Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
✴️ "مالکیت مافی الذمه" چیست؟

@jenab_vakill

مالکیت مافی الذمه یکی از شرایط سقوط تعهدات مندرج در قانونی مدنی است که به وسیله آن بدهکار به واسطه ارث یا بخشش بدهی از طلبکار، شخص نسبت به آن بدهی مالکیت پیدا میکند، و نیازی به پرداخت آن ندارد.

🔸مالکیت مافی الذمه به دلیل ارث

یکی از شرایطی که باعث اسقاط تعهدات میشود، مالکیت ما فی الذمه بر اثر ارث است، که در آن بدهکار از طلبکار به دلیلی ارث می برد و باعث سقوط وظایف و تکالیف بدهکار نسبت به سهم ارث خود میشود، به عنوان مثال شخصی به پدر خود ۵۰ تومان بدهکار باشد، در صورتی که قبل از پرداخت دین به پدرش فوت کند، و او از پدرش ارث ببرد، از پرداخت دین خود معاف میشود، و یا به عبارتی دیگر با به ارث رسیدن اموال و دارایی هایی متوفی به فرزند، دین مذبور نیز منتقل میشود و اصطلاحاً شخص مالک دین خود میشود بنابراین تعهد ساقط میشود.

🔸مالکیت مافی الذمه در اثر ارث در صورت متعدد بودن ورثه

در صورتی که فردی به شخصی دینی داشته باشد که قبل از پرداخت آن طرف مقابل فوت کند در صورتی که شخص از متوفی ارث ببرد و ورثه دیگری نداشته باشد دین ساقط میشود، اما اگر ورثه متعدد باشد، در صورتی که میزان دین با سهم ارث یکسان باشد، دین ساقط میشود ولیکن چنانچه میزان دین بیش تر از سهم ارث باشد، شخص موظف است ما به تفاوت آن را به دیگر ورثه بپردازد.

🔸مالکیت مافی الذمه بدلیل بخشش مال

در مواردی ممکن است در رابطه حقوقی، طلبکار، دین بدهکار را ببخشد، یا اصطلاحاً آن را هبه کند، در این صورت با بخشش طلب، طلبکار به بدهکار موجب میشود که بدهکار صاحب دین خود شود، که در این صورت تعهد ساقط میشود، به عنوان مثال علی از محمد طلبی دارد و این طلب را به او می بخشد، لذا در این امر محمد از تعهد خود نسبت به پرداخت بدهی خود به علی معاف میشود.

🔖شرایط مالکیت مافی الذمه

برای اینکه تعهد از طریق مالکیت ما فی الذمه اسقاط شود لازم است شرایطی وجود داشته باشد

الف. مال یا منفعت پرداخت شده نباید بازداشت شده باشد، به عنوان مثال شخصی ۱۰ میلیون تومان را به فردی میدهد که دسترسی به این پول توسط بانک یا مقام قضایی مسدود شده است، لذا نمی توان مبلغ مذکور را به عنوان دین از فرد مقابل مطالبه نمود.

ب. نباید در مالکیت ما فی الذمه از طریق ارث، متوفی یا مورث، طلبکار داشته باشد، در این صورت پرداخت بدهی مورث نسبت به سهم ارث ورثه ارجحیت دارد.

پ. در صورتی که متوفی چندین ورثه داشته باشد اگر دین از میزان سهم ارث شخص بیشتر باشد باید ما به تفاوت آن را پرداخت نماید.

🔸ماده 300 قانون مدنی

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
‍ ‍ ✴️خیار رویت و تخلف از وصف

@jenab_vakill

فرض کنید که یکی از دوستان و آشنایان شما اتومیبل پرایدی دارد و همیشه شنیده اید که اتومبیل او از لحاظ فنی سالم است و همیشه بدون دردسر می توان از آن استفاده کرد مثلا شنیده اید که اتومبیل ویژگی هایی مثل گازسوز بودن دارد و سیستم صوتی خوبی روی آن نصب شده است که به امتیازات آن می افزاید . حالا بعد از چند ماه دوست شما تصمیم گرفته است که اتومبیل پراید خود بفروشد و شما هم بابت وجود ویژگی های مورد نظرتان در اتومبیل پیشنهاد فروش آن را قبول می کنید و آن را می خرید اگر چه تا به حال اتومبیل را از نزدیک ندیده اید . بعد از اینکه معامله انجام شد و شما پولی بایت آن پرداخت کردید و زمان تحویل گرفتن آن می رسد ، متوجه می شوید که سیستم گازسوز ماشین برداشته شده است در حالی که اتومبیلی که شما قصد خرید آن را داشتید و درباره آن شنیده بودید و تصمیم به خریدش گرفتید ، گازسوز بوده است! در این شرایط تکلیف چه خواهد بود ؟ آیا می توان قرارداد را فسخ کرد ؟ قانون مدنی در این شرایط خیار رویت و تخلف از وصف را در نظر گرفته است.

🔖 خیار رویت و تخلف از وصف در ماده 410 قانون مدنی به این ترتیب تعریف شده است : " هر گاه کسی مالی را ندیده و آن را فقط به وصف بخرد بعد از دیدن اگر دارای اوصافی که ذکر شده است نباشد مختار می شود که بیع را‌ فسخ کند یا به همان نحو که هست قبول نماید ".

🔸بنابراین وقتی کسی مالی را ندیده باشد و صرفا با توجه به اوصافی که از آن شنیده است ، اقدام به خرید آن می کند ولی بعد از تحویل گرفتن کالا متوجه می شود که کالا فاقد ویژگی هایی است که درباره آن شنیده بود ، هم می تواند معامله را فسخ کند و هم می تواند آن را به همان ترتیبی که هست بپذیرد و در این باره این مشتری است که تصمیم می گیرد .

شرایط اعمال خیار رویت و تخلف از وصف
برای اینکه خیار رویت و تخلف از وصف اعمال شود باید یکی سری شرایط وجود داشته باشد تا در صورت آن با استناد به این خیار بتوان اقدام به فسخ قرارداد کرد .

1- اولین شرط از شرایط اعمال خیار رویت و تخلف از وصف این است که مالی که موضوع معامله است ، یک مال معین باشد . مال معین مالی است که بتوان آن را در عالم واقعیت نشان داد و مشخص باشد مانند خودرو پراید نوک مدادی مدل سال 90 . بنابراین خیار رویت و تخلف از وصف ، در مورد مال کلی کاربرد ندارد . در مثال فوق در صورتی که خریدار پس از مشاهده خودرو متوجه تفاوت وصف شود، حق فسخ معامله خودرو را دارد.

2- دومین شرط از شرایط خیار رویت و تخلف از وصف این است که این خیار در صورتی قابلیت اعمال دارد که کالای مورد معامله یا همان مبیع قبل از اینکه معامله شود ، رویت نشده باشد ؛ یعنی خریدار آن را ندیده باشد و تنها به صرف شنیدن اوصافی درباره آن قصد خرید آن را کرده باشد و بعد از رویت متوجه شود که کالا ویژگی هایی که در موردش ذکر شده بود و باعث ترغیب او به انجام معامله شده بود را ندارد . بنابراین در صورتی که کالا قبل از خرید به هر طریقی رویت شود ، دیگر امکان استناد به این خیار وجود ندارد .

3- در صورتی که برای مال مورد معامله ویژگی هایی در نظر گرفته نشده باشد و بدون رویت خریداری شود ، دیگر امکان استناد به خیار رویت و تخلف از وصف وجود ندارد زیرا همانطور که نام این خیار برمی آید، اعمال آن مربوط به زمانی است که وصفی برای مبیع در نظر گرفته شده باشد و بعد از دیدن کالا ، متوجه عدم وجود وصف ذکر شده در آن شویم .

4- اعمال خیار رویت و تخلف از وصف فوری است . یعنی به محض اینکه مشتری از عدم وجود وصف مورد نظر در کالا مطلع شد ، باید آن را اعلام کند و از حق فسخ خود استفاده کند در غیر این صورت سکوت او به منزله رضایت و پذیرفتن قرارداد به همان ترتیب در نظر گرفته خواهد شد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#بیشتر_بدانیم


✴️یکی از شایع‌ترین باورهای غلط در رابطه با معاملات ملکی
@jenab_vakill

یکی از رایجترین شایعات در این زمینه و فروش ملک این است که اگر معامله ای انجام شود و ظرف 24 الی 48 ساعت فروشنده پشیمان شود میتواند مبلغی را که به عنوان پیش پرداخت از خریدار دریافت کرده است را پس بدهد و معامله یا قرارداد را به صورت یکطرفه فسخ کند.

🔸این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد و خریدار و فروشنده اگر قرارداد ملکی را تنظیم و امضا کنند باید به تمام تعهدات خود که در آن قرارداد درج شده است عمل کنند. تنها زمانی میتوانند قرارداد را فسخ کنند که از خیارات قانونی استفاده کنند.

🔖 البته توجه داشته باشید که اگر جمله اسقاط کافه خیارات در قرارداد درج شده باشد دیگر این امکان برای شما در قرارداد وجود ندارد.

🔸و یا هم شرط فاسخ و انفساخی با توافق طرفین در قرارداد درج شده باشد. یعنی در این صورت هم میتوانید از این شروط استفاده کرده و قرارداد را منحل کنید.

🔸 در غیر این صورت حتی اگر فروشنده پول را هم پس بدهد هیچ تاثیری در قرارداد ایجاد نخواهد کرد و نمی تواند آن را یکطرفه فسخ کند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مجازات #جعل_امضا در قولنامه


@jenab_vakill


🔸از آنجایی که قولنامه سند عادی است هر چند در برگه های دولتی باشد مشمول مجازات جعل در اسناد غیر رسمی میشود.

🔸هر کس در اسناد یا نوشته های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر  آن هارا مورد استفاده قرار دهد .

✔️علاوه بر #جبران_خسارت وارده به #حبس_از_شش_ماه_تا_دو_سال یا به #سه_تا_دوازده_میلیون_ریال_جزای_نقدی محکوم خواهد شد.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ راهکار جدید برای کاهش مصرف برق: تبلیغ کولر گازی ممنوع می‌شود

@jenab_vakill


ایسنا به نقل از وزیر نیرو نوشت:

🔸در شورای عالی انرژی مصوب شد تبلیغات کولرهای گازی در سراسر کشور به جز مناطق گرمسیری ممنوع شود.

🔸این موضوع به زودی عملیاتی خواهد شد و رسانه‌های کشور باید در مورد مذمت و مشکلات استفاده از کولرهای گازی در سراسر کشور و مناطق عادی و سردسیر از نظر عادی و طبی اطلاع رسانی گسترده کنند.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ وزیر کشور: دستگاه‌ها باید تدابیر لازم برای رعایت حجاب در اماکنی مثل مترو را پیگیری کنند

@jenab_vakill


احمد وحیدی، وزیر کشور، که پیش‌ از این افرادی با عنوان «حجاب‌بان» را «گروه‌های مردمی» توصیف کرده بود در اظهارنظر جدیدی گفت:

🔸امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفه ای همگانی است و دارای مجوز عام و قانونی بوده و نیازی به مجوز خاص ندارد.

🔸رعایت حجاب در ادارات و اماکن عمومی چون مترو ضروری است و مسئولان دستگاه ها مکلفند تدابیر لازم و طرح های در دست اقدام را برای رعایت حجاب در این اماکن پیگیری کنند.



https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️قرارداد اداره کار چیست؟

@jenab_vakill


به موجب ماده 183 قانون مدنی، عقد یا قرارداد عبارت است از این که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد.

🔸طبق ماده 7 قانون کار، منظور از قرارداد اداره کار، قرارداد کتبی یا شفاهی است که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌ السعی، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر‌موقت برای کارفرما انجام می‌ دهد. بنابراین، قرارداد اداره کار که بر اساس ماده 10 قانون حقوق و دستمزد یا قانون کار، تنظیم می گردند، هم شامل عقود کتبی و هم شامل توافقات شفاهی می گردد.

🔸از طرف دیگر، مدت کار در این گونه قراردادها می تواند موقت یا غیر موقت یعنی دائم باشد. علاوه بر این، در قرارداد اداره کار، مبلغی تحت عنوان حق السعی در قبال انجام کار، از سوی کارفرما به کارگر پرداخت می شود که می بایست این مبلغ، به توافق طرفین رسیده باشد.

🔸انواع قرارداد اداره کار

🔸در اولین تقسیم بندی می توان قرارداد اداره کار را بر حسب مدت، به دو دسته قرارداد کار موقت یا غیر موقت (دائم) تقسیم بندی نمود. منظور از قرارداد اداره کار موقت، قراردادی است که تنها برای بازه زمانی معینی اعتبار داشته باشد. مطابق تبصره یک ماده 7 قانون کار، حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد


🔸قرارداد غیر موقت یا دائم، به قراردادی گفته می شود که در آن مدتی ذکر نشده باشد. تبصره دو ماده 7 قانون کار در این رابطه بیان می دارد که: «در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود». این نوع قرارداد، بهترین نوع قرارداد برای کارگر محسوب شده و موجب می گردد که کارگر بتواند از مزایای یک کار ثابت برخوردار شود.

🔸در قسم دوم، می توان قرارداد اداره کار را بر حسب نحوه تنظیم آن، به دو نوع قرارداد شفاهی و کتبی تقسیم بندی نمود. قرارداد شفاهی به قراردادی گفته می شود که به صرف رد و دل شدن الفاظ، میان طرفین منعقد می گردد و برای طرفین لازم الاجراست، اما قرارداد کتبی، قراردادی است که طرفین برای آن سند کتبی تنظیم نموده باشند. بر اساس تبصره ماده 10 قانون کار، در مواردی که قرارداد اداره کار کتبی باشد، قرارداد در چهار نسخه تنظیم می شود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️اعتراض به نظریه پزشکی قانونی چگونه می باشد؟

@jenab_vakill


هنگامی که پزشکی قانونی، نظریه خود را تقدیم دادگاه می نماید، هر یک از طرفین دعوی تا یک یک هفته پس از ارائه نظریه پزشکی قانونی، می تواند اعتراض نمایند.

لذا در صورتی که پس از ظرف یک هفته، طرفین دعوی نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعتراض ننمایند، دیگر از حق اعتراض برخودار نمی باشند.

🔖هزینه اعتراض به نظریه پزشکی قانونی

🔸هزینه تشکیل جلسات در هر نوبت به عهده کسی می باشد که اعتراض به نظریه پزشکی قانونی دارد، لذا برای رسیدگی اعتراض خود باید هزینه آن را پرداخت نماید.


🔖آیا اعتراض به نظریه پزشکی قانونی، تنها مختص دریافت دیه می باشد؟

🔸خیر، در غیر از امور دریافت دیه، اموری همچون سلامتی عقل و روان، می توان نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعتراض نمود.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️پیشنهاد پلیس به دولت: پلاک‌های رُند را فروشی کنید!

@jenab_vakill


رئیس پلیس راهور فراجا:

🔸هم‌اکنون ۴.۵ میلیون پلاک رُند وجود دارد که پلیس همه آنها را جمع‌آوری و توقیف کرده است. پلاک‌های رُند به این دلیل توقیف شده‌اند که از خرید و فروش آنها جلوگیری شود.

🔸به دولت پیشنهاد داده‌ایم که پلاک‌های رُند را فروشی کند تا افرادی که می‌خواهند هزینه آن را پرداخت و پلاک رُند دریافت کنند!/تسنیم


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ مصوبه مجلس برای شمول بیمه پایه بر فریز تخمک برای دختران مجرد بالای ۳۰ سال


@jenab_vakill

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس:

🔸با توجه به تحولات جمعیتی و سبک زندگی، ازدواج برخی از دختران در سنین بالاتر از ۳۰ سال رقم می‌خورد. در حال حاضر برخی از زنان جوان ما اقدام به فریز تخمک می‌کنند اما هزینه‌های بالایی دارد و برای همه این امکان فراهم نیست.

🔸با مصوبه مجلس امکان فریز تخمک و بهره‌مندی از بیمه پایه مربوط به آن شامل دختران مجرد بالای ۳۰ سال نیز می‌شود./ ایسنا


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
منظور از شخص ثالث در بيمه ثالث كيست؟

@jenab_vakill


هر شخصي است كه از سانحه رانندگي دچار خسارت بدني يا مالي شود؛ به جز راننده مقصر حادثه (بنابر اين مسافرين خودروي مقصر هم شخص ثالث محسوب مي سوند).

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#بیشتر_بدانیم

@jenab_vakill


در صورتی مرد میتواند مانع از ادامه ی شغل همسر خود شود که شغل زن با مصلحت خانوادگی یا حیثیت زن و شوهر تضاد داشته و این قضيه در دادگاه اثبات شود.

https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from دعاوی مِلکی
شرط جدید برای صدور دسته چک/محدودیت در صدور دسته چک

مدیر ادارۀ نظارت بانک مرکزی: از ماه‌های آینده به افرادی که در سامانۀ املاک و اسکان اطلاعات خانۀ خود را ثبت نکنند دسته‌چک جدید داده نخواهد شد./صدا و سیما

@vakil_melki
Forwarded from اتچ بات
✴️ پلیس فتا: پیامک ۳۲ گیگ اینترنت دانش‌آموزی کلاهبرداری است

@jenab_vakill


رئیس پلیس فتای تهران بزرگ:

🔸اخیرا پیامکی برای برخی از شهروندان ارسال و ادعا می‌شود که با تصمیم وزارت آموزش و پرورش به هریک از کاربران نرم‌افزار شاد ۳۲ گیگ اینترنت تنها در ازای پرداخت دو هزار تومان تعلق خواهد گرفت.

🔸در انتهای این پیامک نیز یک لینک درج شده است و ورود به این لینک کاربران را به یک صفحه پرداخت جعلی هدایت می‌کند که این سایت اطلاعات کارت بانکی افراد را کپی کرده و سودجویان سایبری نسبت به برداشت غیرمجاز از آن اقدام می‌کنند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️مدت مرخصی سالیانه کارگرانی که روزهای پنجشنبه تعطیل بوده و کار موظفی روز پنج شنبه را در مابقی روزها انجام می دهند ، چقدر می باشد و آیا میزان آن با سایر کارگران که تنها از تعطیل روز جمعه استفاده می نمایند تفاوت دارد؟

@jenab_vakill



با توجه به مفاد #مواد_51_و_64_قانون_کار در کارگاه هایی که کارگران روز پنجشنبه تعطیل بوده و از دو روز تعطیل هفتگی استفاده می نمایند(تعطیل توافقی) و کار روز پنجشنبه را نیز در سایر روزهای هفته انجام می دهند؛ با توجه به انجام 44 ساعت کار موظف هفتگی به طور کامل مرخصی استحقاقی سالیانه آنها مانند سایر کارگران با احتساب چهار جمعه جمعاً یک ماه می باشد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
#آيا_مي_دانيد

✴️ تهيه جهيزيه بر عهده شوهر است

@jenab_vakill

🔸#ماده_۱۱۰۷_قانون_مدنی از این قرار است که

"نفقه؛ عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه‌های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض و حتی اگر زوج از تهیه نفقه که بخشی از آن اثاث منزل است، با وجود استطاعت مالی طفره رود مجازات کیفری نیز در این زمینه در نظر گرفته شده، به طوری که برابر #ماده_۵۳_قانون_حمایت_خانواده، هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد یا از تادیه نفقه سایر افراد واجب النفقه امتناع کند، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود.."

🔸 لذا زوج حق ندارد، زوجه را مجبور به آوردن جهیزیه کند به همین دلیل است که زوجه می‌تواند هر وقت بخواهد جهیزیه خود را مسترد کند و اگر با ممانعت زوج مواجه شد با طرح دادخواستی تحت عنوان استرداد جهیزیه این امر میسر  است ..

برابر #ماده_۱۱۱۸_قانون_مدنی زن مستقلاً می‌تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می خواهد انجام دهد.

🔖بنابراین تهیه وسایل زندگی طبق #ماده_۱۱۰۷_قانون_مدنی در شمول نفقه قرار دارد و بر عهده شوهر است و برای زن در این مورد هیچ تکلیف شرعی و قانونی وجود ندارد.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️ معافیت فرزند ذکور از سربازی و دریافت مستمری از تامین اجتماعی، عوامل افزایش طلاق صوری است

@jenab_vakill


🔸 یک نماینده مجلس: معافیت فرزند ذکور از سربازی و دریافت مستمری از تامین اجتماعی، عوامل افزایش طلاق صوری است

مصری، نایب رئیس مجلس:

🔸️ افزایش آمار طلاق‌ صوری به معضل بزرگی برای تامین اجتماعی تبدیل شده است.

🔸️ مهمترین عوامل دخیل در افزایش طلاق صوری، دو عامل معافیت فرزند ذکور از خدمت سربازی و دریافت مستمری از تامین اجتماعی است./انتخاب


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️پرونده فاقد موضوع فعال است یعنی چه؟


@jenab_vakill


بر اساس قانون ، قضات دادگاه ها ، پس از ملاحظه پرونده و انجام رسیدگی های لازم نسبت به آن ، می بایست حکم یا رای صادر نمایند و اگر هم رسیدگی مقدماتی به جرم در دادسرا صورت گیرد ، مقامات دادسرا ، با صدور یکی از انواع قرارهای دادسرا ، وضعیت موضوع پرونده را مشخص کرده تا تکلیف طرفین دعوی ، مشخص شود .

🔸در حال حاضر ، تمامی جزییات مربوط به رسیدگی به دعاوی در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی ، همچون دادسراها و نیز شوراهای حل اختلاف ، از طریق سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا ، به طرفین دعوی ابلاغ می شود؛ با این توضیح که هر گونه اقدام انجام شده ، توسط مرجع رسیدگی کننده ، برای اطلاع طرفین ، در این سامانه درج می شود و آنها ، می توانند با ملاحظه روند کار مربوط به پرونده خود ، از جزئیات رسیدگی به آن مطلع شوند .

🔸علاوه بر این ، زمانی که دادگاه ، حکم صادر نموده و به دعوی طرفین خاتمه داد ، رای صادره ، از طریق این سامانه ، قابل ملاحظه می باشد که به این منظور ، هر یک از طرفین ، می توانند اقدام به پیگیری پرونده قضایی خود نمایند . البته ، بین صدور رای در دادگاه تا درج و ابلاغ آن از طریق سامانه ثنا ، ممکن است ، چند روز فاصله ایجاد شود ؛ به همین دلیل ، طرفین باید به صورت مرتب ، سامانه ثنا را بررسی کنند تا در صورت صادر شدن رای ، آن را ملاحظه و در صورت لزوم ، نسبت به آن اعتراض کنند .

🔸اما گاهی ، پس از اینکه طرفین دعوی به سامانه ثنا مراجعه می کنند ، با این پیام مواجه می شوند که پرونده ، فاقد موضوع فعال است . به همین دلیل ، این سوال مطرح می شود که پرونده ، فاقد موضوع فعال است ، یعنی چه و در چه شرایطی صادر می شود ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اصولا زمانی که دادگاه ، رسیدگی های خود را به اتمام رسانیده و در مورد پرونده ، رای صادر می کند ، به اصطلاح حقوقی ، پرونده مختومه می شود و رسیدگی مجدد به آن ، موضوعیت نخواهد داشت .

🔸به همین دلیل ، زمانی که طرفین دعوی ، در حساب کاربری شخصی خود در سامانه ثنا این پیام را مشاهده نمودند که پرونده ، فاقد موضوع فعال است ، به این معنا می باشد که دادگاه ، با انجام بررسی ها و تحقیقات لازم ، ختم رسیدگی را اعلام نموده و دیگر به موضوع دعوی ، رسیدگی نمی کند . بنابراین ، پس از مشاهده پیام پرونده ، فاقد موضوع فعال است ، می توان دریافت که دادگاه ، رای صادر نموده و پرونده مختومه شده است .



https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد؟

@jenab_vakill


بر اساس اصل تعلق مهریه به زن، با وقوع عقد نکاح، زن، مالک مهریه است و چون حق مالکیت دارد، می تواند، هرگونه تصرفی که قصد کند، همچون بخشش مهریه انجام دهد. اما مواردی در قانون پیش بینی شده است که در این شرایط، مهریه به زن تعلق نمی گیرد.


🔸به موجب ماده 1092 قانون مدنی: " هر گاه شوهر، قبل از نزدیکی، زن خود را طلاق دهد، زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر، بیش از نصف مهر را قبلا داده باشد، حق دارد، مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمتا استرداد کند." بنابراین، اگر قبل از آنکه، نزدیکی بین زوجین رخ دهد، زوج، همسر خود را طلاق بدهد، زن مستحق نصف مهر خواهد بود و بقیه مهریه، به او تعلق نخواهد گرفت، حتی اگر آن را دریافت کرده باشد، شوهر، حق استرداد آن را خواهد داشت.


🔸بر اساس ماده 1088 قانون مدنی : " اگر یکی از زوجین، قبل از تعیین مهر و قبل از نزدیکی بمیرد، زن مستحق هیچ گونه مهری نیست." در نکاح دائم، زوجین می توانند، بعد از عقد، مهر را تعیین کنند، اما بر اساس این ماده، اگر قبل از نزدیکی بین آنها و تعیین مهریه، یکی از آنها فوت کند، در این صورت مهریه به زن تعلق نمی گیرد.


🔸به موجب ماده 1098 قانون مدنی: "در صورتی که عقد نکاح، اعم از دائم یا منقطع، باطل بوده و نزدیکی واقع نشده، زن، حق مهر ندارد و اگر مهر را گرفته، شوهر می تواند آن را استرداد نماید." بنابراین، بر اساس این ماده از قانون مدنی، بطلان عقد نکاح، در صورتی که نزدیکی بین زوج رخ نداده باشد، سبب می شود، مهریه به زن تعلق نگیرد.



https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
Forwarded from اتچ بات
✴️وسایل منزل بعد از فوت به چه کسی میرسد؟


@jenab_vakill


وسایل منزل که برای فرد فوت شده بوده است، جزو دارایی‌های فرد محسوب می‌شود. بعد از فوت فرد این وسایل به نسبت سهم‌الارث بین وراث تقسیم می‌شود. همچنین به این نکته باید توجه داشت که وسایل منزل، جدا از منزل و خانه ارزش‌گذاری می‌شود. مصداق آن، زمانی هست که وراث باید در اظهارنامه مالیاتی جداگانه این وسایل را ذکر کنند و به سازمان مالیات اعلام دارند.


https://www.tg-me.com/joinchat-BamC9j6HusXfBL0BQaK9kA
2024/09/28 23:33:28
Back to Top
HTML Embed Code: