Telegram Web Link
📝📝انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و ایران

✍️حسن یوسفی اشکوری
@jomhuriyat

♈️این روزها که بار دیگر ماجرای انتخابات در آمریکا داغ شده و رأی گیری موسوم به انتخابات ریاست جمهوری ایران پایان یافته است، به یاد سخنی می افتم که حدود بیست سال پیش در ایران گفته بودم. در بهار سال 1384 بود که یک دوست نظرم را در باره انتخابات ریاست جمهوری ایران پرسید که به زودی انجام می شد. من با لحن معناداری گفته بودم: اگر در باره انتخابات آمریکا بپرسی، پاسخ خواهم داد! انتخابات آمریکا مهم تر است!

♈️این پاسخ بدان جهت بود که می پنداشتم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و این که چه فردی و از کدام حزب (جمهوریخواه و یا دموکرات) در کاخ سفید باشد، در ایران بیشتر تأثیر دارد تا این که در جمهوری اسلامی و در وضعیت کنونی نتیجه رأی گیری چه باشد و چه کسی و از کدام جناح در پاستور باشد. این را برای آن دوست هم توضیح دادم.

♈️اکنون نیز کم و بیش این گونه فکر می کنم. به هر حال انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا در ایران بیشتر تأثیر دارد تا این که در مسند ریاست جمهوری ایران چه کسی و با چه اهداف و آرمان ها و یا حتی با چه برنامه هایی نشسته باشد. در جمهوری اسلامی اصولا مفاهیمی چون انتخابات و مجلس و ریاست جمهوری و مانند آن ها به کلی تهی از معنای متعارف خود هستند. با این تفاوت که اکنون، که کمی بیشتر با واقعیت های تلخ جهان و از جمله در آمریکای شمالی آشنا شده و در واقع تراژدی دموکراسی و حقوق بشر غربی را در ماجرای فاجعه بار اسرائیل و غزه و حمایت های نامحدود مقامات آمریکایی و اروپایی از جنایات کم سابقه اسرائیلی ها را به عیان می بینم، دیگر نگاه تا حدودی مثبت بیست سال پیش نسبت به رؤسای جمهور آمریکا وابسته به هر جناحی را از دست داده ام.

♈️به ویژه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پر سرو صدای 2016 و ورود آدمی چون دونالد ترامپ به کاخ سفید و به نمایش درآمدن افکار و ادبیات لمپنی و ویرانگر ترامپ و رواج ترامپیسم در آمریکا، دیگر حتی مفاهیمی چون دموکراسی آمریکایی و دیگر دعاوی مورد ادعا، به غایت به ابتذال کشیده شده است.

♈️ما که اندکی جلوتر موجودی کاملا مشابه در ایران به نام محمود احمدی نژاد را تجربه کرده بودیم، ترامپ چهره آشنایی می نمود و به خوبی می فهمیدیم چنین آدمی آن هم تحت عنوان رئیس ابرقدرت جهان، چه تأثیرات فاجعه باری می تواند در آمریکا و در اروپا و در جهان بگذارد؛ که صد البته گذاشت. در واقع همان گونه که احمدی نژاد، آن هم پس از هشت سال ریاست جمهوری خاتمی، همه چیز از جمله ریاست جمهوری را به غایت مبتذل کرد، ترامپ و ترامپیسم نیز در آمریکا، آن هم پس از هشت سال ریاست جمهوری اوباما، ادبیات سیاسی و از جمله مقام ریاست جمهوری را مبتذل کرد و بالاتر از آن ایالات متحده را بیش از پیش در جهان بی اعتبار کرد.

♈️در هرحال اکنون از یک سو بار دیگر ترامپ در آمریکا میدانداری می کند و محتمل است که بار دیگر مقام ریاست جمهوری ابرقدرت جهان را اشغال کند و از سوی دیگر در ایران مفاهیمی چون ریاست جمهوری و اصولا انتخابات به شدت مبتذل شده و . . . بهتر است که فعلا چیزی نگویم تا موجب آزردگی شماری از دوستان نشود. با این همه، همان طور که اگر شهروند آمریکا بودم به هیچ یک از دو کاندیدای دو حزب رأی نمی دادم (عمدتا به دلیل حمایت های بی چون و چرای شان از جنایات تروریستی ترین رژیم عضو سازمان ملل و به سخره گرفتن مفاهیمی چون دموکراسی و حقوق بشر) ولی در نهایت ترجیح می دهم که کاندیدای دموکرات ها در کاخ سفید باشد تا شخصی چون ترامپ. زیرا چنین وضعیتی را برای کشورم و مردمم مفیدتر می بینم؛ همان گونه که، به رغم تمامی ملاحظات، ترجیح می دهم که آقای پزشکیان در پاستور باشد و حتی اندکی در تحقق وعده هایش نیز موفق باشد.

♈️واپسین سخن آن که آنچه همواره برای من مهم بوده است، حراست از مردم و کشورم و تأمین منافع ملی این سرزمین است و بس. فکر می کنم با توضیحات ارائه شده روشن شده باشد که توجه به انتخابات آمریکا بدان جهت بوده و هست که دیری است که انتخابات در ایران تقریبا بلاموضوع شده و متأسفانه این که چه فردی در کاخ سفید باشد، عامل تعیین کننده در سیاست داخلی ماست. امیدوارم روزی برسد که چنین نباشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ کشورهایی که به اندازه کبریت سازی توکلی قدمت ندارند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️تجربه به من آموخت؛
وقتی در احتیاط افراط شود و در بیان فضیلت زیاده روی شود، بدان که این سرپوشی است برای یک جرم!!


🔰علامه دهخدا- امثال و حکم

@jomhuriyat
🔰رهایی ازدواج از چنبرەی ایدئولوژی!

صلاح الدین خدیو


♈️نیم قرن پس ازرستاخیز "اسلام انقلابی" " "تشیع سرخ علوی" درپهنەی سیاسی وحوزەی عمومی، نه تنهاموج بلندآن فرونشسته، بلکه سکولاریسم دراشکال گوناگون ازجمله قسمی دین ورزی مدرن درحال فتح سنگربه سنگر پهنەی عمومی است.

♈️ازدواج سفیدبعنوان شکلی از زندگی مشترک که فقه درآن غایب است، ازپایتخت درحال گسترش به شهرهامناطق سنتی تر است.

♈️حضور صدیقه وسمقی بعنوان عاقد در ازدواج دخترسعید مدنی هم نشانەی سرایت نگرەهای نواندیشی دینی از ساحت اندیشه به احوال شخصیه واشکال زندگی است.

♈️45 سال قبل، ترجیح اسلام گرایان ومارکسیست های انقلابی، ازدواج ایدئولوژیک بود.
امری که ویژگی اصلی آن سادگی وخالی ازتشریفات بودن و نادیده گرفتن ازدواج به عنوان واقعەای نادر در زندگی و شایستەی جشن گرفتن بود.

♈️این نگرش دراصل از انکار حوزەی خصوصی آدمها و پایبندی به آرمان وایدئولوژی به مثابەی امری تمام وقت بر می خواست:
سبک موردعلاقەی تقریبا تمام نسل دوم رهبران و کارگزاران جمهوری اسلامی که عمدتا موالید دهەی سی و نیمەی اول دهەی چهل هستند.

رسمی کە فرزندانشان بە آن وفادارنماندند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سندرم اردک شناور و کابینه
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️تا امروز اردک های شناور را دیده اید؟! آرام و با وقار و آسوده به نظر می رسند.‌ ولی این آرامش ظاهری، خطای ناشی از نداشتن دید کامل و یا دید همه جانبه است. واقعیت آن است که پاهای اردک برای جلو رفتن زیر آب به سختی در تکاپو هستند.

♈️این تصادف بین آرامش و سهولت ظاهری و تکاپوی سخت پنهانی، همان پدیداری است که در اصطلاح سندرم اردک شناور گفته می شود (ماخذ: یورو نیوز فارسی، ۲۵ جولای).

♈️ بنیاد متانت و خونسردی رئیسان ملت-دولت های پیشرفته به هنگام مذاکره و گفتگو در باره کشورشان، در واقع نشات گرفته از تقلای مستمر و بی توقف سیستماتیک پنهانی است که زیر جلد آرام این کشورها و ملت ها شبانه روز جاری و ساری است.

♈️بدون داشتن کابینه ای پر تقلا، تحول خواه،‌ نترس و در عین حال متکی به عقلانیت، که زیر پوست کشور در حال تکاپو باشند، پزشکیان نخواهد توانست آرامش و وقار قو و اردک را در انظار نشان دهد.

♈️آیا فضا و بستر تقلای دستجمعی برای کابینه فراهم خواهد شد؟! همسویی نسبی بین شخص اول و دوم مملکت، که گام‌ نخست در جهت برونرفت از بحران ها است، شکل خواهد گرفت؟!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝با ثروت این کشور حتی نتوانستید زیر ساخت های انرژی را هم تامین کنید
مهدی سلیمی
@jomhuriyat

♈️موج گرمای بی سابقه کنونی در سالهای آینده هم ادامه خواهد داشت زیرا به دلیل خودخواهی انسان زمین دچار تغییراتی شده است که یکی از آنها گرم شدن دماست

♈️قرنها پیش حکیم ایرانی ابن سینا هشدار می دهد : «طبیعت زبان شما را می فهمد اگر با او مهربان باشید با شما مهربانی می کند و چنانچه نامهربان باشید بر شما خشم می گیرد»

♈️در سرزمین ما سو مدیریت که چه عرض کنم اصلا نبود مدیریت در زمینه محیط زیست بر این قضیه افزوده و زیر ساخت های فرسوده در حوزه انرژی هم سبب شده عملا بخش در حال احتضار صنعتی کشور را کامل به کام مرگ فرستاده و تعطیل کنند تا بتوانند برق خانگی را تامین کنند!!

♈️حاصل دهه ها ولنگاری و بی برنامگی در محیط زیست و رها کردن زیر ساخت های انرژی اینگونه است که احتمالا سالهای بعد دیگر با تعطیلی بخش صنعتی هم تامین برق و آب بخش خانگی ممکن نباشد. هر چند همین آبی که اکنون در بسیاری شهرها مصرف میشود اصلا آب آشامیدنی نیست

#جمهوریت
@jomhuriyat
✍️ مهدی ذاکریان

♈️اگر قرار بر ائتلاف، همگرایی و همدلی است؛ رییس جمهور منتخب اول باید با ۳۱ میلیون نفری که رای ندادند ائتلاف کند!

♈️پاسخ به مطالبات مردم، اعاده حقوق از دست رفته مردم و مقابله با باندهای مافیایی فساد و قدرت اولویت دارد بر همدلی با قدرت جویان!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️سیاست را اگر تلاش برای «کسب قدرت» یا «تاثیرگذاری بر قدرت» بدانیم،پشیزی نمی‌ارزد اگر منجر به کاهش فقر و نابرابری نشود. انها که چپاول میکنند که هبچ، آن حکومت‌گری که مدعی ساده‌زیستی است هم چه سود؟!که سیاست و سیاست‌گذاری باید موجب کاهش رنج باشد وگرنه همدردی با رنج‌دیده که علاج نیست!

♈️میگویند همین که مانند ضعیف ترین اقشار جامعه زندگی کنیم علی‌وار عمل کرده‌ایم، در حالی که از علی‌ابن‌ابیطالب نقل است که درباره وضعیت اهالی کوفه در دوره رمامداریش گفته بود؛

🔰«ما اصبح بالکوفة أحد الاّ ناعماً، انّ ادناهم منزلةً لیأکل البرّ و یجلس فی الظلّ و یشرب من ماء الفرات....»

♈️«هیچ‌کس در کوفه صبح نمی‌کند مگر اینکه در نعمت و رفاه است، کمترین آنان از نظر سطح زندگی، نان گندم می‌خورد و در سرپناه دارد و از آب گوارا  می‌نوشد.».

حسین نقاشی

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰هریس: آنچه در ۹ ماه گذشته در غزه رخ داده است ویرانگر است. تصاویر کودکان مرده و گرسنگان ناامید که برای امنیت فرار می کنند، گاهی برای بار دوم، سوم یا چهارم آواره می شوند. ما نمی توانیم در مواجهه با این فجایع به دور نگاه کنیم

♈️رژیم اشغالگر، آپارتایدی، استعمارگر، جنایتکار جنگی اسرائیل در نسل کشی 🇵🇸💔 فلسطینی ها در 🇵🇸💔 غزه در نُه ماه گذشته بیش از ۱۸۶ هزار نفر از آنان را به طور مستقیم و غیر مستقیم کشته است. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ چرا مشارکت اقتصادی زنان ایرانی نسبت به دیگر کشورهای همسایه کمتر است؟

🔰«دنیای اقتصاد» نوشت:

♈️پس از افغانستان و عراق، ایران پایین‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در میان همسایگان خود دارد.

♈️در سال 2023 این نرخ در ایران معادل 14.4 درصد بوده؛ این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی در کشورهای مسلمانی مانند عربستان و عمان بیش از دو برابر ایران است.

♈️عربستان در سال‌های گذشته با انجام اصلاحات اجتماعی به نفع زنان و همچنین قدم گذاشتن در مسیر توسعه اقتصادی توانسته نرخ مذکور را به 34.5 درصد برساند.

♈️بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین همسایگان شمالی ایران نیز با تکیه بر رشد اقتصادی و همچنین اتخاذ سیاست‌های مختلف برای حمایت زنان شاغل توانسته‌اند به نرخ مشارکت اقتصادی بالای زنان دست پیدا کنند.

♈️بسیاری از کارشناسان معتقدند که عدم اصلاحات اجتماعی، فرهنگ تبعیض آمیز، شرایط نابسامان اقتصاد کلان و قوانین بازدارنده اشتغال زنان اصلی‌تر عوامل پایین بودن نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 مصیبتی به نام کهنسالان سیری ناپذیر ایران‌

✍️ امیر ناظمی


♈️بر اساس آمار جمعیتی، در حدود ۸۰٪ از جمعیت ایران امروز، از زمان پیش از انقلاب خاطره‌ای ندارند، چون در زمان انقلاب ۵۷ کمتر از ۵ سال سن داشته‌اند و امروز حدود ۵۰ساله‌اند!

🔰‏نمودار هرم جمعیتی در زیر آمده است!

♈️‏اما سیاست در انحصار پیرمردهایی مانده است، که در بهترین حالت تنها ۸٪ جمعیت ایران امروز را شامل می‌شوند!

♈️‏به زبان دقیق‌تر و آمار موجود، سیاست در ایران در انحصار پیرمردهای شیعه‌ای (بالای ۵۰سال) است، که سهم‌شان از جمعیت حدود ۵٪ است! هیچ اقلیت سیاسی به این اندازه بر یک اکثریت ۹۵٪ حکمرانی نکرده است!

♈️‏نمونه‌ای از یک نظام سیاسی ویژه که می‌توان آن را ‌ #کهن‌سالاری ⁩ نامید!

♈️‏حکومت و دولت در ایران امروز در انحصار پیرمردهای کودکی مانده است، که شیفتگی‌شان به داشتن پست و صندلی چهره‌ی رقت‌برانگیز و در عین حال تهوع‌آوری از آنان و نظام حکمرانی ایران ساخته است.

♈️‏دیدن کناره‌گیری امثال بایدن شاید یک تلنگر دیگر باشد، برای دنیایی که به سمت جوانی می‌رود و ایرانی که هنوز سهراب‌کشی و پسرکشی تاریخ پرتکرار آن است.

♈️‏یادداشت «پیرشده‌اید آقایان چرچیل!» را در سال ۹۶، وقتی از نزدیک شاهد این شیفتگی تهوع‌آور بودم منتشر کردم و اکنون دوباره بازنشر می‌کنم.

♈️نکته قابل توجه آن است که این پیرمردهای امروزی که اینچنین کودک‌وار برای قدرت می‌جنگند و زندگی یک ملت را قربانی بازی‌های بچه‌گانه‌ی خود می‌کنند، از ابتدا نیز سن قدرت را با سن خود افزایش داده‌اند!

♈️‏اگر تثبیت ج.ا. را از میانه‌ی دهه ۶۰ در نظر بگیریم، جوانان حدود ۳۹ساله‌ی آن روزها، هر دوره مطابق با رشد سنی خود میانگین سن کابینه‌ها را نیز تغییر داده‌اند.

♈️‏تا می‌رسیم به دولت روحانی که می‌شود ۵۷سال! و البته بعد از آن دیگر بنا به قانون طبیعت و مرگ گروهی از آنان، امکان افزایش میانگین سنی یک کابینه به بالای ۶۰ تقریبا کاری غیرممکن بوده است!

♈️‏البته کابینه دوم احمدی‌نژاد نیز حاصل یک انتقام درون‌گروهی پس از ۸۸ بود، نه حاصل بینش خاص این معجزه هزاره‌ها!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 یکی از معضلات اصلی که مسعود پزشکیان با آن مواجه است، اصلاح ناترازی و کج‌روی بانک‌هاست.

♈️اما آیا با توجه به ارتباط ویژه‌ای که مرد شماره یک او، علی عبدالعلی‌زاده، با مجید قاسمی، پدرخوانده بانک‌های خصوصی، دارد، تعارض منافع اجازه چنین اصلاحی را به وی می‌دهد؟

♈️علی عبدالعلی‌زاده در پنج شرکت از شرکت‌های اصلی ساختمان‌سازی بانک پاسارگاد رئیس هیئت مدیره بوده و همچنین در شرکت نسیم سلامت پاسارگاد با سجاد مخبر عضو هیئت مدیره بوده است.

♈️این موضوع بسیار مهم است، زیرا اصلاحات مورد نیاز در نظام بانکی کشور باید بدون تأثیرگذاری و نفوذ منافع شخصی و ارتباطات خاص انجام شود.

♈️تعارض منافع می‌تواند مانع از انجام اصلاحات ضروری و شفاف‌سازی عملکرد بانک‌ها شود.

♈️در نتیجه، برای موفقیت در این زمینه، ضروری است که این ارتباطات به دقت مورد بررسی و نظارت قرار گیرند تا از هرگونه تأثیر منفی بر فرآیند اصلاحات جلوگیری شود.

✍️ فریبرز کلانتری


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کاخ سفید: گفتگویی با ایران در کار نخواهد بود
#یدالله_کریمی_پور
@jomhuriyat

♈️دیروز چهارشنبه جناب حسین مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی گفت: ایران و آمریکا فعلا مذاکره نمی کنند. ولی ایشان اشاره نکرد که این کاخ سفید بود که دو هفته پیش اعلام کرد، گفتگو، بی گفتگو. مگر ۸ جولای این جان کربی سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخ سفید نبود که به صراحت گفت: آمریکا فعلا تصمیمی برای گفتگو با ایران ندارد. وی اشاره کرد که حتی انتخاب مسعود پزشکیان میانه رو هم، تغییری در این موضع بوجود نیاورده است. به عبارت دیگر، ایالات‌متحده دیگر مانند سال‌های پیشین اشتیاقی به گفتگو با جمهوری اسلامی ندارد.ولی چرا!؟:

🔰۱-خطر‌منطقه ای شدن جنگ غزه بس کمرنگ شده است. پیشتر در همین جا طی ۱۲ یادداشت،‌از جنبه های گوناگون تشریح شد که گسترش میدان جنگ به سود هیچ طرفی نیست.‌ بنابراین همه بازیگران منطقه ای، از جمله ایران، به عقلانیت محدود ماندن و بلکه توقف جنگ غزه پی برده اند؛

🔰۲- سال هاست برای استراتژیست های ایالات‌متحده روشن شده که جمهوری اسلامی نقشی تعیین کننده در تجارت جهانی ندارد. بنابراین هر گونه خروجش، شوکی در بازار ایجاد نمی کند. حتی در بازار انرژی؛

🔰۳- امروزه روز، رویارویی با کنش های فاشیستی نتانیاهو و نسل کشی بارز ارتش اسرائیل (اشغالگر) در غزه جهانشمول شده و حتی کاخ سفید و دمکرات ها را تحت تاثیر قرار داده است. جمهوری اسلامی چه نقش تعیین کننده ای در جهت خاموش سازی کشتار و بلکه نسل کشی غزه می تواند ایفا کند؟!

🔰۴- گرچه اتهام پشتیبانی تهران از مسکو در جنگ اکراین پیاپی تکرار می شود، ولی بیشتر جنبه پروپاگاندایی دارد. کارشناسان نظامی ناتو به خوبی آگاهند که پشتیبانی نظامی جمهوری اسلامی از فدراتیو روسیه، نمی تواند نقشی تعیین کننده در سرنوشت این جنگ داشته باشد؛

🔰۵- محتمل است که غرب بدین نتیجه رسیده باشد که اندازه اقتصاد ایران، کفاف پشتیبانی در مقیاس استراتژیک را از تشکیلات و دولت های همسویش در منطقه نخواهد داشت؛

🔰۶- تا جایی که به‌ نقش آفرینی شگفت و بسیار تاثیرگذار حوثی ها در اختلال کشتیرانی جهانی به نفع فلسطین بر می گردد، واشنگتن، پکن را عامل توانمندتر و موثرتری برای گفتگو با تهران تشخیص داده است. بنابراین نمی خواهد هزینه ای در این باره متحمل شود؛

🔰۷- امروزه روز، بیشترین توجه غرب و اسرائیل(اشغالگر) بر چرخه هسته ای ایران متمرکز است.‌ ائتلاف چهار گانه آمریکا، اروپا، اسرائیل و اعراب، با تبادل اطلاعات در حال رصد تحولات هسته ای جمهوری اسلامی هستند.

♈️کوتاه آن که به گمانم  ایالات‌متحده برخلاف گذشته ها، چندان شوق و ولعی برای گفتگو با تهران ندارد. بنابراین نه تنها در ۱۰۰ روزه منتهی به انتخابات آمریکا، بلکه حتی در سال های آتی، گفتگو با جمهوری‌اسلامی در کانون توجه استراتژیک کاخ سفید نخواهد بود. این بدان معنا است که دیگر موضوع گفتگو با تهران در اولویت کاخ سفید نیست. غرب می داند، سیستم تحریم ها، نقش اتوماتیک وار خود را در محدود سازی جمهوری اسلامی ایفا کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
گروه بحث و تحلیل
پیرامون قانون اساسی🇮🇷
  

🎙گفتگوی صوتی

 📋 موضوع گفتگو :

📚 تحولات جامعه ایرانی
از مشروطه تا جمهوری
اسلامی و تغییرات ۱۴۰۳

💢 میهمان : 
آقای مهندس شهرام یزدی مشاور توسعه و تحلیلگر سیاسی و اجتماعی


🗓  جمعه ۵ مرداد ۱۴۰۳


⌛️ساعت ۲۲ الی ۲۳:۳۰


🖇جلسه در ۳۰ دقیقه ی ابتدایی با صحبت های میهمان آغاز شده و در ادامه به پرسش و پاسخ پرداخته می شود.

کانال وزین قانون اساسی
و میثاق ملی

لینک کانال

https://www.tg-me.com/statute_Iran
📝📝آینده مبهم دولت سایه

سمیه متقی
@jomhuriyat

♈️وی در گزارشی به آینده گروه شکست خورده در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پرداخته و به این نتیجه رسیده است که سعید جلیلی، نماینده جریانی ضدتوسعه (به مفهوم جهانی آن) و بنیادگراست که توانسته پایگاه قدرتمندی در نهادهای مختلف برای خود دست‌وپا کند.

🔰چکیده گزارش:

♈️سعید جلیلی از جمله چهره‌های سیاسی است که نامش با جبهه پایداری و اندیشه‌اش با رهبر معنوی این جریان یعنی محمدتقی مصباح‌‌یزدی گره خورده است.

♈️جلیلی در طول مناظره‌ها بارها درباره دولت در سایه سخن گفت. مطابق آنچه در مناظره‌ها دیدیم، شمار زیادی از طرفداران سعید جلیلی در دولت ابراهیم رئیسی حضور داشتند و پست‌های مهم گرفتند.

♈️دولت سایه در مهم‌ترین مسائل کشور مداخله می‌کرد و حتی آن‌گونه که در مناظره‌ها افشا شد، جلیلی و یارانش موفق شدند روابط ایران با غرب را به هم بزنند و مقابل برجام و... بایستند.

♈️تا پیش از انتخابات اخیر گمان می‌کردیم سعید جلیلی در نهایت پنج میلیون رای دارد اما انتخابات اخیر نشان داد که او موفق شده جریانی قدرتمند را ایجاد کند.

آیا شکست‌های پی‌درپی جلیلی در سه دوره انتخابات ریاست جمهوری باعث حذف او از فضای سیاسی و کنار گذاشتن او در اردوگاه اصول‌گرایی می‌شود؟

یا با توجه به نفوذی که طی همه سال‌های فعالیتش در عرصه سیاسی در نهادهای مختلف داشته است، مسیر را با همین دست فرمان ادامه می‌دهد؟

♈️دولت سایه در جوامع با احزاب قدرتمند شکل می‌گیرد و تا حدودی اصطلاحی سیاسی در نظام‌های پارلمانی است.

♈️در نظام‌های دموکراتیک و پارلمانی اغلب بزرگ‌ترین حزب مخالف دولت مستقر، خود را دولت سایه می‌نامد.

♈️رحیم ابوالحسنی، استاد علوم سیاسی، گروه جلیلی را دولت سایه تلقی نمی‌کند و بر این نظر است که: «بیشتر مسائل در ایران با تعاریف علمی تفاوت دارد و باید از آنها پرسید چرا زیر بار مسائل علمی نمی‌روند. دولت در سایه بر اساس تعاریف علمی، دولتی است که زمانی که حزبی در دولت حضور ندارد، برنامه تدوین کرده و کادر تربیت کند که اگر نوبت دولت به آنها رسید، بتوانند سیاست‌ها را پیش ببرند.

♈️محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی اصولگرا، گفته است: « دولت سایه به نظر من فی‌النفسه خطری ندارد و کارشکنی حساب نمی‌شود. مهم آن جریان پشت‌سر دولت سایه است که از اطلاعات آنها به منظور تخریب دولت مستقر بهره‌برداری می‌کند. این کار را با آقای روحانی هم کردند و الان هم همان را تکرار می‌کنند.»

♈️جلال میرزایی، از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم، درباره این تشکیلات می‌گوید: «در کشور ما آنچه تحت عنوان دولت سایه مطرح می‌شود، بیشتر شبیه به گروه فشار است که این گروه فشار اعضا و افراد تشکیل‌دهنده‌اش نامشخص هستند».

♈️بخت‌آزمایی جلیلی در چند دوره انتخابات ریاست جمهوری اگرچه نشان داد او در سطح جامعه طرفداران قابل توجهی دارد، اما عدم پیروزی می‌تواند به مرور به پایان عمر سیاسی او ختم شود و همفکرانش را به دنبال تعیین جایگزینی برای او در رقابت‌ها سوق دهد.

♈️با این حال، چنین به نظر می رسد که پایان عمر سیاسی این چهره بنیادگرا به معنای پایان فعالیت تشکیلات و جریانی که او آن را نمایندگی می‌کند، نخواهد بود.

🔰منبع: تجارت فردا، شماره ۵۵۳

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا بصورت ناگهانی دربهای کشور را به روی افغانها گشودند و چه در پشت پرده دارند؟!

✍️ علی ضروری زنوز
@jomhuriyat

♈️یادمان هست که در جریان حمله آمریکا به افغانستان و حکومت اول طالبان، چقدر مردم ایران، گروههای مرجع و هنرمندان کشور با مردم افغانستان همدردی  نمودند!!

♈️اقبال به کارگران افغان نیز از گذشته در میان ایرانیان وجود داشته است، آنها را کاری تر میدانستند و از مواد مخدر و اعتیاد به دور.

اما چرا امروز با مهاجرت گسترده مردم افغان و وقوع برخی جرائم، جوی علیه آنها شکل گرفته است؟!
مدتی قبل در اروپا نیز جوی علیه مهاجران سوری، عراقی، ایرانی و افغان شکل گرفت و آنها را تهدید پنداشتند، اما آیا این برداشت ایرانیان نیز مثل مردم اروپا مقطعی خواهد بود؟!

♈️نکته مهم آن است که مهاجران خاورمیانه به اروپا را فراری ها از افراطیون مذهبی تشکیل میدادند، اما در مورد مهاجران افغان برداشتها متفاوت است.
یک علت آن، سوء ظن به نیات مسئولان نظام ایران است و اینکه قصد دارند ترکیب جمعیتی ایران را به نفع خویش تغییر بدهند، زیرا از اینکه اکثریت مردم ایران حامی و تابع حکومت گردند ناامید شده اند.
و افکاری که بر امت پیرو با هر ملیتی تمرکز دارد، تا ملت غیرپیرو و قصد تغییر جمعیت در جهت تضعیف ملت و تقویت امت پیرو!!

♈️ موضوع دیگر شاید بعضی محاسبات پیشگویان باشد و تمایل مسئولان کشور به اینگونه افکار و پیشگوئیها!!

♈️اینکه افغانستان به دو بخش تقسیم خواهد شد، بخشی به پاکستان ملحق خواهد شد و بخشی نیز با ایران پیوند خواهد خورد، اما کل داستان را مد نظر قرار نمیدهند که گفته اند که، چه بر سر مسئولان ایران و طالبان خواهد آمد؟!

♈️و یا شاید میخواهند که، باور به یاران خراسانی منجی را تقویت نمایند و مدیریت این جریان را در دست بگیرند.
علت دیگر نیز با کسب تجربه از تشکیل لشکر فاطمیون، استفاده از نیروهای سایر کشورها در جنگهای نیابتی و کنترل داخلی کشور است.

♈️ظاهرا برای اتاق فکرها و مسئولان کشور، خطرات نارضایتی ایرانی ها، تفاوتی با خطرات مهاجران افغانی نداشته و می اندیشیدند که حتی اگر این دو ملت با یکدیگر تقابل پیدا کنند، برای نظام حاشیه امن است و حکومت میتواند نقش مصلح دلسوز و میانجی را بیابد.

♈️اما بنظر میرسد که مثل شکست افکار حکومتی افراطیون در اداره داخلی کشور، این پیوست حکمرانی نیز به آن پیوسته و بصورت تهدید ظاهر گردیده است تا فرصت!!
اگر از تاریخ افشاریان و سربازگیری نادرشاه از افغانیونی که قبلش فاتح اصفهان و بخشی از ایران بودند سرمشق گرفته اند، باید بخش آخر آن را نیز بخوانند که او را اطرافیان و سربازان ایرانی کشتند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰استاد #محمود_سریع_القلم :

♈️ما در کشور خود بعد از 170 سال هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم که با غرب چگونه برخورد کنیم؟ هنوز تصمیم گرفته نشده که فرهنگ مهم است یا اقتصاد؟ یا آنکه جایگاه دولت در اقتصاد کجاست و راه حل این چالش دست چه کسی است؟

♈️او با استفاده از تجربه سایر کشورها راهکار عبور از این چالش را بیان کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️مقایسه لباس تیم فلسطین که ماه‌هاست گرفتار جنگ است و لباسی که برای ایران طراحی شده با واکنش کاربران مواجه شده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝افتتاحیه‌ای به سبک فرانسوی

فریبا نظری. ۶ مرداد ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️بازی‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ دقیقاً ۱۰۰ سال بعد از میزبانی پاریس در المپیک سال ۱۹۲۴ برگزار می‌شود.

♈️امروز برای نخستین بار مراسم افتتاحیه این دوره از رقابت‌ها خارج از ورزشگاه برگزار شد. ورزشکاران از ۲۰۶ کشور جهان به دهکده المپیک وارد شده و در امتداد رودخانه سن درون ۱۸۰ قایق قرار گرفتند و ۲۴۰ اتوبوس آن‌ها را از دهکده المپیک به منطقه پل آسترلیتز رساندند.

♈️چند نکته
:
🔰۱- ویژگی بارز این مراسم طولانی، اجرای پرفورمنس‌های گوناگون هنری در سبک‌های مختلف بود. در اجرای این پرفورمنس‌ها، سلایق گروه‌های سنی با ذائقه‌های فرهنگی و هنری و موسیقایی مختلف البته با شیوه و انتخاب فرانسوی، در نظر گرفته شد.ه بود.

🔰۲- در این مراسم ۴۵ هزار نیروی انتظامی بر نظم مراسم افتتاحیه نظارت داشتند. فرانسه با این افتتاحیه، امنیت کشور خود را به رخ جهان کشید.

🔰۳- ساخت یک دهکده المپیک در پاریس با ۳۰۰۰ واحد مسکونی و ۵۵۰ غذای مختلف از کشورهای گوناگون در رستوران‌هایی که ۲۴ساعته باز هستند، از نکات قابل توجه این المپیک است. این به معنای یک فرصت مناسب و قابل بهره‌برداری در افزایش رونق اقتصادی و گردشگری در پاریس شمرده می‌شود.

🔰۴- برای اولین بار در تاریخ المپیک، زنان ورزشکار به تعداد ورزشکاران مرد در بازی‌ها شرکت خواهند داشت.

🔰۵- باتوجه به شیوه برگزاری افتتاحیه در فضای آزاد دهکده المپیک، فقط افرادی که بلیت بگیرند و شاهد مراسم نبودند و همه‌ی علاقمندان توانستند در حاشیه رود یا روی سکوهای تهیه شده بنشینند و آن‌را از نزدیک تماشا کنند.

🔰۶- تیم پناهندگان با تعداد قابل توجه ورزشکاران ایرانی وارد دهکده المپیک شدند. تعداد ایرانیان در تیم پناهندگان المپیک از دوره قبلی این بازی‌ها تا این دوره که به میزبانی پاریس برگزار خواهد شد، افزایش داشته و تعداد ۵ ورزشکار در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به ۱۴ نفر در المپیک ۲۰۲۴ پاریس رسیده است.

🔰۷- به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین و حمایت بلاروس از آن، این دو کشور امکان اعزام تیم‌ رسمی به بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس را نخواهند داشت و ورزشکاران این دو کشور تحت عنوان ورزشکاران مستقل بی‌طرف (AIN) در المپیک شرکت خواهند کرد.

🔰۸- لباس ورزشکاران ایرانی شرکت کننده در المپیک ۲۰۲۴، مورد انتقاد تعدادی از ایرانیان قرار گرفته و از آن به لباس کادر درمان نامبرده می‌شود.
بیشتر این انتقاد به بی سلیقگی در انتخاب رنگ سیاه و سپید این لباس بوده که می‌توانست با ترکیب رنگ‌های سبز و قرمز، تداعی‌گر پرچم ایران باشد.

🔰۹- کیمیا علیزاده قهرمان تکواندو ایران، با پیراهن کشور بلغارستان در المپیک پاریس حضور دارد. همزمان با حضور علیزاده در پاریس، نایکی که حامی اوست تبلیغی عظیم با اسم او و طرح یوزپلنگ ایرانی که نماد اوست بر روی دیوار پمپیدو در پاریس رونمایی کرده است. این تبلیغ در حالی پخش شده که کاروان ایران نتوانسته با یک برند متوسط هم قرارداد ببندد و از این رویداد مهم کسب درآمد کند.

🔰۱۰- حضور ورزشکاران زن کشورهای مسلمان با پوشش اختیاری، مانند همیشه به چشم می‌آید.

🔰۱۱- کمیته بین المللی المپیک تیمی متشکل از ۶ ورزشکار افغان سه زن و سه مرد را با مشورت کمیته ملی المپیک افغانستان، دعوت کرده است. اکثر دعوت شدگان افغانستان را ترک کرده و در جای دیگری از دنیا زندگی می کنند. سخنگوی سازمان ورزش افغانستان می‌گوید که طالبان ۳ ورزشکار زن در بازی‌های المپیک پاریس را به رسمیت نمی شناسد.

♈️این تیم ۶ نفره تحت پرچم مشکی، قرمز و سبز دولت سابق افغانستان یعنی از قبل قدرت گیری مجدد طالبان، رقابت خواهند کرد. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر وطن و سرزمین آبا و اجدادی ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و تابستانی خانواده جمهوریت بخیر
هفته خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا یهشتی زمینی به نام دریاچه دالامپر یا مامه شیخ در آذربایجان است

♈️ در ارتفاعات دالامپر در جنوب غربی ارومیه
در چهل و پنج کیلومتری ارومیه
و سی و پنج کیلومتری اشنویه
در دامنه کوهی به نام دالامپر در ارتفاع 2720 متری
در منطقه مرزی که مرز سه کشور ایران،عراق،ترکیه می باشد قرار گرفته است
و یکی از مقاصد خنک تابستانی جهت سفر طبیعتگردان می باشد

🔰 آذربایجان، سر پیکره عظیم ایران ماست🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 15:30:15
Back to Top
HTML Embed Code: