Telegram Web Link
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹 پس از انتشار در اینستاگرام و تلگرام، هم‌اکنون می‌توانید به تماشای نسخه کامل گفتگو با زنده‌یاد استاد سید محمد هاشمی، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهیدبهشتی، در کانال یوتوب مجموعه شرح حق (تاریخ شفاهی حقوق ایران) بنشینید.

بخش اول

بخش دوم و پایانی

کانال یوتوب شرح حق

@lawandart99
@iranianlls
« در سراسر تاریخ، مردم بر مبنای این اصل عمل کرده‌اند که از حقیقت باید با قدرت دفاع کرد، یا به عبارتی زشت‌تر و عریان‌تر: هدف وسیله را توجیه می‌کند.»

ورنر هایزنبرگ،

جزء و کل،

ترجمۀ حسین معصومی همدانی، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، ص. ۱۹۹.

* جزء و کل، زندگینامۀ خودنوشت هایزنبرگ، از برجسته‌ترین فیزیک‌دانان قرن گذشته، است. فایدۀ این کتاب برای حقوق‌خوانان در تأملات حقوقی، سیاسی و اجتماعی فیزیکدانی است که آشکارا دل‌نگران انسان و انسانیت بوده، اما، در عین حال، به دلایلی، در پروژۀ نیمه‌تمام دولت نازی برای رسیدن به بمب هسته‌ای نیز همکاری کرده است.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
مقدمۀ حسین معصومی همدانی

بر کتاب جزء و کل،

نوشتۀ ورنر هایزنبرگ.


@iranianlls
📰تاسیس نهاد دولت مدرن که سابقه تاریخی آن در اروپای غربی به پیمان وستفالی در سال 1648 بازمی‏‌گردد، در طول چند سده تبدیل به قدرت مطلقی به تعبیر توماس هابز «لویاتان» و به تعبیر کارل اشمیت الهه ناسوتی شد، که به تعبیری الهیاتی فعال مایشاء به شمار می‌‏رفت، و برای اعمال قدرتش به کسی پاسخگو نبود. متفکران و فیلسوفان عصر روشن‏نگری بسیار زود دریافتند که این لویاتان بسط ید عمیقی دارد و باید به گونه‌‏ای آن را کنترل کرد یا قدرت آن را مشروط کرد. حقوق بشر پاسخی برای این دغدغه متفکران و فیلسوفان عصر روشن‏نگری بود. حقوق بشر برای کنترل قدرت دولت به وجود آمد تا پادزهری برای بسط ید نهاد دولت و تحدید اختیارات آن در مواجهه با حقوق و آزادی‏‌های انسان باشد.اگر متفکران عصر روشن‌‏نگری به این امر واقف بودند که دولت مطلق را باید مشروط کرد اما چیزی که نتوانستند پیش‏‌بینی کنند، این بود که همین دولت مشروط و دموکراتیک که با ابزار حقوق بشر هم کنترل می‏‌شود، تهدیدات بسیار سنگینی می‏‌تواند به دنبال داشته باشد. 🗞

🔖 1800 کلمه
زمان مطالعه: 9 دقیقه

📮 سیاست‌نامه 29 را از طریق این لینک تهیه کنید: گروه مطبوعاتی هم‌میهن
@goftemaann🦉
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مهرانگیز دولتشاهی

دربارۀ نقش کمیسیون حقوقیِ جمعیت راه نو در تدوین نخستین پیش‌نویس‌ قانون حمایت از خانواده.

برگرفته از: تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، مصاحبه‌کننده: شاهرخ مسکوب، ۱۹۸۴ میلادی.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
مهرانگیز دولتشاهی دربارۀ نقش کمیسیون حقوقیِ جمعیت راه نو در تدوین نخستین پیش‌نویس‌ قانون حمایت از خانواده. برگرفته از: تاریخ شفاهی ایران در دانشگاه هاروارد، مصاحبه‌کننده: شاهرخ مسکوب، ۱۹۸۴ میلادی. @iranianlls
ولی‌الله شهاب فردوس

که مهرانگیز دولتشاهی از او نام می‌برد، قاضی دادگستری بود، که چندی نیز معاون وزیر دادگستری و نمایندۀ مجلس شورای ملی شد، و نقش مهمی در تدوین متن قانون حمایت از خانواده داشت.

@iranianlls
مسئله‌ی کشمیر از ۱۹۴۷ تا ۱۹۵۶،

پایان‌نامه‌ی تحصیلی کاظم معتمدنژاد
(حقوقدان و از پایه‌گذاران علم ارتباطات در ایران)

به سال ۱۳۳۶.

برگرفته از:
https://www.tg-me.com/ForgotenPapers/505

@iranianlls
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
عدالت در قضا،

استاد دکتر ناصر کاتوزیان.

* چندی پیش، سه سخنرانی تصویری از استاد به دست انجمن حقوق‌شناسی افتاد؛ بر سر آن شدیم که، بر اساس وظیفۀ انجمن در نشر فرهنگ حقوقی، آن‌ها را بدون‌ کوچک‌ترین تغییر و تصرف به اشتراک بگذاریم.
این نخستین سخنرانی است که تلاش کردیم، تا آن‌جا که ممکن بوده است، صوت و تصویر آن را بهبود ببخشیم، اما متأسفانه کیفیت فایل اجازۀ این کار را بیش از این نمی‌داد.

@iranianlls
Forwarded from عکس نگار
🔰دکتر‌ محسن محبی وکیل دادگستری و رئیس سابق مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری در مراسم جشن استقلال کانون در تبریز :

🔹برای این که چالش استقلال کانون وکلا را زودتر، بهتر و عالمانه تر حل بکنیم، باید از خودمان شروع کنیم
.

🔹دکتر محسن محبی، وکیل دادگستری و رئیس سابق مرکز حقوقی بین المللی ریاست جمهوری همزمان با فرارسیدن روز وکیل مدافع با حضور در جشن استقلال کانون وکلا که به همت کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی برگزار شد، در ابتدای سخنان خود با بیان این امر که وکالت دادگستری را باید در پس زمینه تاریخ حقوق ایران مطالعه کرد، به استقلال کانون وکلا اشاره کرد و گفت: در عمل چیز دیگری اتفاق می افتد، ما باید آن عمل را درست بکنیم و ببینیم آیا در عمل این اتفاق می افتد و این استقلال به رسمیت شناخته می شود یا خیر؟

🔹وی با اشاره به این امر که برخی سعی می کنند "استقلال" را به روش خودشان تعریف و تبیین کنند، از لغو کردن انتخابات اسکودا انتقاد کرده و اعلام نمودند که با راه حل های بهتری می شد این موضوع را مدیریت و حل و فصل کرد و عنوان نمودند که برای این که چالش استقلال کانون وکلا را زودتر، بهتر و عالمانه تر حل بکنیم، باید از خودمان شروع کنیم.

🔹وی با اشاره به این که وکالت یک شغل امانی و کار سختی است؛ به ذکر توصیه هایی برای وکلا و کانون وکلا پرداخت و گفت:
در بسیاری از کشورها تضمین نتیجه نهایی دعاوی ممنوع است، وکالت درصدی که در خیابان ها می بینیم یا حق الوکاله آخر کار این ها به معنی وکالت به شرط چاقو است که ممنوع بوده و کانون وکلا باید نسبت به این مساله سختگیری داشته باشد و برخورد جدی با این موارد اعمال کند.

🔹پرفسور محبی اضافه کرد: هرگز نتیجه دعوا را تضمین نکنید، چون از رای قاضی دو نفر با اطلاع هستند، یکی خود قاضی و دیگری خدا؛ نتیجه دعوا در گرو استدلال حقوقی طرف مقابل و ارائه ادله معارض و نهایتا به دست قاضی است.

🔹وی ادامه داد: پس از قبول وکالت در جهت اصول سازش تلاش کنید،اگر موکل از شما خواست نکته نادرست یا شهادت دروغ یا مدرک مخدوشی را به دادگاه بدهید نپذیرید، این مشارکت در گمراه کردن قضات است و بال دیگر فرشته عدالت بودن نیست.

🔹رییس سابق مرکز امور حقوقی بین المللی گفت: وکالت تعهد به فعل است نه نتیجه، حق الوکاله زحمتی است که وکیل به لحاظ دانش تخصصی و حرفه خود متقبل شده است، نه در برابر حصول نتیجه، در رفتار با سایر وکلا و اصحاب قضا و کارکنان اداری دادگاه ها نهایت ادب و احترام را بکاربگیرید و این امر غیر از استخفاف در برابر قاضی است.

🔹حقوقدان مطرح کشور اضافه کرد: از تواضع بی جا نزد موکل و دادگاه جدا بپرهیزید، شان وکالت همپای قضات و رئیس کانون وکلا همپای دادستان کل کشور است؛ اسرار موکل نزد وکیل امانت است و بسی بیش از امانت در معنای حقوقی خود که جنبه اخلاقی دارد.

🔹دکتر محبی ادامه داد: حتی المقدور وکالت با واسطه را نپذیرید و تلاش کنید با موکل مستقیما ارتباط برقرار کنید، سرمایه اصلی وکیل علاوه بر دانش حقوقی و تجربه اش، اعتماد موکل است، ملاقات با موکل یک جلسه رسمی و کاری است و ضمن تاکید بر آراستگی در جلسه مذکور، عنوان نمودند که خدمت حقوقی رایگان نیست، اما رعایت انصاف و حال موکل و تخفیف در حق الزحمه حق مسلم اوست.وی در پایان خاطر نشان کرد: صدر و ذیل همه توصیه ها این است که یادتان باشد "الم یعلم بان الله یری".

💠 روابط عمومی
كانون وكلای دادگستری آذربایجان شرقی

🔹تلگرام
@eastazarbaijanbar

🔸اینستاگرام:
www.instagram.com/eastazarbaijanbar

🌐 وبسایت:
www.eazarbar.org
امکان ثبت درخواست برگزاری کرسی های  علمی - ترویجی برای صاحب نظران حقوقی فراهم شد.

در سال های گذشته، پس از صدور مجوز دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارگروه تخصصی حقوق در پژوهشکده حقوق و قانون ایران جهت برگزاری کرسی های علمی تشکیل شد. به موجب این مجوز، پژوهشکده حقوق مسئولیت برگزاری کرسی‌های علمی ترویجی را مستقلاً عهده دار شد.

لازم به یادآوری است که برای ارائه دهندگان کرسی های علمی گواهینامه معتبر صادر می شود. این گواهی بر اساس بند ۱۴ از ماده ۶ (فعاليت های پژوهشی و فناوری) جدول شماره ۳-۱ و بند ۱۵ از ماده ۶، جدول ۳-۲ آیين نامه ارتقاء مرتبه اعضای هيأت علمی، دارای امتیاز پژوهشی است. همچنین به ناقدین و مدیر جلسه نیز گواهی معتبر اعطا می شود که برای آن ها هم در  «آیين نامه ارتقاء مرتبه اعضای هيأت علمی» امتیاز پیش بینی شده است.

🔹 تکمیل فرم و دریافت فایل پروپوزال کرسی ها:
https://www.illrc.ac.ir/درخواست-کرسی-علمی-ترویجی/


پژوهشگران گرامی هر گونه سوال در خصوص برگزاری کرسی های علمی را می توانند با شماره ۶۳۸۷۰۰۰۰ (داخلی ۱۹۷) مطرح نمایند.

@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در زلف چون کمندش ای دل مپیچ کانجا
سرها بریده بینی بی‌جرم و بی‌جنایت
 
شعر: حافظ
 
موسیقی: اجرای خصوصی یار دل‌نواز با آواز محمدرضا شجریان و ساز پرویز مشکاتیان.
 
* در گذشته، «جنایت» را وارد کردن صدمه به جسم افراد می‌دانستند. اما در نخستین نوشته‌ها دربارۀ حقوق کیفری نوین در ایران، معنای این اصطلاح دگرگون شد. از جمله، در قاعدۀ (مادۀ) دوم یکی از قوانین پیشنهادی در سال ۱۲۹۸ قمری (برابر با ۱۲۶۰ شمسی، بیست و پنج سال پیش از صدور فرمان مشروطیت) می‌خوانیم: «تقصیر و گناهی که مرتکب را مستوجب کیفر نماید [جرم] سه‌گونه است: اوّل: جنایت، دوم: جنحه، سیّم: قباحت.» (برای دیدن متن کامل آن: علی آل‌داود، «نخستین قوانین مجازات در ایران»، نشریۀ بهارستان) این تقسیم بر اساس شدّت و ضعف مجازات بود، شیوه‌ای که بعدها با تغییراتی در قانون مجازات عمومی ۱۳۰۴ نیز به کار بسته شد. ولی پس از تصویب قانون راجع به مجازات اسلامی در سال ۱۳۶۰ و قوانین دیگری که از پی آن وضع شد، به نظر می‌رسد که جنایت به همان معنای قدیمی خود بازگشته باشد.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اجرای بخشی از موسیقی غروب خدایان، آخرین قسمت اپرای چهارگانۀ حلقۀ نیبلونگ اثر ریشارد واگنر.

برای دیدن تفسیری حقوقی از این اثر بنگرید به پست بعد.

@iranianlls
2024/11/19 20:32:49
Back to Top
HTML Embed Code: