مسکو و پکن هم تنها نگاه خواهند کرد.

♈️من به اصلاح ساختار کشور امیدی ندارم، اما دوست ندارم بیگانگان زمینه‌های ناکارآمدی‌اش را به ما بنمایند.
شاید برخی چنین اقدامی از سوی ایران را فرصتی برای نمایش قدرت ایران و یا عکس آن ارزیابی کنند، اما برای هزارمین بار باید گفت؛
جنگ هرگز راه حل مشکلات نیست
آغاز جنگ ممکن است
خاتمه‌اش در اختیار آغازگر نیست!

♈️حمله محدود ایران هم به اسرائیل
در شرایط حاضر به ضرر مردم است
فریب جنگجویان را نباید خورد
اسرائیل از تهاجم ایران
منفعت بیشتری خواهد برد.

♈️اگر گوش شنوایی باشد.

      #جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و بهشت زمینی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
اوقات خوب و پربرکتی پیش رو داشته باشید

🔰جزیره زیبای قشم
🏝چند جاذبه گردشگری قشم:
🔰دره ستارگان
🔰تنگه چاهکوه
🔰جنگل حرا
🔰غار خربس
🔰غار نمکدان
🔰دره تندیس ها
🔰دره مجسمه ها
.🔰جزایر ناز قشم (این جزایر در واقع سه صخره هستند که در میان دریا واقع شده‌اند)

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چالش حوصله اطلاعاتی

علی پیرحسین‌لو
@jomhuriyat

♈️کسی نمی‌داند پیجرها چه زمانی آلوده شده‌اند. بعید است که همین تازگی‌ها بوده باشد.
مسیری که از پهن کردن تور برای سفارش تا فعال‌سازی این بمب‌های خوشه‌ای طی شده، قاعدتا طولانی بوده. نتیجه مهیبی که ضربه‌های سه هفته اخیر داشت، نتیجه مدت‌ها حوصله به خرج دادن است.

♈️اسرائیل یک دشمن قدرتمند برای ماست. دشمنی که سال‌ها حوصله به خرج داد تا از فرصت خطای ۷ اکتبر استفاده کند و انتقام این سال‌ها را بگیرد.
اشراف اطلاعاتی مهم است، چه با عامل انسانی و چه با ابزار فنی. اما توان مدیریت خشم و هوس استفاده عجولانه از این اشراف، مهم‌تر است.

♈️آنها توانستند برتری خود را پنهان نگه دارند تا در زمان مناسب از آن استفاده کنند. اگر بخواهیم واکاوی کنیم، قطعا پیش از این هم در موقعیت‌های دیگری می‌شد این سیطره اطلاعاتی را خرج کرد؛ چه برای پیجرها، چه حذف کادر رهبری حماس و حزب‌الله و چه ترور سیدحسن نصرالله.

♈️موفقیت نتیجه مدیریت و انتخاب بهترین موقعیت است. برقراری موازنه بین توان و زمان باعث شد اسرائیل بتواند سرمایه اطلاعاتی خود را به نحوی هزینه کند که ضربه‌های کاری پیاپی به جبهه مقاومت بزند. آیا ما نمی‌توانیم از دشمن خود بیاموزیم و هوش را بر هوس برتری دهیم؟

♈️تصمیم‌گیران ایران این روزها در داخل و خارج زیر فشارهای روانی گسترده‌ای قرار گرفته‌اند. از سویی رودرروی آسیب‌های ضربات اخیر به حماس و حزب‌الله ایستاده‌اند، و از سوی دیگر باید به این سوال پاسخ دهند که با جنگ‌طلبی رژیم علیه ایران و ایرانیان چگونه باید مواجه شوند.

♈️این موقعیت، به سادگی می‌تواند آنها را به ورطه اشتباه بکشاند و موقعیت ایران را به خطر بیندازد. کافی است کنترل خود و داشته‌های اطلاعاتی و نظامی را از دست بدهند و دچار موقعیت‌نشناسی شوند؛ به راحتی ممکن است خطاهای جبران‌ناپذیر مرتکب شوند و آنچه نباید، بشود.

♈️توئیتریزه شدن، آفتی است که بخش قابل توجهی از فعالان سپهر سیاسی جمهوری اسلامی -به شمول برخی نهادهای رسمی- را احاطه کرده است. برای دعواهای روزمره شاید مهم نباشد، اما وای از روزی که درباره سرنوشت کشور و تصمیم‌های تاریخی، مقهور هیجانات و تحریک احساسات شویم./امتداد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جنگ اراده و معادله!
#صابر_گل_عنبری
@jomhuriyat

♈️غایت حملات دیشب ایران صرف نظر از پاسخ به ترورها، جلوگیری از شکل‌گیری معادله‌ای است که نتانیاهو بجد به دنبال آن است و از این منظر واجد اهمیت است و می‌توان آن را ارزیابی کرد.

♈️نتانیاهو با تغییر قواعد بازی از زمان ترور رهبر حماس در تهران در پی خلق معادله جدیدی در منطقه با محوریت اسرائیل است که با جنگ لبنان و ترور دبیر کل حزب‌الله و اقداماتی دیگر وارد مرحله جدیدی شده است؛ تا جایی که از تغییر چهره خاورمیانه و ایجاد نظم جدیدی سخن گفت؛ یعنی نظمی بدون ایران و با محوریت اسرائیل و پس از حذف محور مقاومت از معادلات منطقه و پاک شدن تصویر هفتم اکتبر با متعلقات و پیامدهایش از اذهان اسرائیلی و منطقه و خلق تصویری دیگر.

♈️به نظر می‌رسد که حملات موشکی معطوف به درک این وضعیت خطیر و این جمع بندی بوده است که اگر زودتر اقدامی صورت نگیرد، پلان بعدی محاصره کامل محور در منطقه پس از تحمیل نوعی محاصره بر لبنان و جلوگیری از فرود هواپیماهای ایرانی و همچنین کشاندن جنگ به خود ایران برای تکمیل پازلی است که به عنوان پیش درآمد نظم مطلوب اسرائیل در منطفه به آن نگاه می‌شود.

♈️اکنون پس از حملات ایران پرسش این است که آیا اسرائیل کوتاه خواهد آمد و دیگر به اقدامات خود علیه تهران پایان می‌دهد؟ پاسخ منفی است.
این حملات - صرف نظر از این که چه مقدار از موشک‌ها به هدف اصابت کرده یا نکرده و چه تلفاتی داشته یا نداشته است - دوباره احساس ناامنی را به جامعه اسرائیلی تزریق کرده و اسرائیل به ویژه نتانیاهو را در سالگرد هفتم اکتبر و پس از بهبود چشمگیر موقعیت داخلی او در برابر یک دشواره دردسرساز قرار می‌دهد.

♈️دولت نتانیاهو و بایدن در واکنش به حملات ایران آن را بی‌اهمیت و شکست‌خورده جلوه دادند، اما در عین حال نخست وزیر اسرائیل تهدید کرد که آن را بی پاسخ نمی‌گذارد و ایران را به پرداخت بهای آن تهدید کرده است.

♈️نتانیاهو برای جلوگیری از تزلزل تصویری که اخیرا از خود ساخته و توقف معادله‌ جدید اسرائیل در تقابل با تهران در مسیر نظم منطقه‌ای موعودش، خود را ناچار به پاسخ به حملات دیشب ایران می‌داند. اما این پاسخ احتمالی به چه شکلی خواهد بود؟ واکنش می‌تواند مشتمل بر طیفی از اقدامات ایذایی باشد، از ترور «مهم» و حمله‌ای موردی به برخی تاسیسات تا خرابکاری و غیره.

♈️اما در کنار آن به احتمال زیاد بخواهد در سطح منطقه بر شدت حملات خود در جبهه‌های مختلف به ویژه لبنان بیشتر از قبل بیفزاید تا ضمن انتقام جویی، حملات ایران را فاقد تاثیر بر رویکرد اسرائیل در این جبهه‌ها جلوه دهد. از این منظر به احتمال زیاد یکی از پیام‌های مورد نظر تهران در این حملات یک روز بعد از شروع حمله زمینی به لبنان این باشد که اجازه نمی‌دهد جنگ لبنان از حد مشخصی فراتر رود.

♈️مخلص کلام این که حملاتی رفت و برگشتی در این روزها در چهارچوب همان تقابل معادلات در دامنه‌ای کمتر از جنگ دور از انتظار نیست و در نقطه توقف این حملات باید به ارزیابی نتیجه و تصویری که شکل می‌گیرد، پرداخت.

♈️اماوقوع جنگ منطقه‌ای تمام عیارهمچنان محتمل نیست. به هر حال، هر نوع جنگی برای همه طرف‌های درگیر و کل منطقه بسیار ویرانگر خواهد بود.

♈️در واقع، اگر تصمیم به چنین جنگ تمام عیاری معطوف به تله‌ای پیشینی بودکه ضرورت داشت اسرائیل بامشارکت آمریکا از قبل طرح آن را تهیه وفورا متعاقب حملات دیشب به مرحله اجرا می‌گذاشت.

♈️به احتمال زیاد اسرائیل برای مواقع مبادا چنین طرحی راتهیه کرده باشد، اما عدم واکنش سریع و گسترده به حملات موشکی، حداقل خود گویای نبود تصمیمی پیشینی برای یک جنگ گسترده منطقه‌ای است. کما این که نوعی غافلگیری واطلاع دیرهنگام اندکی قبل از حملات ایران و فاصله جغرافیایی زیاد نیز مانع حمله‌ای پیشدستانه (در صورت وجود تصمیمی قبلی بر آن) با اعزام جنگنده‌های پیشرفته شدکه ستون دکترین جنگی اسرائیل را تشکیل می‌دهند.

♈️تجربه اقدامات اسرائیل در مقابل ایران نشان داده است که معمولا یکجا وگسترده عمل نمی‌کند، اما برحمله محدود و هدفمند تمرکز می‌کند که هم مانع وقوع جنگی تمام عیار شود و هم واجد معانی، دلالتها وپیام‌های خاص ومهمی باشد.

♈️قبلا هم گفته شده است که این جنگ نظر به اهمیت ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک خاورمیانه وخلیج فارس، جهان را بابحران گسترده‌ای مواجه می‌کند که آمریکا هم در این شرایط انتخاباتی ودرسایه جنگ اوکراین به هیچ وجه آنرابه صلاح نمی‌داند. به این علت، بعید است که آمریکا اجازه دهد اوضاع بسمت چنین جنگی حرکت کند. اما درعین حال به اسرائیل کمک خواهدکرد که سطحی ازواکنش هدفمند رانشان دهد.

♈️در نهایت باید دیدسیر تحولات طی ساعات و روزهای آتی به کدام سمت خواهدرفت؛ دیپلماسی برای جلوگیری ازخروج اوضاع ازکنترل، تداوم وضعیت پرتنش کنونی یادرنهایت جنگی منطقه‌ای.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰العربیه به نقل از وزیر امور خارجه ایران: 

♈️تبادل پیام قبل از پاسخگویی به معنای هماهنگی نیست، ما به آمریکا اطلاع دادیم که پاسخ دادن حق دفاعی ماست و قصد نداریم ادامه دهیم

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 جولیا پطرس مسیحی: 
 
♈️رهبران دولتهای عرب بی غیرت کجا هستند که اسرائیل در حال نسل کشی مسلمانان است؟ 
 
♈️اسرائیل غزه و لبنان را به خاک و خون کشیده است و سرزمین های عربی را اشغال کرده است. بی غیرت ها کجایید؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وضعیت برزخی!
#احمد_زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️پس از عملیات غافل‌گیرانۀ موشکی ایران علیه اسرائیل، ابتدا دانیل هاگاری سخنگوی ارتش اسرائیل از حمله به "نقاطی در خاورمیانه پس از نیمه‌شب" سخن گفت، اما بلافاصله هرتزی هالوی رئیس ستاد ارتش، حرف او را تصحیح و یا به عبارتی از آن موضع عقب‌نشینی کرد و گفت؛ زمان و مکان و اهداف حملۀ متقابل به ایران را اسرائیل تعیین خواهد کرد.

♈️با این حساب، به نظر می‌رسد اسرائیل برای عملی ساختن وعدۀ تهدید خود شتاب یا آمادگی لازم را ندارد و این شاید فرصتی برای دیپلماسی به منظور کنترل اوضاع باشد.
به هر حال، منطقۀ ما پس از عملیات دیشب وارد وضعیتی برزخی شده که هر آن ممکن است به خزان جنگ تمام‌عیار و یا بهاری از آرامش نسبی منجر شود.

♈️سفر امروز آقای پزشکیان به قطر و نوع واکنش اسرائیل به مذاکرات وی با طرف‌های مختلف، خود می‌تواند علامتی از جهت‌گیری رویدادهای آینده باشد.

♈️در این میان اما، آن دسته از مدعیان ارزشی و انقلابی که با موجی از تخریب و تهدید و تهمت، پزشکیان و ظریف را عامل اصلی جلوگیری از پاسخ به اسرائیل متهم و آنان را لجن‌مال کردند، الان چه پاسخی به رفتار "ارزشمدارانۀ" خود دارند؟

 #جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولتی که نتواند فیلترینگ را حل کند به رفع ناترازی انرژی نزدیک هم نمی شود

عباس عبدی
@jomhuriyat

♈️مرگ خاموش افراد بر اثر سوخت ناقص رخ مي‌دهد و مرگ خاموش اقتصاد بر اثر سياستگذاري ناقص در بخش انرژي رخ مي‌دهد

♈️گرچه كارشناسان مسائل اصلي بخش انرژي را تحريم و FATF و نيز فقدان امنيت براي سرمايه‌گذاري، فرسودگي صنعت انرژي و كسري فراوان حامل‌هاي انرژي و... مي‌دانند ولي همه اينها متاثر از غلبه همان فضايي است كه منجر به تداوم چند دهه سياست انرژي مغاير با عقل سليم شده است

♈️ما فقط بخشي از اثرات اين فضا را در بخش انرژي مي‌بينيم، در حالي كه اين شيوه سياستگذاري در همه حوزه‌هاي مديريتي جاري و ساري است

♈️اين مهم‌ترين نكته براي آقاي پزشكيان است كه مبادا راه‌حل اين ناترازي‌ها را امري فني و تكنيكي ببيند. ريشه همه اينها سياسي است

♈️فيلترينگ نمونه برجسته آن است كه امري ضداقتصادي و زيان محض است ولي به دلايل سياسي ادامه دارد و هنوز حل نشده است

♈️دولتي كه فيلترينگ را نتواند به سرعت حل كند هيچگاه نخواهد توانست براي رفع ناترازي انرژي به آن نزديك هم بشود. اين يعني مرگ خاموش.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝  به چه معنا "دفاع از خود"، ورود به جنگ را موجه می‌کند؟
✍️ علی زمانیان - ۱۱ / ۰۷ / ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️همان گونه که پیش از این آمد، یکی از دلایل موجه برای ورود به جنگ، "حق دفاع از خود" است. جنگ مشروع، جنگی است که در دفاع از خود و در برابر تهاجم کشوری دیگر رخ می‌دهد. در سطح فردی نیز موضوع "دفاع از خود"، اصلی اخلاقی، عقلایی و قانونی به منزله‌ی یک حق شمرده می‌شود. اما حق دفاع از خود، واجد شرایطی است که باید در باب آن‌ها تامل و دقت نظری نمود.

"حق دفاع از خود"، چگونه حقی است؟ در چه شرایطی می‌توان از این حق استفاده کرد؟

♈️در ابتدا باید "دلیل کافی" را از "عادلانه بودن واکنش"، تفکیک کرد. زیرا دو اصل متمایز از یک‌دیگرند که نباید با یکدیگر خلط شوند. "دلیل کافی"، ناظر به علت واکنش و "عادلانه بودن"، با کیفیت واکنش مرتبط است. به سخن دیگر، "دلیل کافی" به پرسش از چرایی و "عادلانه بودن" به پرسش از چگونگی رفتار می پردازد.

♈️به عنوان مثال، اگر شخص "الف"، به نیت دزدی وارد خانه‌ی شخص "ب" شده باشد، شخص "ب"، حق دارد مطابق با اصل دفاع از خود، در برابر دزد بایستد (شرط کفایت دلیل). اما این رویارویی، شرایطی دارد که قانون‌گذار آن را برشمرده است (شرط عادلانه بودن رفتار). مثلا، اگر دزد فاقد سلاح سرد و گرم باشد و با صاحب‌خانه گلاویز نشده باشد، صاحب خانه حق ضرب و شتم و یا زخمی کردن دزد را ندارد و اگر به او آسیبی بزند، قانونا مسئولیت دارد. صرف ورود دزد به خانه، کفایت نمی‌کند که صاحب خانه، با او هرگونه معامله‌ای نماید.

♈️ به عبارتی دیگر، صاحب خانه باید دلیل کافی برای برخورد خشن با دزد را به دادگاه ارائه دهد. در غیر این صورت، مرتکب فعل مجرمانه‌ای شده است. حتی اگر دزد بعد از زخمی کردن صاحب‌خانه و یا حتی کشتن او، بتواند فرار کند، شخص مضروب و یا اولیا دم نمی‌توانند در پی دزد باشند و او را در جایی بیابند، زخمی کنند و یا بکشند. آن‌ها برای احقاق حق باید به مراجع ذیصلاح مراجعه نمایند.

♈️علاوه بر این، بر اساس آن چه در شروط دفاع مجاز از خود آمده است، این نکته حائز اهمیت است که شخصی که مدعی دفاع از خود است، نباید در تحریک دیگری برای دست زدن به عمل مجرمانه نقش داشته و یا در برانگیختن او دخالتی کرده باشد. زیرا دخالت و اثرگذاری بر دیگری، سبب اسقاط حقانیت "دفاع از خود" می‌شود.

♈️  "دلیل کافی"، اصل اخلاقی است که نشان می‌دهد صاحب خانه به نحو اخلاقا مجاز،حق مقاومت و یاستیز دارد. همین را می‌توان در باب نزاع بین‌الملل نیز توسعه داد. بعنوان مثال، ماده‌ی ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، براساس اصل اخلاقی"دفاع از خود"، برخورد و مواجهه‌ی نظامی حکومتها را دربرابر مهاجم مسلح به رسمیت می‌‌شناسد و از آن به عنوان دفاع مشروع یاد می‌کند. اماتوسل به نیروی نظامی و دفاع از خود را با شرایطی محدود وکنترل می‌کند. در این دیدگاه، دفاع مشروع، دفاعی است که با سرعت، هم‌زمان و یا فورا پس از آن و متعاقب تهاجم صورت پذیرد. طبق موادمنشور سازمان ملل، دفاعِ به تاخیر افتاده با فاصله ی زمانی زیاد، "دفاع ازخود محسوب نمی‌شود، بلکه صورتی از رفتار تلافی‌جویانه وکنشی انتقام‌جویانه به حساب می‌آید که ازنظر حقوقی ممنوع است.

♈️طبق این منشور، مفهوم "اقدام تلافی‌جویانه"، با مفهوم "اقدام برای دفاع از خود"، دو مفهوم و معنای متفاوت دارد که حساب هر کدام از دیگری جداست. ونیز ازمنظر حقوقی، دو رفتار با دو پیامد مختلف است. هم‌چنین، مبتنی بر آن چه اشاره شد، دخالت، اثرگذاری و تحریک دیگری در برانگیختن وتهاجم، موضوع "دفاع از خود" را اخلاقا با مشکل مواجه می‌کند

♈️داشتن دلیل کافی و اخلاقی برای هدف عادلانه، نخستین و قطعا مهمترین شرط ورود به جنگ عادلانه است. "دفاع از خود" در برابر مهاجم مسلح بدیهی‌ترین کنش انسانی است و برای اثبات آن نیازی به استدلال نیست. اما آیامفهوم "دفاع از خود"، مفهومی واضح و روشن است؟ دفاع نظامی و برخورد قهرآمیز در برابر چه چیزی موجه است؟

♈️" الگزاندر موزلی"(در مقاله‌ی جنگ عادلانه)، مدعی است که "تازمانی که تعریفی از تهاجم بدست ندهیم، این منع تهاجم، مبهم و پا در هوا باقی می‌ماند."

♈️ "موزلی"،  چهار گونه تهاجم را از یک‌دیگر تفکیک می‌کند تامحل مناقشه را ایضاح نماید:

❗️۱. تهاجم مادی، مثل تجاوز به مرزهای یک کشور
❗️۲. توهین یا شکستن شرف وغرور ملی
❗️۳. تحریم تجاری ولطمه زدن به اقتصاد
❗️۴. ممانعت از رشد وشکوفایی کشور یانقض عدالت

♈️از میان مواردچهارگانه، در نهایت "موزلی"، صرفا تهاجم اول، یعنی تهاجم نظامی به مرزها را علت موجه برای ورود به جنگ با دیگری می‌داند و آنرایگانه دلیل کافی وعادلانه معرفی می‌کند. بقیه موارد گرچه تهاجم‌اند، اما دلیل موجه برای ورود به جنگ محسوب نمی‌شوند.

♈️ خلاصه آنکه وقتی سخن از"دفاع از خود" می‌گوییم بایدمشخص کنیم متعَلَق این "خود"، چیست. دفاع ازکدام خود؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ یوهان اشتراوس آهنگساز بزرگ اتریشی که به "خداوندگار والس" مشهور است نام این اثر خود را  Persian March گذاشت.

♈️ وی در پاییز سال ۱۸۶۲ میلادی آن را ساخت و در بازدید ناصرالدين ‌شاه‌ قاجار از اتریش، این اثر خود را به شاه ايران اهداء کرد. پادشاه ایران نیز نشان "حمایل آفتاب" را که مهم ترین نشان غیر لشگری وقت بود به یوهان اشتراوس اهداء نمود.

♈️ گفته شده چون اجرای سرود ملی جزو پروتکل های دیپلماتیک کشورهای اروپائی بوده و ایران سرود ملی نداشت، دولت اتریش خود این سرود را برای ایران به اشتراوس سفارش داده بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی یا اتمی جمهوری اسلامی!

@jomhuriyat

♈️روزنامه «وال ‌استریت ‌ژورنال» شامگاه سه‌شنبه دهم مهرماه ۱۴۰۳ به نقل از منابع عربی نوشت اسرائیل به مقامات جمهوری اسلامی پیام داده ‌بطور مستقیم تأسیسات نفتی یا اتمی ایران را هدف قرار خواهد داد.

♈️«تانکر ترکرز» مرجع تخصصی ردیابی نفتکش‌ها با اشاره به حمله تلافی‌جویانه اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران در تحلیلی می‌نویسد: «اگر اسرائیل تصمیم بگیرد با حمله به زیرساخت‌های نفتی ایران تلافی کند، منطقی‌ترین هدف پالایشگاه آبادان با ۱۱۱ سال قدمت در کرانه شط العرب است که مرز بین جنوب عراق و ایران را تشکیل می‌دهد. این پالایشگاه تقریباً یک چهارم از سوخت روزانه داخلی ایران را تأمین می‌کند.»

♈️در این تحلیل  همچنین آمده «در عین حال، حمله به بزرگترین پایانه صادرات نفت خام ایران (جزیره خارک) ایده خوبی نیست زیرا این خطر وجود دارد که قیمت نفت جهانی سه‌رقمی شود. در حالی که از کار انداختن پایانه‌های نفتی عمدتا بلااستفاده ایران در جنوب کشور (در استان هرمزگان و اطراف آن)، برنامه‌های ایران برای داشتن یک پلان B در صورت بستن تنگه هرمز را به تأخیر می‌اندازد.»

♈️در پایان مطلب آمده «بستن تنگه هرمز اما تنها بزرگترین مشتری ایران یعنی چین را ناراحت خواهد کرد. اگر چین نتواند از عربستان سعودی، عراق، کویت، قطر و بحرین نفت وارد کند، ایران با دردسر بزرگی مواجه خواهد شد. ایران در حال حاضر به اندازه عربستان سعودی به چین نفت صادر می‌کند.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چگونگیِ پاسخ اسرائیل به موشک‌بارانِ ایران
غلامرضا علیزاده
@jomhuriyat

♈️در قطعیتِ واکنش شدید اسرائیل [با احتیاط می‌توان گفت]؛ تردیدی وارد نیست. اما این دو کشور هیچ‌کدام‌شان تمایلی برای ورود به یک جنگ فراگیر، دستِ‌کم در این بُرهه‌ی زمانی ندارند.

♈️در واقع جنگ این دو بازیگرِ منطقه‌ای، به‌جای سرشاخ‌شدن، بیشتر در جهتِ حفظ پرستیژ تعریف شده است‌. از این‌رو واکنش رژیم اسرائیل، ضربه‌ای شدید اما محدود را در برمی‌گیرد. اما اگر این ضربه، به قطع شریان نفتی و تبادلات انرژیِ ایران منجر شود، طوری‌که در کوتاه‌مدت قابل جبران نباشد؛ آن‌گاه می‌توان انتظار داشت آتش منازعه برافروخته‌تر و دامنه‌ی آن گسترده‌تر شود.

♈️با این حال، می‌توان انتظار داشت بازیگرانِ فرامنطقه‌ای نسبت به کنترل آتش مخاصمه اهتمام کرده و به دوطرف اجازه ندهند تا به هیزم مستعد خصومت، برای شعله‌ور‌شدن بیش از این بدمند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 00:31:06
Back to Top
HTML Embed Code: