Telegram Web Link
🔻با حضور قائم مقام وزیرعلوم:

آئین معارفه دکتر سید مهدی ابطحی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان برگزارشد

🔺آئین تکریم خدمات و دستاوردهای دکتر سید محمود مدرس هاشمی رئیس سابق و معارفه دکتر سید مهدی ابطحی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان صبح امروز و با حضور قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزارشد.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با گراميداشت یاد و خاطره شهدای گران قدر انقلاب اسلامی و شهدای دانشگاه صنعتی اصفهان، از حضور در یکی از سه دانشگاه صنعتی مهم کشور ابراز خرسندي کرد وگفت: دکتر سیدمحمود مدرس هاشمی به عنوان یکی از مدیران گران قدر آموزش عالی و یکی از سرمایه‌های مهم کشور در اين حوزه، به عنوان یکی از چهره‌های اثرگذار ملی در توسعه این دانشگاه نقش ایفا کرده است.
دکتر عبدالرضا باقری با اشاره به ویژگی‌های مدیریت در آموزش عالی، افزود: مدیریت در حوزه آموزش عالی و بخصوص مدیریت در دانشگاه‌ها، به دلايلي همچون نقش و مأموریت‌های دانشگاه در جامعه و اهمیت نقشي که دانشگاه در سرنوشت کشور ایفا می‌کند، سخت‌ترین و پیچیده ترين مدیریت نسبت به سایر سازمان‌ها است.
وي با بيان اين كه دانشگاه در محدوده مرزهای جغرافیایی يك استان نمی‌گنجد، به نقش ملی و رسالت‌های بین‌المللی دانشگاه ها اشاره كرد وگفت: همه سازمان‌ها به فراخور نقش و مسئولیتی که در جامعه دارند مهم هستند اما دانشگاه یک نهاد اثرگذار ملي است.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعضای هیئت علمی را سرمایه‌های مهم اجتماعی کشور دانست و تأكيد كرد: بايد مدیریت بر نخبگان، کارکنان و جوانان به‌عنوان قشر آینده‌ساز جامعه با دقت نظر انجام شود و خوشبختانه آقای دکتر مدرس هاشمی به گونه‌ای عمل کردند که موجبات خوشحالی استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه را فراهم آوردند.
باقری با تأكيد بر مخالفت وزارت علوم با استعفاي دكتر مدرس هاشمي از شهريور ماه گذشته تا كنون، تصریح کرد: پافشاری زیادی کردیم تا همچنان از توان و تجربه دكتر مدرس هاشمی برخوردار باشیم، اما بالاخره فشارهای ايشان آن هم به دلیل مسائل خانوادگی، بر ما غالب شد.
وي در ادامه به بيان ديگر ویژگی‌ هاي مدیریت در آموزش عالی پرداخت و افزود: شخصیت فردی رئیس دانشگاه، اعتمادبه‌نفس بالا برای حل معضلاتی که امروز وجود دارد، نگرش مثبت به مسائل، برخورداری از هوش و ذکاوت بالا، سلامت نفس، انعطاف‌پذیری در مواجهه با مشکلات و مسائل، گذشت از منافع شخصی و رعایت احترام دیگران و به‌ویژه هیئت علمی و دانشجویان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی دانشگاه از جمله اين ويژگي ها است.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأكيد بر اين كه مدیر دانشگاه باید برای همه فکر کند و نسبت به سرنوشت همه اعضای هیئت علمی و دانشجویان حساس باشد و وقت خود را مصروف توسعه دانشگاه نمايد، افزود: برگزاری جلسات هیئت رئیسه دانشگاه در زمان عصر تا پاسی از شب در دانشگاه صنعتی اصفهان نشان دهنده اهمیت وقت برای ارتقا و توسعه دانشگاه است.
باقری، فکرکردن به جای شتابزده عمل کردن در دانشگاه را بسیار مهم دانست و بیان کرد: آن چیزی که امروز در دانشگاه صنعتی اصفهان از آن برخوردار هستیم، برنامه راهبردی دانشگاه است كه حاصل خرد جمعی استادان اين دانشگاه محسوب مي شود و طبیعتاً این برنامه می‌تواند به‌عنوان یک سند در اختیار رئيس بعدی دانشگاه قرار گیرد و دانشگاه‌ را در مسیر درست هدایت نماید.
وي دانش مدیریتی، سامان‌دهی، ضابطه‌مند کردن فعالیت‌ها و مدیریت هوشمندانه بر دانشگاه برای استفاده از همه ظرفیت‌هاي موجود را ديگر خصوصيات مديران موفق در آموزش عالي عنوان كرد و افزود: تفکر راهبردی، برخورداری از تفکر خلاق و سیستمی، مدیریت بهینه منابع، مدیریت زمان و نظارت و ارزیابی مستمر فعالیت‌ها نيز بسيار حائز اهميت است.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، شایستگي رهبری در دانشگاه، جسارت در تغيير و تحول، اهل مشورت بودن و قدرت تأثیر و نفوذ را از دیگر ویژگی‌های مهم مدیریت در آموزش عالی دانست و گفت: مدیریت در دانشگاه زمانی موفق است که از همه افکار جهت توسعه دانشگاه استفاده کنیم و خوشبختانه دکتر مدرس هاشمی داراي اين ويژگي ها هستند و شاهد قدرت تيم سازي و كادرپروري در دانشگاه صنعتی اصفهان نيز هستيم.
وي با اشاره به اين كه شنیدن نظرات مخالف و تحمل نظرات دیگران در دانشگاه معنا مي يابد، بر ایجاد فضای نقد و گفت‌وگو براي ارائه نظرات سازنده تأكيد كرد و افزود: اخلاق حرفه اي، مسئولیت‌پذیری، پاسخ‌گویی، تعهد سازمانی بالا، انضباط رفتارها و باورها و رعايت ارزش هاي انسانی و اخلاقی و دینی در دانشگاه از ديگر نكات مهم در اين زمينه محسوب به شمار می آید.
2024/09/23 16:19:40
Back to Top
HTML Embed Code: