Telegram Web Link
📝📝دو ملت همگون و ناهمگون
#یدالله_کریمی_پور

♈️افغانستان و ویتنام شباهت کم مانندی دارند : هر دو ایالات متحده، بزرگترین قدرت نظامی  تاریخ را شکست داده اند.

♈️ولی تفاوتی دردناک این دو را از هم سوا می کند. ویتنام پس از پیروزی بر امپریالیست های آمریکایی، همگرایی، همراهی و  همکاری با واشنگتن را برگزید و امروز عضو برجسته ASEAN و غرب شده است و افغانستان به رغم جغرافیای ممتازش، همچنان در چرخه ویرانگر فرقه گرایی گرفتار مانده و در مسیر پسرفت تند فرهنگی-اقتصادی قرار گرفته است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ گزارش و اظهارات قابل تامل یک خبرنگار از انتصاب مدیران جدایی طلب ایرانی در افعانستان و در استان‌های هم مرز با ایران!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فساد سیستمی در حکومت معاویه

محمدرضا یوسفی
@jomhuriyat

♈️ قدرت بسترساز فساد در هر حکومتی است. کائوتيلا از کارگزاران ايالت‌هاي شمالي هند، بيش از دو هزار سال پيش مي‌نويسد: «همانگونه که نمي‌توان از چشيدن مزۀ عسل يا زهري که بر نوک زبان نشسته است چشم پوشيد براي کسي که با پول‌هاي دولت سر و کار دارد ممکن نيست که حداقل مزمزه‌اي از اين ثروت نکند.»

♈️ از این رو همه حکومتها به دلیل دسترسی آسان به منابع مالی و امکان قانون گذاری برای منافع شخصی و بهره گیری از ابزار زور برای به دست آوردن اموال و ثروت همواره در معرض فساد هستند. لازم به توضیح است که فساد سطوحی دارد.

🔰اولین آنها، فساد فردی است که گاه در رشوه های کوچک یا دزدی ها تا برخی سوء استفاده های مالی، خود را نشان می دهد.
🔰نوع دوم، فساد سازمان یافته بوده که معمولترین نوع فساد است که به صورت شبکه ای مانند باندهای ارتشاء، اختلاس و... رخ می دهد.
🔰نوع سوم، فساد سیستماتیک است که سیستم دچار کارکرد معیوب شده و به صورت خودکار نمی تواند این عیب را بر طرف کند از این رو این فساد در حال انتشار و گسترش است به گونه ای که مواجهۀ با آن به صورت فردی ممکن نبوده و باید عزمی استوار در برخورد با آن صورت گیرد.

♈️نوع دیگر فساد، فساد ساختاری بوده که فساد به یک نهاد تبدیل شده، در اینجا قواعد بازی سیاست، آلوده شده است. مثلا پرداخت رشوه جزیی لاینفک از نظام اداری برای گرفتن منصب شده و یا  شرط ارتقاء، آلودگی و وابستگی و حامیگری است. البته فساد ساختاری با فساد سیستماتیک همپوشانی هایی دارند. آخرین نوع فساد این است که علاوه بر سازوکارها، آدمها هم فاسد می شوند که به آن فساد سیستمی، همگانی یا فراگیر نیز گفته می شود.

♈️ معاویه قدرت را از طریق فرایند قانونی و انتخاب عمومی و رضایت مردم به دست نیاورده، بلکه به واسطه غلبه و به زور آن را در چنگ خود گرفت. وی برای بقای آن به هر وسیله ای تمسک می کرد. مسعودی در مروج الذهب نقل می کند که او در پاسخ به صعصعه بن صوحان که از سوی علی نامه ای برای معاویه آورده بود، گفت: زمین از آنِ خداست و من خلیفه و جانشین خدا در روی زمینم پس هر آنچه از مال خدا به دست آید، متعلق به من است و به هر که بخواهم می بخشم. این تفکر که حکومت را یک قرارداد عمومی بین مردم و حاکم نمی داند و در نتیجه خود را پاسخگوی آنان ندانسته، خود را مالک مطلق اموال عمومی می داند، راه را برای هر گونه فسادی باز می کند.

♈️ بر این اساس وی با عمروعاص قرار گذارد که در صورت خلافت، عمروعاص را مالک مطلق مصر کند و از او خراج نخواهد و در نحوه حکومتداری وی نیز دخالتی نکند. عمروعاص در دوره حکومت حدود یازده ساله خود ثروت بزرگی به دست آورد. هنگامی که عمروعاص در سال 43 درگذشت،  325 هزار دینار، هزار درهم، حدود 200 هزار دینار مستغلات بر جای گذارد. مسعودی در قرن سوم می نویسد الان فقط یک باغ به جا مانده از عمروعاص یک میلیون دینار ارزش دارد.

♈️ اما معاویه تمامی اموال عمروعاص را پس از مرگش مصادره کرد. همچنین او دست سایر کارگزارانش را برای فساد مالی باز گذارده بوده بود. مهم برای او، ارسال خراج به دولت مرکزی و تثبیت قدرتش و احراز سرسپردگی کارگزارنش بود. از این رو کارگزاران وی آلوده به انواع فساد مالی بودند. معاویه نیز از این امر خبر داشت از این رو پس از مرگ آنان، نیمی از امولشان را مصادره می کرد.

♈️ معاویه و کارگزارانش از این موقعیت سوء استفاده کرده و با اموالی که انباشته کرده بودند دست به تجارت می زدند. و از این طریق نیز ثروت هنگفتی کسب می کردند. آنان برای فعالیت اقتصادی خویش بر خلاف سایر بازرگانان، مالیاتی پرداخت نمی کردند و از این طریق در یک رقابت نابرابر با سایر تجار قرار داشتند.

♈️ دست اندازی بر اموال عمومی و اعطاء رانت به نزدیکان نیز یکی از خصایص این دوران بود.
بیان ابعاد فساد اقتصادی دوران معاویه از محدوده این یادداشت کوتاه می گذرد. اما توجه به این نکته لازم است که یکی از مهمترین علل نارضایتی مردم همین مفاسد مالی بود که در بیانات حضرت اباعبدالله و همچنین در نامه بزرگان کوفه به سیدالشهداء منعکس شده است.

♈️ فساد در حکومت معاویه از مرز فساد سیستماتیک گذشته بوده و به فساد سیستمی رسیده بود. در شرایط فساد سیستمی، شرط ارتقاء و کارگزاری، آلودگی و وابستگی و حامیگری است. افرادی بر کار گماشته می شوند که سرسپردگی خود را ثابت کرده، از بنی امیه باشند و برای معاویه حاضر باشند که هر حقی را باطل و هر باطلی را حق جلوه دهند. کسانی که از انجام هر فسادی اباء نداشته باشند به عبارتی سازوکارهایی حاکم شود که آدمهای فاسد بر مسند نشینند.

♈️ این نوع حکومتداری موجب نارضایتی عمومی و اعتراضات بوده و هست.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 داستان زندگی دونالد ترامپ

🔰زوایای پنهان زندگی جنجالی‌ترین رئیس جمهور آمریکا؛

@jomhuriyat

♈️ در دنیای پر هیاهوی سیاست، گاهی چهره‌هایی ظهور می‌کنند که مرزهای متعارف را در هم می‌شکنند و قواعد بازی را تغییر می‌دهند. دونالد ترامپ، بی‌شک یکی از این چهره‌هاست. مردی که از دنیای املاک و برنامه‌های تلویزیونی، ناگهان در قلب سیاست آمریکا جای گرفت و جهان را شگفت‌زده کرد.از برج‌های مجلل نیویورک تا کاخ سفید در واشنگتن، مسیر ترامپ پر از فراز و نشیب، جنجال و غافلگیری بوده است.

♈️از توییت‌های نیمه‌شب تا خروج او از توافق هسته ای با ایران، از جنجال‌های رسانه‌ای تا تصمیمات سرنوشت‌ساز، ترامپ مسیری را طی کرد که هیچ‌کس پیش‌بینی‌اش را نمی‌کرد. او سیاستمداری است که عده‌ای در آمریکا عاشقانه دوستش دارند و به همان اندازه نیز بخشی دیگر از او متنفرند.

♈️به درون دنیای پیچیده و پر رمز و راز دونالد ترامپ سفر می‌کنیم. سیاستمدار ثروتمندی که بی‌پرواترین رئیس جمهور تاریخ معاصر آمریکا لقب گرفته. چه چیزی او را به چنین نیروی تأثیرگذاری تبدیل کرد؟ چگونه توانست میلیون‌ها نفر را با خود همراه کند؟

https://youtu.be/2y4KqHoHNlg?si=KsVyu6HnYNjzF2Zp

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وزیر دبش؛ آزاد و افشاگران فساد در زندان!

مهدی آریا
@jomhuriyat

♈️چند روز قبل کلیپی از جواد ساداتی نژاد؛ وزیر معزول و محکوم سابق کشاورزی در یکی از دسته های عزاداری شهر «نصرآباد»؛ زادگاهش در فضای مجازی پخش شد.

♈️آخرین تصاویری که از او در اخبار سراسری منتشر شده بود مربوط به حضورش در مراسم هفتم «سید ابراهیم رئیسی»؛ رئیس جمهور سابق ایران در مدرسه عالی شهید مطهری بود که بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشت.

♈️بسیاری از رسانه ها و افکار عمومی درباره اینکه با وجود حکم ۳ سال حبس این «وزیر دبش»، وی کماکان در بیرون از زندان به سر می برد و در مراسم ها نیز حضور پیدا می کند واکنش نشان داده و خواستار توجه مسوولین مربوطه و اجرای حکم حبس او شدند.

♈️پس از گذشت چندین ماه و با وجود تعجب و اعتراض بسیاری از مردم و رسانه ها، حضور ساداتی نژاد در یک مراسم عزاداری در منطقه کاشان و آران و بیدگل باز هم باعث گلایه و اعتراض اهالی این منطقه شد. سوالی که در ذهن بسیاری به وجود آمده این است که مگر این وزیر محکوم نباید در زندان باشد و حکم ۳ ساله او بابت «نهاده های دامی» و نه برای فساد «چای دبش» به اجرا درآید؟!

♈️این در حالیست که چند هفته قبل از انتخابات و حتی بعد از انتخابات چندین تن از خبرنگاران و فعالین رسانه ای مطرح ملی به یکباره احکام آنها به اجرا گذاشته شد و به زندان افتادند!!

♈️«یاشار سلطانی»، «صبا آذرپیک» و «وحید اشتری» سه تن از خبرنگاران و فعالین رسانه ای بودند که چند روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم جهت آنچه «اجرای احکام قطعی» خوانده شد، بازداشت و روانه زندان شدند. همچنین «محسن برهانی» نیز چند روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری به همین دلیل بازداشت و تحویل زندان داده شد.

♈️جدا از مباحث مفصلی که پیرامون دستگیری ها و زندان رفتن های این خبرنگاران و فعالین رسانه ای چند روز قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد و در آینده به آن پرداخته خواهد شد، سوال ما از ریاست محترم قوه قضاییه این است که چرا وزیری با آن همه پرونده و سوابق دبش در فساد و رای قطعی باید آزاد بگردد ولی عده ای دیگر از افشاگران فسادها در زندان باشند؟! آیا به قول جمله معروف کتاب «قلعه حیوانات»؛ همه با هم برابرند ولی بعضی ها برابرتر؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کار گروه هایی که گره کار خواهند شد !

حسن نعمت پور
@jomhuriyat

♈️"ثُمَّ لْيَكُنْ آثَرُهُمْ عِنْدَكَ اقْوَلَهُمْ بِمُرِّ الْحَقِّ لَكَ.'
"....و باید برگزیده ترین وزیران تو کسانی باشند که سخن حق بر زبان آرند هر چند حق تلخ باشد. " امام علی (ع)
               
♈️سخنی با جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب !عنایت پروردگار و سعی و مجاهدت شما موجب شده که در فراز و نشیب زندگی سلیم النفس و بی اعتنا به مال و دنیا و جاه و مقام باشید .

🔰"جان فدای نفس نادره مردانی باد
که کم و بیش نگشتند به هر بیش و کمی"
ان شاالله که در ادامه مسیر دعای خیر مردم بدرقه راهتان باد
"دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای
فرشته ات به دو دست دعا نگه دارد"

♈️این روزها حرف و حدیث و شک و شبهه هایی پیرامون کار گروه های تعیین وزرا  به گوش می رسد که تامل و تدقیق و امعان نظر بیشتری را می طلبد. اگرچه در کار گروه های تعین وزرا انسانهای صالح و نیک سرشت و دلسوز وجود دارند . اما حضور بعضی افراد در کار گروه ها موجب ناامیدی و دلسردی دوستداران شما و دلسوزان کشور شده است .

♈️آیا حضور افرادی که در گذشته خود در راس  وزارت خانه ای بوده اند و حضور آنها هیچ ثمره ای برای آن وزارت خانه نداشته فقط به فکر انتفاع خود بوده اند  وعزل و نصبهایشان برای استمرار در ریاست  و نگاهشان پیوسته به جایگاهی بالاتر بوده  حاصلی برای آن و وزارتخانه  و مردم داشته است؟

♈️اینان هیچ آورده ای برای  ستادشما نداشته فقط رنگ حضورشان برای نقش افرینی اکنون بوده نقشی که ویرانی آفرین است و کسالت بار. نقش بی نقشی و روزمرگی  . حضور این گونه افراد که بعد از سالها هنوز دندان طمعشان تیز است شما را از نعمت یاری یاران بی ریا وصادق که حیا یشان  هیچ گاه اجازه نمی دهد از شما درخواستی داشته باشند محروم میکند و شما را در مسیر خود با مشگل مواجه خواهد کرد اینان درد خدمت ندارند درد ریاست دارند . کافی است نگاهی گذرا به کارنامه کاری آنها داشته باشید .

♈️اینان کجا در دوران خود توانستند طرحی نو دراندازند.مباد که مصلحت سنجی برخی اطرافیان موجب نادیده گرفتن و طرد شایستگان شود که :
"اِذا وَسِّدَ اْلاَمرُ اِلی غَیْرِ اَهْلِهِ فَانْتَظِرِ السّاعَةَ."
آن گاه که کار به دست نااهلان بسپارند، منتظر رستاخیز باش.

♈️آیا بهتر نیست که کسی نداند اعضای کار گروه ها چه کسانی هستند -این از اختیارات جنابعالی است -تا احتمال تبانی و گروه کشی به اقل خود برسد . و وزیر ی که از مجلس رای  اعتماد گرفت دغدغه جلب رضایت وجبران تیم ها و افراد کار گروه ها را نداشته باشد بلکه با طیب خاطر به دنبال شایسته ترین ها برای تصدی امور باشد .
یکبار برای همیشه این شیوه ناصواب را منسوخ کنید و ثواب آن را توشه راه خود کنید . آنچه امروز شما با آن روبرو هستید رنج سالهای ماست .

♈️اری سالهاست که رای بعضی با رای مردم برابر نیست. -اصلاح طلب و اصولگرا هم ندارد- اصحاب رانت و قدرت و لابی مردم را ازنعمت مدیران دلسوز و کار بلد محروم می کنند و همشان بهروری خود و ثروت اندوزیست . "اینها همانها هستند که در هنگام آسایش برای شما پرخرج و در هنگام سختی کم کمک ترینند."
  این حصار قدرت طلبی را بشکنید و راه را برای شایسته سالاری در عمل باز کنید. بارقه های امید را مگذارید به خاموشی گراید.
- دولتت باد و گر از روی حقیقت پرسی
دولت آنست که[ مسعود ۱] بُوَد پایانش (سعدی)  

1- در شعر سعدی محمود درج گردید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 چرا حمله پهپادی یمن به ‌ #تل_آویو⁩ مهم است؟
مصطفی نجفی
@jomhuriyat

♈️‏۱. این عملیات، نخستین حمله ‌ #انصارالله⁩ و یمنی ها به تل آویو یعنی پایتخت رژیم صهیونسیتی است.

♈️‏۲. این عملیات در هماهنگی کامل اطلاعاتی، میدانی و مستشاری با ‌ #حزب_الله⁩ انجام شده است. هدف اصلی آن، احیا و ارتقا بازدارندگی میدانی جبهه مقاومت و جلوگیری از حمله اسرائیل به خاک لبنان است.

♈️‏۳. عملیات انصارالله، ترس از گسترش جنگ را از مرزهای سرزمین های اشغالی به پایتخت آن منتقل کرد. این مسئله فشارهای داخلی بر نتانیاهو برای پایان جنگ را احیا می کند.

♈️‏۴. حمله بامداد امروز هشداری به ایالات متحده بود. به ویژه اینکه محل اصابت پهپاد با سفارت آمریکا حدود ۱۰۰ متر فاصله داشت.

♈️‏۵. هیچکدام از لایه های پدافندی اسرائیل نتوانستند پهپاد جدید یمنی ها را نه تنها منهدم بلکه رهگیری کنند.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝"جهان پسا آمریکایی"

فرید ذکریا ، تحلیلگر معروف آمریکایی در کتاب "جهان پسا آمریکایی" که در سال 2007 در آمریکا منتشر کرد، درباره‌ نظام آموزش عالی آمریکا می‌نویسد:
@jomhuriyat

♈️آموزش عالی، بهترین صنعت آمریکا در جهان است. آمریکا با پنج درصد جمعیت دنیا، در صحنه‌ آموزش عالی برتری مطلق دارد و 68 درصد از پنجاه دانشگاه برتر جهان متعلق به این کشور است. مزیت آمریکا در هیچ حوزه‌ دیگری تا این حد قاطع نیست.

♈️آمریکا 2/6 درصد از تولید ناخالص خود را صرف سرمایه‌گذاری بر روی آموزش عالی می‌کند، این در حالی است که اروپا 1/2 درصد و ژاپن 1/1 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف آموزش عالی می‌کنند.

♈️از سوی دیگر، آمریکا جذاب‌ترین مقصد برای دانشجویان خارجی است تا جایی که سی درصد کل دانشجویان خارجی در جهان در آمریکا تحصیل می‌کنند. اما سیستم آموزشی امریکا چه تفاوتی با دیگر سیستم‌های آموزشی در دنیا دارد؟

♈️نظام آموزشی آمریکا سخت‌گیری چندانی در مورد حفظ کردن دروس ندارد بلکه در پرورش قابلیت‌های نقادی ذهن که لازمه‌ موفقیت در زندگی است، عملکرد برجسته‌ای دارد. سایر نظام‌های آموزشی امتحان پس دادن یاد می‌دهند، در حالی که سیستم آموزشی آمریکا، تفکر کردن را می‌آموزد. چنین کیفیتی روشن می‌کند که چرا آمریکا در این حد مخترع، ماجراجو و خطرپذیر تربیت می‌کند. در آمریکا مردم این امکان را می‌یابند که جسارت بورزند، چالشگر قدرت باشند، زمین بخورند و دوباره به پا خیزند. این آمریکاست و نه ژاپن که دهها برنده‌ی جایزه‌ی نوبل پرورش داده است.

♈️وزیر آموزش عالی سنگاپور در تشریح تفاوت بین نظام آموزشی کشورش با آمریکا چنین می گوید: "ما هر دو به شایسته سالاری پایبندیم. در آمریکا به شایسته‌سالاری استعدادها بها می‌دهند و در سنگاپور به شایسته‌سالاری در آزمون‌ها. در آمریکا راه حداکثر بهره‌برداری از استعدادهای انسانها را می‌دانند.خلاقیت، کنجکاوی، ماجراجویی و بلند‌نظری، همه از شاخصه‌های سیستم آموزشی آمریکاست"

♈️ژاپن اخیرا کوشیده است تا با حذف کلاس‌های اجباری روز شنبه و افزودن بر ساعات مطالعات عمومی که شاگردان و آموزگاران می‌توانند در آن علایق خاص خود را دنبال کنند انعطاف‌پذیری نظام آموزشی خود را ارتقا بخشد. فرهنگ آمریکا، مشکل‌گشایی، پرسش‌گرایی در برابر قدرت و نو‌اندیشی را ارج می‌نهد و به آن بال و پر می‌دهد. انسان‌ها را برای شکست خوردن آزاد می‌گذارد و سپس فرصت‌های دوباره و سه باره در اختیار آنها قرار می‌دهد .این فرهنگ مشوق انسان‌های خودجوش و استثنایی است. اینها همه عوامل پایین به بالا هستند و امریه‌های دولتی از خلق آن عاجزند.

🔰ترجمه احمد عزیزی،
نشر هرمس، چاپ دوم.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝هنر خوب زندگی کردن
رولف دوبلی
@jomhuriyat

♈️گنجشک‌ها دشمن‌های طبیعی متنوعی دارند؛
راکون‌ها، جغدها و شاهین‌ها.
محققان کانادایی تصمیم گرفتند دورتادور تمام قسمت‌های یک دشت را تور بکشند و راه ورود دشمن‌های گنجشک‌ها را ببندند. گنجشک‌ها هرگز تا این اندازه در امان نبودند. سپس محققان بلندگوهایی را در بعضی نقاط دشت جاسازی کردند. در یک ناحیه‌ی پُر از چوب، صدای دشمنان گنجشک‌ها را پخش کردند و در بخش دیگر، صداهای طبیعی بی‌خطر.

♈️گنجشک‌هایی که در بخش صداهای ناخوشایند بودند، چهل درصد کمتر تخم گذاشتند و تخم آنها کوچک‌تر بود و تعداد کمتری از آن به جوجه تبدیل شد. بعضی از جوجه‌گنجشک‌ها از گرسنگی مردند، چون والدین آنها می‌ترسیدند برای جست‌وجوی غذا بروند. آن جوجه‌هایی هم که نجات پیدا می‌کردند، ضعیف‌تر شده بودند. این آزمایش به‌وضوح نشان داد که برای اثرگذاری کلیت یک اکوسیستم، حتی نیاز به یک تهدید واقعی هم نیست، ترس کفایت می‌کند.

♈️آنچه برای گنجشک‌ها اتفاق افتاد، در مورد انسان‌ها هم صادق است. بدتر اینکه ما نه‌تنها از حیوانات درنده، بلکه کلا از هر نوع پدیده‌ای می‌ترسیم. علاوه بر این، دلهره به یک تاکتیک انحرافی محبوب تبدیل شده، چون سر و کله زدن با مسائل ذهنی و انتزاعی آسان‌تر از درگیر شدن با مشکلات واقعی است. به این ترتیب، دلهره به بهانه‌ای برای طفره رفتن تبدیل می‌شود و می‌تواند شما را بیمار کند؛ حتی اگر در واقعیت خطری شما را تهدید نکند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن
♈️ صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰سرچشمه و آبشار دره خرس ، دورود ، لرستان

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نسلی سیال، منعطف و روان

فردین علیخواه
@jomhuriyat

♈️چند دختر نوجوان و جوان، بدونِ حجاب مورد قبول نهادهای رسمی حاکمیت، در دسته‌های عزاداری و در کنار مردان به زنجیرزنی پرداختند.

♈️پس از بازنشر گستردۀ ویدئوی این دختران در شبکه های اجتماعی، و قبل از هر گونه تفسیر و تحلیل مفسّران اجتماعی، آنان با سرعت شناسائی و احضار شدند، و به احتمال؛ مجازات هم بشوند.

♈️دیدن این ویدئو برای نگارنده این سطور، دوباره موضوع هویت در نسل معروف به زد را به میان کشید. برخی از مفسّران اجتماعی این چنین رفتارهایی را نشانۀ دینداری متفاوت این نسل به سبک و سیاق خود دانستند، و اینکه باید به استقبال چنین رفتاری رفت، مدارا ورزید و عرصه را بر آنان تنگ نکرد.

♈️به باور من، هویت در نسل زد موضوعی سیّال و شناور است و وضعیتی پاندولی دارد.
نسل زد هویت را شکلی از بازی می بیند. هویت برای او مستحکم، شکلی از قید و بند، و امری لاعلاج و تغییرنیافتنی نیست.
هویت او به مانند هویت سرزمینی است که چهار فصل دارد. فصل ها می آیند و می روند و رنگ ها پیوسته تغییر می کنند.

♈️از نظر هویتی، نسل زد در یک جا آرام و قرار ندارد. از نقطه ای به نقطه دیگر می رود. او اینجایی یا آنجایی نیست. از اینجا به آنجا و از آنجا به اینجا می آید. او سفر به هویت های مختلف را نه آشفتگی هویتی، بلاتکلیفی، ابهام، زوال و یا سرگردانی بلکه تنها موضوعی «فان» می داند.

♈️در سال 1401 پژوهشی درباره «دختران چادری مدرن در ایران» انجام دادیم. در این پژوهش با دخترانی مواجه شدیم که پوشش آنان چادر بود ولی دلیل چنین انتخابی «دلزدگی از پوشش های متداول دختران امروزی»، «فرصت تجربۀ خفن (به تعبیر آنان) و جدید داشتن، و «خواستیم ببینیم چطوری است» بود.

♈️حداقل در این گروه از دختران، پوشیدن چادر هیچ نسبتی با اعتقاد دینی نداشت بلکه شکلی از بازی با هویت بود.
برخی از آنان می خواستند به این طریق فقط در بین دوستان همسن و سال شان متفاوت باشند و در «خفن بودن» کم نیاورند.
آنان پس از چادر ممکن بود به سراغ کت چرم یا سارافون بلند بروند. به همین دلیل معتقدم که هویت برای این نسل همچون بازی است.

♈️دختران امروزی بسیار راحت و بدون کوچک ترین نگرانی از قضاوت ها، رنگ لاجوردی، قرمز مخملی و یا سبز فسفری را به موهایشان می زنند. آنان اگر خوششان بیاید پوتین مدل سربازی می پوشند، حلقۀ بینی می اندازند، یا با آمدن تابستان گرم موهایشان را از ته کوتاه می کنند.
اینها بازی با هویتی است که نسل های قبل غالبا از جامعه می گرفتند و تصور می کردند که امری ثابت و ابدی است.

♈️نسل زد با نسل های پیشین تفاوت های فاحشی دارد. نسلی سیال، منعطف و روان است. او خودش را با قفل و زنجیر به هویت خاصی بند نکرده است و خلاصه آنکه، او دربند هویتی ماندگار نیست.

♈️بازیگوشی هویتی این نسل یادآور «لیدی گاگا» و بازی‌های پرآوازه‌اش با هویت است. انعطاف پذیری و آسان گیری آنان نسبت به هویت به عبارتی رشک‌برانگیز است و ممکن است به آسانی در فهم نگنجد.

♈️نه تنها حاکمیت، بلکه نهادهای اجتماعی همچون خانواده و به ویژه والدین نیز بهتر است چنین مشخصه‌ای را درک کنند و آنرا به رسمیت بشناسند. البته نسل زد به انتظار به رسمیت شناختن یا نشناختن ما نخواهد نشست. این نسل مسیر خودش را طی خواهد کرد. ما فقط می توانیم تفسیر، و برای راحتی خودمان هم شده آنان را درک کنیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فرمانبردار رهبری خواهند بود!!؟
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️به گمانم از دهم امرداد، امواج ستیز با کابینه پزشکیان در رنگها و شکل های گوناگون که از پیشتر آغاز شده است، گسترده تر خواهد شد. به اغلب احتمال رهبری به پشتیبانی دولت پزشکیان بر خواهد خواست. ولی آیا سازمان دهندگان و کانون های طراحی رویارویی با دولت تازه استقرار یافته، در این باره، فرمانبردار رهبری خواهند بود؟! یا با تفسیرها و توجیهات گوناگون از آن سرپیچی خواهند کرد؟!

♈️به گمانم ارزیابی اصولگرایان چنین بوده که از ۱۴۰۰ به بعد، حکومت در پرتو یکدست شدن قوای سه گانه(مجلس، دولت، قضایی) و با فرض پشتیبانی نیروهای مسلح، کشورداری را با رویه و شیوه خود، بدون هر گونه سد بزرگ ملی پیش خواهند برد. به همین دلیل، پیروزی ناگهانی  و کمتر قابل پیش بینی میانه روها در انتخابات ۱۵ تیرماه ۱۴۰۳، برهم زننده آینده نگری آنان بود. به گمانم احتمال ایستادگی سرسختانه در برابر کابینه پزشکیان، با عناوین و توجیهات متعدد، کم نیست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان: به تمام افراد از جمله آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی هم گفتم افرادتان را معرفی کنید
@jomhuriyat

♈️مگر می‌شود بدون روابط خارجی رشد ۸ درصدی پیدا کرد/ بعضی ها طبق کدام دلیل و شواهد علمی این حرف را می زنند
؟

♈️ «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور منتخب در نشست با روسای ستادهای اصولگرا گفت:


♈️قرار بود طبق شاخصه‌ها کار را ادامه دهیم و کسانی که نسبت به آن اعتراض دارند؛ یکی از شاخصه‌ها را اضافه یا یکی را حذف کنند و اگر هم شاخص درست است طبق آن افراد را معرفی کنید.

♈️بنده به تمام افراد ازجمله آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی هم گفتم افرادتان را معرفی کنید. اگر معتقدید شاخصی ضعیف است شما شاخص دیگری بگویید تا اضافه کنیم. طبق این شاخص‌ها همه افراد را جمع می‌کنیم و از میان آن‌ها بهترین‌ها را انتخاب می‌کنیم، با این روش دستمان پر است.

♈️با توجه به اینکه ما در این ۴۰ سال طبق یک نظم به افراد سمت ندادیم، امروز دچار یکسری مشکلات شدیم اما در دوره جدید می‌خواهیم بر طبق شاخص ‌های تعریف شده افراد را انتخاب کنیم. اینکه بنده گفتم حزبی نیستم دلیل بر این نیست که حزب نباید باشد برعکس حزب باید وجود داشته باشد، توسعه اجتماعی با وجود حزب‌ها شکل می‌گیرد. ما نه تنها باید زبان همدیگر بلکه زبان دنیا را بفهمیم و برای مثال هر فردی به زبان‌های بیشتری تسلط دارد توانمندتر است، این به عنوان شاخص توانمندی‌های فردی در نظر گرفته می‌شود.

♈️آیا گروههای مهندسین ، تجار ، صنعت گران و... با هم یک طبقه واحد دارند؟ و آیا آنها هدف مشخصی برای زندگی کردن دارند؟ یا نه. متاسفانه همه فقط دنبال یکسری منافع هستیم و با سیستم‌ کاری نداریم. کشور ما از نظر اجتماعی به این توسعه نرسیده است و متاسفانه هیچ حزبی نیز به این هدف نرسیده و در این شرایط به بنده هم می‌گویند چرا حزبی نیستید؟ بنده وارد هیچ حزبی نشدم چون دیدم هیچ حزبی برنامه‌ای ندارد. مجموعه دیدگاه‌ها و افراد باید در حزب باهم جمع شوند و بگویند اگر ما به قدرت رسیدیم؛ مثلا این سیاست آموزش و پرورشی یا درمانی یا خارجی را در این ممکلت پیاده خواهیم کرد.

♈️می‌گویند مشکل در مدیریت کشور است، اصلا مگر این افرادی که روی کار آوردند، مدیر بودند یا علم و حتی مهارت آن را داشتند؟ قطعا اینگونه نبوده است. اصلا کدام بخش  را درست کردند و آن مدینه فاضله‌ای که می‌گویند، کجا است؟ بنده همینم، صاف و ساده اما آیا شما آن که می‌گویی هستی؟

♈️بنده در انتخابات گفتم برنامه‌ام سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری است و برخی‌ها در انتخابات به بنده گفتند شما برنامه ندارید، و تعریفی هم از برنامه نمی‌توانید ارائه دهید، اما قطعا بنده بهتر از آنان می‌دانم برنامه چیست. بنده دوره‌های مختلف در انگلستان، آمریکا، سوئیس و ...دیدم و مدیریت هم کردم، پس می‌دانم برنامه چیست اما شما چگونه خارج از سازمان برای درون سازمان برنامه می‌نوشتید؟ در کجای دنیا در خارج از یک سازمان برای داخل سازمان برنامه می‌نویسند و آیا اصلا چنین چیزی امکان پذیراست؟ حداقل یک رفرنس یا یک کتاب معرفی کنید و مدام هم این جمله را تکرار می‌کردند.

♈️طرف می‌گفت بنده طلا می‌دهم یا زمین می‌دهم ، این در شرایطی است که ما قانون برنامه و بودجه داریم و طبق این قانون چنین چیزی امکان پذیر نیست بعد شما آن طلا یا زمین را از کجا می‌خواهید بدهید؟ چرا دروغ می‌گویید. اینکه اگر بنده رئیس جمهور شوم می‌توانم قانون را زیر پا بگذارم و حرف‌های خودم را عملی کنم، بنظر شما امکان پذیر است؟

♈️مشکل کشور ما از همین نکته ها شروع می‌شود، اینکه علمی عمل نمی‌کنیم و بی مبنا و اصول حرف می‌زنیم، برای گرفتن رای یکسری حرف‌ها می‌زنیم اینکه عملی است یا نه اصلا مهم نیست، در هم راستا خیلی هم به بنده فشار آوردند که برای گرفتن رای یکسری حرف‌ها بزنم، وعده بدهم اما بنده وعده ندادم.

♈️من معتقدم باید متناسب با شرایط تصمیم بگیریم . به همین سادگی نمی‌توان نیروی انسانی و رفتار انسان‌ها را تغییر داد . ابتدا باید مهندسی کنیم بعد تصمیم بگیریم. اینکه برخی فکر کنند به بنده دیکته می‌کنند اشتباه است، بنده شاخص‌هایی تعیین کردم و طبق آنها تصمیم خواهیم گرفت.

♈️بیش از هزار و چهارصد سال است که اسلام آمده و قرآن را هم داریم ، بعد ما این قرآن که حرف خداست را اجرا نمی‌کنیم، اما بعضی‌ها تا بحث انتخابات می‌رسد می‌گویند این برنامه را اجرا می‌کنیم و به آن‌جا می‌رسیم . بین تئوری و عمل فاصله زیادی وجود دارد. راحت می‌توان حرف زد اما موقع عمل می‌فهمیم به این سادگی‌ها نیست.اصلاحات یک تعبیر روشن دارداما دلیل اینکه این همه حزب درست کردیم این است همه می‌خواهند رئیس شوند و با هم دعوا می‌کنند و زمانی که نمی‌توانند به یک فهم مشترک برسند هر کسی یک حزب تشکیل می‌دهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پدیدۀ مرموز!
#احمد_زیدآبادی

♈️سعید جلیلی اگر خواهان ادامۀ فعالیت سیاسی است، به جای تشکیل "دولت در سایه" که اسم بی‌مسمایی در نظام جمهوری اسلامی است، باید حزب تشکیل دهد.

♈️ دولت در سایه بدان سان که او مراد و دنبال می‌کند، یعنی پدیدۀ مرموزی که اعضا و منابع و ارتباطات و نوع فعالیتش برای جامعه شناخته شده نیست و عملاً یک نیروی زیرزمینی به شمار می‌رود.

♈️حزب سیاسی اما پدیده‌ای شفاف است و منابع مالی و انسانی و برنامۀ قابل پنهانی از چشم رسانه‌ها ندارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ناترازی انرژی و دلایل آن
محمود اولاد
@jomhuriyat

♈️گفته می‌شود یکی از دلایل ناترازی انرژی در ایران، قیمت پایین و در نتیجه مصرف بیش‌ از حد مردم است! در نتیجه برای کنترل مصرف و جلوگیری از اسراف مردم، هم باید قیمت افزایش یابد، هم فرهنگ‌سازی! شود: ابتدا به بررسی این موضوع پرداخته و سپس دلیل اصلی عدم اجرای روشهای غیرقیمتی رفع ناترازی را عرض می‌کنم:

🔰۱- باید پرسید اینکه خودروهای ما ۲-۳ برابر خودروهای کشورهای دیگر مصرف می‌کنند، تقصیر مردم است که باید فرهنگ سازی شود؟
اینکه بخاری‌های گازسوز یا سیستم‌های شوفاژ ساختمانها در مقایسه با مشابه‌های جهانی بسیار ناکارآمد است و چندین برابر مصرف می‌کند، تقصیر مردم است که باید فرهنگ‌سازی شود؟
اینکه هر هفته یک خط مترو خراب می‌شود و به قدری شلوغ است که نمی‌شود برنامه‌ریزی مناسب رسیدن به مقصد داشت، اینکه شبکه ناکارآمد است، اینکه بلیط قطار و هواپیما جیره‌بندی است، اینکه حتی اتوبوس پیدا نمی‌شود، تقصیر مردم است و باید فرهنگ سازی شود؟
اینکه مردم به تکنولوژی‌های روز دنیا در تامین انرژی در بخشهای خانگی و حمل و نقل ندارند، تقصیر مردم است و باید فرهنگ سازی شود؟

🔰۲- چند سال پیش (بیش از یک دهه)، یادم است ژاپن پیشنهادی داده بود که تاکسی‌ها و موتورسیکلت‌های کشور را برقی کند مجانی و صرفا مابه‌التفاوت قیمت سوخت را برای مدتی دریافت کند. من همان موقع محاسبه کردم بسیار منطقی بود اما عمل نشد. دلیلش را می‌دانید چرا؟ دلیلش عامل اصلی ناترازی انرژی است مثل عامل اصلی ناترازی آب و …!

🔰۳- اما دلیل ماجرا:

♈️دلیل اینکه راهکارهای مناسب غیرقیمتی و اتفاقا بسیار کارا انجام نمی‌شود، در ساختار تشکیلاتی دولت و اینکه هر بخش به صورت جزیره مستقل صرفا دنبال منافع بخش خود است! مطلقا پیگیری نفع عمومی و دولتی در کار نیست! هر وزارتی یک پیمانکار بخش خصوصی است که دنبال نفع خودش است.

🔰ماجرا چیست؟
♈️ماجرا این است که در مثال فوق (برقی کردن خودروها و موتورسیکلت‌ها)، این کار باید توسط وزارت صمت انجام شود. هزینه‌های آن هم به وزارت صمت می‌رسد. اما منافع آن که کاهش مصرف سوخت و امکان صادرات و کسب درآمد است، به وزارت نفت می‌رسد! وزارت نفت حاضر نیست این منافع را برگرداند به منشا هزینه!
در بحث انرژی‌های پاک هم همین موضوع را داریم! بخشی از انتفاع موضوع به کاهش مصرف سوخت و امکان صادرات آن برمی‌گردد که به وزارت نفت می‌رسد ولی کار و هزینه را باید صمت بکند!

♈️این موضوع در مورد آب بین وزارت جهادکشاورزی و نیرو هم جور دیگری برقرار است.
این مسئله اصلی ما و عامل ناترازی‌هاست.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 در باب برخی نتایج شوم "حکمرانی بد"

✍️ علی زمانیان - ۳۰ / ۰۴ / ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️حکمرانی و حکمرانان بد، آثار و پیامد‌های ناگواری بر جای می‌گذارند. از هر سو جامعه را مجروح می‌کنند، آسیب می‌زنند و نمی‌دانند که بنای رفیع جامعه  و روان افراد تحت حکمرانی بد، دردناکانه تخریب می‌شود. حکمران بد، عصای قدرت را بی پروا می‌چرخاند و (به تعبیر مولانا) قندیل‌ها، تزیین‌ها و زیبایی‌های جامعه را نابود می‌کند. حکمرانی بد، سرمایه های بنیادین جامعه را به فرسایش می‌کشاند و سبب فرو ریختن دیوار مصایب و مشکلات  بر زندگی ساکنان می‌شود.

♈️در باب نتایج شوم حکمرانی بد، بسیار نوشته‌اند و خوانده‌ایم،  وقتی از مدیریت و حکمرانی بد، سخنی به میان می‌آید، بیش از هر چیز و در ابتدا فقدان کارآمدی لازم و ضعف در ناحیه ایجاد رفاه و زندگی خوش برای جامعه، توجه همگان را جلب می‌کند. گرچه این عنصر که می‌توان آن را "فلاکت مادی و عینی" (فقر) نام نهاد، بسیار مهم و اساسی است، اما به همان اندازه، "فلاکت روان‌شناختی" نیز مهم است.

♈️در این کوتاه نوشته بر سه وجه، انگشت تاکید نهاده می‌شود:

🔰 الف) سلب امکان نقد و بازاندیشی جامعه.

♈️حکمرانی بد، فرصت و امکان بازاندیشی و نقد جامعه، فرهنگ و رفتار  اجتماعی شهروندان را از میان می‌برد. زیرا ساکنان تحت حکمرانی بد، فرصت به دست می‌آورند تا هر آسیب و ضعفی را به حکمرانان حواله دهند و آنان را مقصر اصلی برشمارند.  با این که این ایده، بهره‌هایی از حقیقت دارد اما باید از خود پرسش کرد:  آیا همه‌ی راه ها به حکمرانان ختم می شود؟ آیا جامعه را صرف نظر از حاکمیت سیاسی نمی‌توان نقد کرد؟
به عنوان مثال؛ چرا جامعه ی ایران به فساد زبان و بدزبانی رایج در روابط اجتماعی و زندگی روزمره ی جاری، کمتر واکنش نشان می‌دهد تا فساد زبان نزد حاکمان؟

♈️در نگاه خیره به حکمرانان، چیزی فراموش می‌شود. این‌که جامعه از زیر ذره‌بین نقد بیرون می‌رود، به جای آن، حاکمان عاملین اصلی شرایط ناگوار اجتماعی قلمداد می‌شوند. در این میانه اما جامعه و رفتار اجتماعی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. دروغ و اهانتی که از زبان قدرت‌مداران می‌شنوند برای‌شان سخت و ناگوار است (که البته چنین است)، اما دروغ واهانت‌های جاری در زندگی روزمره را نادیده می‌گیرند. جامعه مملو از اهانت، خشونت زبانی و تعرض به حریم شخصی شهروندان می‌شود اما فقط بدزبانی حاکمان و رفتار آنان برجسته می‌شود.

🔰ب) فلاکت روانی شناختی"

♈️انعکاس حکمرانی بد را می‌توان در سه ناحیه‌ی باورها، عواطف و احساسات و ساحت اراده و خواسته‌های شهروندان، تقسیم نمود و در باره‌ی هر یک از آن ها به تفکیک سخن گفت. سرجمع آن چه در ناحیه درون افراد،‌ به ویژه در ناحیه‌ی احساسات و عواطف جامعه شکل می گیرد، پدیده ای را به وجود می‌آورد با عنوان: "فلاکت روان‌شناختی".

🔰برخی از عناصر "فلاکت روان‌شناختی" عبارت است از:

۱. احساس درماندگی، یاس از بهبود و گسترش ناامیدی
۲. حس تنهایی و  بیگانگی با جهان، با خود و با دیگران
۳. رواج انواع باورهای خرافی
۴. احساس ناتوانی در حل مصایب و مشکلات
۵. تلخ‌کامی و فقدان شادی درون
۶. احساس در بن‌بست‌زیستن
۷.  بی‌ارزش شدن جان و آبرو و منزلت انسان

🔰ج) خرد بی‌حاصل

♈️ناتوانی افراد در مدیریت زندگی و پیش‌بینی ناپذیر بودن شرایط به این نتیجه منجر می‌شود که فرد، عملا نمی‌تواند "نقشه‌ی زندگی" برای خودش طراحی کند و روندی تقریبا ثابت را پیش ببرد. گویی بازیچه‌ی دست دیگران و شرایط شده است. از این نظر، مهمترین نتیجه‌ی منفی و سیاه حکمرانی بد، بروز نوعی"فلاکت روانی" است که مردم را در خود می‌بلعد. احساس ناتوانی و عجز از مدیریت زندگی روزمره، بدترین احساسی است که می‌توان تجربه کرد. آدمی برای آن که احساس کند زنده است و به اراده‌ی خویش می‌زید، باید بتواند نقشه‌ی زیستن خویش را بر پای اراده و خواست خود پی‌ریزی نماید.  

♈️هنگامی که مجموعه‌ی شرایط سبب شود که فرد، خود را نه مدیر زندگی که اسیر  و دست‌بسته ی شرایط می‌بیند، آن گاه حس ناتوانی و بی‌کفایتی در او رشد می‌کند. در پسِ این احساس است که بتدریج باورهایی رشد می کند مبنی بر این که جهان، مبنائا عادلانه‌ نیست و یا دست کم، عدالت از حد توان انسان‌های عادی بیرون است. باور به تقدیر و سرنوشت از پیش تعیین شده نیز از همین حس ناتوانی سر بر می‌آورد.

♈️در چنین اوضاع و احوالی، عقل چیزی زاید و بی حاصل می‌گردد. زیرا آدمی در می‌یابد با روند عقل و عقلانیت نمی‌توانند به مقصود و هدف برسد و با خردورزی نمی‌تواند کنترل زندگی را به دست گیرد.

♈️فلاکت روانی، احساس بسیار دردناکِ خویش را در بن‌بست و ناتوانی دیدن است. آن گونه که آدمی احساس می کند
" پرً کاهم در مصاف تند باد".
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝معماری دولت کارآمد
🔰مطالبه دولت وحدت ملی در گرو پذیرش تفاوت‌ها است
✍️عباس عبدی، اعتماد ۳۰ تیر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️آقای عبدی اکنون که دو هفته از انتخابات گذشته است، اوضاع را چگونه می‌بینید؟

♈️وضعیت سیاسی و اجتماعی کشور مستقل از خواست و اراده نیروها شکل نمی‌گیرد. وضعیت مزبور در محدوده امکانات موجود شکل می‌گیرد پس این شکل‌گیری در محدوده امکانات بستگی تمام به نحوه بازی بازیگران سیاسی دارد. مثل کشاورزی است. هر محصولی را نمی‌توان در هر جا به عمل آورد. بستگی به شرایط آب، زمین، هوا دارد ولی در نهایت این کشاورز است که می‌تواند در این شرایط آب و هوایی و زمین، محصول مناسبی را به عمل آورد یا نیاورد.

♈️از این منظر معتقدم که شرایط در مجموع ظرفیت حرکت به سوی جلو را دارد. از اینجا به بعد وظیفه نیروهای سیاسی است که با دقت رفتار کنند و بهترین محصول را با بالاترین ظرفیت به دست آورند.

♈️اکنون در اولین گام این دولت یعنی تشکیل کابینه قرار داریم. از نظر افکار عمومی مهمترین گام نیز هست. به گمان شما این نحوه رفتار و تشکیل کارگروه‌ها و فراخوان‌ها می‌تواند به یک کابینه مناسب منجر شود؟

♈️علی‌رغم تمامی مشکلات و ابهاماتی که در این راه پیش آمده است و احتمالاً باز هم پیش آید، به نظرم خودم نیز ضعف‌های جدی هم وجود دارد، در مجموع یک گام به جلو محسوب می‌شود. ولی آنچه که موجب شکل‌گیری یک کابینه قوی خواهد شد، فقط این فرآیند نیست. زیرا فرآیند موجود حداکثر می‌تواند مصالح لازم را برای شکل دادن به یک بنای سیاسی فراهم کند، ولی اینکه این بنا واجد چه مشخصاتی باشد؟ باید در مرحله دوم طراحی شود.

https://telegra.ph/معماری-دولت-کارآمد-07-19
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝زمستان آینده، بحران لحاف خواهیم داشت!
مجتبی لشکربلوکی
@jomhuriyat

♈️بگذارید با یک داستان کلاسیک و معروف شروع کنیم. پایيز بود و سرخپوست ها از رئيس جديد قبيله پرسيدند كه زمستان پيش رو سرد خواهد بود يا نه. از آنجايي كه رئيس جديد از نسل جامعه مدرن بود از اسرار قديمي سرخپوست ها چيزي نياموخته بود. او با نگاه به آسمان نمي توانست تشخيص دهد زمستان چگونه خواهد بود. بنابراين براي اينكه جانب احتياط را رعايت كند به افراد قبيله گفت كه زمستان امسال سرد خواهد بود و آنان بايد هيزم جمع كنند.

♈️چند روز بعد ايده اي به نظرش رسيد. به مركز تلفن رفت و با اداره هواشناسي تماس گرفت و پرسيد: آيا زمستان امسال سرد خواهد بود؟ كارشناس هواشناسي پاسخ داد: به نظر مي رسد اين زمستان واقعاً سرد باشد. رئيس جديد به قبيله برگشت و به افرادش گفت كه هيزم بيشتري انبار كنند. يك هفته بعد دوباره از مركز هواشناسي پرسيد: آيا هنوز فكر مي كنيد كه زمستان سردي پيش رو داريم؟ كارشناس جواب داد: بله، هوا بس ناجوانمردانه سخت خواهد بود.

♈️رئيس دوباره به قبيله برگشت و به افراد قبيله دستور داد كه هر تكه هيزمي كه مي بينند جمع كنند. هفته بعد از آن دوباره از اداره هواشناسي پرسيد: آيا شما كاملاً مطمئن هستيد كه زمستان امسال خيلي سرد خواهد بود؟ كارشناس جواب داد: قطعاً و به نظر مي رسد زمستان امسال يكي از سردترين زمستان هايي باشد كه اين منطقه به خود ديده است.

♈️رئيس قبيله پرسيد: شما چطور مي توانيد اين قدر مطمئن باشيد؟ كارشناس هواشناسي جواب داد: چون سرخپوست ها ديوانه وار در حال جمع آوري هيزم هستند.

🔰تحلیل و تجویز راهبردی:

♈️در ادبیات آینده پژوهی و تفکر استراتژیک مفهوم جالبی وجود دارد به نام «پیش گویی کامبخش» یا خود محقق شونده.
پیش گویی کامبخش نوعی از پیش نگری است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث بوقوع پیوستن خودش می شود. این پدیده ناشی از رابطه دو طرفه بین باور و رفتار است. گاهی اوقات باور به وقوع یک رخداد در آینده باعث ایجاد آن رخداد در واقعیت می شود.

♈️دقت کنیم نکته ظریف اینجاست که پیشگویی کامبخش از اول درست نیست. بلکه این پیشگویی منجر به بروز رفتارهایی می شود که این رفتار در نهایت باور نادرست را به واقعیت تبديل می کند.

♈️بگذارید مساله ملی «گذار از تحریم ها» را از این منظر نگاه کنیم؛ تحریم ها دو بعد دارند. یک بعد تحریم ها، «محدودیت های سخت اقتصادی» است؛ شامل محدودیت هایی که در نظام بانکی، بیمه ای و تجاری ما ایجاد می شود.
اما بعد دوم و مهم تر تحریم ها، «بازی های نرم روانی» است. ممکن است محدودیت های اقتصادی یک کشور را از پای نیاندازد. اما بازی های روانی حتما چنین خواهد کرد.

♈️در بعد دوم تحریم ها، تصویر از آینده را مخدوش تر، مبهم تر و سخت تر از آن چه هست ارایه می دهند (باور: به ما القا می کنند هوا بس ناجوانمردانه سرد خواهد بود!).

♈️هر کدام از ما شروع می کنیم به خریدن لحاف برای زمستان آینده (رفتار هیجانی) وقتی به بازار می رویم می بينیم که فروش لحاف دو برابر شده است (باور تقویت شده). بنابراین ما به جای یک لحاف دو لحاف می خریم (رفتار غیرمنطقی واکنشی) و وقتی برمی گردیم خانه اخبار را گوش می کنیم که مردم برای خریدن لحاف هجوم آورده اند (طوفان باورهای جمعی غلط) بنابراین احساس می کنیم که لحاف کم خریده ایم پس دوباره مراجعه می کنیم به بازار برای خرید. می بینیم که لحاف در بازار نیست.

♈️چه می کنیم؟ به بازار سیاه روی می آوریم. لحاف را با قیمت سه برابر معمولی می خریم و در انبارهایمان تلنبار می کنیم. در صف خرید لحاف دعوا می کنیم. چاقو و چاقوکشی می کنیم. محبور می شویم لحاف به صورت قاچاق وارد کنیم و هزاران بدبختی دیگر. به همین ترتیب لحاف می شود یک بحران!

♈️تحریم جدی است. خیلی جدی! دولت مردان باید برای «محدودیت های سخت اقتصادی» راه حل های عملی اطمینان بخش طراحی، اعلام و اجرا کنند. اما جدای از آن تک تک ما نباید در دام بازی های نرم روانی و بحران لحاف بیفتیم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وزیر فرهنگ می‌خواهیم، نه ارشاد

امیر فرض‌اللهی، روزنامه‌نگار و منتقد سینما
@jomhuriyat

♈️۴۵سال است ارشاد داریم اما هیچ‌کس ارشاد نشد که هیچ، مرشد را هم گم کرده‌ایم. راه را از چاه که بسی... ارشاد که نشدیم هیچ، راه‌های رسیدن به خدا را از طرق دیگر آموختیم؛ دهه پنجاهی‌ها با لجبازی، سکوت و... نسل زد با عمل مستقیم معکوس. چه می‌شود بعد از ۴۵ سال آزمون و خطا به‌جای ارشاد، وزیر فرهنگ داشته باشیم؟

♈️چی می‌گی؟ مگر می‌شود از مجلس سوپرانقلابی، وزیر فرهنگ داشته باشیم؟ بله که می‌شود، چراکه نه؛ مگر آن شیر پاک خورده نتوانست فرق بین سیمین بهبهانی شاعر با سیمین دانشور نویسنده را برای معلم اخلاق در خانواده روشن کند و او را قانع... پس اگر کسی را انتخاب کنیم که قدرت استدلال و تعمق بالا داشته باشد، حتماً می‌تواند از خود دفاع کند.

♈️چی می‌گی؟ مجلس سوپرانقلابی استدلال نمی‌پذیرد... باز هم راه دارد، ما از ترس تب که دچار مرگ نمی‌شویم، چرا وقتی می‌شود از میان این‌همه نخبه ژرف‌اندیش که بر کنج‌اند و ویترین قشنگِ درون‌تهی‌ها بر صحنه جولان می‌دهند، چند نفری را ردیف کرد و از میان آنان فردی را برگزید که هم شایسته مدیریت فرهنگ باشد، هم فهم عمیق از تاریخ فرهنگی‌مان داشته باشد، هم بداند که با اهالی فرهنگ چگونه باید رابطه دوسویه داشته باشد و مهمتر آنکه بلد باشد از نخبگان فرهنگی، ماناترین خروجی و آثار را ثبت و ضبط کند تا موجب والایش فرهنگ شود./هم میهن

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دولت چهاردهم فقر و اشتغال را در چه شرایطی تحویل می‌گیرد؟

@jomhuriyat

♈️نگاهی به شاخص‌های بازار کار نشان می دهد که در بهار سال جاری نرخ مشارکت اقتصادی معادل 41.2 درصد بوده. این در حالی است که این نرخ تا پیش از همه‌گیری ویروس کرونا بیش از 44 درصد بود.

♈️عدم بازیابی نرخ مشارکت اقتصادی در سال‌های گذشته معلول عوامل مختلفی مانند بی‌ثباتی اقتصاد کلان و تورم‌های بالا است.

♈️در همین زمان نرخ بیکاری به 7.7 درصد رسیده که دلیل اصلی آن پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی است.

♈️برخی از کسب و کارهایی که در ایام شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند، پس از پایان همه‌گیری به دلیل هزینه‌های بالای راه‌اندازی کسب و کار نتوانستند به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

♈️از سوی دیگر با افزایش موج مهاجرت جوانان، بسیاری از این افراد پیش از ورود به بازار کار مهاجرت کرده و اصلا در گروه فعالان اقتصادی قرار نمی گیرند.

♈️تورم‌های بالا علاوه بر تاثیر روی نرخ مشارکت اقتصادی، کاهش درآمدهای حقیقی را نیز به دنبال داشته است و موجب شده که نرخ فقر در سال 1401 معادل 30 درصد برسد.

♈️در چنین شرایطی مهار تورم و ثبات اقتصادی می تواند به بهبود وضعیت بازار کار بینجامد و از همین طریق به کاهش نرخ فقر نیز کمک کند.

♈️نرخ فقر، درصدی از جمعیت است که درآمد آنها زیر خط فقر تعیین‌شده قرار دارد. این شاخص برای ارزیابی میزان فقر در یک جامعه استفاده می‌شود.

♈️آخرین آمارهای مربوط به نرخ فقر در ایران مربوط به سال1401 است. در این سال نرخ فقر معادل 30درصد بوده است. به عبارت دیگر در سال1401 یک‌سوم از ایرانیان توانایی تامین حداقل‌های نیازهای خود را نداشته‌اند.

♈️تغییرات جمعیت مستمری‌بگیران نیز به خوبی تاثیرات تورم را بر افزایش جمعیت فقرا نشان می‌دهد.

♈️جمعیت مستمری‌بگیران بهزیستی و کمیته امداد در سال1397 یعنی سالی که آمریکا از برجام خارج شد و جهش تاریخی نرخ ارز رخ داد، به‌صورت چشم‌گیری افزایش یافته و از 2میلیون و 84هزار نفر در سال1396 به 3میلیون و 196هزار نفر در سال1397 رسیده است.

♈️در نهایت می‌توان گفت که با تداوم تورم‌های بالا جمعیت این افراد نیز افزایش یافته و در سال1400 به 3میلیون و 531هزار نفر رسیده است.

♈️در سال‌های گذشته دولت‌ها در تلاش بوده‌اند تا با اتخاذ سیاست‌هایی مانند اعطای یارانه نقدی و بازتوزیع درآمد، در مسیر بهبود وضعیت فقر در کشور قدم بردارند.
با این حال تجربه‌ها بیانگر آن است که اتخاذ چنین سیاست‌هایی نه تنها کار‌ساز نبوده، بلکه با گذشت زمان تنها به باری برای بودجه و موتور محرک تورم تبدیل شده است.

♈️برای مثال در سال1400 نرخ فقر معادل 30.4درصد بود. در سال1401 دولت ارز ترجیحی را حذف و مبلغ یارانه‌های نقدی را افزایش داد. توقع آن می‌رفت که با افزایش یارانه‌های نقدی نرخ فقر در این سال به صورت قابل توجهی کاهش یابد.

♈️با این حال نرخ فقر تنها 0.4واحد درصد نسبت به سال1400 کاهش یافت. دلیل اصلی این مساله نیز خنثی شدن تاثیرات افزایش یارانه نقدی توسط تورم بود.

♈️بنابراین دولت آینده می‌تواند از این تجربه استفاده کند و به جای افزایش رقم یارانه‌های نقدی برای بهبود وضعیت زندگی مردم، بر مهار تورم تمرکز کند./دنیای اقتصاد

🔰متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/05 01:28:02
Back to Top
HTML Embed Code: