Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و کهن سرزمین پارس

♈️صبح آدینه ی زیبا و دلنشین اعضای خانواده جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰زیبایی های چهارمحال بختیاری

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝در مناظره دبشب، از اهمیت آموزش پرورش می‌گفتند؛ اما...!

یه نگاهی بکنیم به سیستم آموزشی


♈️در برنامه استخدام 70 هزار معلم
25 هزار نفر از طلبه ها و نیروهای جهادی بودند


♈️نظام آموزشی کشور داره از نیروهای نخبه خالی میشه
معلمان با سواد و دلسوز و منتقد به خاطر مشکلات صنفی
یا تو زندانند یا اخراج شده اند
جاشون هزاران طلبه استخدام کردند.

♈️در آموزش عالی هم
شریفی زارچی برنده المپیاد کامپیوتر اخراج میشه
سعید حدادیان استخدام میشه

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝منافع ملی در خدمت قدرت‌طلبی فرقه ولاییون

🔰 سخنان ترسناک پور محمدی

♈️‏سال ۹۵ در شورای امنیت ملی با آقای جلیلی جلسه داشتیم، مشکل FATF را مطرح کردیم و اینکه خسارت آن کمتر از تحریم نیست.

♈️‏آقای جلیلی با حل FATF موافق بودند اما گفتند نمیخواهند به این دولت (روحانی)  امتیاز بدهند و …

♈️‏اکنون سوال اینست، اینها کی هستند که اینقدر توانمند هستند که حتی مجوز ندادند که دولت سیزدهم هم از فرصت FATF استفاده کند؟ ( ۸ سال )

♈️‏یعنی اگر پزشکیان هم بیاید مجوز FATF میرود برای بعد از ایشان./عبداله باباخانی

#جمهوریت
@jomhuriyat
.
♈️آقای جلیلی؛ چطور به خودتان اجازه دادید بعد آن خیانت بزرگ به کشور، کاندیدای ریاست‌جمهوری شوید؟!

♈️آیا کارشکنی ⁧شما⁩ در تصویب fatf با نیت زمین‌گیر کردن دولت ⁧#حسن_روحانی⁩، خیانت به تک‌به‌تک مردم ایران نبود؟ اکنون با چه رویی دم از دفاع از منافع کشور و مردم می‌زنید؟!

♈️آقای جلیلی؛ چطور در این سال‌ها بیچارگی مردم را دیدید و از غصه نمردید؟ چگونه امروز زنده هستید و شعار ایرانی بودن سر می‌دهید؟!


♈️جناب جلیلی؛ محال ممکن است هیچ ایرانی واقعی، هیچ وطن‌دوستی و هیج میهن‌پرستی برای منافع خودش، جبهه و فرقه‌اش و گروه و دسته‌اش، با سرنوشت ۸۵میلیون ایرانی بازی کند؛ مگر ایرانی نباشد و یا…!!!

♈️آقای جلیلی؛ امشب مردم ایران متوجه شدند که چرا همه مردان بزرگ این کشور همچون محمدجواد ظریف تحت سخت‌ترین تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفتند؛ اما شما همچنان در نقطه امن دولت‌های متخاصم قرار دارید. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ روانشاد اسلامی_ندوشن از مفهوم
وطن پرستی می‌گوید

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تغییر بدون پیشران
چرا نسل جوان به بازی گرفته نمی‌شود؟

✍️ نوید رئیسی/ تحلیلگر اقتصاد سیاسی
@jomhuriyat

♈️ وضعیت موجود ایران را می‌توان بر اساس سه شاخص وضعیت اقتصادی، سیاسی و نیز اجتماعی صورت‌بندی کرد. از دیدگاه اقتصادی، وضعیت ایران در سال‌های اخیر با نرخ‌های تورم بالا و کاهش شدید قدرت خرید شهروندان مشخص می‌شود. تخمین زده می‌شود که حدود 60 درصد ایرانیان در حدود خط فقر یا زیر آن زندگی می‌کنند و بیش از 80 درصد هزینه‌های مصرف‌کنندگان ایرانی به تامین مایحتاج ضروری اختصاص می‌یابد.

♈️ گرچه نرخ رشد اقتصادی در سال‌های اخیر توانسته است ارقام مثبت معناداری را ثبت کند اما از دیدگاه اقتصادی، این آمار تنها افزایش در درآمدهای نفتی را منعکس کرده و بنابراین چشم‌اندازی را برای بهبود عرضه نمی‌کند. مشخصه اقتصادی وضعیت موجود نشان می‌دهد که موضوع اقتصاد این قابلیت را دارد که به مسئله محوری و اصلی انتخابات بدل شود. اما لازمه آن این است که سیاستمداران خواهان تغییر به‌طور مشخص بر نقش تحریم‌ها در شکل‌گیری وضعیت موجود و چگونگی مواجهه با آن به‌طور معتبری تاکید کنند. آنچه رای‌دهندگان ایرانی را در 24 خرداد 1392 قانع کرد تا آرای خود را به نفع حسن روحانی به صندوق بریزند این باور بود که تیم وی قادر است با تغییر روند سیاست خارجی، بهبود اقتصادی را نوید دهد. باوری که رویدادهای پس از آن نشان داد، باوری درست بوده است.

♈️ از دیدگاه سیاسی، ایران امروز با دو ویژگی مشخص می‌شود: اول، استهلاک بدنه کارشناسی و بوروکراسی و تنزل سطح سیاست‌ورزی، و دوم، هزینه بالای به حساب رفته ایجاد حاکمیت یکدست. نمودی از مشخصه اول را می‌توان در کیفیت نامزدهای انتخاباتی، مشاوران اقتصادی ایشان و سطح مناظرات اقتصادی مشاهده کرد.

♈️نکته تاسف‌آور آن است که در یکی از خطرناک‌ترین گردنه‌های تاریخی، ایرانیان علاوه بر مسئله اقتصادی ناگزیر با «مسئله ظرفیت» نیز دست به گریبان هستند. بیش از این، ویژگی دوم سیاسی ایران امروز، امکان‌پذیری تغییر را در ذهن شهروندان تیزبین با تردیدهای جدی مواجه می‌کند. آیا با وجود هزینه‌های بالای به حساب رفته، یک تغییر معنادار ممکن است؟ سیاستمدار ایرانی خواهان تغییر، در صورت پیروزی، چه برنامه‌ای برای مواجهه اجتناب‌ناپذیر آتی با ذی‌نفعان سیاسی و اقتصادی وضعیت موجود دارد؟

♈️ سومین شاخص تعیین‌کننده وضعیت موجود به شرایط اجتماعی ایران 1403 ناظر است. طبقه متوسط ایران طی دهه اخیر توسط دو تیغه قیچی تحریم‌های اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی-اجتماعی دولتی به‌شدت تضعیف شده است. در همین حال، جوانان به عنوان مهم‌ترین نیروی پیشران کشور تقریباً در همه سیاست‌های اجتماعی-اقتصادی به فراموشی سپرده شده‌اند و نه‌تنها خواست‌های ایشان هیچ طنینی در فضای سیاسی ندارد بلکه همواره در معرض سرکوب تیغ قدرت نیز قرار دارند. نسل زد ایرانی برخلاف هم‌نسلان خارجی خود، نه‌تنها دیده نمی‌شود بلکه غالباً وجود و خواست‌هایش انکار هم می‌شود.

♈️ مشاهده فوق، این پرسش را پیش می‌کشد که چرا سیاستمداران ایرانی خواهان تغییر می‌اندیشند می‌توانند با نادیده انگاشتن خواست‌های جوانان که بخش بزرگی از آن به‌طور قطع با خواست‌های عمومی پدران و مادران ایشان نیز همپوشانی دارد، در انتخابات موفق شوند؟ جوانان در پای صندوق‌های رای حاضر نمی‌شوند مگر آنکه احساس کنند سیاستمداران نماینده سیاسی واقعی خواست‌های آنها هستند. آنچه در مقایسه تصاویر ستادهای انتخاباتی فعلی با خاطرات گذشته بیش از پیش به چشم می‌آید، جای خالی جوانان پرشور و امیدواری است که سرزندگی را فریاد کنند.

♈️ اعتراض‌های اجتماعی سال 1401 نشان داد که به‌رغم تاکید معمول بر اهمیت اقتصاد، عدم توجه به خواست‌های اجتماعی-سیاسی نیز می‌تواند به ناخشنودی عمیق دامن بزند. در همین حال، این خواست‌ها در صورت ارائه توسط یک نماینده سیاسی معتبر و قابل باور از این قابلیت برخوردار هستند که به امواج انتخاباتی و بیش از آن تحرک اجتماعی شکل دهند. گرچه شواهد نشان می‌دهد که در برخی موارد حمایت پدران و مادران از تصمیم‌های غیراحساسی، تصمیمی عقلانی بوده است، اما تاریخ هیچ‌گاه تغییر را بی‌نیروی جوانی به خود ندیده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ اجرای حکم شبانه!

🔰 دخالت‌های امنیتی برای تأثیرگذاری بر تحولات سیاسی

♈️ سید هاشم فیروزی: وحید اشتری را شبانه در خارج از تهران بازداشت و برای اجرای حکم روانۀ زندان کرده‌اند. آیا این رفتارهای خارج از عرف در شأن دستگاه قضایی کشور است؟

♈️ از حق آزادی بیانِ وحید دفاع می‌کنم و مقصر اصلی را در این ماجرا، دخالت‌های امنیتی برای تأثیرگذاری بر تحولات سیاسی می‌دانم که نتیجۀ ابتدایی آن، قربانی شدن امثال اشتری‌هاست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝راستی آزمایی شعارها و وعده‌های تبلیغاتی کاندیداهای ریاست‌جمهوری در مورد «تغییر ریل اقتصاد کشور، معیشت مردم و FATF»

اکبر اعلمی

@jomhuriyat
🔰شعار: «تغییر اساسی در ریل اقتصاد کشور، معیشت مردم و FATF»

♈️در شرایط کنونی در جمهوری ا.ا هردولتی که بر سر کار آید، از طریق ارائه لوایحی مانند بودجه‌های سنواتی، اصلاح برنامه پنج‌ساله و نیز اصلاح برخی بخشنامه‌ها و مقررات دست و پاگیر، تا حدودی می‌تواند، در اقتصاد کشور نقش‌آفرینی نماید مشروط بر اینکه در رابطه با لوایح مزبور، مجلس و شورای نگهبان با او همراهی کند، اما در تغییر جهت‌گیری‌ها و سیاست‌های کلی اقتصاد به هیچ‌وجه مبسوط‌الید نیست و باید از سندهای بالادستی مانند؛ سند چشم‌انداز بیست‌سالهٔ ایران، مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و برنامهٔ‌های توسعهٔ و سیاست‌های کلی نظام از جمله سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تبعیت نماید.

♈️ از ۳۰ دی ۱۳۹۶ «هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» بر کلیه مراحل تصویب یک مصوبه در مجلس از جمله لوایح تقدیمی دولت نظارت می‌کنند تا درصورت «مغایرت» و یا «عدم انطباق» مصوبات مجلس با سیاست‌های کلی نظام، موارد «مغایرت» و «عدم انطباق» آنرا به مجلس اعلام تا آنها را اصلاح نماید در غیر این‌صورت، شورای نگهبان بر اساس نظر مجمع تشخیص مصلحت اعمال نظر خواهد کرد.

♈️آیین‌نامه این هیات توسط خود هیات تهیهٔ و پس از تایید توسط رهبری، برای همه دستگاه‌ها لازم‌الاجراست.

♈️هم اکنون این هیات مرکب از ۲۴عضو است که بجز سران قوا، سایر اعضای آن توسط اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام که خود منصوب رهبری هستند، منصوب شده‌اند.
گفتنی است که اخیرا این هیات با تعطیلی روز شنبه مخالفت کرد.

♈️علاوه بر این از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به این‌سو، به موجب منویات رهبری، تصمیم‌گیری دربارهٔ امور کلان اقتصادی کشور و باصطلاح اقتصاد مقاومتی از جمله تعیین قیمت بنزین و سرفصل‌های مهم اقتصادی مانند؛ سرمایه‌گذاری، تورم، اشتغال، بهبود شرایط نظام بانکی و موضوعات مربوط به تولید ملی و نظایر آن به «شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» واگذار شده است که با فعالیت‌های تقنینی خود نظم حقوق اساسی و نظام سلسه مراتب قوانین و مقررات را مختل و فراتر از قانون اساسی به جای هیات دولت، مجلس، بانک مرکزی و حتی شورای عالی امنیت ملی و دستگاه‌های مرتبط دیگر تصمیم‌گیری می‌کنند.

♈️رییس‌جمهور، رييس دستگاه قضا و رئیس مجلس بطور مشترک ریاست این شورا را برعهده دارند و با اجماع آنها در موضوعات مهم و راهبردی اقتصادی، احکام صادره قابل اجراست و مصوبات آن برای هرسه قوه و تمام دستگاه‌های حاکمیتی لازم الاجرا خواهد بود.

♈️در همين راستا، پیوستن ایران به کنوانسیون‌هایی مانند گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و خروج از لیست سیاه این گروه نیز خارج از اراده‌ و تصميم رییس‌جمهور و حتی مجلس است و «پخت و پز» مربوط به آن در مجمع تشخیص مصلحت با نظر رهبری صورت می‌گیرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جناح بازی سیاسی با حق و حقوق بازنشستگان ممنوع!
@jomhuriyat

♈️بازنشستگان هیچ نماینده ای در هیچ یک از ستادهای  انتخاباتی  ریاست جمهوری ندارند و با هر ابلاغی رسمیت نمی شناسند!

♈️یعنی جامعه بازنشستگان ازهیچ جناح،حزبی،گروه وفردی برای تشکیل دولت بعدی طرفداری وحمایت نمی کند.

♈️یعنی بازنشستگان نبایدبه خودشان اجازه بدهند که بامطرح کردن فردی از کاندیدها یا اعلام حمایت از آن که قول رفع مشکلات بازنشستگان بدهند حمایت کنند!چون هر دولتی که سر کار بیاید بایدبه وظایف قانونی خود در قبال بازنشستگان عمل کند!

🔰بر همین اساس :

♈️«تعیین منابع مشخص،جهت تخصیص اعتبارات لازم و دائمی برای اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و برنامه هفتم توسعه  دربودجه سالیانه درراستای ایجاد تعادل وعدالت درپرداخت حقوق بازنشستگان و رفع مشکلات درمانی در غالب بیمه تکمیلی کامل و کارآمد،مانند دیگر شاغلین، مطابق نرخ تورم واقعی وخط فقر موجود وظیفه قانونی دولت آینده است.

♈️معیشت(رسیدن به حقوق بالای خط فقر و تورم موجود) .

♈️سلامت( برخورداری از یک بیمه جامع و کامل وکارآمد پایه و تکمیلی بطوریکه پاسخگوی تامین هزینه های درمانی ما راداشته باشد ).

♈️منزلت ( برخورداری از جایگاه واقعی و سطح بالای امکانات وتسهیلات رفاهی برای بازنشستگان طبق الگوهای دیگر کشورهای جهان و....)حق وحقوق قانونی تمام بازنشستگان کشوراست که دولت آینده باید آنرا اجرا نماید.

🔰( جمع کثیری از بازنشستگان لشگری و کشوری )

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برخلاف مسببان اصلی اخراجش

✍️احمد شکرچی

@jomhuriyat

♈️"به عنوان عضو پیشین گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهیدبهشتی که در تمام فرایند استخدام تا پایان همکاری دوست و همکار عزیز و اهل دانش و فضل جناب آقای دکتر محمد فاضلی حضور داشتم، نزد خداوند، وجدان خود و شما گواهم که ایشان:

♈️ بنابر نیاز گروه و برپایه‌ی امتیازهای کسب‌شده در مصاحبه‌ی علمی، با فاصله‌ی چشمگیر از دیگر داوطلبان، به استخدام دانشگاه درآمد.

♈️برخلاف مسببان اصلی اخراجش، کلاس‌های درس پرباری داشت که در میان دانشجویان مقاطع مختلف، دوستداران بسیار کسب کرده‌بود.

♈️برخلاف مسببان اصلی اخراجش، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های علمی ارزشمند و باکیفیتی را راهنمایی کرد و به سرانجام رساند.

♈️در همه‌ی فعالیت‌های اجرایی خارج از دانشگاه، پس‌از طرح و موافقت در شورای گروه و اخذ مجوز از ریاست وقت دانشگاه وارد شد و هرسال این مجوزها مجدداً بررسی و تمدید می‌شد.

♈️ باآنکه بیرون از دانشگاه کنش سیاسی پررنگی داشت، آن را با کنش دانشگاهی‌اش نیامیخت و برخلاف مسببان اصلی اخراجش از مرزهای حرفه‌ای آکادمیک تخطی نکرد.

♈️ برخلاف مسببان اصلی اخراجش، به رعایت اخلاق و ادب فردی و حرفه‌ای هم با دانشجویان و هم با همکاران پایبندی و تعهدی راستین داشت.

♈️ برخلاف مسببان اصلی اخراجش، عدم‌حضور ایشان، خلأ و خسرانی به گروه وارد کرد که تا امروز نیز ادامه دارد."

۱#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰دُن پائولو می‌پرسد:
شنیده‌ام در این کوه معدن هست؟

♈️چوپان جواب میدهد:
خدا کند که هیچ معدنی نباشد

♈️دن پائولو نمی‌فهمد که چرا
!

♈️چوپان با خشمی عمیق که در صدای او احساس میشود به دن پائولو میگوید: مادامی که کوه فقیر است از آن ماست اما همین که معلوم شد غنی ست دولت آن را تصاحب خواهد کرد، دولت یک دست دراز دارد و یک دست کوتاه. دست دراز که به همه‌جا میرسد برای گرفتن است و دست کوتاه که برای دادن است فقط به کسانی میرسد که خیلی نزدیکند، برای همین نفرت من از وضع موجود ناشی از کینه ی سیاسی نیست مثل کینه ی یک رای دهنده ی انتخاباتی بلکه نفرتی انسانی است که این جامعه را غیر قابل قبول میداند و آن وقت است که از خود میپرسم چه باید بکنم؟


📚نان و شراب
اینیاتسیوسیلونه

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝 دادستان کل کشور، موظف به تشکیل پرونده کیفری و شروع به تعقیب قضایی آقای جلیلی است؛

مجید بهمن زاده، حقوقدان و کارشناس ارشد علوم سیاسی، اول تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️براساس اظهارات شب گذشته ( ۳۱ خردادماه ) حجت الاسلام پورمحمدی که درجریان برگزاری دور دوم مناظرات نامزدهای انتخاباتی دوره چهاردهم جهت تعیین رئیس جمهور ایراد شد، پرده از کارشکنی عامدانه آقای سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی( منصوب آقای محمود احمدی نژاد) و عضو فعلی و منصوب رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای جلوگیری از تصویب  پیوستن ایران به کنوانسیون بین المللی اقدام مالی مشترک علیه پولشویی ( FATF) در سال ۱۳۹۵ برداشته شد، تخلفاتی که در راستای کشمکش های سیاسی و جناحی با دولت آقای روحانی و بدون توجه به حقوق عمومی و منافع ملی صورت گرفته اند .

♈️ اقداماتی ویرانگر که موجب جلوگیری وانسداد تمامی تراکنش های مالی و بانکی ایران در جهان، افزایش نرخ ارز، رشد تورم در تمامی حوزه ها، بویژه حوزه کالا و مسکن، کمبود و افزایش شدید قیمت داروی بیماران خاص و افزایش مرگ و میر شهروندان، و در نهایت منجر به ورود ایران به مبادلات مالی غیررسمی و دلالی و وقوع اختلاس های گسترده و رانت‌خواری های خواص شد.

♈️ بروز تمامی این مشکلات، درحالی صورت گرفته است که باوجود پیوستن تمامی کشورهای جهان( ۱۹۴ کشور) به معاهده بین المللی FATF صرفا دوکشور ایران و کره شمالی از پذیرش و پایبندی به این معاهده خودداری کرده اند و علاوه بر قرارگرفتن کشورمان در لیست سیاه جهانی برای ممانعت از مبادلات و تراکنش های پولی، ایران از سوی مراجع بانکی بین المللی نیز در زمره کشورهای پرریسک مالی و اقتصادی در راستای مبادلات مالی و سرمایه گذاری قرار گرفت.

♈️ لذا براساس اظهارات حجت الاسلام پورمحمدی، که در سال ۱۳۹۵ وزیر دادگستری و دارای مقام رسمی و  دولتی بوده است، دادستان کل کشور موظف است تا با استناد به مواد ۶۴ و ۶۵ آیین دادرسی کیفری ایران و به جهت اینکه اتهامات و تخلفات انتسابی به نامبرده در شمول "" جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی "" قراردارند، بلافاصله نسبت به تشکیل پرونده قضایی و کیفری مربوطه اقدام، و آقای سعید جلیلی را تحت تعقیب قراردهد.

♈️ اما موضوع تاسف باری که نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت، حضور اکثریت نمایندگان اصلاح طلب و اعتدالگرا در مجلس شورای اسلامی در همان سال و حضور چهره هایی شناخته شده ای نظیر آقایان دکترعارف، سید محمد صدر و مجیدانصاری تا این تاریخ در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و مشخص نیست که مجلسی با اکثریت اصلاح طلب و حضور چهره های شناخته شده جریان اصلاحات در مجمع تشخیص مصلحت نظام، چگونه مقهور اقدامات غیرقانونی جریان آقای سعید جلیلی و منتسبین به جریان انحصار ثروت و قدرت در کشور شده اند و اساسا این سوال مطرح میشود که حضور این افراد در این نهادهای قانونی، واجد کدامین خیر و منافع برای جامعه مصیبت زده ایران است .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝عدد نمی‌شناسند!
@jomhuriyat

چرا وعده زاکانی درباره یارانه طلا خطرناک است؟


♈️اکبر ترکان، فعال اقتصادی و سیاستمدار کهنه‌کار ایرانی در مناظره‌ای با حجت‌ عبدالملکی که از قضای روزگار روزی هم بر مسند وزارت تکیه زده بود، یک جمله طلایی را بر زبان آورد که این روزها کاربرد زیادی دارد؛ «عدد نمی‌شناسید!»

♈️مناظره مرحوم ترکان با عبدالملکی، حکایت این روزهای مناظرات انتخاباتی و اظهارات عجیب و غریب برخی کاندیداها درباره وعده‌هاست.

♈️یکی از این وعده‌ها درباره یارانه‌هاست؛ آنجا که علیرضا زاکانی مدعی شد، به هر خانوار بالغ بر ۲۰ گرم یارانه در قالب طلا خواهد داد. آن طور که بررسی اعداد و ارقام نشان می‌دهد، در صورتی که هر خانوار ایرانی به طور استاندارد، بالغ بر ۳.۳ نفر و جمعیت ایران ۸۸ میلیون نفر فرض شود، دست کم ۲۶.۶ میلیون خانوار در کشور وجود دارد.

♈️در صورتی که هر کدام از این خانوارها ۲۰ گرم طلا دریافت کند، کشور سالانه نیازمند ۵۳۲ تن طلاست؛ این در حالی‌ست که ایران سالانه تنها هشت تن تا ۹/۸ تن طلا تولید می‌کند و برای تامین ۵۳۲ تن طلا، محتاج واردات طلا از کشورهای دیگر خواهد بود! حتی اگر تاکید شهردار تهران بر اعتبار طلاست و نه طلای فیزیکی، باز هم باید توجه داشت که هر اعتبار نیازمند پشتوانه است! پشتوانه‌ای که در کشور وجود ندارد و زنگ خطر واردات و ضربه اقتصادی جدیدی را به صدا درمی‌آورد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مناظرات و شیوه‌ی گفتار کاندیداها
✍️ علی زمانیان -  ... ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
@jomhuriyat

♈️این کوتاه نوشته، نقدی است بر شیوه‌ی بیان و  گفتار کاندیداهای ریاست جمهوری در مناظرات، میزگردها و سخنرانی‌های ایشان.

♈️مجموعه‌ی کلماتی را که هر یک از ما برای انتقال منظورمان  استخدام می‌کنیم، ساختار جملات و نحوه‌ی بیانی که داریم، دانش ادبی و مهارت زبانی، همگی بر عمق فرهیختگی، هوشمندی و ذکاوت ما دلالت دارند. گفتاری پاکیزه و درخور، بیانی شفاف، روشن و رسا، به همراه قوت دلیل‌آوری و داشتن نگاهی همه‌جانبه به مسائل در هنگام گفتگو، می‌تواند نشانه و معیاری برای ارزیابی بینش و بصیرت گوینده قرار گیرد.

♈️مهارت در گفتگو و داشتن زبانی فاخر و دیدن ابعاد کمتر دیده شده‌ی مسئله‌ها، صرفا "خوب حرف زدن" نیست، بلکه سطح و عمق زبان، محصول تفکر و اندیشه است. متقابلا زبان هم در شکل‌گیری و سازمان‌دهی تفکر، نقش فعالی بازی می‌کند. به‌ عبارتی دیگر، رابطه‌ی میان زبان و تفکر، رابطه‌ی دیالکتیکی برقرار است که در ارتباطی دوسویه، از هم اثر پذیرفته و بر هم اثر می‌گذارند.

♈️مهارت زبانی و توانایی در بیان را نادیده نگیریم، زیرا از طریق ارزیابی گفتار و سنجش زبان می‌توانیم به پس ‌و پشت کلمات، که همان تفکر است، پی ببریم. و البته زبان، تنها یک مسیر برای فهم دیگری است؛ اما مسیری اساسی است که نباید از آن غفلت کرد.

♈️آن‌چه در مجموعه‌ی کلام کاندیداهای ریاست جمهوری در مناظرات مشاهده کردیم، بر این نکته دلالت دارد که هیچ‌یک از کاندیداها (با درجات شدت و ضعف)، از مهارت ارتباطی و زبانی برخوردار نبودند.

♈️دایره‌ی لغات بسیار محدود، سخنان تکراری، مبهم، جملات نیمه تمام و ساختار زبانی معیوب، از جمله‌ اشکالات کاندیداها بود. از کسانی که در این سطح از گفتگو قرار می‌گیرند، انتظار می‌رود با تسلط بر زبان و با استفاده از صنعت تشبیه، استعاره، مثال‌های مرتبط و توانایی بهره بردن از ادبیات فاخر بزرگان ادب فارسی، بتوانند از زبان به منزله‌ی ابزاری برای تهییج احساسات و انتقال مفاهیم و اطلاعات و استدلال متقن و دلیل محکم، بهره ببرند. و این در حالی است که آنان نتوانستند ارتباطی موثر با مخاطب برقرار کنند. و نتوانستند گفتاری مدلل و بیانی شفاف و نثری قابل فبول داشته باشند.

♈️ما در این مناظرات با گفتاری شکوهمند، زبانی فرهیخته و بیانی جذاب و قدرتمند مواجه نیستیم. سطح گفتگوها به‌شدت نازل و پیش‌پا افتاده است. گفتاری که نه بار اطلاعات و دانش بر دوش دارد، نه دلربا است که دلی را برباید و نه لطیف و عمیق که عاطفه و احساسی را برانگیزاند. زبان، نمایشگر تفکر است، وقتی کاندیداها سخن می‌گویند، بر این نمایشگر چه می‌بینید؟ بر درخت این‌گونه "ادبیات تهی"، قرار است کدام میوه رشد کند؟

♈️حقیقتا باید به این پرسش اندیشید که این همه تنزل و حقارت زبانی و ناتوانی در برقراری ساده‌ی یک ارتباط، از کجا آمده است؟ چه عللی در کار است که از ادبیات فاخر و شکوهمند زبان فارسی به این‌جا رسیده‌ایم؟
چه شده است که کسانی که داعیه‌ی ناخدایی این کشتی گرفتار بر امواج اقیانوس و تاریکی را دارند، از ارائه‌ی یک گفتار ساده عاجزند؟

♈️انتظار نداریم کاندیداها چون "قائم‌مقام فراهانی"، اثری بزرگ مانند "منشآت" را خلق کنند، اما انتظار داریم شفاف بگویند؛ ساختار جمله‌بندی‌شان این همه نقص و عیب نداشته باشد؛ از دایره‌ی لغات بیشتری استفاده کنند و زبانی هوشمند و زیرک داشته باشند.

♈️ انتظار داریم چنان سخن بگویند که حداقل بتوان پنج دقیقه تحمل‌شان کرد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مناظره امروز بیشتر «مفاعله» یا «مکالمه» بود و‌می‌شد به جای صرف وقت، بیانیه مشترک با عنوان «منشور برادری» ارایه داد.

♈️فلسفه مناظره، به چالش گرفتن و نمایش تمایزهاست نه نمایش وحدت برای بیان فهرست آرزوها.

♈️برنده این روش کسی است که «تر دامن‌تر» است و بازنده آنکه همنوا با طایفه غیرهمسوست.

سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ دکتر غنی نژاد، استاد دانشگاه؛
امروز کشور ویتنام بزرگترین مدل و الگو برای ما هست،

♈️ کشوری که بزرگترین و پرهزینه ترین جنگ را با امپریالیسم کرد و اکنون دارای اقتصادی پویاست

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝همه چیزمان دستوری است، مردم کلافه شده اند

موسی غنی‌نژاد:

@jomhuriyat

♈️در دولت دوم اصلاحات، اشکال بزرگی که اصلاح‌طلبان داشتند این بود که به اندازه کافی روی مفهوم آزادی تاکید نکردند. استدلال اصلاح‌طلبان این بود که حاکمیت نسبت به شعارهای مربوط به آزادی حساسیت دارد و به‌طور مصداقی به من می‌گفتند به جای اینکه بگویید اقتصاد آزاد، بگویید اقتصاد رقابتی. این ‌رویه‌ها اشتباه است.

♈️آزادی مهم است و باید روی این مفهوم کلیدی تاکید کنیم. اصلاح‌طلبان تنها به آزادی سیاسی توجه می‌کردند، در حالی که آزادی سیاسی بدون آزادی اقتصادی معنا ندارد.

♈️متاسفانه دوستان اصلاح‌طلب تصور درستی از اهمیت اقتصاد آزاد نداشتند و هنوز هم همین‌طور است. امروز شعار درست این است که براساس اصول درست مبتنی بر آزادی حرکت کنیم.

♈️تمام مشکلات ما از نظر سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی، ناشی از دستوری بودن نظام تدبیر ماست.  فرهنگ ما، اجتماع ما، اقتصاد ما دستوری است. مردم در بزنگاه‌ها نشان دادند که از دستوری بودن کلافه شده‌اند.

♈️ما بر اساس دین و عرفی که داریم، خودمان می‌دانیم چگونه پوششی داشته باشیم، به همین دلیل نیاز به دستور نیست.

♈️عرف جامعه در طول تاریخ نشان داده است که تغییر می‌کند. امروز هم به مثابه گذشته ما باید عرف‌ها و تغییرات آن را بپذیریم. جامعه با قواعد باید اداره شود، نه دستور. باید بفهمیم عرف جامعه در چه جهتی تغییر کرده و خود را با آن سازگار کنیم.

♈️اگر می‌خواهید جامعه به شما اعتماد کند، باید نظام دستوری را بردارید

♈️ما در اقتصاد مفهومی به اسم «دموکراسی بازار» داریم، این یعنی اینکه هر کسی در بازار با خریدن یا نخریدن کالایی، به نوعی رای می‌دهد.

♈️دموکراسی هم یعنی رای. جالب بودن دموکراسی بازار این است که صد درصد جامعه در آن مشارکت دارند. یا کالایی را انتخاب می‌کنند یا انتخاب نمی‌کنند، در هر وجه، نوعی رای دادن است.
به همین دلیل کامل‌ترین دموکراسی در ذهن انسان، دموکراسی بازار است. اقتصاد دستوری به جنگ با این دموکراسی بازار می‌آید.

♈️اقتصاد دستوری می‌گوید من دستور می‌دهم که قیمت در کل جامعه تعیین شود.
سیاستمدار مردمی هم حداقل در حوزه اقتصاد باید از بازار دفاع کند، چرا که بازار نماد رای مردم است.

♈️در دموکراسی هم شما مردم را آزاد بگذارید که به برنامه‌های کاندیداهای منتخب رای بدهند، یا رای ندهند.

♈️رای ندادن هم نوعی انتخاب است و سیاستمداران باید این انتخاب را به رسمیت بشناسند.

♈️اصول به ما نشان می‌دهد که اگر مردم نمی‌خواهند و رای نمی‌دهند، معنایی دارد.  به همین شکلی که شما در اقتصاد باید به قیمت بازار اعتماد کنید، در سیاست، فرهنگ و اجتماع هم همان‌طور است و باید دستور دادن را از سر راه بردارید. بساط دستور را باید برچینید.

♈️اگر می‌خواهید جامعه به شما اعتماد کند، باید نظام دستوری را بردارید. مردم دیگر در قرون و اعصار گذشته نیستند که بخواهند بله‌قربان‌گو باشند.

♈️برخی از حضرات معتقد بودند همین لایه ارزشی جامعه که ما را قبول دارند، رای بدهند کافی است اما مطمئناً این بخش از جامعه برای حکمرانی کافی نیست و اگر حاکمیت بخواهد با همین سازوکار جلو برود، به سمت فروپاشی خواهد رفت.

♈️همه ما اصرار داریم به سمت فروپاشی حرکت نکنیم، چرا که بسیار پرهزینه است و از این‌رو خلاف منافع و مصالح ملی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰در انتخابات قبل ۴ نفر نامزد ریاست جمهوری شدند، از آن ۴ نفر یکی رئیس جمهور شد، یکی معاون رئیس جمهور، یکی شهردار پایتخت و یکی رئیس مجلس و طی ٣ سال همه رکوردهای تورم، اختلاس، فقر و فلاکت را شکستند،

♈️همان افراد امروز به چشم مردم زل زده و می‌گویند به ما رأی دهید تا کشور را آباد کنیم!

محمد پارسی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دور عقب ماندگی
مصطفی مهر آئین
@jomhuriyat

🔰۱.بحران کلیدی این کشور " دور عقب ماندگی" است.دور عقب ماندگی چه معنایی دارد؟ در کلیتی به نام نظام سیاسی "جمهوری اسلامی" زندگی میکنیم که ریشه عمده مشکلات و بحران های کشور است و در عین حال همین نظام سیاسی به طور دوره ای این ذهنیت را در شما ایجاد می کند که بیاید با انتخاب رئیس جمهور در حل مشکلات کشور سهیم شوید و آرام آرام و به طور تدریجی تغییرات را ممکن کنید. ما می دانیم تا این کلیت تغییر نکند هیچ یک از ابعاد خرد این کشور تغییر نمی کند و در عین حال می دانیم تا جزییات و ابعاد خرد را تغییر ندهیم آن کلیت تغییر نمیکند.

♈️به این وضعیت می توان گفت گرفتار شدن در وضعیت " دور عقب ماندگی": تا کل درست نشود، اجزا درست نمی شوند و تا اجزا درست نشوند کل درست نمی شود.پرسش همه این است: چگونه می توان این چرخه دور عقب ماندگی را شکست و اندکی در آرامش زندگی کرد؟

🔰۲. مشکل وقتی جدی تر می شود که نظام سیاسی به دلیل ضعف کارآمدی و ستمی که بر مردم روا داشته از مشروعیت برخوردار نیست و مردم جامعه نیز به دلیل تنفری که از نظام سیاسی در وجود خود درونی ساخته اند، باوری به این نظام سیاسی نداشته و به کمتر از سقوط آن راضی نمی شوند. باز پرسش آن است با چنین نظام سیاسی و مناسک آن چون انتخابات چگونه می توان برخورد کرد؟ اگر این مناسک تنها مکانیسم اصلاح جزء به جزء سیستم باشد چگونه باید با آن برخورد کرد؟ آیا راهی جز انتخابات در شکل شورای نگهبانی آن برای ایجاد تغییر در کلیت نظام سیاسی وجود ندارد؟ مهمترین پاسخ به این پرسش در مفهوم " جامعه مدنی" یا " قدرت جمعی مردم" نهفته است به خصوص آنکه می دانیم سیاست در معنای " حکمرانی عقلانی" در کشور ما پایان یافته است.

🔰۳. جامعه مدنی چه می تواند بکند؟ مردم چه می توانند بکنند؟ مردم در ابتدا باید اعتماد به نفس کاذب نظام سیاسی مبنی بر وجود حمایت همیشگی مردم را از نظام سیاسی بگیرند و وجود این حمایت را منوط به پاسخگویی حکومت در برابر خواسته هایشان سازند.اینکار تنها با گفتن " نه" دائمی به نظام سیاسی و مناسک های مختلف آن از قبیل انتخابات و شرکت در راهپیمایی و ...ممکن می شود.دوم، مردم باید دائما به بیان مسالمت آمیز مطالبات و خواسته های خود در فضای مدنی بپردازند تا "حکومت را به شکل خود درآورند". اینکار نیازمند مطالبه گری دائمی مردم در حوزه های متفاوت زندگی اجتماعی ست که خود نیازمند شورمندی و تلاش مستمر مردم است.

♈️باید به سان یک عاشق برای دست یافتن به معشوق " زندگی خوب" شور داشت و وفادار بود: تغییرات سیاسی جز با وجود سوژه وفادار شورمند در فضای مدنی ناممکن است.اگر زندگی خوب می خواهید باید با وجود همه مشکلات تا بی نهایت خوب زندگی کنید.

🔰۴. بنابراین، داشتن زندگی سیاسی شورمندانه تحول آفرین چندان کار سخت و پیچیده ای نیست: اول با حکومت همکاری نمی کنید، دوم از حکومت خواسته هایتان را به طور مستمر می خواهید. برخورد اول به حکومت می گوید چون مردم با تو نیستند ضعیفی و چون مردم با هم هستند قوی اند.

♈️برخورد دوم به حکومت می گوید خواسته های مردم را برآورده کن و گرنه از تو عبور می کنند. در چنین وضعیت هیچ مدل از سرکوب نمی تواند به کمک یک نظام سیاسی بیاید و آن را از ایجاد تغییر در خود بازدارد: نظام سیاسی یا به شکل مردم متحد خود در می آید یا مردم از آن عبور خواهند کرد.همه آنچه همچون مساله حجاب یا به استادیوم رفتن زنان یا تغییر برخی حکم های قضایی یا به عقب راندن گشت ارشاد و....در این سالها در جامعه ممکن شده است حاصل فعالیت های مردم،خصوصا زنان و جوانان در فضای مدنی است: کاش همه مردم از زنان و جوانان بیاموزند که چگونه شورمندانه خواسته های خود را پیگیری کنند.زنان و جوانان در یک چیز مشترکند: داشتن شور و داشتن ایده تغییر.تا احساس ظلم نکنی کاری نمیکنی.زنان و جوانان ما احساس ظلم داشتند.همه مردم باید احساس ظلم کنند تا تغییر ممکن شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝پزشکیان: ما هر کس بیاد ستادمون استقبال می‌کنیم چون میخواهیم  رای بگیریم اما در عمل تابع سیاست‌های مقام معظم رهبری هستم.


غلامرضا علیزاده :
@jomhuriyat

♈️هر حکومتی یک اِلی کوهن در درون ساختارِ خود دارد. اما الی کوهن درون نظام فعلی چگونه شمایلی دارد؟ ریشی انبوه گذاشته یا پیشانی‌اش را با استکانِ داغ ممهور کرده؟ نمیدانم! اما مطمئنم این لِویاتانِ مخوف هر که هست با منافع ملت سرِ جنگ دارد. و حاضر است به‌خاطر منافع باندی هر تحرک مثبت سیاسی در فضای منطقه‌ای را زمینگیر کند یا به‌نام انقلابیگری و ستیزِ با غرب، خط سیر دیپلماسیِ خِردورزانه‌ی کشور را دچار چالش کند و منحرف سازد.

♈️قطعاً ما با عربستان و کشورهای کوچک عربی حوزه خلیج فارس، تضاد منافع داریم؛ اما این مصالح جمعی است که کشورها را به اتخاذ مواضعی مرضی‌الطرفین وادار می‌کند، کما اینکه به رغم داشتن اختلافات تاریخی و اکونومیکی و استراتژیکی با عراق، به چنین رابطه متوازنی مبادرت کرده‌ایم.

♈️در خصوص انتخابات آتی ریاست جمهوری، غیر از سعید جلیلی و زاکانی که چهره‌هایی با سوابق پُر‌ابهام مدیریتی هستند و همچنین قاضی‌زاده جوان که توهماتِ انقلابی خود را برون‌سپاری می‌کند و کپی برابر اصل عبدالملکی است، بقیه کاندیداها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و به مثابه‌ی عامل اجرایی سیاست‌های کلیِ ابلاغ‌شده توسط رهبری هستند.

♈️اما در خصوص پزشکیان، او که به صداقت و صراحت شهره است، در این بُریده از مناظره‌اش ابتدا، درونیات خود را بازنمایی کرده، بعد لابُد بهش فکر کرده!! اما مطلع دومش را جاگذاشته، بدین معنا که آن‌هایی هم که در ستاد او گِرد آمده‌اند و قیافه‌ی مُصلح (!)به خود گرفته‌اند نیز بال و پر خویش را برای رسیدن به گندم ری آراسته‌اند و کت و شلوارشان را از اِشکاف منافع فردای خود بیرون کشیده‌اند، وگرنه کیست که نداند کرباسچی و جلایی‌پور از بازی سیاست چه می‌خواهند یا در ذهن محسن هاشمی و مرعشی چه می‌گذرد! حتا جالب‌تر اینکه هادی غفاری نیز خود را به ستاد انتخاباتی سعادت‌آباد رسانده تا دل‌سپردگیش را به اصلاحات فانتزیِ صندوق محور اعلام کند.

♈️قالیباف در قامت ریاست‌جمهوری خودخوانده ظاهر شده، و نمودار حرکتی مقبولیت او خط سیری ثابت را طی می‌کند و منتظر است تا جبهه موسوم به انقلاب او را به عنوان نامزد نهایی معرفی کرده تا مگر بتواند وارد برج خوَرنقِ پاستور شود. قالیباف نیز همان روش و استراتژی پزشکیان را برای ریاست‌جمهوری دارد و می‌خواهد عامل اجرای دستورالعمل‌های ابلاغی باشد، از منظر یک تکنوکراتِ انقلابی به چارچوب‌های درون ساختار می‌نگرد و اخیراً هم به ضرورت تاثیرگذاری تحریم‌ها در ایجاد مانع بر سر پیشرفت کشور اذعان کرده و اراده خویش را برای رفع آن آشکار نموده است.

♈️تنها تفاوت او با پزشکیان اینست که به محض رای‌آوریِ احتمالی پزشکیان، دولت جدید با مجموعه‌ای از تضاد‌های گفتمانی و نیروهای گریز از مرکز داخلی و مانع‌تراشی‌های دولتِ در سایه مواجه خواهد شد و توان دولتش را خواهد فِسرد. قالیباف با این مشکل مواجه نخواهد بود و قسمت عمده دولتِ پنهان با او همراهی خواهند کرد و توان متقاعد‌کردنِ هسته‌ی سخت قدرت را برای تنظیم مناسبات منطقه‌ای و تعدیل خصومت‌های بین‌المللی خواهد داشت.

♈️مصطفی پورمحمدی، که در بزنگاه‌های مناظره، آس‌های بَرنده‌ی خود را رو میکند؛ نشان داده کرمان‌درمانی، اثری شگرف روی او داشته، (مطایبه) در میانه‌ی آن با انذار فقیه مواجه شد و فتیله‌ی شورِ مناظره را پایین کشید، اما نشان داد که گفتگوهای درون خانوادگیِ دختر تحصیلکرده‌اش با او در ارتقاء بینش فکری پدر بی‌تاثیر نبوده و حسابی او را ساخته و پرداخته‌ی بحث و مجادله با همتایانِ خود کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 06:35:47
Back to Top
HTML Embed Code: