Telegram Web Link
Forwarded from عکس نگار
📝📝عدم مشارکت اکثریت جامعه در انتخابات اخیر، چه پیام مهمی داشت؟

مجیدبهمن زاده، حقوقدان وکارشناس ارشد علوم سیاسی، دهم تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ در نهایت انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه برگزار شد، انتخاباتی که تمامی نیروهای سیاسی کشور، اعم از اصلاح طلبان صندوق محور و حاکمیتی و تمامی تشکل های باصطلاح دوم خردادی، تمامی نیروهای طیف اعتدالگرایان، بویژه حامیان دولت آقای روحانی، تمامی گرایشهای اصولگرایی از موتلفه تا طیف آقای لاریجانی و ناطق نوری و پایداری چی ها وحتی تشکل های ملی مذهبی ونهضت آزادی، با تمامی توان وقدرت و نمایش وعده های رنگارنگ خود به صحنه آمدند.

♈️ اما علیرغم بکارگیری حجم بسیار سنگین تبلیغات انتخاباتی و تبلیغاتی از سوی دولت و جناح های سیاسی، تعداد کل شرکت کنندگان در انتخابات معادل ۳۸٪ واجدین شرایط بود که از همین میزان رأی نیز حدود ۴٪ به آرای باطله اختصاص داشت .

♈️ لذا صرفنظر از نتایج بدست آمده برای کاندیداهای مختلف، مهمترین نکته و پیام این انتخابات، گذار اکثریت جامعه از مشی و مرام طیف های سیاسی موجود، اعم از چپ و راست بود و اگر تاکنون چنین ادعا می‌شد که عدم حضور نمایندگان جریان‌های مختلف سیاسی، موجب تقلیل آرا و رکود صحنه انتخابات در طی ده سال گذشته بوده، اما در انتخابات اخیر که نامزدهای اختصاصی تمامی جریان‌های سیاسی حضور داشتند، مشخص شد که الویت ها و مطالبات جامعه که درگذشته و در قالب حمایت از نحله های سیاسی مختلف به نمایش گذاشته می‌شد، درطی سالهای اخیر دچار یک دگرگونی ماهوی و تغییری بنیادین شده است و به سطحی بسیار فراتر از گفتمان های متداول در فضای  سیاسی کشور ارتقاء یافته است، تا جایی که مطالبات عمومی جامعه دیگر در قالب‌های متداول و سنتی سابق نظیر اصلاح طلبی، اصولگرایی و یا اعتدالگرایی نمی گنجد.

♈️ به عبارت دیگر، اکثریت ایران امروز، بویژه جامعه زنان و جوانان، صاحب گفتمانی منحصر به فرد شده اند که جریان‌های سیاسی موجود، توان درک و ظرفیت پذیرش و نمایندگی آنرا ندارند و این‌ گفتمان ارزشمند و متعالی که جامعه امروز در یک کنش مدنی ارزشمند و خشونت پرهیز به آن دست یافته است، اهدافی بسیار متعالی و توسعه یافته را دنبال می‌کند.

♈️ لذا تجربه یک زندگی آرام و بدون دغدغه و بدور از سایه جنگ، برخورداری از  آزادی های واقعی فردی و اجتماعی، در اختیار داشتن حداقل های زندگی نظیر اشتغال و مسکن و به رسمیت شناختن کرامت تمام ایرانیان، فارغ از عقیده، زبان و قومیت آنها، تنها بخشی از ثمرات این گفتمان جدید برای مردم متمدن و کهن ایران زمین در آینده ای نه چندان دور خواهد بود .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نه بزرگ

عقیل دغاقله
@jomhuriyat

♈️واقعیت این است که در ایران انتخابات و جنبش های اجتماعی به هم پیوند خورده اند. از دل انتخابات ۷۶ جنبش اصلاحات متولد میشود، و از دل انتخابات ۸۸ جنبش سبز. و امروز از دل انتخابات ۱۴۰۳ یک نه بزرگ متولد شده است که می توان در آن  نشانه هایی از پتانسیلی بزرگ برای دگرگونی های گسترده سیاسی و اجتماعی دید. 

♈️مشارکت ۴۰ درصدی با ۵ میلیون رای باطله  رخداد بزرگی است. با احتساب آراء باطله می توان گفت تنها حدود ۳۱ درصد در این انتخابات شرکت کرده اند.

♈️از آن مهمتر، نزدیک به نیمی از همین ۳۱ درصد کسانی هستند که به امید اصلاح رای داده اند. این یعنی حامیان نظم موجود تنها اقلیتی هستند که با تسلط بر نهاد دولت بر مقدرات این جامعه حاکم شده اند.

♈️شاید بسیاری هنوز داغ باشند و حس نمی کنند چه رخ داده است. اما این نه بزرگی است که بعید می دانم از ابتدای انقلاب ۵۷ تا به امروز مردم به این صراحت گفته باشند.

♈️اما برای جامعه متکثر و متنوعی چون ایران، این «نه بزرگ» هم  نشان از امید دارد هم  نشان از آینده ای پر مخاطره.
نشان از امید دارد چرا که امتناع و مقاومت و عزم تغییر در دل همه ریشه دوانده است: چه آنهایی که رای نداند و صندوق را راه حل ندانستند و چه آنانی که رای دادند تا در درون همین ساختار راهی بیابند.

♈️منظورم مردم عادی است: آن روستایی، آن حاشیه نشین، آن دانشجو، آن نویسنده، آن فعال سیاسی، اجتماعی، آن فعال زیست محیطی، آن شهروند جان به لب رسیده که تصور کردند و تصور می کنند که راه حل سرمایه گذاری بر هر فرصتی است.

♈️آنها همیشه بر همین شکاف های اندک سرمایه گذاری کرده اند و همیشه هم تا حدودی موفق شده اند که مقاومت کنند و پیشروی کنند. شرکت در انتخابات ها نیز بخش کوچکی از مقاومت های آنان بوده است.

♈️و البته آنان که «رای ندادن» را انتخاب کردند تصور دیگری داشتند. از منظر آنان این صحنه آرایی خطرناک برای آن تدارک دیده شده بود تا رای مردم گرفته شود، اما نه به قصد بهبود که به هدف اعطای مشروعیت دوباره به دستگاه خشونت و سرکوب.

♈️رای دادن برای آنان به مثابه امضای تداوم تمامی سیاست های مخرب، ویرانگر و سرکوبگرانه ای است که در این مدت اعمال شده است: از رای به حجاب اجباری و سرکوب زنان، تا تداوم اقتصاد مافیایی،  تا به حاشیه راندن اقلیت ها تا هزار بدبختی دیگر.

♈️هر دو گروه «نه» گفتند و با صدای بلند نه گفتند. گرچه در تلاش برای یافتن مسیری برای آینده بهتر، و در بن بست موجود،  دو راه متفاوت را رفتند. اما در نهایت نتیجه هر دو کنش یکی شد: نه! صداهایی که هم افزایی پیدا کردند.

♈️اما این «نه بزرگ» پرمخاطره نیز هست. جامعه ایران جامعه ای متکثر و متنوعی است که امروز در میان یک حکومت اقلیت، از یک سو، و ویرانی گران جنگ طلب و راست، از سوی دیگر، گرفتار آمده است. در غیاب جریانی که نیروهای پیشرو را نمایندگی کند، چه حکومت و چه اپوزیسیون راست می توانند سقف فاشیسم نوینی را بر ستون های عظیم  این نارضایتی ها بنا کنند. این زنگ خطری است که به ما هشدار می دهد ما با موجی از تغییرات بنیادین و غیر قابل پیش بینی روبرو هستیم که از دل آن هم می تواند دموکراسی متولد شود هم فاشیسم. و در این مسیر هر قدم کوچکی به حساب می آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰نه اصلاحطلبان و نه حاکمیت، هیچکدام  صدای اکثریت نیستند و نشنیدند

♈️ بیش از ۶۰ درصد مردم به شیوه مدیریت کشور اعتراض دارند

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️سطح مشارکت در این انتخابات نشان داد مردم همچنان به شیوه مدیریت کشور اعتراض دارند. ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار شدند تا مشارکت بالا برود بطوری که رسانه ملی تقریباً تمام وقت خود را برای تبلیغات انتخابات گذاشت ولی سطح مشارکت پائین‌تر آمد و به ۹.۳۹ درصد رسید.

♈️این، یعنی هنوز بیش از ۶۰ درصد مردم با صندوق‌های رای قهرند بطوری که نه مسئولین نظام و نه هیچ یک از جناح‌ها نمی‌توانند آنها را به آشتی کردن با این صندوق‌ها راضی کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰فریدون مجلسی، دیپلمات سابق در برنامه «مقتصاد» #تجارت‌نیوز:

♈️فقط نفت نیست، هیچ چیز نمی‌توانیم بفروشیم!

♈️هر چیزی را نصف قیمت بفروشی در بازار بین‌المللی برایش مشتری پیدا می‌شود.

♈️ایران متکی به اقتصاد نفتی است و ما روزانه بیش از ۴ میلیون بشکه نفت در ایران مصرف می‌کنیم.

♈️۲.۵ میلیون بشکه نفت به صورت روزانه استخراج به پالایشگاه‌ها می‌رود و معادل ۱.۵ میلیون بشکه معادل گاز مصرف می‌کنیم.

♈️فولاد ما که امروز بالای ۳۳ میلیون تن تولید دارد زیرمجموعه نفت و گاز است.

♈️صنایع سیمان که امروز تولید آن به بالای ۱۰۰ میلیون تن رسیده است زیرمجموعه نفت و گاز است.

♈️آلومینیوم و پتروشیمی هم زیرمجموعه نفت و گاز هستند.

♈️ما کشور نفتی هستیم و این بزرگ‌ترین نعمت ماست و باید عاقلانه مصرف شود| تجارت‌نیوز

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام ایران زیبای ما، سلام بر سرزمین مادری
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده سرزمین پارس

🔰 صبح زیبای شما همراهان عزیز جمهوریت بخیر ، روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰تَنگِ قاسمی _ خوزستان

🔰تنگِ قاسمی، یکی از زیباترین تنگِ های ایران در دهدز می باشد. در مسیر حرکت به سوی شیوند که از طریق دریاچه سد کارون ۳ امکانپذیر است، کمی مانده به شیوند و در سمت راست در دل کوه های منگشت یک تنگ زیبا با نام تنگ قاسمی قرار دارد که در دل آن نیز آبشاری کوچک جاری و به کارون می ریزد.

🔰ورود به این تنگ فقط با قایق امکانپذیر است و همان ابتدا در اسکله باید این مورد را با قایقران توافق کنید که شما را به اینجا بیاورد. واقعا لذت دیدن این تنگ زیبا را نمی شود وصف کرد و حتما باید آن را تجربه کرد. صحنه ورود و خروج به این تنگ را فقط می شود در فیلم هایی مثل دزدان دریائی کارائیب مجسم کرد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 نامزدهای انصرافی در انتخابات ریاست‌جمهوری شرعا و قانونا باید خسارت بیت‌المال را بپردازند

روزنامه اطلاعات نوشت:

♈️انصراف هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ( از هر جناح وبا هر گرایش سیاسی) اگر پس از استفاده از امکانات صدا و سیما انجام شود به لحاظ فقهی و قواعد حقوق خصوصی و نیز بر اساس قواعد حقوق عمومی موجب ضمان و مسئولیت مدنی آنها شده و جبران خسارت وارده به بیت المال ضروری است.

♈️در همین راستا به قانونگذار نیز توصیه می‌شود برای شفافیتِ قوانین و جلوگیری از سوء استفاده های مشابه، قانون مزبور را - برای هفتمین بار- به گونه‌ای اصلاح کند که اولاً هر یک از مفاهیم واصطلاحات "کاندیدا"،" داوطلب" و" نامزد"در این قانون به صورت دقیق تعریف شوند .

♈️ثانیا اجازه انصراف افراد، محدود به "دوره داوطلبی" آنها باشد و در" دوره نامزدی" و خصوصاً به محض استفاده از امکانات عمومی و صدا و سیما انصراف آنها منوط به تعیین ترتیباتی برای"جبران خسارت وارده"به بیت المال باشد وثالثا برخی محرومیتها از حقوق اجتماعی برای منصرفین پیش بینی شود تا شاهد فساد و تضییع بیت المال نباشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خطرناکتر از ترامپ 

سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️رئیس جمهور ۱۰ الی ۱۲ میلیونی از خود ترامپ هم برای ایران خطرناکتر است.
ثانیه ها در حال گذار هستند.
شواهد نشان می دهد تمام آرای سعید جلیلی همین است.

♈️حالا شما اصلا آرای قالیباف را هم برای دور دوم کمپلت برای جلیلی بدانید، فرض محال که محال نیست.
آرای رئیس جمهور سعید جلیلی می شود ۱۲میلیون نفر!

♈️در طرف مقابل امکان افزایش ۵۰درصدی آرای آقای پزشکیان در شرایط قهر عمومی و فقدان دورنمای نشانگان آشتی ملی در کوتاه مدت کمی دور از انتظار است.

♈️فلذا یحتمل آرای ایشان نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اضافه شود.

❗️این یعنی آرای رئیس جمهور مسعود پزشکیان می شود بین ۱۲ الی ۱۳ میلیون نفر!

🔗حسب اندریافت شهودی و شخصی معتقدم مشارکت کلی احتمالا کمتر نیز بشود.

♈️توپ در زمین حاکمیت است. بنظر حاکمیت باید بیاید و با ملت سخن بگوید تا در صحنه حاضر شود و در نتیجه رئیس جمهور بعد امکان ایستادن در برابر ترامپ و اسرائیل که هیچ لاقل در همین منطقه خودمان بتواند کمر راست کند.

♈️صدای اکثریت جامعه را بشنوید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 سوال سعید حجاریان از جلیلی: آیا دولت شما دولتِ تداومِ قطعنامه‌ها و تحریم‌ها خواهد بود؟

سعید حجاریان خطاب به سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نوشت:

♈️ذیل تفکرات جنابعالی و همچنین در دوره دبیری «شعام» قطعنامه‌هایی علیه ایران صادر و تحریم‌های نفتی و بانکی خسارت بار علیه کشور به بار آمد. تاکنون نشانه‌ای از تغییر منطق/استراتژی شما رؤیت نشده است. آیا دولت شما دولتِ تداومِ قطعنامه‌ها و تحریم‌ها خواهد بود؟


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا مردم نیامدند؟

🔰مردم به سفره و معیشتشان نگاه می‌کنند

محسن زنگنه، نماینده تربت‌حیدریه در مجلس
:

♈️علت کاهش مشارکت در انتخابات بررسی شود، با وجود حضور همه مجموعه‌های سیاسی و فراخوانی که هم احزاب اصولگرا و جریان انقلابی و هم جریان اعتدال و اصلاح‌طلب دادند؛ شاهد کاهش مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری بودیم. این موضوع می‌تواند کاملا اجتماعی باشد و از جنبه‌های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد.
این فرضیه مطرح بود که اگر اصلاح‌طلبان کاندیدایی را در کارزار انتخاباتی داشته باشند و آنها و بزرگان آنها مردم را به حضور در پای صندوق‌ها تشویق کنند، ما می‌توانیم شاهد مشارکت ۵۰ درصد به بالا و حتی ۸۰ درصد باشیم.

♈️امسال هم اصلاح‌طلبان کاندیدا داشتند و هم جبهه انقلاب کاندیدا داشت اما شاهد مشارکت بالای مردم نبودیم. 

♈️در کشور ما بیش از آنکه فراخوان احزاب در حضور مردم مهم باشد؛ واقعیت‌های موجود به خصوص واقعیت‌های اقتصادی و معیشتی برای مردم موضوعیت دارد. به نظر می‌رسد در انتخابات امسال مردم دو گفتمان را می‌شنیدند.

♈️در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی در حوزه زیرساخت‌ها، بهبود فضای بین‌الملل، مبارزه با فساد و شفاف‌سازی افتاد اما مردم سفره و معیشت‌شان را می‌بینند و این تصور را نداشتند که با حضور پای صندوق‌های رای اتفاق جدیدی می‌افتد. یعنی این احساس را داشتند که تفکر اصلاح‌طلبان بازگشت به دولت روحانی است و تفکر اصولگرایان هم ادامه مسیر ۳ سال گذشته است و این نمی‌توانست برای مردم جذاب باشد که پای صندوق بیایند.

♈️از سوی دیگر مناظراتی هم که برگزار شد فضای خسته‌کننده‌ای داشت و به مردم کمک نمی‌کرد که بتوانند تفاوت‌ها را درک کنند یا حرف جدیدی را بشنوند. بنابراین علت کاهش مشارکت این بود./ دنیای اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پرسپکتیو انتخابات

احسان شریف‌ثانوی
@jomhuriyat
🔰ایده‌ مسلط


♈️با برگزاری انتخابات و اعلام نتایج، حال می‌توان با اطمینان بیشتری اتفاق عظیم و شگفت‌انگیزی که به وقوع پیوست را تحلیل نمود. درست برخلاف تمامی نظرسنجی‌ها(و در حقیقت نظرسنجی‌سازی‌ها) و نزدیک به پیش‌بینی ما از رفتار پیوسته جامعه در این سالها و ظرف اجتماعی که در آن انتخابات برگزار شد، ایده مسلط، بی‌هیچ شبهه و خدشه‌ای عدم مشارکت شد! ۶۰/۱ درصد واجدین شرایط در انتخاباتی که دیروز برگزار شد شرکت نکردند! ۴/۳ درصد آرا هم باطله بود و در ۳۹/۹ درصد مشارکت‌کنندگان هم، نفر اول مسعود پزشکیان کاندیدای جریان اصلاح‌طلبی با ۴۳ درصد آرا برگزیده شد. میزان عدم مشارکت در این انتخابات، پایین‌ترین میزان در تاریخ چهارده دوره انتخابات ریاست‌جمهوری است! من سعی خواهم کرد چند نکته محوری را پیرامون این عدم مشارکت و پیامهای نهفته در آن بازگو نمایم.

♈️این عدم مشارکت به دلایلی که بیان می‌کنم به هیچ وجه قابل مصادره توسط جریان برانداز خارج از کشور نیست. جنبش مهسا پتانسیل و ماهیت این جریان را برای عموم مردم به خوبی عیان کرده‌است. سرخوردگی عموم جامعه از جریان براندازی و همه فضاحتهای گفتاری-رفتاری‌اش، به نظر من در طی این مدت پساجنبش مهسا به اوج خود رسیده‌است. جریانی که در گفتار ‌و‌ رفتار ضد ایران، ضد توسعه، ضد دموکراسی و ضد مردم است. با تحریم و فشارهای بیرحمانه‌اش مشکلی ندارد. بخش جدی اش حتی با مداخله نظامی خارجی و جنگ داخلی هم هیچ مشکلی ندارند. قاطبه جامعه به ناامیدی مبارک تغییر از معبر براندازی و عامل خارجی رسیده‌اند. ماجرای دادگاه حمید نوری گواه این گزاره بنیادین است که در فضای روابط بین‌الملل رئال پولیتیک و منافع ملی، حرف اول را می‌زند. حقوق بشر و امثالهم ارمغانی نیست که در چنته عامل خارجی برای مردمان خاورمیانه در همه این سالها باشد.

♈️انتخابات این دوره برخلاف انتخابات سال ۱۴۰۰، از سمت عمده جریانهای اصلاحی و تحول‌خواه، رقابتی و دارای معنی بود. به جز اقلیتی شامل میرحسین موسوی و بخشی از زندانیان سیاسی، تمامی ظرفیتهای نهادی و شخصیتی اصلاح‌طلب به جدی‌ترین شکل ممکن درگیر این انتخابات بودند و بر خلاف دوره‌هایی مثل ۷۶، ۸۸، ۹۲ این حضور تشکیلاتی با تمام قوا منجر به جنبشی شدن انتخابات و افزایش مشارکت نشد. پیام اصلی این اتفاق به گمان من عدم ارتباط گفتمانی و ارگانیک این جریان با جامعه و تحولات سریع و چشمگیرش است. دیگر در منظر مردم، اصلاح‌طلبان راه حل مساله نیستند؛ بخشی از خود مساله‌اند! عليرغم پیروزی پزشکیان در دور اول، این یک واقعیت تمام عیار است که اصلاح‌طلب فعلی نه سرمایه اجتماعی جدی دارد، نه پایگاه رای ای که با حضور همه جانبه در انتخابات فعال شود. از منظر گفتمانی، مرتجع، Passive  و ناسازوار است. از منظر راهبردی، واکنشی، منفعل و ناکارآمد است. حیات تمام سلبی شب انتخاباتی‌اش دیگر حتی همان سرمایه اجتماعی حداقلی را هم به حرکت در نمی‌‌آورد.

♈️فکر میکنم جامعه سعی دارد با رفتارهای از نظر فرم متفاوت یک پیام واحد را به حاکمیت برساند. جنبش مهسا انعکاس خواسته‌ها و بایدهای جامعه‌ای است که از منظر ماهیتی و زیربنایی با سرعتی غیر قابل کنترل در حال نوسازی است. این عدم مشارکت چشمگیر هم مشخصا ماهیتی از این جنس دارد. تغییر باید در نسبت با تحولات جامعه باشد. ساختاری،پایدار و پیوسته باشد. بخش کلانی از جامعه عليرغم اینکه خواهان تغییرات دفعی و انقلابی نیست به همان شدت هم هیچ علاقه‌ای به تغییرات حداقلی و "رفت و برگشتی" ندارد و در زمین بازی تماما کاذبی که براندازان و اصلاح‌طلبان مدتهاست راه انداخته‌اند بازی نمی‌کند. کاذب‌ترین صورت بندی دموکراسی سازی، دوگانه محدود و غیرجامع "اصلاح-انقلاب" است. مفصلا در آن پژوهش دنباله‌دار از امکان تا امتناع دموکراسی در ایران گزار‌ه‌های ناقص، جهت‌دار و خلاف واقعی که به اسم دموکراسی و دموکراسی سازی در فضای فعلی مطرح می‌شود، عیار و اندازه‌اش مشخص شده است. انتخاب بخش جدی از جامعه، مقاومت مدنی فراگیر، پیوسته و ادامه‌دار است و این انتخاب اجتماعی هنوز در پیوست ارگانیک با یک عاملیت سیاسی قرار نگرفته‌است. هر چند که از منظر تحلیلی و کارکردی، هم‌پوشانی و هم‌افزایی جدی با عاملیتهایی چون مصطفی تاجزاده، سعید مدنی، جبهه نجات ایران و غیره دارد.

♈️سه استان با میزان کمترین مشارکت به ترتیب :

کردستان ۲۳ دوره قبل ۳۷
خوزستان ۲۹/۶ دوره قبل ۵۰
سیستان بلوچستان ۳۰ دوره قبل ۶۲/۸ درصد


♈️سه استانی هستند که با اصلی‌ترین بحرانها و مسائل فعلی و‌ پیشین درگیر بوده‌اند. جنبش مهسا، فقر، تبعیض، مسائل قومیتی، بحران‌های زیست محیطی و غیره یک الگوی رفتار تحریمی مشترک در این استانها را رقم زده است....

🔰 متن کامل

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دروغ و اقتصاد: تار و پود یک رابطه مخرب

محمدرضا حاجیان
@jomhuriyat

♈️دروغ و اقتصاد، دو مقوله به ظاهر مجزا، اما در واقع به شدت در هم تنیده هستند. دروغ، مانند تار عنکبوتی ظریف، می‌تواند در تار و پود اقتصاد نفوذ کند و به اعتماد، ثبات و کارایی آن آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد کند.

♈️ پیامدهای دروغ در اقتصاد:

🔰کاهش اعتماد: دروغ، اعتماد سرمایه‌گذاران، مصرف‌کنندگان و فعالان اقتصادی را از بین می‌برد. این بی‌اعتمادی، مانع از سرمایه‌گذاری، نوآوری و رونق اقتصادی می‌شود.

🔰ایجاد ناکارآمدی: دروغ، اطلاعات نادرستی را به بازار تزریق می‌کند. این اطلاعات نادرست، تصمیم‌گیری‌های اقتصادی را مختل می‌کند و به ناکارآمدی در تخصیص منابع می‌انجامد.

🔰افزایش ریسک: دروغ، ریسک‌پذیری را در اقتصاد کاهش می‌دهد. فعالان اقتصادی در فضایی که دروغ حاکم است، تمایل کمتری به ریسک‌پذیری و سرمایه‌گذاری بلندمدت دارند.

🔰رشد فساد: دروغ، زمینه را برای فساد اقتصادی فراهم می‌کند. در فضایی که دروغ و فریب رواج دارد، رشوه‌خواری، سوءاستفاده از قدرت و دیگر رفتارهای فسادآلود به راحتی رخ می‌دهد.

🔰بی‌ثباتی اقتصادی: دروغ، ثبات اقتصادی را به خطر می‌اندازد. انتشار اخبار دروغ و شایعات، می‌تواند به نوسانات ناگهانی در بازارهای مالی و بروز بحران‌های اقتصادی منجر شود.


♈️ نمونه‌هایی از دروغ در اقتصاد:

🔰اغراق در آمار و ارقام اقتصادی:
دولت‌ها یا شرکت‌ها ممکن است برای فریب مردم یا سرمایه‌گذاران، آمار و ارقام اقتصادی را دستکاری یا اغراق‌آمیز ارائه کنند.

🔰پنهان‌کاری اطلاعات: پنهان‌کاری اطلاعات مهم اقتصادی، مانند مشکلات مالی یک شرکت یا وضعیت واقعی تورم در یک کشور، می‌تواند به ضرر مردم و فعالان اقتصادی باشد.

🔰انتشار اخبار جعلی و شایعات: 
انتشار اخبار جعلی و شایعات در فضای مجازی، می‌تواند به بی‌ثباتی در بازارهای مالی و بروز ناآرامی‌های اقتصادی منجر شود.


♈️راه‌کارهای مقابله با دروغ در اقتصاد:

🔰افزایش شفافیت: شفافیت در ارائه اطلاعات اقتصادی، از جمله انتشار آمار و ارقام دقیق و به روز، می‌تواند به اعتماد عمومی و کارایی اقتصادی کمک کند.

🔰تقویت سواد اقتصادی: افزایش سواد اقتصادی مردم، به آنها کمک می‌کند تا در برابر اخبار جعلی و شایعات مقاوم‌تر باشند و تصمیمات اقتصادی آگاهانه‌تری اتخاذ کنند.

🔰اعمال قوانین و مقررات: وضع قوانین و مقررات سختگیرانه برای مقابله با انتشار اخبار جعلی و فریب اقتصادی، می‌تواند به حفظ سلامت و ثبات اقتصادی کمک کند.

♈️در پایان، باید به یاد داشت که دروغ، آفت اقتصاد و جامعه است. برای داشتن یک اقتصاد سالم و پویا، باید با دروغ مبارزه کرد و به صداقت و شفافیت در همه سطوح اقتصادی و اجتماعی پایبند بود.

🔰منبع: AI

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 عوامل تعیین کننده دولت توسعه ای در برابر غارتگر

محمدرضامنجذب
 
@jomhuriyat

♈️ دولت‌های واقعی که توسط دولتمردانی در دنیای واقعی مدیریت می‌شوند ترکیبی از این دو رویکرد را در خود دارند. بنابراین، سؤال اصلی این خواهد بود که از نظر میزان تمایل به سمت توسعه‌ای و یا غارتگری، چه متغیرهایی بر این ترکیب تأثیرگذارند؟


1️⃣ به طور خاص می‌توان گفت که اگر دولتمردان وابسته به درآمدهای مالیاتی که از عموم جامعه دریافت می‌شود باشند، بیشتر به رویکرد توسعه‌ای گرایش خواهند داشت. چنین دولتمردانی برای درآمدزایی خود باید با بیشتر شهروندان جامعه تعامل برقرار نموده و خدمات رفاهی متعددی در عوض درآمدهای مالیاتی برایشان فراهم کنند. اگر سطح رفاه اکثر مردم افزایش یابد، دولتمردان جریان سرشاری از درآمدها را در اختیار خواهند داشت که موجب تقویت جایگاه سیاسی شان می‌گردد.

♈️همچنین به دلیل ورود به یک فرآیند تعامل گفتاری، کمتر درگیر سیاست‌های غارتگری گشته و می آموزند که چگونه جریان درآمدهایشان را از طریق افزایش بهره وری بهبود دهند. دولتمردانی که برای تأمین بیشتر درآمدشان متکی به منابعی خارج از جامعه و یا بخش کوچکی از جامعه هستند، تمایل بیشتری برای اتخاذ سیاست‌های منفعت رسان به یک عده قلیل، به قیمت چشم پوشی از اکثریت دارند. در چنین شرایطی سیاست‌های غارتگری غالب هست.                                           

2️⃣ عامل دوم تاثیرگذار وجود یا عدم وجود تعادل‌های چندگانه است. بدین معنی که در صورت عدم وجود تعادل‌های چندگانه، تلاش برای هماهنگ نمودن جابجایی از یک تعادل سطح پایین به یک تعادل سطح بالا محکوم به شکست است. بنابراین، هیچ انگیزه ای برای دولتمردان وجود ندارد تا به منظور اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای تلاشی از خود نشان دهند. در عوض، برای در پیش گرفتن سیاست‌های غارتگری و ارجحیت منافع یک عده قلیل بر اکثریت جامعه به اندازه کافی انگیزه وجود خواهد داشت. چه عواملی بر وجود یا عدم وجود تعادل‌های چندگانه تأثیرگذارند؟

♈️میزان سرمایه انسانی یک عامل اساسی است. سرمایه انسانی به میزان توانمندی اعضای جامعه در بهبود مهارتهایش، از طریق روش های رسمی یا غیر رسمی آموزشی اشاره دارد. هرچه سطح سرمایه انسانی بالاتر باشد، کالاهای واسطه ای بهره وری بالاتری داشته و نقش کلیدی را در دست‌یابی به تعادل سطح بالا بر عهده دارند. پایین بودن سطح سرمایه انسانی، کاهش بهره روی کالاهای واسطه ای را در پی داشته و در نتیجه تعادل سطح بالا به وجود نخواهد آمد.
  
♈️علاوه بر سطح سرمایه انسانی، وجود تعادل‌های چندگانه به بهره وری کل بخش کشاورزی نیز وابسته است.  
                                                                 
3️⃣  سومین عاملی که میزان غارتگری یا توسعه‌ای بودن ترکیب دولتمردان را تحت تأثیر قرار می‌دهد به تمرکز یا عدم تمرکز قدرت سیاسی ارتباط پیدا می‌کند، بدین معنی که به منظور فراهم نمودن منابع لازم برای مقابله با غارتگران خارجی، فراهم نمودن صلح داخلی، و حفظ یک بازار واحد یکپارچه در یک ناحیه، نیازمند مقداری تمرکز در قدرت هست. منظور از یک بازار واحد یکپارچه این است که کالاها بتوانند آزادانه در آن ناحیه توزیع شوند (بدون عوارض و تعرفه).

♈️البته اگر قدرت به میزان زیادی تمرکز یافته باشد، دولتمردان انگیزه پیدا می‌کنند که انتظارات بقیه را نادیده گرفته و تا جایی که امکان دارد به کسب منافع برای خود بپردازند. چنین اتفاقی باعث از بین رفتن اقتصاد می‌گردد (غارت اقتصادی ). از طرف دیگر، نیازمند مقداری عدم تمرکز در قدرت هستیم، چرا که این کار عموم مردم را قادر می‌سازد تا دولتمردان را برای در پیش گرفتن سیاست‌های توسعه‌ای تحت فشار قرار دهد. اما باید توجه داشت که عدم تمرکز بیش از حد منجر به از هم گسیختگی بازار داخلی یک منطقه می‌گردد.

4️⃣   آخرین عامل مربوط به تهدیدهای خارجی می‌شود. تهدیدهای خارجی برای دولتمردانی که کنترل شرایط را در دست دارند، اگر خیلی جدی نباشد، دولتمردان را به اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای سوق می‌دهد. به زبان ساده، یک تهدید خارجی به دو دلیل عمده دولتمردان را مجاب می‌کند که وضعیت رفاهی شهروندانشان را بهبود بخشند: احتمال پیوستن یک جامعه مرفه به مهاجمین خارجی بسیار پایین است. به علاوه، رفاه بالاتر به معنای جریان بیشتر مالیات‌ها به سمت دولتمردان بوده و آن‌ها را در برابر تجاوزهای خارجی تقویت می‌کند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰جنگ که ترس نداره!؟

🔰سعید جلیلی: عده‌ای ملت را از جنگ می‌ترسانند، ببینید حماس چطور مقاومت می‌کند. تمام دشمن با همه توانش نتوانسته حماس را شکست دهد.

♈️برای تو نه تحریم‌های کمرشکن ترس دارد نه تورم 50 درصد سالانه ترس دارد، نه کتک خوردن و زندانی شدن دختران و نه طرح صیانت از فضای مجازی!

♈️قدرت‌گرفتن شما برای ما از جنگ با اسرائیل خطرناک‌تر است. چون تجربه سه ساله دولت شما را داریم. دولت آفتابی شما در سه سال گذشته کاری با ایران کرد که اسرائیل با غزه نکرد. (تحمیل فقر حد اکثری و فساد دبش نمونه اش!)

مجید مرادی

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دومین سوال سعید حجاریان از سعید جلیلی:

♈️شما حجاب را عمق راهبردی جمهوری اسلامی خواندید حال آن‌که قبلاً حضور نیابتی ایران در منطقه را عمق راهبردی می‌دانستید. چه اتفاقی رخ داده که از سوریه و داعش گذر کرده‌ و خیابان‌های وطن و مقابله با زنان و دختران ایرانی را عمق راهبردی‌ جدید معرفی کرد

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مجید انصاری: به قیمت به خاک سیاه نشاندن ملت کاسبی می‌کنند!/ بین ۱۵ تا ۳۰ دلار روی هر بشکه نفت ایران دارند تخفیف می‌دهند!/ حداقل روزی ۲۶ میلیون دلار از پول مردم ایران به خریدار انحصاری نفت تخفیف می‌دهند!

♈️عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: یک گروهی به نام دور زدن تحریم می‌گویند جاده را باز نکنید، ما جاده فرعی می‌بریم. روزانه یک میلیون و سیصد هزار بشکه نفت می‌برند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️محمدرضا تاجیک، فعال سیاسی ، با اشاره به رای ندادن اکثریت مردم، گفت: «جامعه به یک بلوغی رسیده که دیگر به راحتی از سوی شخصیت‌ها تحریک‌ به مشارکت نمی‌شود.»

♈️او افزود: «جامعه تحلیل می‌کند و اسیر جو و تبلیغات نمی‌شود و نمی‌شود با ایجاد یک جو تبلیغاتی سنگین او را متحول کرد.»

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 ببینید/ ویدیوی قدیمی از افشاگری احمدی نژاد درمورد جلیلی:

♈️ امارات پذیرفته بود که قرارداد کرسنت را با قیمت بالاتر اجرا کند، اما در داخل نگذاشتند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از جنگ می‌ترسم
جعفر شیر علی نیا
@jomhuriyat

♈️امروز در ویدئویی دیدم که سعید جلیلی می‌گفت: «برخی ایران را از جنگ می‌ترسانند.»
و بعد توضیح داد که قدرت‌های بزرگ با همه‌ی توان به جنگ گروه کوچک حماس آمده‌اند اما نتوانسته‌اند هیچ غلطی بکنند.
و بعد دوباره گفت: «عده‌ای ملت ما را از جنگ می ترسانند؟»

آقای جلیلی از حال و زندگی مردم غزه خبر دارید؟

♈️این سخنان مرا به یاد یکی از یادداشت های چند سال قبلم انداخت که در ادامه بخش هایی از آن را می خوانید؛
جوان‌تر که بودم از جنگ نمی‌ترسیدم و حتی مشتاق بودم که دوباره جنگی شکل بگیرد. ادبیات دفاع مقدس از جنگ تابلویی زیبا برایم رقم زده بود؛ تابلویی سرشار از معنویت، انسانیت، صفا و برادری در مسیری که انتهایش به بهشت ختم می‌شود. در این ادبیات به جای جنگ از عبارت دفاع مقدس استفاده می‌شود؛ چون «واژه‌‌ی دفاع فاقد صراحت و خشونت و زنندگی جنگ است.»

♈️بعدها که پرسش‌های کودکی‌ام مرا به تحقیق بیشتر در جنگ کشاند و با سیاهی‌ها، ویرانی‌ها و تلخی‌های جنگ آشنا شدم، دریافتم «یکی از مشخصه‌های اساسی ادبیات همانا مخفی کردن اسراری است که امکان دارد هرگز برملا نشوند.»
دیدم چگونه عملیات‌های پرتلفات و خسارت‌بار همچون پیروزی‌های بزرگ در ذهنم جا گرفته است و دریافتم این ادبیات کلمات و ترکیب‌های تازه و معانیِ متفاوتی دارد؛ «برای مثال در ادبیات دفاع مقدس، شکست و سازش و مصالحه وجود و وجاهت ندارد.»

♈️بعد که مطالعات تخصصی را در حوزه‌ی جنگ پیگیری کردم دریافتم چه مقدار اطلاعات متناقض و اشتباه در کتاب‌های ادبیات دفاع مقدس وجود دارد و بعدتر بود که فهمیدم «وظیفه‌ی ادبیات ارائه و بیان حالت‌ها و کیفیت‌های عاطفی است... ادبیات ربطی به واقعیت ندارد و راست و دروغ بودن در آن بی‌معناست. ادبیات نمی‌خواهد گزارشگر وقایع، راست یا دروغ یا حق و باطل باشد، تفاوت علم و ادبیات در اینجاست.»

♈️به‌تدریج جنگ برایم به یکی از وحشتناک‌ترین رویدادها بدل شد و دریافتم نترسیدنم از جنگ محصول گرفتاری در عاطفه‌ها بوده؛ «هرگاه عواطفِ برخاسته از شعورِ نیم‌آگاه و آگاه از دری وارد شوند، اندیشه و خردِ آگاه از دری دیگر خارج می‌شود.» دیدم که مشتاق بودن برای جنگی دوباره چقدر نامعقول است و «ادبیات می‌تواند هرچیزی را که معقول می‌نموده نامعقول کند، از آن فراتر رود، آن را به گونه‌ای متحول کند که مشروعیت و کفایت آن را در معرض تهدید قرار دهد.»

♈️ادبیات دفاع مقدس، شجاعت و نبردِ ستودنی رزمنده‌های عزیزِ ایرانی در خلیج‌فارس با آمریکایی‌ها در سال‌های پایانی جنگ را روایت می‌کرد اما چندان از صدها میلیون دلار خسارت عملیات‌های تلافی‌جویانه‌ی آمریکایی‌ها در نابودی سکوهای نفتی ایران نمی‌گفت.

♈️از برخی کاستی‌ها و اشتباهات عجیب در سال‌های جنگ احساس سرخوردگی به آدمی دست می‌دهد اما آثار ادبی برخی آرزوهای دست‌نیافته را دست‌یافته نشان می‌دهند و «سرخوردگی‌های حاصل از تجربه‌های عینی تاریخی» را از میان می‌برد و «با بی‌حس کردن عصب‌های آگاهی به تسکین درد کمک می‌کند.» و غلبه‌ی شناخت ادبی به‌تدریج «ضرورت و اهمیت شناخت خردورزانه درباره‌ی جنبه‌های متنوع این پدیده و ماهیت آن را نفی و مسیر آن را مسدود می‌کند یا ناموجه و ناممکن جلوه می‌دهد.»

♈️حالا این روزها کاملا از جنگ می‌ترسم؛ حتی اگر انتهایش پیروزی باشد، چون این پیروزی به قیمت فدا شدن و ویرانی بسیاری از زندگی‌هاست که شاید هیچ‌گاه فرصت بازسازی‌اش فراهم نشود. اما می‌دانم که هنوز بسیاری از دریچه‌ی همین ادبیات دفاع مقدس جنگ را می‌فهمند و مشتاق جنگند.

♈️مقصود از ادبیات در این یادداشت، ادبیاتی است که اغلب در ایران به عنوان ادبیات دفاع مقدس شناخته می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 یک جهان فرصت توخالی!

✍️ کامبیز نوروزی
@jomhuriyat

♈️اگر احمدی‌نژاد مار می‌کشید سعید جلیلی حتی مار کشیدن هم بلد نیست.

♈️می‌گوید ۲۰۰ کشور در دنیا هستند که ما می‌توانیم با آنها داد و ستد کنیم.

♈️ایشان که متأسّفانه مدتها مسئول مذاکرات هم بود، حواسش نیست که هیچ کشوری نمی‌تواند با ایران مبادله پولی بانکی داشته باشد. حتی چین و عراق هم پول‌های ایران را نمی‌دهند چه رسد به بورکینافاسو و بنین.

♈️یک جهان فرصتی که او شعار می‌‌دهد همینقدر تو خالی و بی‌معنا و خیالی است.

♈️این واقعیت کسی است که ادعای ادعای فهم سیاست خارجی و روابط بین‌الملل دارد و سودای ریاست جمهوری می‌پرورد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مناظره مصطفی مهرآئین با آقای دکتر بیژن عبدالکریمی؛

♈️ مهرآیین : ما خمینی را تجربه کردیم؛ از جلیلی نمی‌ترسیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/06 14:19:27
Back to Top
HTML Embed Code: