Telegram Web Link
🔰«بیانیه»

♈️نام مرا بنویسید
پای تمام بیانیه‌هایی
که لبخند و بوسه را آزاد می‌خواهند
پای بیانیه‌هایی که نمی‌خواهند
درختی قطع شود
پرنده‌ای بهراسد
چهارپایه‌ای بلغزد زیر پای کسی
پای بیانیه‌هایی که
می‌ترسند کودکی گریه کند

ناهید عرجونی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زمینه‌سازی برای ترمیم شکاف ملت و حاکمیت و نیز غلبه بر طراحی‌های جریانات ضداصلاح؛
سخنی با دکتر عارف

عباس موسایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب
@jomhuriyat

♈️در آستانه معرفی کابینه چهاردهم توسط رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان، انتظار جامعه طرفدار اصلاح و تغییر از معاون اول محترم رئیس‌جمهور، جناب دکتر محمد رضا عارف کمتر از رئیس دولت نیست.

♈️بدنه اجتماعی طرفدار اصلاحات، دکتر عارف را سیاستمداری وفادار به منطق و مبانی گفتمان اصلاحات می‌شناسد. شخصیتی دانشمند، معتدل، خردمند و طرفدار منافع و مصالح ملی که در برهه‌های مختلف در نقش سیاستمداری باجَنَم، در تعادل‌افکنی در سپهر سیاسی کشور نقش‌آفرینی کرده است.

♈️در دولت دوم اصلاحات  که آن را موفق‌ترین دولت پس از انقلاب می‌شناسند، نقش مدیریت ایشان در هماهنگ‌سازی، انسجام درونی و موفقیت‌های دولت، غیرقابل‌کتمان است.

♈️برجسته‌سازی مفهوم «امید» و کناره‌گیری ایثارگرانه، در تشکیل دولت تدبیر و امید، دستاورد بزرگ ایشان در دهه‌نود است؛ هرچند با استحاله‌طلبی و دیگری‌سازی با اصلاحات و به نام اعتدال، مطالبات اجتماعی ملت با بن‌بست مواجه شد.

♈️تصویب طرح‌های اصلاح‌طلبانه و ممانعت از تصویب طرح و لوایح انسدادآفرین، دستاورد پنهان ایشان در نمایندگی مجلس بود.

♈️ایشان همچنین در اجماع‌سازی بین اصلاح‌طلبان و جلوگیری از پیشروی یکدست‌سازی، نقش موثری در عرصه جامعه‌مدنی ایفا کرده‌اند. جبهه اصلاحات ایران به‌عنوان نهاد وحدت‌ساز اصلاح‌طلبان، محصول کارگردانی ایشان در کنار شخصیت برجسته اصلاح‌طلبان یعنی جناب سیدمحمد خاتمی است.

♈️موفقیت‌های بعدی جبهه اصلاحات، هرچند در راهبردهای متفاوت و البته نه متضاد با خط‌مشی دکتر عارف، نتیجه  شکل‌گیری این نهاد بالادستی است.

♈️وجه برجسته دکتر عارف آن است که همیشه خود را ملتزم به خرد جمعی اصلاح‌طلبان دانسته‌اند‌.
ایشان اصلاح‌طلبی را نه فرصت‌طلبانه و مستحیل در قدرت تعریف کرده‌اند و نه در تقابل با ساختار سیاسی و در نقش اپوزیسیون نظام. چنانکه که رأس اصلاحات، احزاب و شخصیت‌های موثر در اصلاح‌طلبی نیز در مجموع اینگونه بوده‌اند.

♈️ازاین‌رو، می‌توان روش و منش سیاسی عارف را میانگین و معدل اصلاح‌طلبی به وقت اکنون دانست که می‌تواند در پیشبرد اهداف اصلاحی و در مسیر اصلاحات مبتنی بر مصالح ملی و تغییر، راهگشایی کند.

♈️استقبال اکثریت شخصیت‌ها و احزاب اصلاح‌طلب و بدنه اصلاحات از انتصاب ایشان به‌عنوان معاون اول دولت ِ چهاردهم، ناشی از همین رویکرد و شناخت توانایی‌های ایشان و وفاداری‌شان به اصول و مبانی اصلاح‌طلبی است.

♈️با این تمهید مقدمات، می‌توان گفت به میزان استقبال اصلاح‌طلبان در سطوح مختلف و معطوف به شعارها، برنامه‌ها و مواعید رییس‌جمهور در دوران تبلیغات انتخاباتی، از معاون اول محترم انتظار می‌رود تا در غنی‌سازی دولت وفاق ملی با اصول و مبانی اصلاح‌طلبی، شکل‌گیری دولتی اصلاح‌طلبانه و بهبودخواهانه و در تراز  مطالبات جامعه، نقش‌آفرینی کند.

♈️وجه برجسته دکتر عارف، سیاست‌ورزی بر اساس تکانه‌ها و اصول بنیادین برسازنده جمهوری اسلامی، یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد است.

♈️از طرفی اطلاع همزمان ایشان از آنچه در بدنه اجتماع و زیر پوست جامعه می‌گذرد و نیز اطلاع از موانعی که در برابر اصلاح، بهبودخواهی و توسعه ملی می‌گذرد، از طرفی شناختی همه‌جانبه و از طرفی با اتکاء به تجارب ارزنده، راه‌حلِ عبور از مصائب را برای‌شان به ارمغان آورده است.

♈️عارف در سالیان اخیر و در حوادث گوناگون، در نقش تعامل‌گرا، منادی گفت‌وگوی ملی، مخالف رادیکالیسم کور و افراطی‌گری و نیز لزوم روزآمدسازی پارادایم جمهوری اسلامی نوین که در آن جمهور ملت نقشی اساسی در سرنوشت کشور داشته باشند، ظاهر شده‌اند.

♈️حضور شخصیتی با این مختصات، می‌تواند به بازیابی و بازسازی نقش جمهور و مطالبات ملی مساعدت کند.

♈️از طرفی، ایشان بیش از هر کسی از نقش جریانات ضدتوسعه ملی در ممانعت‌آفرینی برای توسعه و گشایش‌گری مطلع‌اند‌ و‌ می‌دانند که اهمیت تقویت امید به اصلاح از درون چه تاثیری در توسعه، پیشرفت، امنیت و اقتدار ملی دارد.

♈️ازاین‌رو، انتظار می‌رود در زمینه‌سازی برای ترمیم شکاف ملت و حاکمیت و نیز غلبه بر طراحی‌های جریانات ضداصلاح، بیش از پیش صحنه را به نفع میدان‌داری بهبودخواهان و جلوگیری از میدان‌داری فرصت‌طلبان، مدیریت کنند.

♈️ایشان بیش از هر کسی می‌داند که صحنه‌آرایی برای بیرون راندن نیروهای سیاسی دغدغه‌مند و اصلاح‌طلب، چگونه طراحی می‌شود. ازاین‌رو انتظار می‌رود با التفات به این مهم در شکل‌گیری دولتی منسجم و وفادار به منطق اصلاح‌طلبی و تغییر، اهتمام ورزند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت وفاق ملی:
یک رؤیا و دو تعبیر

محمدمهدی مجاهدی
@jomhuriyat

♈️پی‌گیری سیاست «وفاق ملی» عمده‌ترین وعده یا شعار انتخاباتی دکتر پزشکیان بود. پی‌گیری چنین سیاستی در فضای قطبی‌شده‌ی سیاسی ما می‌تواند رؤیای رهایی‌بخشی باشد که درخشش امید را باز به چشم ملت و چراغ سیاست باز گرداند.

♈️به‌ویژه در وضعیتی که تنها ‌چهل‌درصد از واجدان شرایط رأی‌دهی هنوز نگران چنین سوی و سویه‌ای مانده‌اند، پاسداری از شعله‌ی این رؤیا به پاسبانی از چراغ لاله در شب تار و در مصاف تند باد می‌ماند، بسیار دشوار ولی از هر زمان دیگری خطیرتر و حساس‌تر و ضرورتر.     

♈️دو تعبیر از یک رؤیا: رؤیای «دولت وفاق ملی» می‌تواند دو تعبیر متعارض داشته باشد، یکی تعبیری صادق و سازنده، و دیگر تعبیری کاذب و ویران‌گر.

♈️الف. تعبیر صادق این رؤیا در مرحله‌ی انتخاب وزرا و همکاران رئیس‌جمهور و تشکیل هیأت دولت این است که هریک از ایشان چنان انتخاب شود که در قلمرو تأثیر و تأثر خود، اصل «کثرت‌پذیری سیاسی» را راهنمای تصمیم‌گیری‌های خود قرار دهد نه این که خود را نماینده یا عامل یا کارگزار یک گروه ذی‌نفع یا ذی‌نفوذ خاص بداند. «کثرت‌پذیری سیاسی» یک شعار مبهم نیست؛ شاخصه‌های عملیاتی روشنی دارد که برگرفته از مؤلفه‌های «عدالت سیاسی» است:

🔰۱. هریک از گروه‌های سیاسی و اجتماعی رقیب در جامعه اولویت‌بندی ارزشی خاص خود را دارد. برای یکی آزادی اولویت دارد، برای دیگری عدالت، برای سومی رفاه، و برای چهارمی حقیقت، … الی آخر.

♈️سیاست‌ وفاق مستلزم این است که سیاست‌گذار در مقام جانبداری از یکی این گروه‌ها و ترجیحات خاص ارزشی او بر نیاید، بلکه صحنه‌ی رقابت منصفانه میانه حاملان و حامیان و عاملان این ترجیحات مختلف را بیاراید. درست مثل فدارسیون فوتبال که به نفع تیم آبی یا قرمز یا سبز یا زرد قوانین را وضع و اعمال نمی‌کند و تغییر نمی‌دهد، بلکه رقابت میان این تیم‌ها را به منصفانه‌ترین شکل ممکن سامان می‌دهد.

🔰۲. بخش مهمی از وظیفه‌ی حکمران تشخیص خیرات عمومی و خیرات مشترک است تا در مرحله‌ی بعد در تأمین و تضمین و توزیع آن‌ها بکوشد.
در این مرحله، سیاست وفاق ملی مستلزم آن است که سیاست‌گذار به جای تحمیل برداشت خاص خود از خیرات عمومی و خیرات مشترک و به جای اولویت‌بندی‌های خاص خود میان خیرات، اولا، برداشت مشترک (یا تقریبا مشترک) میان نیروهای بدیل و رقیب در این زمینه را استخراج کند و ثانیا، آن برداشت را مبنای سیاست‌گذاری قرار دهد.

🔰۳. تخصیص منابع برای تأمین خیرات عمومی و خیرات مشترک، و هم‌چنین توزیع منافع و بازتوزیع آن‌ها، بخش دیگری از وظایف سیاست‌گذار است. سیاست وفاق ملی در این مرحله باید چنان دست به تأمین و توزیع و بازتوزیع خیرات و منابع و منافع بزند که فاصله‌ی تبعیض‌آمیز میان فرادستان و فرودستان بیشتر نشود.

♈️ب. تعبیری کاذب و خود‌ویران‌گر هم می‌توان از رؤیای تشکیل «دولت وفاق ملی» به دست داد.
در این تعبیر از دولت وفاق ملی، دولت تبدیل به یک شرکت سهامی می‌شود که هریک از اعضای آن سهمیه‌ی یک جناح یا یک گروه ذی‌نفع و ذی‌نفوذ است. چنین کابینه‌ای به جای آن که در چارچوب منافع ملی در پی تشخیص و تضمین و تکثیر و تأمین خیرات مشترک و خیرات عمومی باشد، عرصه‌ی منازعه میان «منافع متضاد» است. به این ترتیب، چنین دولتی به جای دولت وفاق ملی، صحنه‌ی تعارض و تضاد دائمی میان صاحبان و نمایندگان منافع شخصی و خصوصی خواهد بود.

♈️از سوی دیگر، وقتی اعضای هیأت دولت جایگاه خود را در کابینه بیانگر منافع جناحی و گروهی خود بدانند، ناگزیر گرفتار چرخه‌ی پرفساد «تضاد منافع» می‌شوند، چون در هر تصمیم و سیاستی که اتخاذ می‌کنند، در درجه‌ی نخست، باید منافع گروه پشتیبان و هم‌منفعت خود را تأمین کنند، چرا که فلسفه‌ی وجودی آن‌ها در کابینه اساسا چیزی غیر از این نیست که نماینده‌ی اراده و منافع گروه حامی خود باشند.

♈️جمع‌بندی: در گزینش اعضای کابینه، آقای دکتر پزشکیان اگر معیار و شعارشان این باشد که از همه‌ی کابینه‌های قبلی و گروه‌های سیاسی باید در هیأت دولت باشند، به احتمال بسیار بالا، همین تعبیر کاذب و ویران‌گر تحقق خواهد یافت. ولی اگر شعار ومعیار ایشان کثرت‌گرایی سیاسی باشد، به احتمال بالا تعبیرصادق و سازنده‌ای از این رؤیا تحقق خواهد یافت.

♈️در این تعبیر صادق وسازنده، ممکن است مجموعه‌ای از وزرا وهمکاران با پیشینه‌ها و گرایش‌های سیاسی گوناگون گرد هم آیند، ولی هیچ‌یک نماینده وعامل گرایش سیاسی پیشین خود در هیأت دولت نیست، بلکه برعکس، با این شرط یا با این تشخیص در هیأت دولت نشسته است که قرار است (و می‌تواند) از بازی‌گری یک تیم سیاسی استعفا دهد و درمقام خدمت به فدراسیون سیاست در ایران، تصمیم‌هایی را اتخاذ و اعمال کند که قدر متوسط کیفیت بازی سیاسی درایران ارتقا یابد، ومنافع همه‌ی تیمهای سیاسی سرجمع بیشینه شود.         

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا این‌قدر از زنان هراس‌ دارند؟  

مهران صولتی
@jomhuriyat

♈️به رغم پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات هم‌چنان شاهد فعالیت گشت ارشاد در خیابان‌ها هستیم. این در حالی‌است که وی با شعار روشن پایان دادن به این خشونت آشکار از ایرانیان رای گرفت و رئیس جمهوری شد.

♈️بنابراین نه‌تنها نباید از کنار رویداد اخیر هتک حرمت دو دختر نوجوان که متاسفانه به جراحت آن‌ها نیز انجامید به راحتی گذشت بلکه باید در این زمینه سخت‌گیرانه از پزشکیان خواست که در قبال نقض تعهدش به ملت بی‌تفاوت نمانده و پی‌گیر تحقق شعارهای‌اش باشد.

♈️اما در کنار این مطالبه‌گری شایسته است که در مقام پاسخ به پرسش این یادداشت برآییم و از دلایل هراسی سراغ گیریم که حتی به قیمت ایجاد نارضایتی گسترده در شهروندان هم‌چنان بر تکرار رویه‌های ناصواب و خشونت‌آفرین گذشته اصرار می‌ورزد:

♈️تداوم مناسبات مرد‌سالارانه: اگر چه ایران تحولات عمیقی را در عرصه جنسیتی سپری کرده و مفهوم برابری جنسیتی به نحوی ژرف در اذهان بسیاری از جوانان رسوخ کرده است ولی ساخت قدرت هم‌چنان صبغه ای مرد‌سالار و تبعیض‌آمیز دارد. گواه روشن آن‌هم فقدان مشارکت سیاسی زنان در نهادهای سیاسی هم‌چون ریاست جمهوری، مجلس خبرگان و شورای نگهبان است.

♈️در کل‌ کشور هم حضور زنان در مدیریت‌های سیاسی از ۳.۵ درصد فراتر نمی‌رود. این در حالی‌است که مطابق برخی از پژوهش ها بین میزان مشارکت اجتماعی زنان با افزایش رشد اقتصادی کشورها رابطه مستقیم وجود دارد.

♈️کنترل بدن زن به مثابه ابزار سلطه: در خوانش سنتی از اسلام زنان تحت مالکیت مردان، جنس درجه دوم و ملک طلق همسران خود تلقی می‌شوند. در این نگاه سراسر بدن زن به مثابه عورتی تلقی می‌شود که باید از نگاه‌های نامحرم مصون بماند. هم‌چنین زنان متهم اصلی عرصه اغواگری و به انحراف کشاندن مردان تلقی شده و از همین رو باید از دیدگان پنهان بمانند.

♈️به دلیل همین مفروضات است که کنترل بدن زنان از جمله نوع پوشش، نحوه بستن موی سر، زیور آلات، نحوه خروج از خانه، و ورود به برخی اماکن عمومی از قبیل استادیوم‌ها مورد سخت‌گیری‌های شدید قرار می‌گیرد.

♈️جلوگیری از پرورش نسلی متفاوت: زنان به دلیل ارتباط نزدیک با کودکان در سال‌های نخست زندگی از بیشترین میزان تاثیرگذاری بر تربیت فرزندان خود برخوردارند. از همین‌رو هر گونه قبض و بسط در باورهای آنان می‌تواند بر نحوه پرورش نسل‌های آینده تاثیر‌گذار باشد.

♈️از آن‌جایی که به دلیل افول وجوه مردسالارانه‌ی تربیت اکنون این زنان هستند که واجد نقشی ممتاز در تعیین سرنوشت فرزندان خود شده‌اند، حکومت می‌کوشد تا با تبلیغ خانه‌داری، همسرداری، و فرزند‌‌ آوری به عنوان وظایف اصلی زنان هم‌چنان به تربیت نسلی اطاعت‌پذیر و وفادار نسبت به ارزش‌های سیاسی خود امیدوار باشد.

♈️توقف پیشرفت همه جانبه زنان: جهان به جز اندکی استثناء از همه سو شاهد افزایش حضور اجتماعی زنان است، به‌طوری که برخی از ایده‌ی زنانه شدن جهان و تلطیف مناسبات خشن کنونی سخن می‌گویند. در ایران هم بعد از زنانه شدن دانشگاه اکنون برخی از زنانه شدن شهر، و تغییر روابط اجتماعی آن حرف می‌زنند. حتی در بعضی از کشورهای توسعه یافته اینک زنان در عرصه اشتغال گوی سبقت را از مردان ربوده اند.

♈️حال با این اوصاف می توان نتیجه گرفت که تهاجمات اخیر صبغه‌ای دن کیشوت‌ وار یافته و صرفا موجب اتلاف منابع و منافع بیشتر خواهد شد. بی‌تردید حضور توفانی زنان همه موانع را از سر راه برخواهد داشت...
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای رئیس‌جمهور از شما میخواهیم تمام قد در مقابل سفارت‌نوردان، خالص‌سازان، کاسبان تحریم و عوامل فیلترینگ ایستادگی کنید

صحبت های شنیدنی رضا امیدوار تجریشی، معاون جوانان ستاد استان تهران:
@jomhuriyat

♈️ آقای رییس جمهور انتخاباتی که آن شکوفا شدن بذر امید در جان ایران و ایرانی است نشان داد که شما اخرین سنگر امید ما دهه شصتی‌ها و هفتادی‌ها و هشتادی‌ها هستید

♈️ آنچه ما را آزار می‌دهد تخریب جایگاه ایران در عرضه‌های بین‌المللی, کاهش سطح کیفیت زندگی ایرانیان و گروگان نگه داشتن سفره‌های  مردم در بند جریان های خالص‌ساز و دولت سایه هاست

♈️ ما از شما میخواهیم در این زمان دشوار با به کارگیری جوانان، نخبگان و متخصصان و دوری از نگاه های سنتی، کیفیت زندگی مردم را ارتقا دهید؛ برای آینده کشور جانشین پروری کنید و عزت مردم را به آنان بازگردانید

♈️ما انتظار داریم حفظ کرامت زنان و دختران سرزمینمان بیش از پیش نگه داشته شود

♈️ اعتماد به سرمایه گذاری در ایران را برگردانید

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خواهشی از نیروی محترم انتظامی؛
برای برخورد با دختران از زنان چادری استفاده نکنید

✍️ افشین علا
@jomhuriyat

♈️دلم می‌خواهد هزاران صفحه در باره‌ی قداست چادر و عظمت زنان چادری بنویسم. اما مجال نیست. صبرم نیز اندک است. طاقت هم از کف داده‌ام. چراکه با تکرار صحنه‌های تلخ و گزنده‌ای مواجهم که انگار قداست این موهبت آسمانی را هدف گرفته‌اند. دلم می‌خواست این نسل هم مثل دوران کودکی من با دیدن همه‌ی زنان چادری، همین مفاهیم به ذهن‌شان خطور کند.

♈️دوست نداشتم تصویری خشن از زن چادری در ذهن این نسل نقش ببندد. اما چه کنم که برخی متولیان امر، خواسته یا ناخواسته به هتک حرمت چادر کمر بسته‌اند. این درد را با که بگویم؟ نمی‌دانم! نمی‌گویم که در معابر به زنان و دختران -اگر خطایی کردند- تذکر داده نشود. مصداق جرم و خطا را هم نمی‌دانم. اما وقتی سر و کار بانوان شاغل در نیروی انتظامی با دختران چهارده ساله افتاد، نمی‌توانم شاهد ضرب و شتم آنها باشم.

♈️مشاهده‌ی بانوانی که چادر به سر دارند و دختری را می‌زنند یا به زور سوار ون می‌کنند، نابودم می‌کند. من نمی‌دانم علت آن ضرب و شتم، بی‌حجابی بود یا آن دختران مرتکب جرمی شده بودند. به هرحال آن‌چه که دوربین به جهان مخابره می‌کند خشونت است.

♈️آن هم توسط بانوانی که لباس مقدس چادر به تن دارند. خواهش می‌کنم از تکرار این صحنه‌ها جلوگیری کنید. لااقل این وظیفه را به بانوان چادری نسپارید. نگذارید شغلی خشن، قداست چادر را به مخاطره بیندازد.

♈️از نیروی محترم انتظامی خواهش می‌کنم پوششی دیگر برای این عده از بانوان شاغل خود انتخاب کند. ای‌کاش این شغل اصلا وجود نداشت، اما ظاهرا فریادهای امثال من برای برچیدن گشت ارشاد به جایی نمی‌رسد. ظاهرا باز هم باید شاهد دستگیری و برخورد با زنان و دختران باشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝« راهی برای خروج از بن بست هست»
بیژن شاملو
@jomhuriyat

♈️گزافه نیست اگر بگوییم ملت ایران در تجربه تاریخی گذار به آزادی و مردم سالاری، همه ی راه ها را رفته ، به جز راه سخت و منطقی  خردگرایی و‌ مسئولیت پذیری همگانی.

♈️اعتماد به هر کس و ناکس با هر تلبیس و‌ سیاستی که داشته امروز را پیش روی همه ی ما قرارداده است. واقعیتی دردناک ، آشفته، بی امید و تلخ.

♈️چه‌ چیز مانع شد که ما از ابتدا به سمت خردگرایی و مسئولیت پذیری همگانی نرویم؟

🔰 اول جهل و بیسوادی و نادانی و هزاران سال تبلیغ توهم آرمانگرایی دینی و مذهبی. بدون اجازه داشتن برای نقد آنها.

🔰دوم سهل و‌ آسان گیری برخورد با امر سیاسی و مسئولیت و مسئولان سیاسی و حکومتی. هر کس و ناکسی توانست بر ثندلی قدرت در این مسور تکیه بزند فقط برای اینکه فکر کردیم یکی باسواد است، یکی مردمی است، یکی خاکی است! یکی مذهبی است! یکی لاقید و ... . 

🔰سوم ترس. ترس از عواقب نقد و انتقاد و اعتراض به انحراف و کج فهمی ها و ... . ترس عمومی ملتی رنج کشیده از تنییهات وحشتناک حاکمان در تاریخ، که در ذهن و بطن جامعه هنوز رسوبات آن مانده است.

🔰چهارم آلودگی های جزیی و کلی به امر فساد در هر زمینه. از قانون شکنی تا چشم پوشی و .. .

🔰پنجم خوش بینی های مفرط و نابخردانه در امور به هر نام و کیش و فرهنگی. این آدم خوبیه! ظلم نمی مونه! ظالم نتیجه کارشو می بینه!! خدا بزرگه سختی ها تموم میشه !!

🔰ششم وادادگی و بی مسولیتی نسبت به امور جاری و وقایع کشور و ملت و‌ کشیدن گلیم‌خود از آب! بابا به ما چه! من سیاسی نیستم!! سیاست پدر و مادر نداره!! ببینیم چی میشه؟!

🔰هفتم انتظار انتظار انتظار.
انتظار به آمدن دست غیبی و گشایش امور توسط فرد یا جریان یا حتی بیگانه ای بدون پرداخت هزینه و بدون حضور و مسئولیت فرد فرد ما.


♈️اکنون جایی ایستاده ایم که شرمنده و سرافکنده نزد خود و فرزندان خود هستیم.
چه باید کرد؟!
شما چه فکر می کنید؟!
اگر جهلی بود که بود، امروز به آگاهی بدل شده است.
اگر پنداشت سهولت امر سیاسی و انتخاب و قبول مسئولیتی بود که آنهم بر همگان اشکار شده است که بایستی در امور مملکتی و حاکمیتی و عمومی، سخت گیر و حساس بود.

♈️اگر ترسی بود که با اعتراضات سالهای قبل و فداکاری بسیاری، دیگر معنا ندارد. بازی طرفین و شگردهایشان اشکار شده و هزینه متقلبین و‌ مفسدان مانند گذشته نیست.

♈️الودگی ها را نمی توان زدود، ولی می توان توبه کرد و تکرار نکرد و مانع آلودگی بیشتر و انتشار آن شد. اگر هر کسی از خودش و خانواده و اطرافیانش آغاز کند.

♈️خوش بینی تمام شد و باید به همه چیز شک کرد، شک کرد به انتخاب ها، وقایع، قوانین و افراد و احزاب و ... . تا زمانی که ضمانت های لازم برای انجام امور به درستی و شایستگی از آنان برای مردم گرفته نشده باشد.

♈️و‌اما وادادگی را باید پایان داد. همه ی ملت نسبت به دیروز و امروز و فردای این آب و خاک مسئول اند و شایسته است همگان از حق و حقوق فردی و اجتماعی، فرد فرد ملت به هر روش و استعداد و ظرفیتی که دارند دفاع کنند . تا مسلم شود که روزگار، روزگار دیروز نیست و بایستی از عبرت های تاریخ درس بگیرند و حقوق حقه ملت را به آنان برگردانند.

♈️و‌ اما انتظار. ملت ایران با تجربه زیست در خاورمیانه خاکستر منش، اگاه گردیده است که اگر دستی هم به معجزه! از غیب برون اید احتمالن در همان حرکت اولیه اگر به تلبیس حاکمان، به فنا نرود به فتنه دشمنان زنده نخواهد ماند. لذا بایستی هر کس خود منجی ملت و‌ کشور شود. اما، قبل از ان به توافقی بر یک‌منشور، منشوری از خواست عموم و اکثریت ملت، با ضمانت اجرایی که هیچ فرد و گروه و اندیشه ای نتواند آن را دور بزند، حذف کند و یا تحت تاثیر قدرت نمایی خود قرار دهد، در نظام مطلوب آتی برسد.
بدون این منشور ، جدال دیر و پرهزینه به مقصود میرسد. اگر ندانیم چه می خواهیم و فقط بدانیم چه نمی خواهیم، همان میشود که اکنون حسرتش را می خوریم.

♈️باور دارم در درون نهادهای کشور ، باورمندانی به آینده شایسته برای این مرز و بوم منتظر فرصت برای، حمایت همه جانبه از مردمند. دلسوختگانی که نمی خواستند چنین شود و در انتظار باز گرداند آب رفته به جوی هستند. همچنین مردمی دردمند و عاشق و با فرهنگ که خواهان اصلاح امور با کمترین هزینه و بیشترین سود همگانی اند. بعلاوه کنیم نخبگان و ایرانیان مقیم غربت را که این مثلث عشق و آگاهی و فداکاری را کامل می کنند.

♈️آینده این ملک و ملت زیباست گرچه کمی با تاخیر و دور به نظر می رسد ولی همه چیز نشان از تغییر درست و شایسته دارد. می توانیم به همراهی یکدیگر زودتر از موعد، از این بن بست های تاریخی و تحمیلی و تجربی خارج شویم .
به امید آن روز
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مقایسه گشت ارشاد با ارتش اسرائیل

سلمان کدیور
@jomhuriyat

♈️دیروز کلیپی از نحوه دستگیری زن فلسطینی دیدم. چند مرد و زن نظامی، زنی را محاصره و به زور در ون ارتش می انداختند.

♈️و چه دردآور است که ما سالها است شاهد چنین صحنه هایی در کف خیابان های ج. اسلامی هستیم.

♈️شاید کسی بگوید که چطور نظامی اسرائیلی را با گشت های ارشاد مقایسه می کنی؟ این بی انصافی است.

♈️و در پاسخ خواهم گفت تفوق ایدولوژی بر اخلاق و انسانیت، وجه مشترک هر دو این صحنه ها است.

♈️یکی ایدولوژی نژادی - سیاسی و دیگری ایدولوژی انقلابی - سیاسی و هر دو بر بستر مذهب. یکی یهود و دیگری اسلام.

♈️و نتیجه این دو نیز واحد است. هر دو سبب انباشت خشم و نفرت در جامعه می شود. خشم و نفرتی که خودش را جایی با توفان الاقصی نشان می دهد، و جای دیگر می شود اعتراضات 1401.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اقدام برای نجات اسرائیل
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️طی 76 سالی که از پیدایش اسرائیل می گذرد،‌ از دیدگاه شاخص های استراتژی ملی، این دولت، هیچگاه به اندازه امسال( 2024) سیر قهقرایی نداشته و در مسیر پسرفت استراتژیک نبوده است.‌ علائق نزدیک به اجماع جهانی مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطینی، اوجگیری نفرت جهانیان از کشتار فاشیست گونه فلسطینیان(غزه و...)، پهن تر شدن شکاف بین این دولت و حامیان کلاسیکش، شکل گیری دستکم چهار جبهه در فضاهای پیرامونیش، تشتت درونی و رشد مقابله با بی بی و لیکودیسم، از جمله نشانه های این افول است.

♈️البته نابودی اسرائیل(اشغالگر) بس نامحتمل  وبلکه دست نیافتنی خواهد بود، ولی محدود شدن آرمان های خاورمیانه ایش گریزناپذیر است. در این میان آن چه در سرپا ماندن و تداوم آرمان های فاشیستی آن موثر بوده است، شعله ور نگاه داشتن جنگ و درگیری و تنش با او است.‌

♈️به گمانم بهترین حامی استمرار آتش افروزی و برپا ماندن دستگاه کشتار این رژیم فاشیستی، افتادن در میدان جنگ طلبی اوست. به اغلب احتمال، امروزه روز، استراتژیست های جمهوری اسلامی، هدف اسرائیل را درک کرده و تا سرحد امکان از تغدیه آن ابا می ورزند.

♈️بهترین گزاره عمر مبارزاتی یاسر عرفات را من در این جمله یافته ام: قدرت اسرائیل نشات گرفته از استمرار جنگ است، او در شرایط جنگ ببر و در فضای صلح بره ای رام شدنی خواهد بود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری مادری ما
سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰صبح آدینه خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و پرامید باشید

♈️ آبشار رویایی آب پری
جاده زیبای آب‎پری و یا آب رویان رو بهتون معرفی می‎کنیم. جایی که آبشارِ بی نظیرِ اون جزء یکی از زیبا‎ترین آبشار‎ها به لحاظ طبیعی بودن و داشتن مناظری چشم‎نواز معروف است. این آبشار شبیه به دیگر آبشار‎هایی که تا امروز دیده‎اید نیست. چون رانش زمین قسمتی از سنگ‌های کوه رو در شیب تند کوه جمع کرده و آب کمی از لابه‌لای این سنگ‌ها در جریان است.

♈️ این منطقه در پنج کیلو متری شهر نور نزدیک شهر رویان واقع شده. اگر از این مسیر بیایید وارد جاده رویان-بلده شوید چیزی حدود 12 کیلومتر آبشار سمت چپتان مشخص است. اگر از سمت چالوس به جاده بزنید، باید به شرق برانید، و پس از نوشهر و گذشتن از جنگل سیسنگان به شهر رویان با نام قدیمیِ علمده برسید. وَ کمی بعد آبشار را خواهید دید. منطقه خوش آب و هوایی که گاهی اختلاف دمای آن با شهر رویان به ده درجه سانتی گراد می رسد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای دکتر پزشکیان:
کجا شد عهد و پیمان را چه کردی؟

حسین پور
@jomhuriyat

♈️آقای دکتر پزشکیان اگر از همین اول بخواهید با فرمان روزنامه کیهان پیش بروید قافیه را سخت باخته‌اید و در معرکه تنها می‌مانید.

♈️مردم اگر سلیقه دولت آقای رئیسی را می‌پسندیدند؛ به نماد آن تفکر یعنی جلیلی یا قالیباف رای می‌دادند.

♈️گویا برخی‌ها تصمیم دارند منویات دولت در سایه به دست جنابعالی محقق شود و از همین ابتدا، دولت‌تان با فرورفتن در باتلاق بی‌اعتمادی مردم، آن را به دولت ناسپاس دوم روحانی تبدیل کنند.

♈️نیک پیدا است برخی ناکامان انتخابات اخیر، این بار علنی به دنبال بی‌اعتباری صندوق رای هستند و خودحق‌پندارانه به سراغ دولتی آمده‌اند که نه تنها نقشی در استقرارش نداشتند؛ بلکه با بی‌تقوایی از تمام امکانات برای بر زمین‌زدن‌تان استفاده کردند.

♈️آنها با این یاس‌آفرینی آشکار می‌خواهند جنابعالی پایگاه رای‌تان را از دست بدهید و اتتخابات و اصلاحات برای همیشه بی‌اعتبار شود.

♈️پای‌فشردن جنابعالی بر تشکیل کابینه ای در طراز دولت جناب آقای خاتمی، حق جنابعالی و حامیان‌تان و از سویی عیار صداقت و وفای به عهد‌تان است.

♈️اقای پزشکیان قرار بود دولت جنابعالی دولت بی‌صدایان باشد... با تمایل جنابعالی برای تشکیل کابینه آشفته باید به قول شاعر گفت:

کجا شد عهد و پیمان را چه کردی؟
امانت‌های چون جان را چه کردی؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰همەی "دیگری های" آقای امام جمعه؛ زنان، متخصصان و سنیان!

♈️امام جمعه شهر سهندخطاب به وزیرآموزش و پرورش در جریان افتتاح یک مدرسه گفت:
فکرنمی‌کنم شما دراین دولت بمانید
چون نه خانم هستید
نه اهل سنت
نه بالای ۷۰ سال سن دارید!

♈️اظهارات عجیب این روحانی که تعریضی به مقولەی " تبعیض مثبت " دولت جدیداست، نمودی ازمقاومت محافظه کارانه دربرابر بسط هویت شهروندی وخارج کردن آن ازحلقەی بستەی " مرد شیعەی حزب الهی " یا متظاهر به آن است.

♈️یرواند آبراهامیان می گویدقبل از انقلاب، ورود به ارتش و نظامی گری سکوی ترقی برای فرودستان اجتماعی و اقتصادی بشمارمی رفت.

♈️این معادله پس از انقلاب به مذهبی بودن یاتظاهر به آن تبدیل شد.
غیراز این تعلق به جامعەی روحانیت نیزکه درنظم جدید منزلتی ممتاز یافت، تسهیل گر و روان کنندەی ورودبه دیوان سالاری است.

♈️نقطەی عزیمت اصلاحات چین پس از 1978 عدول از منزلت یگانەی طبقەی کارگر ولغو سهمیه ها و امتیازات آنها و میدان دادن به تمام اقشارجامعه براساس شایسته گزینی بود.
از این رو مدل چینی توسعه هم چندان آسان نیست و مستلزم برخی از"خود" گذشتن  های تلخ است!

✍️صلاح الدین خدیو

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا مشروطه خواهی در ایران، منجر به آزادی و رفع استبداد نشد؟
🔰[ قسمت دوم ]
مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۱۷ مردادماه سال ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️ در قسمت قبل، نسبت به بی توجهی و غفلت تاریخی مشروطه خواهان ایران، مبنی بر لزوم انقیاد و اعمال محدودیت بر قدرت حکمرانی در برابر حقوق عمومی مردم، مواردی را به استحضار رساندم و بیان داشتم که براساس سیر تکاملی و جامعه شناختی تاریخ، در کشورهایی که دچار حکمرانی های مستبد فردی و یا استیلای اقلیتی خاص بر جامعه هستند، مهمترین هدف انقلاب و خیزش های عمومی، رفع زمینه بروز استبداد و محدود کردن دامنه قدرت حکمرانی به جهت جلوگیری از بازتولید استبداد نوین در حاکمیت های پسا انقلابی است و این همان نکته مهمی بود که مشروطه خواهان ایران از آن غافل شدند.

♈️ اگر چه مفاد اولین قانون اساسی مدون و  مشروطه ایران، به ویژه اصل دوم (تشکیل مجلس قانونگذاری متشکل از منتخبین مردم) اصل سیزدهم ( برگزاری علنی جلسات مجلس قانونگذاری و انتشار عمومی متن مذاکرات) و اصل سی و دوم ( مبنی برحق سوال مردم از عملکرد مجلس شورا و وزرا و لزوم پاسخگویی به این سوالات) ، دستاوردی بسیار ارزنده برای آزادی خواهان ایران در برابر استبداد مطلقه  قاجار بود، اما درج اصول دیگری در قانون اساسی مشروطه و متمم آن مبنی بر اعطای اختیاراتی ویژه  به شاه منجر شد تا حیات و دوام مجلس قانونگذاری و دستاورد گرانبهای مشروطه خواهان در گرو خواست و اراده شاه باشد و همین اختیارات نیز در نهایت منجر به تعطیلی مجلس و آغاز مجدد دوران استبداد شد .

♈️به عنوان مثال، در اصل پنجم قانون مشروطه تاکید شد که مصوبات مجلس منتخبین ملت، زمانیارزش قانونی و اجرایی خواهد داشت که از سوی شاه مورد تایید قراربگیرد..

♈️همچنین براساس اصل چهل و هشتم قانون اساسی مشروطه، شاه این حق را داشت که هریک از مجالس قانونگذاری و سنا و یا هردو مجلس را در هر زمانی که تمایل داشت، منحل کند.‼️

♈️ در نهایت، و در جریان تدوین و تصویب متمم قانون اساسی، تداوم سلطنت بدون توجه به شایستگی جانشینان حاکم، در خانواده سلطان موروثی شد (اصل ۲۶)، اختیارات ویژه شاه نظیر اعطای درجات نظامی و نشان های افتخار به وی بازگردانده شد (اصل ۴۷) و فرماندهی کل قوا و صدور فرمان جنگ و صلح (اصول ۵۰ و ۵۱) نیز همچون گذشته از حقوق اختصاصی شاه  محسوب گردید و در نهایت با تاکید بر عدم توجه هرگونه مسولیتی به سلطان در قبال سوعملکرد منسوبین شاه، مصونیتی فراقانونی و ویرانگر به وی اعطا شد تا هیچگاه پاسخگوی اقدامات خود در برابر ملت نباشد (اصل ۴۴) و هرگونه اصلاح قانون اساسی نیز منوط به موافقت و تایید شاه شد. ( اصل الحاقی به متمم قانون اساسی)

♈️همانطور که ملاحظه می فرمایید، با تمرکز مجدد بدون قید و شرط قدرت در دستان شخص حاکم، آخرین تیر خلاص بر پیکر نحیف آزادی خواهی و مشروطه طلبی در ایران زده شد و با تجمیع اختیارات بسیار گسترده و فراقانونی در دستان حاکمیت مطلقه فردی سلاطین قاجار، استبداد پیشین، با شدت و قساوت بیشتری به ایران بازگشت و خانه ملت توسط محمدعلی شاه قاجار به توپ بسته شد.

🔰 در قسمت بعد، در خصوص بی توجهی مشروطه خواهان نسبت به استفاده ابزاری از دین و ایجاد شرایط لازم برای سواستفاده کرسی نشینان شریعت، با شما عزیزان سخن خواهم گفت .
#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰هر دم از این باغ بری می رسد؛
خرید و فروش بیمار در آمبولانس!


👤احسان گل محمدی٭

♈️امروز با یک پزشک فوق تخصص گفت‌وگو می‌کردم او نکته عجیبی گفت که از لحظه شنیدن به سقف خیره ماندم!

♈️او می‌گفت برخی از مراکز درمانی بیماران بدحال ( آی سی یو) را از آمبولانس ها بین ۴ تا ۶ میلیون می‌خرند!

♈️یعنی مثلاً شما بیمار خود را سوار آمبولانس می‌کنید و خبر ندارید در مورد بیمار شما مذاکره پشت پرده در حال انجام است و در این مزایده هر مرکزی برنده شود مقصد بیمار شما هم همانجا خواهد بود.

♈️اگر بیمار بدحال مشکل جراحی مغز و اعصاب و ارتوپدی هم داشته باشد این رقم بالاتر از این حرفها خواهد بود و بیمار حکم طلا دارد!

٭روزنامه نگار
#رستاک_ایران
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰چرا سران دنیا سالخورده‌اند؟

♈️ گزارشی از وال استریت ژورنال؛ ترجمه و زیرنویس «انتخاب»

‎‌#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اعاده حیثیت از حقیقت
✍️ چواد کاشی
@jomhuriyat

♈️اسلام با مدعای حقیقت در صحنه سیاسی حضور پیدا کرد اما سر از سیاست قدرت درآورد. چندین دهه‌ است   دار و ندارمان مصروف آن می‌شود که به رقیب داخلی، منطقه‌ای یا بین‌المللی ثابت کنیم قوی‌تریم. شکست ناپذیریم. هر روز قدرتمندتر از دیروز شده‌ایم. فردا قدرتمندتر از امروز هستیم.

♈️اپوزیسیون ایرانی داخل و خارج از کشور نیز تسلیم همین سیاست قدرت است. تلاش می‌کند در هر فرصتی به نظام اثبات کند، قدرتمند است و هر روز قدرتمندتر می‌شود.


♈️اگر از مدعیان سیاست حقیقت بپرسید خود این چه وضعی است، پاسخ می‌شنوید واقعیت سیاست همین است. بدون قدرت نمی‌توان در صحنه سیاست سخنی به میان آورد.  می‌پرسیم اما ایده «خون بر شمشیر پیروز است»، حکایت دیگری داشت. این خیال را در ما پرورده بود که حقیقت رویاروی منطق قدرت است. نه تنها از آن تبعیت نمی‌کند بلکه به صحنه آمده تا امکان برون ایستادن از آن را بیاموزاند.  پاسخ می‌شنوید همه طرف‌های سیاست قدرت مثل هم نیستند.

♈️بعضی برای صرف قدرت و ثروت و استیلا بر دیگران وارد بازی شده‌اند اما ما برای تثبیت یک حقیقت در صحنه حاضریم. اگر ما پیروز شویم، حقیقت را بر عالم حاکم می‌کنیم. 
می‌پرسیم شما کی پیروز خواهید شد؟ پاسخ می‌شنویم باید صبر کنید. روز پیروزی را خدا می‌داند. ماجرا به همین سادگی‌ها نیست. سال‌ها و دهه‌ها این مبارزه به طول خواهد انجامید.

♈️خوب که گوش تیز می‌کنیم متوجه می‌شویم آن سوی صحنه هم کسانی ایستاده‌اند و مدعی سیاست حقیقت‌اند. آنها هم روزی روزگاری با مدعای حقیقت به صحنه سیاست وارد شدند. اما امروز در چاله سیاست قدرت فرورفته‌اند.
آیا کسی هست در این آشوب خطرناک از حقیقت اعاده حیثیت کند؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پدیده دولت مگسی!
✍️ مجتبی لشکربلوکی
@jomhuriyat
♈️با دو تجربه/خاطره شروع می کنم:
تجربه اول: زمانی که در دولت بودم، کسی از رفقای دور بعد از مدت ها مرا پیدا کرد و گفت که آقا نمی توانی کاری در حد کارمندی در دولت برایم جور کنی؟ از زیر زبانش کشیدم که چه شده که بعد از سالها کار کردن در بخش خصوصی می خواهد به دولت بیاید، گفت آقا جان! من هر کسی را می بینم که در [اسم سازمان را عمدا حذف کردم] کار می کند می بینم که بعد از مدتی خانه می خرد و ماشین آنچنانی. هدیه هایی که این ها در آن موقعیت دریافت می کنند به اندازه کل درآمد سال من است. وقتی از انگیزه شریف این بزرگوار آگاه شدم، مبهوت شدم.

♈️تجربه دوم: در ماجرای انتخاب وزرا و معاونین و مدیران شرکت ها و هیات مدیره ها می دیدم که افراد چقدر این مساله برایشان مهم است، چقدر لابی می کنند، گاهی اوقات چقدر خود را کوچک می کنند که به قدرتی و میزی برسند. یکی از کسانی که در فرآیند انتخاب وزرا درگیر بود می گفت که ۱۱ هزار پیام در شبکه های اجتماعی دریافت کرده. یا شنیده ام که برخی چقدر تلاش می کنند که با هدیه و سکه و لطف صندلی خود را به هر قیمتی ولو به قیمت فروش شرافت شخصی و حتی به قیمت به خیانت به منافع ملی حفظ کنند.

♈️ماجرای انتخاب وزرا در این دوره هم مجدد برایم این خاطره های تلخ را زنده کرد. از خودم پرسیدم که واقعا دلیل این اشتیاق چیست؟ بهترین روش آن را درون بینی یافتم. چون هر چیز بدی که در دیگران می بینم در من هم هست. بنابراین صادقانه از خودم پرسیدم چرا اینگونه برای مقام و مسوولیت بال بال می زنم. به پنج دلیل رسیدم:

🔰۱) شهوت قدرت: اینکه پشت میز بنشینی و فرمان برانی و عزل و نصب کنی، لذت دارد. انکار نمی شود کرد. راننده شخصی، منشی و خدم و حشم فرمانبردار، اینکه حیات و ممات دیگران به یک امضای تو بستگی داشته باشد لذت دارد.

🔰۲) کسب شهرت: بدیهی است که آدمی که مدیر می شود در رسانه ها قرار می گیرد و شناخته می شود و ...

🔰۳) دستیابی به ثروت: دستیابی به میز یعنی امضاهای طلایی، یعنی اینکه با یک امضای خیلی ساده و کوچک می توانی تراکم بیشتری به یک سازنده تخصیص دهی یا تعرفه گمرکی را تغییر دهی یا تخفیف مالیاتی بدهی و همین می شود ۲۰۰ میلیارد تومان. خوب قاعدتا نباید به خاطر زحمتی میکشی ۱۰٪ ناقابل از ان را دریافت کنی؟ چرا که! از نظر برخی حلال تر از شیر مادر است!

🔰۴) شوق خدمت: باید صادقانه بگویم کسانی را دیده ام که واقعا نه به خاطر پست و مقام، شهرت و ثروت بلکه واقعا از سر خلوص نیت و شوق خدمت دوست دارند که در موقعیتی باشند که بتوانند تاثیری بر بهبود زندگی مردم داشته باشند. به دوستی با آنان می بالم

🔰۵) خودشکوفایی: آبراهام مزلو اندیشمند معروف مدلی چند سطحی در مورد نیازهای بشر دارد و آخرین سطح آن را خودشکوفایی می داند. و می گوید که گاهی پیشران رفتار ما نیاز به خودشکوفایی است نه امنیت، نه خوراک و نوشاک و پوشاک. برخی افراد نیز چنین هستند. فرض کنید ۲۲ سال تا مقطع دکترای جامعه شناسی یا اقتصاد درس خوانده اید، ۱۰ سال هم در مدارج مختلف کسب تجربه کرده اید و حالا دوست دارید که قبل از مردن، نقشی ماندگار از خود به جای بگذارید. آموخته های دانشگاهی و تجربی خود را بکار بگیرید و اگر چنین نکنید انگار کاری نکرده ای در این دنیا دارید و به خودتان بدهکارید.

♈️تحلیل و تجویز راهبردی:
خب فرض کنیم که دست کم به این ۵ دلیل من و امثال من هجوم می آوریم به سوی مسوولیت از شهوت قدرت گرفته تا شوق خدمت. با دو دلیل آخر کاری ندارم. اما با سه تای اول چه می توان کرد؟ راه حل آن است که از دولت شیرینی زدایی شود! شیرینی به همراه خود مگس می آورد! دولت در ایران بسیار شیرین و جذاب است چون پر است از امضاهای طلایی، سرشار است از امکان تبانی، مملو است از امکان عزل و نصب. یکی از وزرای سابق تعریف می‌کرد در دوران وزارتش برای ۱۰۰۰ نفر حکم زده! دولت باید شیرینی زدایی شود وگرنه سه دسته اول همچنان در طلب قدرت، شهرت و ثروت، به دولت هجوم می آورند. چهار راه اصولی رهایی از دولت مگسی چنین است:

🔰واگذاری شرکت های دولتی (خصوصی سازی و نه اختصاصی سازی منجر به شکل گیری الیگارشی شبیه به تجربه روسیه) برای کوچک کردن امپراطوری دولت به گونه ای که وزرا شیرینی عزل و نصب کمتری داشته باشند
🔰حذف مجوزهایی که منوط به امضاهای طلایی شخصی است و جایگزین سازی آن با سایر روش ها و شفاف سازی فرآیند اعطای مجوزها
🔰اتوماتیک سازی و هوشمندسازی نظام تصمیم گیری به گونه ای که الگوریتم ها به جای انسان تصمیم بگیرند.
🔰محدود کردن هر گونه حضور و تعامل بعدی صاحبان سمت در بخش خصوصی که در تضاد منافع با موقعیت فعلی شان است.
دولت اگر مگس ها را از خود نراند، کار به مگس ختم نمی شود، خرمگس ها نیز ظهور خواهند کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 دولت های بی‌تفنگ قاتل؟!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️ابوالقاسم طالبی صاحب قلاده‌های طلا گفته است: پس از انقلاب سه سپهبد داشتیم که هر سه در سه دولت لیبرال شهید شدند.

♈️اشاره صاحب قلاده‌های طلا به سه شهید قرنی و صیاد شیرازی و سلیمانی است و سه دولت بازرگان و خاتمی و روحانی!

♈️این سه دولت لیبرال اما هر سه بی‌تفنگ بوده‌اند. سه ساعت از عمر دولت بی‌تفنگ چهارم نگذشته بود که اولین نخست‌وزیر تاریخ فلسطین هم در تهران شهید شد در حالی که هیچ فلسطینی‌ای تا کنون در ایران ترور نشده بود.

♈️چه حکمتی ست که اجل همه اینها در دولت‌های بی‌تفنگ لیبرال نوشته شده است؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝دولت چهاردهم؛ آزمون سخت بازآفرینی امید یا پایان‌بخشی به آن
مسعود نیلی
@jomhuriyat
🔰مقدمۀ مشترک


♈️در آستانۀ تشکیل دولت جدید، کشور ایران در چه وضعیتی قرار دارد؟ بزرگترین مشکلات کشور کدام‌ها هستند؟ نظام حکمرانی برای حلّ آن‌ها چه می‌تواند انجام دهد؟ قوۀ مجریه در میان پاسخ‌های این سؤالات کجا قرار می‌گیرد و از آن چه انتظاری می‌توان داشت؟ چه چشم‌اندازی برای بروز تحولات راهگشا قابل تصور است؟ آیا می‌توان در نگاهی خوش‌بینانه، نقشۀ راهی پیشنهاد داد؟

♈️به‌دنبال سخنرانی ارائه‌شده در انجمن اقتصاد ایران و با توجه به بازخوردهای گرفته‌شده از آن، تصمیم گرفتم که متن ارائه‌شده در آن جلسه را تفصیل بیشتر داده و نکاتی که در آن متن به‌صورت بسیار فشرده نوشته شده بود را به‌صورت مبسوط‌تر توضیح دهم.

♈️نتیجه آن شد که متن مورد اشاره حداقل به دو مقاله شکسته شود به‌طوری که ضمن حفظ ارتباط قوی میان دو مقاله، در هریک از مقالات، به یک مبحث پرداخته شده و نتیجه‌گیری شود. در ادامه، مقالۀ دوم ذیل این موضوع آورده شده است.
https://shorturl.at/7U4hL
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ايران و ايرانى و كابينه اول؛
آقای پزشكيان كابينه اول شما چگونه پيامی خواهد فرستاد؟

دکتر بابک زمانی
@jomhuriyat

♈️تنها در تكواندو يك ايرانى  سواي كسي كه ايران را به ذهن مي آورد مطرح نشد. در اين سال ها ايران وايرانى فراوان در كنار و سواي هم قرار ميگيرند

-♈️تعداد ايرانيان  متخصصين مغز وأعصابي كه به درمان سكته مغزي ميپردازند در خارج از كشور به مراتب بيش از چنين متخصصيني در داخل ايران است
در برخي جلسات كنگره هاي مغز و اعصاب در خارج از كشور ايرانيان پرتعداد ترين مليت ها هستند اما ايران حضور ندارد.

♈️خروجي بهترين دانشگاه هاي صنعتي كشور در ايران به خارج از كشور است اين مهندسين ايرانى در همه جاى دنيا به سرعت پذيرفته ميشوند جز در ايران !

♈️در بسياري از  پروژه هاي تحقيقات پزشكي بين المللي ايرانيان حضور فعال دارند اما ايران در هيچ پروژه تحقيقات پزشكي بين المللي به رسميت شناخته نميشود
گردانندگان بخش هاى اكادميك دنيا پتانسيل هاي ايرانيان را ميشناسند.
اكثرا با يك research position (شغل تحقيقاتي ) شروع ميكنند اما به سرعت پيش ميروند.

♈️ايرانيان در بسياري از پيشرفته ترين دولت هاي دنيا نقش بازي ميكنند اما دولت اخري كه إيران را اداره ميكرد از متحجر ترين دولت هاي تاريخ بود.

♈️ايرانيان سرمايه هاي عظيمي در دنيا دارند و فوت و فن سرمايه گذاري را ميدانند اما ايران هيج سرمايه اي در خارج از كشور ندارد و سالهاست از توبره اي كه دارد به پايان خود نزديك ميشود ميخورد.

♈️ در دهكده جهاني تمام افرادي كه مليت هاي مختلف دارند دايما در حال چرخشند اما دانشى كه كسب ميكنند نهايتا به ارتقا زادكاهشان مي انجامد.

♈️برخي كشورها عمدتا از طريق ارتباط با هموطنان خارج از كشورشان اداره ميشوند اما در إيران هر مسافرت علمي و هر فرصت اشتغالي در خارج از كشور بلافاصله يك مهاجرت اجتماعي دايمي است كه ديكر به كار إيران نخواهد امد.

♈️آقاي دكتر پزشكيان اين از خود بيگانگي ملي كي به پايان خواهد رسيد؟
براي سپردن كار ايران به همه ايرانيان همان قشر خاكستري مرددي كه هنوز به پاسپورت ايرانيشان عشق ميورزند برخي به شما راي دادند بسياري حتي اميد هم نبستند چه برنامه اي داريد؟

♈️كابينه اول شما چگونه پيامي خواهد فرستاد؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/03 15:33:58
Back to Top
HTML Embed Code: