Telegram Web Link
♈️اکثریت جامعه ایران آن زنان و مردان با باور یا پوشش‌های مختلفند که برای پیروزی هادی ساروی شادی می‌کنند. برای حضور و نیز موفقیت بانویی به نام مبینا نعمت‌‌زاده هورا می‌کشند. از اینکه صباح شریعتی در برابر هموطنش قرار می‌گیرد بغض می‌کنند و وقتی میرزازاده پس از پیروزی او را بر دوش می‌گیرد خرسندند. چشمان این مردم به زودی بابت رویارویی کیمیا علیزاده با ناهید کیانی بر سر طلای المپیک نیز  تر خواهد شد. واقعیت ایران، این است. ایرانی از آنانکه می‌خواهند (به تعبیر حمید مصدق): «من و تو ما نشویم» بیزارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝طرح حجاب اجباری، شکست خورده است

فریبا نظری
@jomhuriyat

♈️با سپاس از دوستان رسانه‌ی خبری انصاف‌نیوز که ماجرای دیگری را در آزار وحشیانه و خشونت آشکار به دو تن از دختران این سرزمین در خیابان‌های پایتخت افسرده و نابسامان و آلوده، آگاهی رسانی کرده‌اند؛ ضروری است نکته‌ی مهمی به طراحان، ناظران، تحلیل‌گران، مجریان و گزارش نویسان طرح تاریک حجاب اجباری ( به غلط و خطا، نور نام‌گذاری شده) یادآوری شود، شاید که این نمایش پلشت خشونت‌ورزی، پایان یابد.

♈️بدانید، آگاه باشید و باور کنید این طرح شکست خورده است، زیرا:

🔰۱- احدی از مردمان مخاطب این طرح به‌ویژه دختران و زنان بدان توجهی ندارند.

🔰۲- در دوره‌های مختلف پس از وقوع حوادث ناگوار و خشونت آمیز در قبال شهروندان ازسوی مجریان طرح، کسی از مدیران و مبلغان آن در دستگاهها و سازمان‌ها؛ مسئولیت این طرح را نپذیرفته و نمی‌پذیرد.

🔰۳- بسیاری از نیروهای اجرایی و عمل کننده‌ی طرح، روی خود را می‌پوشانند تا شناخته نشوند.

🔰۴- بسیاری از مردمان چه با حجاب چه با پوشش اختیاری، چه دین باور یا دین ناباور، به نیروهای اجرایی طرح با عناوین مختلف حجاب‌بان، گشت ارشاد، آمر به معروف، پلیس امنیت اخلاقی و اجتماعی؛ با دیده‌ی ترحم، خشم، تحقیر، پرسشگری، بیگانگی و سرافرازی در حمایت از آزادی حقوق شهروندی؛ می‌نگرند.

🔰۵- تعداد زنان با پوشش اختیاری، نه تنها کاهش نیافته که افزایش یافته است.

🔰۶- افراد خانواده از حق پوشش اختیاری زنان، دفاع و با آنان همراهی دارند.

🔰۷- بسیاری از دین باوران و معتقدان به رعایت حجاب، از حق پوشش اختیاری دیگر هم وطنان خود حمایت کرده و می‌کنند و در کنار آن‌ها با مهر و دوستی در خیابان حضور می‌یابند چرا که معتقدند ایران برای همه‌ی ایرانیان است با هر گرایش و باور و پوشش و سبک زندگی.

♈️دختران ما را آزار ندهید!
به زنان و مردان خشونت نورزید!
آزارگران خیابانی را از شهرها پالایش کنید و پلیس را به کارکرد خود بازگردانید!
مشاهدات میدانی نشان گر آنست جامعه به پیش از شهریور ۱۴۰۱ باز نمی‌گردد زیرا سالیان طولانی است گروه‌های مختلف مورد تبعیض قرار گرفته در این سرزمین به‌ویژه زنان، بدنبال زندگی و آزادی تلاش می‌کنند، برای یک زندگی معمولی ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قدرت فساد آور است
دکتر ع پرویزی
@jomhuriyat
♈️در خبرها آورده اند؛
‏ خانم شیخة حسینة که مجبور شد از بنگلادش فرار کند سال ۱۹۸۱ نماد آزادیخواهی کشورش بود. قبلش در ۱۹۷۵ پدر و همه اعضای خانواده‌اش بر سر مبارزه برای آزادی کشته شدند، فقط او و خواهرش زنده ماندند. چرا به این روز افتاد؟ دهها سال ناپیوسته و ۱۵ سال پیوسته در رأس قدرت بود و دچار عادات و آداب استبداد.

♈️لرد اکتون می‌گفت: قدرت فساد آور است.
در بررسی تاریخ حکمرانی‌های جهان از شروع تمدن که سومین کشف بشر است. اولین امپراتوری  بزرگ تاریخ، پادشاهی منس در حدود  ۳۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح(ع) که ساکنان نیل علیا و سفلی را منطقه ای به طول ۶۰۰مایل متحد نمود تا کنون، بشر این واقعیت را به اثبات رسانده است که چون بر سریر پر مهابت قدرت نشیند، به تدریج خلق و خوی دیکتاتوری و در نهایت استبداد بر وی غالب می‌گردد.

♈️از مستبدین تاریخ بگذریم، حتی چند اولیای خداوندی که نیز حکمران بوده‌اند در پاره‌ای موارد  در تخت قدرت دچار لغزش شده که اگر فیض روح القدس نبود هر آن ممکن بود که از اوج عظمت و عزت در پرتو خداوندی بر حضیض ذلت زمینی سقوط نمایند.

♈️یوسف(ع) در اولین دیدار یعقوب(ع) که بعد سال‌ها هجر یوسف(ع) نابینایش کرده بود. چون به وی رسید، گویند یوسف که مقام وزارت مصر داشتی از مرکبش پیاده نگشت. گویا ملک وحی نازل گشت که اگر در مقابل پدر پیاده می‌شدی، هر آن از رسالت آوران اولوالعزم می‌شدی.
آیا اگر یوسف(ع)، عزیز مصر و در کرسی قدرت نبودی این گونه عمل می‌کرد؟

♈️داود(ع) از پیامبران یهود در میان قوم بنی‌اسراییل هزاران سالِ بعد از موسی(ع) که حکمران بود، روزی بر بالای کوشک شاهی به دنبال کبوتری رفت. در همسایگی کوشک زنی دید که در حال آب تنی بود. چون سایه داود بر حوش خود دید، با موی انبوهش خود را پوشاند. داود از بام فرو آمد و گفت:
این همسایه ما کجا هست؟
گفتند: اوریا در لشکر به کاری است!
چون جنگی پیش آمد. اوریا را فرمانده جنگ نمود و اوریا که کشته شد، آن زن زیبایی که داود از بام کاخش دید را به همسری خواند.
از پنج پیامبر اولوالعزم تنها رسول گرامی اسلام که سلام خداوند جهان آفرین بر وی باد، هم صاحب رسالت و هم در منصب قدرت بود.

♈️عیسی مسیح(ع)،
هیچ خان و مانی نداشت.
موعظه گری اخلاقی شیوه عمل وی بود.
دوران پیامبری حضرت مسیح(ع) سه سال طول کشید.
مسیحیت با تاکید بر رستگاری فردی و عدم اشتغال به امور سیاسی با مذاهب بدون پیامبر آن زمان کاملا تفاوت داشت، در نتیجه فاقد دستوراتی در مورد حکومت و امور اجتماعی بود جز این که می‌گفت:
آنچه متعلق به سزار است به او واگذار نما!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان!با اعتبار خودت بازی نکن

ایمان اسلامی بین-فعال سیاسی اصلاح طلب


♈️اقای رییس جمهور، با اعتبار خودت و آبروی افرادی که خالصانه برای پیروزی شما در سراسر کشور تلاش کردند بازی نکن.

♈️این اسامی که به نام و بهانه ی دولت فراجناحی بیرون می آید ناامید کننده است.

♈️مردم به شما و تفکر اصلاح طلبی و به امید تغییر رای دادند .

♈️حالا همان مردم  با خبر می شوند قصد دارید حدود یک‌ سوم کابینه را در سینی طلایی تقدیم جریان مقابل کنید.
این بهت آور و‌ غیر قابل تصور است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هزینه ناتوانی حاکمیت در کنترل اتباع خارجی را مردم می پردازند!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️در بیشتر کشورهای مهاجر پذیر، معمولا مهاجران غیر قانونی، خاصه آن هایی که تخصص و سوادی ندارند، توسط دولت ها در کمپ های پناهندگی و مهاجرت اسکان داده شده و بعد از بررسی شرایط آموزش زبان و تخصص، نهایت برخی را جذب و برخی را به کشورهای خود بر می گردانند که تمام این سازوکارها و امکانات، با هزینه دولت ها انجام می شود.

♈️در ایران اما برعکس، حاکمیت نه تنها ناتوان در کنترل مرزها از بابت حضور پرتعداد و بدون ضابطه اتباع خارجی است، بلکه در ادامه با رها گذاشتن اتباع برای حضور آزاد در جامعه، تمام هزینه های حضور را از جیب مردم می پردازد!

🔰۱. امسال وزارتخانه آموزش و پرورش بخش نامه زده که فرهنگیان با سی سال خدمت، به دلیل کمبود معلم، اجازه بازنشستگی ندارند و حتی در برخی استان ها، ملاک بازنشستگی را رسیدن به سن ۶۰ سالگی اعلام کرده اند!
این فشار به معلمان بابت کمبود معلم، در حالی صورت می گیرد که امسال حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر از دانش آموزان کشور را اتباع خارجی تشکیل می دهند. یعنی اگر به ازای هر ۳۰ دانش آموز، یک معلم در نظر بگیریم، فقط به ۴۳ هزار معلم برای حضور در کلاس، از بابت اتباع خارجی نیاز داریم که خوب با استمرار خدمت اجباری معلمان تامین می شود!

🔰۲. خبرگزاری مهر، به نقل از رییس بیمارستان الزهرا رباط کریم اعلام کرده، حدود ۶۵ درصد نوزادان متولد شده در این بیمارستان، اتباع خارجی هستند که این شرح حال بسیاری از بیمارستان ها در استان های مختلف ایران است که معمولا رایگان انجام می شود.
این وضعیت در حالی هست که در سال های گذشته، تعداد مهاجرت پرستاران به خارج، با آمار ماهی ۲۰۰ نفر، سیل فزونی به خود گرفته است. اما دلیل اصلی مهاجرت، فشار فزاینده از بابت کار سنگین، شیفت ها و اضافه کاری های اجباری با دریافتی بسیار ناچیز و... است. چرا؟ چون بیمارستان ها با کمبود بودجه و نیرو مواجه هستند و این حضور رایگان و پرتعداد اتباع، هزینه اش با فشار بر پرستاران و کادر درمان تامین می شود!

🔰۳. به دلیل زیستن با امکانات کم و توقعات پایین، سالهاست اتباع را با دستمزدهای کم بر بخش های مهم اقتصادی ایران مسلط و کارگر و صنعتگر ایرانی را به دلیل عدم توان رقابت، از صحنه آن مشاغل بیرون رانده است. این تسلط اتباع بر بخش کشاورزی، ساختمان و ... به جز خطر تحت فشار گذاشتن حاکمیت با ابزار تولید، عملا مردم را به دلیل از دست دادن بسیاری از فرصت های شغلی متضرر کرده است که اینجا هم حضور بی ضابطه اتباع، با هزینه و رنج مردم تامین شده است.

♈️چکیده کلام: حاکمیت هر کشوری وظیفه نظارت، کنترل و ساماندهی اتباع غیر مجاز را بر عهده دارد. در ایران اما، خاصه در سه سال گذشته، به دلیل ناکارآمدی ساختار، سیل حضور بی ضابطه و خطرناک اتباع انجام شده که نه تنها دولت بابت این ناتوانی پاسخ گو نیست، بلکه عملا دارد هزینه این حضور را با زحمت و رنج مضاعف ایرانیان پرداخت و جبران می کند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰  ای کاش آدمی وطنش را...!

♈️ناهید کیانی موفق شد کیمیا علیزاده را شکست دهد.

♈️ایرانی از ایرانی برد
ایرانی به ایرانی باخت،

♈️بردیم یا باختیم؟
این چه حس های عجیبی است که ما باید تجربه کنیم؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انقلاب ۵۷ حاصل پایمال شدن مشروطه بود؛ جناب ولیعهد، برخلاف نظر حضرتعالی، پهلوی‌ها نه‌تنها «مشروطه» را تداوم نبخشیدند، بلکه «مشروطه» را به زیر پا نهادند

صادق زیباکلام
@jomhuriyat

♈️تصور می‌کنم پارسال بود که جناب ولیعهد شاهزاده رضا پهلوی به‌مناسبت سالگرد انقلاب مشروطه، پیامی می‌فرستند و در آن متذکر می‌شوند که پدر و پدربزرگ‌شان تداوم‌بخش آرمان مشروطه بودند. من در نامۀ سرگشاده‌ای جسارتاً خدمتشان معروض داشتم که آن روایت به‌هیچ‌روی منطبق بر واقعیت نمی‌باشد. در اینکه هر دو آن بزرگواران، بالأخص رضاشاه، خدمات ارزنده‌ای به ایران نمودند، تردیدی نیست. اما متأسفانه و برخلاف نظر جناب ولیعهد، آنان حتی یک روز هم مطابق با مشروطه حکومت نکردند.

♈️اساس و بنیان مشروطه که برگرفته از نظام لیبرال دمکراسی غرب می‌بود، بر سه محور قرار می‌گرفت. نخست «محدودیت قدرت حکومت و اختیارات شخص اول مملکت، یعنی پادشاه، به قانون». ستون دوم عبارت بود از «انتخاب ارکان حکمرانی، یعنی مجلس و بدنبال آن قوۀ مجریه توسط مردم». ستون سوم عبارت بود از «پاسخگو بودن ارکان قدرت».

♈️جناب ولیعهد، از مقاطع محدودی که قدرت رضاشاه و محمدرضاشاه بواسطۀ شرایط سیاسی حاکم بر کشور محدود می‌بودند که بگذریم، در مابقی حکمرانی‌شان، که هر دو از قدرت مطلقه برخوردار بودند، ارکان مشروطه «فقط در نام» وجود داشتند. قدرت اعلیحضرتین نامحدود و اختیارات‌شان نامحدودتر. انتخابات آزاد یک رویا و پاسخگو بودن پهلوی‌ها به مجلس یا افکار عمومی یک شوخی و طنز تلخ بیشتر نبود.

♈️جناب ولیعهد، حضرتعالی در طول ۵۷ سال حاکمیت پهلوی‌ها حتی یک مورد نمی‌توانید نشان بدهید که آنان خواسته باشند سیاستی را به‌اجرا درآورند، یا تصمیمی را اتخاذ کنند، اما بواسطۀ آنکه قانون چنین اختیاراتی را به آنان واگذار نکرده بوده، نتوانسته باشند آن اقدام را انجام دهند.

♈️ اینکه در قانون اساسی چه اصولی نوشته شده بود، محدودیت قدرت، نداشتن اختیارات و پاسخگو بودن در قبال تصمیمات و سیاست‌هایشان شوخی و طنز برای‌شان بودند. هر چه می‌کردند، درست بود و هر چه می‌اندیشیدند، درست‌تر. هر که را می‌خواستند، صدر اعظم، نخست‌وزیر، وزیر، نماینده و رئیس مجلس، استاندار، فرماندار، سفیر کبیر، مدیران و رؤسای بانک‌ها، صنایع بزرگ، هواپیمایی و... می‌کردند.

♈️جناب ولیعهد، اگرچه حضرتعالی و سایر سلطنت‌طلب‌ها انقلاب ۵۷ را محصول توطئۀ غربی‌ها، بالأخص آمریکایی‌ها می‌دانید، ولی اتفاقاً اگر ابوی حسب مشروطه و در چارچوب قانون حکومت کرده بود، آیا دلیلی بر آن‌همه نارضایتی، اعتراض و نهایتاً طغیان علیه ایشان بوجود می‌آمد؟

🔰لینک پادکست «مشروطه نه متأثر از شریعت بود، نه ایرانشهری؛ همگی برگرفته از «غرب» بود» | ۱۵ مرداد ۱۴۰۲:
https://www.tg-me.com/sadeghZibakalam/5139

🔰لینک متن کامل نامۀ سرگشادۀ «صادق زیباکلام» به شاهزاده «رضا پهلوی» در پادکست «پهلوی» و «مشروطه» | ۳۰ مرداد ۱۴۰۱:
https://www.tg-me.com/sadeghZibakalam/461
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مملکت را تعطیل کنید!

سیامک قاسمی:


♈️از آن دیالوگ معروفی که علی حاتمی در فیلم حاجی واشنگتن نوشته بود، فعلا بخش اولش کامل محقق شده: مملکت را تعطیل کنید، دار الایتام دایر کنید، درست تره …!

♈️هر روز تعطیل است، برق نیست کار تعطیل، آب نیست بانک تعطیل، آلودگی است مدارس تعطیل، ادارات تعطیل، بازار تعطیل، بورس تعطیل، همش تعطیل.

♈️تنها ماهی که در آن بین التعطیلی نبود همین مرداد بود که هر روزش به دلیل بحران ناکارآمدی و نبود برق، یا تعطیل شده یا عملا تعطیل بوده است.

♈️واقعا این مملکت، مملکت کار مستمر و متمرکز و بهره ور نیست که نیست و همه سالهاست فقط منتظرند ببینید چی میشه.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آیا نشانه‌ای از  اجماع برای تغییر رفتار سیاست خارجی وجود دارد؟!
🔰ماه عسل دولت‌ها در ایران بیشتر از دو سال نیست

رحمان قهرمانپور در مصاحبه با ایرانِ فردا


@jomhuriyat

♈️ایران فردا ـ  روح الله سوری: بررسی تاثیر انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و برگزیده شدن مسعود پزشکیان به ریاست دولت چهاردهم بر سیاست داخلی و روابط خارجی ایران موضوع مصاحبه ای است که ایران فردا با رحمان قهرمانپور انجام داده است. قهرمانپور در این مصاحبه بر این باور است که تغییر در سیاست خارجی ایران کار آسانی نیست و در حال حاضر چنین اجماعی میان گروه های مختلف در ارتباط با لزوم ایجاد برخی تغییرات در جهت گیری های کلی سیاست خارجی ج.ا.ا همچون سیاست‌های منطقه‌ای و یا روابط با اروپا وجود ندارد.

♈️قهرمانپور در مورد رقابت های سیاسی داخلی نیز اشاره می‌کند که رقابت گروه های مخالف داخلی با دولت مستقر نیز در این دوره نیز ادامه خواهد داشت هرچند که ممکن است در دوسال ابتدایی دولت که ایشان دوران ماه عسل دولت ها می خواند شاهد نوعی همراهی و همدلی این گروه های مخالف با دولت پزشکیان باشیم.

♈️ در رابطه با روابط ایران با اروپا، آقای قهرمانپور معتقد است که تاثیر جنگ اوکراین بر روابط ایران با اروپا به مراتب عمیق تر از بحران دادگاه میکونوس است چرا که از نگاه اروپایی ها ایران در جنگی که معماری امنیتی اروپای بعد از جنگ جهانی دوم را برهم زده از روسیه حمایت کرده است.

♈️متن کامل این مصاحبه را در ادامه می خوانید:

1️⃣ با پایان گرفتن چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، آقای مسعود پزشکیان حداقل برای یک دوره چهار ساله سکان ریاست جمهوری در ایران را به دست گرفت. یکی از موضوعات مهم از نگاه رای دهندگان در این انتخابات موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بویژه بحث چگونگی تعامل با اروپا و آمریکا بر سر مساله هسته ای ایران بود. به هر حال این بخش از سیاست خارجی به نظر می رسد که از نگاه مردم ارتباط بسیار ملموس تری با وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد و به همین خاطر نیز می توان گفت از جمله مهمترین دوقطبی ایجاد شده در این انتخابات بین نامزدهای انتخاباتی و هواداران ایشان همین موضوع سیاست خارجی بود. به عنوان اولین سوال بفرمایید که آیا تایید صلاحیت پزشکیان را می توان نشانه ای از عزم تصمیم گیرندگان برای ایجاد برخی تغییرات در سیاست خارجی در نظر گرفت و آیا با انتخاب اقای پزشکیان باید منتظر تحول عمده ای در سیاست خارجی باشیم؟

♈️درباره اینکه تایید صلاحیت آقای پزشکیان چه قدر به تصمیم نظام برای ایجاد تغییر در سیاست خارجی برمی گردد با قاطعیت نمی‌توان جواب داد چون فرآیند تایید صلاحیت در شورای نگهبان خیلی فرایند شفاف و مشخصی نیست چرا که می دانیم همین آقای پزشکیان پیش از این در انتخابات مجلس رد صلاحیت شده بود. نکته دوم اینکه حتی با فرض اینکه  چنین نیتی وجود داشته باشد و تایید صلاحیت آقای پزشکیان به این خواسته حاکمیت ربط داشته باشد واقعیت امر این است که تغییر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران آن اندازه که در نگاه اول به نظر می رسد کار آسانی نیست حداقل اینکه کلیت سیاست خارجی را نمی شود در حد مطلوب تغییر داد شاید مثلا بشود در حوزه هسته ای تغییراتی انجام داد ولی تغییر سیاست ایران در زمینه محور مقاومت، رابطه با اسرائیل، رابطه با اروپا و یا نوع رابطه با همسایگان به دلیل اینکه مسایلی در هم تنیده و پیچیده هستند نیازمند اجماع نظر خیلی قدرتمندی در سیاست داخلی ایران است که به نظر می رسد هنوز چنین اجماعی وجود ندارد.

♈️آنچه شاهدیم این است و در دوره های قبل هم دیدیم این است که وقتی رییس جمهوری سرکار می آید معمولا دو سال اول  سال های طلایی و ماه عسل سیاسی اوست و می تواند تغییراتی را انجام دهد. در همین دو سال اول بود که آقای روحانی برجام را به نتیجه رساند. اما نکته این است که حداقل تا الان ندیدیم که این ماه عسل بیشتر از دوسال ادامه یابد و معمولا هم وقتی رییس جمهور کار را در دست می گیرد اختلافات سیاسی و سیاستگذاری  او با دیگران مشخص می شود و رقابت های سیاسی داخلی تشدید می‌شود. بنابراین فعلا من در افق نشانه‌ای از تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران برای تغییر کل سیاست خارجی نمی بینم......

🔰متن کامل:
https://cutt.ly/Aexih01V
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ساحت ورزش را از اغراض سیاسی پاک کنیم

ناصر دانشفر
@jomhuriyat

♈️ساعاتی پیش دو هموطن ما زیر پرچم دو کشور به مصاف هم رفتند و آنکه با درفش ایران به میدان آمده بود، دقیقاً در ثانیه‌های آخر برندهٔ مسابقه شد.

♈️او در المپیک ۲۰۲۰ در دیداری پرحاشیه بازی را به رقیب دیرینی واگذار کرد که با تیم پناهندگان در این رخداد ورزشی به میدان آمده بود.

♈️شاید برخی بر این گمان باشند که این یک رخداد معمولی ورزشی است، اما اگر این مسابقه را از شبکهٔ سه سیما به تماشا نشسته و رویکرد مجریان در بارهٔ این مسابقه را مشاهده کرده باشید، قطعاً چنین قضاوتی نخواهید داشت. این مدعا با نوع واکنش مردم کشورمان نسبت به این اتفاق کاملاً محرز است.

♈️آری این مسابقه نیز چون بسیاری از رخدادهای دیگر کشورمان دست‌مایهٔ درگیری و منازعهٔ هموطنان گردید. عده‌ای که با نظام زاویه دارند و از هر شکست و عدم موفقیت نظام جانشان لبریز از شادی می‌گردد، از برد ناهید کیانی خشمگین و عصبانی شدند و برخی دیگر از باخت کیمیا به شدت اظهار خرسندی نمودند.

♈️شوربختانه ما ایرانیان به هر دلیل موجه و ناموجهی به جان هم می‌افتیم و با کمال تأسف، گاه شاهد رد و بدل شدن زشت‌ترین نوع الفاظ در این مشاجرات می‌باشیم.

♈️سؤال این است که تا کی بناست ما مردم به خاطر نوع نگاهمان نسبت به حاکمیت فعلی با هم به جنگ و جدال بپردازیم و آیا در این جهان چیزی وجود دارد که ما بتوانیم حول آن گرد آییم و نشان دهیم که صرف نظر از اختلافات فکری یک ملت هستیم.

♈️به گمان من ورزش پدیده‌ای است که از چنین ظرفیتی برخوردار است و ما نباید این پدیده را با اغراض سیاسی آلوده کنیم، چرا که اگر ورزش هم به این عرصهٔ ناپاک ورود کند، بعید می‌دانم محور دیگری با این پتانسیل وجود داشته باشد که بتواند مردم کشورمان را حول آن گرد آورد.

♈️البته باید اذعان کرد که مردم ما معمولاً در این عرصه با همین رویکرد با یکدیگر تعامل می‌کنند. در یک دربی هیچ‌یک از طرفداران تیم‌های قرمز و آبی به این فکر نمی‌کند که فلان حامی تیم محبوب من نسبت به حاکمیت چه دید و نظری دارد. اما متأسفانه از زمان خیزش جنبش زن، زندگی، آزادی و اعلام حمایت برخی از ورزشکاران کشورمان از این جنبش و خودی کردن و غیرخودی نمودن تیم‌های ورزشی توسط عده‌ای از هموطنان، این ساحت نیز تحت تأثیر نیات سیاسی قرار گرفت. این شاید بدترین رویکردی بود که وارد ادبیات سیاسی مردم کشورمان گردید و شکر خدا به مرور در حال رنگ باختن است.

♈️به گمان من ما باید در این وادی به اصولی پایبند باشیم و مطابق آن مبانی به مواجههٔ رویدادها برویم.

♈️امروز ناهید کیانی نمایندهٔ ایران بود که من از سمت و سوی نگاه سیاسی ایشان اطلاعی ندارم و در مقابل ایشان کیمیا علیزاده قرار داشت که شخصاً با دیدگاه و نظرات وی همسو هستم. لذا اگر به فرض ناهید کیانی نگاهی مخالف افکار من نیز داشته باشد، بنده بر خود فرض می‌دانستم که خواهان پیروزی او باشم.

♈️تا همین چندی پیش، مهدی ترابی بازیکن فیکس پرسپولیس بود و از رفتار و گفتار وی مشخص است که او به نظام مستقر ارادتی دارد. من با او در این موضوع اختلاف مبنایی دارم، اما برای او و تیم محبوبم در مسابقات ورزشی آرزوی توفیق داشتم، چرا که بین این دو وجه شخصیتی این بازیکن هیچگونه ارتباطی نمی‌بینم.

♈️ما باید برای نگاه سیاسی افراد احترام قائل باشیم و آن را در فعالیت‌های اجتماعی آنها دخیل ننماییم. یک همکار اصولگرا که گسسته را خوب درس می‌دهد، چرا نباید در کنار من یک تیم را تشکیل دهد تا بهترین سرویس را به بچه‌های این مملکت بدهیم؟

♈️هموطنان این حکومت به اندازهٔ کافی بین ما اختلاف انداخته و از این موضوع بیشترین سود را برده است. ما دیگر نباید به این آتش دامن بزنیم و چیزی را که می‌تواند مایهٔ تشخص و هویت ما باشد را به ابزاری برای دشمنی تبدیل کنیم.

♈️ورزش سیاست نیست و ورزشکار سیاستمدار نمی‌باشد، پس بپذیریم که باید از ورزشکاران کشورمان فارغ از نگاه سیاسی آنها، حمایت کنیم و از برد و پیروزی آنان احساس شادمانی و غرور کنیم. این درست نیست که به دلیل نگاه منفی به حاکمیت، به جای قدردانی از سعی و تلاش آنها، با رویکردی نادرست کامشان را تلخ نمائیم.

♈️تبریک به ناهید محمدی برای تلاش جانانه‌اش و رقم زدن این پیروزی و ممنون از کیمیا به خاطر کنش همراستا با مبارزات مدنی ملت ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیام دکتر مصدق پس از قهرمانی زنده یاد تختی در المپیک:
"این مردم پاک لایق بهترین شادی ها هستند و عموماً بدترین غصه‌ها نصیب شان می‌شود. گویی این تقدیر محتوم ملت شریفمان است. تقدیر سیاهی که اراده ملی‌مان را سست و ناامیدی را بر کشورمان مسلط کرده‌. مردم حالا طعم آن شکست های ملی و اجتماعیشان را پس از ان کودتای شوم با طعم شیرین پیروزیهای شما جبران می کنند."

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در حکمرانی مطلوب، افکار جدید مهم هستند یا افراد جدید؟
محمود سریع القلم
@jomhuriyat

♈️در اواخر دهۀ 1960، وقتی چین تصمیم گرفت اقدامات لازم و تجربۀ ­شده بشری برای صنعتی شدن و رشد اقتصادی را به تدریج به مرحله اجرا درآورد، مائو و افراد کلیدی در اطراف او بودند که این تحول فکری را ایجاد کردند. آنها با مشاهدۀ تحولات جدید، این اعتماد به نفس را داشتند که افکار خود را با شرایط جدید جهانی منطبق کنند.

♈️همین نوع تغییر عیناً در دهۀ 1990 در شش کشور دیگر اتفاق افتاد: اندونزی، هند، ویتنام، ترکیه، مکزیک و برزیل. در عموم این کشورها طی سال­های پس از جنگ جهانی دوم، نقش سنگین دولت بر صنعت، بانکداری، کشاورزی، سرمایه گذاری، آموزش و دیگر ارکان حکمرانی سایه افکنده بود.

♈️ سیاسیون این کشورها برای مدت ها، خود را به اندیشه هایی مانند دولت­ سالاری، تمرکزگرایی، مدیریت عمودی، نهضت غیر متعهد ها و مبارزه با امپریالیسم مشغول کرده بودند. خروجی این افکار عمدتاً به تداوم فقر، فاصلۀ طبقاتی، ناکارآمدی، اتلاف منابع ملی و مهاجرت تحصیل کرده ها منجر شد.

🔰مطالعه ادامه یادداشت، ارسال نظر و دریافت فایل صوتی این یادداشت

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شریعتی کافر است و هاشمی ملعون؛ شما چه هستی حاج آقا؟

محمد مهاجری

@jomhuriyat

♈️کلیپی منتشر شده است از آیت‌الله غلامرضا فیاضی، نماینده 75ساله مجلس خبرگان، عضو محترم جامعه مدرسین و نیز عضو موسسه مرحوم آیت الله مصباح.

♈️جناب آقای فیاضی در این ویدئو که معلوم نیست متعلق به چه زمانی است، دکتر علی‌شریعتی را کافر و آقای هاشمی رفسنجانی را ملعون معرفی می کند.  و البته آقای سیدمحمدخاتمی را نیز بی‌نصیب نمی گذارد.

♈️سخن بر سر دیدگاه جناب فیاضی در باره دکتر شریعتی نیست. وقتی مرحوم آیت الله مصباح، چنین دیدگاهی را در باره شریعتی داشت، تکرارش توسط آقای فیاضی عضو موسسه ایشان چیز بعیدی نیست. هرچند مرحوم شهید دکتربهشتی در این موضوع دیدگاه دیگری داشت که اتفاقا مشابه نگاه آیت‌الله خامنه‌ای بود. مرحوم آقای هاشمی نیز با وجود اختلاف دیدگاههایی که با مقام معظم رهبری داشت، هرگز از سوی ایشان لعن نشد.

♈️سخن بر سر روشی است که هر مخالف سیاسی و اعتقادی را کافر و ملعون می‌خواند. با پوزش از جناب آقای فیاضی ناگزیرم عرض کنم این روش دقیقا همان است که نه فقط طالبان که داعش نیز بر آن عمل می‌کند و همه غیرخودی‌ها از جمله شیعیان و نیز از جمله خود آقای فیاض را کافر می داند! آیا چنین شیوه ای نسبتی با آموزه های پیامبر،امام علی، امام صادق و بزرگان دین ما دارد؟

♈️نشستن بر جای خدا، وکافر و ملحد و ملعون خواندن این و آن ، همان تفکر گروه فرقان است که شهیدمطهری را به قتلگاه برد و دست برقضا شبیه اندیشه منافقین است که دست‌شان را به خونهای بسیاری آلوده کرد.

♈️به یقین، نگاه جنای آقای فیاضی هیچ نسبتی با منافقین و فرقان ندارد، اما خروجی دیدگاه ایشان به لحاظ تئوری شبیه آنهاست و در شرایط کنونی کشور نه تنها به جذب افراد به دین نمی شود بلکه می تواند به "یخرجون من دین الله افواجا"! منجر شود.

♈️توصیه ام به عنوان یک ارادتمند به روحانیت آن است که جناب ایشان، نظر نوه‌های خود و همسن و سالهای آنها را که احیانا در سنین 18تا25 سال هستند جویا شود و نیز از جوانهایی که به راحتی در مسجد و دانشگاه قابل دسترسی‌اند جویا شود و صریحا از آنها بخواهد که بگویند با این طرز سخن گفتن، چه چیزی به سبد دین‌شان اضافه می‌شود؟

♈️به جای لعن و طعن و نفرین و تکفیر، می توان شریعتی و هاشمی و خاتمی را به گونه " جادلهم بالتی هی احسن" نقد کرد و با بیان علمی ، تندترین انتقادات را به آنها ایراد نمود.

♈️ روش بهشتی کینه افزایی نبود. حتی در برابر رهبر حزب توده با ملایمت سخن گفت و او را مات کرد.
آقای فیاض هم البته مشاهده کنندگان ویدیوی اخیر را مات کرد، اما این کجا و آن کجا؟

خواستم آقای فیاضی را برای سخنانش به استغفار سفارش کنم اما دیدم برای فردی چون‌من، غلط زیادی است در محضر آیت الله!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰آقایان سانسورچی؛
فهم اخلاق و جوانمردی !

❗️ یوسف حسنی‌تبار

رعایت اخلاقیات چه در اسلام و چه در غیر اسلام از بدیهیات است حال آنکه فرد رعایت کننده ورزشکار نیز باشد.

جبلی و جلیلی، رییس و قائم‌مقام صداوسیمایِ میلی یا مسئله اخلاق و جوانمردی را درک نکرده‌اند و یا لجاجت با خواسته‌های عمومی آنها را در حیطه کاری دچار سانسور و در کل دچار جمود فکری نموده است.
زمین خوردن خانم داور و کمک به او برای برخاستن از تُشَک کشتی به جهت ادامه مسابقه، خلاف کدام اصل شرعی بوده که از ایشان یک سانسورچی متبحر ساخته است.
- إنما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق - حدیثی است از پیامبر اسلام(ص) که در آن، هدف از بعثتش، تکمیل فضایل اخلاقی بیان شده است.

آقایان سانسورچی؛
جوانمردی این کشتی‌گیر، علاوه بر نمایش مشی یک پهلوان ایرانیست بلکه اخلاق نیک یا همان مکارم‌الاخلاقی که پیامبر اسلام به آن اشاره دارد را در نگاه ورزشکارانه به اتمام رسانده، البته اگر ذهن زنگاراندیش سانسورچی آن را بفهمد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مصطفی فقیهی: آقاب پزشکیان نگذارید به نام شما، «دولت دوم رییسی»⁩ تشکیل شود
@jomhuriyat
🔰آقای رییس‌جمهور
‏سلام

♈️آنچه می‌گویم محض دل‌سوزی شما و کشور است:

♈️ خوشحال بودم و حالا تا حد زیادی نگران؛ خوشحال از پایان دولت آزمون و خطا و قطار پیشرفت‌نما و احتمال بازگشت به ریل عقلانیت.

♈️نگرانی‌ام اما جدی‌ست. شما در ایام انتخابات گفتید که من ‌ دولت سوم روحانی⁩ نخواهم بود؛ بل‌که ‌ دولت سوم خاتمی⁩ را تشکیل می‌دهم.

♈️من نگرانم آقای رییس‌جمهور! که با تقویت «مجاهدان صبح شنبه» و محدودسازی حامیانِ رییس‌جمهور ساز در ایام انتخابات و اساساً فعالان سرسخت ۳ سال اخیر در صحنه سیاسی کشور،  شما به جای دولت سوم اصلاحات، ‌ #دولت_دوم_رییسی⁩ را تشکیل دهید.

♈️شما نیز در مناظرات نشان دادید که منتقد سرسخت دولت رییسی هستید؛ چندان‌که خطاب به مردم گفتید که «اگر از وضع موجود راضی هستید به رقیب رأی دهید»

♈️حالا همین مردمی که به شما رای دادند منتظر تحقق وعده‌های شما هستند. مثلاً توقع دارند که شما به ماجرای برخورد ‌ #گشت‌_ارشاد⁩ با دو دختر نوجوان واکنش نشان دهید. شما در ایام انتخابات قول‌هایی دادید؛ آن‌ها منتظرند و حق دارند که توقع داشته باشند.

♈️این شرایط در صورت وقوع، تلخ است و مایه‌ی سرشکستگی؛ و منجر خواهد شد به خداحافظی مجدد و غیرقابل بازگشتِ با «مشارکت مردمی» و پاره‌شدنِ زنجیر ارتباط شما با افکارعمومی.

♈️این آخرین فرصت بزرگ در دستان شماست که تحریمی‌ها را به مشارکت در ساخت آینده‌ی ایران ترغیب کنید.

♈️خطر بزرگ این‌جاست که شما با سبد رأیِ حامیان باقی‌مانده‌ی اصلاحات+تکلیفی‌های بریده از بی‌تدبیری‌های انقلابیون، رییس‌جمهور شدید که در کمال تعجب و برای اولین بار در پس از انقلاب، به جای گزینه‌ی انقلابی/ راست/ اصول‌گرا به کاندیدای اصلاح‌طلب/ منتقد رأی دادند.

♈️و این خطر یعنی، آن جریان سنتی- سیستمیِ رای دهنده نیز آماده‌ی پیوستن به تحریمی‌هاست.

♈️نگذارید به نام شما و و به نام اصلاحات، «دولت دوم رییسی» تشکیل شود. که تکرار خطای ‌ #رییسی⁩ یعنی تحریمی‌تر شدن تحریمی‌هایی که بعضاً به شما امید بسته‌اند و تحریمی شدنِ بدنه‌ی سیستمی-سنتی.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کسی نمی ماند تا نهج البلاغه شما را گوش کند

سید محمدعلی ابطحی
@jomhuriyat

♈️دختران نوجوان که تصاویرشان منتشر شده که عده ای خانم پلیس به آنها برای دستگیری هجوم می آورند، جوری که گویا قاتل هنی ئه را پیدا کرده اند، غیرت هر انسانی را تحریک می کند.

♈️حق پزشکیان این نیست
روز اول استقرارش ترور وحشتناک در تهران
روزهای بعد در خوف و رجای انتقام
تحرک نیروی انتظامی به تلخ ترین شکل در مساله حجاب.

♈️آقای پزشکیان عزیز، وزراتان را تعیین نکرده اید ولی رییس جمهور که هستید.
می ارزد گوشی را بردارید و از دختران کتک خورده خیابان که می توانستند زهراخانم پر از انرژی مثبت خودتان باشند دستور کنترل
و مراقبت دهید.

♈️مدیریت عالی سیستم قضایی هم که همراهی دارند

♈️این نسل غرور دارد، دستور پذیر نیست. این فشارها ته مانده دین را هم از آنها می گیرد.

♈️کسی نمی ماند تا نهج البلاغه شما را گوش کند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گابریل گارسیا مارکز، «صد سال تنهایی» و داستان‌هایی برای زندگان
@jomhuriyat

♈️امروز، ۵۷ سال پس از انتشار رمان صد سال تنهایی، نتفلیکس در حال تولید اولین اقتباس حقیقی از این رمان برای سریالی است که اواخر امسال پخش خواهد شد. در سال ۱۹۶۵ گابو هر چند در میان کتاب‌دوستان آمریکای لاتین چهره‌ای شناخته‌شده به شمار می‌رفت اما هنوز نویسنده‌‌ای تهی‌دست بود. او با همسر و دو پسر خردسالش در مکزیکوسیتی زندگی می‌کرد. یک مهاجر کلمبیاییِ کارائیبی بود که سیگار را با سیگار روشن می‌کرد. زندگی‌اش از نوشتن برای یک آژانس تبلیغاتی و هر از گاهی قبول پروژه‌های فیلم‌نامه‌نویسی می‌گذشت.

♈️ گابو در اوایل دهه‌ی ۱۹۵۰ وقتی که به‌عنوان خبرنگاری نه چندان موفق در بارانکیا، در کلمبیا، کار می‌کرد کوشید تا نگارش صد سال تنهایی را روی رول‌های کاغذ روزنامه‌ی محل کارش شروع کند. در آن زمان، او در هتلی همراه با زنان روسپی زندگی می‌کرد، محلی که آن را به دلیل اجاره‌‌بهای ارزانش انتخاب کرده بود. وقتی سرانجام کار نگارش رمان تمام شد متنِ آن را برای نویسنده‌ی مکزیکی، کارلوس فوئنتس، فرستاد. فوئنتس پس از خواندن آخرین صفحه برای او نوشت که شکوه و عظمتِ رمان او را «در هم شکسته» است.

♈️ پیش از صد سال تنهایی عده‌ی کمی عبارت رئالیسم جادویی را شنیده بودند اما امروز این عبارت دائماً برای اشاره به ادبیات کل قاره‌ی آمریکای جنوبی به کار می‌رود. فرمول گابو که دستیابی به آن ۱۷ سال طول کشید ترکیبی از مسخ کافکا، خانم دالووی ویرجینا وولف و آثار فاکنر و همینگوی است. او تکنیک‌های استادان ادبیات را با داستان‌هایی در می‌آمیخت که خودش، به‌ویژه در هشت سالِ اول زندگی‌ با پدربزرگ و مادربزرگش در آراکاتاکا، تجربه کرده بود. آراکاتاکا شهری عقب‌افتاده بود که جنگ‌‌ها و دوره‌‌های متناوب رونق و رکود اقتصادی را پشت سر گذاشته بود، چیزهایی که بعدها گابو در توصیف ماکوندو از آن‌ها استفاده کرد.

♈️نویسنده‌های آمریکای لاتین از آن زمان تا کنون در سایه‌ی گارسیا مارکز و رئالیسم جادویی، برچسبی که زدودنش غیرممکن است، زندگی کرده‌اند. گوادولوپه نتل، رمان‌نویس، از مکزیکوسیتی در تماس تلفنی به من‌ می‌گوید: «من رئالیستی می‌نویسم». یکی از داستان‌های کوتاه او درباره‌ی خانواده‌ای است که برای بی‌اثر کردن یک نفرین به خوردن حشرات روی می‌آورند. منتقدان آثارش را در جرگه‌ی رئالیسم جادویی طبقه‌بندی می‌کنند. او می‌گوید: «اما من داستان‌های واقع‌گرایانه می‌نویسم. در مکزیک ما چنین سنت‌هایی داریم اما در ایالات متحده به هر چیزی که نتوانند دسته‌بندی کنند برچسب رئالیسم جادویی می‌زنند.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دکترجان، آقا مسعود پزشکیان!

احمد پورنجاتی
@jomhuriyat

♈️نام دولت مورد نظرتان را"دولت وفاق"گذاشته اید؛
از گفته های شما و شنیده ها چنین بر می آید که مقصودتان "مجمع الجزایر جناح های سیاسی" است.

♈️هنوز زود است که بگویم: سوراخ دعا را گم‌ کرده اید.اما از سر نیکخواهی و به پاس برخی ویژگی های ستودنی شخصیتی و اخلاقی تان- راستگویی و آزادگی و پاکدستی--یادآور می شوم که مشکل بنیادین کشور،‌ نبود وفاق جناح های سیاسی و کشمکش لایه های"قدرت سخت و نرم و غالب و غایب" -بخوانید: وفاق حکومتیان- نیست.

♈️کلان چالش کشور، کالبد زخم خورده و ناسور "وفاق ملی" -بخوانید اعتماد ملت به حاکمیت- است.
گمان‌ندارم که این چالش، با ایجاد یک دولت "دورهمی" چاره شود.‌‌‌

♈️به نظر این کمترین، جز "شایستگی شخصیتی و تخصصی" و "همسویی با خواسته های اکثریت مردم" هیچ سنجه ی دیگری در انتخاب همکاران تان موجه نیست؛

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰کلیپی دردناک و غم انگیز از فقر مطلق در حاشیه پایتخت و بیخ گوش مسولین

♈️برخی از مرفهین به حاشیه‌ی شهرها و مناطق فقیرنشین می‌رن و به سگ‌های ولگرد غذارسانی می‌کنند. این حامیان با اینکار یکی از مسببین ناامنی، خطر دریده‌شدن کودکان و شیوع انواع بیماری و آلودگی برای مردم نیازمند حاشیه‌نشین هستند. کاش این سگ‌ها‌ رو به کوچه‌ها و خیابون‌های خودشون ببرن!

-فلات ایران-

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️انتخاب برخی وزرای ضعیف، ممکن است رأی اعتمادِ مجلسِ برکشیدهء «شورای نگهبان» را تسهیل کند اما اعتمادِ ملت را باطل خواهد کرد. آقای دکتر پزشکیان حواسش را جمع کند! برای کسب رأی اعتمادِ مجلس، اعتمادِ ملت را نباید نابود کرد!

مجید مرادی
#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 13:27:50
Back to Top
HTML Embed Code: