Telegram Web Link
چاپ پنجم کتاب «شرح قانون مدنی فرانسه، اصلاحات ۲۰۱۶» اثر سیامک پاکباز روانه بازار شد.

این اثر حاوی ترجمه و شرح ماده به ماده بخش تعهدات قانون مدنی فرانسه موسوم به «اصلاحات ۲۰۱۶» است.
نگارنده، پس از ترجمه هر ماده، شرحی مشتمل بر تفسیر آن ماده در حقوق فرانسه و قیاس با قانون قدیم آن کشور، تطبیق با چهار سند بین المللی PECL, UPICC, CISG, DCFR، تطبیق با حقوق برخی از کشورها از جمله انگلیس، امریکا، سوییس، آلمان و مصر و در نهایت تطبیق با حقوق ایران و فقه امامیه نگاشته است و از این حیث، این اثر تبدیل به اثری بی‌مانند در حوزه خود شده است.
در این اثر، از بیش از ۵۰۰ منبع فارسی، عربی، انگلیسی و فرانسوی به همراه بیش از ۱۳۰ رأی از دیوان عالی کشور فرانسه استفاده شده است.

گفتنی است کتاب شرح قانون مدنی فرانسه در «سی‌امین جشنواره کتاب سال دانشجویی ۱۴۰۲» که به همت سازمان جهاد دانشگاهی برگزار گردید، به عنوان کتاب «شایسته تقدیر» در حوزه علوم انسانی برگزیده شد و مورد تقدیر قرار گرفت.
#معرفی_کتاب
#سیامک_پاکباز
#حقوق_مدنی
#حقوق_فرانسه
#حقوق_تطبیقی

@iranianlls
سفارش اینترنتی نسخهٔ کاغذی شماره ۲۴ و ۲۵ مردم‌نامه؛ بهار و تابستان ۱۴۰۲

🔹می‌توانید نسخهٔ کاغذی شمارهٔ جدید مردم‌نامه را از وبگاه‌های اینترنتی فروش کتاب نیز سفارش دهید.

📍شماری از وبگاه‌های اینترنتی فروش کتاب که شمارهٔ جدید مردم‌نامه را عرضه می‌کنند:


🔗 ایسام

🔗 آبان

🔗 ققنوس
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سخنان غلامعلی رعدی آذرخشی،
 
در افتتاح خانۀ یونسکو در پاریس،
 
۳ نوامبر ۱۹۵۸،
 
به زبان فرانسه با زیرنویس فارسی.
 
* غلامعلی رعدی آذرخشی، دانش‌آموختۀ مدرسۀ حقوق در ایران که تحصیل را با اخذ دکترای حقوق از دانشگاه ژنو سوئیس در ۱۹۳۹ میلادی به پایان برده بود، سالهای متمادی، نمایندۀ ایران در یونسکو بود. هنگام افتتاح خانۀ یونسکو در پاریس، او، علاوه بر تصدی سمت نمایندگی ثابت (دائمی) ایران در این سازمان، ریاست شورای اجرایی را نیز بر عهده داشت؛ و برای همین هم از معدود مقاماتی بود که در این مراسم سخن گفت. متأسفانه فیلم کامل سخنان ایشان به دست نیامد. البته این امر، کار ما را برای ترجمۀ سخنانی که قبل و بعد آن بریده شده است دشوارتر کرد؛ با این حال، حتی اگر خطایی در این ترجمه راه یافته باشد، امیدواریم توانسته باشیم پیام انسانی و بشردوستانۀ ایشان را منتقل کنیم.

#گفتار_حقوقی

@iranianlls
شعری از شادروان غلامعلی رعدی آذرخشی درباره‌ی تحصیل در مدرسه‌ی حقوق.
تا آنجا که بر ما روشن است، ایشان تحصیل در مدرسه‌ی حقوق را در سال ۱۳۰۷ آغاز کرده بود.
تصاویر فوق از منظومه‌ی "دو روز در کویر" که در کتاب "پنج آینه" ایشان منتشر شده، برگرفته شده است.
@iranianlls
جناب آقای دکتر وحید اشتیاق،
رییس محترم پژوهشکده حقوقی شهردانش!

درگذشت مادر مصیبتی است بزرگ. در تحمل این مصیبت، ما را شریک بدانید. به جنابعالی تسلیت عرض می‌کنیم و برای بازماندگان آرزوی صبر و سلامتی داریم.

#انجمن_حقوق_شناسی

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با استاد عبدالله شمس، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، در کانال یوتیوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم

بخش سوم

بخش چهارم

بخش پنجم و پایانی

کانال یوتیوب شرح حق


@lawandart99
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
▫️پخش اولین جلد از تاریخ شفاهی حقوق ایران در بخش استانی:

▫️شرح حق استان خراسان
(قسمت دوم: استاد سید حسین حسینی مدرس)

▫️گفتگوی دوم از جلد اول شرح حق استانی که با همراهی کانون وکلای خراسان مهیا شده، از ۳۰ فروردین پخش می‌شود.

@lawandart99
@iranianlls
پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی مناظره علمی «رای وحدت رویه ۸۴۵ هیات عمومی دیوانعالی کشور؛ تزلزل نظام قضایی یا تحکیم آن؟» را برگزار می‌کند.

موافق رای:
وحید بوشهریان
قاضی دیوانعالی کشور

مخالف رای:
غلامعلی صدقی
قاضی پیشین دیوانعالی کشور

مدیر جلسه:
محمد مهدی توکلی
مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق

زمان: شنبه، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ الی ۱۷

مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
هانری رولان، محمد مصدق، نصرالله انتظام؛

در دیوان بین‌المللی دادگستری؛

در قضیه‌ی شرکت نفت ایران و انگلیس.

@iranianlls
18_متن_فرانسوی_سخنرانی_دکتر_مصدق_در_دیوان_بین_المللی_دادگستری.pdf
455 KB
متن فرانسوی بیانات دکتر محمد مصدق در دیوان بین‌المللی دادگستری
برگرفته از صورتجلسه‌ی رسیدگی شفاهی موجود در این دیوان
@iranianlls
4_5796443388295251099.pdf
844.8 KB
ترجمه‌ی فارسی بیانات دکتر محمد مصدق در دیوان بین‌المللی دادگستری
@iranianlls
بسمه‌تعالی

فراخوان جذب نیرو

مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در راستای تکمیل کادر مورد نیاز خود در بخش‌های «پژوهشی و دعاوی» از میان علاقمندان واجد شرایط، دعوت به همکاری می‌نماید. افرادی که دارای شرایط ذیل هستند می‌توانند تا تاریخ 20 اردیبهشت 1403، فایل PDF رزومه علمی به همراه انگیزه‌‌نامه و توصیه‌نامه از یکی از اساتید را در قالب یک فایل Zip و با نام متقاضی، به ایمیل ([email protected]) ارسال نمایند:

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، دانشجوی دکتری و دانش‌آموخته دکترای رشته‌های حقوق بین‌الملل، حقوق تجارت بین‌الملل، حقوق سرمایه‌گذاری بین‌المللی و یا رشته‌های مرتبط با این سه‌گرایش، از دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی؛

2- حضور تمام وقت (شنبه تا چهارشنبه)؛


3- تسلط به یکی از زبان‌های انگلیسی یا فرانسوی (تسلط بر هر دو زبان یا زبان‌های اسپانیولی، هلندی، آلمانی یا عربی داوطلب را در اولویت پذیرش قرار خواهد داد).


اطلاع‌رسانی تا 31 اردیبهشت 1403 جهت مصاحبه با افراد واجد صلاحیت انجام خواهد شد.
روزنامه اطلاعات، پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
صفحه ۲

"مالیات و روانپزشکی"
قسمت اول

دکتر فربد فدائی
روانپزشک



بی‌تردید نخستین پرسشی که برای شما خواننده محترم پدید می‌آید این است که چه رابطه‌ای بین مالیات و روانپزشکی می‌تواند وجود داشته باشد؟ با دنبال کردن مطلب، این رابطه نزدیک و دوجانبه آشکار خواهد شد. می‌توان گفت همۀ امور با یکدیگر روابط دوجانبه و چندجانبه دارند. آگاهی از این موضوع مستلزم داشتن دیدگاه سامانه‌ای (سیستماتیک) است. افراد، سازمانها و کشورهایی که این دید سامانه‌ای را می‌شناسند و به‌کار می‌برند، در نهایت موفق هستند. آنان که فقط یک رابطۀ علت و معلولی خطّی را می‌شناسند و گاه حتی از رابطۀ علت و معلولی بی‌خبرند، با ناکامی و شکست مواجه می‌شوند. برای ورود به موضوع مقدمه‌ای به شرح زیر کمک می‌کند:
پزشک برای تشخیص بیماری علاوه بر مصاحبه با بیمار او را معاینه می‌کند و از جمله علائم حیاتی او مانند فشار خون، بررسی می‌شود. فشارخون بالا یا پایین اطلاعات زیادی را در مورد وضع بیمار به دست می‌دهد. فشارخون بالا ممکن است تا مدتها نشانه‌ای نداشته باشد، اما در پنهان به اعضای حیاتی بدن آسیب می‌زند و فرد زمانی متوجه بالا بودن فشارخون می‌شود که عوارض قلبی ـ عروقی، کلیوی، بینایی، و... قابل چشم‌پوشی نیست و به وضعیت جبران‌ناپذیری رسیده است. به همین دلیل پزشک فشارخون بیمار را به طور منظم بررسی می‌کند، توصیه‌هایی برای پیشگیری از افزایش فشارخون به عمل می‌آورد و در صورت بالا بودن آن، به سرعت درمان را شروع می‌کند. حدود 10درصد موارد، پرفشاری خون علل مشخصی دارد (برای نمونه بیماری قلبی، کلیوی...) اما در90درصد موارد با فشار خون اصلی (بنیادی) روبرو هستیم که علت آن را به دقت نمی‌توان معلوم کرد، اما فشار روانی یا استرس در ایجاد آن نقش عمده دارد.
اما رابطۀ فشار روانی با فشار خون بالا چیست؟ بدن انسان به صورتی آفریده شده است که در برابر مخاطرات قادر به دفاع و حفظ خود باشد، از جمله واکنش‌های جنگ یا گریز در انسان وجود دارد. یکی از نیاکان غارنشین خود را در نظر بگیریم که صبح در طلب روزی از غار بیرون می‌آید و ناگهان با جانور درنده‌ای روبرو می‌شود. احساس ترس وجود او را فرا می‌گیرد. همراه با این احساس ذهنی، ضربان قلب و فشار خون او بالا می‌رود که در صورت جنگ یا گریز، خون‌ به ماهیچه‌ها و اعضای حیاتی برسد. رگ‌های سطحی منقبض می‌شود که به صورت رنگ‌پریدگی پوست خود را نشان می‌دهد تا اگر درگیری بدنی پیش آمد و مجروح شد، خون کمتری از دست بدهد. قند خون بالا می‌رود تا ذخیره انرژی برای مقابله داشته باشد، چربی‌های خون بالا می‌رود تا اگر جنگ و گریز به طول انجامید، توان داشته باشد و خیلی دگرگونی‌های سازگارانه دیگر نیز روی می‌دهد. در مورد دنیای غارنشین‌ها، او یا می‌جنگید یا می‌گریخت که در هر دو حال دگرگونی‌های مقابله‌ای سازنده به مصرف می‌رسید و وضعیت فرد به حال اول باز می‌گشت. یعنی ضربان نبض و فشار خون عادی می‌شد، قند و چربی‌های خون به وضعیت عادی باز می‌گشت.
اما در جهان متمدن امروز، یک انسان را در نظر بگیرید که با بدرفتاری کارفرما روبرو می‌شود که او را تهدید به اخراج می‌کند. ترس و خشم بر وجود او مستولی می‌شود، همان واکنش‌ها در او پدید می‌آید که در دنیای غارنشین دیده می‌شود، اما وی نه امکان جنگیدن با کارفرما را دارد و نه می‌تواند پا به گریز بگذارد، زیرا به آن شغل احتیاج دارد؛ بنابراین دگرگونی‌های فیزیولوژیک که به مصرف نمی‌رسد و باقی می‌ماند: قندخون در سطح بالا باقی می‌ماند، چربی‌های خون پایین نمی‌رود، فشار خون و ضربان نبض بالا می‌ماند و در نتیجه این فرد متمدن تحت فشار روانی مداوم مبتلا به دیابت،‌ افزایش چربی‌های خون و پرفشاری خون می‌شود. خشم فرو خورده مزمن سرانجام به پرفشاری خون منجر می‌شود.
تاکنون صحبت از ما پزشکان بود که باید مراقب فشار خون بیمار باشیم و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آن و کاهش عوامل خطر از جمله استرس به عمل آوریم، یا در صورت ابتلا، به سرعت به فکر درمان آن باشیم؛ اما اکنون می‌خواهم راجع به فشارهای اجتماعی صحبت کنم که آن نیز در ابتداء نشأنه چشمگیر ندارد، اما اگر ادامه یابد عوارض جبران ناپذیر پدید می‌آورد. فردی که با نگرانی دائم در مورد گرانی، از دست دادن کار، نبودن داروی ضروری، خطر جنگ، خشکسالی، تخریب محیط زیست، خطر اعتیاد برای فرزندانش، مبهم بودن آینده و نبود امنیت شغلی برای فرزند، آلودگی هوا، قطع برق و... روبرو است، دچار همان حالات ترس و خشم می‌شود که انسان غارنشین در رویارویی با جانور درنده دچار می‌شد، اما در اینجا کارگزاران کلان باید متوجه این فشارها و تنش‌های اجتماعی باشند و راهی برای کاهش آن بیابند و اگر قرار باشد با ساز و کار دفاعی «انکار» آن را نادیده بگیرند، با بی ثباتی اجتماعی کنترل ناپذیر روبرو خواهند شد.

ادامه در پایین👇

@iranianlls
روزنامه اطلاعات، پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
صفحه ۲

"مالیات و روانپزشکی"
قسمت دوم

دکتر فربد فدائی
روانپزشک


اکنون یکی از مصادیق موضوع فوق را با یکدیگر بررسی کنیم و آن موضوع مالیات‌هایی است که عنوان و میزان آن موجب ناراحتی مردم شده است.
مراجعان به مطب عموماً عمده مسائل خود را با پزشکان به عنوان مشاور امین یا دستکم سنگ صبور در میان می‌گذارند و این روزها فراوان هستند افراد مضطرب، افسرده یا خشمگینی که مالیات‌های سنگین(علاوه بر مشکلات دیگر) عامل ناخشنودی آنان است.
بسیاری از صاحبان کارگاه‌ها، مغازه‌داران، پیشه‌وران و اصناف گوناگون و حتی کارخانه‌داران از افزایش ناگهانی مالیات آن هم زمانی که درآمدشان تقلیل یافته است شکایت دارند و آن را عادلانه نمی‌دانند. این احساس که پولی به قهر از آنان گرفته می‌شود و در مقابل خدمات متناسبی دریافت نمی‌کنند، سبب ناخرسندی آنان می‌شود. کم نیستند کسانی که به علت مالیات زیاد که قادر به پرداخت آن نبوده‌اند، کار خود را رها کرده و به خیل بیکاران پیوسته‌اند.
در آنان هم که کار را ادامه می‌دهند، انگیزه کار بیشتر از بین می‌رود، زیرا احساس می‌کنند حاصل کارشان به خود آنان بازنمی‌گردد؛ اما به جز مالیات بر کار و پیشه، مالیات‌های خلق الساعه دیگری هم بر گروه شهروندان فشار می‌آورد؛ از جمله «مالیات بر خودرو لوکس».
در واقع به علت تورمی که دولت قادر به مهار آن نبوده، قیمت همه کالاها بالا رفته است، برای نمونه اتومبیلی که هفت سال پیش به 40 میلیون تومان خریداری شده است اکنون بیش از یک میلیارد تومان قیمت دارد. مساله نادیده مانده از نظر «اقتصاددانان مالیات بند» این است که در این مدت قیمت کالاهای دیگر نیز بالا رفته است و موضوع فقط منحصر به اتومبیل یا خانه نیست.
اگر شخصی که هفت سال قبل اتومبیل 40 میلیون تومانی خریده است بخواهد خودرو کهنه خود را نو کند، به او با 40 میلیون تومان خودرو نو نمی‌دهند، بلکه باید دو میلیارد تومان بپردازد. خدا را شکر که اقتصاددانان عزیز به فکر مالیات گرفتن از لوازم خانه لوکس، یا فرش لوکس یا کفش لوکس یا دیگ و قابلمه لوکس نیفتاده‌اند! خدا را شکر که این عزیزان تاریخ نخوانده‌اند وگرنه در می‌یافتند که در زمان پتر (به اصطلاح کبیر)، در روسیه مالیات برریش و در انگلستان قرن هجدهم مالیات بر کلاه وضع کرده بودند و بسی مالیات‌های دیگر. خدا راشکر که تاریخ نخوانده اند.

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق استان خراسان؛
جلد نخست از تاریخ شفاهی حقوق ایران در بخش استانی:

              استاد سید حسین حسینی مدرس

بخش اول از گفتگوی وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و محمد جلالی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهیدبهشتی با استاد سید حسین حسینی مدرس؛ استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد.

@lawandart99
@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیا وز غبنِ این سالوسیان بین
صراحی خون‌دل و بربط خروشان

شعر: حافظ

موسیقی: اجرای خصوصی فراق با آواز محمدرضا شجریان و ساز پرویز یاحقی.
 
* «غبن» هنگامی رخ می‌دهد که کسی در معامله‌ای مالی را ارزان از دیگری بگیرد و یا مالی را گران به او منتقل کند. این واژه را در نوشته‌های غیرحقوقی، به طور کلی، در معنای فریب‌ و نیرنگ به‌کار می‌برند. (برای مثال، ر.ک. منتهی الأرب فی لغات العرب، جلد ۳، ص. ۲۲۹۶) مراد حافظ این است که خونِ دل صراحی و خروشِ بربط به خاطر غبن‌ یعنی نیرنگ و فریبکاریِ سالوسیان، ریاکارانِ هزار رنگ و هزار رو، است.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
2024/09/30 11:27:26
Back to Top
HTML Embed Code: