Telegram Web Link
شرحی از احوال استاد خدایی شریف زاده، از کتابچه معرفی برگزیدگان نشان ملی فردوسی @irtaj
تاجیکستان شناسی
شرحی از احوال استاد خدایی شریف زاده، از کتابچه معرفی برگزیدگان نشان ملی فردوسی @irtaj
انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تأسف خبر درگذشت پرفسور خدائی شریف را دریافت کردیم. استاد انسانی‌ با اخلاق، نجیب، فاضل و به معنی‌ واقعی‌ "شریف"بود. مقالات و کتاب‌های ارزشمندی در زمینه زبان و ادبیات فارسی‌ به رشته تحریر در آورده و برای احیای فرهنگ نیاکان تلاش فراوانی‌ به عمل آورد.

سعادت این را داشتم که از اولین روز‌های ورودم به دوشنبه با استاد آشنا شده و از مصاحبتش بهره بگیرم. استاد فقید بار‌ها به ایران سفر کرده و در کنفرانس هائی در تهران و مشهد شرکت نمود. برخی‌ از کتاب‌های استاد در ایران چاپ شده و مورد بهره برداری علاقمندان قرار گرفته است.

از طرف خود و هیات مدیره انجمن، این ضایعه بزرگ را به همسر و خانواده محترم استاد، ضیاییان و اهل فرهنگ در تاجیکستان و ایران و افغانستان و همه فارسی زبانان تسلیت عرض می‌‌کنم.

روحش شاد، جایش جنت باد
دکتر مجتهد شبستری؛ رئیس انجمن دوستی ایران و تاجیکستان
بزرگداشت پروفسور خدایی شریف.pdf
3 MB
نسخه ای از محفلی که در بزرگداشت استاد با حضور دختر ایشان(دکتر فرنگیس شریف اوا) و جمعی از شاگردان ایرانی شان از سوی انجمن دوستی ایران و تاجیکستان برگزار شد.
@irtaj
@Parsname
درگذشت استاد خدایی شریف، فقدان علم و معرفت و فضیلت بود. خدایش رحمت کند و در جنت در کنار دیگر همگنان دانشمند و با فضیلتش جای دهد
🔹 ما فارسی‌زبانیم
بی بی سی، گویا در صفحۀ فیس‌بوک خود، «فارسی» و «دری» را از هم جدا کرده است و البته این از ترفندهای دیرین فارسی‌ستیزان و حامیان آن‌ها برای جداساختن فارسی‌زبانان از همدیگر است، که البته کمترین ثمرۀ آن کوتاه کردن دست فارسی‌زبانان افغانستان از میراث و مفاخر کهن فارسی است.
من این چند تصویر از کتاب‌های درسی افغانستان در سال‌های پیش را منتشر کردم تا همه با صدای بلند اعلام کنیم که
#ما_فارسی_زبانیم
#کمپین_زبان_مادری
@mkazemkazemi
Forwarded from پارسنامه
Audio
با آوای بانو شهناز شریفوا
#نیستان
@parsname
Forwarded from پارسنامه
چشمان تو را کاش غم‌انگیز نبینم!
برگ دلت افسرده ی پاییز نبینم!

لبخند بزن، خنده‌ات آیینه ی صبح است
از درد، تو را این همه لبریز نبینم!

بگذار، که آیینه به روی تو بخندد
من از تو ولی گریة یکریز نبینم!

پلکی بزن و معجزه کن، شور برنگیز
اندوه در آن چشم غزل‌ریز نبینم!

جز لهجة ی شیرین تو ای حضرت معشوق
در هیچ کس این لحنِ دل‌انگیز نبینم!

گفتی که دعا میکنم اندوه نبینی!
من یک نفس اندوه تورا نیز نبینم!
فردوس اعظم
@parsname
Forwarded from پارسنامه
فردوس اعظم- چکامه سرای تاجیکستانی
@parsname
Forwarded from پارسنامه
آشنایی با فردوس اعظم چکامه سرای تاجیکستانی
او در سال 1363 خورشیدی ﺩﺭ شهرستان مستچاه شهر خجند تاجیکستان زاده شده است.
ﺳﺎﻝ 1387 سرکارشناسی خود را در رشته "ﺯﺑﺎﻧﻬﺎﻱ ﺧﺎﺭﺟﻲ " در ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺩﻭﻟﺘﻲ ﺧﺠﻨﺪ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ باباجان ﻏﻔﻮﺭﺍﻑ به پایان رساند. و به مدت دو سال در امریکا آموزگار بوده است.
ﻧﻮﺷﺘﻪ‌هاﻭ چکامه‌هاﻳﺶ ﺩﺭ ﭼﻨﺪﻳﻦ روزنامه ﺗﺎﺟﻴﮑﺴﺘﺎﻥ، افغانستان، ایران، امریکا، لندن ﻭرسانهﻫﺎﻱ گوناگون ﻓﺎﺭﺳﻲﺯﺑﺎﻥ چاپ و پخش ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ. ﺩﺭ ﭼﻨﺪین سازمان خارجی به نام برگرداننده و ترجمان کوشش کرده است. نخستین کتاب از چکامه های ایشان در سال ۲۰۱۲ از سوی چاپ و پخشِ ‏«ﻧﺎﺷﺮ» ﺷﻬﺮ ﺧﺠﻨﺪ ﺗﺎﺟﯿﮑﺴﺘﺎﻥ با نام ‏«ﺍﺑﺮﻫﺎﯼ ﺁﺑﯽ‏» ﺑﺎ ﺩﻭ ﺧﻂ ﻓﺎﺭﺳﯽ ﻭ ﺳﯿﺮﯾﻠﯿﮏ چاپ گردید. ﻓﺮﺩﻭﺱ ﺍﻋﻈﻢ ﺍﺯ جوانان توانای ﺍﺩﺑﯿﺎﺕ امروز تاجیکستان و ﺍﺯ نخستین ﺟﻮﺍنان چکامه سرای ﺗﺎﺟﯿﮏ ﺍﺳﺖ، ﮐﻪ ﺷﻌﺮ ﻧﻮ ﺯﻻﻝ ﺭﺍ پذیرفت ﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ سبک تازه، چکامه های بسیاری سروده که بسیاری از رسانه های پارسی زبان آنان را پخش کرده اند.
کتاب چکامه دوم او با نام "یک بغل غزل" سال ۲۰۱۴ در تهران چاپ گردید و همین کتاب در اغاز سال ۲۰۱۵ در لندن باز چاپ گردید و برنده پیشکش کانون نویسندگان تاجیکستان گشت.
کتاب تازه اش "آیین آیینه" در تهران چاپ شده است.
او که هموندی از کانون روزنامه نگاران تاجیکستان و انجمن ادیبان جوان استان سغد میباشد، اکنون ساکن آلمان می‌باشد.
@parsname
نشست تخصصی "همدلی و همزبانی" یادمان روان شاد استاد خدایی شریف زاده، استاد دانشگاه ملی تاجیکستان
در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب مشهد با همکاری موسسه خرد سرای فردوسی
@kheradsarayeferdowsi
✍️به یاد استاد خدایی شریف؛ نمایشگاه تخصصی شاهنامه در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار می شود
◽️روزنامه جامعه فردا؛ پنج شنبه، 9 آذر
@iranshenasi_tehranut
@irtaj
نشست تخصصی "#همدلی_و_همزبانی" یادمان #روان_شاد_استاد_خدایی_شریف_زاده، استاد دانشگاه ملی تاجیکستان

عصر روز جمعه 10 آذر ماه 1396 به همت خردسرای فردوسی در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب مشهد بزرگداشتی برای استاد فقید خدایی شریف زاده با حضور جمعی از علاقه مندان عرصه فرهنگ و رئیس اداره ارشاد مشهد برگزار شد.
با نمایش مستندی کوتاه از زندگی استاد به میدانداری دکتر الهامی جلسه آغاز شد و چند تن از شاگردان و دوستان پروفسور خدایی شریف زاده از جایگاه علمی و شخصیت و منش ایشان یاد کردند.

دکتر سید زاده که خود از تاجیکان سرشناس مقیم مشهد و همچنین از شاگردان پروفسور خدا شریف بودند شرحی مبسوط از پژوهشها و خدمات علمی و مطالعاتی استاد ارائه کردند و از تالیفات و برگردان های فارسی به تاجیکی پروفسور خدایی شریف نام بردند.

سخنران بعدی خانم دکتر وافی ثانی بود، او که آخرین دانشجوی دکتری استاد خدایی شریف به حساب میآمد از سجایای اخلاقی استادش سخن گفت و ذهن منظم و متانت او را ستود.

سخنران پایانی مراسم دکتر محمد جعفر یاحقی بود او که دوستی حداقل 25 ساله با پروفسور خدایی داشت به طور کوتاه به تمجید از او پرداخت و ضمن بیان اینکه آخرین شماره فصلنامه پاژ هم مقاله ای به قلم پروفسور دارد وعده داد یک شماره پاژ به طور ویژه به استاد اختصاص خواهد یافت .
یاحقی با اشاره به اینکه پروفسور اهل کوهستان های درواز تاجیکستان بود از همت وتلاش او برای گردآوری اطلاعات ادبی تقدیر کرد .
وی همچنین به سفرهای متعددش اشاره کرد و اینکه همیشه مدیون مهمان نوازی تاجیکان و شخص پروفسور خدایی شریف و خانواده ایشان است او برای نمونه گفت "نوروز نود ما سی نفره از سوی خردسرا به تاجیکستان رفتیم او روزی با روی باز از ما پذیرایی کرد طوری که ما هیچگاه نتوتنستیم از خجالت او در بیاییم."
یاحقی علت به عضویت فرهنگستان زبان فارسی در نیامدن پرفسور خدایی شریف را بیماری استاد عنوان کرد و گفت این مایه افسوس اعضای فرهنگستان بود.
وی همچنین گفت: خدایی شریف خود را وقف علم کرده بود او حتی در جشنها و مراسم دولتی شرکت پیدا نمی‌کرد و تنها به دنبال علم بود باید گفت حتی برگردانهای سرلیک استاد از نویسندگان ایران هم برلی ایرانیان ارزشمند و قابل تامل است».
@irtaj
@kheradsarayefedowsi
پروفسور خدایی شریف
@Irtaj
شرح حال پروفسور خدایی شریف که از زبان خودشان در جمع انجمن دوستی ایران و تاجیکستان بیان شد.
تدوین: گروه نیستان
@irtaj
@Parsname
هم زمان با نمایشگاه جشنواره ملی عکس شاهنامه در دانشگاه تهران یادبودی برای پروفسور خدایی شریف برگزار می شود
@irtaj
زمان:25تا 29 آذر
▫️دانشکده ادبیات دانشگاه تهران
تاجیکستان شناسی
هم زمان با نمایشگاه جشنواره ملی عکس شاهنامه در دانشگاه تهران یادبودی برای پروفسور خدایی شریف برگزار می شود @irtaj زمان:25تا 29 آذر ▫️دانشکده ادبیات دانشگاه تهران
یادبود پروفسور خدایی شریف
@irtaj
انجمن علمی دانشجویی ایران‌شناسی دانشگاه تهران با همراهی دبیرخانه جشنواره ملی عکس شاهنامه به یاد استاد خدایی شریف،‌«نمایشگاه تخصصی عکس شاهنامه » را برگزار می‌کند
نمایشگاه جشنواره ملی عکس شاهنامه از تاریخ ٢۵ تا ٢٩ آذرماه از ساعت ٩ تا ۱۶ در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با همکاری و مشارکت انجمن علمی دانشجویی ایرانشناسی دانشگاه تهران، باشگاه شاهنامه پژوهان، هفته نامه امرداد، باشگاه نقالان، مرکز فرهنگی سپهراندیشه برقرار است.
از موضوعات این جشنواره می‌توان به تندیس و آرامگاه فردوسی در توس، تندیس فردوسی در سراسر ایران و جهان، نقالی و هنرهای نمایشی در پیوند با شاهنامه، نگاره‌های دیواری براساس داستان‌های شاهنامه، نمود شاهنامه در زندگی ایرانیان اشاره کرد.
پروفسور خدایی شریف یکی از استادان و دانشمندان برجسته تاجیکستان بود که در طول زندگی خود در زمینه زبان و ادبیات فارسی پژوهش های ارزشمندی انجام داده است. از استادان و دانشمندان صاحب‌مکتب دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه ملی تاجیکستان به شمار می‌رفت و یکی از دانشمندان صاحب‌مکتب ادبیات‌شناسی و نقد ادبی تاجیک بود که هم به وسیله پرورش شاگردان علم سخن‌شناسی و هم به وسیلة تألیفات خود در علم معاصر تاجیک مقام و منزلت خاص خود را پیدا کرده بود. خدایی شریف در سال 2014 برای کتاب «شاهنامه و شعر زمان فردوسی» مفتخر به دریافت جایزه فرهنگی و هنری «سعدی» جمهوری اسلامی شده بود.
و اکنون به یاد و خاطر ایشان و به منظور تجلیل از فعالیت‌های ارزنده ایشان در حوزه شاهنامه این نمایشگاه برگزار می‌شود.
@irtaj
منتظر دیدار علاقمندان هستیم.
علی ایلنت (عضو پیوسته انجمن دوستی ایران وتاجیکستان و دبیر انجمن علمی ایران‌شناسی دانشگاه تهران)
Forwarded from پارسنامه
لایق شیرعلی، در پنجکنت در شمال تاجیکستان زاده شد. نخستین مجموعه چکامه‌های لایق «سر سبز» نام دارد. پس از آن، خانه چشم، خانه دل، ریزه باران، ورق سنگ از پرخواننده ترین کتاب‌های او بوده‌اند.
@parsname
2024/11/06 01:27:22
Back to Top
HTML Embed Code: