Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 اعتراض گسترده‌ی دانش‌آموزان #قم به امتحانات

♈️بی‌ارتباط بودن محتوای درسی با نیازهای واقعی دانش‌آموزان و برگزاری امتحانات غیراستاندارد همواره مورد اعتراض دانش‌آموزان بوده‌است. این در حالی است که شایعه شده‌است سوالات امتحانات نهایی که در کنکور تاثیر مستقیم دارد لو رفته و توسط افراد سودجو و مافیای آموزشی به فروش می‌رسد و آموزش و پرورش به دنبال سرپوش گذاشتن بر این فاجعه بزرگ است.

♈️در گذشته نیز دانش‌آموزان مناطق محروم و مدارس دولتی به خاطر تبعیض بارها به امتحانات اعتراض نموده‌اند و تا زمانی که سیاست‌های پولی‌سازی آموزش ادامه دارد احتمال گسترش این اعتراضات وجود دارد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 تغییر در سیاست های کلی جمهوری اسلامی، یک دروغ بزرگ انتخاباتی است؛ 

مجید بهمن زاده،  حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، ۳۰ خردادماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ متاسفانه در طی روزهای منتهی به انتخابات دوره‌ چهاردهم ریاست جمهوری و با تایید صلاحیت آقای دکتر پزشکیان در کنار دیگر چهره ها و کارگزاران منتسب به نظام جمهوری اسلامی، با اظهارات غیرواقعی برخی اصحاب رسانه ها و تحلیلگران طالب قدرت  مبنی بر بروز تغییرات بنیادین در سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی مواجه هستیم،

♈️ ادعایی که برخلاف قرائن موجود و بدون ارائه کمترین نشانه ها و اثار ملموس در خصوص تعییر ریل و سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی مطرح میشود و بنظر می‌رسد که مدعیان این دگرگونی، به غیر از تایید صلاحیت آقای پزشکیان بعنوان کاندیدای مورد حمایت خودشان، دلیل دیگری برای اثبات این مدعا  دردست ندارند و تاکید مدوام بر این ادعای نادرست و سخن ناصواب، صرفا با هدف تهییج مردم، بویژه قشر مطالبه گر جوان و اکثریت محروم جامعه زنان و به منظور افزایش آمار شرکت کنندگان  در انتخابات پیش رو  مطرح میشود.

♈️ لذا اگر نگوییم که تایید صلاحیت آقای پزشکیان، شگرد موثر نظام برای جلب آرای عمومی در انتخابات ریاست جمهوری و ایجاد انشقاق در مطالبه گری اکثریت جامعه در طی سالهای اخیر میباشد، اما ارائه تحلیل های نادرست درخصوص تغییر سیاست ها و ریل حرکت نظام، قطعا به منظور کسب رای برای آقای دکتر پزشکیان از سوی مترصدان فرصت های جدید در حلقه اطرافیان ستاد ایشان  مطرح می‌شود .

♈️ چرا که همگان شاهد بودند که در نخستین روز اعلام اسامی کاندیدهای ریاست جمهوری، حکم زندان چندین خبرنگار منتقد و افشا کننده فسادهای کلان به بدترین شکل ممکن به اجرا درآمد، منتقدین مدنی و سیاسی نظام کماکان در حبس و زندان و فشار به سر می‌برند و حصر غیر قانونی چندین ساله آقای مهندس موسوی و سرکار خانم رهنورد نیز ادامه دارد، از طرفی وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور، همچنان  در شرایط بحراني قراردارد و متحدان اصلی نظام، چین و روسیه هستند.

♈️ از طرفی، گشت های عفاف و ون های طرح حجاب، کماکان در میادین شهرها مستقر هستند  و نامزدهای  انتخاباتی جریان انحصارثروت و قدرت حاضر در انتخابات فعلی نیز همچون گذشته، مدافع سیاست های مبارزه طلبانه با منطقه و جهان بوده و توسعه یکجانبه حوزه نظامی کشور را موجب مباهات نظام  می‌دانند و از لزوم تداوم ولایتمداری در تمامی ارکان و شئون جامعه سخن می‌گویند.

♈️ با توجه به شرح اجمالی وضعیت موجود کشور که به استحضار مخاطبین گرانقدر رسید و همچنین باتوجه به شرایط ملتهب روابط ایران با غرب و نهادهای بین المللی، بویژه  آژانس بین المللی انرژی هسته ای و شورای حکام از یکسو و تعمیق بحران های اقتصادی ناشی از تداوم تحریم های ویرانگر و احتمال افزایش سیاست های خصمانه آمریکا بر علیه ایران با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری این کشور از سوی دیگر، تنها امکان موجود و ممکن برای تغییر در سیاست جمهوری اسلامی، آغاز گفتگوهای مجدد با سازمانهای بین المللی و دولتهای غربی به منظور تجدید قوا و تقویت بنیه نظام جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف و به سبک دولت آقای روحانی خواهد بود، تغییراتی مقطعی، سطحی و هدفمند که تاثیر چندانی بر اقتصاد خانوار، وضعیت اشتغال و مسکن و شرایط بحرانی جامعه نخواهد داشت .

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 آقای فاضلی جامعه شناس! ظاهراً  این ایام با تحلیل‌های شما و رفقای هم فکرتان، مردم مسلوب الید، اکنون صاحب هر نوع اختیار و انتخابی برای نجات و رهایی شده‌اند و کسی جز خود مردم آن‌ها را به اجبار کنار نگذاشته است. گویا این مردم خود بزرگ‌ترین تهدید علیه منافع خود هستند، اگر به نسخه‌های تجویزی جامعه‌شناسانی چون شما جامه عمل نپوشند و به عقلانیت برنگردند. اما فراموش کرده‌اید بسیاری از این مردم با همین عقلانیت تبیینی مورد نظر شما آبان ۹۸ را در زمان دولت مطلوب و عقلانی شما تجربه کرده‌اند. ۱۴۰۱ را هم دیده‌اند. آیا خود را برای تکرار حادثه‌ای مثل آبان ۹۸ (دولت مورد حمایت شما) و یا ۱۴۰۱ (دولت مخالف شما) آماده کرده‌اید؟ در آن روز از دریچه جامعه‌شناسی چه پاسخی خواهید داشت؟

♈️می روی و مژگانت خون خلق می‌ریزد 
تیز می‌روی جانا ترسمت فرو مانی!


👤عزیز قاسم زاده

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ صحبت های همراه با بغض مهرآیین راجع به انتخابات و وعده های نمایندگان

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 انتقاد صریح شجاعانه یک دانشجوی دختر همراه با بغض  خطاب به زاکانی :

♈️نه سواد دارید و نه مدرک تحصیلی مرتبط
و تمام ترم ها مشروط شده بودید ،
شهردار شدن شما نتیجه خیانت به شایسته‌سالاری و نخبگان است!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️" نه" گفتن
زمانی قابل ستایش است
که خیلی ها بخاطر منافعشان
" بله" میگویند ...

#انسان
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝قصه‌گویی انتخاباتی
کامبیز نوروزی ، شرق ۱۴۰۳/۳/۳۰
@jomhuriyat

🔰۱-برای گروه بزرگی از رأی‌دهندگان، انتخابات در گرو دو چیز است؛ اول امید شور و هیجان
. بی‌امید، هیجانی نمی‌آید. بیشتر نامزدها هرکدام تلاش می‌کنند امیدها بدهند و پیامبرگونه به شکل یک منجی جلوه کنند که انبوه مشکلات چون مومی در دست آنهاست به سادگی حلشان می‌‌کنند. آنها هر اندازه در قدرت و توانایی خود بیشتر بگویند، ناامیدی بیشتری نسبت به خود خلق می‌کنند. جامعه ایران، در چهار دهه گذشته تجربه‌ای غنی از سیاست و نیروهای سیاسی و مقامات مملکتی به دست آورده است.

♈️ نمی‌دانم شباهت سخنان برخی از نامزدها با حرف‌هایی که در میان مردم رایج است را باید به حساب دانایی مردم گذاشت یا کم‌دانی نامزدها. احتمالا فرض دوم به واقعیت نزدیک‌تر است، خصوصا آنکه آنها تجربه خود را سال‌ها پس داده‌اند و کارنامه آنها معلوم است. وزنه‌برداری که تا به حال وزنه ۱۰۰ کیلویی را هم نتوانسته بلند کند و از دستش به روی سکو و تماشاچیان افتاده، وقتی وعده از وزنه ۲۰۰-۳۰۰ کیلویی می‌دهد، ناامیدی می‌سازد و مایه طنز و شوخی می‌شود. وعده و شعار باید به قواره نامزدها بیاید و خصوصا با واقعیت‌های موجود منطبق باشد.

🔰۲- محتوای گفتاری بیشتر نامزدها، بسیار شبیه است به آنان که معتقد به شرکت در انتخابات نیستند؛ اگرچه در دو قطب مخالف قرار دارند. به اعتقاد مخالفان شرکت در انتخابات، انتخابات زمانی معنادار است که منتهی به انتخاب رئیس‌جمهوری شود که بتواند قانون اساسی را تغییر دهد، حضور نظامیان در سیاست و اقتصاد را از میان بردارد، آزادی‌ها را یک‌جا تأمین کند و... . هر دو گروه افق‌های بسیار دوری را نشان می‌دهند که با چشم غیرمسلح نمی‌توان آنها را دید. اکثر نامزدها خود را از آینه‌های ذره‌بینی نمایش می‌دهند و رخت قهرمانان اساطیری بر تن می‌کنند که حلال مشکلات‌ هستند. آن گروه مخالف هم درالگوی گفتمانی خودمی‌خواهد چنین قهرمانی پیدا شود در قامت منجی.

🔰۳- در این میان آنچه دیده نمی‌شود، واقعیت‌های موجود است. واقعیتهایی که به تلخی وسرعت درسراشیبی حرکت می‌کنند. دشوارترین عارضه‌ای که اینک گریبان‌گیر جامعه ایران است، اختلال نهادی نظم است.

♈️ حقوق واخلاق بعنوان دومنبع مهم تولید نظم و انسجام اجتماعی‌، دچار وضعیتی نابهنجار وگسسته‌اند. هر برنامه‌ای برای بهبود وضعیت دراقتصاد، جامعه، سیاست وفرهنگ، پیش ازهرچیز نیازمند نظمی پایدار ومستمر است که به آن برنامه فرصت اجرا وتحقق بدهد. در وضعیت بی‌ثباتی ناشی ازبی‌نظمی، هیچ برنامه‌ای امکان موفقیت ندارد. تقریبا غیر از قوانینی مثل قانون مدنی وقانون ثبت وقانون تجارت، هیچ قانونی در ایران وجود ندارد که بیش ازیکی، دو سال دوام داشته باشد. بدتر از این تصویب نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها وبخش‌نامه‌ها هستند که عمرشان اغلب به سال هم نمی‌رسد. این کشتی بی‌لنگر چگونه می‌خواهدبه مقصد برسد.

🔰۴- وقتی سخن به اینجا می‌رسد،می‌گویند دستگاه‌های اجرائی قانون را درست اجرا نمی‌کنند. این فقط نیمی از واقعیت است. نیم‌ دیگر وضعیت ناکارآمد قانون‌نویسی و قانون‌گذاری درایران است که ذهنی، آمرانه و غیرعلمی است.

♈️قانون‌گذار ایرانی بر اساس آرزوهای گروهی خود قانون می‌نویسد نه واقعیت‌ها و نیازهای جامعه وعلاقه فراوان دارد که درتمام روزنه‌های زندگی خصوصی مردم، تاحد لباس و بستر آنها دخالت کند. اینکه فقط ۳۰ درصدقانونی مثل قانون برنامه ششم توسعه اجرا می‌شود، فقط ناشی ازناتوانی دستگاه اجرائی نیست بلکه خود قانون نیزمشکل داشته است که نتوانسته واقعیت‌های اجرائی را  درک کند.

🔰۵- گروه‌هایی که اسلامیت قانون اساسی و نظام را برجمهوریت آن برتری می‌دهند وچهار نامزد نیز دربین نامزدهادارند، طبعادست خود رابرای بی‌توجهی به قانون بازترمی‌بینند. زیرا قانون زاده جمهوریت نظام است که با رعایت موازین اسلامی وضع می‌شود. اماوقتی رکنی بر رکن دیگر رجحان می‌یابد، طبیعی است که قانون اهمیت خود را از دست می‌دهد ومی‌تواند به سادگی نادیده گرفته شود. این دیدگاه بشدت به اختلال نظم کمک می‌کندونمی‌تواند نظم پایدار خلق کند. روایت قانون فراگیر وهمه‌جانبه است.

🔰۶- درچنین شرایطی نشان‌دادن افق‌های دور جز قصه‌پردازی نیست که بزرگان آینه‌های ذره‌بینی روایت می‌ کنند. درقبال رأی رؤیاهایی می‌فروشند که ازمیان آنها کابوس درمی‌آید. رئیس‌جمهور نمی‌تواند قصه‌گویی باشدکه آخر قصه‌اش این درآید که «بالا رفتیم ماست بود، پایین اومدیم دوغ بود، قصه مادروغ بود». شاید وقت شنیدن این شعارها هیجانی تولید شودولی مانندهیجان همان قصه‌هاست.

♈️در انتخابات پیش‌رو باید زیاد دنبال امید بود ولی دنبال هیجان  افق‌های دور نه.

♈️در پزشکی وقتی حال بیمار بحرانی است و تب وفشار خون و...بالا وپایین می‌رود، پزشکان اولین کاری که می‌کنندتثبیت حال بیمار است بعد می‌روند سراغ درمان. حال ایران بحرانی است.
 
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‍ عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در اتاق ایران من: ایران در دام هزینه‌های پنهان تحریم: ۵۰۰ میلیارد دلار خسارت در ۲۰ سال
@jomhuriyat

♈️اگر بتوانیم به توافقی در مورد نقض تحریم‌ها برسیم، می‌توانیم به بحث خسارات بپردازیم. اما در این میان، موضوع خسارات تنها به خسارت‌های مبادله محدود می‌شود و نه خسارت‌های کلی ایران.

♈️بحث اصلی من این بود که یک حساب سرانگشتی از این موضوع داشته باشیم. تجارت خارجی ایران محدود به بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد دلار است؛ حالا بگذریم که این رقم ممکن است بیشتر یا کمتر باشد. این وضعیت تحریم‌ها و عدم پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف و عدم حل مسائل مالی، برای ما هزینه مبادله‌ای حدود ۲۵ درصد ایجاد کرده است. این هزینه شامل هزینه‌های مالی، بیمه، ارشاد، حمل‌ونقل مجدد، تغییر مدارک و مبدأ و هزاران مسئله دیگر است.

♈️پس هزینه مؤلف انرژی را حساب نکرده‌اید؟
نه، من بیشتر فقط هزینه مبادله را مطرح کردم. اگر هزینه مبادله این تجارت را در نظر بگیریم، تقریباً سالی حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار می‌شود. اگر این مبلغ را در ۲۰ سال ضرب کنیم، به ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسیم. این فقط هزینه مبادله است. اگر هزینه انرژی را نیز حساب کنید، یا هزینه‌های ارشاد و استهلاک زیرساخت‌ها را در نظر بگیرید، ارقام به طرز چشمگیری افزایش می‌یابند.

♈️ما در واقع زیرساخت‌هایمان از بین رفته بود، بسیاری از امکاناتمان از بین رفته بود. وقتی من به وزارتخانه رفتم، دیدم که یک سری واگن با سابقه ۶۰ سال داشتیم. فرصت نوسازی ناوگان را از دست داده بودیم و شما به هزاران مسئله دیگر می‌پردازید. نوسازی ناوگان جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی از جمله این مسائل است. اگر تمام این خسارات را در نظر بگیرید، ارقام به فلک می‌رسد.

♈️من فقط یک هزینه مبادله مالی را مطرح کردم که همان نیز به مقدار زیادی بود وگرنه هزینه‌ها خیلی بیشتر از این‌هاست. متأسفانه افرادی که در مجامع عمومی صحبت می‌کنند، بدون اندیشه حرف‌های کلی می‌زنند و کشور دچار یک فرسایش بسیار سختی شده است. و در مورد سؤال آخرتان هم باید بگویم که از شدت فشار و مشکلات دچار سرگیجه شده‌ است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا مناظره دو‌قطبی نشد؟

🔰دکتر رحمن قهرمان‌پور؛ تحليلگر انتخابات و سياست خارجي

@jomhuriyat

♈️در مناظره تلویزیونی، پزشکیان خوب ظاهر شد، اما نه در حدی که اصلاح‌طلبان می‌خواستند. در نقش یک چالشگر استراتژیک ظاهر نشد و حتی وضع موجود را صراحتا نقد نکرد.

♈️قالیباف سیاست خطر نکردن را در پیش گرفت تا از سبد رای خود محافظت کند و بتواند پیشتاز بماند.

♈️جلیلی هم با وجود تلاش برای جلب آرای مردد توفیقی در این زمینه به دست نیاورد و نتوانست خود را نامزدی هم‌سطح و هم‌وزن با قالیباف برای اصولگرایان نشان دهد.

♈️نخستین مناظره برنده قطعی نداشت، اما برنده نسبی آن قالیباف بود.

♈️اصلاح‌طلبان می‌خواستند با پیروزی قاطع پزشکیان در مناظره اول موج و تکانه جدیدی ایجاد کنند اما این اتفاق نیفتاد.

♈️آقای پورمحمدی در ابتدا خوب و فراتر از حد انتظار ظاهر شد، اما در ادامه مسیر نتوانست این روند را ادامه دهد، پیام روشنی نفرستاد و استراتژی معینی را دنبال نکرد.

♈️من گمان می‌کردم که او بتواند نقش ولایتی را در 92 ایفا کند، اما این اتفاق نیفتاد.

♈️زاکانی هم بسیار خسته به نظر می‌رسد و هم انبوهی از پیام‌های پیچیده درباره اقتصاد سیاسی فرستاد که مناسب درس اقتصاد سیاسی در دوره‌های کارشناسی ارشد بود تا یک مناظره انتخاباتی!

♈️فعلا قالیباف و پزشکیان بیشترین سهم را از این سبد رای بزرگ مردد‌ها دارند. رقابت آنها هم در وسط و مرکز طیف سیاسی رخ می‌دهد.

♈️اما اصلاح‌طلبان می‌خواهند پزشکیان انتخابات را دو‌قطبی کند.

♈️به باور من مناظره نشان داد پزشکیان تمایلی به این کار ندارد.

البته او می‌تواند مثل آقای خاتمی در سال 76 با ایجاد تکانه‌ها یا موج‌های انتخاباتی پی‌در‌پی برنده شود و نیازی به تکرار سناریوی قطبی‌سازی روحانی در سال 92 ندارد.

♈️در صورت عدم انصراف نامزدهای اصولگرا به نفع یکدیگر رقابت به دور دوم کشیده می‌شود.

♈️قالیباف و پزشکیان بیشترین شانس رفتن به دور دوم را دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نگاه حقوقی به جنجال میزگرد انتخاباتی
کامبیز نوروزی

@jomhuriyat

♈️در #میزگرد فرهنگی دکتر #پزشکیان #مجری برنامه که توسط مدیران صدا و سیما تعیین شده است #اصل_بی‌طرفی را نقض کرد و در مقابل #تخلف آقای #شهاب_اسفندیاری از قواعد و اصول میزگرد سکوت اختیار کرد.

♈️#اسفندیاری مجاز نبود که در چنین برنامه‌ای به صراحت و مستقیما موضوع اخراج #محمد_فاضلی از دانشگاه را مطرح کند و با نسبت دادن "ارتکاب تخلف" بگوید او بخاطر تخلف اخراج شد در حالی که این ادعا به گفته فاضلی کذب است.

♈️اسفندیاری که به عنوان کارشناس در این برنامه حضور یافته‌است موظف بوده که پزشکیان را مخاطب قرار دهد که نامزد است. اسفندیاری مطلقا #مجاز نبود که نام کسی را ببرد و‌ به او نسبت تخلف بدهد خصوصا که آن فرد در همان نشست حضور دارد.

♈️حتی اگر تعریض ناروای آقای #اسفندیاری به آقای#فاضلی، سخنی عمدی برای بروز جنجال نبوده باشد باز هم تخلف محض از قواعد میزگردها بود.

♈️#محمد_فاضلی طبق مقررات کمیسیون تبلیغات حق پاسخگویی داشت اما بعد از آن هم رد و بدل کردن واژه دروغگو بین دو طرف، که ناشایسته بود ادامه بحث  به جنجال کشید و قهر و عصبانیت فاضلی را به دنبال آورد. اگرچه بهتر آن بود که او با حفظ آرامش خود پاسخ منطقی‌اش را به آقای کارشناس می‌داد. چنانکه پزشکیان در برابر یک سؤال دیگر همین کارشناس. که تحریک آمیز بود. آرامش خود را حفظ کرد و پاسخی درخشان داد.

♈️اگر مجری برنامه یک مجری توانا و‌مستقل و متعهد به اصل بی‌طرفی بود باید بعد از پایان سؤال اسفندیاری ابتدا به او تذکر می‌داد و تخلف وی را محترمانه اعلام می‌کرد و سپس با حفظ آداب و شئون به فاضلی فرصت صحبت می‌داد.

♈️در پایان باز هم دکتر پزشکیان با تدبیر تحسین‌برانگیز و محترمانه با اشاره خطای کارشناس به برنامه بحث را به اتمام رساند.

♈️رفتار کارشناس و مجری این برنامه قابل شکایت در #کمیسیون _بررسی_تبلیغات ریاست جمهوری است. اگرچه با توجه به جواب ندان آنها به درخواست فرصت پاسخ که #حسن_روحانی تسلیم کرده است، هنوز این کمیسیون کمیسیون باید بی‌طرفی خود را به نمایش بگذارد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 اینجا دریاچه زریبار; نگین‌کردستان ماست

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰مکتب احمدی‌نژاد زنده است

مجید تفرشی تاریخ‌پژوه


♈️‏رفتاری که امشب با دکتر محمد فاضلی شد، نمونه دیدگاهی است که می‌گوید، اگر به شما تجاوز شد و به شما تعدی و بی‌حرمتی شد، آن هم در برنامه‌ای که ساکت نشسته‌ای و حتی حق پاسخ هم نداری، باید در نهایت ادب و متانت، به متجاوز لبخند بزنی و به تعدی هم رضایت بدهی.

♈️کسانی که فکر می‌کنند مکتب بگم بگم احمدی‌نژاد مرده، سخت در اشتباه هستند

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝‏یک صحنه از ابتذال و انبوهی از نتیجه‌گیری‌ها برای مخاطب

امیر ناظمی

@jomhuriyat

1️⃣کارشناس برنامه به نام شهاب اسفندیاری از بورسیه‌های مساله‌دار وزارت علوم است، در برابر محمد فاضلی که در همه دوران تحصیل خود، به اتکا توانمندی‌هایش رشد کرده است.

♈️‏این صحنه درگیری میان فرومایگان رانتی در برابر توانمندان خودساخته است.

2️⃣صداوسیما اتهام را پخش می‌کند، اما برای پاسخ، صدا را قطع می‌کند.

♈️‏این تصویر واقعی صداوسیمایی است که اتهام‌زن و دروغ‌گو است، و حتی اجازه پاسخ را نمی‌دهد.

3️⃣میزگرد با نام فرهنگی است و به جای پرسش در خصوص سیاست‌های فرهنگی، اتهامات فردی طرح می‌شود.

♈️‏ابن تصویر افول فرهنگ در ایران امروز است، حاصل سال‌ها تولید بازجوخبرنگاران.

4️⃣دکتر فاضلی صحنه را ترک می‌کند.

♈️‏این تصویر این واقعیت است که شرافت راهی جز خروج از میدان ابتذال ندارد.

5️⃣دکتر فاضلی میکروفن را پرتاب می‌کند، در حقیقت او میکروفن نداشته‌اش که حتی اجازه صحبت یک دقیقه‌ای در یک ساعت برنامه هم به او داده نشده را کنار می‌گذارد.

♈️‏این تصویر بازسازی حضور نخبگان فکری در قدرت است. از نخبگان انتظار می‌رود که تنها زینتی باشند بدون حق سخن گفتن.
‏در برابر این صحنه‌آرایی تنها می‌توان صحنه بازی را ترک کرد تا امکان سواستفاده را از بین برد.

6️⃣پزشکیان از مشاورش دفاع نمی‌کند.

♈️‏این تصویر کاندیدایی ضعیف است که توان دفاع از شهروندان را در فرداها هم نخواهد داشت.
‏اگر پزشکیان نتواند از حق او دفاع کند، چه کسی می‌تواند به او اعتماد کند؟

7️⃣حضور فردی مانند شهاب اسفندیاری در چنین میزگردی در یک ایران نرمال، حتی احتمال صفر هم نداشت.

♈️‏این تصویر رشد افرادی است که با تهمت و دروغ رشد کرده‌اند. کسانی که با هر دروغ و فساد و اتهامی رشد می‌کنند و پله‌های نردبانشان ابتذال سیستمی است.

♈️‏این تصویر سیستم نخبه‌سازی در حکومت فعلی است. پاداش هر خوش‌خدمتی سریع نقد می‌شود تا فرد بر جایگاه‌هایی تکیه بزند که شایسته آن نیست.

♈️‏و در پایان:

8️⃣تصویر خروج فاضلی تصویر خشم و عصیانی است که در ایران امروز سرکوب شده است.
تصویر یک فریاد فروخفته که پیرمردهای فسیل توان دیدن آن را ندارند و جوانان منفعت‌گرا و فاسد اطرافشان نیز آن را عامدانه نادیده می‌گیرند

♈️و روزی که دیر است، همه چیز را به آتش خواهد کشید، حتی ایران فردا را.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰روحانی: براساس ترکیبی که شورای نگهبان درست کرده، حداقل وظیفه دو نفر از این ها، هتاکی و فحاشی است / هدف از توهین‌ها در مناظرات، مبارزه با تفکر ماست

♈️حسن روحانی در دیدار جمعی از وزیران و معاونان دولت‌های یازدهم و دوازدهم که امروز ( ۳۰ خرداد ۱۴۰۳) انجام شد، گفت: در مناظرات انتخاباتی وظیفه حداقل دو نفر هتاکی و فحاشی است. توهین آن‌ها به حسن روحانی و دولت تدبیر و امید نیست، هدف آن‌ها مبارزه با تفکر تعامل با جهان است. 

♈️آن‌ها می‌گویند هیچ راهی جز جنگ و مقابله با قدرت‌های جهان و شکست آن‌ها نداریم و هیچ‌وقت در سازمان ملل و مذاکره با کشورهای بزرگ پیروز نمی‌شویم، همیشه شکست می‌خوریم و راه آن تعامل نیست. 

♈️سند چشم‌انداز ۲۰ ساله به صراحت بر تعامل سازنده تأکید دارد. 

♈️اینکه آن‌ها ناراحت و عصبانی هستند و تا زنده‌اند نمی‌توانند بگذرند، اینست که در دولت ۸ ساله تفکر آن‌ها را شکست دادیم و به مردم اعلام کردیم مسیری که آن‌ها می‌روند غلط است؛ با دنیا می‌شود تعامل کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰جناب #دکتر_فاضلی عزیز شما فردی بودید که بیانیه #روزنه_گشایان را در انتخابات کاملا بسته مجلس اخیر امضا کردید اما مردم کنش عقلانی خود را بهتر انجام دادند.

♈️حالا در برابر سوال فرضا کاملا غلط، میکروفون را در سیمای میلی #پرتاب می کنید
چگونه توقع دارید درد کشیدگان سالهای اخیر سخنان شما و دوستانتان را گوش دهند و وارد عرصه شوند.

♈️فاضلی عزیز شما از فرهنگ و درد مردم میگویید
اما چگونه تقاضا دارید برخی از مردمانی که شش ماه دست کم گوشت نخورده اند
نگران #اجاره_خانه خود هستند نگران تحصیل فرزندانشان هستند بیایند و با تنها یک رای در انتخابات به حق خویش برسند

♈️شما #میکروفون را پرتاب کردید چون طرف مقابل با جنگ روانی و احیانا دروغ! شما را ناراحت کرد
مردم کوچه و خیابان چگونه باید در برابر دروغها و دردها واکنش نشان دهند

♈️حق ملت را برسمیت بشناسید
ملت حق دارد رای دهد و حق دارد رای ندهد
بگذارید خود مردم تصمیم بگیرند
درون بسیاری از مردم عصیانی قدرتمند خفته است!
دریغا ایران!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 محمد فاضلی: آمده بودم به دور از هیاهو، در زمانه‌ای که دعوت به عدم مشارکت، لایک بیشتری دارد، از ضرورت مشارکت و قرار دادن کشور در مسیر «عقلانیت بهبود تدریجی اما مستمر» بگویم/ با عزمی جزم‌تر به مسعود پزشکیان رأی می‌دهم و هیچ انتظار شخصی از او ندارم

محمد فاضلی، جامعه شناس

@jomhuriyat

♈️من دو بار به ناحق از دانشگاه اخراج شدم (۱۳۹۰ و ۱۴۰۰) و همکارانم در هر دو دانشگاه شاهدان این رفتار ناحق هستند. بار اول حتی شکایت نکردم و دم برنیاوردم. بار دوم هم کلامی درباره آن در عرصه عمومی نگفتم، تا آن‌‌جا که می‌توانستم آن‌را پنهان کردم و هیچ نقشی در رسانه‌ای شدن آن نداشتم. فقط در مهرماه ۱۴۰۰ به وزارت علوم شکایت کردم که تا امروز به آن رسیدگی نشده است. اما هیچ کدام از این‌ها مهم نیستند و تلویحاً و با صراحت بارها گفته‌ام که حتی اگر امروز بگویند به دانشگاه برگرد، بازنمی‌گردم. به هیچ شغل دولتی بازنمی‌گردم. هیچ اهمیتی هم ندارد.

♈️من همکاری با دکتر مسعود پزشکیان را آگاهانه برای ایران انتخاب کردم. سخنانش را شنیدم، از دوستان درباره شخصیت و کارش پرسیدم، ده‌ها نفر تماس گرفتند و از من خواستند به ستاد ایشان کمک کنم. من اطمینان پیدا کردم که مسعود پزشکیان بهترین گزینه موجود است، صداقت دارد، ساختار مجلس و دولت و نظام حکمرانی را می‌فهمد، کلامی دروغ نمی‌گوید، و یکی از بزرگ‌ترین دردهای این کشور یعنی عدم توافق میان نخبگان و نزاع دائمی میان آن‌ها و در نتیجه عقب‌ماندگی کشور را می‌فهمد و برای درمان آن منش و روش دارد.

♈️من آمده بودم به دور از هیاهو، در زمانه‌ای که دعوت به عدم مشارکت، تحسین و لایک بیشتری دارد، از ضرورت مشارکت و قرار دادن کشور در مسیر «عقلانیت بهبود تدریجی اما مستمر» بدون تندروی بگویم. و اتفاق دیشب در تلویزیون هیچ تغییری در این باورم ایجاد نکرده است. من در آن صحنه نه شخص محمد فاضلی، بلکه مشاور نامزدی بودم که می‌خواهد «عقلانیت اصلاح‌جوی میانه‌رو، توافق‌ساز و تدریجی‌گرا» را نمایندگی کند.

♈️اما شهاب اسفندیاری که اهمیت یک امر ملی را درک نمی‌کند، تلویزیون کشور را در مهم‌ترین رخداد سیاسی جاری آن، به صحنه کینه‌توزی شخصی، بالا آوردن پرونده‌ای شخصی که من خود سه سال است از آن دم نزده‌ام، و صحنه‌آرایی برای تحقیر شخص من تبدیل کرد. بدتر آن‌که از لحن حرف زدن، تا زمان پرسیدن سؤال تا اقدام برای قطع میکروفون، همه طراحی شده بود تا محمد فاضلی را تحقیر و حضور انتخاباتی دکتر پزشکیان را تضعیف کنند.

♈️آن‌چه مرا به هم ریخت، جز مشاهده یک صحنه کاملاً آماده شده در همه ابعاد برای تبدیل کردن یک امر ملی، امری حیاتی برای ایران، به صحنه کینه‌توزی شخصی بود. هیچ دلیلی وجود نداشت که در برنامه‌ای در این سطح به زندگی شخصی کسی وارد شوند که در آن برنامه مشاور نامزد ریاست جمهوری است نه شخص محمد فاضلی. با این‌حال، از بینندگانی که از این رخداد ناراحت شدند، عذرخواهی می‌کنم.

♈️پرتاب میکروفون رفتاری از سر عصبانیت شدید در آن لحظه بود. هیچ معنایی جز اعتراض به آنچه شرح دادم، نداشت.

♈️من عمیقاً به شجاعت، صداقت و از خودگذشتگی مسعود پزشکیان احترام می‌گذارم که با از خود گذشتگی برای کار کردن در مملکتی پا به میدان گذاشته است که در رسانه ملی آن می‌توانند «امر ملی انتخابات» را به صحنه کینه‌توزی شخصی بدل کنند.

♈️من همه عمر برای ایران زندگی کرده‌ام، به ایران و مسائلش اندیشیده‌ام، و بقیه عمر را هم همین گونه خواهم زیست. ورودم به هیچ عرصه‌ای از سیاست برای منفعت شخصی نبوده و نیست. اکنون نیز بر همان راه و روشم.

♈️از صمیم قلب به دکتر مسعود پزشکیان احترام می‌گذارم و امیدوارم آن‌چه گذشت ایشان را در پیمودن راهی که انتخاب کرده‌اند استوارتر سازد؛ ایمانش به سیاست اخلاقی و رفع تبعیض بیشتر شود.

♈️در چند جلسه‌ای که با مسعود پزشکیان داشتم، او را مجذوب اخلاق و راستی یافتم؛ سخنش درباره مردم حقیقی است؛ مثل مردم زیسته است؛ تبعیض را درک کرده؛ صداقت و دیانت رحمانی را در خود نهادینه کرده؛ و باوری عمیق به علم و تخصص دارد. به قیمت چند رأی بیشتر هم حاضر به دادن وعده‌های دروغین نیست.

♈️ما با انتخاب او هم ده‌ها مشکل عظیم پیش رو داریم، و بهبودهای بزرگ در زندگی ما ایرانیان به آسانی به دست نخواهد آمد؛ اما در منش و روش و اخلاق و کردار مسعود پزشکیان، و بدنه اجتماعی اثرگذاری که او را پشتیبانی می‌کند، ظرفیت‌های ایجاد بهبود وجود دارد.

♈️من با عزمی جزم‌تر به مسعود پزشکیان رأی می‌دهم و هیچ انتظار شخصی از او ندارم، بالاخص انتظار برای پیگیری کردن آن‌چه در آن برنامه گذشت.

♈️شما هم بیایید راه «عقلانیت بهبود تدریجی اما مستمر» را انتخاب کنیم.

♈️من رفتنی‌ام، ما رفتنی هستیم، ایران تو بمان.
#صبح_ما

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝روزنامه جمهوری اسلامی: مناظره کاندیداها نشان داد افراد تاییدصلاحیت شده در اندازه ریاست جمهوری نیستند/ با این ترکیب مشارکت مردمی شکل نمی‎گیرد

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت
:

♈️در ایام پایانی هفته، تبلیغات انتخاباتی چهاردهمین دوره ریاست جمهوری کشورمان شتاب گرفت ولی اولین مناظره نامزدهای ریاست‌ جمهوری نشان داد در تشخیص افرادی که کفایت لازم را برای عهده‌دار شدن مدیریت اجرائی کشور داشته باشند کوتاهی شده است.

♈️محتوای این مناظره نشان داد افراد تأیید صلاحیت شده در اندازه‌ای که بتوانند در این مسئولیت خطیر موفق شوند نیستند. علاوه بر این، متأسفانه بعضی از نامزدها به پرخاش، دروغ و بداخلاقی متوسل شدند که با الزامات اولیه مسئولیت‌پذیری در نظام جمهوری اسلامی در تضادند.

♈️با چنین ترکیبی از نامزدها رقابتی که بتواند مشارکت مردمی را جلب کند، شکل نمی‌گیرد و ایران برای آباد شدن و نجات یافتن از مشکلات زیادی که دارد به افرادی در سطحی بسیار بالاتر نیاز دارد، سطحی که بتوان آن را معیار واقعی «رجل سیاسی» دانست نه اینکه افرادی براساس سلیقه و نگاه سیاسی مهندسی شده از مصادیق این عنوان مهم دانسته شوند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امید واهی
غلامرضا علیزاده

@jomhuriyat

♈️محمد فاضلی کسی که قرار بود، روزنه‌ای بیاید و بگشاید؛ همو که می‌خواست فیل را داخل پراید جا کند، در میزگرد فرهنگیِ امشب دکتر پزشکیان که به عنوان مشاورِ او حاضر شده بود؛ با از دست‌دادنِ کنترلش در مقابل پوستِ موزی که کارشناس زیر پای او انداخت، و با پرت‌کردن میکروفن‌ِ خودش پای میز پزشکیان، چنان وی را به زمین گرم نشاند که زاکانی نیز نمی‌توانست با مکر و حیله‌ی از پیش تعیین‌شده، چنین بلایی سرِ او بیاورد.

♈️جناب پزشکیان، همان‌گونه که دیده‌اید به نهج‌البلاغه و متون متقدم زیاد استناد می‌کنند؛ ای کاش این توصیه مولاعلی را نیز دیده بود:

🔰من شاور ذوى الالباب، دل على الصواب؛ (۱) 
هر كس با صاحبان خِرد مشورت نمايد، به راه راست و درست رهنمون مى‌شود.

♈️خود پزشکیان نیز نشان داد، به‌هنگام عصبانیت چندان صبور نبوده و به‌صورت ناخوشایندی با مجری و کارشناس مواجه شده و حتا افعال را به‌صورت مفرد بکار می‌‌بَرَد که در فرهنگِ رسمی ما (به ویژه برای کسی که داعیه ریاستِ جمهوری دارد)چندان متداول و پسندیده نیست. 

۱. بحار الانوار، ج ۷۷، ص ۴۲۲.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰اخراج بیش از ۶۰ استاد دانشگاه

♈️شهاب اسفندیاری، رئیس دانشکده صدا و سیما (کارشناس میزگرد انتخاباتی)، به محمد فاضلی (مشاور مسعود پزشکیان) گفت: «ما ۹۰ هزار عضو هیات علمی داریم، دارند کار می‌کنند، وظایفشان را انجام می‌دهند. به خاطر پنج نفر حیثیت آموزش عالی ما را خدشه‌دار کردند.»

♈️بر اساس تحقیقات فکت‌نامه «فقط در بازه شش ماهه بعد از اعتراضات به کشته‌شدن مهسا امینی» بیش از ۶۰ استاد دانشگاه در ایران، اخراج، تعلیق و بازنشسته اجباری شده یا همکاری یا حقوقشان قطع شده است./فکت نامه

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ پاسخ آقای دکتر پزشکیان به اظهارات آیت ا... عبدالرحیم سلیمانی در خصوص لزوم پیگیری رفع حصر مهندس میرحسین موسوی، خانم زهرا رهنورد و آقای مهدی کروبی از سوی رئیس جمهور و به جهت اینکه رییس جمهور حافظ قانون اساسی است،

♈️ پاسخ عجیب آقای پزشکیان:
پس چرا حضرت علی ۲۵ سال سکوت کرد! [برشی از سفر و دیدارهای مسعود پزشکیان ]

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 04:19:53
Back to Top
HTML Embed Code: