Telegram Web Link
📝📝هو کردن؟

✍️احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️‏هو کردن مهندس ‌ #عبدالعلی‌زاده⁩ رئیس ستاد دکتر ‌ #پزشکیان⁩ در همایش تجلیل از فعالان ستادهای انتخاباتی، به هر دلیلی و تحت هر عنوانی که صورت گرفته باشد، عملی نکوهیده، غیرقابل‌قبول و از هر جهت زیانبار است.

♈️‏با پیروزی آقای پزشکیان در انتخابات، قرار بر این است که اشتباهات گذشته تکرار نشود و وفاق و همدلی، جای برخوردهای کدورت‌آور و درگیری‌های بی‌حاصل و زیان‌بخش را بگیرد.

♈️‏حامیان آقای پزشکیان اگر واقعاً حامی او هستند، لازم است بدانند که هر رفتار غیرمدنی و خارج از عرف، جز اینکه مانعی در برابر کار او ایجاد کند، ثمر دیگری ندارد. از هم‌اکنون و تا دیر نشده باید از این رفتارها اجتناب شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝امان از بی‌تدبیری

یدالله اسلامی،دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس
@jomhuriyat

♈️رئیس ستاد انتخاباتی دکتر مسعود پزشکیان هربار که سخن می.گوید، دردسر تازه‌ای می‌آفریند. ایشان سال‌ها از جامعه دور بوده و درک درستی از مناسبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ندارد. در گذشته‌ای مانده است که جامعه سال‌ها از آن گذر کرده است.

♈️در مراسم امروز هم سعی کرد نامی از خاتمی نبرد و از پشتیبانان اهل‌سنت هم نامی نبرد و باوجود اعتراض شرکت‌کنندگان در مراسم این روش را ادامه داد.

♈️او گمان می‌کند باایجاد فاصله از اصلاح‌طلبان دل حاکمیت را به دست می‌آورد؛ ولی نمی‌داند این فاصله انداختن به زیان کشور و رئیس‌جمهور و آینده کشور است.

♈️همان‌گونه که پیشتر نوشته‌ام، مأموریت من در پانزده تیر پایان یافت و به میدان نوشتن و نقد بازگشته‌ام. آقای رئیس ستاد اگر دل به معاون اولی هم بسته باشی؛ باید بتوانی با همه بخش‌های جامعه ارتباط برقرار کنی؛ به زبان ساده‌تر باید پل شوی، نه سد!

♈️یک بار از افزایش قیمت بنزین گفت و سبب شد همه وارد میدان شوند که به اصلاح آن بپردازند و دکتر پزشکیان هم در مناظره‌ها به  آن پاسخ داد.

♈️یک بارهم گفت که اصلاح‌طلبان فقط پزشکیان را معرفی کرده‌اند؛ ولی نتوانسته.اند پنج‌هزار نفر را برای  صندوق‌ها معرفی کنند که مشخص شد ناتوانی ستاد در برنامه‌ریزی و به‌کارگیری معرفی‌شدگان بوده است.

♈️امروز هم که سعی کرد به‌گونه‌ای عمل کند که ثمره‌ای جز آسیب زدن به پایگاه  مردمی دکتر پزشکیان نخواهد داشت...

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰علی اکبر صالحی: آقای جلیلی می‌دانست در چاله راکتور بتن نریخته ایم؛ حالا شما مذاکره کننده ایران را بی آبرو می‌کنید که چه شود؟ متهم به خیانت می‌کنید که چه شود؟  

♈️ آقای جلیلی می گوید بتن در چاله راکتور اراک ریخته اند؛ اما آن عکسی که منتشر شده فتوشاپ است؛ این حرف را آمریکایی‌ها گفته بودند!  آخر چرا این حرف را می زنید؟ تازه راکتور و ساختمانش را داشتیم می‌ساختیم؛ در افکار عمومی جا انداخته بودند که راکتور درست شده بود اما هنوز هم کاملا درست نشده! 

♈️ روزگاری این دروغ‌ها را به خورد من و امثال من میدادند و ما هم از روی حس اعتماد و دلبستگی به برخی افراد، بدون تحقیق و مداقه بیشتر، همین ادعاهای کذب را مطرح میکردیم و چه جفاها که به جمهوری اسلامی نکردیم با تعصب و جهالت‌مان اسماعیل! خدا از سر تقصیرات‌مان بگذرد...

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽ممنوعیت نهج البلاغه در صدا و سیمای جمهوری اسلامی!

علیرضا بهرامی، منتقد سینما در برنامه "آن" می گوید: نهج‌البلاغه تا قبل از حضور پزشکیان در انتخابات در تلویزیون ممنوع بود و به برنامه سازان تذکر می‌دادند که از کتاب سخنان امام علی (ع) استفاده نکنند!

اگر برنامه ای از نهج البلاغه استفاده می کرد عوامل آن تذکر می گرفتند.
asriran.com
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چون دولت اختیارات حاکمیتی ندارد دولت در سایه یک ادعای پوچ است!

رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۵/۶
@jomhuriyat

♈️در ایران که اختیارات حکومتی و سیاستگذاری تمام و کمال در شخص رهبر متمرکز است، فقط رهبری در سایه می‌تواند معنی داشنه باشد، زیرا دولت رسمی خود در سایه است و سایه‌ای ندارد.
قدر مسلم اینکه این مسئله خاص ایران است و هیچ نمونه‌ای در عالم سیاست ندارد، دولت در ایران خود زیردست حکومت است و منشا حکومت و سیاستمداری نیست.

♈️به عبارتی ساده دولت فقط یک مجری بی‌اختیار است و وجود نمونه دوم آن فلسفه‌ای ندارد.

♈️فقط نهادی که مصدر قدرت و تصمیمات اساسی باشد نیازمند الترناتیو، بدل یا نمونه در سایه است که این نهاد در ایران نه دولت که نهاد حکومت است.

♈️علاوه بر موارد فوق دولت در سایه در نظام‌های دمکراتیک معنی دارد که قدرت عالی میان احزاب و جبهه‌های سیاسی دست به دست میشود، در حکومت های فردی و مادام‌العمری چون سررسید قدرت نامعلوم و مشروط به مرگ پادشاهان و حکام است دولت در سایه بودن عبث پاییدن است.

♈️مورد دیگر اینکه پیش‌نیاز دولت در سایه بودن برخورداری از عقبه فکری و شناسه دار است که برای مردم خود کاملا شناخته شده باشد.
همچنین دولت در سایه نانخور و عمله حکومت نیست بلکه روی پایه‌های مدنی و فکری خویش ایستاده است و در جهت منافع ملی عمل می‌کند.
دولت در سایه قانون اساسی و قواعد پذیرفته شده سیاست را حتی بیش از دولت رسمی پاس میدارد و باید پاسخگوی مواضع و کارکردهای خود باشد.

♈️هویت دولت در سایه هیچ نسبتی با کارشکنی در برابر دولت رسمی ندارد بلکه الگوی خاص خود را در معرض دید مردم قرار میدهد تا به محض کسب اقبال عمومی با آمادگی کامل قدرت را به طور مسالمت‌آمیز تحویل بگیرد و کار حکومت بدون وقفه ادامه پیدا کند!

♈️آنچه در ایران به اشتباه دولت در سایه خوانده میشود کنش‌های حکومتی و باند منتفع از وضعیت موجود در جهت به شکست کشاندن دولتهای منتخب است با این هدف که وضع بغرنج موجود را حفظ نمایند!
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ توصیه‌های اقتصادی و مشکلات و نگرانی‌های عدیده نمایندگان بخش خصوصی به رئیس جمهور منتخب

♈️ در جریان حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب در اتاق ایران و دیدار با فعالان بخش خصوصی، روسا و نمایندگان برخی از کمیسیون‌‎های تخصصی اتاق ایران به تشریح مشکلات حوزه خود پرداخته و توصیه‌هایی برای کمک به اقتصاد مطرح کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تبعیض از نمای نزدیک
@jomhuriyat

♈️سه استان تهران، سمنان و البرز با تقریبا میانگین ۹۳ درصد بالاترین نرخ باسوادی را برای جمعیت بالای ۱۵ سال دارند.

♈️استان‌های آذربایجان‌غربی، کردستان و سیستان‌و‌بلوچستان پایین‌ترین سطح باسوادی را دارند که البته اختلاف سیستان‌وبلوچستان با استان دوم از آخر که کردستان است، تقریبا ۷ واحد درصدی است.

♈️در استان سیستان‌و‌بلوچستان حدود ۷۵ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال باسواد هستند. در این استان نرخ بی‌سوادی ۲۵ درصدی را شاهد هستیم. در‌صورتی‌که در کردستان این نرخ حدود ۸۲ درصد است. این اختلاف قابل توجه بین دو استان آخر نشان می‌دهد سیستان‌و‌بلوچستان، یک وضعیت نازل‌تری هم نسبت به متوسط کشوری و هم نسبت به استان‌هایی که نرخ بی‌سوادی نرخ بالایی دارند، دارد.

♈️از بین کودکان ۶ تا ۱۱ سال، در استان سیستان‌و‌بلوچستان، ۷.۹ درصدشان در سال تحصیلی ۱۴۰۱ بازمانده از تحصیل بودند؛ یعنی تقریبا ۸ درصد. این نرخ در استان بعدی (خراسان رضوی)۲.۹۷ درصد (تقریبا ۳ درصد) بوده است. این نرخ نشان می‌دهد که سیستان‌و‌بلوچستان بیش از دو برابر استان دوم کودک بازمانده از تحصیل داشته است. برای دو استان خراسان رضوی و تهران به نظر می‌رسد بیشتر مشکل مربوط به کودکان حاشیه‌نشین است؛ کودکانی که در خانواده‌هایی که حاشیه شهرهای تهران و مشهد زندگی می‌کنند. این مشکل آنجا وجود دارد.

♈️در متوسطه دوم حدود ۲۰.۷ درصد جمعیت ۱۸ تا ۲؛ سال‌ ایرانی، فاقد مدرک متوسطه دوم هستند که این نرخ برای اتحادیه اروپا حدود ۱۰.۳ درصد است. این نشان می‌دهد که پوشش متوسطه دوم که عملا همان دریافت مدرک دیپلم و حداقل آماده شدن فرد برای بازار کار می‌شود، در کشور ما ضعیف است و هنوز حدود ۲۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال ما، فاقد تحصیلاتی در حد متوسطه دوم هستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ رژیم کودک کش اسراییل، مرزهای توحش را کیلومترها جابجا کرده و امروز به حمله به یک بیمارستان، کودکان و انسان های بیگناه را به خاک و خون کشیده است .

♈️ حمله وحشیانه رژیم اسرائیل به اردوگاه آوارگان در دیرالبلح

♈️سخنگوی بیمارستان الاقصی اعلام کرد بیش از 24 فلسطینی در این حمله به شهادت رسیدند

#جمهوریت

@jomhuriyat
🔰 نامه احمد پورنجاتی به پزشکیان رئیس‌جمهور منتخب: هیچ ناحقی را برنتابید/ از اعتراف به اشتباه و پوزش خواهی از مردم و جبران در هر بخش از دولت، دریغ نکنید/ از حق منتقد و مخالف و دگراندیش برای بیان بی‌هراس دیدگاه‌شان دفاع کنید

در نامه احمد پورنجاتی نماینده مردم تهران در مجلس ششم و قائم مقام اسبق سازمان صداوسیما آمده است:


♈️این چند گزاره را با خط خوانا و درشت،روی کاغذ سپید بنویسید و قاب کنید و بگذارید جایی که هر روز صبح،شما را به بازخوانی وادارد:

🔰۱-من، هرگز به مردم دروغ نمی گویم. باهیچ توجیه یا بهانه یا مصلحت گرایی عقیدتی، سیاسی؛

🔰۲-در برابر ستم، ناروا،‌ خرافه، ویژه خواهی و ویژه خواری، نه تنها سکوت نمی کنم بلکه بی هیچ ملاحظه با بهره گیری از اختیارات قانونی ام می ایستم؛

🔰۳- از حق منتقد و مخالف و دگراندیش برای بیان بی هراس دیدگاه شان دفاع می کنم و حواسم هست که در چرخه ی خشم و لجبازی و ریشخند اینان نیفتم. می کوشم که منطق درونی و حقیقی خشم و ناخرسندی مردم را درست بفهمم.عوضی تفسیر نکنم./ جماران

🔰مطلب کامل👇👇👇
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1638395

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آقای پزشکیان
لطفاً به مراسم تحلیف نروید!

رحیم قمیشی
@jomhuriyat
♈️خیلی جدی دارم می‌نویسم.
بسیاری از دلسوزان خواهش کردند قبل از  برگزاری دور دوم انتخابات، بروید پیش رهبری و خیلی شفاف بگویید؛ رهبر عزیزم، مردم دارند به من رأی می‌دهند تا هم اینترنت را آزاد کنم، هم ارتباط با جهان آزاد را برقرار کنم، هم معاهدات ضروری بین‌المللی را بپذیرم، هم تحریم را بردارم، هم پول ملی را احیا کنم و هم کشور را از این بدبختی برهانم. اینطور نباشد که مردم برای یک اعتراض ساده جانشان به خطر بیفتد و هزاران نفر زندان بروند و باتوم بخورند و چشم‌شان کور شود.

♈️بروید و بگویید، اگر سپاه و نهادهای زیر نظر جنابعالی نخواهند همکاری کنند، یا گزینه‌هایم برای دولت را قرار است قلع و قمع کنی، از همین الان بگو، تا محترمانه کنار بروم، شما بمانید و گزینه مد نظرتان.
نرفتید و گذشت.

♈️همینکه رأی آوردید، کنفرانس مطبوعاتی تان را لغو کردید و یک کلمه نگفتید، چرا!

♈️رفتید خدمت رهبر، گفتند چهار ساعت گفتگو کردید، شما یک دقیقه از آن گفتگو را به ما مردم گزارش نکردید. چه گفتید و چه شنیدید. ما نامحرم بودیم.
همه‌اش مسائل سری بوده! در مورد انرژی هسته‌ای بوده، در مورد نحوه غنی سازی بوده؟
یعنی یک قلم از گفتگوهای شما به ما مردم مربوط نمی‌شد که بیایی و بگویی مثلاً  فلان توافق را کردیم.
در مورد اینترنت هیچ صحبتی لابد نشد.
در مورد زندانیان بی‌گناه توافقی نبوده، که بیایی و بگویی توافق کردیم عفو عمومی‌ای به همه زندانیانی که جرم مهم ندارند، یا شاکی خصوصی ندارند، داده شود. فرصت نشد در مورد اف‌ای‌تی‌اف صحبتی بشود! رفتی و آمدی و هیچ نگفتی، حتی یک کلمه!
ما هیچ نگفتیم.

♈️حالا مراسم تحلیفت در مجلس در پیش است، تا بلافاصله وزیرانت را معرفی کنی.
گفته‌ای قبل از آن می‌روی نزد رهبری تا تایید کلیات کابینه را از ایشان بگیری.
هر چقدر کابینه و افرادش برای شما مهم است، برای اکثر مردم هیچ اهمیتی ندارد!
حسن باشد یا حسین، وقتی اجازه کار نداشته باشند چه فرقی می‌کند!؟

♈️وقتی ما امکان اعتراض نداشته باشیم، وقتی قرار نباشد زمینه‌های برداشتن تحریم برداشته شود، وقتی باز نیروی انتظامی بخواهد شاخ و شانه بکشد که ما همچنان بالای سر دختران می‌مانیم، تا آن شوند که ما می‌خواهیم، وقتی اینترنت ما افتضاح باشد، پول ملی ما هم‌ارزش پشکل گوسفندان باشد، چه فرقی می‌کند وزیرانت چه کسانی باشند؟
اصلا چه فرقی می‌کند تو رئیس جمهور باشی یا سعید جلیلی!

♈️یک بار هم حرف ما را گوش کن.
مرد باش و یکبار تکلیفت را با قدرت روشن کن.
اجازه کار می‌خواهند بدهند یا نه!!
هنوز دیر نشده.
پس از تحلیف همین قطعی برق این روزها هم به گردن توست. فیلتر هم به گردن توست، زندان ماندن بیگناهان هم، تحریم هم، بی‌ارزش شدن پول ملی، کشته شدن مردم در جاده‌های بی‌کیفیت، خودروهای غیر ایمن، خودکشی مردم مستأصل، مهاجرت‌ جوان‌ها، افزایش مهاجرین غیرقانونی، ادامه حصر، مزاحمت برای دختران ما در خیابان، همه و همه به گردن توست. بدون تردید!

♈️وقتی قسم یاد می‌کنی پاسدار قانون اساسی باشی، دیگر حق نداری بگویی نگذاشتند. رهبر اجازه نداد!

♈️آقای پزشکیان!
هنوز هم دیر نشده.
اگر با مقامات اتمام حجت نکرده‌ای
قسم نخور

♈️اگر به تو گفته‌اند دست و پایت باز نیست
قسم نخور

♈️اگر گفته‌اند تو فقط باید حافظ نظام و خودشان باشی
شما را به خدا قسم نخور

♈️فقط و فقط اگر می‌دانی دستت برای انجام قول‌هایت باز است. برای آزادی‌های مدنی که در قانون اساسی هست، برای همه آنچه که مردم از تو خواستند و تو شنیدی و نگفتی نه! قسم بخور و شروع کن. ما هم پشتیبانت خواهیم بود.

♈️اما اگر آنکه باید قول همکاری و هماهنگی بدهد، نداده.
آنکه باید قَسَم اصلی را بخورد
قبل از تو نخورده
این خواهش ما را بپذیر
و به مراسم تحلیف نرو!
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران بدون برند

شیلا سیف‌الدینی، دکتری روابط بین‌الملل، در یادداشتی نوشت
:
@jomhuriyat

♈️ المپیک غیر از رویدادی ورزشی گردهمایی فرهنگ‌ها و ملیت‌های گوناگون است. فرصت ذی‌قیمتی که حکمرانان فرهنگی و ورزشی یک کشور با زیرکی می‌توانند برای معرفی فرهنگ و تاریخ خود از آن بهره‌برداری کنند.

♈️لباس ورزشکاران در این رویداد مهم بهترین نماد اصالت و تاریخ یک کشور است. در این میان، تیم شرکت‌کننده ایرانی با یک لباس ساده سفید و سیاه که بیشتر شبیه به لباس‌های کادر درمانی بود، در این دوره ظاهر شد.

♈️لباس ورزشکاران ایرانی که - می‌توانست با رنگ‌های سبز و قرمز و سفید پرچم و یا الهام‌گرفته از سبک لباس‌های سنتی رنگارنگ و تزیین‌شده با انواع هنر دست‌دوزی‌شده ایرانی باشد- کج‌سلیقگی برگزارکنندگان ایرانی را نشان می‌دهد.
 
♈️ استفاده از یک فرصت تاریخی- ورزشی که می‌توانست حامل پیامی برای سایر کشورها در جهت معرفی فرهنگ و سنت و هنر ایرانی باشد، با کج‌سلیقگی و سهل‌انگاری و ساده‌پنداری در شناخت یک رویداد مهم، از دست رفت.

♈️فرانسه در این دوره از نماد عروسکی قرمز، در معرفی تاریخ خود استفاده کرده است؛ نمادی که الهام‌گرفته از کلاه فریژی و پس از انقلاب فرانسه نماد آزادی است و اغلب در تصویرها و تندیس‌های ماریان، الهه فرانسه، دیده می‌شود.

♈️ ایران نمادهای بزرگ اسطوره‌ای تاریخی و ادبی فراوانی دارد؛ از آرش و سیاوش، تا کوروش و داریوش، از حافظ و خیام تا نیما و فروغ.

♈️ هم در معرفی و نماد شکلی ایران به خطا رفته‌ایم و هم در افزایش ۵نفر رماندگان و ورزشکاران پناهنده‌مان در المپیک توکیو به ۱۴نفر در المپیک فرانسه.

♈️از طرفی در جهانی که برندها در عالم اقتصاد و شاخه.های مختلف یکه‌تازی می‌کنند، ایران نه‌تنها عاجز از معرفی برندی ایرانی است؛ بلکه نتوانسته با بستن قرارداد با یک برند مطرح جهانی درآمدی حاصل نماید.

♈️بهترین عرضه جهانی صنعت مد زمان المپیک است و برندها منفک از این صنعت نخواهند بود؛ چنانچه  «رالف لورن» طراح لباس‌های آمریکایی و  «برلوتی» طراح لباس‌های ورزشکاران فرانسوی است و «بهترین لباس تاریخ المپیک» به ورزشکاران مغولستانی تعلق گرفته است. نام دو خواهر طراح مغول «میشل و امازونکا» این روزها بر سر زبان‌هاست.

♈️ ایران بزرگ با گذشته بلند فرهنگی اما فاقد برنامه و با دیدی محدودنگرانه و با عدم شناخت و بهره از ابزارهای دیپلماسی فرهنگی و تاریخ غنی خود در فرصت پیش‌آمده، ناگزیر از انتخاب دو رنگ سیاه و سفید! در جهان رقابتی و دیجیتال و رنگارنگ کنونی است./راهبرد

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اثرات تحریم و ناکارآمدی، موریانه وار در حال سست کردن پایه های کشور است!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️این روزها که به دلیل گرمای هوا، شما بخوانید کمبود برق، کل کشور به تعطیلی کشیده شده، تکرار این وقفه ها در اداره کشور، نشان از خطرات بزرگ و بحران های پیش روی ایران است:

🔰۱. درگیر شدن مدت دار کشور تحت تحریم های فلج کننده، با چاشنی ناکارآمدی، مدت هاست کشور را از سرمایه خارجی و داخلی تهی کرده است. در نتیجه ضمن فرسوده شدن خطوط انتقال انرژی و هدر رفت آن، توان تولید و عرضه برق و گاز را نیز محدود کرده است. به گونه ای هر چه پیشتر می رویم، قطعی های برق و گاز بیشتر شده و حتی از صادر کننده بنزین و گاز به وارد کننده آن ها در حال تبدیل شدن هستیم.

🔰۲. در سایه مدیریت غلط و نبود تکنولوژی ها و آموزش به روز، همچنان بخش کشاورزی با ساختار سنتی و مصرف بالای آب، در حال نابودی آب های زیرزمینی و سطحی کشور است. به گونه ای که این برداشت بی رویه و بسیار خطرناک، در عمق باعث فرونشست گسترده زمین در بیشتر مناطق ایران و در سطح باعث بیابان زایی وسیع و در نتیجه تبدیل ایران از کشوری نیمه خشک به کشوری خشک شده است که در یک مورد، امروز خروجی آن را با مهاجرت گسترده از مناطق جنوبی و مرکزی به بخش های شمالی کشور شاهد هستیم.

🔰۳. وجود جمعیت جوان و گسترده نسل های دهه شصت و هفتاد می توانست اقتصاد هر کشوری را متحول کند. ولی متأسفانه آن سرمایه عظیم، با بلاتکلیفی، امروز در حال ورود به دوره میانسالی در حال تباه شدن است.
از سویی، به دلیل چشم انداز منفی اقتصادی و اجتماعی، نه تنها شاهد کاهش تمایل جوانان به ازدواج و فرزندآوری هستیم بلکه شوربختانه، جوانان و متخصصان کشور، به دلیل عقب ماندگی از کشورهای همسایه و دیگران، در حال مهاجرت گسترده به خارج کشور هستند.
بدتر اما، جایگزین این ها، ورود گسترده و بدون نظارت مهاجران غیرقانونی هست که از لحاظ امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، آینده زیستی ایران و ایرانیان را تهدید می کنند.

🔰۴. در بحث اقتصادی؛ در داخل، فاصله و گسست عظیم طبقاتی، زیر خط فقر رفتن اکثریت مردم ایران، چند دهه تورم دو رقمی، ورشکستگی صندوق های بازنشستگی، جایگزین و سرازیر شدن سرمایه ها از تولید به دلالی و سوداگری و... و در خارج، از کنار گذاشتن ایران از کریدورها و راه های مهم انتقال انرژی و ترانزیت کالا تا قرار داشتن در لیست سیاه FATF و... فقط بخشی از کوه یخ مشکلات عظیم اقتصادی پیش روی کشور ماست.

♈️در کنار این موارد، می توان از بی اعتمادی و گسست بزرگ مردم با حاکمیت، سونامی بحران های اجتماعی چون طلاق، اعتیاد و... وابستگی محض به کشورهایی چون روسیه و چین و بسیاری مشکلات دیگر نام برد که هر یک به تنهایی توان فرسایش و تهی کردن پایه های یک کشور را داراست.

♈️چکیده کلام: اثرات تحریم و ناکارآمدی آرام آرام خود را نمود داده و تاثیرات مرگبار خود را نشان می دهند. به جای چاره اندیشی اما، حامیان این ایدئولوژی و امتداد این وضعیت، فقط مشکلات را از سالی به سال دیگر حواله می کنند که نتیجه آن را در یک مورد، امروز در بخش انرژی و کمبودهای گسترده آن شاهد هستیم. حال اگر در سال های پیش رو، این وضعیت ادامه یابد، با هوار شدن و سنگینی این مشکلات، بی شک قامت ایران توان تحمل این حجم از رنج و مشکلات را نداشته و بی شک خواهد شکست!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کرباسچی: اولین قدم پزشکیان برداشتن فیلترینگ است/ می‌خواستند سالی یک میلیون شغل تولید کنند، اما با فیلتر کردن ۴ میلیون شغل را از بین بردند/ همین قدر که دولت مزاحم مردم نشود، کفایت می‌کند

غلامحسین کرباسچی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با جماران:
@jomhuriyat

♈️چالش اولیه آقای پزشکیان این
است که بتواند نیروهای به درد بخوری را به کار بگیرد؛ نیروهایی که تجربه دارند. اگر جوان هستند تخصص داشته باشند؛ خانم، آقا، جوان و سالخورده که باتجربه بوده و مجموعه‌ای در کنار هم باشند تا بتوانند مسائل کشور را شناسایی کنند و قدمی بردارند. الان نگاه کنید از قدم اول، آب و برق و گاز دچار مشکل است. کشوری که این همه منابع انرژی دارد آیا وضعیت را به جایی بکشاند که تابستان برق و زمستان گاز نداشته باشد و کارخانه‌های زیادی تعطیل کند؟

♈️من اخیراً آماری خواندم که در قطعی برق این چند روز، بیش از 50 میلیارد دلار به اقتصاد و درآمد ملی کشور ضرر وارد شده است. این‌ها همه بحران‌های عظیمی است؛ مسئله آب، محیط زیست و ... کسانی که می‌خواهند با این بحران‌ها بجنگند که نمی‌شود سر و دست بشکنند. در باورمان نیست که این قدر آدم‌های مسئولیت‌شناس و دلسوز و جان فدا در کشور پیدا شدند که ما خبر نداشتیم! بنابراین در هر زمینه، بحرانی برای سیستم دولتی و رئیس جمهور وجود دارد که باید حل شود.

♈️آقای پزشکیان وعده‌های داده و مردم منتظرند ببینند آدمی که گفته گردنم را پای این حرف‌ها می‌گذارم چه می‌کند؟ به نظر من اولین و راحت‌ترین مسأله ایشان، مسئله رفع فیلترینگ است. معنا ندارد در شرایط معمولی در کسب و کار مردم اختلال وارد شود. زندگی چهار میلیون نفر از مردم، از طریق فضای مجازی تأمین می‌شد اما دچار اختلال شده است.

♈️خانمی در ملایر یا نهاوند در باغش گردو می‌چیند و زحمت می‌کشد و می‌خواهد مغز گردو را از طریق فضای مجازی به داخل یا خارج کشور بفروشد. وی به جای واسطه‌ها و دلال‌ها، از طریق فضای مجازی اقدام به فروش می‌کند. یک نفر صنایع دستی دارد، دیگری محصولات کشاورزی دارد و بقیه، خدمات و کالاهای در فضای مجازی عرضه می‌کنند. آمار چهار میلیون نفر وحشتناک است؛ آقایان می‌خواستند سالی یک میلیون شغل تولید کنند اما با یک قدم فیلتر کردن، چهار میلیون شغل را از بین بردند. لذا اولین قدم ایشان برداشتن فیلترینگ است و مردم این توقع را از دکتر پزشکیان دارند چون که گفت: اگر نتوانم، کنار می‌روم.

♈️به نظر من دکتر پزشکیان این توانایی را دارد و نهادهایی که مسئول هستند یک اراده جدی برای حل این مسأله باید داشته باشند چون این مشکلِ عموم مردم است؛ مردم این همه فیلترشکن بخرند که چه شود؟ کدام کشور این گونه اداره می‌شود که ما این گونه کشورمان را اداره می‌کنیم؟ کدام کشور از طریق فضای مجازی با اعصاب مردم بازی می‌کند که ما بازی می‌کنیم؟ من مطمئنم که ایشان حتماً تلاشش را در این زمینه خواهد کرد و امیدواریم دستگاه‌های ذیربط با دکتر پزشکیان همکاری کنند تا ایشان به قولش عمل کند.

♈️ به قول ایشان، در شرایط بحرانی که برای کشور مسائل خاصی به وجود می‌آید همه جای دنیا این کار انجام می‌شود اما در شرایط عادی چرا مردم را دچار آسیب و مشکل کنیم؟

♈️من درباره اشخاص بحث ندارم. من با یکی از مسئولین کمیته‌ها که کارش تمام شده بود، تلفنی صحبت می‌کردم، گفتم: آدم‌های قوی‌تری بودند، چرا آن‌ها را انتخاب نکردید؟ گفت: «کسی حاضر به قبول مسئولیت نیست.» با کمال ناراحتی و متأسفانه، با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد، آدم‌های توانمند حاضر نیستند آبرو و حیثیت خود را ببرند و نتوانند در کشور کاری کنند. بله، این مشکل وجود دارد. اینکه چگونه آقای پزشکیان بتواند افراد توانمند را برای همکاری راضی کند، یا کسانی که توانمند هستند و همکاری می‌کنند، بر آن‌ها نظارت کند تا کاری کنند،  از مشکلات ایشان است.

🔰متن کامل گفت‌وگو با غلامحسین کرباسچی را اینجا بخوانید

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-18822

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝مجدل شمس ، جامعه ملتهب دروزیان سوریه لبنان و اسرائیل
@jomhuriyat

♈️مجدل شمس، بزرگترین روستا از روستاهای پنج گانه جولان در مثلث مرزی لبنان و سوریه است عصر امروز هدف حمله راکتی حزب الله لبنان قرار گرفت.

♈️حمله امروز به مجدل شمس سبب شد تا دروزیان بار دیگر در صدر اخبار رسانه های منطقه قرار گیرند. جامعه دروزیان خاورمیانه البته حتی قبل از حادثه عصر امروز، روزهای پر فراز و نشینی را پشت سر می گذاشت.

♈️در حالی که مواضع روزهای گذشته ولید جنبلاط در حمایت از حزب الله سبب شده بود تا از میزان نارضایتی عمومی دروزیان نسبت به عملکرد حزب الله در جنگ اخیر کاسته شود، تحول عصر امروز ممکن است بار دیگر آتش زیر خاکستر و خفته نزد جامعه دروزیان لبنان و دیگر کشورهای منطقه را شعله ور سازد.

♈️ناآرامی جامعه دروزیان تنها به لبنان محدود نمی شود و این قصه در سوریه نیز در حال تکرار است.

♈️همانگونه که در ایران تایمز تظاهرات جامعه دروز در الشویداء را پوشش دادیم ، نظام سوریه پس از تحمل اعتراضات سراسری دروزیان سویدا به رهبری حکمت هجری، در هفته های گذشته به دلیل قطع مکرر برق و آب شاهد اعتراضات در منطقه دروزی نشین جرمانا در جنوب شرق دمشق بوده است.

♈️اگرچه اعتراضات در جرمانا چندان رنگ و بوی سیاسی نداشته و صرفا به ابراز نارضایتی نسبت به عدم خدمات رسانی خلاصه شده اما نظام سوریه را نسبت به شکل گیری ناآرامی در یکی از مهم ترین پایگاه های سنتی حامی نظام حساس کرده است.

♈️در اسرائیل موفق طریف، رهبر معنوی دروزیان اسرائیل پس از هفته ها همراهی با اعتراضات دروزیان مخالف سیاست های ارضی اسرائیل با هدف محدودسازی ساخت و ساز در مناطق دروزی نشین جولان از نتانیاهو در زمان حضور در مراسم تدفین یک نظامی دروزی ارتش اسرائیل استقبال کرد و بر وفاداری دروزیان جولان به اسرائیل تاکید کرد.

♈️طریف امشب نیز پس از حادثه مجدل شمس با اعتراض نسبت به قتل ۱۱ کودک و عبور از خطوط قرمز به ارتش اسرائیل چهار ساعت فرصت داد تا به حادثه عصر امروز پاسخ دهد، در غیر اینصورت وی مستقیما به موضوع ورود خواهد کرد.

♈️هشدار طریف سبب شد تا هرتصی هالوی، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل بلافاصله راهی مجدل شمس شود و با طریف دیدار کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝یک قدم تا جنگ یا صلح؟

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️با آنکه حزب‌الله لبنان دخالت در حملهٔ موشکی به مجدل‌شمس در جولان اشغالی را تکذیب کرده است، اما اسرائیل همچنان اصرار دارد که انتقام سختی خواهد گرفت.

♈️اصابت یک فروند موشک به زمین فوتبال در مجدل‌شمس، سبب کشته شدن 11 نفر که اکثر آنها کودکان دروزی بوده‌اند، رويارويی ارتش اسرائیل با حزب‌الله لبنان را به نقطهٔ بحران رسانده است.

♈️این حادثه می‌تواند آتش جنگی خانمانسوز را بین اسرائیل و لبنان شعله‌ور کند، اما در عین حال، می‌تواند زمینه‌ساز تسریع در توافق آتش‌بس در غزه و همزمان با آن، آمادگی دو طرف اسرائیلی و لبنانی برای ترسیم رسمی مرز زمینی و اجرای قطعنامهٔ 1701 شورای امنیت سازمان ملل از هر دو سو شود.

♈️به نظرم، خاورمیانه مطلقاً ظرفیت تحمل یک جنگ ویرانگر و خونبار دیگر در منطقه را ندارد. از این رو، پس از یکی دو حملهٔ تلافی‌جویانهٔ متقابل و دردناک، اوضاع با تلاش‌های بین‌المللی تحت کنترل قرار گیرد. جمهوری اسلامی در این زمینه می‌تواند نقش مهمی بازی کند، اما برخی نیروهای داخلی، مانع اصلی نقش‌آفرینی کشور در این میدان هستند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝اسب زین شده گرانی

محمدپوریا بهشتی
@jomhuriyat

♈️انتقال مسئولیت اداره کشور از دولتی به دولت دیگر، همواره با چالش‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود همراه است.

♈️زمانی که روحانی دولت را از احمدی نژاد تحویل گرفت، شدیدترین تحریم های غرب علیه ایران به اثرگذاری خود رسیده بود اما او نمی توانست در مورد آنچه تحویل گرفته حرف بزند. بعد از صدروز از تحویل گرفتن دولتش و وقتی توافق ژنو انجام شده بود تنها یک جمله گفت: «خزانه خالی تحویل دادند» همین جمله تبدیل به پیراهن عثمان شد تا دهان روحانی و اطرافیانش برای تشریح آنچه تحویل گرفته بودند دوخته شود.

♈️حالا اما به پیشواز رفتند. درحالی که حتی نمایندگان اصولگرای مجلس از تصمیماتی که شرایط را برای مردم سخت تر می کند حرف می زنند، کیهان نشینان از «اسب زین شده دولت» می گویند که گویی همه چیز گل و بلبل است.

♈️اما در سمت و سوی واقعیت و حقیقت اگر قرار بگیریم، روند دیگری در جریان است. در روزهای آخر دولت رئیسی تصمیم گرفتند تا واردات خودرو را نهایی کنند. همین مساله تقاضا برای ارز واردات را افزایش میدهد. از سوی دیگر 485 قلم از کالاهایی که تا پیش از این ارز 28500 تومانی دریافت می کردند، از شمول دریافت این ارز خارج شدند. به عبارت روشنتر قرار است این کالاها با قیمت دلار 40 یا 42 هزار تومانی ارز نیما وارد شوند. بنابراین افزایش صددرصدی قیمت آنها را شاهد خواهیم بود.

♈️کار به جایی رسیده که صدای صمصامی نماینده مجلس اخیر درآمده و در یک توئیت می نویسد: « متاسفانه در کنار حذف ۴۸۵ قلم کالا از شمول ارز ۲۸۵۰۰ و انتقال آن، به تالار دوم نیما، بانک مرکزی در حال افزایش نرخ نیمایی است، یعنی قیمت این کالاها دو بار افزایش می یابد؛ یکبار با تبدیل ارز ۲۸.۵ به ۴۰ و بار دیگر از ۴۰ به ۴۴ هزار تومان! پروژه گرانسازی قرار است تا کجا ادامه یابد؟ »

♈️خارج کردن این تعداد کالا از شمول دریافت ارز 28500 به معنای این است که دولت در روزهای پایانی و زمان تحویل امور به دولت جدید، از ارز کافی برای تخصیص به این کالاها برخوردار نیست. می توان در شرایط سختی سکوت کرد و از ناترازی های انرژی که کشور گرفتار آن است و در سه سال گذشته نتوانستند آن را حل کنند، حرف نزد. اما نمی توان نادیده گرفت که دولت در روزی تحویل پزشکیان میشود که به خاطر همین ناترازی انرژی کشور را «تعطیل» کردند و در شرایط تعطیلی به دولت چهاردهم تحویل می دهند.
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح تابستانی اعضای فرهیخته جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ همچنین برفی وسط مرداد ماه فقط تو ارتفاعات ساوالان ( سبلان) میتونی ببینی

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝احزاب ایران، نشست هم اندیشی و معارفه سفیر چین را به جلسه محاکمه سیاست های این کشور در خصوص جزایر ایرانی مبدل کردند.

مجید بهمن زاده،  بازرس خانه احزاب ایران
هفتم مردادماه سال ۱۴۰۳

@jomhuriyat

♈️اگر چه نقدهای بسیاری به نحوه فعالیت احزاب فعلی ایران وارد است و تشکل های سیاسی و نهادهای مدنی، توفیق چندانی در تعمیق فرهنگ تحزب و توسعه فعالیت های جمعی در جامعه نداشته اند، اما واقعیت این است که احزاب کشور بدون حمایت لازم از سوی دولتها در طی چهاردهه گذشته، تلاش بسیاری کرده اند تا همین چراغ کم فروغ تحزب را در میان نامهربانی ها و توفان‌های سهمگین وطن روشن نگه دارند.

♈️از همین رو،علیرغم تمامی این تلاش‌ها و خون دل خوردن ها در جهت نهادینه کردن فرهنگ تحزب در کشور از یکسو و تداوم برخوردهای حذفی با هدف اعمال محدودیت بر فعالیت احزاب در برخی دولت ها نظیر دولت آقای احمدی نژاد که منجر به تعطیلی چند ساله این تشکیلات و پلمپ خانه احزاب ایران شد، اما فعالین حزبی و تشکل های مدنی، کماکان در تلاش هستند تا در هبوط سوزان تحزب در کشور و در شرایطی که حتی رؤسای جمهور منتخب و سیاسیون کشور نیز از پذیرش ارتباط با احزاب و عضویت در تشکل های مدنی گریزان هستند، این پیام مهم و حیاتی را به جامعه منتقل کنند که پیشرفت، توسعه پایدار و استقرار ثبات و آرامش در کشور، بدون نهادینه شدن فرهنگ تحزب و انجام کارهای گروهی در کشور میسر نخواهد شد.

♈️لذا یکی از آثار ارزشمند این تلاش‌ها و فعالیت های بدون وقفه احزاب ایران، در طی روزهای اخیر و در جریان نشست معارفه آقای ""زونگ پی وو"" سفیر جدید چین در ایران به ثمر نشست و تمامی احزاب ایران در سایه انفعال دولتها و کم کاری دستگاه دیپلماسی کشور ، یکصدا و فارغ از جریان و نگرش سیاسی خود، دخالت‌های نظام کمونیستی چین در خصوص ادعای مضحک دولت های کوچک حوزه جنوبی خلیج فارس در خصوص جزایر ایرانی را به شدت محکوم کردند و از سفیر چین خواستند تا مراتب عصبانیت و اعتراض شدید مردم ایران نسبت به همراهی دولت چین با کشورهای عربی را به دولت این کشور ابلاغ کرده و زمینه لازم جهت اصلاح و جبران اشتباه فاحش دیپلماتیک این کشور را فراهم کند.

♈️اگر چه سفیر جدید چین در جریان این نشست، تلاش کرد تا چهره ای آرام و شخصیتی متین از خود به نمایش بگذارد، اما لحن تند و تاثیرگذار نمایندگان احزاب کشور در خصوص اعتراض به سیاست های مداخله جویانه ارضی این کشور به حدی بود که موجب استیصال و حیرت ""آقای زونگ پی وو"" شد .
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝نجابت؛حماقت؛ابلهی....فریاد!!!
@jomhuriyat
🔰اول::
یکی از کارگردانهای سینما جمله ای دارد شنیدنی: آخرِ نجابت ؛حماقت است

♈️درست است.وقتی شما در برابر دفتار ناپسند دیگری بر #نجابت خود اصرار می¬ورزید و در برابر پررویی و زیاد خواهی و کلاهبرداری دیگران بر قوانین اخلاقی خود اصرار دارید؛دیگران شما را احمق فرض می¬کنند.#ابله و نادانی تصور می¬شوید که نه معادلات زندگی روزمره و به روز را می¬داندو نه توانایی دفاع از حق خود را دارد.وقتی شما در محیط کار به اصول حرفه¬ای خود اصرار می¬ورزید در حالی که دیگران از آن تخطی می¬کنند؛طبیعی است که شما متهم به بلاهت شوید. در بسیاری از موارد به واسطه همین نجابت از بسیاری از #حقوق خود محروم می¬شوید.

♈️من فکر کنم #انسانهای_اخلاقی ترجیح می¬دهند در بین مردم احمق و ابله تلقی بشوند تا اینکه اصول اخلاقی از جمله نجابت و وجدان و صداقت را زیر پا بگذارند.

♈️از قضا در #حدیثی_نبوی نقل شده که اکثر بهشتیان از همین گروه ابلهان هستند: «أکثر أهل الجنّة البُله(امالی، سید مرتضی، ج ۱، ص ۳۸، دار الفکر العربی)این بلاهت در حدیث نبوی مطلقا به معنای نداشتن قدرت اندیشه و عقلانیت نیست.

♈️چنانکه امام صادق(ع) با رد معنای بلاهت در این حدیث به معنای نداشتن قدرت اندیشیدن ؛می¬فرمایند: ابله کسانی هستند که در امور ناپسند خود را به غفلت می‌زنند( طریحى، مجمع البحرین، ج ‏6، ص 343، کتابفروشى مرتضوى)
این معنا از بلاهت مادی مورد توجه عرفا و شعرای بزرگ نیز قرار گرفته و به تمجید از آن پرداخته¬انداست؛ مولوی چنین به ستایش اینگونه بلاهت نشسته:
   اکثر اهل الجنه البله ای پسر
بهر این گفتست سلطان البشر
    زیرکی چون کبر و باد انگیز تست
#ابلهی شو تا بماند دل درست
  #ابلهی نه کو به مسخرگی دوتوست
ابلهی کو واله و حیران هوست(مثنوی معنوی)
و  همشهری ما ملا احمد نراقی در مثنوی طاقدیس چنین سروده :
اکثراً اهل بهشتند ابلهان
ابلهان اینجا و آنجا از شهان
ابلهان در کار و بار این جهان
زیرک و دانا بهر راز نهان
ابلهان اما به نزد این خران
عاقل و زیرک به پیش دیگران
ای رفیقان من کنون ابله شدم
از ره و رسم شما مکره شدم
فاش و رسوا می زنم طبل جنون
این جنون هردم مرا بادا فزون

♈️بین #بلاهت_نجیبانه و #عقلانیت_حیله گر؛اولی اخلاقی است؛البته اگر #وجدان در مرتبه¬ای بالاتر از داوری دیگران برای شما قرار داشته باشد.

🔰دوم::
هر چند در بند اول گفتیم آخر نجابت؛حماقت است و این حماقت امری اخلاقی است اما این نکته در حیطه اخلاق فردی قابل توصیه است. درعرصه اجتماعی آخرِ نجابت شما؛کثافتکاری و لجن مالی دیگران است.

♈️اگر آدمی در برابر ظلم اجتماعی و تضییع حقوق انسانی به خصوص از جانب والیان و حاکمان نجابت به خرج داده و حتی گوشه عزلت و عبادت برگزیند؛نتیجه آن #توسعه_فساد و کثافتکاری و ناعدالتی و تبعیض است. آدمی شاید به سبب اصل نجابت و تواضع و بخشش  بتواند از حقوق خود بگذرد اما در عرصه اجتماع این نجابت نه تنها لطفی به جامعه انسانی نیست؛که همدستی با ستمگر و ستم پیشه و مفسد و جنایتکار است.فرق نمی¬کند کجای دنیا اتفاق بیافتد.
ظلم ظالم خانه آدمی را ویران و بنیاد را برباد می-دهد؛بی اخلاقی دیگران عرصه اجتماعی را آلوده می¬کند. وظیفه همان نجیبِ ابله در حیطه فردی؛کنشگری شجاعانه و مدبرانه در برابر زیاده خواهی ها در عرصه اجتماعی است.

♈️نتیجه : عقلانیت معنوی و نجابت  دیگران را حمل بر حماقت آنها نکنیم.آنها راه و رسم دنیوی بودن را خوب بلدند اما مسیرشان جداست.این نجابت فردی اما در عرصه اجتماهی نکوهیده است.در برابر زیاده خواهی ها و تبیعض و فساد صدایمان باید بلند شود و نانجیب و عصیانگر باشیم.راه و رسم امام حسین ع چنین بوده.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تنظیم درست ساعت

✍️سهند ایرانمهر
@jomhuriyat

♈️عین‌السلطنه(قهرمان میرزا سالور) در جلد اول خاطراتش می‌نویسد:«صدراعظم با انتظام الدوله خوب نیست، شاه با انتظام الدوله خوب است. با هرکس شاه التفات دارد، صدراعظم، خوب نیست، با هرکس صدراعظم التفات دارد، شاه خوب نیست. تکلیف مردم معین نیست، نمی دانند چه باید کرد؟»

♈️مرحوم باستانی پاریزی هم می‌گفت: قدیم ندیم‌ها میدان مخبرالدوله دوتا ساعت داشت که به اهتمام بلدیه شهر نصب کرده بودند یکی رو به شمال و یکی رو به جنوب و بین این دو ساعت، یک ساعت اختلاف وجود داشت!

♈️‏مرحوم باستانی پاریزی نوشته بود، محمد مسعود روزنامه نگار و رمان نویس(با نام مستعار م. دهاتی) درباره این دو ساعت نوشته بود : «هر وقت این ۲ ساعت با هم میزان بشوند، کار مملکت هم میزان خواهد شد».

♈️بنده هم در تابستان ۱۴۰۳ عارضم که ۳ ساعت:«حاکمیت،دولت و ملت». کشور راه به هیچ‌جا نمی‌برد، مگر اینکه این سه ساعت باهم به‌وقت درست، تنظیم شوند. نگفتم  سومی با دو تای اول، چون لزوما حاکمیت و‌ دولت انحصار تشخیص راه درست را در دست ندارد و به رسم عوامفریب‌ها نگفتم «در هر شرایط» دو تای اول باید با سومی تنظیم شوند چون در طول تاریخ، گاهی حاکمیت یا دولت، راه را درست تشخیص داده و ملت بیراه رفته است.

♈️حاکمیت و دولت و‌ ملت باید ساعت‌شان را باهم «به‌ وقتِ درست» تنظیم کنند. وقتی برای هر سه، امکان درک متقابل یکدیگر و گفتگو و تعدیل و‌تصحیح باشد، «زمان و وقت درست» پیدا می‌شود.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/10/04 13:17:24
Back to Top
HTML Embed Code: