Telegram Web Link
📝📝آیا رنگ تشیع سیاه است؟
بهروز مرادی
@jomhuriyat

♈️اینهمه رنگ سیاه در محرم از کجا آمده است؟ آیا رنگ سیاه رنگ شیعه است؟
در قرآن ۷ بار از رنگ سیاه نام برده شده و همه ی ۷ بار در کراهت آن سخن رفته است.

♈️از نظر روانشناسی رنگها، مشکی حزن و اندوه و افسردگی ایجاد می کند و می تواند باعث حالت تهوع گردد. به همین خاطر است که در هواپیما از رنگ سیاه هیچ استفاده ای نمی شود.

♈️رنگ سیاه، نماد ظلمت است، شادی و انبساط خاطر را از بین می برد و زمینه ی خودکشی در افرادی که در بحران اند را افزایش می دهد. این رنگ آثار روانی مخربی دارد.

♈️در یک پژوهش نشان داده شده که هنگامی که یک پل که رنگش سیاه بود و خودکشی های بسیار بر روی آن انجام می گرفت را به رنگ سبز تغییر دادند، آمار خودکشی بر روی آن به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

♈️احادیث بسیاری در پرهیز از رنگ سیاه آمده است: ازجمله امام علی(ع) فرموده: لباس سیاه نپوشید که لباس فرعون است (بحارالانوار، ج۸۳: ۲۴۸). امام باقر (ع): ما در منزل لباس زرد و گلگون می پوشیم. ایشان همچنین گفته اند: هیچ رنگی در لباس هایتان بهتر از سفید نیست (وسائل الشیعه، ج۳: ۹_۳۵۶). امام صادق (ع) به یکی از اصحابش که حنان نام داشت و نعلین سیاه می پوشید گفت: چرا نعلین سیاه رنگ می پوشی؟ مگر نمی دانی سیاه برای چشم زیان دارد و ...غمبار است؟ حنان پرسید: چه رنگ بپوشم؟ امام: زرد رنگ بپوش که هم چشم را روشنی می بخشد، هم اندوه را می زداید و هم به مردانگی قوام می دهد، بویژه آنکه از پوشش های انبیاء نیز هست (اصول کافی:۴۶۵).

♈️ایشان همچنین گفته اند: رنگ سیاه، رنگ لباس دشمنان ماست. جایی دیگر: سیاه رنگ لباس دوزخیان است (وسائل الشبعه، ج۳: ۲۸۰).
حضرت رسول(ص) قبایی از سندس سبز داشتند و رنگ سبز را بسیار دوست می داشتند. تمایل خاص ایشان به رنگ سبز سبب شد تا سبز رنگ اسلام شناخته شود. ایشان استفاده از رنگ سیاه را ناخوش داشتند (اصول کافی، ج۶: ۴۴۹).

♈️در مقاطع مختلف تاریخی مسجل است که مسلمانان صدر و شیعیان بعد، رنگ سفید یا سبز را برای خود برمی گزیده اند تا از دشمنان شان که معمولا لباس سیاه بر تن داشتند، تفکیک بشوند. به عنوان نمونه در زمان حکومت عباسیان چنین بود.

♈️موافقان سیاهپوشی چنین استدلال می کنند که سیاه پوشیدن برای عزاداری اشکالی ندارد. پاسخ این است که در اسلام عزاداری تنها ۳ روز جایز است و نه ۱۴ قرن. چرا ما تصور می‌کنیم که تنها می توان با عزاداری سالگرد واقعه ی عاشورا را گرامی داشت؟
عزاداری آنهم در این شکل به ابتذال کشیده ی فعلی اش چه نقشی در زنده نگه داشتن پیام عاشورا ایفا می کند؟

♈️عزاداری عاشورایی در زمانه ای دارای کارکرد بود که شیعیان تحت حاکمیت های استبدادی امکان برگزاری مراسمی در تجلیل از امام حسین(ع) را نداشتند و لاجرم از پوشش عزاداری و نماد سیاه استفاده می کردند. اما اینک در ایران که این محدودیت برای یادکرد واقعه ی عاشورا وجود ندارد، عزاداری فاقد کارکردهای بایسته در پاسداشت و احیا پیام عاشورا در میان زندگان عزت طلب است.

♈️هم اکنون برای تأکید بر پرهیز از دیکتاتوری یزیدی، عزاداری خالی از ضرورت است. تغییر مراسم از آیین عزاداری به آیین آگاهی بخشی و انتقال پیام عاشورا به نسل جدید به سیاهپوش کردن فضای عمومی نیاز ندارد.

♈️تزریق اینهمه سیاهی به جان فضای عمومی و طبل کوبی های گوشخراش و آلودگی های صوتی و سوءاستفاده از نام حسین بزرگ برای مقاصد دنیوی مبتذل، انحراف از پیام بیدارکننده و عزت بخش عاشوراست.

♈️نکته ی دیگر اینکه موافقان سیاهپوشی می گویند: مخالفان سیاهپوشی همان وهابیون سعودی هستند. در پاسخ باید گفت که اتفاقا این خود وهابیون هستند که رنگ سیاه را برای خود برگزیده اند. گروه هایی مثل طالبان و داعش و جبهه النصره که ریشه ی وهابی دارند، در رنگ سیاه غوطه می خورند و حتا پرچم داعش سیاه است.

♈️نتیجه اینکه: رنگ سیاه نه رنگ اسلام است و نه رنگ تشیع. بیشترین رنگ که مورد پسند اسلام و تشیع قرار داشته؛ سفید و سبز و زرد بوده است و این انتخاب نشان دهنده ی حسن توجه این دین به روانشناسی رنگ‌ها و درنظر گرفتن تأثیر علمی رنگها بر خلقیات فرد و جمع است.

♈️سفید رنگ مساوات و سادگی و فروتنی و برابری همه گانی و شفافیت و روشنی و نور و ... است، در عین حالی که همه ی رنگها را در خود نهفته دارد و مادر رنگها به حساب می آید. سیاهپوش کردن فضای عمومی بدعتی مخرب در دین است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از ۹۶ تا ۱۴۰۳، اصلاح طلبان ۷ استان از دست دادند و یک استان به دست آوردند؛
کرمان سرمایه جدید برای اصول‌گرایان

سعید آجورلو،٭روزنامه نگار و مدرس دانشگاه
@jomhuriyat

♈️فاصله سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۳ در ۷ استان رای اصلاح طلبی تبدیل به اصول گرایی شده و در یک استان چرخش به سمت اصلاح طلبان بوده. به عبارتی اصلاح طلبان ۷ استان را از دست داده و یک استان به دست آوردند.

♈️گرایش اصلاح طلبی یا اصول گرایی بقیه استان‌ها نسبت به ۹۶ تغییری نداشته و تبدیل رای روحانی به پزشکیان و رییسی به جلیلی تقریبا در اکثر استان‌ها قاعده بوده.

♈️۷ استان اما عبارتند از؛ اصفهان، بوشهر، خوزستان، کرمان، کهگلویه، هرمزگان و یزد.
‏در اصفهان کاهش مشارکت بیش از ۲۰ درصدی در فاصله ۹۶ تا ۰۳ به سود جلیلی بوده.

♈️در بوشهر هم به نظر همین طور است؛ مشارکت حدود ۲۰ کمتر شده و این کاملا به ضرر اصلاح طلبان بوده.
در این دو استان رای روحانی تبدیل به رای به جلیلی شده است.

♈️در هرمزگان و مخصوصا یزد هم اوضاع به همین منوال است و‌ با کاهش مشارکت، کمپین پزشکیان ضرر کرده است.

♈️در کرمان اما جلیلی حدود ۶۲ درصد رای دارد. گرچه ممکن است کاهش مشارکت حدود ۲۵ درصدی در فاصله ۷ سال از دلایل تبدیل کرمان به استان اکثریتی جلیلی باشد اما با موضوع مشارکت نمی توان همه واقعیت کرمان را تحلیل کرد چرا که در سال ۹۶، روحانی با ۵۳ درصد در کرمان پیروز شد و عملا نتوانست اکثریت مطلق این استان را به دست آورد.
کرمان را شاید بتوان سرمایه جدید اصول گرایان در کمپین های انتخاباتی محسوب کرد.

♈️نکته مهم اما قطبی بودن استان‌هایی است که اصول گرایان به دست آورده اند جز اصفهان و کرمان. پیروزی جلیلی در بوشهر، هرمزگان، یزد، کهگلویه و خوزستان قاطع نبوده و حفظ این استان‌ها برای اصول گرایان دارای پیچیدگی است چرا که در ۹۶ بخشی از سبد آرای روحانی بوده‌اند و می توانند استان‌های چرخشی و قابل محاسبه برای کمپین اصلاح طلبان در آینده باشند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اهمیت‌‌ ویژه ی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در گزینش وزیری کارآمد
فرهنگ اسکندری ،بازنشسته وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
@jomhuriyat

♈️وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی  یکی از وزارت خانه های پراهمیت دولت ها بشمار می رود زیرا از رسالت سازمانی وماموریت های سترگی برخوردار است،. ازجمله آن سر و‌کار داشتن‌ با تندرستی و جان مردم‌ و درمان بیماران و تامین بهداشت است که مهم ترین آنها درمان و آموزش پزشکی در راستای تربیت پزشکان ، پرستاران  و مدیران بیمارستان ها و پیراپزشکان می باشد وجزو رسالت سازمانی آن بشمار می رود به گونه ای  که در حقیقت هرکدامشان به یک وزبر دانشمند و کارآمد نیاز  دارند.

♈️چنین ساختاری نیازمند یک وزیر توانمند مجرب و اندیشمند است که از دانش مدیریت علمی برخوردار باشد اما متاسفانه در این سالها تنها از چهره های تکراری صرفا پزشک سود می جویند. این در حالی است که دانشمندان رشته مدیریت علمی خدمات بهداشتی و درمانی مانند پرفسور سید جمال الدین طبیبی بنیانگذار دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دارای مدرک فوق  دکترای برنامه ریزی و توسعه آموزش عالی از دانشگاه آمریکاست که آین دانشمند باور دارد:

♈️تحقق شاخص‌های توسعه ملی تنها  در سایه و حضور اندیشمندان  مدیریت علمی میسر خواهد شد و مدیر کسی است که در قلب جاذبه و در سر تدبیر دارد و مدیر با نفوذ در قلب کارکنان آنها را به طرف اهداف از پیش تعیین شده هدایت می کند.

🔰براساس مدیریت علمی سبک  TqM بعبارتی مدیریت کیفیت و فراگیر که مهم ترین شاخص‌هایش را می توان به طور کوتاه به شرح زیر بر شمرد:

-رهبری  به معنای این که باید از شخصیت جذاب و کاریزماتیک برخوردار باشد .
تحول  سازمان و توسعه آن را با برنامه ریزی راهبردی در دستور کار قرار دهد . همچنین اعتقاد به تقسیم کار مبتنی بر دانایی، تخصص و شایستگی داشته باشد.

♈️به عبارتی از تمرکزگرایی دوری جسته و  برخلاف مدیریت سنتی که نقد را موجب کاهش اقتدار خود می داند نه تنها از نقد سازنده هراسی ندارد بلکه به آن در سازمان بها می دهد.

♈️یکی از مواردی که در این باره بسیار پر اهمیت می باشد این است که در حوزه کلان مدیریت باید، جزء  نیرو های پیش برنده و تحول گرا در وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بشمار آید. زیرا  همسوئی برنامه ها و سیاست های خرد وکلان دولت جدید را فراهم خواهد کرد .

♈️این رفتار علمی به  بحث فراجناحی بودن برنده انتخابات پایان می دهد. بویژه در زمینه مدیریت های ستادی و کلان درباره افرادی که گزینه سکاندار وزارت خانه های پراهمیت دولت ها می شوند، کاملا صدق می کند.

♈️بنابراین شایسته است چنین منابع انسانی توانمند، کارآمد و مسلح به دانش مدیریت، بکار گرفته شوند یا حداقل بعنوان مشاوران زبر دست در سطوح عالی سیاست گذاری های وزارت بهداشت و درمان انتخاب شوند. .

♈️از جمله مشکلات وزارت بهداشت، گستره و تکثر سازمانی است. امروزه با اعمال سیاست های نامتوازن به موازات ناعدالتی در این وزارتخانه، موجبات کاهش شدید بهره وری آن را فراهم می نمایند .

 ♈️ تبعیض پرداخت ها و مزایای جانبی بین پزشکان و پرستاران از یک سو و کارکنان آموزشی با هیآت های علمی در بخش آموزش پزشکی را در این مورد می توان نام برد.

♈️در حل  این معضل  شایسته است، با ایجاد توازن در پرداخت مزایا و نامحسوس نمودن اختلاف طبقاتی با تقسیم عادلانه وهمترازی  نسبی وشفاف پرداخت ها به این اختلاف مزمن تاریخی در این وزارتخانه توسط مدیریت علمی و کارآمد بقول کارکنان آموزشی و اداری به پزشک سالاری و هیات علمی سالاری پایان داد .

♈️چنین تبعیضات حتی منجر به خود کشی های مستمر در بین دستیاران متخصصان بعبارتی رزیدنت ها گردیده است.
در جامعه پرستاری نیز شاهد مهاجرت های انان به خارج از کشور می باشیم .

♈️بر اساس اصل  ۴۳  قانون اساسی،  هزینه درمان بصورت رایگان برای مردم نعیین شده  اما با ظهور مافیای. دارو و بیمه عملا این خدمات بصورت گران ارائه می شوند .

♈️تنها در دوره وزارت جناب قاضی زاده هاشمی  با اجرای قانون طرح تحول نظام سلامت به این وضعیت اسفبار خاتمه داده شد که با توجه فقدان  بودجه لازم برای این طرح و عدم  پرداخت طلب های شرکت های بیمه عملا این خدمات متاسفانه به  شکست انجامید و کمبود بودجه درمانی به کناره گیری این وزیر مردمی و کارامد منجر گشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نامه سرگشاده «مومنی» و «راغفر» به پزشکیان؛ هزینه پذیرفتن مسئولیت‌ها را بالا ببرید تا به ولنگاری‌ها خاتمه داده شود/ سیاست‌های تورم زا، اشتغال زدا و نابرابری‌ساز را متوقف کنید

♈️دو اقتصاددان کشور در دومین نامه سرگشاده مشترک خود به رئیس جمهور منتخب اعلام کردند:

♈️یکی از انتظارات برآمده از حضور جنابعالی این است که اعتماد خود را به جوانان آشکار کنید – و البته نه جوانان وابسته به برندگان سیاست‌های سی‌و‌پنج سال گذشته- همانطور که دوباره نباید برگردیم به کابینه سالمندان.در کشوری که فاقد احزاب ریشه‌دار و قدرتمند است بدون حضور نمایندگان واقعی مردم و به ویژه جوانان شعار مشارکت از محتوا تهی و نتایج آن تنها نصیب همان برنده‌ها و گروه‌های ذینفع می‌شود./شفقنا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ من ریاکار نیستم...!
دکترموسی_غنی‌نژاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صحبتهای سید حسن آقامیری راجع به ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند ;

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ‌ بخش‌هایی از سخنرانی دکتر ناصر مهدوی در خانه اندیشمندان علوم انسانی

برای اینهایی که دختران و زنان مردم رو در خیابان کتک می‌زنند، انسان مهم نیست، احکام مهمه، حالا زیر این احکام دروغ، فساد، ظلم و...هرچه باشد مهم نیست...

مهم این است که مسجد ساخته بشود و اذان گفته بشود، چون می‌گویند حسین برای عقیده رفته است. درحالی که وقتی به حسین می‌رسی، می‌بینی اینگونه نیست. وقتی پای انسان در میان باشد، به جامعه دینی اعتراض هم می‌کند. می‌گوید انسان از همه چیز برتر است...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جماعت آجربدست و فحاش به شغل شریف‌شان بازگشتتد!

  حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️این فیلم فحاشی عده ای از حاضران در نماز جمعه اخیر تهران است که آقای ظریف را با این ادبیات می نوازند! عده ای که به صورت آتش به اختیار!!! چون با محوریت شخص ظریف، انتخابات اخیر را باخته اند، از نقش او به شدت عصبانی و با احساس تکلیف و با این ادبیات آموزنده! او را می نوازند!

♈️هرچند باور دارم تغییر دولت با این همه هیجان و شورای راهبری و توجه به نخبگان و... تغییر چشمگیری در وضعیت مردم و کشور ایجاد نکرده و به شوک انتخاب ترامپ، همگی بر باد خواهد رفت، ولی خروجی همین تغییر اندک را پسر حداد عادل خوب عنوان کرد: که در صورت انتخاب رقیب، ناگزیر از پست های کلیدی دولتی دل کنده و باید با اسنپ به خانه برگردیم!

♈️آری، در سه سال گذشته، جماعت آجر به دست، سفارت نورد و فحاش سایبری، به دلیل انجام وظیفه در قبال دولت روحانی، همه پست گرفته و خاموش بودند.

♈️ ولی الان که خطر بیخ گوششان و اسنپ دم در منتطرشان، به تنظیمات کارخانه برگشته و شغل شریف! گذشته را احیا کرده‌اند!
#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ سالروز قیام مردمی سی تیر و بازگشت دکتر محمد مصدق اسطوره شرافت و وطن پرستی و دلسوز ملت ایران به قدرت گرامی باد

♈️ روزی که مردی آمد که پشتیبان منافع ملی در برابر غرب و شرق بود و یک تنه برای دفاع از حق و حقوق مردم در برابر غارتگری بیگانگان غرب و شرق و استبداد داخلی ایستاد

🔰 یاد و خاطره ی شهدای سی تیر گرامی،راهشان پررهرو باد🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ رقص بسیار زیبای "هخامنشیان" ... این رقص بسیار زیبا که مختص قوم *"زازا"* است ؛ رقصی اصیل و بسیار قدیمی است که همچون زبان این قوم کماکان دست نخورده و بِکر باقی مانده است ... *قوم "زازا"* خود را از نسل ساسانیان دانسته و میگویند این نوع رقص در زمان پادشاهان سرزمین *"پارس"* یا *"پارسوا"* وجود داشته است ؛ و برای انرژی گرفتن ، قبل از نبردها اجرا می شده است . کاری از *میراث فرهنگی استان کرمانشاه* . *زنده باد ایران عزیز و ایرانیان شریف ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جریان شکست خورده، آداب و اخلاق رقابت سیاسی را نقض می‌کند

کامبیز نوروزی، حقوقدان
@jomhuriyat

♈️جریانی که در انتخابات نتوانست به پیروزی برسد و شکست خورد، رفتارهایی از خودش نشان می‌دهد که آداب و اخلاق رقابت سیاسی را نقض می‌کند و مرتبا به همان شیوه‌ای که همواره این جریان داشته، با ایراد تهمت یا نسبت‌های ناروا یا جوّسازی رفتار می‌کند.

♈️اینکه در امتیازدهی برای نامزد کردن وزرا، به گروه‌های اجتماعی کوچک‌تر امتیاز بیشتری می‌دهند، کاملا با اصول و مبانی حقوق سازگار است.

♈️در حقوق مدرن، گروه‌های ضعیف‌تر مورد حمایت بیشتر قرار می‌گیرند؛ مثلا زنان، کودکان یا کارگران گروه‌های اجتماعی هستند که به دلایل مختلف در وضعیت‌های ضعیف‌تری هستند.

♈️به همین دلیل است که قانونگذار ایرانی از کارگر بیشتر حمایت می‌کند؛ چون کارگر در موقعیت ضعیف و گاهی اوقات در موضعیت اضطراری قرار گرفته است.

♈️هیچ منع حقوقی برای وزارت یکی از هموطنان اهل سنت یا پیرو سایر ادیان ابراهیمی وجود ندارد

♈️هیچ ممنوعیت قانونی یا شرعی برای حضور زنان در انواع و اقسام سمت‌های اجرایی و تقنینی وجود ندارد


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نگاهی به گزارش جهانی شکاف جنسیتی سال ۲۰۲۴ مجمع جهانی اقتصاد/ خاورمیانه در قعر جدول جهان، ایران در قعر جدول خاورمیانه
@jomhuriyat

♈️شاخص جهانی شکاف جنسیتی برای اولین بار توسط مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۰۶ معرفی شد. این شاخص در طول هجده ویرایش خود، در نظر دارد معیاری پایدار برای ارزیابی تغییرات شاخص‌های برابری جنسیتی در طول زمان ارائه دهد. این شاخص و تحلیل همراه با آن با استفاده از روش‌شناسی معرفی‌شده در سال ۲۰۰۶، بر معیار برابری بین زنان و مردان در سطوح جهانی، منطقه‌ای و اقتصادی بر اساس آخرین داده‌های موجود تمرکز دارد.

♈️سطح پیشرفت به سمت برابری جنسیتی (امتیاز برابری) برای هر شاخص به عنوان نسبت ارزش هر شاخص برای زنان به ارزش هر شاخص برای مردان محاسبه می‌شود. امتیاز برابری ۱ نشان دهنده برابری کامل است. شکاف جنسیتی فاصله‌ای‌ست که کشورها از برابری کامل دارند.
گزارش امسال ۱۴۶ کشور را پوشش می‌دهد و برای اولین بار سودان و ازبکستان هم در این گزارش بررسی شده‌اند.

♈️در این گزارش وضعیت خاورمیانه به هیچ عنوان مناسب نیست و به‌طور کلی در میان کشورهای خاورمیانه، وضعیت ایران تنها از کشور سودان بهتر است. در مقایسه با کشورهای دنیا هم به‌عنوان مثال وضعیت ایران در زیرشاخص برابری اقتصادی تنها از بنگلادش و سودان بهتر است. اما در زیرشاخص نرخ مشارکت نیروی کار وضعیت ایران تنها با ۲۰.۱ درصد از همه بدتر است.

♈️«گزارش جهانی شکاف جنسیتی سال ۲۰۲۴» مجمع جهانی اقتصاد بر اساس شاخص جهانی شکاف جنسیتی سالانه منتشر شده و وضعیت فعلی و تکامل برابری جنسیتی را در چهار بعد کلیدی بررسی می‌کند. این چهار بعد شامل موارد زیر هستند: مشارکت و فرصت‌های اقتصادی، دست‌یابی به تحصیل و آموزش، سلامت و بقا، و توانمندسازی سیاسی.

♈️این شاخص از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۰۶، قدیمی‌ترین شاخصی است که پیشرفت اقدامات بسیاری از اقتصادهای دنیا را برای کاهش این شکاف‌ها در طول زمان دنبال می‌کند.

♈️امسال هجدهمین ویرایش از شاخص جهانی شکاف جنسیتی، برابری جنسیتی را در ۱۴۶ اقتصاد دنیا بررسی کرده است که می‌تواند مبنایی باشد برای تحلیل تحولات برابری جنسیتی در دو سوم اقتصادهای جهان.
 شاخص جهانی شکاف جنسیتی امتیازاتی بین ۰-۱۰۰ دارد و می‌توان این امتیازات را فاصله طی شده تا برابری (یعنی درصدی از شکاف جنسیتی که بسته شده است) تفسیر کرد.

♈️به‌طور کلی خاورمیانه و شمال آفریقا (منطقه منا) در قعر جدول رتبه‌بندی مناطق مختلف دنیا نشسته است و در خاورمیانه، ایران در قعر جدول رتبه‌بندی کشورهای منطقه، در میان 15 کشور، رتبه 14 را دارد. در این جدول امارات، اسرائیل، تونس، بحرین، اردن، عربستان، قطر، کویت، لبنان، مصر، عمان، مراکش و الجزیره به ترتیب بالاتر از ایران قرار دارند و تنها کشور سودان بعد از ایران رتبه 15 را دارد./هفته‌نامه صدا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت بخیر
شاد و سلامت و سربلند باشید

♈️ روستای ییلاقی درازنو در شهرستان کردکوی از زیباترین مناطق شمالی ایران است. این روستا به‌دلیل ارتفاع زیاد زیباترین چشم‌انداز از جنگل‌های گلستان را دارد. آب و هوای عالی، طبیعت سرسبز و جنگل‌های بکر، روستای درازنو را به یکی از زیباترین جاهای دیدنی گلستان تبدیل کرده‌اند

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ متوسط درآمد سرانه ۴۰ کشور اول #آزادی_اقتصادی  ۴۸۰۰۰ دلار
۴۰ کشور دوم ۲۵۰۰۰ دلار
۴۰ کشور سوم ۱۲۰۰۰ دلار
۴۵ کشور آخر ۶۰۰۰ دلار

🔰 رتبه #ایران ۱۶۰ از ۱۶۵

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰فاصله به اندازه کسبِ قدرت است...!

علی مرادی مراغه ای

♈️خبری خواندم با این عنوان:
♈️«کوبا دارد می میرد! جمعیت آن بخاطر مهاجرت از کشور، در عرض سه سال، ۱۰ درصد کاهش یافته است!»

♈️این نتیجه یک ایدئولوژیکی است که می خواست انسان طراز نوین و مدینه فاضله بسازد...!
فیدل کاسترو به مدتِ ۵۰، سال شرافتمندانه و قهرمانانه، گند زد به کوبا...!

♈️خوب به تصویرِ بالا بنگرید، ارنستو چه گوارا در حال سخنرانی در کره شمالی در ۱۹۶۰م است، در پشت سرِ چگوارایِ چریک و شهید، تصویرِ دو چریک دیگر نیز دیده میشود که مانند چگوارا شهید نشدند تا قدیس و محبوب جوانان گردند بلکه بقدرت رسیدند و دیکتاتور و هیولا شدند!

♈️یکی از تصاویر کاستروست و دیگری کیم ایل سونگ دیکتاتور و جلاد کره شمالی...

♈️طنز تاریخ بین!
آنها که کشته شدند شهيد و اسطوره‌ گشتند به هیئتِ چگوارا، نشسته در  تی شرت ها، جا کلیدی ها، روی لیوان ها و ...
اما آنها که بقدرت رسیدند دیکتاتور گشتند و دژخیم چون كاسترو ، پل پت و کیم ایل سونگ...

♈️واقعگیرایی یک فضیلت است چون، افکارِ دُگم و مالیخولیایی حتی از انسانهای خوب نیز، ابلیس و دژخیم می سازد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ضرورت درک اهمیت مقابله با فقر و نابرابری در گفتمان عمومی

احمد میدری
@jomhuriyat


♈️مبارزه با نابرابری، فقط امری بشردوستانه نیست. نابرابری، تداوم زندگی جمعی را در همه کشورها با بحران روبه‌رو ساخته است.

♈️این سخن بدان معناست که اگرچه مبارزه با نابرابری، یک اصل اخلاقی و انسانی است ولی همه جوامع و سیاستگذاران باید بدانند که حیات جامعه منوط به مقابله با نابرابری خواهد بود.

♈️حقیقت هم همین است که از هر منظری که به موضوع فقر و نابرابری نگاه شود، رفع این چالش‌ها بایستی در اولویت اعطای اعتبارات و تخصیص بودجه و حتی در اولویت برنامه‌های کنشگران قرار بگیرد؛ حال این نابرابری می‌تواند در حوزه آموزش و پرورش باشد که شاهد فقر و نابرابری گسترده در حوزه آموزش هستیم یا در مواجهه با اشتغال و کارگران باشد یا در موضوعات زیست محیطی و ...

♈️باید تلاش کرد تا موضوع مبارزه با فقر و نابرابری، به یک مفهوم اساسی در گفتمان عمومی و کلان روایت جمعی حاضر تبدیل شود. تا هنگامی که این موضوع به یک مطالبه عمومی تبدیل نشود، امکان حضور آن در نسخه‌های سیاستی سیاستگذاران وجود نخواهد داشت.

♈️اساسا تغییر روایت جمعی مقدم است بر تغییر الگوهای حکمرانی؛ هرچند این موضوع، ناقض عملکرد عکس آن نیست یعنی تاثیر نظام حکمرانی بر گفتمان عمومی.

♈️اینها در حالی است که در راستای مقابله با فقر و نابرابری، سایر موضوعات همچون حکمرانی خوب، حل تعارض منافع، ارتقای شفافیت، توجه به جامعه مدنی و جانشینی نهادهای رسمی به‌جای اشخاص حقیقی و ... در الگوی حکمرانی دارای اهمیت می‌باشد.

🔰 از  مقدمه‌ ی کتاب "مبارزه با نابرابری"

#جمهوریت
@jomhuriyat
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from عکس نگار
📝📝 دروغ ۲۰ ساله اقلیت انحصارطلب و کاسبان تحریم به مردم؛ 

مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۳۱ تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️امروزه و با توجه به دسترسی آزادانه انسان به کرانه بی انتهای اطلاعات در اقصی نقاط جهان، انحصار دانش و خردورزی برداشته شده و قطار تمدن نوع بشر، با سرعت تمام به سمت برچیدن مرزها و از بین بردن تمایز های ناشی از رنگ پوست، دین و باور افراد به پیش می رود، لذا در چنین وضعیتی، پیوستن به تجارت جهانی و معاهدات حقوقی بين المللي، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای ملت ها و کشورهای جهان است.

♈️برهمین اساس، ایران نیز در طی دهه های گذشته، همواره در تلاش بوده تا به معاهدات بین المللی و بویژه معاهدات حقوقی، مالی و تجاری در جهان بپیوندد و کنوانسیون های غذا و کشاورزی، معاهدات مربوط به انتقال و استرداد مجرمین و ۱۰ کنوانسیون از ۲۵ کنوانسیون حقوق بشری در جهان تنها بخشی از این معاهدات بین المللی هستند که کشورمان التزام به این معاهدات را پذیرفته است .

♈️از طرفی، ایران به جهت حفظ حقوق و استقلال قضایی و سرزمینی خود، برخی از معاهدات نظیر کنوانسیون مربوط به وضعیت پناهندگان ( مصوب سال۱۳۵۵)  و حقوق کودکان ( مصوب سال ۱۳۷۰) را به صورت مشروط پذیرفته و این قید را برآن انها افزوده است که هریک از مواد و مقررات این معاهدات را که در تضاد با شرع و قوانین داخلی خود بداند، اجرا نخواهد کرد.

♈️اما به جرات میتوان گفت که کنوانسیون  مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی ( پالرمو) سازمان ملل متحد که در ایران با عنوان FATF شناخته شده و یکی از ارزشمندترین و کارآمد ترین معاهدات بین المللی است که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد و امضای ۲۰۰ کشور عضو رسیده و صرفا سه کشور ایران، کره‌شمالی و کنگو از پذیرش آن خودداری کرده اند.

♈️کنوانسیون شفافیت مالی بین المللی(FATF ) دارای سه هدف اصلی به شرح ذیل می باشد:

🔅۱- جلوگیری از قاچاق انسان به خصوص زنان و کودکان
🔅۲- جلوگیری از قاچاق زمینی، دریایی و هوایی مهاجران
🔅۳- جلوگیری از ساخت و قاچاق سلاح گرم و اجزای آن

♈️همچنین در متن این کنوانسیون"" موارد متعددی از مفاسد مالی که جنبه فراملی نیز دارند"" مورد تأکید قرار گرفته که یکی از مهم‌ترین موارد آن مبارزه با پولشویی بین المللی است و در ماده ۷ این کنوانسیون به تفصیل به آن پرداخته شده است.


♈️اما مهمترین نکته حقوقی معاهده ""پالرمو"" که جذابیت پذیرش آنرا برای ۲۰۰ کشور جهان دوچندان کرده است، اعطای سه اختیار کاملا آزادانه و مترقی به دولت های عضو، مبنی بر رسیدگی به این جرایم در محاکم کشورهای خود، پذیرش تمامی مفاد ۴۱ بند کنوانسیون براساس شروط مدنظر کشورهای عضو و امکان خروج و انصراف از آن برای اعضای این کنوانسیون است .

♈️اگر چه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو در سال ۱۳۹۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، اما با مخالفت شورای نگهبان و پافشاری مجلس بر مصوبه خود، قانون شفافیت مالی جهانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد و به مدت ۱۰سال است که در بایگانی این نهاد موازی در حوزه قانونگذاری، مسکوت نگه داشته شده است .

♈️اگرچه بلندگوها و تریبون های جریان انحصارثروت وقدرت، تلاش کردند تا این معاهده را به عنوان یک نقشه غربی برای نفود به اقتصاد ایران و یا دستورالعملی برای تسلیم سردار سلیمانی به آمریکا بنمایانند، اما با هویدا شدن آثار ویرانگر عدم پذیرش قانون شفافیت مالی جهان بر اقتصاد کشور و معیشت خانوار و انسداد تمامی تراکنش های مالی و بانکی ایران با جهان از یکسو و آشکار شدن فساد ساختاری گسترده و  پولشویی ها و رانتخواری های کلان از سوی دیگر که در سایه عدم شفافیت مالی و سومدیریت های سوال برانگیز در کشور صورت گرفته است، زمان طرح این سوال اساسی و بنیادین فرارسیده است که براستی چه کسانی در پشت پرده و تاریکخانه تمامی این ویژه خواری ها و انحصارطلبی های گسترده در کشور قرار دارند و دلایل عدم پذیرش یک معاهده بین المللی با مشارکت تمامی جهان، در حالی که  مفاد آن اجازه پذیرش مشروط و خروج از آن را مجاز دانسته، چه بوده است ؟!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ افشاگری بسیار تلخ آقای ظریف : نامه‌ای که وزارت خارجه به نهادی فرستاده بود را به سفارت‌خانه‌ ای فرستادند که آیا ترجمه ی وزارت خارجه درست است یا نه؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝منشا تشنج کجاست!!؟

یدالله کریمی پور
@jomhuriyat

♈️امروز رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان از جمله گفت: مجلس نباید منشا تشنج در افکار عمومی باشد. باید امنیت روانی مردم حفظ شود. ایشان ادامه داد: باید از بن دندان باور کرد که پیروزی و موفقیت رئیس جمهور منتخب در اداره کشور، پیروزی همه ماست.

♈️پس امروزه روز منبع و کانون های تنش و تشنج در کشور کجا است؟! پزشکیان که پیاپی و همین امروز از بایستگی یکپارچگی و همدلی آحاد ملت و عزمش برای پیشرفت ایران، یاد کرده است. پس چرا این اندک مایه امید یک ملت و کشور بزرگ، توسط مدیر مسئول روزنامه ای با تیراژ اندک تبدیل به یاس شود؟!

♈️چرا باید گروهی چند ده نفره در نماز جمعه، که باید جلوه گاه وحدت ملی باشد، رئیس جمهور و پیرامونش را  که هنوز تنفیذ و تحلیف نشده، تضعیف کنند؟!

♈️چه را هنوز دست بکار نشده، عمر دولتش را حداکثر تا پایان سال تعیین کنند؟!

♈️اینان چه کسانی بوده و از کجا خط می گیرند؟! هیچ گمانی نیست که با تمرکز بر ظریف، اراده بر ساقط کردن پزشکیان را دارند.

♈️کاش رهبر انقلاب این نگهبانان همیشگی درجا زدن ایران در چرخه و دور تسلسل عقب ماندگی را با اشاره ای بازنشسته می کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 23:21:58
Back to Top
HTML Embed Code: