Telegram Web Link
📝📝«به تمامی بِزی و به هنگام بمیر»!

محمدباقر تاج الدین
@jomhuriyat

♈️عنوان نوشتۀ حاضر یکی از جملات کوتاه و مشهور و البته پر مغز "فریدریش نیچه" فیلسوف نامدار  آلمانی است که در کتاب "چنین گفت زرتشت" آمده است. نیچه معتقد بود که هستی تان را به تمامی زندگی کنید و بعد از آن بمیرید. هیچ زندگیِ  نازیسته ای پشت سر باقی نگذارید.

♈️ واقعیت تلخ و دردناک این است که بسیاری از انسان ها "زیستِ تامّ" ندارند و در نتیجه  به تمامی زندگی نمی کنند.  "زیست تامّ" بنا به تعریف عبارتند از: «آن نوع زیستنی است که انسان در گام نخست نسبت خود را با جهان، جامعه، تاریخ و دیگران به خوبی تعریف و روشن ساخته و در گام دوم بنابر باورهای به نسبت منطقی و عقلانی از یک سو و بنابر شهود وجدانی خویش از تمامی مواهب و فرصت های مادی و معنوی این جهانی بهره و لذّت ببرد و هر آن چه را  که درست تشخیص می دهد انجام دهد  تا به یک زندگی ارزشمند، خوش و خوب دست یابد».   

♈️به نظر می رسد که بتوان  دو دلیل اصلی و البته برخی دلایل فرعی را برای زیست ناتمام انسان ها بر شمرد. دلیل نخست را باید در درون  انسان جست و جو نمود و دلیل دوم را در بیرونِ او و در شرایط و زمینۀ فرهنگی و اجتماعی ای که زیست می کند چرا که انسان بیرون از جامعه و به تنهایی امکان زیستن ندارد.

♈️به دیگر سخن دو دلیل روان شناختی و جامعه شناختی در این زمینه قابل بررسی و مطالعه است که هر کدام در جای خود بخشی از این وضع اسف بار را تبیین می کنند. البته دلایل  فلسفی نیز در جای خود برای تبیین مسألۀ  حاضر قابل تأمّل و ارائه است.

♈️در رابطه با دلیل نخست سخن بر سرِ این است که انسان ها عموماً از ظرفیت ها و توانمندی های انسانی ای که در اختیار دارند مانند عقلانیت، دانش، اراده، عواطف، احساسات و هیجانات خویش بهره های لازم را نمی برند تا هم بتوانند نسبت خود را با جهان، جامعه، تاریخ و دیگران به خوبی  دریابند و هم بنابر شهود وجدانی خویش هر آن چه را که درست و دقیق تشخیص می دهند انجام دهند و در نهایت  به یک زندگی ارزشمند، خوش و خوب دست یابند.

♈️به دیگر سخن عموم انسان ها مسئولیّتِ انسانی خویش را به درستی به جای نمی آورند و حقِّ زندگی را به خوبی ادا نمی کنند. این دسته از انسان ها اغلب زندگی خویش را فدای  اموری بیهوده می سازند و شوربختانه این که گمان می برند در حال زندگی کردن هستند و خبر ندارند که چنین روند و رویّه ای که در پیش گرفته اند زندگی به معنای واقعی نیست و بلکه بالعکس تلف کردن و نابود کردن زندگی  به دست خودشان است. تو گویی که کسر قابل توجهی از انسان ها از داشتن یک "زندگی تامّ" و همه جانبه دوری می کنند و آن چنان خود را غرق در امور بیهوده می سازند که زندگی نازیسته ای را تجربه می کنند!!!

♈️اما در رابطه با دلیل دوم که بیش تر جنبۀ جامعه شناختی دارد بحث بر سر این است که در هر جامعه ای نهادهای اجتماعی گوناگونی وجود دارند و فعالیت می کنند  که اگر دچار ناکارآمدی و کژکارکردی شده باشند بدون تردید زیست انسان ها را دچار تباهی و تیره بختی خواهند کرد.

♈️روشن است که هرچقدر این نهادهای اجتماعی از کارآمدی مثبت و سازنده ای برخوردار باشند  شهروندان نیز از کیفیت،  نشاط،  آرامش و رفاه مطلوبی بهره خواهند برد. بیان این نکتۀ مهم ضرورت دارد که هم شهروندان به مثابه کنش گران خلّاق و با اراده در برپا ساختن نهادهای اجتماعی کارآمد نقش بسزایی ایفا می کنند و هم در مقابل نهادهای مورد نظر بر کنش گران اجتماعی تأثیراتی برجای می گذارد و این رابطه به طور کاملا دوجانبه و دارای تأثیرات متقابل است. 

♈️اگرچه بنابر دیدگاه نیچه و به طور کلی  فیلسوفان قارّه ای (تفسیری-وجودی) و همچنین روان شناسان وجودی (اگزیستانسیل) بیش از نهادهای اجتماعی این انسان ها هستند که با قدرت تفسیرگری، عقلانیت، اراده، خلّاقیت و سایر ویژگی های انسانی مسئول اصلی  سرنوشت خویش بوده و می بایست اقدام به انتخاب  زندگی  بهینۀ خویش نمایند و همان گونه که اشاره شد "زیست تامّ" را تجربه کنند و از این طریق "مرگِ بهنگام" خویش را نیز رقم بزنند.

♈️ بنابر این دیدگاه،  نهادهای اجتماعی نیز به دست همین انسان های با اراده، خلّاق، عقلانی و تفسیرگر ساخته و پرداخته می شوند و اگر نهادهای اجتماعی دچار ناکارآمدی شده اند کوتاهی و کم کاری انسا های آن جامعه است که چنین وضع اسف باری را رقم زده است!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝شیوع پدیده توزیع عادلانه فقر در ایران

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان:
@jomhuriyat

♈️تعدیل تورمی یارانه‌های نقدی موجب افزایش ضریب جینی طی سال‌های بعدی دهه ۹۰ شد و در ۱۳۹۵ به ۰.۳۹ و در سال ۱۳۹۷ به ۰.۴۰۹۳ افزایش یافت.

♈️احتمال می‌رود در سال ۱۴۰۲ نیز به دلیل اثرات ترکیبی تداوم یارانه نقدی در کنار طرح کالابرگ، ضریب جینی حدود ۰.۳۸ شود.

♈️بدیهی است با فقیرترشدن جامعه و نابود شدن تدریجی طبقات متوسط و دهک‌های میانی، ضریب جینی کاهش پیدا کند. پدیده‌ای که از آن با عنوان «توزیع عادلانه‌ فقر» (در برابر توزیع نابرابر ثروت) یاد می‌شود.

♈️تحلیل‌های اقتصادی حکایت از این دارد که اندازه طبقه متوسط ایران در اوایل دهه ۹۰ بین ۶۵ تا ۷۰ درصد بوده است، درحالی‌که در سال‌های اخیر اندازه طبقه متوسط به شدت سقوط کرده و کمتر از ۵۵ درصد کاهش یافته است./اقتصاد آنلاین

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خزانه‌ای که دولت سیزدهم تحویل پزشکیان می‌دهد کفاف ۲-۳روز حقوق کارمندان دولت را هم نمی‌دهد؛
پس پول آن همه نفتی که فروختید، کجاست؟


@jomhuriyat

♈️مسعود پزشکیان دولت را با چه خزانه‌ای تحویل می‌گیرد. این سؤال مهمی است، چرا که وضعیت خزانه، مانند دماسنجی، اوضاع مالی ساخته شده در دولت قبلی را نشان می‌دهد.

♈️موجودی کنونی خزانه‌ای که دولت سیزدهم تحویل دولت چهاردهم می‌دهد، تنها برای دادن حقوق ۲ الی ۳ روز کارمندان دولت کفایت می‌کند.
البته این بدان معنا نیست که پولی در آینده نخواهد آمد و دولت نمی‌تواند حقوق‌ها را بدهد، به هر حال خزانه علاوه‌بر مخزن پول، مسیر گردش آن نیز هست ولی غنی نگه داشتن خزانه در عین گردش مالی آن، علمی است که فقط اقتصاددادن‌ها بدان واقف‌اند و نه شعارگرایان.

♈️دولت سیزدهم همواره مدعی بود توانسته است فروش نفت و درآمدهای ناشی از آن و سایر صادرات و درآمدهای داخلی را به چند برابر دولت قبلی برساند ولی به‌رغم آن همه ادعا، خزانه‌ای با ۱۷۰ میلیون دلار تحویل داده است.

♈️اینجاست که باید پرسید ثمره و نشانه آن همه درآمد و ادعای موفقیت‌های شگرف اقتصادی کجاست؟ سر سفره مردم که نیست! در خرانه هم که نیست! پس کجاست؟!/عصر ایران
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چه نهادی باید حکم ریاست‌جمهوری را تهیه کند؟

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی یکی از وظایف و اختیارات رهبر امضای حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم است.
چنان که در بند فوق آمده است نه نامی از تنفیذ برده شده و نه نشانی از نصب وجود دارد. تنفیذ هم البته به معنای اجراست و نه اعتبار بخشیدن به چیزی چنان که برخی توهم کرده‌اند. اما عنوان نصب هم در قانون نیامده است.

♈️با توجه به نص قانون اساسی به نظر می رسد حکم ریاست‌جمهوری باید علی القاعده از سوی شورای نگهبان صادر شود که همان اعتبارنامه رئیس‌جمهور یا متنی مبتنی بر اعتبارنامه است و آنچه که به این اعتبارنامه یا حکم ریاست‌جمهوری اعتبار می‌بخشد، امضای رهبر است. طبعا پس از تایید شورای نگهبان، رهبر موظف به تایید حکم ریاست‌جمهوری خواهد بود.

♈️بنابراین با توجه به این که در قانون اساسی تنها امضای حکم ریاست‌جمهوری و نه صدور حکم ریاست‌جمهوری آمده است، اساسا صدور حکم ریاست‌جمهوری خارج از وظایف رهبر است و رهبر همانند رئیس‌جمهور که موظف به امضای مصوبات مجلس است، موظف است اعتبارنامه یا حکم ریاست‌جمهوری منتخب ملت را که شورای نگهبان تهیه و تأیید کرده‌اند، امضا کند.‌

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰روی تحصیلات و سایر مزیت‌های عارف بحثی ندارم، سخن بر سر این است که «مناصب» در این‌مملکت، عبارت است از ویترین چهره‌های کهنسال و تکراری در جامعه جوانی که « پُز» تقلا برای درک نسل « زِد» هم به شعارهای تبلیغاتی سیاستمدارانش افزوده شده است.

♻️اگر تجربه و مهارت را -با سفسطه- معادل «کهنسالی» و « سابقه سیاسی مدیریتی» بگیریم هم با مدل‌های متعددی در کشورهای توسعه یافته روبروییم که شاهد تصدی‌گری رجال‌ سیاسی جوان است. البته که این معضل می‌تواند نتیجه فقدان حزب و فرایند کادرسازی هم باشد اما سخن گفتن از وضعیت فوق‌العاده جامعه و ضرورت رفع شکاف‌ها تناسبی با کهن‌‌الگوی «پیران همیشه صاحب‌منصب» و به رخ‌کشیدن « کارنامه تحصیلات دوران جوانی» ندارد. مزیتِ «به کسی هم برنمی‌خورد» در سپهر سیاستی که منظور از «کسی» ارباب قدرتند نیز به جای خود!

سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پایان دولت سیزدهم میراث نامیمون رضا مراد صحرایی( وزیر آموزش وپرورش)...

✍️حبیب زاده ،۶ مرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️شاید به جرئت بتوان گفت رضا مراد صحرایی یکی از سیاه ترین دوران آموزش و پرورش را در جمهوری اسلامی رقم زد.
او ملغمه ای از توهم دانایی ، ریا ، و رویافروشی ، ناکارآمدی   و بی عرضگی به معنای کامل کلمه بود.

میراث شومی که او به جا گذاشت ...

♈️اخراج و تعلیق و توبیخ صدها معلم فعال صنفی بدون دلیل و حق اعتراض.

♈️کمبود صدها هزار معلم و هزاران کلاس بدون معلم .

♈️گسیل دهها هزار طلبه بدون حتی یک ساعت آموزش کلاس داری و معلمی به مدارس.

♈️تلنبار معوقات چند ساله معلمان از جمله پاداش پایان خدمت و حق الزحمه های گوناگون.

♈️نصب و بکارگیری مدیران نالایق در وزارت و استان‌ها فقط به دلیل هم جناح و هم قبیله بودن.

♈️واگذاری اداره مدارس با کمترین سرانه سالانه به مدیران و اجبار به تامین هزینه ها از کمک های مردمی .

♈️کمک و بی تفاوتی در غارت صندوق ذخیره فرهنگیان با تعویق در اجرای ارزش مالکانه و حتی شکایت از فعالان این عرصه!

♈️فاجعه در معدل نهایی دانش آموزان و حوادث مدارس سال۱۴۰۲  و بی تفاوتی همراه با رضایت.

♈️به این لیست می توان دهها مورد اضافه کرد و نشان داد که یک مدیر نالایق چگونه می تواند ویرانه ای را با میلیونها شاکی تحویل دهد.

♈️به فرموده امام علی (ع)
چهار چیز باعث شکست دولت ها می شود
۱)ضایع کردن اصول
۲)سرگرم شدن به فروع
۳)به کار گماردن آدم های پست
۴)کنار گذاردن انسانهای فاضل.
غرر الحکم ص۳۴۲
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 آقای دکتر مسعود پزشکیان برای ایران در انتخاب مدیران عالی، میانی و میدانی «خطبه ۳۲ نهج البلاغه» را شاخص و معیار قرار دهید.

کوروش فرجی
@jomhuriyat

♈️ حکمرانی رانتیر نفتی-گازی، مالک انحصاری «کیک اقتصاد» است و دوری و نزدیکی به هسته های مرکزی قدرت، تعیین کننده سهم ساختارهای پیرامونی، جریانات و اشخاص از این منابع خدادادی است.

♈️ هر گونه تحول عمیق اقتصادی مشروط به ایجاد تحول در سه سطح اول مدیران(عالی، میانی، میدانی)، دوم تحول در ساختارها( ملی کردن دوباره منابع خدادادی، ایجاد شغل های شرافتمندانه جدید، ادغام و چابک سازی یا منحل کردن سازمانهای ورشکسته) و سوم تحول در سیاستگذاری( اصلاح سیاستهای منطقه ای و جهانی، سیاستهای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، سیاستهای انرژی، سیاستهای بانکی و پولی، سیاستهای مالی و مالیاتی، سیاستهای گمرکی و تجاری و تولیدی، سیاستهای توریستی و فرهنگی، .....) است.

♈️ رویای ایران قوی به دو بال نیرومند برای پرواز احتیاج دارد. یک بال رشد اقتصادی شتابان و فراگیر است به طوریکه با بزرگ شدن کیک اقتصادی، سهم تک تک آحاد جامعه هر روز بزرگتر از دیروز باشد. البته رشد اقتصادی به تنهایی کفایت نمی کند و لزوما با بزرگتر شدن کیک اقتصاد، همه طبقات اجتماعی از آن منتفع نمی شوند. هر گونه رشد نامتوازن و ناهمگن اقتصادی منجر به شکافهای طبقاتی بیشتر و نارضایتی اجتماعی عمیقتر خواهد شد.

♈️ بال دیگر باز-توزیع عادلانه کیک ثروت و قدرت اقتصادی در جامعه است که می توان از آن به دموکراسی اقتصادی تعبیر کرد. مولا علی (ع) در خطبه ۳۲ نهج-البلاغه شیفتگان حکمرانی را به پنج گروه تقسیم کرده و هشدار داده که از محاصره شدن توسط چهار گروه آنان بر حذر باشید.

♈️ آقای رییس جمهور همه را ایرانیان دریابید! چه بدبینانی که تحریم کردند، چه امیدوارانی که به شما رای دادند و چه اقلیتی که به رقیب شما رای دادند. نور عدالت دولت آفتاب را بر همه ایرانیان بتابانید چون بدون مردم قوی، ایران قوی معنا ندارد.

🔰 به امید فردایی

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝انسان اجتماعی
جمال فقیهی 
@jomhuriyat

♈️فرارو نوشت"سخنان اخیر نماینده ستاد جلیلی در فضای مجازی جنجال ساز شده است. مریم اشرفی گودرزی در مناظره با میترا جلوداری، نماینده ستاد پزشکیان گفت: اگر بدون حجاب آمدی بیرون و مورد تعرض قرار گرفتی، خودت مقصری»

♈️بنابر آنچه که رسانه‌ها آورده‌ند مریم اشرفی گودرزی، عضو شورای مرکزی جبهه ایران اسلامی است و در پروفایل‌های منتسب به او این عناوین دیده می‌شود: همواره طلبه، محقق، مدرس، فعال سیاسی و فرهنگی.
عملا می‌گوید اگر مرد سالم باشد، به زن بد حجاب تعرض می‌کند!

♈️انسان موجودی اجتماعی با وظایف، مسولیت، حقوق، تعهدات و اخلاقیات

🔰انسان؛ از ابتدای زندگی اجتماعی؛ چهار وضع اجتماعی را؛ به خود دیده است.

🔅۱_ وضع دوره گردی یا قبیله ای( زندگی انسان تا هشت هزار سال ق .م).  این وضع اجتماعی انسان مربوط به اقتصاد دوره گردی است.  در این مرحله انسان مقید به نظامات  قبیله ای است. در نظامات قبیله ای، تمام رفتار واعمال اجتماعی اعضای قبیله ازجمله رفتار زناشویی؛  جملگی طبق رسومات  وعادات قبایل صورت می گرفته و اعمال ورفتار خودسرانه و ناگهانی از افراد قبیله بلاخص از جانب مردان مستوجب مجازات های عرفی مربوطه بوده است . در این دوره مدیریت قبایل با زنان بوده است. و زیست اجتماعی مردان در اطراف  قبیله و وظیفه اصلی آنها دفاع از قبیله واندکی تهیه غذا از طریق شکار را بعهده داشته اند.

🔅 ۲_ وضع طبیعی:  دوران قبل از پیدایش  دولت های ملی.  ( از ۸۰۰۰ق.م لغایت ۱۴و۱۵پس از میلاد) این دوران زندگی اجتماعی انسان  مربوط به اقتصاد کشاورزی است. مدیریت جامعه در این عصر، با امپراطوران وسلاطین بوده اند. در این مرحله، انسان ها تابع قوانین طبیعی وعرف وعادت ودستورات سلاطین ویا حاکمان بوده اند. بنابراین هر رفتار وکردار اجتماعی ؛ خارج از این چهار جوب معین شده،  بلاخص اعمال ورفتار خودسرانه از جانب مردان می توانسته است مستوجب مجازات خیلی خشن وبی رحمانه بلاخص مجازات های شخصی؛ واقع گردد.

🔅۳_ وضع مدنی: این دوران متعلق به  پیدایش دولت های ملی است، ( از قرن ۱۵ پس از میلاد تا به امروز) این دوران مربوط به اقتصاد صنعتی وبازرگانی انسان است.  دوره ای که انسانها بر اساس پیمانها و قراردادهای اجتماعی تنظیمی فی مابین خود، زندگی می کنند، و رقتار واعمال انسان با توجه به قوانین مصوب ومفاد این قراردادها؛  تعریف و روشن شده و خواهد شد. مدیریت این جوامع توسط دولت های برخواسته از ملت هاست .  و رفتار واعمال خودسرانه خارج از قوانین که قوانین آنها را منع کرده، و در انجام آنها توافقی هم صورت نگرفته باشد؛ جرم تلقی می‌شود، و مرتکبین ؛ مستحق  مجازات‌های قانونی خواهند بود.

🔅۴_وضع مدنی سیاسی( دوران پیدایش دولت_ ملت ها) فرق این دوران با وضع مدنی در انتقال قدرت سیاسی  از دولت ها به نهاد های اجتماعی ومدنی  واحزاب سیاسی در جوامع می باشد. زندگی اجتماعی انسان از نظر مدنی مشابه وضعیت مدنی است ولی از نظر سیاسی اندکی متفاوت است. 

♈️بنا به مراتب بالا روشن ومشخص می گردد که "انسان  اجتماعی " در هیچ یک از وضعیت‌های تعریف شده؛ مجاز به عملی خودسرانه ومغایر عرف وقانون نبوده ونیست و مردان حق اقدام یک جانبه  تعرض به زنانَ را نداشته وندارند، واین اقدام خارج از عرف ورسومات و قوانین مدنی بوده؛  ومجرم وفرد خاطی از نظر اجتماعی، ناهنجار تلقی می گردد وباید محکوم به مجازات معین گردد.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 امید هست اما مهم نیست چه کسی عضو کابینه می‌شود!

محمدحسین روانبخش

@jomhuriyat
♈️دولت رئیسی سطح توقع همه را پایین آورده است! وزیران و مدیران ارشد آن دولت، متوهم‌هایی بودند که سه سال گذشته همه‌ی خواب و خیال‌های خود را در واقعیت آزمودند و هزینه‌ی تجربه‌ی این گزاره‌ی بدیهی  که «اقتصاد و مدیریت، علم است و با ادعا مملکت نمی‌چرخد» را بر گرده‌ی ناتوان مردم ایران انداختند؛ رفتن آن‌ها آرزوی شیرینی بود که برآورده شد و چنان هیجان دارد که دیگر این‌که چه کسی جایگزین‌های آن‌هاست، چندان مهم نیست! 

♈️ما که روزگار سیدمحمد خاتمی را دیده‌ایم در سال‌های دولت احمدی‌نژاد حرص می‌خوردیم که آدم‌های بی‌عرضه و ناتوان در دولت چه می‌کنند و ۷۰۰ میلیارد درآمد هنگفت نفتی کجا می‌رود، اما دولتی آمد که آدم‌های پرت و بی‌ربط اما پرمدعایی داشت که باعث روسفیدی بی‌عرضه‌ها و ناتوان‌های احمدی‌نژادی شد! روزگار بازی‌هایی دارد که آدمی را انگشت به دهان می‌گذارد ولی در اوج ناامیدی، گاهی کورسوی امیدی پیدا می‌شود...

♈️می‌دانم که بسیاری از دوستانم همان کورسوی امید را هم در شرایط تازه نمی‌بینند و شاید حق با آن‌ها باشد، که ما در این دهه‌ها همه‌جور دل‌بستگی یا دل‌خوش‌کنک را دیده‌ایم و هر روز بیش از دیروز عقب رفته‌ایم... اما آدمی به امید زنده است و معلم «تاریخ» هم این درس را می‌دهد که فردایی که ندیده‌ای تاریک مپندار؛ چه بسیار مردمانی که یلدا را گذراندند و سحرگاه به آفتاب سلام دادند.

♈️با همه‌ی داغ‌هایی که داریم، با همه‌ی رنج‌ها و محدودیت‌ها و قفل‌ها... و با همه‌ی دردی که تبعیض و بی‌عدالتی، سهمیه‌های پیدا و پنهان، باندبازی و رانت‌خواری بر جوان‌های دیروز و امروز گذاشته، می‌توان امیدوار بود به فردای روشن... اما اگر کسی بپرسد که پس چرا می‌گویی که مهم نیست چه کسی وزیر و مدیر شود، می‌گویم که قرار نیست این دولت تازه همه‌ی امیدهای ما را دوباره جلب کند و باز ناامیدمان کند. این دولت فقط نمادی از امید است، و اشاره‌ای به این‌که دست روزگار را کسی نخوانده و بازی دنیا، قابل پیش‌بینی نیست.

♈️سه ماه پیش کدام‌یک از ما رفتن متوهم‌های دولت سیزدهم را باور داشت؟ فقط این نکته است که امید را زنده می‌کند و محکم نگه‌مان می‌دارد تا روز و روزگاری تازه که می‌آید...
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای مخبر! همان جا بمانید لطفاً!

مجید مرادی
@jomhuriyat

♈️رئیس سازمان اداری و استخدامی: ماهانه ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت می‌شود. (همشهری 22 آبان 1401).

♈️وزیر اقتصاد دولت رئیسی در نامه به مخبر: موجودی خزانه ۱۸.۵ همت است.
(۷ مرداد ۱۴۰۳).

♈️جناب آقای دکتر مخبر! با این وضع، آن همه ریخت و پاش برای بزرگداشت قربانیان بالگرد رئیس‌جمهور چه بود که تمام کشور را سیاه‌پوش کردید و آن همه مجلس عزا و غذا برپا کردید؟!

♈️با این خزانه خالی چرا بساط سفر اربعین را گسترده‌اید و دلارپاشی برای سفر زايران به سنت سنواتی هم‌چنان برقرار است؟

♈️اصلا با این وضع بهتر است ساختمان ریاست‌جمهوری را ترک نکنید و یک ماه حداقل یک ماه بمانید تا ما ببینیم شما غیر از چاپ پول که در این سه سال معادل کل پول چاپ شده تاریخ ایران است چطور حقوق کارکنان دولت را می دادید؟

♈️دولت شما که مرتب می‌گفت نفت بیشتری می‌فروشیم و پول هم چاپ نمی کنیم. پس حقوق کارکنان را از کجا می‌ آوردید؟! بقیه هزینه‌های کشور بماند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دندان‌های این اسب را بشمرید

محمد فاضلی
@jomhuriyat

♈️آقای پزشکیان از دیروز دولت را تحویل گرفته‌اند. برخی هم مدعی هستند که اسب زین کرده تحویل ایشان داده‌اند. آقای پزشکیان حتماً شنیده‌اند که دندان‌های اسب پیشکش را نمی‌شمرند، اما می‌دانند که دولت را کسی به ایشان پیشکش نکرده است، پس باید دندان‌هایش را شمرد.

♈️بالفرض که آن‌چه تحویل می‌گیرند، اسب باشد؛ ولی خیلی از مشخصات این اسب مشخص نیست. گزارش صفر، یعنی گزارشی که نشان می‌دهد در لحظه تحویل دولت، مسعود پزشکیان و گروهش چه چیزی را تحویل گرفته‌اند، همان شمردن دندان اسب دولت است.

♈️آقای پزشکیان، دستور بدهید گزارشی تهیه شود که تا حد ممکن دقیق توضیح بدهد در لحظه تحویل چه چیزی تحویل گرفته‌اید. ذخائر چه وضعی دارد، قیمت‌ها چگونه است، متغیرهای اساسی اقتصاد، سیاست، فرهنگ، امنیت، انرژی، آب، غذا، پول، تورم، سرمایه‌گذاری و همه شاخص‌های مهم تأثیرگذار بر وضعیت کشور در چه مقادیری هستند.

♈️بخش‌های غیرمحرمانه را منتشر کنید، و  برای همه ارکان قدرت و نهادهای تصمیم‌گیر بفرستید. خیلی زود دیر می‌شود، و متهم خواهید شد اسب زین شده‌ای تحویل گرفته‌اید که شما آن‌را مریض و ناکارآمد کرده‌اید. خیلی زود بدهکار می‌شود. تهیه گزارش صفر از نان شب برای شما واجب‌تر است. دندان‌هایش را بشمارید./کانال تلگرامی نویسنده
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ از انتخابات ونزوئلا خبر رسید

♈️ دولت مادورو اعلام کرد که وی با کسب ۵۱ درصد آرا رئیس‌جمهور شده است. در حالی که طبق برخی نظرسنجی‌ها، رقیب وی "گونزالس" با کسب بیش از ۷۰ درصد آرا پیشتاز بود. چندین کشور اعلام کرده‌اند که این انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند.

♈️ اپوزیسیون ونزوئلا پیروزی مادورو را نپذیرفت
به رغم اعلام پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا توسط مقامات برگزاری انتخابات این کشور، اپوزیسیون خود را برنده این رقابت می‌داند. به گفته آنان، رئیس‌جمهور جدید «ادموندو گونزالس» است.

♈️ بلینکن: نتیجه انتخابات در ونزوئلا نگران کننده است و ما باید آن را بررسی کنیم
وزیر خارجه آمریکا در واکنش به اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا و پیروزی مادورو: ما از مشارکت مردم ونزوئلا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ ژوئیه تقدیر می‌کنیم و شجاعت و تعهد آنها به دموکراسی در برابر سرکوب و مشکلات را تحسین می‌کنیم. ما نگرانی‌های جدی داریم که نتیجه اعلام شده منعکس‌کننده اراده یا آرای مردم ونزوئلا نیست. بسیار مهم است که هر رأی به‌طور عادلانه شمارش شود و بدون تأخیر جزئیات شمارش آراء را منتشر شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ این که چه کسی مرتکب جنایت شود،تفاوتی ندارد

♈️  تصاویر بسیار تلخ از حمله حزب‌الله به شهرک عرب نشین مجدل شمس اسرائیل ،

♈️ اسرائیل بهانه و دلیل کافی برای تسویه حساب خونین با حزب الله را به‌دست آورد ، مشابه همان بهانه ای که حماس به اسرائیل داد .


♈️ حزب‌الله به سازمان ملل: موشک‌ رهگیری اسرائیل مسبب حادثه مجدل‌ شمس بوده است!


♈️ اسرائیل:اطلاعات موثق دست داشتن حزب‌ الله لبنان در حمله مجدل شمس را تایید می‌کند
▫️موشک پرتاب شده به مجدل شمس از منطقه‌ای در شمال روستای شبعا در جنوب لبنان پرتاب شد./صابرین‌نیوز

♈️ کانال ١۴  اسرائیل گزارش داد که نتانیاهو از آمریکا برای عملیات علیه حزب‌ الله لبنان تاییدیه دریافت کرده است

♈️ فوری/وزارت امور خارجه ایران: هرگونه تعرض و حمله اسرائیل به حاکمیت ملی لبنان با پاسخ قاطع و متحد در سراسر محور مقاومت مواجه خواهد شد

♈️ نتانیاهو: حزب‌الله بهای سنگینی را که هنوز پرداخت نکرده است ، قطعا پرداخت خواهد کرد
پ ن: لبنان و خاورمیانه هفته های آینده شاهد تحولات کم سابقه ای خواهد بود. بهتر است ایران دخالت نکند

🔰 فوری/رویترز: خاورمیانه آماده انفجار است

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ شهر باستانی استخر ؛ در جستجوی شهری پر آوازه که ناپدید شد!

♈️اِصطَخر یا اِستَخر (به پارسی میانه: ت.ت. 'سْتَخر') که تخت طاووس نیز نامیده شده، شهری باستانی در استان فارس در ۵ کیلومتری شمال تخت جمشید در جنوب غربی ایران بود. این شهر از سده سوم پیش از میلاد تا اوایل سده سوم پس از میلاد به‌عنوان پایتخت فرتکه‌ها و شاهان پارس شکوفا شد. این شهر در زمان شاهنشاهی ساسانیان (۲۲۴–۶۵۱ میلادی) به اوج شکوفایی خود رسید و زادگاه خاندان ساسان بود. اصطخر از سال ۲۲۴ تا ۲۲۶ میلادی برای مدت کوتاهی به‌عنوان نخستین پایتخت شاهنشاهی ساسانی و سپس به‌عنوان شهر اصلی و مرکز مذهبی استان پارس ساسانی فعالیت کرد. این شهر در زمان حمله اعراب به ایران به‌دلیل مقاومت سرسخت خود که منجر به کشته شدن بسیاری از ساکنان آن شد، مورد توجه قرار گرفت.

♈️سال بیست وششم هجری از سوی عثمان ابوموسی اشعری به فارس آمد به قصد فتح استخر ،در این زمان ماهک فرماندار شهر بود در میان ایشان به شرط فرمانبرداری وجزیه صلح برقرار شد وعبدالله ابن عامر سردار ابوموسی  والی استخر شد و برای تصرف شهر گور(فیروز آباد کنونی) به طرف گور ..

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اقتصاد ایران نیازمند رهبر ارکستر

مهدی نصرتی
@jomhuriyat

♈️۷۰درصد مشکلات و معضلات ایران در بخش‌های مختلف، ناشی از بی‌توجهی به مبانی و بدیهیات علم اقتصاد و وضع مقررات ضداقتصادی است.

♈️به‌طور مثال بحران برق که هم‌اکنون با آن درگیر هستیم یک دلیل بسیار ساده‌ اقتصادی داشته است: وضع قیمت‌های بسیار پایین از سوی حاکمیت (شامل دولت و مجلس).
قیمت پایین‌ از یک طرف باعث افزایش تقاضا و مصرف و از سوی دیگر باعث کاهش عرضه و عدم تمایل برای سرمایه‌گذاری و تولید می‌شود.

♈️نیازی به برنامه‌های مطول چندهزار صفحه‌ای برای هریک از وزارتخانه‌ها نیست، باید به بدیهیات عمل شود.
مجموعه حاکمیت و به‌ویژه دولت در ایران نیازمند یک بازنگری و تغییر ریل است: تغییر نگاه از ضداقتصاد به اقتصاد.

♈️این اصلاحات اقتصادی فرابخشی، نیازمند یک رهبر ارکستر است. این رهبر ارکستر باید معتقد و ملتزم به اقتصاد آزاد و مردمی باشد و درک عمیقی از مبانی اقتصاد داشته باشد و در اولین اقدام از دستگاه‌های دولتی بخواهد‌ ساز ناهنجار نزنند و به‌ویژه شیپور را از سر گشاد آن ننوازند! و سازهای خود را کوک کنند.

♈️رهبر ارکستر باید ایجاد همنوازی و هماهنگی و به قول فرنگی‌ها orchestrate کند و دستگاه‌های دولتی را آماده اجرای «کنسرت اقتصاد آزاد و مردمی» کند.

🔰متن کامل
#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from جمهوریت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 اینجا بهشتی به نام رشته کوه زیبای هشتاپلی لرستان

♈️ طبیعت بکر و منحصر به فرد هشتاد پهلو با مساحتی بالغ بر سه هزار هکتار در جنوب غربی خرم آباد واقع شده است، منطقه ای که برای مرکز لرستان نقش حیاتی را ایفا می کند. حداقل ارتفاع در این منطقه هزار متر و حداکثر ارتفاع دو هزار و 800 متر از سطح دریاست.

♈️ با این اوصاف زیبایی ها و اهمیت منطقه هشتادپهلو تنها در این جملات خلاصه نمی شود چرا که در این قطعه از طبیعت لرستان حیات بی بدیلی از گونه های مختلف گیاهی و جانوری در جریان است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝  کابینه اتفاق ملی!

  محسن رنانی

@jomhuriyat

♈️دکتر مسعود پزشکیان خودش «رئیس‌جمهور وفاق ملی» است، اما کابینه‌اش باید «کابینه اتفاق ملی» باشد.

♈️دیروز آخرین روز همکاری من با شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم بود. کار بررسی کاندیداهای پیشنهادی برای وزارتخانه‌ها تقریباً تمام شد و من از دولت چهاردهم، پیش از آغاز آن، خداحافظی کردم و به اصفهان بازگشتم تا ادامه ماموریت بیست ساله خود را دنبال کنم یعنی: بیرون از حکومت ایستادن، فاصله گرفتن از قدرت و با عینک توسعه، دیدبانی کردن و زنهار دادن؛ یعنی «نگریستن و گریستن» (نگریستن با عینک خِرَد و گریستن با چشمان قلم).

♈️معتقدم با‌وجود آن‌که فرایندی که در شورای راهبری تعریف شده بود (برای غربالگری و انتخاب نامزدهایی برای وزارتخانه‌ها)، به علت تازگی و بی‌تجربگی، بی‌اشکال نبود، اما تلاش شد و تا حدودی به این نتیجه نزدیک شدیم، که افرادی به رئیس‌جمهور معرفی شوند که بتواند با آنها «کابینه اتفاق ملی» را تشکیل دهد. (درباره خود تجربه مهم و عجیب شورای راهبری، بعدا در یادداشتی با عنوان «انقلاب صندلی اول» توضیح خواهم داد)

♈️مآموریتی که دکتر پزشکیان برای دولتش و خودش تعریف کرده است گذار از بحران‌ها از مسیر «وفاق ملی» است. این انتخابی دقیق است؛ چون به علت ته‌کشیدن منابع مادی کشور، بدون همگرایی و هم‌افزایی نیروها در برابر بحران‌ها، امکان غلبه بر بحران وجود ندارد. البته وقتی می‌گوییم «وفاق ملی»، منظور فقط همکاری جناح‌ها و نیروهای سیاسی و نهادها و بخش‌های مختلف قدرت نیست، بلکه اعتماد و همکاری جامعه، نهادهای مدنی و حکومت، بخش اصلی‌تر آن وفاق است که ریاست‌جمهوری جدید باید به‌جد و به‌سرعت در مورد آن بیندیشد و طرحی درافکند و در مورد آن با کلیت نظام سیاسی به توافق برسد. چون اگر به‌علت بی‌عملی و کندی در تصمیم‌سازی و تحول‌آفرینی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور، جامعه از مرحله امیدواری و انتظاری که اکنون درآن است عبور کند، بازگرداندن دوباره آن به بازی همکاری و همدلی با دولت بسیار سخت یا حتی ناممکن خواهد شد.

♈️با فرض آن که رئیس‌جمهور بتواند با سایر بخش‌های قدرت برای تحولات وفاق‌آفرین به توافق برسد و آن را عملی‌ کند، اما دولتش نیز باید «دولت اتفاق ملی»‌ باشد تا بتواند بر بستر آن وفاق، اتفاقات بزرگی که بدون آنها عبور از بحران‌ها ممکن نیست را رقم بزند. تقریبا تمام بخش‌ها و حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ما گرفتار انواع مسائل، مصائب و بحران‌هاست. در هرکدام از این حوزه‌ها باید «یک اتفاق ملی» بیفتد تا بتوان بحران آن حوزه را جمع کرد. حرکت بر مدار مسیر‌ها و الگوهای قبلی، فقط بحران‌ها را تشدید می‌کند.

♈️بگذارید تامثالی عینی بزنم. درهنگام بررسی نامزد‌های وزارت نیرو درشورای راهبری، برخی مدیران باسابقه و بزرگان جلسه اصرار داشتند که درحوزه برق ما اکنون با ناترازی بزرگی روبه‌رو هستیم که اکنون درفصل‌ گرما موجب چندین ساعت قطعی برق، درهر روز، دربخش تولیدی کشور شده است؛ پس بایدیک فرد پرتجربه و استخوان خردکرده که سابقه وزارت داشته باشد وزیر نیرو شود تابتواند به فوریت برای ناترازی فکری کند و مثلا ظرف دوسه سال چندین نیروگاه برق را راه‌اندازی کند. بنابراین اصرار بر این بودکه حوزه نیروجای جوان‌بازی نیست و ریسک نباید کرد.

♈️پاسخ ما این بود: مشکل وزرای سالخورده و استخوان‌ خردکرده این است که می‌کوشند در همان پارادایم والگوهای فکری قبلی، بحران برق راحل کنند؛ همان الگوهای فکری که خودشان بحران امروز راخلق کرده‌اند. چنین وزیری دوباره می‌رود وبسرعت به ساخت نیروگاههایی مجوز می‌دهد که باسوخت گاز یاسوخت مازوت کار می‌کنند، چون می‌خواهد به‌سرعت نشان دهدکه توانست ناترازی راحل کند.

♈️فرض کنیم که باوجود تحریمها، درتأمین منابع مالی ودرتأمین تجهیزات نیروگاه‌ها نیزمشکلی نداشته باشند؛ آنگاه ماسه سال دیگرمثلا ده نیروگاه بزرگ جدیدساخته‌ایم که واردمدار می شود. اماچه می‌شود؟ حاصل آن نیروگاهها می‌شود فشاربیشتر برمصرف گاز وتشدید بحران کمبود گاز.

♈️آنگاه درگام بعدی بعلت قطعی گازبه آن نیروگاه‌ها اجازه می‌دهندکه با مازوت کار کنند؛ یعنی تشدیدآلودگی هوای شهرهاکه هم اکنون نیز ازآستانه بحران گذشته است.

♈️پس ما ازهم اکنون بایدوزیری جوان و دانشمند وپرانرژی، با تخصص درحوزه انرژی‌های پاک وتجدیدپذیر انتخاب کنیم که بتواندالگوی تولید برق ایران را از روش سنتی (سوخت فسیلی) به روش مدرن (سوخت‌های پاک) متحول کند.
وزیرانرژی بایدبتواند با افق‌گشایی وتغییر الگوهای فکری درحوزه انرژی، «اتفاق» تازه‌ای را دراین حوزه رقم بزند وگرنه بحران روز‌به‌روز تشدیدخواهد شد.

♈️تقریباهمین داستان رادرباره همه وزارت‌خانه‌های دیگرداشته‌ایم. امانهایتاً آنچه رقم خورداین بودکه بابحثهای جدی که شدتقریبا این توافق حاصل شد .

🔰متن کامل
https://renani.net/?p=6178

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 افشاگری کرباسچی از فشارها به پزشکیان /تهدید می‎کنند اگر فلان نشود، جلو رأی اعتماد را می‎گیریم /برخی بخاطر هزینه هایی که کردند سمت های بالا می‎خواهند

🗣 کرباسچی:

♈️ ایشان درهمه زمینه‌ها چالش دارد و این‌گونه نیست که بدون چالش باشد. الان در انتخاب نیروها، کلی مشکل دارد. در بین تمام افراد حتی آن‌هایی که علیه دکتر پزشکیان فعالیت کردند، توقع ایجاد شده تا در کابینه ایشان حضور داشته باشند؛ کسانی که بیشترین فعالیت تخریبی را علیه ایشان کردند، به زبان درآمده‌اند.

♈️آقای پزشکیان وعده‌های داده و مردم منتظرند ببینند آدمی که گفته گردنم را پای این حرف‌ها می‌گذارم چه می‌کند؟

♈️آقای پزشکیان در دوران تبلیغات، تعبیر خوبی داشتند که باید برویم به آدمهای متخصص تمناوخواهش کنیم که اگرکاری از آنها برمی‌آید، مسئولیت قبول کنند. اما اینها که با اصرار وتماس باتک تک اعضای کمیته‌ها و شورای راهبری، با تحت فشارقرار دادن آقای پزشکیان، با تهدید به اینکه اگرفلان جور نشود درمجلس فلان کارمی‌کنیم و جلو رأی اعتماد را می‌گیریم، معلوم استکه احساس وظیفه به اینجا نمی‌کشد ومسائلی غیر از احساس وظیفه در آنها مطرح است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝گدایی؛

🔰گدایی پول در کوی و برزن شرف دارد بر گدایی پست و مقام!

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️این پست و مقام‌ها از سر تا تهش به قول مولاعلی اندازهٔ آب بینی بز هم ارزش ندارد!

♈️فضیلت واقعی آن است که در هر حالی همراه شخص باشد یعنی بخشی جدانشدنی از وجود او. آنچه جداشدنی است از جنس فضیلت نیست بخصوص پست و مقام که اغلب لغزاننده و فسادانگیز و تباه‌کننده است.

♈️آدم فضیلت‌مند محال است در پی کسب مقامی خود را خوار سازد. خواری هم در این باره، جز اصرار و التماس و خواهش و در یک کلام گدایی نیست.

♈️گویا خواری پیشهٔ افرادی در این کشور شده است! حقا که گدایی پول در کوی و برزن شرف دارد بر گدایی پست و مقام.

♈️خداوند این سرزمین را از گدایان در امان نگه دارد!

♈️اگر جای دکتر پزشکیان بودم، به هر گدایی، قاطعانه نه می‌گفتم حتی اگر علامهٔ دهر باشد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 09:18:08
Back to Top
HTML Embed Code: