Telegram Web Link
📝📝«شوراهای شرم‌گین»

🔰نگاهی به رفتار و گفتار دو نامزد پر وعده که در نهایت انصراف دادند

مهرداد خدیر،معاون سردبیر هم‌میهن
@jomhuriyat

♈️هنگام انتشار این نوشته به احتمال زیاد تکلیف برندۀ انتخابات ریاست‌جمهوری روشن شده و نهایت این است که به دور دوم کشیده شده و جمعه ۱۵ تیر شاهد رقابت نهایی بین دو نفر خواهیم بود.
شخصاً آرزو می‌کنم کار در مرحلۀ اول تمام شده باشد و نیازی نیست گفته شود آرزوی نویسنده پیروزی کدام یک است.

♈️اکنون – زمان تحریر مطلب- البته اگرچه برنده مشخص نیست اما بازندگان انتخابات و مشخصاً یک نفر به‌عنوان بازندۀ مطلق مشخص‌اند؛ دو نامزدی که در واپسین ساعات و به‌رغم قول صریحی که در مقابل بینندگان داده بودند، انصراف دادند و شهامت آن را هم نداشتند تا بگویند به سود کدام‌یک از دو نامزد دیگر (سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف) و وقتی رئیس ستاد یکی گفت امکانات ستاد را در اختیار آقای قالیباف قرار می‌دهیم نامزد منصرف تکذیب کرد چراکه نمی‌خواست خطر کند و حدس می‌زد شاید دیگری (‌جلیلی) بماند و در واقع سر او بی‌کلاه بماند.

♈️برنده انتخابات یا موکول شدن نتیجه به مرحله دوم امروز شنبه مشخص شده اما بازندگان قبل از شروع انتخابات باختند و به قول بازیگر آن سریال تلویزیونی بد هم باختند. چراکه اخلاق را باختند و به‌خاطر یاوه‌هایی که بافتند و لاف گزاف که بر زبان آوردند و وعدۀ طلای ناب و گوشت گرم گوسفندی درِ خانه‌ها مضحکۀ خاص و عام شدند.

🔰متن کامل:
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17779

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سرمايه اجتماعي پس از انتخابات

پیمان مولوی
@jomhuriyat

♈️انتخابات چهاردهم رياست‌جمهوري در ايران برگزار شد، فارغ از اينكه كدام فرد و جريان سكان هدايت ساختار اجرايي را به دست مي‌گيرد بايد اميدوار باشيم دولت آينده از سرمايه اجتماعي لازم براي اجراي سياست‌ها و برنامه‌هايش بهره‌مند باشد.
بنابراين اصل اساسي رشد در هر جامعه آن است كه دولت‌ها براي اجراي سياست‌هاي اقتصادي، راهبردي و توسعه‌اي خود از سرمايه اجتماعي بهره‌مند شوند.

♈️اين واقعيتي است كه در همه تئوري‌ها، نظريه‌ها و اصول آكادميك بر آن تاكيد و توصيه شده است.
اما سرمايه اجتماعي چيست و چگونه محقق مي‌شود؟
بر اساس تعريف بانك جهاني از سرمايه اجتماعي در سال ۱۹۹۸، سرمايه اجتماعي در جامعه‌ هدف، دربرگيرنده نهادها، روابط، نظرگاه‌ها و ارزش‌هايي است كه بر كنش و واكنش‌هاي بين مردم حاكمند و در توسعه اقتصادي و اجتماعي سهم دارند. در واقع سرمايه اجتماعي دربرگيرنده ارزش‌ها و هنجارهاي مشترك لازم براي رفتار اجتماعي است كه در روابط شخصي افراد، در اعتماد آنان به يكديگر و در حس مشترك مسووليت‌هاي مدني منعكس است.

♈️براي اندازه‌گيري سرمايه ‌اجتماعي هم عمدتا از سه شاخص «اعتماد»، « مشاركت » و «همياري» استفاده مي‌كنند. سه گزاره‌اي كه در آوردگاه‌هاي انتخاباتي، نمودهاي عيني آن مشاهده مي‌شوند.

♈️وقتي درباره سرمايه اجتماعي صحبت مي‌كنيم بايد بدانيم تمام پروژه‌هاي بزرگ و مهم در سطح جهان، تمامي موتورهاي محرك رشد اقتصادي و تمامي اتفاقاتي كه در اقتصاد شكل گرفته و توسعه و پيشرفت كشورها را ايجاد كرده برآمده از آن است.

♈️در واقع كشورها با تكيه بر اعتماد و خواست مردم و از طرف ديگر ساپورت و حمايت مردم به توسعه رسيده‌اند. اگر امروز در كشورهاي اسكانديناوي، سيستم رفاهي توسعه يافته‌اي وجود دارد و مردم از بسياري از مواهب زندگي شهروندي برخوردارند ناشي از درك بالايي است كه مردم اين كشورها در بزنگاه‌ها نسبت به سياست‌هاي متوليان امر داشته‌اند. نمونه ديگر نقش سرمايه اجتماعي در پشت سر گذاشتن مشكلات و رسيدن به كرانه‌هاي توسعه به بحران بزرگ امريكا در ۱۹۲۲،

♈️رييس‌جمهور روزولت تنها بر پايه اعتماد عمومي كه در ايالات متحده ايجاد مي‌كند توانست، يك كشور ركود زده و بحران زده را به كشوري ابرقدرت در حوزه‌هاي اقتصادي و راهبردي بدل سازد. نقش اعتماد عمومي در توسعه، نقشي بسيار تنگاتنگ محسوب مي‌شود. هر اندازه اعتماد عمومي بالاتر باشد و سرمايه بيشتري جمع شده باشد دستيابي به توسعه نزديك‌تر خواهد بود.

♈️اما وضعيت ايران از مننظر سرمايه اجتماعي چگونه است؟
متاسفانه بسياري از ارگان‌ها و مسوولان در حوزه اعتماد عمومي كارهايي را انجام داده‌اند كه به سرمايه اجتماعي ضربه خورده است. مثلا زماني كه دولت‌ها سياست‌هايي را به كار مي‌گيرند كه باعث كاهش ارزش پولي ملي و ريال شود، ايرانيان ناچارند ريال ايراني را بدل به دلار امريكايي كنند.

♈️اين ناشي از عدم اعتماد است. يا زماني كه خودروهايي در ايران توليد مي‌شوند كه نه از منظر استانداردهاي ملي و جهاني و هم از منظر ايمني و كيفيت و رقابت و... در سطح نازلي هستند، خواه ناخواه به افكار عمومي اين پيام صادر مي‌شود كه به صنايع ايراني نبايد اعتماد كنند.

♈️از اين نمونه‌ها در بخش‌هاي مختلف اقتصادي به كرات مي‌توان مطرح كرد. در بخش‌هاي چون بنزين، ارز، ناترازي‌هاي آب و... تنها مبتني بر اعتماد عمومي و رشد سرمايه‌هاي اجتماعي مي‌توان بحران‌ها را پشت سر گذاشت.

♈️با پشت سر گذاشتن انتخابات سال ۱۴۰۳ چه بخواهيم و چه گروهي نخواهند، دولت جديد روي كار مي‌آيد و بايد سياست‌هاي خود رادر فضايي تازه اجرايي كند. اگر قرار باشد به مهم‌ترين اولويت‌هاي دولت جديد براي حل مشكلات اقتصادي و حركت به سمت رشد اشاره شود بايد به مشكل تحريم‌ها به عنوان ريشه بسياري از ابرچالش‌هاي ايران اشاره كرد.

♈️براي بهبود وضعيت اقتصادي و رفاهي جامعه ايراني در وهله نخست بايد مشكل تحريم‌ها در ايران را حل و فصل كرد. با حل مشكل تحريم، دولت آينده مي‌تواند درآمدهاي ارزي بيشتري كسب كرده و از آن براي حل مشكل تحريم‌ها بهره جويد.

♈️پس از حل مشكل تحريم، دولت بايد معادله تورم در اقتصاد ايران را حل كند. نهايتا بايد شاخص‌هاي اقتصادي را به سمت بهبود سوق بدهد. همه اين گزاره‌ها بري بهبود نيازمند سرمايه اجتماعي و مشاركت روز افزودن مردم در انتخابات خواهد بود./تعادل
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝رای‌های ثابت، زمانه متغیر

حسین ثنایی نژاد
@jomhuriyat

♈️سالهای مدیدی چنین بود که اگر مشارکت در انتخابات زیاد می‌شد اصلاح‌طلبان برنده‌ بودند.
این بدان معنی بود که بسته رای اصول‌گرایان پس از آنکه نتوانسته بودند خود را با تحولات جامعه در دهه هفتاد و هشتاد هماهنگ کنند، در تعداد معینی فریز شده بود! به عبارتی آنها مانده بودند با طرف‌دارانی که زندگی‌شان با نوع تفکر اصول‌گرایی گره خورده بود.

♈️به مرور زمان اصلاح‌طلبان نیز نه تنها از پس اصلاح برنیامدند که حتی در اصلاح خویش نیز درماندند و به تغییراتی که ناگزیرِ زمانه است تن ندادند و لاجَرَم به همان سرنوشتی دچار شدند که اصول‌گرایان. این سرنوشت را برخی از تظاهر‌کنندگان در کف خیابان نیز فریاد زدند که: «اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا.»
این سخن را که به صراحت تمام واقعیت جامعه را با صدای بلند بیان کرد شنیدند، اما متاسفانه باور نکردند!

♈️روزگار هم بی‌رحمانه شرایطی را فراهم ساخت که هر دو طیف با عدد و رقم بفهمند مردم چه سخنی با آنها دارند.

♈️در سه هفته گذشته وقتی نگاهی به فعالان و حاضران در میتینگ‌های انتخاباتی می‌افکندی واقعیت جامعه را آشکارا می‌توانستی در آنها ببینی. نسلی پا‌به‌سن گذاشته با صدایی که نشان از خستگی می‌داد، نام کاندیدای مطلوب‌شان را فریاد می‌کشیدند و کمتر اثری از نسل جوان و بخصوص نسل ضد در میان‌شان دیده می‌شد.

♈️اکنون با اعلام‌ نتایج اولیه و این رقم قطعی که حدود چهل درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت کرده‌اند، واقعیت با عدد و رقم در چشمان این دو طیف سیاسی فرو رفته است. آنها اکنون خود به چشم خویش می‌بینند که سهم هر کدامشان از آن چهل درصد کمتر از بیست درصد است!

♈️این آقایان اکنون باید بدانند وزن اعتباری‌شان را در جامعه و بفهمند که حتی اگر در دور بعد با زحمت و زور خودشان را به همان عدد بیست رسانده و دولت را در اختیار بگیرند، هشتاد درصد مردم را همراه خود ندارند.

♈️این واقعیت بسیار تکان دهنده‌ایست که باید همه را به اندیشه فرو برد و ببینید آیا با همین روش اگر ادامه دهند «ماجرا» تمام نمی‌شود؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بالاتر از دوگانه پزشکیان_جلیلی
سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️اکنون حاکمیت یک هفته برای ارسال پالس چرخش به جامعه فرصت دارد.این نرخ مشارکت در انتخابات ایران پس از اعلام نرخ مشارکت انتخابات آتی آمریکا بدجور در ذوق خواهد زد و زمینه اتفاقات مهمی را هموار خواهد کرد.

♈️برخلاف برخی دوستان معتقدم اکنون این حاکمیت است که باید بیاید و تضامین لازم بجهت چرخش در حکمرانی را برای نرم کردن قلوب مردم بدهد و نه کاندید برتر حاضر در این انتخابات!

♈️اساسا ما از مرحله اقناع حزبی و گفتمانی عبور کرده ایم.مردم دیگر به هیچکس سنس ندارند.

♈️اکنون این حاکمیت است که باید بیاید و بگوید من بر سر راه انتخاب وزرای دولت آتی سنگ نخواهم گذاشت.

♈️من بر لای چرخ مذاکرات فوری برجامی چوب نخواهم گذاشت.

♈️من چرخ چرخش اجتماعی ایران از گشت ارشاد و حرکت بسمت تکثرپذیری را پنچر نخواهم کرد.

♈️اساسا اکنون این حاکمیت است که باید بیاید و با صدای بلند بگوید من صدای رسای انقلاب خاموش شما ملت ایران را شنیدم.

♈️صحنه پیش رو خیلی شفاف است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازنگری نظام و دغدغه کارآمدی

ولی رضا نصر استاد دانشگاه جانز هاپکینز وضعیت ایران و خاورمیانه را پس از انتخابات ایران در گفت‌وگو با کامران بخاری تحلیل می‌کند
@jomhuriyat

♈️انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران برای بسیاری از بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نتیجه این انتخابات می‌تواند نمایانگر رویکرد ایران در سیاست خارجی و منطقه‌ای در چهار سال آینده باشد و در شرایطی که منطقه خاورمیانه در آتش جنگ می‌سوزد، ایران به‌عنوان یک بازیگر اثرگذار می‌تواند تعیین‌کننده بسیاری از تحولات پیش رو باشد.

♈️آنچه در ادامه می‌خوانید گفت‌وگویی است که کامران بخاری، پژوهشگر اندیشکده مؤسسه نیولاینز برای استراتژی و سیاستگذاری با ولی نصر، استاد امور بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه در دانشکده مطالعات پیشرفته بین‌الملل دانشگاه جانز هاپیکنز انجام داده‌است تا اثر انتخابات ایران و نتیجه آن را بر مسائل پیش روی خاورمیانه بررسی کند. این گفت‌وگو پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری انجام شده‌است و در نتیجه برخی از پیش‌بینی‌های مطرح‌شده در آن در مورد انتخابات ممکن است با شرایطی که امروز – شنبه - تجربه می‌شود، متفاوت باشد.

♈️پیش‌بینی انتخابات به‌ویژه در ایران بسیار کار مشکلی است. شرایط چگونه است. چه کسی جانشین رئیسی می‌شود و باید چه انتظاری از وضعیت در ایران داشته‌باشیم؟
به نظر من نخستین موضوع جالب این بود که از میان امیدواران، یعنی افرادی که برای نامزدی در انتخابات ثبت‌نام کردند، ۶ نفری تایید شدند که غافل‌گیرکننده بود.

♈️در این میان، افرادی هستند که مستقیماً قصد دارند مسیر رئیسی را ادامه دهند؛ به‌ویژه سعید جلیلی، دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی و نامزد پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری، که مخالف برجام است و یک انقلابی سرسخت، یکدنده و بسیار تندرو محسوب می‌شود. اما موضوع غافلگیرکننده تایید پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلب بود که تقریباً غیرقابل پیش‌بینی پذیرفته‌شد. هیچ‌کس انتظار نداشت که او تاییدصلاحیت شود. او شخصیت بسیار جالبی دارد.

♈️تبار آذری دارد و در نتیجه به زبان ترکی حرف می‌زند، در تبریز به دنیا آمده و در تبریز بزرگ‌شده‌است، اما در عین حال کُردی هم حرف می‌زند و ارتباطاتی با مناطق کُردنشین دارد. او یک آدم بسیار پاکدست است، به‌عنوان فردی غیرفاسد شناخته می‌شود، جراح است و انسانی بسیار باتقوا. معلم قرآن است و برای کسانی که اهل تشیع هستند، او به‌خوبی یکی از مکتوبات شیعیان، یعنی نهج‌البلاغه را می‌شناسد؛ کتابی که مجموعه نوشته‌های امام اول شیعیان است و پزشکیان متخصص آن محسوب می‌شود. در نتیجه او هم برای اصلاح‌طلبان جذاب است، هم برای بخش مذهبی جامعه. اصلاح‌طلبان و میانه‌روها انتظار دارند که او نمایش خوبی در انتخابات داشته‌باشد.

♈️او گفته‌است که محمدجواد ظریف را به‌عنوان وزیر امور خارجه منصوب می‌کند‌ [پزشکیان چنین وعده‌ای نداده‌است – هم‌میهن] و در یک مصاحبه ظریف را به‌عنوان کارشناس همراه خود به تلویزیون برد. شخصیت جالب دیگر، شهردار پیشین تهران است که اکنون رئیس پارلمان ایران است، از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و نامزد پیشین انتخابات ریاست‌جمهوری که شخصیت شناخته‌شده‌ای در ایران به حساب می‌آید.

♈️انتظار می‌رود که حضور این دو مشارکت را در انتخابات افزایش دهد. همانگونه که می‌دانیم مشارکت در انتخابات ۲۰۲۱ که به انتخاب رئیسی منجر شد، به شکل شرم‌آوری پایین بود و بعد از آن باز هم مشارکت پایینی در انتخابات پارلمانی شاهد بودیم. من فکر می‌کنم که جمهوری اسلامی، رهبر معظم و همه صاحبان قدرت، شاید بتوان اسمش را گذاشت دولت پنهان، دوست دارند که مشارکت افزایش پیدا کند. مشارکت بالا سیستم را تثبیت می‌کند. مشارکت بالا به جهان بیرون این پیام را می‌دهد که جمهوری اسلامی از شهروندانش بیگانه نشده‌است و پشتیبانی مردم را دارد.

♈️اما هر چقدر که مشارکت بالاتر باشد به این معناست که احتمال انتخاب تندروها کمتر می‌شود، چراکه آنها یک پایگاه رای ثابت دارند که در هر حالتی به آنها رای می‌دهند. اما اگر مردم شروع به رای دادن بکنند، آنگاه رای تندروها معنای کمتری پیدا می‌کند. بگذارید اینگونه بگویم که اگر مشارکت به نزدیک ۶۰ درصد و بالاتر برسد، پزشکیان می‌تواند به‌راحتی برنده شود. اگر نزدیک به ۵۰ درصد باشد قالیباف شانس بسیار بالایی برای برنده شدن دارد؛ مسئله‌ای که باید منتظر باشیم و ببینیم. مسئله دیگر این است که آیا انتخابات در دور اول تمام می‌شود یا اینکه شاهد دور دوم خواهیم بود.

♈️اگر به دور دوم برویم، آنگاه محاسبات رای دادن شهروندان کاملاً تغییر خواهد کرد. ممکن است آنچه در انتخابات ۲۰۰۹ و ۱۹۹۷ رخ داد، تکرار شود.
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17774
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پیام های یک انتخابات سرد
#صلاح_الدین_خدیو
@jomhuriyat

♈️تداوم قهر اکثریت جامعه با صندوق های رای علیرغم رقابتی تر شدن انتخابات، نشانەی نارضایتی عمیق از وضعیت کنونی و سیاست های جاری بالاخص در حوزەی اقتصاد و معیشت است.
با وجود این که شورای نگهبان با تایید پزشکیان تلاش کرد رویەی سال 1398 به بعد خود را قدری تعدیل نماید، رفتار انتخاباتی مردم تغییری نکرد و اعتماد از دست رفته بازسازی نشد.

♈️نتایج انتخابات به تفکیک استانها و کاهشی شدن کلی مشارکت مردم  بیانگر آنست که نارضایتی مذکور به طور عمده متوجه دولت سیزدهم است و وجوه عینی و انضمامی پررنگی دارد.
این دقیقا نقطەی مقابل دیدگاه چهار کاندیدای اصول گراست که می کوشیدند با سرزنش دوران روحانی، دولت سیزدهم را کارا و کامیاب و خود را ادامە دهندەی آن بنامند.

♈️تامل در این دیدگاه که به نحوی بیانگر " خود فریبی " اصول گرایان است، به این معناست که میان درک آنان و گروه های اجتماعی شکافی بارز وجود دارد.
از دید عموم، مشکل در ساختارهاست و بهبود اوضاع مستلزم اصلاح آنهاست.
در حالی که درک عمومی اصول گرایان حاکم بر این استوار است که سیاست ها و ساختارها درستند، اما کارگزاران و مجریان قابل و انقلابی نمی باشند.

♈️در شوروی سابق دهه ها تلاش شد که با مقصر دانستن کادرها و مجریان، دامن روندها و راه ها پاک شود.
به طور مثال گفته می شد که راه درست است، اما رهرو، انقلابی و مصمم نیست!
بهبود کلی اوضاع منوط به پر شدن شکاف بالا و رسیدن جناح حاکم به تامل و بینش  مردم است.

♈️آمارهای ادوار مختلف نشان می دهد کاهش شدید مشارکت پس از "زمین زدن" یا "زمین خوردن" دولت دوم روحانی آغاز گردید.
ناکامی روحانی نقطەی پایانی بر فصلی از سیاست نهاد که ویژگی اصلی آن امید به بهبود از رهگذر انتخابات و اعتماد عمومی به فرایند سیاسی بود.
امید و اعتماد به منزلەی دو مولفەی اصلی سازندەی سرمایەی اجتماعی از عرصەی سیاست نهادی رخت بر بستند و جای خود را به سرخوردگی، انفعال و برخی وجوه سیاست خیابانی دادند.
سونامی مهاجرت که نخبگان و جوانان و زنان را در بر می گیرد و به یک خون ریزی بدون توقف بدل شده، پس از زوال امید و اعتماد شدت یافت.

♈️از دوم خرداد 76 سیاست در ایران به عرصەی ستیز نهادهای انتخابی و انتصابی تبدیل شده و این روند به فرسایش فزاینده و مداوم اقتصاد، سیاست و اجتماع و فرهنگ انجامیده است.
یک جناح با کمک مردم پیروز می شود و جناح دیگر با اهرم قدرت کارشکنی می کند.
این ستیز مداوم نخبگان یادآور تجربەی چین در فاصلەی سال های 1949 تا 1979 است که چین انقلابی عمدتا از توسعه بازماند.
در دورەهایی کە حکومت هم یکدست شدە، مانند دولت های احمدی نژاد و مرحوم رئیسی، تبعات منفی جدید سر برآورده است.

♈️به صورت کلی پس از حدود سه دهه بارتولید مداوم چرخەی بستەی اصلاح و کارشکنی و تبدیل تدریجی دموکراسی حداقلی به قسمی وتوکراسی حداکثری، گروه های اجتماعی را عاصی و  ذائقەی سیاسی آنها را دگرگون کرده است.

♈️انتخابات دیروز از این لحاظ نوعی وزن کشی و حاکی از زوال پایگاه اجتماعی دو جناح اصلی بود.
در حالی که دو جناح اصلاح طلب و اصول گرا با تمام وجود به میدان آمدند، هر کدام نتوانستند اعتماد بیش از پانزده درصد نیروهای اجتماعی را جلب نمایند.
امری که مبین آنست که اکثریت، ظرفیت ها و نهادهای سیاسی موجود را برای نمایندگی خود قابل نمی دانند. عارضەای کە در صورت چاره نشدن، می تواند مشکل ساز باشد.

♈️ قومیت متفاوت یکی از کاندیداها هم نتوانست رفتار انتخاباتی مردم را دگرگون و معادلەی سیاسی موجود در ذهن مردم را به نوعی اردوکشی هویتی تغییر دهد.
به طور مثال رفتار انتخاباتی استان های آذربایجان شرقی و اصفهان غالبا یکسان است. این مشابهت در این دوره هم پابرجا ماند و تغییر چندانی نکرد.
این مهم بیانگر دغدغە و اولویت های عمدتا یکسان مردم در تمام ایران است.
البته کردها در هر دو استان کردستان و آذربایجان غربی و بلوچ ها البته کمترین مشارکت را داشته و سردترین مواجهه را با انتخابات داشتند.
اینها استان های محرومی هستند که از خسارات  اقتصاد تحت تحریم و راکد سهم بیش تری بردەاند.

♈️مضاف بر آن از تداوم فرودستی در ساختار سیاسی ناراضی اند. مهم تر از آن سرخوردگی از انتخابات های گذشته است که به مخزن رای اصلاح طلبی تبدیل می شدند. اما همیشه در فردای انتخابات مطالباتشان به نخستین محل نزاع جناح ها و عرصەی اصلی انتقام جناح قدرتمند برای "کاذب الوعد" نشان دادن اصلاح طلبان تبدیل می شد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️مشارکت ۳۹ درصدی و چند نکته!

حبیب رمضانخانی

🔰۱. مشارکت ۳۹ درصدی انتخابات دیروز و مقایسه با سال ۱۴۰۰، گویای کاهش معنادار مشارکت در بیشتر استان هاست و این نکته که دیگر شهرستان ها هم آن همراهی را ندارند!

🔰۲. اصلاح طلبان دیگر آن تأثیرگذاری گذشته را نداشته و «تَکرارها» بی اثر شده است! در این راستا، اگر در دور دوم مشارکت بالا رفت، صرفا در دو قطبی ایجاد شده، نه به نماینده تندروها خواهد بود، نه تایید اصلاح طلبان!

🔰۳. مرتب گفتند مشارکت پایین در دوره قبل از بابت ناکارآمدی دولت روحانی بود! حال دو انتخابات گذشته با آمار زیر ۴۰ درصد محصول ناکارآمدی کدام دولت است؟

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انتخابات1403 نمایش آگاهی ملی بود

🔰راه باریک آزادی فعلا گشوده‌است، معلوم نیست که فردا هم باز باشد

عباس آخوندی

@jomhuriyat

1️⃣حدود 60% واجدان حق رای در انتخابات شرکت نکردند. پیام آنان روشن بود. آنان به تبعیض نهادینه شده در حکمرانی موجود معترضند و نمی‌پذیرند که شهروند درجه2 باشند و اقلیتی به عنوان شهروند درجه یک اراده‌شان را بر اکثریت جامعه ایران تحمیل کنند. این بخش بزرگ جامعه ایران در نهادهای سیاسی حاکم جایی برای خود نمی‌بیند. بنابراین، حق داشتند که در انتخابات شرکت نکنند. و حاکمیت باید بداند که اگر این روال ادامه یابد این بخش بزرگ‌تر خواهد شد. زیرا حتی بخشی از کسانی که رای داده‌اند با این گروه هم‌نظرند. به‌هرروی، اینان نتوانستند پیش از دریافت تضامین مدنی لازم در جهت تامین حقوق سیاسی خود به دعوت بزرگان ملی این کشور پاسخ مثبت دهند.

2️⃣  40% واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند و ترجیح دادند که از سازوکارهای موجود برای بیان خواسته‌ها و مطالبات خود استفاده کنند. بخشی از این جمعیت، از جمله راهبران ملی و مذهبی ایران که ملت را به مشارکت دعوت کردند پیش‌قراول تغییر شدند تا به هم‌وطنان خود نشان دهند که از راه باریک آزادی که به همت تلاش و استقامت ملت ایران گشوده شده‌است، باید بهره برد. و این اقدام موثر است. اکنون می‌توان باور داشت که در مرحله دوم انتخابات می‌توان کاری کرد و اقلیت را به عقب راند.  

3️⃣بر اساس قانون مصوب 1378 اعمال شورای نگهبان باید مبتنی بر دلیل و مدرک باشد. و باید به ملت پاسخگو باشد. این شورا نمی‌تواند بر اساس ترجیحات اعضای خود برای یک ملت تصمیم بگیرد و از پاسخگویی طفره رود. بی‌گمان بی‌توجهی شورای نگهبان به قانون و حقوق اساسی ملت مصرح در قانون اساسی در پشت‌کردن اکثریت ملت به صندوق‌های رای در سه انتخابات پی‌درپی سهم موثری داشته‌است. اینک باید دید فقیهان و حقوق‌دانان شورای نگهبان چگونه با خدای تعالی، شهروندان ایران و از همه مهمتر وجدان خود روبه‌رو می‌شوند.

4️⃣گام بعدیِ تمام جریان‌های سیاسی اصلاح‌طلب، تحول‌خواه و ملی باید دفاع از سرزمین و تلاش برای آزادی و توسعه‌ی ایران باشد. و این تنها با حضور حداکثری ملت قابل تامین است. باید بپذیریم که بخشی از بی‌میلی اکثریت ملت به صندوق‌های رای ناشی از رفتار پرفراز و نشیب و غیر منسجم برخی از جریان‌های اصلاح‌طلبی است. لذا، اصلاحات باید از جبهه‌ی اصلاح‌طلبان آغاز گردد. اصالت مواضع اصلاح‌طلبی، پذیرش مسئولیت و صداقت در رفتار باید استراتژی ما باشد. اکنون که ثابت شد می‌توان کاری کرد، باید در مرحله دوم بر هرگونه تردیدی چیره شد و با حضور بر سر صندوق‌های رای، اراده‌ی ملی را حاکم کرد. تغییر روند و تغییر جهت در سیاست ملی بسیار سخت است. لیکن شما می‌توانید. تردید نکنید که شما می‌توانید. آری به اتفاق جهان می‌توان گرفت.

5️⃣ و نکته آخر که تجربه‌ی ملت‌ها نشان داده‌است که قاعده، استفاده حداکثری از حقوق سیاسی است. تحریم استثنا است. لذا به سهم خود از تمام ملت درخواست می‌کنم که در جهت تامین حقوق سیاسی خود از مجرای قانون اقدام کنند. هنوز هم برترین راه، صندوق رای است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بازی برد برد برای ملت

علی شمایلی, 9 تیر ماه 1403

@jomhuriyat

♈️چه گروهی که انتخابات 1403 را تحریم کردند و چه گروهی که در این انتخابات به مسعود پزشکیان رای دادند، کار یکدیگر در مبارزه برای تغییر و تحول را تکمیل کردند.

♈️انان که رای ندادند جنبش اعتراضی تحریم را زنده و فعال نگه داشتند و آنانی که به پزشکیان رای دادند، او را در این انتخابات با مشارکت حداقل نفر اول کردند. همچنین به خوبی توانستند از ورود به زمین بازی سیاسی که می کوشید رای مردم را مشروعیت خود بداند، پرهیز کنند؛ درود بر شرف و بصیرت هر دو گروه باد.

♈️مبارزه برای تحول جامعه و کشور ایران به سوی دموکراسی، آزادی، توسعه و رعایت حقوق بشر یک مبارزه چندوجهی است که در آن هر کس و گروهی به فراخور توانایی های خود گام های متفاوت برمی دارد و راه مختلف می رود؛ گاه با رای دادن، گاه با تحریم انتخابات، گاه با نوشتن نقد و نظر و گفتگو و مباحثه و گاه با خیزش ها و اعتراضات سیاسی و صنفی در خیابان.

♈️انتخابات ریاست جمهوری 1403 گام های بلند جامعه ایران برای تعالی کنشگری و شعور سیاسی را آشکار کرد و اگر این تعالی شعور و کنشگری سیاسی با تحمل نظر های مخالف و متفاوت همراه گردد، در آینده می توان شاهد همبستگی ها عمیق و گسترده برای پیگیری مطالبات سیاسی بود.

♈️شایسته است به آغازی دیگر برای رشد و بالندگی جامعه ایران در سپهر سیاسی سلام داد و برای تعمیق این بالندگی کوشید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 اصلاح طلبان بازنده‌ بزرگ این انتخابات

🔰 آرای بالاتر پزشکیان به معنای پیروزی اصلاح‌طلبان نیست...
🔰 حاکمیت دریافت که اصلاح‌طلبان دیگر کمترین پایگاهی در جامعه ندارند...

محسن زینلی‌پور
@jomhuriyat

♈️از آنجا که همان سبد رای آقای رئیسی در دوره‌ی قبلی انتخابات، در این دوره میان آقای پزشکیان و جلیلی تقسیم شده و نه تنها مشارکت افزون بر دوره قبلی نبوده که کاهش ۸ درصدی نیز داشته است، می‌توان نتیجه گرفت که با وجود ایستادن تمام قد اصلاح‌طلبان پشت سر آقای پزشکیان و تلاش‌های گسترده‌ای که برای جلب مشارکت مردم داشتند، کمترین توفیقی حاصل نکرده و تنها بخشی از آرای آقای رئیسی برای فرار از تحجر و بنیادگرایی فرقه‌ی پایداری بوده که به سمت پزشکیان سرازیر شده است.

♈️اصلاح‌طلبان و در راس آنها آقای خاتمی حتما امروز متوجه از دست دادن صددرصدی پایگاه رای خود در جامعه شده و این نکته را به خوبی دریافته‌اند که خرمن حاصل از بادهایی که در زمین رویارویی مردم با حاکمیت کاشته‌اند، همین طوفانی است که امروز درو کردند.

♈️صد البته که حاکمیت هم به نیکی متوجه این نکته شده و حتی اگر در دور دوم آقای پزشکیان پیروز شده و ۴ سال هم ریاست جمهور را در دست داشته باشد، به احتمال بسیار، این آخرین باری خواهد بود که حاکمیت و در راس آن دستگاه استصواب، مجوز ورود اصلاح‌طلبان به میدان انتخابات را حتی به صورت نصفه و نیمه صادر کرده است.

♈️طیف اصلاح‌طلب پیش از این انتخابات می‌دانست که در جامعه اقبال چندانی ندارد و دقیقا رویکرد آقای خاتمی در واپسین انتخابات مجلس، ناشی از همین آگاهی بود. اما حاکمیت همچنان بر این باور بود که اصلاح‌طلبان همچنان اندک پایگاهی در مردم داشته و یا دست‌کم قادر به جلب نظر مردم هستند، اما با این نتیجه‌ای که نصیب پزشکیان شد، دیگر حاکمیت هم متوجه گذر کامل مردم از طیف اطلاح‌طلبان شده و در انتخابات سال‌های بعد، نیازی به حضور آنان احساس نمی‌کند زیرا فلسفه‌ی وجودی آنها در انتخابات، افزایش مشارکت بود که دیروز و امروز کاملا مشخص شد که دیگر وجود ندارد.

♈️نرخ مشارکت در این دوره نشان داد که مردم از اصولگرا و اصلاح‌طلب به کلی بریده‌اند و حداقل برای اکثریت ۶۰ درصدی آنان هیچ تفاوتی ندارد که چه کسی رئیس‌جمهور باشد. این را خود اصلاح‌طلبان و حاکمیت تا به امروز، به طور کامل درک نکرده بودند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لطفا اعلام کنید پیام مردم را شنیده‌اید!
#حسین_ثنایی_نژاد
@jomhuriyat

♈️اینکه شما در همه رسانه‌ها و در سطوح مختلف مقامات مختلف حضور ۴۰ درصدی مردم در پای صندوق‌های رای را حماسه می‌خوانید، نشانه خوبی نیست! این خود باعث حادتر شدن شرایط می‌شود. لطفا با این اتفاق واقعی مواجه شوید. باید بپذیرید که مردم بسیاری با شما هم‌رای و هم‌نظر نیستند و به راهی که شما آنها را می‌خوانید نمی‌روند.

♈️وقتی حضور کمتر از چهل‌درصدی را شما حماسه حضور می‌خوانید، ریشخند کردن مردم است. به جای آن بهتر است بیایید و بگویید ما پیام شما را شنیدیم و سپس کاری کنید که اکثریت مردم به امید برگردند و به اینکه قصد دارید شرایط را تغییر دهید.

♈️به نفع شماست و به نفع کشور و مردم است که اعلام کنید پیام این عدم حضور اکثریت را شنیده‌اید و براساس آن می‌خواهید تغییر ایجاد کنید. تنها راه نجات کشور تغییر است! و ساده‌ترین تغییر این است که آن را خود شما شروع کنید!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰میانگین مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری

♈️از ۸۵ درصد سال ۸۸ در طی ۱۵ سال رسیدیم به ۳۹ درصد سال ۱۴۰۳

👤‌جان مینارد کینز (۱۹۴۶-۱۸۸۳) اقتصاددان برجسته‌ی بریتانیایی ميگه : 

♈️«اگه می‌خواید ملتی رو نابود کنید، کم هزینه ترین، راحت‌ترین و پنهان‌ترین ابزار،
#تورم است. یک تورم بلندمدت ایجاد کنید.
زیرا آرام آرام تمام بنیان‌های اخلاقی و اقتصادی اون ملت نابود می‌شه.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آمار عجیب نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۳ و یک سوال

محمدرضا اسلامی

@jomhuriyat

♈️مولوی بیت زیبایی دارد که شرح احوال این روزهای ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری است:

«شکر که آن ماه را هر طرفی مشتری است
نیست ز دلّالِ گفت، رونقِ بازار من

♈️مولوی به کنایه می گوید: نگاه کنید و ببینید که همه مشتریِ “آن ماه” هستند. این حکایتِ جایگاه ریاست جمهوری در کشور ماست که از بذرپاش تا آخوندی و زاکانی … همه مشتریِ نشستن بر این صندلی هستند.

♈️سوالی که پیش می آید این است که آیا در ده ها سال گذشته شنیده شده که مدیرعامل #تویوتا کاندیدای نخست وزیری در ژاپن بشود؟ یا اینکه مدیرعامل اَپل (یا مدیرعامل والمارت) کاندیدای ریاست جمهوری در آمریکا بشوند؟ خیر.

♈️چرا همه راه ها به رم ختم می شود؟
در کشور ما تفکر غالب «نگاه دولتی» به اداره امور کشور است. تنها امر جذاب و تنها راهکار «منشاء اثر» بودن/شدن (و حتی تنها راه توسعه فردی!) «وصل شدن» به امر حاکمیتی است. مدیرعامل والمارت و اپل کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا نمی شوند چون باور دارند کاری که می کنند «مهمتر از ریاست جمهوری» است.

♈️آنچه که آنها در عرصه بخش خصوصی انجام می دهند چنان وسیع و اثرگذار است که هرگز به صندلی ریاست جمهوری فکر هم نمی کنند. «همه راهها» به رم ختم نمی شود و توسعه فردی/اثرگذاری اجتماعی به ریاست جمهوری ختم نمی شود؛ بلکه عرصه های وسیعی برای «کار» وجود دارد. گردش مالی آرامکو عربستان از فروش نفت در سال ۲۰۲۲ معادل ۵۳۵ میلیارد دلار بوده است در حالی که گردش مالی شرکت آمازون در سیاتل ۵۷۴ م د بوده است! (چنین عرصه ای از کار در بخش غیردولتی شکل گرفته)

♈️اسماعیلی وزیر ارشاد است و در تمام عمرش به غیر از جایگاه دولتی، هرگز منشاء اثر ویژه ای نبوده، لذا حالا اگر بخواهد «کاری» کند (یا مطرح شود) چاره ای به غیر از کاندیدای ریاست جمهوری شدن ندارد. «گزینه دیگری» ندارد! او مثل مدیرعامل هوندا نیست که سالها هدایت پیچیده ترین بنگاه صنعتی-اقتصادی را انجام داده باشد و امروز برای «سی سالِ آینده هوندا» برنامه و کار دارد.

♈️مدیرعامل نیسان بودجه ای را مدیریت می کند که ۳۱ برابر «بودجه شهرداری تهران» است اما زاکانی اگر می خواهد کاری کند فقط از مسیر «امر حاکمیتی» (نمایندگی مجلس و شهرداری) است و هرگز توان/انگیزه شکل دادن ساختاری را نداشته که طی مثلا 30 سال آینده منجر بشود به «نیسان یا سونی ایرانی».

♈️از این منظر فرق چندانی بین بذرپاش و آخوندی نیست. اینها با اینکه دو تفکر سیاسی متفاوت دارند ولی هیچ یک توان شکل دهی “ساختار” در بخش خصوصی را نداشته و ندارند. آخوندی این پتانسیل را داشت که یک شرکت پیمانکاری بین المللی ایجاد کند که رقیب پیمانکارهای ترکیه ای بشود ولی «کار» در ذهن آخوندی فقط به عرصه دولت/حاکمیت محدود می شود. بذرپاش در ۲۷ سالگی بدون هیچ تجربه و تخصص بر صندلی یکی ازتخصصی ترین بنگاههای صنعتی کشور نشسته و مدیرعاملی یک خودروساز بزرگ «ولی دولتی» را تحویل گرفته است! او در تمام این سالها تمام سلولهای مغزش دولتی بوده ودولتی تر هم شده! لذا برای او عرصه ای به غیر ازعرصه کارِدولتی متصور نیست.

♈️ در زبان فارسی، ما ایرانیان درگذشته کارهای بزرگ را«شاهکار» خطاب می کرده ایم؛ یعنی کارِ شاه. اساساپس زمینه فکری وتاریخی در ذهن ایرانی این است که «کاربزرگ» مربوط به امر حاکمیتی است. پروژه های بزرگ مربوط به بخشی خصوصی نیست بلکه «شاه کار» است. سابقه این نگاه، تا اینجا می رسد که وحیدحقانیان هم بعداز ۴۵سال کار درعرصه دولتی/حاکمیتی، هنوز می خواهد مابقی سالهای زندگی رابه «فعالیت دولتی» اختصاص دهد. درمختصات فکری حقانیان هرگزاین مفهوم جایگاهی نداشته که «میتسوبیشیِ ایرانی»  رابنیانگذاری کند.
درمنظومه فکری حقانیان شکل گیری هیتاچیِ ایرانی یاسامسونگ ایرانی «وظیفه دیگران» است و اوهرگز گمان نمی کندکه پس از ۴۵سال کار دولتی چرا بایدباز دوباره بیاید «درهمین عرصه» کار کند؟ او از خودنمی پرسد که اگر قرار بود منشاء اثر درعرصه حاکمیت شده باشد، خب تا کنون شده بود.

♈️به بیان دیگر «اولویت ذهنیِ» حقانیان، امر دولتی است؛ دقیقامشابه بذرپاش وآخوندی و زاکانی و دیگران.

لذافرق چندانی میان این اسامی نیست.

♈️ سه سوال مشخص درانتخابات ریاست جمهوری امسال مطرح است:

🔰چرا فقط و فقط چهره های با سابقه/کارنامه دولتی درمیان داوطلبان هستند؟ آیا این به نفع کشور است؟
🔰چرا هیچ یک از این انبوه نامهای علاقمند به حضور در عرصه ریاست جمهوری هیچ گاه انگیزه حضور در بخش خصوصی نداشته اند؟ و منشاء اثری در آن عرصه نبوده اند.
🔰آیاچهره های با کارنامه دولتی (که همیشه در حاشیه امن زیست دولتی بوده اند)، درک روشنی از مختصات دنیای جدید وچالشهای ثروت آفرینی وکارآفرینی بین المللی دارند؟

♈️ غایبِ این انتخابات ۱۴۰۳ چهره های باتفکر (کارنامه) غیردولتی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان عزیز جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰اینجا بهشتی به نام آبشار زیبای سوله دوکل

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مجری تلویزیون: باید حرف های ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند شنیده شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیکتاتوری در شیلی چگونه پایان یافت ؟

🔰 اکونومیست فارسی
@jomhuriyat
♈️برگی از تاریخ
آگوستو پینوشه (Augusto Pinochet) در 11 سپتامبر 1973 طی یک کودتای نظامی به قدرت رسید. این کودتا منجر به سرنگونی حکومت دموکراتیک سالوادور آلنده شد. پس از کودتا، پینوشه به عنوان رئیس‌جمهور نظامی شیلی حکومت کرد و تا سال 1990 در قدرت بود.

♈️دوران حکومت پینوشه به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و سرکوب مخالفان سیاسی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، در طول حکومت وی، هزاران نفر کشته، ناپدید و یا تحت شکنجه قرار گرفتند

♈️در سال 1989، مردم شیلی توانستند با انتخاب پتریسیو آیلوین (Patricio Aylwin) به عنوان رئیس‌جمهور، سرنوشت سیاسی خود را تغییر دهند و به دوران حکومت نظامی آگوستو پینوشه پایان دهند. این اتفاق به‌وسیله یک روند دموکراتیک و انتخابات آزاد ممکن شد که نتیجه چندین سال تلاش و مبارزه سیاسی بود.

♈️زمینه و شرایط تاریخی

🔰1. رفراندوم 1988: اولین قدم مهم در تغییر سرنوشت سیاسی شیلی، رفراندومی بود که در اکتبر 1988 برگزار شد. در این رفراندوم، مردم شیلی باید تصمیم می‌گرفتند که آیا پینوشه باید برای یک دوره هشت ساله دیگر در قدرت بماند یا خیر. نتیجه رفراندوم با اکثریت آرا "نه" بود، که به معنی عدم تمدید حکومت پینوشه بود.

🔰2. ائتلاف سیاسی: اپوزیسیون ضد پینوشه، با تشکیل یک ائتلاف گسترده به نام "کنسرتاسیون دموکراتیک" موفق به متحد کردن نیروهای مختلف سیاسی از جمله سوسیالیست‌ها، مسیحیان دموکرات و دیگر احزاب میانه‌رو و چپ شد. این ائتلاف توانست با ارائه یک برنامه سیاسی جامع، اعتماد مردم را جلب کند.

🔰انتخابات 1989

♈️پس از رفراندوم 1988، حکومت نظامی مجبور به برگزاری انتخابات آزاد شد. انتخابات ریاست‌جمهوری در دسامبر 1989 برگزار شد و پتریسیو آیلوین، نامزد ائتلاف کنسرتاسیون، توانست با کسب بیشترین آرا به پیروزی برسد.

♈️عوامل موفقیت

🔰1. مشارکت مردمی: یکی از کلیدهای موفقیت، مشارکت گسترده مردم در فرآیند دموکراتیک بود. آگاهی عمومی از اهمیت انتخابات و تمایل برای تغییر، موجب شد تا نرخ مشارکت بالایی در انتخابات داشته باشند.

🔰2. تاکتیک‌های مسالمت‌آمیز: اپوزیسیون با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و قانونی، توانست به اهداف خود برسد. مبارزات انتخاباتی با تاکید بر اصلاحات دموکراتیک و حقوق بشر انجام شد.

🔰3. فشار بین‌المللی: فشارهای بین‌المللی نیز نقشی اساسی در پایان دادن به حکومت پینوشه داشت. جامعه بین‌المللی از طریق سازمان‌های حقوق بشری و دولت‌های خارجی، بر حکومت نظامی شیلی فشار آورد تا به دموکراسی بازگردد.

♈️نتیجه گیری
انتخاب پتریسیو آیلوین به عنوان رئیس‌جمهور، آغازگر دوره جدیدی از دموکراسی در شیلی بود.در آن دوره مهم ترین عامل یعنی اتحاد مردم و مشارکت بالا توانست به دیکتاتوری پینوشه پایان دهد ،

♈️مردم شیلی مشارکت در انتخابات را به معنی تایید سیاست حاکم  بر جامعه و مشارکت خود در کشتن جوانهای کشور نمی دانستند

♈️مردم شیلی برای تغییرات به جای قهر و انفعال و امید به قدرت ها یا شخصیت های خارجی در یک روش مسالمت آمیز موفق به تغییر ساختار حکومت دیکتاتوری خود شدند.

♈️مردم شیلی به جای خط کشی بین خود و دوستانشان و زدن انگ و ننگ به خاطر طرفداری از کاندیدها  و دعوت به مشارکت در انتخابات برای نتیجه گیری از هر خط فکری که بودند با هم متحد شدند و  نه یک شبه بلکه طی یک مبارزه ۱۷ ساله موفق به ایجاد تغییرات شدند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰پای روس ها به انتخابات ایران باز می شود

♈️پس از خبری شدن حضور افرادی از لبنان و عراق به همراه یک سردار سپاه در جلسه ای با قالیباف و جلیلی، و افشای مفاد آن جلسه مبنی بر اینکه  آنان از جلیلی خواستند تا به نفع قالیباف کنار بکشد، و با عدم پذیرش این پیشنهاد توسط جلیلی نمایندگان محور مقاومت دست خالی به کشور خود باز گشتند؛ اخباری مبنی بر تماس روس ها با بعضی از اطرافیان سعید جلیلی نقل می شود. 

آیا جلیلی کاندیدای مورد علاقه روس ها است؟

♈️مواضع دولت روحانی در ارتباط با روسیه، و  مخالفت شدید محمد جواد ظریف با سیاست های آن کشور در باره ایران، باعث تقویت این گمانی زنی شده، و خبر حمایت روس ها از جلیلی را دامن می زند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حقایق آشکار انتخابات
@jomhuriyat

♈️بگذارید نگاهی به‌ خصوصیات آماری و به عبارت بهتر حقایق آشکارشده انتخابات روز جمعه بیندازیم:

🔰۱- اکثریت جامعه ایران حاضر به رای دادن نشدند. آمار رسمی حکایت از ۶۰٪ عدم مشارکت دارد. این در تداوم سه انتخابات گذشته بود که نشان‌ دهنده عمق شکاف میان جامعه و نهادهای رسمی است.

🔰۲- آمار نشان از جذب رای آقای پزشکیان از روستاها و شهرهای کوچک و حتی قشر مذهبی دارد. وجود ۶۰٪ عدم مشارکت با وجود نامزد مورد اجماع احزاب اصلاح ‌طلب در این انتخابات حکایت از آن دارد که این احزاب دیگر قدرت اثرگذاری بر سبد رای گذشته خود را ندارند و آقای پزشکیان به مدد سبد رای جدید، نفر اول دوره ابتدایی انتخابات شد.

🔰۳- اصولگرایان هم نه به اندازه رقیب، اما قدرت تجمیع سبد رای سنتی خود را تا حدی از دست داده‌اند. به‌ویژه اگر آمار نامزدهای این گروه را با آمار ۱۸ میلیونی سال۱۴۰۰ مقایسه کنیم.

♈️نفس انتخابات برای آن است تا توزیع قدرت در نهاد های رسمی تبلور اراده و نظر جامعه و تصویری از توازن نیروها و مطالبات جامعه و عموم مردم باشد.

♈️حال مشخص شده است که اکثریت از آنکه بتوانند این تصویر را در نهادهای رسمی پیاده کنند، ناامید شده‌اند.

♈️به واقع اگر قصد آن است اتفاقات سال ۱۴۰۱ تکرار نشود، باید در اجرای قوانین غیرجهان ‌شمول، خودداری ورزید.

♈️حقیقت دوم و سوم اما حکایت از آن دارد که جناح‌های مرسوم هم سبد رای خود را از دست داده‌اند. مساله تغییر واقعی رویکردها و استراتژی‌ های رسمی است. از همین امروز باید دست به کار شد.

♈️نهادهای رسمی باید بتوانند روابط کشور را با سایرین به حالت عادی درآورند و هم روابط جامعه و دولت (state) را به‌گونه‌ای تنظیم کنند تا حداقل اعتماد بازآفرینی شود.

♈️این آخری می‌تواند با رسمیت بخشیدن به خواست افراد در حیطه خصوصی و کمرنگ کردن نقش دولت در امر و نهی کردن در این حوزه، به شکل ملموسی ایجاد شود.

♈️از سوی دیگر تصمیم‌ گیرندگان باید نشان دهند که حاضر به تغییر توزیع قدرت به نسبت خواست جامعه هستند.

🔰متن سرمقاله
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4082022
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝"شنیدن یا نشنیدن"، مسئله این است
 ✍️ علی زمانیان, 1403/4/9
@jomhuriyat

♈️ انتخابات، یعنی به رسمیت شناختن تغییرات اجتماعی

🔰 ۱.  "انتخابات"، هدف نیست، ابزار است. وسیله‌ای است که از آن برای رسیدن به هدفی کمک می‌گیرند؛ اما ابزاری دموکراتیک و عقلانی که نسبت به سایر روش‌ها، از ضمانت بیش‌تر و شیوه‌ای کم‌هزینه‌تر برخوردار است. "انتخابات" به تنهایی، "دموکراسی" نیست، بلکه اگر بتواند نظر، نگرش، خواسته‌ها و انتظارات مردم را به گوش ساختار قدرت برساند، آن‌گاه می‌تواند معنای خود را باز یابد. انتخابات، فقط یک مجرا از مجاری متعدد و مختلفی است که مردم با حاکمان سخن می‌گویند و خواسته و انتظارات‌شان را بیان می‌کنند.

♈️  انتخابات، مسئله نیست، "شنیدن یا نشنیدن حاکمان، مسئله است". مهم این است که ساختار قدرت و سیاست مستقر، گشوده به سوی پیام‌ها است یا خیر. می‌خواهد بشنود یا اساسا کنش شنیدن را کنار نهاده است؟

♈️ ضریب نفوذ آرا، نظرات، خواسته‌ها، انتظارات، ‌دردها و رنج‌های مردم در ساختار تصمیم‌گیری و نهاد قدرت چقدر است؟ تصمیم‌گیران نسبت به تغییر و تحول اجتماعی و مطالبات جامعه، به چه میزان اهمیت می‌دهند و آن را به رسمیت می‌شناسند؟
 
♈️هوشمندی سیستم سیاسی به این است که مسیر انتقال پیام‌ها را به‌نحو معقول و دموکراتیک باز بگذارد و پیام‌هایی را که از سوی جامعه از روش‌های مختلف به‌سوی او ارسال می‌کند، دریابد و مورد اعتنا قرار دهد و واکنشی در خور نشان دهد.

♈️تغییرخواهی سیاسی و تحول‌جویی اجتماعی، نشانه‌های آشکار و پنهان دارد. به‌تعبیر دیگر، مردم به زبان‌های مختلف و با کنش‌های مختلف سخن می‌گویند. این حاکمان‌اند که باید به‌موقع، پیام مخابره شده از سوی ملت را بشنوند و به آن توجه نمایند.

🔰۲.  آنان که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری شرکت کردند و به "پزشکیان" رای دادند، در حقیقت صدای متفاوت از صدای حاکم دارند و خواهان تغییر و تحول‌اند. به سخن دیگر، این گروه به شرایط موجود اعتراض دارند و اما می‌خواهند از طریق قانون، شرایط را به‌سمت مطلوب خویش تغییر دهند. اکثریت آنانی هم که رای ندادند، نیز شهروندان ناراضی و معترض‌اند که می‌خواهند با رای ندادن، شرایط موجود را تغییر دهند. در حقیقت هر دو گروه در هدف و چشم‌انداز مشترک‌اند، اما در انتخاب وسیله و ابزار برای تغییر و تحول با هم متفاوت‌اند.

♈️براساس آمار منتشره، برابر با ۶۰ درصد واجدین رای (یعنی حدود ۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر)، در انتخابات شرکت نکردند. می‌دانیم که در میان این گروه، افرادی هستند که در حاشیه‌ی سیاست زندگی می‌کنند و در هیچ انتخاباتی شرکت نمی‌کنند. به تعبیری دیگر در شرایط پیشاسیاست زندگی‌ می‌کنند و مشارکت و عدم مشارکت برای آن‌ها موضوعیت ندارد. اگر این گروه را به‌نحو اجمال، ۶ میلیون برآورد کنیم و از مجموعه‌ی افرادی که رای نداده‌اند کم کنیم، آن‌گاه به رقم ۳۰ میلیون می‌رسیم. به سخن دیگر ۳۰ میلیون نفر به قصد اعتراض در انتخابات ریاست جمهوری، مشارکت نکردند. زیرا مسیر انتخابات را برای تاثیرگذاری بر حیات سیاست ناکارآمد یافته‌اند.

♈️اگر بخواهیم تصویر کامل‌تری از ماجرا داشته باشیم باید حدود ۳۰ میلیون شهروند معترض را که با رای ندادن می‌خواهند سرنوشت‌شان را تغییر دهند با حدود ۱۰ میلیون و پانصدهزار نفر دیگر از شهروندان معترض، که با شرکت در انتخابات و انتخاب "پزشکیان"، قصد تغییر اوضاع را دارند، در کنار هم بنشانیم. رقمی به بالاتر از ۴۰ میلیون نفر می‌رسد. و این سخن، یعنی بیش از ۶۵ درصد از شهروندان به شرایط موجود معترض‌اند و خواهان تغییر و تحول‌اند. چه در انتخابات شرکت کرده باشند و چه شرکت نکرده باشند.
 
🔰۳. پیام بیش از ۶۵ درصد جامعه، که در قالب‌ها و مصادیق متعدد دائما ابراز و بیان می‌شود این است که از شرایط فعلی ناراضی‌ و خواهان تغییر و تحول‌اند. این پیام، صرفا از انتخابات برنمی‌خیزد که جامعه به صد زبان آن را با ارابه‌رانان قدرت در میان می‌گذارند. آنان که ارابه‌ی قدرت‌شان را بی‌هیچ ملاحظه‌ای از روی زندگی شهروندان عبور می‌دهند و صدای خرد شدن استخوان مردم را زیر بار درد و رنج‌های بی‌شمار نمی‌شنوند. 

 ♈️مسئله، جابجایی ظاهری و نمایشی قدرت از شخصی به شخص دیگر نیست. بلکه بالا بردن ضریب نفوذ خواست‌ها و انتظارات جامعه در نظام حکمرانی و تصمیم‌گیری حاکمان است. مسئله این است که آیا می‌توان از طریق انتخابات، ضریب نفوذ خواست اجتماعی را به ساختار تصمیم‌گیری افزایش داد یا خیر؟
وقتی انتخابات، به "آیین تهی از معنا" تبدیل می‌شود، آن‌گاه شهروندان از حضور در آن، خودداری می‌کنند.

♈️جامعه با چه زبانی سخن بگوید که صدای‌شان شنیده شود و آنان را به رسمیت بشناسند؟  ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از همین ابتدا؟

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

🔰محمدباقر قالیباف در بیانیه‌ای اعلام کرده است:

♈️"علی‌رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما بدلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود می‌خواهم که کمک کنند  تا جریانی که مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما است، به عرصه قدرت باز نگردند لذا همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شوند."

♈️بیانیۀ آقای قالیباف از چند جهت تأسف بار است.

🔰اول. آقای پزشکیان به عنوان شخصیتی غیرتشکیلاتی، اطرافیان حزبی ندارد که بنا باشد به محض ورود او به پاستور، عموم پست‌های دولتی را اشغال کنند. او هنوز همکاران خود را معرفی نکرده و فقط بر مشی اجماعی خود تأکید کرده است. بنابراین، آقای قالیباف پیشاپیش از چه نگران است؟

🔰دوم. اگر منظور او از اطرافیان آقای پزشکیان به فرض کسانی مانند محمد جواد ظریف هستند، آیا آنها واقعاً از اطرافیان آقای جلیلی که علاوه بر اشتهار به تندروی، حیثیتی هم برای شخص آقای قالیباف در این انتخابات و پیش از آن باقی نگذاشتند، از نگاه رئیس مجلس باعث نگرانی بیشتری هستند؟

🔰سوم. مگر طبق روال قبل، قرار نیست که آقای پزشکیان وزرای خود را از طریق مشورت با مقام‌های ارشد و سپس کسب اعتماد از مجلس به کار گیرد؟ با این مکانیسم دیگر چه جای نگرانی برای آقای قالیباف از همکاران آقای پزشکیان باقی می‌ماند؟

🔰چهارم. آقای قالیباف که ریاست مجلس را به عهده دارد، آیا بهتر نبود با توجه به این جایگاه، بی‌طرفی خود را نسبت به رقابت در دور دوم انتخابات حفظ کند و از همین حالا، شائبۀ کارشکنی در کار دولت احتمالی آقای پزشکیان را پدید نیاورد؟

🔰پنجم. اگر نظرتان در مورد آقای پزشکیان و همکاران بعدی او چنین است، پس چرا از همان ابتدا از تأیید صلاحیت او توسط شورای نگهبان ممانعت به عمل نیامد که با پیروزی احتمالی او عرض خود ببرید و زحمت مردم دارید؟/ کانال تلگرامی نویسنده

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 12:38:28
Back to Top
HTML Embed Code: